Un produs Blogger.

duminică, iunie 09, 2019

Zaveră la Chișinău împotriva noului guvern ruso-UE

15 comments
Susținătorii PD Plahotniuc au blocat în aceasta noapte instituțiile statului pentru a împiedică preluarea puterii de către guvernul Maia Sandu, gruparea pro-europeana ACUM.
Președintele Dodon, cu acordul ambasadorilor Rusiei, UE si SUA a constituit sâmbăta  o majoritate parlamentară între Alianța ACUM pro-europeană și P. Socialist, pro-rus, majoritate care nu a putut fi constituita în termenul constituțional de 90 de zile de după alegerile din februarie. De altfel, Curtea Constituțională a Moldovei decisese ca termenul a expirat vineri și ca președintele Dodon trebuie sa dizolve parlamentul și sa organizeze noi alegeri. 
Cu sprijin extern, Dodon a forțat limitele Constituției și a pus-o pe Zenaida Greceanu președinta de Parlament şi, prin decret,  a numit-o pe Maia Sandu premier. 
Funcțiile guvernamentale sunt deținute în prezent de guvernul interimar al PD, rămas după alegeri. 
Curtea Constituțională a declarat neconstituționale hotărârile de sâmbătă ale Parlamentului pe motiv ca au fost date după termenul constituțional de competenta. 
Activiștii oligarhului Plahotniuc, la fel de diabolizat precum Dragnea la noi, păzesc clădirile guvernamentale, asa cum se vede în poze

Directorul SIS, Vasile Botnari,  a fost demis din funcţie cu votul ACUM-PSRM 

0
In negocierile de la Chişinău lipseşte România. KWI, responsabilul cu politica externă este liber, în sânul familiei, la Sibiu, iar Viorica este ocupată cu Congresul PSD. 
Semn prost pentru media din România. În afară de Realitatea TV, post care a dedicat ore întregi evenimentelor de la Chișinău, restul, indiferent de orientare, a tăcut în  cursul zilei de sâmbătă. 
Cine o fi purtătorul robinetului de știri? 

Cititorilor mai  noi le recomand sa citească toate articolele de pe blog de sub eticheta Basarabia







Imagini din Chişinău

BREAKING NEWS! Dodon a fost SUSPENDAT de Curtea Constituțională, iar Filip va sesiza magistrații pentru dizolvarea Parlamentului

15 comentarii:

Leo spunea...

Moldova de peste Prut este o ţară eşuată din toate pdv , care nu se poate susţine singură ca naţiune. România în ultimii 30 de ani , a băgat INUTIL în această GAURĂ NEAGRĂ aprox. 12 miliarde de dolari , care în mare parte au fost sifonaţi de corupţia endemică de acolo şi deşi a aruncat pe fereastră aceşti bani , populaţia votează pro rusia și pro înnapoiere. Ceea ce se întâmplă acum , este un alt episod acut al crizei neputinței acestei țări de a se autosusține. Rep.Mol. este federalizată de mult , de când Stalin i-a băgat pe gât teritoriul Transnistria de la Ukraina și i-a dat Ukrainei teritoriul de la Nord de gurile Dunării.
Deși Romania a băgat în Rep. Moldova atâția bani, nu are nici un cuvânt de spus. Să bage bani în gaura neagră , USA și URSS-ul.

reddog spunea...

Da, in actuala R Moldova situatia este extrem de complicata.
Romania a avut o atitudine oarecum neutra combinata cu sfiala si chiar lasitate pe alocuri.
In toate negocierile de acolo noi lipsim de parca dincolo de Prut nu ar fi etnici romani...
Romania trebuie sa implice politic si diplomatic, sunt fratii nostri.
Si Armata Romana, just in case, ar trebui sa schimbe putin pozitia armei: din "la picior arm" la "arma in cumpanire"*.

Huhu Rezea spunea...

Semn prost pentru media din România. În afară de Realitatea TV, post care a dedicat ore întregi evenimentelor de la Chișinău, restul, indiferent de orientare, a tăcut în cursul zilei de sâmbătă.

Cine o fi purtătorul robinetului de știri?

CEZAR spunea...

Cand se baga Ungaria la noi nu ne convine ...
Noi de ce sa ne bagam..??
Putem sustine.....???
cRc...eu zic sa dam un atac cu paznicii de puscarii in prima linie ..apoi mai vedem....!!

reddog spunea...

Cezar
Nu e acelasi lucru.
Aici vorbiti ca aia de la USR... Asa neutru si gandire de fulgulet de nea...

Paznicii de puscarie au si ei rolul lor in societate.
Cel mai bun exemplu este cu Livache, un inamic al Romaniei.

Leon spunea...

CCdin Moldova il suspenda iar pe Igor Dodon..!
Premierul interimar, preia Presedintia, va dizolva Parlamentul si va organiza alegeri anticipate !
PS.Moldovenii uitara ca astazi este Duminica..?..:)).

Arfy spunea...

Sunt puține țări din fosta urss care au reușit în plan economic și social politic! Moldova și Ucraina, vecine cu noi, sunt cele mai corupte țări! Aici ar fi fost și România dacă nu am fi intrat în NATO și UE. Încă mai este mult de facut dar suntem șmecheri! Vrem viață ca in occident dar să facem cum vrem noi! Săracul ăla idiot care deși are nevoie de ajutor refuză din mândrie!

reddog spunea...

Prin R Moldova e cam asa acum:
Pe de o parte Plahotniuc, un personaj controversat, presedinte PD
De cealalta parte este Igor Dodon, mana Moscovei, cel care vrea federalizarea acestei micute republici.
Maia Sandu cu platforma ACUM e proeuropeana si s-a aliat de voie de nevoie cu Dodon impotriva oligarhului Vlad Plahotniuc.
Ce dracu sa alegi din toti astia?
Extrem de complicat.
Eu merg pe mana unionistilor. 😇

https://m.facebook.com/vlad.biletchi94?fref=nf

Cezar spunea...

A spune că Dragnea..ii dusmanul Ro.garantat doua rotite se învârt invers prin computerul central😂🤣😂🤣
Dragnea la cat ii de prost...nici nu ar avea nevoie de paznici la pușcărie
Ala ar face pușcăria si singur..doar să primească programul zilnic

Iulian Mareș spunea...

Numai prostii, Aa_Ăă, cred că UE a redus corupția la noi!
Dar, băune de proști!
Vai de creierii lor diluați!
UE a adus marea corupție în ROU!
Handicapaților snobi le pot da exemple pe nerăsuflate...
Mai bine și-ar cumpără bun simț și nu ar mai posta, acești ticăloși prin naivitate!....un fel de Tălmăceni dansatori...

Gigi spunea...

Basarabia,este o bucata din trupul țării noastre,care a fost sfârtecata,vândută rușilor prin tratatul rușinos Ribentrovp- Molotov.Ce se întâmplă,acum,este rodul "bătăliilor"date între cei care au interese în zonă.Știm care sunt acestea,nu mai este cazul să le dezvolt aici.
Am pierdut ocazia de mult în a realiza visul tuturor moldovenilor de a se uni cu țara mamă.Dar,un conducător de-al nostru,școlit la Moscova a refuzat,chipurile,să nu supărăm "Ursul"și armata a XlV-a.
Acum,este greu,și chiar dacă izbuteam unirea,să zicem,tot nu reușeam să avem liniște!De ce? Răspunsul este la îndemâna oricui!
R.Moldova,este o "Oază",un "ghimpe"în coasta vestică a NATO.
Cineva spunea că ROU,a"pompat"
12 MLD.$.Pt.ce? Hai să gândim,logic,pt.ce?

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Bine punctat!

Leo spunea...

LICHEAUA de dodon este pt. M , cam ceea ce a fost şi licheluţa de Vogoride.
Diferenţa e de un secol jumătate şi de faptul că licheluţa de Vogoride era sforărită de A , în timp ce LICHEAUA de dodon e sluga rusiei.
alte lichele : snegur , lucinsky , Voronin , etc....etc.....
Sa renunţe la TOXICA Transnistrie şi să nu-i mai intereseze de ea. Dacă ai cangrenă la un picior , singura soluţie ca să trăieşti este să+ţi tai piciorul putrezit care-ți pune viața în pericol.
Dar cine s-o facă ? LICHELELE RUSOFONE ?

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Discutii despre dreptul istoric asupra Transnistriei au fost si vor mai fi! La acest moment, in afara importantei strategice pt Rusia, cauza ei este aruncata pe piata, in scopul unui troc marsav! Si nu uita si in Nord, Bucovina nu este toata la noi!

Huhu Rezea spunea...

CCM s-a cam grăbit cu deciyiile luate, abătându-se de la prevederile Constituției potrivit cărora dacă în termen de trei luni nu se votează un guvern, presedintele poate, după consultarea partidelor parlamentare, să solicite CCM dizolvarea Parlamentului
Sămbătră, chiar dacă expirase termenul, Dodon avea obligația să consulte partidele înainte de dizolvarea Parlamentului.
Deci, impreună cu 2 partide a găsit soluția creării unei majorități guvernamentale. Nu mai avea obligația constituțională după acastă înțelegere să dizolve Parlamentul.
Bune, proaste, deciziile CCM trebuie respectate dacă se dorește rezolvarea crizei politice, mai ales că guvernul interimar și PD, al lui Plahotniuc, au și fixat alegeri parlamentare anticipate. Nesocotirea deciziilor CCM ar crea un dezastru constituţional mai grav decât actuala criză.
Păcat că miscarea Dodon şi a UE au compromis în faţa electoratului mişcarea pro europeană a Alianţei ACUM, a Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase.