Un produs Blogger.

joi, februarie 20, 2020

Dizolvarea Parlamentului, sancțiune sau represiune?

56 comments
Dizolvarea Parlamentului poate fi decretată de Presedinte pentru neîndeplinirea funcției de Învestitură a unui guvern după alegerile generale sau după adoptarea unei moțiuni de cenzură. 
Sancțiunea intervine numai dacă în termen de 60 de zile Parlamentul a respins două solicitări de învestitură, venite în mod constituțional de la Președinte, în condițiile art. 103 din Constituție și ale Deciziei nr. 80/2014, prin care CCR interpretează prerogativele Președintelui în desemnarea unui candidat la funcția de prim ministru.
Consultarea președinților celor două Camere și a liderilor grupurilor parlamentare este doar o formalitate lipsită de consecințe juridice, care nu impiedică Președintele să decreteze dizolvarea Parlamentului, dacă au fost îndeplinite cele două condiții din articolul 89, în special respingerea a două solicitări de învestitură. 
Simpla depășire a termenului de 60 de zile, fără respingerea a două solicitări de învestitură, nu dă dreptul Președintelui să dizolve Parlamentul. Termenul se prelungește până la a doua respingere de învestitură sau până când se învestește a doua solicitare.


Desemnarea neconstituțională a premierului, cu scopul intenționat de a forța Parlamentul să respingă de 2 ori investitura și să creeze condițiile pentru dizolvarea abuzivă a Parlamentului, dă dreptul majorității parlamentare, ignorate de Președinte la numirea candidatului la funcția de prim ministru, să tergiverseze procedura de investire cât timp este nevoie, chiar și dincolo de cele 60 de zile.

Această eventualitate poate fi interpretată ca o represiune împotriva Parlamentului,  de natură a crea un conflict constituțional rezolvabil de CCR
Nesocotirea soluțiilor indicate de CCR dă dreptul majorității parlamentare să suspende Președitele pe o perioadă de 30 de zile, suficientă pentru rezolvarea crizei.
Parlamentul poate evita dizolvarea sa prin investitura acordată celei de-a doua solicitări din partea Președintelui, situație care ar duce la reluarea de la capăt a procedurii de dizolvare sau la desfășurarea la termen a alegerilor parlamentare.




Dizolvarea ParlamentuluiARTICOLUL 89
(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

Art. 103 - Investitura guvernului

(1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.

(2) Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.

(3) Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.


56 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, tot ce se poate mai rau in acest Romanistan pierdut porneste numai de la cloaca si infectia spanzuratului de la Corcoceni. Plavanul inutil a renuntat la excursii si acum se tine de razbunari in lant asupra romanilor care l-au votat ca prostii, ca drept ,,recompensa!'' Tineti minte de la moș Ifrim ca spanzuratului i se va trage trapa de sub talpi, chiar si cu ajutorul liberalilor cerebrali si patrioti, nu multi dar suficienti sa ajute centru stanga sa-l execute. Daca iar se cacaie, cum a facut-o parsiv Dragnea sa-l de mita, Romanistanul se ruineaza iremediabil, pentru ca marele plavan si marea sluga asta urmareste cu # Rezistentii si Soros, stapanul lor! Care l-ati votatarati, va rog respectuos sa va taiati cozile, ca sa va deosebim pe strada de oamenii normali... Poate la vara si in toamna, in loc sa va taiati cozile, iar o sa va taiati cracile de sub picioare cu lăbăralii!

Monteoru spunea...

Jupane.Si ce treaba are cu pensiile noastre?
Nu ti s-a urat de balci?

Iulian Mareș spunea...

Cornelinsson,
a renuntat la vacante zici? ...iata motivul...:

https://www.gismeteo.md/ro/weather-miami-7063/

si

https://www.meteoblue.com/ro/vreme/14-zile/santa-cruz-de-tenerife_spania_2511174

*Urmareste cele 2 site-uri si cand se va intrepta vremea.....nu-l mai vezi!

Iulian Mareș spunea...

Scopul, sa zicem la vedere, al alegerilor anticipate prin dizolvarea Parlamentului este evitarea erodarii trendului actual al sondajelor si pozitiei FB a PNL in intentia de vot si acapararea puterii legislative (Parlament) cat si administrative in UAT-uri, icepand cu Bucuresti! Apoi trai pe vatrai, timp de 4 ani, care s-ar potrivi manusa cu expirarea mandatului KWI!
Insa ar mai fi o miza, mai mica, dar si mai parsiva: eliminarea din viata politica parlamentara a patidelor mici, de multe ori balamale, cu scoruri mereu intre 5 si 8/9%!
Aici ar fi destui care ar iesi sifonatzi rau, iar UDMR, precum si altii nu ar ralia acestui demers!

*De voie, de nevoie, toti inghit rahatul puturos cu dublarea parlamentarilor de diaspora!

Iulian Mareș spunea...

Pe finalul postarii putin despre diaspora, pt care se cere numar dublu de parlamentari:

"Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a afirmat că "nu prea se vrea să se muncească în România".

Mihai Daraban a declarat, într-un interviu acordat, că o bună parte a românilor nu prea vor să muncească, trăind din ajutoare sociale, alocaţii şi alte sume acordate de către stat. Preşedintele CCIR nu se bazează în afirmaţia sa numai pe statistici şi cifre ci şi pe o întâmplare pe care chiar el al trăit-o, în momentul în care a căutat o persoană care să îi facă menajul în casă.

*Eu vă spun cinstit că nu prea se vrea să se muncească în România. Nu se vrea să se muncească. Acum vreo patru luni a spus Eurostat că 1,68 milioane de români, între 18 şi 60 de ani, nu au muncit niciodată. Nu au fost încadraţi, nu au fost înregistraţi. Noi, la ora actuală, la cei care au depus bilanţul la organele fiscale, avem 4,1 milioane de oameni care lucrează la societăţile comerciale; includ aici şi microîntreprinderile. Nu am inclus PFA-urile, circa 370.000. (...)
Eu, de exemplu, nu am găsit o femeie în casă din România la 3.000 de lei în mână pe lună. Nu am găsit. E un adevăr. Iar dacă vine, nu acceptă să-i zici nimic. Aceasta este marea problemă a noastră: capacitatea de a munci în ţară, că afară mulţi se duc şi se lasă şi înjosiţi şi călcaţi în picioare, când e să muncească pentru străini. Când vin în ţară ne lovesc orgoliile, mândriile*"

*Pai cam asa explica si patrnul brutariei de la Ditrau (ala din HARCOV, de a adus srilankezi), insa s-a aflat ca-si sclavagiza angajatii pe salarii de nimic si oamenii l-au parasit!!!
**Sa mai si reflectam putin: capacitatea de a munci în ţară, că afară mulţi se duc şi se lasă şi înjosiţi şi călcaţi în picioare, când e să muncească pentru străini. Când vin în ţară ne lovesc orgoliile, mândriile! ... Vezi badantele....

https://playtech.ro/2018/ce-e-badanta-sindromul-italia/

Leon spunea...

"Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu a explicat, pentru DC NEWS, ce se consideră, conform Constituției, dacă nu va fi cvorum, la votul de învestire a Guvernului Orban II: e picat sau nu Guvernul Orban II?

"Dacă PSD nu participă la şedinţa de învestire şi nu se face cvorum, nu se consideră că Guvernul a picat. Constituţia este clară aici! Constituţia vorbeşte despre o primă solicitare care trebuie să primească votul de încredere. Până nu îl primeşte pe cel de încredere sau pe cel de respingere, stăm pe loc, nu se trece la a doua. Cele 60 de zile reprezintă un termen cumulativ, un termen care depinde de cele două numiri. Dacă nu au loc cele două numiri de Guvern în 60 de zile, termenul se prelungeşte."(DCNEWS)

Iulian Mareș spunea...

Opinia unora privind învestirea guvernului Mascarici II:

https://www.dcnews.ro/poll

Iulian Mareș spunea...

Ciolacu va fi suspect de gripa si se va interna pt analize....in regim de urgenta, in wek! De ce? uite asa cred eu!

Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu a explicat, pentru DC NEWS, ce se consideră, conform Constituției, dacă nu va fi cvorum, la votul de învestire a Guvernului Orban II: e picat sau nu Guvernul Orban II?

"Dacă PSD nu participă la şedinţa de învestire şi nu se face cvorum, nu se consideră că Guvernul a picat. Constituţia este clară aici! Constituţia vorbeşte despre o primă solicitare care trebuie să primească votul de încredere. Până nu îl primeşte pe cel de încredere sau pe cel de respingere, stăm pe loc, nu se trece la a doua. Cele 60 de zile reprezintă un termen cumulativ, un termen care depinde de cele două numiri. Dacă nu au loc cele două numiri de Guvern în 60 de zile, termenul se prelungeşte.

Oricum, este târziu. Dacă voiau anticipate, trebuiau să facă asta de când au venit la guvernare. Acum e târziu, pentru că termenele sunt strânse. Trebuie să le permiţi partidelor să îşi aleagă candidaţii, să îşi facă campanie. Fiecare îşi face jocul politic acum, e cumva normal ce se întâmplă. E greu şi de suprapus alegerile anticipate cu cele locale, pentru că nu ai timp şi stabilitate să le pregăteşti. Aici e problema!", a declarat Petre Lăzăroiu în exclusivitate pentru DC NEWS.

PNL poate pica Guvernul şi fără PSD


"Dacă ne întindem până în septembrie, ce rost mai are să facem anticipate, dacă în noiembrie oricum mergem la vot. Dar contează ce vor partidele, eu asta am spus de la început! Dacă partidele nu vor anticipate, nu vor fi! Luni, PNL-ului îi trebuie 233 de voturi, 233 de parlamentari în sală. Chiar dacă PSD nu vine în sală.", a mai spus judecătorul.

Potrivit acestuia, Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, ar putea fi obligat să participe la şedinţa de învestitură, chiar dacă PSD o va boicota.

"Marcel Ciolacu ar fi al 234-lea, dacă va conduce şedinţa. Chiar dacă partidul său nu vine în sală, el este obligat să vină, atât timp cât conduce şedinţa, nu are voie să lipsească", a conchis Petre Lăzăroiu.

Leon spunea...

"Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi transmite președintelui Klaus Iohannis că un Guvern este propus pentru a trece în Parlament, nu pentru a fi picat intenționat. El îi transmite președintelui că este treaba lui dacă vrea să se facă de râs, dar să nu dea vina pe cei de la PSD pentru strategia gândită de PNL.
”Sunt două chestiuni, într-adevăr. Și o concluzie!

Prima. Premierul este desemnat să guverneze, nu să pice. Acesta este spiritul Constituției.

A doua. Atunci când refuzi o propunere responsabilă, un premier capabil să formeze o majoritate pentru învestire, înseamnă că ești sigur că ai voturile necesare și pentru pasul doi. Vrei să guvernezi, îți votezi guvernul! Vrei să te faci de râs și să nu-ți votezi propriul guvern? Treaba ta! Dar nu acuza PSD că nu face majoritate în locul tău pentru a-ți pica guvernul tău!

Deci cine este responsabil pentru declanșarea crizei și aruncarea României în instabilitate politică și economică, domnule Iohannis?!”, scrie Marcel Ciolacu."(Stiripesurse)

ifrim spunea...

Dar la parlamentul suplu de 300 când au de gând să treacă?Situația demografică în scădere,3-4 mil.în diasporă ,nu ar cam fi cazul?

M spunea...

@Mares

Sunt cateva state care permit parlamentari "de diaspora". E vorba ori de tari/imperii care au pierdut teritorii (Franta, Portugalia si Italia) ori foste colonii (Algeria, Angola, Tunisia).

Romania este unica! Daca adaugam si pe cei 17 deputati minoritari cu locuri rezervate la cei 12 propusi de PNL ajungem la o dementa! In plus cei 12 NU SE SCAD DIN CEI DIN ROMANIA si Parlamentul se mareste din ce in ce mai mult!

SUA si Marea Britanie au reglementat asta prin formarea de partide ale diasporei (Conservatives Abroad, Labour International).

In privinta investirii guvernului Orban 2 daca pnlistii sunt chiar idioti!

Ori PSD are majoritate absoluta si cu aceasta poate sa boicoteze investirea si atunci Johannis si gasca lui sunt in afara Constitutiei (daca exista o majoritate Johannis trebuia sa numeasca primul ministru propus de aceasta majoritate).

Ori PSD NU are majoritate si atunci unde e problema sa treaca guvernul PNL sau chiar mai departe, unde e problema sa isi treaca proiectele de lege pe care le vor?

Republicanul Trump are majoritate doar in Senat, Congresul fiind controlat de democrati dar asta nu l-a facut sa dizolve Congresul. D-aia spun ca la noi e o dementa!

Iulian Mareș spunea...

Nu! Acel Memorandum este la mana parlamentarilor si nimeni nu vrea! Si cum, acei 4 mil de diasporezi nu voteaza? Au si parlamentari....
*problema transpunerii in practica a scaderii demografice in economia UAT este cu dus si intors! Este ca o nuca de cocos si nu vrea nimeni sa o sparga! Sunt detalii de reprezentare centrala in Parlament si resurse Fi nationale si UE! ... este mai grea decat carnea de porc!

Leon spunea...

Eu n-am votat !

Gigi spunea...

@Iulian M.
Guvernul"mãscãrici doi"
e cel mai bun!?
Cel puţin aşa ne spune noul ambasador UsA.
Semnalul este destul de clar!Ce nu se înţelege?
Cum spuneau înaintaşii noştrii,DACII&ROMANII:
"Zeii,au decis....sau...armle au decis!"

M spunea...

Adică, să zicem că un comandant trimite în atac un pluton nu cu scopul de a cucerii o poziție ci pentru ca ăia să fie măcelăriți și el să ia o medalie plângându-se de viața grea a militarilor și de sacrificiile făcute de aceștia.

Iulian Mareș spunea...

M,
👍😂...nu degeaba niște zănatici ne acuzau in secolul trecut că suntem imperialiști și ținem "popoare" in temniță! 😂
Dar iată ce se întâmplă în sec. XX, cu italienii veniți la muncă, kiar badante femeile...

https://daniel-roxin.ro/index.php/2020/02/21/iti-vine-sa-crezi-in-secolul-trecut-imigrantii-italieni-se-inghesuiau-la-granita-romaniei-pentru-un-loc-de-munca/

*Cum se întoarce roata!...macar sa apuc sa pun bonă nemțoaică la nepoți!

Iulian Mareș spunea...

Eu zică că, totuși armele nu au vorbit! Măscăriciul șomer cu ditamai viloaia să meargă la birt!

Iulian Mareș spunea...

M,
Procedeul de luptă era și la noi, până în 92, se numea Cercetare prin luptă! Toți mureau, însă inamicul își dezvăluia dispozitivul și sistemul de comanda-cotrolul; import rusesc!
Cei care mai gândesc așa sunt autiștii din vârful PNL! L-a reinventat Turcanu, după ce a studiat la ruși....

ioan spunea...

Mos Ifrime iesti un mare bolsevic.Pe bune.Stima noastra si mandria CFI si Romania.

ifrim spunea...

Posibil ca susținerea suplimentară a cca.150 parlamentari să fie mai costisitoare decât fondurile UE accesate.Dacă cotizăm la UE mai mult decât accesăm unde este beneciuciul?Al dreak gândac croitor!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/oficial-s-a-format-o-majoritate-in-parlament-pentru-boicotarea-investirii-guvernului_1433280.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ioane, toata lumea-i treaza si nu doarme ca sunt un nimic de pui de bolsevic, daca nu sunt lăbar-laberal cocar, cu creierul uscat si debil intr-un pahar? Sa vezi la sfarsitul lor de mandat ce olaie ti-au dat, pe dunga: din trei pe aia mai lunga, nici de duhăneală si rașpică sa nu-ti ajunga!

M spunea...

@Mareș

Aia avea un scop legat de operațiunile desfășurate.

Nu îi trimiți aiurea doar să moară ca apoi să spui că dușmanul e nasol!

Monteoru spunea...

Maestre in afara de cativa mascarici cand treci pe politica ai putini comentatori.Cand e vorba de pensii blogul se aglomereaza.Concluzia iti apartine.
Chiar si decizia de a ma publica e la bunavointa ta.

Huhu Rezea spunea...

Doar pentru atât ți-ai făcut cont nou! Mergi la noroioși!. Ti-am mai spus de atâtea ori că tematica bogului este diversă.

Leo spunea...

BRAVO ICE !

Iulian Mareș spunea...

Acum lui Ioha ii îi putem tot: parlamentul, țară, kiar și CSM-ul căruia mai ieri îi făcea temenele!
Pun pariu că în toamnă partidul mău nu ia 20%!
Sper că românii mei sa se dumirească și să-l oprească în scurt timp din aventura antinațională, trimițându-l definitiv în Miami!

Iulian Mareș spunea...

Scrii prostii...
Este vorba de Nr de europarlamentari și aleși locali/județ/parlament și fonduri naționale!
Contează și ceva pt argumente pt bani UE, însă aceștia se dau pt programe în folosul comunității!
Nu este vina lor că noi nu atragem bani UE, ci a noastră, pt că aceștia se fură mult mai greu!
Ia vezi mata cine a atras cei mai mulți bani din UE!...eu zic că pe timpul lui Ciolos! 😂

Iulian Mareș spunea...

👍... ce-mi place când alogenii își iau ștakia peste bot, în mod democratic!

Iulian Mareș spunea...

Așa minte ieftină au numai GP-iștii!
IcePar, mintea îți stă pe loc și corpul a fugit în livada cu pruni?

Iulian Mareș spunea...

Am trăit să aud și asta: polițist bătut măr de nevastă, de ani de zile, suna la 112 pt intervenție și cere ordin de restricție!
Ia-ți mai tata un interlop sa te păzească ...
*Am avut subordonată o fosta medalie de aur la rame de la Seul; avea palmele uriașe, dar și pectorali...flotări făcea o ora întreagă! Mai știi, nevasta polițistului o fi campioana la K1? 😂👍

Iulian Mareș spunea...

T,
Încurajezi inocenții?

M spunea...

@Iulian Mareș

Hei, colega! Si daca ii dadea ala o palma urlau televiziunile:
"Politist si-a batut salbatic sotia pana a umplut-o de sange. Venit acasa acesta s-a repezit ca un animal si a inceput sa o loveasca pe biata femeie pana cand a lasat-o inconstienta. Nici atunci nu s-a oprit si a continuat sa o loveasca cu pumnii si picioarele.
La venirea echipajelor SMURD si de politie acesta a fost cu greu ridicat de pe trupul insangerat al femeii.
Echipajul medical i-a acordat acesteia ingrijiri aplicandu-i o compresa cu apa rece. Femeia a fost transportata la spital in stare de soc.
Colegii lui cu siguranta vor musamaliza cazul si il vor scapa basma curata pe tortionarul sangeros.
Cerem demisia ministrului de interne, secretarilor de stat, sefului politiei si tuturor adjunctilor, inspectorului sef si sefului de post!"


Bravo lui, a fost destept. Asa are proces verbal ca a fost agresat, stie toata lumea, nu mai poate aia sa spuna ca a batut-o. Sau mai stii? Ciutacu la Romania TV a cam terminat cu Caracalul.... poate preia asta!

Gigi spunea...

Un parlament cu 165 deputați și 85 senatori îi suficient!
Adică 4/județ,respectiv 2/județ.

Călugărul spunea...

Și ce să facă polițistul dacă are nevastă psihopată? Dacă o bătea era considerat agresor și era de afară din serviciu. A preferat să fie pampalau.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, domnul președinte KWI mai are un motiv pentru anticipate și chiar foarte serios, fiind alegeri anticipate locale / parlamentare în iunie 2020, următoarele alegeri vor fi în iunie 2024.
Mandatul domnului președinte KWI expiră în decembrie 2024, dânsul fiind cel care: Art. 85, pct. (1) desemnează un candidat pentru funcția de prim-ministru pe baza votului de încredere acordat de parlament (Constituția României) și de aici decurg toate, în continuare cum dorește dânsul, adică un alt “Guvern al meu” pe 5,5 luni până iese la pensie.

Monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Despre judecători "apolitici", miniștri "penali" și popi "săraci"!

Lavinia Coțofană a fost judecător la Judecătoria Arad, iar de la preluarea mandatului de premier de către Ludovic Orban, a fost chemată în echipa guvernamentală, pentru a fi consilier al ministrului Sănătății, Victor Costache.

https://evz.ro/victor-costache-acuzat-de-ucidere-din-culpa-la-5-47-au-gasit-o-moarta.html?utm_source=evz&utm_medium=recomandari_AI

Monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

ICE , dacă ne spui ce înseamnă "1C" îți spun și eu ce înseamnă "63"

Monteoru spunea...

Jupane mia culpa.Am uitat ca esti si propagandist.

Iulian Mareș spunea...

V-ule,
👍 ... vezi de asta este bun lucru în ekipa! Cooperarea...

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Cine nu ar dori asta? Însă să fie bicameral!

Iulian Mareș spunea...

M,
Da, ai dreptate! Scopul urmărit a fost atins, însă râd oamenii de el.
Posibil sa și fi fost regizat și într-un minut sa fi venit ekipajul care era la colț în așteptare...👍😂😄

Gigi spunea...

Băiat deștept,a acționat cu tact! Bravo!

Monteoru spunea...

Ioan@nu stii ca inainte de 1989 ca sa fii trimis la mina trebuia sa stai bine infipt la partid?Acola erau prime de prime.

ifrim spunea...

@ Iulică.In accepțiunea dumitale cu cât mai mulți cu atât mai bine pentru reprezentativitate in PE,fonduri etc.Pai atunci ca să fie bine să nu fie rău pentru țară să dublăm nr.parlamentarilor,sa-i triplăm cine ne oprește!

M spunea...

@Iulian Mareș

😁 "Posibil sa și fi fost regizat" Cum spuneam, din prima ne gandim la nasoale! Va dati seama daca ii dadea lu' aia un pumn?
Dat afara, clar!

Hai ca am trecut prin astea! La domnia ta nu au venit doamne care isi parau sotii, subordonatii domniei tale, ca sunt betivi, curvari sau joaca la pacanele? Si daca luai o masura disciplinara nu venea inapoi cu "haoleu, i-ati scazut salaru lu' barbata-miu o sa murim de foame!!!"

Ce putea sa faca ala? ORICE facea era nasol!
Ii dadea una - dat afara!
Se intorcea si pleca - se dadea nebuna cu capu de o usa si chema salvarea ca a batut-o. Acum pe cine ati fi crezut?
Ii punea catusele sa se linisteasca - abuz, dat afara!

Iulian Mareș spunea...

Offf!
Când s-a pus problema Nr de parlamentari au fost 2 curente:
-Germania dorea un coeficient de țară, sesizând că unele noi state primite (POL și ROU) sunt ceva mai măricele...
-cei noi, din est voiau un Nr de europarlamentari proporțional cu Nr de locuitori.
Deci un sistem de reprezentare federativ vs federal!
Reprezentantul POL a replicat cam așa: "Și am fi fost mult mai mulți dacă nu ne-ați fi măcelărit in WW2!" Replica era pt DEU!
Îți dai seama ce se întâmplă dacă în PE aveam 5-6 inși? ... și unul din ei era EBA?

Iulian Mareș spunea...

Ice/GP,

Skimba și tu numele, pt că ai ajuns să-ți dai singur replici idioate!
Ce face Alzheimer-ul ăsta din om!

Fost parasutist spunea...

Eu, ca unul nu prea scolit, ma intreb ce e mai scump: un surplus de 150 de parlamentari sau surplusul de oameni angajati in cele 7 servicii secrete? Armata a ramas la 1/4 din ce a fost (ca a trebuit sa facem o armata mai mica, dar mai puternica ha,ha,ha, asa cum ne-a obligat partenerul strategic),desi nr de jandarmi, politisti locali si centrali e de vreo 3 ori mai mare decat erau militienii (ca asa-i in statul politienesc, pardon, democratie), iar nr de securisti s-a cam dublat (pe astia noi, romanii, doar ii platim ca de muncit, muncesc pentru altii. Conform parerii unora, ar trebui sa fie vreo 30 de parlamentari in total: 16 la putere si 14 in opozitie. Cel putin, fuhrerul ar fi foarte multumit avand in vedere ca n-ar trebui sa cumpere mai mult de 2 parlamentari ca sa aiba parlamentul de partea sa si sa-si instaleze, ori de cate ori vrea muschii (sic!) lui "guwernerul mau". Acum, pentru aia care n-au avut nota 13 la pricepere (gandire): Petrov a decis sa faca acel referendum in momentul in care a fost nevoit sa promita multi bani si multe functii pentru a cumpara parlamentareii de care avea nevoie pentru a schimba majoritatea si a-si instala guvernul sau. Poporul, in cea mai mare parte, a pus botul si l-a sustinut, neintelegand ce se afla dincolo. Daca mi-aduc bine aminte, Tutea a spus cam asa: am facut 13 ani de inchisoare pentru tine, popor de imbecili. Concluzia: popor, nu te lasa spalat pe creier!

ifrim spunea...

Adună dovezi avantajoase pentru el in proces de divorț,partaj,custodia copilului,ori peste un timp o împușcă invocând legitima apărare !

Iulian Mareș spunea...

Astia or vrea si ei sa se dizolve Parlamentul?

https://www.ancheteonline.ro/2020/02/influente-interese-jocuri-de-culise-clanul-finilor-lui-klaus-iohannis/?fbclid=IwAR3_Gc6LWQBLb7GegucE8ZUKAZZYmzLdlKtYv6H8LE_4b2eut_D0F1eKsaA

M spunea...

Ce dracu ai tras pe nas ăștia din USR?
S-au trezit acum, după 5 ani de somn, în România lui Johannis și cică nu le place!!!

Leon spunea...

"ALDE a hotărît să nu intre în jocul de-a anticipatele pe care l-a inițiat PNL și, în consecință, nu vom participa la votul guvernului Orban II. Constituția spune la art. 103 alin. 2 următoarele: “Candidatul la funcția de prim ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, Votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului”. Ori luni, dl Orban nu ne cheamă la un vot de încredere, ci la unul de neîncredere”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, duminică, pe Facebook.

Leo spunea...

BRAVO "marelui" alde, din care au deşi fugit toate lichelele ca purecii după hoit , tot au mai rămas destule în jurul individului salvat de parlament de la beciul domnesc.