Un produs Blogger.

sâmbătă, aprilie 06, 2019

Scandalos! Rețeaua americană „Agent of changes” din Justiția româneasca înlocuiește SIPA

49 comments
Reluare....un articol publicat pe blog pe data de 04 04 2016. Se vede cât de tare s-a înfipt Deep State din SUA în justiția românească. Rețeaua „Agent of change”  din rândul magistraților o puteți vedea deja consolidată pe treptele instanțelor, protestând ilegal
Danilet si Camelia Bogdan,  straini in noapte la Karaoke(si video)
Multi se intreaba de unde tupeul unor reprezentanti ai parchetelor si ai instantelor judecatoresti de a aplica discretionar si selectiv legea penala?
Altii se intreaba de ce ambasadorii americani de la Bucuresti sustin incalcarea principiului separatiunii puterilor in stat, condamnand orice incercare a Legislativului din România de a restabili echilibrul intre autoritatile statului si de a tempera abuzurile pe care si le permit unele institutii ale sistemului judiciar?
Oare de ce a fost aruncat la gunoi votul a peste 7 milioane de români la referendumul din 2012?
Raspunsul il avem dintr-un interviu pe care Cristi Danilet, judecator in CSM, l-a acordat in luna noiembrie 2013 in Ziare.com, la intoarcerea de la o reuniune de la Praga a CEELI Institute (Central & Eastern European Judicial Exchange Network), o organizatie non-guvernamentala aflata in legatura directa cu Departamentul de Stat al SUA, interviu pe care l-a reprodus pe blogul sau sub titlul Afara cu coruptii!” – interviu Ziare.com.
Citam din acel interviu:

-Reporter Ziare. com; Ce s-a discutat la reuniunea de la Praga?
Judecator Cristi Danilet„Statele Unite investesc in mai multe programe din Europa pentru dezvoltarea democratiilor si in special a celor din tarile din centrul si estul Europei. Unul dintre programe este cel din cadrul CEELI Institute (Central & Eastern European Judicial Exchange Network), o organizatie non-guvernamentala aflata in legatura directa cu Departamentul de Stat al SUA.
In 2008, eu am participat in Statele Unite la un program similar, la finalul caruia mi-am obtinut si certificatul de magistrat pregatit in domeniul anticoruptiei judiciare. Acum insa se doreste mai mult decat atat, si anume institutionalizarea in Europa a acestui tip de pregatire.
La Praga s-au reunit judecatori din tarile aflate inca in tranzitie dupa caderea comunismului. Au fost invitati cate 1-2 reprezentanti din 15 state, pentru training si schimb de experienta. Doi judecatori cu cariere in magistratura de peste 20 de ani, unul din SUA si unul din Olanda, ne-au spus cum stau lucrurile la ei, incepand de la independenta justitiei si mergand pana la chestiuni de integritate. Ne-au vorbit despre cat de curajosi trebuie sa fie judecatorii in functie.
Intentia este sa se constituie un fel de retea europeana pentru aceste state, iar noi, la randul nostru, sa devenim un fel de experti pentru colegii nostri din tara. „Agent of changes” se numesc, adica oameni care pot sa schimbe lucruri la ei in tara.
Din Romania am fost invitat eu si doamna judecator Camelia Bogdan, despre care s-a scris in presa cu ocazia celebrului dosar Sorin Ovidiu Vintu. Noi am fost de acord sa facem parte din aceasta retea, urmeaza sa ne intalnim cu totii din nou in luna decembrie.”

Constatam din spusele judecatorului Danielet ca SUA si-a creat o retea de agenti in randul magistratilor din România, care nu se supun numai juramântului pe Constitutia României ci si unor comandamente straine, necontrolate de vreo autoritate româna.
Putem astfel avea raspunsul de ce DNA aplica selectiv legea penala  si tine la sertar dosare in nelucrare, de ce unii judecatori dau sentinte aiuritoare, ca in dosarele „ICA” si „Microsoft”, de ce judecatoarea Camelia Bogdan a fost teleghidata in cateva zile sa judece dosarul ICA.
Isi propune oare vreun parlamentar sa ceara infiintarea unei Comisii de ancheta pentru identificarea intregii retele americane din rândul magistratilor si care sunt obiectivele pe care le urmareste in România?    


  

49 de comentarii:

Nasul spunea...

Nu inteleg ce va mai mirati.Suntem oficial o colonie de k k gen batustana cu politicieni hoti si tradatori de tara.

R-26500 spunea...

Huhu Rez! Ai sesizat corect! Face parte din metodele de subjugare a unui stat. Nu doar magistrati lucreaza la ordinele altor state, ci si politicieni, si chiar si serviciile. Asa se procedeaza pe stil nou cand vrei sa cuceresti un stat: implantezi in intregul sistem al acelui stat, propriii oameni ai puterii externe.

Unknown spunea...

Altii mai reprezentativi, SUA chiar nici nu gaseau: Danilet si Bogdan Daca o mai puneau si pe Macovei, pachetul era complet. Ba nu Macovei ptr. ca rama asta de sorosista a desfiintat SIPA. Era buna SIPA aia veche nu asta care se preconizeaza a fi infiintata cu alde Danilet si Bogdan Cu astia doi o sa semene a CSM 2. Spaima barbatilor, adica Monica Macovei, prima data, cand a ajuns ministru, a desfiintat SIPA. Pai cum sa vada ofiterii de informatii ce spagi luau judecatorii si procurorii. Iata ce se intampla acum, sunt liberi sa faca ce vor, adica sa ia cat vor.

brenda spunea...

lichele, tradatori , paiate , astia calca in picioare tot ce e in tara asta pe care o dau de-a dura , iar dvs doar constatati , puneti mana pe ei si trimite-tii undeva ,acolo unde li se da ordin sa faca ce fac, adunati-va sub steag si faceti ceva , daca nu,atunci taceti

Unknown spunea...

Bai fratilor unde sunteti nu mai scrie nimeni? Voiam sa va invit sa mergem in fata parlamentului sa-i sustinem pe sindicalisti, ca este scandal mare. Este un moment bun

Nasul spunea...

Mocanu militarii nostrii sumt buni de gura dar cam lasi.Din pacate doar gura e de ei.

Unknown spunea...

Pai daca nici acum cand se iveste o oportunitate nu ne miscam atunci cand? Probabil atunci cand zarurile sunt aruncate. Cand apare in monitorul oficial, Culmea este ca eu nu am ce pierde!

calin spunea...

Greu de plasat o noutate sau de urmarit un subiect anume, atata timp cat la ultimele comentarii sunt vizate patru materiale ala adminului.
Userul Traian a plasat intr-un comentariu o informatie, pe surse zice dansul.
Mai apare sus in stanga, cititi !

brenda spunea...

nu credeti ca o luam de la capat ? cineva isi bate joc de toti

Dan spunea...

'’Justitie'' in colonia de sclavi lasi si (doar) guralivi,celebra bantustana Romanistan ? De unde sa apara ''justitia ''cand 99% din magistrati sunt mercenari-politruci, interlopi- sinecuristi,securisti s-au neamurile lor? Cei 1% ramasi din 100% sunt cei deja arestati sau in cimitire pentru ca ''au ciripit'' sau s-au opus mafiei de stat.

Iulian Mareș spunea...

Deep State, creația administrației Obama a primit lovituri puternice în timpul guvernării Trump!
Nu-i mare lucru sa documentezi niste funcționari vânduți, dar ce te faci când documentariștii sunt de aceeași baricadă! .... Ai documentariști concurențiali și extirpezi putregaiul!
Se pare că a fost făcut inceputul cu un tip...; dar toate astea durează!
Bătrânului i-au trebuit cam 10 ani sa elimine facțiunea KGB și tot nu a reușit în totalitate!
Asta este și urmarea studiilor și specializărilor pe burse străine! Ceva asemănător cu Turcia....

Leo spunea...

Nu de americani sa va temeti , ci de rusi , cu toata reteaua lor activa la nivelul politicienilor romani corupti . Niciodata ca acum agentura fsb-ului nu a fost mai eficienta ca in ultimii ani , iar asta pt. cau au gasit bresa coruptiei la decidentii politici corupti. Daca nu eram in NATO si UE , demult aveam soarta Crimeii care a debutat cu scenariul omuletilor verzi. Am trait s-o citesc si p'asta , ca americanii pun in pericol statul de drept si independenta din Romania.

Huhu Rezea spunea...

Nu de americani ne temem, @Leonard, ci de statul profund din SUA, care amenință democrația de acolo și din statele aliate.
O minimă informare în acest sens nu-ți strica.
Politicienii români care au băgat România în NATO și UE nu pot fi racolați în direcția care i se năzare propagandei voastre antinationale.
Deep state american, ca și Rusia, dar din interese contrare, dezvoltă rețele globaliste, internationaliste și antinationale.

Stelian P. spunea...

Statul profund la americani, statul paralel la noi, retelele globaliste, internationaliste si antinationale....greu razboi aveti de dus. Ah, am uitat de studiile si bursele straine. Mare pericol. Cele mai bune sunt bursele noastre, romanesti, la Videle. Si inchiderea frontierelor, intranet in loc de www, autarhie adica. Vai de noi ce soarta amara avem.

Iulian Mareș spunea...

Cei care au făcut revoluțiile din 48 și unirile erau școliți afară, pe bani naționali, cu obligația de a reveni în țară, la absolvirea studiilor!
Fronturile deskide sunt f multe...acum, cel mai periculos este cel germano-rus!
Dar cel mai grav este că la ora actuală structurile de concepție și decizie, din eșalonul 1-3 sunt pervertite pt interesul propriu și la comanda altora!
Analizați guvernul Cioloș!
Dacă ești orb și nu vezi atunci sigur sunt grave probleme cu sinapsele...
Sunt N! coloane 5! Pâine de mâncat pt cei care se gratulează de 2 Aprilie cu ambasada Suediei, numai că trebuie să fie întorși la matcă! Dacă renunță la mizilicurile de transcripturi... Dar toate astea, ce țin de curățenie și durează 20-30 de ani, din care în primii 10 îți faci meseriașii!

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Dar nu vrei sa te întrebi da ca un magistrat întregimentat într-o asemenea retea mai poate sa fie independent astfel încât sa judece numai potrivit legii și conștiinței sale?

Stelian P. spunea...

@Huhu
Mai intii trebuie sa dovediti ca magistratii respectivi (si in general toti cei care studiaza in strainatate) au devenit agenti straini. Cu deductii de genul "a primit o decoratie olandeza deci e clar ca lucreaza pentru Olanda", va faceti de risul lumii civilizate. In strainatate invata cum au reusit aia sa ajunga puteri economice respectate, ce principii respecta, cum vad ei "intoarcerea armelor" la care noi avem mare experienta si ce trebuie facut ca o asemenea intoarcere sa fie prevenita pe viitor. Monitorizarea noastra asta face, preventie. Chiar cu riscul ca unii bursieri sa fie racolati nu avem alta alternativa mai ales daca sugrumam propriile servicii secrete. Nu putem ajunge in veci la nivelul tarilor dezvoltate daca nu ne racordam la toate sursele de informatii care sa ne permita sa invatam tot ce este mai nou, sa "furam" tot ce este bun pentru noi. Asa au facut japonezii dupa razboi. Au invadat lumea cu aparatul foto de git, au copiat tot ce se putea copia iar acum sunt o superputere. Conducatorii lor au cooperat cu ocupantul american si au invatat cum se conduce o tara democratica. Nationalistii nostri se comporta ca niste ciini plini de riie care umbla cu coada sus si latra la dulaii care conduc haita. "Stim noi sa ne conducem si singuri" si adincesc decalajul doar ca sa conduca si ei o haita bolnava si plina de boli, doar ca sa-si umple ei burtile si sa latre fericiti si aparati de latul hingherilor. "Noi suntem romani, noi suntem romani". Nu vad ca milioane de supusi iau calea exilului pentru un cistig mai bun, nu vad ca tineretul pleaca la studii in tarile civilizate, nu vad ca spitalele sunt surse sigure de imbolnavire, nu vad ca trenurile au ajuns sa deraieze aproape zilnic, nu vad ca toate pomenile ne duc in inflatie, nu vad ca reprezentantii aliatilor s-au saturat sa discute inutil cu guvernul infractorului, au ajuns sa ignore regulile diplomatice si sa iasa in presa. Sunt preocupati sa-i linseze pe procurorii comunisti dar nu vad ca ministerul justititei e condus de un alt procuror comunist iar cei care fac legi sunt autodidacti scoliti prin corespondenta.
Ma opresc aici ca e tirziu in noapte si "centrul" nu mai imi trimite directive. Singur nu stiu ce sa scriu.

Iulian Mareș spunea...

Despre justitie pe bani!

2,57 lei minutul de interceptari, 314 lei ora de filaj!

Cei curiosi pot citi suma totala, ametitoare.....6 milioane de romani interceptati in perioada 2005-2016 au fost ascultati timp de cel putin 30 de zile, rezulta un cost al interceptarilor pentru cei 12 ani de peste 666 miliarde lei, adica mai mult de 141 miliarde euro (30 de zile de interceptari a cate 111.024 lei, adica 23.622 euro x 6.000.000).

Aici ai preturile si recunoasterea prin adresa oficiala de raspuns .....

https://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/prapadul-interceptarilor-ascultarea-celor-6-milioane-de-romani-in-perioada-2004-2016-ne-a-costat-141-miliarde-euro-lumea-justitiei-prezinta-in-premiera-documentul-din-care-rezulta-costul-exact-al-minutului-de-interceptare-telefonica-2-57-lei-adica-780-eur

Asta e de bine?

Iulian Mareș spunea...

"E o miză uriașă în joc"

"Ce nu ne-a explicat nimeni, deci norodul n-a priceput încă, e de ce sunt unii de prin Europa atât de disperați s-o salveze pe Koveși de investigarea activității sale? De ce s-au angrenat atâtea forțe la nivel continental ca s-o extragă din mijlocul esticilor sălbatici, încalcând fără precedent toate cutumele conviețuirii în Uniune și riscând să-și antagonizeze complet nu doar majoritatea românilor, dar și alte națiuni care înțeleg acum că le-ar putea veni rândul? Și care, drept răsplată, le-ar putea trimite în PE niște naționaliști extremiști care să facă bucăți Uniunea în câțiva ani. Înțeleg că e o miză uriașă în joc, dar nu reușesc să-mi dau seama care e, de merită riscurile astea. Dincolo de speculații", afirmă Radu Herjeu.

PS_Poate marii H_isti de aici, in numar de 3, bine, ... unu-i mai mult comic, ne pot lumina!....astept sa lucrez cu materialul clientului!
Ati primit materialul? ....postati!

Iulian Mareș spunea...

Un om de media dedica #, adica celor putini, dar vocali, cam neomarxisti si anarhisti un mesaj:

"Să te numești Societatea Timișoara, să te revendici de la Proclamația din 1989 și să spui că nici prin cap nu-ți trece să-i retragi lui Augustin Lazăr premiul dat "pentru atitudinea lui corectă și fermă în apărarea justiției", înseamnă să-ți bați joc de toți cei care au făcut posibilă democrația în care tu să faci așa ceva! Presupun că și înainte de Revoluție, ca procuror și șef de comisii, Lazăr tot asta făcea: apăra justiția", a scris Radu Herjeu

Mihai spunea...

Pavelescu oare din ce agintura/ aventură o fi facand parte cat timp ne spune ca va dovedi precum ca ,Corneliu Coposu a focut puscarie politica din interes ca sa para a fi dizident anticomunist.
Cred ca Gusa si Lavinia Sandru l-ar bate tot in cap.

https://romania.europalibera.org/a/umor-rosia-today-fakeunews/29864111.html?fbclid=IwAR01-fEncWeyWfk_H5_z0gaoeBQEU7uCNEjB7o1Kdr3eJZlBU4Phzj58qzo

Iulian Mareș spunea...

Sâmbăta lui Lazăr 2019. Când pică și ce trebuie să faci. În Calendarul Creștin Ortodox, cu o zi înaintea Floriilor, creștinii prăznuiesc Sâmbăta lui Lazăr, ultima zi în care se fac pomeni în Postul Paștelui. Anul acesta, sâmbăta lui Lazăr pică pe data de 20 aprilie. Învierea lui Lazăr este sărbătorită în Biserica Ortodoxă cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim. Cele două zile de prăznuire sunt o anticipare a bucuriei pe care o va aduce, peste o săptămână, Învierea lui Hristos.



PS-pt #: nu este vorba de Lazar al nostru, pe el nu-l mai invie nici Partizanul!

Stelian P. spunea...

Gargaragiul nationalist al blogului (cel cu invitatia personalizata) ne da un exemplu despre ce inseamna bursele in strainatate: Turcia, tara unde elita armatei are studii in special in SUA. Tentativa de lovitura de stat data parca de niste amatori ii serveste de minune sultanului cu mustata care modifica urgent o serie de legi si arunca sute de mii de oameni in puscarie sau in somaj. Principalele victime sunt militarii, magistratii, ziaristii, intelectualii in general. Asta e un exemplu pentru noi ?
Imbatat de sustinerea maselor sultanul se ratoieste la americani si da o fuga la Moscova unde pupa bocancul lui Putin spre furia americanilor.
Sa vedem ce fac americanii, cei vinovati de globalism. Il ameninta direct pe sultan (probabil ca si ei au trimis ambasadorii respectind regulile diplomatice dar discutiile au fost refuzate cu dispretul specific nationalistilor) cu repercusiuni economice. Rezultatul se vede. Turcia intra in recesiune, lira sufera o depreciere considerabila iar sultanul cu mustata (coincidenta ?) pierde alegerile locale in marile metropole. Asa se intimpla cind un catel nationalist latra la dulaul care e seful haitei. Urmeaza alegerea, se supune regulilor din haita sau muscat bine de haita fuge unde vede cu ochii. Haita asiatica e aproape si acolo dulaul sef e foarte ingaduitor cu cateii.

Mihai spunea...

@ Stelian P
Exceptional! Dar se pare ca degeaba.
Extrema asa zisei stangi romanesti nu se poate desparti usor de privata din fundul curtii,noroiul de pe ulite ,gropile din sosele si autostrazi,mizeria din bucataria pensiunilor ,restaurantelor,nespalatul pe mâini in spitale,parcarile si locurile de popas pline de mizerie ,etc
Pentru unii astea alaturi de furtul banului public prin orice metode sunt o virtute care trebuiesc aparate cu orice pret.

Iulian Mareș spunea...

Să spunem tot... EU și-a bătut joc de Turcia ani la rând, kiar dacă turcii migranți in D sunt la a 2a generație și au muncit din plin (mai mult la negru prin anii 70-80)!
Nu este greu sa afli cine a plătit cursuri, școli și specializări în US pt elita turcă! ... puțin f puțin instituțiile statale din US, mult mai mult fundațiile și ONG-urile!

Dar nu problema Turciei este importantă pt noi, ci însăși viitorul țării!
Cât de porc și perfid poți fi, după ce ai indus direct și indirect și ai militat pentru scindarea Ardealului?
Kiar și inițiativele a 4 primari se circumscriu intenției, încălcând Constituția și legile!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Gogosi peste gogosi. Nu UE si-a batut joc de Turcia ci conducatorii ei au crezut ca la UE merge cu promisiuni mincinoase (asa cum cred si ai nostri). Nici azi Turcia nu respecta in totalitate drepturile omului tortura fiind o practica normala. In urma cu 3 ani cind am fost ultima data la frontiera dintre Turcia si Grecia am vazut, vizibil marcat, cimpul de mine. Unde exista in Europa asemenea barbarie ? Elita armatei turce a plecat la studii in SUA pe banii armatei, nu a stabilit Soros cine pleaca (sau Gulen).
Initiativele celor 4 primari nu incalca nicio Constitutie ci doar mintile incinse ale celor care au nevoie in permanenta de dusmani. Nu am militat pentru scindarea Ardealului ci am scris ce se stie si anume ca dorinta de separare e o idee care se accentueaza pe zi ce trece cind se vede dorinta fatisa a guvernantilor de infruntare a UE si de negare a valorilor pe care Romania s-a angajat sa le respecte. Am spus adevarul pe care numai fanaticii nu vor sa-l vada. Tineti-o tot asa cu suveranitatea lui Plesoianu si uitati-va in oglinda cind vorbiti de suine.

Ein Stein spunea...

Ciuma rosie face ordine si in Turcia acum. Pacat ca politrucul comunist nu ne descrie fiorul pe care l-a simtit cand a depus juramantul cu mana pe carnetul rosu sau macar ce a simtit el cand a fost trimis de partid in ungaria si si-a dat el singur seama cu creierul lui despre alt "adevar" sau macar sa ne spuna cum poate un politruc comunist sa fie luptator pentru democratie, justitie, libertati si alte alea straine lui.
Rau am mai ajuns daca ciuma rosie ne tine lectii de democratie.

Stelian P. spunea...

PS
Cei care merg in Turcia cu masina si intra in tara pe la Edirne pot vedea pe partea dreapta frontiera cu Grecia si ce mijloace de "protectie" sunt acolo. Umane !

Iulian Mareș spunea...

Ciumo,
Dar ești și prost intenționat nu numai sărac cu duhul!
Turcii au ținut 1-1,5 milioane de migranți că să nu năvălească in DEU și să se ducă dracului urâtă aia de Merkel!
Și între noi și unguri au fost câmpuri de mine și eram in Tratat! Deci ești și uituc.,..
Nu neapărat democrația a dus la taxarea turcilor ci puterea prevăzută în legi a militarilor...iar minți!
Nu faptul că au plecat la cursuri și academii in US, pe banii Turciei ci cheltuielile akitate de asociații...etc- adaugă că au mers cu familia;...aici ești și prost informat!
Dar toate astea sunt căcaturi; în primul rând nu mai dialoga cu mine pt că nu ai identitate asumată și în al 2lea rând nu ai răspuns la întrebarea pusă de multe ori: care organizație politică îți prezintă încredere și care lider politic?
Dincolo de astea totul este neimportant!
Nu vei răspunde pt că toată viața ai fost doar cârcotaș comunist!
Textele promovate de gherila stradală nu mă mai deranjează, este prea mare diferență culturală și nu vreau sa comentez declarațiile unor prostani gen: Caramitru, Kirila,...etc!
Sunt satul și cu diaspora ce vrea să facă una alta, kiar cu votul am mari îndoieli că ar trebui acordat:
- plătești taxe și impozite ai i? Și de unde autostrăzi? Sunteți 3,5 mil populație activa;
-vrei asistenta medicală pt copii lăsați cu bunicii dar tu nu plătești contribuții aici!
De ce să plătesc eu pt tine?
Și ultima...pe lângă faptul că cei 4 primari vorbeau numai prostii...trenuri, autostrăzi, lucruri nelegale totul avea un scop pe care numai cei fara creier și cu pielea pe oki nu pricep; că drept dovadă au și încetat și unii sunt pe liste pt europarlamentare!
Însă prostanii au crezut inepțiile, că și ăla care a făcut el 1 m de autostradă într-o zi, cu toți muncitorii și utilajele lui! Un rahat înghițit numai de inepți, adică într-un an cat făcea? 365 m!
Pupați-l in cur și pe ăla!
Proștii sunt multi dar nu doare prostia!
Gata, că te-am băgat în seamă mult prea mult și nu mi-am propus să conving pe nimeni!

Iulian Mareș spunea...

Kiar daca au orientari politice diferite, diasporenii nu sunt #!

Consiliul Mondial Român dă publicității următoarea poziție, la care invită să se alăture orice alte asociații și organizații care se simt solidare cu ideile cuprinse, menționând că un exemplar va fi trimis Administrației Trump.

"Recenta scrisoare publică din 3 aprilie 2019, a 12 ambasade din România, adresată Guvernului României, a creat o stare de frustrare în cadrul societății românești.

Convenția de la Viena, din 18 aprilie 1961, cu privire la relațiile diplomatice, prevede, printre altele, că orice comunicare oficială a ambasadelor acreditate într-un stat privind preocupări sau clarificări față de unele probleme de politică ale statului respectiv se face direct cu Ministerul de Externe sau cu instituțiile aferente.

Comunicatele publice din partea unei ambasade pot contribui la o stare de animozitate și de suspiciune a populației care consideră că în acest mod are loc o imixtiune directă în politica suverană a țării gazdă.

Tocmai de aceea, constatând starea de nervozitate creată în rândul populației românești, The World Romanian Council - Consiliul Mondial Român (WRC - CMR) consideră necesar să-și exprime consternarea față de asemeneapractici neconvenționale, neoficiale, ale unor ambasade străine în România și să solicite pozițiile oficiale ale statelor respective, nu doar ale ambasadorilor acreditați.

Un caz aparte îl constituie ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, care prin permanentele poziții publice la adresa politicii interne a Guvernului României, unul dintre cei mai loiali aliați ai Statelor Unite, a reușit nefericita performanță de a crea o stare de spirit cel puțin confuză a populației la adresa intereselor americane în această țară.

În consecință, The World Romanian Council - Consiliul Mondial Român, organizație înregistrată în Statele Unite, solicită Administrației Americane să investigheze întreaga prestație a ambasadorului Hans Klemm și să întreprindă măsurile cuvenite pentru restabilirea încrederii depline a populației României în aliatul său de nădejde, Statele Unite."

Luarea de pozitie este semnată de președintele WRC - CMR, Mircea Popescu, și de directorul executiv al CMR - USA, Sorin Roiban.

Iulian Mareș spunea...

Trolului,
"Nu am militat pentru scindarea Ardealului ci am scris ce se stie si anume ca dorinta de separare e o idee care se accentueaza pe zi ce trece cind se vede dorinta fatisa a guvernantilor de infruntare a UE si de negare a valorilor pe care Romania s-a angajat sa le respecte. Am spus adevarul pe care numai fanaticii nu vor sa-l vada. Tineti-o tot asa cu suveranitatea lui Plesoianu si uitati-va in oglinda cind vorbiti de suine."

PS: derbedeii sunt derbedei si cred/sustin ca ideile # sunt ale ardelenilor! Cand am scris de porci, la tine ma gandeam, intrucat alta comparatie nu am gasit....
Ce creier spalat cu ariel....! Guvernul infrunta UE si neaga valorile asumate? Esti prost sau cretin? Pervertirea unor lideri UE si-a asumat-o ROU?..., stai sa vezi pe la ce firme rusestigigant isi vor gasi locul "somitatile timpului din conducerea UE"!...sau daca vor mai ajunge la UE, gigantul birocratic transformat in cel mai ipocrit sistem!
Pe tine, te-au indoctrinat impotriva tarii, nu ca ar fi fost si greu, pt ca tu in credulitatea ta educata, ai impresia ca ei te vor egalul lor! ...nuuu, vita de vor si pe tine in primul rand!
Cand vor ceva gasesc 3-4 javre ca voi, carora le pute in ROU si vor servitori la case mai mari, mizand pe trocul mai plin de oase si alte resturi!
Am mai scris....cei mai dobitoci si periculosi sunt "cei cu staif si ala fals", cei care vor un rahat mai cool!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Nici macar la inceputul unui comentariu nu sunteti in stare sa scoateti ceva decent, doar jigniri. Stiti ce nivel intelectual au cei ca dvs.?
Turcii au tinut migrantii DUPA ce urita aia le-a promis compensatii banesti. Mai intii a fost valul de migranti apoi banii si in urma turcii mult iubiti de dvs. au tinut in parte valul. Memoria va joaca feste, ca si intelectul, mai domnule prost si sarac cu duhul.
Puterea detinuta de militari a fost o frina in calea islamizarii statului, acum e mai bine pentru dvs. ? De mostenirea lui Mustafa Kemal Atatürk ati auzit ? Nu, nu joaca la Galatasaray SK.
Spuneti ca ofiterii turci au plecat pe banii statului iar familiile pe banii asociatiilor ? Mai sa fie, da proaste servicii au turcii dvs. de nu au luat masuri.
Cimpuri de mine intre noi si unguri, cind eram in Tratat ? Ati auzit despre graniceri, ati vorbit macar cu unul care a lucrat acolo la frontiera aia cu mine ? Chiar ca nu doare suficienta (sa fiu elegant, nu ca dvs.)
"De ce să plătesc eu pt tine?" Genitala idee. Eu zic sa le ridicati cetatenia si sa le interziceti sa trimita bani in tara.
"Din anul 2007, când România a devenit membră UE, românii din afara țării au trimis în România 24,5 miliarde de dolari," scrie economica.net. Mama lor de tradatori !
Si totusi dvs. ii faceti pe altii prosti ?
"Proștii sunt multi dar nu doare prostia!" Corect. Asta e motivul ca va simtiti foarte bine si comentati non-stop (24/24, 7 zile !!!???) Nu va doare nimic.
In fine, imi prezinta incredere toate organizatiile politice care actioneaza legal (ce intebare timpita sunteti capabil sa puneti). Chiar si PSD daca se curata de infractori. Asta e democratia. Cu liderii e mai discutabil. O sa va spun si cu cine votez dar dupa ce vad programele.


Stelian P. spunea...

@Ein
Fiorul a fost intens caci fara carnet ieseam la pensie capitan, comandant de pluton. Cum sa ajung la bastonul de maresal fara carnetul rosu ?
..."sa ne spuna cum poate un politruc comunist sa fie luptator pentru democratie, justitie, libertati si alte alea straine lui".
Foarte simplu. Daca nu ramii cu mintea blocat in iepoca de aur si in dogmele comuniste, daca iti place sa inveti, sa te informezi si mai ales daca te trimite partidul in "ungaria" (si nu numai) ai ocazia sa faci comparatii si sa tragi concluzii.
PS Spre marea mea sansa nu am ajuns politruc dar am servit atitea lectii si instructaje politice ca si asta a fost un motiv sa ma schirbesc de "democratia socialista" care imi baga in cap ca traiesc bine dar la altii eu vedeam altceva.

Iulian Mareș spunea...

De ce sa-mi stri eu Wek? ... sau ce connteaza daca inmanez decoratiile si in mai?

"Ghinion" pentru reprezentanţii instituţiilor decorate de către Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Cei care şi-ar fi dorit să primească decoraţiile oferite de către Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii chiar când este celebrat acest eveniment, trebuie să mai aştepte. Preşedintele a decis să înmâneze aceste decoraţii abia pe 16 aprilie. Ghinion, 7 aprilie a picat în weekend...

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a unor instituţii din domeniul medical, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, în semn de "apreciere pentru importanta activitate de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical", potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Ce instituţii medicale au fost decorate?

Astfel, Partizanul (şeful statului nu exista cf Constitutiei) a conferit: Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Mare Ofiţer Institutului Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuţă" Cluj-Napoca, Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Comandor Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, Bacău, Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutului Clinic Fundeni Bucureşti, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Constanţa, Spitalului Municipal Orşova.

Ceremonia de decorare va avea loc pe 16 aprilie, ora 15,00, la Palatul Cotroceni.

Iulian Mareș spunea...

O conotatie sinistra pt cei 3 care sustin Ca Lazar nu avea ce face si "respectat doar legea"!....dar sistemul?

”Argumentele folosite de deontologi pentru a-l disculpa pe moralul de Lazar sint de fapt o oglinda a sufletului lor fascist. "A respectat ordinele, nimic altceva". "Ce putea sa faca, saracutul?" Amaritii de deontologi habar n-au ca folosesc exact, dar exact aceleasi argumente ca cele folosite de nazisti dupa cel de-al doilea razboi mondial. "Doar am respectat ordinele, nimic altceva". "Nu noi sintem vinovati"
Acest tip de pseudo-justificare este necrutator de construit intr-una din cele mai celebre si mai puternice carti despre moralitate scrise vreodata: "Banalitatea raului", de Hannah Arendt. Despre Eichmann, perseverentul functionar disciplinat care a coordonat cu profesionalism de furnicuta deportarea evreilor in lagarele de exterminare.
”Doar am respectat ordinele” Fix la fel s-a disculpat si deontologul de Eichmann, inainte sa fie judecat si spinzurat de evrei, care-l rapisera din Argentina si-l adusesera la Jerusalim pentru proces: "Doar am respectat ordinele. Nu am nici un fel de vina."
Cartea este lectura obligatorie in scolile occidentale, acolo unde societatea chiar e preocupata de felul in care fascismul se poate furisa insidios inapoi in sufletele noastre.
Aici, insa, la deontologii nostri tefelisti, nu conteaza. Fascismul le infloreste in inimi si in fapte. Si nimanui nu-i pasa. "A respectat doar ordinele"
Exact la fel cum au respectat ordinele si cei care au bagat-o la puscarie pe Elisabeta Rizea, nu-i asa? Sau precum cei care au aprins focul la cazan la Auschwitz. Niste disciplinati, cu totii. Fara pic de vina.
Potrivit propriei descrieri, „Nu am fost decât un membru loial, metodic, corect și sârguincios al SS și al RSHA(RSHA: Reichssicherheitshauptamt, Biroul Principal de Securitate al Reich-ului), inspirat doar de emoții idealiste față de patria mea...Dar ca să fiu foarte corect, ar trebui să mă acuz că am fost un accesoriu pentru crime, pentru că am transmis ordinele de deportare, pe care le-am primit, și pentru că măcar o parte dintre deportați au fost asasinați, dar de o cu totul altă unitate”.Va place cum isi iau istoria inapoi?” a scris sociologul Mirel Palada.

PS:Potrivit propriei descrieri, el a fost responsabil de implementarea Soluţiei finale, a fost unica pedeapsă cu moartea din istoria Israelului. Funcția ocupată: SS-Obersturmbannführer (locotenent-colonel al SS), Șeful Biroului Evreiesc al Gestapo-ului(Geheime Staatspolizei, Poliția Secretă a Statului) în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, însărcinat cu implementarea Endlösung (Soluția finală).
Asemanarile sunt pur intamplatoare pt ca si atunci ideologia comunista cauta solutia finala: fara condamnati politic si omul nou, multilateral dezvoltat!
Intrebarea keie este de ce nu-l destituie? Nu, in acest caz, raspaunsul nu este "Pentru ca poate", ci pentru ca Lazar poate trage multi dupa el si nu are reticente! El nu a fost adus intamplator PG; pt el a fost mazilit in mod bestial PG Nitu, recent akitat cu "Fapta nu exista".
Inca odata: pupati-l in cur pe prietenul lui "Ceausescu", stropitorul cu mustar si sos de rosii!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Bateti cimpii. In cazul nazistilor este vorba despre ordine date incepind cu Hitler si continuind cu ceilalti acoliti. Nu exista nimic oficial, public.
In cazul lui Lazar (ca si al lui TT care arunca oameni in puscarie pentru ca isi taiau viteii) existau LEGI iar el s-a incadrat in prevederile lor. Avea dreptul legal sa faca ce a facut.
Cind copiati ceva incercati sa si intelegeti textul respectiv.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Nu vorbi despre Lazăr ca și când ai vorbi despre d-ta în regimul comunist.
|Procurorul Lazăr avea dreptul să-i prelungească închisoarea lui Filip și altor deținuți, după cum avea și dreptul să propună instanței punerea în libertate.
Mai avea obligația profesională, nu numai dreptul, să verifice regimul de detenție de la Aiud pentru ca ororile pe care le povestește Filip să nu se producă.
De altfel, nu calitatea de torționar l-a recomandat pe Augustin Lazăr pentru a fi numit procuror general, ci cea de spălător al dosarelor penale ale președintelui în funcție.
Numirea lui Lazăr este mită plătită de Iohannis!

Iulian Mareș spunea...

Nici nu mă așteptam să sari de Împuternicit de frontieră!
Repet ca pt proști: sistemul se infiltrează la toate palierele, inclusiv informații! Ex. pt proști nu pt tine: șeful informațiilor din marina militară turcă a fost împușcat pe o bancă, în fața blocului, în Dr.Taberei, zona statia 34!
Constrânși de UE s-au emis legi pt limitarea puterii militarilor în stat! Parte din militari s-a revoltat și numai sufletul omenos al pilotului F-16 și a Cdt. armatei din sud au făcut că Erdogan sa nu fie istorie!
Combați exprimând diletantism și clar îndoctrinare, cum ți-a spus și Stein!
În 90 am primit 150 mil de pe frontiera de vest: plini de Paduki, purici și râie, dar bine instruiți, mai ales pt misiuni de paza, scotocire și trageri, recunosc!
Tu ai o ura viscerala pt români, ești deja total anti și nici nu ești în măsură să răspunzi la întrebări; de critici și rahat de câini este plină țara!
Poți jura că nu au fost mine AL și ATc?
Referitor la taxe și impozite: creierul tau nu-ți spună că dacă plătești acolo, în tara in care muncești nu ai dreptul sa ragi pt ceea ce nu este in tara asta? Ce-i neclar la mansardă?...și privind copii este la fel! Alocații, învățământ gratuit se plătește de la bugetul la care ei nu participă direct! Plus serviciile medicale!
Ți se pare corect că cel mai jegos PG să anunțe că el trimite în judecată dosarul Revoluția? Numai cretinilor le suna bine, tu nu ești cretin, dar cum îți sună?
...un ipocrit și un fapt total amoral!
Într-un fel, nici nu mă miră de ce nu poți înțelege asemănarea intre un ofiterul SS și Cocotă! Și unul și altul au executat ordinele și nu se sunt vinovați! Dar tu că îl admiri?
Apara-l și scuipă pe toți magistrații onești!
Atât puteți voi, atât faceți! Nu mă mir, dar ciuma roșie este Lazăr și toți apărătorii lui!
Nemților cu soluția finală n-am utilizat otrava, Lazăr nu demisionează! Lumea știe deja cine și de ce îl ține în viață!
Scârbos!

PS- cat despre intelect, mergi pe burtă, al meu a fost verificat anual, de către institute de cercetări specifice, intre 3-6 ore de către specialisti, al tău....este tip #!
Repet...vezi-ti de drumul tău!
Vom vedea după proximele alegeri câți români cred și votează neomarxistii și eu accept voința poporului meu!

Iulian Mareș spunea...

Tantalailor spun că Lazăr acționa sub legi; tonților...și naziștii acționau sub legi naziste și ordine superioare! Ești prost de nu pricepi?
De ce nu sunt 1000 de Lazăr?

reddog spunea...

Astazi procurorul general al Romaniei a anuntat finalizarea Dosarului Revolutiei din '89 si trimiterea acestuia in instanta.

Sunt acuzati de crime impotriva umanitatii urmatorii: Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus si Emil Dumitrescu.


https://m.adevarul.ro/news/eveniment/procurorul-general-augustin-lazar-declaratii-despre-solutionarea-cauze-istorice-1_5caae862445219c57e3db8ff/index.html

Iulian Mareș spunea...

Și ți se pare moral, normal, că un PG torționar comunist să facă anunțul ăsta? Dacă își dădea demisia....sau era demis, era altceva, așa totul va fi decontat de Partizan!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Cu intelectul aveti dreptate. Pe mine nu m-a verificat nimeni. Eu ceream pasaportul si spuneam ce suma in dolari imi trebuie. In rest eram liber sa fac ce vreau, mai ales in strainatate. Sunteti destept.

Stelian P. spunea...

150 de milioane de instruiti ? Ati trecut pe litoral la vreun pachet ?
Si daca seful ala a fost impuscat (?) inseamna ca toate informatiile turce au murit ? Odihneasca-se in pace !
Unii au executat ordine ILEGALE (ati auzit in Germania nazista legi despre gazarea evreilor ?)
Lazar a avut dreptul sa aprobe eliberarea sau mentinerea in detentie conform legii in vigoare deci el n-are nevoie sa spuna ca a primit ordine. Ma rog, la intelectul dvs. verificat e clar cum intelegeti diferenta.

Leo spunea...

O sa-l vedeti din mai incolo pe Sf. Augustin , ca protector , continuator si manager la PG.....

Iulian Mareș spunea...

150 militari...
Eu nu am fost pe litoral, dar tu ce fumezi de crezi că era vorba de 150milioane? ... tastarea... mil? Mil înseamnă și militar...MIL TO MIL? Sunt sigur că știi la ce se referă!
Nu faptul că Lazăr a respectat legea comunistă somează, ci fapt că s-a cocoțat ca PG! Anacronic! Asta nu înțelegeți voi, pupatorii comunismului! Dar se știe de ce a dorit funcția și pt ce i-au fost dată...ca și o mită!


Drăghici,

că să afli și tu: comandoul trimis pt arestarea lui Erdogan nu l-a mai găsit în palat unde era în vacanță cu fetele, ginerii și nepoții!
Avioanele F16 au interceptat aeronava prezidențială, era țintă prinsă, doar faptul că au avut informația că toți sunt in avion a făcut să fie anulată lovirea ei, din rațiuni clar umanitare! După o lună pilotul, un cpt., a fost arestat și condamnat!
Înțelegi tu, ceva, sau ești la arat?

reddog spunea...

Ilany Schwartz este numele acestui evreu si este foarte activ pe Facebook.
Asa era, pana m-a blocat, acum nu mai stiu. 😁

Este legat de lumea artistica din Romania, in special cea a teatrului romanesc pentru care are un mare respect.

Il puteti contacta sa va confirme daca spusele mele sunt reale sau nu. 😁

Nu ca ar trebui sa ma justific, eu mi asum ceea ce spun.

Dar e bine sa verificati din mai multe surse. 😁

reddog spunea...

Daca ii cititi postarile acestui civil neinstruit numit Draghici veti realiza ca are de multe de ori dreptate.
Bine, si omul are frustrarile si dilemele sale si asta nu e neaparat sau.
Nu cred ca uraste militarii romani, dimpotriva, vine cu privirea civilului care a trait printre militari si le cunoaste atat calitatile cat si defectele.

Luati aminte!
Daca vreti!
Nu am spus-o eu, au spus-o niste domnitori care au scris istorie pe aici. 😁

reddog spunea...

Huhu Rezea
Daca nu ati aproba comentarii gen 1 da 2 nu ale unora poate ar intelege si cititorii de pe aici despre ce e vorba.
E valabil despre postarea mea privind declaratia lui Ilany Scwartz dar nu numai.

Pot intelege ca sunteti subiectiv si aveti o agenda.
Eu nu sunt genul plangacios, aveti un blog propriu si personal si publicati doar unele comentarii.
Foarte bine! 😁

Proprietatea privata este sacra si inviolabila.

Puteti spune asta clar nu sa pozati in echidistant.
Uneori "paznicii de puscarie" afla lucruri de la infractori pe care nici procurorii, judecatorii, politistii sau sereistii nu le afla.
Credeti sau nu! 😁
Eu am mai spus, aveti profilul unui tip oarecum istet dar care si-o ia periodic pentru ca se supraevalueaza.😂😂
Cunoastem profilul. 😁😂😂

Iulian Mareș spunea...

Numai că în sistemul nostru există un birou financiar valutar care îți dă valută atât cât prevede legea ei nu cat am dori! Justificarea banilor este la sânge. Mai mulți bani da ofițerul de legătură, dar ei ăla te-a pus sa semnezi pe kitanta! 😂🤣😁