Un produs Blogger.

luni, februarie 10, 2020

Iohannis se va "răzbuna" pe PSD, obligându-l să plătească el majorarea pensiilor în septembrie.

33 comments
Președinții celor 2 Camere au sesizat, astăzi, CCR, să constate crearea de către președintele Iohannis a unui conflict de natură constituțională, prin numirea discreționară a unui candidat la funcția de prim-ministru, depășindu-și atributul constituțional de mediator între actorii politici deținători de  mandate în Parlamentul României, în procedura reglementată de articolul 103 din Constituție.
Sesizarea CCR nu stopeazâ procedura de Învestire a lui Orban în Parlament, dar PSD a decis să amâne introducerea ei pe ordinea de zi... pânâ la limita maximă permisă de Regulamentul Camerelor, respectiv până pe 25 februarie, suficient ca, între timp,  CCR să dea o decizie de soluționare a conflictului.
Rezultatul demersului la CCR este previzibil, Curtea neputând să se dezică de propria jurisprudență, mai ales de Decizia nr. 80/2014.
Se pune întrebarea: ce efecte va avea Decizia CCR asupra procedurii, deja în desfășurare,  de învestire, imputabilă Președintelui,  a candidatului la funcția de prim ministru?
Președintele nu mai poate retrage desemnarea lui Orban, în schimb, acesta poate să aleagă între  retragerea procedurii din Parlament, deci depunerea mandatului, și continuarea procedurii de învestire, riscând respingerea învestirii, dar și învestirea, cu consecința compromiterii alegerilor anticipate.
Constatarea conflictului constituțional și soluția de rezolvare a lui devin obligatorii pentru Iohannis în cea de-a doua desemnare a premierului, în cazul în care Orban își depune mandatul sau este respins de Parlament.
In caz contrar, Iohannis riscă suspendarea.
Dacă după Decizia CCR,  PSD și PRO Europa continuă să susțină că au constituită o majoritate parlamentară, Iohannis este obligat să desemneze candidatul propus de această majoritate, împrejurare care ar încheia criza politică... după investirea Guvernului PSD în Parlament.
Acest guvern va gestiona treburile României până la alegerile parlamentare la termen, din luna noiembrie, inclusiv majorarea cu 40% a pensiilor din sistemul public.



33 de comentarii:

M spunea...

Nu prea am înțeles ce contestă psdeii.

Leon spunea...

Dupa "realizarile" Guvernului Catu-Orban-Iohannis, nici PSD-ul nu va putea majora pensiile cu 40%..!

pro anulare Oskar spunea...

Nu am preferinte atata timp cat PSD m-a dezamagit iar PNL nu-mi da sperante ca va modifica legea pensiilor militare spre beneficiul tuturor.O eventual suspendare a lui Iohannis ii va da puteri sporite.E pe val.PSD se va ingropa si mai mult .Vedeti internetul si in principal facebook.

M spunea...

Orice partid care are majoritatea absolută sau e aproape de majoritate devine periculos pentru că nu mai este previzibil și crede că poate să facă orice.
Așa era și PSD după alegeri. A încercat să facă ce îi tăia capul și ai ieșit oamenii în stradă, sigur vei ai PNL, dar totuși, zeci de mii. Violența oarbă, mizeria sloganurilor și complicitatea justiției au avut succes. PSD este incapabil de așa ceva.
De aceea, victoria zdrobitoare a PNL trebuie să ne îngrijoreze!

Cezar spunea...

Esti afectat de scleroza in placi clar

brenda spunea...

orice partid trebuie sa dea cel putin indexarea cu inflatia pe care civilii nu au primit

Iulian Mareș spunea...

Cum nu au primit?

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

Am sa incep in fiecare zi (daca imi permite admin) cu o propozitie:
Suntem mai puternici impreuna!

Visul oricarui diriguitor este ca cei care pot sa ii ceara ceva sa nu cada de acord intre ei!
Cata vreme subofiterii vor injura ofiterii, ofiterii vor dispretui subofiterii, cei din marina ii ataca pe cei din aviatie, cei din unitati pe cei din SMA, cei din iarba pe cei din logistica, cei batrani pe cei tineri si invers nu vom avea sorti de izbanda!

Am vazut la cei din invatamant!!! Credeti ca cei din preuniversitar nu au salarii mai mici decat cei din universitar? Ca nu sunt diferente intre personalul didactic si cel nedidactic? Sunt! Dar nu se ataca intre ei! Iar la negocieri se sprijina reciproc pentru ca nu vad in celalalt un dusman ci un aliat! De aceea un sef Casa didactica judeteana are coeficientul mai mare decat Seful SMA!!!!!

In rest.... ca e PSD, ca e PDL, ca e USR nimeni nu moare de grija noastra! Fata de PSD (Olguta si Drganea sau Dancila), PNL a fost chiar decent si de partea noastra!

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Civilii au primit in avans inca din Septembrie 2019 15%, mai mult decat Inflatia si 50% din cresterea salariului brut..!

Viorel spunea...

Premierul desemnat Ludovic Orban a precizat, marți, că PNL așteaptă decizia CCR cu privire la sesizarea pe legea privind pensiile speciale, însă, „indiferent de ce zice Curtea”, liberalii vor pune în aplicare principiul contributivității, cu excepția cadrelor militare.

Iulian Mareș spunea...

Așa, și?

Iulian Mareș spunea...

Cui folosește?

Viorel spunea...

Preşedintele din El Salvador a intrat cu militari și polițiști înarmați în Parlament, pentru a impune un proiect de lege.
Un adevărat președinte care ține la armata și poliția țării, i-a toate măsurile necesare pentru creșterea nivelului de trai a militarilor și polițiștilor activi și pensionari care asigură apărarea țării și ordinea interioară. Deci după Sănătate și Educație a venit și rândul lor (nostru).
Dacă domnul KWI vede acest mesaj, sigur va aplica aceeași metodă pentru impunerea “guvernului meu”.

Iulian Mareș spunea...

Scrii numai prostii pt că ești prost. Tu înțelegi titlul?

M spunea...

@Viorel

Era un banc spus acum multi ani:
"De ce nu fac politistii SIDA?
Pentru ca nu ii iubeste nimeni si nu se iubesc nici intre ei!"


Sa fie clar: pana cand nu o sa terminam sa ne atacam intre noi si o sa avem o pozitie ferma, comuna, (ca aia favorizati de guvernanti: sanatate si educatie) o sa ne-o tot luam in freza!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/camera--jurnalistii---scutiti-de-la-plata-impozitului-pentru-veniturile-din-salarii-si-drepturi-de-autor_729028.html

vasile iosif spunea...

A fost votat Plx310?

pro anulare Oskar spunea...

Nu faceti gresala care am facut-o eu.Daca ati iesit la pensie la 50 ani nu faceti ca ursul; adica sa savurati pensia.Investiti-o.Cu timpul pensia va fi insuficienta.Sunt multe oportunitati.Va faceti o firma.Angajati cativa indiviti.Punetii la munca in constructii,agricultura,comert cu materiale de constructii etc.Politicienii sunt in primul rand pentru ei.

Viorel spunea...

Da domnule M, vă dau perfecta dreptate, dar parcă prea ne-am săturat.
Ne facem de râsul lumii și ne pretindem un stat democratic membru NATO și UE, singura țară din lume cu un rege și împărat legiferat prin document semnat de instituții ale statului și când suntem numiți într-un anumit fel ne supărăm.
Ce credibilitate mai avem. Nici una. Partenerii ne periază doar din interes economic și mai știu eu ce, ca popor în fața lor suntem la talpa de jos și o spun cu regret. În 30 de ani am dat tot ce a fost de dat, ne-am sărăcit singuri, stăm cu mâna întinsă după împrumuturi, ne-am dușmănit și învrăjbit. De la cine am învățat ? De la clasa politică. De la ei poți învăța tot, să fii bogat, șmecheraș, arogant, însă nimic bun.

Călugărul spunea...

Pentru voturi tâlharii politici care se bat pe ciolan vor da mărirea cu 40% doar un an.Vor face un ultim împrumut înrobitor absolut devastator care bagă colonia de sclavi lași direct în faliment.

Iulian Mareș spunea...

Tot la capitolul bancuri, să zicem...
Un înalt oficial al partidului comunist kinez a fost întrebat cu ocazia unei vizite externe cum poate explica faptul că tari precum Kina, Vietnam, Coreea de mișcări,s zicem, cel puțin centrifuge in anii 89-90?
Acesta a răspuns, cu sec:
- Pt că în structurile noastre de conducere nu avem evrei!

M spunea...

@Viorel
Aveți dreptate! Din păcate politicienii sunt aleși din cetățenii români și au aceleași păcate pe care le are acest popor.
Eu am văzut prin Parlament și politicieni OK, cu mințile la ei.
Când negociem însă trebuie să avem o poziție unitară, care să ne aducă tuturor beneficii.
Dar, gândiți-vă:
- se ridică unul și zice "la grad egal pensie egală",
- apoi altul: "nu, după condițiile de muncă și vechime",
- altul: "nu, să micșorăm baza de calcul,
- altul:" plafonareeeeeeeeee!!!!!"
- altul: "să tăiem toate sporurile pe care eu nu le am",
- altul: "aviația, dă senzația,
- altul: "io nu am butelie!!!!"
-altul: "să nu crească la subofițeri că e inculți"
- altul: "nu îl ascultați că are scleroză"
- altul: "bilete la băi!!!!"

Cine dracu ne mai înțelege?

Gigi spunea...

Viorel,M,Mareș@@@
👏👍💯

mihaighiba@gmail.com spunea...

GIMY. Dragi camarazi, indiferent de grad și funcție,noi ai cui suntem ?Ai Parlamentului,ai președintelui,ai guvernului?Cu bună credință noi am votat cei care compun parlamentul.Daca parlament nu e ,nimic nu e!La "arme" camarazi pentru că ROMÂNIA să mai existe!!!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/dosarul-privind-casele-lui-iohannis-clasat_729233.html

Viorel spunea...

O mostră a ceea ce vă spuneam în comentariul anterior domnule M.
După ce ne-au luat tot ce a fost mai bun, acum ne dau cu șutul (sper să fie un caz spontan/izolat, dar uneori este deajuns doar o scânteie).
Parlamentarii noștri se ceartă, și cei din țară și cei din P.E. (exemple demne de urmat).
RFI.ro: Două magazine româneşti din Londra, atacate de xenofobi „analfabeţi“. „Luaţi-vă ţiganii cu voi!“
„Nu v-aţi îndepărtat destul de mult. Ar fi trebuit să vă întoarceţi în România – cu ţiganii voştri. Nu sunteţi bineveniţi aici – Şi niciodată nu veţi fi. Sperăm ca Brexit va opri mai mulţi dintre voi să vină Aici. Suntem sătui să nu mai auzim limba noastră în propria noastră ţară“.

Leon spunea...

Imediat dupa ce Klaus Iohannis a anuntat joi seara, 6 februarie 2020, ca il propune premier tot pe Ludovic Orban, abia demis prin motiune de cenzura, judecatoarea Afrasinie, apreciata pentru pozitiile sale extrem de corecte si de curajoase, i-a adresat un mesaj extrem de dur presedintelui. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Afrasinie acuza dispretul total al lui Iohannis, pe care il informeaza ca “Daca as putea, v-as suspenda...ieri!”. De asemenea, Madalina Afrasinie subliniaza ca la 30 de ani de la Revolutie dictatura s-a reinstaurat in Romania, in mod “democratic”. “Sa va fie rusine!”, ii transmite Afrasinie lui Iohannis.

Iata mesajul judecatoarei TMB Madalina Afrasinie pentru presedintele Klaus Iohannis:

“Gandurile unui roman...

Nominalizarea aceluiasi premier, arata ca, pentru domnul Iohanis, Constitutia reprezinta o carte scrisa intr-o limba necunoscuta dansului!

Constat ca, dupa 30 de ani, unii tanjesc dupa dictatura si asta arata ca cei care au murit in '89, au murit degeaba!

Dispret total! Nu ati inteles nimic despre acest popor, nu ati inteles nimic despre ceea ce inseamna democratia!

Sa va fie rusine!

Daca as putea, v-as suspenda...ieri!

Romani, 'bucurati-va'!

Dictatura s-a reinstaurat in mod...'democratic'!”

Viorel spunea...

Surpriză mare. Un premiu Oscar și pentru România.
Bombă! DNA-ul are 50 de ore de înregistrări cu Iohannis în care acesta nu spune nimic!Intrebat despre aceste taceri ale lui, care apar in cele mai neasteptate imprejurari, domnul Iohannis a refuzat sa comenteze.
Vom reveni cu inregistrarile. Imediat ce ne vom prinde de unde incep.
(Sursa: kmkz.ro).

M spunea...

@Viorel
😁😂😁

Leon spunea...

@M, reprezentantii pensionarilor civili prezenti in aceasta seara pe ,,sticla,, de abia acum si-au dat seama de impactul major al indicelui de corectie de 1,41 asupra cuantumului pensiilor stabilite in acest an; Guvernantii inca n-au aflat..!
Si mai apar majorari de pensii civile ( ar trebui si militare) in urma Deciziei CCR nr.702/31.10.2019 publicata in MO nr.96/10.02.2020, prin care pensiile de invaliditate si anticipate aflate in plata, prin emiterea de Decizii de pensie dupa 10 februarie, pentru LIMITA DE VARSTA , vor beneficia de acest indice de 1,41 chiar daca la deschiderea dreptului de pensie din anii trecuti au avut un indice mult mai mic sau chiar deloc( L.19/2000)..!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/bomba-despre-pensii-fifor-ministrul-apocalipsa-grava-confuzie_730239.html