Un produs Blogger.

sâmbătă, aprilie 06, 2019

Tribunalele încep judecarea contestațiilor la deciziile de actualizare.

24 comments
Din punct de vedere al tematicii dezbătute pe acest blog, în contradictoriu cu comunicatele, răspunsurile la contestații și chiar la întâmpinările depuse de Casele Sectoriale la instanțe ne interesează 2 categorii de contestații:

1. contestații privind cuantumul compus al soldei de functie mai mic de 1668 lei după actualizarea din 30 iunie 2017, în baza L 152/2017, completată de OUG nr. 56 din 04 08 2017. Au fost afectați în special pensionarii militari subofiteri din toate cele trei case sectoriale.
2. Contestații privind neaplicarea de către Casele Sectoriale ale MApN și SRI a articolului 60 alin. (3) din L 223/2015 privind actualizarea pensiilor militare, așa cum era el în vigoare la datele întrării în vigoare a Legii nr. 152/2017 și a OUG nr. 56/2017. Eroarea comisă  de cele 2 case sectoriale a diminuat cuantumul  actualizat la cca 50 000 de pensionari militari  cu pensii calculate  în perioada 01 01 2016-15 09 2017 sau cu pensii care prin recalcularea potrivit articolelor 109 și 110 din L 223/2015 au primit un cuantum mai mare decât cel stabilit anterior în baza L 263/2010.
Greseala a pornit de la o interpretare curioasă a ansamblului legal instituit de articolele 59 și 60 din L 223, astfel că, în logica strâmbă a funcționarilor celor 2 case, spre deosebire de cei de la MAI, la cuantumul actualizat conform art. 60 alin(1) nu au mai adăugat și indexarea de 5% din anul 2016, prevăzută de OUG nr. 572015.
Urmează ca deciziile sa fie cenzurate de instanțe.
Am promis că asiguram publicitate maximă sentințelor   judecătorești  ce vor fi date pe cele 2 spețe.
Adresa blogului huhurez2013@gmail.com vă stă la dispoziție.

Contestatarul din Olt și-a modificat actiunea
06.05.2019
Ora estimata: 09:00
Complet: CLM1
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    
08.04.2019
Ora estimata: 09:00
Complet: CLM1
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amână cauza la data de 06. 05. 2019 pentru a se comunica cererea de modificare a acţiunii .
Document: Încheiere de şedinţă    08.04.2019

24 de comentarii:

Leon spunea...

Huhu Rezea, la pct.2 ..Casele sectoriale..MApN si SRI..!!

capitanu nemo spunea...

S-a anuntat la RTV ca se negociaza o nou lege a pensiilor care v-a fi gata in toamna ,minciuni....o sa-i mai votez si eu cand o sa-mi aduc aminte.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ CAPITANUL NEMO: AU ZI ASA, CA PANA IN TOAMNA O NOUA LEGE A PENSIILOR MILITARE SE VA EMITE, SI SE POATE EMITE DRAFTUL, SAU POATE LA ANUL! TRADUS: LA PASTELE CAILOR VERZI PE PERETI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ ONORABILE: Pe 10.04 le dau din nou o lovitura de gratie, marka Huhu Rezea! Am totul pregatit logistic si blistic, cu calm si cu intelepciune! Doar si numai probatoriul vorbeste la Tribunal, nu trancanelile lor seci si repetitive!

Iulian Mareș spunea...

Daca vor să facă o nouă lege, este clar că va dura ceva timp, iar faptul că se aproximează că va fi gata înseamnă că ea se va naște din L223/2015! Depinde cine o va elabora....
Nu văd mari skimbari și nici mari modificări la calcul și la cuantum: 100-1500 lei!
Îmi pare rău pt Cezar, deja este frenetic, pt că cei mai loviți vor fi loviți cei cu caracteristicile lui!
Desigur vor fi calcule și marje, care mai de care mai docte, prilej pt a lega noua lege de economia mondială și protejarea pinguinului regal! În cele 5-6 luni poți scoate o lege nouă decât cu 75-95% copy-paste din L223!

Militar de la 14 ani spunea...

Sper să nu se întâmple. Pentru că PSD, pierzând alegerile, responsabili cu noua lege, culmea - cerută de militari din câte se pare, vor fi PNL, USR etc. Nu mai e nevoie să explic dragostea față de militari a acestor partide.
Cred că e o capcană, iar dacă vom cădea în ea, tot pe militari se va da vina, pentru că din mijlocul nostru a pornit dorința echitații.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Vad ca ești deja la al 2-lea termen la Bacău... pentru ca și Comisia de contestații sa facă intâmpinare.
Daca reușești cu cuantumul actualizat al soldei de functie de 1668 lei... intri în conflict cu casa pentru indexarea din 2016.
Acum nu este vizibila greșeală, având cuantumul în plată mult mai mare decât cel actualizat.
Alti contestatari au termene încăpând de luni.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ ONORABILE, S-A INTRERUPT PROCESUL PRIN AMANARE, PENTRU CA EI NU AU DEPUS INTAMPINARE SI NICI ACUM VAD, DESI AM ASTEPTAT, EI PROMITAND CA TRIMIT, BA INCA SI FAPTUL CA AU EI CEVA LEGAL, UN ORDIN ,,M'' DE MINISTRU CU CARE SA MA ATACE SI NU EXISTA ASA CEVA, DIN CATE AM CAUTAT NOI, IN CARE ZIC CA MINISTERUL APARARII SAU COMISIA DE CONTESTATII NU AU CALITATE PROCESUALA, JURISTUL CERTANDU-SE CU ONORANTA INSTANTA, EI ZICANDU-I JURISTULUI CA N-AU NICI UN PROBATORIU IMPOTRIVA PROBATORIULUI MEU BETON. INDIVIDUL A MINTIT DECI INSTANTA, SI NU STIU CU CE TUPEU SA MAI VINA LA PROCES! IAR CU CE ZICETI DV E VARZA IN CAPUL LOR, CA NICI EI NU MAI STIU CUM S-O SCOATA LA CAPAT CU ATATEA PROCESE CE SE PREFIGUREAZA CA FIIND CASTIGATOARE. ADICA TOT EI SA MA BELEASCA, CAND CEI CU PENSIILE PESTE 10.000 LEI AU PRIMIT SI DE 5 ORI ACTUALIZARI PE AN IN ULTIMII 5 ANI, PANA ANUL TRECUT? SA JUSTIFICE SI EI ACESTE ACTUALIZARI PREFERENTIALE, CA-I DAU SI PE MANA DNA-ULUI, DUPA PROCES, CA ATUNCI MA INCALZESC EU BINE, SI VA FI ALT DNA PANA ATUNCI, SA LUCREZE NAIBII PE CORUPTIA ADEVARATA, NU PE DOSARE PE COMANDA POLITICA!

M spunea...

Iar picam între două rele : Olguța sau PNL+USR.
Echitatea e o himera. Ce mai e echitabil? Sunt zeci de situații de la ala care a ieșit ca să fim în NATO până la cei din ultimile luni. Toți ne vedem îndreptățiți la mai mult și tare îmi e că vor câștiga doar câțiva.

iceparu spunea...

Trag de timp.Umbla cu ciora vopsita.Ce le trebuie timp pana la toamna?Ce e atat de greu ca la functii egale si aceleasi specialitati militare sa acorde aceleasi sporuri si la aceeasi valoare?Ce e atat de greu sa recoreleze pensiile cu salariile activilor?Legea 223 ciuntita a rasturnat scara valorilor cu curul in sus.Soldatul are pensie mai mare decat pensia recalculata a subofiterului.Sunt cazuri si nu putine in care pensia subofiterului e mai mare decat pensia recalculata a colonelului sau generalului.Situatia daca nu ar fi tragica ar fi de rasul curcilor.In timp ce noi ne dam de ceasul mortii marii politicieni au grija lor.Suntem de vina prin pozitia noastra de Gaga.Observ ca se induce ideia ca vin la putere liberalii si ca astia ne frig.

Patrascioiu spunea...

Observ ca se induce de către PSD ideia ca vin liberalii la putere și ne ard.E posibil dar și tu PȘD ai făcut același lucru.Ai maltratat legea 223 astfel încât a devenit ghiveci.Da-mi aceeași pensie ca valoare cu a similarului meu indiferent de anul opensionarii și te votez.În caz contrar te-ai lins pe bot.Mi-am pierdut răbdarea și nu sunt dispus sa aștept pana la toamna.

brenda spunea...

balbaiala politica /ce este asa de greu sa se elimine blestematele deOUG.iar mai tArziu pot face si alta legi a pensiilor , de fapt orice lege se aplica pentru viitor , noua ne trebuie sa se revina la legea pe care au ciuntit-o cu oug ,iar o lege noua sa o conceapa cand vor .Acestia vor sa ne prosteasca ca masa de manevra pentru alegeri , sa o creada ei in ceeace ma priveste eu in niciun caz nu ii votez daca continua asa . O sa spuneti ca va fi mai rau cu altii , ei ,si , dar oricum acei altii vor veni din cauza lor fiindca cunosc problemele acestea de ani buni ,sa le fie rusine .Dece nu revin la CD unde au ramas intepenite oug cu art 40 care ,chiar a dus la sfartecarea legii pe care nici macar nu au aplicat-o vreodata .PUNCT si dela CAPAT

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
BONIFATIE spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Titlu de topic pe Guiță TV la ora 19
" 2 miscari bomba la pensii" (in poza pe daddy)
E posibil sa anunte ceva care se ventileaza de cam o luna privind o NOUĂ lege a pensiilor (speciale).
PS
"Am auzit eu" , ca va fi o lege in care vor fi incluse toate pensiile , altele decât cele din sistemul public promulgată deja ....
"SA VEDEM ZISE ORBUL"

Leon spunea...

Nu-ti fa iluzii, Leonard !
Se vor relua spusele de aseara, fara nimic nou..!

Mitica spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mitica spunea...

Ma ajuta si pe mine.....cineva...cu un model de Cerere de chemare in judecata ? Multumesc !!

BONIFATIE spunea...


D-le HUHU!
Am şters comentariul din data de 07.03.2019 pentru că l-aţi postat eronat. L-am scris în legătură cu d-l Pleşoianu şi era off-topic aici.
Cu respect!

Mitica spunea...

D-le Cornelius, v-am scris pe email....poate ma ajutati d-voastra cu un model de cerere de chemare in judecata. Vad ca pe aici, toata lumea comenteaza...mai putin sa ajute. O zi buna tuturor !!!

Alexcta spunea...

Cine vorbește despre 40% cu Compensatorii, Nu știe cât Este in 2019!?!?!

brenda spunea...

a intrat vreo pensie pe card azi la cineva? luna trecuta intrasera si la CEK

Ion Oblemenco spunea...

Azi la radio jurnalul de la ora sapte a fost o stire legatā de pensii si salarizare militare ( modificare de lege) adoptatā ieri .stie cineva ceva mai mult ?

Huhu Rezea spunea...

Contestatari din Olt
06.05.2019
Ora estimata: 09:00
Complet: CLM1
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

08.04.2019
Ora estimata: 09:00
Complet: CLM1
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amână cauza la data de 06. 05. 2019 pentru a se comunica cererea de modificare a acţiunii .
Document: Încheiere de şedinţă 08.04.2019