Un produs Blogger.

luni, februarie 17, 2020

Ministrul Ciucă, audiat in Comisiile de apărare

52 comments
Aceleași ăăăă-uri, sunete supărătoare.
Achziții de avioane.
Bugetul apărării este un pic peste 2%.
Descurajarea și apărarea pe flancul estic al NATO.
Asigurarea calității factorului uman.
Adaptarea învățământ militar.
Descentralizarea activităților de execuție.
Nimic despre salarizare și pensii.
Intrebări:
Deputatul Lupescu nu i-a pus vreo intrebare.
Senatorul Serban Nicolae îl întreabă dacă s-a plătit în avans în 2019 o sumă pentru achizițiile militare care au contribuit la deficit. De asemenea l-a întrebat dacă a intreprins ceva concret în domeniul pensiilor militare.

Răspunsuri
-Armata nu a fost atractivă pentru rezerviști voluntari.
-A semnat deja de câteva săptămâni scrisorile către Comisiile de apărare pentru desfășurarea de activități comune în privința situației rezerviștilor.
-Eliminarea inechităților în privința pensiilor militare este în atenței împreună cu structurile asociative ale rezerviștilor. 
Dacă se va revedea legea salarizării nu aș mai vrea ca militarii să mai fie pe ultimul loc al grilei de salarizare.
A primit aviz pozitiv, pentru că toți parlamentarii PSD s-au abținut.






52 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Astazi la audieri in Parlament: "Pensiile militarilor nu sunt speciale Pe de alta parte, Ciuca nu considera pensiile militarilor drept "pensii speciale", ci niste drepturi primite de la stat, asa cum se intampla inca de la Alexandru Ioan Cuza incoace. "In momentul de fata sunt activitati de coordonare cu mediul asociativ militar in ceea ce priveste partea de eliminare a inechitatilor. Pensiile militare in modul nostru de a intelege acest aspect nu sunt pensii speciale, sunt pensii militare de stat. De la 1860 incoace, de la Alexandru Ioan Cuza, militarii si nu numai militarii, toti cei din structurile de aparare, au beneficiat de pensii de serviciu", a spus Ciuca, citat de News.ro. El isi doreste ca militarii romani sa nu fie plasati "pe ultima linie a grilei de salarizare". "Daca se va revedea legea salarizarii, mi-as dori foarte tare ca militarii sa nu mai fie pe ultima linie de salarizare. (...) Nu cred ca merita soldatul roman sa fie pe ultima linie a grilei de salarizare în Multumim, domnule deputat Dumitru Lupescu!. Să plătească cei care cu trufie au actualizat greșit pensiile militare la MApN și SRI!
Publicați | Ștergere | Spam
Leon

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doamne, ce falci, șorici si gușa de porc de ogradă are! Nu-i frica de un infarct? Obezitatea se manifesta numai la parazitii sedentari, cronici, uitati prin corturile de campanie, undeva in pustietatea unui poligon... Ce sa spuna de pensiile militare, sau solde, daca veniturile lui nesimtite nu-i inrosesc obrazul ala gros?!!!

Leon spunea...

@Huhu Rezea, felicitari pentru aceasta postare filmata, pe care o urmaresc si in aceste minute !
Vad si eu ca dul col.Lupescu nu pune nicio intrebare, noroc cu senatorul Serban Nicolae care se vede ca este in tema si intreaba despre pensiile militare !
Vedeti diferenta intre un politician cu experienta si un militar care si-a desfasurat intreaga activitate in cazarma intre militari, se descurca anevoie in fata aparatelor de filmat.
Credeti ca multi dintre noi, s-ar descurca mai bine ?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Așa a spus colegul?
"Să plătească cei care cu trufie au actualizat greșit pensiile militare la MApN și SRI!"????
Dacă da, este pt că știe că o instanță nu poate solicita asta ministrului și angajaților ci instituției?

Huhu Rezea spunea...

Mai degrabă este vorba de lipsa curajului în fața superiorului.
Pare că s-a consultat cu Serban Nicolae.

Viorel spunea...

NOI CADRELE MILITARE ACTIVE ȘI ÎN REZERVĂ (PENSIONARI) UNDE SUNTEM DOMNULE MINISTRU CIUCĂ ?
Elena Ceaușescu în timpul procesului stătea cu mâna întinsă, cu degetele defăcute și își rotea palma spunând la fiecare acuzație, Dovezi, Dovezi, asta vrem și noi DOVEZI REALE VIZIBILE ȘI PALPABILE (scrise pe hârtie și publicate spre știință, nu vorbe goale).
Câtă grijă are România de Armată, în miliarde de euro de la buget.
https://romania.europalibera.org/a/cata-grija-are-romania-armata-miliarde-euro-buget/30340488.html
Redau finalul link-ului.
Programul transportoarelor blindate este în întârziere cu un an.
Blindatele Piranha V, achiziționate de la Mowag, firmă elvețiană controlată de americanii de la General Dynamics, a plătit penalizări de peste 8 milioane de euro pentru întârzieri, transportoarele având probleme mai întâi la turelă, apoi la sistemul de comunicații.
Achiziția corvetelor pentru Forțele Navale este și ea în urmă, abia în vara lui 2019 fiind atribuit contractul către francezii de la Naval Group.
Prima navă trebuie livrată în 2022.
Celelalte programe se află încă în stare incipientă, fără să existe proceduri de achiziție lansate.

Petrut spunea...

Buna seara ,

Existenta masurii Pensiei militare cu "Punctul de Pensie " cum era pana prin 2012-2013 era potrivita ,cred ca in present evolutia valorii acestuia ar fi dat un cuantum al pensiei satisfacatoare fata de situatia actuala . Consider o discriminare majora faptul ca baza/modul de calcul a pensiei militare a fost modificata ,excluzandu-ne de la actualizarile din sistemul national de pensii ...si acum ma cutremur cand aud "Toate pensile vor fi ,vor avea .. din data de se vor ..." dar nu se refera la mine cel putin... dar nici la cei ce ati purtat haina militara...

Călugărul spunea...

Am încredere în Ciucă tot atât cât am în Elena Udrea și LOV. Adică 0 barat,

ALT ANONIM spunea...

Asteptati de la cei in retragere sa mearga peste Ciuca?Voi cei in rezerva ce faceti?Va place sa stati cu mana intinsa.Legea 223 nu va fi corectata si nu veti primi ajutoarele latrand la stele.Scoteti-l pe Ciuca din cort.

Geo spunea...

Corect!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Col Lupescu s-a adresat in scris, atunci cand ne-am minunat noi de atitudinea domniei sale, crezandu-l marele salvator al rezervistilor, scrisoarea fiind a unui petent veros si curajos, Dl Colonel fiind doar intermediar-postalion cu interese electorale. Inca n-ati inteles ca militarii nu-s curajosi, ci doar trancaneala de ei? Pacat ca n-a fost unul dintre Dv in acea comisie de audienta la care am fost invitat la MApN, sa fi vazut o atitudine ofensiva si plina de curaj la mine, in care l-eam spus hotarat ce gandesc si ce doresc de la Armata in privinta pensiilor militare, fara a ma intimida deloc, stiind ca in fata mea aveam niste nulitati cu mult mai inferioare mie, imbuibati si speriati de un flamand venit sa-si caute dreptatea, cel care avea o tel, o cauza si un scop de a rezolva o problema, ca cel care a pierdut tot si nu mai are nimic de pierdut! Dl Colonel, nefiind in foame, ce curaj sa aiba domnia sa? Sa nu te pui cu flamandul la ananghie, pentru ca satulul este indestulat si tacut ca pestele... La ce sa intervina dmnia sa, cand are totul si e treaba amaratilor sa se descurce cum or putea, dar nu pe stradaniile domniei sale, care i-ar deranja siesta si tihna parlamentara... Oprea avea sa faca o gaura cu pumnul in masa, in locul domniei sale, cum i-a facut lui Basescu cand a inceput sa scartie si sa-si dea vechea arama pe fata ca pensiile militare sa mai astepte si ca nu sunt bani de risipit pe militari! De la acel pumn in masa, si pana azi, dar dupa ce ne-am primit obolul, pensiile militare, pentru unii ca mine si ca altii, cam 70%, au ramas inghetate, si nu se stie cati ani o sa mai stam asa, cu astfel de cretini platiti pe bani grei sa ne ajute, dar nu o fac din pozitia de slugi pupincuriste! Militarul las si lipsit de curaj, este ca un gunoi care nu valoreaza nimic...

Iulian Mareș spunea...

Kiar dacă are nume de pește/Transportorul nu plutește!

#Dl. General**** cum comentați asta? Suntem o țară în deșert? De ce va va băgați singur skeleti in fișet? Nu știți că mereu trecutul ne ajunge din urmă?

Iulian Mareș spunea...

Că pe Muammar Abu Minyar al-Gaddafi? 😂🤣✌️👮
💪..de GP!

Iulian Mareș spunea...

Câinii pleacă de la măcelărie? ...uiți că nu toți trăiesc din pensie!?

Iulian Mareș spunea...

🤣😂😜👍👮
Tu crezi in basme cu zâne și mărirea pct de pensie cu 40%?
...5% din decembrie, cum ți se pare?

Viorel spunea...

Domnule ALT ANONIM, puteți să-mi exemplificați și mie care dintre noi cei care comentăm pe blog suntem în rezervă și care în retragere ? Sunteți cumva fiul Babei Vanga de la bulgari, ați moștenit cumva abilitățile paranormale sau ați fost adept ? Ce înțelegeți prin “a merge peste Ciucă” ? Dați un exemplu concret. Eu unul am scris nenumărate petiții la CSP a M.Ap.N., la Ministrul Finanțelor Publice, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, M.Ap.N., doamnei viceprim ministru Raluca Țurcan care mi-a adus la cunoștință că petițiile mele au fost redirecționate tot la M.Ap.N., citiți pe blog comentariile din urmă și o să deduceți că au scris și alții ca mine, la cine vreți să mai scriem ? La PAPĂ e bine, sunteți mulțumit dacă îi trimitem și dânsului o petiție poate ne angajează în locul Gărzii Elvețiane Pontificale (când pleacă titularii în concediu). Dacă ați primit ajutoarele la timp, e și normal să aveți glas. Atunci dați comanda, La atac înainte sau “Ostași, vă ordon, treceți Prutul”. Da, când stăm în poziția Drepți, stăm cu mâinile și palmele întinse (pe lângă corp) și lătrăm, la trese, la stele, asta e. Dar dumneavostră, concret ce ați făcut până acum sau e S.S.I.D. Sau vorba din 1989 “Ce ați făcut în ultimii 5 ani” ?

Huhu Rezea spunea...

@M
Mai citește și comentariile existente că începi să le repeți.
Sau ce rost are să repeți ce spune Ciucă în înregistrarea video la Comisii?

M spunea...

@Huhu Rezea

Iar?

Eu subliniam nu răspunsul cu întrebarea!!!! Hai să fac mai simplă postarea ca să aveți răbdarea să o citiți!

Întrebat dacă este de acord cu diminuarea salariilor militarilor, aşa cum este prevăzut în programul de guvernare al PNL...


Eu nu am găsit în programul de neguvernare al PNL așa ceva.

Acum ați înțeles ce întrebam?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Liberalii astia au dat toata Romania peste cap! Ne asteapta vremuri foarte grele, si asta facuta cu mana romanilor! La armata ce sa mai zic, peste 70% liberali de o sa ramanem cu pensiile inghetate in vecie!

Călugărul spunea...

Ifrim îmi pare rău să îți spun dar ai IQ modest dacă tu crezi că contea partidele care nu sunt altceva decât grupuri infracționale organizate antrenate de stăpânii coloniei pentru a prostii populația de sclavi lași .

Huhu Rezea spunea...

Mentalitate de totalitarist pucist!

gigi 2 spunea...

Doamne ce falci are generalul Ciuca, oare de cand nu a mai facut pregatire fizica? vai de ea armata.

Iulian Mareș spunea...

M,
Asta a fost pozitia "oficiala" a lui Ciuca-politicianul: "Îl ascultam pe domnul Muscă povestind că la Curtici, la dumnealui, plăteşte un lucrător cu 9.000 de lei pentru că i-a pus la îndemână un utilaj agricol de 500 sau 600.000 de euro. Noi cu cât ar trebui să plătim un militar? Ca atare, nu cred că merită militarul, soldatul român, să fie pe ultima linie a grilei de salarizare", a menţionat ministrul propus la Apărare."
Cat despre cea a lui Ciuca-militarul, care si atunci era un fel de politician....sustinut de la..., de ..., ce sa zic? Atunci a tacut!
Si cine tace o data, tace si a doua oara!

brenda spunea...

era sa spuna ceva de pensiile rezevistilor cand ei sant ca dracu , cd sa spuna cand ei cer sa nu ma fie asa ca asteptati sa vedeti care pe care

ALT ANONIM spunea...

Viorele indemnul meu are la baza participarea la toate mitingurile anti Basescu atat local cat si in Bucuresti.Spre stiinta ta.Stenturile nu-mi mai permit sa particip fizic..
In opinia mea initiati mitinguri fara tenta politica avand ca obiect MApN,Ciuca,MAI,Vela.
In zona sunt si indivizi care baga batul prin gard spre a avea avantaje politice.Astia au miros.

vasile iosif spunea...

Dle H,
ICCJ a respins cererea CApel Bucuresti de a se pronunta pe tema echivalentei dintre smbe si slda de finctie cf L284.
Aveti amabilitatea sa faceti un comentariu avizat pe acest subiect dvoastra si colegii juristi?
Cu multumiri anticipate,

Boby spunea...

TOATE CADRELE MILITARE AU FOST INVATATE SA COMANDE IAR ACUM N-AU SOLDATI SI NU FAC ALTCEVA DECAT SA SE PLANGA.SUNT COMOZI IN A SE ORGANIZA SI ACTIONA IMPOTRIVA NELEGIURILOR.

vasile iosif spunea...

Toate cadrele militare au fost inainte de a deveni colonei elev fruntas, elev caporal, elev segent - plt.adj, si apoi subordonati in functii dr ezecutie la diferite esaloane.
Pana sa ajungi colonel sau general e un drum lung....

Iulian Mareș spunea...

Despre IQ....:

"că contea".... QED!

Iulian Mareș spunea...

In realitate nu este asa falcos! Imagine TV 6:9!

Iulian Mareș spunea...

Te-am rugat sa lasi iarba pana la 12.00!... :))

Iulian Mareș spunea...

Boby,

Cam ai dreptate!
Insa, trebuie trecut si la alt nivel! Asociatiile militarilor in rezerva trebuiesc interconectate la cele similare NATO si UE/EU!
Pasul urmator: asociatii profesionale ale militarilor activi, care sa adere la cele similare din spatiul EU/UE si/sau NATO!

*Ca fapt divers: exista sindicate militare (pt militarii activii, nu ma refer la politisti) in armatele EU/UE si/sau NATO? Care sunt limitarile lor? Este greu de tradus, adaptat si legiferat un astfel de statut?

Huhu Rezea spunea...

După ce ICCJ a stabit echivalentul dintre solda/salariul de funcție cu solda/slariul de baza printr-o decizia anterioară, de data aceasta ICCJ a declarat inadmisibilă cererea, probabil pentru că legislația salarizării de după 2010 nu lasă ecivoc în privința structurii solde/salariului, indiferent cum se numește, de funcție sau de bază.
Nu e de competența ICCJ să stabilească structura soldei/salariului de funcție, pentru că în esențâ asta i se cerea, câtă vreme legislația salarizării de după 2010 stabilește concret care sunt elementele componente ale soldei/salariului de funcție.
Am avut mai multe polemici în ultimii ani pe această temă și rămâne valabilă afirmația că solda/salariul de funcție va avea o structură unitară abia în anul 2022 când se va intra pe coeficienții din Legea 153/2017. Până atunci are structura compusă definită de OUG nr. 1/2010 și L 285/2010 și legislația anuală..... până la L 153/2017.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
sa vedem in 2022 cati useri m-ai raman!

Iulian Mareș spunea...

Iosif,
mare dreptate ai! Asa-i peste tot, o iei de la talpa si functie de nivelul de ambitie iti propui cat mai sus! Acum este si o kestie interesanta....daca vrei talpa, cu talpa ramai!

Huhu Rezea spunea...

Vor mai fi daca rezistă adminul!

Viorel spunea...

În unitatea unde am lucrat, în fiecare zi de joi, în sala O.M. se desfășurau ședințele de lucru ale comandantului. Biroul meu era despărți de un perete din coli de pal melaminat. Prin el se auzea tot ce se discuta. În fiecare ședință un domn Mr. / S. 3 Operații și Instrucție prezenta situația privind controalele executate la instrucție, magazii, bază material, etc. De fiecare data, același șablon: Domnule commandant, la Cp. 1 am găsit următoarele probleme (1,2,3…10), joia următoare la fel și tot așa joi de joi, până când Cdt. s-a enervate, a lovit cu pumnul în masa și i-a spus: Domnule Mr., eu nu te-am trimis în control ca dumneata să-mi vii la fiecare ședință și să-mi enumeri neregulile găsite. La mine în ședință te prezinți și raportezi: Am fost în control la Cp. 1, am găsit 10 nereguli, am remediat 7, la următoarele 3 solicit ajutorul sau propuneri pentru a fi rezolvate.
Cam mare introducerea pentru câteva întrebări.
Dacă domnul Ciucă este informat despre toate problemele noastre, ce îl oprește spre a le rezolva, cel puțin cele care depind de dânsul în prima fază. Trebuie să bată domnul Iohanis cu pumnul în masa (când va vedea sondajele de opinie / vot) ca să se rezolve (va fi prea târziu, când ura se acumulează în om, greu iartă și revine la normal).
Nimic despre 5%/2016, nimic despre ajutoare, doar proiecții pe ecran despre 2022-2024. Crede că lumea mai rabdă ?
Și lăsați talpa și elevul fruntaș că îl avem în fruntea armatei, ce dacă a ajuns general și ministru dacă aplică gândirea elevului fruntaș sau elevului (talpa cea mai de jos).

M spunea...

Nu are dreptate Ciucă când spune că suntem fraierii sistemului bugetar, consecință a urii și mizeriilor făcute de PSD Olguța?
un coleg care are și gărzi ajunge la 45.000 de lei, care se impozitează cu 16%. Am colegi care au ajuns la această sumă, fac 6-7 gărzi pe lună.” a subliniat liderul sindicatului ESCULAP.

Foarte bine că sunt plătiți medicii!!! Avem nevoie de ei!!!! Dar să mă scutească cu "pensiile militare nesimțite".
Dă in plm salarii ca in sănătate și militarilor și poți să îți bagi L223 in...

Gigi spunea...

@gigi 2
De "fãlcile gl.ne arde nouå acum? Sã fim seroşi!

Iulian Mareș spunea...

V-ule,
1-de ce nu tinea sedinta in biroul lui?
2-parte din activitati reveneau sefului de stat major si prin extensie si loctiitorului!
3-nu seful BOp remediaza, el da termene si verifica remedierea!
4-in mai toate cazurile un control se executa de catre o comisie, numita prin OZU.

*Nu sunt avocatul lui Ciuca, insa remedierea problematicii la care faci referire inseamna bani si aici trebuie sa actioneze cu MF, pt rectificarea +.
**Ma indoiesc in privinta interventiei lui KWI, intrucat el si-a atins ultimul obiectiv si nu este vina decat a celor 65%, ca acest obiectiv a fost doar personal!
***Ministru desemnat si neavizat al invatamantului, Anisie (de-a ta) vrea sa implementeze doar un slogan si anume "Romania educata!" Cu cine? Si mai ales de ce? Este ROU needucata? 3-4 idei insailate pe o coala A4! Asta este conceptia si caile de transpunere in practica?
****A mai auzit cineva de un sef cabinet de ministru care sa nu aiba certificat ORNISS national si NATO/UE? Uite ca se poate si nici nu-l va primi! Se poate, si inca la MAI nu la cultura.
*****IPOTETIC: in conditiile date, sa admitem ca Ciuca nu va putea impune niciuna din variantele vehiculate si isi va prezenta demisia, ca un gest de onoare. Ok, in secunda doi, dna. Turcanu va prelua ministerul pana la numirea unui alt politician si acestia sunt pe lista de asteptare: Traila, Dancu, Gorghiu, Stolojan, Ben-Oni Ardelean, Vlad Nistor, Roman Florin, sau USR: Mihai Goțiu, Cosette Chichirău, Stelian-Cristian Ion, Dragoș Pîslaru.
Viata merge inainte si trecutul da navala peste noi! Cum vom raspunde? Cu optiunea politica a placutei suedeze!

Iulian Mareș spunea...

Corect!
Insa jurnalistii deontologi fara impozite si 50% din pensie sunt si mai tari! Ca sa nu spunem ca mai toti sunt mari producatori de emisiuni si nu angajati ai TV, au contracte de colaborare...declara la fisc ce vor....etc
Kiar, bunicii/parintii v-au cerut bani ca sa supravietuiasca, sau "au avut decenta sa nu ceara"?

*Lui Citzu trebuie sa-i pileasca dintii, caci daca se musca de buza moare otravit!
Este adevarat Rares Bogdan? Ca doar nu eu am bagat in faliment o televiziune....

Leon spunea...

@M, ce lider de sindicat este tipul daca nu stie ca veniturile salariale nu se impoziteaza cu 16%, ci cu 10%..?

M spunea...

@Iulian Mares

Cei mai mizerabili mi se par jurnalistii.

Din pacate asta e tara in care traim! Au dat aia de la PNL lege pentru a putea frauda alegerile anticipate prin listele suplimentare (la locale si parlamentare fara liste suplimentare nu mai pot fura cu softul). In comisie a fost respinsa incercarea de frauda. Imediat jurnalistii deontologi:
"Haoleuuu, manca-ti-as, diasporaaaaaa.... nu e lasata sa voteze, ciuma rosie, dragnia, penalii...."
Din pacate 60% din romani ii cred. Poporul are mereu dreptate!

Viorel spunea...

1. Pentru că biroul comandantului este de 4x5=20 mp.(2 fișete, un birou, un scaun, 2 fotolii și cam atât, nu ca baștanii de la București, cu baie, cadă, etc.);
2. Șeful de stat major (locțiitor unitatea nu avea în stat) și șefii de compartimente făceau parte din comisiile de control lunare lunare unde fiecare își executa controlul pe domeniul lui (nu intru în detalii că sunt prea multe). Săptămânal Șeful S. 3 Op. și I. verifica instrucția, baza materială, armamentul, paza, etc.;
3. Pentru a fi înțeles, rectific. “S-au remediat și nu am remediat”;
4. Când ai personal puțin, multe servicii de executat, zile libere când se putea, cu cine să mai formezi comisii, se dădeau în O.Z.U., dar erau doar pe hârtie ca să fiu sincer.
Nu vreau să fiu înțeles greșit, pentru că nu cunosc nivelul structurilor în care ați fost încadrat / funcții, dar cred că ați sărit peste etapa Cdt.Pl., Cdt. Cp., în plus, unitatea nu avea în stat nici Șef structură securitate (atribuțiuni duse prin cumul de un Of.).
Nu sunt bani și așteptăm rectificarea bugetară, dar într-un comentariu anterior spuneați ceva despre tehnica achiziționată.
Educată sau needucată, România merge înainte, Ministerul Educației a primit și va primi salariile mărite, asta contează, astfel învățătorii / profesorii vor fi mai motivați și vor munci mai cu spor.
Păcat că fostul șef al S.M.G. Gl. M.C. nu poate fi numit pe funcția de ministru al Ap.N.

Viorel spunea...

Domnule ALT ANONIM, multă sănătate și pensie cât mai lungă. Aș fi de acord cu propunerea dumneavostră, dar nu mai are efect. Sunt oameni nu amărâți ci foarte amărâți, bătuți de soartă și nu cu 8-10 clase, oameni pregătiți dar care din anumite cauze au ajuns într-o situație fie financiară, fie de sănătate (azi bogat / mâine sărac sau azi sănătos / mâine bolnav sau mort) să nu mai spere la nimic. Cu ce ne mai ajută un miting de protest împotriva domnului, Iliescu, Băsescu sau mai știu eu cine. Legea nu și-a spus cuvântul de 30 de ani și nu o va face nici peste alți 30. Cine au venit după Domnul Băsescu spre exemplu, de ce nu a remediat ce a făcut el greșit. Guvernul JULIEN Ciolos a emis împotriva noastră O.U. nr. 57/2015 și 99/2016, următoarele guverne de ce nu le-au abrogat în părțile ce ne privesc, fără miting, fără proteste în mod legal și pașnic. Ozi bună vă doresc.

M spunea...

@Leon
O fi gresit!
Personal nu aici vad problema! Eu vad doua probleme:
1. decalajul imens in salarizare pentru anumite categorii. In cazul nostru se compensaza prin pensie asa ca aici se da lovitura! "Fara pensii speciale". Nu zice nimeni si "Fara salarii speciale".
2. atacul constant la SNAOPSN (salarizare - "un tablagiu are salariu mai mare decat un dascal", conditii de pensionare - "militarii se pensioneaza la 40 de ani", calcul pensie "pensiile nesimtite ale militarilor care fac sa nu poata fi platite alocatiile copilasilor flamanzi si desculti".)
3. Completa orbire cu privire la avantajele altor profesii. Ex. program de 12 ore/saptamana si 4 luni de vacante pe an la dascali, scutiri de impozit la IT si jurnalisti, tot felul de sporuri aiuritoare.

Si pentru ca asta ma doare, ca avem mai toti nepoti! Anul trecut peste 14 dascali au avut plangeri pentru pedofilie si jumate din ei au fost condamnati. Nimeni nu zice nimic! Nimeni nu trage un semnal de alarma ca ne violeaza copiii/nepotii. Bai, daca era vorba de un militar/politist urla presa si se tavaleau deontologii pe jos!

Viorel spunea...

Domnule I.M., atât timp cât doamna se simte bine, cred că nu strică câte un mic impuls. “Iarba” poate fi administrată în scop medicinal sub formă de ulei, tinctură, infuzie sau inhalare. Folosirea în lulea este interzisă. Eu mai iau câte un Xanax când vreau să-mi relaxez memoria, este chimical și mult mai toxic decât iarba. Fiecare cu ce are.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, “Vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât” (Petru Rareș), transpus în viața de astăzi, vom fi tot aceeași, poate și mai mulți decât acum.
În 2022 când toți pensionarii militari vor avea pensiile babane, ba unii ca mine poate și ajutoarele la trecerea în rezervă, consider că ar fi frumos să ne dăm o întâlnire prietenească, un fel de întâlnire a promoției 1983 (a mea ca exemplu), numai că aceasta se va numi întâlnirea userilor din anul 2022 sau din perioada X-Y. Dacă suntem prea mulți solicităm aprobare de la P.M.B. pentru organizarea întâlnirii pe Arena Națională. Poate primarul general al capitalei va fi chiar domnul fost președinte Traian Băsescu, dânsul sigur ne aprobă, iubește armata și în special polițiștii care l-au colindat la Cotroceni cu șepcile în mână. Organizăm și un bufet suedez, cu muzică și dansuri din toate colțurile țării. Poate invităm și ceva politicieni, președinți de asociații, foști miniștri. Mai avem timp de gândire.

Gigi spunea...

@M@
Nu putem compara un lucrãtor SNAoPSN,cu un dascãl.Nu degeaba mai ìi fac eu idioţi pe unii.Cum sã compari la salarizare cu Sof care este la ordin 24/24 cu un dascãl care lucrezå cam 25-30 ore/saptãmânã,vacanţe 4 luni pe an,sâmbete,
duminici,sãrbãtori legale cu duiumul etc.
Şi, pe desupra,mai scot şi "rebuturi" pe banda rul.(vezi liceu(e)care la BAC promoveazã 1-2%,chiar nici mãcar unul de sãmânţã!
Acum,nu generalizez,departe de mine gândul ãsta,dar,cu pãrere de rãu o spun,nu-şi mai dau interesul pt.instruirea generaţiilor tinere.Plus,alte şi alte chestiuni pe care le stim cu toţii de unde pot sã-şi rotunjeascã de n-ori veniturile.Un cadru SNAOPSN poate face acest lucru?Nu!De ce?GHINION!!!

M spunea...

@Gigi

Cred ca nu am fost clar! 😁 Eu am vorbit de atacurile corelate la adresa SNAOPSN. O directie fiind "avantajele" de care se bucura cadrele SNAOPSN iar a doua este umflarea greselilor facute de acestia!

Sunteti ingaduitor cu orele lucrate (predare-învățare-evaluare) de dascali!!!
18 ore pe săptămână pentru profesorii din învățământul secundar (gimnaziu și liceu) La astea se adauga pana la 40 "activități de pregătire" desfasurate in afara institutiei de invatamant. Adica pleaca acasa si spun ca au citit ceva.

Multi dascali aranjeaza cu cel insarcinat cu elaborarea orarului sa le comaseze orele in 3 zile (a cate 6 ore de predare) de exemplu de luni pana miercuri. Incepand cu miercuri la ora 14.00 pleaca intr-un binemeritat weekend.
Nu uitati ca la cei cu peste 25 de ani de predare li se reduce norma cu inca 2 ore!!!!!!!

Dar asta nu e "program special". Nu e un program "nesimtit"!!!!
Sa fie dracului corecti! Fiecare are avantaje si dezavantaje ale meseriei. La noi se vad numai avantajele!


Vreti sa vedeti magarie? Ia uitati-va la "universitar"
- 1 ora de activităţi de predare reprezintă 2 ore convenţionale.
- norma didactică săptămânală pentru profesor universitar este de 7 ore convenţionale, dintre care cel puţin 4 ore convenţionale de activităţi de predare;
- Norma didactică nu poate depăşi 16 ore convenţionale pe săptămână.


Adica norma de predare poate sa fie de 2-3 ore pe saptamana dar in niciun caz mai mult de 8 ore de predare efectiva pe saptamana!!!!!
Art. 287 Legea 1/2011 Norma universitară Statutul personalului didactic şi de cercetare din învăţământul superior

Gigi spunea...

@M
Aveţi dreptate!Aveţi informaţii precise.
Nu am nimic cu nimeni,dar când vãd tineri ca nu stiu cine sunt marii noştri înaintaşi,atunci chiar cã am o stare de lehamite

M spunea...

@Gigi

Fratele meu a decis că lui i se potrivește o carieră la catedră. Îl iubesc ca pe un frate!!! 😁 Își respectă profesia și respectă oamenii în uniformă.

Să fie sănătoși, să își facă treaba cât mai bine dar să termine cu atacurile la adresa noastră!