Un produs Blogger.

joi, aprilie 16, 2020

Al doilea interviu cu expertul sud-corean Woo-Joo Kim, cel care a impus masca lumii occidentale

5 comments

Al doilea interviu cu expertul sud-corean Woo-Joo Kim, cel care a contrazis OMS și recomandă oamenilor să poarte mască de protecție.

Profesorul Kim Woo-joo de la Spitalul Universitar Guro din Coreea de Sud este unul dintre cei mai buni experți în boli infecțioase. În urma cu câteva saptamani, a acordat un prim interviu canalului de YouTube Asian Boss în care le recomandă tuturor oamenilor să poarte mască de protecție, în ciuda opiniilor contrare venite din Europa și SUA.

Doctorul a explicat că toată lumea poartă mască în Coreea de Sud. Acest lucru a ajutat la stoparea răspândirii infecției. După acest prim interviu, devenit viral pe YouTube și preluat de media din Vest, multe state din Europa și America au revenit și au început să recomande purtarea măștilor în public. 


Mai jos, ideile principale din interviu.


Aveți actualizări sau informații noi despre Covid-19?

În timpul perioadei de incubație, înainte de apariția oricăror simptome, persoana infectată devine contagioasă cu 2 zile înainte de a prezenta febră sau alte simptome. Înainte, se banuia că oamenii erau contagioși pe întreaga perioadă de incubație, în timp ce alții argumentau că nu erau deloc contagioși în acea perioadă.

Dr. Fauci (expertul american de la Casa Alba) pare destul de sigur că nu poți fi reinfectat odată ce ai virusul. Este adevărat?

În Coreea, au existat cazuri în care pacienți vindecați au avut febră sau simptome asemănătoare la 5 sau 10 zile de la externarea lor. Prin urmare, pacienții au fost testați din nou pozitiv, apoi negativ, apoi din nou pozitiv. 

Există 2 nuanțe aici:

  1. Recidiva - atunci când virusul este tratat, simptomele dispar, iar pacientul este testat negativ. Dar revine din nou. Acest lucru se întâmplă deoarece numărul copiilor de virus din sistem devine atât de mic încât nu poate fi detectat de testele RT-PCR. De obicei, este nevoie de 3000 de copii de virus pentru a fi detect. Asta înseamnă că virusul nu a fost niciodată complet dispărut.
  2. Reinfecția când scapi complet de virus, dar te infectezi din nou de altcineva. Acesta este sensul avut in vedere de Dr. Fauci referindu-se la reinfecție.

Dacă corpul dezvoltă anticorpi, nu ar trebui să nu mai recidiveze?

Încă nu este clar, dar există studii care arată că după ce te-ai infectat cu Covid-19, corpul tău începe, în mod normal, să producă anticorpi până la sfârșitul primei săptămâni. În cadrul unui test recent pe maimuțe, cercetătorii au infectat maimuțe cu Covid-19. Una dintre maimuțe a produs anticorpi în sângele său și sângele a fost confirmat a avea anticorpii care neutralizează virusul. Când au injectat maimuța cu același virus, aceasta nu s-a reinfectat și nu au apărut simptome. Prin urmare, putem trage concluzia ca se dezvoltă anticorpi pentru a preveni reinfecțiunea. Acesta a fost sensul în care s-a exprimat Dr. Fauci.

În cazul recidivei, numărul copiilor de virus a scăzut și apoi a revenit din nou, provocând revenirea simptomelor. Încă nu este sigur ce anume provoacă. Dacă factori externi precum medicația (de exemplu, Kaletra sau Cloroquina) ajută la suprimarea virusului până când nu există simptome, negative. Dar atunci când pacienții se întorc la viața lor, virusul ar putea începe să se reproducă din nou și persoanele respective ar putea avea din nou simptome. 

Aceste cazuri de recidivă par să apară atunci când propriul sistem imunitar nu poate eradica complet virusul singur. Doar pentru că sunteți externat nu înseamnă că virusul a dispărut, s-ar putea ca medicația să nu suprime complet virusul care ulterior se poate multiplica din nou.

Cât timp rămâne virusul în organism? În unele țări, oamenii nu știu ce să facă cu cadavrele infectate.

Există o preocupare că atingerea cadavrului va duce la infecție. Prin urmare, în Coreea, s-a luat decizia de a incinera cadavrele.

Cât timp va rămâne virusul în corpul cadavrului?

Nu se poarte testa la acest moment. Ar trebui să țină cont de temperatură, umiditate și condițiile meteorologice. În testele de scaun (fecale), cea mai lungă perioadă de detecție a virusului a fost de 26 de zile. Pe de altă parte, când o persoană moare, bacteriile vor descompune cadavrul rapid. Deci, dacă bacteriile sunt mai rapide decât virusul, atunci virusul nu poate dura, deoarece nu poate supraviețui mult în afara unei celule vii. Drept urmare, ar putea muri în câteva zile.

Auzim de oameni de 20-30 de ani care mor din cauza virusului. Puteți să ne oferiți  informații actualizate în acest sens?

Tinerii nu sunt la adăpost de acest virus. Persoanele tinere pot să ajungă în stare critică dacă ajung la spital prea târziu. Cu cât sunteți tratat mai repede, cu atât șansele de recuperare sunt mai mari. Există, de asemenea, ceva numit „furtună de citokine” în care sistemul imunitar al unui tânăr, perfect sănătos, reacționează excesiv atunci când primește virusul, iar pneumonia poate duce la inflamații pe tot corpul și chiar la moarte.

Deci o persoană sănătoasă poate muri din cauza Covid-19?

Da. Se numește furtuna de citokine. Nu este nimic nou.Gripa aviară H5N1 a infectat 18 persoane în Hong Kong și 6 au murit. Toți 6 erau oameni sănătoși.

De ce se întâmplă furtuna cu citokine? 

Scopul fundamental al sistemului imunitar este să protejeze corpul de agenții externi, cum ar fi bacteriile și virusurile, prin atacarea acestora.Imaginați-vă că citokina este un glonț. 

Sistemul limfatic și sistemul imunitar trag aceste gloanțe împotriva virusului. Dacă citokina a atacat doar virusul, aceasta este situația ideală, dar uneori poate supra acționa și deteriora nu numai virusul, ci și propriul țesut pulmonar și alte părți ale corpului. Deci putem spune că sistemul imunitar al tinerilor este atât de activ încât reacționează excesiv la virus și atacurile sunt atât de excesive încât duc la efecte secundare.

Există o modalitate de a prezice furtuna de citokine?
Nu. Nici o modalitate de a prezice acum. 

Este adevărat că persoanele cu diferite tipuri de sânge (adică A, O, B) se infectează diferit de Covid, este adevărat?

Aceasta este o teză din China, în principal, de la pacienții din Wuhan, care a spus că există mai mulți pacienți cu grupa de sânge A decât O, și, prin urmare, A trebuie să fie mai sensibil la virus decât O. Este o speculație, iar nu date concludente.

La interviul anterior, ați menționat că pielea nu are receptori, astfel încât virusul nu poate intra în organism prin el, dar ce se întâmplă dacă avem o rană deschisă sau tăiată? Poate virusul să pătrundă?

Nu s-au raportat cazuri actuale, dar în opinia mea, atunci când vorbim de o rană deschisă, vasul de sânge poate fi expus și există receptori în vasele de sânge și virusul se poate lega de asta. Probabilitatea este foarte scăzută, dar, teoretic, te poți infecta astfel.

Poate un om să infecteze alt animal? De exemplu, câinii sau animalele de companie?

Recent, un câine din Hong Kong s-a infectat și a murit. Există un alt caz în care un tigru s-a infectat și în New York. Deci da, poate trece la alte animale.

Dacă am Covid și nu am simptome, cât timp durează până pot fi sigur că virusul a dispărut și a ieșit din sistemul meu?

Virusul rămâne în corp timp de 2-3 săptămâni. Cu testele din fecale, s-a constatat că acesta rămâne în scaun până la 26 de zile și, în unele cazuri, chiar mai mult.

Atunci putem spune că virusul va dispărea într-o lună?

Nu pot spune sigur. De aceea, chiar și atunci când nu există pandemie, ar trebui să aveți distanțare socială.

Cât timp trebuie să ne distanțăm social?

Virusul datează de 100 de zile și avem încă o mulțime de întrebări. Nu știm încă cât durează până când virusul este complet eliminat din organism. În Coreea, cel mai lung caz până la momentul în care pacientul a fost diagnosticat până în prezent este de 52 de zile. Dar durata ar putea varia în special pentru persoanele care au un sistem imunitar scăzut.

Cum ne facem sistemul imunitar mai puternic pentru a ajuta la combaterea Covidului? Vaccinurile împotriva gripei funcționează?

Niciun vaccin antigripal nu funcționează. Pentru a avea imunitate împotriva Covid aveți nevoie de anticorpi neutralizanți specifici. Dacă aveți acești anticorpi specifici, asta înseamnă că aveți imunitate.

Deci nici o modalitate de a stimula imunitatea?

Nici un mod natural. Numai dacă va exista vaccin sau dacă aveți acel anticorp specific. Dar majoritatea oamenilor nu au acel anticorp.

Cât de eficiente sunt măștile de bumbac?

În teorie, se presupune că o mască ne protejează de picăturile de dimensiuni de 5 microni sau mai mari. Dar acele picături pot penetra masca de bumbac. Dar, în final, masca de bumbac este mai bună decât nimic, dar nu este la fel de eficientă ca măștile de calitate medicală.

Măștile sunt eficiente dacă le spălăm și le reutilizăm?

Pentru măștile KF80, s-a făcut un test de performanță atunci când au fost reutilizate și au constatat că eficiența acestuia a scăzut cu ⅓. Deci s-a dovedit că eficiența sa de protecție a scăzut cu approx. 30%.

Virusul este afectat de alți factori în afară de temperatură și umiditate? Ce face ca durata de viață a virusului să difere între diferite suprafețe?

Depinde de caracteristicile materialului. Virusul poate trăi mult timp pe o suprafață dură ca o masă de lemn sau oțel inoxidabil, dar pe țesătură sau hârtie, va muri repede. Asta deoarece pe țesătură sau hârtie, se absoarbe și se usucă mai repede. Pe suprafețe dure, picătura nu va fi absorbit de material, astfel încât va supraviețui mai mult. Deci pe suprafețele telefonului, ar putea dura mai mult.


5 comentarii:

Leon spunea...

"Recomandarea Politiei Romane:
●Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit.

● Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună.

● Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru.

● Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare.

● Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice.

● Toate recomandările anterioare privind distanțarea socială sunt menținute și este extrem de important să fie respectate pe deplin."(Stiripesurse)

Calinmihaib12 spunea...

16.04.2020,ora:21:08'=prima zi - in care victimele CORONA VIRUS- SARS-2 au DEPĂȘIT victimele GRIPEI:
= 144.949 =CORONA V. 19 -
= 142.527 =GRIPA.
.............................
= 2.422 = + VICTIME CORONAVIR.19

Calinmihaib12 spunea...

La TELEVIZIUNI :de ceva TIMP se tot "dezbate...?: 'O FI SAU N'O FI..ADEVARAT...?..!..?
Sa NE REAMINTIM:
1. Anul trecut ..a fost o "stire" ..cum ca șefa F.M.I. ..ar fi afirmat, citez cu aprox.:.. ca IN LUME,sunt PREA MULTI VARSTNICI, PENSIONARI...( la NOI= E UN ADEVARAT "CURENT DE OPINIE=PUBLIC,FĂȚIȘ= ANTI-PENSIONARI...!!),
2.In ian.2020: la DAVOS,în Elvetia la FORUMUL ECONOMIC MONDIAL s-au întâlnit MAI MARII LUMII,POLITICIENI,AFACERISTI,"ANALISTI " ,PRESEDINTI DE STATE,...etc. care au .."dezbatut"..EI STIU..CE..??!..
3...OARECUM..IMEDIAT...ceea ce se "SUSOTEA" ..prin presa audio- vizuala:.. la începutul lunii MARTIE a.c..."BLOW-UP" IN LUME ...si ..IN PRESA ..DE PRETUTINDENI..:INFECTIA CU VIRUSUL COV-SARS-2 (=19) ...!
INTRENARE:
..ESTE VREO CONEXIUNE între aceste 3 EVENIMENTE PUBLICE..??..SAU NU...??

Iulian Mareș spunea...

Conexiuni simptomatice!
... parcă ar fi o tinerica madam Lagard..., plus că ea trebuia să intre la bulău, pt 4,8 mil €!

BONIFATIE spunea...


Potrivit WIKIPEDIA, „Christine Madeleine Odette Lagarde (n. Lallouette) s-a născut la data de 1 ianuarie 1956 la Paris”.
Actuala președintă a BCE este cam bătrână și ea (o fi atacată de vreo boală pe bătrâni sau are lipsă de… calciu+magneziu ori este masochistă?!). O așteptăm anul viitor în România (când va avea 65 de ani) ca să o prindă covid-20 undeva la un azil cu multă verdeață, de unde să poate ieși din „casă” 2 ore pe zi, cu mască și cu o declarație completată în limba română.
Dar azi este SÂMBĂTA MARE și trebuie să fim mai buni.
Să-i dea domnul minte mai multă economistei care este și avocată și... unde-i multă minte este și multă...