Un produs Blogger.

miercuri, februarie 26, 2020

De câț Parlament dizolvat pentru 3 luni.... mai bună suspendarea lui Iohannis pe o lună!

144 comments
Goleșteanul Cîțu
Iohannis ignoră Decizia CCR, dar și acționează impotriva ei.
Puțin s-a discurtat despre faptul că Iohannis nu a făcut nicio referire la Decizia CCR din 24 02 2020 în discursurile de convocarea partidelor parlamentare la consultări și de nominalizare a lui Cîțu la funcția de candidat de premier.
La prima vedere s-a înțeles că, propagandistic, Iohannis a dorit să ostilizeze electoratul împotriva PSD, trecând sub tăcere faptul că Orban și-a depus mandatul ca urmare a deciziei CCR și nu din cauza că  nu s-a întrunit cvorumul în Parlament. Dacă nu era decizia CCR, Parlamentul urma să stabilească o nouă dată pentru dezbaterea Investiturii și Orban nu-și depunea mandatul. Termenul de 60 de zile pentru dizolvarea Parlamentului continua să curgă de la data de 10 februarie, când Orban a solicitat investirea guvernului său. Decizia CCR a determinat relurea procedurii de desemnare a premierului.
Păcat că Ciolacu și PSD și-au legat astăzi mâinile și picioarele prin neprezentarea unui candidat la funcția de premier, susținut de o majoritate parlamentară, imprejurare care ar fi scos și mai mult  în evidențâ reaua credința a lui Iohannis, în batjocura deciziei CCR, prin nominalizarea unui candidat care a primit 2 avize negative și o moțiune de cenzură simplă în Parlament. 
Este evident că Iohannis a acționat agresiv la adresa Parlamentului, continuând să se comporte ca un decident provocator al dizolvării Parlamentului, nu ca un mediator care să antameze constituirea unei majorități parlamentare.
Decât un Parlament dizolvat și un guvern interimar pe o durată de trei luni, până la alegeri anticipante, este preferabilă, pentru stabilitatea țării, suspendarea lui Iohannis pe o perioadă de 30 de zile, timp în care Parlamentul învestește un guvern constituțional, care să administreze țara până la alegerile parlamentare la termen. 

144 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Plăvanul a iesit cu gatul din spanzuratoare sa se dea intr-un spectacol jalnic, dar binefacator pentru electorat, ca sa vada si ei pe cine au ales si ca o sa se aleaga praful si pulberea de viata si veniturile lor! Eu sunt multumit ca PNL a mai scazut in procentaje cu cateva procente! S-o tineti tot asa, lăbăralilor! Cap de Mort, adicatelea, Câțu Scârțu, o sa-i ingroape de tot, si ar bine face, spre bucuria tuturor! Lăbarali, pupa-v-ar pe gurile de foc domnisoara Corola!

Monteoru spunea...

Iohan intr-o eventuala demitere iese beton in dauna PSD.Cu cativa "Ciolacu"nu se face primavara .S-a schimbat lumea.Generatia noastra de gorbaceovisti e pe cale de disparitie.

Iulian Mareș spunea...

Dar ce aveti fratilor cu alesul neamului si cu emanatul lui?
Ei, nu va place Premierul? ...hmmm! Dar mofturosi mai sunteti...
Ce are Omul, adica Cîțu? Eu il sustin pt ca el reprezinta progresul si acumularea de tip liberal prin offshore!
Haide Cîțu, nu te da, noi cu tine vom progresa! (nici nu stiti cat de mult ne va agrea si indruma FMI, BERD, BIRD...FIRD...etc)
Sa treci prin 2 gripe (sezoniera si coronavirus) cu Cîțu este sublim: "Sanatatea si invatamantul nu sunt prioritatile lui" asta este clar....cred ca era in impoderabilitate si intr-o stare ZEN cand a avizat, noaptea, OUG pe sanatate sau voia si el sa ajute o clinica in insolventa, condusa de finul lui KWI, sa o redreseze caci poate isi dezvolta si o sectie pentru dezintoxicare si se tratateaza si el!

Iulian Mareș spunea...

Dusmanul vine cu arma-n mana
Si cu manie in pieptul pagan
Vrea sa distruga vita romana
Vrea sa nu fie neam de roman.
Scoala romane n-auzi alarma
N-auzi cum palge natia ta
Bubuie tunul muntii rasuna
Valea e-n sange lupta e grea.
Sapte vieti in pieptu-i de arma
Are romananul vietuitor
De vitejia lui nu-si da seama
Cel ce-a patruns in tara la noi.


https://versmuzica.ro/versuri-muzica/romaneasca/cantec-patriotic-scoala-romane/#ixzz6F7lYdNrS

Iulian Mareș spunea...

Iată cine controlează astăzi imensa majoritate a Produsului Intern Brut al Coloniei România.

TOP 10 AUTO (Producție, Distribuție, Comerț)
1. Dacia. Capital Francez
2. Ford. Capital SUA
3. Continental. Capital Germania
4. Autoliv. Capital Suedia
5. Takata. Capital Japonia
6. Renault. Capital Franța
7. Porsche. Capital Austria
8. Hella. Capital Germania
9. Michelin. Capital Franța
10. Mercedes. Capital Germania

TOP 10 COMERȚ (Alimentar și Bricolaj)
1. Kaufland. Capital Germania
2. Carrefour. Capital Franța
3. LIDL. Capital Germania
4. Dedeman. Capital România
5. Auchan. Capital Franța
6. Metro. Capital Germania
7. Mega Image. Capital Olanda/Belgia
8. Profi Rom. Capital fond de investiții
9. Selgros. Capital Elveția
10. Rewe. Capital Germania

TOP 10 ENERGIE (energie, petrol, gaze)
1. OMV Petrom. Capital Austria
2. Rompetrol Rafinare. Capital China
3. E. ON. Capital Germania
4. MOL. Capital Ungaria
5. Engie. Capital Franța
6. Electrica Furnizare. Capital de Stat
7. Electrica. Capital de Stat
8. Romgaz. Capital de Stat
9. Hidroelectrica. Capital de Stat
10. Transelectrica. Capital de Stat

TOP 10 INDUSTRIE (Metalurgie, Siderurgie, Chimie)
1. ArcelorMittal. Capital Marea Britanie
2. ALRO. Capital Rusia
3. Daewoo-Mangalia. Capital Olanda
4. Arctic. Capital Turcia
5. Azomureș. Capital Elveția
6. Silcotub. Capital Luxemburg
7. TMK-Artrom. Capital Rusia
8. Oltchim. Capital majoritar de Stat
9 De Longhi. Capital Italia
10. Astra. Capital Germania

TOP 10 INDUSTRIE ALIMENTARĂ ȘI BĂUTURI
1. Coca-Cola HBC. Capital Grecia
2. Ursus. Capital Japonia
3. BUNGE. Capital SUA
4. Heineken. Capital Olanda
5. Expur. Capital Franța
6. Smithfield. Capital China
7. Agrana. Capital Austria
8. Nestle. Capital Elveția
9. Quadrant. Capital SUA
10. Prutul. Capital-antreprenor

TOP 10 TELECOMUNICAȚII ȘI IT
1. Orange. Capital Franța
2. Vodafone. Capital Marea Britanie
3. RCS & RDS. Capital România
4. Telekom. Capital Grecia
5. Oracle. Capital SUA
6. IBM. Capital SUA
7. Ericsson. Capital străin
8. UPC. Capital străin
9. Bitdefender. Capital România
10. Endava. Capital străin

TOP 10 BĂNCI
1. BCR. Capital Austria
2. Transilvania. Capital România
3. BRD. Capital Franța
4. Raiffeisen. Capital Austria
5. Unicredit. Capital Italia
6. CEC. Capital de Stat
7. ING Bank. CAPITAL Olanda
8. Alpha Bank. Capital Grecia
9. BancPost. A fuzionat cu Banca Transilvania. Capital România
10. Garanti Bank. Capital Turcia

Se observă acum clar cum America Republicană a lui Trump sau cea Democrată a lui Clinton nu prea există din punct de vedere al mizei economice de la noi din țară. În schimb există MASIV capitalul German, Francez, Austriac și Olandez.

Iulian Mareș spunea...

"Sunt convins că cine a gândit la dezrădăcinarea europenilor a provocat după 1990 și „dezrădăcinarea românilor”!
"Cuvantare ca din EMINESCU – discursul prof. Paul Gottfried sustinut la UNIV.AL.I.CUZA din Iasi" marţi, 1 iunie 2010, conferinţa “Worrying about Europe’s historic nations” susţinuta de Paul Gottfried/US.

"Va rog sa reţineţi că nu va indemn sa începeţi sa va certaţi cu ungurii sau cu rusii sau chiar să vă reprimaţi expresia sincera a simpatiei pentru americani. Trebuie sa încercam să convieţuim cât de bine putem cu vecinii noştri, mai ales daca sunt mari puteri; si dacă interesul naţional o cere, trebuie sa facem uneori si alianţe de convenienta, jucând marile puteri una împotriva alteia. Dar in relaţiile cu SUA trebuie sa-i imitaţi pe polonezi si pe baltici, nu pe germani. Trebuie sa fiţi motivaţi in aceste relaţii de ceea ce e bun pentru tara dumneavoastră, nu de sentimentul ruşinii sau al inferiorităţii morale. Nici nu trebuie să lăsaţi să deveniţi complet dependenţi de marile puteri, aşa cum aţi fost forţaţi sa faceţi sub sovietici si, înainte de asta, sub domnia nazista.

In final, ţara dumneavoastră poate avea doar doua tipuri de viitor: să fie o America de mana a doua, proslăvind “deschiderea”, “diversitatea”, si “drepturile omului”, sau sa fiţi urmaşii strămoşilor dumneavoastră. A fi român nu trebuie să vă oprească de la a asculta politicos predicile americane despre democraţia globală, dar ar trebui sa va împiedice de la a le lua prea in serios. Si dacă sunteţi îndreptăţiţi sa reconstruiţi infrastructura materiala după deceniile devastatoare ale dictaturii comuniste, aceste preocupări economice nu ar trebui sa fie exclusive. Nu ar trebui să vă facă să uitaţi cine sunteţi. Moralitatea publica si cultura naţională va definesc ca naţiune istorică, si aveţi o datorie colectiva de a controla aceste forte in interiorul graniţelor dumneavoastră.

Poate că toate acestea vă sună straniu venind de la un oaspete american vorbind in engleza, dar tocmai datorita modului meu american de a gândi îndrăznesc sa va dau aceste sfaturi. Veţi face mai multe pentru dumneavoastră rămânând naţiunea lui Eminescu si a lui Vasile Alecsandri decât daca urmaţi ca nişte sclavi directivele multiculturale ale UE sau devenind ceea ce decid ca trebuie sa fiţi experţii in politica externa de la Washington. Ca distinsă universitate românească reprezentând continuitatea poporului roman, dumneavoastră, aici, la Iaşi, puteţi sa va aduceţi cea mai importanta contribuţie la istoria umanităţii si a ţării dumneavoastră fiind mai deplin romani”.

http://www.ziuaonline.ro/eveniment/romania-profunda/paul-gottfried-ce-se-intampla-cu-natiunile-istorice-ale-europei.html

*Gottfried este profesor universitar doctor la Departamentul de Ştiinţe Politice, Elisabethtown College, US şi cel mai cunoscut critic american al neoconservatorismului, multiculturalismului şi elitelor manageriale ale statului. Este autor a numeroase cărţi, articole şi studii despre istoria intelectualităţii, paleoconservatorism, istoriografie veche şi teorie politică, publicate în mai multe limbi.

Leon spunea...

"Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe pagina sa de Facebook... o caricatură și un banc.

”Atât despre propunerea Florin Vasile Câtzu în funcția de premier!” a scris Firea.

Este vorba de un banc celebru:

Gheorghe merge cu gloaba la târg:
- Cum trage calul ăsta la căruță, bade?
- D'apăi nu prea trage!
- Da' la plug trage?
- Nu prea!
- O fi bun la călărit?
- N-aș crede!
- Păi de ce l-ai adus să-l vinzi?
- Nu l-am adus ca să-l vând!
- Da' ce păcatele mele vrei să faci el?
- Vreau să-l fac de rușine!"(dcnews).

Leon spunea...

"Singurul lucru bine facut de premierul Orban si PNL in 4 luni de proasta guvernare a fost, cu greu, pastrarea Dr. Raed Arafat in acest guvern, care in acest moment este premierul de facto al Romaniei.
Altceva nu mai faceti domnule Orban?
Luati masuri pentru mediul de afaceri!! Urgent! Creati cadrul legislativ pentru cei care pot lucra de acasa, ca sa nu se mai deplaseze la birou in acesta perioada daca nu este neaparat necesar.

Se creionează un cocktail devastator pentru Romania daca nu vom avea urgent un guvern funcțional cu oameni profesionisti”, scrie Laufer pe Facebook.(stiripesurse)

Leon spunea...

Catu, este un PACALICI!
Este nascut pe 1 Aprilie..!

Iulian Mareș spunea...

Cand FUFELE INSOLVENTE spun lucruri trasnite!...bine si ea este o alogena de tipul clasic!

Denise Rifai, jurnalistă Realitatea PLUS, a avut un mesaj surpriză despre Florin Cîțu după ce a acesta a fost nominalizat drept premier de către Klaus Iohannis.

”Nominalizarea de astazi a lui Florin Citu - premier desemnat - este de departe cea mai tare mutare politica a presedintelui Iohannis din ultima perioada!


In ciuda atacurilor badaranesti in fel si chip, premierul desemnat chiar stie carte, intelege mecanismele pietelor financiare, e un tip fin, clar la minte si precis! Are deci toate calitatile care l fac sa fie un bun negociator pentru noi ca stat, in contextul atat de dificil economic in care PSD a lasat Romania. Sa nu uitam ca Romania va intra in procedura de deficit excesiv si sa nu uitam ca Azi Comisia Europeana a transmis un mesaj dur Romaniei apropos de riscurile enorme pe care le presupune pentru economia romaneasca, legea votata de psd cu majorarea punctului de pensie cu 40%.


Si chiar daca, sa spunem, guvernul Citu nu va fi investit, cu siguranta omul asta va ramane un ministru de finante pe termen lung in guvernele pnl pentru ca este un tip de incredere si de mare valoare!


Si Nu mi as permite sa iau atat de vehement apararea unui om politic, daca nu l as cunoaste de atat de mult timp si daca nu mi ar fi castigat increderea in atat de multi ani. Iar pentru mine, nominalizarea facuta de Iohannis e primul MARE SEMN ca intram intr o etapa de normalitate politica - adica sa vedem sprijiniti in politica si oameni noi care chiar stiu meserie! e primul pas ca si in Romania clasa politica capata un suflu nou!


Desigur. O sa asistam la un mare macel politic si mediatic. desigur o sa auzim toate relele cele mai rele despre Florin Citu. Nu conteaza! Ei sunt in echipa. Ludovic Orban este si el acolo. Are toata experienta politica necesara. Este si va ramane presedintele PNL si cu siguranta lucrurile vor fi bine.

Imi doresc insa mult sa vedem totusi un Guvern instalat in Romania. Chiar daca PSD vor incerca sa tranteasca guvernul Citu. Romania are nevoie de un Guvern mai ales ca economic suntem destul de fragili iar pericolul cu boala asta cumplita e foarte aproape de noi. Nu mai e timp si loc pentru circ politic!


In tot cazul. De azi - toate cartile sunt deschise si totul e posibil! Azi deja suntem in plina zi de negocieri politice si o sa ne putem da seama cam cum stam cateva ore mai tarziu.


Mult succes Echipei de Premieri din Romania!

PS. Pentru nominalizarea lui Florin Cîţu, cred ca ii iert presedintelui Iohannis toate greselile de pana acum”, a fost mesajul transmis de Denise Rifai.
*Si eu doresc scurt succes maritului finantist linior si-l sustin!....cand va cadea!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
te rog explica mai in clar enuntul: "Dacă nu era decizia CCR, Parlamentul urma să stabilească o nouă dată pentru dezbaterea Investiturii și Orban nu-și depunea mandatul. Termenul de 60 de zile pentru dizolvarea Parlamentului continua să curgă de la data de 10 februarie, cănd Orban a solicitat investirea guvernului său. Decizia CCR a determinat relurea procedurii de desemnare a premierului."

M spunea...

Americanii sunt anti-globalisti si anti-sorosisti cand e vorba de ei. Cand e vorba de altii... Uitati-va la ambasadorii SUA in Romania!

M spunea...

Robotea de la Cotroceni se razbuna pe poporul ingrat care nu a iesit cu mic cu mare sa lupte pentru Orban si pentru alegeri anticipate.

Nici cel mai indoctrinat liberal nu poate sa creada ca Citu este o propunere serioasa, e facuta cu ura, cu indrajire si pentru a pedepsii poporul care nu intelege darul lui Dumnezeu facut prin Johannis si ciolanoasa lui sotie.

Imi amintesc de marsurile din scoala militara cand comandantul ofticat de ceva neclar striga sardonic: "Gazeeeeeeee!!!" numai ca sa ne vada cu mastile pe moacă! Robotea a strigat si el: "Cituuuuuuuuuuuu!!!!" Mai trebuia sa adauge: "Fir-ati voi ai dracului de romani!"

Iulian Mareș spunea...

Nu stiam ca GP-istii sunt si gorbaciovisti?

Iulian Mareș spunea...

Leon,
hai, ca mi-o luasi inainte.....

Gogu Pintenogu spunea...

Sunt exact tarile care ne doresc "binele" si nu ne primesc in Schengen. Tot ei ne aleg presedintii si ne instaleaza premieri si guverne de rahat.

CEZAR spunea...

Daca si ACUM se mai poate ....e grav !!

https://www.gandul.ro/stiri/ciudatul-caz-al-rectorului-care-nu-a-predat-niciodata-exclusiv-19394670?fbclid=IwAR0PF8VINVKC2wJeTuktqoDuuTKJJyQAAc-fYta4VNpRWXjenKmp_tgLF2o

M spunea...

Candidatul de prim ministru Pîrțu a salvat Realitatea TV. Aia trebuia sa se inchida EXACT cand au venit astia la putere (sfarsitul lui octombrie inceputul lui noiembrie).

Pîrțu + Rifai = ❤

Leon spunea...

Iulica, stai linistit, are grija Catu sa privatizeze si putinele Companii care mai apatin inca statului roman !

brenda spunea...

EU MA INTREB CUM POATE DL GENERAL CIUCA SA STEA ALATURI LANGA OTREPELE ASTEA, ce il determina si dece? ...sau are ceva de ascuns sub pulpana lui acel lungan ,?

Huhu Rezea spunea...

rima nominalizare de candidat a fost declarată neconstituțională de către CCR, obligându-l pe Iohannis să facă o nouă desemnare.
Pentru a ignora Decizia CCR, ei au născocit depunerea mandatului de către Orban, deși depunerea mandatului se face în cele 10 zile anterioare solicitârii de investitură, în cazul în care desemnatul constată că nu poate cuagula o majoritate. In felul acesta cred ei că fentează decizia CCR.
In condițiile constituționale date, noul termen de 60 de zile în care Parlamentul ar trebui să respingă prin vot două solicitări de investitură, pentru a fi dizolvat, va începe să curgă de la data în care Cîțu va solicita învestirea prin depunerea la Parlament a listei guvernului și a programului de guvernare.
Normal și in spiritul loialității între puterile statului, Cîțu ar trebui să depună și el mandatul, dacă în termen de 10 zile de la nominalizare nu poate constitui o majoritate. După reacțiile partidelor parlamentare e clar că nu poate obține Învestitură.
De ce se mai duce în Parlament? Ca să șantajeze cu iminența dizolvării?
Motivarea CCR îi va face praf!

Răspundeți

M spunea...

@Monteoru

Da, lumea s-a schimbat dar nu neaparat in bine!

Pîrțu ăsta e clar un idiot! Cred că nu mă puteți contrazice aici! Este pe placul idoților? Evident! Prostul cel mai periculos nu e prostul cu bun simt (un exemplu ar fi Dăncilă) ci prostul agresiv, violent, încrâncenat (Johannis, Pîrțu, Orban, Dide etc.)

Din anii 90 nu am mai auzit politicieni care sa ceara desfiintarea unor partide, moartea fizica a oponentilor politici. Practic USR si PNL au revenit la gandirea primitiva, animalica a politicii romanesti din vremea mineriadelor. De altfel si 10 august ce a fost? O mineriada ratata!

M spunea...

"Grea dilemă pentru PSD. Își vede interesul politic și-l votează pe cîțu, pentru a-i permite acestuia să ducă până în toamnă PNL-ul sub 20%, dar și economia în comă, sau nu, și-atunci riscă alegeri anticipate." - Radu Herjeu FB

M spunea...

Wow, ati descoperit ca atia de la PNL schimba regulile pentru a isi pune oamenii in functii!!!!
Pai e simplu:
1. a fost parte a procesului de depesedizare
2. e un specialist desavarsit
3. celorlalti era posibil sa li se faca o plangere penala!
4. PSD-ul e de vina ca a adus tara pe margine prapastiei!
5. Dragnia!!! (aici e fara explicatii pentru ca toti stim ca daca ceva e nasol dragnia e vinovat)
6. Asa a vrut Johannis si daca vrea cineva altceva nu e bineeee....

M spunea...

@Huhu

Cu cat dureaza mai mult motivarea CCR cu atat se inmoaie mai mult. Hellwig trebuie sa demonstreze ca e inca pe felie!

Da, mandatul se depune INAINTE de solicitarea de investitura dar asta intelegem noi si inca cativa marea masa de spalati pe creiere urla ca psd a blocat tara, a sabotat un guvern orban 2 si ca CCR este o cloaca de nenorociti care nu fac ce vrea Johannis.

PNL are nevoie de guvern care sa dea OUG-uri (sa inbtre in vigoare inaintea posibilelor modificari facute in Parlament) - aici seamana cu PSD si cu seria de OUG-uri ale Olgutei care de exemplu ne-au afectat pe noi!

Piesa e aceeasi - actorii sunt altii!

M spunea...

@Leon

Ha, ha, ha! Incepusem sa scriu EXACT acelasi lucru si dadeam exemplul Romgaz, Hidroelectrica si CEC. Ati scris dumneavoastra inaintea mea! 😁

Monteoru spunea...

Mares@vezi sa nu faci aplopexie.Ia-o usor.Romancile noastre cauta soti italieni batrani cu coronavirus ca mor mai repede.
Brenda@abonat sa te invat gratuit gramatica lb.romane.

Leon spunea...

Are mare dreptate !

gheo spunea...

O demitere a lui Iohannis ar primi o majoritate de voturi din partea romanilor, manevrele politice sunt de fapt o lupta pe fata pentru puterea si banii Romaniei. Noi ... nu prea contam in nici o ecuatie de-a lor, nici ca popor si nici ca ... categorie socioprofesionala, sa nu ne amagim degeaba sau, imbatam cu lapovita.

Huhu Rezea spunea...

Fiind socotită prima cerere de învestitură, dacă Cîțu va avea nesimțirea să solicite învestitura, în loc să depună mandatul după 10 zile, va primi același tratament ca și neconstituționala solicitare a lui Orban.
Doar UDMR ar da semne că ar vota un guvern Cîțu, alături de liberali, neomarxiști și băsiști. Insuficient pentru intrunirea cvorumului în Parlament.

Leon spunea...

@Ice, si coloneii pensionari romani, singuri, au trecere la romancele mai tinerele..)).

Iulian Mareș spunea...

Gheo,
Perfect adevărat!
Eu mai adaug ceva: KWI se bate pt anticipate la parlamentare nu de dragul românilor lui ci pt propriul lui confort nesimțit: un parlament dominat de liberali și cât mai mulți acoperiți i-ar asigura banii necesari multelor vacante, 2 case/RAPPS pt cele pierdute în instanță, mașina și "servitori" 24/24 h, 7 zile, kiar și avionul Jet, mult râvnit! Toate le-ar lua acasă!
Totul are la bază confortul personal și atât! Cred că a pus okii pe P.Cotroceni!

Iulian Mareș spunea...

Măscărici II. ... și pudra...de talc?

Iulian Mareș spunea...

M,
Cîțu, dacă-și scoate 2-3 premolari și rânjește mai larg seamănă cu Viorel, soțul Vulpiței!

Viorel, Viorel Premier! Ioane dă-i și pe asta, nu te lăsa! Pesedeul îl va vota! 😂🖕👍🔥

Iulian Mareș spunea...

Pensie, aaam, încă sunt verde, deci mă bag!
Știi tu ceva, căci ai pupat p...de țigancă și aprinzi repede focul la căzănel! 👍🤣😄

Huhu Rezea spunea...

Eugen Teodorovici, fostul ministru de finanțe, cere suspendarea lui Iohannis pentru batjocura cu Cîțu.
Se vede că ăsta nu e înfrânat de sistemul profund.

Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/editorial/marioaro-nu-i-e-bine-vacii-noastre-836833.html

Monteoru spunea...

Huhule daca privind pensiile in general si cele militare in special dai lectii privind scenarita o dai in bara.Iti respect opiniile dar studiaza facebook.
@ma adresez unui papagal Spre respectarea adevarului.Partidul lui Iliescu in toata existenta lui cu prioritate a sustinut intrarea capitalului strain in Romania.Asta nu spun ca a fost rau.Daca firmele straine s-ar retrage din Romania am deveni o tara falimentara.

Huhu Rezea spunea...

Pașii de urmat:
-suspendarea lui Iohannis
-trântirea guvernului desemnat în Parlament
-desemnarea constituțională a unui nou candidat
-învestirea noului guvern, până la alegerile la termen
-referendum pentru demiterea lui Iohannis. Trebuie ca 30% dintre alegători să se prezinte la referendum și 25% dintre cei înscrisi în listele electorale să voteze pentru. Dacă se respinge demiterea prin vot, Iohannis revine cuminte la Cotroceni. Reintră în scenă abia după alegerile generale.

Leon spunea...

Da Huhule, dar la Congresul PSD de Sambata, ar trebui sa nu fie ales Ciolacu ca Presedine; acesta a spus ca NU doreste suspendarea lui Iohannis..!

Huhu Rezea spunea...

PSD istii trebuie să învete să-l contrazică pe presedinte. Presedintele PSD trebuie să facă ce zic organele conducătoare, nu invers, cum a fost cu Dragnea și Dăncilă.

Marian spunea...

Daca PSD vrea sa iasa din degringolada,de dupa Dragnea, trebuie sa-l voteze pe Catu. Este o sansa uriasa pe care partidul social democrat o are. In felul acesta, dupa 8 luni de guvernare PNL cu Catu in frunte, PSD revine la procentul de minimum 45 % pe care l-a avut la alegerile trecute. Pun pariu pe ce doriti !

M spunea...

Orice actiune impotriva lui Johannis il va victimiza si va scoate in strada zombi!
Nu uitati ca rezist se autodizolva din lipsa de adversar. Au nevoie disperata de un conflict.
Rezist nu poate sa reactioneze la abuzurile PNL si se stinge.
Eu vad posibilitatea unui dosar penal facut lui Ciolacu de procurorii lui Johannis. E nevoie de o emotie! Oricare! A il suspenda pe Johannis, desi justificat, ar reprezenta o capsa pusa la dinamita din rahat a rezist.

M spunea...

Vulpita prim ministru si Viorel vice premier. Oricum e mai frumos si mai om decat filosovietica de Curcan.

Nasol e ca eu cred ca astia sunt mai buni decat cei pusi de Robotea!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/daniel-zamfir-scrisoare-deschisa-catre-florin-citu-4-acuzatii-bomba-la-adresa-premierului-desemnat_1435107.html

M spunea...

Mai prost decat guvernul orban nu are cum sa fie nici cîțu - mâțu (Rifai a zis că cîțu e frumos și drăgălaș cu un pisoiaș)

I -ati vazut pe aia din guvernul demis orban la conferinta de presa! Au facut, au dres, au organizat...
Ce se intampla in viata reala?
1. A venit unul la SMC cu suspiciune credibila de coronavirus (febra, Italia etc.)
2. Conform protocolului s-a sunat la DSP pentru kit-ul de recoltare. Era ora 17:00, aia de la DSP plecasera acasa ca se terminase programul si nu raspundea nimeni!
3. Se duce salvarea SMC la Matei Bals, ia un kit, se intoarce si se recolteaza.
4. Se intoarce salvarea cu proba dar aia de la poarta nu stiau unde se depune. Bantuie subofiterul cu proba prin spital vreo juma de ora pana gaseste un medic milos sa il ajute.
5. Depune proba dar.... programul se incheiase la ora 18:00. Proba urma sa fie analizata a doua zi.
6. Din fericire SMC avea doua locuri la izolare si l-au tinut pe ala pana a doua zi!
7. Daca mai veneau doi la UPU SMC, ce dracu faceau?
8. Azi dimineata a venit rezultatul - negativ! Ufffff!

Vulpita prim ministruuuuuu!!!!!
Hai cu cineva competent!!!!
Sa rezolvam cu tara asta!!!!!
Domnu Johannis, va rog eu frumos, ma stiti de la Sibiu cand erati primar, va rog sa o puneti pe Vulpita prim ministru!!!

Huhu Rezea spunea...

Asta e o abordare antinațională!
Ce faci cu 45% în toamnă dacă Cîțu te duce la un deficit de 5-6%?
PSD are nevoie de un om ferm, cum este Serban Nicolae.
Liberalii au câștigat anul trecut, nu pentru că lumea s-a bulucit să-i voteze, ci, pentru că mulți votanti ai social democraților nu au mai votat, simțind că Dragnea si PSD nu are curaj să înfrunte statul subteran al corporatiștilor și multinaționalelor.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Perfect....însă praful de stele este pe umerii multora!
Când este in pericol democrația și Constituția cine și cum se acționează?
Exista un garant însă nu are pregătirea juridică necesară....
Grecii, spaniolii, turcii vor fi avut rețineri, vor fi fost pt țară și popor?

Gigi spunea...

Dacã am numãrat bine,doar 11 au capital ROU,din cele 70 top zece pe domenii de activitate,cam 6%,iar iluştrii conducãtori vor sã le mãrite şi p'alea.

Zeus se vrea prim-ministru,cel puţin aşa ne spune şeful lui de partid sau şi-ar dori el,şeful partidului.
Totodatã,acesta ne garanteazã cã este cel mai experimentat dintre toţi cei crescuţi în pepiniera lor!
Prim M.nu mai fusese ãsta!

M spunea...

Ce ne facem daca in toamna PNL ia si Parlamentul si nu scapam de ei 4 ani?

"statul subteran al corporatiștilor și multinaționalelor" ESTE ROMANIA!!!
Nu mai este nimic altceva! Nu poti sa te lupti impotriva tarii!

Orban (adevaratul Orban, ala al ungurilor) este sprijint MASIV de poporul maghiar si asa a putut sa le dea peste bot multinationalelor. Tot respectul pentru unguri!!!
La noi zombi ies pe strazi cu mainile intinse strigand "brains, brains" 😁
Ce sa faci? Le-au schimbat gazele jandarmeriei ADN-ul...

Iulian Mareș spunea...

In acest caz,Cîțu merită guvernatorul BNR!
nu-mi trebuie decât 4 mp, 2 bidoane de 5 l de H2O, 2 prosoape de baie, sifon de pardoseală, toți pereții vopsiți in in r, inclusiv pardoseala și tavanul, alaturi de un bec 40W, tot roșu!
Și, categoric 30, maximum 40 minute!
Garantez după expirarea timpului un Cîțu patriot 100% sau deloc!
Țară, îți cer prea mult?

*Și voi bate ciobanul nevrednic și nu oile; și voi aduce oile și ciobanul pe calea cea dreaptă în timp record!
~Iulian, psalmul 1, alin.1, pag. 1/Calea directă!

Monteoru spunea...

.Nu am fost in stare sa influentam evenimentele astfel incat sa se modifice in bine legea pensiilor militare dar sa mai si aplecam balanta in favoarea stangii sau dreptei.Majoritatea votantilor nu mai vor gorbaciovisti.
Uitandu-ma pe CV lui Catu si Teodorovici constat diferente majore in ceeace priveste studiile de specialitate.Analizati si depasiti angoasa.
Ma bucura ca punctul de pensie de la 1 septembrie de 1775 lei sporeste bugetul familiei.

Monteoru spunea...

Unul pe aici recomanda lui Iohan un logoped.Gresit.Un cadru didactic -profesor de limba si literatura romana- dar si logoped mi-a comunicat ca Iohanis are limbajul specific omului de la catedra.Rar,articulat,cu accent si pauze adecvate.

Gigi spunea...

@M
Nu cred!Credeţi cã au ceva mai bun?

Viorel spunea...

Monteorule, unul pe aici are și prenume Viorel, în cazul tău, adică Monteoru sunt mai multe variante, fie ești Monteoru din Sărata-Monteoru Jud. Buzău, pe vremuri Fundul Sării, adică un Fund (asta cred că ești sigur), fie ești o casă, Casa Monteoru din București, poți fi și un râu și un hotel, numai persoană nu ești. Având în vedere că ești și gândești ca un Fund (Sării), citește din nou comentariul meo și o să vezi că nu i-am recomandat domnului KWI un logoped ci în tinerețe părinții trebuiau să-l ducă la un logoped. Nu că o spun eu, dar marea majoritate a comentatorilor afirmă că are un discurs de lemn iar cuvintele i se opresc în gât sau poate vorbește pe litere sau silabe și nu înțelegem noi. Nu te mai da artist, spune ce gândești tu.

Viorel spunea...

Monteorule, te contrazici singur deși te dai deștept, păi ori ești militar (”Nu am fost in stare sa influentam evenimentele astfel incat sa se modifice in bine legea pensiilor militare”) ori ești un civil (“Ma bucura ca punctul de pensie de la 1 septembrie de 1775 lei sporeste bugetul familiei”) deci un impostor printre noi. Dacă la punctul de pensie din septembrie te referi la pensia doamnei (soției) atunci scuzele mele, dacă nu, ia de bune cele scrise.

jupderval spunea...

Leon,
Nu stiu cine este pacaliciul, cand o ajunge tEODOROVICI si cu coana Viorica sa lucreze pe la Banca europeana, pe la ING, sa ajunga sa ia imprumuturi cu dobanda negativa, te cred , pana atunci este bine sa nu mai dam lectii la altii.

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/klaus-iohannis-a-numit-ambasadorul-in-israel_732495.html

Leon spunea...

"Când aud cum molfăie unii cuvântul „strategie”, scot direct televizorul din priză! „Strategia” în privința Bizarului din Deal nu e neurochirurgie, nu e nici șah, ci e ceva extrem de simplu:

1. Își bate joc de România și de Constituție și desemnează un premier despre care știe sigur că va fi respins? Își bate joc de Parlament și vine cu un Cîțu care a fost trimis la plimbare printr-o moțiune simplă, care a primit aviz negativ în comisii? Foarte bine! Primul lucru pe care îl faci, în acord cu recenta Decizie CCR: boicotezi învestirea, nu asiguri cvorumul necesar pentru vot! Dacă nu faci asta și te prezinți la vot, atunci înseamnă că accepți limbajul #cîțoid: „voi urmări depesedizarea României”. Nu boicotezi învestirea Cîțului? Atunci ești un #Cîțoid!

2. Demarezi procedura de suspendare și, cât e suspendat Bizarul din Deal, rezolvi și cu premierul, și cu majoritatea parlamentară.

Varianta 1 are mari șanse să fie pusă în practică. Nu cred că majoritatea parlamentarilor vor să fie identificați drept #Cîțoizi... Varianta 2, în schimb, ar avea nevoie de viziune, de curaj și de președinți de partide virili...”, scrie Pleșoianu pe Facebook."(stiripesurse)

M spunea...

Săracu Monteoru... Mai oameni fiți mai îngăduitori. Cum să mai scoată săracii pnlisti disperați explicații?

Johannis din 1997 nu a mai predat. Culmea e că și Dăncilă tot profesoară de liceu de provincie și nu vorbea de parcă are nevoie de logoped!

Johannis este un fricos (nu uitați că s-a ascuns de orice dezbatere electorală). Poate că săracu știe că are probleme cu vorbirea.

Nu e de râs și mă deranjează profund că unii râd de handicapul domnului președinte.

M spunea...

@Monteoru

Haide, stimate domnule că e vizibil pentru toți că Pîrțu ăsta al vostru e cam prost. Și nu numai! Când ești dat afară că ai furat nu prea trebuie să te mai pună cineva stăpân peste bani.

Apropos, de ce nu vrea să răspundă la întrebarea cu privire la motivul pentru care a fost dat afară? Aia cu "de comun acord" nu e răspuns.
L-au prins ăia de la bancă cu furtișaguri și ca să nu implice banca l-au aruncat ca pe o măsea stricată.

M spunea...

Iohannis pare exact acel model de tălâmb care, în orice grup, nu înțelege niciun banc. Și mai și spune lălăit: D a r d e c e r â d e ț i? C e e s t e a t a t d e a m u z a n t?
Și la un moment dat, lumea se satură, nu mai suportă și i se spune : "Coae dar fă și tu o glumă să vedem ce ți se pare ție amuzant!"
Iar el face. Îl desemnează pe Cîțu premier.
PAH - FB

Monteoru spunea...

Viorel nu schimb replici cu sub ofiteri.Cu atat mai mult nu ma iau in bete cu ei.

Leon spunea...

"Ce înseamnă dobânzi negative? Înseamnă că, dacă ne împrumutăm un leu, trebuie să dăm înapoi 90 de bani", a afirmat Cîţu.
Dacă datele prezentate de Cîţu ar fi reale, ar înseamnă că România s-a împrumutat la o dobândă de -10%, ceea ce nu există nicăieri în lume. Potrivit BNR, dobânda împrumutului de 150 de milioane de euro de la bănci este de 0,11%. Astfel, în realitate, la fiecare leu împrumutat România trebuie să returneze 99,9 bani, nu 90 de bani.

Mai mult, împrumutul fiind în euro, în cele şase luni până la scadenţă dobânda negativă va fi anulată de deprecierea monedei naţionale"(stiripesurse).
Ditamai ministru de finante nu se descurca fara CALCULATOR, ...i-ar fi prins bine creionul chimic de odinioara..! Sau NU..?

Iulian Mareș spunea...

Și eu cred asta...., însă oamenii săraci vor săraci și mai rău!

radud spunea...

PSD are o antipatie structurală faţă de de Cîţu, acesta invocând presupusa grea moştenire fiscală din perioada social-democraţilor. De principiu, cabinetul Cîţu ar trebui să cadă.
Însă, e posibilă şi varianta ca PSD să le facă o surpriză liberalilor, încercând să uzeze cabinetul Cîţu la putere, până în toamnă.
Cu alte cuvinte, există posibilitatea ca PSD să nu-l respingă la vot în Parlament pe Cîțu, să-l lase să devină premier și astfel liberalii să-și vadă visele de anticipate spulberate în timp ce rămân cu un prim-ministru posibil slab la Palatul Victoria.

Huhu Rezea spunea...

Nu mă așteptam ca d-ta să te numeri printre talibanii liberali!
Speculantul Cîțu Florin a deprins gustul atacului la moneda națională din Casele de schimb valutar pe care mama sa le-a patronat după zaveră la Rm Vâlcea. Se vede că ocrotitorii săi externi țin bine sub obroc această perioadă din activitatea familiei Cîțu.
Nu pune nimeni la îndoiala pregătirea sa economică, dar caracterul îi este infect.

Huhu Rezea spunea...

Mă îngrijorează căt de uituci și de tolomaci sunt unii rezerviști în atitudinea de susținere a lui Cîțu/
Au pe blog inițiativele semnate de senatorul speculant prin care cerea desființarea pensiilor militare cu deosebire cele ale polițiștilor.
Noroc cu "ciumatul roșu" care a depus amendamentul de eliminare a modificărilor Legii 223, propuse de Cîțu si gealații săi de la Rm Vâlcea din legea de desființare a pensiilor speciale.

Iulian Mareș spunea...

👍🤣👌

Iulian Mareș spunea...

Dobânzile la depozite, poate! 😂

Iulian Mareș spunea...

Să-l voteze și după o lună să-l de-a jos!

M spunea...

@jupderval

Din Hotnews ca probabil nu agreeati altceva decat site-uri ale propagandei!
Catu in 2011: "Am fost instiintat ieri (luni-n.red) ca sunt concediat. Nu stiu daca acest lucru are legatura cu episodul celebru din 2008 (atacul speculativ impotriva leului...."

In rest ca in bancul lui Bula:
- Unde lucreaza parintii tai?
- Mama e gladaitoare si tatal e procuror!
- Cum Bula?
- Mama vinde gladiole si tata le procura!

Cititi CV lui Pîrțu dar dezlegat la ochi si fara ura pe care o purtati in conformitate cu liniile directoare ce v-au fost trasate si o sa vedeti zeci de inadvertente. Daca nu.... ramaneti asa....

Vulpita prim ministru!!! Domnu' Johannis, va rog eu mult de tot sa o numiti pe Vulpita prim ministru ca e mai buna decat Pîrțu. Haideti ca ne stim de cand erati primar la Sibiu!!!

M spunea...

Dupa Pîrțu:
- ne imprumutam un miliard de euro,
- nu dam nimic inapoi,
- lunar banca la care ne-am imprumutat ne plateste o suma de bani numai sa nu care cumva sa platim datoria!
😁😂😁😂

Iulian Mareș spunea...

Ăștia sunt și proști și retardați!
Își merită din plin soarta!

Iulian Mareș spunea...

M,
Iohanu vorbește aproape că EBBA, adică din consoane, care i se opresc in gat ga dinți!
Ăsta este adevărul....

Gigi spunea...

Se pare cã vorba româneascã:"Noaptea e un sfetnic bun",este preluatã şi de mai marii noştri conducãtori.Drept dovadã stau şi numeroasele OUG date cu toatã dragostea de aceşti neobosiţi guv.care dupã cum constatãm de grija poporului nu mai lucreazã 8 ore,ci 24 din 24.
Cineva îmi spunea,mai în glumã,mai în serios,cã îi ajutã pe colegii lor parlamentari deoarece nu mai prididesc cu votatul atâtor legi,au mult de muncã.
Spor la treabã!


Iulian Mareș spunea...

Hai că n-am documentat: în EU toate țările s-au împrumutat negativ, pe termen scurt, fiind excedent valutar, însă acesta este unul din semnele CRIZEI!

Gigi spunea...

Pãi,nu avem noi"vulpitele" noastre peste tot prin locuri cãlduţe,mai aducem una?

Iulian Mareș spunea...

M,
Este buna de Premier Vulpița!
O lună ea, o lună barbatu-sau Viorel!

Gigi spunea...

I.Mareş@
Ei,vor saraci de tot,nu-i aleg d.lor din 4 în 4 ani?
Dacã mai întârzii cu treburi pe undeva şi vrei sã parchezi masina nu mai ai nicio şansã.
Deci,a crescut nivelul de trai,an de an.

Iulian Mareș spunea...

M,
Ai dreptate! Gaze! Și pute rău!
Oare ne-o fi dat sa o vedem și pe Țurcanca sau pe Grindă?
Așa ne vom cali!

Aurel spunea...

Nu mă interesează politică si nu vad pe scena politică personaje care sa merite atenția ,vreau doar sa spun atat in acest moment de impas coroborat cu o situatie deosebita generata de un virus mai tare in efecte decat o divizie de tancuri plus tot ISU la un loc.
La recalculare in 2016 dupa 30 de ani de MAI am dobandit prin recalculare /actualizare o pensie dubla fata de SMB (salariul mediu brut pe economie). Bucuros si multumita celui de sus .
Acum in 2020 cu toate cresterile ”aprobate ” de dna Olguta ,incepand cu septembrie 2020(cresterea salariilor profesorilor cu ultima ¼ din diferenta) pensia mea si la brut si la net va fi depasita de SMBrut pe economie!!!!!!!!!!!!!!
Multumesc celor care ne-au adus in situatia asta..............se stie bine cine ne-a mai facut odata posesori de” pensii nesimtit care s-ar dubla ,etc”..........
in alta ordine de idei si pe alt palier social ,discutând cu un vecin de curte pensionar mi-a zis in felul următor;
"Cum au avut bani să-și mărească salariile și pensiile speciale in mod nesimtit , așa să facă rost de bani să- mi mărească și mie cu 40% pensia de 2100 lei pentru care am muncit 38 de ani pe muchie că și tehnician geolog pe șantiere cu multe detașări cu firma departe de familie. Pe mine nu ma intereseaza de unde scot banii.”
Aici este marea problema a zilelor noastre si asta ar trebui sa va dea de gandit la multi care comentati pe aici cu citate de pe nu stiu unde si fara rost.
Din asta nu ne scot nici cei care ne-au adus in situatia asta prin dezechilibrele majore create in 4 aniin salarizare intre bugetari si privati si cele de la pensii cu rapoate de 1 /20 . 1/30 , 1/60 intre pensionari si nici actualul PNL la guvernare. Totul s-a reglat si se va regla doar din împrumuturi masive cum de fapt a procedat si PSD dar nu recunosc..
Pentru a echilibra luna de luna situatia trebuiesc bani foarte ,foarte multi. Economia bazata pe mult hulitele majoritare investitii straine ,publicate si pe aici , poate produce oricand sincope care sa duca la probleme bugetare.
De apreciat masura acestui CÂTU împins în fața pentru scopul anticipate, finantist am inteles ,care a investit si dotat ANAF cu informatizarea necesara care permite legarea caselor de marcat ale firmelor la serverele ANAF facilitand astfel o colectare mai buna la buget. Asta ar fi o salvare si o speranta.
Iar pentru militari Ciuca in guvern ar putea insemna o rezolvare cat de cat a problemelor militarilor rezervisti.
In rest mint toti ,unii mai mult ca altii. Le pasa doar de interesele lor.
Sper sa cititi si sa reflectati cam pe unde suntem .... indiferent cine ar guverna.
La un moment dat am inteles ca inclusiv fondul de rezerva era gol . Ce să mai zici apoi .......cand fiecare se apara cu cate o minciuna .....

Alexcta spunea...

https://www.presidency.ro/ro/media/declaratii-de-presa/declaratia-de-presa-sustinuta-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis1582653285

Conferimta de presa: 25.02.2020

Jurnalist: Domnule Președinte, această epuizare, de care ne vorbiți, a celor 15 zile și, automat, o nouă serie de consultări și o nouă propunere de premier se consideră a fi a doua propunere de premier? Mergeți în continuare pe acel plan pentru alegeri anticipate?


Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Constat că propunerea pe care am făcut-o și solicitarea de învestitură s-a finalizat fără rezultat. Deci, n-are rost să începem să numărăm. Însă noi nu dorim să intrăm într-un blocaj. Noi vom merge mai departe, fiindcă lucrurile trebuie să se miște și România trebuie guvernată.

După ce terminăm întreaga procedură, la un moment dat, dacă cineva va face un calcul de câte solicitări de învestitură au fost sau nu au fost, este altă problemă.

Mi-a atras atentia ultima fraza.

Iulian Mareș spunea...

Să râdem puțin....

"Am citit zilele trecute despre coronavirus, care sunt simptomele și ce trebuie să facem. Am văzut prin ziare că trebuie să ne spălăm pe mâini cu săpun și să folosim alcool de peste 60 de grade."

Gabi Tamaș, fundaș și la Astra!

Iulian Mareș spunea...

Robotea nu se dezminte!

Gigi spunea...

Sã stiţi de la mine,nu sunt tolomaci,unii intrã sã facã şi multã bâzã,stând la adãpostul burţilor pline pe care le au ìn dotare.Nu-i intereseazã nimic.Nici mãcar de ţara lor cã s-a dus dracului de râpã.

Viorel spunea...

Domnule Utilizator Microsoft, Oare ce cred civilii despre dumneavoastră când folosiți cuvinte de doi bani gen:
“Viorel, coadă de .......”purcel ?
„Nu mai luați în brațe ambasadorul, are cine să-l pupe-n cur!”
Pentru dumneavoastră ca persoană fizică (,) care este (Vorba lui Vanghelie), am făcut prima treaptă de Liceu Economic și de Drept Administrativ apoi am continuat treapta a 2-a la Liceul de Alimentație Publică din Iași, urmată de Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri (nu supt) „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, arma intendență și finanțe promiție 1983, mulțumit ? (atât am putut). Nu uitați melodia “Nu sunt prost, nu sunt deștept, sunt ca orice om”.
Dumneavoastră ați făcut 3 ani de școală la “Nicolae Bălcescu” la fel cât un maistru militar sau poate chiar proveniți din sergenți cu diagonală (expresie folosită pri 1983).
Păi de unde știți că nu am 2,26 m ca și Ghiță Mureșan sau poate mai mult (mari în ce ?), poate în anumite privințe vă depășesc.
Nu sunt poante penibile, puțin umor nu strică, ne mai înțepăm, ne trece și o luăm de la capăt.
Savant / Raționament / Puerile = Vă caracterizează.

Viorel spunea...

Domnule Monteoru,
1. Păi nu vă (încerc să fiu politicos cu domnul ofițer, și lăsați suptul / sub ofițerul, aici suntem toți pensionari militari, nici Gl.,Of.,M.M., sau sof, ca drept dovadă citiți ce scrie pe Cuponul mandat de plată a pensiilor militare, este trecut gradul ? nu, doar pensionar, scuze față de ceilalți domni ofițeri) obligă nimeni să schimbați replici cu mine, eu mi le expun pe ale mele iar dumneavoastră puteți să tăceți.
2. Eu sunt sub ofițerul, redau comentariul domnului Monteoru: “Ca CCR sa judece cu celeritate ar trebui ca membri ei sa fie alesi prin vot popular precum presedintele”. Ce are celeritatea (iuțeală, repeziciune) cu alegerea membrilor CCR (mare dovadă de înțelepciune din partea dv., dacă îi alege poporul, judecă mai repede și mai înțelept sau legal decât o fac acum ?).

M spunea...

@Aurel

O postare decentă și corectă.
Doar o rectificare. Introducerea caselor de marcat legate la Anaf nu aparține lui Cîțu. A început de câțiva ani prin obligarea de achiziție a caselor cu jurnal electronic. Până acum sunt vreo 550.000 din vreo 800.000 necesare. Termenul este 31 decembrie anul ăsta.
Deci, cu Cîțu sau fără Cîțu anul ăsta trebuia terminată treaba.

A doua rectificare este cu privire la împrumuturi. PSD a împrumutat mai puțin ca PNL. Datoria a scăzut cu PSD și a crescut cu PNL nu în sumă absolută cu ca raport din PIB.

Astea sunt cele două falsuri din afirmațiile de mai sus.

Pentru mine e exclus PSD cât timp e Olguța pe acolo. Nu pentru legislația care ne dezavantajează cu pentru valul de ură ridicat prin afirmații mincinoase sau exagerate.

PNL este PDL, adică tăieri de pensii și salarii.

Pe scurt : avem de ales între PSD care fură dar ne mai dă și nouă și PNL care fură numai pentru ei.

Gigi spunea...

Gãbiţã e ìnvãţat cu tãria! Pentru el bãutul este al dilea sport.

Aurel spunea...

@ M
O singura specificație la replică d-voastră.
Știu bine de la comercianții din zona cu care am avut a face in timpul serviciului că au fost obligați în urmă cu doi ,trei ani sa se doteze pe cheltuiala lor cu case de marcat fiscale cu posibilitate de conectare la ANAF.
De atunci stau cu ele nefolosite deoarece ANAF nu s-a dotat cu serverele la care să se conecteze casele de marcat.
Am înțeles că acum s-au achiziționat serverele și urmează implementarea softului necesar transmiterii datelor prin conexiune fir sau wireless ,etc.
Cine este campion la împrumuturi ar putea spune cu mai mare exactitate doar Curtea de Conturi.

Iulian Mareș spunea...

M,
Pai și ce a mai rămas din eseul domnului? Virgule, semne de punctuație, conjuncții...
Eu l-aș fi întrebat scurt: Cine ți-a dat textul?
Mie nu-mi plac Duplucitarii, mai ales cei descriși de Lupu Corvin!

Iulian Mareș spunea...

CCR, dacă PSD o cere!

ifrim spunea...

Dar ofițerii,gheneralii patrioți sub jurământ din seviciile secrete nu au și ei o liniuță în atribuțiuni ca țara să meargă spre noi culmi de civilizație și progres?Dacă da,ce fac in acest sens?Am înțeles....e secret!

Iulian Mareș spunea...

Unii au descoperit ca nu este Ok sa te pensionezi sarac...., asa ca intelegi, nu?

Leon spunea...

https://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Precizari/Precizari_formular_230(1).pdf

M spunea...

@Aurel

Da, domnule așa este! Să dotezi cu aproape un milion de case nu e simplu și au dat termen până pe 31 decembrie 2020.
Conform legii trebuia să se facă în două etape : prima cu registru fiscal electronic și a doua etapă conectarea. În 2020 urmând ca Anaf să dea drumul la servere.
— adică Cîțu doar respectă planul PSD - bravo lui,
- când s-a dat legea PNL a țipat din gură e șarpe că PSD omoară firmele mici obligându-i să se conecteze la anaf.

@Mareș
😁 Trebuie încurajat că nu a scris cu înjurături, cu m#ie, mă rog, cu chestiile intelectuale ale PNL rezist USR.
Mereu am să dau informații celui neinformat dar am să mă feresc să intru în polemică cu cel rău intenționat.
Până una alta pe stimatul domn îl consider doar neinformat.

M spunea...

Am găsit rezolvarea!
1. Vulpița prim ministru!
2. Alegeri anticipate! Să văd diaspora cum stă la cozi să voteze prin Italia și alte zone în carantină.
Poate avem noroc și se mai răresc! 😁

Iulian Mareș spunea...

V-ule,

initial am gandit sa te las in pace, insa tu iesi la gatul viorii, mai ales la cei mai varstinici, precum GP-istul batran, care se baga in combinatii pe care nu le poate duce!
Cu instrumentele clientului:
-"Dumneavoastră ați făcut 3 ani de școală la “Nicolae Bălcescu” la fel cât un maistru militar sau poate chiar proveniți din sergenți cu diagonală (expresie folosită pri 1983).
*expresia asta, nihilista si nivelatoare, plina de aroganta si suficienta am intalnit-o la mai multi ca tine si ea are la baza faptul ca nu te duce mintea care-i diferenta specifica, asa ca te dumiresc eu: in programa scolara analitica!
*batranul GP-ist a facut AM si un curs postuniversitar, indeplinind functii la nivel AAI, tu?
-"am făcut prima treaptă de Liceu Economic și de Drept Administrativ apoi am continuat treapta a 2-a la Liceul de Alimentație Publică din Iași"
*kiar asa? ...inseamna ca ai picat treapta la economic si ai continuat la kelneri.
-esti absolvent de "Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, arma intendență și finanțe promiție 1983", deci Mm;
*toate bune si frumoase, insa de ce nu spui ca ai fost Mm bucatar?...ajuns pe la S1 din cauza ca s-a externalizat hranirea. Se si adevereste ca moldovenii trag la popota!
-te-ai luat si de "Utilizator Microsoft" tinand dizertatii despre PCc.
*pe numele lui real Draghici, "Utilizator Microsoft" fiind doar numele de "scena", este absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, intrarea prin Bulevardul Iuliu Maniu! Cred ca-ti inkipui ca in cadrul SMFA nu a curatat nici holuri si nici cartofi, cel mai sigur muncind intr-o structura de informatica!

**De final:
1-in spiritul tau superficial, nihilist si egalizator al calitatilor si pregatirii camarazilor tai, retine pt toata viata: oamenii nu sunt egali!!!
2-pt ca esti superficial scrii de multe ori prostii: pe cuponul de pensie, spre dreapta sunt trecute adresa, numele si GRADUL posesorului! Daca la tine este altfel, ceea ce ma indoiesc, inseamna ca ai o problema!
3-ah, sa nu uit, in orice armata a lumii, kiar si in prizonierat, se respecta gradele si functiile, insa nu-ti gasesc o vina, intrucat la nivelul S1 nu se studiaza, ci mult mai sus la G1 sau J1!

Sandu spunea...

Vad ca fostii militari sustin PSD.Va inteb dragi colegi , cu ce suma v-au crescut Ciumetii Rosii pensiile militare.Cu banii necesari pentru hartie igienica.Daca punem la socoteala cu cat au crescut preturile, vom realiza ca puterea noastra de cumparare a scazut mult

M spunea...

O data la cativa ani romanii aleg PNL la putere. De tot atatea ori ei taie pensii si salarii plangandu-se de crize care ale naibii vin numai cand ajung ei la putere!

Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat. Einstein

Huhu Rezea spunea...

@sandu
Vorbești ca un ciumete galben. Pune mâna pe creion si calculează cu cât ți-a crescut pensia în plată stabilită după recalcularea din 2016. O să vezi că ți-a crescut cu mai mult de 25%.

Leon spunea...

@Sandu, eu sunt mai norocos; Cu PSD la guvernare mi-a crescut pensia NETA cu 25%, in timp ce Inflatia a crescut cu 10% in aceasta perioada, deci am o putere de cumparare cu 15% mai mare ca in 2016..!

vosi spunea...

LUAȚI DE AICI !
- Kamikaze
Florin Cîțu:

A absolvit in 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematica, cu nota 10 si are un master si un doctorat la Iowa State University. Anterior revenirii in Romania, Citu a mai lucrat ca economist la Banca Europeana de Investitii (2003-2005) si la Banca Centrala a Noii Zeelande (2001-2003). In perioada 1997-2001, a fost lector la Iowa State University, in SUA.

Eugen Teodorovici:

A absolvit Colegiul Național Shkoala Veți

Concluzie:

Discotecarul nu are şcoală câtă vacanță are Cîțu!

@Răsboiul

PS - nu ținem cu Cîtu. Dar nici nu se poate rata bucuria de a râde de discotecar.

Leon spunea...

https://www.snppc.ro/27-02-2020-exclusiv-continu-m-lupta-pentru-drepturile-membrilor-snppc-pl-ngere-penal-pe-numele-ministrului-afacerilor-interne-naintat-procurorului-gen-bd10285

Iulian Mareș spunea...

Sandule,
Scuza-ne că existăm!
Armata României a fost mereu expresia poporului și este parte integrantă din acesta!
Ea există în și prin poporul român de câteva milenii. Fiind în slujba nației este normal sa nu iubească "tagma jefuitorilor", cum bine zicea neica Tudor din Vladimiri.

Iulian Mareș spunea...

Mai ales când în conducerea PNL ajung infecțiile numite pedelisti!

Leon spunea...

Inca 8 Judecatori si 4 procurori au iesit la pensie(de MAGISTRAT..!) astazi prin Decret prezidential !
In acest ritm, curand o sa ramanem fara Magistrati..!

Monteoru spunea...

Fiecare UM a avut uscaturile ei.Dece nu ar avea si R.15Mc/D.10Mc?E si vina mea.Zice-se ca pentru a fi tinut minte cand iti este la indemana sa fii neam prost.Regrete tarzii.

Iulian Mareș spunea...

Las că-i bineeee!
Devine Robotea ai pretor!
Se înghesuie "saracii"!
Vă aduceți aminte ce caracterizări primeau colegii pensionați după ce OUG-59 a fost publicată în M.O.?!

M spunea...

@Leon

Trebuie sa verific dar imi amintesc ca o promotie de la INM are 200 de judecatori si 100 de procurori (sau invers). Adica ne mai raman destui! 😁

M spunea...

@vosi

Gresiti stimabile! Conform CV propriu a absolvit "Iowa Sate University". Nu stiu ce e aia!
In plus mai e o chestie care scapa persoanelor mai putin educate si impresionate de blink-blink. Ministrul nu face el personal, traseaza politici impreuna cu specialistii. Adica ala de la transporturi nu pune mana pe lopata, ala de la finante nu numara el banii ce ies din visterie!

Calitatea unui ministru este data de verticalitatea morala (aici Pîrțu este varză), de trecutul profesional nepătat (Pîrțu cel data afară că a fost prins furând poate fi apreciat de infractori) si de capacitatea de negociere si comunicare.
Doua afirmații ale lui Pîrțu:
" Guvernul PNL a venit prea târziu pentru interesele ExxonMobil"
" Unele amendamente aprobate nu au fost în interesul cetățenilor"

Decat un infractor scolit care vinde tara asta mai bine un patriot mai putin scolit care tine cu Romania.
Dar infractorii fac scut in jurul unuia de al lor! Exact ca psdeii pe vremea lui dragnea!

M spunea...

@Iulian Mareș

Pai? Majoritatea sunt de la PDL iar in functiile secundare i-au adus pe ai lui basescu deci tot pdl.

Nebunii insa ii voteaza!

Leon spunea...

Nu este bine deloc, in ultimele 30 de zile au iesit la Pensie ... 50(cincizeci) de Magistrati..!

vosi spunea...

@M
Stimabile, zic cei de la Kamikaze(o revistă).
Eu doar am distribuit.
Unii par a fi foarte docți pe aici...

Viorel spunea...

Domnule Sandu, la care foști militari vă referiți, ce, am murit cumva și nu știm noi ? Suntem militari în rezervă, în retragere, deci militari pensionari. Un sfat, nu mai folosiți hârtie igienică parfumată, folosiți cea clasică de la Letea Bacău la 1 leu bucata și atunci vă mai și rămân bani și de o bere. Întrebare pentru dumneavoastră.
Ce partid se afla la guvernare în 2017 cînd a fost eliminat impozitul pe pensie până la 2.000 lei, peste 2.000 impozitul fiind de 10 % în loc de 16% și reducerea în totalitate a plății contribuției sociale de asigurări de sănătate ? Cu cât vi s-a mărit pensia în anul respectiv ? Știu că inițiativa a plecat de la doamna senator ALDE Cristina Anghel, că a fost votată de toate partidele cu excepția USR, dar principalul este, cine se afla la guvernare. Pentru mine a fost anul cu cea mai mare creștere de pensie. (Modificarea Codului fiscal prin Legea nr. 2/2017); https://www.universuljuridic.ro/codul-fiscal-scutire-impozit-cass-pentru-pensionari/

Aurel spunea...

Românii cu scaun la cap au o vorbă ;
" Degeaba galonat dacă nu și mobilat ......"

Iosif spunea...

Dle H,
Este adevarat ca dl.ministru de interne Vela are plangere penala la Parchetul Generalin legatura cu salarizarea politistilor si prin ricoset si pentru neactualizarea pensiilor militare?
Se va extinde epidemia?

Cu stima,

Fost parasutist spunea...

Despre doctoratul lui CATU am citit si eu pe undeva ca nu a fost finalizat. Deci nu e dottore.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, încerc să vă răspund pe rând la ce pot:
- O fi făcut domnul „*batranul GP-ist a facut AM si un curs postuniversitar, indeplinind functii la nivel AAI, tu?”, dar folosind expresiile următoare, “Viorel, coadă de .......”purcel și „Nu mai luați în brațe ambasadorul, are cine să-l pupe-n cur!” , etc., am dedus că doar (și nici acela) un Of. cu 3 ani de școală sau provenit din Sg. cu diagonală, indiferent de ura ce o are față de M.M. și Sof., poate nu poate folosi un asemenea limbaj;
- Am trecut de la un liceu la altul nu pentru că am picat treapta ci pentru că am făcut comparația (mai ieșisem și eu în lume) între un contabil / economist în domeniul agricol sau industrial (domeniul pe care mi l-am ales) lucrând zilnic pe câmp/birou sau în birou și un chelner, bucătar, ospătar, patisier, etc. (mai un ciubuc neimpozabil, o măslină, o prăjitură, o cafea ce nu se găsea, conta în plus la salar);
- M.M. bucătar era o clasă separată, mai citiți o dată comentariul, am făcut intendență și finanțe;
- Da, aveți dreptate, moldovenii trag la popotă pentru ași reface forțele fiind oameni muncitori. Moldova este săracă și oamenii o duc greu pentru că, grupul de la Cluj, cel de la Teleorman, acum apare cel de la Craiova prin care visul doamnei LOV este de a avea un soț președinte de partid, mai mult cred că în 2024 domnul CM va candida la prezidențiale (nu o interesează pertidul), politicieni care nu au făcut nimic pentru Moldova și cum am mai afirmat 29 de ani a fost roșie la vot, pro PSD. Cu ce s-a ales, cu nimic. Nu tu străzi, nu tu autostrăzi și de aici pleacă toate.
- Cu scuzele de rigoare la adresa domnului Utilizator Microsoft, dar prin ceea ce comentează nu denotă studiile și funcțiile pe care le-a făcut / îndeplinit iar atunci când mă jignește crezând (ca și în politică / o pregătire, funcție îi permite orice) că vârsta și studiile îi dau dreptul, se înșeală. Accept să învăț de la mic la mare, înțepături, mici ironii, glume (că doar nu suntem la înmormântare), dânsul să le facă, alții la adresa dânsului nu, că îl supără, de ce ? Că are studii, diplome ?
- Oamenii pot sau nu pot fi egali, dar nu datorită calităților, pregătirii sau mai știu eu cărei moșteniri genetice, ci condițiilor care le sunt impuse, cum pot fi eu egal (ex.) cu dumneavostră când mergem amândoi la furat (economia țării), ne prinde pe amândoi cu saci identici în spate, primiți 1an cu suspendare (că sunteți intelectualul) și eu 1 an cu executare (că sunt fiul de țăran prostănac), cum putem fi egali când nici justiția nu alică legea în mod egal și legal;
- Aveți dreptate, scrie gradul pe cupon, nu dau vina pe ochelari sau diabet ci pe neatenție;
- Legat de G1 și J1, sunt lămurit când am fost chemați la București, Cdt., Șeful Logisticii și S.1Personal (adică eu 22 luni singur pe funcție) pentru a analiza și ridica statele de organizare.
- Ce fel de Plan privind organizarea / reorganizarea / restructurarea unei U.M când în anii 2000, 2002, 2005, 2007 și 2010 primești state de organizare și ții în stres 10 ani de zile cadrele militare și P.c.c. din acea garnizoană / unitate ?
- Solicitați informații cum s-a făcut abrogarea Ordinului M.Ap.N. M-101 (CSR..A) și editarea noului ordin de către fostul ministru al Apărării Gl. Dobrițoiu, copiat aproape integral (a schimbat un singur tabel / situație) și i-a dat alt nr. doar ca să rămână un ordin, o instrucțiune în urma dânsului, a uitat însă să schimbe și codurile până i-am sesizat noi cei de la S.1 din unitatea mea, pe cale ierarhică, dânșii sesizând apoi eroarea și introducând un alt sistem de codificare.

M spunea...

@vosi & @Fost parasutist

Daca distribuiati din Antena 3? 😁

Poate sa aiba o suta de doctorate!!! Cele doua afirmatii sunt criminale! Si, va rog sa va ganditi: daca asta a dat pe gura cam ce si cum gandeste!!!

Sa il ia dracu de prost! PNL se joaca cu viata noastra ca si PSD cand a numit-o pe Dancila. Aia nu era plina de doctorate dar macar avea bun simt. Asta are doctorate si e un hot ordinar! Decideți domniile voastre cum e mai bine!

M spunea...

@Leon

La fel ca atunci cand olguta (fir-ar ea de gunoi) a sarit pe pensiile militare! Repet nu e grav, inca!

Am inteles ca au dat o lege nasoala si politiei judiciare si pleaca aia pe capete.

Infractorii din PNL sunt mai dibaci ca aia din PSD.

Iulian Mareș spunea...

V-ule,
Reține, dacă poți: oamenii nu se nasc egali, nu sunt pe parcursul vieții și nici nu mor egali! Egalitatea vine după aceea!
Eu de MM de intendenta sau financiar nu am auzit și am lucrat la cel mai înalt nivel de C-2! Îți inkipui că știu câte state au venit peste voi, cum de altfel și peste mine!
Interesant exemplu, însă simplist!
În speranța că ai înțeles oareșce eu nu te voi mai trage de mânecă
*PS- nu-mi plac partidele și politicienii, cu f mici excepții!
Însă care ele și fără ei nu se poate! Încă.
Sunt ceva studii privind anarho-societati, dar nu-i cazul sa fac o deskidere aici și acum!

Nu mai folosi titluri de acte normative interne, că și cum ai recita din Eminescu; nimeni nu le poate memora corect, însă unii știu unde să caute...OK?

Iulian Mareș spunea...

Nu tot ce scrie trebuie și crezut...în US sunt facultăți in cutie poștală! Dai bani și îți trimit diploma! Și pe la PE sunt o groaza de zănatici ce slugaresc parlamentari...
Dar nu asta este problema ci ceea ce face că ministru!
Eu doresc sa sa f ceva bun numai pt tine Cosi și tot ar fi ceva!
Să ne anunți când se întâmplă....

Iulian Mareș spunea...

Nene, târziu te mai dumirești....

Iulian Mareș spunea...

Așa este!
Sper sa se extindă pt că a produs efecte gen COVID-19!

Iulian Mareș spunea...

Ce mult mi-aș fi dorit că dl. M sa nu aibă dreptate!
Dar are și nu pot scrie decât că voi ați trebui sa sa analizați daca Robotul nu l-am nominalizat decât în scârba pt el și pt românii noștri și nu ai lui!
Daca o nominaliza pe Elena Udrea sau EBBA nu era atâta nesimțire in Robocapul ăsta!
Vă mai zic ceva: hoțul ăsta ordinar, Cîțu fură pt voi sau pt el și ai lui? Nu sesizați că are o agendă străină ROU?

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ce ai? Le plângi de milă? Nu au ce mânca pretorii ăștia?

Viorel spunea...

Deci, sfatul este cam așa, am voie după ce am ieșit la pensie să mă înscriu într-un partid politic (interzis în ultimii 30 de ani din cei 36 de carieră), dar să nu zic nimic, să stau în banca mea ca la școală. Corect după dumneavoastră, nu după mine. Pentru că dacă eu tac, dumneavoastră la fel, altul tace și el și tot așa, ne iau de proști, oricum în ochii lor așa suntem catalogați, altfel nu am fi pe ultima treaptă a societății. Nu, nu am văzut gradul scris pe cupon, după observațiile primite am verificat și aveți dreptate, am specificat în comentariul anterior.
Eu am ce am cu Legea nr. 8/2006 aplicabilă unor persoane care nu o merită (nu toți). Ce-i răspundeți domnului Col. Dogaru, beneficiar și susținător al legii la următoarea remarcă făcută pe 26.02.2020 “Si nu se potolesc, beneficiarii de diferite tipuri de “oscaruri”! Orice rabdare are, insa, o limita!” ? (se referă la parte dintre noi, cum și noi ne referim la parte dintre ei). Din orice comentariu poți învăța câte ceva. Viață lungă și frumoasă domnule Drăghici.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, păi dacă egalitatea vine după aceea (adică după ce mori), atunci cum mai rămâne cu religia creștină despre Rai și Iad ? Unde în comentariul meu am specificat de M.M. de intendență și finanțe ? (am spus că M.M. bucătari era o clasă separată). Actele normative interne specificate de mine sunt publicate pe google, la Ordine emise de M.Ap.N., deci sunt clasificate N.S. Am înțeles însă aluzia la conținutul ultimelor 3 aliniate care trebuie păstrat în interiorul cercului, dar am fost provocat, v-am răspuns pentru a nu pica de fraier. O simplă întrebare pentru un neștiutor ca mine și vă întreb foarte sincer, având în vedere că în anul 2009 prin tăierea salariilor cu 25% am pierdut din bugetul familiei eu 600 lei și soția 300, în eventualitatea unei noi crize cu tăieri de salarii (poate și pensii) sau poate și mai rău datorită partidelor politice și președintelui, pot fi arestați și băgați la pușcărie fiecare în funcție de vina și contribuția adusă la provocarea dezastrului economic ? Asta doar ca întrebare.

Viorel spunea...

Domnule Drăghici, am crezut că prin urarea mea de la sfârșitul comentariului “Viață lungă și frumoasă domnule Drăghici” am dat la pace, nu am înțeles rostul comentariilor dumneavoastră ulterioare. Am mai greșit cu ceva ? Și încă un lucru, doar faptul că va amuzat bazaconia cu prinsul la furat cred că vă va prelungit viața cu cel puțin o lună. Pensia nu e un secret de stat, dar dacă spun ce pensie am și vin hoții peste mine și mi-o trag pe degeaba, ce mă fac, eu sunt vinovat că m-am lăudat, nu ei.

Iulian Mareș spunea...

V-ule,
ai scris sau ai lasat de inteles ca ai fost Mm; scoala absolvita pregatea o singura sprcialitate de Mm-maistri militari bucatari!
Lasa religia la locul ei, de multe ori ea se refera la viata de dupa! Crede un ruginit ofiter: oamenii nu sunt egali pe pamant!
Cat despre religie se pot scrie multe; unii au gasit probe ca religia crestina ar fi inventia romanilor, ca filozofie a dominarii imperiului, mult prea intins in acele vremuri! Ia analizeaza singur cate drepturi iti sunt excluse fata de cei ca tine, dar fata de alesi; ai imunitate, garda personala, statut privat, masina cu sofer la dispozitie,....etc?

M spunea...

Ma intreb daca mai merita sa ai o cariera in diplomatie daca robotea numeste in functii numai slugile care i-au facut servicii?!

Iulian Mareș spunea...

Daca analizam trecutul antiromânesc al bietului Ioanid...inclusiv impunerea holocaustului în ROU!
Evidenta ura lui pe goimi...

Viorel spunea...

1. Domnule Iulian Mareș, nici nu am scris nici nu am lăsat de înțeles. La mine în M.O. (aflat la C.M.J.) scrie arma Intendență, specialitatea militară Intendență și Finanțe, am fost destul de clar în ambele comentarii.
Doamna M.M.Pr. din linkul de mai jos, este promoție 1985 a Școlii militare de M.M. și Sof. “Gheorghe Lazăr” Sibiu, arma Intendență, specialitatea militară Bucătari, scrie pe prima pagină dreapta a Memoriului Original fiind încadrată pe funcția de specialist 2 şi comandant grupă gospodărie (funcție din stat), la U.M. 01247 Galați unde am lucrat și eu din 1983, activitatea de bază pe care o desfășura conform diplomei de absolvire era de bucătar. (https://www.armata-buzau.ro/images/CVmmp.pdf) . Iar vă contraziceți:
“oamenii nu se nasc egali, nu sunt pe parcursul vieții și nici nu mor egali! Egalitatea vine după aceea!” / “Lasa religia la locul ei, de multe ori ea se refera la viata de dupa!”.
Cum rămâne cu Raiul și Iadul ? Eu cred că religia se referă la trecut, prezent și viitor.
2. Număr de locuri învăţământ militar preuniversitar:
Profil: Maiştri militar: Intendenţă/Bucătari – 40 pentru MApN și 10 pentru alte structuri din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Profil: Subofiţeri: Intendenţă – 20; (https://www.rumaniamilitary.ro/numar-de-locuri-invatamant-militar-preuniversitar)

Ein Stein spunea...

Daca in Romania moneda oficiala ar fi fost euro imprumutul cu dobanda negativa ar fi fost minunat, din pacate moneda noastra e leul. Sper ca nu e cineva atat de naiv incat sa creada ca imprumutul cu dobanda negativa atras de la bancile comerciale are la baza principiul, sanatos de altfel, din tarile din vest pentru a relansa piata de capital si a stimula imprumuturile intreprinzatorilor. Gastile de banditi straini cu certitudine vor dezvolta o politica de specula la leu, devalorizarea leului, puternica, va face ca dobanda negativa la euro in realitate sa aduca profituri grase bancilor comerciale alogene. Mai mult de atat isi vor scoate parleala si pentru imprumuturile cu dobanda negativa date in tarile de bastina. Deci sa ne asteptam la o devalorizare puternica a leului. Cei care aveti ceva banuti pusi la ciorap, cred ca nu ar fi o idee rea sa luati valuta, de preferat dolari, nu euro, in primul rand pentru a nu face jocurile banditilor si in al doilea rand dolarul ne e sensibil la cotcariile europene.
Catu e ca pestele in apa la gainarii speculative la valute. Eu nu inteleg de ce nu se sesizeaza BNR-ul pentru imprumuturile in euro facute de gastile de banditi pentru plati si operatiuni interne, in lei, atat timp cat moneda oficiala nu e euro. Care e spilul? Oare DNA-ul are sectie specializata pe astfel de chestiuni?

Iulian Mareș spunea...

Stein, crede ce am scris eu! In afară de asta nu exista altceva...este un semn al crizei, ce se apropie, și atât!

M spunea...

@Iulian Mareș
Știam eu ca o să mă înțeleagă cineva!!!! 😁

Viorel spunea...

Domnule Utilizator Microsoft, nu puneți vorbe în gură și mai mult, când vreți să afirmați ceva, simplificați lucrurile nu le complicați pentru a fi mai pe înțelesul tuturor. Am spus: EU CRED (nu ăsta trebuie să fie și adevărul) că religia se referă la trecut, prezent și viitor, ca și istoria dealtfel sau alte exemple. Nu poți vorbi de ele separate. Separându-le nu ai suport de comparație. Deci nu sunt nici filosof/filozof. Nu vreau să vă jignesc, dar am văzut și Cursuri, nu de filosofie/filozofie (cazon, vorba Dv.) de 5 zile (Curs de Apărare Împotriva Incendiilor), al dumneavoastră poate a durat mai mult.
Totuși, filosofia/filozofia, “este studiul înțelesurilor și justificărilor sau credințelor despre cele mai generale sau universale aspecte ale lucrurilor”. Cuvântul CREDINȚELOR, folosit de mine în exprimare vă spune ceva ? (din definiția filosofia/filozofia).

Viorel spunea...

Domnule Utilizator Microsoft, pe biletul de la 6/49 de duminică scrie că am câștigat un premiu de 3.562,00 lei, dar nu-l pot ridica decât marți 10.03.2020, până atunci agenția C.S.P. este în restructurare datorită Guvernului Cârțu (de la Craiova).

Viorel spunea...

Cei 50 de magistrați ieșiți la pensie și-au primit oare cele 7 salarii din ultima lună ca ajutoare ?

Viorel spunea...

Domnule Monteoru, în comentariul dumneavoastră din data de joi, februarie 27, 2020, ați afirmat că: “Viorel nu schimb replici cu sub ofiteri”. Întrebare: Dacă ne referim doar la cuvintele, sub ofițeri, ce să înțeleg, că noi subofițerii suntem sub ofițeri, adică și noi și dânșii întreținem relații sexuale, suntem homosexuali și nu știm ? cu excepția sub ofițerilor și ofițerilor femei, însă și atunci mai derivă o categorie, lesbienele. Care e realitatea domnule Monteoru, să mă dumiresc.

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.facebook.com/pnl.ro/videos/1012413872468367/&ved=2ahUKEwifm6OzlYHoAhU7wcQBHdwPBvsQtwIwAHoECAgQAQ&usg=AOvVaw2SA3r0zsRULBBuh-K4ORGf&cshid=1583336870517