Un produs Blogger.

duminică, februarie 23, 2020

CCR dă decizie cu 7-2 că Mutu nu-l mai poate numi pe Sică. Urmează tehnocratul Ciucă!

85 comments

85 de comentarii:

Leon spunea...

"Domnul Ludovic Orban, îl știu de mult timp, vă imaginați că ne știm de peste 30 de ani. Dacă ați observat, el este tipic omul fără control. Adică el spune așa, zice, și cum o să se facă de râs PSD-ul votând pentru guvernul ăsta când ei…Dar uită că cu două minute mai înainte a zis că partidul lui nu-l votează, da? Bogdan Iacob de la Inpolitics tot scrie și îmi dă semnale. El a făcut o pasiune, să descopere de câte ori se contrazice domnul Orban. Domnul Orban este o contradicție și toată viața lui e plină de contradicții, adică ce zicea acum un an zice acum cu o seninătate… Ori n-are memorie, ori n-are logică. Repet, el e tipicul demnitarului fără control. Un om se roșește, zice, băi, stai puțin că acum două minute am zis că plouă, nu pot să vin acum și să spun nu plouă. El este… O să-l regretăm când n-o să mai fie premier și sunt sigur că nu o să mai fie după anticipate, dacă or să fie, o să ne amintim toți cu mare nostalgie dacă o să vină domnul Ciucă, ce dracului să spui despre domnul Ciucă? În calitate de observatori ai comicul involuntar al politicii, adică domnul Orban este… Azi nu s-a putut stăpâni și, supărat că Violeta Alexandru, care este speranța politicii, a căzut la audieri, ați văzut că a fost supărat pe ăia care au trecut. El are și această chestiune că îi dau sentimentele pe față, adică, la un moment dat, când e vorba de ministra aceasta a Muncii care e pusă la București și a și spus că e mult mai bună decât el, nu înțeleg de ce nu e ea premier… bun”, a susținut Ion Cristoiu.(Stiripesurse)

Alex spunea...

Cam asta au avut in plan de la inceput.Am crezut ca Ciuca va fi propus a imediat dupa motiunea.de.cenzura.Nu a fost asa.S-ar putea sa fie totusi o mare surpriza.Din pozitia de prim -ministru nu cred ca d-l Ciuca va face ceva ptr.noi .Poate ma.insel.Ii va fi greu sa intreprinda ceva in privinta pensionarilor militari,fiind dumnelui insisi rezervist.Presa abia asteapta.

Viorel spunea...

Dacă va fi numit domnul Ciucă (,) ca prim ministru, are singura șansă din viața dânsului ca militar, politician și om în primul rând de a schimba și rezolva TOATE inechitățile din sistemul militar (salarii, pensii, ajutoare).
Nu trebuie să se uite nici în spate la cea a fost, nici în stânga, nici în dreapta ci tot înainte dacă vrea să aibă o viață de politician adevărat, cinstit și onest, apreciat de voștii colegi și subordonați și de actualii politicieni indiferent de partid.
Când cineva nu te apreciază ca om, ca om politic, presa trece pe lângă tine și nu te “vede”, dânsul/dânșii simt nevoia să răbufnească (se sufocă) și atunci, nu din neștiință sau prostie (idee / vorbire calculată) aruncă pe piață “perle” ce rămân în istorie.
Mediatizarea lor devine pe loc mult mai amplă și de la simpli anonimi, devin mari politicieni, lăsând în umbră pe cei cu adevărate merite.
Ex.: - Domnul Daniel-Marian Vanghelie: - „almanahe”, „primarul care este”;
- Domnul Liviu Pop: - „genunche”;
- Doamna Anca Constantinescu: - „Ciocu' mic la ei, nu la noi, că acu' suntem noi la putere!”;
- Doamna Elena Băsescu: - "succesuri", etc.;
- Domnul Gheorghe Coman: - „meseria mea este auto”.

Dibaciu spunea...


A fi militar este un mod de viață, în care se împletesc spiritul riguros, temperamentul dinamic, sacrificiul. De bună seamă, la acestea se mai adaugă satisfacția și bucuria acelora care, prin propria voință, din vocație, consimt să se dedice carierei militare.
Profesia militară nu înseamnă doar manevre militare, exerciții și antrenamente. Sunt o multitudine de specialități militare care necesită numeroase abilități, dincolo de cele specifice combatanților. Foarte multe dintre ele au echivalent în viața civilă și asigură transferul de competențe dinspre și înspre alte ocupații.

Corpul profesional al militarilor reprezintă o unitate socială autonomă, un grup uman cu trăsături specifice. De altfel, o calitate de bază a militarului o reprezintă spiritul de corp, adică să împărtășești împreună cu ceilalți colegi valorile comune (mândrie, loialitate, încredere în sine, colegi și grup, onestitate, demnitate, onoare, disciplină, dăruire de sine, solidaritate etc.), proprii grupului militar de apartenență, pe care îl socotești deosebit față de alte colectivități umane.

Profesia militară trebuie să fie făcută pur și simplu din plăcere. Hotărârea, implicarea, curajul de a-ți susține ideile sunt definitorii; lipsa de idei, de sugestii,de opinii și promovarea unei comodități conservatoare nu vor duce la succes în cariera militară.

Militarii se angajează, prin jurământ, să răspundă „prezent” nevoilor armatei. Militarii se mută frecvent, acolo unde este nevoie de competențele lor profesionale,în țară sau în străinătate. Mobilitatea este una dintre caracteristicile acestei profesii, însă pentru disconfortul creat există și compensații, atât de natură materială sau financiară, cât și legate de satisfacțiile profesionale pe care le pot avea cei ce își doresc să cunoască locuri și oameni noi.

O carieră militară de succes începe într-un mediu al disciplinei, al valorilor și normelor militare. Dincolo de cerințele impuse de managementul resurselor umane pe linia selecției, tinerii care îmbrațișează cariera militară trebuie să fie caracterizați de voință, determinare, competitivitate, angajare efectivă și afectivă, curiozitate intelectuală și dorință de lucru în echipă.

Cariera militară înseamnă mai mult decât un loc de muncă. Militarii sunt în serviciul națiunii, de aceea profesia militară este una de vocație. Ea aduce multe satisfacții, chiar dacă implică uneori și sacrificii. Este o profesie a caracterelor tari, care pot adera la valori tradiționale cum sunt disciplina și rigoarea.

Cariera militară este un mod de viață și dincolo de munca efectivă. Militarii profesioniști au, pe lângă responsabilități, și drepturi de care beneficiază. În afara unui salariu constant crescător pe măsura evoluției în carieră și acceptabil la nivel național, militarii au dreptul la hrană și echipament gratuit, la medicamente și asistență medicală, la concedii și permisii, la facilități de odihnă și recuperare a capacității de muncă, la compensarea cheltuielilor pentru închirierea locuinței sau a transportului la familie, când își desfășoară activitatea în alte localități decât cele în care domiciliază. Mai sunt și alte drepturi, compensații sau facilități de care pot beneficia militarii, în funcție de situația profesională și socială a fiecăruia.

Într-o abordare tehnică, evoluția în carieră a personalului militar presupune parcurgerea succesivă a stagiilor în grade și funcții conferind, în principiu,tuturor, posibilitatea atingerii celor mai înalte trepte ale ierarhiei militare. Profesiei militare îi este asociată o pregătire profesională temeinică precum și dobândirea competențelor și experienței asociate posturilor ierarhice specifice carierei militare, din momentul acordării primului grad și încadrării în prima funcție.
Corectitudinea, transparența și șansele egale de evoluție în cariera militară constituie principiile de bază pe care se articulează normele legale, regulamentele și instrucțiunile interne aferente domeniului managementului resurselor umane, în Armata României.

Dibaciu spunea...

Cine a fost militar, ramane militar, indiferent de greutati. Restul sunt...povesti! Boss-ilor, armata e pe grade si functii!

Gigi spunea...

Domnilor,încă nu v-ați dumirit până acum despre faptul că oamenii vor anticipate? Și asta cât mai repede? Au și ăștialalți,popeștii,Ioneștii,olguțele,leșii lor,așa că slabe speranțe să ne facă dreptate!

Huhu Rezea spunea...

Ei, lasă-ne!
Se vede că ești propagandist de modă nouă.
Dar de ce nu spui că ai dat copy paste de aici?

https://dmru.mapn.ro/pages/view/96

Huhu Rezea spunea...

Va fi numit premierul ...ăăăăă!

Huhu Rezea spunea...

Care oameni?

M spunea...

Ziceam acum o lună ca Ciucă este vehiculat ca prim ministru TEHNOCRAT.

Eu îl văd ok nu îi găsesc decât o singură pată - mizeria făcută împreună cu Johannis pentru a rămâne șef SMA. Un joc murdar care a mânjit uniforma de militar.

Așa cum pentru mine Rareș Bogdan va rămâne veșnic "prezentatorul lui Vanghelie", domnul Ciucă va rămâne un supus patetic al lui Johannis.

totoiany48@gmail.com spunea...

Poate ...turcanele ... !

Iulian Mareș spunea...

V-ule,
Nu-ți dă iluzii căci vei avea deziluzii!
Nimic nu va fi în măsură să pună în practică! Nu că nu ar vrea....

brenda spunea...

prosti, dar multi

Iulian Mareș spunea...

Așa de frumos ați scris că mi-a mers la inimă și pe card!

Iulian Mareș spunea...

Așa este...!
Dar pe bani nu este?

Iulian Mareș spunea...

Sunt și altele...mult mai grave!

Viorel spunea...

Nu prea sunteți dibaci, cariera militară nu este excepția super pozitivă de la normalitate.
Fiecare profesie își are specificul ei, să nu îmi spuneți mie că se poate compara un general al Armatei Române cu un Neurochirurg (ex. doctorul Dan Șuiaga / 39 ani).
Fiecare este bun în domeniul lui, dar noi nu trebuie să ne considerăm deasupra tuturor (faceți o comparație între un Of., Gl. la 39 de ani și Dr. mai sus menționat).
„Pentru că nu există genii în medicină”, zice doctorul Dan Șuiaga. „Geniile, dacă sunt, sunt puține și de obicei sunt din astea discrete.
Diferența dintre neurochirurgie și alte ramuri, ar fi „că este cea mai tehnologizată specialitate”. Așa crede neurochirurgul. „Și de aia ajunge să fie pe undeva sus ca specialitate chirurgicală. Apare iPhone X, apare și o tehnologie neurochirgicală de la an la an”, spune medicul. Nu te naști cu un talent pentru asta, e convingerea lui. Toate se învață. Ca în orice meserie, „e 5% talent și restul e muncă”.
Între a salva o viață într-o zi de muncă și ați perfecționa pregătirea militară este diferență mare și satisfacția muncii depuse. Creierul este mult mai complex decât o situație tactică pe hartă.

Iulian Mareș spunea...

Putorile neomarxiste care nu au muncit o zi?

Viorel spunea...

Domnilor, am să vă spun și am să vă scriu un mic comentariu, ceea ce vă spun nu se aude, ceea ce vă scriu nu se vede decât de noi cei care scriem și citim pe acest blog. Vorba românului, “Haideți să ne facem frate cu dracul până trecem podul”, mai concret, facem și noi ca ei, promitem că îi votăm, ne vedem cu problemele rezolvate (totale sau cel puțin 75%/ cele mai importante, obligatoriu până la alegeri), apoi votăm cu cine vrem. Am luat plasă de la fiecare cum a vrut și când a vrut, cred că e cazul să inducem în erore inamicul până la victoria finală.

Viorel spunea...

Dibaciule, o fi armata dumitale (personală) pe grade și funcții, dar dacă vrei să fii credibil exprimăte corect. Mai explicit. Orice armată este formată și din personal auxiliar adică P.c.c. (personal civil contractual încadrat pe diferite funcții / medic, economist, contabil, administrator Cerc Militar / Cămin militar de garnizoană, recepționer, muncitori calificați/Formațiune cazarmare) bărbați și femei.
În armata ta constituită pe grade și funcții (militare) P.c.c. ce grad și funcții (militare, pentru că a lor sunt funcții civile) au ? Ascult, aștept provincia.

Iulian Mareș spunea...

Imaginea spune totul....

https://www.zoso.ro/img/2020/05/fun-ordonante.jpg

Cezar spunea...

@/Viorel
Ma uimesti!! Cata inteligenta la purtator
Dar tu nu ai principii? Nu votezi o doctrina politica..indiferent daca iti da sau nu..la un moment dat?
Trebuie musai la ...formol
Ca tine puicusorule..mai rar

M spunea...

@Iulian Mareș

Vă dați seama că atunci când diasporenii vor aduce corona - virusul în România noi nu avem guvern?

Johannis e vinovat pentru situația în care suntem. Ideea lui fixă cu anticipatele ne omoară efectiv!
Românii nu acceptau să le ia ăia porcii din curte chiar credeți că o să respecte o eventuală carantină?

Și cine să o dea că guvernul marionetă al lui Johannis nu poate să dea OUG!

Măi oameni buni, nu mai de joacă. Înțeleg că pe pnlisti nu îi interesează dar ce dracu facem?
Johannis și cu ai lui au dus țara asta aproape de dezastru!!!

Gigi spunea...

Cum,care oameni?Cei ai momentului...adicã.

Meriam spunea...

Nu era suficient unul, a mai apărut si un Viorel care bate câmpii.!!!

Viorel spunea...

Domnule Utilizator Microsoft, o fi nu zic nu, dar fiți mai pe subiect, la concret ce vreți să spuneți sau care e problema. O U.M. poate fi considerată în opinia dumneavoastră dar în special a domnului Dibaciu ca fiind o parte a Armatei Române. Dacă da, vă întreb pe amândoi. P.c.c. încadrați în U.M. respectivă parte a Armatei Române (ex. mai jos) ce grade și funcții (militare ????) au ? Este prea greu de înțeles ce am întrebat și de răspuns ?
Ex.concret: Stat organizare: Compartiment financiar-contabil (șef compartiment=1Of.; Economistă=1doamnă; Contabile=2doamne).
Ordinul Ministrului Apărării Naționale nr. M.-17/2012 „Regulamentul de ordine interioară aplicabil personalului civil din M.Ap.N.”

Leon spunea...

Cand Coronavirusul vine peste noi si dispre Est si dispre Vest, Presedintele Iohannis baga Tara in Criza...Anticipatelor !

M spunea...

@Viorel

Cu tot respectul, bravo chirurgului. El e important într-o anumită situație și pentru anumiți oameni. Dacă nu am probleme la cap din partea mea e inutil.

La fel și cu militarul. Dacă e pace, nu suntem în NATO, nu e cutremur, nu e coronavirus nu avem nevoie de el.

Ați auzit de John Entwistle? Un imens talent, poate cel mai bun interpret la corn englezesc. Dacă ești fan.... E una. Dacă nu, nu te interesează...

Pe scurt: fiecare e important. De la acarul care dă cu ciocănelul în roțile de tren până la cine vrea domnia ta.
Se cer multe de la militar, se cer multe și de la neurochirurg.
Diferența e că, în urma propagandei ostile, recompensarea neurichirurgului este meritată iar cele ale militarului este "nesimțită".

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Numai prostii debitezi!
Kirurgul tau salvează i viață! Sau nu! Militarul salvează un popor! Sau nu!
Situația pe o harta și rezolvarea ei înseamnă multa carte și curaj! Aici poți asemăna cu intervenția kirurgului!
La aman2 acțiunea înseamnă sânge!

*Ție îți este rușine cu numele și trecutul tau? DC?

Alex spunea...

Nu se poate face asa ceva.Parerea mea este ca atunci cand ai votat o formatiune politica al carei ideologii ai impartasit-o de la inceput,mergi cu ea pana la capat.Sunt situatii exact ca intr-o familie.Trebuie sa fii alaturi de acea formatiune pana la capat,cu bune si cu rele.
Mi-ar fi placut ca si unii oameni politici sa gandeasca la fel.Sunt cativa care au trecut de la un partid la altul fara rusine.Traseismul politic ar trebui interzis.
In concluzie domnule Viorel,sper ca ati facut o gluma proasta.

ifrim spunea...

@Viorel.Am și eu mândria mea.Cum mă pot uita apoi in oglină?Am fost șoim al patriei,UTCist,comunist,bugetar de stânga ,pământul galben mă mai schimbăCe enormități scrii d-ta sunt sunt apucături de coorwe!

ifrim spunea...

Băăăi țăranilor nu mai copiați fără a specifica sursa.Bag samă sefu' are program antiplagiat și vă anulează doctoratele.N-ar fi o problemă dacă nu v-ar dispărea și sporul aferent!

ifrim spunea...

@Huhu.Aveți dreptate dar pe lângă ce consilieri are dreptul iși mai ia 3 dudui pe imagine,dicție,discurs.De rușinea fetelor se pune la punct,problemă rezolvată.A putut tanti Veorica și nu reușește ditai generalul?

Silver spunea...

Ciucalete = hoț !

Viorel spunea...

Ce a scris domnul Dibaciu ma intrigat, adică de ce dânsul poate gândi și scrie așa frumos despre cariera militarului român și eu nu, mi se părea chiar prea bine și corect făcut comentariul. Nu am știut că a plagiat: Brigada 30 Gardă "Mihai Viteazul" prezintă: Cariera militară / Categorii de personal, până acum 5 min. când am văzut linkul prezentat de domnul Huhu Rezea. Putea să pună ghilimelele de rigoare cel puțin.
Prin comentariul meu am vrut să fac o paralelă între o profesie și alta. Toate au importanța lor dar făcute la momentul potrivit. Deocamdată nu ne atacă (militar) nimeni, suntem protejați NATO și contribuim la protejarea altora prin misiuni externe. Cei din țară ne pregătim (sper să nu fie cazul niciodată) pentru orice eventualitate. Dacă nu ne luptăm cu nimeni nu înseamnă că meritele noastre sunt mai prejos. Medicul însă (neurochirurgul în special) salvează vieți zilnic.
Domnule M, sunt de acord cu afirmațiile dumneavostră cu mici precizări.
Avem nevoie de militari pentru intimidarea inamicului. Cică dacă tov. Ceaușescu mai trăia 3-5 ani am fi construit (acest mic popor dar inteligent și bogat) bomba nucleară. După Canada, Argentina și nu mai știu ce țară dețineam cea mai pură apă grea folosită la așa ceva. Am avut cantități enorme dar le-au vândut. Oare cine și cui ? Dacă aveam bomba nucleară, mai avea tupeu să ne atace / amenințe cineva ?
Nu medicul, profesorul, inginerul, chiar muncitorul de rând spune că salariile sau pensiile noastre sunt nesimțite (probabil mulți avem în familie părinți, frați, surori, rude care sunt medici, profesori, ingineri, etc.) ci clasa politică prin intermediul presei și TV., prin declarații directe, fără acoprire, fără rușine față de o instituție cu mare încredere în rândul omului de rând. Când în timp vor dispărea cetățenii care au făcut armata și vor rămâne doar afonii de după 2007 când a fost eliminat serviciul militar obligatoriu, încrederea populației în armată va fi, cât domnule M ?

Viorel spunea...

Nu mă jigniți domnule Ifrim, dacă sunteși militar adevărat provenit ca și mine din fiu de țăran (ați uitat să scrieți / poate intelectual), șoim al patriei, utecist, comunist, bugetar, atunci aveți adevărata mândrie (nu falsă) și spuneți clar și la subiect că am apucături de c.r.e, sau mai bine zis “domnișoare” de pe centură.
Dar ca întrebare, pe ce va bazați afirmațiile ? Cei care au modificat Legea nr. 223, au dat O.U. nr. 57, 59, 90, 114 și ne-au tras-o pe din față și pe la spate ca să mă exprim direct, cum se numesc ? Doamne, domnișoare sau c.r.e masculine / feminine ?
Eu v-am stimat, vă respect, și chiar dacă nu o să fiți de acord (din mândrie) vă compătimesc pentru bolile și situația în care vă aflați. Nici eu nu sunt prea departe de situația dumneavoastr, poate diferă vârsta. Politicienii trebuie învinși cu propriile arme.

Viorel spunea...

Pentru toți cei care au citit comentariul meu și au ripostat (Ifrim, Cezar, Meriam, Alex), îi rog să-l mai citească o dată pe litere și cu glas tare pentru al înțelege.
Redau: “Domnilor, am să vă spun și am să vă scriu un mic comentariu, ceea ce vă spun nu se aude, ceea ce vă scriu nu se vede decât de noi cei care scriem și citim pe acest blog”.
Am scris și mai jos pentru domnul Cezar, chiar nu v-ați prins de bășcălie. Am vrut să văd reacția celor ce nu sunt militari și comentează sau aruncă pastile pentru a băga intrigi între noi.
Cezar, nume de roman, păstrați uimirea pentru dumneavostră iar principiile și doctina, dar mai ales programele de guvernare pentru politicieni.
Vedeți comentariul adresat domnului Ifrim. Clasa politică (,) când va tăiat salariul, va modificat Legea nr. 223, au dat O.U. nr. 57, 90, 114 au fost făcute în baza unor principii ? Dacă da și dacă suferiți de dorul doctrinei, principiilor, programelor de guvernare, atunci luații pe ei în brațe, pupațivă pe obraz, dar nu mai stați cu mâna întinsă la pomana lor pentru că în baza celor menționate nu meritați să primiți decât felicitări și strângeri de mână. Chiar și râd de dumneavoastră, cum dracu să nu citescă nimeni dintre ei (politrucii) comentariul meu. Chiar nu v-ați prins de bășcălie ? Atunci înseamnă că dumneavostră stați prost cu inteligența, a mea este la purtător pe Hard Disk, dacă vreți vă recomand unul de firmă. Rarități în gândire, cu scuzele de rigoare sunteți dumneavoastră. Dumneavostră nu vă trebuie formol, pentru a fi consrvat pe o durată cât mai lungă ca la mumiile egiptene, folosiți pentru îmbălsămare dacă simțiți nevoia rășini sau balsamuri frumos mirositoare.

Iulian Mareș spunea...

Da dl. Drăghici, de dumneata!

Iulian Mareș spunea...

V-ule,
am mai spus-o: cel de la care ai asteptari, ca de la Mesia, nu va rezolva nimic! Nu acum, nici maine si nici luna viitoare! Niciodata! Nu-l confunda cu altii!

Iulian Mareș spunea...

Pt a vedea dimensiunea unei pandemii:

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR1rqw5fptWMVbhforiQmvymrJ5py3DHOL5hhwV_vfyZM0Mk0qUQwtoHuQY#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Iulian Mareș spunea...

Mascariciul pleaca in somaj! Cei care se gudurau pe langa el vor actiona sa-i ia si puterea din partid, apoi dosarul DNA se poate redeskide...

Strategia prin care Ludovic Orban a forțat alegerile anticipate îl va lăsa fără fotoliul de premier. Luni, 24 februarie se judecă la CCR sesizarea privind conflictul între președinte și Parlament.

Sesizarea a fost făcută de PSD după ce șeful statului l-a nominalizat pe Orban pentru un nou mandat în fruntea Executivului.

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a declarat pentru DCNews că sunt șanse mari ca ,luni, Curtea să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională generat prin desemnarea lui Ludovic Orban de către Klaus Iohannis. Deci, președintele nu va mai putea să-l desemneze și va trebui să trmită Parlamentului altă nominalizare.

”Citiți Decizia 80/2014, a spus Augustin Zegrean, prin care Curtea a respins propunerea de revizuire a Constituției, propunere făcută de USL. Vedeți paragrafele 325-326. Atunci s-au dat interpretări privind mai multe paragrafe din legea supremă în stat. Procedura de numire a guvernului este bine precizată în Constituție, iar președintele trebuie să facă nominalizarea, după consultări, astfel încât să rezolve criza guvernamentală, nu să o adâncească. Cu alte cuvinte, președintele trebuie să acționeze astfel încât să fie guvern, nu să cadă guvernul în Parlament. De aceea, cred că sesizarea PSD va fi admisă”, a concluzionat Augustin Zegrean.
Greseala Mutului: cand incepi o lupta primul atac trebuie sa fie naucitor, devastator si vii cu ce ai mai bun in FAI, ca sa-ti asiguri macar un obiectiv limitat! Daca Or_Ban este de Es.1/FAI, eu sunt rabin!
Se va dovedi si ca omul din FAU este nepotrivit ....

*Dar mai stii ce poate rescoate CCR pt viitor, caci pt prezent s-a pronuntat deja, in 2014.


Strategia prin care Ludovic Orban a forțat alegerile anticipate îl va lăsa fără fotoliul de premier. Luni, 24 februarie se judecă la CCR sesizarea privind conflictul între președinte și Parlament.

Sesizarea a fost făcută de PSD după ce șeful statului l-a nominalizat pe Orban pentru un nou mandat în fruntea Executivului.

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a declarat pentru DCNews că sunt șanse mari ca ,luni, Curtea să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională generat prin desemnarea lui Ludovic Orban de către Klaus Iohannis. Deci, președintele nu va mai putea să-l desemneze și va trebui să trmită Parlamentului altă nominalizare.

”Citiți Decizia 80/2024, a spus Augustin Zegrean, prin care Curtea a respins propunerea de revizuire a Constituției, propunere făcută de USL. Vedeți paragrafele 325-326. Atunci s-au dat interpretări privind mai multe paragrafe din legea supremă în stat. Procedura de numire a guvernului este bine precizată în Constituție, iar președintele trebuie să facă nominalizarea, după consultări, astfel încât să rezolve criza guvernamentală, nu să o adâncească. Cu alte cuvinte, președintele trebuie să acționeze astfel încât să fie guvern, nu să cadă guvernul în Parlament. De aceea, cred că sesizarea PSD va fi admisă”, a concluzionat Augustin Zegrean.

Iulian Mareș spunea...

KWI trebuie sa inteleaga:

Dacă suspendăm şi Parlamentul, îl dizolvăm nu înseamnă că pleacă acasă'


'Dacă suspendăm şi Parlamentul, îl dizolvăm nu înseamnă că pleacă acasă. Dacă este dizolvat, Parlamentul nu mai are voie să dea legi organice, numai legi ordinare. Dacă este nevoie de mutări de bani, resurse către domnul Arafat, să gestioneze această criză, dacă avem şi guvern demis şi parlament dizolvat, nu se poate face legal'

M spunea...

@Iulian Mareș

Cu pandemia se luptă în primul rând folosindu-se autoritatea. În Italia au dat, noaptea ca hoții 😁, oug de carantină cu pedeapsă de 3 luni închisoare pentru cine o încalcă!

La noi guvernul marionetă al lui Johannis a dat 25 de oug aiurea, să își satisfacă clientela.
Din cauză că Johannis vrea cu disperare alegeri anticipate nu avem guvern deci nu se pot da oug. Ce dracu facem?

Autoritatea ar trebui impusă de poliție, jandarmerie și Armată. Primele două au fost complet golite de autoritate de atacurile rezist și Johannis (vă amintiți că acum 6 luni ziceam că e o catastrofă ca președintele să atace forțele de ordine?)

Ministrul Sănătății se plimbă prin Franța, Arafat e atacat, România e in degringoladă.
Sărăntocii din diaspora italiană or să aducă boala în România. Am mai spus, numai rele ne vin din diaspora.

Era un diasporean aseară din Italia care zicea pe față că și-a luat bilet de avion către țară că în zona lui e virus și e nasol.
Chiar credeți că la noi mai e o autoritate care să impună carantina?

Dacă vine boala la noi se rezolvă problema pensiilor! 😁😁😁

M spunea...

Foarte bine punctat dl. Iulian Mareș!!!

1. Singurul care poate da legi organice e Parlamentul.
2. Regimul stării de asediu şi al stării de urgenţă se reglementeaza prin Lege Organica.
3. Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.
4. Preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia.
5. Guvernul italian a decretat vineri stare de urgenţă pentru a accelera lupta împotriva noului tip de coronavirus şi pentru a evita o eventuală contagiere a populaţiei, la o zi după anunţul referitor la depistarea primelor două cazuri.

Sfatul meu: sa aveti acasa provizii pentru 3 saptamani.


Huhu Rezea spunea...

@Mareș
Ai obiceiul prost de a cita texte fără a menționa cine le spune.
Asta a spus-o Ciolacu, ca un gâgă.
Parlamentul nu se suspendă, ci chiar se dizolvă, pentru a declanșa alegeri anticipate.
Nu am găsit niciun text în Constituție din care să rezulte că Parlamentul ar mai funcționa în vreun fel după dizolvare. Nu mai dă nici legi anorganice.

Călugărul spunea...

Legile organice în colonia Romanistan sunt doar hârtie igienică pot fi modificate definitiv prin OUG. Exemplu legea 223/ 2015 modificata prin trei OUG neaprobate de sparlament. Colonie de hoți .

Huhu Rezea spunea...

Vorbești prostii!
Art. 115 din Constituție enumeră expres domeniile în care nu se pot da ordonanțe de urgență:

Art. 115
(6) Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica.

M spunea...

Corect Huhu

17. Examinând excepția de neconstituționalitate, Curtea constată că un prim aspect pus în discuție de autorul acesteia vizează pretinsa neconstituționalitate ce decurge din modificarea unor prevederi ale legii organice prin dispozițiile unei ordonanțe de urgență emise de Guvern. Referitor la această critică, Curtea reține că interdicția extinderii prerogativelor legislative delegate ale Guvernului și asupra domeniului legilor organice este prevăzută, în mod expres, de art. 115 alin. (1) din Constituție, în care se arată că "Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanțe în domenii care nu fac obiectul legilor organice." Aceste prevederi constituționale nu au în vedere însă și ordonanțele de urgență, al căror domeniu de reglementare este delimitat de prevederile art. 115 alin. (6) din Constituție.

18. În același context, Curtea amintește că, prin Decizia nr. 27 din 10 februarie 1998, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 146 din 10 aprilie 1998, a statuat în sensul că "ordonanța, fiind expresia unei delegări legislative, în mod necesar implică și posibilitatea modificării sau abrogării legilor în vigoare, în funcție de limitele abilitării legislative [...]". De asemenea, prin Decizia nr. 102 din 31 octombrie 1995, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 287 din 11 decembrie 1995, Curtea a reținut că, prin ordonanțe, Guvernul poate "să reglementeze primar, să modifice sau să abroge reglementarea existentă".

19. Prin decizii mai recente, așa cum sunt Decizia nr. 842 din 2 iunie 2009, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 464 din 6 iulie 2009, Decizia nr. 984 din 30 iunie 2009, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 542 din 4 august 2009, ori Decizia nr 989 din 30 iunie 2009, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 31 iulie 2009, Curtea a reținut că adoptarea ordonanțelor de urgență numai în scopul contracarării unei măsuri de politică legislativă, adoptată de Parlament, încalcă art. 1 alin. (4), art. 61 alin. (1) și art. 115 alin. (4) din Constituție, dar, prin Decizia nr. 278 din 23 aprilie 2015, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 447 din 23 iunie 2015, a precizat că această limitare a legiferării privește numai situația când sunt afectate drepturi fundamentale.


Cred ca se vede ca e citat! (Decizia nr. 349/2018 a CCR)

Alex spunea...

Proasta strategie si-a ales d-l Viorel ptr.a "deconspira" civilii.Era destul un curios di afara sa arunce doar o privire la acel comentariu ,fara a se mai uita vreodata pe acest site.Parerea lui despre dvs.ar fi ramas proasta ptr.totdeauna.Ptr.ca a-ti revenit cu explicatia ,hai sa spunem ca v-am inteles.Astept ca d-l Cezar sa va dea un raspuns pe masura.Sunt la fel de militar ca si dvs.numai ca nu fac glume de copii mici.

gheo spunea...

Dl Ciuca, daca perinto minune va ajunge prim-ministru iar minunile au intrecut realitatea dupa 1990, va deveni un pion, ceea ce a si fost sau este ca ministru al apararii. Un pion executa ordinele cailor, turelor, regilor sau ... chiar si a nebunilor. Nu va amagiti, traim in Romania chiar daca nu ne place cum traim.

Militar de la 14 ani spunea...

Nu va face nimic pentru că va fi în lumina reflectoarelor.
Dacă va fi numit după alegerile la termen sau anticipate, atunci va fi obligat să facă ceva pentru pensionarii militari. Mai avem de așteptat!

Iulian Mareș spunea...

La băltoaca din Fălticeni merge orice...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Pai tu cum crezi că se întâmplă? Doar așa, pa și ne vedem la alegeri?
Daca nu funcționează nici măcar 50% Parlamentul, nu este dictatura? Asta este practica internațională!

Iulian Mareș spunea...

Nimeni nu și-a inkipuit că Natura poate rezolva așa ușor, pt Ea, inekitatile din L-223!
Conform programului și planificării...😂👍

Iulian Mareș spunea...

M,
Oare de ce vin f mulți diasporezi acasă?
1- a mărit Or-Banul salariile?
2- s-au înmulțit locurile de munca bine plătite?
3- și-a întărit coama 🦁?
4- să protesteze împotriva Molâului?
5- se da pământ moka? Sau tractoare/solarii?
6- a crescut considerabil dobânda la bănci, mai ales în €?
7- s-au pensionat și le crește pct de pensie cu 40%?
Nuuu, nimic din toate astea!
Nu au asigurări medicale și vin ciopor la mila sistemului de stat, mult hulit și scuipat!
In plus, vestitul ministru Costake a anunțat pe FB că vestitul spital Polisano, condus de finul vestitului naș-Presedinte tratează "pro bono" orice individ contaminat cu virusul gripei și în mod special diasporezi fara asigurare medicală!
Să fie primit, însă Bine au venit, căci rău au nimerit!

*In aceste vremuri tulburi doar doctorii, popii și ciocli fac averi!

M spunea...

@Iulian Mareș
😁😁😁😁😁 Ezact!

Si mai sunt motive:
Stau ilegal,
Sunt cautati de politiile din tarile respective,
Se pregatesc de confruntari violente cu jandarmii care probabil ca vor fi trimisi sa impuna masurile de carantina.

M spunea...

Aici e o fractura logica:

Daca PSD si aliatii lor AU MAJORITATE atunci in spiritul Constitutiei si pentru rezolvarea crizei Johannis ar fi trebuit sa numeasca un candidat de prim ministru de la ei.

Daca PSD si aliatii NU AU MAJORITATE atunci Johannis a procedat corect si PNL si aliatii pot sa isi treaca/pice guvernul sa organizeze anticipate in 2 sau in 7 tururi - ce vor ei!

Nu poti sa urlii ca un bou ca PSD are majoritate si ca nu face ce vrei tu dar in acelasi timp sa incerci sa impui un prim ministru si un guvern al unei minoritati. Inteleg ca astia ai lui Johannis sunt cam tampitei dar ei chiar nu realizeaza penibilul?

PS - departe de mine dorinta de a o vedea pe Olguta iar la putere dar pur si simplu ma enerveaza prostia astora.

M spunea...

@Viorel

Din pacate "medicul, profesorul, inginerul, chiar muncitorul de rând spune că salariile sau pensiile noastre sunt nesimțite". CHIAR SPUN!!!!

Sindicatele din invatamant nu vad ca ei muncesc 12 ore/saptamana si au 4 luni de concedii dar pe culoarele Parlamentului se agata de cate un parlamentar si se milogesc pentru "pensii speciale ca si alti bugetari, niste tablagii cu 12 clase".

Sa fie sanatosi!

O intrebare! Cum credeti ca e: politicienii au vazut nemultumirea unora fata de pensiile militare, au preluat subiectul si pentru voturile alora tot agita tema asta sau, invers, politicienii au inventat subiectul si au convins cetatenii mai slabi cu mintea ca e o tema importanta ce trebuie rezolvata?
Sau mai pe scurt: ce a fost mai intai, oul sau gaina?

Viorel spunea...

Prea puțin mă interesează părerea unora despre mine domnule Alex. Mă bucur că nu faceți glume de copii mici, mă întristează faptul că dumneavoastră ca militar aveți un scris și o gândire de copil puțin mai mare. De unde știți că civilii care citesc comentariul meu au o părere proastă despre mine, veniți cu argumente nu presupuneri, presupunerile în fața instanței nu sunt probe, sunt doar voebe goale. Spre exemplu, o gândire de copil aveți dumneavoastră afirmând: “partid / ideologie / mers până la capăt”. Să presupunem că agreați PNL, ideologia, doctrina, programul, etc., ajug la guvernare și în decembrie vă anunță că începând cu data de 01.01.2021 pensiile se impozitează de la 1 leu în sus cu 25% (ca și tăierile de salarii), mai mul se reintroduce contribuția la sănătate. Dumneavoastră familistul, cum specificați în comentariu v-ați făcut un calcul cu cheltuielile la zi și vă treziți că nu vă ajung banii. Mai iubiți PNL-ul, ideologia, doctrina, programul care v-a dezamăgit după ce l-ați votat ? “Situații exact ca într-o familie” / Domnul ministru Ciucă din ce familie a făcut parte până a trecut în rezervă și acum a uitat de noi ? Ați făcut 2 comentarii care pentru mine însumate, chiar reprezintă o glumă proastă (ca să vă citez).

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, am analizat toate partidele mici și mari, aportul pe care l-ar putea aduce la formarea unui guvern care timp de 4 ani să-și ducă programul până la capăt, program și parlamentari votați de poporul român, care să aibă majoritate în proporție 55 la 45 sau chiar 60 la 40 pentru a exista un echilibru politic. Nu am găsit nici o soluție. Aruncați-mi o pastilă, o idee, cum vedeți dumneavoastră în conjunctura actuală viitorul guvern. Accept orice variantă dacă este benefică marii majorități.

Iulian Mareș spunea...

Cel mai indicat și benefic ar fi așa:
- să fie dizolvat Parlamentul;a
- să nu mai avem nici guvern;
- să ne conducă Groful cum vrea el și Răvășitoare!

Viorel spunea...

Domnule Utilizator Microsoft, sunteți penibil pentru mine motiv pentru care nu vă mai răspund la nici o provocare, nu sunteți nici informat nici pregătit în acest domeniu. Am afirmat de N ori, în ultimii 19 ani și 7 luni de carieră militară mi-am desfășurat activitatea la Compartimentul S. 1 Personal. Ce-mi prezentați dumneavoastră acolo sunt mizilicuri pentru mine, le cunosc integral de la A la Z. Dacă vreți să fiți mult mai bine informat despre P.c.c, din unitățile militare, citiți Ordinul Ministrului Apărării Naționale nr. M.-17/2012 „Regulamentul de ordine interioară aplicabil personalului civil din M.Ap.N.” și Legea nr. 53 / 2003 Codul muncii cu modificările și completările ulterioare. Astea sunt parte din documentele de bază care redă activitatea P.c.c. în armată și viața civilă (C.M.) Citiți ordine și legi, nu fragmente din ele. Citiți cum se face și când se face evaluarea P.c.c., criterii specifice și generale ale funcției, modalitate de punctare, etc. Interesant, nu! Interesant, nu!, vă tot repetați ca și cum ați fi descoperit vaccinul anti coronavirus. Și spre știința dumneavoastră, persoana care a condus ani de zile D.M.R.U., astăzi D.G.M.R.U., mi-a fost commandant în 2 unități diferite și am avut de la cine învăța. Propun să-ți schimbi pseudonimul că nu te caracterizează, este prea pompos pentru dumneavoastră.

Iulian Mareș spunea...

Mutu iar nu pricepe ceea ce citește!
Înseamnă că nu trece Testul Pisa?

M spunea...

@Alex

Plecam de la ideea ca un partid este in realitate o asociatie care lupta pentru a indeplini aspiratiile membrilor. Este complet gresit sa credem ca un partid se zbate pentru "binele general", "bunastarea tuturor romanilor" etc.

Daca este asa este posibil ca un partid, la un moment dat, sa nu mai reprezinte aspiratiile dumneavoastra. Atunci ce faci? Ramai cu un partid care promoveaza legi IMPOTRIVA dumneavoastra?

Eu nu sunt afiliat nici unui partid, pur si simplu urmaresc "oferta" si decid in consecinta. La fel cum nu sunt afiliat nici unei anumite marci de masina sau unui anumit supermarket.

PSD, prin programul de guvernare al lui Dragnea, s-a apropiat de aspiratiile mele. Apoi a venit Olguta si a dat-o in grad. Ce sa fac? Sa zic "PSD ca tine nu mai e"?

Ca si aici pe forum! Cum pot sa sprijin proiecte de modificare a L223 care imi afecteaza MIE pensia? De aceea eu militez constant, pentru a putea aduce cat mai multi la aceeasi idee ca indiferent de proiect nimeni nu trebuie sa piarda si ca trebuiesc crescute in primul rand pensiile mici.
Nu prea am fani, asta e! Pentru unii e mai important sa scada pensiile unora decat sa creasca ale lor!

M spunea...

Il incurca pe Johannis Legea 90/2001 care zice ca membrii guvernului trebuie sa fie "persoane" ca daca era numai Constitutia care nu precizeaza asta("preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru") Mutu, destept cum il stim, numea un ficus prim ministru!

M spunea...

Ehei, un biet profesoras de provincie la acelasi nivel cu Dancila (parca si aia tot profesoara de provincie).

Viorel spunea...

Dacă asta este concluzia dumneavoastră domnule M că politicienii au inventat subiectul și că îl agită de la stânga spre dreapta și invers pentru inducerea în eroare a electoratului, demonizarea noastră și obținerea susținerii politice în funcție de interes, vă întreb, ați fost la vot la alegerile europarlamentare, prezidențiale, dar la cele locale și parlamentare mergeți ?, dacă da, cu cine votați pentru că ați afirmat că politicienii...etc., etc. sunt negri în cerul gurii fără să specificați care anume, deci mergeți la vot dacă toți sunt răi ? Nici oul, nici găina, ci cocoșul.

Iulian Mareș spunea...

Cred că PNL va intra în carantină pe timp nelimitat, lângă PNȚCD!
Măscăriciul are febră mare...

Viorel spunea...

Gheo, pe tabla de șah, pionul este singura piesă care poate deveni regină și cum în viața de zi cu zi în casă cântă “regina” și nu regele, domnul Ciucă are toate șansele să-și impună punctul de vedere, asta dacă se respectă regula jocului de șah și de familie. (Pamflet).

Iulian Mareș spunea...

M,
Jandarmii vor fi întrebuințați pt a bate parlamentarii și pe membrii CCR! 😂🤣😭💪👌

Viorel spunea...

Acum mi se confirmă cele comentate de mine (din popor / de la 70 de ani dai în mintea copiilor), vă respect ca vârstă dacă este reală, cât despre studii și alte calități mă îndoiesc. Mai erau vreo 3 de Anonim pe blog și nu îi puteam distinge unul de celălalt (au fost atenționați de domnul Huhu Rezea), așa că dacă l-am confundat pe domnul Ifrim (“țăranul” este un om cu bun simț și respect, „băi”)cu domnul Cornelius Flavius Ifrim atunci este greșeala mea. Da, Drăghici sună mai frumos, mai melodios. Nu vă zgârie la auz cuvântul domnule Utilizator Microsoft, parcă m-aș adresa unui robot și nu unei persoane. Dar totul e posibil ca la capătul celălalt să fie un robot.
Probă de deșteptăciune: “Se citează sursa”; nu este obligatoriu a spus comisia de verificare a lucrărilor de doctorat (formată din profesori universitari pe diferite domenii) în acest scandal, era valabil și dacă textul prezentat în lucrare era încadrat de ghilimele pentru a se scoate în evidență că citatul / textul aparține altei persoane și nu autorului lucrării (corect este sursa și ghilimele, dar se poate folosi și una din cele două). Uitați și bomba nucleară de la resurse umane prezentată de cai verzi pe pereți, pentru domnia voastră pe ecran panoramic (,) ca să vedeți mai bine.
În 1989, Ceaușescu a susținut că România avea tehnologia pentru a construi arme nucleare, dar că rămăsese „ferm hotărât să lupte împotriva armelor nucleare”.[1
https://ro.wikipedia.org/wiki/Rom%C3%A2nia_%C8%99i_armele_de_distrugere_%C3%AEn_mas%C4%83
În decembrie 1985, regimul Ceauşescu a autorizat realizarea unor experimente nucleare secrete la Piteşti. Aceste acţiuni au fost devoalate abia în anul 1992 de către noile autorităţi române Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică – organizaţie înfiinţată sub egida ONU în 1957, cu sediul la Viena.

https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/cum-s-a-spulberat-visul-ceausescu-bomba-nucleara-afacerile-murdare-apa-grea-romaniei-1_5dcd992b5163ec427105c4d1/index.html
În timp ce la nivel declarativ Nicolae Ceaușescu cerea atât americanilor, cât și sovieticilor retragerea armelor nucleare din Europa, dictatorul comunist încerca, la rândul său, să producă bombe atomice.
Citeşte întreaga ştire: Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
https://www.libertatea.ro/stiri/ungaria-se-plangea-ca-romania-a-amenintat-o-cu-arme-nucleare-in-1989-adevarul-despre-bomba-atomica-a-lui-ceausescu-2858707
Final de sezon / serial. Citiți și învățați, apoi contraziceți. 41 de ani la cazarmare.

M spunea...

@Viorel

Calm, stimabile!
Eu am zis că subiectul există.
El putea să izvorască de la "poporul" nemulțumit sau de la politicienii în căutare de subiecte de campanie.
Acum este ventilat pentru a menține atenția și mobilizarea.

Da, am votat. Cu cine? Cu partidul care A prezentat un program apropiat de interesele mele și care NU a promovat manifestări opuse valorilor în care cred.

Se poate vota pozitiv (pe ăla care îți place) sau negativ (contra ăluia care nu îți place). De obicei alegerile într-un tur se bazează pe votul pozitiv iar cele în două tururi pe votul negativ.

PNL și USR, vectori de ură în societatea noastră, sunt interesate de alegerile în două tururi.

Unde dracu am zis eu ca "toți sunt răi."

BONIFATIE spunea...


E greu când „uiți” de atribuțiile C., pui între paranteze, în mod repetat, deciziile CCR și confunzi funcția de mediator cu aceea de modelator sau demolator.
Ce-și face omul cu mâna lui, pe mâna altora, duce la... „au scăzut șansele la alegerile anticipate” (dixit KW). Nici cu toate partidele, de golf, nu mi-e rușine. Unde-i „Vocea Patriotului Naționale?”
Căldură mare, mon cher! Se aude că peste 40 grade C moare și coronavirusul.

Viorel spunea...

Domnule M, reformulez “nu toți politicienii sunt răi” / sunt doar mincinoși (nu toți), dar când au preluat și comentat public (ce faci, nu le verifici dacă sunt reale, dacă sunt minciuni nu apari ca prostul în public) subiectele mincinoase (dacă ar fi în sala de judecată, în fața judecătorului jurând pe biblie că spun adevărul și în fond ei mint, cu cât se pedepsește mărturia mincinoasă ?) creând discordie, invidie, ură, care poate duce și la violență între noi și cei cu “mintea slabă” cum pot fi catalogați, buni sau răi ? Nu, ăștia nu sunt politicieni ci ființe (nu spun oameni) de cea mai joasă speță. Eu când am avut curajul să spun că sunt adeptul persoanei X sau partidului Z (specificând despre cine este vorba), au sărit vreo 7 la gâtul meu și nu erau cu mintea slabă (asta cred ei) interzicându-mi dreptul la opinie. În rest, numai de bine.

Iulian Mareș spunea...

Singura solutie care ar impaca toate fortele politice parlamentare ar fi un guvern de uniune nationala, data fiind situatia actuala interna si internationala!
dar cum interesele antinationale ale Mutului nu converg cu cele 20% pozitii parlamentare detiunute de PNL acesta nu vrea! El se bazeaza pe cei 65% de la alegeri...
Sa o tina tot asa caci din toamna grea viata va avea! Mai bine ar demisiona din proprie initiativa!
Gata, nu mai tine cu manausi de piele intorsa!

Iulian Mareș spunea...

M,
Daca esti autist si nu intelegi un text este posibil sa nu sesizeze fractura logica!
Ce, daltonistii isi dau seama ca incurca culorile?

Iulian Mareș spunea...

V-ule,
tu de ce crezi ca am scris eu ca NU VA FACE NIMIC?

M spunea...

@Viorel

Asta este cu totul si cu totul altceva!!!!

Dar va intreb: actorul ce joaca intr-o piesa este talentat sau mincinos?
Ambasadorul care negociaza un tratat benefic tarii sale este diplomat sau mincinos?

Politicienii slujesc interesul grupului pe care il reprezinta. Intrebarea e daca faci parte din acel grup sau daca interesele acelui grup sunt si ale domniei tale!

Eu accept ca cineva sa aiba alte opinii si ii raspund civilizat daca se exprima civilizat. Cu doua exceptii: opiniile sa nu incite la violenta sau la atitudini antinationale.

Viorel spunea...

Domnule M, Actorul=talent+muncă; Ambasadorul pentru interesele țării sale poate fi: diplomat, mincinos sau ambele (scopul scuză mijloacele). Politicienii slujesc întâi interesul propriu, apoi pe cel de grup. Mai suntem și noi, pensionarii militari care ar trebui să ne susținem interesele de grup (grupul nostru), la fel ca politicienii. Dar noi suntem divizați politic (de către politic sau din proprie inițiativă) tocmai pentru a nu ne putea atinge scopul (al nostru) ci pe al lor. Fiecare partid vrea votul nostru în totalitate iar dacă nu se poate, măcar câte o părticică la fiecare. Dacă ei când își pierd scaunul sau sunt urmăriți penal, pentru a ocupa o altă funcție sau a fi protejat uită de principii, moralitate și o taie la alt partid, eu pentru ce nu aș face la fel. Ex.(ipotetic): Țin cu PNL, dar nu îmi rezolvă nimic pentru că nu îl interesează, ce fac, țin cu el mai departe sau mă orientez spre alt partid. Numiți un partid în care interesele lor să coincidă cu ale noastre, nu veți găsi, o fac doar când au nevoie de noi dar și atunci în silă.

Viorel spunea...

Sincer nu știu domnule Mareș, pentru că în urma unor analize fie prea mari sau prea mici, sunt cu moralul la pământ, cam bulversat, asta până mă acomodez cu situația, îmbătrânesc, doar nu întineresc.

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Eroarea omului constă în faptul că el s-a gândit la cei 4 ani, în loc să aibă în atenție 4 - 5 luni!
Sfat pt tine: nu sădi vânt căci culegi furtună!

Iulian Mareș spunea...

V-ule,
Pt că nu poate în contextul acestui joc politic pe care nu-l înțelege!
Nu vrea sa fie acuzat că și-a ajutat camarazii!
Și el este sforarit, și trecutul recent îl va ajunge din urmă la primul semn de acțiune personală, neagreata!
Și pe guvernarea PSD Mutul putea tranșă problema însă nu-l interesează...pt el este ca un conflict înghețat pt Moscova!

Viorel spunea...

Domnule Utilizator Microsoft, citiți totuși despre Ceaușescu și bomba atomică, v-am trimis trei surse și nu am primit nici un răspuns. Ați afirmat că deșteptul citește, nu ați citit sau nu ați înțeles. Eu când nu știu ceva, citesc, când nu ânțeleg, întreb. La vârsta dumneavoastră, vastele cunoștințe cum afirmați că le aveți și trăind vremurile de atunci ar fi trebuit să știți. Dacă robotul nu vă spune, sunați un prieten sau întrebați publicul. Fiți mai explicit, la bocancii cărui șef vă referiți și ce înseamnă RU pentru dumneavoastră că eu nu știu. Ați spus că încetați dialogul, dar ați continuat mai jos și din respect mă simt obligat să vă răspund. Am uitat, dacă ați râs cu poftă, ține și de foame ? Poate încerc și eu având în vedere că țin regim. Da (ca să vă fac pe plac pentru a vă simți bine și râde cu poftă) sunt novice, îmi dau aere și mă uit și în oglindă să văd dacă îmi stă bine. A citi pe google despre fiecare partid aflat în parlament, câți deputați și senatori are, cum sunt repartizați în fel de fel de comisii, ce combinații poate face un partid cu altul sau mai multe pentru a face majoritate, cine pe cine ar putea trăda sau a nu fi de acord în crearea unor alianțe (caz concret PSD / PRO România / parte dintre ei) numesc asta un fel de analiză, nu înseamnă că sunt analist politic, sunt alții cu școli înalte ca turnul Eiffel. Nu trebuie să spuneți că vă lăsați învins, sunteți învins (tot din popor) pentru că de la 70 de ani intrați în regres, adică vă întoarceți de unde ați pornit, veți ajunge la primii pași făcuți și primele cuvinte rostite (mai puțin gândite). Să nu vă simțiți jignit, și eu aș vrea să ajung la 70 de ani, apoi să o iau la vale în sens opus. Și nu uitați de melodia Noapte de vis (Moșule ce tânăr ești / Andre).

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, la ambele comentarii vă dau dreptate, m-am gândit prea departe, totuși am plecat de la premiza că alegerile anticipate au căzut, următoarele fiind la termen, partidele vor analiza posibilitatea creării unor alianțe stabile pentru a avea șanse la guvernare, din timp nu pe ultima sută. Până atunci pot interveni totuși multe necunoscute și schimbări în sondaje.
Domnul KWI cu jocu politic ridicol pe care l-a făcut și-a atras ura multor români atât el ca persoană, partidul pe care îl susține, cât și partidele care li se vor alia (oamenii în parc pe băncuțe vorbes / bârfesc). Iar dacă cu PSD a putut rezolva problemele noastre și nu le-a rezolvat, cu PNL la fel nu a vrut, atunci pentru ce să-i mai voteze pensionarii militari PRO KWI și PNL, doar pentru simpatie, doctrină, ideologie, vorba unuia de pe blog. Am vrut să-l întreb dacă ideologia îi ține și de foame.

Leo spunea...

Sunt înregistrate în total 73 de dosare la CCR , privind oug 59.
Este interesant , OBIESCTUL(ca fiind "sechestru asigurator..."), prin care în dosarul asociat 706/102/2019/a1 s-a admis cererea de sesizare a CCR , după ce în dosarul 706/102/2019 nu spune nimic despre respingerea cererii de sesizare.