Un produs Blogger.

luni, februarie 24, 2020

Iohannis l-a desemnat neconstituțional pe Orban în funcția de candidat la conducerea guvernului

65 comments


UPDATE 14.55. Curtea Constituţională a admis sesizarea formulată de Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, și Titus Corlățean, președinte interimar al Senatului, potrivit unor surse din cadrul instituţiei.
Judecătorii constituţionali au decis, aşadar, că este neconstituţională desemnarea lui Ludovic Orban în funcţia de premier.
Hotărârea a fost luată cu majoritate, de 7 la 2.
În aceste condiţii, Klaus Iohannis trebuie să desemneze un alt candidat pentru funcţia de premier. 
Decizia a fost anunţată cu o oră înainte de şedinţa anunţată pentru învestirea guvernului Orban 2, astfel că această şedinţă a fost anulată, rămânând fără obiect.


65 de comentarii:

Leon spunea...

Deci Ion Cristoiu a intuit bine : https://www.ccr.ro/download/comunicate_de_presa/Comunicat-de-presa-24-februarie-2020.pdf

Leon spunea...

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține luni, 24 februarie a.c., ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă (acces pentru reporterii și redactorii acreditați; oportunități de imagine pentru cameramanul și fotograful oficiali; imaginile video vor fi difuzate presei acreditate prin sistemul unic de transmisie în direct; declarația va fi transmisă live", a informat Administrația Prezidențială.(Stiripesurse)

Alex spunea...

Astia isi bat joc de poporul roman fara pic de jena.Atata circ ! Trebuia sa lase guvernul P.S.D. la guvernare pana la alegerile din toamna si apoi sa depuna motiunea.Creste euro extraordinar din cauza unor maimutoi care nu stiu ce au de facut.
Cu un presedinte care ignora prevederile Constitutiei si un prim-ministru de doi lei ,se duce tara de rapa.Coronavirusul ne mai lipseste.Daca si in lupta contra acestui virus sunt la fel de bine pregatiti,ne ducem naibii.
Avem totusi o speranta,la salariile pe care le au medicii vor rezolva problema in caz de. .

brenda spunea...

acum sa il vedem pe lungan de IOHANIS ce tampenie mai face

maiag spunea...

pariez ca numeste tot pe orban si asta la randul lui aceiasi ministrii,astia au ambitia katarului,avem ce am votat,nu avem ce le face

M spunea...

Sareacu vorbeste personal!

Madalina Ayahuasca Puscalau tot la dezintoxicare este?

Iulian Mareș spunea...

Îmi pare cu regret, dar cine nu înțelege niciodată ceea ce citește? ....testul Pisa știu că delimitează analfabeții funcționali de ceilalți!

*!!!Desemnarea aceasta, a Măscăriciului Bețiv, nu se numără! 😂👍

Iulian Mareș spunea...

Cel mai indicat și benefic ar fi așa:
- să fie dizolvat Parlamentul și să li se ordin jandarmilor sa bata parlamentarii și judecătorii CCR;
- să nu mai avem nici guvern;
- să ne conducă Groful cum vrea el și Răvășitoarea!

Huhu Rezea spunea...

Vă mai povesteam în articolele anterioare cum se va răzbuna Iohannis pe PSD.
Eu cred că după decizia CCR de astăzi, Iohannis se va întoarce la momentul zero al consultărilor, când trebuia să constate existența majorității PSD+ PRO.
Cu toate că PSD nu vrea să mai vină la guvernare până la alegerile la termen, Iohannis îl va desemna candidat pe domnul acela ... rector al SNSPA. Parcă Pricopie îl cheamă.

Lenovi spunea...

Eu zic ar trebui sa se lase de politica. Si orban si iohanis. Sunt pe langa subiect

brenda spunea...

nu cred ca iordanis va face asa ceva va desemna tot sa faca in ciuda PSD , nu il duce capul decat la rautati .

Iulian Mareș spunea...

Nu credeam că în 2020 mai poate exista un Ceaușescu 2, privind îngustimea viziunii și un fel de caposenie anormală!

Leon spunea...

Dupa citirea textului la Conferinta de presa( cine o fi autorul..?), eu cred ca viitorul premier desemnat va cere parlamentului Votul de incredere pentru a Guverna, NU pentru Anticipate..!

Leon spunea...

"Încă nu am ajuns acolo să pot eu să ghicesc eu sau să stabilesc eu majoritățile. Nici nu este treaba președintelui. Este treaba Parlamentului să găsească majoritățile. Mai exact, este treaba celui desemnat, să-și găsească o majoritate între partidele parlamentare. Însă, ceea ce se va întâmpla vom vedea după citirea motivării”, a precizat Klaus Iohannis într-o declarație de presă.
Asa..DA, Dle Presedinte..!

Iulian Mareș spunea...

M,
Tot acolo, cu generalul SPP!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Daca, colonelul Pricopie!

ifrim spunea...

Dear Brenda,mă simt măgulit de grija ce mi-o porti.Țin să te anunț pe această cale că pentru următorii 5 ani la Cotroceni prin voința a 65% dintre votanți fac foarte bine ceace îți doresc și ție.Cu deosebită considerație al tău președinte pentru urmatorul mandat Klaus!

Aurel spunea...

Asta nu este decât răsplată pentru tentavile de tăiere a pensiilor speciale in contrast cu menținerea celor militare.
Nici " Coronavirusul" nu face reforme în România.
Când se simt in pericol să-și piardă drepturile își dau mâna și de apără prin toate mijloacele.
Cu salariile,bonusurile și pensiile actuale favorizate de legea salarizării 152 și a pensiilor speciale pot trăi fericiți în orice paradis lipsit de viruși.
Poporul nu are decât să mai aștepte promisiuni că să-i voteze din nou pe listele întocmite functie de cotizații.

M spunea...

Diaspora ne aduce m#ie și coronavirus.

"300 de români, locuitori ai comunei Valea Moldovei din judeţul Suceava, au revenit în România din regiunea Bergamo, Italia. Aceştia au minţit la vamă şi au spus că vin, de fapt, din Germania."

In diaspora sunt și oameni cu cap. Din păcate majoritatea sunt de nivelul ăstora. Voi vota orice partid care va organiza alegeri exclusiv pe teritoriul național. Diaspora nu merită drept de vot!

Leon spunea...

"Nu pot stabili eu vinovaţii. Cauza ivirii conflictului este interpretarea greşită a articolului 101, potrivit căruia propunerea de nominalizare a unui premier trebuie făcută cu speranţa, nu cu convingerea, că acesta va fi apt pentru a coagula o majoritate pentru formarea unui Guvern. Apropo de principiul colaborării loiale între autorităţi, constat că este mereu invocat, dar des încălcat. Am recomandat ca preşedintele să procedeze conform articolului 101 şi să desemneze un nou candidat. Nu vă spun cine să fie acest candidat, nici dacă această candidatură este valabilă, ci doar că el trebuie să respecte spiritul Constituţiei", a conchis preşedintele Curţii(DCNEWS)

Huhu Rezea spunea...

Cât de iresponsabil poate să fie Iohannis să declarea, de la tribuna celei mai înalte demnități a statului, că sunt iresponsabili cei care i-au demonstrat, printr-o decizie CCR, că el a încălcat ca un infractor Constituția.
Nicio considerație pentru cei care aprobă acest derapaj antidemocratic al neamțului balcanizat.

Gigi spunea...

Nu este ceva extraordinar,decizia CCR era de aşteptat şi este clarã ca lumina zilei.
Cum draku,Doamne iartã,un premier suspendat,îl propui din nou,ca şi cum ar fi propus prima datã.Ce sã mai discutãm,în politicã te poţi aştepta la orice,mai ales la politicieni
dâmboviţeni.






Sorina spunea...

E prost dece va mirați?Iohanis e un om.rau si lipsotbde scrupule sa se duca la mama lui in germania ce dracu sta acum pe capul nostru?

Iulian Mareș spunea...

Et noi aussi!
Acum îi înțeleg și pe nătângii cu minte puține, ei revin pt că acasă știu bine că este omenie kiar dacă nu au plătit asigurări medicale! Un paracetamol tot i se dă!
Însă stai dracului in în carantină, așa cum ți s-ar indicat căci ăsta nu-i film cu terorism CBRN!

Iulian Mareș spunea...

Daca luam fiecare propoziție și fraza rostită putem șterge cu el pe jos!
Nici nu știu în ce ape se scaldă nepriceputul ăsta:
-are o alta agenda?
-este autist?
-are comandă externă?
-este doar un teribilist, că puștanii de 15-16 ani?
-are in cap numai răzbunare, frustrare, otrava?
-este anesteziat de rezultatul de 65%?
-nu pricepe nimic?
-si-a propus să desființeze partidul asta corcit? Să-l ducă la 10%? FB!
*M-aș încumeta la o predicție la alegerile din toamnă, însă renunț momentan: pot spune doar că Iohanului ii este frică pt ce va sa vie și de asta încearcă să urât! Reamintesc că la ultimul mandat toți te lasă în drum și-și caută stăpânul, deja!
Faza asta se numește Mort-Viu ... și el nici măcar nu știe!

M spunea...

Nu vorbea pentru oameni responsabili.
El e obligat să vorbească pentru publicul lui. Care știe doar : "Ciuma Roșie", "penalii", "peeeseeeedeeeuuuu", "dragnia" și "m#ie". Dacă i-ai scos din astea sunt pierduți.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, gresim cand ne suparam pe spanzurat: Supararea sa fie pe cei care l-au votat, desi mass media au relatat legaturile sale cu nazismul, din familia-i strabuna de nazisti, apucaturile de lacom, vanzator de copii, de escroc care si-a dobandit bunuri imobiliare, apoi din faptul ca a distrus guvernele legitime instalate in primul mandat, din multe alte semne precum inversunarea crunta si nazista ca pensiile, salariile si alocatiile sa fie taiate, prin aprobarea ca spitalele sa se privatizeze si romanii sa plateasca serviciile medicale, sa-l elimine pe Arafat, sa ni se distruga spitalele si sanatatea generala prin tot felul de sabotaje si alte acte criminale!Nici acum capiatii votanti nu realzeaza ca intanlirile spanzuratului cu Anghela Hlocigolasi si ambasadorii Licuriciului, in secret toate, sunt destinate sa se adanceasca saracia si sa se aplice exterminarea asupra populatiei, sa se distruga sistemul de aparare si ordine publica, concomitent cu reducerea la zero a sigurantei nationale! Pot avea studii la Sorbona, sa fie savanti, nu numai cu Academii militare, dar daca n-au fler politic, nu judeca lucid si la rece, sunt automatisti si robotizati in gandire, ca sclavii buimaci ai lui Soros, e clar ca se alatura in lupta alaturi de calaii lor, sa-i ajute sa extermine natiunea si Romania, ca niste tradatori ordinari, acordand voturile acestor nenorociti din dreapta politica! Stanga este blamata, mereu pusa la zid si combatuta, dar nimeni nu realizeaza ca stanga este ultima baricada inaintea celor care vor prabusirea natiunii si a Romaniei! Vor muri neimpacati ca si-au distrus singuri viitorul copiilor lor si al Romaniei, dand voturile unei drepte fasciste, criminale si distructive!

Iulian Mareș spunea...

M,
Cei "300 de romani diasporezi" sunt, in clar, 300 de tigani!

Iulian Mareș spunea...

... te corectez: neamtz mancurtizat!

Iulian Mareș spunea...

Sa mai si radem...de prosti!

Cel mai tare banc despre Ludovic Orban.

”Știți bancul cu alunu? Ludovic al unulea!”

Mircea Badea, preluat de la un ascultator al Radio ZU.

Iulian Mareș spunea...

Ramele s-au revigorat!
Declaratia lui BOC si a Or_Banului al unulea sunt elocvente! Numai ca ei nu sunt rame, nici macar!

"Prin nominalizarea domnului Ludovic Orban de către Președintele României #ca și# premier desemnat nu s-a creat un conflict juridic de natură constituțională. Nu există un conflict juridic între Parlament și Președinte. Președintele României, potrivit prerogativelor constituționale expres menționate în art 103 alin 1 din Constituție, a desemnat un CANDIDAT la funcția de prim- ministru. MAJORITATILE politice se verifică și se realizează prin vot în Parlament, nu prin declarații politice. Pe de allta parte, nu ne aflăm într-un blocaj constituțional : Parlamentul este obligat să dea un vot pozitiv sau negativ Programului și listei guvernului. Suntem într-un conflict politic determinat de boicotarea de către PSD a votului în Parlament cu privire la Guvern. Situația conflictuală poate fi înlăturată imediat prin derularea în Parlament a ședinței comune a Camerei Deputaților și Senatului cu privire la votul de încredere asupra Guvernului. Curtea și aici greșește fundamental: Parlamentul acordă sau nu votul de încredere Programului de guvernare și listei membrilor guvernului, nu premierului desemnat ( art. 103 alin 2 și 3).", a mai scris fostul premier."

*Boc, esti praf: nu era cazul sa folosesti inlantuirea "ca si", precum vanzatoarele de la aprozar, nu exista pericol de cacofonie! Tu te feresti de ceea ce esti...un boc turcesc, care ai fost in situatia asta, sub alt JUPAN!
Trecutul te ajunge din urma, presule!

O melodie care i se potriveste:

"Da, mama! Sunt beata,
Pentru ca altfel nu il pot uita
Si n-am nevoie de iertarea ta,
Nu spune ca n-ai fost si tu asa candva.
..............
Dar jur ca nu-l mai sun, chiar daca-s disperata
La fel cum o faceam, de fiecare data
Zambesc acum, doar pentru ca ma vezi tu."

.... poti sa-l suni pe Base, pana pe la 10.00, dupa este mai greu sa intelegi ce spune!
**Oricum eu nu te-am uitat bocule! Eram in iarna 2012-2013, al 2-lea din dreapta ta si debitai minciuni presei si TV si eu, cu veniturile taiate 40%, ascultam minciunile tale! Ce crezi ca gandeam? Pai cam asa: oare ce se poate intampla daca-ti dau un rever de stanga peste gura si okelari? Se spune, ca in tenis, meci inkeiat? Dupa o saptamana, cred ca zareai putin cu okiul stang.... Si acum tu vii sa comentezi, ca element de masura a servilismului, loaza?

M spunea...

@Iulian Mareș

Ha, ha, ha! Acum ce facem? Impartim minunata diaspora in romani si rromi?
Au avut drept de vot 3 zile? Au avut!
Sunt principala preocupare a PNL USR? Sunt!
Au privilegii de care fraierii din tara nu se bucura? Au!

Ce conteaza culoare pielii? Sunt diaspora, votantii lui Johannis si ai PNL!

M spunea...

Bocul = unitatea de masura a servilismului politic a fost un prim ministru extrem de prost.

Complexat, servil si incrancenat este insa ales de clujeni ca primar. Cand iti alegi drept reprezentant un asemenea individ oare ce spune despre tine?

Am fost prin Cluj, pe la frate-miu care imi lauda realizarile urbei. Cand intr-o ora traversezi la pas "marele oras" e destul de simplu!
La noi la bloc avem un pensionar care se ocupa de cei 10 m.p. de gradina a blocului. A pus flori, a bibilit fiecare tufa, a varuit fiece copacel. Cam asa si bocul cu clujul lui.

Leon spunea...

"Urmează o criză economică? Posibil! Nu efectele directe ale virusului sunt atât de periculoase pe cât sunt de periculoase efectele economice.

Dincolo de o posibilă criză a medicamentelor având în vedere faptul că, coincidenta sau nu, mare parte din materiile prime și precursori provin din China (exact din regiunile afectate de virus) sau din nordul Italiei (alta regiune afectata de virus) avem efectele care deja se resimt pe bursele europene, care au piedut 400 miliarde dolari într-o singură zi, avem efecte în sectorul de transport aerian(pierderi de peste 30 miliarde dolari) și în industria turismului (pierderi estimate la 140 miliarde de dolari)", a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Pierderi la bursă


"În România, pierderile înregistrate de Bursa de Valori Bucureşti se ridică la 10 miliarde lei în doar trei zile. Adică peste 2 miliarde euro!!! Iar pe noi ne interesează sexul îngerilor, pardon câte locuri de parlamentari ar obține în plus un partid minoritar care a băgat deja ţara în tufiș demonstrându-și și demonstrându-ne în câteva luni cât de prost se poate guverna o ţară dacă o faci cu amatori. Pregătiți-vă de aterizare forțată!", atrage atenţia Adrian Câciu(DCNEWS)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Au plecat rusii, acum vin sa ne distruga americanii, #Rezist, Soros si virusii!

Leon spunea...

Putem sa mai si zambim ? "Bancul zilei: O tipă era cerută în căsătorie de un contabil și un ofițer.
Cum fetei îi plăcea mult de contabil, dar parcă și pe ofițer l-ar fi vrut, o întreabă pe maică-sa:

- Mamă, pe care să îl iau?

- Fata mea, ia ofițerul. Se scoală singur dimineața, face micul dejun, se îmbracă singur, știe să și calce și cel mai important ... mai primește și ordine!"(DCNEWS)

Leo spunea...

Acum, va trebui ca KWI să nominalizeze un alt candidat la postul de prim ministru.
CEL MAI BUN PRIM MINISTRU , pe care va trebui să-l desemneze KWI , este MILUŢ.
Pt. noi pensionarii militari , un general în rezervă ERUDIT , cum este MILUȚ ,este ultima sperență.
Iar pt. ROMÂNIA , un PRIM MINISTRU ŞTIINŢIFICO-FANTASTIC , cum este MILUŢ ar fi o MANĂ CEREASCĂ iar Mudis şi celelalte firme de audit de prognoză investițională , vor trece imediat ROMÂNIA pe AAA dacă va fi Prim Ministru , MILUȚ. Ia gândiți-vă , numai la faptul când din postura de PREMIER , MILUȚ va preciza cu rigurozitatea unui SAVANT , în ce an va ploua din cer cu diamante , peste recoltele uscate și înghețate de vortex-ul tot mai prezent.
Deci , SĂ-L RUGĂM PE KWI SĂ-L NOMINALIZEZE CA PRIM MINISTRU PE MILUȚ , UN AUTENTIC PREMIER ȘTIINȚIFICO-FANTASTIC , care va salva pensiile militare dar va salva și ȚĂRIȘOARA noastră , atât de încercată de ÎMPOSTURÂ.
TRĂIASCĂ MILUȚ , NOUL PREMIER AL ROMÂNIEI !

Leon spunea...

Leonard, vad ca ,,Bancul zilei,, postat de mine mai sus te-a inspirat si ti-a dat aripi pentru visuri cu tematica STIINTIFICO-FANTASTICA !
PS. ,,Bancul zilei,, n-are nicio legatura cu propunerea pentru un viitor premier..!!

Iulian Mareș spunea...

Cine-i Milutz ăsta? Sper că nu de referi la generalul Băsescu sau generalul/BND Iohanis?

Iulian Mareș spunea...

Cezar a crăpat cumva sau este încă în carantină?

Iulian Mareș spunea...

Cluj = 1/3 ÷ 1/4 dintr-un sector al Bucureștiului!
Daca adaug și comunele limitrofe atunci bocul este un gainatz de vrabie!
Că să înțelegem: Molul Aventura/Miami este cam de 10-12 X cât Affi Cotroceni, prin care trec în wek un număr de oameni mai mulți decât are Clujul in timpul săptămânii!

Iulian Mareș spunea...

👍👌!
Zii ce ai primit după ce ți-ai keltuit ultimii bani pe tren pt a veni la București să te vadă și să se te asculte oamenii aia din minister?
Ți-au asigurat macar o masă sau banii de întoarcere?
Ți-au rezolvat ceva?
NU!
Atunci ce au dorit?
Să te sărăcească și mai tare? Cam ăsta a fost rezultatul....dus întors și ceva mâncare aproximativ 150 lei = 1/7 din pensia ta!
Halal!

Cezar spunea...

Pierderile la bursa sunt..povesti..
Bani...ipotetici..cs sa se imbogateasca unii care ni au produs nimic...

mosmartin16 spunea...

NU AR FI MAI BINE ASA ??!!


1. Constitutia in vigoare prevede in art. 150 (1)...

Revizuirea Constitutiei poate fi initiata de..... precum si de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot.


2. Art. 103 al Constitutiei Romaniei din anul 1923 prevedea...

Numai Curtea de casatie in sectiuni-unite are dreptul de a judeca constitutionalitatea legilor si a declara inaplicabile pe acelea cari sunt contrarii Constitutiunii.


3. Art. 75 al Constitutiei Romaniei din anul 1938 prevedea...

Numai Curtea de Casatie si Justitie in sectiuni unite are dreptul de a judeca constitutionalitatea legilor si a declara inaplicabile pe acelea care sunt potrivnice Constitutiei.


Numai de bine sa auzim !!!

Leo spunea...

Julio , Julio,
Dacă nu şti cine este Miluţ, atunci cu adevărat degeaba ieşi prin cartier....

Iulian Mareș spunea...

Pt Leon, b
folcloric din Bănie!

Simona .. o fată bătrână ce lucra la benzinăria Petrom din Craiova este răpită într-o noapte. Trei zdrahoni mascați au prins-o de brațe, îi pun călușul în gură și au aruncat-o pe bancheta din spate al unui jeep imens cu geamuri fumurii!
- Ascultă-mă bine, femeie!.. spuse unul dintre ei... și începe să-i explice:
- Ai două opțiuni!
1: Coborâm din mașină .. intrăm în birou.. deschizi seiful, golim conținutul și scapi fără nici o zgârietură .
Sau
2: Ne plimbăm prin toată Craiova, și vom face sex non-stop cu tine până când se va epuiza benzina. Ai înțeles ?
Simona, cu ochii înlăcrimați... a încuviințat de mai multe ori din cap în semn că a înțeles..
- Acum îți voi da jos călușul și fără să smiorcăi, spune unde mergem !
- La pompa 3 să facem plinul cu benzină!!! 😂😂🤭

Cezar spunea...

Dupa tine m.Ale..dupa tine...!!

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

@mosmartin16

Asta ar fi visul unei dictaturi! Cu ce ar fi mai smechera Curtea de Casatie si Justitie decat CCR?

Nu uitati ca acea Constitutie era pentru o monarhie, o organizare in care regele era DEASUPRA partidelor politice. La noi presedintele este inregimentat politic si face numirile la ICCJ.

Despre Constitutia din 1938 elaborata sub presiunea politica a cresterii totalitarismului nazist și sovietic în întreaga Europă ce sa mai comentez?

CCR e bine asa cum e! Uneori ii da dreptate presedintelui alteori nu ii da. Cand castiga CCR e buna cand pierde e "un cuib de psdisti". Asta arata ingustimea politica si orgoliul nemasurat al lui Johannis si al camarilei din jurul lui!

Leon spunea...

N-au stiut cu cine se pun;
Au dat peste nepoata Mitei Biciclista..:)).

Huhu Rezea spunea...

Surse: Ludovic Orban, dispus să renunțe la mandatul de premier desemnat
de Clarice Dinu HotNews.ro

sds spunea...

HaHaHa

Leon spunea...

Si l-a depus deja !
Maine seara vom afla numele viitorului premier desemnat, dupa consultarile de la Cotroceni cu delegatii partidelor parlamentare.
Sansa mari are Independentul Nicolae Ionel Ciuca..!

M spunea...

Adică și-a depus mandatul.
In seara asta Mutul a încercat să acrediteze ideea că propunerea lui a fost respinsă prin neîntrunirea cvorumului.

"Parlamentul nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură."

Leo spunea...

Şi Ciucă PREMIER DESEMNAT.
Iar MILUŢ , ministrul MFA.
GATA , TOATE PROBLEMELE SE REZOLVĂ !
PS
Surse: COVID-19 va lovi din plin 2505-ul ;i toate LICHELELE de acolo.

Huhu Rezea spunea...

Cât timp Mutu continuă să pronunțe numele PSD înseamnă nu a ieșit din logica războiului politic. Prima desemnare, pe care o va propune mâine, va urmări tot alegerile anticipate, dar fără să mai bată mandolina.
Un guvern Ciucă cu miniștri liberali va avea aceeași soartă ca Orban Alunulea.

Viorel spunea...

ŞTIRIASTĂZI, 15:22
Trei nume sunt vehiculate cel mai des pentru a-i luat locul lui Ludovic Orban la Palatul Victoria:
Bogdan Aurescu, actual ministru interimar de Externe. El ar avea cele mai mari şanse să treacă de un vot în Parlament. Aurescu a făcut parte, în trecut, şi din Cabinetul Victor Ponta, însă este perceput ca un tehnocrat şi un profesionist;

Nicolae Ciucă, actual ministru interimar al Apărării şi fost şef al Statului Major General. Acesta este creditat cu şanse mai mici decât Bogdan Aurescu;

Raluca Turcan, actual vicepremier. Şansele ca botoșăneanca să fie însă acceptată de PSD sunt foarte mici, ceea ce ar da peste cap planurile preşedintelui Iohannis.

M spunea...

Hai cu Turcan să ne mai și râdem!!!!

M spunea...

Eu zic că săracu e obsedat.
Zice peeeseeeeedeeee-ul so in somn. Sincer? Nu am văzut persoană mai obsedată de ceva ca Johannis.
Vi-l amintiți pe Piersic cu castravetele? Cam așa și Johannis : idei puține, dar fixe!
- Domnule Johannis cum va fi vremea mâine?
- PSD-ul a stricat vremea de mâine. Nu putem cu acest PSD să avem o vreme normală.
- Deci o să plouă?
- Ploua sau nu plouă nu contează dacă PSD-ul este în România. PSD-ul a furat soarele și l-a dus la dragnia acasă. 😁😁😁😁

Viorel are dreptate: e dus, Doamne iartă-mă!

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, nici eu nu știam cine este acest domn Miluț din comentariile anterioare, initial am crezut că se referă la domnul Marian Petre Miluț fost președinte al UNPR și PNȚCD dar nu-mi venea a crede că domnul Leonard poate face afirmații la mișto despre dânsul, cum, cu regret o spun, comentariile dânsului la adresa domnului Gl. Emil Străinu sunt de cel mai prost gust. Domnule Leonar, citiții biografia și după aceea vorbiți, vedeți ce studii are, prin ce țări ale lumii a colindat pentru documentări științifice, lucrările scrise, premiile luate (Între 2010-2014 a obținut, datorită cercetărilor în domeniul Științelor nonconveționale, 62 de premii internaționale și 32 de medalii, între care 15 de aur și 2 de argint), este o plăcere să-l asculți. Nu dumneavoastră l-ați făcut general al Armatei Române, ați făcut cel puțin armata sau v-ați fofilat. De dumneavoastră este doar numele și atât va rămâne printre vecini, în rest sunteți un anonim, sau alt anonim.
Dacă sunteți ofițer, păcat de gradele pe care le-ați purtat pe umeri.
Citiți stimați colegi, pentru că aveți ce. https://ro.wikipedia.org/wiki/Emil_Str%C4%83inu
Domnule Leon (ca să par și eu mai șmecher sau dur), citați sursa, puneți ghilimelele de rigoare sau prezentați linkul.

Gigi spunea...

Boc= c@c@,în turcã.
��
40% tãieri în 2010?Nu,mai mult!Au fost tãiate toate drepturile.

Gigi spunea...

Stie sã coasã şi nasturi?

Iulian Mareș spunea...

C,
ce ai produs tu?... poate CO2, de mai bine de 20 de ani!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
parca nu general al Armatei Romaniei!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-il-umileste-pe-florin-citu-doar-cu-premierii-psd-a-mai-procedat-in-felul-acesta_1434901.html