Un produs Blogger.

luni, aprilie 06, 2020

Epidemia coronavirus va slăbi când graficele vor indica valori descendente

48 comments
Deocamdată, valorile sunt ascendente.
Situația instant, pe țări, AICI
Graficele, vizând România, completate la zi, pot fi urmărite  AICI
Atenție la frecvența pe grupe de vârstă în Romania






48 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Situația este disperată în Frața.
Puteți observa pe site-ul indicat în topic că, astăzi, au avut peste 1000 de decese.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Niky spunea...

Poate vine mai repede caldura aia mare,sa îi reducă contagiozitatea si poate chiar sa dispară.De săptămâna viitoare apar temperaturi si de 22 grade C pe zi.Sa vedem cum va reacționa virusul.

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHUREZ:e"complicat" sa accesam site-uri care: MAJORITATEA CER TOT FELUL DE"ACEPTARI" si "PERMISIUNI" DE INTRUZIUNE IN TELEFOANELE NOASTRE, ..cum ar fi si acest site :"hot news"..??!, mai ales că PUTEM OBTINE ACEEASI INFORMATIE accesand ALTE SITE-uri= DIRECT,..FARA "CONDITIONARI.."..!
Privind: Graficele si dinamica bolilor..am scris mai devreme un exemplu de site -in care vad - si la ora ..sa zicem 03.00 din noapte,IN TIMP REAL..!situatia principalelor cauze de ..boala, moarte: in diferite țări...!Sper sa nu te superi..pt.ASTA...!

Calinmihaib12 spunea...

Multumesc pt...deschidere..!si..BUNA CREDINTA..!

Iulian Mareș spunea...

avia,
depinde cat oferă "Reichul Nr 4"!
Ce este înseamnă "la nivel înalt"? Știam că este samsar de imobiliare nu de medici.... al treilea

Iulian Mareș spunea...

Vi se pare ca aici este racoare la aceasta data?

Iran
Confirmed: 55,743
Deaths: 3,452
Recovered: 19,736
Active: 32,555

Iulian Mareș spunea...

Iata sumare, dar importante explicatii despre boala SARS-COVID 19:

https://www.avantaje.ro/articol/cum-evolueaza-simptomele-in-cazul-unui-pacient-infectat-cu-noul-coronavirus

Iulian Mareș spunea...

Va dati seama ce au ales romanii?
"Klaus Iohannis a fost întrebat, în cadrul dezbaterii „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă”, de ce în Anul Centenar nu a fost organizat un referendum cu privire la Unirea României cu R. Moldova, iar președintele României a răspuns că „atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla”.
Întrebare: „De ce nu s-a făcut în Anul Centenar și de ce nu s-a încercat nimic? Doar numărul doi a vorbit ceva, însă foarte neclar, și nimeni nu a încercat să facă ceva, un referendum. Parlamentul, sunt convins, nu va vota niciodată această Unire și de asta vă întreb pe dumneavoastră de ce şi când va fi posibil să facem acest referendum, să ne unim cu Moldova?”. Răspunsul lui Klaus Iohannis: „Atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla”.Menționăm că istoricii de la Academia Română au demonstrat că pe ambele maluri ale Prutului locuiește același popor, român, divizat pe moment în două state."
Cu mult, prea mult tact a venit si replica:
"Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, în Anul Centenar: *Moldovenii ne-au dat cea mai profundă lecție de românism! Sacrificiul Moldovei și al moldovenilor a născut România și pe români. *La 24 ianuarie 1859 nu s-a unit Moldova cu Țara Românească, ci s-au unit două țări românești împreună. (.0 Moldova era o țară la fel de românească precum era și
Valahia. La 1859, s-au unit Moldova și Țara Românească prin voința națiunii române și cu acordul parțial al unora dintre marile puteri. *Mai există însă în spațiul public și o distincție mult mai gravă, aceea dintre moldoveni și români, pe care mulți dintre noi, în țară, o luăm în derâdere sau o socotim minoră.
Aceasta este însă sistematic cultivată de către unii străini, mai ales în Răsărit, dar și de către unii români din Republica Moldova, moștenitori ai educației (propagandei) sovietice sau cumpărați spre a o răspândi și susține. Românii din țară tratează superficial această deosebire inventată, pentru că orice om știe că toscanii sunt italieni, că saxonii sunt germani, că normanzii sunt francezi, că toate națiunile au ramuri locale și regionale etc. La fel, moldovenii, muntenii, oltenii, ardelenii, bănățenii sunt români și nu poate să existe nicio contradicție între unii și alții. Ca urmare, suntem și una și alta, nu doar una sau doar alta! Această dihotomie falsă dintre români și o ramură a românității este însă mai primejdioasă decât se poate crede, pentru că sapă încet și sigur la rădăcinile națiunii noastre. Vedeți întregul discurs al lui Ioan Aurel Pop"
*Ia vedeti cine este cu Estul si cine cu Vestul?

Iulian Mareș spunea...

#Votantii fata cu reactiunea!

Aurelian Bădulescu a zis că unii români întorși din Anglia înjură jandamii și polițiștii în contextul în care stau în hoteluri de patru stele în carantină.

”REVOLTATOR!!! Romani intorsi din Anglia, tinuti pe BANII NOSTRI in hoteluri de 4 stele din Bucuresti, cu room service si 3 mese pe zi, injura jandarmii si politisti, injura Romania si pe cei care le dau de mancare in fiecare zi. Practic, beneficiaza de carantina de lux si tot ei injura. Viceprimarul capitalei tocmai a relatat aceasta situatie la Antena3. Noi, fraierii, stam in autoizolare pe banii nostri. As vrea si eu room service. Eu platesc taxe”, a scris jurnalista Mihaela Bîrzilă pe Facebook.

Comentarii pline de talc:

Vasile Voicu
„E votanții lu' Vodă”, li se cuvine totul!!! Ș-apoi, dacă „a lu' Vodă”, în frunte cu el, au tot înjurat jandarmii după făcătura 10 august, ei de ce n-ar face-o???

Line Lush
Iar Vela se chinuie acum sa le explice cat este de periculos sa nu respecti legea. Cine seamana vant, culege furtuna. Cand ''diasporenii'' nu au respecat legea pe 10 august 2018, le-a convenit PNLD-istilor si era ok sa nu respecti legea atunci. Ba mai mult au facut dosar penal Jandarmeriei Romane care are ca sarcina chiar respectarea legii de catre participantii la un astfel de protest. Daca-i dai nas lui Ivan el se suie pe divan.

Gheorghe Vicol
Cei ce stau in hoteluri de 4 stele in carantina pe banii nostri,injura tot,inclusiv Romania pentru ca ei nu sunt Romania.Ei au devenit o masa de manevra,de influentat-de anulat de fapt-voturile noastre ale celor din tara-fara ca ei sa plateasca taxe si impozite in aceasta tara,dar care sunt privilegiati de un regim care se foloseste de acele voturi!Oricare ar fi acel regim,dar care romanesc....

Alin-gabriel Uzuna
Poftiți de luati. Diaspora pe care o plângea si o lauda toata lumea. Hai nu mai ziceți nimic? Aceasta diaspora care votează 3 zile .Aceasta diaspora care primește îngrijiri desi nu au plătit taxe in romania. Mai votați PNL
Eugen Ghita
Asa este, va fi mai rau...Noi vom avea salariile micsorate si toti terchea-berchea care au cersit si au furat in strainatate vin sa manance pe banii nostri

Iulian Mareș spunea...

Rusii nu se dezmint nici acum, folosind oportunitatea crizei sanitare!

https://www.defenseromania.ro/fost-expert-nato-rusia-a-infiltrat-ofi-eri-gru-in-italia_602468.html

Iulian Mareș spunea...

Au aparut tot felul de articole in media despre mutatiile virusului!
Un raspuns lamuritor:
"Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a arătat că și mutațiile pe care le suferă zilnic coronavirusul îl face atât de greu de stăpânit:

”Noul coronavirus are mutații zilnice, pentru că este un virus care se multiplică imperfect. Când se replică, pentru că așa se numește multiplicarea virusurilor, se face cu un mic defect la nivelul Acidului Nucleic. Când aceste mutații sunt cumulative apare practic un nou genotip care poate să fie mai virulent, să se transmită mai ușor, sau dimpotrivă își poate pierde din virulență. Este o caracteristică pentru virusurile pe care noi le numim de tip ARN. Nu este neașteptat, căci toată lumea se aștepta să se întâmple acest lucru. Să vedeți ce se întâmplă la gripă, în fiecare an facem un alt tip de vaccin din cauza mutațiilor pe care le suferă virusul gripal în sezonul precedent”, a explicat profesorul Alexandru Rafila.

”Până în momentul de față nu s-au constatat mutații majore”, a completat el."

Iulian Mareș spunea...

Daca aveti timpul sa cititi veti constata cum este strivit un avorton........

https://www.mediafax.ro/coronavirus/scrisoarea-unui-militar-catre-parlamentarul-usr-propus-taierea-pensiilor-speciale-vi-pare-dificila-viata-situatie-urgenta-bine-ati-venit-armata-egali-eram-comunismul-acela-dupa-tanjiti-19044316

CEZAR spunea...

Nu inteleg de ce a SARIT TAMAN UN MILITAR ! Nu ziceati ca NU avem pensii speciale ??
Materialul ii scris categoric de un ..pensionar !
Activii nu au timp sa se gandeasca la ..pensiii!!
Trebuia sa pomeneasca si ceva despre INLATURAREA INECHITATILOR...sau NU..??

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Daca ai fi atent la lucrurile serioase care se discuta pe acest blog, înțelegeai că Proiectul USR include și pensiile militare în impozitare.

CEZAR spunea...

USR..zice bine !!!

Uniunea Salvați România, la inițiativa deputaților Claudiu Năsui și Cristina Prună, a depus în Parlament un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, definite ca pensii suplimentare față de pensia contributivă. Proiectul USR prevede un impozit de 90% pentru toate pensii speciale de peste 3.500 de lei și un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 și 3.500 de lei.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Dar ce, este obligatoriu sa iei Testul Pisa?
Niciun autist nu-l poate trece....
Să nu te îndoiești de asta!
Daca era atent sesiza că omul pare din servicii....

Mihai spunea...

Da ,cam au dreptate . Salariile mari fara cerinte de performanta nu le-a insuflat decat aroganta ,continuare cu plicul si distantarea de pacient.
De aceea probabil ,foarte multi fac apel la spitalele militare ,de nu mai ai loc de civili.
Așișderea in administratia publica cu salarizare autonomă.

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/militarii-de-la-spitalul-din-suceava-despre-medici-sunt-rasfatati-si-total-nepregatiti.html?fbclid=IwAR1wYjzQlZ42LuGLNbxUMyDB6v_ejj4Gnbt4vHdsTqb8L0dPFfx9w_ov22Q

Huhu Rezea spunea...

Citește textul Proiectului, îl ai pe blog, și vezi că, dinformularea alin.(2) pensiile militare nu sunt excluse, pentru că și ele sunt plătite de la bugetul de stat.

Cezar spunea...

Daca mi te adresezi mie..ai ratat
AM CITIT DEMUULT..😂😂😂
Ce nu.i clar sa IMPOZITEZE FIX CUM ZICE
ADORATUL m.Alului..NASUI

Gigi spunea...

Daaaa,de salariile nesimțite ale aleșilor,unii cu afaceri și alte matrapazlâcuri,nu spun nimic cei din USR?
Tot ce depășește SMBE să fie impozitatat treptat,iar salariile de peste 10.000 lei cu 99.99%. Știu că intră pe aici parlamentari de aceea a fac această propunere.
Nu am văzut,sau poate nu știu eu,spun nu am văzut pe nimeni că a renunțat la salariu,mă refer cei care îl au de peste 10.000 lei,măcar și pt.1 lună,să-l doneze la sănătate pentru binele comunității.

Iulian Mareș spunea...

Știi putina matematica?
Atunci vei constata că este o măsură comunistă!

Huhu Rezea spunea...

Cale liberă de ducere și intoarcere, dacă tu crezi în viata de apoi și învierea morților.

Huhu Rezea spunea...

Conform graficelor, vârsta cea mai expusă în România este cea cuprinsă între 40-50 ani.

Iulian Mareș spunea...

De 2 săptămâni Vaticanul are 7 iezuiți internați!
Virusul nu știe latina cultă și nici nu pricepe rugăciunile....

Iulian Mareș spunea...

Daca Năsui este idealul tău de politician mintos îți dau 1 leu pe el!
Ce căcat poate impune el și USR în Parlament?
Adică tilu vii și ameninți militarii ROU că le scazi veniturile când eu sunt pe linia I?
Atunci ori ești tâmpit ori trădător de țară?
Tu cu asta îmi vii la susținere? Pupa-l in cur să meargă drept pe drum!

Leon spunea...

Se pare ca si cei care au Grupa de sange "A"( aoleu,...am si eu aceasta grupa !)..!
Dar sunt OPTIMIST si STAU IN CASA..��

Cezar spunea...

Poti enimera cati pendionari..sunt in"linia intai"..
Excluzand generalul doctor..care.i totusi consilier la Ciuca!!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/e-ordonanta-militara-nu-spa-jandarmii-dau-cu-izolatii-razvratiti-de-pamant-haoleu-mi-a-rupt-mana-oameni-buni-video_740738.html

Viorel spunea...

Domnule Cezar (prenume de roman), eu vă propun să vă duceți la Roma, împreună cu prietenii dumneavoastră Năsui, Năsete sau cum l-o fi chemând, luați-o și pe doamna Prună, vă urcați pe Columna lui Traian, vă legați de gât câte un coș mare făcut din nuiele (vedeți exemplul domnului H.R. / Dacă nu-i omoară virusul, mor de foame, asta ca să vă faceți o idee pentru că nu prea aveți sau sunt idioate la toți 3) cerșiți și mâncați ce vi se dă până trece pandemia dar să păstrați și pentru mai târziu. Poate vă vine mintea la cap. Să vă legați și cu câte o frânghie de picior, dacă leșinați de foame să nu cădeți în cap și să muriți ca proștii în țări străine. Cineva, cândva (a avut un grad și funcție foarte mare) a spus o vorbă la adresa noastră (a celor mai mici). “Puneții la muncă până cad în genunchi ca boul la jug și până le dă sângele pe nas”. Așa aș face eu cu cei ce gândesc (,) ca dumneavoastră, Năsete sau Prună ca să nu zic ceva mai rău. Astea sunt idei de oameni tâmpiți nu intelectuali, cu funcții și lefuri de nu vă încap în buzunare.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Parcă "0"?!

Iulian Mareș spunea...

Adică, bati dincolo de 2 ani?

Iulian Mareș spunea...

Felicitări....
👍😂🤣👏

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
În lume sunt și proști harnici, iar ignarul nostru nu se dezminte!

CEZAR spunea...

@/ viurel...nu meriti decat raspunsul dat lu Mos Alecu ..care s-a trezin din hibernare si bantuie cu manipuylarile pe net:

Mosule faci pe Elefantul in cires ,,,,dar uiti ca ti se vad ochii rosiiii...:D...ala mic garantat nu-i prea mic ...e un pensionar caruia ii dardaie izmene ca-i imposideaza Nasui pensia cu 2 lei ...asta reprezentand umila lui contributie la nenorocirea care ne paste! ACTIVII ..adica aia care trag in prima ..a doua si a treia linie ..nu au timp sa se gandeasca la pensiii...
NB.
.ai auzit de mobilizarea vreunui rezervist ..pentru ..a rezolva problema....??

Iulian Mareș spunea...

Ți-am spus că ești prost? Ești, clar!
Discuția plecase de la scrisoarea unui activ și despre soldele activilor! Nu ai citit scrisoarea....dar comentezi că baba surdă și toantă la poartă!
Salarii vs pensii, tu vezi o relație de dependență?

Leon spunea...


"Oamenii de ştiinţă chinezi arată că persoanele cu sânge de tip A (II) sunt cele mai sensibile la infecţia cu coronavirus, în timp ce persoanele cu sânge de tip O (I) sunt cele mai puţin sensibile, potrivit unui studiu realizat pe 2.200 de pacienţi din trei spitale din Wuhan şi Shenzhen, publicat de medRxiv"

Viorel spunea...

Domnule Cezar (prenume de roman), a dat cumva Guvernul o O.U. în acest sens și nu s-a executat de către cadrele militare în rezervă la ordinul CMJ ? Ca fost militar ați executat ordinele la ordin sau benevol, cum vă trecea prin cap, cam asta cred după cum puneți problema și după cum comentați pe acest blog. Sunteți bătut în cap, dau când vreau și de plăcere pentru cei la necaz, dar înainte de toate de ce nu îi plângeți pe colegii dumneavoastră care au ieșit la pensie din 2011 și nu și-au mai primit ajutoarele la trecerea în rezervă și astăzi sunt la cimitir, pe cei care au trăit cu pensia calculată după vechea lege (pe contributivitate), pe cei care suferim și astăzi din cauza O.G. abuzive care au modificat Legea nr. 223/2015. Din ce partid faceți parte domnule Cezar ? Ce funduri ați pupat (am uitat, Năsui și Prună) ca din simplu pensionar militar (sau poate sunteți compus) să deveniți un politruc așa înflăcărat ? Situația economică (nu mă refer la coronavirus/nimeni nu și-a dorit așa ceva) în care suntem nu a fost creată de Armată ci de politic (din 2004 când am intrat în NATO, politicul a dat 2% din PIB cum a promis ca să avem și noi salarii și pensii ca la ei ?). În 30 de ani au făcut ce au promis ? Ne-au dat ce ne-au promis prin lege ? Nu. Atunci Ciocul mic domnule Cezar. Da, activii sunt în linia întâi, dar chiar dacă sunt la coada clasamentului privind majorările de salarii comparativ cu alte categorii socioprofesionale, tot au primit câte ceva. Habar nu aveți de starea lor morală, marea majoritate care vor îndeplini condițiile, după ultima mărire de 25% din anul 2022 vor solicita trecerea în rezervă, asta așteaptă și asta vor face.

Viorel spunea...

Încă un lucru domnule Cezar, cu toate neajunsurile și piedicile puse de clasa politică, suntem singura instituție care ne-am achitat de toate ordinele primite indiferent de situație [ca să intrăm în NATO ne-au redus de 330.000 în 1989 la 110.000 / preaderare și 90.000 aderare (70.000 militari / 20.000 civili, în state pentru că în realitate deficitul de personal este mare), ne-au dat afară ca pe niște câini la 43-45-47 de ani fără voia noastră prin diferite modifocări legislative și de state de organizare de te rugai să se pensioneze sau să iasă pe caz medical vreun coleg ca să-i poți lua locul, nu uitați și de limita de vârstă în grad, primind niște salarii compensatorii care au fost topite de inflație]. Vin acum civilii și ne critică pe această temă (tineri pensionari, neștiind realitatea) plus pensile nesimțite. Comparativ cu noi (deși au beneficiat de un buget mai mare), Sănătatea = la pământ, Învățământul = vedeți statisticile, Alte instituții rămâne la latitudinea și aprecierea publicului, etc. Despre POLITICIENI: cazare, mâncărică, mașinuță la scară, telefon, secretare, consilieri, afaceri, indemnizații, pensioare, pile, relații, rude, mânăreli, muzică, dans și voie bună. La necaz = DOSAR POLITIC.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/video-cum-sa-iti-faci-acasa-o-masca-de-protectie-impotriva-covid-19_1449676.html

Calinmihaib12 spunea...

..cred ca..REALITATEA ..IN CURANDUL APROPIAT =VA BATE "FILMUL":..in :ZONA PENSIILOR MILITARE +/- CIVILE ,în ZONA DREPTURILOR SI LIBERTATILOR CIVILE..,în ZONA :SANATATII..!!?...ETC...!

Calinmihaib12 spunea...

Ati uitat de.."frunza".cu inscriptia: "ROMania" a tovilor Udrea-Basescu...?;priviți cu MARE ATENTIE : "brandul" de tara = " creat de ei..!cand "dictau".." României ceea ce pohteau..!

Calinmihaib12 spunea...

..."ania"..cuvant cu origine probabil sanscrită- in ungurește,în tiganeste(am întrebat un cetățean roman- =etnic = tigan= si ASA ISI wDEFINEA EL INSUSI NUMELE ETNIEI sale, si nu "rom..!)și- oarecum si in limba turca, se traduce aproape IDENTIC:..=MAMĂ .

Iulian Mareș spunea...

Asa-i!
Eu pun numai cânepă din Columbia! Profit 1500-2000%!

Iulian Mareș spunea...

Cea mai buna este din tanga...

Dan B. spunea...

Mai toată media subapreciază ajutoarele umanitare provenite din China și Rusia, afirmându-se că au ajuns în Italia, Spania, Franța, Germania și România echipament medical și materiale consumabile (măști, combinezoane, viziere, mănuși, etc) lipsite de utilitate în unitățile spitalicești.
Dar eu știu că (!) „calul de dar nu se caută la dinți”! Sau o fi fost mai consistentă nulitatea ajutoarelor acordate de către Germania și Franța, la solicitarea Italiei și Spaniei?
Excelează Antena 3 prin Radu Tudor, Digi TV, Realitatea TV, B 1 TV și Pro TV, adică posturi cu actionariat vestic sau obedient.
Ba chiar s-a pornit vandalizarea cimitirelor rusești, a unor statui reprezentând personalități militare rusești din secolele trecute. Dar, este adevărat, nici n-am văzut români cu flori la cimitirul personalului militar aeronautic doborât la 04.04.1994, pe timpul bombardamentului yankeu asupra capitalei și asupra rafinăriilor și câmpurilor petrolifere de pe Valea Prahovei.
Și este acuzat Putin de naționalism, inclusiv de destructurarea obiectivelor producătoare de aluminiu și ciment , uitându-se faptul că nu liderul rus a cumpărat, că niște cozi de topor au privatizat în baza unor contracte dezavantajoase nouă și pe niște șpăgi uriașe.
Cineva l-a apostrofat pe Radu Tudor, spunând că realizările României datează din timpul lui Dej și Ceaușescu, nicidecum din vremea post-decembriste, ceea ce-i o realitate.
Personal, aș opta pentru un Putin al României în locul lui Iohannis al Germaniei!

Iulian Mareș spunea...

1944!
La vremuri grele orice ajutor este FB!
Uite, DEU a trimis în spirit umanitar 10 T de sParaNgheL sa ni-l băgăm în cur! (Cf. DEX)