Un produs Blogger.

marți, februarie 11, 2020

Ordonanța Nr. 25 a lui Orban, din domeniul apărării naționale

78 comments

MULȚUMIRI, ACELUIAȘI DOMN CG!
Nu o să-l mai creadă nimeni pe deputatul liberal de București, Marius Stefan Vintilă, dacă își permite să dezinformeze pe un post de televiziune în prem time. 
Domnul ministru Ciucă nu a profitat de apetența nocturnă a lui Orban pentru ordonanțele de urgențâ. Era și în interesul său de viitor proaspăt pensionar militar. Poate are șanse dacă Orban va fi învestit din nou de Parlament.





78 de comentarii:

maiag spunea...

kk vax,ce treaba au pensionarii cu asta?

Leon spunea...

Asa cum am banuit de la inceput,...nimic despre Pensiile militare !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ra...t cu chieje! Na-ti-o buna ca ti-am dres-o! Si noi ne dadeam de ceasul mortii ca cine stie ce minune s-a produs cu ordonanta din bezna noptii! E buna si asta ca se dau drepturi in misiuni externe din afara granitelor, limitate peperioada activitatii externe, si nu toata viata, cum vor ei, de parca ar fi veterani de razboi national, de aparare a Patriei, ca la Marasesti, Oituz si Marasti, ca ei peste tot umbla cu jalba in bat ca ar fi eroi, chipurile, nu MERCENARI PLATITI GRAS PENTRU CE FAC IN SLUJBA IMPERIULUI AGRSEIV, AMERICAN, DECI PENTRU INTERESE STRAINE SUB MASCA SI PROPAGANDA DESANTATA SI NESIMTITA A ALIANTEI NATO! Ti-ai terminat misiunea de mercenar, PA! Nu cu mana intinsa mereu dupa drepturi aiuritoare, de parca ar fi fost la Plevna sa ne apere de turci! Eroii sunt cei care lupta in interiorul granitelor, nu MERCENARII PLATITI GRASOI, SI DOAR PE TIMPUL INDEPLINIRII MERCENARIATULUI! Punct. Drepturi pentru noi? kanci kalaki, daca azi nu cumva se pune in discutie OUG 59, DUPA CUM MI-A CIRIPIT O PASARICA LA URECHE, ca ar vrea Solomon si Coarna & comp.

Leon spunea...

Cornele,..Pasarica te-a pacalit de acesta data!
Astazi in sedinta de plen a CD s-au votat 7 proiecte de lege, si OuG.59/2017 mai are de asteptat, este la poz.99..!
Saptamana viitoare CD nu are programata sedinta de plen, comisiile sunt ocupate cu audierea ministrilor guvernului Ludovic 2..!
Cineva isi bate joc de aceasta tara, Cornele !

Ioan spunea...

Mai este una cu ceva Legea pensiilor,dar nu stiu daca suntem si noi acolo

Leo spunea...

Nici la CCR nu sunt speranţe ca într+un termen mediu să se judece.
Deja au apărut dosare , în care sunt invocate nu numai art. VII din oug 59/2017 ci şi art. 84 din oug 114.
Dosarele care au fost promovate în anul 2017 şi 2018 numai cu excepţia art. VII din oug 59 , dacă vor reuşi atunci numai actualizarea pe anul 2018 este aplicabilă . Aceste dosare , pt. anul 2019 și mai departe sunt ( dacă sunt????) la MILA reușitei acestor 2 sau 3 dosare privind și art 84 din oug 114.
Se pare că se mai așteaptă se se mai scurgă țeva cu dosare de pe la instanțe.
CEI CE MAI PROMOVEAZĂ ACȚIUNI CU EXCEPȚIA DE NECONSITUȚIONALITATE pt. Art. VII din oug 59 să introducă și excepție pt. Art. 84 din OUG 114.

jupderval spunea...

Nu vedeti, ca totul s-a trecut la secret.A fost bagat la secret MS 60/2016, acum au bagat la secret si salariile ( MAPN, nu mai este obligat sa dea declaratiile de avere), si asta nu pentru a vedea civilii, ci pentru a nu mai exista discutii intre militari. Sa nu se mai vada , de exemplu cum ia salariul un comandant de CMJ, cu 8 salariati, mai mult decat un comandant de baza de aviatiei cu 1500 de angajati, cum un comandant de CMJ , cu 8 salariati, are conditii speciale, la fel ca cel care sta in frig si ger toata viata. Aici am ajuns , si vad ca domnul Ciuca aproba aceste lucruri, ba le intareste.

Leon spunea...

OUG.nr.10/2020 completeaza L.263/2010: "După articolul 56 se introduce un nou articol, articolul 56-1, cu următorul cuprins:
Art. 56-1. -
(1) Prin excepție de la prevederile art. 55 alin. (1) lit. b) beneficiază de pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 20 de ani, persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin 20 de ani în activități miniere, în subteran, în domeniul prospecțiunii, explorării, dezvoltării, exploatării, preparării sau prelucrării, concentrării, conservării și închiderii minelor, din cadrul unităților de prospecțiuni și explorări geologice. Vârsta standard de pensionare redusă nu poate fi mai mică de 45 de ani.

(2) Stagiul de cotizare prevăzut la alin. (1) poate fi constituit și din perioade prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. a), iar stagiul complet de cotizare utilizat la determinarea punctajului mediu anual pentru această categorie de persoane este de 20 de ani."

pro anulare Oskar spunea...

Si cand te gandesti cati si-au risipit enrgiile degeaba.Chiar daca era avea valabilitate zero ca nu-i placea lui Coarna

Leon spunea...

In MO nr.103/11.02.2020 a fost deja publicata aceasta Ordonanta si are nr.17/04.02.2020, desi Nu are aviz de la CES iar cel de la Consiliul legislativ au dat un aviz negativ.
Posibil sa fie atacata la CCR de Avocatul poporului !

Huhu Rezea spunea...

ARt 84 din OUg 114 nu are nimic neconstituțional!
Repet, nu noile texte introduse prin art. VII din OUG 59/2017, prin care se instituie un nou plafon, plafonul net, sunt neconstituționale, ci eliminarea vechiului text din art 60 din L 223/2015, care permitea actuaizarea si mențunerea unui echilibru între pensiile militare stabilite in decursul ultimelor trei decenii.
Dacă se abrogă și art. 84 din 114, toate pensiile militare în plată, exceptând pe cele stabilite în anul abrogării, se actualizează, de la data intrării în vigoare a actului de abrogare, la valoarea soldelor de funcție și grad din Legea 153/2017 corespunzătoare anului în care se efectuează actualizarea.

Leon spunea...

Astazi in sedinta de plen, deputatii au adoptat un proiect de lege care SCUTESTE DE IMPOZITUL PE VENITUL DIN SALARII SI DREPTURI DE AUTOR, PE JURNALISTI, ANGAJATI TV,etc...!
Nici o Fatuca de pe ecranul TV vad ca nu pomeneste nimic de aceasta facilitate fiscala !
Proiectul va ajunge in urmatoarele zile la Promulgare..!!

spiritul lui Haret spunea...

PNL =PSD.E mai trist ca ne fenteaza unul de al nostru.De asta e bine ca atunci cand nu va mai fi pe val sa fie luat la suturi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, stiam ca nu este randul nostru, dar Coarna a incercat sa le forteze cumva mana, peste rand, sa se discute eliminarea OUG 59, la modul discret, si daca se putea, stiind ca va interveni o pauza mai lunga... Foarte putini mai avem care ne mai sprijina, din cei peste 65.000 de supravietuitori cati mai suntem, si fata de voturile care au curs de la armata catre PNL-Spanzurat, ca apa pe Dunare...

Leon spunea...


Alexandru Boiciuc
Redactor-șef, avocatnet.ro

Onouă categorie de persoane va urma să beneficieze de scutirea de la plata impozitului pe venit, conform unui proiect de act normativ adoptat azi la deputați. Dacă modificarea va ajunge să se aplice, vom avea șase categorii de persoane scutite de plata impozitului pe venit. În prezent, persoanele cu handicap, programatorii, cercetătorii, lucrătorii sezonieri din turism și salariații din domeniul construcțiilor sunt scutiți de plata impozitului pe venit.

"Pe viitor, jurnaliștii vor putea să fie scutiți de impozitul pe venit, conform unui Proiect de lege pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Documentul a fost adoptat tacit de Senat, iar azi a trecut și de Camera Deputaților.

În esență, este vorba atât de jurnaliștii salarizați în baza unui contract individual de muncă, cât și de jurnaliștii care câștigă bani din drepturi de proprietate intelectuală, în baza unui contract de drepturi de autor. Aici ar fi incluse toate persoanele care activează la ziare, televiziuni, radiouri sau alte mijloace de informare în masă.

„Piața mass-media se restrânge atât în privința operatorilor, cât și a forței de muncă. Având în vedere necesitatea sprijinirii activității jurnalistice, se propune stabilirea unui tratament fiscal favorabil aplicabil veniturilor din salarii și asimilate salariilor, precum și veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală, ca urmare a desfășurării activității de jurnalism, obținute de persoanele fizice care activează în domeniu, în sensul neimpozitării lor”, scrie în expunerea de motive a proiectului de lege."

vasile iosif spunea...

Initiativa parlamentara a deputatului Lupescu b586 s-a aflat azi pe oz la Cons.Ec.Soc. pct.1
41.
Are termen pt.avizare 21.02.2020.
Doamne Ajuta!

mosmartin16 spunea...

...apropo de ...pensii speciale !!!

Fereastra închisorii. Nu sunt un tip special !

Horia Chiş - Baia Mare - 07.02.2020

Când patria m-a trimis la Botoşani, în regim de maximă urgenţă şi ca ultimă soluţie, să aduc pacea într-o închisoare cu o mie de deţinuţi revoltaţi şi violenţi… nu, nu am fost un tip special.
Am stat trei zile şi trei nopţi negociind pe acoperişurile înalte şi în celulele incendiate ale închisorii…dar nu, nu am fost un tip special.
Am intrat singur, în puterea nopţii, între o sută de deţinuţi, adunaţi plini de furie
într-o curte interioară în beznă, spre groaza trupelor speciale de la poliţe şi jandarmerie care trebuiau să-mi garanteze că rămân întreg sau măcar în viaţă…însă nu, nici măcar atunci nu am fost un tip special.

Nici măcar pentru ministrul incompetent în materie de penitenciare, pentru a cărui bâlbe de recurs compensatoriu şi comunicare strâmbă, am ajuns comandant de trei zile critice şi fără o clipă de somn, într-o închisoare necunoscută şi turbată, la sute de kilometri de casă.
Spre care am alergat nebuneşte, cu toate girofarurile din lume şi aproape sărind de pe şosea.
Şi care ardea şi urla din toate încheieturile, cu zeci de deţinuţi pe acoperişuri, înţesată de trupe de jandarmerie şi poliţie, care erau la capătul răbdării.
Iar intervenţia, care se putea lăsa cu un măcel uman, era iminentă.
Cu toate presiunile şi riscurile vitale, şi doar cu Cerul la care m-am rugat scurt când am intrat pe poarta acelui infern, am reuşit să aduc liniştea între oameni, încăpăţânat fiind împotriva tuturor să nu aleg soluţia simplă a forţei… desigur, nimic special.

Când un supraveghetor stă singur cu 200 de deţinuţi pe o secţie de deţinere, cu uşile de la camere deschise, nu… nu e nimic special.

Când escorta merge departe, peste munţi înzăpeziţi şi fără semnal telefonic, cu o maşină care se poate strica oricând şi care e plină cu deţinuţi periculoşi, pentru care crima e o banalitate iar victimele sunt numite mortă­ciuni, nu… nici vorbă de ceva special.

Când telefonul de serviciu îmi sună zi şi noapte, poate de cinci ori într-o noapte, când ambulanţa mă ia cu 240 cu 160 tensiune din mijlocul închisorii… nu, nu e nimic special.

Când am scos singur cinci tineri baricadaţi şi incendiaţi dintr-o cameră plină de foc şi fum, în care nimeni nu a mai vrut să intre fiindcă era moarte sigură… nu… nu… nu… nimic special. Nici măcar a doua zi, când cei salvaţi mi-au spus senin că trebuia să-i las să moară.

Când un deţinut se automutilează în mod dement, iar sângele împroaşcă pe pereţi, pe feţele noastre, peste tot, iar noi ne chinuim să-l salvăm… nu… nimic special.

Nici atunci când faci consiliere sau terapie cu omul din faţa ta, care are un cui adânc bătut în cap, sau când eşti ameninţat că îţi va fi omorâtă familia sau copiii violaţi.

Când te încarci psihic cu toate crimele şi pedofiliile abjecte, cu toate dramele pe care le citeşti în dosare, iar tu trebuie să rămâi exemplar şi să-i ajuţi să se întoarcă cu faţa la Dumnezeu, nu… absolut nimic special.

De aproape douăzeci de ani, sunt la rândul meu condamnat să trăiesc în primul rând pentru închisoare şi doar apoi pentru fa­milie. Ceva special? Nu… bineînţeles că nimic special.

Dar spuneţi că pensia noastră e specială.
Nu… nu, specială, e doar lipsa de recunoştinţă şi obrăznicia dumneavoastră, a celor care nu înţelegeţi că viaţa noastră e dedicată în primul rând celorlalţi şi în ultimul rând nouă înşine.
Putem pieri oricând la datorie, … nu… nu e nimic special.


Sursa Gazeta de Maramures !

Gand bun, oameni buni !!!




Leo spunea...

Leon ,
Este obligatoriu pt. Guvern să ceară avizele. Nu contează cum sunt ele. Adu-ți aminte că Art. VII din oug 59 , a avut aviz nefavorabil iar pt. Terente nu a contat. asta e procedura....
PS
Amabilul să știe că sunt minim 8 dosare BETON la CCR , construite de avocat pe baza informațiilor Amabilului formulate pe blog din a doua jumătate a lui 2017 și începutul lui 2018.

Leon spunea...

RESPECT !

Gigi spunea...

Da,cât adevăr spune acest brav oștean !👍
Mulțumim,@mosmartin!

Leon spunea...

Este mai avansat proiectul PSD (LES )
L.38/04.02.2020( B 512) care are deja avize favorabile de la CES si Cons.legislativ..!
Astazi a fost programat la Comisia de Munca din Senat, pentru Aviz.
Comisia pentru aparare are T.25 febr.pentru a depune Raportul.
In proportie de peste 75% acest proiect de lege are articole IDENTICE cu cele din proiectul de OuG al dlui ministru Ciuca..!

Pol spunea...

adevarat, bine spus

Leon spunea...

Eu zic sa stam linistiti, deoarece in noul program al Guvernului Orban 2, la pag.55 este singura masura:
16. "Apararea drepturilor istorice, legitime si morale ale militarilor romani in activitate, in rezerva si in retragere " !

Radu Sas spunea...

Acest brav oștean este Directorul Penitenciarului Baia Mare un adevărat profesionist.

Huhu Rezea spunea...

Aoleoooo!
Asta e proiectul care, imbecil, vrea sa micșoreze baza de calcul cu 15?% pentru că inițiatorii confundă baza de calcul cu procentul de pensie?

Leon spunea...

Huhu Rezea, B 586/2019, este proiectul susinut de Dogaru, si initiat de doi deputati"..!
Cuantumul pensiei pleaca de la 64%, adica 80% din 80%.
Eu zic sa ne axam pe B512/2019 si asa cum am spus mai sus, eu as propune sa inlocuim Art.110-2 (cel cu Indic.de Corectie) din proiectul Les, cu Anexa nr.1 (pensia minima) din Ordonanta Ciuca..!

Leon spunea...

Leonard, asa este, Guvernul este obligat sa ceara Avizele de la CES si Cons.legislativ, INAINTE de a fi adoptate de Guvern, nu dupa..!

M spunea...

👍👍👍

Când te încarci psihic cu toate crimele şi pedofiliile abjecte, cu toate dramele pe care le citeşti în dosare...

Am avut ocazia să stau de vorbă cu un judecător al "grațioase sale majestăți".
Îmi spunea că în cazuri de pedofilie el nu vede pozele/video de la dosar. E un polițist care le vede și le notează după gravitate de la 1 la 10.
"Nu pot să mă încarc psihic cu așa ceva!"

Militar de la 14 ani spunea...

Ăștia sunt adevărații speciali în România. Toți jurnaliștii ăștia care urlă la TV și în presa scrisă și on-line. Închideți TV-ul și trăiți-vă viața pentru că jurnaliștii vi-o distrug. Clovnii societății!

Pop Iuliu spunea...

@All
1) Chiar daca se adopta o Lege de respingere a OUG59/2017, aceasta nu are niciun efect asupra pensiilor militare (singurele chestii ramase in vigoare sunt completarile art. 3 din Legea pensiilor militare privind definirea soldei nete si a pensiei militare nete);
2) Gl. (r) Ciuca Nicolae nu realizeaza inca faptul ca a trecut in rezerva si peste putin timp va da ochii cu multi pensionari militare. Ghinionul dansului, chestie pe care o apreciez ca fiind o deficienta de adaptare, este acela ca se crede vesnic "la butoane"!

Leon spunea...

Huhu Rezea, in sedinta de astazi, Comisia de munca a adoptat un Aviz FAVORABIL la proiectul L 38/2020 (Les..).

Călugărul spunea...

Stai ca apar pupinii politrucului Ciucă ,exemplu Neacșu care va zice că negru e alb.

Huhu Rezea spunea...

Călugăre, de când îți permiți să comentezi din nou pe acest blog? Stai, bre, liniștit la Făltișeni!

Leon spunea...

Ai dreptate domnule !
Am oprit televizorul, este ora 22.50..:))

Gigi spunea...

Radu Sas@
Sã fie sãnãtos! În ziua de azi profesioniştii îi numeri pe degete.

Huhu Rezea spunea...

Guvernul Orban 2 se va plânge și de greaua moștenire a guvernului Orban, fac internauții haz de necaz.

Viorel spunea...

Eu aș fi început în felul următor:
- Având în vedere că în ultimii 30 de ani natalitatea a scăzut drasdic în România datorită sărăciei, siguranța zilei de mâine și a unui viitor, învățământ de slabă calitate, asigurări de sănătate precare, migrației tinerilor spre o viață mai bună, etc., etc., acordăm alocațiile pentru copii stabilite conform legii. Annual alocațiile se vor indexa cu 25% până când populația României va ajunge la nivelul anului 1989.
- Modificări importante și stabile (fără a crea palpitații și neîncredere) vom lua și la adresa pensionarilor din toate categoriile, cei ce au construit în timp România de azi din punct de vedere material (bunicii și părinții noștri).
Numai că, politicienii simțind nevoia să li se facă plecăciuni în față și pe la spate, stimulează presa scrisă și TV. Cu respect pentru unii care au înțeles (deși este în avantajul lor) mesajul dat și nu se vor preta la a adduce osanale partidului/partidelor iubit/iubite.

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
nu-ti mai face atatea griji, intrucat Vaticanul s-a gandit la tot:

"PROPRIETATEA ÎN NOUA ORDINE MONDIALĂ - BINELE COMUN ENCICLICE Rerum Novarum

In Noua Ordine Mondială proprietățile vor exista, dar vor fi doar „un bun comun” pe care va trebui să îl împarți cu cei aflați în nevoie.

VEI PUTEA PĂSTRA PROPRIETATEA, dar bunurile tale… vor aparține și celor care au o necesitate, o nevoie(refugiați, boschetari… șomeri, săraci etc.)… impozitele le plătește doar proprietarul. Aceasta este viziunea Vaticanului pe care urmărește să o aplice lumii după căderea capitalismului.

BINELE COMUN este gândirea economică a Bisericii Stat de la Roma.

Dacă privim mai atent ,mai putem observa că „binele comun” este de fapt învățătură socială catolică. Noua Ordine Mondială va fi deghizată în doctrine sociale și „soluții” care vor predomina și vor subordona drepturile indivizilor.
Legile „binelui comun” există și sunt testate ici colo pe mapamond.. ele vor sta la baza Noii Ordini după căderea capitalismului.
Gandium et Spes”, Vatican ll Constitution tat John Paul ll uite, explained at greater lenght:

(… pe care papa Ioan Paul II-lea a citat-o explică mai pe larg):

Dacă cineva se află în nevoie extremă, are dreptul să-şi procure ce îi trebuie din averile celorlalți."

https://www.youtube.com/watch?v=sLB8C80yqDo&feature=youtu.be

Iulian Mareș spunea...

Nu pe placul globalistilor, mai ales cand sunt doar cosmopoliti!

"EUROPA LIBERA NU TINE CONT DE DREPTURILE CETATENILOR ROMANI IN MOD PRIORITAR IN TARA LOR PUNAND FARA REFERENDUM IMPOSTURA MARRAKESHULUI PESTE DREPTURILE NATURALE NATIONALE ALE TARILOR CARE AU SEMNAT ACEST PACT PRIN FALSI SI NEAVIZATI REPREZENTANTI PRECUM PENALUL IOHANNIS

NU SUNT RASISTI CEI CE VOR SA LUCREZE IN TARA LOR IN CONDITII UMANE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ASTA ESTE O IDEOlOGIE MORTIFERA PRIN CARE. ACTIONEAZA IMPOSTURA GENERALIZATA CU CARE SUNTEM FORTATI SA RENUNTAM LA DREPTURILE NOASTRE NATURALE SI ELEMENTAR UMANE IN TARA NOASTRA .
NU E NIMENI RASIST DACA VREA SA MANANCE O PAINE MODESTA IN TARA LUI SI NU CEDEAZA IDEOLOGIEI GLOBALISTE FABRICATA SI IMPUSA CU INCHISOAREA DE CATRE OLIGARHII GLOBALISTI CU IDEOLOGIA LOR UCIGATOARE DE POPOARE PRIN INFOMETAREA LOR LA ELE ACASA!!!

Ba exista lume multa in Ditrau care vrea de lucru in termeni umani nu de sclavagism !!! Acesti doi emigranti au acceptat conditii sub standardele europene de lucru . Sunt cetatene din Ditrau care au fost exploatate inuman de patronul corupt al acestei brutarii care le tinea peste programul de lucru normal fara sa le plateasca, adica pe post de sclave.
Dece se ascund activistii supraplatiti din banii cetatenilor europeni , care servesc ideologia oligarhilor globalisti (si a comisarilor trotzkisti nevotati de nimeni, deci ilegitimi – de la conducerea EU — UITATI-VA BINE LA URSULA VAN DER LEYEN , ACUM SEFA COMISIEI EUROPENE CARE A DELAPIDAT CA MINISTRU AL APARARII, FUNCTIA EI ANTERIOARA, A DELAPIDAT MILIARDELE ARMATEI GERMANE ASA INCAT SOLDATII GERMANIEI TRIMISI SA LUPTE PESTE TOT, MUREAU PE CAPETE PENTRU CA „NIMIC NU MAI FUNCTIONA LA CAPITOLUL ARMAMENT ” cum declara ofiterii armatei germane azi !!!! Cu, d’alde jefuitoarea asta infipta in capul Comisiei Europene dirijati voi Romania ???
Cei ce impun globalismul si falsul europenism , romanilor si ungurilor ce traiesc in Romania, trebuiesc nominalizati si demascati! Cine indrazneste sa spuna ca patronul nu gaseste lucratori in Ditrau daca le plateste cinstit si echitabil, in loc sa aduca salahori desperati dinafara pe post de sclavi sau kuli (de la chinezi)care accepta orice conditii inumane pentru o coaje de paine nenorocita? Cine este Europa asta „Libera”, vreau sa stiu exact cine lupta sa bage la inchisoare romanii si ungurii din Romania ca refuza sa fie sclavii unui patron tembelizat de lacomie!?"

Iulian Mareș spunea...

Pentru globalisti (nu le dau numele, pt ca sunt cunoscuti)

In prima parte a conferintei (aproximativ 5 minute) Cel mai puternic om al planetei devoaleaza globalismul decadent si ridica la rang de virtute morala patriotismul, suveranitatea, democratia reala!
Merita efortul!

https://www.theguardian.com/us-news/2019/sep/24/donald-trump-un-address-denounces-globalism

*Pentru a avea subtitrarea in romana: buton Setings, apoi subtitrari si deruland, in ordine alfabetica veti gasi subtitrarea in romana!

Dan spunea...

Gl.(r) Ciuca Nicolae... este un politician deghizat in militar... nu este interesat de drepturile militarilor. Este un fel de ”agent secret” al PNL infiiltrat in rândurile militarilor care dupa trecerea in rezerva este ”agent descoperit”.

pro anulare Oskar spunea...

Nu faceti gresala celor pensionati in perioada 1995-2005.Nu asteptati sa va dea ci luati-va singuri.Puteti fiindca sunteti tineri.La 50-60 ani sunteti inca tineri.Daca va lipseste curajul plecati.Sunt tari care au nevoie de voi si care vor sa va valorifice experienta.Politicienii de ieri si de azi nu va merita.Multi ofiteri,unii cu grade mari dar si MM si subofiteri din cele mai diverse arme isi continua meseria in alte tari.Gasiti inclusiv politisti,fosti lucratori in penitenciare,sepepisti.Estul,vestul,sudul,nordul va asteapta.Pensia merge inainte.

brenda spunea...

detaliati ce contine proectul b 586

M spunea...

Acum cativa ani cand Trump era doar candidat am ramas surprins de faptul ca majoritatea militarilor americani pe care ii cunosc erau sustinatorii lui. Nu uitati ca in Romania Trump era deja dat ca "loser".
Din pacate noi ne-am ales cu "globalistul" care isi vinde tara pentru o sepcuta! Asta insa vrea poporul roman suveran! 2 din 3 romani vor viziunea de tara in genunchi promovata de KWI si PNL. Cine dracu suntem noi sa ne opunem la ce vrea poporul pe care am jurat sa il slujim?

CEZAR spunea...

pro anulare Oskar
Deja ti-ai depasit doza de alcool..si vorbesti numai prostioare !
La 50-60 ani "inca tineri "ca militar indiferent ce categorie..?? Glumesti
Sa bagi sfaturi cu parasiti tara...sunteti cautati ..la 50-60..esti fie netrebnic fie ca idiotel
La varsta asta se presupune ca fiecare are o familie ..copii gata de insuratoare ..are o perna unde sa puna capul..etc..
Unde sa plece in France ..sa doarma pe sub poduri ...ba nene trezeste-te ..ca realizeaza m-Alul si Litlle M ..de ce nu ti-ai primit Oskarul...

pro anulare Oskar spunea...

Nu faceti gresala celor pensionati in perioada 1995-2005.Nu asteptati sa va dea ci luati-va singuri.Puteti fiindca sunteti tineri.La 50-60 ani sunteti inca tineri.Daca va lipseste curajul plecati.Sunt tari care au nevoie de voi si care vor sa va valorifice experienta.Politicienii de ieri si de azi nu va merita.Multi ofiteri,unii cu grade mari dar si MM si subofiteri din cele mai diverse arme isi continua meseria in alte tari.Gasiti inclusiv politisti,fosti lucratori in penitenciare,sepepisti.Estul,vestul,sudul,nordul va asteapta.Pensia merge inainte.

Leon spunea...

Ce a fost intoarsa ?
Ordonanta Ciuca ?
Posteaz-o aici, s-o vedem si noi..!

Iulian Mareș spunea...

M,
În proporție covârșitoare foștii și actualii militari US au fost, sunt și vor fi republicani!

Viorel spunea...

Domnul L.O. (probabil) nu renunță la funcția de prim ministru și nu pleacă de la guvernare până nu aplică și dânsul schema domnului Emil Boc, care cade de pe platou la emisiunea lui Andrei Gheorghe (Dumnezeu să-l odihnescă) la Antena 1 din 13.11.2003. Deabia așteaptă să fie invitat la o astfel de emisiune. Numai așa poate învăța și dânsul procedee de cădere, dacă nu renunță de bună voie, pentru a se găsi o formulă legală și stabilă de guvernare.
https://www.youtube.com/watch?v=B7kNj2mVCvU
Cum adică, un primar de Cluj poate și primul ministru al României, nu ?

Iulian Mareș spunea...

În Ucraina este o companie de top aerian, cu aeronave IL, care câștigă mereu contracte cu US Army pt transportul forțelor și materialelor în Afganistan sau Irak; majoritar, piloții, ekipajul aeronavei sunt foști militarii!

CEZAR spunea...

Axati-va pe cresterea de ...iedute...!!
Afacere verificata
Investitie minima...totul este valorificat...(si cacarezele se dau in ciocolata se impacheteaza si se trimit lu Tehnokrak )..stie el cum le vinde in Haustria.....
Daca lucrezi cu mainele curate "..Vine Danone si iti ia laptele in recipient de argint direct de acasa..
Vine musulmanul din Dubai si iti ia ieduti ! Trebuie sa ascunzi bine ca sa-ti mai ramana cativa de Pasti ...hi..hi..

Huhu Rezea spunea...

Rusinea dracului și compromitere pentru câteva structuri asociative care io-au băgat parlamentarului Lupescu o propunere legislativă care din start micș0ra baza de calcul a pensiei militare cu 20%.
După reacția vehementă pe câteva site-uri și după atenționarea domnului Lupescu pe pagina sa de Fb, eroarea este posibil să fie înlăturată în procedurile parlamentare.
Rușinea rămâne!

calin spunea...

Situatia sta sa crape!
https://www.stiripesurse.ro/tsunami-de-solicitari-urgente-secretul-ascuns-timp-de-15-ani-bubuie-in-mai-si-mapn_1430427.html

Viss spunea...

@calin asta nu e fake news, e tîmpenie! Chiar nu am cuvinte să descriu cât de jos a ajuns jurnalismul.

Leon spunea...

@T2, este bine ca se doreste o uniformizare a celor 3 initiative privind pensiile militare de stat !
De regula, initiativele legislative sunt inregistrate la Senat cu litera "B", numai dupa aprobarea Biroului permanent li se da un alt numar cu litera "L" si sunt repartizate la comisii.
Putin probabil ca acest proiect sa fi ajuns la comisia de munca, dar "nota bene" este ca initiatorii au corectat eroarea majora de la cele doua articole 28 si 29; sper sa fi ajuns la CES varianta corectata, altfel Coarna , va respinge proiectul..!

M spunea...

@Iulian Mareș

Așa este dar de obicei păstrau o oarecare rezervă. De aceea am fost surprins!!

Ori de câte ori eram întrebat despre conducerea politică evident că și eu păstram rezerva normală. 😁 Unii au fost chiar șocați când anul trecut le-am trimis un mail despre derapajele lui KWI.

Iulian Mareș spunea...

Musulmanul ăla nu vine cumva pt tine?...mangealâk?

Iulian Mareș spunea...

"Nu s-a mai intamplat in istorie ca o hotarare de guvern nepublicata (HG 1086/2004) trimisa ministerelor spre aplicare din 2004, sa fie ascunsa beneficiarilor legitimi, de o ceata de nemernici, timp de 15 ani! Asta e o conduita infractionala continuata, cu multi implicati!"

Viorel spunea...

Domnule Călin, cu tot respectul, nu vă îmbătați cu apă de ploaie, vorba românului.
Guvernele României nu au fost în statre să acorde ajutoarele la trecerea în rezervă din 2011-30.06.2017 stabilite de lege, cunoscute de toată lumea, nu ascunse ca și cele specificate de dumneavoastră. Acum când țara nu are bani pentru dublarea alocațiilor la copii, revenirea la Legea nr. 223/2015 prin eliminarea inechităților produse de O.U.G. nr. 57/2015, 59/2017 și 114/2018, majorarea cu 40% a pensiilor civile fiind an de an pe creștere economică, plus 1001 de problem, ce credeți că vor face. Exact ca și la noi (2011-2021=11 ani + 5 ani plata eșalonată = 16 ani, asta dacă se va pune în aplicare de la 01.01.2022).
Și de ce acum a publicat domnul Emil Păscuț, președintele de onoare al Sindicatului “Diamantul” ? Unde a fost până acum ? Unde era când se emiteau O.U.G. nr. 57/2015, 59/2017 și 114/2018 ? Din postura de președinte de onoare, să aștepte și dânsul încă 16 ani după care legea să-și spună cuvântul. Adică să stea la rând pentru că noi avem mii de dosare pe rol, să nu se bage în față, doar atât.

Alexandru spunea...

Neinteresant, vax albina crema puca!

Scorbinschi Savel spunea...

Pentru tehnocrat miercuri, februarie 12, 2020
Un bun prieten al dumneavoastra are alta parere despre ceea ce spuneti:
Legat de acel proiect de lege:
- a fost depus la Camera deputatilor (892/16.12.19); nu a intrat in proceduri la aceasta camera... fiind trimis la Senat
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2...
- primit la Senat (B586/18.12.19); nu a intrat inca in proceduri nici la aceasta camera...
https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=b586...
(*a se da click pe B586/2019)
- la Camera deputatilor nu s-a produs nici un fel de modificare a formei initiatorului... deci si la Senat este aceeasi forma a initiatorului (aia cu baza de calcul de 80% din venituri si maximumul pensiei de 100% din baza de calcul... deci 80% din venituri)
- nu mai mînca c.cat pe ici pe colo ca ai “notificare de la com de munca de la CD” ca s-ar fi facut niste modificari la acel proiect de lege!

Scorbinschi Savel spunea...

Tot pentru tehnocrat miercuri, februarie 12, 2020
Acelasi bun prieten va mai transmite (pe pagina lui de facebook):

Mai uita-te si la documentele transmise la CES pentru avizare... Vei vedea ca este analizat proiectul despre care vorbesc, fara nici un fel de modificari despre care tot behai peste tot!
https://www.ces.ro/proiecte-de-acte-normative/ro/50

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.stiripesurse.ro/amp.php%3Farticle_id%3D1430521&ved=2ahUKEwjF2-KBksznAhVR_SoKHdOhBAYQ0PADMAd6BAgGECI&usg=AOvVaw0aLugvt8IVGW9HpFSWQjzq

Leon spunea...

La CES , cele 9 comisii de avizare au propus amanarea discutiei acestui proiect pentru data de 21.02.2020..!
La Consiliul legislativ are inregistrat Dosarul nr.130/05.02.2020, inca nu are aviz !

Leon spunea...

"Răsturnare de situație în privința cumulului pensie-salariu la bugetari! Bugetarii vor putea să cumuleze în continuare salariul cu pensia, a decis Curtea Constituțională a României.

Miercuri, CCR a admis sesizarea de constituționalitate făcută de PSD în privința angajării răspunderii Guvernului Orban pe legea care modifică OUG nr. 114/2018."(Stiri pe surse).

Iulian Mareș spunea...

Ba da, este f interesant pt că este vorba despre un act criminal prin 2 puncte:
1-neacordarea unor drepturi fi militarilor care execută misiunile cele mai periculoase la mii de Km de țară;
2-ascunderea bazei legale trădează nu numai josnicia ci premeditare a furtului calificat!

Iulian Mareș spunea...

Dedicatie pt globalisti!

Recurs la Istoria Ardealului

Oricât s-ar tăgădui azi „progresele ungurizării” in fortza, inca de atunci erau totuşi adevărate şi ne va ameninţa tot mai năvalnic. Deocamdată nu e primejdie de ungurizare în centrul Ardealului sau în ţinuturile unde Românii locuiesc în mase compacte, ci la margini şi în Secuime, unde talazurile maghiarizarii în fiecare clipă incearca sa rupa câte o bucată din litoralul nostru. Dar daca va veni vremea când şi în centru vom fi slabi, încât vom putea fi doborâţi ?. Să ne gândim cu toată seriozitatea la această primejdie căci e cu mult mai grozavă, de cum ne-am închipuit-o vreodată. Dacă se va continua aşa, în 50 de ani puterile rezistentei noastre sunt sleite, iar noi suntem treptat înfrânţi şi alungati fără milă. Şi când Ardealul românesc va fi înfrânt şi ajuns în mâna unui neam hrăpăreţ şi pătimaş cum sunt Ungurii, ştie Dumnezeu ce se va alege şi de restul neamului nostru. Doborârea stăpânirii ungureşti e mântuirea noastră.
.... Afară de Unguri am avut în întreg trecutul , cum avem şi astăzi, un duşman tot aşa de ireductibil şi care tot aşa de mult ar dori nimicirea noastră: poporul săsesc.S-a spus în atâtea rânduri că acesta e un popor cult că ne-au voit totdeauna binele, că a contribuit la mişcarea noastră culturală, iar unii bărbaţi de-ai noştri când vorbeau de Saşi, stăteau…aproape să-şi ridice pălăria. În realitate însă, neamul acesta pe cât de mic, pe atât de răutăcios, a ajutat tot aşa de puţin dezvoltarea noastră, precum au ajutat-o Ungurii.Saşii niciodată nu şi-au bătut capul cu altceva decât cu stoarcerea cât se poate de nemiloasă a neamului românesc încăput pe mâna lor.Colonişti aduşi din Germania în veacul XII şi XIII, Saşii fură aşezaţi în ţinuturile pe care le ocupă astăzi, dându-li-se întru toate aceleaşi libertăţi pe care le aveau Românii şi punându-li-se la îndemână de către regele Andrei II în 1224 câmpuri şi păduri, pe care aveau să le întrebuinţeze deopotrivă cu locuitorii băştinaşi Români. Aceste ţinuturi fură numite „Fundus Regius”, „Pământul crăiesc”.Având norocul ca din partea regilor unguri să li se asigure rând pe rând tot soiul de privilegii, se întăriră, încât nu se mai putea face nimic în Ardeal fără dânşii. Organizaţia lor autonomă fu garantată de toţi regii care urmară după Andrei II. Ajunseră un adevărat stat în stat, ducându-se după propriile lor hotărâri. În fruntea lor aveau un „conte al Saşilor”, „comes Saxonum”, care n-avea să se supună locţiitorului regal, voievodului ardelean, ci numai regelui. El avea să conducă şedinţele şi să îngrijească de îndeplinirea hotărârilor „sfatului naţional”, ale aşa numitei „Universităţi”, în care reprezentanţii tuturor ţinuturilor săseşti chibzuiau ocârmuirea norodului lor.
sprijiniţi cu mari scutinţe de către regi, nimiciră pas de pas libertăţile Românilor cu care erau egali la început, puseră mâna pe pământul şi pădurile noastre şi ne aduseră pe noi, locuitorii băştinaşi ai ţării, într-o adevărată robie faţă de dânşii. Pământurile pe care ei nu erau decât musafiri, ajunseră încetul cu încetul adevărata lor proprietate.Când în veacul XIII şi XIV se organizează secuimea privilegiată, şi apoi răzbate în Ardeal boierimea ungurească, Saşii îndată le întind mâna ca împreună să poată stăpâni mai trainic norodul românesc al satelor. În 1437, împreună cu Ungurii şi Secuii formează celebra „Uniune a celor trei naţiuni”, al cărei scop clar era înăbuşirea noastră. Noi ajunserăm şi în pământul săsesc adevăraţi iobagi ca şi în ţinuturile nemeşilor unguri. E adevărat că nu slujeam unor boieri, dar în schimb îndeplineam pe seama comunelor, oraşelor şi slujbaşilor saşi aceleaşi servicii ca şi iobagii.

Iulian Mareș spunea...

Scrisoare deschisă către NE-Președintele României.
Domnule Klaus Werner Johannis,
Vă adresează aceste rânduri un om simplu, neafiliat politic dar, ca orice român, cu afinități, cu o vârstă apropiată de a dumneavoastră, unul dintre milioanele de români care trăiește și muncește (de 40 ani) în aceasta țară.
Vă adresează aceste rânduri un om marcat profund de una din propozițiile pe care le-ați rostit ieri la declarația de presă pe care ați făcut-o în fața întregii țări: “Să scăpăm odată de toți psd-iștii ăștia!”.
Vă întreb, domnule Johannis, ce ințelegeți dumneavoastră prin “toți psd-iștii ăștia”?
– Persoanele în vârstă care iși doresc un trai decent, o pensie decentă, binemeritată după o viață de muncă? Atunci da, sunt și eu psd-ist.
– Persoanele care, indiferent de sistemul în care lucrează, doresc un salariu mai bun pentru ei și copiii lor, care să îi îndepărteze de spectrul unei vieți limitate la asigurarea necesarului pentru hrană, taxe și impozite? Atunci da, sunt și eu psd-ist.
– Persoanelor care doresc să trăiască în bună înțelegere în România alături de toți românii, indiferent de afinitățile sau/și convingerile politice? Atunci da, sunt și eu psd-ist.
– Persoanele care doresc un stat în care să existe și să funcționeze protecția socială? Atunci da, sunt și eu psd-ist.
Lista poate continua.
..........
De cinste, de omenie, de sinceritate, de bun simț ați auzit, domnule Johannis? Dar de toleranță și înțelegere? Credeți oare că printre “toți psd-iștii ăștia” NU există oameni care să spună NU incompetenței, nepotismului, penalilor (condamnați pe drept) în funcții publice?
…………….
Dar de pluralism politic ați auzit, domnule Johannis? Presupun că da, deși tot ceea ce ați (ne)făcut în acești 5 ani de președinție contrazice flagrant această presupunere. Ați vrut de la bun început partidul dumneavoastră, guvernul dumneavoastră. V-ați afișat cu nonșalanță de la bun început alături DOAR de o parte a societății românești, atacând și negând cu vehemență orice altă valoare venită din partea cealaltă, etichetând, înfierând, instigând la ură si învrăjbind românii, unii împotriva celorlalți.
Domnule Johannis, ați fost, în tot acest timp, un adevarat NE-Președinte! Sunt sibian, am crescut și trăit aproape 30 ani în Sibiu și înca și acum, după mai bine de 30 ani de când trăiesc în altă parte, când vorbesc de Sibiu, spun “Sibiul meu”. În “Sibiul meu”, Sibiul anilor ’70, trăiau împreună români ca mine și sași – etnici germani, ca dumneavoastră
………………..
Credeți că exista cineva care să ne instige pe unii împotriva celorlalți așa cum, în mod atât de grosolan, o faceți acum dumneavoastră? Nu, domnule Johannis, nimic din toate acestea! Dimpotrivă!
…………………
Pe scurt, am trăit împreună.
Acesta a fost și este “Sibiul meu”, așa îmi doresc eu România, din acest punct de vedere: un “Sibiul meu” la scară națională.
Domnule Johannis, cum arată “Sibiul dumneavoastră”?
Ați auzit de “unitate în diversitate”? Mai mult ca sigur că da, este deviza Uniunii Europene apărută în urma unui concurs la care au participat tineri cu vârste cuprinse între 10-20 ani! Dar dumneavoastră, domnule NE-Președinte, vă faceți că nu ați auzit! NU doriți unitate în diversitate, nu în România. Sau poate, în aroganța și suficiența dumneavoastră, nu tineți cont de ceea ce gândesc tinerii? Vă cam contraziceți, domnule Johannis. Ceea ce doriți dumneavoastră este pe cât de îngrozitor, pe atât de anacronic.
Ceea ce doriți dumneavoastră ma oripileaza, căci s-a întâmplat (desigur la alte proporții și în alte registre) în Germania lui Hitler, în Rusia lui Stalin, în Cambodgia lui Pol Pot, în Ruanda milițiilor hutu: EPURARE.
Dumneavoastră doriți EPURARE POLITICĂ.
Nu mie trebuie să-mi răspundeți, ci dumneavoastră și țării.
Radu Crâsnic, Un român din România, 12 noiembrie 2019

*Cei interesati/curiosi in a citi forma completa pot accesa link-ul:

https://www.gazetagalatiului.ro/febra-galbena-scrisoare-deschisa-catre-ne-presedintele-romaniei/

Iulian Mareș spunea...

Victorie!

"Cresc salariile în presă. Jurnaliştii vor fi scutiţi de impozit la fel ca IT-iștii". Asta mi se pare cu adevărat odios. Eu vreau să spun că asta este o mizerie. Vreau să denunţ această porcărie. Nu sunt de acord deloc cu ea. Exclus ca eu să beneficiez de aşa ceva! Consider că este o mare mizerie. Ideea este ca oamenii să plătească impozit, nu să fie scutiţi de impozit. Ca să meargă o societate înainte, este nevoie de bani, nu de scutiri."

Iulian Mareș spunea...

Curtea Constituţională a României discută, miercuri, sesizarea Guvernului asupra propunerii legislative pentru completarea articolului 38 din Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Executivul semnalează în sesizarea de neconstituţionalitate asupra propunerii legislative pentru completarea articolului 38 alineatul (3) din Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, trimisă CCR pe 31 decembrie 2019, încălcarea prevederilor constituţionale privind principiul bicameralismului, în contextul în care propunerea legislativă respinsă de Senat a fost amendată de Camera Deputaţilor.

"Legea pentru modificarea şi completarea Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu nesocotirea prevederilor art. 61 şi ale art. 75 din Constituţie, fiind încălcată competenţa primei Camere sesizate, Senatul, care nu a dezbătut textul şi soluţiile adoptate de Camera Deputaţilor. În forma adoptată, legea dedusă controlului de constituţionalitate nesocoteşte şi principiile constituţionale în virtutea cărora o lege nu poate fi adoptată de o singură Cameră, legea fiind, cu aportul specific al fiecărei Camere, opera întregului Parlament", se explică în documentul transmis de Guvern, potrivit Agerpres.

Iulian Mareș spunea...

Este de bineeee ....
"Partea bună este că au reuşit să închidă dosarul lui Iohannis, chiar stăteam aşa în tensiune. Mi se zbătea inima. Mereu ziceam "ce s-o mai întâmplă cu dosarul lui Werner?". În sfârşit, ne putem apuca de reformă. Râde lumea. Problema acestei ţări, înainte de orice, de coronavirus, de rachete, este prostia de pe cocioc (namol, balta statuta, insula din namol si resturi vegetale). Este atâta prostie încât... Eu nu ştiu cum mai #rezistăm. Nu cred că ţara asta va mai exista multă vreme că este imposibilă pentru ea însăşi.
"Aşa, da! Dă-i înainte cu tupeu!"

Altfel, nu ştiu de ce e lumea îngrijorată de ordonanţele lui Orban. Mie îmi plac toate, sunt superbe, sunt fan. Aşa, da! Dă-i înainte cu tupeu. Sunt cel mai mare fan! Îmi place Orban, îmi plac miniştrii, îmi place cum a făcut 25 de ordonanţe într-o seară. Îmi place tot. Îmi place cum s-a închis dosarul lui Werner. Sunt fan! Aşa se face treaba, aşa e mişto!"

Huhu Rezea spunea...

Mă uitam la șomerul liberal , la prima sedința de guvern demis, cât tupeu, bădărănie, lipsă de bun simț și sfidare poate să manifete in spațiul public un politician care știe că are în spate susținerea unor forțe străine de interesele românilor.
Oare câte luni îl vor mai suporta românii rânjetul jegos?

Viorel spunea...

Domnul Ciucă acum este politician, când își va deschide dreptul la pensie va deveni și pensionar militar, când politicul îi va mulțumi și îi va spune la revedere, va fi doar pensionar.
Atunci să-l văd când va da ochii pe stradă cu foști colegi și subordonați și-l vor întreba, ce ați făcut pentru noi în 6 luni, 1 an (se pot face multe / Ex.: 25 OU/24 h, etc.) ca om politic în guvernul României.
Faceți ce puteți acum, astăzi, mâine, nu la anul. Timp nu mai este și nu mai suportăm jocurile dumnevoastră (nu dumneavoastră ca persoană), ale politicienilor. Emisiunea “Surprize, Surprize” începe curând cu toată propaganda ziaristică, TV., analiști politici, vă mai lipsesc comentatorii sportivi, în rest au fost atrași de către toate partidele prin această mizerabilă lege de eliminare a impozitelor / taxe autor.
Dacă dânsul care cunoaște problemele militarilor activi și pensionari, traind din tinerețe, pe propria piele viața de militar nu face nimic pentru noi (deși are posibilitatea), înseamnă că degeaba ne este șef, coleg, pensionar militar. În urma dânsului vor rămâne doar amintiri triste și dezamăgiri.
După cum afirmam într-un comentariu anterior, mai sunt și ziariști adevărați.
Unul dintre ei, Liviu Avram, redactor-șef adjunct la Adevărul, consideră legea este „o porcărie fără seamăn” și spune că jurnaliștii nu au nevoie de „pomeni” ci de acces la informație.

Dan spunea...

Nu il va interesa pentru ca va avea grija sa intre in PNL si sa devina parlamentar si va beneficia de pensie speciala...

Iulian Mareș spunea...

Cei 65% sa se spele cu el pe cap....

Leon spunea...

Mass media a uitat de cele 25 de Ordonante de Urgenta adoptate de guvernul Orban 1, noaptea ca hotii, acum este ocupata cu arestarea doctorului Beuran ..! ASTA DA; MANIPULARE..!

Iulian Mareș spunea...

Exact....muta atenția!

Iulian Mareș spunea...

Mai cercetat decât atomul de U-235!

https://www.capital.ro/dezvaluire-incendiara-despre-klaus-iohannis-s-a-descoperit-un-nou-dosar.html