Un produs Blogger.

sâmbătă, aprilie 04, 2020

Dacă nu-i omoară virusul, mor de foame

6 comments
După o lună de izolare, mulți italieni au rămas fără mâncare și fără bani, viața lor depinzând de mila trecătorilor invitați să pună merinde în cosurile care atârnă de la balcoane. 

"Sute de coșuri de nuiele împletite atârnă de la primele ore ale dimineții și până la amiază pe străzile înguste din orașul italian Napoli. Sunt strigătele mute de ajutor ale bătrânilor închiși în case, ale italienilor aflați în izolare sau în carantină. Virusul ucigaș a îndoliat întreaga națiune și nimeni nu mai îndrăznește să iasă pe stradă. Lumea cerșește mâncare de la balcoane, coborând cu o funie coșurile de nuiele. Lipesc de coș un bilețel pe care scriu de ce au nevoie sau își atașează numărul de telefon în speranța că va trece cineva pe sub balconul lor și le va da ceva. Majoritatea și-au epuizat proviziile, nu mai au nici un ban și nu au la cine să apeleze. Nimeni nu mai vizitează pe nimeni de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. ”Suntem cu toții în aceeași barcă și mergem în aceeași direcție”, a declarat pentru Euronews Angelo Picone, de la balconul casei sale. El a avut noroc ieri. A primit o pungă de paste făinoase, un sos de roși și o bucată de parmezan. Mai avea niște prosciutto în congelator așa că va avea ce mânca următoarele trei zile. Luni, va coborî iar coșul în stradă și va spera că un trecător își va face milă... De la al Doilea Război Mondial și până azi, nici un italian nu s-a mai umilit în halul ăsta..." 

6 comentarii:

Mihai spunea...

Din pacate am urmat pas cu pas gintă latină in aceasta aplicatie.
Nu stim la ce rezultat se va ajunge dar parca teutonii s-au distanțat si aici de acest model.
Pe masura ce se vor face testări situatia se va complica si la noi.
Posibil ca spitalele sa fie depășite. Prelungirea stării de urgență poate duce la situatii socio-economice complicate .
Atât guvernanții cat si opozitia ar trebui să chibzuiazca bine la cheltuită banului public in aceasta perioada. Se pare însă că interesele electorale primează inca.
O femeie care s-a intors la munca in Germania spunea pe aeroport inainte de a urca in avion ; " Cat timp nu am bani mi-e totuna daca mor de foame sau de virus".
Cat de curând ,in lipsa de bani ,o vor urma si altii.
Daca in aceasta situatie nu va exista unitate in deciziile politicienilor nu-i exclus sa se ajunga la situatii critice pentru o buna parte a populației.

Fost parasutist spunea...

Dac-o mai tinem asa vreo 2-3 saptamani,la noi ar putea fi si mai rau.

Alex spunea...

Initial unii care.mai aveau provizii mai multe ,puneau in cosuri si le lasau jos.Cei mai necajiti ,fara venituri isi mai luau din ele cele necesare,fara a exagera.Acum tot cu aceste cosuri vecinii se pot ajuta intre ei fara.a intra in contact direct.Un gest frumos care la noi nu ar.merge nici o zi.Gasti mari de fomisti ar disparea cu cosuri cu tot.

Iulian Mareș spunea...

Vezi cu protestele ad-hoc...
Platesc bine! :))

CEZAR spunea...

Curvele ..cum se descurca ....curvele ??

Iulian Mareș spunea...

Care au pește sunt in șomaj tehnic!
Tu, pe cont propriu, o duci nașpa....