Un produs Blogger.

joi, februarie 13, 2020

Multumim, domnule deputat Dumitru Lupescu!. Să plătească cei care cu trufie au actualizat greșit pensiile militare la MApN și SRI!

135 comments
Interpelarea scrisă a deputatului Dumitru Lupescu o puteți citi  pe site-ul CD AICI
Pe acest blog am scris zeci de articole, toate grupate la eticheta Actualizare pensii, prin care am demonstrat în diverse variante, exemplificând direct cu deciziile de pensii emise de CPS-urile MApN și SRI, eroarea impardonabilă în care se încăpățânează să persiste cele doua Case Sectoriale în aplicarea art. 60 alin (3) din L 223/2015, așa cum era în vigoare la 30 06 2017.
Diferențele în minus cu care au fost actualizate 70. 000 pensii la MApN și cca 10 000 la SRI sunt estimate la cca 5% din fondul de pensii al celor doua instituții militare, reprezentând indexarea de 5% din anul 2016, reglementată de OUG nr. 57/2015, pe care abuziv SRI și MApN au eliminat-o din cuantumul pensiilor militare actualizate la 30 06 2017.
Nu au fost impresionați nici de faptul că CPS a MAI nu a eliminat indexarea din 2016 și nici de numărul tot mai mare al deciziilor instanțelor judecătorești, care le-a desființat deciziile greșite, obligând introducerea indexării din 2016 în cuantumul actualizat în anul 2017.
Articolul 60 alin (3) din Legea 223/2015 permitea regularizarea actualizării numai cu indexarea din același an, nu și cu indexările din anii anteriori.
Am sesizat că domnul deputat Dumitru Lupescu, rezervist,  a devenit mai atent la ce se întâmplă cu pensiile militare după ce câteva asociații ale rezerviștilor i-au înmânat un proiect de lege de modificare a Legii 223/2016, proiect în care s-a sttrecurat și o mare gugumănie cazonă( baza de calcul a pensiei militare ar fi 80% din media soldelor nete, cuantumul pensiei urmând să fie 65-85% din respectiva bază).







135 de comentarii:

DECEBAL spunea...

Cand nu sti cum sa rezolvi o atare problema sau mai bine zis vrei sa-ti poleezi imaginea tocmai acum inainte de alegeri propui infiintarea unei "comisii" care precis va taragana rezolvarea problemei pana la sfantul asteapta. Bineinteles ca vei ramane in memoria pensionarilor militari drept cel care se lupta cu nedreptatea aceasta.Au mai fost si altii dar tot degeaba si-au racit gura. La fel vor fi de acuma in colo si altii care se vor lauda cu "dorinta" de a fi de partea militarilor. Nu credeti ca doar pentru voturi ? Cand oare ni se vor repara nedreptatile facute? De asemena propuneri fara perspectiva suntem satui.Sa vina cineva si sa spuna "iata am rezulvat". Si atunci jos palaria. Pana atunci ...UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE....

jupderval spunea...

Mai sunt si oameni cu capul pe umeri. Bravo lui.

Leon spunea...

FELICITARI, Domnule Colonel(r) Dumitru LUPESCU. Speram ca demersul dvstra sa rezolve favorabil indexarea/majorarea de 5% din anul 2016 !
Exact acum o luna am trimis si eu dlui ministru Ciuca rezolvarea acestei probleme, dar..!
Si mai fac o precizare:
Deoarece CUANTUMUL corespunzator majorarii de 5% din anul 2016, se adauga la suma actualizata, obtinuta in urma majorarii cu 15% a soldei de Functie cf.Legii nr.152/2017 si stiind ca 70% din numarul pensionarilor militari din MApN sunt beneficiari ai cuantumului mai avantajos, rezulta ca fondurile necesare pentru ceilalti 30% de beneficiari, pot fi acoperite de cele 3,8 miliarde lei prevazute pentru plata pensiilor in anul 2020 !

Niky spunea...

Parca pensiile militare nu sunt drept de patrimoniu! Asa rezulta din deciziile CCR,sau greșesc? Va rog sa ma lamuriți si pe mine,căci asa se afirma în încheierea scrisorii!

Alex spunea...

Bravo! Un deputat care se pare ca a inceput lupta impotriva celor care nu aplica prevederile legii,ori o aplica dupa ureche ,dupa interpretari numai de ei stiute.Oamenii au vazut ca le merge ,ca nu-i trage mimeni la raspundere si au continuat.Se stia de trei ani cum se pune in aplicare legea la C.P.S. a M.Ap.N. dar nu s-a luat nici o masura.Este o mafie atat de mare .Trebuie facuta o curatenie generala si trasi la raspundere toti cei care "au pus umarul" la aceasta mizerie.
"Cel care doarme" ar trebui sa se scuture putin si sa puna piciorul in prag.

Huhu Rezea spunea...

Așs!Așs! Ai identificat și sursa de finanțare!

Leon spunea...

rt. 170. - (1) Răspunsurile la întrebările scrise se transmit deputatului în cel mult 15 zile. Atât întrebările scrise, cât şi răspunsurile aferente se publică pe site-ul Camerei.

daniel sandu spunea...

http://www.cdep.ro/interpel/2020/i9784A.pdf
avem mare nevoie de astfel de oameni, stiu parca si in 2018 a interpelat-o pe Olguta cu vreo 21 de intrebari foarte explicite si de bun simt(pentru aducere aminte http://www.cdep.ro/interpel/2018/i1464B.pdf si a primit un raspuns de Radio Erevan...). Sunt foarte curios sa vedem ce raspunde (sau ce raspuns semnează) dl. ministru Ciucă: la subiect sau a la Olguța... Oricum multumesc dlui Deputat!

M spunea...

Foarte bună interpelarea!
Să vedem acum! Mie mi se pare mai simplu să taie de la MAI decât să dea la MApN și SRI! 😁

Huhu Rezea spunea...

CCR a decis că partea necontributivă a pensiilor de serviciu, cele militare fiind în întregime necontributive, nu sut drepturi câstigate, statul putând să le acorde sau nu în limita posibilităților financiare ,dar și având în vedere să nu pericliteze siguranța socială a pensionarilor.
Pentru militari ar fi interesant dacă s-ar evidenția și componenta contributivă a pensiilor lor de serviciu.

Leon spunea...

Pai da, dupa indexarea de 4,6% mai raman aprox.76 mil/an care pot acoperi aceste sume: 70.000 X 30% = 21.000 de beneficiari X 175 lei(5% din p.m.de 3500 lei in 2016) = 3,7 mil/luna x 12 luni = 44 milioane/an. Mai raman 32 mil.lei/an pentru cei cu pensii sub 1450 lei la S.F(compusa)..!!!

Leon spunea...

Da-ti peste..mana..!

pro anulare Oskar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
vasile iosif spunea...

Stimati colegi,
Cred ca trebuie sa sustinem orice initiativa care cere repunerea in drepturile legale ale pensionarilor militari, indiferent de zona politica din care ar veni.
Dl.deputat, pe langa faptul ca este un sustinator consecvent ne este si coleg prin formatie.
Pacat ca in Parlament nu sunt mai multi militari de cariera pensionari.
Altfel s ar pune problema.
Poate aceasta este solutia.
Cu stima,

Leon spunea...

@Huhu Rezea, la intrebarea dlui deputat Lupescu mai sunt atasate si 2 pagini cu raspunsurile contradictorii ale celor doua Case de pensii sectoriale..!

M spunea...

@Leon

😁

M spunea...

@pro anulare

Să începem cu domnia ta schimbându-și nickname! 😁

Huhu Rezea spunea...

D-ta nu înțelegi că structural 1i natural nu putem să avem toți rezerviștii aceleași convingeri politice.
Important este ca așa cum nu ne este permis să discriminăm social, religios, etnic, tot așa să nu ar trebui să-i blamăm pe cei care au alte convingeri politice democratice decât noi.

Nea Nicu spunea...

Foarte probabil că pentru formularea unui răspuns, va fi consultată...Casa de Pensii! Că așa se obișnuiește. Actualizarea a fost făcută cum au vrut mușchii fostului director ( care a predat ștafeta in octombrie 2017, când începuse actualizarea . Nu că ar fi avut vreo intenție actuala directoare să miște ceva... E ocupată rău, acum vor să încadreze PRIN TRANSFER vreo 5 funcții... să întărească echipa! A trecut mai mult de o lună de la scrisoarea deschisă adresată actualei directoare, nu s- a întâmplat nimic... De ce credeți că s- ar mișca ceva acum ? Ciucă e și el pe acolo...cum se mai amintea pe aici, răul e generat din interiorul sistemului.

Dan spunea...

@V I
Din cate stiu eu si Ciloacu, presedintele camerei deputatilor si presedinte psd e tot fost militar... si ce folos?...sau gresesc?

pro anulare Oskar spunea...

Huhu Rezea ce spun eu si ce nu vrei sa intelegi.Cine a zis sa avem aceleasi convingeri politice?Eu am cerut sa incetam cu disputele politice intre noi.Am fost destul de clar.

Viorel spunea...

Domnule Vasile Iosif, cu regret vă spun că greșiți.
În fruntea țării se află o singură persoană, domnul președinte KWI, nu tu Parlament, CCR, ICCJ, Guvern/PSD-ALDE, etc.
Nu totul se face deândată sau imediat, ci toate la timpul lor în funcție de buna plăcere.
Pentru ce ne trebuie în Parlament mai mulți militari pensionari ?
Nu avem unul în fruntea armatei ? Stați să devină pensionar, abia atunci să vedeți cât de repede și legal se rezolvă toate problemele.
O să vă întrebați poate de ce unii miniștri în unele ministere pot obține aproape tot ce doresc pentru minister și personal. Răspunsul este foarte simplu.
După 30-35 de ani de armată, îți mai trebuiesc vreo 5 ani pentru a te dezobișnui de poziția ghiocelului și răspunsul “am înțeles’. Când ai zis am înțeles, înseamnă că nu ai rezolvat nimic, te retragi, te duci acasă și mănânci în liniște pensia binemeritată și calculată după propria formulă.

Huhu Rezea spunea...

@Dan
Despre cei care au absolvit Academia națională de informații se spune că sunt apropiați de servicii, nu că ar fi militari.
@Oskar
După cât ai observat, eu sunt adeptul disputelor de ordin doctrinar, convins fiind că așa este democratic. Doar dictaturile nu admit disputele politice.

Neacsu spunea...

Ca sa fii ales, trebuie sa candidezi pe lista unui partid, si nuunul oarecare ci unul .. parlamentar. Ca sa fii pelista unui partid prlamentar trebuie sa fii membru al partidului. Ca sa fii membru al partidului trebuie sa le impartasesti convingerile. Apoi, ca sa ajungi pe liste si pe un loc eligibil, trebuie sa cotizezi . Dupa ce ai cotizat, trebuiesa iti scoti banii iar ca sa iti scoti banii trebuie sa intri in cloaca lor. Odata intrat in cloaca lor, nu mai poti sa te pui de-a curmezisul ca te au la mana si te scuipa afara daca ii superi. Deci.... cum sa ajungi in Parlament si sa mai si schimbi ceva, cand cel schimbat esti tu ?

constantin spunea...

Unde sunt pensiile speciale sau de serviciu pentru militari ?
Am iesit in pensie in 2014 pe contributivitate ,la termen , reprezentat
5,6 puncte . In prezent pensia neta =6758 lei
Daca calculam pentru prezent ar insemna cu aprox.:5.6*1265 =7084 *20% =8500 (7850 net , reprezentand un minus de 1092 ). Nu mai are rost sa analizam dupa 1 septembr

Dan spunea...

@HR
Deci.... acoperit... nu stiam... in CV nu apare si academia asta

Viorel spunea...

Pro anulare Oskar, ești cam pretențios.
Nici doi frați gemeni nu pot avea uneori aceleași convingeri politice, deși comparativ cu doi frați născuți în ani diferiți ei au instincte și presimțiri identice sau aproape identice uneori.
“Există și legaturi unice între gemeni, faptul ca pot gandi si simti la fel au fost dintotdeauna o sursa de fascinatie pentru ceilalti oameni”.
Pentru a înceta cu disputele politice ar însemna (un mic ex. pe lângă multe altele) ca tu să-ți schimbi denumirea din Pro anulare Oskar, în Pro, Pro Oskar. Motivul.
Un anumit partid a introdus în lege Oskarul de care eu beneficiez, iubesc partidul și pe cel ce, pe merit mi la dat. Tu urăști partidul, nu pentru că a introdus Oskarul ci pentru că nu l-ai primit. Rezultă contradicții antagoniste nu pe ideologie ci pe beneficii.

Huhu Rezea spunea...

Da sunt straifuri din documente publicate și pe acest blog
aici
https://www.huhurez.com/2019/02/o-avea-studii-juridice-adjunctul-cps.html

Gigi spunea...

Ãstea sunt gogoriţe ale unora.Sã le intre bine ìn cap la toţi care se joacã cu cuvintele:
Toate pensiile sunt un drept câştigat.Si noi am contribuit.Cred ei,aceşti idioţi care spun aceste aberaţii cã noi am prestat muncã în folosul comunitãţii,sau la locul de muncã?
Sã nu se creadã cã m-am referit la noi,cei care ne dãm cu pãrerea,m-am referit la factorii de decizie,care nu mai stiu cum sã ne ardã.
Pensia este drept de patrmoniu.Sã fie clarã,mai ales a noastrã care am fost o viaţã la ordin 24/24.Fãrã a ne fi plãtite orele suplimentare.Nici mãcar acele amãrâte de ajutoare de dupã 2010,care erau acordate tocmai pt.a mai îndulci,cât de cât amarul pe care l-am avut de înghiţit de-a lungul unei vieţi în folosul patriei şi al cetãţenilor Ei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

FELICITARI D.LUI PARLAMENTAR!

M spunea...

@Cătălin

Se pare că ironia este un domeniu care vă scapă! Știți încă e să atacați imediat fără ca măcar să cereți mai întâi explicații.
Dacă găsiți o singură postare în care eu am militat pentru tăierea unui leu din pensia oricărui camarad atunci....

Oricum mai citește o dată interpelarea! Și stimatul, pune problema în ambele sensuri!

Cezar spunea...

Caline,
Ai dreptate
Litlle M...si m.Alul sunt cu cioara vopsita

Leon spunea...

Solutia propusa de HR acum un an, ramane valabila si in prezent:
"Solutia este una singură și ușor de aplicat, rezpectiv revizuirea din oficiu a tuturor pensiilor recalculate si a celor stabilite de CPS a MApN.Nu stim cum a actualizat SRI pentru că a dat un comunicat ca nu emite decizii de actualizare, asa cum se prevedea si in Ordinul comun M 25/2016.
Baza legală este art. 65 din L 223 aplicat în conformitate cu soluțiile din Decizia nr. 12/2017 a ICCJ, analizată intr-un articol anterior 
Doamna Andrițoiu trebuie sa recunoasca interpretarea greșită a actualizării reglementate de fostul art.60 și din oficiu să adauge la cuantumul actualizat suma ce reprezinta majorarea de 5% aferentă anului 2016, suma care este consemnată distinct pe deciziile de recalculare."

pro anulare Oskar spunea...

Viorel @iubeste-l cat vrei dar nu-l impune altora.Poti sa-l iei si de nevasta.

brenda spunea...

dl H, CREDETI CA SE VA REZOLVA CEVA CEL PUTIN CELOR CU PENSIA MICA SUB NIVELUL SALARIUUULUI MINIM? MA RDFER CA IN SITUARIA DLUI IFRIM?

Leon spunea...

Cand revine de la Munchen, dul ministru Ciuca se va ocupa si de dna Andritoiu :
https://www.mapn.ro/cpresa/16478_participarea-ministrului-apararii-nationale-la-conferinta-de-securitate-de-la-munchen

M spunea...

5,6 puncte x 30 de ani = 168 puncte?

M spunea...

@pro anulare

Aveti o fractura de logica!
"iubeste-l cat vrei dar nu-l impune altora"

Spune asta cineva care vrea sa impuna altora anularea unui drept!
sa incetam cu dispute politice intre noi.Ele nu fac altceva decat sa slabeasca coeziunea noastra.Sa salutam initiativele spre binele nostru...
Ia spuneti: cum e pentru binele domniei tale daca imi taie mie sporul?

Mai slabire a coeziunii decat sa ceri reducerea pensiei unui camarad? Pentru ca domnia ta nu cere: "pro Oskar pentru toata lumea!"
Realizezi ca 20% dintre pensionari au acest spor? Ca nimic nu garanteaza ca daca se scoate asta nu se scoate si .... specialist de clasa de exemplu?

brenda spunea...

DLE LEON ADICA CUM SE VA OCUPA SI DECE CREDETI AVETI INFORMATII?

M spunea...

@Cezar

Vezi ca il cheama Catalin!!! 😁😁😁😁

Vai de capul tau!!! Nu te mai face de ras!

Leon spunea...

@M, nici chiar 168...!
Se scade indicele de corectie de 7%, si rezultatul se inmulteste cu aprox.22 de ani, si obtinem:
5,2 x 22 = 115 puncte, destul de multe totusi !

M spunea...

Pentru ca vad ca unii nu inteleg ce si de ce am scris mai sus (nu ma refer aici la cezar ca el oricum nu pricepe)!

Domnul deputat Lupescu NU subliniaza greseala celor de la CPS a MApN ci doar arata diferenta de interpretare a aceleiasi Legi. Spune:
1. "aducand pagube fie pensionarilor MApN fie bugetului MAI"
2. "neglijenta ori frauda"
3. "plata restantelor sau dupa caz recuperarea pagubelor"
4. "recuperarea prejudiciului sau sumelor datorate"
Domnul deputat Lupescu deci nu spune ca CPS a MApN a gresit ci doar arata diferentele solicitand o rezolvare ori prin taiera pensiilor la MAI ori prin cresterea pensiilor la MApN. De aceea eu am spus IRONIC ca e posibil ca onoratii guvernanti sa aleaga varianta care duce la economii. Nu ca imi doresc asta!

Fara sa mai spun ca dorind sa fie mistocar domnul deputat spune:
"cum adica la unii raza cercului este πR patrat iar la altii doar πR".
NU domnule deputat raza e R. Matale vroiai sa spui: "suprafata cercului"!!!!


PS - am mai spus USR are multi oameni cu mintile la ei si care au un discurs mai echilibrat decat cel care iese in spatiul public. Este insa un partid nou care pentru a se afirma trebuie sa fie violent si radical!

Huhu Rezea spunea...

Ba știm că și CPS a SRI a actualizat la fel de greșit, ca și CPS a MApN.
Am analizat o astfel de decizie de actualizare AICI
https://www.huhurez.com/2019/03/sa-corectam-si-o-decizie-de-actualizare.html

M spunea...

😁
30 am zis de la mine.

Chiar am întrebat serios.

@tehnocrat
Păi cu 50% pentru speciale, nu? Că așa a calculat pensia pe contributivitate.

Leon spunea...

http://ladpm.blogspot.com/2020/02/informare-din-partea-conducerii-ligii_13.html?m=1

Iulian Mareș spunea...

Uneori CCR spune lucruri trăsnite! Mai ales pe banii noștri!
Sunt atât de kiori încât nu văd că și noi am contribuit la pensie, cf legii?
Ar fi cazul să-și vadă bârna din okiul lor, mai întâi, că nu i-a făcut mă-sa judecători constituționali decât pt 9 ani!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am fost inspirat sa trimit acest material la Casa de Pensii Sectoriala si Ministrul Apararii, drept pentru care, ca niciodata, am primit multumiri pentru informare. De comun acord, am stabilit si am promis sa nu-i mai potopesc cu petitii si reclamatii, care oricum nu aveau nici un efect, si sa ne respectam reciproc, ceea ce o fac, insa asta nu inseamna sa nu-i si informez in anumite conditii care se impun de la sine, si care pot sa ajute cu ceva partile din conflictul partial stins. Calea judecatii, am stabilit in audienta, sa fie cea mai optima solutie a conflictului dintre noi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, Ministrul Apararii a gresit foarte mult neinlocuind-o pe madam Andritoiu din prima zi, fiind unealta adusa de Olguta Vasilescu sa ne potcoveasca! O greseala monumentala, care o sa-l coste foarte mult! Nici acum nu-i tarziu, dar frana aceasta, Andritoiu aduce zilnic pagube in bugetul a zeci de mii de rezervisti, si n-ar fi exclus, cu dibacia cuiva, sa plateasca toate aceste uriase pagube, impreuna cu sleahta de paraditori!

Cezar spunea...

Subliminal litlle M..va indeamna sa votati usr
Votati...va va da la fabrica de sapun...cheia
Adormitul ala de face figuratie prin usr..fostul ofiter..ii un oportunist..un fripturist un coate goale
Poste ca.i litlle M !

Călugărul spunea...

Prima urgență este eliminarea Oscarurilor pentru neamuri, pile și pupini. Nicăieri în lume în nici o armată nu se dă la pensie 50% în plus pentru că ai avut genunchii tociți în fața șefilor ai deschis ușa cu capul. Apoi repararea altor nedreptății. Bineînțeles și plafonarea limitei minime șimaxime a pensiei militare de stat

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Nu le pune în cârcâ judecătorilor CCR ceea ce nu au spus.
Principiul contributivității în calculul pensiilor este o convenție stabilită prin Legea 19/2000 pentru toți salariații, mai puțin militarii, cu toate că până atunci nimeni nu plătise CAS.
CCR nu a afirmat niciodată că militarii nu au plătit contribuții ci că pensiile militare nu sunt calculate în puncte de pensie, pentru întreaga carieră militară.
Prin modul de calcul, pensiile militare nu sunt pensii calculate pe principiul contributivității.

Leon spunea...

Iulica, te rog s-o inviti pe Dna Brenda la o cina romantica diseara(sarbatoare mare..!) si sa-i explici ca Dnul ministru Ciuca are alte priorirati, si nu are timp sa rezolve problemele pensionarilor militari !

Iulian Mareș spunea...

Au dat flit camarazilor în prea multe situații...
De judecători contemplativi sunt satul...gen: nu crează obligații guvernului, guvernul poate da/reduce...etc!

Cezar spunea...

QED....CALUGARE!

Iulian Mareș spunea...

Militează!
Scrii aiureli! 50% în plus pt Oskar? Fals!
Bine că vrei tu limitarea pensiilor militarilor! Dar a altora de ce nu?
*Eu am și lansetă și mulinetă și pun in cârlig carne de inocent! ....

Leon spunea...

@Cesar, vezi ca si Banatul a trimis un Cdor (USR) in Senatul Romaniei, chiar membru in Comisia de aparare,...!
Are o initiativa ,..si nu stim noi..?

M spunea...

@Calugarul

Speram să nu mai apară încă unul care nu știe aritmetică...
De unde 50% în plus?
Scoatem și sporul pentru condiții speciale? Sau specialist de clasă? 😁

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Tu știi ce înseamnă QED?
Știi care este diferența dintre enunț și demonstrație?
Între a scrie prostii populiste și adevăruri este cale lungă!
Uite eu scriu un enunț pe care nu-l poți combate!
Celor care li s-au aplicat SM sa li se ia înapoi pt că nu este moral sa iei ceva ce nu ai avut! Clar mai, Rostogan?

Horia spunea...

Bună ziua,
Referitor la subiectul de mai sus, vă comunic faptul că sunt pensionar militar SRI din anul 2016. Cunoscând faptul că urmează o actualizare a pensiei mele militare, am purtat o corespondență cu casa de pensii sectorială a SRI, în vederea lămuririi elementelor salariale care urmau să fie luate în calcul pentru actualizare. Menționez faptul că, am înaintat CPS a SRI inclusiv un exemplu de calcul după actualizare efectuat de către CPS a MAI.
După primirea Deciziei de actualizare a pensiei militare, în anul 2018, urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 152/2017, am parcurs toate etapele legale, adică contestație adresată CPS a SRI și ulterior Comisiei de Contestații, contestând nu modul de calcul a cuantumului pensiei după actualizare, ci nerespectarea art. 60 alin. 3 din LEGEA 223/2015, în forma existentă la acea dată.
Întrucât eforturile mele au fost fără rezultat, m-am adresat instanței de judecată, respectiv TRIBUNALULUI ALBA, pe rol fiind pus dosarul 2837/107/2018. În dosarul în cauză, instanța de fond a solicitat inclusiv efectuarea unei expertize judiciar contabile, pentru a clarifica aspectele invocate de către subsemnatul-reclamant. Evident am fost de acord cu efectuarea expertizei, întrucât mie lucrurile mi se păreau foarte firești, adică prevederile articolului în cauză sunt clare și fac referire la aplicarea într-un an calendaristic (2017) ori a indexării ori a actualizării, cea mai favorabilă dintre ele.
Nu am fost de acord cu opinia CPS a SRI de a compara actualizarea din anul 2017 cu două indexări succesive acordate în anii 2016 și 2017. Acest lucru l-am contestat. Indexarea din anul 2016 este un drept câștigat, întrucât eu m-am pensionat în anul 2016. Indexarea din anul 2016 de 5% trebuia adăugată la suma rezultată în urma actualizării din anul 2017, care este mai mare decât suma rezultată din indexarea din anul 2017, aritmetic vorbind și faptic demonstrat prin compararea celor două numere naturale. Evident, raportul de expertiză mi-a fost favorabil, instanța pronunțându-se în acest sens.

Menționez faptul că, în redactarea acțiunii mele (inclusiv note scrise depuse la dosar) m-am inspirat de cele citite pe site-ul dumneavoastră, inclusiv existența unor dovezi privitoare la modul de implementare a actualizării pensiilor de către alte case de pensii sectoriale.

Cu deosebită considerație,

Gigi spunea...

Ar fi timpul!

Alexcta spunea...

@HR
Pentru militari ar fi interesant dacă s-ar evidenția și componenta contributivă a pensiilor lor de serviciu.
Ar fi foarte interesant! Mai interesant ar fi ca diferențele să fie plătite de către Casa Națională de Pensii, Nu de MApN/MAI/SRI!

Gigi spunea...

Corect,@tehnocrat!Asta am spus şi subsemnatul de multe ori.

Huhu Rezea spunea...

Nu! CIBS platit de militari ajunge la bugetul de stat, nu la Fondul de pensii.

Huhu Rezea spunea...

Felicitări!
Voi publica Motivarea Sentinței din dosarul dvs

Alexcta spunea...

Din păcate la Curtea de Apel va fi altceva.

PS: Curtea de Apel Alba Iulia face notă discordantă. Baftă!

Gigi spunea...

Sã nu uitãm punctele obţinute pt.PS.
165 P.Este mult,ca n-o fi fost toata viata colonel!

Gigi spunea...

Felicitãri,d-le Horea!
Mã bucur ca v-ati folosit de articolele publicate şi dezbãgtute aici!

pro anulare Oskar spunea...

Viorel @iubeste-l cat vrei dar nu-l impune altora.Poti sa-l iei si de nevasta.

Iulian Mareș spunea...

În viață sunt și zile mai bune! 👍✌️👮

Iulian Mareș spunea...

Atitudine....

"Domnule Iohannis,
În legătură cu promulgarea legii care prevede scutirea mea de impozit pe salariu, ca jurnalist, cer doar atât: nu mă jigniți! Nu mă scutiți de impozit așa cum vă scutesc pe dumneavoastră procurorii de dosare. Nu vreau să fiu scutelnic.
Nu îi jigniți pe jurnaliștii onești care nu vor să fie privilegiați.
Nu mă pune, domnule preşedinte, în situaţia de a-mi fi ruşine de cititorii mei, apoi, mai este ceva, anume că în ţara asta comică poate să ajungă şi ajung adesea jurnalişti tot felul de analfabeţi şi prostituate, „roade seci ale școalei”, cum le numea Caragiale”.

Viorel spunea...

Domnule Marin Neacșu, vă respect și vă citesc comentariile ce apar pe blogul neacsum.blogspot.com-ÎN CUIUL CĂTĂRII, din dorința de a afla noutăți despre viața militară în general și cu interes în domeniul personal în calitate de pensionar militar. Redau din replica dumneavoastră la comentariul meu de pe blogul domnului Huhu Rezea: “Deci.... cum sa ajungi in Parlament si sa mai si schimbi ceva, cand cel schimbat esti tu” ? Mai concret, vreți să spuneți că ce mai poate schimba domnul ministru Ciucă din postura de pensionar. Multe, dacă vrea, să candideze independent sau propus de un partid politic, să ajungă senator sau deputat ca și domnul deputat Lupescu și atunci poate propune tot ce dorește.
Nu cred că domnul președinte KWI l-a chemat dimineața la prima oră și i-a comunicat domnului Ciucă, vedeți că de mâine vă propun și veți fi numit sigur ministru al Ap. N. Dânsul știa din timp iar când ești propus și vii din sistem, cunoști problemele sistemului, le prezinți domnului președinte.
Accept cu onoare propunerea dumneavoastră, dar solicit să fie rezolvate în cadrul M.Ap.N. următoarele probleme ale cadrelor militare active și a pensionarilor militari și începea să le enumere sau prezenta o situație. Dacă nu sunt sprijinit în rezolvarea problemelor, cu tot respectul renunț la funcția de ministru. A fost, este și va rămâne militar al Armatei Române, nu politicianul Ciucă. Dacă ar fi fost domnul Leș am mai fi zis, venit din viața civilă, nu tu armată, nu tu interes.
Acel plan de măsuri va rămâne la stadiul de plan, dacă nu se rezolvă nimic până pe 30.04-maxim 15.05.2020 și guvernul PNL cade la anticipatele pe care le dorește insistent, o să rămâneți cu regretul domnule ministru Ciucă (,) că ați putut face ceva dar nu s-a vrut sau nu ați fost lăsat să faceți.
Când domnul președinte KWI a spus că vreau guvernul meu, acum am înțeles că de fapt dânsul este și prim ministru și ministru în fiecare minister. Miniștrii sunt doar de formă, pentru că în 4 luni nu se vede nimic schimbat în bine.

pro anulare Oskar spunea...

Mares si M umbla cu cioara vopsita.Pentru mine sunt ca si inexistenti.

daniel sandu spunea...

Felicitari! Mai sunt actiuni pe rol pe aceasta speță si Motivarea sentinței ne-ar fi de mare ajutor. Chiar si Raportul de expertiza...Multumesc anticipat!

CEZAR spunea...

m-Ale/Continui sa vegetezi in aceiasi EROARE !
Pensia noncontributiva ..nu se traduce prin ati da ceva ce "ai avut "....!!
Esti cu neuronii tare imbarligati....

Iulian Mareș spunea...

A fost pe funcție de colonel f mult timp

Iulian Mareș spunea...

Mai pro 🐷,

Tu, grăunte în vânt, în spatele tastaturii îmi spui mie că sunt inexistent, trepanatilor?
Să-ți fie rușine!
Laș ce ești, ascuns după o expresie de prostălău!

Leon spunea...

https://www.avocatnet.ro/articol_53715/Proiect-Salarii-sporuri-%C8%99i-compensa%C8%9Bii-recalculate-pentru-poli%C8%9Bi%C8%99ti.html

Iulian Mareș spunea...

V-ule,
Perfect adevărat! 👍
Când Ciucă va rezolva ceva voi scoate pălăria...
99% sunt sigur, cu regret scriu, că ramant cu ea pe cap!
Colegul nu va rezolva nimic....

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Îi explic pe seara la Capșa!...avem masă reținută!

Leon spunea...

Mai degraba, pe functie de Colonel si de General !

Gigi spunea...

Iatã cã mai sunt şi oameni oneşti şi cu bun simţ.Cât mã bucur pt.asta!
Scutirea asta de imp.pt.ziarişti,se cheamã în termeni neoficiali,dare de mitã.Stim noi de ce.
Astept şi poziţia în acest sens a mai multor oameni din acest domeniu de activitate.

Leon spunea...

@Nea Nicu are dreptate ! Astazi am primit raspuns de la CPS a MApN(recunosc ,..in termen legal..), desi eu am trimis Propunerile direct dlui ministru Ciuca !
Raspunsuri seci, pe langa lege, nimic nou "sub soare" chiar daca avem un General in rezerva la conducerea ministerului..!

pro anulare Oskar spunea...

Leon@ajunge la Opris care la randul lui o paseaza MApN.Numai 150000 de oameni in fata la Cotroceni misca lucrurile.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Nu mă; se traduce prin invers-proportionalitate!
Tu ești sărac la creier dacă nu știi că pensia se calculează în baza a ceea ce și avut, în care primordialitate a este data de SF și SG, vekime, sporuri...etc!
Dar cum tu ești un banal menșevic (minoritar in idei) ai dori egalitate comunistă co principiul femeii de curățenie din bloc: "Da' și maică, el nu are tot o gura?"

M spunea...

@pro anulare

E vina mea! Cu prostu nu trebuie sa te pui ca are mintea odihnita!
Faptul ca ti-ai facut mai multe conturi ca sa iti dai singur dreptate arata ca ai o problema la mansarda!

Ti-am mai spus! La fel ca idiotul ala care cere la CCR sa declare neconstitutional OMM asa si tu: daca tu nu ai un spor sa il taie la toti!

Nu intelegi in prostia ta ca daca se apuca sa taie nu o sa se limiteze la ce vrei tu! O sa taie si "specialist de clasa" sau la politisti orele suplimentare (ca tot erau indignati unii de la MAI cand am spus ca intre a da 5% la MApN si a taia 5% la MAI parca vad ca aleg a doua varinta).

Hai mai fraiere sa ne vaicarim toti sa taie toate sporurile, toate beneficiile, TOT!

Cand ziceam ca mie imi e mai bine pe contributivitate (apropos, acolo nu vrei sa taie ceva?) ati sarit de kur in sus! "Drepturile noastre", "de la Cuza".

spiritul lui Haret spunea...

Pentru cei cu vechime pensia contributiva calculata in varianta Oprea si la valoarea punctului de pensie preconizat din septembrie 2020 apreciez ca ar fi mai avantajoasa.In plus ,cred ca ar fi mai onest si nu am mai fi atacati de diversi.Sigur ca posesorilor de Oskar nu le surade.
Dan-Ciolacu nu este militar ci fiu de militar

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Scutirea este pt tot ce înseamnă Media! Înțelegi dimensiunea nesimțirii unora care ne făceau pe noi nesimțiți!
Rifai ești nesimțită!
Aia de la RouTv, cu voce de disc de frână, ești nesimțită!
Kireac, tu ești și așa nesimțit, în relație cu noi!
Toate bulbucatele din Tv, instruite pe și sub birouri, care ați aruncat laturi din gura, mai ceva că în filmele XXX, sunteți nesimțite!

Iulian Mareș spunea...

În ce sens? 😜👍💪👮

M spunea...

Ăsta care nu vrea să fie "jignit" e marele și cunoscutul Gheorghe Smeoreanu, Editor Criterii Naționale. 😁😁😁

Un alt jurnalist pe FB demonstra cât de corectă este scutirea de impozit pentru sacrificiile făcute.
In plus zicea și de pensiile speciale ale jurnaliștilor "de către nu se pot bucura pe deplin pentru că au fost obligați să nu declare veniturile reale și deși primesc 50% la pensii nu prea se vede."

Sorina spunea...

Cifrat

Leon spunea...

@Huhu Rezea, in aceasta criza politica prezenta si mai ales viitoare, sunt sanse foarte mici ca Ordonanta de Urgenta a ministrului Ciuca sa fie aprobata prea curand.
De aceea eu propun sa ne concentram pe proiectul de lege al senatorului Les, care are sanse sa fie adoptat de actualul parlament dominat inca de PSD.
Acest proiect de lege a fost inregistrat la Senat, cu nr. B 512/2019, si in aceasta luna a fost repartizat de Biroul permanrnt la comisii cu un numar nou, L 38/04.02.2020.
Deja are un aviz FAVORABIL de la Consiliul Legislativ, CES si Comisia pentru Munca ; pe data de 18 februarie este programat la Comisia pentru drepturile omului si probabil la Comisia de Buget-Finante. Raportul proiectului trebuie sa-l dea Comisia pentru Aparare din Senat, pana la data de 25 februarie.
Eu va propun sa RELUAM discutia despre acest proiect de lege si deoarece sunt in procent de 70-80% elemente comune cu cele din proiectul de Ordonanta Ciuca, sa trimitem membrilor Comisiei de Aparare unele modificari si completari.
Diferenta MAJORA este data de INDICII DE CORECTIE prevazuti la Art.110-2 din proiectul LES si Anexa nr.2 prevazuta la Pct.3 din Ordonanta CIUCA.
Eu as propune introducerea acestei Anexe din Ordonanta, in locul Indicelor de coresctie din proiect.
Eu zic sa grabim putin lucrurile si zilele urmatoare sa trimitem niste propuneri pertinente la Comisia de Aparare din Senat..!

Huhu Rezea spunea...

Inițiativa lui Les are mai multe topice pe acest blog, cel mai important fiind aici
https://www.huhurez.com/2019/12/un-nou-proiect-de-lege-de-modificare-l.html
Are sanse de adoptare, cu condiția ca ăstia să nu dizolve Parlamentul pe la jumatatea lunii martie.Adio dezbateri în Parlament până în luna septembrie.
Are sanse de adoptare pentru că expediază actualizarea peste 2-3 ani si pentru că este în el și o lucrătură a guleraților, care urmează să se pensioneze, prin introducerea reglementărilor de revenire la baza de calcul stabilita din soldele lunare brute, nu din soldele nete.
Pare mai digerabilă varianta din proiectul Ciucă cu Anexa 2 cuantumurilor minime de referință.

Iulian Mareș spunea...

Cătălin,
Dpv al meu, abuz în serviciu au făcut toți miniștrii, din 2017 până în prezent, inclusiv actualul! În plus sunt și părtași pt că au știut și nu au luat măsuri de îndreptare sau kiar au aprobat porcăria!
Moral ar fi că vinovății pe persoana fizica să akite diferențele, inclusiv dobânzile aferente! Au de unde akita....

Iulian Mareș spunea...

M,
Deontologii....

Leo spunea...

Leoan , sau "La doi colonei"

CEZAR spunea...

"Pare mai digerabilă varianta din proiectul Ciucă cu Anexa 2 cuantumurilor minime de referință."

Clar asta-i solutia ..pentru o suta de ani ...

Teo spunea...

In proiectul pe rol, in Parlament, de modificare a Legii 223/2015, in sensul revenirii la forma promulgata a legii, SCMD a obtinut introducerea tuturor amendamentelor pe care le stiti si care au fost discutate cu reprezentanti ai tuturor partidelor parlamentare.
Multumiri, pentru aceasta, domnului senator Stefan Mihu (PSD) de la Comisia buget-finante a Senatului. De asemenea, domnului deputat (PNL) Bogdan Hutuca si dlui. ministru interimar, gl.(r) Niculae Ciuca (PNL), pentru explicarea de natura financiara a faptului ca si salariile celor in activitate si pensiile rezervistilor se platesc din cei 2% destinati Apararii prin Tratatul de Aderare la NATO, fara a implica vreo suplimentara bugetara si fara vreo legatura cu bugetul destinate Casei Nationale de Pensii.
Abrogarea OUG 59/2017 si a prevederilor OUG 114/2018 privind inghetarea ilegala a platii ajutoarelor salariale, pe trei ani, se afla, in baza raportului favorabil al Comisiei de munca a Camerei Deputatilor, pe ordinea de zi a acestei Camere, in vederea votului, incepand de luni, 10 februarie a.c. Ii datoram multumiri d-lui deputat Adrian Solomon (PSD)! De asemenea, dlor. deputati Ion Mocioalca (PSD) si Mihai Weber (PSD).
Multumiri deosebite, pentru modul onest de colaborare cu noi in interesul rezervistilor, le datoram d-lui deputat Dumitru Lupescu (USR), care a depus ieri, 12 februarie, o interpelare cutremuratoare la adresa ministrilor Apararii si de Interne, demonstrand ca, in cadrul Sistemului Unitar de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, aceleasi prevederi legislative se aplica cu dubla masura in ceea ce-i priveste pe rezervisti, la MApN, MAI si SRI. In sensul ca, se pare ca, prin traditie, cei de la MApN actioneaza consecvent si cu exces de zel impotriva intereselor rezervistilor!

Leon spunea...

Sa nu ne imbatam cu apa rece !
Fragmentul de mai sus face parte din Comunicatul Col Dogaru din 13.02.2020, si se refera la un alt proiect de lege, initiat de deputatii Mocioalca si Lupescu si care nu este inca repartizat comisiilor din Senat, B 586/2019..!
Eu ma refeream la proiectul LES, L 38/2020 cu sanse mari de adoptare in aceasta luna de catre Senat si sa ajunga curand in CD, camera decizitionala !

Huhu Rezea spunea...

B 586/2019 este puiul LAPDM și SCMD, inclusiv cu greșelile impardonabile, proiect urmă'rit și de kis de Urziceni.
Cred că, în final, proiectul Les se va reuni cu proiectul Lupescu, va mai prelua câte ceva și din proiectul lui Ciucă, și va fi adoptată o lege de eliminare a înghețării pensiilor militare, exact cum au dorit, inițial, gulerații care i-au azmuțit pe Tutuianu, Fifor și Lov... pentru suspendarea actualizării până în anul 2022.

Teo spunea...

Amendamentele SCMD vor fi votate săptămâna viitoare. Acestea pot fi văzute pe pagina SCMD, sunt sub formă de tabel, nu au nici o legătură cu cele ale LAPDM, le-m lucrat împreună cu juriștii parlamentului și nu s-a schimbat nici un cuvânt față de textul inițial. Așteptăm votul!

Ein Stein spunea...

Ministreasa de la Munca a fost invitata la RTv, binenteles intrebarea "ce facem cu pensiile speciale?" Violeta a spus cam asa, ca nu e normal sa iesi la pensie la varsta de 45 de ani, si cu pensie mare, ca apoi sa te angajezi la stat, nu e normal tocmai cand esti la maturitate profesionala sa iesi la pensie. Daca te angajezi la stat inseamna ca ai forta de munca si de ce sa iesi la pensie, evident si alte imbecilitati. Mai spunea ca au un proiect de lege prin care sa desfiinteze pensiile speciale iar cu decizia CCR privind cumul pensie salariu vor cauta alta forma juridica de a interzice acest cumul. Este evident ca cel putin in cazul cumul salariu pensie, ordonanta de interzicere ii viza numai pe "speciali" iar ceilalti, "nespeciali", au fost victime colaterale. In ordonanta oricum "nespecialii" erau exclusi de la interzicerea cumulul pensie salariu. Prigoana asta, impotriva noastra, nu va inceta prea curand sau oricum, femeia asta s-a dat in vileag fara sa vrea. Am scris in mai multe randuri ca trebuie sa li se explice imbecililor ca militarii ies mai devreme la pensie din cauza naturii meseriei, nu poti sa pui un tataie sa piloteze un F16 sau sa alerge cu pusca in spinare dupa talibani. Asta e natura meseriei! Faptul ca un fost militar gaseste un loc de munca la "stat", trebuie sa i se explice acestei femei tafnoase, ca respectivul nu face aceleasi lucruri ca atunci cand erau in activitate, nu trage cu pusca, nu sare cu parasuta, nu delaboreaza munitii, nu conduce tancul, etc. face chestii "casnice", specifice locului de munca pe care l-a gasit la "stat". Dorinta asta iesita din comun de a desfiinta pensiile "speciale" si specialii sa iasa si ei la pensie la varsta de 65 de ani o gasim atat la Violeta cat si la Vipera Rosie, doua partide diferite, ma face pe mine sa trag concluzia ca factorul de influenta e unul neutru, politic, atat timp cat exista acel factor, indiferent ce ministru va veni la Munca va prelua aceasi dorinta si ura impotriva noastra. Eu cam banuiesc cine este acel factor insa prefer sa nu ma pronunt. Ciuca in loc sa bata campii ca nu e de acord cu pensii doar pentru cei din teatre si alte abureli sa ia atitudine si sa o traga de maneca pe femeia de la Munca. El ori nu se prinde ca de cate ori deschide Violeta ciocu, pe tema specialilor, este direct vizat si el, ori ii place si chiar ii tine hangul.
Vad discutii care dintre "proiecte" e posibil sa fie adoptat, care e mai bun, cum se va indrepta ceva, etc.
Nu intelegeti ca asa ceva este exclus? Deocamdata. Asteptati-va la ce e mai rau.

Leon spunea...

Mai lasa-ne si noua un dram de Speranta..!
Referitor la cumul pensie-salariu la stat, se pare ca CCR, NU s-a pronuntat inca pe fond, ci numai pe procedura Asumarii Guvernului in Parlament.

M spunea...

@Ein Stein

Foarte corect.
Totuși 45 de ani mi se pare cam devreme. Am trecut de intrarea în NATO, de intrarea UE și atunci am terminat-o cu reorganizările.
Poate o politică de a permite mai ușor trecerea către funcțiile "de birou" a celor care sunt către finalul carierei ar fi o soluție. Sigur, ar trebui rezolvate și problemele legate de reducerea soldei cu acest prilej.

Singurul partid CLAR împotriva noastră este PMP. Nu comentez mai mult dar gândiți-vă cine conduce acest partid și de ce sunt eu împotriva SNAOPSN!!!!

Dar, da, așteptați-vă la ce e mai rău, cum spune și stimatul Ein Stein!

Iulian Mareș spunea...

Știe, cum sa nu știe....
ONG-ista asta, de certă valoarea, are bărbatul în MApN!
Ăla nu o fi văzut-o!

Iulian Mareș spunea...

Referitor la pensionarii la 45 de ani deja a devenit o marotă!
Bine, Cezar s-a pensionat la 46, însă era în clasa a VII-a, ca Elevul Dima!

Huhu Rezea spunea...

CUMULUL PENSIE SALARIU este încă permis, până când Sică găsește altă modalitate constituțională de legiferare.

Iulian Mareș spunea...

M,
uite la ce ma astept si eu.....

La Masa Tacerii, Mutul tace si doar sta!!!

"Numirea Irinei Rimes ca ambasador Brâncuşi este inspirată din filosofia preşedintelui Iohannis cu privire la opera de artă.

Opera este deschisă, spunea Umberto Eco, opera este ceva pe care îţi pui fundul, a completat Klaus Iohannis.

Staţi aşa că vine şi Ziua Cioran, când ar fi bine să îl avem ca ambasador pe fotbalistul Florinel Coman care ratează cu cinism.

Pentru Mircea Eliade sugerăm ca ambasadorul să fie Cristina Ich, inutil să mai amintim despre nuvela fantastică ”Domnișoara Christina”.

Pentru Eugen Ionesco, ambasador s-ar potrivi Eugen Tomac fiindcă au același prenume și fiindcă e absurd.
Etc.

G.S."

http://criterii.ro/index.php/en/national/27679-filosofia-presedintelui-iohannis-cu-privire-la-brancusi

CEZAR spunea...

Fara niciun DUBIU...
ESTE O TREABA IMORALA...cumulul pensie -salariu ..la Stat !Si de cele mai multe ori cand sapi si ..ilegala ..trafic...pile ..etc..
Pensie de la Stat la 45 ? Foarte bine ...
Chef de munca...la PRIVAT..sau afacere propie...!!!

Iulian Mareș spunea...

De ce este imorala? Poti argumenta?
Dar legal? Adica, ceea ce este legal este si imoral?

Ein Stein spunea...

@Cezar
Foarte posibil sa ai dreptate, ce ar trebui sa ne ingrijoreze, de ce e imoral doar pentru militari. De ce e imoral daca ai iesit la pensie la 45 de ani si nu e imoral daca ai iesit la 52, cum e cazul lui Ciuca? Eu cred ca ar trebui sa ne intrebam de ce suntem luati ca tinta si mai mult ar trebui sa ne intrebam ce e cu noianul de propuneri "bune" care ne vizeaza iar unora chiar le da speranta.

Ein Stein spunea...

Ar fi o chestie daca am incerca sa urmarim situatia in ansamblu, sa vedem clar ce urmaresc bandele de mafioti.
Ca tot vorbim de imoralitatea cumul pensie salariu, in ordonanta cu pricina privind interzicerea, exceptiile se aplicau numai celor iesiti pe contributivitate, daca ai pensie militara/speciala din start esti exclus fara nicio explicatie sau "principiu". Pentru mine este o discriminare clara si trebuie sa ne intrebam ce au cu noi. Numai cu noi. Violeta a spus clar ca va gasi alta solutie juridica doar pentru militari pentru a interzice ....:

"Eu nu spun că este vina persoanei care se pensionează la 45 de ani, dacă acesta e cadrul legal, eu spun că avem o problemă de corectitudine în societate. (...) Personal aş dori să continui acest proiect, evident, într-o altă formă juridică pentru că mi se pare o măsură care aşază puţină corectitudine într-o zonă în care noi nu suntem corecţi cu noi înşine"

Deci pe ea nu o intereseaza un anume principiu ci doar o anumita categorie, adica noi. Sunt convins ca lucrurile nu se vor opri doar la cumul, vor merge mai departe si in niciun caz pe linia propunerilor minune. Eu sper sa se revina la L 263 si sa ne lase dracu sa-i ia in pace.

Ein Stein spunea...

As vrea sa mai adaug, tot pentru o clarificare a starii de fapt, ori de cate ori Violeta deschide ciocu, Ciuca e vizat direct si nu am vazut nicio reactie din partea lui. El bate campii cu camioane multe, cei care merg in teatre si alte trasnai. Nu l-am vazut macar sa se intrebe cine va conduce puzderia de camioane, de unde ia oameni, cine dracu mai e interesat sa intre in armata cu prigoana asta impotriva militarilor. Ia cineva atitudine, incearca cineva sa explice ca legal nu ai cum sa iesi la 45 de ani la pensie, ca militarul macar acum cand nu mai e in activitate are drepturi depline, ca orice cetatean, conform constitutiei iar aceasta nu prevede continuarea suspendarii acestora din perioada de activitate. A pus cineva in discutie problema lipsei acute de personal si care ar fi cauza? Pai nu. Suntem nesimtiti, paraziti, ticalosi, profitori. Asta e imaginea pe care ne-o fac alesi neamului ori de cate ori au ocazia si nimeni nu ia nicio atitudine. Nu va lasati imbatati cu apa rece, zarurile au fost aruncate, asteptati-va la ce e mai rau, in special cei cu vechime mica, cei disponibilizati.

Iulian Mareș spunea...

Și dumneata ai obosit să-ți aperi drepturile?

Iulian Mareș spunea...

Suntem "nesimțiți" în egală măsură cu "nesimțiții" din media, IT și parlament!
Noua nu trebuie sa ne fie rușine ci lor!

M spunea...

Eu asta nu o înțeleg!

Puterea politică a decis că un medic trebuie să aibă salariul de câteva mii de euro.

Puterea politică a decis ca un dascăl să aibă 12 ore de munca pe săptămână și 4 luni de vacanțe.

Puterea politică a decis ca militarii să aibă un alt mod de calcul al pensiei.

De ce dracu numai noi suntem "nesimțiți"?

Iulian Mareș spunea...

Pt că noi simțim încă NAȚIONAL!

Cezar spunea...

Idiotule....ai ajuns la cuvintele mele de acum ...5 ani!

M spunea...

@Iulian Mareș

Există percepția că "privatul" face banii din aer. Da, muncește, dar dacă fraierii nu ar plăti pe produsul muncii lui ar muri de foame.

Crede cineva că Mercedes-ul ăluia care vinde covrigi la colț nu este făcut din ăia 10 bani puși în plus la preț pe care fraierii îi plătesc?

Că patronul are BMW și fraierul e plătit cu salariu minim pe economie nu e nesimțire?

Că lucrătorul la privat declară mai puțin decât câștigă nu e nesimțire?

Băăăă deștepții lui pește: privatul vă bagă zilnic mâna în buzunar să vă ia banii. De câte ori interacționezi cu un bugetar pe zi și de câte ori cu un privat? Sau credeți că privatul o face din bunătatea inimii lui?

Au pus fraierii botul la minciună și o mestecă.

E mișto bugetar? Sunt peste 1 MILION. Ce? ești mai prost decât toți ăștia de pe tine nu te ia nimeni?

E mișto pensia de militar? Marș în plm la centrele de recrutare!!!
Dacă eu am să cred că e mișto să vinzi ciungă la colț nu am să mă plâng ca un kakăcios. Pun mâna și vând ciungă!!! 😁😁😁😁

M spunea...

@Tehnocrat

Ete na! Ar ieși spălații ăștia pe creier cu flori să întâmpine tancurile inamicului și iar scrie ode și lui Stalin dacă îi servește ăla o poveste despre Vulpița!

Români de-ai noștri au atacat ca niște animale turbate militari aflați în misiune. Ăștia ne înfig un cuțit în spate când am sta în fața inamicului!

Iulian Mareș spunea...

Când Viorel & Vulpița, 2 putori asistate, ea mai este și curva, iar el un prostovan si fac rating la audiență ce sa zic eu poporului meu?
Sunt antimisele, dar vulgului îi place...
Aici am decăzut, pt ca japițele politice să facă tot ce vor ei în tara asta!

Iulian Mareș spunea...

M,
De azi am o nouă opțiune politică, kiar prezidențială: Muie PNL!...sunt in pas cu moda, am devenit #!!!

M spunea...

@Tehnocrat

85% din efortul unei agenții străine nu este pentru spionaj ci pentru influențarea populației pe trei vectori : economie, politică externă și apărare.
In domeniul nostru se urmăresc:
- slăbirea încrederii populației în SNAOPSN,
- crearea adversității între civili și militari de tip "noi versus ei",
- sublinierea erorilor și minimalizarea reușitelor
- slăbirea coeziunii interne a SNAOPSN
- prezentarea comenzii ca fiind incapabile, corupte, rău intenționate,
- demotivarea prin scăderea atractivității carierei (salarizare, condiții de muncă, posibilități de promovare, pensie)
- aruncarea de știri false privind fapte cu impact săvârșite de militari (violuri, pedofilie, averi nejustificate, crime de război, implicare politică, trafic/consum de droguri - funcție de specificul fiecărei țări)

Eu le-am înșirat. Dumneavoastră recunoașteți ca reale măcar unele din ele?

Dan spunea...

M
Personal le recunosc reale si de actualitate pe toate, din pacate...

CEZAR spunea...

Vai de capul VOSTRU...de linge blide...
Va rasuciti mai ceva ca un soarece cu cheita...pentru ca sa va dea.....
Da LOV..dispare
Va conduce GUVERNUL..ca prim ministru ..sic!!

Gigi spunea...

Asta le dau ăștia la populime,circ,circ și iar circ,de dimineață și până seara târziu în noapte.Pâine mai puțină,dar nu contează!

Boby spunea...

Toti am depus un juramant fata de tara.Nu l-am respectat si am lasat clanurile mafiote sa-si faca de cap.Nu va ganditi numai la pensie ,sunt si alte valori pe care trebuie sa le aparam. Nu ne-am gasit inca lideri care sa ne organizee ,sa ne motiveze si sa trecem la actiune impotiva acestor clanuri.Trebuie folosite armele democratiei care au si fata si dos.Nu va bazati pe generali,ei au ajuns in postura asta politic si nu vor actiona niciodata in interesul nostru

Iulian Mareș spunea...

Atat ai putut tu pricepe! :)) Si eu ce sa-ti mai fac acum, la varsta ta? Doar atat: citeste de mai multe ori (nu-i o rusine ca si KWI citeste pana intelege) si nu te hazarda in etikete, intrucat tu vei fi cel etiketat.
Si eu vreau sa-ti creasca pensia cuvenita cu 25%, precum si a mea! Dar pixul asta nu-i la mine....

Leon spunea...

Domnul deputat Dumitru Lupescu, va sta astazi fata in fata cu Domnul ministru Ciuca, audiat de membrii celor doua comisii de aparare in sedinta comuna.
Poate va primi RASPUNS la intrebarile din topic..!
Sugeram Dlui Lupescu sa-l intrebe si de stadiul proiectului Ordonantei de urgenta privind modificarea Legii 223/2015 !

Iulian Mareș spunea...

Sa speram ca va ridica macar 1-2 chestiuni din problematica!

Leon spunea...

@Huhu Rezea, proiectul senatorilor PSD privind modificarea si completarea Legii nr.223/2015, L 38/04.02.2020 (..B 512/2019..), maine va fi discutat de inca 2 comisii, Comisia de Buget si Comisia pentru drepturile omului din Senat !
Sunt sanse foarte mari ca cel tarziu saptamana viitoare , Comisia pentru aparare din Senat sa discute acest proiect si sa trimita Raportul Plenului.
La acest proiect de lege am constatat:
1.La Art.110-2, al.(1) lit.d), perioada corecta este 01.01.2005- 31.12.2010;
2.La Art.110-2, al.(1) lit.e), perioada corecta este 01.01.2011- 14.09.2017;
3.La Art.110-3, al.(1) se va scrie ,,...pentru persoanele ALE caror drepturi..;
4.Art.110-1,al.(1) este aproape identic cu Pct.6 din Proiectul de OuG. al ministrului CIUCA;
5.Art.I pct.1 al.(2) este asemanator cu Pct.4 din Proiectul Ordonantei;
6.Art.110-4 este aproape identic cu Pct.8 din Proiectul Ordonantei;
7.Art.110-5 este identic cu Pct.5 din Proiectul Ordonantei;
8.Art.111.al.(1) este identic cu Pct.7 din Proiectul Ordonantei;
Am speranta ca unii senatori din Comisia de aparare( poate si senatorul de Timis,Cdor(r.) Nicu FALCOI..) citesc acest blog cu profil militar si AR PUTEA SA ADOPTE UN RAPORT FAVORABIL ACESTUI PROIECT DE LEGE CU PRELUAREA UNOR AMENDAMENTE DIN PROIECTUL DE ORDONANTA AL MINISTRULUI CIUCA SI DIN PROIECTUL COL(r.) LUPESCU, B 586/2019...!

Sorina spunea...

Poate nu are incotro
Dar sigur dl Ciuca va primi aviz favorabil

M spunea...

@Leon

Cred că știți că acest guvern nu trebuie investit.
Deci nu va mai da ordonanțe de urgenta, se va ocupa de alegeri și nimeni nu va mai da ceva "nesimțiților".

Huhu Rezea spunea...

Va fi aprobat orice proiect care bagă guvernul liberal la cheltuială.
Curtea Constituțională nu va permite acțiuni iresponsabile care urmăresc dizolvarea Parlamentului.

Iulian Mareș spunea...

Cu + și multe -, Ciucă este cel mai adecvat ministru pt apărare!

Huhu Rezea spunea...

Tot naiv ești! Atât proiectul Leș, cât și proiectul Ciucă, au în comun articolele agreate de de gulerați, articole care prin dispozițiile de recalculare și actualizare elimină cuantumul net al soldelor care intră în baza de calcul