Un produs Blogger.

luni, martie 04, 2013

La loc comanda! Nu mai este pichetare, este doar o informare

0 comments

Competiție strînsă intre sindicatul disponibilizaților si ANCMRR din MApN pentru adjudecarea victoriei  pe tema reevaluării pensiilor militare.

ANCMRR a publicat niște documente prin care a arătat că în după amiaza zilei de 04 04 2013 este invitată  la vicepremierul Gabriel Oprea să negocieze revenirea pensiilor micșorate prin revizuire la cuantumul din 2010. 
Domnul Dogaru a intrat în vrie, dă, șterge comunicate, anunță că dînsul a fost incă de sîmbată la vicepremier, că are ca și rezolvată problema, deși domnul Oprea păstrează tăcere totală.
Cît o fi de rezolvată problema ...nu este prea clar, dacă domnul Dogaru prezință același memoriu și la sediul USL.
Să nu fie vorbe! Dreptul de negociere nu-l are altcineva decît domnul Dogaru.
Acțiunea nu mai are caracterul de pichetare.
In rest, mucles! Si la poarta USL și pe site-uri. Pînă iese domnul Dogaru de la negocieri.
Negocierile vor fi cu o persoană politica desemnată!

Iliescu M tace și face! El negociază mîine, oficial, cu vicepremierul!


duminică, 3 martie 2013

Informare cu privire la actiunea de negociere la sediul USL, de maine, 04.03.2013



Stimati camarazi,
In sensul celor negociate la Guvern, sambata, 02.03.2013, maine vom prezenta la sediul USLmemoriul cu cele 6 puncte, anuntand totodata pe aliatii nostri  ca s-a negociat punctual si cu vicepremierul care raspunde de domeniul aparare, ordine publica si siguranta nationala. Memoriul va fi predat si discutiile vor avea loc cu persoana care a primit din partea premierului si a coalitiei misiunea de a rezolva definitiv, din punct de vedere legal si in mod concret problemele rezervistilor.
In acest moment, la memoriul nostru, pe care maine il vom inregistra oficial, avem deja angajamentul ca punctele 1 si 2 (ordonantele de urgenta) vor fi rezolvate pana la sfarsitul lunii martie. De asemenea, ca in aceasta perioada se va analiza si problema prevazuta la pct. 4.
In ceea ce priveste pct. 3 (Legea pensiilor militare de stat) vom afla termenii si modalitatea de rezolvare maine.
Pe cale de consecinta, deoarece nelinistea  pare a fi cuprins pe toata lumea, fac urmatoarele precizari pentru care imi asum toata raspunderea:
  1. Toti, fara exceptie, dorim rezolvarea rapida a punctelor cuprinse in memoriu. Cu alte cuvinte atingerea obiectivelor pentru care luptam de 4 ani.
  2. In virtutea Statutului, presedintele si nu altcineva,  reprezinta, legal, la negocieri, sindicatul.
  3. Fac inca odata precizarea ca retrag caracterul de pichetare a actiunii de maine, care va ramane doar o actiune de negociere.
  4. Memoriul va fi prezentat de  d-nii vicepresedinti ai CD, reponsabili de zone si presedintele Filialei 1 Brasov, in calitate de organizatori. Celelalte persoane care vin ca insotitori ai delegatilor imi vor acorda tot sprijinul pentru a stopa orice tentativa de denaturare a activitatii si a-i obliga pe eventualii reprezentanti de presa sa relateze corect, obiectiv, ce dorim, si nu ca de atatea ori pana acum, intentii si declaratii care nu ne apartin.
Grupul de sustinatori ai delegatilor va da dovada, si aceasta este o alta rugaminte, de disciplina stricta, pastrarea tacerii pe durata activitatii fiind obligatorie.
Stimati camarazi,
Ne aflam la un pas de atingerea obiectivelor noastre imediate, dar si la un pas de esec, datorita temerilor,  zvonurilor "binevoitoare" la care suntem supusi, sau disperarii acelora dintre membrii nostri, care se afla in cele mai dificile situatii din punct de vedere al supravietuirii zilnice.
In numele unitatii sindicatului, ii rog pe toti membrii sa se abtina de la orice fel de comentarii, luari de pozitii, exprimari de opinii, in aceste zile.
Ca si sambata, 02.03.2013, dupa prezentarea memoriului, va urma o informare exacta asupra evenimentelor. Cu conditia, evident, sa ne manifestam, asa cum mi-am dat deja cuvantul, fata de dl. ministru al Apararii si nu altfel.
In functie de rezultatele inregistrate in cursul acestei luni, vom proceda pe 31 martie a.c., asa cum am precizat la ultimul punct al comunicatului de ieri, 02.03.2013.

Niciun comentariu: