Un produs Blogger.

sâmbătă, iunie 15, 2019

Ultimul huzur al studenţilor

69 comments


Cine vrea să călătorească la mare cu trenul găseşte cu greu bilete CFR şi, dacă are ceva noroc, le găseşte fără locuri.. Locurile sunt ocupate de studenţii beneficiari ai gratuităţilor acordate fără restricţii de Dragnea prin anul 2017, în încercarea de a lărgi masa de votanţi PSD. Efectul a fost contrar! Studenţii au gustat mai mult plăcuţa suedeză. Ca şi pensionarii, medicii, cadrele didactice, IT+iştii, toate  aceste categorii sociale fiind beneficiare de majorări substanţiale de venituri în ultimii 2 ani. 
Se impune intervenţia de urgenţăp a Guvernului pentru a restrânge gratuităţile acordate studenţilor doar pe traseul spre domiciliu.


69 de comentarii:

Leon spunea...

@Huhu Rezea, de acord cu propunerea.
Multi studenti mai si lucreaza( si bine fac..) castga poate mai mult decat un pensionar cu 1000 de lei/luna, acesta din urma avand 3 calatorii dus-intors cu reducere 50% , iar studentii nosti calatoresc gratis tot anul !
Fondurile alocate de la Bugetul de stat pentru acest scop, ar putea fi folosite pentru modernizarea infrastructurii CFR, care lasa mult de dorit !

Patrascioiu spunea...

Când dai din generozitate e apreciat.Când o faci din interes e jignitor.A se retine:pentru mărirea nr. de alegători. Romanii încep sa nu se mai vândă.

Arfy spunea...

Iar pe celelalte trasee sa rămână gratuit! Toate bazaconiile acordate prin tot felul de idei ai defavorizat în primul rând categoria beneficiara! Câți studenți circulă cu trenul? Cei mai mulți fac trasee cu mașini personale! Cei care urcă în tren n-au bani pentru facultate! Ca pensionar ar fi mai ieftin sa fac un circuit turistic prin țară, asta după ce m-aș înscrie la o facultate! Numai că, la viteza si confortul oferit de cfr, mă lipsesc!

M spunea...

Am mai spus-o : dacă dai ceva cuiva nu e sigur că te votează dar dacă iei ceva cuiva sigur nu te votează.
PSD s-a luat după Olguța. "Întâi merg din televiziune în televiziune și dau exemplu cei câțiva militari profitori, apoi tăiem pensiile tuturor militarilor ca fiind toate nesimțite și o să ne iubească România."
Au pierdut voturile militarilor și România... 😁
Unde e Olguța acum? Ea care zicea că după alegeri o să ne întoarcem în genunchi să negociem cu ea?

Catalinus spunea...

Lăsați studenții in pace! Au si ei ceva gratuit si gata, de ce au! Suntem meschini si mereu nemulțumiți de ceva.....Nu este nimeni vinovat dacă ei circula gratuit. Eu cred ca merită, toți merita, cu prisosință!

M spunea...

@Pătrășcioiu - puteți să îmi dați un exemplu în care un guvern a dat ceva din generozitate?
PSD este un partid învechit. Ăia aruncă cu kkt în ei zilnic și ei au o atitudine Zen, Gandhi și Dalai Lama. Johannis îi face cum îi vine la gură (cine știe germana știe ca este o excepțională limbă în domeniul înjurăturilor) și ei îi dau înainte cu consens, domnul președinte, să fie bine.... Patetici!

Huhu Rezea spunea...

@catalinus
Nu e moral sa circule pe CFR cu gratuități date de ciuma roșie. Nu sunt de acord nici cei patru cinciari-ponta, barna, orban, tomac-cei cu care votează #studentii.

Arfy spunea...

Ești tare, Leoane! Cu fondul propus de tine nu iese din Gara de Nord în Basarabi! Este de reținut o idee: "ne dă, se dă!". Nu "ne" și nub "se", este un de tot câștigat și negociat! În așa hal v-au adus politicienii, în special cei de stanga, încât totul se dă! Ne milogim sa ne dea, e misogin să nu se ia! Hai să măsurăm avuțiile celor de la care așteptăm să se dea! O să avem surpriza că ceea ce primim individual este echivalentul cu consumul de carburant lunar al individului ales să ne reprezinte! Știu! O să fiu facut 2% și marxist de către Mareș dar cu toată pregătirea și venitul lui, preferă să stea întins la soare, pe scoici și
cazare modestă cu toată pensia lui de nabab! Chestiune de complex de înălțime! Ar trebui să-și dea două palme în oglindă! Și mai mult respect față de oameni! Nu vorbim de ierarhie! Pt ca pulica slt poate să-i spună unui maistru de 50 de ani plus: mă, meștere! Dar maistru musai domnule sublocotinient! Oare pe ramura lui militară... au fost numai generali? Cred că pe undeva sunt cevatrese de metal!

Leon spunea...

T3, Senatorul Daniel Zamfir, zilele trecute a calatorit cu trenul de la Sibiu la Bucuresti fiind foarte multumit de conditiile oferite de CFR..!
Chiar a facut o invitatie Presedintelui Iohannis sa-si ia abonament pe aceasta ruta, si cu economiile facute intr-un mandat de 5 ani s-ar putea moderniza infrastructura feroviara de la Basarabi pana la Craiova..!
PS. Anul trecut un membru al familiei mele, in Gara de Nord a cumparat bilet de tren, in picioare, si intradevar vagonul era plin de tineret; recunosc ca nu era nici pensionar si nici student, este Inginer..!

Unknown spunea...

Studentilor ar trebui sa li se ia gratuitatea de calatorie pe CFR. Poezia vietii de student inseamna sa calatoresti cu NASUL. Daca nu in studentie cand sa mergi cu NASUL, armata nu se mai face ase ca n-ai cum, la parinti nu prea poti ca multi-s la munca in strainatate (Italia, Franta, Spania, etc.) si distantele nu se preteaza, ca-s multi nasi...

Dan spunea...

Tichetele de vacanta la 1,3 milioane de bugetari (din care cel putin 500.000 sunt frecatori de menta polica) sunt bune ?

Mihai spunea...

Asta-i lafaiala bugetara care ne va consta scump cat de curand.
Studenti voiajori pe bilete subventionate de stat ( atentie ,nu GRATIS cum spun unii), bugetarii cu salarii de pana la 100 milioane beneficiari de tichete de vacanta subventionate de stat ,adica statul îngrașă patronii din turism ,etc .In companiile de stat huzurul este si mai si . Daca au ajuns ca pe langa vacantele de lux subventionate sa-si mai deconteze si transplanturile in caz de nevoie ce sa mai zicem.
Asta-i tara lu Papura Voda !!!

Dan spunea...

Tichetele de vacanta la 1,3 milioane de bugetari (din care cel putin 500.000 sunt frecatori de menta polica) sunt bune ? Pe vremuri Nastase se plangea câ 850 000 de bugetari sunt prea multi ( si erau) fata de Polonia.Si atunci inca aveam spitale,se putea iesii noaptea pe strada fara sa risti sa fi taiat de clanuri interlope !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt de acord 100% cu adminul! Ti-am dat burse? Ti-am dat gratuitati? Ti-am dat favoruri peste favoruri si tu votezi in ciuda mea cu cei care sunt chiar si anonimi, sau au facut rau Romaniei si romanilor in alte guvernari? Briciul si toporul si du-te la naiba cu ei sa-ti de aia la sulivara beneficii si gratuitati! Asta merita nemernicii nerecunoscatori! Si asa il sustin in strada si cu caramida in mana pe Ceausescu si nemernicii de la #Rezist-Soros! Si asta e valabil oricine ar fi fost la guvernare, nu numai PSD, pentru ca s-au obisnuit sa loveasca tocmai in cei care le dau favoruri si le fac bine! Geaca rosie, K.W.I, din iarna au sustinut-o, chiar imediat dupa ce au primit favoruri guvernamentale!

Stelian P. spunea...

@Huhu
"Nu e moral sa circule pe CFR cu gratuități date de ciuma roșie"
Curat gindire social democrata. Practic recunoasteti ca le-ati dat gratuitatea din motive politice si nu de dragul studentilor care merita conditii cit mai bune. Uitati ca ei o sa ne plateasca pensiile in curind si nu sunt atit de naivi cum credeti.

Cristi spunea...

Ce vă mai trece prin cap..!!! CE aveți fraților cu studenții? ??

Stelian P. spunea...

@Unknown
Poezia vietii de student mai inseamna si sa stai in camere de camin pline de igrasie, cu grupuri sanitare unde sobolanii si gindacii sunt la ei acasa, cu mobilier uzat si plin de plosnite, cu cantine jegoase, cu colegi de camera care fumeaza si beau exact cind tu vrei sa dormi sau sa inveti cu....ma opresc aici.
Apropo, dvs. ati locuit macar o luna intr-un camin studentesc, ati trait din bursa lor fara zacusca de acasa ca parintii sunt in strainatate si fara chinul armatei ?
Mersul cu nasul inseamna FURT. Asta ii invatati pe studenti si va mai mirati de conflictul din ce in ce mai puternic dintre tineri si pensionari ?

Huhu Rezea spunea...

@St P.
Eu voiam sa spun ca studenții nu-și cunosc interesul. Singuri își fac rău. Gratuitățile primite sunt în realitate subvenții mascate pentru CFR.
O minimă cultură politica le-ar indica studenților că liberalii nu acordă gratuități și subvenții.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Poate ca aveti dreptate cu liberalii. Dar studentii stiu chiar foarte bine ca nu merge la infinit cu gratuitati si subventii. Acestea trebuie sustinute cu bani din eficienta economica nu din imprumuturi, iar eficienta economica se obtine prin subventii, prin modernizare, prin educatie, cercetare etc. Mai intii trebuie facuti bani si apoi urmeaza impartirea lor.
Social democratii au scos prea multi bani pe piata si au stimulat consumul. Din pacate daca banii se duceau in special pe produse romanesti era foarte bine dar s-au dus in cea mai mare proportie pe produse de import deci consumul nostru a ajutat producatorii straini si a marit deficitul comercial.

Huhu Rezea spunea...

@St P.
Produse românești vouă și Dragnia, dar l-ați băgat la pușcărie pt un prejudiciu de 5000 euro.

Arfy spunea...

Cornelius și Mareș; voi fără grade gândiți la fel! N-aveți cum să înțelegeți că omul nu e născut slugă! Mareș încă visează că este activ! Viziunea lui despre viață se reduce la activitatea lui militară, o activitate împărțită în două: înainte de '89, atunci când era tânăr și se credea zmeu! Și după '90! Atunci când a reușit norocos(în urma restructurarilor să prindă o potecă fără să depună efort)! Ce lecții poți da când ai fost doar un sobolan de birou!? Multumesc pt avansarea în grad dar dacă armată ar fi formată din cei ca tine, prefer să rămân soldat! Nu-mi place atacul la persoană dar de data asta e nevoie să-ți spun: dă lecții pentru alții și nu te da atotștiutor! Ai numai negativism în tine!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă. Nu pentru prejudiciu a fost condamnat (stiti foarte bine asta dar ramine intre noi).
Ati "uitat" ca Dragnea era la momentul judecarii RECIDIVIST si ca a fost condamnat in penal pentru INSTIGARE LA ABUZ IN FUNCTIE, fapta deosebit de grava in cazul unui functionar al statului.

Leo spunea...

Eu ştiam că daddy este deținut politic nu pt. că a furat 5000 din Brazilia

Huhu Rezea spunea...

@sT p.
Negru în cerul gurii ești băiete!
E faptă gravă cănd unul produce pagubă de 5000 euro și altul ește ieretat când gasca lui de crimă organizată păgubește statul cu miliarde. Ba s-au mai și executat unii pe alții9vezi Marta) ca mafioții. Voi nu o să muriți în patul vostru!

Mihai spunea...

Ce să-i faci. Sangele apă nu se face.
Huhurez & Leon ,dupa ce ati tinut palma Olgutei să nu-i intre musca acum veniti si ne spuneti cât de "benefic" este ca statul sa subsventioneze mascat sau pe fata economia.
Nicio vorba despre subventionarea in scopul unor interese oculte ......dezastruoase pentru economia de piata concurentiala.
Noroc cu mediul privat care traieste din ce produce si in paralel alimenteaza si bugetul cu taxe,impozite ,tva ,etc duce trena dezvoltarii si cresterii economice inainte ca sa aibă cu ce se lauda tanti Vio.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Eu am spus ca fapta grava este INSTIGARE LA ABUZ IN FUNCTIE. Pentru asta a fost condamnat. N-am spus nimic despre cei 5000 de euro.
Despre gasca aia de crima organizata dvs. ca jurist nu stiti cum se face o plingere penala ? Nu cred. Banuiesc insa ca sunteti complice daca nu actionati gasca in justitie.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Nu ma asteptam din partea dvs. sa faceti comparatii intre doua spete diferite. Daca am judeca asa atunci atunci ce spuneti de faptul ca Huidu a omorit 3 oameni si nu a intrat in puscarie comparativ cu gasca aia care nu a ucis pe nimeni ? Haideti sa fim oameni seriosi.

M spunea...

1. Bugetarii produc la fel ca si "privatii". Javra de Basescu a lansat ideea asta si idioitii au luat-o in gura. De ce un medic care lucreaza intr-o clinica privata "produce" si atunci cand lucreaza la stat "e un trantor nenorocit"?
2. Studentii ar trebui sa isi plateasca integral scolarizarea. In SUA un student face imprumuturi de minim 250.000 USD. Statul sa directioneze banii spre invatamantul primar, gimnazial si liceal, la care sa adauge burse sub forma de imprumut.
3. Stelian P. - dezamagitor! De citit:
http://www.mpublic.ro/sites/default/files/PDF/PUBLICATII/rtjp_3_4_2014.pdf
Practic orice afirmatie, sfat, declaratie poate fi considerata "instigare". Pacat ca oameni inteligenti se lasa atat de usor manipulati.
4. Gratuitatea pentru studenti este ajutor de stat pentru CFR. Daca primeam ajutor de la mUE atunci nu aveam nevoie de asa ceva.
5. Mizerabila propaganda desantata a iubitorilor de Johannis. Chiar nu sunteti capabili sa vorbiti, scrieti, ganditi decat in termenii jegosi ai propagandei voastre?

Leon spunea...

T3, eu am scris pe acest blog inca de anul trecut ca PSD-ALDE, a "mituit" electoratul in cei doi ani de guvernare cand nici macar nu erau alegeri, iar pentru anul 2019 cand sunt alegeri europarlamentare si prezidentiale, nu prea au ce sa mai ofere, iar romanii uita cam repede..!
Pentru a diminua consumul, in mare parte din importuri, probabil anul viitor vor tempera cresterea de salarii si pensii, cand urmeaza tot doua randuri de alegeri !
Dar ar fi mai bine pentru toata lumea sa treaca motiunea de cenzura, si sa-l avem premier pe ..Traian Basescu !

Sebi spunea...

"Poezia vietii de student inseamna sa calatoresti cu NASUL." Poezia de student comunist, sa mearga pe sest ca borfasii, spre satisfactia controlorilor soiosi, ca sa-si pastreze banii de la parintii abrutizati pentru o spaga la profesorul rupt in cur sau pentru un covrig rece. Nu mai tine poezia, tataie. Studentii de astazi calatoresc cu avioane ale mintii si ale spiritului unde mata nu visai nici atunci, nu visezi nici acum. Ii doare pe ei fix in cur sa se tarasca moca in ceea ce noi numim cu o trista candoare "tren". Sper ca ei sa schimbe lumea pentru copiii lor, astfel incat, ajungand la randul lor niste hodorogi urati si rai, sa se bucure de gratuitati si de acel infinit respect pe care noi inca nu-l meritam.

Arfy spunea...

Și totuși, după condamnarea acestui malefic, cel puțin la nivel mediatic, colțoșii, ingâmfații și tupeiștii au trecut un pic în spate! Nu-i rău dar nici noul val de politicieni nu trebuie lăsat să crească în lahar! Așa cum au tendința să creadă că este meritul lor pt victoria din 26 mai 2019 și nu erorile comise de psd și meritul tinerilor care au ieșit la vot! Asta înseamnă societate vie, în mișcare! Atentă la derapajele politice! Interesant de urmărit un reportaj filmare facut azi la Cotroceni de către Epoch Time România! Excelentă radiogramă a unei părți din societatea românească! Trist! Numai compasiune față de cei prezenți acolo! Să suporte căldura pentru un individ putred de bogat aflat la... răcoare! Asta da ironie a sorții!

Negritoiu spunea...

Cati dintre dvs.(care critica cu atata vehementa gratuitatea transportului pe CFR)ati urmat cursurile unei facultati la invatamantul de zi? Cati dintre dvs.au avut,sau au,copii studenti? Ati auzit studenti sa ceara taierea pensiilor militare?
Traiesc in huzur? Cei care traiesc in huzur merg la Mamaia si se cazeaza la hoteluri luxoase,nu calatoresc cu trenul si nu dorm pe plaje la Vama Veche!
De ce nu aveti aceeasi atitudine critica la adresa parlamentarilor ? Acestia circula,cand vor si unde vor, cu autoturisme puse la dispozitie de Parlament ,fara sa plateasca ceva pt.combustibilul consumat.Primesc alocatii si bani pentru chirie si dvs.va legati de bursele studentilor!
Nu ati realizat ca acest subiect a fost lansat cu scopul de a ne distrage atentia de la problema care framanta pe toti rezervistii(cu mici exceptii)si anume:calculul si actualizarea pensiilor militare?

Iulian Mareș spunea...

Arfy,
Să-ți spun câteva adevăruri...trăite de aman2:
-nu te-a dat nimeni afară din armata, tu ai scris cu laba ta; ți se oferea un post dar în alta garnizoana!
-eu am dat examen la UNAP tu nu!.. sau ai fost sub linie!
-eu am dat concurs pt PUC tu nu!
-eu am dat concurs pt orice post din 2000 până la pensie (4 poziții) tu pt ce? Macar pt stabilirea cunoașterii unei limbi străine ai dat-STANAG?
-eu am activat în cel mai operativ domeniu național existent, tu ai ales sa tot mergi zilnic la instrucție.
Și acum îmi bați cu pumnul în masă, cu nesimțirea proletarului?
*Cunosc n cazuri de militari care au ales să skimbe garnizoana pt o perioadă, kiar făcând naveta lunar!
Despre ce vb? Poate vrei despre cumpărarea conștiinței unora!
Ai impresia că o să am complexe că am reușit cinstit? Te înșeli amarnic: nu mi-am subminat șefii sau denigrat colegii și asta să-ți intre bine în cap!
F mulți de teapa ta au impresia că într-un comandament mare se freacă mentă și cei de la Cp și B trudesc! Diferența specifică între noi constă că eu am fost doar atât cât trebuie și la Cp și B/R/Bg și în comandamente f mari și pot face paralela, ceea ce tu nu poți și doar îți inkipui! Păcat....pt mine ești veșnic în cei 2%! Și asta pt că tu ai ales, eu doar am constatat!...și faptul că eu postez în clar, sunt cunoscut...iar tu, sub anonimat etern ai curajul, dat de spațiul virtual, să mă judeci! Ai ales un nume de comedie...
Să-ți fie de bine și să fii sănătos!

Iulian Mareș spunea...

T3,
Pe langa CFR nu trăiesc multe firme private?

Iulian Mareș spunea...

Ce bine că săracul Cocoș, Pinalti & CO nu au instigat la abuz....lor nu le-a luat nici banii și nici pușcărie multa nu au făcut!
Dragnia trebuie diabolizat, stigmatizat, dalmat, spânzurat pt prejudiciu de 5000€!
Infantilă gândire...
*Un alt ex: 3 ani și 1/2 pt furtul unui baton de salam! Pt câteva sute de mil € 2 ani cu suspendare!
Asta nu-i dreptate selectivă, marxistă?
*Abia aștept să vina la guvernare USR și Barna Președinte, iar Cioloș Premier! Serios scriu!...pentru masokiștii cu ADN de slugă la oricine!

Leon spunea...

Iulica, Ciolos a mai fost Premier, dar Basescu a stat la umbra lui Boc (sau invers..?)

Stelian P. spunea...

@M
Multumesc pentru link. Putem retine in concluzie urmatoarele:

„Instigatorul este cel care, fără a participa fizic la infracțiune, a sugerat autorului material să o comită. Instigatorul este una din cauzele generatoare ale infracțiunii și poate fi considerat ca autor moral sau intelectual.....
Ordinul superiorului, dacă este contrar legii și subordonatul îl execută, deși este conștient de ilegalitatea acestuia, constituie instigare.”

E frumoasa teoria dar in cazul asta mai trebuie studiata si forta majora in cazul instigatului. Asta ar fi explicatia dece a intrat in inchisoare doar instigatorul (recidivist, deci cu o cauza agravanta). Mai trebuie studiat si ce pozitie inalta ocupa instigatorul si daca instigatul avea motive sa se teama de repercusiuni. Daca eu sfatuiesc/instig pe cineva sa comita o crima dar instigatul nu da doi bani pe sfatul meu mai vorbim despre un caz penal ? Deci nu orice sfat, declaratie, afirmatie sunt obligatoriu si instigari.

Stelian P. spunea...

@Iulian
Dragnea nu este stigmatizat, diabolizat etc.. pentru prejudiciul ala de 5000 de euro ci pentru o fapta penala.
"*Abia aștept să vina la guvernare USR și Barna Președinte, iar Cioloș Premier! Serios scriu!...pentru masokiștii cu ADN de slugă la oricine!"
Mor de ris la gindul ca cei enuntati o sa fie la putere doar pentru cei 2% dupa separatia dvs. Ceilalti 98% o sa traiasca in alta lume. Serios !
Acuma pe bune, asa-i ca sunteti panicat de eventuala trecere a pensiilor speciale la principiul contributivitatii ? Nu a spus nimeni CA LE TAIE in sensul reducerii lor, doar pesedistii spun asta zilnic. Deocamdata ei sunt la putere, dece sunteti asa de speriat ?

Arfy spunea...

Bravo Iulică! Mare pierdere pt armată! Ai ieșit la pensie de pe o funcție mediocră,dar bine plătită! Iti place să te crezi cel mai bun! Așa faci si aici pe blog! Cum prinzi unul mai nepregătit te urci ca o căpușă pe oaie! Las-o mai moale că timpul celor ca tine a apus! Locul tău este la o terasă cu un țap de bere! Acolo mai găsești indivizi care te cred ce spui și o sa te salute cu: tŕäiţ domn colonel! Mulți de aici te-ar combate în ideile tale idioate dar au bun simț și n-au curaj să accepte jignirile tale! Haide, treci la idei! Nu ataca persoane sau nume!

Iulian Mareș spunea...

Negritoiu
Ai și dumneata dreptate, dar că mai mereu ceea ce este ori prea puține n ori prea mult dăunează grav sănătății!
Eu cred că 4 călătorii duble/pune erau mulțumitoare!
În plus ia vedeți dv câți studenți are la zi UP Bucuresti!
Mai scria cineva că studenții au mașini...au bani, etc!
Așa o fi, dar în procent f mic! Cei cu părinți potenți financiar aleg sa plece pe afară! Categoric nu vorbesc de cei invitați să studieze la universități prestigioase, pe baza unor rezultate excepționale, cu burse bune, sau cei care semnează contracte de susținere pt studii; aceștia vor returna banii într-un număr de ani!
Cei fără sprijin financiar serios merg cu trenul!
Dar, ce este o rușine să mergi cu trenul? De ce? De când?

Mihai spunea...

@ Mares
Noroc pentru armata că nu a mai fost incă o restructurare si să ”promovezi” din lipsă de personal pe aceleasi principii direct sef SMG (evident fara stagiu în teatrele de operatii externe .......ci doar cu stagiu la cules cucuruz .....).
Mai este o vorbă , când nu stii să faci nimic stai in armata sau ”te bagi/bagă cineva” la politie ,jandarmi ........ Timpul trece ,leafa merge. Apoi vine si pensiuta ”tunată” de gulerati pentru unii ramasi si promovati din lipsa de personal prin armata ,.......
Mai ieri unul din cei care stiu să facă ceva a promovat examenul pentru piloti linie la Turkis Airlines iar in celalalt caz o domnisoara este bine ancorata intr-o firma de top si masteranda in mentenanta aeronautica in Elvetia .
https://www.facebook.com/nane.robert
https://www.facebook.com/crinaraluca.florescu
Si mai sunt multi in aceeasi situatie .
Crezi că aștia dau doi bani pe caprariile duse până la cdt de batalion pe care le-nvârti in lipsă de alt orizont pe aici.
Cam stii cât câstigă oamenii astia in buzunar si dece nu s-au facut militari ,politisti ,etc
Pentru ca sunt capabili si nu traiesc pe spinarea nimanui din subventii ,tichete de vacantă , salarii umflate cu pompa fara sa te intrebe cineva ce realizari ai avut azi ,etc,etc la fel ca multi altii plecati din ...........care nu le ofera nimic.
Pentru asta trebuie blamati si interzis dreptul de a vota in tara in care-si au rezidenta.
Când ai tangenta si cu alte medii din lumea libera inaintata in civilizatie ,tehnologii ,etc lumea se vede cu totul altfel decât peste gardul cazarmii începând de la 14 ani.
Avem valori care ar putea deschide noi orizonturi dar se pare ca sistemul bugetar supaponderal si anchilozat intretine incapabili si-i plateste chiar pe unii care nu dau cu saptamanile pe la serviciu.

Iulian Mareș spunea...

În primul rând eu nu m-am adresat ție....
În altă ordine nu-mi fac niciun fel de probleme privind o eventualitate recalculare pe alte principii, eu rămân pe același cuantum, nu pe principiul dreptului câștigat, ci tot atât as avea!
Nu știu ceilalți ce vor face....?

Iulian Mareș spunea...

Mediocră(😂) nemediocră, cert este nu numai că tu nu puteai accede, dar nici visa!
Iar o diferență specifică...
Nu pot sa nu rad la propunerile tale, că și cum te-ar mai fi întrebat cineva vreodată!
Că vrem, nu vrem, alții sunt plătiți sa ne facă legi! Noi ne exprimam doar păreri mai bune sau mai rele, fără prea mare efect!...ție îți tratează naturis ALZHEIMERUL!
*...mai beau o bere, dar numai cu egali și doar prieteni!

Iulian Mareș spunea...

Mai T3,
Nu compara mere cu pere și nici alegerile oamenilor!
Fiecare și-a propus câte ceva...a trecut prin trepte evolutive! Că tu, nu ai putut depăși, în domeniul tau, nivelul de ekipa tehnica de hangar, nu sunt eu vinovat!
Daca vrei eu îți dau nume de foști șefi ai tăi și cum te-au portretizat! Dar nu este cazul!
Daca tu crezi că B este pt caprareala, este opțiunea ta și nu-mi propun să învăț oameni bătrâni ce nu au înțeles în activitate!
Că unii au ales să intre de la 14 ani, bine/rău nu o comentez acum....
Că unul zboară cu o companie străină, este FB, dar ce merit ai tu? Tu nu ai fost nici pilot și nici copilot; in fapt asta-i și frustrarea ta: ca ing. munceai pt pilot și ăsta avea laurii!
În rest... ți-am mai spus că am fost doar de 2X în campanie agricolă, căci m-am născut mai încoace! Asta este prostia din capul tău ca și cum eu te-aș acuza că ai origine muncitorească! Tot 2%!

Leon spunea...

T3, mai lasa dle economia de piata si vezi ca pa A1 este o comedie cu si despre..Olteni ! Trebuie sa mai si zambim uneori, ce naiba..:)).

Mihai spunea...

De la INS citire;
"Puterea de cumparare a pensionarilor a scazut in primul trimestru din acest an din cauza inflatiei, potrivit datelor oficiale ale Institutului National de Statistica. Astfel, pensia medie reala pe primul trimestru din 2019 reprezinta doar 98,6% fata de ultimul trimestru din 2018.

Pensia medie reala este calculata ca raport intre pensia nominala si indicele preturilor de consum."

M spunea...

@Stelian P - asa este. Acum vezi de câte ori și cui se poate aplica "instigarea"!
Am spus : nu am să votez PSD cât acolo se află Olguța. Nici PNL cu Johannis și Rareș Bogdan.
Am început să lucrez la o firmă privată, importantă din România pe domeniul ei. Săracu' avyanic cum se chinuie el să ne jignească.
1. Cred că jumătate din cei cu care lucrez nu ar rezista 3 luni ca militari.
2. Dacă ăștia plecați de acasă pot sa vină în țară să bată jandarmii atunci să vină și să voteze. Noi le asigurăm dreptul de vot civilizat acolo unde au domiciliul. Cine nu plătește impozite în România nici să nu aibă drept de vot.
3. Să dau și ei linkuri cu violurile, crimele, traficul de droguri făcute de "ăia ajunși la civilizație"? 😀

Negritoiu spunea...

Iulian Mares
Am spus eu ceva gresit? Observ ca in comentariul tau repeti observatiile mele si le prezinti ca si cand ti-ar apartine! Am spus eu ca toti studentii sunt bogati sau ca e rusine sa circule cu trenul? Cu privire la cele spuse despre parlamentari,nu ai nimic de spus? E corect sau nu?
Care este parerea ta?
Parerea mea:se urmareste invrajbirea celor doua categorii studenti-rezervisti.Numai case uita un lucru.Majoritatea rezervistilor au avut sau au copii(sau nepoti)studenti. Si unii si altii cunosc problemele celorlalti si nu va reusi cineva sa-i dezbine.
PS- Vad ca administratorul s-a grabit sa ma atentioneze si a pus un cos de gunoi dupa postarea mea. Sau era inaintea postarii tale?
- Nu fac parte din categoria celor care se lasa intimidati de catre cei pusi sa ii contrazica,cu scopul de a-i reduce la tacere. Clar ?

Mihai spunea...

@ Mares
Daca intri in cabina unui B 737 -500 garantez ca te vezi mic de tot cu cda ta la grupa ,pluton,cp ,bt, si ce mai indrugi pe aici,etc
,@ M
Nici gand de intentie de a jigni.Am spun o realitate care se verifică.
Cum sa reziste 3 luni in armata cand el este capabil de ceva mult mai avansat si benefic.
Sunt oameni care nu se complac in rutina zilnica incepand cu raportul de dimineata.
Spre disperarea lui Mares daca m-as fi hotarat mai din timp as fi profitat de dubla specializare cu latura civila si as fi trecut cu mult mai devreme la av civila .
10 ani de copilot - ing de bord linie companie aeriana privata m-au facut sa privesc lucrurile cu totul altfel.
Nu va puneti cu societatea civila privata unde se munceste si se gândește.
S-ar putea sa aveti mari surprize.
Acolo unii au pornit de la o camioneta de transport nisip la comanda si acum au doua ,trei utilaje,casa in oras,casa la tara si mai construiesc si o pensiune pe undeva.Vorbesc scurt ,la obict si nu-i pas ca esti militar,etc cand trateaza o afacere.
Iar disciplina muncii in firme este de multe ori peste sau similara cu disciplina de rutina din cazarma.
Acestia nu-si vor da niciodsta copii la scoli militare cu exceptia probabil a celor de politie in urma careia intri intr-un serviciu in contact cu publicul,oameni de afaceri ,etc ,relatii,avantaje,etc

Stelian P. spunea...

@M
Suntem pe aceeasi lungime de unda dar din motive diferite. Nici eu nu mai votez cu PSD si PNL dar nu din cauza persoanelor ci din cauza ca doua partide cu doctrine complet diferite au intrat in concubinaj si au sfirsit-o in balacareala. Ca PSD a acceptat sa fie condus de un infractor e un alt motiv.
Stiti foarte bine ca nu cei plecati din tara au venit sa bata jandarmii ci romanii ramasi in tara si educati in galeriile de fotbal. Doamna ministru care conduce MAI spune asta.
Despre conditiile civilizate de vot asigurate romanilor acolo la ei unde au domiciliul mai putem discuta. Eu am stat la coada aproape o ora in anul 2019 in Romania care are una dintre cele mai puternice infrastructuri de internet din lume si IT-sti vinati de alte tari (dar care e musai sa fie impozitati, uitind cei care fac asemenea propuneri ca oamenii pot lucra pentru alte tari fara sa plece din Romania si atunci nu o sa ne asigure 6% din PIB ci mult mai putin). Daca nu vreti ca diaspora sa voteze e propunerea dvs. dar deocamdata statul roman este OBLIGAT sa le asigure dreptul de vot oriunde ar fi in lume. Sunt sigur ca ati vazut la ce umilinte au fost supusi de statul roman si mii de romani nu au avut posibilitatea sa voteze.
Stim amindoi ca nu plata impozitelor in alta tara e problema ci faptul ca cei care muncesc in tarile occidentale vad altfel politica social democrata de la noi. Si acolo sunt partide social democrate asa ca pot face usor diferenta.
In fine, vad si eu ce se intimpla in alte tari (uneori chiar la fata locului, caci am pasiunea calatoriilor) dar prefer sistemul asta imperfect decit „inexistenta infractiunilor” din tari cu sisteme dictatoriale.

Stelian P. spunea...

"*...mai beau o bere, dar numai cu egali și doar prieteni!"

Ce trist. Eu nu pot sa stau la masa cu un asemenea Om deosebit. Am acelasi grad dar nu suntem egali. El a lucrat LA esalon, eu am lucrat PENTRU esalon.
Sa traiti Dom' Colonel si sa ramineti doar intre egali ! O meritati din plin.

Iulian Mareș spunea...

SP,
FB! ne dspart mult prea multe si nu cred ca mi-ar face placere1
bEA TU O BERE CU ORICINE! Eu prefer cu prietenii! Simplu!

Iulian Mareș spunea...

T3,
dar tu esti dus rau.....
Ca si cum cei care intra legal in acea cabina sunt supraoameni!
Eu ti-am sugerat doar spre amintire, dar sunt convins acum ca ai fost favorizat la admitere de locurile speciale, pentru muncitori, aigurate de PCR, de prin 75!
daca intra in aceea cabina cel mai ilustru fizician, stie ce sa faca?

Iulian Mareș spunea...

Negritoiu,
nu am polemizat ci doar am reliefat, ca nu toti studentii sunt cu parinti bogati!
Despre parlamentari.....pot spune ca este cel putin hilar sa-ti faci tie lege!
Eu nu le-as acorda nimic, politica este pt cei cu bani si carora le da sangele pe nas pt bine tarii si vin din idealism pur! Nu masina, nu fonduri forfetare, nu diurne, nu indemnizatii post mandat, nimic!

Iulian Mareș spunea...

SP,
tie nu ti-e clar ca Diaspora nu poate vota in strainatate ca in tara?
Votul electronic va genera si mai multe controverse, mai ales ca si altii au renuntat la el!
Votul prin corespondenta implica niste actiuni anterioare!
Sunt convins ca dupa introducerea votului prin corespondenta vor fi doar 0,0000001 din afara!

Iulian Mareș spunea...

"...încă odată se dovedește ce înseamnă să lăsăm lucrurile pe tineri, mai ales că știm că nu au fost pregătiți de noi ca să fie buni cetățeni români, lăsând asta în seama altora, care știm bine ce hram poartă și cât de mult le „spală creierul„ pentru a fi folosiți apoi în fel și chip, împotriva noastră ca români și chiar a țării lor, hrăninduse cu faptul că li s-a băgat în cap că ei sunt cetățeni europeni, și că a fi român nu mai este de importanță, atâta timp cât oporunitățile lor sunt oferite de UE, în timp ce cele naționale, românești sunt ținute jos competitiv, sau neutralizate. Apoi, este destul de clar că avem deaface cu un adevărat plan, pus în acțiune de cei intersați și potrivnici nouă, ca dintre români să nu se poată ridica cât de cât un lider care să poată gândi și acționa ca un om liber, românește. Iar dacă cumva iese, jap cu el, așa cum au făcut-o cu toți de până acum, cu deosebirea că acum au trecut și la instituții, ca apoi să urmeze chiar statul român, și apoi România ca Țară a Românilor...totul fiind atăt de clar...ba chiar pe față și la mare vedere. OrI aici nu mai este de vină poporul, și nici tinerii ci cei care au fost „bine hrăniți de popor„ ca să-l apere, să-l cante și să-l dezvolte, iar ei mulțumiți de viața care o duc azi, consumatoristă numai, au ajuns ca să pună în pericol de a nu mai fi, valorile vitale ale națiunii române. Mai mult, asta nici măcar ca instituție, ceea ce este un atac direct la securitatea națională."....nu conteza autorul!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Bine ca m-ati atentionat. Pe la noi, cei de la esaloanele inferioare, se spunea ca Oamenii ca dvs. lucreaza in vitrine de cristal pe care scrie:
„Colonel plin! (puteti sa-i spuneti domnu general). Nu-i dati de mincare ca musca. Se hraneste cu creioane colorate tinute in ulei (de cocos). Atotstiutor. Sa nu va puna necuratul sa-l contraziceti ca face urit.”

reddog spunea...

Eu as sta la o bere cu toti cei de pe aici.
Inclusiv cu Brenda care scrie cam codat si pare o miliardara excentrica.

M spunea...

@Stelian P - ăia de au plecat au făcut o opțiune. Nu le plâng de milă! Au decis că în România e nasol. Ok! Atunci să nu mă plictisească că mor de grija României! De votat se votează în țară. Dacă îți declari rezidenta atunci iau masuri să votezi și afară. Să terminăm cu listele suplimentare!!!!!
Animalele din 10 august, acele brute fără creier, au fost și din țară și din diaspora. Nu le mai luați apărarea!! Dacă cei cinstiți, pașnici se dădeau la o parte jandarmii îi retineau pe violenți și asta era!
Au facut votul prin corespondență. Acum nu s-a putut din cauza lui Johannis. Dar când a fost, au ales să voteze prin corespondenta 8000 de oameni și au trimis buletine valide 5000. Cam idioți ăștia din diaspora, nu crezi?

M spunea...

@Stelian P - cei din "diaspora" habar nu au de capul lor. Mi-a scris un plecat din România în Canada de prin anii 90 să ne felicite că au ieșit PNL și USR care au o atitudine "eurosceptică" 😁 El rămăsese la doctrina PNL „Prin Noi Înșine!”
Eu sunt impotriva pomenilor. Nimeni să nu primească nimic decât în schimbul unei prestații (muncă, plată impozite etc.)
Da, sunt pentru o contribuție a statului pentru studenții care au un job. Nu pentru asistații social care nu au chef să muncească!!!!

Stelian P. spunea...

"tie nu ti-e clar ca Diaspora nu poate vota in strainatate ca in tara?"
Daca se intimpla o singura data imi era clar dar cind se intimpla din nou imi este clar ca nu s-a dorit sa se faca ceva.
Cum a fost posibil ca la referendumul cu familia guvernul a gasit posibilitatea sa se voteze in doua zile (oare de unde stiau ei ca e nevoie de mult timp ?) iar acum nu s-au gindit sa faca acelasi lucru ?
Ca unii au renuntat sau nu la votul electronic nu e scuza sa nu se incerce si la noi. Avem infrastructura mai buna decit americanii, avem mai multe telefoane inteligente decit locuitori, avem calculatoare suficiente, avem programatori care fac cel mai bun antivirus din lume si nu reusim sa facem o legatura sigura intre identitatea unui om si deviceul folosit ? Nu cred.
Am incercat anul trecut sa fac o plata in Olanda folosind un VPN performant dar folosind un alt nume. Inainte de a introduce datele cardului si celelalte informatii am primit avertizarea ca nu efectueaza servicii in Romania cu toate ca foloseam o adresa din Franta.
Oare programatorii nostri nu sunt capabili sa faca un program care sa deosebeasca viteza mea de tastare de viteza altei persoane care foloseste calculatorul meu ? Nu mai vorbesc de celelalte care identifica perfect calculatorul meu.

Stelian P. spunea...

@M
In afara de cei care au decis ca e nasol in Romania, la momentul votului sunt si multi romani care se afla in strainatate si care nu au contactat ambasada asa cum ar fi normal. Ma gindesc la turisti, suporteri sportivi, personal navigant etc. Daca Ministerul romanilor de pretutindeni habar nu are citi romani sunt in strainatate atunci care e rolul sau ? Ambasadele si consulatele au o serie de angajati care ar trebui sa fie in contact permanent cu politia, organele locale si alte organe de stat pentru a cunoaste cit de cit situatia cetatenilor romani. Ginditi-va, Doamne fereste, la o eventuala mobilizare.
Da, exista si in strainatate oameni care sunt rupti de realitatile din tara, asa cum sunt si la noi. Nu trebuie sa generalizam.
In fine, nici eu nu sunt de acord cu pomenile pentru cei apti de munca si nici cu subventiile mascate. De exemplu nu mi se pare normal ca energia termica sa fie subventionata pentru locuitorii din orase si din banii celor de la tara care nici nu stiu cum arata un calorifer.

M spunea...

@Stelian P - votul electronic este exclus! Citiți rapoartele țărilor avansate care au experimentat așa ceva!
Votul prin corespondență nu se putea din cauza idiotului căruia i-au trebuit câțiva ani să pună doua întrebări idioate.
Fără liste suplimentare! Care ar fi problema ca expatii să se înregistreze???? Sunt idioți, sau ce? Sunt atât de dobitoci încât nu pot completa un formular ce se downloadeaza și se trimite prin poștă?
Dar, da, se poate vota mai multe zile. O să vă povestesc ce pățește un angajat al unui consulat român din Italia.... Vă cruciti!!!

Iulian Mareș spunea...

Cat de stiutor politruc poti fi unii, in ....2019!
"Daca Ministerul romanilor de pretutindeni habar nu are >>citi>> romani sunt in strainatate atunci care e rolul sau ? Ambasadele si consulatele au o serie de angajati (seria 3 si 4?) care ar trebui sa fie in contact permanent (asa ceva?) cu politia, organele locale si alte organe de stat (care?) pentru a cunoaste >>cit de cit<< situatia cetatenilor romani. Ginditi-va, Doamne fereste, la o eventuala mobilizare."

Sa-i ia SIE la puricat atunci, cum voia SLUJIREA de Kovesi!
Dar sa vedem cine A NUMIT AMBASADORII in DEU (dubla cetatenie), ESP, UK...etc
-Hai, romane vino la ambasada sau consulat si da datele, ca sa votezi legal!

Nu tine mister cu gogosi de politruc confuzat! La reprezentante mergi daca vrei, nu alearga ei dupa tine....NU AU CUM si nici nu este corect! Cetatean liber, european si "soveran"!

PS: vot electronic! O cacareaza aruncata de niste prosti care cred ca asta se face precum o comanda pe E_Mag! Cand altii renunta la cacat, unii il ling ca pe inghetata! Multi au impresia ca asta este ca un comentariu pe Facebook (80% nici nu stiu altceva)
Simplu! Vrei sa te exerciti?
-vot prin corespondenta, cu inscrierea optiunii de vot, ocazie cu care si esti luat in evidenta!
-votezi afara, clasic-cu stampila, numai in ambasada sau consulat, in timp extins, de 1-2 zile
-votezi numai in tara!

Hai sa fim corecti si sa nu ne facem iluzii: bine ar fi daca am vedea o analiza dpv calitativ a expatilor! Eu zic ca mai bine sa nu o aflam!

PS-cati sefi de ekipa/muncitori stiu sa citeasca o skitza simpla de lucru? ....incercati sa aflati singuri!

Iulian Mareș spunea...

DIN AGORA!

BREAKING NEWS
Presedintele PNL Ludovic Orban și Dacian Cioloș nu vor vota motiunea de cenzuză pentru căderea guvernului Dăncilă!
Motivare: nu sunt parlamentari.

Ce cearta sa fie intre cei doi(Barna si Ciolos?!
Raspuns:

Ciolos crede ca gradul conteaza iar Barna sustine ca functia doboara gradul!

Iulian Mareș spunea...

Draghici.....
Sursa?...pe surse, sub acoperire! :))

Mai vrei una?

"Acum sunt foarte multe informații cu semn de întrebare:
- Nimeni nu reușește să explice de ce 1,5 milioane de persoane au votat pe listele suplimentare.
- Nimeni nu înțelege misterul proceselor verbale în care, în secție au intrat 1500 de inși și au ieșit 5000 de voturi.
- Sunt multe lucruri de explicat, inclusiv comportamentul rețelelor sociale"

PS-desigur ca raspunsunsurile nici nu ar constitui o problema pt cei 2% de mancurti!

Iulian Mareș spunea...

Rares, eminenta cenusie de Cluj, mai ceva ca Dancu, ne face italieni!

"Faceți orice, dacă e cazul - în mod figurat - înghițiți broaște, chiar râioase (adica Ponta si al lui partid, ierarhic organizat a la SIE), și scăpați România din caracatița PSD”, a mai precizat Rareș Bogdan.

Ce omite Nazdravanul? ....sa spuna ca a supt bani grei de la Insolventa TV, (8-9 ani de insolventa!!!???) gratie guvernarii PSD! Pai bine coane, nu esti de porc, cand sugi lapte si miere si vomiti carabusi?

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Nenea tatal lui Draghici!
Nu sunt procuror cu Biblia pe capota masinii!
Vrei cam 50000 fotocopii cu PV? ...ce faci tu cu ele? Îmi dai mie dreptate? Ce sa fac cu ea? Este exact ca votul la secunda la Paris!
Nici nu contează că tu ești sau nu esti greu de convins, caci nimeni nu se inghesuie sa te convinga pe tine și nici pe mine! Convins trebuie sa fie PG si ICCJ, daca cineva a facut plangere!
Deci....stai la rand, cetatene soveran, căci nici nu știi ce tip de societate ți se pregătește: anarhia! Cred că nu-mi cei dovezi căci îți pot indica site-uri cu proiecte pt care s-au încasat granturi generoase!