Un produs Blogger.

duminică, aprilie 12, 2020

Aviz pentru cei care ignoră pericolul pandemiei!

79 comments
Un vâlcean de 47 ani lucra ca șofer la Paris... de 20 de ani. Se considera educat și informat.
Prin martie a.c. făcea pe teribilistul pe FB, punând la îndoială informațiile despre periculozitatea pandemiei cu noul coronavirus.
Să nu spuneți că nu aveți și voi cunoscuți care vorbesc exact ca acest sărman răpus de propria ignoranță. 
Moartea lui MG, survenită  ca urmare a infecției cu coronavirus, a fost anunțată pe 10 aprilie în publicația Gorjanul.


79 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Despre morti ce sa mai zicem? Numai de bine!
Sa-i fie tarana usoara!

*In rest, tiparul diasporez, cu "#scoala"!

Iulian Mareș spunea...

La replici este AS!

"Faptul ca se simte nevoia unui manageriat militar la Spitalul Judetean Suceava, deja la Deva, in curand la Arad, Orastie, Baia Mare, Neamt, etc (dupa multi ar fi ideal un astfel de manageriat si la palatele Victoria si Cotroceni) este benefic pentru personalul medical de acolo. Daca nu suporta 14 zile rigorile disciplinei militare, cand se vor mai plange, pe “Principiul Caprei” de “privilegiile” militarilor si politistilor, poate le va trece prin minte ca acesti “privilegiati” suporta respectivele rigori o viata intreaga, si vor inceta sa mai manance ce nu trebuie despre zisele “privilegii”. Si, fapt mult mai important, actualele “rigori” ii calesc pe domnii medici si asistenti civili pentru viitoarea viata de puscariasi. Pentru ca au murit sute de oameni acolo, si vor mai muri, drept care, ca in orice tara normala o ancheta penala serioasa va duce la pedepsirea vinovatilor!"
Tata Mircea al lui Dogaru.

Iulian Mareș spunea...

Rușinos! În zelul său de „proteja” populația, Poliția Română vine cu o inițiativă care te lasă mască și chiar de mască e vorba, pentru că undeva s-a găsit un deștept care să-i pună noua botniță mondială până și lui Mihai Eminescu. Fără să se gândească o clipă că majoritatea românilor va considera un asemenea gest nu doar o chestie de prost gust, ci o adevărată insultă!

Am putea să considerăm această inițiativă „civică”, de „responsabilizare a populației”, drept o răzbunare măruntă a vreunuia care n-a uitat nici acum cum a luat el un patru la română că nu învățase „Luceafărul”. Adevărul este însă că trebuie să fim deosebit de atenți în această perioadă nu doar la virus, ci și la cei ce profită de actuala criză pentru a-și promova agenda prin orice mijloace.

Asistăm în ultima vreme la o campanie furibundă a ideologilor progresiști de a ne scoate din cap ideea de neam și țară, ca să ne putem alinia mai ușor nobilelor idealuri ale globalismului soroșist. Imaginea penibilă postată pe pagina de socializare a Poliției Române se poate interpreta drept o încercare de a mai săpa un pic la temelia românismului, semănând în mințile oamenilor ideea că Mihai Eminescu este un pericol de care trebuie să ne ferim. Nu, nu e o chestie pe care am inventat-o noi acum, treaba cu asocierea subliminală este bine cunoscută în industria publicității. În ultimele săptămâni, publicațiile de pe tot globul raportează plângeri uriașe la capitolul publicitate, pentru că nimeni nu dorește să-i apară reclama lângă poveștile de groază cu coronavirusul, tocmai pentru că în mintea cititorului se creează o asociere negativă. Exact așa cum se poate întâmpla atunci când îi trântești o botniță pe față lui Eminescu și îi spui omului să stea departe de el!

Am vrea să credem că postarea ofensatoare a poliției este doar o gafă a cuiva pe care atâta l-a dus mintea, dar experiența ne învață că astfel de gesturi nu sunt întâmplătoare. Prea s-au înmulțit cei care aruncă cu noroi în tot ce înseamnă cultura română!

Eminescu deranjează. Eminescu deranjează pentru mintea sa sclipitoare și dăruirea cu care a apărat ființa neamului românesc. Recitiți, vă rugăm, rândurile ce urmează și vedeți cât de valabile sunt și astăzi cuvintele marelui nostru poet.

„Vom avea de acum înainte dominaţia banului internaţional, o domnie străină, impusă de străini; libertatea de muncă şi tranzacţiuni, teoria de luptă pe picior în aparenţă egal, în realitate inegal. Şi, în această luptă, nu învinge cine-i tare, nobil sau eroic; învinge cel pentru care orice mijloc de câştig e bun, cel fără scrupul faţă de concetăţenii săi, cel pentru care orice apărare a muncii e o piedică pe care va tinde a o răsturna, pe cale legiuită sau pe cale piezişă.”

Nimeni nu poate să-i pună botniță lui Mihai Eminescu!

*Velea, esti normal la cap, sau ai febra 41? Ce fac nebunii astia nascuti ignari si ajunsi imbecili?
Sunt sau nu in subordinea ta?

https://bpnews.ro/2020/04/11/cine-i-a-pus-botnita-lui-eminescu/

ION spunea...

La varta de 80 de ani dementa e oarecum scuzabila.La varsta de 40-50 de ani,nu.Remediul,camasa de forta.

Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/ursula-von-der-leyen-este-posibil-ca-persoanele-in-varsta-sa-fie-izolate-pana-la-sfarsitul-anului-841675.html

Gigi spunea...

În atenția șfilor din MAI,a celor care intră pe Blog,și sunt sigur că intră ,despre faptul că unii polițiști,cei care au competență să aplice OM,să nu mai găsească nod în papură în ce privesc acele Declarații și să aplice amenzi.Eu nu zic să nu se aplice legea,departe de mine acest gând,dar atunci când se greșește la complectarea acelei declaratii nu trebuie neapărat să-i dai omului amendă să-l nenorocești,se poate aplica și un avertisment,scris sau verbal,e și aste o măsură legală,nu?
Știu că sunt și mulți tâmpiți care ignoră legea,dar un om al legii trebuie să discearnă cine o încalcă cu vinovăție.
Sancțiunea contravențională mai are rolul să determine pe cel ce a încălcat legea ca pe viitor să nu o mai încalce,nu să sufere el și familia lui,prin măsura luată.Deci,atenție mare celor îndrituiți,trebuie mult discernământ când se iau astfel de măsuri.

***La mulți ani,celor care.își serbează ziua numelui!***

Huhu Rezea spunea...

Ba, pardon! In vreme de stare de urgență, agentul constatator nu pierde vremea cu cei care nu vor să se documenteze și pleacă în oraș ca surda la oaste.
Exigență maximă!

Leon spunea...

In localitatile mici politistii cunosc pe majoritatea cetatenilor !
La prima abatere si eu sunt pentru un Avertisment oral/scris..!

Leon spunea...

https://www.gds.ro/eveniment/2020-04-11/amenzile-date-in-perioada-starii-de-urgenta-ar-putea-bloca-justitia/

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Pai, justiția nu s-a autoblocat?
Sunt curios daca le tare COVIDUL 25% din venituri!

M spunea...

Cred că în prima săptămână așa s-a procedat.
In plus se uită și la atitudine. Că la orice pedeapsă, dacă ești convins că omul a înțeles îi dai avertisment. Dacă vezi că tot el te jignește, bate câmpii că are dreptate îi dai dracului o amendă să se potolească!

Și eu sunt ca și stimatul Leon (și mulți alții) pentru exigență maximă!

Leon spunea...

https://www.antena3.ro/coronavirus/romani-germania-ceapa-verde-pandemie-566448.html

Leon spunea...

"Verbal (verbală), adjectiv
Sinonime: oral, spus, prin viu grai."
Procesele astea ar trebui Orale nu Scrise...:)).

Calinmihaib12 spunea...

..DOMNILOR: fiti RIGUROSI-pana la capăt:..pretindeti EXIGENTA tuturor autorităților- in EXERCITIUL FUNCTIUNILOR LOR: inclusiv la :LEGIFERAREA,stabilirea, recalcularea actualizarea si indexarea pensiilor militare..,=.."of"-ul pensionarilor militari= nu-i așa..?(.=.aceeasi RIGUROZITATE =sa existe si în cazul ..pensiilor civile..!, ba chiar mai mult =.. sa manifeste ACEEASI RIGUROZITATE MAXIMĂ ..in TOATE DOMENIILE vietii :social, juridic,economic, politic,..s.a.m.d..! ;daca se va realiza acest DEZIDERAT putem avea SPERANTA ..indreptarii TARII NOASTRE =ROMANIA= spre =NORMALITATEA = MULT VISATA..!

Leon spunea...

Speram sa nu fie nevoie :
https://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Anunturi/Anun%C8%9B%20nr.%202%20din%2027.03.2020.pdf

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/la-25-de-ani-se-credea-invincibil-am-crezut-ca-sunt-imun-la-coronavirus-pentru-ca-sunt-tanar-a-urmat-o-saptamana-de-infern_742154.html

BONIFATIE spunea...


Am onoarea!
Până nu vom lua „lumină” de la URSULA..., fata bună cu șase copii (a dracului cifra asta, ex.: „șase, vine șefu”!) care vrea prelungirea mandatului de arest la domiciliu pentru pensionari.
PROPUNERE pentru cei care, mai din viteză sau mai din mers, emit acte normative mai mult sau mai puțin cu respectarea prevederilor Legii nr.24/2000.
Se apropie sezonul cald.
Unii (nu toți) dintre guvernanți testează răbdarea pensionarilor și lansează tot felul de inepții, una fiind blocarea acestora în case până la calendele grecești.
LE FAC O PROPUNERE.
Foarte mulți pensionari locuiesc la bloc dar mulți dețin și case cu curte și grădină la țară care sunt sau nu sunt locuite, chiar în județe diferite. La fel de mulți au și rude care dețin autoturisme și, dacă nu dețin ei, pot fi transportați de către aceștia. Mulți dețin și animale de companie pe care le plimbă zilnic, de două/trei ori, în jurul blocului.
ÎN ACESTE CONDIȚII, AR FI IDEAL, inclusiv pentru o alimentație suplimentară și bio, pentru libertatea de mișcare a animalelor de companie dar și sub aspectul unui confort psihic prin acordarea unei posibilități mai mari de mișcare (curte, grădină), fără a fi obligați să părăsească locuința numai două ore/zi, și efectuarea unor munci pe măsura puterii lor, SĂ SE EMITĂ, de îndată, o O.M. PRIN CARE SĂ SE ADMITĂ PLECAREA DE LA BLOC LA CASĂ a pensionarilor, fără destinații intermediare, cu completarea în prealabil a datei plecării și a localităților de plecare și de destinație, pe ruta cea mai scurtă.
Astfel, pensionarii (care mai vor trăi) se vor întoarce la bloc peste vreo șase luni (octombrie/noiembrie) dacă nu au condiții ideale de locuit la țară în timpul iernii. Dacă va persista starea de urgență și în toamnă atunci se va completa declarația pe propria răspunde de întoarcere la bloc.
Riscul de a se infecta sau de a răspândi virusul este aproape inexistent din moment ce de la bloc se vor urca în autoturism și vor coborî direct în curtea casei de destinație.
Cu respect,

Viorel spunea...

Și totuși: Medicul Ioana Alexandroaie de la Maternitatea Botoșani critică dur reacția autorităților de la izbucnirea epidemiei („Joaca de-a viața”).
„Nu mai avem voci? Nu mai avem caractere, ci doar bufoni!? Nu mai avem minți capabile de a construi ceva valoros si durabil?Am avut tupeul de a nu-mi mai fi frica, atunci când am început sa înțeleg adevărata frică. Am avut tupeul de a încerca sa-mi schimb filtrele gândirii și a ale exprimării. Suntem nepregătiți? Nu. Suntem prost si fals pregătiți. Dar nu avem voie să ne exprimăm! S-a încercat recunoașterea neputinței sistemului de sănătate și a noastră, cei care îl reprezentam, si transformarea acestei neputințe și vulnerabilități intr-un avantaj! Nu s-a vrut! A se vedea planul alb.. S-au cerut discuții deschise și elaborări de planuri de organizare coerenta! Nu s-a întâmplat! Se trimit somații, se impun executări de ordine, se dau amenzi, se plătesc polițe, se ascut orgolii, se mâzgălesc hârtii…”
„Am tupeul sa mă întreb de ce au fost cenzurate si ignorate/minimalizate toate atenționările din ultimul timp; de ce au fost emise îndemnuri la exerciții, pregătiri și simulări false; am tupeul sa dau mai departe întrebarea altora "de ce se dorește înghețarea umanității din oameni prin criogenie sufleteasca; de ce se îndeamnă la obținerea pâinii prin violenta, prin demolarea controlata a sistemului economic mondial"?.
„Dar, eu, dr Ioana Alexandroaie, medic, prin pronia si îngăduința divina, în acest moment și în acest loc, la aproape 4 săptămâni de instaurare a pandemiei in drepturi depline și in pragul iminentei colapsului și în județul Botosani, am tupeul de a solicita, in continuare, poate intr-un mod autist, de la "autoritățile" - actori ai momentului, de la posibile alte autorități ascunse de frica, de la orice persoana competenta prin deschiderea mintii, comunicare, plan de organizare, atitudine asumata si responsabila, transparenta, si decizii coerente si argumentate prin dezbateri. Acest apel este însoțit si de refuzul public, al meu, ca om si ca medic, de a participa in mod voluntar sau impus, la o acțiune dezorganizata si haotica, disperata, din panica si frica, de CARPIRE, DOSIRE ȘI MINȚIRE într-un sistem politico-sanitar murdar, rupt, corupt, bolnav, mândru, virusat si infectat de orgolii si interese proprii, de răzbunări și crime”.

Iulian Mareș spunea...

tehnocrat,
La mulți și sănătoși
ani, cu multe bucurii!

Iulian Mareș spunea...

avia,
Sunt convins că în vară vom avea un aflux de turiști nemți, austrieci, italieni.. etc, care vor salva turismul romanesc, în C/partidă, că doar nu o fi fost așa de proști și autiști politic Președintele și Premierul încât să nu fi negociat asta pentru ROU, că doar mi-s români și patrioți 100%!
Eu kiar cred că HORECA noastră va ieși la liman prin mișcarea politică, extrem de abilă, a celor 2! Tu? Sper că ai aruncat în Cibin temerile nefondate!
Căci asa-i Solidaritatea în UE, nu?

M spunea...

Este o campanie internationala de a prezenta bancnote cu masca de protectie (nu botnita). Romania doar s-a raliat acestei campanii. Mi se pare ca americanii au folosit bancnota de one dollar cu G. Washington!

Romanismul e la locul lui!

Mai dau un citat din BPNews: "Coronavirusul are misie ideologica anticrestina." El este PROGRAMAT sa loveasca de paste si mai apoi de Craciun. 😂😂😂😂

M spunea...

Se pot supăra pe mine europenii blogului dar, cu permisiunea lui Huhurez zic din tot sufletul un
M#IE UE!!

Uniunea Europeană a aprobat pentru România suma de 3,3 miliarde de euro sub formă de ajutoare de stat pentru a ajuta economia pe perioada pandemiei de COVID-19. Portugalia a primit aprobare pentru sumă de 11 ori mai mare decât România, iar Polonia de 7 ori mai mult.

Același M#IE pe transmit și lui Johannis și lui Rareș Bogdan și întregului PNL și rezistenților.

Leon spunea...

Cei care au locuinte si la tara, pot pleca, in intervalul orar aprobat, bifand pct.4 din Declaratie..!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
La oral se califică mai multe parte din "fetițe"!

Iulian Mareș spunea...

Nu am prins ideea principală! M-ați pierdut pe traseu....

Iulian Mareș spunea...

Le vor lipsi confortul urban, prietenii, magazinul preferat, asistenta medicala, farmacia...etc

Iulian Mareș spunea...

Poliția a pus pe foto cu Eminescu, nu pe bancnota! Bancnota se intuiește doar
Dar de ce sa nu-i pună botniță lui Orban, că este viu, încă?

Calinmihaib12 spunea...

P.S.: Rigurozitate presupune -un domeniul pensiilor militare calculate ERONAT si prin ÎNCĂLCAREA LEGILOR ( dar nu se exclud- nici pensiile civile =aflate în situația celor militare..=ERONATE ) revenirea la LEGALITATE..!

Viorel spunea...

Domnule Calinmihailb, sunteți pe arătură. Când celelalte categorii sociale (din orice domeniu de activitate doriți) își vor desfășura activitatea în baza unui contract pe 9 ani în faza inițială, cu obligativitatea de a plăti perioada de școlarizare de la A la Z în cazul când încalcă acest contract (prin demisie sau din vina lui), când depui un jurământ pe bază de semnătură care va dăinui și după posteritate în M.O., când ești privat de cele 13 drepturi prevăzute de CR și preluate în Legea nr. 80/1995 (interzicerea sau restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți, art. 28-30), atunci să vorbiți despre legalitate, egalitate, exigență, pentru toți în egală măsură. Nu spun că celelalte categorii socioprofesionale trebuie să aibă de suferit în interpretarea eronată a unor legi, dar asta este problema lor nu a noastră, în plus de ei au grijă politicienii să le fie bine (ex. mai jos).
Când vine o persoană cu gândirea dumneavoastră și prin abuz în serviciu propune și modifică fără nici un drept Legea nr. 223/2015, când stabilește de la sine putere (probabil din interes pentru rude, prieteni, etc.) că pentru anumite categorii sociale (din care vă lăudați că faceți parte / “doctor” psiholog/psihiatru ?) salariile se dau în 2018 la nivelul 2022 (acum unii intră în C.M. / demisii), când domnii profesori primesc salariile de la 01.01.2020 mărite ci ¼ din nivelul anului 2022 iar diferența (nu cred că va mai fi posibil) în septembrie, care mai este părerea / atitudinea dv. Vorbiți despre normalitate (peste câți ani pentru că 30 au trecut) într-o țară condusă de oameni cu o gândire ca a dumneavoastră ? Unde ați fost până acum domnule Calinmihailb, în România, la cabinetul particular ? Comentați în dorul lelii, probabil nu ați trăit niciodată în sărăcie, ați fost un fel de „băiatul lui tata”.

Iulian Mareș spunea...

Nu cumva reptilienii? 😂🤣🙃

Viorel spunea...

Domnule Calinmihailb, în modul de calcul al pensiilor militare de către cele 3 CPS ale MApN, MAI și SRI, nu poate interveni nimic eronat decât din neștiință, cu intenție sau la ordin încălcând legea, pentru că baza și formula de calcul sunt simple și pe înțelesul tuturor (cine vrea să înțeleagă). Cine nu respectă legea și fură din banii pensionarilor, la pușcărie indiferent de grad și funcție, numai că atunci când unii/unele sunt chemați/chemate în fața instanței, „se dau loviți”. În comentariul dumneavoastră anterior: “pretindeti EXIGENTA tuturor autorităților”.
În calitate de pensionar militar (dacă sunteți), ce comentariu EXIGENT ați făcut dumneavoastră la adresa domnului ministru Ciucă (este o autoritate nu ?). Ați făcut ? Dacă da, când ? Dacă nu, de ce ? Ce bine e să predai lecții citind din abecedar.

Clawoodiu spunea...

https://www.armataromaniei.ro/blog/articles/view/275 asta este realitatea - In MApN pensia medie brută pentru vechime completă aflată în plata casei de pensii a MApN este de aproximativ 3.500 lei. Aproape 60% din numărul total de pensionari militari au pensiile sub această valoare medie. Doar 6% dintre pensionarii militari au pensii cuprinse între 7.000 și 10.000 de lei și aproximativ 2,6% depășesc pragul de 10.000 de lei lunar (în marea lor majoritate, foști magistrați militari sau foști aviatori). Adica Monica Tatoiu poate avea peste 10.000 lei/luna (dupa cum declara chiar ea), dar un fost sef SMG (functie de general cu 4 stele) sau de categorie de forte armate nu? Apropo, puteti da un link cu pensiile militare de ZECI DE MII de lei? Nu de la magistratii militari, va rog.

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
domnul este ironic de multe ori! Nu pleca pe fenta!
Am prins saracia din plin, cand aveam cele mai mici salarii m-am gasit si eu sa fac UNAP; aprindeam tigarea si fumam doar 1/2, mancam doar pranzul....mai aveam si 2 copii! Trenul nu era subventionat ca acum pt studenti, sau macar decontat, aveam cursuri si seara, in anul 2 am primit o prima si nu-mi venea sa cred okilor! Vorba necajitilor: ce nu te omoara, te intareste!
Insa ai mare dreptate: ai studiat pe loc de la buget, un nr de ani intorci investitia tarii, cu un 7-8-9-10% lunar din salariu, pt ca invatamantul ULD si USD nu este obligatoriu! Pt asta semnezi un contract si-l respecti fie ca muncesti in tara sau afara, la stat sau la patron!

ifrim spunea...

@Aurică cu trolerrul.Dacă este în derulare un război bacteriologic și există un prag de îndeplinit după imunizarea populației de care faci vorbire,dau drumul la altul care atacă creierul!

M spunea...

@Viorel

Da, camarade, asa este! In plus eu m-as conscentra si pe recuperarea prejudiciului.
Puscaria trebuie sa redevina un mijloc de coercitie nu o arma politica!
Dreptatea sa nu se imparta in functie de partid ci de infrcatiunea comisa!

M spunea...

Ce inseamna o tara care a intarziat cu luarea masurilor de siguranta si care a bagat sub pres situatia grava!
Izolarea s-a impus abrupt, oamenii nu au avut timp sa se pregateasca, s-au luat la bataie in fata magazinelor.
Politia a fost obligata sa intervina (fătălăii să se uite cum intervine o poliție dintr-un alt stat NATO!). S-a ajuns la lupte de strada, ministrul de interne si-a dat demisia dar nu a fost acceptata. Haos! Haos! Haos!

Aveti grija ce spuneti si ce faceti ca Romania nu are nevoie de asa ceva!!!

https://xn--presacurat-qgb.ro/2020/04/13/nebunie-in-turcia-vezi-imagini-ministrul-de-interne-demisioneaza-erdogan-nu-accepta-demisia-oamenii-au-iesit-pe-strazi-revoltati-de-gestionarea-dezastruoasa-a-starii-de-urgenta-s-au-batut-intre/?fbclid=IwAR2tzjZQtR7DiHbW2kdD6fQuwrWJaj9R9hZt6CgyPaQLNJ24QjctxN_8p_k

Iulian Mareș spunea...

Însă ei nu merg la sParaNgheL pt că nu au ... majuscule! Și nici pe Orban COVIDUL ci pe Erdogan...

Iulian Mareș spunea...

Voi studia problematica...

BONIFATIE spunea...


Este o problemă de rezolvat cu șoferul care are peste 65 de ani și trebuie să parcurgă cca 300 km în două ore (intervalul aprobat). Și pe o eventuală (că nu prea avem) autostradă media ar fi de 150 km/oră.

Iulian Mareș spunea...

Politica externă...0 barat la niște autiști!
Vai de capul lor...
Sper sa dea socoteala nu numai electoral!

Dan B. spunea...

Întreb, nu dau cu parul:
Dacă se identifică acea contaminare cu covid-19 prin radiografia pulmonară, nu-i posibil ca îmbolnăvirea să aibă cauze gazogene?
La un moment dat, o autoritate medicală, recunoscută internațional, a scăpat-o, în sensul că a zis despre o variantă modificată a gazului „sarin”. Iar acesta este cel regăsit, de regulă, în plămânii oricărui decedat din zona din zona de dispersie a STL.

Leon spunea...

Sa mareasca intervalul la 3 ore..:)).

M spunea...

@Iulian Mareș

Cu acțiunea "sparanghel" eu cred că pur și simplu cel care a organizat transportul a fost informat cu privire la planul de dispunere a filtrelor din seara respectivă și a transmis traseele in consecință.
Exclud teoria că mii de oameni (polițiști, jandarmi, pompieri, militari, pădurari, polițiști locali atât de execuție cât și de comandă de la toate nivelurile la care se adaugă și șoferii și cei transportați cu rudele lor) au primit o parolă și nimeni nu a ciripit ceva!!!!

La turci se vede ce înseamnă lipsa de comunicare și mai ales lipsa de încredere în autorități.
Știți că nu sunt fan PNL și Johannis dar viața și securitatea cetățenilor români pentru mine sunt deasupra preferințelor mele politice!

Huhu Rezea spunea...

@Bonifatie
Nu ai prea citit ordonanțele și nici răspunsurile la întrebări.
Unde scrie că te deplasezi la munci agricole sau dintr-o localitate într-alta numai intre orele 11-13?

M spunea...

@Clawoodiu

"Alexandru Arșinel primește o sumă de 30.000 de lei lunar drept pensie."
Cinste lui! Sigur nu a contribuit pentru ea. Are tot felul de indemnizații, scutiri și beneficii.
Să trăiască și să se bucure de ea!

Nu văd de ce un general nu ar avea o pensie de 3 ori mai mică decât Arsinel!!!

Iulian Mareș spunea...

Categoric că am glumit cu parola! Au primit ordin să-i lase să treacă! Cum să transporte oameni după ora 22.00 altfel?
sParaNgheLu este un fel de dildo vegetal? 😂👍🤣

Iulian Mareș spunea...

Nu. STL (solida/gazoasă/likida) sunt produse kimice de sinteza fara proteine, care distrug celule in mod direct, Ludovicul/COVIDUL este o molecula cu înveliș lipidic, cu un rest de ADN/ARN, ce se lipește de celula, pătrunde în ea și produce modificări. Prea bine nu am înțeles acea furtuna de răspuns a organismului, care ar face mai mult rău!
Sunt ceva site-uri care explică, însă o dau in genetică și microbiologie de te pierd de client!
De reținut că este o molecula fff mica mi nu un organism viu! STL atacă direct și sparg alveolele pulmonare sau celulele nervoase și paralizezi, mori axfisiat! Este suficientă o singura inspirație și poți merge liniștit la străbuni!
Poate avem un medic infecționist sau ATI sa ne explice mai pe înțeles!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Daca are 65 sau mai mult?
Vrei sa ne pensioneze dnat BAU la 75 de ani, pt că cei de 65 și peste îi apucă pofta de muncă? 😂🙃
Condițiile nu se cumulează? Ai peste 65 de ani uzi florile din ghiveci; poți pune grau, fasole și orz la încolțit pe tifonul umed, să le arăți nepoților rădăcini și tulpini de plante...

Iulian Mareș spunea...

M,
Arsinele, învârtitul ăsta, este eroul al revoluției cu rol hotărâtor, de aia o are mare!
Întrebat ce a făcut a răspuns: am stat in teatru multe zile!

Viorel spunea...

Vă prezentam zilele trecute comentariul de mai jos. Era vorba despre medicul militar de anestezie-terapie intensive Mihai MĂRGINEAN din Cluj.
MĂRTURIA unui medic militar de la Suceava detașat de la Cluj: Vom avea cu toții pierderi; pregătiți-vă pentru decizii grele. Citiți linkul în întregime: (https://botosaneanul.ro/stiri/marturia-unui-medic-militar-de-la-suceava-vom-avea-cu-totii-pierderi-pregatiti-va-pentru-decizii-grele/). Redau doar un mic fragment: “În armată ordinele se execută, nu se discută! Știe toată lumea. "Mâine plecați la Suceava" "Am înțeles! Să trăiți!" Oamenii din jurul meu s-au activat, am primit mesaje de susținere, și-au manifestat compasiunea și mi-au oferit ajutorul. Familia mea a acceptat cu greu și lacrimi ordinul. Dar mie nu mi-a fost frica nicio secundă. Voi deschide acum o poartă spre mintea mea de atunci - dincolo de poarta asta ați fi găsit același peisaj la multi anesteziști. Mi-am pus în bagaj toate șosetele - nu aveam de gând să pierd timpul spălând și uscând rufe - și cel mai important, mi-am luat cărțile. Sentimentul era că plec la un examen din sesiune dar la care nu are ce să-mi pice și să nu știu. La fel ca și ceilalți colegi ai mei, în ultimele săptămâni am studiat materialele publicate despre COVID-19”.
“Un medic militar detașat la spitalul din Suceava a fost confirmat cu Covid-19, el fiind transportat la Cluj, acolo unde a ajuns, cu un avion Spartan, și o asistentă medicală de la același spital, în stare gravă”.
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/medic-militar-detasat-la-suceava-infectat-cu-covid-19-o-asistenta-in-stare-grava-transportata-la-cluj.html
Să ne rugăm pentru sănătatea dânsului, a doamnei asistente și a tuturor celor ce trec prin aceste suferințe grele.

Leo spunea...

Aseara , Butoi T. cam lua in gluma covid-ul , spunandui "GUVID-ul" care ar fi un fel de guturai sau tarnafes.
Nu l-am mai auzit cam de multisor pe Milut , cum si ce este cu GUVID-ul asta .

M spunea...

@Iulian Mareș

Am înțeles.
Totuși cred că nu s-a procedat pe ordin pentru că ar fi știut prea mulți.

Mai repede văd o centralizare a poziției filtrelor "scăpată" către organizatorii transportului.
Șoferii nu sunt chiar avizați ORNISS. 😂 Așa că lor li s-a spus doar: te deplasezi pe traseul.....

Chestia cu ordinul înseamnă să fie dat ierarhic, concomitent în mai multe structuri și nimeni să nu scape o vorbă! EXCLUS! Dădeau de un nebun că mine pe care îl durea undeva și îi oprea pe ăia și mai chema și presa.

Repet: fratele meu a trebuit să facă un drum prin mai multe județe, a condus aproape 10 ore și nu a fost oprit și nici nu a văzut un filtru activ!
Da, erau mașini de poliție/jandarmi dar staționate, fără să facă verificări.
😂😂 Îți dai seama camarade că dacă mă mobilizează pe mine, cum nu prea au ce sa îmi ia, o să fie o veselie.... Sau crezi că aș lăsa să treacă un autobuz chiar și cu Johannis la volan!!😂😂😂😂

M spunea...

@Iulian Mareș

Da, și eu tot spun că se vorbește de lege "specială" numai despre anumite pensii.
Ori de câte ori o lege nu se aplică tuturor cetățenilor în mod egal aceea este o lege specială!

Dai 500 de euro la medicii care lucrează cu coronsvirusații? LEGE SPECIALĂ! Trebuie să dai tuturor românilor câte 500 de euro ca să fie legea "ordinară".

Calinmihaib12 spunea...

2. D-le VIOREL: te inseli(cam des..):si tragi concluzii false,și, ca sa te citez:.. chiar o iei pe armătura..!. Eu sunt dintre medicii militari FARA cabinet medical privat,care NU A LUAT MITA IN TIMPUL ACTIVITATII, care MARE ATENTIE: NU A PUPAT MANA POLITICIENILOR sau a ..șefilor mai mici sau mai mari,SI NICI NU AM SFATUIT PE CINEVA SA FACA PLECACIUNEA..! Am trăit din solda MILITARA FURATA =din 1999,cu PROBE(!), acum traiesc din pensia militara FURATA = DELIBERAT =si ASTA:=..de CONTABILII din M.Ap.N...etc..=FURT PROTEJAT DE JUSTITIA ROMANA-cel puțin.. până în ETAPA ACTUALA! 2.Nu v-am acuzat de NIMIC, am spus că avem scări de valori diferite,ceea ce e ALTCEVA..!3.Cred ca citiți și nu înțelegeți, sau
daca intelegeti,din motive care - va privesc - RASTALMACITI..cele citite...!Eu nu "gandesc "ca politicienii, pe care politicieni: nu- i " intereseaza" VIETILE noastre..!3...Si pt.ca te îndoiești de CALITATEA mea, daca ai curiozitatea si răbdarea necesară (mai ales in calitatea de militar cu specialitatea- de CONTABIL (?).=daca am inteles bine, te rog sa citesti legea 138//1999 cu modificările ulterioare..= a salarizării militarilor.., nota 4 din subsolul anexei 1(..cu coef. de functie) nota formulată PERVERS..?!! de ""gânditorii""...NOSTRII..,SURSA DE FURT= din șoldele lunare brute .=.ale TUTUROR MEDICILOR MILITARI cel putin din dec.1999 SI PANA IN PREZENT..!++. FURTUL GRADULUI,++ FURTULSOLDEI DE COMANDA...!...etc. ..IN concluzie: cum poti -macar -SA GANDESTI - ca "GANDESC ca cei care PUR SISIMPLU =DE ANI DE ZILE = SE FAC CA NU VAD,..NU AUD,..,NU CORECTEAZA...,FAC LEGI PERVERSE = cu INTELESURI= LIBER INTERPRETABILE= cu MENIREA - IN FINAL: DELIBERATA= SA PERMITA ==FURTUL..!!P.S.: daca ai posibilitatea sa vezi si un formular de FISA DE PENSIE, model tipizat in vigoare - în anii 1999-2010,pe legea pensiilor 164/2001 si sa vezi: cum se calculează sporul de la lit. "c".= MARE ATENTIE la el,COROBORAT cu amintita nota 4 ,invocata mai sus..!

Viorel spunea...

Domnule Calinmihailb, sincer îmi vine greu să mă întorc în timp să stau să caut pe google o Fișă de pensie de acum 5-10 ani în urmă și anexe la aceasta. Nu v-am acuzat de mită sau că ați pupat mâinile (dv. ați spus) politicienilor. Sintetizând cele 2-3 comentarii ale mele versus ale dumneavoastră (în special ultimul din care am dedus că în întreaga dumneavoastră activitate și a colegilor ați fost jecmănit financiar și din soldă / activ și din pensie / pensionar), vă întreb, cînd politicul a transformat în proporție de 75% funcțiile militare (medici, asistenți) din Spitalele Militare în funcții civile care a fost atitudinea dumneavoastră și a colegilor ?
Când în 2018 salariile personalului medical din M.S. au fost stabilite la nivelul anului 2022, care a fost reacția medicilor militari. După aproape 2 ani de intervenții s-a emis (nu rețin lege sau O.U.) prin care le dă posibilitatea medicilor / asistenților militari să opteze la salariile civile. Apreciez personalul medical pentru că din punct de vedere al sănătății, ei sunt mâna Domnului, mâna care dă (maternități) sau salvează vieți (săli de operație, etc.). Citiți comentariul meu de astăzi, al treile de la al dumneavoastră în sus. “Medicul militar de anestezie-terapie intensive Mihai MĂRGINEAN din Cluj”.
Reiau ultima întrebare: „În calitate de pensionar militar ce comentariu EXIGENT ați făcut dumneavoastră la adresa domnului ministru Ciucă (este o autoritate nu ?). Ați făcut ? Dacă da, când ? Dacă nu, de ce ?” Eu nu sunt pe scara dumneavoastră de valori (un medic, este totuși un medic și merită respect) și totuși am dat M.Ap.N. în judecată, am scris domnului Teodorovici, Leș, Turcan, Ciucă, tovarășei de la CPS, cu sau fără rost dar am scris. Sunt mulțumit sufletește chiar dacă am primin răspunsuri gen „Altă întrebare”. Vă urez o noapte bună.

Viorel spunea...

Oare în ce țară trăim Domnule Calinmihailb ? A căzut de pe scară și și-a rupt piciorul, din cauza hemoragiei interne după 2 ore moare.
“O femeie de 48 de ani, de profesie asistentă, soția unui preot, a murit într-un mod cu totul absurd și revoltător. Femeia trebuia operată de urgență. După două ore a murit. Situația este cu atât mai gravă cu cât spitalul județean a anunțat după deces că femeia era infectată cu COVID-19.” (încercare de mușamalizare pe față).
https://botosaneanul.ro/national/preoteasa-lasata-sa-moara-cu-zile-medicii-au-amanat-operatia-de-frica-covid-19-femeia-nu-era-infectata/

Iulian Mareș spunea...

De medicul acela, ATI-st era vorva, caci au fost detasati mai multi la Suceava?

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
acuzi omul degeaba! Ce voiai sa faca atunci cand s-au redus functiile militare in SM? sa scrie proteste pe FB, ca dobitocul ala de agent care de 7 ori nu a reusit la examenul pt ofiteri, Godina?
Sa intre in protest ca magistratii?
Ti-as spune mai multe, insa unii pot interpreta ca lauda de sine.....

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
il poti combate? Ciolacu nu-mi este simpatic!!! ...insa...:

"Marcel Ciolacu îi dă o replică dură lui Florin Cîţu, cel care a afirmat că liderii de partide care nu vor să voteze decretul de prelungire a stării de urgenţă "sunt nişte criminali". Cîţu se referea la Ciolacu, Ponta şi Tăriceanu.

"Pentru vremelnicii care conduc astăzi România, luați o foaie de hârtie și notați. Iată ce reprezintă o crimă asupra poporului român:

- crimă este să lași pe drumuri peste 1 milion de români și să-i pui apoi să plătească dobândă la dobândă, dacă vor să își amâne ratele. Să lucrezi pentru profitul prietenilor și nu pentru INTERESUL SUPREM al cetățeanului, așa cum ai jurat – tu, SLUJBAJ AL STATULUI. ASTA E CRIMĂ!

- crimă este să știi că în fiecare oră se închid 90 de firme în România și tu să blochezi la Curtea Constituțională tocmai legile care ar fi salvat IMM-urile, dar și locurile de muncă. ASTA E CRIMĂ!

- crimă este să risipești 35 de miliarde din ianuarie până acum, să toci aproape toată rezerva din buffer, să împrumuți miliarde de euro și ACUM să nu acorzi nici cel mai mic ajutor firmelor și populației afectate de criză. ASTA E CRIMĂ!

- crimă este să dai ZERO LEI în majoritatea județelor administrate de PSD pentru achiziția de echipamente de protecție, teste și aparate medicale. Asta e politică meschină, nu este grijă pentru oameni. Pe oameni te răzbuni, nu pe PSD! Iar ASTA E CRIMĂ!

- crimă este să lași medicii să devină carne de tun in fața virusului, în timp ce tu și sleahta faceți achiziții de milioane și milioane de euro cu tot felul de buticuri obscure. ASTA E CRIMĂ!

- crimă este să te folosești de necazul unor oameni pe care îi scoți din carantină să-i plimbi prin toată țara și apoi să-i trimiți la muncă peste hotare. ASTA E CRIMĂ!

- crimă este să-ți bagi joc de pensionari și să le spui că pentru ei nu sunt bani. Să te joci cu viața unor oameni în etate care ți-ar putea fi părinți... ASTA E CRIMĂ!

Și da, cel care fuge ca un laș din Parlament, atunci când virusul era deja în România, pentru că prioritatea sa și a partidului său erau anticipatele, da, ACELA ESTE UN CRIMINAL!

Iar cea mai mare CRIMĂ pe care o comiteți zi de zi este să nu testați populația! Să vă bateți joc de români, mintindu-i și ascunzându-le adevărul! Da, voi sunteți CRIMINALI! Și, da, veți plăti pentru toate acestea!", transmite liderul PSD, Marcel Ciolacu."

Iulian Mareș spunea...

dan B.,

mai adaug explicatiile unui doctor:

<>

M spunea...

Un caz clar de incalcare a OM!

"Un fermier a fost amendat pentru ca nu avea ora trecuta pe declaratie. El mai fusese oprit de un filtru care insa ii daduse drumul!"

Realitatea de fapt:
Fermierul era din Săcălaz.
Primul filtru care l-a oprit a considerat ca acesta se deplasa catre teren pentru a "lucra pamantul (insamantare)"
Al doilea filtru l-a oprit la aproape doua ore gasindu-l in municipiul Timisoara. Al doilea filtru a considerat ca in Timisoara e greu sa ari sa sa insamantezi si ca "fermierul" s-a abatut nepermis de mult de la traseul declarat asa ca l-a amendat!
Pentru a obtine efectul dorit "fermierul" s-a plans ca a fost intrebat de sapca.... scuze ... de ora dar a evitat totusi sa precizeze ce avea lucratul campului cu plimbarea prin Timisoara!

Prins cu minciuna. "fermierul" a schimbat postarea initiala.

A afirmat apoi ca de fapt se ducea in Dragoeisti.

Apoi iar a schimbat declaratia zicand ca aveau niste birouri in Timisoara catre care mergea.

Inca o incercare a fost ca de fapt mergea dupa piese de schimb.

Apoi iar a schimbat versiunea: ca pur si simplu traversa Timisioara.

Iar in final spune ca a devenit agitat (poate ca l-a injurat pe politist ca el nu trebuie sa dea socoteala ca e platit din banii lui.... stiti tampeniile obisnuite ale celor prinsi incalcand legea!)

Felicitari politistului care a fost corect!
Respectati legea si nu o sa aveti probleme!

Calinmihaib12 spunea...

DOMNULE VIOREL: 1. Se pare ca nu te-ai supărat prea tare pe mine ..asa cum vad ca rezultă din aceste 2 ultime răspunsuri...!(FOLOSESC "tutuiala" - nu din aroganta sau lipsa de respect,ci pur și simplu din nevoi de scriere pe tastatura = cu caractere cam mici ale "device"-ului meu.Sa stii ca eu n- am pomenit de "pupatul mâinii politicienilor" in comentariile mele ..,dar acum nu asta e problema noastra.Incep sa-ti raspund la comentariul cu sotia preotului,de profesie asistență medicală moartă după un accident ,DUMNEZEU S-O ODIHNEASCA ! Eu nu stiu cazul, si n-am inteles daca a apucat să fie operată sau nu a fost operata..,cauza morții e greu de stabilit ..dupa datele anunțate sumar la tv..! ..si mai e ceva: ..chirurgii ortopezi: mie nu-mi vine să cred că au "amânat" operația de teama virusului..!.2. IN legea salarizării unitare 153/ 2017 , în capitolul/ anexa privind salarizarea personalului militar din sistemul OPSNAJ e mentionata alternativa
medicilor militari sa renunte la solda si sa aleaga salariul de medic civil, dar pensia se va stabili in baza legislației pensiilor militare.3 D-le VIOREL: ..cand am pomenit de " scara de valori" eu nu am inclus in ea persoane,( eu -ca om si ca medic= nu am prejudecăți "sociale": ci valori morale.=dacă mai sunt oameni care sa "aprecieze".. ASTA..!.4. Prin anii 2002 anumite funcții de medici militari din spitale militare au fost transformate în funcții civile ,transformare care (eu eram medic de unitate in acea perioada) a avut următoarele efecte:medicii militari au îmbrăcat haina civilă, cei care au întrunit condițiile = s-au pensionat,evident anticipat,cu o pensie mai mică decat cea =de limita de vârstă , au fost puși în situația să mai dea inca o data examen pentru ocuparea postului pe care - anterior- îl OCUPASERA PRIN CONCURS..etc. si cred ca AU PIERDUT SI LA SALARII...! Acești medici erau primii- care "puteau"-vorba vine -să aibă vreo "reacție"..in caz de nemultumire...! dar in contextul de atunci- cand U.M.-urile se desființa,armata se "redimensiona" -ce era ALTCEVA de ales:sa "pleci" sau sa "ramai" - în "NOILE CONDITII..!? 5.Despre justitie: mi-am CAM spus "parerea", dacă revezi comentariul meu: poti să-ți faci o imagine despre "parerea" mea:APARA FURACIUNILE C.P.S./M.Ap.N.(..cu PROBE..!!).IN final:iti spun ca eu nu mi-aș PIERDE TIMPUL cu acel TIP de politicieni ,tip care nu vede ALTCEVA DECAT PROPRIUL INTERES..calcand pe suflete și ..cadavre..!

Viorel spunea...

Or fi fost detașați și alți medici militari, dar singurul medic detașat de la Cluj de care știu și care m-a impresionat prin interviul dat (motiv pt. care am și comentat partial, postând linkul însă) este medicul militar de anestezie-terapie intensive Mihai MĂRGINEAN .
Echipa de conducere a Spitalului Județean de Urgență din Suceava este formată din col. medic Daniel Ionuţ Derioiu – manager, lt-col. medic Dinu Chioralia - director medical, lt-col. Cristian Mihoci – ofiţer de stat major şi mr. Bebi Lupaşcu – ofiţer de logistică, se arată în comunicatul MApN.
Un detașament de 70 de militari din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman” va avea, începând de vineri, misiuni de decontaminare și dezinfectare a spitalului și împrejurimilor, dar și a căilor rutiere, a precizat col. Oliver Anghel, purtător de cuvânt MApN. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/armata-a-preluat-conducerea-spitalului-judetean-de-urgenta-suceava-1286033 (03.04.2020)
Ionel Oprea, generalul chirurg numit secretar de stat în Ministerul Sănătății și trimis la Suceava pentru a prelua conducerea spitalului. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/conducerea-militara-a-spitalului-din-suceava-a-decis-ca-tot-personalul-sa-intre-in-carantina-institutionalizata-1287670 (07.04.2020)

Viorel spunea...

Un singur lucru putea lace Domnule Calinmihailb sau colegii dânsului. Când un politruc venea la spital pentru o operație la apendice (ex.), trebuia să-i scoată un rinichi. Sub anestezie oricum nu știa ce i-a scos (ca o glumă, la externare i l-aș fi dat la pachet pentru gustare). Domnule Iulian Mareș vă dau dreptate că nu putea face nimic atunci când politicienii decid, totuși poate vă aduceți aminte dând timpul înapoi, în Ardeal, nu mai rețin exact cine, adică dacă S.G.P. sau tot personalul de la commandant în jos din mai multe U.M. au spus sau poate chiar au intrat în grevă (nu mai rețin perioada și motivul exact). Știu doar că umblau ofițerii de contrainformații ca potârnichile prin unități (eram 10) testând pulsul și moralul personalului.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, domnul Ciolacu prin cele prezentate are perfectă dreptate în problemele prezentate, totuși dând timpul înapoi (vorbind de cămașă și palton) partidul dumnealui deși a fost la putere, a avut și are majoritate, ne-a omis în ultimii 4 ani din agenda dumnealor (suferim din partea dumnealor/LOV) inclusiv din comentariul acesta (se referă la anumite categorii, armată, poliție nu există).
A mai omis două lucruri: - DE CRIMĂ se face vinovat și liderul deputaților PNL domnul Florin Roman prin atacarea la CCR a legilor PSD privind amânarea plăților la rate și a utilităților foarte avantajoasă și necesară populației;
- DE CRIMĂ se fac vinovați și judecătorii de la CCR care având prea mult de lucru cu pregătirile înainte de sărbători, judecă constituționalitatea / neconstituționalitatea acestor legi pe 06.05.2020.
Băncile au postat platforma program de amânare a ratelor. Populația deja a completat aceste cereri în condițiile OUG nr. 37/2020 care vor fi aprobate la foc automat pentru că băncile nu știu ce hotărâre va lua CCR, iar varianta PSD le este defavorabilă din punct de vedere financiar. Dacă vor fi constituționale legile PSD, ce fac atunci debitorii (populația) cu ratele amânate și deja aprobate ? Aștept o sugestie de la specialiști. CCR trebuia să judece în regim de urgență această contestație, dar ei au fost tot timpul cu puterea, legile vor cădea, le vor rămâne pensile însă.

Viorel spunea...

Domnule Calinmihailb, eu nu pot să mă supăr pe foști sau actuali colegi de muncă / pensie pentru că am trăit și muncit după aceleași regulamente militare și am suportat cu toții aceleași privațiuni (cu unele excepții ale unora). Poate uneori interpretez sau înțeleg greșit comentariile unor colgi și ripostez ca reacție de moment, dar sufletul meu și felul de a fi este ca o flacără de chibrit, acum m-am aprins, peste 10 secunde revin la normal (cu regrete uneori pentru cele comentate, dar faptul este consumat).
Aș avea o mică observație referitor la desființare, reorganizare, transformare a Spitalelor Militare. Aceste spitale nu aveau ce căuta în proiectele politicului și a MApN pentru reorganizare. Erau și sunt obiective strategice cu un statut și rol bine definit. Politicul a vrut să-și angajeze soția, copilul (bătut în cap), rudele, etc.
Cât despre pierderi din punct de vedere financiar sigur au pierdut, diferența de bani la Norma de hrană dintre un militar și P.c.c. (personal civil contractual) cât ți contravaloarea banilor pe echipament, contravaloare foi de drum, dar în primul și celmai important rând, PRESTIGIUL DE MEDIC MILITAR.

M spunea...

@Leon
Ati postat: https://m.dcnews.ro/agricultor-aberatie-pentru-oamenii-de-peste-65-ani-modificare-urgenta-trimisa-lui-vela_742667.html

Am verificat si eu!

"Art. 3. – Circulația persoanelor prevăzute la art. 2 (persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani - n.m.), în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole."


Deci? Care e problema? Ati gasit dumneavoastra altceva? O alta reglementare?

Calinmihaib12 spunea...

D-le VIOREL: SPITALELE MILITARE:in anii 2002-2004 .(.si inca mai tarziu..) au fost redimensionarea din mai multe motive, (in contextul "pregatirilor" pt. intrarea în N.A.T.O.): reducerea efectivelor militare,desfintarea incorporarii obligatorii a tinerilor militari in termen,..s.a.m.d....si nu-de neglijat -presiunea publica intensă privind scaderea cheltuielile financiare in acest domeniu =al apărării naționale..
!

Viorel spunea...

Domnule Calinmihailb, mi-am permis să comentez mai dur și nepoliticos la adresa dumneavoastră crezând că sunteți un tânăr “biban” pensionar militar cu aere de atotștiutor. M-am înșelat. Pentru a vă răspunde, chiar dacă se supără domnul Huhu Rezea că mă repet pentru a nu știu câta oară vă precizez următoarele: 1989=330.000 (miitari / civili), perioadă preaderare NATO=110.000 (90.000 / 20.000), aderare NATO 2004=90.000 (70.000 / 20.000) pe hârtie (adică în state). Primul Batalion experimental tip NATO înființat la Galați (U.M.01552) cu încadrare și dotare 100%. Program draconic verificat de colonei și generali de la București 24 din 24 aproape zilnic pe o perioadă de 6 luni. Trece examenul cu brio, modelul de batalion înlocuiește fostele Regimente și se extinde în toată Armata Română. Singura instituție bugetară Domnule Calinmihailb care în perioada 1990-2004 (14 ani) a scos din sistem prin restructurare (foarte puțini pensionați la termen) un nr. de 240.000 de militari / civili. Pentru ce mai trebuiau restructurate Spitalele Militare ? Eliminarea serviciului militar obligatoriu a început cu data de 01.01.2007. Ce făceau celelalte instituții ? Creșteau numărul bugetarilor și acum ne atacă pe toate fronturile. În afară de Armată (ca instituție) cine ne mai reprezintă ca țară și popor în exterior ? Încă un amănunt și termin deși aș avea multe de spus dar supăr gazda în Săptămâna Mare / Patimilor și nu vreau. Punerea în aplicare a O.U.G. nr. 7/1998 nu s-a făcut cu fonduri integrale (România=prea puțin) alocate de la bugetul statului.

Calinmihaib12 spunea...

NO COMENT: azi:14.apr.2020 ,ora:19,07=G.M.T.:=MORTI în :2020 (3 luni,14 zile:
139.752 =GRIPA
Sursa: worldometers.info
125.145=CORONAVIRUS COV 2(=COV.19)

Calinmihaib12 spunea...

D- le VIOREL: ..atunci ,ERAM in sistem (până în 2004) si contemporan cu evenimentele...descrise..; cat priveste ..."bibaneala"..., la pensionarea FORTATA( aveam peste 50 de ani, funcționa "ghidul carierei militare", functiile de medic militar s-au micsorat= în "statele de org..." astfel ca la gradul si functia mea= nu "prea" mai erau locuri...etc.asa ca singura "alegere" era pensionarea..!

Calinmihaib12 spunea...

P.S. .".apropos" de batalioane experimentale:..la ARAD: cam de prin 2001 -2002 era in functie batalionul mixt romano-maghiar...!

Leon spunea...

Era o nemultumire a unui pensionar: "Desi in ultima declaratie pe proprie raspundere scrie ca ai voie si peste 65 ani sa te deplasezi la lucrari agricole, precizarile Grupului de Comunicare Strategica spun ca ai voie numai daca venitul agricol e singura sursa de existenta. Actele de proprietate nu ajung pentru genialii urmasi ai lui Mos Teaca pusi sa controleze soselele."

Iulian Mareș spunea...

Trebuie sa faci si dovada: acte de proprietate!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/gheorghe-piperea-a-gasit-bomba-din-decretul-semnat-de-klaus-iohannis-pentru-prelungirea-starii-de-urgenta_1453429.html

M spunea...

@Leon

Lasati ce a zis "un agricultor".

Ideea peste tot este de buna credinta. Introducerea prevederii respective a fost explicata prin necesitatea de a se produce, de a se obtine venituri, dar NU a limitat la asta.
Daca doriti un exemplu este cel dat de "asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice". Daca ma duc sa imi cumpar un sifonier este o necesitate de baza?

Uitati aici citatul exact:
"Conform Ordonanţelor Militare nr. 3 şi nr. 4 este permisă deplasarea persoanelor, fără a fi specificată o distanţă anume, pentru activităţi agricole. Această excepţie a fost introdusă, în principal, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli şi al persoanelor care obţin din activităţile agricole unicul sau principalul venit şi nu pentru a fi folosită ca pretext pentru a efectua deplasări de către orice persoană care are în proprietate un teren", a anunțat GCS.

Eu nu am gasit o precizare (sub forma unui citat exact nu a unei interpretari) in care sa spuna "EXCLUSIV PRODUCATORI AGRICOLI SAU PERSOANE CARE OBTIN DIN ACTIVITATI AGRICOLE UNICUL SAU PRINCIPALUL VENIT". Daca ati gasit asa ceva mi-ati fi de mare ajutor daca mi-ati indica sursa!


Repet, e vorba de buna credinta!
Daca ai in masina o sapa si poti face dovada ca detii un teren este una iar daca ai pus gratarul de mici si ai o lada de bere este cu totul si cu totul alta!

M spunea...

Pentru ca anticipez un val de dezinformare cu privire la protocolul dintre BOR si MAI precizez ca vor fi practic DOUA momente.

1. Impartirea pâinii binecuvântate, în formă de mici prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită Paști.
Se va face similar cu organizarea la centrele comerciale - coada cu minim 1,5 m, oameni de ordine ai bisericii si personal MAI de supraveghere. NU vad de ce este permis asta la Carrefour dar la o biserica ar fi mai periculos!!!!
Pentru cei care nu se pot deplasa distribuirea se va face prin voluntari - similar curierilor. NU vad de ce Glovo ar fi OK dar curierii de la biserica ar fi mai periculosi!!!

In plus, prin exceptie, BOR a decis ca azi impartirea prescurilor sa se faca 3 zile pentru a evita aglomeratia. Asta inseamna sa ai biserica independenta si autocefala!

2. Impartirea Sfintei Lumini se va face sambata incepand cu ora 20:00 prin voluntari care merg pe strada/ulita iar credinciosii vor iesi la poarta (o persoana) sau in fata blocului respectand distnta de 1,5 m. In plus vor fi candele cu lumina in posturile fixe ale MAI si tot acestia vor duce lumina si in zonele carantinate, punctele de frontiera etc.

Practic se respecta absolut toate principiile de preventie de pana acum si toate ordonantele militare. Ca se supara ungurii ca ei au avut deja Pastele.... ca se supara LGBTQ ca face biserica ceva... ma doare fix in ....

Iulian Mareș spunea...

Exact...
El și Carmen au stat autoizolati...

M spunea...

@Iulian Mareș

😂 Nu am nimic cu ei.

Eu sunt creștin ortodox și vine cea mai mare sărbătoare. Am respectat și respect TOATE prevederile OM (intrând chiar în conflict apărând camarazii aflați în stradă) dar dacă mă lasă să mă duc la magazin de ce nu mă lasă să mă duc la biserică?
Că se supără Coarnă? Poate nu e clar dar poliția RESPECTĂ LEGEA nu o creează!
Acum e Coarnă pe B1. Dacă mai flencăne mult mă pierde și pe mine de apărător.