Un produs Blogger.

joi, martie 07, 2013

Un proiect hibrid, între pensii militare si pensii civile, propus de SCMD

0 comments
Nici după 3 ani, SCMD nu înțelege că prioritar pentru cei care au pierdut prin recalculare /revizuire este adoptarea unei reglementări care să permită revenirea la cuantumul în plată egal cu cel din 2010. Din nou plusează într-o manieră care poate compromite și obiectivul principal.
-Mare tupeu, după ce ceri revenirea la cuantumul din 2010, să pretinzi transformarea acestuia în puncte de pensie și,  mai mult, acel cuantum să fie indexat potrivit majorării valorii punctului de pensie, potrivit Legii 263/2010.
-Cei care au introdus alin (2) și(3) n-au observat că alin (5) nu-și mai are rostul.
-Care ar mai fi stagiul complet de cotizare pentru beneficiarii acestui fantezist proiect de lege pentru a mai fi calculate și stagiile ulterioare pensionării.
Acum ne-am lămurit ce voia  să spună dl Dogaru cînd,  zilele trecute, scria de o lege hibrid, ca să nu zic catîr, care  preia cîte ceva și din legea pensiilor militare și din legea sistemului public.Parcă, pentru noi, ca militari, se spunea că este mai importantă actualizarea pensiei  funcție de soldele activilor.
-Adoptarea art 2 are deja opoziție în rîndul unor comentatori. Cînd se vorbește din nou de disponibilizări din sectorul bugetar este o impietate să ceri reintroducerea cumulului pensiei cu salariul în sectorul bugetar.Așa cum e formulat este și neconstituțional, dacă s-ar aplica doar militarilor.


Niciun comentariu: