Un produs Blogger.

joi, martie 28, 2013

Cine este mediatizat ca initiator al legii pensiilor militare?

0 comments


DC

NEWS

Legea pentru pensiile militare, depusă la Parlament


Vicepremierul Gabriel Oprea a inițiat un proiect de lege pentru înlăturarea inechităților apărute la recalcularea pensiilor militare. Măsura este susținută de premierul Victor Ponta, care a anunțat la începutul săptămânii că se caută măsuri pentru ca nicio pensie militară să nu scadă, iar pensiile crescute în urma recalculării să fie menținute.
Proiectul de lege pleacă de la constatarea că, pentru unii militari, care nu au putut dovedi veniturile reale realizate, din motive independente de voința lor, cuantumul pensiei a fost diminuat față de pensia obținută legal. Este vorba despre persoanele pensionate în baza legislației anterioare anului 2010, privind pensiile militare de stat, pensiile polițiștilor sau funcționarilor cu statut special din penitenciare. Problemele au apărut din cauza distrugerii arhivelor sau deteriorării în timp a actelor, care i-a împiedicat să poată dovedi care au fost veniturile din timpul vieții active. Noua lege va asigura menținerea cuantumului avut înaintea recalculării, pentru beneficiarii ai căror pensii s-au diminuat. 
Legea pentru pensiile militare, depusă la ParlamentProiectului inițiat de senatorul Oprea i s-au alăturat ministrul de Interne, Radu Stroe și fostul ministru al Apărării, senatorul Corneliu Dobrițoiu, ambii de la PNL. Printre semnatari se mai numără deputatul Ion Mocioalcă (PSD), Cristina Pocora și Mihăiță Calimente (PNL).
Citiți intreg articolul pe DCNEWS

Niciun comentariu: