Un produs Blogger.

joi, iunie 06, 2019

Actualizarea pensiilor militare ar putea fi votată până la sfârșitul lunii iunie

118 comments
Proiectul de lege, votat de Senat sub nr. 180/2019, este deja în lucru la Camera Decizională
Comisiile raportoare au termen de depunere a Raportului pe 20 iunie.
Numai că, în Camera Deputaţilor nu mai este un lider precum Serban Nicolae la Senat, care să urgenteze  votarea, deşi aici există câţiva dintre liderii care l-au însoţit pe Dragnea la cele două runde de întrevederi cu preşedinţii asociaţiilor naţionale de rezervişti.
Intr-o intervenție pe un post de televiziune, Ponta a spus astăzi  că include problema pensiilor militare pe agenda negocierilor pentru votarea moțiunii de cenzură și formarea unui nou guvern.


PL-x nr. 265/2019



Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat

Data     Acţiunea
SE
03.06.2019   adoptat de Senat
adoptare cu respectarea prevederilor art.76 alin.(1) din Constitutia României








Format PDF - 708 kbForma adoptată de Senat
CD
05.06.2019   prezentare în Biroul Permanent al Camerei Deputatilor







Format PDF - 538 kbAdresa Senatului
   înregistrat la Camera Deputaţilor pentru dezbatere
   trimis pentru raport la:







Comisia pentru muncă şi protecţie socială
Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
termen depunere amendamente: 13.06.2019
termen depunere raport: 20.06.2019 
   trimis pentru aviz la:







Comisia pentru buget, finanţe şi bănci
Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale
Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi

118 comentarii:

Pensionar2018 spunea...

Sper sa se rezolve și problema pensiilor celor care au ieșit din sistem după 15.09.2017, altfel despre ce actualizare vorbim. Nici măcar problema OMM-ului nu este rezolvată pentru aceștia!

Liviutatarush spunea...

Intrebare. Sa zicem ca o sa treaca de Camera Deputatilor in forma adoptata de Senat. Care este plafonarea la momentul de fatza, la net sau la brut?

Pensionar2018 spunea...

Sper sa se rezolve și problema pensiilor celor care au ieșit din sistem după 15.09.2017, altfel despre ce actualizare vorbim. Nici măcar problema OMM-ului nu este rezolvată pentru aceștia!

Huhu Rezea spunea...

@Pensionar
Legea 80 scrie că sporul OMM se aplică la cuantumul calculat al pensiei.Dacă onor CSP a procedat altfel și a introdus sporul în baza de calcul aveți la îndemână contestația în justiție.
@tătărush
Am mai intrebat. Cum s-ar putea calcula solda lunară brută și netă pe care ar putea-o avea în prezent un pensionar trecut în rezervă în mileniul/secolul trecut?

vasile iosif spunea...

D-le H,
Nu se mai vorbeste nimic despre pensia suplimentara si pensia civila pentru stagiul civil adaugat dupa trecerea in rezerva?
Care va fi solutia in noul proiect de lege?
Confiscarea lor a fost "inghitita" ca fiind legala si constitutionala?

Cu stima,

J spunea...

Astia de la A3 caraie de Basescu ca turnator.Zis si facut dar de faptul ca si Voiculescu a fost mucles.

Huhu Rezea spunea...

@J de la javră pedelistă?
Astăzi, ca să nu se facă de râs, știrea a fost preluată și de televiziunile ți site-rile băsist-johaniste.

Leo spunea...

Raspuns la Intrebare :
Solda lunară brută și netă pe care ar putea-o avea în prezent un pensionar trecut în rezervă în mileniul/secolul trecut , s-ar putea calcula prin 2 metode :
1. Fie conform proiectului fostului senator de la minoritati care a murit ( imi scapa numele dar parca Milcovici e)
2. Fie calculând baza de calcul a celui din mileniul trecut raportata la nr. de salarii brute si translatate acel numar de salarii la data de 01.01.2016.
De exemplu ,un mr.ing. avea o baza de calcul de 6000 lei in anul 1982. Impartim acea baza de calcul de 6000 lei a mr. nostru la 2936 lei cat era salariul mediu brut in 1982 si rezulta 6000/2936 = 2,04 salarii medii brute pe economie in 1982.
Apoi , pt. a translata acele 2,04 smb din 1982 la data de 01.01.2016 , inmultim 2,04 x 2500 lei = 5100 lei . Baza de calcul a mr. de 6000 lei din anul 1982 va fi 5100 lei translatata (ACTUALIZATA) la data de 01.01.2016.
Dar cine sa faca asta ?
Poate doar PAPA de la ROMA , ca tot a venit.........

Unknown spunea...

Una din cauzele aparitiei legii 119/2010 a fost valorificarea imorala, ilegala si neconstitutionala, a stagiilor de cotizare realizate de pensionarii militari, in viata civila , pe functie de civil, sub doua aspecte:
1. Valorificare inainte de indeplinirea varstei standard de pensionare la civili (65 ani)
2. Punctaj obtinut cu 75% mai mare decat cel legal cuvenit, prin considerarea stagiului complet de cotizare de 20 de ani, in loc de 35 de ani cum este legal la civili si cum prevedea legea 164/2001
Nu va bateti capul cu stagiile de civil, in civilie , dupa pensionare, ca lucrurile se rezolva, printr-un buletin de calcul.
Posibil ca toate sumele incasate pt aceste stagii, inainte de implinirea varstei standard de pensionare de 65 de ani CPS le va considera sume incasate necuvenit, dupa aceasta varsta se va face o regularizare si se va recalcula punctajul prin impartirea la 35, va rezulta un punctaj mai mic, drepturi de pensie cuvenite mai mici, diferenta incasata de pensionar va fi considerate de CPS sume incasate necuvenit. Pt toate aceste sume incasate necuvenit presupun ca se vor face retineri in limita a max 1/3 din pensia militara de stat.
Stagiile civile cred ca se vor scoate din pensia militara de stat si se vor putea valorifica , pe legea 263/2010 atunci cand se indeplinesc conditiile legale.
Obs. Una din cauzele abrogarii legii 119/2010 si aparitia legii 223/2015, culmea ironiei, a fost tot valorificarea imorala, ilegala si neconstitutionala, a stagiilor de cotizare realizate de pensionarii militari, in viata civila , pe functie de civil. Ganditi-va numai la pensionarul militar g opera, era retribuit in acelasi timp ca parlamentar, ministru, diverse activitati in invatamant, etc. Numai Dumnezeu stie cate stagii de cotizare ca civil, in viata civila si-a valorificat, inaintea implinirii vsp de 65 de ani si cu scc=20 de ani, in loc de 35 de ani.

Gigi spunea...

@pensionar2018
Dacă ieșeai la pensie în perioada 2011-2015,inclusiv,pe legea civilă ,atunci să fi văzut durere.
Este adevărat că ești în dezavantaj față de cei ieșiți începând cu 2016 când legea 223 a intrat în vigoare.
Cei mai fericiți sunt ei,care au ieșit în această perioadă:01.01.2016-15.09.2017.
În schimb,d-ta ai prins doua actualizări,15%,respectiv,25%.
Și,să nu mai vorbim de cei ieșiți în anii '90-2008!!!???
Cred că se va rezolva toate neregulile.Una dintre ele este actualizarea pensiilor cu cei 25%,anual,cu creșterea soldelor de funcție la activi,până în 2021.Actualizare de care d-ta ai beneficiat în 2018.

M spunea...

@J - Nu vreau sa il apar pe Voiculescu dar ala s-a retras din viata politica iar jegul de Basescu murdareste totul zi de zi.
Sa se duca dracului sa-si manance pensia speciala, in vila lui speciala, pazit de garda lui speciala, cu masinile lui speciale si cu secretarul lui personal special!
Nu uita ca el a inventat taierea pensiilor militare si a promovat faptul ca militarii se ocupa doar de muncile agricole. Un jeg ordinar!

Leon spunea...

@Huhu Rezea, teoretic este posibil ca acest proiect de lege sa treaca in aceasta luna de CD, dar neaparat cu amendamente noi care sa clarifice actualizarea pensiilor militare aflate in plata tinand cont ca pensiile stabilite dupa 15.09.2017 sunt in plata la nivelul soldei nete..!
Deoarece pensiile militare au un buget in acest an (MApN) mai mare doar cu 2,8% fata de anul 2018 si deja am primit procentul de 1,3% din luna ianuarie, diferenta de 1,5% poate sa acopere numai pensiile celor trecuti in rezerva in acest an si o posibila actualizare a soldei de grad daca proiectul de lege PL x nr.93/2019, pentru aprobarea OuG.nr.114/2018, va deveni lege pana la sfarsitul anului; reamintesc faptul ca la acest proiect Comisia de Aparare din CD a dat un Aviz favorabil cu 7 amendamente adoptate !
Este foarte posibil ca in anul 2020 sa beneficiem de aceste actualizari pentru Solda de Functie si Solda de Grad, deoarece proiectia bugetului in anul 2020 pentru pensii este mai mare cu 11,4% fata de acest an (MApN ).

M spunea...

Unul care intra in armata la 20 de ani si munceste 30 de ani in conditii speciale se pensioneaza la 50 de ani.
Unul care sta prin carciumi pana la 25 de ani (si face misto de ala in uniforma), munceste pe unde apuca 10 ani si intra in armata la 35 iar apoi lucreaza 15 ani in conditii speciale se pensioneaza la 52 de ani jumate.
Hmmmmm!!!!

Dan spunea...

Mda. Din ce se vede din nou nu se spune nimic de actualizarea pensiilor celor care au fost detașați, de ex la parchete... Alea nu există in legislatie.

Mihai spunea...

Sa fie intr-un ceas bun. Numai cine umbla prin institutiile publice (ancpi,etc) si se loveste de sinecuri în posturi cheie platite gras si prosti de bubuie(indiferent de la ce partid sunt) poate contabiliza umilinta la care este supus omul de rand.Si nu o scoti la capat pe greselile lor pe care nu le recunosc decat cu eforturi si timp pierdut in instante.
De multe ori inteleg diaspora rasponsabila ca se revolta.
As zice ceva .....dar este o sarbatoare mare azi.
Zic doar ,doamne ajută și ne ocroteste să rezistăm si să fim sanatoși!

reddog spunea...

Tot noi, soldatii loiali Romaniei!
Coloneii cacaciosi si tari in gura de sub pat sunt patrioti ( si negri ib cerul gurii precum catelusa in curulet) 😁 sunt cum sunt...

Uniti sub Tricolor! DINAMO&U.Cluj 💪 🇷🇴🇪🇺

https://m.facebook.com/george.simion.unire/?tsid&source=result

M spunea...

@reddog - pai nu tu il injuri pe colonelul Paraschiv care "nu a stat sub pat"?

Accept sa iti placa USR, Ciolos si Barna, chiar si PNL cu Orban si Rares Bogdan, ProRomania lui Ponta uite, si UDMR este OK... e optiunea ta, dar sa balesti dupa un jeg ca basescu, scursura politicii romanesti mi se pare chiar prea mult.

Leon spunea...

@Leonard, in Parlament nu mai avem pe nimeni de valoarea deputatului Gral Bg.(r) Niculae MIRCOVICI(01.10.1950-25.09.2016)
un militar adevarat si un mare patriot chiar daca era de nationalitate bulgara..!
Dumnezeu sa-l ocroteasca in continuare, acolo sus, printre stele !

reddog spunea...

M
Sunt si colonei demni de tot respectul.
Un exemplu in acest sens este dl Col Mares.
Chiar daca m-a facut maidanez la un moment dat... 😁
Cantarim bine!

vasile iosif spunea...

D-le H,
Dupa cum spune Unknown, toti pensionarii militari ale caror punctaje au fost raportate la stagiul de cotizare de 20 de ani vor trebui sa returneze cota parte din pensiile primite?
Uita ca deciziile de pensionare au fost PENTRU LIMITA DE VARSTA si emise in baza unei legi in vigoare si necontestate?

Daca are mai multe informatii despre valorificarea stagiilor civile dupa trecerea in rezerva in afara cadrului militar, asa cum este in orice tara NATO, sa vorbeasca acum sau sa taca pentru totdeauna - dupa cum spune o formula englezeasca.

Cu stima,

Huhu Rezea spunea...

@Iosif
Nu luați în seamă prostiile pe care le debitează @ Unknown!
Legile 119 și 263 au civilit ți stagiile militare.
Nu citisem tot comentariul, dar nu credeam că poate să scrie asemenea enormități alarmante, mai ales cele referitoare la foloase necuvenite pentru stagiul complet de cotizare de 20 ani.

Liviu PO spunea...

@Leonard
Salariul mediu brut de la 15 martie 2019 a ajuns la 5,163 de lei.Asadar echivalenta cu mr.-ul ing.din 1982 este:6,000:2,963*5,163=10,455.De aici rezulta o devalorizare a leului cu aproximativ 74.25% in acesti 37 de ani...TRAIM BINE,DIN CE IN CE MAI BINE...

J spunea...

M@sunt de acord ca Basescu a fost si este un "jeg".E adevarat ca borfasul de Voiculescu s-a retras din viata politica dar uiti ca televiziunea lui e implicata in politica la greu.
Fara sa-l scuz pe "jegul "de Basescu constat ca persoane care imediat dupa 1990 se dadeau luptatori anticomunisti aveau angajament la securitate.Ex.Tatal vitreg al lui Tariceanu,Paleologu,Mircea Ionescu Qntus etc.Ai ideie cine era neoficial seful securitatii intr-un judet?Prim secretarul.Nici un membru PCR nu era racolat ca informator fara aprobarea Prim secretarului In concluzie si Ion Iliescu si-a dat aprobarea pentru racolarea de informatori ai securitatii.Stii cum arata textul unui angajament?Eu stiu fiindca am inventariat documente ale unor securisti.Cel vizat sa devina coloborator intial era pus sub supraveghere altor colaboratori de la care ulterior li se cerea parerea.Mai departe securistul cerea aprobarea superiorului lui si in final daca cel vizat era membru PCR la prim secretar.Dupa aprobare cel racolat semnal un angajament precum ca apara securitatea statului roman si primea un psiodonim sub care semna notele informative.Aveai mult de cautat in hartii ca sa afli cine se ascundea sub pseudonim.Asa am aflat ca multi informatori erau persoane la care nu te asteptai.Ca sa afle cine se ascundea sub numele de Petrov oamenii aceea au avut mult de munca.Sunt convins ca inca sunt multi ,barbati si femei inca nedesconspirati voit si nevoit.Ce crezi?Cei angajati in operatiunile economice ale securitatii erau informatori?Dar cei ce cu atribututii pe plan de precum Nastase ,Giona,Isarescu?In ceeace ma priveste recunosc ca in 2004 Basescu si PDL m-au pacalit.Ulterior nu.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
OUG 114 este deja lege chiar dacă nu a fost încă aprobată în Parlament.
Daca trece acest proiect, nu mai e nevoie de prevederea privind actualizarea soldei de grad din proiectul legii de aprobare a OUG 114.
De altfel, vorbim discuții aici. În 2 săptămâni guvernul PSD rămâne istorie.

Leo spunea...

1. OUG-urile nu pot fi adoptate in domeniul legilor constituţionale si nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile , libertăţile şi indatoririle prevăzute in constituţie, drepturile electorale si nu pot viza măsuri de trecere silita a unor bunuri in proprietatea publică ( Art. 115 alin. (6) din Constituţie. De aceea COLEOPTERUL de la av. împotriva poporului trebuie debarcat , ca nu a facut nimic ca sa atace abuzurile oug-urilor la capoatele vișinii.
2. Dacă era să plece , pleca din 27 mai guvernul F&M. Va sta cel putin până dupa rezutatul prezidentialelor . Trebuie să ștearga cat mai multe urme , căci stiu bine ce nazdravanii i-a impins daddy sa faca.

Leo spunea...

Azi , este interesant de vazut ce se va intampla cu dosarul 448/98/2018.
Poate cine stie , se va rasturna cutuma Curtilor de Apel CJ , BV .
Pe 10 iunie , vom vedea daca lui Flavius i se admite cererea de sesizare a ccr, iar pe 12 iunie daca cumpara lada de bere germana pt. care deja a pus bani deoparte.
Sunt saptamani fecude acestea de dinaintea vacantei judecatoresti care incepe pe 1 iulie si tine 2 luni.

M spunea...

1. In materie de drepturi acordate militarilor eu nu ma astept de nimic bun de la PSD. Au spus clar, de nenumarate ori ca prioritatile lor sunt sanatatea si invatamantul. Batatia de joc numita Legea Salarizarii arata clar asta!
2. @J - Televiziunile, TOATE,sunt implicate politic. Daca Antena 3 nu dadea imaginile cu spagaru Mircea Basescu, DNA-ul lui Kovesi deja musamalizase hotia! Asa ca.... Respect A3!
Nu ma intereseaza ce au facut tatii, unchii sau buncii. Basescu este un jeg care a dat note la Secu, EL nu altcineva! Deci: LA COTET JAVRA ORDINARA!
3. Cum spuneam, sunt a treia generatie de militari din familie, niciunul nu a trecut de 60 de ani!
4. Oare Johannnis nu trebuia sa plece cand PSD a luat 45%?
5. Péter Eckstein-Kovács a militat pentru scoaterea sintagmei "stat national", a fost consilierul jegului basescu, a avut afaceri cu persoane condamnate - dar e bun pentru ca e oomul lui Johannis iar acest accident de presedinte vrea sa puna bocancul muradr peste TOATE institutiile. Sa va fie rusine! (Nu ca Ciorbea ar fi fost o stralucire)

Leon spunea...

@Huhu Rezea, de unde strange Opozitia 233 de voturi pentru motiune, daca parlamentarii PSD-ALDE nici nu vor fi in sala..?
Eu ma numar printre cei care timp de 7 ani, sub guvernarea lui Basescu, care n-a primit un leu in plus la pensie, asa ca sunt "tabacit" in acest sens si voi trece mai usor peste masurile austere ale unei guvernari de dreapta; nu stiu cat de pregatiti vor putea fi si mai tinerii nostri pensionari..!

Iulian Mareș spunea...

M,
AFIRMATIV

*in plus procurorul lui Kovesi/DNA Constanta dadea cu tiganca pe jos, pe burta, pe mpzaic, vizibil gravida! Sa vedem pe unde scoate camasa caci i-a deskis plangere penala pt copilul nascut cu probleme!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Sunt suficienți politicieni PSD, între care și parlamentari, care au înțeles ca guvernarea Dragnea, cu măriri de pensii și salarii, care și-a propus sa stopeze abuzurile serviciilor în cârdășie cu magistratii, stoparea dezmatului fiscal pentru multinaționale, a fost foarte prost perceputa de electorat. Pentru aceștia soluția politică logică este părăsirea guvernării, chiar dacă Dancilă nu vrea sau nu este lăsată să-și dea demisia.
Sunt suficienți parlamentari ca Liviu Pleșoianu care vor vota moțiunea pentru ca Dăncilă sa plece.
Tare mă tem că vor fi parlamentari ai opoziției care vor primi ordin de la Iohannis și statul paralel sa pice moțiunea.
Preluarea puterii chiar și cu un guvern de uniune națională este un dezastru pentru viitorul politic al Mutului. Asta și-a ostilizat într-atât electoratul PSD încât va vota și în turul 2 împotriva lui Iohannis.

Iulian Mareș spunea...

OUG 114 ar putea fi abrogată. Consultări cu mediul de afaceri!

https://www.dcnews.ro/oug114-ar-putea-fi-abrogata-consultari-cu-mediul-de-afaceri_661824.html

Iulian Mareș spunea...

Iată că avem și politicieni "verticali"!
Rareș Bogdan consideră că niciun politician din România, din Opoziție, nu își permite să îi spună lui Klaus Iohannis în față că nu îl susține.

„Faptul că domnul Barna anunță că nu îl susține pe domnul Iohannis, nu încurcă cu nimic lucrurile, dar permiteți-mi să mă îndoiesc că vreun politician din România, din Opoziție, își permite să îi spună lui Klaus Iohannis în față: Nu vă susțin. Domnul Barna e din Sibiu și îl cunoaște foarte bine pe domnul Iohannis și știe că el uită greu. E o persoană care prinde extrem de repede(😂🤔) și uită extrem de greu. Permiteți-mi să mă îndoiesc că a avut loc dialogul dintre domnul Barna și domnul Klaus Iohannis. Eu spun că e bine ca teribilismele să înceteze pentru că nu cred că cineva din Opoziție își permite să vorbească așa cu Klaus Iohannis.☹️🤔 Are o forță electorală și o statură politică și e greu să te duci mai ales în Palatul Cotroceni și să îi spui asta. Permiteți-mi să mă îndoiesc”, a spus Rareș Bogdan, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV. 😂🤔
Dan Barna susține că a avut o discuție cu Klaus Iohannis.
„Ceea ce i-am spus președintelui Iohannis, repet, este că vom avea candidat în primul tur al alegerilor și ne-a spus că ”este foarte normal să aveți așa ceva pentru că aveți un sfert de Românie care v-a votat”. Acesta a fost schimbul de replici. Nimic altceva”, a spus Dan Barna.
*Cât are limba de lunga Rareș? Răspuns: cât vrea!
Rareș are nasul maro?
R:Și buzele!

Unknown spunea...

Dl Iosif stati linistit ca nu va ia nimeni din pensie pt valorificarea stagiilor din viata civila, dupa obtinerea unei pensii militare de stat, pt ca termenul de prescriptie este cel general=3 ani.
Dar, v-ati valorificat aceste stagii de cotizare, pe legea organica 263/2010 intrata in vigoare la 01/01/2011 care la art.95 al (1) preciza si precizeaza: "punctajul mediu anual realizat de asigurat se determina prin impartirea nr de puncte rezultat din insumarea punctajelor anuale ale asiguratului la nr de ani corespunzator stagiului complet de cotizare prevazut in anexa nr.5 (civil pe functie de civil=PENSIONAR MILITAR PE FUNCTIE DE CIVIL) , dupa caz anexa nr 6 (SNAp). Ati fost un profitor, de buna voie si nesilit de nimeni, pt ca v-ati valorificat stagiile de cotizare imoral. Sigur ca puteati sa asteptati varsta de 65 de ani si sa va valorificati stagiile de cotizare ca civil in viata civila prin calculul punctajului la un stagiu complet de cotizare de 35 de ani. Trebuie sa stiti ca acest lucru nu se va mai intampla niciodata. Daca am fost caustic am facut-o sa pricepeti dumneavoastra si cei aflati in situatia dumneavoastra. Va intrebati de ce CPS a incalcat prevederile legii 263/2010. Poate ca va ajuta sa stiti ca CPS/MApN a acordat drepturi de pensie necuvenite dupa 2010, prin aplicarea legii 119/2010+OUG nr. 1/2011 prin fraudarea grupelor de munca, fraudare facuta si cu oameni detasati la cmm Bucuresti, din cmj limitrofe.

Unknown spunea...

In actualul proiect, cat si in forma initiala a legii 223/2015 folosita la actualizarea datorita cresterii SF cu 15%, se prevede si se prevedea ca actualizarea drepturilor de pensie militara de stat se face potrivit gradului militar avut la data trecerii in rezerva/incetarii raportului de serviciu.
Sunt trei cazuri distincte:
1. gradul militar la trecerea in rezerva cu drept de pensie militara de stat coincide cu cel din perioada de sase luni consecutive, alese pt baza de calcul. obs. pt cei mai multi pensionari militari
2. gradul militar la trecerea in rezerva este mai mic ca cel ales pt BC, pt ca s-au indeplinit functii superioare gradului atins in activitate si in BC, la cf de grad a contat atat gradul detinut cat si gradul functiei indeplinite
3. gradul militar la trecerea in rezerva a fost superior gradului militar din perioada aleasa pt BC, pt ca unii militari au fost avansati si trecuti in rezerva cu noul grad si datorita restructurarii MApN SI VARSTEI MAXIME IN GRAD.
LA ACTUALIZAREA DREPTURILOR DE PENSIE MILITARA DE STAT, DATORITA CRESTERII SF LA ACTIVI CU 15% CPS MApN A INCALCAT LEGEA IN 66, (6)% DIN CELE 3 CAZURI (2 DIN 3). ASTEPTARILE MELE ERAU CA LEGEA SA FIE INCALCATA 100%.
S-a incalcat legea pt cazul doi si s-a acordat un cf de grad luat in calcul pt BC, superior celui legal cuvenit.
S-a incalcat legea pt cazul 3 si s-a acordat un cf de grad luat in calcul pt BC INFERIOR CELUI CUVENIT.
Sa nu credeti ca auditul din MApN sau comisia de contestatii pensii militare din MApN nu stiu acest lucru, dar, acum cu starea meteo, este cod rosu de ilegalitate.

raul spunea...

De acord ,,,M''-ule ,chiar atat ne-am tampit noi,romanii de nu mai gasim in randul nostru oameni de valoare ,de trebuie sa apelam la un Eckstein -Kovacs ,la un Iohannis ???Politica ,politica dar si curcile rad de noi ca nici ele nu apeleaza la un cocos cand trebuie sa fie regulate ci la un curcan de-al lor!Halal ,ca tot vb de alogeni!

Patrascioiu spunea...

Huhu Rezea Ești un fanatic sustinator al PSD astfel încât iti pun la îndoială raționamentele. Cand ești detașat de fanatism politic vezi mai bine.Este precum la șah. Când stai pe margine vezi toate greșelile competitorilor.Cat timp Viorica vrea și are majoritate parlamentara ea va sta la guvernare.Dacă mai da la pace și cu Iohannis toate bune și la locul lor.Depinde de ea dacă se va menține la suprafață sau se va afunda în rahat.Eu unul doresc existenta unui partid de centru stânga ca alternativa la centru dreapta.În toata existenta pluripartitismului partidele au avut aripi gen ALDE,Pro România etc.

Gigi spunea...

@Mareș I.
Un sfert din ROU a spus?
Ăștia stau cam prost cu matematica!
Poate a vrut să spună:un sfert din 49% din cei care au votat.
Așa era mai aproape de adevăr!
Să le mai amintim,acestor politicieni,dar la toți,că între 50-60%,din popor nu se prezintă la vot!De ce? De scârbă!

Gigi spunea...

Ar fi ideal să se voteze până la sfârșitul lunii iunie!
Altfel,tăietorii în ale veniturilor își ascut lanțurile,drujbelor,ruginite de pe timpul cuplului satirico-comic,B&B.

Paul Stănescu, proaspătul ales în funcția de președinte executiv al PSD,și-ar fi depus demisia,astăzi în CEX.
Au început mișcările de trupe?
La âsta nu m-aș mira!

Huhu Rezea spunea...

Ce e Patrascoiule, dintr-o dată te-au prins frisoanele că vin tăietorii la guvernare?
Românii trebuie să simtă pe pielea lor ce se întâmplă când vor să fie și popă și hoț.

Dan spunea...

Va spun cu siguranta Dragnia' din puscarie nu ii va permite Docilei sa isi dea demisia sau sa cada guvernul pana nu isi astupa toti urmele hotiilor masive, mai ales cu 'fondul suveran' ofshore care a preluat gratis actiuni de miliarde de dolari de la statul mafiotizat.Deci Docila ramane supusa pana la viitoarele alegeri prezidentiale castigate(la pariu) de Barna cu aproape 72%.Exact scenariu Ukrainei! Asa a fost si cu inventarea portocaliilor intai in Ukraina acum multi ani...Romanul uita repede !

Cezar spunea...

Dan..sigur esti dan prostul ca prea bati campii..fără grație!

Iulian Mareș spunea...

Vreau să câștige Bârnă, dar vreau și o modificare a Constituției: ridicarea extraimunitatii președintelui și alegerea lui de către Parlament!
Numirea șefilor serviciilor și a PG/ÎCCJ de către cei ce le votează bugetul!De asemenea DNA și DIICOT sa reintre în matca constituțională, la nivel Serviciu/Secție pe funcțiuni/Birou/Compartiment în unitățile de parket!
Este rău?

Iulian Mareș spunea...

Puteți posta referințele lui KWI referitoarea la Ziua Eroilor Neamului din cuvântările de ieri sau alaltăieri?
De ce nu puteți?

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
👌👍...ai fler!

Iulian Mareș spunea...

Patrascoiul,
Are simbolul "o|o", dar când vor veni USR-istii la guvernare va avea simbolul "|", cel mult "o|' ....! 😂🤣

J spunea...

Uite ca si cei de varsta a 3-a spun idei trasnite.De aflat daca le debideaza dupa o tarie sau un pahar cu apa.Daca le debiteaza in urma unor tarii are cirscumtante atenuante.Daca sunt ca efect a unui pahar cu apa fuga ,fuguta la Balaceanca.

mosmartin16 spunea...

DOAR NUMAI ASA SE ELIMINA DISCRIMINARILE !!!


Din vechi rastimpuri, toti militarii au avut in solda lunara incluse solda de functie, solda de grad, gradatia si, dupa caz, solda de comanda !
Celelalte elemente salariale ( indemnizatii, compensatii, sporuri, prime, premii si alte drepturi salariale - a se vedea Legea nr.153 / 2017, anexa nr.VI, art.3 ) au fost reglementate in decursul timpului, beneficiarii acestora diferentiindu-se in raport cu perioada de activitate !
Este corect si principial ca pensiile militare sa fie egale - indiferent de anul trecerii in rezerva - numai in situatia in care doi sau mai multi rezervisti au aceieasi indicatori - actualizati - respectiv ...
- coeficient de functie !
- grad !
- gradatie !
- procent pentru solda de comanda !
- vechime cumulata !
- procent pentru Meritul Militar !
Pentru punerea in practica a acestui principiu pot fi analizate doua variante si anume ...
a) baza de calcul a pensiei sa fie constituita exclusiv din cele 4 elemente salariale actualizate, mentionate in propozitia introductiva si de care au beneficiat toti militarii ( bineinteles, solda de comanda, dupa caz ) !
b) baza de calcul a pensiei sa includa - pe langa cele 4 elemente actualizate - si altele, tot actualizate, reglementate in decursul timpului si de care au beneficiat unii ori altii dintre militari !
In art.15 alin.2 din Constitutie se precizeaza faptul ca legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile !
Cu alte cuvinte, un element salarial care nu era reglementat la o anumita data, nu poate fi inclus in baza de calcul a pensiei celui trecut in rezerva in perioada in care acesta era inexistent !
Pe cale de consecinta, singura modalitate de eliminare a discriminarilor si de punere in practica a principiului susmentionat este cea aferenta variantei a) !
Iar prin aceasta - urmare a aplicarii, in prezent, a prevederilor Legii nr.153 / 2017 - cuantumurile pensiilor militare pot fi, in unele cazuri superioare celor prezente, iar in altele la nivelul existent !!!
Numai bine !!!

Iulian Mareș spunea...

Ăsta câte lansări de carte mai face?
În august merge la Fierbinți?
Deja este ceva penibil toată făcătura asta cu cartea de "un real succes".

Iulian Mareș spunea...

Daca niște nimeni în drum în capacități intelectuale și diplomație îl terfelesc pe Corlățeanu înseamnă că azi rage prostia și cutia craniană produce ecou!

vasile iosif spunea...

Dle Huhurez,

"Stimatul" coleg Unknown nu a reusit sa fie caustic ci, cel mult, lamentabil in grija lui de a nu fi inselat eu Statul, dupa principiul radio-ului Erevan - "Si nu I s-a dat ci I s-a luat."

Pai, dle Unknown, care este raportul dintre banii platiti de mine si angajatorul meu privat pentru fondul de pensii in perioada 2011-2015 si sumele platite mie cu titlu de pensie in cei 5 ani? Unde este diferenta substantiala? Cumva in bugetul d-nei LOV? Cine se lafaie pe banii mei ?

Pai, daca decizia de pensie primita in sistemul public la acel moment a fost PENTRU LIMITA DE VARSTA, ca la toti cetatenii civili, eu de ce nu as fi avut dreptul sa-mi valorific stagiul civil de dupa trecerea in rezerva ca orice cetatean civil?

Referitor la varsta de pensionare oare balerinii - echivalati cu seful SMA la salarizare - de ce pot iesi la pensie la varste "mai fragede" decat militarii ?
Un pas de quatre este mai dificil decat un zbor cu supersonicul sau o scufundare la mare adancime sau o operatie in teatru?

Ori este mai putin immoral ca doi militari cu dosare militare identice sa aibe pensii identice desi unul a jucat sah in Cismigiu dupa iesirea la pensie - sa fie sanatos , are tot dreptul - iar celalalt a muncit ca civil si a platit cotizatiile de pensie la Bugetul de Stat ?

Ori poate este mai moral din partea Statului sa fure pensia suplimentara, respectiv contributiile ce I s-au platit de catre militari? De ce la unii se acorda si la altii nu? Unii au platit contributii si altii nu?

Domnule Unknown, daca vorbim despre moralitate si imoralitate fiti convins ca militarul este cu mult mai moral decat angajatorul sau.

Va sugerez amical sa evitati acest subiect pentru ca militarul si-a pus in joc viata la ruleta militara iar angajatorul sau - Statul, MApN,CSP,- face eforturi sustinute acum sa-l insele in cel mai immoral mod.

Fara stima,

Mihai spunea...

Daca psd nu face rapid congres sa-si aleaga capetenii se duce pe usurel ,usurel pe copca.
Se pare ca linia aceea a doua de partid pcr nu mai prea exista si vin se pare la macelarie maidanezii,un fel de frati cu cei de prin celelalte partide. Toti cu pretentii dar buni de nimic.

Ascultati aci ce spune o absolventa de liceu ,sefa de prpmotie.
Si sa mai spuna unii ca tinerii nu sunt responsabili.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://sibiu100.ro/educatie/167258-discurs-devenit-viral-al-unei-sefe-de-promotie-din-medias-mai-e-mult-pana-departe/&ved=2ahUKEwiV2_je5NfiAhVtl4sKHZaUCjoQFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw28hRvAOBGnJPWQsvBMLEPi

raul spunea...

Nu ,Iuliane,dar băieții cu ochi albaștri, deși cred ca au devenit căprui si oblici ,ce-or fi zicând?Sunt ei de acord?Balaceala românească le convine ca asa pot sa ne ...!Iorgovane,Iorgovane!Si tu Iliescule si tu Magurene si tu popor prost ce pui botul la toti nenorociții!

capitanu nemo spunea...

PLESOIANU PRESEDINTE.....se lupta cu statul paralel ,Soros,Hastag,Securitatea.In sondajele lui PELEANU are 50 la suta,urmat indeaproape de catre Tariceanu cu 45 la suta ,Iohanis nu mai intra nici in turul doi...asa ceva.

Ein Stein spunea...

@Unknown
Dar pentru cei intrati pe usa din dos in armata, adica aia din Legea 223 care pot primi pensie daca au lucrat 10 ani in viata civila si 15 in armata, "specialistii esentiali", pentru ei e moral sa-si valorifice cei 10 ani din civilie in pensia militara?
Legea este imorala, facuta de oameni imorali si ea trebuie schimbata, complet, nu modificata si carpita.

Ein Stein spunea...

Huhurezule ma tem ca parasirea guvernarii de catre PSD nu e cea mai buna solutie. Am mai scris si ma vad obligat sa repet, pe langa masurile bune luate de PSD au facut si niste prostii mari cat casa. Aroganta si autosuficienta i-a orbit, oamenii cereau autostrazi, ei raspundeau ca au marit pensii si salarii, la bugetari, oamenii cereau spitale, ei ca au marit pensii si salarii, oamenii cereau una ei raspundeau cu placa cu pensiile si salariile. Asta a avut tocmai efectul opus la ce se asteptau ei, mai mult a dus la o stare de ostilitate impotriva bugetarilor si chiar a bugetarilor intre ei. Sa maresti salariile fara sa ceri nimic in plus e o neghiobie. Ar trebui analizat votul militarilor din Afganistan pentru a ne da seama cat de bune sunt masurile din legea salarizarii, din punctul meu de vedere o lege a salarizarii de-a dreptul imbecila, lege cu care PSD a folosit-o, in mintea lor, ca asul de atu. Proaste calcule, proaste masuri.
S-au marit salariile in invatamant spre exemplu, s-a imbunatatit cu ceva calitatea invatamantului, a crescut numarul profesorilor care au reusit sa-si ia examenul de titularizare, a scazut numarul copiilor care fac meditatii in privat la dascalii cu care fac cursuri, nu se mai da mita profesorilor sub forma de cadouri de 1 martie sau alte ocazii, etc.? Sau l-a azvarlit din functie pe Neaga de la CNAIR ca se plangea ca nu-si poate scoate subordonatii din birouri de la cafele si prajituri? Si sunt muuuuulte de spus. PSD-ul trebuie sa demonstreze ca in afara de a mima ca asculta electoratul ii si aude si sa inceteze cu politica sticlei de ulei, acum pensii si salarii, sa faca ce trebuie sa faca, sa faca ce le cere populatia nu ce considera ei ca e mai bine, cu atat mai mult ca leaderi precum Vipera Rosie sau Andronescu sunt cei care stiu ei ce e mai bine.
PSD-ul de urgenta trebuie sa transmita mesajul ca a inteles si sa se apuce de treaba almintrelea din opozitie e greu de crezut ca mai au vreo sansa sa-si revina si ar fi un dezastru pentru tara, cu o stanga de 10-15% nu ne vad bine.
Procentele pe care le va pierde PSD-ul se vor duce la USR, deci dezastru dublu.

Iulian Mareș spunea...

Stein,
sunt multe de spus...
Numarul votantilor de stanga nu a scazut! Numarul celor care nu au mers la Referendum este de 1,5 milioane ceea ce spune f mult!
Vom vedea ce se va intampla!

Huhu Rezea spunea...

@ein stein
Daca asa vezi logica politică a momentului înseamnă că ești deja cucerit de propaganda celor care n-au făcut autostrăzi și spitale, dar au tăiat salarii și au închis spitale.
Cei care au căzut prada cântecelor exorcizante ale lui leneșului Mutu vor acum sa fie guvernați de victimele propagandei? Nu!.
Trebuie lăsați să se hrănească cu propaganda.
PSD a ajuns aici datorită sovaielilor lui Dragnea care a permis o droaie de încălcări ale Constituției de către Joiannis, în încercarea lui de a salva mafia institutională care a păgubit statul cu miliarde de euro și care l-a adus în fruntea statului.
O parte din milionul de votanți de stanga nu a ieșit la vot, sancționand astfel conducerea PSD pentru sovaieli în lupta cu adversarii politici și pentru ca nu a impus dreptatea până la capăt cum promisese în 2016.
În opoziție PSD va pierde votanti doar dacă guvernarea de dreapta va fi bună.}Într-o asemenea posibilitate, ar pierde PSD, dar ar câștiga România.

Iulian Mareș spunea...

Stiati ca:

"Imediat după sosirea la Șumuleu Ciuc a Suveranului Pontif, printr-o decizie ai cărei autori nu sunt deocamdată cunoscuți, în difuzoare a fost pus imnul Ungariei – deși vizita Papei în România nu avea nicio legătură cu statul ungar.
Reacția Suveranului Pontif, la acel moment, a fost foarte interesantă: „După o discuție cu doi apropiați, Papa s-a ridicat și a plecat în timpul imnului maghiar“. Această situație delicată, care a fost depășită prin gestul Suveranului Pontif, a fost relatată, ieri, la București, de prof. univ. dr. Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI) al Academiei Române.

Directorul ISPRI a abordat acest subiect într-o conferință intitulată „Fake news – un pericol la adresa democrației“, conferință organizată de Comisia pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților în colaborare cu Forumul Europolis.
>>Nu e clar dacă Papa a știut că acela e imnul maghiar<<, a explicat Dan Dungaciu, dar în mod cert, gestul acestuia a produs dezamăgire și iritare la Budapesta. Mai ales că, în mulțimea de la Șumuleu Ciuc era prezent, ca simplu cetățean, adică fără a fi primit vreo invitație oficială din partea autorităților române, și președintele Ungariei, Janos Ader.
Un alt element interesant este că Suveranul Pontif, liderul a peste un miliard de catolici de pe toate continentele, n-a împărtășit pe nimeni cu prilejul vizitei sale la Șumuleu Ciuc. Iar președintele Ungariei și-ar fi dorit să primească această favoare din partea Papei, chiar pe teritoriul Transilvaniei, ceea ce ar fi avut și o semnificație politică.
Se speculează că momentul intonării imnului Ungariei și cel al împărtășirii președintelui Ungariei (dacă ar fi avut loc) au fost special pregătite pentru a ajunge să incite tendințele revizioniste, cu privire la Transilvania, ai unor reprezentanți ai comunității maghiare.

Reacții acide din Ungaria

Pentru a da mai multă greutate vizitei Papei în regiunea cu populație majoritar maghiară, media din Ungaria ar fi difuzat și informația că la Șumuleu Ciuc au venit un milion de oameni, deși „n-au fost nici de pe departe atât de mulți“, a precizat prof. Dan Dungaciu.
După cum se știe, punctul culminant, cu cel mai numeros public, din programul Papei în România s-a înregistrat, ulterior, la Blaj, unde Suveranul Pontif a și mulțumit autorităților și populației României pentru modul în care a fost primit.
Evident că autoritățile din Ungaria nu-l pot sancționa pe Papa Francisc pentru atitudinea lui exemplară avută pe teritoriul României. În schimb, media din Ungaria are în aceste zile reacții acide față de România.
Una dintre cele mai cunoscute a fost difuzarea unei fotografii trucate, de către un post de televiziune apropiat de partidul premierului Viktor Orban. În fotografie apar președintele României, Klaus Iohannis, și preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care par că se sărută pe gură. Într-adevăr, cei doi lideri s-au întâlnit la Sibiu și au o relație personală foarte bună, dar această scenă nu a existat între ei. Imaginea construită de jurnaliștii de la Budapesta este aparent copiată după o fotografie difuzată în ultimii ani ai comunismului, în care se sărutau foștii șefi de stat Leonid Brejnev (URSS) şi Erich Honecker (RDG)".

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tocmai cand ma pregateam sa imprumut bani din Banca, sa cumpar 2 cirese, un prieten mi-a adus cateva kilograme! Maine imi aduc cumnatii o galeata, sa fac si compot! Apropo: KWI nu mai pupa voturi multe! Greu de anticipat cine va castiga mandatul prezidential, la cati si-au anuntat candidatura. Oricine ar iesi, numai din dreapta sa nu fie, altfel scandalurile ne vor ruina!

Iulian Mareș spunea...

Este momentul ca presedintele Iohannis sa isi asume acest eșec diplomatic major al Romaniei

”Nu au trecut nici 3 luni de când președintele Iohannis susținea sus și tare că, potrivit Constitutiei, președintele este titular al deciziilor de politică externă a României și reprezentant al țării noastre în plan extern.
Acum, că România nu a câștigat locul în ONU, Iohannis nu mai vrea să fie titularul deciziei de politică externă a României. Normal să nu mai vrea, oricum nu a făcut nimic din această calitate conferită de Constituție.

”Iohannis, cea mai mare vină”

În realitate, președintele Klaus Iohannis poartă cea mai mare parte din vină, în calitate de șef al diplomației românești, pentru eșecul privitor la obținerea locului de membru nepermanent al României in Consiliul de Securitate al ONU. Trimiterea unor scrisori, ceea ce i se pare un mare merit, nu echivalează cu declarații publice oficiale și nici cu solicitări clare în foruri care ar fi putut face diferența.
De ce președintele Iohannis nu a abordat subiectul la recentul Summit de la Sibiu? Dacă ar fi făcut asta, măcar in întâlniri bilaterale, ar fi putut obține voturi în plus.
Președintele Iohannis nu a cerut acest lucru nici de pe peluza Casei Albe, unde a avut onoarea, în numele României, sa susțină o conferință de presă împreună cu președintele SUA, Donald Trump.

”Iohannis să ne explice...”

Linia de politică externă promovată de domnul Iohannis, fără consultarea Parlamentului, obstrucționând permanent Guvernul în numirea ambasadorilor, a contribuit decisiv la acest rezultat înregistrat la ONU.
Preşedintele ar trebui să ne explice ce a făcut în această calitate pe care şi-a atribuit-o singur, pentru a obţine acel loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.
Cu câţi şef de stat sau de guvern a negociat pentru a susţine candidatura României şi care sunt rezultatele acelor negocieri?
Apoi, domnul Iohannis a refuzat cu obstinenţă să vină să explice în faţa Parlamentului şi a românilor, care sunt liniile de politică externă în care a angajat România.
A refuzat să prezinte mandatul cu care s-a prezentat la reuniunile Consiliului Europen şi să le spună românilor care au fost rezultatele acelor întâlniri pentru România.”

Huhu Rezea spunea...

Mares
Nu incărca acest subiect cu comentarii politice.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, parasirea guvernarii de catre PSD, desi ii injur si in somn pentru pensiile militare, ar da societatea peste cap. Ar fi un haos politic de nedescris, s-ar repezi s-o readuca pe Cucuvoaia, Secu ar intra iar pe protocoale cu magistraturile, razbunarile ar fi ca in Revolutia culturala chineza, Justitia ar fi rapid acaparata de legi periculoase. Dragnea a distrus tot PSD, si sincer va zic ca acest om a fost un cancer in metastaze pentru PSD si Romania, cacaindu-se cu Referendumul pe excluderea buimacitului rautacios de la Cotroceni, care tot ce face este o consecinta a faptului ca are peste 45 de dosare penale de coruptie. Justitia, prin taraganarea arestarii lui Dragnea, iar a facut mult rau, ca daca o faceau mai devreme disparea gasca lui malefica condusa de LOV si PSD avea sa guverneze altfel. Congresul, daca va elimina total gasca Dragnea, PSD isi va reveni la normalitate, insa Prim ministrul trebuie schimbat cu un cerebral echilibrat si harnic, capabil sa tina in frau opozitia si Cotroceniul si sa loveasca dur in orice tentativa de disipare a partidului. O muiere la carma Guvernului este intruchiparea Teresei May, care a reamintit omenirii ca locul muierii e la cratita, nu in politica! Firea, in cel mai rau caz, ar fi fost preferata mea ca premier, in locul lui Dancila. Oricum, vin vremuri grele cu in FMI care vrea sa stagnam pensiile si salariile, desi stiu ca preturile au devenit criminale, insa si comerciantii vor da faliment, daca ritmul continua, caci Pulea le mai cimpara produsele, din lipsa de lichiditati! Sa nu uit, in final, STS au pus umarul sa umfle voturile UDMR, din ordinul KWI sa nu se supere Papa si Europa, furandu-se aproape toate voturile UNPR si virandu-se la UDMR, profitandu-se si de asemanarea de nume!

CEZAR spunea...

Ai mei ..dau senzatia si ridica moralul !! Unde sunt ..specialii..care au rontait ciuKalata Mocca..???

https://www.facebook.com/ForteleTerestre/videos/311355459757879/

reddog spunea...

PSD are sansa sa devina un adevarat partid social-democrat.
Daca vor realmente.
Pentru asta trebuie sa scape de personaje toxice gen Codrin Stefanescu, Ciordache, Mitraliera, Nicolicea si multi multi altii.
Si la prezidentiale au o sansa daca joaca inteligent.
Se vehiculeaza numele lui Ioan Aurel Pop, presedintele Academiei Romane, drept posibil candidat din partea PSD.
Ar fi o alegere inspirata dar ei decid la urma urmei.

Mihai spunea...

Sa se voteze ,sa se promulge,sa se publice in MOf.Si inca ceva ,să se aplice si sa fie de durata fără alte modificari in sens negativ dupa cateva luni ,ani ,etc.

@ ein stein ,te rog nu-l provoca pe domnul Huhurez.
Probabil dansul intelege destul de bine ca poate veni la guvernare orice gasca fiindca situatia va fi aceeasi atata timp cat nu exista cultura politica ,administrativa ,etc de a schimba ceva pe modele performante unde sa primeze profesionalismul ,concurenta pe post cu testare si atestare periodica ,informatizarea concomitent cu restructurarea de personal inclusiv in companiile de stat ,agentii ,etc,legi aspre si dure pentru infractori ,justificarea averilor prin fisc,,etc
Ai construit o casa ,,de unde bani ,ai achitat creditul ,de unde bani ,ai cumparat masina ,de unde bani ,etc.
Justitie corecta si unicitate in decizii ,etc.
Cazier pentru candidatii la doritorii de a conduce oameni si a hotari destinul unei natiuni.

Iulian Mareș spunea...

AvionyC,
asa arata un cetatean EU si UE!...nu prostiile indrugate de tine si ceilalti, pana la 2%!

„Către Domnul Kelemen Hunor.

Vă rog respectuos să renunțați să mai fiți atât de arogant cu populația majoritar Românească. Eu înțeleg că doriți tot mai multe drepturi pentru Etnicii Maghiari din România dar aveți grijă... la un moment dat aceste drepturi să nu se transforme în privilegii. Privilegiile excesive pentru unii nu fac decât să îi enerveze pe alții. Vedeți că nu toți Maghiarii sunt membrii UDMR și nu toți tânjesc după acea idee aberantă de autonomie. Eu sunt unul din acei Etnici Maghiari care își cunoaște drepturile și crede că sunt mai mult suficiente. Poate mult prea multe după părerea mea. Nu am nevoie de autonomie. Nu am nevoie să fac școală exclusiv in Limba Maghiară care de fapt nu mă ajută cu nimic în România. Sau pregătiți zona pentru Ungaria Mare? Opriți arborarea ilegală și excesivă a steagurilor Ungurești și așa zise Secuiești din Harghia și Covasna în detrimentul Drapelului Național Românesc și oprimarea populației Romanești de către autoritățile Maghiare din zonă. Am fost în Harghita și Covasna și cunosc situația. Nu vorbesc în necunoștință de cauză.

Nu uitați că Harghita și Covasna sunt judete pe pământ Românesc și nu o colonie subordonată Budapestei sau extremistului din fruntea Guvernului Ungar. Întotdeauna există o linie roșie care nu poate fi depășită. Nu uitați că suntem minoritari și nu suntem buricul pământului. Nu îi enervați peste măsură pe Românii majoritari deoarece știți bine că nu veți putea face față furiei lor care odată declanșată nu mai poate fi oprită sau va fi oprită foarte greu. Vedeți Valea Uzului ce clar se află pe pământ Românesc unde poarta cimitirului a fost legată cu lanțuri ca să nu intre Românii. Vă dați seama ce prostie s-a comis de către autoritățile de acolo? Ei toate astea au o limită. Nu mai dați apă la moară nici extremiștilor Români care abia așteaptă să faceți un pas greșit. Arătați că sunteți o persoană educată și cerebrală și fiți în primul rând Cetățean Român chiar dacă sunteți Etnic Maghiar dar, cu buletin Românesc și membru în parlamentul României de unde vă luați salariul pe care vi-l plătesc și Românii pe care dumneavoastră îi acuzați că nu vă respectă. Da. Așa este. Nu vă respectă pentru nici dv nu îi respectați. Lăsați-mă să mă plimb liniștit pe stradă fără să strige lumea după mine ,,Bozgor Împuțit" sau mai știu eu ce epitete care zic eu că nu mă caracterizează dar care sunt rezultatul politicilor abuzive și excesive ale UDMR.

Vă mulțumesc frumos și contez pe a dumneavoastră înțelegere și bună credință Domnule Kelemen Hunor.

Putem trăi în pace aici cu toții între Granițele României Mari, dar trebuie să vă doriți și dv asta".

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
nu fi kitra, iesi cu ciresele pietroase la vanzare si faci bani pt caise si tot asa....

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
dar, sunt lipsa date noi!

vasile iosif spunea...

Dle H,
Dl.Einstein are mare dreptate.
Cu stima,

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Cănd electoratul îți transmite semnalul că nu vrea pensii și salarii și că nu-l interesează încălcarea drepturilor fundamentale sau exploatarea muncii lui în multinațiuonale, te duci acasă, nu mai aștepti viitoarele alegeri parlamentare.
Nu treci orbul strada... dacă el nu vrea!

Mihai spunea...

@ Huhu
sa glumim putin ,orb sau batrana
Nu treci orbul strada...daca el nu vrea !
Si daca iti cere ...te faci ca nu ai auzit !
Sa se descurce singur !

corcodel 1 spunea...

Cezare, ce vezi acolo este intreaga armie terestra romaneasca la razboi! Cu personal adunat din intreaga armie, plus, din cauza de neajungere, niste "rezervisti volontiri"!
Mai sint vreo citeva avioane care nu zboara cind e frig si care au piloti cu ochelari... ca cel proaspat venit de la pregatirea din din America! Si mai este si o barcuta care nu poate fi aratata pentru ca, acum, tot personalul flotei este pe bricul Mircea in voiaj!

Iulian Mareș spunea...

Aviasan,
Daca vei cumpără o casă să fii verificat de fisc!
Foarte bine...
Dar când cumperi 6 case trebuie sa fii verificat și de fisc și de Parket!
Păi, nu? 🤔😎

Arfy spunea...

Apare pe blog un subiect apoi acesta este transformat într-un talmeș-balmeș! Foarte puține comentarii pe subiect și slab calitative! Fiecare cu cel doare! Detalii despre noua modificare a legii sunt putine și fără importanța! Ultimele legi au fost făcute pentru anumite persoane aflate la vârful structurii militare. Aș vrea să văd niște minți luminate care să facă o lege care să dureze minimum 30 de ani! Simplă! Ca orice muritor sa știe când intră în sistem cu ce iese din acesta! Azi se trateaza atât remunerația activelor cât și a pensionarilor ca o loterie! Dle Huhu este nevoie și de opoziție, puternică sau slabă cum este acum! Dacă ar fi numai partidul unic ne-am întoarce în timp cu 30 de ani! Nu cred că a existat cineva să voteze la gândul să i se ia sau să i se dea fără să vadă și celelalte efecte benefice!

CEZAR spunea...

@/ Corcodusa numer 1..!!
Numai cu tehnica romaneasca.......avem si de import NATO..!
Taburi PYRANIA...GHEPARDUL...Rachete Patriot si nu numai ...etc...
Plus aliatii ......!!!

CEZAR spunea...

PS.
Era superb sa treaca si o escadrila de F-16 la rasul ierbii...plus un stol de elicoptere de atac (nu gandacii colorado)..si sa acopere cerul macar un batalion de parasutisti lansati la comanda MANUALA......

CEZAR spunea...

https://ortodoxinfo.ro/?p=85519&fbclid=IwAR2-0Py5XMQThmpvL8zAOjrbRo6GVZM_NGaAkD_Qh6d1Lkxvw5ieEHinMSA

Iulian Mareș spunea...

Dră_Ghici,
Ghici?

*acum te doare cine-i autorul? Întreabă și mata pe Luluța!
...scrisoarea unui etnic maghiar, din Deva, nemulțumit de conducerea executivă a UDMR!...sau din Vaslui sau Huși, unde au fost f multe voturi pt UDMR!

Iulian Mareș spunea...

Pt un B.Pșt. sunt necesare cam 500 : 6-8 Pșt. Elicoptere sau 2-3/C-130 și 4-5/Spartan! Varianta mixtă El și Av este posibilă.
Pt asigurare pe traiect: 1/Es.Av.V. și 1/Es.Av.IAR 99, cu cate cel puțin 1 ieșire!
Și asta pt 6-8 ore, hai 10-12 ore independență în luptă, la 40, maximum 60 km în adâncimea inamicului, nici pe misiunea zilei!
Cât despre parașutare la comanda manuala la lupta, la 3-400 M altitudine....un, cu ekipamentul de luptă...

PS- spune-i și lui Aviasan că Ghepard nu e pe șasiu de transportor, ci de Tc, se scrie corect sunt nu "sint" și că piloții au acum căști personalizate, inclusiv cu dioptrii, așa că pot fi și piloți cu okelarii, în unele bareme! În anul 1985, pe timpul lui, puteau caciuli tricotate, cu moț! 😂🤗😎

reddog spunea...

Draghici

Valeriu Victor Szilassy il cheama pe autorul acelei scrisori.
Dupa nume pare a fi dintr-o familie mixta.

https://m.facebook.com/valeriu.szilvassy

Cezar spunea...

Am prins trei aplicatii cu desant parașutat...Cincu si 2 la Tm !!
La Cincu .. ministru era Olteanu si a participat..la lansare
Din pacate s.a soldat cu un paradutist mort
Comandanții subunitatilor au fost lansați la comanda manuală.. demonstrativ...la draku in obraznic
Au venit la aterizare fix in mijlocul dispozitivului

Arfy spunea...

Căldura, sprițul și tânăra demență amestecă și mai tare discuțiile pe topic! Q.E.D. S-a trecut la demonstrații tactice demult apuse! Dle Huhu deschide un topic gen - de toate - și acolo fiecare să-și spună glumele răsuflate și tot fiecare să râdă în parte cu emoticoanele din dotare! La fiecare final de săptămână va fi acordat un clasament cu premianții: crenguța de zmeură! Primele trei locuri ar fi mereu ocupate de: M, C , R și maestru C. Ifrim.

Niky spunea...

Continui sa cred ca plecarea de la guvernare a PSD i-ar maximiza toate scorurile la viitoarele alegeri,știți foarte bine ca PNL,USR,etc.nu au ce sa ofere concret si pe termenele de pina la viitoarele alegeri! Astfel percepția publica asupra lor se va schimba in mod negativ,dînd șanse PSD sa pună președintele si mai departe sa cistige parlamentarele.Asa s-a intimplat in 2016 cu guvernarea Cioloș,afectînd inclusiv imaginea lui Iohannis.

Leo spunea...

Don'f forget :
Actualizarea pensiilor militare NU VA fi votată până la sfârșitul lunii iunie , deoarece F&M este ocupat cu mâncătoria din interiorul lui şi cu congresul lor din 27 iunie.
PS
LICHEAUA de DODON , vrea federalizarea Moldovei de peste PRUT prin sforării de tip mafiot...

M spunea...

Cum spunea si Ein Stein - ala de intra in armata dupa 10 ani de "civilie" isi valorifica vechimea civila.
Eu daca am pensie militara degeaba mai muncesc acum ca vechimea asta este inutila. Platesc aiurea CAS.
PSD = PNL = USR = ProRomania = PMP = aceeasi mizerie!

Leon spunea...

Leonard, congresul PSD este stabilit pentru ziua de 29 iunie 2019, cand deja deputatii sunt in vacanta parlamentara, deci cu putina vointa multe proiecte de lege ar putea fi adoptate de Plenul CD, cu o singura conditie: proiectele sa fie discutate in comisii si sa fie intocmite rapoartele respective.
Apoi Presedintele Iohannis, daca nu pleaca in CO, are timp suficient pentru Promulgare..!

Ein Stein spunea...

Huhurezule sincer imi pare rau ca ai descoperit un anti-PSD-ist in mine, eu mi-am spus clar in multe randuri opinia. Ca sa-ti arat ca-mi pasa ce se intampla cu noi am facut efortul si am cautat statisticile intre voturile din 2016 si 2019:
anul 2016
Prezenta 40%
PSD - 3.221.786
PNL - 1.440.193
USR - 629.375

anul 2019
Prezenta 49%
PNL - 2.210.622
PSD - 1.860.949
USR-PLUS - 1.785.392
PRO Romania - 545.142
Este evident ca PSD a pierdut 1.400.00 votanti, chiar mai mult daca luam in considerare votantii potentiali rezultati din diferenta de prezenta de 9% dintre cele doua alegeri. Oare de ce 1.4 milioane alegatori au renuntat la PSD? Eu consider ca masurile scrise in comentariul anterior au generat migrarea masiva catre USR in special si PNL. Tu consideri ca doar propaganda, si ca populatia nu vrea pensii si salarii. E OK, aia e parerea ta insa intrebarea se pune, ce a facut PSD sa-i aduca inapoi? Asta e marea problema. Nimic! Dar nimic rau de tot, au insistat si au dat apa la moara pe aceiai strategie paguboasa, pe acelasi masuri imbecile care i-au adus in acest stadiu. Dupa cum vezi pana si astia cei mai radicalizati, aici pe blog, au inceput sa o lase mai moale cu ciuma rosie, si-au dat seama ca un PSD ingenunchiat nu poate fi decat un lucru foarte rau pentru Romania. Singurii care nu au inteles sunt tocmai PSD-istii. Daca ai conexiuni in PSD nu ar fi un lucru lipsit de importanta sa le arati si alta opinie decat a lor, cine stie poate iese ceva intelept.

Ein Stein spunea...

@mosmartine si tu esti cu moralitatea in cap, o moralitate care musai trebuie sa te avantajeze. Parerea mea e ca tot ce ai scria acolo este imposibil de realizat si imoral, dar imoral d-ala adevarat. Eu sunt plutonier adjutant si am mai multe sporuri inclusiv spor de stampila si spor de importanta, peste o luna vreau sa ies la pensie. Intrebarea mea este, daca pentru sporurile pe care le primesc platesc CAS, ceace tu nu ai facut, este moral ca ele sa nu mai faca parte din baza de calcul? Sau macar corect?
Eu am scris in nenumarate randuri, singura solutie este, cel putin pentru noi pensionarii, o noua lege a pensiilor dupa un model al unei tari NATO cu traditie, eu am propus modelul american foarte simplu si foarte corect, aplicata cu punct si virgula fara nicio "imbunatatire" sau "adaptare" din partea contopistilor, si numai pentru activitatea ca militar. Aplicata asa cum e ea la mama ei, fara "imoralitate", ma tem ca nu o sa fii multumit, insa asta e problema ta. Legea actuala este una imbecila, cu dedicatie, plina de interpretari, consider eu special bagate in lege pentru ca in viitor sa poata sa o modifice contopistii dupa cum le este interesul. Chiar daca vor indrepta masurile care prevad actualizarea cu certitudine vor aparea alte probleme pentru ca o dintr-o lege proasta si cu dedicatie e greu sa scoti ceva bun, sau "moral" cum iti place sa te exprimi, logica e sa fim tot timpul sub tensiune.
Ar fi bine sa folosesti mai cu intelepciune cuvantul "imoral", in primul rand ca nu are legatura cu ce scrii acolo.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Eu cred că va fi votată și promulgată f repede, până în moțiune! Sper sa înțelegi și de ce?

Mitica spunea...

Dar despre Pl-x 264/2019 de la CD...ce parere aveti d-le Huhu.....
D-l senator initiator spune ca prin amendamentelele propuse, a considerat că era o discriminare ca celor care au avut de suferit pe teritoriul României să nu li se recunoască aceste lucruri! OARE ????

Gigi spunea...

@ Leon
Don'forget:
Lichele găsim în toată sfera politică și nu numai!
Dar,sper din toată ființa mea,
că se vor găsi în tot parlamentul niște oameni care mai au ,totuși,capul pe umeri,
mai gândesc cât de puțin normal.
Cred,că se va rezolva favorbil
datorită faptului că,cineva,a promis încă din toamnă că se va rezolva și tocmai că știe foarte bine că am fost ..tuți rău de tot.
Știu că intră aici,citește art,admin H și comentariile noastre și îi reamintesc cu această ocazie ce a promis în toamnă!
Să fiți iubiți!Si să nu ne pierdem speranța!

Huhu Rezea spunea...

Chiar dacă Guvernul pleacă majoritatea în Parlament rămâne.
Actualizarea va fi votată rapid pentru ca o va aplica sau o va desființa din nou un guvern de dreapta.
Ce aș râde de cosmopoliții care se împăunează că sunt rezerviști de dreapta ca tocmai Joiannis să nu promulge legea adoptata de "Parlamentul ciumei roșii"

Leo spunea...

Să presupunem (prin absurd)că "Actualizarea pensiilor militare VA FI VOTATĂ până la sfârșitul lunii iunie".
Dar dacă e să fie votată Actualizarea pensiilor militare , atunci trebuie neapărat , ca în textul însăşi al actului normativ , să fie clar precizată dispozitția ca CPS-urile sunt obligate ca să actualizeze pensiile militare începând cu data de 01.01.2018 și să emită in acest sens o DECIZIE DE RECALCULARE - nu să lase textul la interpretarea lichelelor gulerate din MFA care știm ce le poate "caroseria".

M spunea...

@EinStein - care variantă? .
1. Cei angajați înainte de 1980 iau
2.5% x nr.ani x solda ultima lună (ex. la 30 de ani ai 75%)
2. Cei angajați între 80 și 86
2.5% x nr.ani x media celor mai bune 36 luni
3. După 86 poți să alegi între varianta 2 sau sa iei o primă de pensionare de 30.000 USD iar pensia de
40% x media celor mai bune 36 luni.
4. Mai nou pensia este propusă a fi
2% x nr.ani x solda ultima luna
dar apare și o contribuție la pensie privată plătită atât de militar cât și de stat (de exemplu tu alegi să contribui cu 5%, statul dublează cu încă 5% așa că după 30 de ani ai o sumă frumoasă pusă în cont).
Diferența e ca TOATE schimbările ii afectează pe cei care se încadrează DUPĂ promulgarea legii.
La polițiști de exemplu în unele locuri a rămas raportarea la ultima lună și își bagă toate sporurile posibile.

CEZAR spunea...

Votam DREAPTA LIBERALA !!
VOTAM...ELVILA - Catarama.....presedinte !!~
A promis Impozitare a pensiilor de 95%....Waaiii ce-mi place !!!~
m-Ale nu ai cum sa scapi...hi..hi..hi

reddog spunea...

Huhu Rezea
Nu veti avea ocazie sa radeti.
Oricum, in ultima perioada, mai exact de cand a intrat Livache la Ocna radeti putin spre deloc... 😁

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Măcar de s-ar legifera actualizarea si se va aplica de la data întrării în vigoare a legii. Vor fi introduse în baza de calcul toate creșterile de soldă de după 2017.
Să vezi ce mutre va face viitorul premier de dreapta!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cred că s-a prins acum și Leonard! Numai Cezar săracul nu se prinde!
Este și el băiat bun, sărac, cam bea...cerneală, credul până la fascinant!

M spunea...

Cum reddog? Eu acum râd și mai al dracului. Auzi declarație de la idiotul național:
Deciziile de politica externă ale României aparține exclusiv presedintelui Johannis cu excepția situației când ceva merge prost și atunci e vina lui Dăncilă și a PSD!
Cred că o să muriți toți de ficați la câtă ură gâlgâie în matele voastre. Penibili!!! 😁

Leon spunea...

Deja unele comisii din CD au programate saptamana viitoare discutarea si avizarea proiectelor de lege privind modificarea legii 223/2015, privind pensiile militare de stat..!

Dan spunea...

Leon .E normalâ o plafonare la cel mult 10.000 o pensie de la stat. Nu destrabalarea smecherilor ca acum.

Leo spunea...

Dar membrii F&M din acele comisii ce spun ? Împartășesc atitudinea milițianului sinecurist de la MFA de respingere ?
Dacă respectivii membri de la F&M avizeaza favorabil actualizarea pensiilor prin modificarea L 223 , atunci sunt sigur că o fac deoarece se strange lațul celor 44 de dosare pană acum înregistrate la ccr privitor la Art. VII și Art. 84 din cele doua oug-uri. Mâine să sperăm că și luptătorul FLAVIUS va ajunge la ccr , că doar a avut profesor bun de drept , după cum spunea pătrașcu parcă.

Liviu PO spunea...

@Dan
Plafonarea daca se va aproba ar trebui sa aiba drept reper PIB-ul.La o crestere a PIB-ului si pragul sa fie mai mare,iar la o scadere a acestuia pragul sa fie mai mic...De exemplu,daca PIB-ul e 1,000 de miliarde de lei,pragul sa fie dat de formula PIB/10^8(100,000,000).La fel si punctul de pensie de 75 de lei sau salariul minim pe economie,ar trebui corelate tot cu PIB-ul ...Totusi nu cred ca ar accepta vreun politician asa ceva.Asta ar insemna ca Guvernul care nu perfomeaza economic pleaca fara tot felul de minciuni si pomenile electorale nu ar mai fi posibile.O asemenea formula ar fi inceputul meritocratiei,iar cum intre ei nu prea sunt multi sefi de promotie trebuie sa ne multumim cu micul dezastru prezent si cel urias care va urma...Daca stam bine si ne gandim,spre asta se tinde si cu tarisoara asta a noastra:grecizarea ei,fara a avea prietenii Greciei in schimb...Faptul ca Guvernul a permis ca majoritatea investitiilor straine sa fie facute in Transilvania,ar cam trebui sa ne dea de gandit...

Iulian Mareș spunea...

@Liviu PO,
numai fanfaronilor alora 2% nu le-a dat de gandit finalul postarii dumitale!
Si asta pt ca nici dupa 100 de ani nu si-au depasit conditia de iobag sau mancurt!
Nemtii voiau sa cumpere Corfu - unde investisera masiv, la altii vor cere o anume provincie....

M spunea...

@Dan - ce formula ati folosit pentru a stabili fix 10.000?
Daca anul asta avem inflatie 10% ramane tot 10.000?
Daca pensia civila se dubleaza (pe legea lor) atunci ramane la militari tot 10.000?
Eu merg si mai departe: impozitarea cu 85% a tuturor pensiilor ce depasesc pensia medie pe contributivitate DAR dreptul pensionarului militar sa aleaga sistemul care il avantajeaza.
In plus curatirea legii pensiilor militare de civilii care paraziteaza aceasta lege (fara politai si parnangii). Celor care nu li se aplica Statutul Cadrelor Militare nu au ce cauta in lege!

emillian123 spunea...

Artic. 60 retezat- din legea 223/2015 are menirea pt. VIITORUL APROPIAT- cand se va introduce IMPOZITUL PROGRESIV pe salarii si pensii; avand in vedere ca in prezent- RETINERILE- din salarile militarilor (si civililor) sunt mai mari ca in trecut(salariatii-legali -de orice fel-suporta asigurarile noastre de sanatate-scoase din pensii....) -cam pana pe la 40... si ceva la %- din brut - e aproape evident ca la viitorii pensionari pensia neta -NU VA DEPASI ACEST NET...!-care ramane; comparati-l cu raportul intre pensia militara actuala si baza de calcul bruta -a pensiei(SLB)...Cel putin -eu ASTA- cred ca a fost- GANDUL ,,ASCUNS,, in aceasta modificare radicala a art.60/lg.223/2015 prin OUG. 59/2017...!

emillian123 spunea...

...M :.. e cam complicat sa poti opta -ca militar -intre mai multe sisteme-de salarizare/pensionare-atat timp -cat nu cunosti toate datele ,, conexe,,: uite - in legea 153/2017-a salarizarii unitare medicii militari pot opta pt. salariul unui medic civil-evident-daca e mai mare decat solda medicului respectiv, dar pensia i se va calcula la solda militara corespunzatoare perioadei in care se va pensiona respectivul medic militar ...!=intr-un viitor incert...!

Vlasta Parkanová spunea...

Numele meu este marius alexandru din bucuresti Acum doi ani, sotia mea a incetat sa sune si sa raspunda la apelurile ei. Înțeleg că am rănit-o. Mi-am iubit atât de mult soția, o vreau acasă, dacă nu pentru dragostea mea, dar pentru copii, am devenit foarte rău, îmi cer scuze pentru ea și am învățat lecția. Eram atât de îngrijorată și confuză în fiecare clipă despre cum aș putea să-mi contactez soția și să-i concentrez din nou dragostea asupra mea. Până săptămâna trecută, am văzut un blog despre cum să-i recuperați soțul, după ce a fost înșelat de o femeie din Canada care a primit același ajutor de la Drosagiede pentru a restabili o relație conjugală. Mă simt celebru și regret că mi-am rănit soția, o vreau înapoi la mine, așa cum ne-am iubit unul pe celălalt, așa că am contactat rapid adresa de e-mail a unui jucător îndrăgostit. Am auzit atât de mult despre puterile talente ale lui Dr0sagiede pentru a restabili dragostea și unitatea familiei. El este un fost vindecător spiritual din întreaga lume. pentru a primi ajutor, am citit povestiri bune despre acest bărbat, el restaurează căsătoria, îi ajută pe oameni să găsească dragoste, oprește divorțul, vindecă bolile de sânge și se promovează în munca ta. Am citit toate aceste mărturii bune și am confirmat o doamnă Mary Michael este una dintre femeile care au primit ajutor de la Drosagiede acum câțiva ani. L-am sunat pe doamna la telefon și ea a mărturisit că era adevărat că Drosagiede a ajutat la salvarea căsătoriei acum doi ani. Și încă mai face același lucru astăzi. Am crezut că mărturia lui a fost reală, din cauza experienței mele personale cu alte roți de coarde, am contactat mai devreme atât de multe alte roți de jocuri de dragoste, dar nimeni nu ma putut ajuta să-mi iau pe fosta mea soție, nu au ajutat situația pe care m-am găsit . Dar dau ultima încercare lui Drosagiede, îmi place înțelepciunea mea, am avut doi copii împreună și am avut nevoie de o femeie să fie acolo pentru ca copiii noștri să crească ca o familie fericită. Trimite un mesaj la doctorosagiede75 @ gmail.com, imediat câteva minute, primesc un mesaj de răspuns de la el, eram atât de fericit că mesajul este valabil și încă funcționează, îmi explic problemele de relaționare cu Drosagiede, îi cer ajutorul lui ia înapoi soția mea sarah ma iubit mai mult Drosagiede mă promite cu asigurarea de succes de 100%, mi-a spus că cazul meu a fost ușor de rezolvat. el mi-a explicat toate procesele și procedurile jocurilor de dragoste și mi-a spus materialul de cumpărat pentru cina succesului vrăjilor, am făcut așa cum a spus el. Joi dimineață, joi dimineața, deci două zile după masa de prânz Drosagiede. O vrajă de

Iulian Mareș spunea...

Domnule,
ati gresit destinatarul! Mergeti la Acces direct!

Leo spunea...

Contextul financiar in care se discuta actualizarile pm este neprielnic demersului , avand in vedere unele evenimente si declaratii intamplate in ultimul timp. Ma refer la concluziile si sugestiile FMI-ului, la unele circulare ale MF, comentariile lui Borza si criticile UE privind deficitul previzibil al RO.
Contextul este OSTIL.
"VREM SA CONTINUAM PROGRAMUL DE GUVERNARE" zise vasilica necitind si neântelegand ca votul din 26 mai , tocmai impotriva acelui program de guvernare a fost dat.
Dar romanul merge voios inainte cu fruntea sus și capul între genunchi.
TRAIASCA PROGRAMUL DE GUVERNARE !

M spunea...

@Leonard - românii au înțeles că ar avea toți Mercedes dacă politicienii (în speță PSD) nu ar mai fura.
S-a ridicat în val de ură care trebuie întâi potolit.
Și dacă ar da PSD 10 lei la alocația unui copil orfan, bolnav de leucemie răspunsul ar fi tot M#IE PSD! 😁
Dăncilă îi dă înainte cu pensii speciale pentru primari, consilieri etc. de parcă insistă să o înjure ăștia!
După încarcerarea lui Dragnea apariția cuvântului "Dragnea" pe internet a scăzut cu 96%. Adică, obiectivul a fost atins, nu mai e de interes.
Apropo, la 2 zile după alegeri sintagma "pensii speciale" a crescut cu 41%. (date publice de pe Google trend s)

M spunea...

😁 În plus o să avem un semnal în funcție de "știrile" ce vor apărea zilele astea.
Beneficiari ai pensiilor militare (militari, polițiști, jandarmi, gardieni) care nu își fac datoria sau au un comportament reprobabil vor face subiectul "breaking news".
Dacă însă se va vorbi de bine.... este un mesaj ca avem șanse!

Leon spunea...

Leonard, eu nu cred ca romanii au votat impotriva programului de guvernare PSD-APDE, mai degraba impotriva "penalului" Dragnea..!
Sa presupunem ca ai dreptate, si in acest caz actuala coalitie ar trebui sa revina la normalitatea anului 2016, adica:
-reintroducerea CASS la pensii
-impozitarea pensiilor mai mari de 1050 lei
-indexarea/majorarea pensiilor numai cu rata inflatiei+50% din cresterea smbe
-indexarea/majorarea pensiilor la cuantumul din Deciziile de recalculare/actualizare, nu la cel aflat in plata
-gratuitate pe tren pentru studenti numai pe perioada studiilor si numai intre cele doua localitati, Dmiciliul si Facultate
-revenirea TVA de la 19% la 24%
-plafonarea salariului minim
-stoparea cresterilor salariale pentru bugetari cf.L 153/2017
-bursele pentru elevi si studenti, alocatiile copiilor,etc.
- ajutorul de deces(acum=5163 lei).
- si multe alte beneficii aduse electoratului roman din tara..!
Daca s-ar reveni la "normalitatea" prezentata mai sus, sa inteleg ca PSD-ALDE ar
castiga viitoarele alegeri ?
Are dreptate Huhu Rezea, sa treaca motiunea de cenzura si sa guverneze Opozitia,sa ne aduca pe toti cu picioarele pe pamant !

CEZAR spunea...

...taierile pica bine...!!!
un 95% a tot ce depaseste 5000...wau super !
Asa ca in Franta sau ..O;anda..dupa cum zice Catarama...!!!
O zi buna ..m-Ale

M spunea...

@Leon - depinde de câți politicienii ar intra la pușcărie.
Romanilor le e chiar : ar fi bogați toți dacă politicienii ar fi la pușcărie și țara ar fi condusă de procurori și SRI.

Iulian Mareș spunea...

C,
Când debitezi aceleași prostii, dar mizezi pe alte efecte, diferit de cele anterioare, amice, cu regret îți spun adevărul: ești doar idiot 100%!

Leon spunea...

Observatorul Militar, ultimul numar, dupa ce a citit comentariile de pe acest blog, a corectat eroarea din numarul anterior cu privire la mentinerea varstei de pensionare la 60 de ani, pentru militari( in loc de 63 de ani..).
PS. Leonard, tot aici poti sa citesti un material cu si despre doctorul Mr.(r) Andritoiu, de la Spitalul Militar din Craiova..!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Unul di soții doamnei X!