Un produs Blogger.

marți, februarie 25, 2020

10 măsuri de protecție împotriva coronavirus.

128 comments
UPDATE
Anchetă epidimiologică la Craiova

Bărbatul de 71 de ani recent întors din România în Italia, unde a fost diagnosticat cu coronavirus, a fost la Craiova în perioada 18-22 februarie, unde a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri, a anunțat ministerul român de Externe.
Alertă și în comuna Peșteana, jud GORj, de unde este concubina sa, localitate pe care italianul a vizitat-o săptămâna trecută. 

Coronavirus de laborator

Ministerul Sănătăţii a evidenţiat 10 aspecte esenţiale despre cum te poţi proteja de coronavirus. Printre acestea fiind recomandări legate de igienă, dar şi faptul că nu trebuie să luaţi antibiotice.


1. Spălaţi-vă mâinile de multe ori

Spălarea şi dezinfectarea mâinilor sunt acţiuni decisive pentru a preveni infecţia. Mâinile se spală cu apă şi săpun cel putin 20 de secunde. Dacă nu exista apă şi săpun, puteţi folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%. Spălarea mâinilor elimina virusul.

2. Evitaţi contactul cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute

Menţineţi distanţa de cel puţin 1 metru între dumneavoastră şi alte persoane, în special când acestea tuşesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanţă apropiată.

3. Nu vă atingeţi ochii, nasul şi gura cu mâinile

Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas şi gură, astfel eviaţi atingerea dacă nu v-aţi spălat bine mâinile. Mâinile intră in contact cu suprafeţele contaminate de virus răspândidu-se in tot corpul .

4. Acoperiţi-vă gura şi nasul dacă strănutaţi sau tuşiţi

Dacă aveţi infecţie respiratoare acută, evitaţi apropierea de alte persoane, tuşiţi cu gura acoperită sau într-un şerveţel de preferat de unică folosinţă, purtaţi mască de protecţie si spălaţi măinile. Dacă in momentul în care tuşiţi vă acoperiţi gura cu mâinile, puteţi contamina obiecte sau persoane cu care veniţi în contact.

5. Nu luaţi medicamente antivirale şi nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul

Momentan, nu există cercetări ştiinţifice care evidentiază ca folosirea medicamentelor antivirale, pot preveni infectarea cu noul coronavirus (Covid-19). Antibioticele funcţioneaza doar impotriva bacteriilor nu împotriva virusului. Covid-19 este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca şi metodă de prevenire sau tratament, decât în cazul în care se constată şi o infecţie bacteriană.

6. Curăţaţi toate suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool

Dezinfectanţii chimici ce pot ucide noul coronavirus (Covid-19), sunt dezinfectanţi ce conţin, clor, înnălbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic si cloroform. Medicul şi farmacistul dumneavoastră vor şti ce să recomande.

7. Utilizaţi mască de protecţie doar în cazul în care suspectaţi că sunteţi bolnav sau în cazul în care acordaţi asistenţă persoanelor bolnave

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, recomandă folosirea măştii de protecţie doar în cazul în care suspectaţi că aţi fost contaminat cu noul coronavirus, şi prezentaţi simptome de tuse, strănut, sau în cazul in care acordaţi asistenţă unei persoane care este suspectă de a fi infectată cu noul coronavirus. (O calatorie recenta în China sau zonele in carantina din Europa, cu simptome respiratorii).
Utilizarea măştii de protecţie – ajută şi limitează răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puţin 20 de secunde. Nu este necesar a se folosi măşti de protecţie suprapuse una peste alta.

8. Produsele MADE in CHINA sau pachetele primite din China nu sunt periculoase

Organizaţia Mondial a Sănătăţii a declarat că persoanele care primesc pachete din China nu se supun nici unui risc de a se contamina cu noul coronavirus, deoarece acesta nu trăieste mult timp pe suprafeţe . Până în prezent nu există nici o dovadă că produsele/obiectele produse în China pot transmite noul coronavirus (Covid-19).

9. Sunaţi la 112 dacă aveţi febră, tuşiţi sau v-aţi întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puţin 14 zile

Perioada de incubaţie a noului coronavirus, este cuprins intre 1 şi 14 zile. Daca v-aţi întors dintr-o călătorie din China sau zonele in carantina din Europa de mai puţin de 14 zile sau aţi intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele in carantina din Europa de mai puţin 14 zile şi aveţi febră, tuşiţi, prezentaţi dificultate respiratorie, dureri musculare şi stări de oboseală, sunaţi la 112 pentru a primi informaţii necesare. Purtaţi mască de protecţie dacă intraţi în contact cu alte persoane, folosiţi serveţele de unică folosinţă şi spală bine mâinile.

10. Animalele de companie nu transmit coronavirus

În acest moment nu există dovezi că animalele de companie, câini şi pisici pot fi infectate de virus. În orice caz, trebuie să ne spălăm tot timpul mâinile cu apă şi săpun după ce intrăm în contact cu animalele de companie.

128 de comentarii:

M spunea...

Foarte bine, Huhu. Nu conteaza de cate ori vedem asta, poate bagam la cap!

Apropo! Zice ministrul Vela ca se fac dosare penale pe "articolul 352, aliniatul I din Codul Penal, care priveşte zădărnicirea autorităţilor în stăvilirea unor epidemii."

Hai sa citim articolul cu pricina!
"Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă."

Alooooo!!!!! Stim SIGUR ca fapta aluia a dus la raspandirea bolii???

Ioan spunea...

in loc sa facem ceva constructiv batem campi,treci granita cu o declaratie facuta in batae de joc

Cezar spunea...

Prezervativul...mai este indicat sa se foloseasca??
Sau daca ne spalam bine pe maini...aviz m.Alul..ca nu prea te dadeai cu sapun😛😜🤣😂🤣😂😎

Huhu Rezea spunea...

Metoda retragerii nu e recomandată!😛

Iulian Mareș spunea...

C,
Ai uitat când erai bolșevic și treceai spirtul prin pâine?
După prima sticla de Mona beai și cerneală! 👍😂🔥

Leon spunea...

Virusul a fost provocat intenționat sau provine dintr-o cale naturală?


"Părerea mea e că a apărut pe cale naturală. Am văzut scenariile... dar trebuie să ne așteptăm la o pandemie. Vom avea epidemie în România și o pandemie. Citeam mai devreme un articol și un profesor de la Harvard spunea foarte clar: Anul viitor, 40% din populația globului va avea infecție cu virus, mortalitate așteptată de 1,1% după care virusul va dispărea pentru că lumea se va imuniza natural", a completat prof. dr. Vasile Astărăstoae.(DCNEWS)

Iulian Mareș spunea...

M,
Foarte tare! DNA și CORVID-19 baga oamenii la pârnaie! Capul primarului de Caransebeș este fierbinte!
Eu propun altceva, kiar dacă nu sunt original:
-incepand cu vârsta de 18 ani fiecare român sa sa facă 2 luni/ani pârnaie: o lună vara și una iarna! În fiecare an: astfel nu vom mai avea nevoie nici de Cod Penal! Până la 68 de ani fiecare cetățean va executa real 8 ani și 4 luni de temniță! Caz inkis!

M spunea...

Să îi împușcăm la frontieră! 😁
Cam cum vedeți niște măsuri care să vă satisfacă?

Iulian Mareș spunea...

Tot despre pensionari si viruși vs antiviruși...

https://www.capital.ro/milioane-de-pensionari-trebuie-sa-completeze-acest-act-doar-asa-mai-primiti-pensie.html

https://evz.ro/evenimentul-zilei-solicita-sri-sie-dgia-sa-raspunda-oficial-la-intrebarea-cine-este-ofiterul-acoperit-din-grupul-magistratilor-si-ziaristilor.html

*Singura neclaritate / nedumerire .... = #Pârlog!

Huhu Rezea spunea...

Tare mă tem că acest coronavirus ne lasă fără Diasporă.
Si când te gândești că Sică dăduse ordonanță să mărească numărul parlamentarilor pentru cei care nu plătesc impozite și contribuții în România.

Leo spunea...

Da Leon , virusul s-a luat de la un laptop care în prealabil l-a luat de la un celular care la rândul lui l-a luat de la un stâlp GSM , pe care a făcut pipi un liliac mușcat semimortal de o cobră rănită de un șacal supărat pe un porc spinos care l-a umplut de ȚEPE............

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mai bine sa vina virusii, decat sa vina rusii! Ce facem cu F-urile alea de la fier vechi si alte harbaraie, daca vin urmasii sovieticilor?, pentru ca rachetele Patriot sunt bune de compot, cu abateri uriase, incat araboii nici nu mai vor sa auda de ele! Aia le-au incercat, mai intai, vazand ca au abateri si de 50 m, cand hamerecanii s-au laudat cu punct ochit-punct lovit, dar la noi mai intai s-a luat spaga plus comisionul, iar pasul doi a fost sa le puna pe rampele de asteptare, remize sau stoc gresat, maca una s-o fi incercat la achizitie nu s-a facut, ca la orice produs scump cumparat.

M spunea...

@Iulian Mareș

Vedeti? stimate coleg - "nerespectarea măsurilor". Adica daca guvernantii NU iau masuri nu au nici o problema. Doar daca iau masuri atunci se poate lasa cu parnaie!
Nu vi se pare ca Ciolacu prin faptul ca nu a cazut guvernul Johannis 2 a zadarnicit masurile potentiale ale guvernului numit/demis?

CIOLACU LA PARNAIE!!!!! 😁

PS - daca ce am scris nu are nici o logica este pentru ca am vazut ca asta doreste poporul roman!

Huhu Rezea spunea...

Alertă la Craiova!
Bărbatul de 71 de ani recent întors din România în Italia, unde a fost diagnosticat cu coronavirus, a fost la Craiova în perioada 18-22 februarie, unde a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri, a anunțat ministerul român de Externe.

Leo spunea...

Dezinfectant (TESCOVIROL), se patre că mai are Leon care se văita că nu știe cum să-l dilueze de la 70 grade la 40 de grade. Se pare că mai are și ICE , dar are un discret damf de sulf.......

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Nu este adevărat...F-urile nu sunt fiare veki așa cum spun unii jurnaliști idioți! Totul este nou pe el! Numele este veki!
Daca nu US nu renunță la ele...; vezi cate armate îl au!

ifrim spunea...

Mă simțeam mai comfortabil cu verișoarele cu fuste crețe in strainătate.

Iulian Mareș spunea...

Să-i țină în vamă 14 zile! Pe toți. Aducem case metalice modulare...
Na, că le dam idei ...

Iulian Mareș spunea...

Și dublarea resursei Fi pt vot a diasporei!
Acum, dacă tot s-a făcut, Mars țigane și votează în Italia, Spania, unde dracu ați fost la ciordit!

Monteoru spunea...

Are ca e gospodar E fara damf de dioxid de sulf.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

POLIDIN, un vaccin batran, romanesc, conceput pentru imunitatea la copii in primii ani de viata, este cel mai eficient la ora actuala, si o spun cu toata seriozitatea si raspunderea! Daca unui copil de trei, patru ani i se facea o fila, e posibil la un adult sa trebuieasca 2-3 fiole. Trebuie vorbit cu medicul de familie ce cantitate si alte amanunte, eu v-am dat pontul! E de fapt un complex de vitamine care anihileaza microbul...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La cat de betivan este LABĂTRISTĂ ORGAN - bulibașa pnl, niciodata nu va contracta virusi, pentru ca deja ii vermuiesc virusii prostiei in creier! Ca sa faci vaccinul anti Corona, si exista deja cel care trateaza cu succes, Ebola, trebuie sa dezvolti acesti virusi in oua! Donati-va ouale, populime!

M spunea...

10.000 x 14 zile = 140.000 de oameni.
Câmpina are 40.000 de locuitori.
Asistență medicală, hrănire, încălzire mii și mii de oameni, în trei schimburi.

Și unii spun că perioada de incubație poate să fie de 27 de zile.

Nu merge!

M spunea...

Păcat. Dacă mergea în Caracal.....

Conspirație!!!! 😁

totoiany48@gmail.com spunea...

Unele ...informatii spun ca organismul ,la acest tip de virus , nu creaza anticorpi . In caz contrar dl dr Astarastoae are dreptate .

Huhu Rezea spunea...

Alertă și în comuna Peșteana, jud GORj, de unde este concubina sa, localitate pe care italianul a vizitat-o săptămâna trecută.
Dr. Cercel spune că s-ar putea ca juveți să aibă noroc, deoarece manifestările virusului s-au simțit la 48 de ore după părăsirea României de către italian și concubina sa.

Monteoru spunea...

Sa-ti vina ortaciii.
Ai aflat cine din D.67 Mc.si ce interes a avut sa scape de tine prin trimitere la mina?

Leon spunea...

POLIDINUL "Se recomanda: in anotimpurile reci, cu frecventa mai mare a infectiilor acute, indeosebi infectii respiratorii, copiilor si persoanelor in varsta, precum si bolnavilor cu afectiuni cronice de lunga durata, care duc la scaderea rezistentei imunitare a organismului; este util sa se administreze cure repetate de Polidin.

Doze si mod de administrare
Polidinul se administreaza pe cale subcutanata sau intramusculara, in doze zilnice de 2 ml (1 fiola), timp de 7 zile; la copii sub un an se va administra in doze de 1 ml."

Iulian Mareș spunea...

La Iohanisti merge....
DNA sa vina să îi ia! 😂👍

Iulian Mareș spunea...

Depinde câți ani are peștoaica!

Iulian Mareș spunea...

Fals....a explicat Dr Cercel!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, nu puteti posta articolul cu ceapa impotriva virusilor? Cineva mi-a soptit ca aveti articolul!

Aurel spunea...

Anunțul cu Polidinul este un fake news in scop comercial.
Nora mea farmacistă m-a sfătuit ca prevenție sa folosesc sare puțin grunjoasă in loc de pastă de dinți și să beau zilnic ,7 zile la rând un ceai de Echinacea (vrac nu plic)- puternic imunostimulator.
Plus sa mă feresc de " italienii " color de prin sat repatriați.
Adică să nu-i chem la lucru in gradina.

Mă gândesc că reîntoarcerea " italienilor" color pe meleagurile natale poate fi bonus pentru social democrați, inclusiv o bucurie pentru susținătorii de pe blog.
Numai așa se va roși din nou sudul și Bucureștiul după alegeri ,chiar și anticipate .

M spunea...

@Aurel

Au venit liberalii lui Johannis acasă că le e frică de virus. Diaspora cea deșteaptă și-au umplut sacoșele de rafie cu fakeuri și au dat năvală că îi întreabă italienii de asigurare medicală.

Să se ducă dracului la Cotroceni să se pupe cu al lor.

Ce îmi place la ăștia ai lui Johannis e că vorbesc frumos de diaspora doar când e vorba de vot în rest din "colorați" nu îi scot.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Aurel, beau ceai de echinacea, galbenele, busuioc si fructe de padure plus catina, plus ghimbir si putina miere, zi de zi, de la sfarsitul lui Octombrie. Cand a pus laba pe mine, in Ianuarie, gripa m-a tinut putin, dar si acum am expectoratii, fiind eu cu o sensibilitate la raceli, dar nu m-a pus la pat. Polidinul este un cocteil de vitamine ce asigura imunitatea, aidoma celor din plantele amintite mai sus, deci nu poate fi ignorat. Ceapa e data dracului, acum fiind lenos in a explica, dar cand deja si-a dat drumul ,,robinetul'' nasului, la primele simptome de gripa e bine sa dormi cu o ceapa mare tocata intrun bol in preajma pe noptiera, pentru ca atrage toti virusii si bacteriile peste noapte, dar si ziua e bine de avut in fiecare camera astfel de boluri cu ceapa tocata. Ei, acea ceapa se va innegri sau se va face un galben imputit si trebuie dusa din casa, acolo fiind toata colectia microbiana, si de aceea e bine sa nu toci ceapa de seara pt dimineata la mancare ca aduna toti microbii. La fel e si cu usturoiul, cu aceleasi proprietati, iar daca luati ceapa sau usturoi fara mustati e posibil ca aceste legume sa traga prin acel loc microbii din atmosfera. Are Onorabilul acest articol despre efectele acestor 2 legume, primit de pe undeva, si va va uimi daca il va publica...

Monteoru spunea...

M@ ei nu se pun? presedinti, parlamentari chiar presedinti plini sau interimari de partid.Studiaza patronii,cantaretii,fostii si actuali antrenori si sportivi.Vezi pe cine ai adulat si adulezi.

Iulian Mareș spunea...

Te-a sfatuit incomplet!
Ce, nu mancai sare si pana acum?
Ekinaceea gasesti drajeuri! ! drajeu = 10 l de ceai!
Vaccin antigripal ti-ai facut?
Nu te feri de tigani! Ei fac parte din diaspora pe care o pupi in cur, in loc sa-i intrebi cand platesc asigurari medicale si taxe pt sustinerea invatamantului gratuit, caci plozii sunt in tara, majoritar cu bunicii!

Iulian Mareș spunea...

Poti sa bei ...la robinet sa fii conectat! ceaiul este o infuzie vajaita, buna pt gat si sete si cam atat! Uita de polidin!

Iulian Mareș spunea...

M,
Da, da, la parnaie cu Ciolacu! Raus! O luna iarna si una vara; daca-i calculam dupa varsta se poate duce singur langa Dragnia si beau cafiaua impreuna!

Iulian Mareș spunea...

Atunci, al tau ce rost are, dl. Draghici?

Iulian Mareș spunea...

Leon,
te contrazic violent!
virusul a fost descoperit si raspandit in cateva laboratoare pesede, unul dintre acestea fiind identificat in casa proaspetilor insuratei manda si Vasilescu!
Se confirma: pesedeul a adus gripa!!!

Iulian Mareș spunea...

Cu ceapa se luptau europenii impotriva holerei in zorii Evului Mediu!
Si cum eu apreciez ceapa de Buzau .... acum numai GP are pe stoc!

Iulian Mareș spunea...

Cea mai tare masura impotriva coronavirus este MCG!
Cineva mi-a spus ca individul este un student ardelean, din Cluj! :))

https://www.dcnews.ro/coronavirus-cea-mai-tare-poza-mircea-badea-uite-l-pe-dumnezeu-tatal-nu-exista-ceva-mai-tare_732119.html

Leo spunea...

Iar dacă nu aveți TESCOVIRUL , foarte bun este ceaiul de mătasea broştei , luat între mese şi după 2 scaune.

Iulian Mareș spunea...

Un pdv liber exprimat!

"Epidemia cu coronavirus și declarațiile alarmiste ale reprezentanților politici panichează populația. La această panică generală, se adaugă lipsa respectării procedurilor, precum și lipsa existenței unui plan concret de acțiuni. Întrebări sunt multe, răspunsurile lipsesc.

Val Vâlcu a ridicat o problemă esențială. ”Sunt două măsuri în cazul suspiciunilor de infectare cu coronavirus: carantinarea și izolarea la domiciliu. Cei care se află în așa-numita izolare la domiciliu, se află într-o situație care poate fi descrisă mai degrabă ca un deziderat, nu este un mecanism care să funcționeze. În primul rând, ar trebui să existe suport logistic și fonduri alocate pentru cazurile aflate în izolare la domiciliu, nu simpla scutire medicală a DSP. Dacă se află în imposibilitatea de a sta la domiciliu, din cauza locului de muncă, izolarea pentru 14 zile ar însemna că persoana în cauză rămâne fără venit. Dacă e singurul membru al familiei și rămâne izolat în casă, cine-i aduce mâncare, apă, cine duce gunoiul? Dacă e o familie, cu atât mai mult! E un mit! O iluzie! Că vor sta 14 zile în casă. Nu există resurse. Sunt rații de mâncare, persoane desemnate? Nu e stabilit în momentul de față, în contextul numărului mare celor aflați în izolare la domiciliu. Dacă se recomandă izolarea, e posibil să nu fie luată în serios, dar, dacă se cere, cum o impui? Vor fi date 4.000 de amenzi penale? Poți tu, ca stat, să supraveghezi 4.000 de persoane? Nu s-a lămurit până acum” a subliniat jurnalistul, pentru DCNews.

Instituțiile responsabile au anunțat că cei care vin din zonele afectate de coronavirus, dar și rudele lor, sunt obligate să se izoleze la domiciliu. În caz contrar, riscă amenzi între 500 și 1500 de lei sau închisoare între 6 luni și 2 ani.

Criza e cu atât mai mare cu cât oamenii nu știu ce să facă și cum să reacționeze, fără un plan național.
De exemplu, astăzi, cu un avion de linie, au fost anunțați a veni în țară, din Italia, sportivii din lotul național de kaiac canoe, ei urmând să fie duși direct la Complexul Sportiv Național Snagov, moment în care angajații au intrat în panică. Salariații, speriați de riscul la care s-ar fi expus, au avut o situație tensionată cu conducerea, care i-ar fi amenințat cu concedierea. ”Este inadmisibil că oamenii să fie forțați să lucreze în centru de carantinare. Dacă decizia este că sportivii să fie izolați în baza sportivă, atunci să se aducă personal specializat și materialele necesare”, este cerința angajaților Complexului Sportiv Național Snagov."

*Macar Valcu este medic de profesie...

Monteoru spunea...

M-alul la Cocargeaua,locul tau de bastina e criza de ceapa?Da-mi adresa ta de domiciliu si iti trimit ceapa de Buzau cu conditia sa-mi faci dovada ca nu esti colorat.Nu fac afaceri cu coloratii cu mici exceptii.Se intampla ca mai opreste pe la mine un colorat fost senator PSD.De curand si-a deschis si o carciuma .

Leon spunea...

"Vox Populi în Ardeal...

- Bună ziua, vă este frică de coronavirus?
- Ziua bună, nu-mi e frică, pentru că am pălincă...
- Palinca este bună împotriva coronavirusului?
- No, asta nu știu, da e bună împotriva fricii..."(dcnews)

spiritul lui Haret spunea...

Iulian Mares te pui rau cu partidul. Cei mai multi" colorati" sunt la PSD.Si votanti ai PSD in tara sunt pe masura.In strainatate" coloratii" nu voteaza ca sunt ocupati cu ciordeala.

Iulian Mareș spunea...

Știu și eu? Nu au de ce, sunt țigani...și lor nu le este rușine!
Cumva votanții altora sunt numai arieni?

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Tareee...👍😂😄💪

Iulian Mareș spunea...

Sunt colorat in tricolor!
Am ceapă! Vreau rucola! 😂

Iulian Mareș spunea...

Despre alcool pe timp de gripă!

"Ponta nu a mai revenit, după atacul de la moțiune, dar un răspuns la întrebare am primit marți, 25 februarie. Clinica în care a fost tratat liderul PNL de beția puterii este CCR, iar metoda prin care i-au scos aburii din cap se numește democrație."

Leon spunea...

"Într-un interviu acordat DC News, Dan Tudorache (PSD), primarul Sectorului 1, a vorbit şi despre subiectul momentului la nivel mondial, coronavirusul din China. Edilul a subliniat faptul că există pericolul unei crize economice, ca urmare a faptului că schimburile comerciale cu China sunt blocate la acest moment.

"Gândiţi-vă că o mare parte dintre produsele de pe piaţă sunt produse în China. S-a închis legătura comercială cu această ţară. Ce vom face în următoarele luni, pentru că o mare parte din tot ce se produce în lume asta se produce în China. Vom avea o mare problemă din acest punct de vedere. Există chiar pericolul de a intra în criză", a declarat Dan Tudorache.

"Ar fi un pretext foarte bun şi pentru PNL să nu mai majoreze pensiile de la 1 septembrie. Abia aştept să-l aud pe domnul Orban că din cauza coronavirus nu a mai majorat pensiile", a punctat Bogdan Chirieac.

"O să spună că PSD-ul a adus coronavirusul în România. Întotdeauna, pentru ce e mai rău în România, PSD-ul e de vină. Şi sunt convins că Orban va ieşi şi va spune că PSD este de vină pentru această epidemie", a răspuns Dan Tudorache."

Iulian Mareș spunea...

Primarul nu știe că "Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase?"

Leon spunea...

Pai asta este problema, ca nu se mai fabrica,..poate pe unele vapoare-uzine..!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Boule ,de vină sunt cretini ca tine

Viorel spunea...

Da, coronavirus a fost provocat la bătaie de Cătălin Moroșanu (zis moartea din Carpați), i-a spus clar, băi coronavirus ai grijă și așa populația României este în scădere, dacă treci granița, al meu ești, praf te fac și te arunc nu în China ci în Tibet (Regiune autonomă) și te avertizez, la 4.900 m deasupra nivelului mării nu mai ai nici un afect asupra omenirii. În cel mai rău caz, întrebarea se poate pune, coronavirusul a fost produs în laboratoare și scăpat în natură din greșeală sau intenționat (spre exemplu) sau este răspândit în natură (ăsta este adevărul). Citind linkul următor, domnul Leon se poate documenta pe deplin. https://ro.wikipedia.org/wiki/Coronavirus. Domnule Leon înainte de a citi linkul, vă întreb, o fi apărut pec ale natural sau prin cezariană ?

Viorel spunea...

Scuze domnule Iulian Mareș, dar primul lucru pe care trebuia să-l sesizați era altul.
Într-o țară creștină, unde în raport cu teritorul și populația, comparativ cu Rusia avem cele mai multe biserici construite, când pe primul loc în inima românilor la bucurie și necaz de veacuri întregi (Preoți, cu crucea-n frunte căci oastea e creștină) a stat credința în Dumnezeu și în biserică, se găsește un măscărici zis “om de televiziune, realizator de emisiuni și actor vezi doamne” să compare un alt măscărici (care și-a pus o MCG pentru atenția publicului dar în special pentru a apărea și el în presă și Tv.) cu:
”Uite-l pe Dumnezeu Tatăl! Nu există ceva mai tare de atât” a spus Mircea Badea, la Antena 3, în emisiunea ”În Gura Presei”. Acest specimen are trăsăturile persoanei de mai jos. Așa fiu, așa mama, așa educație.
Contactată de „Adevărul“, fosta elevă a Marianei Badea a conturat portretul profesoarei aşa cum acesta reieşea din perioada liceului. „Era o femeie destul de arogantă, cu nasul pe sus, genul ăla de femeie în vârstă care se vede că are cât de cât o cultură elementară acolo. Se îmbrăca bine, nu-i ajungeai nici cu prăjina la nas. Era destul de obtuză în sensul în care nu prea accepta alte păreri dacă erau diferite de convingerile ei sau de lucrurile pe care le admiră (vezi Mihai Eminescu)“, a declarat Andreea Popescu pentru „Adevărul“. „Bineînţeles, toate astea erau în contrast cu apariţia ei de profesoară cultă care voia să înveţe elevii tainele limbi române“, continuă ea.

https://adevarul.ro/entertainment/celebritati/detalii-despre-profesoara-mariana-badeamama-realizatorului-antenei-3-varianta-feminina-mircicaservea-2-stai-josdaca-nu-stiai-detalii-despre-eminescu-1_55896ffe6a5d00cfee730d5e/index.html
Publicați vă rog domnule Huhu Rezea, biserica nu a ajuns bătaia de joc a nimănui.

Iulian Mareș spunea...

V-ule,
Daca-ti place sa fii gugustiuc eu nu ma opun si nici nu-ti tin partea!
Daca madama, fosta dansatoare a unei cantarete, are o apreciere nefavorabila despre profa de romana, iti cam dai si tu seama de ce!
Daca Mircea face un rating urias, pe tipul de emisiune si intervalul lui orar de aproape 15 ani, este pt ca ramane neinvins! ... daca mai presteaza si la Radio ZU, este un pic mai mult, dar cand mai ia si premii jurnalistice, concluzioneaza tu!
Iar, ma-sa are articole in presa si acum, ce-i drept despre limba romana si nu dansul din buric, cu tanga-langa!

*Putem discuta despre cat de fericita sau nefericita este acea expresie, dar sunt sigur ca tu stii bine faptul ca in presa se aleg titluri soc!
**Ar fi pacat sa-l caute ultra-ortodocsii! Aici, in ROU, nu avem Charlie Hebdon si nici musulmani fundamentalisti care sa-i inspire.....

Iulian Mareș spunea...

„GRIPA PENTRU PROȘTII ISTERIZAȚI

Ca să-i lămuresc pe imbecilii care umblă cu chiloțeii pe nas prin aeroporturi, mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții. Să vadă și ei un medic nevaccinat ”antigripal” (o tâmpenie, având în vedere polimorfismul virusurilor gripale) care nu moare, frate, deși ”a susținut ciuma roșie” (!)
Prostovănimea lumii în care trăim nu pricepe nimic, se comportă ca o turmă, de aceea este ușor de manipulat. Ea nu poate înțelege că astfel de virusuri nu prezintă pericol vital decât pentru categoriile cu risc maxim: cirotici, neoplazici, vârste extreme, pacienți cu insuficiență cardiacă severă, BPOC, imunodeprimați (aș adăuga eu, și cei care s-au vaccinat aiurea pentru orice prostie). Generația ”i-phone” poartă barbă și glezne goale, mască de pânză pe facies, urlă că vrea nu știu ce țară ca afară, iese la proteste în mod ovin, se vaccinează în draci ca să-și facă rost de vreo leucemie și apoi se plânge că statul nu face nimic pentru ei, nu îi pune biberonul. Mortalitatea gripei ”Covid-19” este de 2,4%, comparativ cu 2,1% cât a fost cea a epidemiei de gripă din 2018. Și atunci de ce vă isterizați, glezno-barbișoanelor?
Aveți mai jos câteva sfaturi decente – deși redactate agramat (propoziții începute cu literă mare se încheie prin ”;”) – publicate de Societatea Natională de Medicina Familiei. Punctele 5, 7, 8 și 10 sunt cele mai importante.”, scrie, pe pagina de socializare, medicul Răzvan Constantinescu.

Iulian Mareș spunea...

Daca nu are ORNISS se ocupa de practicile bisericesti, puriul:

"Traian Berbeceanu, mâna dreaptă lui Marcel Vela, cere schimbări majore în Biserică, în ceea ce privește Coronavirusul.

"Ar fi o mare dovadă de iubire, prețuire și protejare a enoriașilor, aceea ca B.O.R.-ul să hotărască, măcar pentru perioada asta dificilă, că sfânta împărtășanie să fie făcută cu lingurițe de unică folosință, mai ales atunci cand este vorba despre copilași. Știu, vinul este sfințit, pocalul și lingurița sunt de argint și în opinia dumnealor nu este vreun pericol! Și mai știu și că postul și rugăciunea ajută!", a scris Traian Berbeceanu pe pagina de Facebook.

Cere schimbări în Biserică

"Dar de ce să nu ne asigurăm, o dată în plus, pentru a preveni o nenorocire? Hai să cerem preoților să ne dea acest mic, dar absolut necesar, semn de prețuire! Hai să chemăm Biserica alături de cei care au aparat-o și sprijinit-o mereu! Niciodată nu am cerut share, pentru vreo postare. O fac acum și vă mulțumesc anticipat!", a mai scris el."

M spunea...

Din ce am inteles nu mortalitatea e problema ci agresivitatea la raspandire (se ia mai usor, rezista mai mult pe suprafete etc.)

2% mortalitate pare OK daca luam un numar de 1000 de bolnavi. Crapa 20 .... merge.
Daca din cauza agresivitatii se imbolnavesc 1 miliard si crapa 20 de milioane chiar e nasol!

M spunea...

Nici daca ne imbolnavim toti de boala asta tot nu se declara stare de urgenta ca in Italia!
1. ”Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă”
2. "Starea de asediu sau starea de urgență se instituie de Președintele României prin decret, contrasemnat de primul-ministru și publicat de îndată în Monitorul Oficial al României."

Deci Johannis nu o sa decreteze stare de urgenta in vecii vecilor. Motivele ar fi doua:
- la coronavirus mor mai ales batranii - deci votantii traditionali ai PSD,
- daca o decreteaza nu mai poate dizolva Parlamentul sa isi puna Parlamentul lui si sa plece in Florida.

Aurel spunea...

Am să-i dau un share lui Berbeceanu.
Sigur că cei care stau la rand că să pupe moaște se vor împotrivi.
Ba chiar îl vor excomunica pentru această îndrăzneală.

La catolici cel puțin folosesc o penseta cu care iau din pocal niste rondele și ți le pun pe limba fără a intra în contact cu penseta.

M-aș bucura domnule Mareș dacă ați manifestă mai multă responsabilitate în comentarii.

Iulian Mareș spunea...

Poți să-i dai și 3!
Să mă anunți când își că lua ORNISS și linguriță de unică folosință.
Ai devenit avocatul lui...😂 Perfect!

*Așa că fii tu responsabil și afla de ce nu-i va da în viața asta certificat de securitate nici pt SSv!

Iulian Mareș spunea...

Știu și districtul...👍

M spunea...

Da-ți domnule aurel. Penalii trebuie popularizați!
Cum era cu penalii în funcții publice? Sau procesul lui Berbeceanu a rămas cu sentință definitivă?

Infractori din toate domeniile uniți-vă în PNL! 😁

PS - personal cred că oricine e nevinovat până la o sentință definitivă dar atât kkt au mâncat ăștia ai lui Johannis că ar trebui să li se arunce în cap haznale!

Aurel spunea...

@ M ,@ Mareș

Imi puteți spune și mie cu ce a greșit Berbeceanu cerând bisericii un lucru de bun simț.

"Ar fi o mare dovadă de iubire, prețuire și protejare a enoriașilor, aceea ca B.O.R.-ul să hotărască, măcar pentru perioada asta dificilă, că sfânta împărtășanie să fie făcută cu lingurițe de unică folosință, mai ales atunci cand este vorba despre copilași. Știu, vinul este sfințit, pocalul și lingurița sunt de argint și în opinia dumnealor nu este vreun pericol! Și mai știu și că postul și rugăciunea ajută!",

Chiar nu aveți puțintică rușine și bun simț.
Ce are asta cu replicile voastre ieșite din context.
Dacă va place cu lingurița de unica folosință nu aveți decât.
Mie imi place tot ce este de bun simț pentru sănătatea si civilizarea națiunii.
Nu sunt fan Realitatea TV d-nule M,când am timp mă mai informez de la posturi de știri echilibrate și oarecum echidistante.Si chiar va invit și pe d-voastră și Mareș sa participăti la programul " Drumuri curate" declanșat de un post tv .
Nu mă interesează politică si nu vad pe scena politică personaje care sa merite atenția.
Discutând cu un vecin pensionar mi-a zis in felul următor;
"Cum au avut bani să-și mărească salariile și pensiile speciale in mod nesimtit , așa să facă rost de bani să- mi mărească și mie cu 40% pensia de 2100 lei pentru care am muncit 38 de ani că și tehnician pe șantiere cu multe detașări cu firma departe de familie"

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, decât un papagal care vorbește și se ceartă cu cel pe care îl vede în oglindă seară de seară când prezintă emisiunea În gura presei (ar trebui spus Din gura presei, adică prezintă și el ce citește din presă), mai bine un guguștiuc. Ce dacă este fostă dansatoare, obligatoriu este și proastă ? Alexandru Călinescu (Puiu Călinescu) actorul căruia nu i-a plăcut cartea (spuse de el, fără mamă și tată de mic copil), devenind actor prin vocație, prin simpla apariție te făcea să râzi, dacă nu a urmat nici un an de actorie, este mai prost decât “doamna profesoară” ale cărei publicații cred că i le scrie moș crăciun, ea fiind doar pe post de autoare. Urmăriți ce spune fiecare televiziune despre ratingul lor pe orice segment doriți (știri, sport, cultură, etc.), fiecare spune că este pe primul loc. Între M.B. și Radu Banciu este o distanță uriașă în toate domeniile, emisiunea lui este o umbră comparativ cu cealaltă. Rating (cât din cât ?). El a ajuns în televiziune nu datorită talentului ci pentru că este băiatul lui mama și findcă are ciocul tare la oponenții lui D.V. Citiți ce spun celelalte Tv. despre premiile obținute, în special în America (unde se adună de ¾ ori pe an trio grigoriu și transmit de acolo), unde trebuie să plătești cotizație de participare și nici o televiziune din lumea întreagă (care participă) nu pleacă fără un premiu / diplomă. Se duc și obțin premii și diplome pe banii lui D.V. Decât să citesc o agramată, mai bine urmăresc un dans din buric, la vârsta noastră este mai stimulent și ne face să uităm de pensii, politică, polemici, boli, dureri. O fi alegând presa titluri șoc, dar dacă cel cu MCG pe figură era fiul dumneavoastră și M.B. folosea la adresa lui nu cuvinte șoc ci chiar mai șocante/răutăcioase, care ar fi fost reacția dumneavoastră ?

M spunea...

@Aurel

Berbeceanu nu a gresit in esenta cu nimic. Oricine are dreptul sa zica ce il taie capul!
Berbeceanu este insa un "penal" numit de PNL intr-o functie extrem de importanta.
Poate nu va dati seama dar toate comentariile domniei voastre arata o anumita orientare politica - este OK, FOARTE BINE!!!! dar pastrati echilibrul si consecventa. Cat timp doar ati sustinut punctele de vedere ale PNL am citit cu atentie si cu respect nu am raspuns direct.
Cand insa mi-l promovati pe militianul penal ca mare ganditor al neamului ma revolt! Sa isi vada dracului de ce stie el si sa lase sfaturile medicale medicilor!
Sa isi rezolve cu procesul, sa scape de puscarie, sa faca facultatea de medicina (sa isi ia inapoi si certificatul ORNISS) si apoi sa dea sfaturi de profilaxie!
Toate loazele din militie, mari sustinatori ai liberalilor (il adaug si pe idiotul din Brasov... nu imi amintesc cum il cheama) au devenit vedete. DAR NU PRIN REALIZARI PROFESIONALE!

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Badea este hârtia de turnesol care identifică băsiștii!
Umorul lui nu poate fi gustat de adulatorii statului profund.
Aici ai dreptate, la Banciu este un cîț de cîț ...rating!

Viorel spunea...

Roboțelul face primii pași și rostește primele cuvinte “Viorel, coadă de purcel”. Ce să ceri la 70 de ani, nu tu hormoni, presiunea în instalație a scăzut, nasul lui Pinochio i-a căzut în bocanci. Asta e.

Viorel spunea...

Roboțelul face primii pași și rostește primele cuvinte “Viorel, coadă de purcel”. Ce să ceri la 70 de ani, nu tu hormoni, presiunea în instalație a scăzut, nasul lui Pinochio i-a căzut în bocanci. Asta e.

Viorel spunea...

Una e să fii golan „șmecheraș” și alta bou cu diplomă de cretin. Sunt vorbele domniilor voastre, totuși vă dau un sfat, de supărare și la 70 de ani să nu faceți în pantaloni, prostata nu mai ține.

Viorel spunea...

Am mai învățat ceva (cel puțin de la Dv., Dl. Mareș și încă vreo 2, 3 comentatori mai învăț câte ceva, unii însă nu știu deajuns pentru ei, dar să-i mai învețe și pe alții) Indicator/roșu de bromfenol = Culoare la pH acid/galben-portocaliu = Interval de viraje (aproximativ) 5.2-6.8 = Culoare la pH bazic/violet sau Indicator/roșu neutral = Culoare la pH acid/violet deschis = Interval de viraje (aproximativ) 6.8-8.0 = Culoare la pH bazic/galben portocaliu. (https://ro.wikipedia.org/wiki/Indicator_de_pH). În concluzie Băsiști/Orban sau PD/ANL, având în vedere că apare galben – portocaliu.

Iulian Mareș spunea...

V-ule,
Nu sunt limitat...de turnesol ți-a scri Huhu și are mare dreptate!
Nu trebuie sa crezi ce spun televiziunile despre rating ci să cauți tu rezultatele oficiale!
Asculta ce-ți spun: Banciu este un grobian prin limbajul și atacurile idioate, un fel de CTP!
Mai reține: actor fără școală poți să fii, cum sunt mai toate curviștinele de la Haliwood/LA, dar profesor de lb. Română, la liceu fara fara s grea, în niciun caz!
Așa că nu mai abuza de raționamente hilare!
Nici nu vreau să-ți povestesc cat de minuțioase erau OL date de Napoleon generalilor săi, pt că nu prea aveau carte și nici studii militare! Pt fiecare avea un grup de ofițeri de stat major super deștepți! Și asta pt că principiul avansării era norocul in luptă!

Iulian Mareș spunea...

Aurel,M
pufnește râsul, știind și cine esti! Cred că anul trecut ne contram mai bine...
Dar icoana de unica întrebuințare nu vrei?
Nu mă interesează Berbeceanu, dar m-a frapat că din lipsă de activitate gândește la cele sfinte!
Tu îți inkipui ce are de făcut un Sef cabinet de ministru? Și încă la MAI!
Nu o să-ți de-a nimeni -40% pensie pt că tu și alții că tine, votând liaze, ia-ți înebunit de putere!
Să-mi scrii când Cîțu îți va da. Ce îți va da? Vei vedea singur!
Numai sa stai la primire...

*Că fapt divers: știi că prin Ag bacteriile din apa dispar?
**Mai trebuia ca Berbeceanu să atace și BOR! Altceva ce mai ataca? Conducerea penitenciarului unde posibil va merge?

M spunea...

@Viorel

Stimate domnule, sunt diferente intre Mircea Badea si Radu Banciu. Nu atat de evidente cum insinuati dar sunt. Fiecare ataca o zona politica: primul ataca basismul al doilea ataca psdismul. Sunt frumos de urmarit dar a socoti ca unul e o umbra si altul un mare ziarist este o greseala si chiar probabil o jignire pentru fanii unuia sau ai celuilalt.

Pentru mine acest Banciu nu mai exista! O declaratie a lui jignitoare si mizerabila este urmatoarea:
Am înțeles că totuși militarii, și polițiștii, și jandarmii, în general cei care lucrează în aparatul ăsta fost milițienesco-securist, rămân cu pensiile. Magistrații, nu. E o problemă aic, e o problemă și de constituționalitate, și de etică.
Până la urmă, ce a făcut armata în ultimii 30 de ani pentru România?
Măcar am soluționat conflictul dintre cetățeni și armată, care era încă deschis în 1990? Armata care a fost cu Ceaușescu și care a tras în noi la Revoluție."


Pentru aceste afirmatii dobitocul de Radu Banciu il scot in afara persoanelor pe care le mai urmaresc.
In ceea ce va priveste ar fi bine sa va precizati pozitia fata de afirmatiile celui pe care il admirati atat!

PS - cei care nu iau premii mereu vor spune de ailalti ca le-au luat nemeritat. Depinde de inteligenta fiecaruia sa analizeze cu propriul cap si cu propria minte daca are! Va recomand sa mai mutati de pe Faliment TV. O sa ramaneti surpins! Rxista o lume intreaga care traieste cu capul scos din kurul lui Johannis!

Iulian Mareș spunea...

Ești repetent la logică?

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș și M, am făcut comparație între cei doi pentru că doar atât avem pe piață acum. Afirmațiile sunt poate prea exagerate despre calitățile lui R. Banciu, are un vocabular vulgar și exagerat în marea majoritate a emisiunilor, dar nici cu M. Badea nu mă fac de râs. Și el jignește de rupe și nu pot uita (primul ataca basismul al doilea ataca psdismul) când atât el cât și ceilalți realizatori (M.G., R.T., A.U.) criticau de zor ruperea alianței USL, l-a tocat de zor pe Crin Antonescu, apoi pe Victor Ponta și tot așa zi de zi (nu mai zic de V.P. când și-a dat demisia după Colectiv, numai trâmbițe și urlete). Păi ori ești cu PNL(PD), ori cu PSD, ori fii echidistant. Oamenii mincinoși și lăudăroși mă enervează și-mi devin antipatici. Te lauzi la TV. că ești mare luptător de K1 însă unul te fugărește prin PECO și tu urli că iei bătaie, apoi altul te adoarme în secunda 5, pentru 5 minute. Cel puțin stai în banca ta și taci.

Aurel spunea...

Domnule Mareș,
Doar mințile scurte încremenite in tradiții depășite nu pot realiza că prin lingurița de unica folosință și pupat de moaște și altceva se pot transmite pe lângă Coronavirus cele mai grave boli cu transmitere prin saliva cum ar fi hepatita ( vesela comuna, salivă) TBC, streptococcus aureus- greu de combătut,Helicobacter Pylori ,etc
Nu cred că lingurița de unica folosință și trecut îl in patru labe pe sub masă întărește credința.
Se pare că în oarecare măsură și BOR și-a dat seama că ritualurilor ar trebui adaptate riscurilor.
Nu cred că sunt mai puțin credincioși catolicii care pentru așa ceva folosesc o penseta cu care pun pe limba enoriașului o rondela dintr-o legumă sfințită ,astfel enoriașul nu intra in contact cu penseta.
Meritul lui Berbeceanu ( nu mă interesează persoana) constă în faptul că este primul oficial din Romania care a avut curajul sa atragă atenția BOR pe această temă.
Și BOR parcă a luat la cunoștință .
Nu sunt convins că vor schimba in viitor procedura ,dar ar trebui să țină cont de faptul că prin pupături și lingurița unică de pot transmite boli grave mai ales la oameni cu imunitate slăbită ,copii,etc.
Asta ținând cont și de faptul că mulți bolnavi își pun speranța stand la coadă la lingurița comuna ,pupat,etc
Sunt sigur că se poate și altfel.
Să ne ierți doamne dacă greșim,dar parcă multe le inventăm noi .
Unii au ajuns să facă din mormântare cheltuială de nuntă ,etc

Iulian Mareș spunea...

De veacuri românii nu au murit din cauza BOR și practicilor religioase! Să nu înțelegi, tu sau mințile mai ieftine, că aș fi un habotnic, sunt un ortodox nepracticant!
Mă și miram mind incepe iar atacul la BOR!
Ai timp sa treci la budiști!

M spunea...

@Aurel

Atata indarjire merita o cauza mai buna. Nu vreti sa va folositi talentul pentru a aduce pacea in Orientul Mijlociu?

Si, asa, o intrebare, poate reusiti sa fiti sincer: daca nu spunea asta Berbeceanu penalul vostru ci spunea altcineva, sa zicem Dancila tot asa aparati ideea?
Cine plm e berbeceanu asta in materie de preventia raspandirii bolii?
Poate ar fi bine sa invete intai sa se spele pe dinti ca i-au cazut aproape toti!

Iulian Mareș spunea...

M,
Este unul dintre budiști!
Că din întâmplare, poate spală și bude!?

M spunea...

@Iulian Mareș

😁😁😁 Cand a fost acuzat si considerat vinovat inante de proces m-am revoltat. Omu', nu prost, si-a dat seama ca "cine nu sare, ia condamnare" si si-a vandut demnitatea pnl-istilor ca sa il scape de puscarie. Sa fie sanatos!
El are totusi dosar penal pe rolul instantei, deci, dupa invatatura pnl este "un penal". Mai mult a fost pus in fruntea ministerului de interne.
Sunt vreo 3 politisti care au fost intens folositi de propaganda jegoasa impotriva lui Tudorel Toader si impotriva codurilor. Unu e berbeceanu, altul ala de la Politia capitalei (care manca kkt ca victima violului o sa stea fata in fata cu violatorul) si idiotul de la brasov care nu reuseste se intre la Academia de Politie de prost ce e!

Aurel spunea...

Domnule M & IM
Repet pentru domniile voastre;
"Degeaba galonati dacă nu și mobilați ....."
Un mesaj dacă este benefic pentru societate nu ar trebui să conteze cine-l transmite.
Că replică vă spun sincer că așteptam de foarte mult timp la un asemenea mesaj public pe această temă către BOR.
Am avut chiar discuții aprinse cu mulți enoriași pe această temă.
Deși recunosc în parte că practica nu prea este recomandată nimeni nu se exprima public.
Unii din frică fata de blestemele preoților ,politicienii nici atât fiindcă nu ar da bine pentru popularitate în rândul enoriașilor și și-ar atrage dușmănia BOR.
Aș fi susținut cu aceiași convingere că procedura trebuie revizuită pe absolut orice politician ,cetățean care lua atitudine publica fata de acest fenomen.
Am lucrat mai mult de jumătate din carieră în judecată Alba și mult timp in Alba Iulia.
Nu mă interesează persoana Berbeceanu ,știu doar de la colegi cu care am discutat recent că este în apel la ICCJ după ce a fost achitat la completul de trei.
Nu s-a contestat fondul am înțeles ci modul de alcatuire a completului după cazul Dragnea.
A greșit să răspundă ,dar de la colegii in activitate am înțeles că în caz un procuror care mai avea ceva și acapara că avere juma din A.Iulia prin legături dubioase cu lumea infracțională este in pușcărie pentru șapte ani.
Și foștii colegi știu ce vorbesc.
Domnule Mareș,cu asemenea expresii sunteți o rușine pentru acest blog respectabil.
Budismul este o religie și nu spălători de "bude"!!!!!!!!!

Iulian Mareș spunea...

Tu ești kiar prost, dar prost rău!
Hai să-ți spun...că despre practica popilor, care nu au dreptul să blesteme, mă doare undeva...
Reține, în capul mobilat cu un scaun în 2 picioare: la o perkezitie țiganului Berbeceanu i-au găsit documente clasificate acasă, clar fără niciun drept!
Spune-mi tu mie ce funcție poate îndeplini in politie fara certificat ORNISS? Una snigură... acasă, ca budist!
ORNISS nu are proceduri cum crezi tu..ele sunt exact UE și NATO!
Dar, dacă tot plângi pe umărul lui...îl poți ajuta, așa "mobilat" cum te consideri!
Și mai afla că ORNISS nu justifică nimănui motivul ridicării/neacordării certificatului! ...poate trece la circulație!
Gata, că ai insistat prea mult și cred că te reținem...și tu ai treabă!
Să fii sănătos!
*Poate câștiga 5 procese, certificatul nu îl mai vede, în viața asta!

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Lucrul cu documentele clasificate este același peste tot, iar obținerea certificatului idem.
In plus de la un anumit grad și funcție este obligatoriu un anumit tip pt acces la nivel SSv, S, SSID...și UE) NATO!
Este trecut și în fișa postului, mai mult, acum sunt prevăzute rețele de calculatoare interne și interministeriale, pt conducere, cooperare și sau informare!
Daca tu nu ai acces ești exclus pt că nu faci parte din lista de distribuție!
Nu este logica, este doar prevedere legală. Cum sa fii comisar șef și tu să nu ai acces nici la confidențial? Gata, acasă!
Acum m-ai priceput?

Iulian Mareș spunea...

V,
Ești sau nu MM bucătar?...mă interesează puțin spre deloc câte locuri au fost și concurența pe un loc!
MM din școală de sof și MM de intendenta și Fi nu pot fi decât bucătari! Este o meserie super și kiar bănoasă....

M spunea...

@Aurel

Gresiti stimate domn! "Penalul" Berbeceanu este un demnitar al statului roman, care, desi nu se defineste ca stat laic, nu are o religie oficiala.
Un demnitar al unui stat nu are voie sa interfereze PUBLIC cu obiceiurile religioase. Ar fi putut da niste sfaturi generale daca era un doctor epidemilog, sa zicem! Nu politai!

As fi fost la fel de revoltat daca ar fi povatuit evreii sa nu mai poarte kipa ca duce la matreata.

Daca domnia ta nu intelege ca un om IN UNIFORMA, aflat intr-o POZITIE DE REPREZENTARE trebuie sa se abtina de la asemenea comentarii atunci.... nu mai avem ce argumenta pe acest subiect!


Ciudat cum alti oameni cu dosare pe rol erau somati de ai dumneavoastra sa "faca un pas in lateral" pana la o decizie definitiva. Sigur, cand e vorba de infractorii dumneavoastra muriti pe campul de lupta argumentand aiurea cand fac prostii!

PS - scoti din context comentariul lui Mares ca sa iti foloseasca. Un lucru urat! Sa va iau si eu cu expresia "in patru labe"? Ehei..... 😁

M spunea...

@Microsoft

"aprobă eliberarea certificatelor de securitate pentru acces la informaţii naţionale clasificate"

Mares are dreptate daca se refera la pozitia actuala.

Sunt insa functii care nu necesita certificat de acces la informatii clasificate secret de stat dar nu la nivel de ofiter si sigur nu la nivel de sef de cabinet.

Iulian Mareș spunea...

Aurel,
Și tu faci parte din polițiștii "mobilați/mobilați la Cuza, după 40 de ani! Am mai avut un coleg de grupă care citea Camarazi de front la 30 de ani ...
"Băgați site-ul de cultură în duba!"

https://youtu.be/eW0Ey2Y2rXk

*Daca știi cine-i protagonistul îți dau un 10 la religie!
**Kiar, îl vezi pe Berbeceanu un om cu frica lui Dumnezeu?

Iulian Mareș spunea...

Erată de tipo: Mm.

Huhu Rezea spunea...

Viorel
Nu mai răspândi stiri despre care doar habarnistii nu au aflat ca sunt false. Nu era A3 ci A1. Cine urmărește și înregiarearea reportajului pe A1 vede că talibanul fraierici. a vrut să inventeze ceva compromitător și a luat plasa. D-ta faci parte din cei 10-15 % care nu află că stirea inițială a fost un fake news, din cauză că sunt prizonierii unor televiziuni.

Iulian Mareș spunea...

Și sunt în spital din cauza ORNISS? 🤣😂
Reține că ceea ce ți-am scris este general valabil, mai ales în BCCO!
La o firma serioasa, din Vest și de peste ocean, rămânerea peste program fără înștiințare/apribare reprezintă o breșă de securitate și mulți oki sunt pe tine!
La fel și în structurile "de forță"!
Mai ales daca daca in categoria VIP, de nivel 1,2,3!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ce vrei de la un chef, teoretic bun in bucatarie!?

Iulian Mareș spunea...

Duci in jos discuția...la noi, ekipele de comanda au!

Aurel spunea...

@ M
Pornind inca odata de la zicala ”Galonati dau nu si mobilati .....” incerc ultime invataturi pentru dumneavoastra si confidentul dumneavoastra @ I Mares.
- nu cunosc dosarul domnului Berbeceanu ,asa ca nu ma pronunt . Las sarcina asta justitiei si ”justitiabililor” din mass media ”docti” precum cei care le raspândesc nedocumentati suficient in ”eter” !!!!!! .M-am pensionat inainte ca Berbeceanu sa aiba probleme , asa ca imi vad de sanatate cu grad in retragere.
Din experienta profesionala nu bag mana in foc pentru nimeni. Am crezut si apreciat efortul dnei S. Pintea la MS si uite rezultatul !!!!Am avut a face cu n cazuri de acest gen .....
- T Berbeceanu ocupa functia de sef cabinet din pozitia de ”CIVIL” ( comisar sef in rezerva -pensionar). In calitate de ”CIVIL„ putea fi numit ca si sef de cabinet si chiar ca membru al unui partid politic.
Din cate stiu de la colegi ,nu mai este prin A.Iulia ci prin jud Hunedoara cu loc de munca PFA.
- nicio lege , etc nu-i interzice ca din pozitia de ”CIVIL” angajat intr-un minister sa-si exprime opiniile pe Facebook –domeniu public supus sanctiunilor legale , chiar daca nu este medic epidemiolog, in legatura cu un fenomen de actualitate in societate, afirmatiile neimplicand probleme de serviciu ,nu sunt nici confidentiale ,nici secrete ,etc. Este dreptul lui la libera exprimare pe un subiect de actualitate al oricarui cetatean pe un mediu public de socializare.
- certificatul ORNISS in acest caz este eliberat de DIPI in baza art 157-165 din HG 582/2002 la legea 182/2002 ,daca se incadreaza bine ,daca nu ,asta-i. Ramane de vazut !!!!!!! Poate le cititi si dumneavoastra si domnul Mares si trageti concluzii definitorii ......daca dupa cum se vede cunoasteti foarte bine dosarul pe rol.
-din cate stiu nu poti ocupa o functie in acest sistem daca ai o condamnare definitiva ,amenda penala , etc. Stiti cumva a fi cazul ..........?
Fara a o mai lungi exprimarea mea ” in patru labe ” reflecta o realitate iar imaginile cu enoriasi care trec, in biserica, pe sub o masa cu patru piciore ”in patru labe ” ca altfel nu se poate se da mereu pe posturile tv.
Ce-o fi insemnand si ce semnificatie are chiar nu cunosc ........si nu sunt interesat ......
Am incheiat subiectul . Nu fac politica si nu transpun orice lucru bun pentru societate in ”sentimente politice”. Fiecare cu crezul lui ,fiecare poate pupa ce vrea si servi ciorba cu o lingura comuna stand la rand la evenimentele din comunitate daca asa isi doreste......
Nu am vazut statistici sau evidente cu imbolnaviri prin contaminare pe acest subiect nicaieri ,chiar daca BOR sustine ca nu ar exista cazuri ........ Sa spuna si in ce baza/evidente fac afirmatiile respective .....
Numai de bine.

M spunea...

@Microsoft

Vă faceți de râs!
"Certificatul ORNISS" cum se spune colocvial, este certificat de acces la informații naționale clasificate.
Nu putem să dezbatem aici dar vă rog să mă credeți că toți ăia de care vorbiți au acces cel puțin la "secret".
Nu gradul e important ci informațiile la care prin natura postului are acces.
Mareș, săracu, vă spune că e nevoie de un anumit grad și funcție. Subliniez: funcție!!!!!
Sigur, ăia de care vorbiți sunt doctori, mai boemi.

Gata! Știu că nu pot să vă conving! Nu aveți mintea deschisă să vă informați. Este frustrant pentru noi dar și mai ciudat e că ați lucrat în SNAOPSN.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, la TV. mă uit în primul rând la sport, uneori spicuiesc știrile de seară, în rest pe google sau pe blogul dumneavoastră, ăsta e și motivul pentru care comentez mai des și scriu mai mult (simt nevoia să spun multe, bune , rele, dar nu am spațiu). Îi provoc pe unii chiar mai neortodox, dar asta pentru a mai crea un subiect de discuție. Când vreau să aflu ceva nou, intru pe google și scriu: noutăți despre X, Y sau Z, (prieteni sau dușmani) atunci apar fel de fel de știri. Nu stau să le verific, le dau mai departe dacă sunt interesante. Ex. joi, februarie 13, 2020, am postat comentariul de mai jos. Tot . joi, februarie 13, 2020 văzând că acest comentariu prezintă interes, l-ați copia integral și l-ați postat pe blog (https://www.huhurez.com/2020/02/multumim-domnule-deputat-dumitru.html). Deci am făcut un lucru bun cred eu.
“Un fost ofițer al Armatei Române, deputat al USR în Parlamentul României, domnul Dumitru Lupescu, dă lecții privind aplicare legilor în domeniul militar, tocmai celor care ar trebui să le cunoască și să le aplice. Toată stima și respectul din partea noastră domnule Lupescu.
La obiectul întrebării: Cum aplicăm legile ?, sper să urmeze și alte situații exemple (Legea nr. 284/2010, art. 20 alin. (1) și (2).”

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Din greșeală nu am luat și introducerea, îmi cer scuze că mă repet.
Domnule Huhu Rezea, știți că vă respect și iau de bune sfaturile dumneavoastră, dar unele fapte mă dor și mă supără și nu aș vrea să fiu luat de fraier pentru că nu sunt. Una este să mă uit în oglindă și să recunosc o greșeală de fraier ce sunt și alta este să mă creadă alții pe nedrept.
În primul rând sunt supărat pe mine pentru că în momentul când am intrat pe acest blog mi-am dat prenumele și am recunoscut (ca un fraier) că sunt subofițer ajungând astfel bășcălia unora (care se cred, nu că sunt foarte deștepți), gen “tablagiu”, “rahat în ploaie”, “coadă de purcel”, etc. Nu asta mă doare, lasă-l pe prost să se bucure ca un copil, ci faptul că trebuia să mă dau și eu mare Gl., Of., om politic, filosof (ca domnul U.M.), astfel nimeni nu ar fi știut cine sunt, ce am fost sau ce știu.
În al doilea rând sunt supărat că nu ați publicat comentariul de la Constanța să văd de curiozitatea reacția altora. Nu am verificat dacă este real sau fals dar cred că nici un fraier nu publică așa ceva când știe că este vorba despre D.V. Cred că nu ați vrut din alte motive (simpatie pt. A. 1, 3, etc., poate greșesc). Cât despre cele 3 linkuri despre D.V., dar nu numai alea, am urmărit cele 9 ore de înregistrare cu detectivii canadieni (angajați de Guvernul Petre Roman) despre conturile lui Ceaușescu, Dunărea / Crescent / D.V. iar când au dat de ele li s-a spus stop. Se consider mare magnat și filantrop pe banii bunicilor, părinților, ai mei, ai românilor. La U.M. 02666 București, Of. De C.I. Lt.maj. Burlacu m-a amendat de 3 ori, a vrut să mă bată cu bastonul și să mă arunce de la et. 5 (unde avea biroul) pentru că nu am vrut să fiu omul lui, să-i torn pe toți de la Cdt. în jos. Dacă nu credeți, scriu un alt comentariu despre el cu nume, prenume, fapte, prezentațil pe blog și eu solicit să intervină cei cu care am lucrat, inclusiv fostul Cdt. Munteanu. De atunci urăsc securiștii, C.I.-știi și cum dracu le mai spune. Au și ei rolul și menirea lor, dar și multe lichele.
Un securist tot un securist rămâne și așa se va comporta toată viața lui (unii buni și alții răi-cei slab pregătiți), cum și parte dintre cei ce comentează pe acest blog se considră încă foști comandanți și nu suportă să fie contraziși chiar dacă ai argumente. Când nu puteți prezenta un comentariu de al meu, spuneți doar că s-a terminat emisiunea sau spațiul și voi înțelege.

Iulian Mareș spunea...

V-ule,
UM 02666 era pentru economia nationala subordonata DLEN? Daca te-a amendat de 3 ori...inseamna ca ai gresit de 3 ori, nu? Oare pt ce fapte? Hai, ca nu cred ca te-a lovit si a dorit sa te faca parasutist gratis! Te alinti....

Iulian Mareș spunea...

Ce nu intelegi tu, "nobilatule"?
Sef cabinet la ministru MAI nu ai cum sa fii fara certificat ORNISS, pe nationale si UE/NATO!
Ce dracu, nu gandesti? Apoi, ai atasat al MAI pe tot globul, care-ti trimite telegrame la orice ora; MAI este intr-un lant de cooperare internationala pe probleme specifice, acestea pot fi la liber, insa, cel mai adesea clasificate!
Sau, poate consideri ca asta...,Berbeceanu, trebuie sa faca doar cafea? Daca nici acum nu ai inteles esti precum Godina! Vrea nu vrea, este intr-un spatiu clasificat (la birou ma refer) la cel mai inalt nivel, intrucat el pregateste mapa cu documente pt ministru!
da, domnule, pt nationale este DIPI, eu am folosit un termen generic, dar pt acces la documentele de informare UE? Tu stii cine merge la JAI?
"Consiliul Justiție și Afaceri Interne dezvoltă cooperarea și politicile comune privind diferite chestiuni transfrontaliere, cu scopul de a construi un spațiu de libertate, securitate și justiție la nivelul UE. Consiliul adoptă, în majoritatea cazurilor împreună cu Parlamentul European, legislație care vizează garantarea drepturilor fundamentale, asigurarea liberei circulații a persoanelor pe teritoriul UE și oferirea unui nivel ridicat de protecție pentru cetățeni. Este responsabil cu politicile în materie de azil și imigrație, cooperarea judiciară în materie civilă și penală, protecția civilă și combaterea criminalității organizate și a formelor grave de criminalitate, precum și a terorismului. Se ocupă, de asemenea, cu chestiuni legate de spațiul Schengen fără frontiere al Europei.
Consiliul este totodată însărcinat cu facilitarea și consolidarea coordonării acțiunilor întreprinse de statele membre în domeniul securității interne. Realizează acest lucru prin asigurarea protecției la frontierele externe și prin încercarea de a spori cooperarea polițienească și vamală."

*si mai las-o incolo de lingurita popii ca nu asta este relevant, macar scrie despre lingutita folosita la pescuit de stiuca! Sau esti biban?

Iulian Mareș spunea...

Mare curajos, si-a dat si prenumele....! Parca ar fi sotul Vulpitzei!
Eu nu comentez decat in clar, fara frica....Suntem intr-o tara libera si democrata! ... inca!

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Să știi că se cam vede cine este fiecare dintre comentatori după modul cum se exprimă. Nici nu e nevoie să precizeze dacă este ofiter, subofiter sau civil.
In altă ordine de idei, pe acest blog nu este nici timp nici spațiu ca să se discute de toate pentru toți.
Aici este important să comentam despre măsurile de prevenție, nu despre cum se atacă televiziunile între ele pentru a se compromite.

Ein Stein spunea...

@Aurel
Cumsa elibereze mai DIPI certificate ORNISS? Certificatele ORNISS, certificate acces date clasificate, le da doar ORNISS ca d-aia li se spune popular certificate ORNISS. Institutiile cer ORNISS sa elibereze un certificat acces documente pentru angajatii lor. Daca Berbeceanu lucreaza la DIPI atunci DIPI face cerere, nu le elibereaza ca nu are cum. Berbeceanu lucreaza la minister care e alta institutie deci ministerul trebuie sa ceara catre ORNISS certificat.

M spunea...

@Aurel

Va mai explic o data! Concetrati-va!
1. Ai dumneavoastra repeta ca cei cu dosare penale sa faca un pas in spate pana la o sentinta definitiva. BERBECEANU AFARA!!!!
2. Ai dumneavoastra repeta ca rezervistii sa se angajeze doar la privat. BERBECEANU AFARA!!!!
3. In calitatea mea de cresti ortodox practicant afirmatiile lui Berbeceanu ma jignesc. Este vorba de o traditie de doua mii de ani iar el nu are nici pregatirea, nici calitatea sa faca mistouri si sa dea sfaturi. Ca si persoana publica si angajat la MAI a adus in ochii mei o pata pe imaginea institutiei. BERBECEANU AFARA!!!!
4. Abuzul de a primi certificat/autorizatie arata ca ai dumneavoastra nu respecta legea. Ma asteptam sa fiti indignat ca o persoana subiect la unui incident de securitate a primit certificat si nu sa sariti in apararea lui.
Atentie!!! Certificatul se retrage in cazul unuii incident de securitate nu numai la ce ati spus pe acolo.
5. Inteleg sa va aparati colegul, personal am fost alaturi de el spunand mereu ca este nevinovat pana la o condamnare definitiva, ca rezervistii au dreptul sa lucreze unde vor etc. dar in acest caz departati-va de mizeria pnl-ista!

Sunt gata sa va dau dreptate in o parte din ce spuneti: orice rezervist poate lucra unde vrea, oricine poate avea certificat orniss indiferent de ce face daca spuneti: PNL este o mizerie ca a folosit aceste subiecte impotriva PSD!

Nu am sa va dau dreptate ca un angajat al statului roman, persoana publica, poate sa faca misto de traditile religioase! Chiar si Berbeceanu! Poate sa mai spala pe dintii aia care ii mai are!

M spunea...

@Viorel

Sa stiti ca in ceea ce ma priveste gresiti. Am respectat mereu colegii mm sau subof sau sgp. Nu gradul il face pe om ci calitatea lui.
Daca cineva a facut misto atunci pacatul este al lui nu al dumneavoastra!

Daca postati civilizat, chiar si impotriva ideilor mele, am sa va raspund la fel.

Ein Stein spunea...

Cred ca Berbeceanu e un individ competent pe probleme de specialitate in care a lucrat, nu pot sa-mi dau eu cu parerea despre competentele lui profesionale. Problema mare e, si am scris de multe ori, modul cu a ajuns in pozitia respectiva. NUMIRILE fir-ar mama lor a dracu, asta e problema uriasa pe care o are Romania. De ce sa numesti tu un individ oarecare, ministru in cazul de fata, pe o functie, pe cineva? Ce, e ministerul lui? Trebuie interzis amestecul politrucilor in institutiile statului. Functia de sef cabinet, in cazul de fata, trebuie ocupata NUMAI prin concurs nu prin numiri. Ministrul Vela e un diletant in chestiuni MAI cu toate astea numeste in functii cheie indivizi pe care el ii considera "potriviti". Care e criteriul prin care l-a numit pe Berbeceanu in functia de cabinet? Ca o paralela ministrul muncii a numit in functia de consilier un cantaret. Poate Berbeceanu era cel mai potrivit pentru functia respectiva dar trebuia sa o dovedeasca prin examen. Trebuie atrasa atentia bandelor de politruci ca nu trebuie sa priveasca statul ca o prada care revine invingatorilor in alegeri. D-aia nu avem autostrazi, spitale, etc. pentru ca la fiecare ciclu electoral invingatorul numeste in functii cheie tot felul de panarame, rubedenii, amante, intr-un cuvant fauna care roieste in jurul partidelor, in majoritatea covarsitoare analfabeti profesional, cel putin. Lucrurile nu au cum sa mearga in bine cu astfel de indivizi la carma statului, indiferent ca sunt numiti de ciuma galbena sau aia rosie. Statul trebuie restructurat, deparazitat, reprofesionalizat si cel mai important interzicerea numirilor pe functii, indiferent de motivul pe care-l invoca bandele de mafioti. Asta e singura solutie, alta nu e!

Iulian Mareș spunea...

Einstein,
Un Godina ramane "Godina"! Cine solicita, cine face verificarile, ei asta sunt alte probleme!

Huhu Rezea spunea...

Important este că și conducerea BOR, în special Patriarhul, în ciuda murmurelor unor prelați mai habotnici, a recomandat respectarea minimelor reguli pentru prevenirea transmiterii virusului în exercitarea practicilor religioase.
Icoanele sunt pe suport material și virușii nu știu să deosebească obiectele pe care se așează prin sărut, atingere, strănut!
Natura nu deosebește lucrurile sacre de cele laice. Vezi cum cutremurele și traznetele lovesc și în clădirile cu destinație sacră.

M spunea...

😁 Inca o victorie a PNL care prin vigilenta dr. Barbeceanu au salvat Romania intai de Ciuma Rosie si mai apoi de Gripa Galbena! 😁

Acum serios!

M-am informat! Se zice ca Patriarhia ar fi solicitat de la DSU-ul lui Arafat in data de 26.02 un set de masuri pe care sa le ia. Documentul cu raspunsul ar fi fost comunicat si ministrului Vela si vazut de Berbeceanu in calitatea lui de sef de cabinet.
Bietul militian cand a vazut un document scris de niste oameni cu scoala a fost asa de impresionat ca a postat si el pe FB.
Hartia si-a continuat drumul ajungand la Patriarhie unde a fost folosita pentru a da comunicatul de a doua zi, 27.02 dimineata.


Nu stiu daca se verifica datele dar daca e asa.... trageti domniile voastre concluzia!

Eu m-am plictisit de subiectul Berbeceanu Stie-tot!

Huhu Rezea spunea...

@M
Hai să nu luăm în derâdere activitatea profesională a lui Berbeceanu.
Este diplomat în Drept!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Numai el? Și Godina nu este?
Știm toți cum și de ce s-au dat diferențe la Cuza! Ca și la Bălcescu și altele...

Iulian Mareș spunea...

Deci Bebecu_ceanu s-a dat mare pe facebooce, să vadă lumea cât de ciumeg este...
Vorba lui Drăghici: a pus "" sau a indicat sursa!
Și cu asta basta, că sughite cercetatul!

M spunea...

@Huhurez

Eu nu râd și nu am să râd de activitatea lui profesională pe ce este el pregătit.

Mi-ar plăcea să scape de dosar. Mi-ar plăcea să iasă și să spună : domnilor de la PNL nu mai mâncați kkt cu polițiștii pensionați care nu mai au voie să lucreze la stat (cu sau fără cumul)
Domnilor de la PNL nu mai mâncați kkt, în calitate de profesionist va spun că PSD nu a distrus codul penal!

Și altele pe domeniul lui de competența.
Ce ziceți?

Viorel spunea...

Da domnule Mareș, tov. Ceaușescu a dat ordin pentru toate cadrele militare care vor să se mute dintr-o garnizoană în alta (în special din orașele mari gen Galați, considerate orașe închise/expresie folosită pe atunci/gen Film Buletin de București) să solicite să meargă 2 ani în unități din economia națională. U.M. 02666 era unitate de acest gen pe str. Petre Ispirescu / Rahova, având ca obiectiv major construirea Casei Poporului (octombrie 1998-mai 1990, m-am trezit tot la Galați). Vă pripiți în a trage concluzii. Din prima zi am fost chemat la el, m-a întrebat și mi-a spus următoarele: (de unde vii, faci un tabel cu toate rudele până la gradul 2, ce funcție a-i îndeplinit la Galați/Șef depozit echipament, aici ești încadrat la CDC, lucrezi cu documente nu cu izmene, izmana pierdută o cumperi sau o plătești, documentul pierdut=pușcăria, singurul în măsură să te salveze sunt eu, motiv pt. care periodic vii și-mi raportezi ce spune/face Cdt., Șeful de stat major, Secretarul de partid, Inginerul șef când le duci corespondența sau cu alte ocazii, ce le aduce de la C.P., ești ochii și urechile mele în această unitate, inclusiv colegii). Am fentat o lună , două, apoi au venit amenzile (I=de ce am deschis CDC la ora 6,45 dacă programul începea la 7,00/să dau mapele la cadre; II=ce caută Sold. X în biroul meu, este curierul desemnat de Șef.St.Maj. verificat de CI-de dânsul care mă însoțește la Bg. pentru a ridica documentele clasificate; III=de ce nu i-am adus la cunoștință despre conținutul unui document, pt. că nu era de competența dânsului). Avea biroul la etajul 5, ma chemat la el, sticle goale de băutură, bine dispus, 2 foști pușcăriași în birou, se învârtea în jurul meu cu bastonul în mână amenințănd “și nu vrei să spui, nu ?, o să spui și țâța.....”. Am reușit să fug din birou și m-am dus la Cdt. i-am raportat întreaga poveste de când am fost mutat în unitate (se calculau premiile lunare/trimestriale, erau toți 4 inclusiv financiarul în birou). În maxim o lună a fost schimbat, cu lipsă în gestiune de 25.000 lei din 50.000 bani pentru a plăti informatorii. Comentați ceva despre un politician în relații cu lumea interlopă și dați numele interlopului, să vedeți cum vă ia foc mașina din senin sau vi se sparge casa sau poate și mai rău. Ce bine ar fi fost să aibă C.I.-stul câțiva lingăi pe lângă el, să știe tot din unitate iar dumneavoastră ca și Cdt. nimic.

Aurel spunea...

@ domnului Huhu Rezea
Chiar imi vine sa rad ,dar cu amar in suflet!
Pentru @ M , @ I Mares , si putin pentru @ ein stein
Daca domnul Huhurez nu ar fi disponibil sa va mai lumineze pe legi si proceduri , nu stiu zău daca nu ati fi de ras in public si in fata autoritatilor competente, sau daca ati calea spre luminită ..........
Se vede clar diferenta dintre lucratorul cu legea si lucratorul cu harta ,logistica ,etc . Macar daca ar exista bun simt in comentariile nefondate nu ar fi mare problema. Perseverenta in replici nefondate si nedocumentate spune multe si ne da indicii de ce suntem la nivelul care suntem.
Ca atare ”domniilor galonati si nemobilati........” la care se mai adauga câte un ”geniu ...... ” pentru a sti bine ce propovaduiti va rog lecturati cu atentie ;
- codul administrativ din 07/2019 art 544 -560 (548 –in mod special) si realizati ce inseamna ”PERSONAL CONTRACTUAL ”intr-un minister si la ce reguli se supune
- legea 32 / 1998 – organizarea si functionarea CABINETULUI DEMNITARULUI
-HG nr 353 din 15 aprilie 2002 privind aprobarea ”Normelor privind protectia informatiilor in cadrul NATO ”
- HG nr 585 din 13 iunie 2002 ” Standarde Nationale de protectia informatiilor eliberate in baza L 182/2002 ” cu focusare pe art 148 -169 ; (164 –in mod special)
In urma documentarii veti putea intelege mai bine urmatoarele ;
Numitul Berbeceanu face parte din angajati ca și”personal contractual ” si nu face parte din randul demnitarilor. Rusine domnule @M pentru ca ati afirmat dupa cum urmeaza ;
” M sâmbătă, februarie 29, 2020
@Aurel

Gresiti stimate domn! "Penalul" Berbeceanu este un demnitar al statului roman, care, desi nu se defineste ca stat laic, nu are o religie oficiala.
Un demnitar al unui stat nu are voie sa interfereze PUBLIC cu obiceiurile religioase. Ar fi putut da niste sfaturi generale daca era un doctor epidemilog, sa zicem! Nu politai!”
- stiti cumva careva dintre d-voastra ce atributii i s-au stabilit acestei persoane sau ”Cabinetului ministrului ” prin contractul incheiat individual cu angajatii –personal contractual-consilieri ?
- chiar nu stiti ca la nivel personal contractual avizul ORNISS se elibereaza ,daca este cazul ,prin verificari efectuate de M I prin structura specializata DIPI in termenele legii ? Mai cititi inca odata art 164 /HG 585 /2002- anexe.
Nu-mi vine sa cred ca sunteti capabili sa credeti ca ”DIPI” permite ”unui ”personal contractual ” fara certificat ORNISS sau cu certificat retras acces la anumite informatii clasificate ........., sau ca un diplomat in drept se baga cu capul inainte inconstient intr-o situatie ostilă -critică ........
Si chiar nu cred domnule @ M ca sunteti in stare sa spuneti ca BOR a cerut ”Un set de masuri ” domnului Arafat ..........cât timp Patriarhia are medici ,spitale ,centre de ocrotire ,etc si a devenit constiinta de gravitatea fenomenului.
Rusinos la ce va pretati ................
Cât timp nu sunteți documentat ....., puteți emite doar "pareri" nu și certitudini !!!

Cu stima, nu domnule Huhu Rezea!

Viorel spunea...

Domnule Utilizator Microsoft, fiți doar un picuț mai atent la comentariu, altfel greșiți ca și mine, trebuie să fac o mica corectură la perioadă (am scris octombrie 1998-mai 1990, în loc de octombrie 1988-mai 1990 perioada cât am lucrat la acea unitate, am plecat ultimul după ce am predate arhiva la Pitești, sigiliul, ștampilele și procesul-verbal de predare-primire la D.L.E.N. pe strada Ho și Min, sector 6, București). În 1990 aveam 28 de ani, despre ce baston vorbiți domnule Drăghici. Programul în E.N. era de 10 ore de la 07.00 – 17.00 iar cei din șantier chiar și mai mult. Apreciez răbdarea domnului Huhu Rezea de până acum și nu mai abuzez de ea.

Iulian Mareș spunea...

V,
Nu erau Nr sau concentrați cu condamnări penale la Casa Poporului!
Te-a lovit sau doar te-a amenințat? Ambele sunt grave....
Trebuia să-i faci raport scris!... așa vorbele nu se cos la dosar! Secretar PCR mai știi cine era? Un cpt/Mr Kirită?

M spunea...

@Aurel

Mai usor cu pianul pe scari! Vorbiti frumos si respectuos asa cum vorbesc si eu cu dumneavoastra. Sau sunteti un fan inrait al politaiului berbeceanu, unul din acei militieni care incep discutia cu "Bă" și o termină cu "p#la mea".

1. berbeceanu ca persoana ce detine o functie importanta si e posesor de "pasaport diplomatic". Dar, da, doar lucreaza la cabinetul demnitarului. Afirm insa ca este o persoana publica iar mistocareala de sef de post frustrat la adresa unei religii nu ii sta bine!
2. In ceea ce priveste obtinerea autorizatiei/certificatului de acces la informatii clasificate secret de stat NU AVETI HABAR! Gata! Aici m-ati scos din sarite!
3. Afirm ca BOR a cerut de la DSU sprijin. Daca aveti alte informatii AICI SI ACUM LE DATI! Daca nu, mai usor cu "rusine".
4. Avem in Romania politisti care se cred dumnezei, care se pricep la toate, oameni fara caracter! Lasa, ba, berbecene sa se ocupe medicii de epidemiologie! Tu raporteaza-mi mie care iti platesc salariul ala gras si pensia ce dracu au cautat documente clasificate la tine acasa!

PS - Aurel, vorbeste frumos cu cine iti vorbeste frumos sau vei declansa aceeasi reactie. La mitocanie nu am sa stau sa ma scuipi!
PS 2 - berbeceanu "a sarit" cum i-a spus PNL si a scapat de dosar in prima faza. Este doar inca unul speriat de catuse care e in capabil de orice!
Daca l-am admirat pentru taria din primele zile acum imi starneste ceva intre mila si greata!

Iulian Mareș spunea...

Să vedeți ce lege specială pt notari se pregătește la inițiativa a 3 parlamentari PNL, care vor "sa elimine pensiile speciale"!

https://www.capital.ro/senatul-a-votat-se-face-o-noua-lege-a-pensiilor-ce-pensii-se-dau.html

Iulian Mareș spunea...

M,
Cu toată așteptarea dumitale eu îți spun că vor manca căcat (cf. DEX) cu gura plină, cu tiriplicul uriaș și-și vor lua și pt acasă, că de la pomană!

Leon spunea...

Iulica, NU va fi o lege speciala; cred ca au luat modelul Avocatilor care au o casa autonoma de pensii, si la fel va fi si pentru Notari.
Tot o casa de pensii separata are si personalul Clerical..!

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, U.M. 02666 B. se afla într-un bloc de locuințe cu 8 sau 10 et. (nu mai rețin) cu 3 scări pe str. Petre Ispirescu în fața Uzinei Vulcan, locație unde se țineau procesele unor militari sau concentrați care săvârșeau abateri (inclusiv dezertări sau comentau la adresa politicului). Avea un efectiv de 1.000-1.200 de militari, militari condamnați (foști pușcăriași zis diribiști) și civili (concentrați) din toată țara. Mai avea 2 Cp. cu puncte de cazare în cartierele Pieptănari și Sălăjan. “Elita” (cei fără antecedente penale și buni meseriași) lucrau la C.P. (cu ecusoane pe diferite culori/nivel de acces ]n anumite zone). Ceilalți erau repartizați la alte obiective (construiri de piețe, gen piața Rahova, blocuri de locuințe, etc.). Da, secretar de partid era Mr. Ilinca, Șef. St. Maj. Cpt. Botezatu, Medic Lt. maj. Obrocea avansat Cpt. în 1989 și care a făcut 2 săptămâni grevă în fața DLEN și M.Ap.N. până s-au plictisit și l-au avansat Mr. la exceptional. Am pornit de la securiști și am ajuns la alte discuții. Ca CDC-ist am făcut parte din comisia ce le-a “confiscate” pe bază de proces-verbal documentele din birou (am avut ce citi din notele informative despre papaciocari cu nume de cod, dar le cunoșteam scrisul la unii, alții se dădeau de gol prin informările făcute). Faptul că am raportat Cdt. și a fost schimbat și înlocuit cu un tânăr din promoție a fost destul. Subiect închis pentru mine indiferent dacă mă credeți sau nu.

Iulian Mareș spunea...

Știu eu? Însă conținutul legii contează, nu?