Un produs Blogger.

joi, decembrie 12, 2019

Orban critica propunerea de respingere a OUG 59/2017

122 comments
De la tribuna Parlamentului, unde a citit asumarea răspunderii guvernului pe 3 proiecte de lege, Orban cel Sărac a criticat votarea în Comisia de muncă a propunerii de respingere a ordonanței 59/2017, mai ales prevederea care plafonase pensiile militare la nivelul soldelor nete. 
Vom asista la o campanie teribilă a diviziei militare din masa media și a partidelor care au depus armele politice la Cotroceni pentru a împiedica adoptarea Proiectelor de lege pentru respingerea OUG 59/2017, în întregime, și a art.84 din OUG 114/2018.
Mai mult, Comisia de muncă a pus din nou pe primele locuri pentru Raport legile USR și PNL de eliminare sau plafonare a pensiilor speciale și militare.

sala: 23, et.PM, corp.B4

122 de comentarii:

 1. Cu asemenea postari ma faceti sa-mi fie drag Orban in paralel cu zicerile olputzei de aseara cum ca s-ar dubla pensiliile militare in cazul respingerii OG 59!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ești analfab funcțional dacă nu înțelegi că prin actualizare pensiile mici și mijlocii se dublează în următorii 2-3 ani cu creșterile prevăzute de L153/2015. Pensiile mari stagnează în următorii 2-3 ani.
   Cum sa nu se dubleze daca numai solda de funcție a unui ofițer va voi de 5000-6500 lei.
   Nu ai înțeles nimic citind acest blog!

   Ștergere
  2. Sa nu uitam ca Actualizarea se raporteaza la ultima decizie de pensie militara stabilita/recalculata/actualizata, si tinand cont ca 68% au scazut in urma recalcularii cf.L.223/2015, multe dintre acestea nu vor depasi cuantumul aflat in plata in prezent, dar intr-adevar pensiile mici se pot dubla in anii urmatori !

   Ștergere
 2. Cred că trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat a fost în dezavantajul militarilor. A fost o decizie proastă luată de PSD.
  Fără această decizie, astăzi era mult mai ușor de suportat abrogarea OuG 59/2017 și ar fi putut crea premisele revenirii la L223.
  Implicațiile create fac practic imposibil aplicarea L223 mai ales dpv fiscal. Cred că singura rezolvare, pe care am mai spus-o, este o nouă lege a pensiilor militare pe modelul vechii L164/2001. Altfel, e greu de crezut că vom putea ieși din acest malaxor, practic imposibil. Cred că dacă s-ar lua în calcul elementele din L164/2001 nu se va mai putea depăși netul actual al activilor și ar exista avantajul că gulerele albe nu vor mai marșa pe viitor asupra înmulțirii sporurilor ci pe creșterea sănătoasă a SF și a SG.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da,ar fi corect . Am mai spus,elementele de calcul solda de funtie,grad,i.de comanda ,vechimea etc. si actualizarea dupa activi,fara indexari .
   Dar,avem un critic ,dl Caesar .
   Unii tot mai sustin contributivitatea . Formula de calcul este tot una ...stabilita,nu determinata ...stiintific . Formula nu asigura pensii egale in conditii similare,indiferent de anu iesirii la pensie . Formula este f mult distorsionata . Daca s-ar folosi SALARIUL MEDIU BRUT pentru fiecare familie acupationala ar fi mai aproape de adevar . In acest fel ar fi pastrate ,cat de cat ,ierarhiile. In caz contrar cei cu venituri lunare mici ,vor fi afectati de contributia celor cu salarii mari in determinarea SMBE .

   Ștergere
  2. Militar la 14 ani -corect,foarte corect.Multi nici nu stiu cum se calculeaza pensia pe legia 164.

   Ștergere
  3. Oare așa sa fie?
   Se putea face excepție pentru personalul SNAOPSN privind trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat?
   În contextul discuțiilor privind legilor salarizării și pensionarii civililor, cu toată presa pe noi, asta mai lipsea: bomboana pe coliva!

   Ștergere
  4. Lasati implicarea politica si poveste cu gurile albe.Gulerele albe fac si zic ce la spune ministrul.Raul sau binele stau in pixul lui Ciuca nu al lui Orban.Nu uitati cine e tatucul lui.Daca aveti ceva de spus bagati la Ciuca.

   Ștergere
  5. Lasati implicarea politica si poveste cu gurile albe.Gulerele albe fac si zic ce la spune ministrul.Raul sau binele stau in pixul lui Ciuca nu al lui Orban.Nu uitati cine e tatucul lui.Daca aveti ceva de spus bagati la Ciuca.

   Ștergere
  6. IcePar/GP,
   Ți-a revenit Parkinson-ul? Este de la alcool metilic....

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. pt. Militar de la 14 ani:
   Referitor la "trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat ..." cred ca faci o mare confuzie! In MApN spre ex., niciodata angajatorul MApN nu a platit in vreun fond "contributiile" datorate de angajatul militar si nici macar angajatul militar nu plateste/vireaza in vreun cont contributiile legale datorate! In armata, din solda lunară brută/salariul lunar brut se deduce pur si simplu (pe langa celelalte taxe, imp. si contrib) COTA DE CONTRIBUȚIE INDIVIDUALĂ la bugetul de stat si i se da omului ce ramane! Nu a fost niciodata ca la civili, CONTRIBUȚIA INDIVIDUALĂ la bugetul de stat nu se vireaza nicaieri si nu este evidentiata undeva! Solicitati o adeverinta cu stagiul de cotizare (asa cum fac civilii anual) si o sa vedeti ce raspuns primiti!

   Ștergere
  9. @Orzan
   Nu vorbeam de viramente.
   Spuneam că i se reține din brut exact ca și la civili. Cât li se retine lor atât se reține și militarilor. Că i se spune CAS sau CIBS cu ce mă încălzește? Netul e tot ca la civili, nu? Cu o mică diferență la compensarea CIBS.
   Citește cu atenție ce am scris. Nu mă interesează regimul juridic/fiscal, mă interesează implicațiile la pensie. Pricepuși?

   Ștergere
  10. @Militar de la 14 ani:
   Eu am citit cu atentie: "Implicațiile create fac practic imposibil aplicarea L223 mai ales dpv FISCAL"!!!
   Poate ar trebui tu sa scrii cu mai mare atentie, atata timp cat spui: "Nu mă interesează regimul juridic/FISCAL"!! Ma rog, oricum e clar ca nici tu nu stii ce ai vrut sa spui! Adica cum vine treaba cu "Fără această decizie, astăzi era mult mai ușor de suportat abrogarea OuG 59/2017 și ar fi putut crea premisele revenirii la L223"?1?

   Ștergere
  11. Da, pentru că brutul la 15.09.2017 era să zicem 8000 lei. Netul corespunzător, grosso-modo era brutul-Cass-Cibs-impozit (total aprox 28%), adică aproximativ 5800 net. Pensia era 8000x102% (pentru cei cu 85%+omm25%)=8160 lei brut - impozit 10%= pensie netă = aprox 7550 lei.
   Astăzi, brutul este 8000 lei+20% confidențialitate+25% (2018)+15%(2019, pentru că sporurile nu s-au indexat), deci ar fi azi un brut de aprox 12500 lei. Netul cam 58%,deci pensie limitată la net = aprox 7500 lei.
   Deci fără să se mărească cu nimic, pensia celui de 8000 este egală cu pensia celui ieșit după 2-3 ani. Dacă azi pensia ăluia de 8160 s-ar mari nu cu 40% ci cu 20% pe brut (diferența să zicem că ar fi în inexistenta unor sporuri) ar deveni brut aprox 9800 lei, net=9020 lei. Ăsta e regimul fiscal. 9020 lei versus 7500 lei. Imposibil de aplicat.
   Dacă ai alte soluții (în virtutea actualizării) be my guest!

   Ștergere
  12. @Militar de la 14 ani:
   Ma rog, cum spui! Dar trebuie sa fii si tu de acord, in final, ca ceea ce prezinti in ultima postare nu are absolut nimic de a face cu masura PSD de "trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat"!!!

   Ștergere
 3. Un articol interesant si documentat https://legestart.ro/pensii-militare-se-incalca-dreptul-de-proprietate-privata/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Documentat asa de bine incat sa nu mai ridicam niciodata pretentii si sa nu mai facem MAI ALES ,comparatii cu ei,magistratii ,Dumnezeii pe acest pamant!O scarba imensa ma cuprinde!Din singurii beneficiari ai unor pensii de serviciu de la Cuza citire ,am fost copiati de toti smecherii ,ei au ramas cu toate privilegiile si noua ni s-au micsorat constant si sigur de am ramas prostii satului!De ce?Pt ca am avut comandanti de cacao ,pt ca desi politicul primeaza puteau sa ne apere interesul!Daca aveau cojones!M-a pufnit rasul cand citeam cele spuse de sclerozatul de CTP ,ca de aia ne dau astia ,,privilegii''ca cica le e frica de armata ca poate da lovituri de stat!Cine sau mai bine zis cu cine ?Cu bolanzii de sefi pe care ii avem??🙄🙄

   Ștergere
 4. UNDE DAI ȘI UNDE CRAPĂ.SE PARE CĂ TOȚI SUNT O APĂ ȘI UN PĂMÂNT.NIMENI NU VREA SĂ ELIMINE DISCRIMINĂRILE EXISTENTE.TOT CE SE PROMITE ASTĂZI, SE UITĂ MÂINE.LA DRACU CU TOATĂ CLASA POLITICĂ!

  RăspundețiȘtergere
 5. Răspunsuri
  1. ORBAN A VRUT SĂ ELIMINE DISCRIMINĂRILE IAR APOI A RENUNȚAT LA LUPTĂ LA PRESIUNEA DOAMNEI PE CARE EU AM APRECIAT-O LA UN ANUMIT MOMENT DIN VIAȚĂ.
   https://www.capital.ro/aceste-pensii-se-dubleaza-olguta-vasilescu-a-facut-anuntul-e-pe-bune-nu-e-fake.html?fbclid=IwAR0CFkEQGeUrLPRw3Gcy4SrkmlrM2QlSc2ubHs9yExuT3etWIH5UXYSAWP8

   Ștergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fără actualizare nu este corecta. În cei patru ani de aplicare a legii 153 vor fi diferențe foarte mari între oameni în aceeași situație. Aceeași funcție, același grad, aceeași vechime, pensie egala, nu? Nu diferențe de sute și mii de lei. Cel mai corect ar fi echivalarea soldelor de funcție la toți militarii, exemplu:un maior, cdt de companie pensionat în 1999, sa fie echivalat cu un maior, cdt de companie, pensionat în 2020.Sa fie adus la acceasi solda de funcție din legea 153. Aceeași solda de funcție, aceeași vechime aceeași pensie.

   Ștergere
  2. Ok, dar este și mai bine fără impozitarea pensiilor ...

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Nu va contrazic, nu cunosc îndeajuns de bine problematica funcțiilor și a legii 153. Dar problema persista și trebuie găsită o rezolvare. E diferența prea mare între un pensionar 2019 și unul 2021, un exemplu. Dacă nu se face nimic. Problema e baza de calcul din art. 28. La 1 ianuarie 2018 au crescut toate componentele pe brut cu 25%,implicit și pensia creștea artificial dacă nu se limita la net. Problema nu i neapărat limitarea la net, ci neactualizarea și faptul ca OMM este introdus în aceasta plafonare. Daca s ar rezolva aceste doua probleme cred ca ar fi bine pentru toți.

   Ștergere
 7. Parerea unui individ:
  "90% dintre cadrele armatei stau în țară prin birouri și unități militare. Sunt foarte puțini cei care merg în zone de pericol de pe planetă. O fac de bunăvoie și pentru asta primesc niște lefuri bune. Sunt, și ei, niște români care muncesc în străinătate, cu nimic deosebiți de cei care lucrează în construcții, putând fi oricând victime ale accidentelor de șantier.”
  Cu un pic de noroc citeste si Al de sus si poate face el ceva, o magie, ceva acolo, ca domnul respectiv sa ne aduca o medalie de aur de la olimpiada paraplegicilor alaturi de camarazii nostri mai putin norocosi, care au fost si ei "niște români care muncesc în străinătate".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect cum s-ar spune sunt un fel de diaspora, plătită destul de bine.

   Ștergere
  2. Cel care este Gică contra nu este altul decât CTP-ul care prin expunerea sa ne cam marginalizează.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. Chiar se folosesc PCR sau spaga pt a pleca in astfel de misiuni.

   Ștergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se pare ca PSD nu se va opune dorintelor PNL de eliminare a pensiilor de serviciu si mentinerea prevederilor din OuG 59 si art.41 si 84 din OuG.114..!

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. T3, uite ce spune Coarna: "Am avut o discuție luni cu cei de la PNL și de la USR, iar aceștia mi-au spus că o să ne scoată pe toți din lege și că vor avea pensii speciale doar militarii care au fost în teatrele de operațiuni. Erau foarte hotărâți pe povestea asta. Mulți dintre polițiști mă întrebau ce să facă și atunci le-am spus să se pensioneze, pentru că proiectul de lege era făcut pentru viitor, nu se aplica retroactiv, iar cei care apucau să iasă la pensie rămâneau cu drepturile în plată. Dacă va rămâne așa până la urmă, polițiștii vor avea pensii mai mici cu 30%, adică vor primi doar 2.500 de lei, în loc de 3.500 de lei. Am făcut presiuni și am reușit să obțin doar o amânare a deciziei până în februarie 2020. Acum fiecare polițist va face ceea ce crede de cuviință. Pentru că pericolul de a rămâne fără pensii speciale există încă. Mai mult de atât, în discuție este și o lege care ar anula și pensiile speciale ale polițiștilor aflate deja în plată, ceea ce va fi o grea lovitură. Problema este deschisă, pentru că nu are încă o soluție”, a declarat pentru national Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual."

   Ștergere
  4. T3,
   Pe tine asta te roade? Existențialismul social financiar? Dar, devii populist, cel mult comunist sadea!
   Ți te inflameze că au crescut soldele activilor in contextul L153…? Scuipa-ri in san și întreabă o asistenta de la UPU/CPU cât ridica lunar!

   Ștergere
 9. Toate pensiile trebuie calculate pe contributivitate. La militari,politisti si magistrati sa se mai acorde pe langa pensie si un bonus de 50% din pensia calculata pe contributivitate. Acest bonus ar reprezenta partea speciala, asa cum a afirmat si CCR,cum ca pensia speciala este un bonus care trebuie acordat la unele categorii de pensionari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cand "propunem" ceva este indicat sa o facem in urma unui studiu, a unei consultari cu alti factori nu asa din pozitia unui"miner" care extrage "bilute" din nas!

   Ștergere
  2. Kostas,
   Cativa minoritari(militari sau civili ?) solicitati calcularea pensiilor militare pe contributivitate. Va rog sa ne explicati Dvs.cum se realizeaza acest lucru pentru cei trecuti in rezerva anterior anului 2001? A virat sau nu MFA-ul(actualul MApN)contributiile pt.fondul de pensii,asa cum trebuia si trebuie sa se procedeze si in prezent? Sunteti in posesia unei formule de calcul oficiale(nu presupuneri sau propuneri),a unor exemple calculate in acest mod si a unui studiu de impact? Sa nu uitam ca recalcularile(in minus) actualizarea din 2017 precum si furtul indexarii din 2016 (aceasta nu a fost scoasa si din pensia aflata in plata,a.i. s-a comparat mere cu pere) a produs diferente mari intr pensiile recalculatu/actualizate si cele aflate in plata.Aceste diferente vor fi acoperite greu de catre orice viitoare majorare.
   Observ ca nimeni nu o intreaba pe specialista LOV cum abrogarea ordonantei 59 va duce la dublarea fondului de pensii! Cati militari au trecut in rezerva dupa 2017!
   PS-Civilii pensionati inainte de 2001 au contribuit la fondul de pensii?

   Ștergere
  3. Îmi plac ideile tale!
   Oare de ce la alții din NATO nu se aplica?

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Si cum s-ar putea face asta corect? Stiti ca militarii nu au carte de munca si reconstituirea soldelor lunare (din perioada recalcularilor/micsorarilor lui Boc)s-a facut cu multe greseli, perioade lipsa, etc. Reconstituirile s-au facut atunci cu civili, s.g.p., care, pe langa faptul ca nu aveau cunostinte de salarizare, nici nu prea inghiteau cadrele militare, mai ales cand vedeau soldele acestora, comparativ cu ale lor. S-a lucrat in ture pana seara, in weekend, pe state care nu se mai vedeau bine, sau mai rau, pe poze de state. Au fost multe greseli si date din "burta"...

   Ștergere
 10. Problema cu limitarea la net este ca activilor nu prea le da mana sa iasa la pensie pt ca pierd la buzunar norma de echipare si norma de hrana.Asa ca o sa fie snopsn-ul plin de basinosi care isi taraie izmenele pe la munca numa sa nu piarda niste bani.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Când draku au intrat acei bani in calculul pensiei?

   Ștergere
  2. Nu au intrat in calculul pensiei, dar daca eu as iesi acum as lua pensie cat netul, daca mai stau iau in plus norma de echipare si norma de hrana, am fost suficient de clar?Am colegi care de asta nu vor sa plece

   Ștergere
 11. Alooooooooo
  Sunt unii care știu foarte bine cum se calculează pensia pe Legea 164/2001.
  Dacă vreți vă dau și modul cum se calculează .
  Ca Element de bază la calculul pensiei pe Legea 164/2001 o reprezintă VRS-ul restul sunt niște calcule de aritmetică .
  Ce nu știm cu adevărat cum dracu au ajuns unii pensionari militari la niște pensii de îți vine să-i trântești de toți pereții în caz că nu știu să demonstreze acest cuantum .
  Din cauza acestor rahați restul pensionarilor au de suferit întrucît sunt la butoane.
  Să fie tăiate toate pensiile militare nejustificate și deschiderea de dosare penale împotiva lor .
  Dar rahatul tot timpul pute când scormonești în el așa că toți stau în jurul lui de la militar până la parlamentar .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe Legea 164/2001 se putea iesi cu 120% (maxim 100% pentru vechime integrala si 20% O.M.M.)...

   Ștergere
  2. @ovidiu
   Vrei sa citești în L 164 la ce baza de calcul se aplica cota de 120?
   Nu mai vorbiți doar să vă aflați în treabă!

   Ștergere
  3. Huhu Rezea
   vineri, decembrie 13, 2019
   @ovidiu
   Vrei sa citești în L 164 la ce baza de calcul se aplica cota de 120?
   Nu mai vorbiți doar să vă aflați în treabă!

   L. 164/2001,
   Art. 21. (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este solda lunară brută avută în ultima lună de activitate, care include solda de grad corespunzătoare la data trecerii în rezervă.
   Art. 25. - Pensia de serviciu stabilită în condițiile prezentei legi nu poate fi mai mare de 100% din baza de calcul folosită la stabilirea pensiei.
   P.S. Pe vremea aceea, am lucrat vreo 2 ani la Personal...

   Ștergere
  4. In solda lunară bruta intra solda de funcție, solda de grad, gradațiile, indemnizația de dispozitiv și din 2004 solda de merit, numai dacă era deținută la data pensionarii.
   Nimic în plus nu mai intra in baza de calcul.

   Ștergere
  5. Huhu Rezea
   vineri, decembrie 13, 2019
   "... Nimic în plus nu mai intra in baza de calcul."

   Nici nu am afirmat asa ceva. Dar se adauga 20% (Ordinul Meritul Militar) la cuantumul pensiei astfel stabilite (respectiv maxim 100% din baza de calcul), rezultand aproximativ 120%. Va rog recititi afirmatia initiala (adevarat ca nu am detaliat, am crezut ca se intelege)...

   Ștergere
  6. Solda de Grad, de Functie, de COMANDA, de Merit, de Dispozitiv, Gradatiile, si 9%(max.PS),..nu trebuiau sa depaseasca 100%..
   Cu OMM se putea ajunge la 120% !Cu o vechime cumulata de 52 de ani se putea ajunge la 100%: ptr.25 ani..64%(CS)+27% +9%(PS)= 100%.

   Ștergere
  7. Sper că toată lumea observă absența sporurilor, în comparație cu solda bruta de astăzi.
   De aceea este bună legea salarizării LOv, care repune solda de funcție în rolul de element salarial principal al soldei lunare.

   Ștergere
  8. "Pensia de serviciu pentru limită de vârstă și pensia anticipată se determină în procente din baza de calcul, astfel:

   a) pentru activitatea desfășurată în condiții normale, 60%;

   b) pentru activitatea desfășurată în condiții deosebite, 62%;

   c) pentru activitatea desfășurată în condiții speciale, 64%."
   Aceste procente se acordau pentru activitatea in conditii deosebite-2% si conditii speciale -4% .
   Pentru fiecare an care depaseste 25 ani se acorda un procent de 2%; in acest caz la 92% se ajunge cu o vechime de 39 de ani( nu 52..!): 64 + 28%(14x2)..!

   Ștergere
  9. @Huhu
   Explica-i si lui @M de ce, in acest moment, pentru un comentariu anterior al meu, solda de functie a lui Ciuca reprezenta un apendice nesemnificativ la venituri si cum se poate ajunge la sporuri de 1000%(o mie la suta).
   Daca se va intra pe legea salarizarii, in vigoare, dar neaplicata militarilor, s-ar intra in normalitate, solda de functie ar reprezenta baza soldei unui militar iar apetenta pentru tot felul de sporuri si indemnizatii s-ar plafona la 30%. Care ar fi castigul?
   In primul rand ar fi taiat elanul bandelor de contopisti de a se pune pe picioarele dindarat la reacualizarea pensiilor militare, asa cum scrie in lege si cum s-au straduit ei sa nu se aplice masurile prin tot felul de interventii, "propuneri legislative"?
   De ce?
   Pentru ca contopistilor le convine starea actuala, 1000% sporuri, si nu ar mai avea posibilitatea sa mentina o ceata permanenta prin tot felul de inventii gen solda compusa, solda functiei de baza, etc. iar plafonarea sporurilor la 30% ar fi bomboana pe coliva pentru ei. Simplu si logic.

   Ștergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  11. @M
   Varza e ce intelegi tu si ce scrii. Solda lui Ciuca, din declaratia de avere de la tv-uri, este de 190000 lei pe ZECE luni, asta inseamna 190000/10=19000 lei pe luna. Solda de functie a militarilor se calculeaza inmultind VRS, care este 190 lei, cu coeficientul de ierarhizare, sa zicem 7 pentru seful SMG, ca nu stau sa caut pentru tine prin legi abrogate. Asta insemana ca solda de functie a sefului SMG este 190x7=1330 lei. Pricepi acum la cat e cantarita solda functie sefului SMG, 1330 lei? Cu toate astea sefului SMG i-a intrat pe card/mana 19000 lei. De la solda de functie de 1330 lei, care ar trebui sa fie grosul soldei militarului, pana la 19000 lei reprezinta sporuri, indemnizatii, bonusuri si ce dracu au mai scornit contopistii. La un calcul simplu, pana si pentru tine, asta inseamna ca solda de functie reprezinta doar 7% din solda sefului SMG. Deci am fost de gasca cand am spus ca sporurile reprezinta 1000%(o mie la suta). Inainte sa deschizi pliscu si sa debitezi numai trasnai asigura-te ca stii despre ce e vorba.
   S-a discutat de prea multe ori pe tema calculului soldei de functie ca sa pretinzi ca nu cunosti, deci nu-ti acord prezumtia de ignoranta, am convingerea ca faci parte din gasca celor carora le convine situatia actuala si d-aia produci ceata si zgomot, sa nu se limpezeasca apele. Fii convins ca o sa stau cu bunghiul pe tine.

   Ștergere
  12. @Einstein
   Ai sesizat corect improvizatiile, ca sã-l citez chiar pe Ciuca, din sistemul salarizarii militarilor in mandatul lui Ciucã prelungit de klaus.
   Doar L 153 ar fi repus ordine in sistemul de salarizare. Electoratul vrea austeritate, nu ordine.

   Ștergere
 12. Despre procese pt drepturi cuvenite:

  https://www.bugetul.ro/exclusiv-lupta-pentru-bani-cum-se-deconspira-lucratorii-din-servicii-miscarile-facute-angajatii-sri-si-doi-si-un-sfert/

  RăspundețiȘtergere
 13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. M,
   Parafrazând,
   Nici nu știi cum e mai bine,
   Luminat sau kiar prostan!

   *Este bine sa fii prost, înghiți o dumă și o tii lângă.

   Ștergere
 14. @Huhu, mai trageti-i de urechi pe alde :kostas,unknown,cezar iscaridiotul ca spun prea multe enormitati, din nestiinta sau din dorinta de a fi remarcati.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Serios, care este enormitatea postata de mine ? Care este subiectul tau preferat amice ?

   Ștergere
 15. @ HUHU..iarasi ai deschis poarta pentru..GROBIANUL asta de T-2...Motanelul KKcios -Tehnocrat...???

  RăspundețiȘtergere
 16. Simplu corect si mai ales FEZABIL..asa va fi !!

  kostas
  joi, decembrie 12, 2019
  Toate pensiile trebuie calculate pe contributivitate. La militari,politisti si magistrati sa se mai acorde pe langa pensie si un bonus de 50% din pensia calculata pe contributivitate. Acest bonus ar reprezenta partea speciala, asa cum a afirmat si CCR,cum ca pensia speciala este un bonus care trebuie acordat la unele categorii de pensionari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. M,
   Nu constatați cine pune ștampila de Corect, Fezabil?
   Te doare mintea când vezi cine a ajuns ștampilator! În măscărici au rămas logica și principiile! GAZ-istul, 🐃🐂🐏🐐, șeptel visează! ...un 🤡!

   Ștergere
  3. Sunt de acord cu Cezar (el se referă la ziariști, dar în gândul lui sunt pensionarii din muzicile militare care primesc degeaba 50% din valoarea pensiei / Legea nr. 8/2006). Un trompetist dădea onorul comandantului dimineața, mai cântau când primea raportul comandantul și la plecarea acestuia, în parcul auto când era ZVITA (zi de verificare și întreținere tehnică auto), la zilele festive în oraș și la câte o înmormântare, în rest, la sala muzicii “citeau cărți cu ambele mâini” sau se împărțeau în grupuri de câte 4 și descifrau “solfegiile / tabletele”, ajungând uneori ca în ziua de salar să ajungă la familie fără nici un ban sau să se împrumute până luna viitoare (asta făceau o parte din muzicile militare). Adevăr văzut, criticat și pedepsit de commandant.
   Domnul Cezar vrea bonus 50%, eu mă mulțumesc cu cei 9% din contribuție pensie suplimentară. De ce muzicanții 50% și eu nu, 9% ?

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Mafia lucrează domnule M, pentru ei, DA (nu alianța DA/dreptate și adevăr), pentru noi, NU.
   Legea nr. 83/2016 pentru completarea Legii nr. 8/2006 privind instituirea indemnizației pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică.
   Art. 91. -
   (1) Dispozițiile prezentei legi se aplică în mod corespunzător și pensionarilor sistemului pensiilor militare de stat și alte drepturi de asigurări sociale din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă îndeplinesc condițiile prevăzute de prezenta lege.
   (2) În situația persoanelor prevăzute la alin. (1), cuantumul indemnizației se modifică ori de câte ori se modifică pensia titularului, ca urmare a indexării/actualizării.
   (3) Prevederile referitoare la stabilirea, suspendarea, încetarea, plata pensiilor, răspunderea juridică și jurisdicția din domeniul pensiilor din sistemul pensiilor militare de stat și alte drepturi de asigurări sociale din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale se aplică în mod corespunzător și indemnizației stabilite potrivit alin. (1).
   Faceți dreptate hoților și dați lege pentru pensia suplimentară de 3, 6, 9 % sau între 1 și 9% în funcție de vechime.

   Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  7. Domnule M, nici pe mine nu mă interesează pensia altui coleg, vreau doar un drept al meu, pensia suplimentară de 9%, pentru mine contează enorm.
   V-a mulțumit sau v-a ajuns indexarea de anul acesta cu 1,3%. Cât a reprezentat pentru dumneavostră această mizerabilă indexare. Eu ca ministru nici nu o mai dădeam de rușine față de pensionarii militari.
   Domnii de la Casa Sectorială de Pensii a M.Ap.N. nu au introdus 5% / 2016 că așa au vrut ei, 9% nu vor să-l susțină când sunt chemați la consultări, nici D.G.F.C., nici Compartimentul Juridic). Până ministrul Ap. N. nu pune piciorul în prag șii schimbă pe toți, nu se rezolvă nimic.
   Cât despre speța civilă, situația se prezenta în felul următor.
   În Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitari de pensii publice ne-am încadrat și noi. Începând cu data de 01.01.2011 Casa Națională de Pensii pentru a-și ușura munca, nu a propus desființarea Casei Sectoriale a M.Ap.N., M.A.I sau S.R.I., ci le-a folosit (personalul calificat) pentru verificarea dosarelor, calcularea și emiterea Deciziilor de pensie pentru personalul ce ieșea la pensie din structurile respective. La intrarea în vigoare a Legii nr. 223/2015, Casele Sectoriale și-au reluat activitatea independent cum a fost anterior.
   Persoana în cauză de la Curtea de Apel Pitești, la trecerea în rezervă pe Legea nr. 263/2010 se încadra în prevederile Legii nr. 8/2006.
   Prin intrarea în vigoare și recalcularea pensiei pe Legea nr. 223/2015 și-a pierdut dreptul, până când Guvernul a emis Legea nr. 83/2016 pentru completarea Legii nr. 8/2006 în care sunt incluși și pensionarii militari.


   Ștergere
 17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. M,
   Ia uite aici bătălie pt drepturi!...


   https://www.bugetul.ro/exclusiv-lupta-pentru-bani-cum-se-deconspira-lucratorii-din-servicii-miscarile-facute-angajatii-sri-si-doi-si-un-sfert/

   Ștergere
  2. Ăștia vor, PDL-ul în fapt iar o iarnă ca în 2012!?
   Să vina diaspora pt Arafat!
   VUIE MELEA!

   Ștergere
  3. Daca se mentin actualele legi ale salarizari unice si pensiilor bazate pe contributivitate, în 2022 o pensie bazata pe contributivitate la care se adauga un spor de 50% va fi similar cu o pensie de pe L 223 inaintea aparitiei OUG 59/2017. Deci daca MAI trec ca civil si pe contributivitate si obtin acest spor vor fi cu mult mai bine decat militari asa cum sunt acum.

   Ștergere
  4. Respect domnule General Ciucă!Aveți ocazia ca din poziția de ministru (civil), să repuneți militarul (activ și în rezervă), în fruntea ierarhiei categoriilor socio-profesionale, să eliminați discriminările din rândul pensionarilor militari și să contribuiți decisiv la dotarea Armatei, conform cu angajatele luate în cadrul N.A.T.O. și cu poziția geo-strategică a României.Mulțumim!

   Ștergere
  5. Pai ce sa schimbe la militari ,M-ule???De mii de ani armata in toata lumea e ...armata !Doar in Romania unui vesnic mahmur ca BASESCU s-a incercat sa se schimbe ceva, ca razbunare pt ca tac-su ,colonel ,nu-i dadea lui destui bani pt pileala!

   Ștergere
  6. Domnule Răul, domnul președinte Traian Băsescu nu a agreat armata și poliția pentru că la alegerile prezidențiale din 2009, în Afganistan militarii i-au tras-o la vot, iar polițiștii l-au jignit când au strigat la Palatul Cotroceni, ieși afară, javră ordinară. Acestea au fost cele 2 motive pentru care a urât (parțial sau total) cele 2 instituții, chiar dacă s-a instruit pe o navă militară și a avut grad marina comercială. Pe tatăl dumnealui să-l lăsăm în pace. Cum copiii nu trebuie să sufere din cauza părinților, nici părinții nu sunt vinovați de faptele copiilor. Mă refer la oamenii normali ce duc un trai mai bun, mai rău sau decent (alde Iorgulescu/ăsta mi-a venit în minte că este mai recent și beizadeaua de fiusu și toți ca ei să suporte cele mai aspre pedepse/droguri, băuturi, femei, băuți-drogați la volan, etc.)

   Ștergere
  7. @M
   În ceea ce priveşte o posibilă privatizare a SMURD, ministrul de Interne a subliniat că acest lucru nu este cu putinţă şi că ideea a fost lansată de Victor Ponta.

   „Cu tot respectul faţă de domnul Ponta, cred că este o atitudine mai mult electorală. Repet, auditul nu stabileşte privatizarea cuiva, ci face o radiografie la momentul de faţă. Este o aberaţie ceea ce se spune. Nu e vorba de privatizarea SMURD, care este chiar privat. Asociaţia SMURD este un ONG privat, format din persoane fizice, care foloseşte bani publici. Deci, cum ai putea să privatizezi, legal, un ONG? Domnul Ponta a lansat o temă, din punctul meu de vedere, pentru imaginea sa publică", a afirmat Vela, potrivit Agerpres.
   Problema cea mare a sistemului sanitar sunt ambițiile, potlogariile si coruptia unor profesori. Pana sa vina Arafat cu organizarea multirol si multiinstitutionala, ce au făcut capetele luminate din sanatate? Nimic. Probabil ca fără Arafat sistemul de intervenție la accidente ar fi nu departe de cum era in 1989.

   Ștergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 19. Decat balerinilor...CIUCA-balerinul...!

  RăspundețiȘtergere
 20. Se pare că marți 17 dec.se discuta iar despre eliminarea pensiilor speciale.

  RăspundețiȘtergere
 21. Mai lasa-ne cu Ciuca, poate se protejează pe el sa nu-i scadă gusa.

  RăspundețiȘtergere
 22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Banii sunt simple hartii sau monede.
   Importanta este Patria!
   Daca erau doar fomisti gen "ne mai da ceva" Romania nu exista.

   Ștergere
  2. Asta-i prima mutare,sau piciorul in usa (anul I)...Dupa, urmeaza pompierii(anul II),iar pe jandarmi ii duc la origine,adica la armata (anul III)...Dupa asta,va veni prevederea ca numai cei care au fost in teatre au dreptul la acest tip de pensie (anul IV)...Si aiasta-i tot...The rest is silence...

   Ștergere
  3. M,
   Uite că nu sunt kiar fraieri...trecând MAI la civilie, trec și CSP a MAI cu tot cu cașcaval, știu ei că la ei este mare și au nevoie sa ciugulească bine de tot! La comun de, ca la colectivizare: să ne infratim; tu vii cu carul cu 2 pereki de noi și eu cu o mana de fân! 👍😜😂

   Ștergere
  4. CPS a MAI rămâne în continuare la MAI chiar daca polițiștii sunt scoși din L223. Rămân cu pensii militare polițiștii care au lucrat până la demilitarizarea polițiștilor, jandarmii, pompierii. Chiar și polițiști trecuți pe contributivității ar rămâne în plată la CPS a MAI, dar nu ar fi plătiți din bugetul MAI.Ar plăti CAS în loc de CIBS.

   Ștergere
  5. Si mare lucru ,cum au sindicate puternice si oameni cu cojones ,sa o duca mai bine ca noi!Nu pe ei trebuie sa-i plangem ci pe noi!

   Ștergere
  6. Huhu,
   S-a mai făcut asta pe timpul lui Boc: CSP întocmea dosarele, calculul pensiei, evidența...etc, iar banii veneau de la CNP!
   Când s-a revenit și-au făcut presiuni mari pt că ăia ăi mai returnau banii CSP!...de fapt nici nu aveau ce, conturile lor fiind mereu pe -!

   Ștergere
 23. reddog
  vineri, decembrie 13, 2019
  ---------------------------------------------
  Ti-a cam disparut...zambetul larg a la ILIESCU......!!!???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce, este așa greu să înveți să latri la lună?

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  3. M,
   Lasă că-i dau eu un Oskar....
   Nu auzi că este consultant financiar la ING? Te doare mintea...consulta mopul și căldarea!? Mâine va fi broker, poimâine kirurg cardio și în final un paznic la oi...
   Prost ești Cezar: dacă eu aș fi venit pe filiera indirecta și am ajuns pe funcții de comandă și stat major, până la un nivel înalt asta înseamnă că de mâine să cred că sunt Alexandru Macedon? 😂🤪😆

   Ștergere
 24. Sunt mr.rz,cu 28 ani de activitate ,ofitir de comanda si am o pensie de 2090 ro.,cu probleme medicale ,sincer nu am cum sa ma descurc si sunt pensionat la limita de varsta ,am o decizie a unui coleg care a lucrat 13 ani ofitier de auto si are pensia mai mare ca mine cu 300 ro.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Știu eu? Coleg înseamnă cam aceeași promoție? Cam in ce an ați absolvit școala? Dar el? În ce an ați ieșit? Dar el?
   Diferă și funcția de pe care ați ieșit, sporuri...
   Oricum, cu 13 ani vekime efectivă, pare cam mare plusul lui. Vorbiți de net/brut?

   Ștergere
  2. Ăștia cu specialitatea 6 , au cam avut funcţii cam de mr. şi cam încă de la început.........

   Ștergere
 25. Fa fotocopii si trimite-le ...Comandantului Suprem..si Ministrului Apararii...!!
  NB
  Sa nu-ti faci probleme daca anumiti grobieni ..ca de ex. m-Alul sau big M..te vor lua peste picior !!
  Ei au peste 15.000 /luna de caciula ..intrati fiind pe filiera indirecta -indecenta.
  Garantat nu stiu sa incalte bocancul militar si nu au nici ..umbre ....!!!!
  Asa-i in Armata lu KlauSS si a lui CIuca...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cezarică iar ai venit cu minciunile?
   Că ești cam prost e evident dar și că uiți repede nu știam. Te-ai ramolit de tot.
   Am aflat că avem și fost ciripitor pe la ci. Ți-ai turnat camarazii? Bravo!

   Ștergere
  2. M,
   Nasul! Și nasul îl avea maro, nu numai limba!

   Ștergere
 26. @/Ein Stein .
  EU SPUN ASTA DE PESTE ani......????

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. ..ERATA
   Spun asta de peste 5 ani ....

   Ștergere
  3. Da, spui aceleași prostii de când ai trecut în rezervă, căci la vârsta aia nu se putea numi pensie!
   De ce-ai băut cerneală? Vina trebuie sa o cauți în tine nu la alții, dar tu nu pricepi asta!
   Cum ar fi că eu sa sap pe aici că vreau pensie cât un general? Ești nesănătos de la gat în sus, căci nu poți numi bila aia cap!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 27. Dan BucuraÎmi place Pagina
  1 oră ·
  Am "rezolvat-o" și pe asta cu pensia cumulată cu salariul... Fostul meu coleg și prieten de la Adevărul, Vali Ivan a explicat-o cel mai bine in caricatura de mai jos! Va fi interzisă povestea asta pentru "toată lumea" mai puțin pentru JUDECĂTORII CCR și ALEȘII de toate felurile!

  Deci aceste două categorii sunt peste popor. Judecătorul Curtii Constituționale e ăla care își dă cu părerea despre toate legile țării. Și le validează ori ba, după cum îl taie burta. Carevasăzică ăla poate lua 30.000 de Ron pensie cu o mână și vreo 25.000 de lei salariu cu cealaltă. Că doar mănâncă cu 2 guri magistrații...
  Bomboana pe coliva legii inițiate de ministrul Muncii vine la final. Nici aleșii locali sau naționali nu vor avea problema înhățatului banilor din toate părțile. Violeta Alexandru explica vineri că o decizie a CCR ar face imposibilă această restricție la aleși.
  Poate așa o fi, însă mizerie mai mare nu mi-a fost dat să văd! De ce trebuie sa fie "ăștia" mai cu moț decât noi poporul?! De ce trebuie sa îi hrănim noi, financiar, din toate părțile?! Care e problema dacă vor rămâne și ei cu un singur venit -oricum baban- pe perioada cât ne conduc?!

  La final nu pot fi decât sceptic! Proiectul marii legi a cumulului pensie/salariu a pornit cu stângul. Aștept cu interes să văd și alte excepții și nuanțări ale poveștii, în așa fel încât la final să li se interzică doar oamenilor de rând, în vreme ce semizeii care sunt bine înfipți prin societate sa ne râdă în nas...

  RăspundețiȘtergere
 28. Big M....Prezinta documentul..!
  Altfel..ramai ceea ce esti ...un bou..care tremura ca pierde Oskarul !!!!
  Apropo ..poti preciza cu ce a intarit capacitatea combativa a Armatei ..Oskarul tau ..??

  RăspundețiȘtergere
 29. @ HUHU....
  Rog sa fiti de acord..ca acum la sfarsit de an Mares si big-"little M"..sa-si LUMINEZE FATA cu documente verificabile !
  Sa stim si noi CINE de la inaltele esaloane NE INVATA NUMAI DE BINE..
  DE BINE PENTRU EI DESIGUR !!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Padino,
   Vrei să-ți rezolv eu problemele? Du-te ba cu capra la urat.
   Scrii numai prostii! Ești senil?
   Nu te învăț nimic...pt că tu nu ții minte, iar carte este pt tine ca lumânarea la capul unui mort: îl luminează, dar nu-l deșteaptă!

   Ștergere
 30. Pe 31.12.2019 s-a înregistrat la CCR , al 70-lea dosar (Dosarul 3463D/2019) privind excepțiile de nec. la oug 59 . Primul dosar a fost înregistrat pe 19.02.2018 (Dosarul 236D/2018). În curând se fac 2 ani de înregistrări de dosare la CCR privind oug 59 și s-au judecat numai 5 sau 6. SUNT MINIM 8 DOSARE BETON ACOLO. ( fără al lui Flavius care e pe drum......)

  RăspundețiȘtergere

Aviz trolilor și celor predispuși la atacuri la persoană: blogul poate funcționa și fără comentarii.