Un produs Blogger.

joi, martie 21, 2013

Au fost adoptate tezele care formeaza obiectul revizuirii Constitutiei

0 comments

Comunicat de presă - Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României - joi, 21 martie 2013
Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României a adoptat miercuri, 20 martie a.c., tezele care vor sta la baza modificărilor ce vor fi aduse Legii Fundamentale.
Astfel, membrii Comisiei pentru revizuirea Constituției au analizat în şedinţa de miercuri conformitatea tezelor propuse de către grupurile parlamentare în vederea revizuirii Constituției cu reglementările articolului 152 din Constituție. 
Întrucât activitatea Comisiei de revizuire a Constituției nu coincide cu activitatea unei Adunări Constituante, aceasta este limitată de prevederile articolului 152 în care se menționează că: „Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii”. 
După analiza individuală a fiecărei teze au fost eliminate cele care cad sub incidența acestui articol. Tezele care formează obiectul revizuirii Constituției, au fost adoptate în temeiul articolului 3, alineatul (1) din Hotărârea nr. 17 din 13 februarie 2013 privind constituirea Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României.
Vă transmitem ataşat tezele adoptate miercuri de Comisie, în conformitate cu prevederile constituţionale referitoare la limitele revizuirii Constituţiei României.
(Click aici pentru Anexa)
21 martie 2013

Niciun comentariu: