Un produs Blogger.

vineri, august 03, 2018

A mai căzut un pilon al statului paralel

10 comments

03 August 2018

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 3 august a.c., decretul privind trecerea în rezervă a domnului general - cu patru stele Predoiu Silviu din Serviciul de Informații Externe – la data de 5 august 2018.

Un dezastru numit Silviu Predoiu

de Valer Marian

De ce a fost promovat și menținut de președinții Băsescu și Iohannis?
Fostul președinte Traian Băsescu cunoștea toate aceste pete negre din biografia generalului Predoiu când l-a numit pe acesta prim-adjunct al directorului SIE în 2005. În condițiile în care acesta nu se remarcase prin competență și probitate profesională, singura explicație a promovării sale de către Băsescu, este ca și în cazul altor șefi de instituții de forță promovați de acesta (Florian Coldea – prim-adjunct al directorului SRI, Alexandru Burian – prim-adjunct al directorului SPP, Laura Codruța Kovesi – procuror-general al PICCJ) că era șantajabil și manipulabil. Fostul președinte l-a fidelizat ulterior acordându-i trei stele de general și asigurând bugete considerabile pentru SIE. Generalul Predoiu și-a manifestat recunoștința din plin față de Băsescu prin sprijinul pe care i l-a acordat în două momente critice: în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2009, când rezultatul a fost decis de românii din străinătate, și la referendumul de demitere din 2012, când agenți ai SIE au contribuit la intoxicarea cancelariilor occidentale și a opiniei publice internaționale.
Generalul Predoiu a condus SIE vreme de 13 ani aproape ca pe o feudă personală în care nu a prevalat în niciun caz meritocrația, ci nepotismul și cleptocrația. Edificator în acest sens este modul în care generalul Predoiu a promovat-o în SIE pe soția sa Cătălina, de profesie tot geolog. Predoiu a angajat-o în SIE în 2001, la începutul ultimului mandat iliescian, la Serviciul Sinteză. În doar patru ani, respectiv până în 2005, când a devenit prim-adjunct al directorului SIE, soția sa a fost avansată la gradul de colonel, pentru merite excepționale de care nu știe nimeni. În 2005 generalul Predoiu a numit-o pe soția sa șefa Serviciului Analiză, iar în 2006 a promovat-o șefă a Serviciului Personal, care se ocupa cu angajarea și promovarea ofițerilor SIE, ce a devenit astfel o afacere de familie. Pentru a avea un cuvânt și mai greu asupra carierei subalternilor săi, Predoiu s-a folosit și de serviciile unei amante angajate psiholog la SIE, pe care a avansat-o tot până la gradul de colonel.
După modelul Predoiu, și generalul Florian Coldea a promovat-o, în timp ce era prim-adjunct al directorului SRI, pe soția sa Dorina în funcțiile de șef al Serviciului de Protocol și apoi de șef al Centrului de Pihologie al SRI, funcție care îi permitea eliminarea ofițerilor indezirabili din acest serviciu. Și Coldea a avansat-o pe soția sa, în condiții dubioase, până la gradul de colonel, aceasta fiind, de exemplu, avansată locotenent-colonel în timp ce se afla în concediu pentru creșterea copilului, fapt nepermis de regulamentele militare.
Și președintelui Klaus Iohannis i-au fost semnalate problemele generalului Predoiu odată cu instalarea sa la Palatul Cotroceni dar, așa cum am arătat, nu numai că l-a menținut în funcția de prim-adjunct, dar l-a și promovat director interimar al SIE din septembrie 2016. Cum se explică faptul că nici Traian Băsescu nici Klaus Iohannis nu au avut ochi și urechi pentru abuzurile și afacerile generalului Predoiu? În cazul lui Traian Băsescu există o explicație plauzibilă, respectiv că acesta a avut interes să-și securizeze episodul colaborării sale cu DIE, în perioada în care a fost șeful Agenției comerciale a Republicii Socialiste România de la Anvers, Belgia. Să fi lăsat și Klaus Iohannis vreo urmă în arhivele SIE? După cum se știe, etnicii germani, mai ales studenții și intelectualii, au prezentat un interes deosebit pentru Securitate înainte de 1989.

10 comentarii:

Leo spunea...

Vine din istoria CIE a lui Doicaru si Plesita.
A fost inginer, recrutat pe "indirecta" inainte de '89.
Este "NEDREPT" , sa fie asociat numai cu ceea ce este in poza. Este o forma de manipulare sa reduci toata activitatea acestui om , numai prin asocierea cu o poza realizata in perioada "Romaniei Vesele".
concluzie:
pozitionarea corecta a strategiilor Romaniei la provocarile diferitelor momente din ultimii 30 de ani , spune totul. O poza , asociata tendentios intr-un context manipulator este o NEDREPTATE.
Asta este parerea mea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E cunoscut si rascunoscut cazul acestui personaj subru si abuziv cu multi bolovani de aur pe epoleti. Il doare la basca, mai ales ca pensia cu care iese e de o rara obraznicie obeza! Se termina articolul cu niste cuvinte, pe care nimeni nu le intelege, doar autorul postarii, onorabilul, ce inseamna ,,modelul polonez'': Polonezii, pe astfel de indivizi-gusteri-crocodili i-au redus la pensii la nivelul ajutoarelor sociale, prin lege organica! Deci, atentie cei care azi abuzati, ca maine poate veni peste voi gramada legea poloneza la cerera marilor mase adunate in proteste fara de sfarsit, si asta se va intampla la initiativa unui partid sau altul, care satui de nedreptati si abuzuri vor aplica si acesta Lege a Talionului in Romania! Acum s-a inteles talcul acelor cuvinte, pe scurt? Vor fi vizati inclusiv cei din Casele Teritoriale, care si-au fabricat singuri pensiile pe formule clasificate, ce le-au permis sa fure din pensiile celorlati ca sa-si traga partea leului doar lor si acolitilor din politica, ce i-au sprijinit subteran, si abia atunci se va infaptui acea visatoare lozinca ,,DREPTATE PANA LA CAPAT!'' Trebuie sa fie un destept in toata Romania asta, pana la urma, sa aplice Legea Talionului pe formula ,,Dreptate pana la capat!" Imposibil sa nu se gaseasca,pana la urma, si acel OM!

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Credeam că te deranjează mai mult ce spune senatorul Valer Marian, nu poza lângă cel pe care, prin fraudă electorală, la Paris şi în Diaspora, l-a făcut preşedinte pentru a doua oară, în anul 2009.
A fost student la Geologie al profesorului Emil Constantinescu.
Om cu vederi de dreapta, nu?
I-a făcut și lui Werner „guuveeeernul meeu”

Iulian Mareș spunea...

Ca orice sef de institutie centrala posibil sa aiba si pete.....,dar, retineti ca el i-a aplicat o lovitura naucitoare Lulutei, cand a refuzat ca SIE sa faca politie politica in randurile romanilor de afara!
A fost scandal mare....s-a ajuns la medierea lui KWI, dar a castigat!
Daca pierdea, SRI reusea sa incalce abject SIE, o structura cu o medie a IQ mult peste ei!
Atunci, trebuie vazut, de ce KWI le-a dat dreptate? Care a fost miza?....adica informatiile detinute de ei! Pe scurt, pentru ce anume s-a temut?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Uite-te pe luarile de poziție politice ale fostilor membri ai „Guuuveeeernului meeeu” ca să înțelegi ce fel de implicări politice și de partea cui a avut SIE sub comanda lui Predoiu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

I-am citit trecutul pe linie absolut numai securistica, fiind nascut dintr-un tata roman si o mama rroma, poreclit si ,,Tiganul,'' jurnalistii etalandu-l deloc elogios, gratulandu-l cu epitete precum incult, ingamfat, razbunator, rau, etc. Deci, sa nu-l plangem, si nici chiar pe nici unul care au stat in varfurile piramidelor puterii discretionare, in care s-a facut mult valvoi pe arestari selective, insa adevaratii vinovati avand dosarele la naftalina, sau in congelator, de ne rad in nas de pe plajele insorite ale lumii, cheltuind banii din pradaciuni, caci de abia acum incepe sa fie scoase si sterse de praf dosarelele lor minunate si ingogosate. Ne vom convinge toti, cat de curand, cum a fost si cu lupta asta anti coruptie, care asa de bine s-a dus ca se reflecta cu prisosinta si in pensiile militare, unde fiecare face ce vrea cu drepturile noastre legale si constitutionale. Eu, inca o data, ii avertizez pe absolut toti asa zisii ,,lucratori'' din Casele Sectoriale si Ministerele de forta, cu precadere din MApN, CA NU VOR AVEA UN VIITOR STRALUCITOR, FARA SA DEA CU SUBSEMNATATUL IN ANCHETE GRELE, IN URMA CAROR ACTIUNI MULTI O SA UMPLE PUSCARIILE PATRIEI! Nimic, absolut nimic nu va ramane nepaltit, iar eu le promit ca o sa aiba si din partea mea mari si neasteptate necazuri si surprize, doar rabdare sa aiba pana se linistesc apele asezarii noilor sefi din institutiile augustine! Ce am facut pana acum e doar apa de ploaie, grindina de acum se va abate asupra carierelor si destinelor lor incerte, caci gata cu huzurul, abuzurile, represiunile nedrepte si tot felul de gainarii si ilegalitati penale!

Leon spunea...

Tot ieri, a fost inaintat la gradul de General maior si trecut in rezerva , Andrei Marius DIAMESCU, care timp de 13 ani a lucrat la DGIA, pana in anul 2013.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intr-un amplu articol, avocatul, Dan Chitic, cel palmuit de Basanescu pe Litoral cu cativa ani in urma, si pentru care s-au si judecat, se pare, cere cu insistenta ca SRI sa fie desfiintat pentru implicarea in scandalurile ce le stim cu totii din cardasia cu DNA. Eu nu sunt avocatul SRI, dar ceea ce afirma domnia sa nu este productiv, logic si normal, pentru ca fiind si intr-o zona geografica foarte sensibila, atata ar astepta rusii, ungurii din exterior si din interior, teroristii si toti martafoii carora nu le stam in garleje, si in consecinta ceea ce cere domnia sa este un infantilism ieftiN. Tot ce este de facut este ca politicul sa-si ia labele de pe aceasta institutie cu vechi radacini si traditii in statul roman, CU REZULTATE EXTRAORDINARE IN CONTRASPIONAJ SI ACTIUNI DE APARARE ALE INTERESELOR STATULULI ROMAN, si sa se ocupe absolut doar de ceea ce au ei in Statut, si nu pe intocmit dosare penale in particular, mai ceva ca procurorii profesionisti. As ruga Onorabilul, daca are materialul amintit, cu declaratiile Av. Dan Chitic, sa-l expuna spre o buna intelegere si de catre camarazii, inca nelamuriti cu unele aspecte, si eu as zice ca si in situatia ca intreaga declaratie are un suport extraordinar de convingator si cu exemple concrete si reale, ce-l conduc la asemenea motivatii radicale, nimeni si nimic nu poate ca aceasta foarte importanta institutie s-o scoata la mezat! E prea necesara, e prea buna ca sa fie doborata, doar ca asa ar dori, unii sau altii, si asta pentru ca idiotii din basanism si-au varat labele ca sa-si termine adverasii politici si recastigarea puterii, ceea ce, Doamne, ajuta, nu s-a mai intamplat!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Observ că ești expert în domeniul informațiilor!
După tine SRI trebuie sa fie parcat în domeniul informativ sau c/informativ! Includem și antitero...
Întreb și eu că profanul...

CEZAR spunea...

Una tareeeeee....
Este o pagina de fb ..cu un grup inchis...Pensionsrii militarii..bla bla ....Cornel stie ca trage la greu
Este moderat de Gligor si inca vreo 4
credeti ca m-Alul estee..??? NUUU..
Gligor cere toate datele de identitate si sa faci dovada ca ai fost militar
M-Alul ..pauzaa..oare de cee..???