Un produs Blogger.

joi, aprilie 30, 2020

Geacă Roșie il mimează si pe Vadim Tudor

118 comments


După ce i-a capurat pe basiști, după ce i-a amețit pe #rezist cu Geaca Roșie, aparatul de propaganda i-a sugerat lui Iohannis să nu-i ignore pe PRM-iștii care, după trecerea în neființă a lui Corneliu Vadim Tudor, au rămas orfani. Nu a fost prea convingător cu sperietura că doctorul Cercel vrea sa-i bage în carantina, măi.... si sunt  de mii  de batrânei care au rasuflat usurați ca i-a salvat Mutu din ghearele doctorului, era  cât p-aci sa rateze subiectul cu ungurii, care s-ar fi înțeles  cu PeeSeDeee să sfârtece Ardealul, de parcă lui Ciolacu si nu Mutului îi cântaseră extremiștii separatiști Imnul Secuiesc. Nu cred ca ar indrăzni vreun extremist maghiar nici să gândeasca, nu să si purceadă, la înmânarea steagului secuiesc vreunui pesedist. 
Si totuși, Iohannis stie ca electoratul său este lenes, nu gândește si nu se informează decât din ce-i toarnă propaganda în căpuț. 
Dacă avem si rezervisti care l-au crezut pe Mutu că PSD vinde Ardealul ungurilor, ce sa mai zicem de oamenii simpli, ramăsite ale electoratului lui Vadim Tudor? 

118 comentarii:

Leon spunea...

https://youtu.be/HWS9ytjrMYA

Gigi spunea...

Cei care încã mai cred cã etnicii noştrii din inima ţãrii se joacã de autonomia,se înşealã amarnic.
Nu,domnilor,ei chiar cred în acest plan,coroborat cu alte planuri,pânã la misiunea finalã de alipire la ţara lor mamã.
În cel priveşte pe Vadim,lãsaţi-o mai moale,nu îi putem compara pe unul sau altul cu el.A nu observa acest lucru,înseamnã cã ai trãit degeaba în ultimii 30 de ani.Sã fie foarte clar.
Nu dau exemple ce s-a "realizat"în tot aceşti ani,le stiţi f.bine,nu mai le spun eu.
Mã opresc aici,d.voastrã înţelegeţi ce doriţi.

Huhu Rezea spunea...

D-ta răspunde la intrebarea dacă avea rostul să vină Mutu după cinci săptămâni să facă asemenea acuzații tălâmbe? In articol se spune că Iohannis vrea să-l mimeze pe Vadim. Ai plecat și d-ta după fenta lui Mutu? Unul ca Iohannis nu poate fi niciodată un garant al indivizibilității statului român. Trebuie din aproape vegheat de partidele naționale, inclusiv de către PNL.

M spunea...

Mutu a iesit exact ca atunci cu geaca! Pentru ai lui e un erou! Neutrii vad ca a iesit tardiv si exacerbandu-si fixatia bolnavicioasa pe PSD.
Iar psdeii au inca un motiv sa il urasca din rarunchi!

Johannis nu poate fi Vadim. Cu toate ale lui Vadim avea cultura, avea verb si iubea Romania. Asta e un tolomac mutat de colo-colo de cei care conduc Romania.

Mihai spunea...

Dece nu poate fi garant?
Doar "unchiu-su" se zice ca făcu unirea!
Vadim ,un "pamblicar" - cu tema de partid udmr neluat in seamă și contract de toate partidele politice ,in timp ce Iohan i-a ținut la respect si acum le-a tras cu un limbaj mai deochiat o smetie peste binemeritată peste bot.

@Gigi
De acord ,numai ca ce au câștigat deja nu mai poate fi retractat ,asta însemnând pas cu pas spre scopul propus.
Cu sau fara autonomie oficială ei si-au realizat scopurile.
Si daca statul maghiar mai investeste mult in ei si firme pe axa Oradea-Satu Mare - Cluj- Mures -Secuime pa si pusy.

Gigi spunea...

Nu este un garant? Atunci,întreb:Ce mai mai cautã în fruntea statului? Cu astfel de chestii nu ne jucãm.
Nu plec dupã nimica,mai ales dupã fente.😀

Huhu Rezea spunea...

Pamblicar esti dta, daca poti sa-l pui pe Mutu langa Ferdinand I.
Pe vremea aceea PNL avea lideri, nu cârpe,cu care sa se stearga seful statului pe pantofi.
Nu-ti mai lua dorintele filo-maghiare drept realitati.
Nu mai pune linkuri propagandistice ca blogul edte setat sa le spamuiasca

M spunea...

Uite o explicatie pentru gestul disperat al lui JOhannis aparuta azi. Sondajul IMAS (comparatie luna aprilie fata de ianuarie)

PNL 33,0% de la 47,4%
PSD 24,8% de la 20,6%
USR 10,8% de la 12,4%
PMP 3,40% de la 1,80%
ALDE 4,40% de la 3,20%
ProRO 8,20% de la 3,80%
PLUS 5,10% de la 3,40%

SI INCA NU A INCEPUT CRIZA si nu au REINCEPUT SA TAIE PENSII SI SALARII

M spunea...

Ia cititi aici cum il face Liberation de kkt pe Johannis!

https://www.liberation.fr/checknews/2020/04/29/covid-19-la-france-a-t-elle-mene-une-experience-ratee-de-reouverture-de-classe-comme-l-a-dit-le-pres_1786683?fbclid=IwAR32o0fVstwUC35kscKqyhlYw4M6xmH0KYDf8Rhi9FmRxMSEEjHA3WEyCCE

Avia si ceilalti lingai sunt in deruta! Sa dea dreptate occidentalului, francezului, proUE sau sa ii dea dreptate mincinosului, falsificatorului, evazionistului de Sibiu?

Din dilema aceasta nu puteti iesi! Am zis!

Marian spunea...

Sunteti rupt de realitate. Mai crede cineva ca in anul de gratie 2020 sunt posibile revizuiri de granite ? Credeam ca acest site este frecventat de catre oameni care si-au facut studiile la zi. M-am inselat !

Calinmihaib12 spunea...

Domnilor..:vă cam " certati" = DEGEABA,(..sau : "DE FAȚADĂ"..!?);
1.Totusi =daca tot s-a pus "problema".. de ce a ieșit JOHANNIS = ..atunci..mai în iarnă..in GEACA ROSIE,..CUI (?..)=..A TRANSMIS MESAJE..?(..căci :.ASTA A FACUT..!!..2.NU-L mai tot SLĂVIȚI pe Vadim = patriotardul ceausist si..PSD-ist, el era in "rezerva" de cadre...etc. și de .VOTURI...,la nevoia "stangii"!(sigur = nimeni nu - i neagă "..talentele".!.)3. Am scris acum recent ca "povestea" e o "DIVERSIUNE ": a partidului UNIC = CONDUCATOR= ..in ROMANIA..,dar "jucați" pe ..NEINTELEGATORII .SITUATIEI !4.Faptul că o persoana (ORICARE AR FI EA ,ORIUNDE IN LUME) e CULTĂ.., NU IL ..CAUTIONEAZA .. IN TICALOSIILE COMISE IN CURSUL vietii sale..!

spiritul lui Haret spunea...

Pasare carnivora- Mutu numai e mut.A punctat.
Vezi ca a intrat dracul in casa popii.PSD explodeaza.
Privind Vadim Tudor iti dai cu stangul in dreptul. Incalci linia conducatorului partidului.Rectifica.

marvas66@yahoo.com spunea...

Eu sunt un rezervist care imi respect juramantul...comandatul meu suprem este seful statului! Pacaliciul asta care a facut articolul, nu stie ce inseamna un STAT...el il confunda cu statul in cur...

Huhu Rezea spunea...

Marian
Acum să nu ne culcăm pe o ureche că România nu poate fi divizată. Dar nu în modul în care s-a făcut de râs Mutu, atâțând și relațiile cu Ungaria.
Este sigur că d-ta ești complet rupt de realitate, dacă nu ai auzit de destramarea URSS, Republica Federativă Jugoslavia, Cehoslovacia, și raptul teritorial de la Ukraina.

M spunea...

@Spiritul lui Haret

Dacă îmi puteți spune va rog cu ce a ajutat ieșirea deplasată a lui Johannis (cu excepția încântării pe care o arată admiratorii lui, prin care și Domnia ta)

Legea trecuse de CD de o lună.
Legea era deja programată pentru respingere la Senat.

Deci?

Gigi spunea...

Marian @
E părerea dumitale,o respect,dar tare mi-e frică că tocmai ce spui dumneata vi se cam potrivește.Ceea ce nu vezi d.ta se vede chiar și de pe lună.Bine,în ziua de azi,nu este pre greu să vezi chiar și de acolo.Nu?

Iulian Mareș spunea...

Iata si reversul actiunii: 34% considera ca a facut Bine Robotul, insa 66% spun NU! Inca 5-7% in jos!
Se refera la asazisul discurs de rata mecanica privind autonomia HARCOV!

Iulian Mareș spunea...

domnule @M,
mancurtii nu pot iesi din nimic, pt ca ei au idei scurte!

Iulian Mareș spunea...

Vadim a ajuns in finala cu Iliescu, pe care il cam taxa politic!

Iulian Mareș spunea...

Nenea mancurt GP-isd!
S-a facut de KKT, pe plan National si Extern!...intelegi ceva?

Iulian Mareș spunea...

Dar reactia presei franceze o intelegi?....si ia in calcul ca este domoala, pt ca este vorba de un presedinte al unei tari UE si NATO!

Leon spunea...

Zice Viktor ORBAN: "Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. (...) Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica
mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea", a apreciat premierul ungar, notând că nu se ştie dacă e vorba de provocare, de un "accident" sau de primele mişcări ale unei noi strategii naţionale româneşti."(stiripesurse).

M spunea...

@marvas66

Spune dupa mine: Singurul Conducator este Johannis, Franta si UE sunt de kkt, nu avem ce sa cautam in "familia europeana", noi avem drumul nostru trasat de Carmaciul Neinfricat. Daca vrea el noi iesim din UE si NATO! Adevarul nu importa daca vrea Johannis ale carui spuse se incadreaza in "Crede si nu cerceta".

M spunea...

@Marian

In anul de gratie 2020 pe fondul unei crize economice este de ajuns o scanteie aruncata de un inconstient sa avem iar un Tg. Mures iar de data asta nu mai scpam asa de usor!

Huhu Rezea spunea...

Daaa...daaa! Mareee pericol pentru Budapesta. Victor se teme că sasul din Sibiu și-a propus să recupereze teritoriile românești de până la Tisa, rămase în afara țării după Trianon.
Ba îi ia aliați și pe sârbi, pentru că noul lider liberal vrea să recupereze și Banatul Sârbesc, ceea ce nu areușit fostul mare lider liberal, Ionel Brătianu.

CEZAR spunea...

De stiut !
Hungary...are o aviatie REDUTABILA !

M spunea...

@Iulian Mares

In cazul discursului a fost o reactie emotionala de moment. Se va atenua in timp. Nucleul dur al lui Johannis va ramane fidel acestuia (lucru de inteles si remarcat la toate partidele).

Ramane intrebarea: cui prodest?

Johannis a tot iesit pe sticla sa il vada ai lui deci nu era necesara prezenta pentru a arata ca "traieste".
Legea oricum era pe de o parte trecuta de Camera si gata-gata sa fie cazuta in Senat deci iesirea nu era necesara.
Nationalistii nu or sa treaca de partea unui Johannis cu prim-ministru Orban. Poate daca isi lua prim ministru pe unul Gheorghe.... Deci nici aici!

Si atunci?

Parerea mea e ca a lansat catre UDMR o invitatie la negociere. Este o tehnica de negociere in cazul luarii de ostatici prin care iti exprimi mai intai o pozitie de forta "va spulberam, suntem cu pustile pe voi, nu negociem cu teroristii, va facem carne tocata" ca apoi sa spui "totusi sunt autorizat sa negociez un pic ca sa evitam varsarea de sange". Asta sa fie?

Mihai spunea...

Sa stie ca Romania nu este casa fara stăpân.
Slovacii au fost fermi de la început spunandu-le ferm : maghiară vorbiti la voi ,la noi vorbiti limba slovacă. Si asa a ramas.

Leo spunea...

Întrebare
Românii au partid etnic RO reprezentat în parlamentul unguesc ?

M spunea...

@avia

Diferenta e ca in Slovacia traiesc slovaci iar la noi in Transilvania traiesc multi lingai filo-maghiari ca tine!

Daca triburile lui Attila nu se asezau si prin Transilvania ci sa zicem in .... Oltenia acum il auzeai pe Kelemen Hunor zicand "Fusei acasa si mancai niste praz"

Din pacate au dat peste oameni slabi, fara coloana vertebrala ca tine care mugesc in maghiara in loc de Oradea - Nagyvárad.

M spunea...

Ete na! Au unguroaice arzoaice! 😂😂😂😂 Ai cautat mult sa gasesti gripenurile alea?
NU, bă, ei nu au oameni slabi ca tine si ca avia capabili sa isi impuste camarazii in spate, nu au lingai penibili gata sa se inchine la orice alogen, la ei militarii isi iubesc tara si nu si-o injosesc cum faceti voi!

Respect maghiarilor pentru ce sunt ei si scarba fata de lichelele de la noi!

M spunea...

PNL strange randurile cooptand la guvernare PMP prin numirea a inca unuia propus de partiduletul lui basescu in functia de Secretar de Stat.

Mihai spunea...

Sa stie ca Romania nu este casa fara stăpân.
Slovacii au fost fermi de la început spunandu-le in clar: maghiară vorbiti la voi ,la noi vorbiti limba slovacă. Si asa a ramas.
Doar aici beneficiaza de toate facilitatile posibile si palier la guvernare.
In administratia din Harghita, Covasna dai cu părul si nu găsești un roman, magazinele din Ardeal toate au rafturile pline cu produse alimentare ungurești de la faină alba si de porumb pana la bilion,etc.
Roșiile romanesti sunt 20 lei in piata cele ungurești foarte bune 12lei.
Daca faci o statistica cel putin 1/3 din investitiile din anumite judete sunt ungurești.
Desi in judetul Haidu -Bihar ( frate cu Bihorul si component candva al regiunii Crisana)exista o puternică comunitate romaneasca ,in parlament nu au voie sa fie reprezentați.
Învățământul in limba maternă încurajat si subvenționat de guvernul de la Budapesta.
Peste cativa anii copii din generațiile viitoare nu vor sti românește.
Între ei in public chiar de fata cu romanii vorbesc ,numai de al naibii in maghiara.
Prea mare cardasia intre partidele ro si udmr in Ardeal. Nu se poate ca psd sa sustina la CJ un udmrist si apoi sa saboteze proiectele lui Bolojan pe bani europeni atrași.
Posibil sa fie si ocazia unui atac mascat impotriva socialistului Orban care cam considera Ardealul feuda lui si încurajează la autonomie.
Se liniștesc ei ,in Ungaria nu o duc asa bine ca la noi fiindca si ei sunt văzuți de ai lor ca sasii de către nemti.

Calinmihaib12 spunea...

Domnilor:..ALOOO..! ..si TOTUSI: de ce A IESIT =JOHANNIS = IN "GEACA ROSIE"..?? ..Aud:..?..==TACERE==..!! PE TOATE :..FRONTURILE..(cu si fără ghilimele..! )

Leon spunea...

https://evz.ro/manipulare-ca-la-carte-operatiunea-sparanghelul-a-fost-acoperita-cu-se-vinde-ardealul-budapestei-editorial-exclusiv-de-victor-ponta.html

M spunea...

😂 In seara asta iar iese Johannis ca PeeeeeeeSeeeeeeeeDeeeeeeUuuuuuuuu a vandut si limba romana si e cazul sa fie aparata de el, Klaus Werner Johannis si de Ludovik Orban!

"Autorităţile locale ar fi obligate să folosească în comunităţile unde o minoritate naţională are peste 20% limba minorităţii respective.

Proiectul ar fi fost adoptat tacit pe 8 aprilie 2020. Articolul 94 din proiectul legislativ este dedicat folosirii limbii minorităţilor naţionale.

Potrivit articolului 94 din Legea 88/2020: „în unitățile/subdiviziunile administrativ teritoriale, în care cetățenii aparținând minorităților naționale au o pondere de peste 20 la sută, din numărul locuitorilor, autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice și de utilitate publică deconcentrată, Inspectoratele Județene ale Poliției Române, au obligația să asigure în raport cu aceștia folosirea limbii minorității naționale respective, în conformitate cu prevederile Constituției, ale prezentului Cod și ale tratatelor la care România este parte".


Sursa: DC News

M spunea...

Lasa avia ca nu trebuie sa se straduiasca prea mult ca vorbesti tu maghiara in locul lor.

Tocmai tu un pro-maghiar convins, unul care spune Nagyvárad in loc de Oradea. Mai ai tupeu acum sa te dai ingrijorat de soarta romanilor? Tu si cu idolul tau Johannis!

M spunea...

Am intrebat iubitorii de Johannis de 5 ori pana acum pe acest blog si de mai multe ori pe FB. Nimeni nu a reusit sa raspunda (asta daca exclud raspunsurile complet cretine de genul: "sa ne apere de ciuma rosie", "a trebuit saracu ca pierdeam Ardealul cu totul" sau "numai el mai tine piept tradarii psd si tara asta unita")

Calinmihaib12 spunea...

LEON:...TE INSELI !,"operatiunea " "sparangghelul.."= este de o "magnitudine"..MULT PREA MICĂ - în
comparatie cu PROBLEMA TRANSILVANIEI ..!(=problemă CARE GREU ar putea fi "acoperită,"escamotată"..etc. cu ALTCEVA...COMPARABIL..!!. Dar mai e CEVA -ce cam TOTI...IGNORÂ (.involuntar,din neatenție,..etc....sau:DELIBERAT.!): legat de Transilvania si TRIANON, de către AI NOSTRI și anume: "teama".. de "PRECEDENT"..?! =care ar putea fi chipurile - "în anume situații" :invocate de Hungaria- cand isi apăra minoritatea maghiară din Romania =prin raportare la PRINCIPIUL AUTODETERMINARII MINORITATILOR.(principiu wilsonian =aplicat in anii -1918-1919-1920..!= si care a condus-PRINTRE MULTE ALTE IMPREJURARI..! = la DESTRĂMAREA Imperiului Austo-Hungar si CREAREA STATELOR
EUROPENE POSTBELICE,Inclusiv ROMANIA MARE..!.ACEL " CEVA" "IGNORAT" este faptul că PRECEDENTUL..de care
SE TEM =FARA MOTIV REAL = "politicieni".. din Romania.. (..din " nebărbăție..? =de oameni de stat" = ca sa spun așa..,din prostie.?,din interese ne-romanesti.?..etc...!) S-A CREAT =ATUNCI = 1916-1920= in ACEI ANI ASTRALI, DUPA EFORTURI CONJUGATE ALE POLITICIENILOR .SI REGINEI MARIA,.. DUPA SACRIFICII UMANE URIASE ..!

Mihai spunea...

Proiect trecut tacit cu aviz pozitiv in Senat.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://jurnalul.antena3.ro/amp/proiect-de-lege-aprobat-in-senat-limba-maghiara-ar-putea-deveni-obligatorie-in-ardeal-843831.html&ved=2ahUKEwiSlpK3m5PpAhWj-ioKHU9sDQEQFjADegQIAxAB&usg=AOvVaw1BbElqz30pZ0X5ESn93wFv&ampcf=1

Viorel spunea...

Pentru că este un mare toreador și vrea să le arate românilor că nu se sperie de taurii (boii) de la guvernare, dimpotrivă, vrea să-i întărâte pentru a da randament (la fuga de răspundere).

Gigi spunea...

@M Ești fenomenal,domnule!🇷🇴👍👏

Gigi spunea...

Da de unde? Nici vorbă! Cred,zic cred,nu știu sigur,nu ca la noi că-i pupă și îi gâdilă la c...e!

Gigi spunea...

Dacă e așa cum spuneți,asta chiar că ar fi o BOMBĂ.

Mihai spunea...

@Gigi
Nimic de zis. Asta tot vor obține.
Ca atare limba română pentru ei va fi facultativă.
Asa cum deja o considera de pe acum.

Viorel spunea...

Domnule Gigi, în perioada 1987-1991 Anna Ilona Staller (unguroaică născută la Budapesta) zisă CICCIOLINA (starletă PORNO) intră în Prlamentul Italiei din partea Partidului Radical.
În 2002 a încercat și în Ungaria dar fără succes (s-au supărat ungurii că i-a gâdilat la c…e întâi pe italieni și apoi a venit și la ei / geloși, invidioși).
Dacă o fi și de la noi vreuna, oare cine o fi aia și de la ce partid ? Cred că sunt mai multe și din fiecare partid, deci de la toate cele mari pentru că a fost în horă cu toți. Sigur este, are experiență și le face bine pentru că UDMR a fost bună atât cu românii cât și cu cetățenii români de etnie maghiară, fiind mai tot timpul la guvernare, au initiative și proiecte excelente care dau bine la “popor” (al lor chipurile).

Iulian Mareș spunea...

C,
Iar ești prost!
Avioanele sunt luate într-un fel de leasing și au indisponibilități tehnice peste norma admisă cu mult!
Asta este situația reală!
Stai calm, întreabă aviatori adevărați, nu din cei care au fost prin aviație, acum 20 de ani, responsabili doar cu uns jamba stângă!

Iulian Mareș spunea...

Pt că așa i-a transmis Merkel via BND; să-l tragă în capcana pe pe Victor Orban ca să i-o tragă pt suveranism!
Ungurul a făcut eskiva inteligenta!

Iulian Mareș spunea...

Sper ca-i un stralucit! (are tresele tatuate la subrat?)

Iulian Mareș spunea...

:))
... ai fost fenomenal! Ai reusit performanta sa-ti raspunzi singur!
Robotul stie ungureste, nu-i o problema! Tu esti as cu limba, care-i inconvenientul?

CEZAR spunea...

Asta sa o credeti voi PAMPALAILOR!
Asta ati facut toata viata ...da-i cu hartia ..apara granitele ...cu hAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAArtile voaste colorate ..in care m-Alul infigea scobitori
Normal ..la o adica - mor ..MUREAU terestrii - luptatori ..ca la OARBA DE MURES...

Ein Stein spunea...

@avia
Pai si ce dracu mai pierzi timpul de pomana, pune mana si invata limba oamenilor fara tara ca nu se stie daca la tine in sat sunt sub sau peste 20% minoritari si dupa cum vezi e obligatorie. Sa inveti corect sa nu te faci de ras, asa arati ca poti sa fii un argat bun si stapanul tau poate fi mai binevoitor cu tine. Mongola nu e o limba foarte grea, daca te duce nitel capu, pe tine nu te duce, deci depune interes si o sa ai numai de castigat.
Succes, iti tin pumnii.

Leon spunea...

@M, Codul Administrativ adoptat de Guvernul Dancila prin OUG. nr.57/2019, este in vigoare din Iulie anul trecut.
Si toti senatorii si deputatii UDMR, au venit cu ,,imbunatatiri,, la acest proiect, proiect trecut TACIT de Senat la sfarsitul lunii trecute, alaturi de alte 78 de proiecte( si cele 2 PL x uri ale noastre..), si repartizat comisiilor din CD cu nr. PL x nr.190/29.04.2020.
Daca citesti Art.94 din proiect o sa observi ca fata de Art.94 din Ordonanta au adus ceva completari, inclusiv un nou alin.(3).
Interesant este ca in Avizul Favorabil, Consiliul Lrgislativ a atras atentia legiuitorului asupra acestui articol,94, ca modificarile aduc atingere CONSTITUTIEI..! Dar cine are timp sa citeasca aceste Avize ?( la parlamentari ma refer..)
In concluzie, se vede ca Juristii UDMR sunt mult mai bine pregatiti, si posibil sa mai fie si alte ,,soparle,, si la acest proiect dar si la alte proiecte legislative..!

M spunea...

@Leon

Nasol e, nu am verificat dar așa umblă vorba, că Serbam Nicolae și Comisia Juridică au dat aviz pozitiv.

M spunea...

Până acum avia ne explica bălos cât de bună e maghiara, cât de frumoși sunt ungurii și cât de nasoală e limba română și cam tot ce e românesc.

La naiba ești bipolar?

Leon spunea...

Asa este, Comisia Juridica condusa de senatorul Serban Nicolae a dat AVIZ favorabil, dar Comisia de Administratie Publica n-a intocmit RAPORTUL..!
In CD, proiectul se dezbate de la zero, sunt 4 comisii Raportoare..!

M spunea...

@tehnocrat & Iulian
Sunt trei explicatii:
- e bipolar
- sufera de personalitate multipla
- e schizofrenic

In primul caz e vorba de treceri de la o stare la alta, in al doilea de personalitati multiple cu "istorii diferite" cu modificări rapide ale discursului și ale gândirii (aici se pot intalni si treceri de la o stare la alta). Luati de exemplu zecile de postari ale lui avia in care ne explica cat de misto e sa fii ungur si cat de de kkt e sa fii roman. Acum insa a preluat alta personalitate care vede lucrurile pe dos!

Ce e grav e ca in fapt mulți dintre cei care suferă de aceste boli sunt încă stigmatizați de societate. De aceea nu sunt de acord cu tehnocrat in a face misto de bietul nostru camarad. El trebuie convins sa mearga la medic, sa isi ia medicatia....

Nu e de ras!

M spunea...

@Leon

Pai atunci psdeii nu au nici o scuza ca in Comisia Juridica din Senat parca sunt 6 psdisti si 5 dailalti!

Leon spunea...

@M, deja a vazut si PNL!
Diseara apare si Presedintele:
https://www.stiripesurse.ro/dupa-scandalul-autonomiei-pnl-acuza-o-noua-intelegere-antinationala-a-psd-cu-udmr---cum-vor-actiona-liberalii_1459963.html

Calinmihaib12 spunea...

TEHNOCRAT:(comentariul:.."DE CE TAC MEDICII DIN ROMANIA ?"..;
Un raspuns (nr.1.0 =In ordine..!) F.F. POSIBIL : ..DE.."FRICI" (=..MAI MULTE .).!..:=pierderea "poziției"
=pierdere bani
= persecuții
=....s.a.m.d.
Alt raspuns: nr.1.1: SI-AU "UITAT"..(vorba vine..) MENIREA.. In lumea ..asta..!...etc.
Cat priveste "intratul" ..peste Gâdea la Antena 3 ..sau peste ALTCINEVA...ORIUNDE .. In țară= daca NU ESTI DIN SISTEM= FUGA-ȚI GANDUL..CA VEI REUSI VREODATA..!(A plecat "democrația".. de mulți ani.. din ROMANIA ..!; prin anii '90-92 = ți se mai răspundea la telefon daca sunai la vreun radio,..TV...,ACUM..PAS.!).

M spunea...

@Leon

Mie mi se pare clar că sunt în culpă. Am intrat și pe FB lui Șerban Nicolae să văd dacă are explicații.

Are o frumoasă fotografie de profil dar.... Nimic despre acest subiect.

Ce e mișto e că temele naționaliste SUNT în zona PSD. Mă întreb ce urmărește Johannis că naționalismul nu e atributul USR (de unde ar putea lua voturi) nici în zona PNL (oricum securizată). Iar speranța de a lua voturi de la PSD, oricât de fraier ar fi Johannis nu cred că poate să creadă asta!

Și atunci, aplicând regulile negocierii, ori dorește o înțelegere cu UDMR ori refacerea unui USL cu el la conducere și o majoritate (30% PNL + 25% PSD + minorități)

Iulian Mareș spunea...

Scobitori meriti în creștet că să comunici cu ET!
De hărți digitale ai auzit? Alea care le tii cu degetele! 😂👍
Scrie despre copite, potcoave, sădila, nutreț...despre ceea ce ai făcut tu mai bine și lasă avioanele în pace! Nu sunt de tine.
Oricum nu ai fost in stare sa scrii ceva despre aviația asta...și te întrebasem! Tu, bâtă, ciment...nimic!

Calinmihaib12 spunea...

"tehnocratule"(=in ce domeniu..?)tocmai iti scrisesem un raspuns, nu prea agresiv,comparativ cu textul tau paralogic,fals -în esenta lui,până când " baietii" din echipă..mi l-au radiat! !TRAIASCA CENZURA ROMANA..!

Iulian Mareș spunea...

M,
Este transsexual! Pe Robot îl înțeleg...😂, 👍 ajunge SB sub unguri, dar pentru avia postura de iobag va fi mănușă! Ce bine o să-i șadă cu mopul in mână, într-un hotel pe lângă Balaton! Ce mândru și mulțumit va fi când va scăpa de WC-uri și va matura prin parcare!
*Că asa-i muftangiul român!
**De fapt el este rumân!

M spunea...

@Iulian Mareș

La robot e simplu că îi schimbă ungurii softul, îl rebootează și gata să vezi cum zice: Soooooorrrrrooooossssiiiii în loc de Ddddddrrrrraaaaaagggggnnnnniiiiiaaaaaaa.

In rest greșești camarade, și weceurile ungurești au și ele mândria lor....

Acu trece prin perioada antimaghiară. Dacă știința medicală nu se înșală perioada asta trebuie să dureze maxim 7 zile. După o săptămână se întoarce la a înjura tot ce e românesc.

Noi ne-am făcut datoria și i-am zis sa își ia pastilele.

M spunea...

@Calinmihaib

😁 De multe ori Huhurez nu mi-a publicat comentariile și în 99% din cazuri, după ce m-am liniștit i-am dat dreptate.

Tehnocrat e băiat bun, dar direct în exprimare. Ia-l așa cum e că nu e rău intenționat!

Calinmihaib12 spunea...

DOMNULE M.: am mai scris ca eu nu ma supăr prea ușor, iar îndemnul de"linistire"- să-l lui "tehnocrat"..(repet intrebarea: In ce "domeniu" ..!??) = e stăpânitor..?). Ca tehnocrat e "băiat bun" .. sigur ca da !.. atât timp cât..isi face: "misiunea..!

Iulian Mareș spunea...

Grindeanu poate inkide si site-ul administratiei Trump!

"Un articol în care se avansează ipoteza că virusul a fost creat în laborator produce comportamente sociale nejustificate?
Și în definitiv ce înseamnă comportamente sociale nejustificate?

Decizia din 30.04.2020, de închidere a Justițiarului, invocă printre altele articolul cu titlul „De ce nu se fac necropsii în pandemia Covid-19?” care, potrivit analizei GCS, „reia tema amplificării cu bună ştiinţă a autorităţilor a pericolului reprezentat de noul tip de coronavirus, cu scopul de a justifica limitarea drepturilor civile şi de a amplifica profitul corporaţiilor din domeniul medical”, fiind redat în acest sens următorul fragment din articol: „Nu se doreşte a se preciza cauza reală a morţii, deoarece nu se diferenţiază între cei care au murit din cauza coronavirusului şi cei care au murit din cauza altei patologii, dar au fost pozitivi la testare. În acest mod se exagerează gravitatea pandemiei, se justifică, pe de o parte, limitarea drepturilor civile (şi implicit criza economico-socială indusă), iar pe de alta parte, se amplifică profitul corporaţiilor din domeniul medical.”

Practica de a declara drept morți de coronavirus și pe cei morți din alte cauze e denunțată deja în lumea întreagă, inclusiv la noi. Justițiarul trage un semnal de alarmă în legătură cu o ticăloșie. Pentru asta site-ul a fost interzis.

Din cîte de vede articolele invocate de Grupul de Comunicare Strategică nu se încadrează în prevederile Decretului. Nu e vorba de informații gen, Potrivit Ministerului Sănătății, virusul se ia și prin simpla privire sau Potrivit specialiștilor virusul acționează și prin ecranul telefonului mobil, ca să crezi c-ar putea stîrni panică. Nu, articolele se înscriu în ampla dezbatere mondială, la care a participat și Donald Trump, scriind că virusul a fost creat artificial de chinezi, menită a desluși enigma Coronavirus. Nimeni nu și-a permis pînă acum să declare o ipoteză fake news. Evident, cu excepția Grupului de Comunicare Strategică din subordinea Ministerului de Interne.

Sînt nerozi membrii Grupului? Nu. Sînt ticăloși. Pentru că interzicerea site-ului Justițiarul înseamnă și interzicerea accesului la arhiva site-ului, pe care se află dezvăluirile despre afacerile de corupție ale lui Klaus Iohannis."

*Maestrul Cristoiu

Iulian Mareș spunea...

@M,

Igen! Igen az! :))

Iulian Mareș spunea...

Corect...cel putin 2 in acelasi trup!
Eu as mai adauga o malformatie congenitala: inima lui este mult coborata in corp, mult prea aproape de cur! Asta explica multe.....

Iulian Mareș spunea...

Omul a fost un FB pilot si instructor pe o namila de elicopter, ce face glorie si azi!
Necazurile privind amputarea legii pensiilor militare l-au asprit poate prematur, insa cum ar putea fi altfel?

Mihai spunea...

@ein stein
Să stii ca pe vremea cand # Mares & M dadeau cu var bordurile din cazarma eu aveam pasaportul de serviciu in buzunar cu inceput pe Cehoslovacia -2 ani ”1981-1983” -limba engleza ,germana -studiate în generala,liceu ,ATM,urmat de alte misiuni cu necesar limba engleza .
Dupa 5 ani liceu industrial la zi cu clase paralele de limba maghiara,internat comun si cantina la comun cu liceul de limba maghiara ”Alexandru Moghioros” le-am invatat suficient si limba cat sa ma descurc după ce trec de Bors spre Debrecen sau Haiduszoboszlo ca sa evit tigania de la Baile Felix, de multe ori bilunar pe timp de vara.
Si ce fain era la cantina comuna cu lic” Alex. Moghioros” unde faceam de serviciu cu fetitele cu fustite scurte-mini de la ”A Moghioros” (asa era vremea pe atunci) la cantina. Foarte gospodine ,era in cantina ca in farmacie.
La cate am scarpinat sub coada le-am invatat toate tainele.
Taxa de autostrada pentru Hu o cumpar din benzinariile ”MOL” din Ro iar leii ii schimb in forinti la banka ”OTP” Bank din Ro (CEC-ul unguresc).
Ce trebuie sa stii mai in amanunt ca sa nu faci confuzii intre huni si unguri. Ungurii sunt si ei asiatici din zona Uralilor dupa cum spun cercetatorii. Ei au adus cu ei din acea zona asiatică vestita ”Ciocârlie” pe care in evolutie a fost transpusă pe portativ si o cânta si ansablurile folclorice romanesti.

M spunea...

@Calinmihaib
😁 Eu fac diferenta intre un camarad care are sa imi spuna ceva (chiar in contradictoriu cu mine) si unul care nu are sa imi spuna nimic decat sa verse lături pe gură cum e bietul avia.

Eu vroiam doar sa subliniez ca uneori cenzura este benefica atunci cand autocenzura nu mai face fata! 😁

Mihai spunea...

@ Leon
Mă primiti si pe mine la intalnirea de la Olănesti?
Propun 9 Mai .... cu tema de dezbatere ;

https://adevarul.ro/news/politica/ce-mai-ascunde-legea-udmr-trecut-tacit-senat-steagul-secuiesc-putea-arborat-alaturi-tricolorul-romanesc-Serban-nicolae-dat-aviz-favorabil-1_5ead41bf5163ec427159fed8/index.html

M spunea...

@Iulian Mareș

😂😁😁

Si iata cum predictia mea ca personalitatea "lingău maghiar" a bietului avia va reveni dupa maxim 7 zile! Saracul de el crede ca haidu slobozul ala e buricul civilizatiei. Daca ii dau bozgorii carne de cal rancezita sub șa el e multumit!

Dar sa fie clar: nu am nimic cu vecinii maghiari. Ei isi fac treaba si daca in Romania nu am avea persoane ca avia am trai chiar in pace. Bietul de el a vazut vreo doua tari dar cum zicea poetul national:"ce a scos din voi Apusul cand nimic nu e de scos?". Slab urbanizat a fost, slab urbanizat a ramas!

Probabil ca la el in sat sa povestesti ca iei hu vignette de la benzinarie e o chestie care ii pune in kur pe ascultatori! Eu, de exemplu prefer Islanda pentru apele termale dar nu am sa va plictisesc povestindu-va cum iau taxiul, cum ma duc la aeroport.... Asta o face un amarat care crede ca a vedea Debretinul este aventura vietii lui!

Peste lipsa vadita de cultura s-a asternut si bola care il macina! Povestile cu abundenta de amanunte, care nu aduc un plus naratiunii arata un intelect limitat, obsesiv in a epata, in a impresiona ascultatorii cu povesti scornite de imaginatia data de personalitatea momentului care il domina.
Acum a trecut iar la a își lauda bălos, grețos și rânced stăpânii!

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Avea, via CI, cu angajament! Și-a turnat toți colegii de misiune!

Leon spunea...

@T3, Da, dar pe 23 august; pana atunci poate avem un alt guvern ,fara PNL:
https://m.dcnews.ro/limba-maghiara-oficiala-in-ardeal-prin-lege-robert-cazanciuc-a-sunat-la-udmr-buna-ziua-zoli_746448.html

was spunea...

cenusa mea sa nu ti ramina popor ingrat.tata sepiaptana si tara arde vai mama ei de rezerva a armatei dupa cate vad

Ein Stein spunea...

@avia
Nu am reusit niciodata sa inteleg care e rostul de a varui bordurile, o prostie propagata de la o generatie la alta, face parte din regulile nescrise ale armatei, seful are intotdeauna dreptate, bordurile se varuiesc, etc. Nu fac nicio confuzie, daca tot zici ca ai invatat o limba inutila ai putea sa ne traduci numele capitalei Mongoliei, Ulan Bator, are vreo semnificatie? Daca are si o intelegi poti sa bifezi la bagajul de cunostinte inca o limba cunoscuta si oricand o sa poti sa citesti pe internet stiri importante din Mongolia. Vezi care e paradoxul, inveti o limba straina si cunosti doua.

Ein Stein spunea...

@avia
Problema e alta, degeaba cunosti doua limbi straine, mai nou chiar trei, ai urmat ATM-ul, ai avut pasaport, etc. daca nu intelegi esenta lucrurilor. Nu am fost niciodata la Baile Felix si e greu de crezut ca am sa o fac vreodata, te cred pe cuvant ca e mizerie si alte alea de rau dar te intreb eu cine e de vina? Miticii de la Bucuresti? PSD-ul cel rau? Dragnea? Nu exista administratie locala care sa se ocupe de statiune? Nu exista investitori locali care sa faca ceva cu ea? Sunt de vina investitirii din alte regiuni ca nu vor sa faca investitii acolo? A cui e vina? Oare sa nu fiti in stare sa va gospodariti singuri? Nu uita un lucru, tu care esti anti PSD, daca intr-o localitate din Transilvania alegerile sunt castigate de PSD, afla ca aia a fost optiunea localnicilor, scriu asta ca sa terminam cu partidul rau sau bun. Eu nu sunt PSD-ist dar sunt antidreapta, indiferent de numele partidei, o adunatura de mafioti alunecosi. De ce nu ceri socoteala PNL-ului ca Baile Felix sunt jegoase? Repet, in Romania lucrurile nu se vor indrepta daca institutiile statului nu sunt restructurate, reprofesionalizate si posturile nu sunt ocupate pe baza de concurs, meritocratia trebuie sa primeze. Care e castigul pentru Baile Felix daca PNL-ul va castiga alegerile si va inlocui niste incompetenti cu altii dar de data asta de la ei din banda.

Ein Stein spunea...

@avia
Ma amuza naivitatea voastra a "separatistilor" de ocazie. Tu crezi ca daca Transilvania va obtine o autonomie de vreo natura va reusi sa se tina singura pe picioare? In Transilvania sunt trei judete din cele patru, alaturi de Vaslui, care reprezinta polul saraciei in Europa, de unde parale sa hraneasca cele doua trei judete mai scapatate pe celelalte aflate in foame? Te-ai gandit de unde iti va mai fi platita pensioara? Tu nu intelegi ca voi nu reprezentati mare lucru pentru banditii de la vest care vazeaza doar resursele naturale ale locului. Tu nu intelegi ca lucrurile au fost deja asezate pentru o asa eventualitate? Faptul ca Transilvania e mai aproape de granita de vest, cost cu transport mai mic, a facut ca oarece investitori sa deschida facilitati de productie, in totalitate mari consumatoare de energie si mari poluatori si nu geniul si harnicia iesita din comun a localnicilor. Romania poate sa devina puternica in ansamblul european numai prin prorpiile forte cu conditia ca cetateanul sa inteleaga adevarata stare de fapt, un stat performant si profesionist si nu adunatura de rubedenii si analfabeti care il paraziteaza acum. Aia e problema Romaniei, a noastra.

ifrim spunea...

Au fost cam slăbuți CIștii din ATM și UM de aviație de nu i-au mirosit pe cei cu ADN de bozgor și neiubitori de români și să le smulgă mustața răsucită pân' la urechi.Mårșavi au reușit penetrarea sistemului militar ceva de genul păcălirii poligrafului luând solde dodoloațe românești iar la ieșirea din sistem fac valuri,vânturi!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/tariceanu-il-cheama-pe-iohannis-in-fata-parlamentului-solicitare-oficiala_746485.html

Iulian Mareș spunea...

M,
Îți spun eu ce îl roade și l-a ros mereu pe acest om bolnav...el a fost mereu frustrat de faptul că, în domeniul militar, funcțiile de comandă, cele mai mari și mai reprezentative sunt majoritar ocupate de ofițeri cu UNAP și nu cu ATh!
Nici nu are rost să-i explici de ce și că așa este și la alții căci o tine langa!
În fapt unii studiau 3-4 ani, apoi 2-3 UNAP; el 5 ani/ATh!
Problema este că nu a înțeles din programa analitică ce formează UNAP și ce ATh! Nici până acum! În nicio armata a lumii nu este altfel, însă el nu poate procesa; pt el lumea se împarte în ing/sing și ceilalți!
De asta nici nu s-a adaptat într-o structură de logistica, la un comandament! De fapt nici nu l-a dorit nimeni, mai ales că în liga sunt f multe funcții de ing!
Boala asta l-a măcinat interior și l-a făcut să caute nișe...

Iulian Mareș spunea...

Drăghici....
Termină ăă! A scris pe mobil....eu înțeleg, tu nu?
Atunci ai o problema cât casa!

Calinmihaib12 spunea...

IULIAN M.: G.C.S. :IGNORA DELIBERAT interviul acordat TV.-ului ANTENA 3, lui GÂDEA (în Duminica FLORIILOR, 12. APR. a.c.): de către Acad.Prof.Dr. Victor VOICU ,interviu in care DR. VOICU spunea :In clar: ca acestea CoV-2 SARS =E CREAT IN LABORATOR SI..CA E O ARMA BIOLOGICA..!, ..fiind.."SCĂPAT"..sa-si facă..ROLUL..!.I. CRISTOIU,..COMUNIST.autodecarat PUBLIC..."SĂTUL"..de minciuni..până în gât, a decis că ..AJUNGE..cu MINCIINILE..care au CONSECINȚELE..ABERANTE..la care SUNTEM SUPUSI ..! (atentie mare:...INTREAGA OMENIRE .. dar :cu PREPONDERENȚĂ: EUROPA,..cu ASUMAREA ..si.. A UNOR "PIERDERI ..COLATERALE"..!!)=daca cele scrise= sunt ale "maestrului " CRISTOIU..?!

M spunea...

@Ein Stein

Am avut si cu siguranta o sa mai avem divergente de pareri camarade dar cand zici bine ... zici bine!

Putem sa vedem lucrurile diferit dar sunt valori de care, zic eu, un militar activ sau in rezerva nu are dreptul sa se atinga! Eu vad ca vina este exclusiv a romanilor indiferent daca vorbim de statul cvasi-ipotent, de politicienii corupti sau de iredentisti ca avia care priveste cu scarba tot ce nu a fost atins de ungurul "civilizator".

Calinmihaib12 spunea...

EIN STEIN:..nu te supăra: dar te..cam contrazici: spui ca nu esti PSD-ist si ca esti anti-dreapta..! Te intreb:care dreaptă:caci "dreapta noastra ACTUALA este in realitate = o "dreapta" a STANGII românești, facand "jocuri".."bilaterale" pt.a = pur si simplu =ÎNȘELA. populația ..!=de cel puțin 30 de ani..! Uiti cine= a cam : " RAS fabricile si uzinele românești-de pe fata pământului.?.( Să nu-mi mi spui că: pnl,pdl,pnțcd, =sunt de dreapta - pt. că ..ca TOTI si TOATE grupările astea= au fost MOȘITE de PCR=FSN..!))si NU ELE AU RAS FABRICILE ,UZINELE ..si..PENSIILE NOASTRE..!)

Mihai spunea...

@ ein stein
Ca sa ne intelegem ,
unde am scris eu ca vreau separația? Ca asa înțelegi dumneata este cu totul altceva. Nu vreau din respect sa zic ca citesti una si intelegi altceva.daca semnalez niste fenomene nu insemna ca vreau separatie.
Eu am spus un lucru clar si limpede specific civilizației din zona turismului si alimentației publice din Ro care ma deranjeaz.
Nu merg in Ro intr-o stațiune, hotel, pensiune unde gasesc praful lasat de anul trecut.
Nu servesc masa la restaurant,pensiuni
, etc dat fiind starea neigenica de păstrare si preparare a alimentelor,personal neingrijit si pregatit..
Inclusiv pe televiziuni au fost prezentate cazuri îngrozitoare de mizerie din bucatariile care deservesc turisti prin statiunile romanesti..
De ani buni de zile oriunde plec iau hrana la pachet sau lada frigorifice pentru mai mult de o zi.
Nu cumpar din magazine alimentare ,mai ales supermarketuri produse de măcelărie, salamuri ,etc.Multe sunt cu termenul expirat ,spălate cu oțet, reimpachetate cu termene de expirare modificate.
Imi prepare majoritatea produselor acasa ,cumpar ce mai am nevoie doar din magazine private cunoscute si cu rulaj mare la marfa.
Concediile le-am făcut si le fac de regula in Slovenia o tara cu un turism curat ,elegant foarte aproape de modelul austriac iar iarna ,avem pe valea care duce la ghetarul din Tirol alaturi de cativa prieteni..Wekend-urile le petrec de regula la propria casă de vacanță din Apuseni , Transfagarasan si pentru termale la Haiduszoboslo ,o stațiune fresh ,fata de ce ofera Băile Felix.
Cum sa ofere Băile Felix ,parte a comunei Sanmartin-BH conditii pentru turistii cu pretentii conditii ca si la Hajduszoboszlo cand ponta a trimis firma americana sa sondeze dupa gaze de sist in perimetru statiunii si era cat pe aci sa iasa ca la Pungesti ,sau cand cei care trebuie sa o modernizeze Consiliul Judetean (psd_udmr) si primaria Sanmartin (psd )au instalat la carma judetului un udmr-ist care in plina pandemie era la pescuit in calitate de sef al comisie judetene strategice contra covid iar aeroportul international pus pe picioare de aviatori rezervisti (dati afara)nu are curse externe si fara investitii in infrastructura ,in timp ce cel de pe Debrecen serveste si romanii din vest.
Tot prin manevre oculte au boicotat referendumul initiat de primarul de Oradea, Bolojan, pe motivul ca prin unire scade procentul maghiarilor in Oradea si pierd locuri de consilieri.
Bolojan voia unirea ca sa transforme pe fonduri europene Baile felix intr-o statiune rivala cu cea din Ungaria ,asta dupa ce a facut Ordea unoras super.
Ai google la indemana ,vezi la ce nivel a ajuns Oradea si in ce se zbate Felixul si baile 2 Mai ,perle pe vremea comunista.
Uite aici ,despre asta era vorba ,nu despre pixuri ,etc.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://stirileprotv.ro/lbin/amp/index.php%3Farticle_id%3D3851008&ved=2ahUKEwjhpNjCgZjpAhUIHHcKHTYwA-IQFjABegQIBBAB&usg=AOvVaw2tjE_ulPHyXQYs-Pm2TWAm&ampcf=1

Mihai spunea...

@ Ifrim
Atentie ,mai incet cu bautul spirtului prin zona ca este pe metilic in loc de etilic ,nu de altceva dar s-ar putea ca producatorul sa nu produca suficient si sa intram in criză de alcool sanitar.
Apelati la palinca de cirese ungureasca de peste Ceahlau ,tine mintea treaza.Stocuri suficiente.

Calinmihaib12 spunea...

AVIA:..O.K...!= privind CONSTATARILE despre "pericolele"..din alimentația publică si "turismul" -riscant din țara noastră..,din cauză ca- pe primul plan: afaceriști din domeniu= pun BANII, fără a oferi servicii de calitate,care SA NU PUNA IN PERICOL SANATATEA consumatorilor..!

Gigi spunea...

Este o vorbã româneascã nu stiu cine a spus-o,dar cred cã tot cineva care ne cunoaşte destul de bine obiceiurile şi acela nu poate sã fie tot un român de-al nostru.Iatã ce spunea:"La români trebuie sã le faci bine cu forţa..."
Acum,nu ştiu cât adevãr este în aceste spuse,ne putem da singuri seama,chiar şi în prezent,mai ales.

Nu trebuie sã-l judecãm prea aspru pe @Avia,este de-al nostru,face şi el parte din vorbele acelui înţelept,(ca sã-i zic aşa),citat mai sus,dar,cred cã se poate îndrepta😁
Ein Stein@
Mare dreptate aveţi în ce spuneţi!O spun şi eu de câţiva ani cu privire la Meritocraţie în toate domeniile,nu Pcr.Eu totuşi mai sper cã se va întâmpla odatã şi odatã,cã altfel nu se poate!

Ein Stein spunea...

@avia
Daca nu ai sa lasi pasiunile politice deoparte nu ai cum sa vezi realitatea, n-ai cum si gata. Tu crezi ca Baile Felix s-au paradit acum de cand a venit udemerito-pesedistul X la conducerea consiliului? Statiunea e data cu cracii-n sus de mult timp. Ca sa pui pe picioare un proiect cu bani europeni ai nevoie in administratia locala de specialisti foarte buni, buni rau de tot, care sa aibe habar cum se intocmeste si deruleaza un asemenea proiect. Ori daca tu ai angajat toate amantele, nevestele, rubedeniile, complet analfabeti, cel putin in domeniu, cine ai vrea sa faca aceste proiecte. In majoritatea administratiilor, indiferent de culoare politica, se procedeaza la fel, exeptiile, cum dai exemplu Arad, au reusit sa infranga si sa reziste presiunilor de astfel de practici si rezultatele se vad. Presupun ca Bolojan e de la PNL, tu iti faci impresia ca daca era de la alt partid nu proceda la fel cu atat mai mult ca, teoretic, PSD-ul ar fi avut interes sa-i puna bete-n roate si totusi a reusit. Pe de alta parte ti-ai pus vreodata intrebarea daca Baile Felix functionau cum trebuie si ar fi fost o statiune OK, Hajduszoboszlo ar fi avut mari probleme cu gasirea clientilor? Oare sa fie ceva aici? Intreaba-te de ce in anumite localitati lucrurile merg bine si in altele prost in aceleasi conditii politice. Repet incearca sa lasi pasiunile politice, manifesta-le cu convingere la urna de vot insa nu lasa sa te tina captiv, nu vezi cauza si tragi concluzii pripite.

Iulian Mareș spunea...

Ai văzut declarația câștigătorului Nobelului pt descoperirea virusului HIV? La început nu a avut adepți, azi susținătorii sunt mult mai mulți!
Verdict final: creat în laborator de profesioniști, nu glumă!

Iulian Mareș spunea...

Tu, kiar nu poți înțelege nimic? Din Stein ți-a scris dezvoltat în 3 postări!
Ai spaime culinare, tarane? Peste tot e la fel. Acasă nu aveai furculiță și acum ai devenit septic!
Eu am mai văzut că ține...du-te și mănâncă la unguri, sloveni sau unde plm vrei tu!
Ieri te cacao in fundul curții și azi îți pute fără deodorant de WC!
De unde ai adunat mă atâta cosmopolitism? Din Apuseni?
Iti spun eu ce esti: un accident biologic pe 2 picioare, degenerat!
Si acum pui palma la gura si folosesti scobitoarea? Porti si unghie mai mare la degetele mici?
Sa nu-mi zici ca aduni servetele de prin slovenia pt colectii idioate!
Vezi ca...te agreaza fff multi...

Calinmihaib12 spunea...

technocrat( in ce domeniu.?) :ciokolom seeeppe pentru.."frumoasele ..cuvântari.!

Huhu Rezea spunea...

@mares
Nu-ți spun nimic verdictele că Sadam Husein avea arme chimice?
Niciun laborator creat de mintea omului nu se poate nici măcar apropia de cel mai performant laborator care este ...NATURA!
Se pare ca cel mai mare susținâtor al propagandei marelui Licurici pe acest subiect a devenit Gâdea.

Calinmihaib12 spunea...

DOMNULE HUHUREZ: GÂDEA e angajat..,face ceea ce I SE CERE..!(..are de ales ?..); dar: invitatul sau : Prof. Univ. Dr.Victor VOICU, Academician, a spus ce era de spus,cu SUBIECT SI PREDICAT..! legat de virusul SARS COV.2. !(..daca ati vazut interviul..??).Cu SADAM HUSSEIN, povestea e mai simpla= nu au fost "gasite" -stocuri,depozite de STL INCRIMINATE,pt. că IRAK avea vecini si prieteni, care- (nu-i așa..?)= la nevoie se cunosc..!,si -in plus: americanii au făcut .. "superior"..O mică -mare eroare tactico-strategica: au amenințat mult prea devreme cu un atac armat..! Afirmația că natura ar fi un laborator mai performant..in acest caz:corona 2, este "relativă"..!
Asa cum spune dr V. VOICU si virusologi reputați,unii chiar premiați cu PREMIUL NOBEL :Co-V. 2 e un rezultat al "procesarii"..substratului corona sars-1-( si/sau -a unui substrat de virus corona de la liliac) de prin anii 2002-03 până in prezent ,prin "inserari" de materiale genetice(,sau molecule proteice)provenind de la un VIRUS HIV (= si acesta -cu origine suspecta si mult disputata si discutata..!- inca de prin anii '60-'70 =origine corelată in presa medicală a vremii cu "erori".in timpul cercetarilor -pe organe de maimuță =vizând producerea de vaccin antipoliomielitic..!

Huhu Rezea spunea...

Tot reputați virusologi spun contrariul, că tot atât de normal este ca virusul să fie natural...

Calinmihaib12 spunea...

DOMNULE HUREZ: ..VA..INTELEG POZITIA.! dar încercați să apărați o..CAUZA PIERDUTA (..sper sa nu va supărați că va spun direct asta.!!?)- si nu neaparat-legat de subiectul Co-V.2,ci lovindu-l pe GÂDEA, MODERATOR,care nu e "singur pe lume"-in .."acest peisaj" al mass- media, asemenea lui sunt cam TOTI moderatorii de la presa: audio-video --de stiri-romană !; Cu " "licuriciul" sau.. "soarele..! e o discutie prea lunga - pt. a fi dezvoltată acum..!. In final: problema "NATURALETII"..virusului= isi are originea ..mai la EST..!,(dar și cu susținere "MORALA",financiară,logistică și stintifica din multe "ZONE" cu interese comune), fiind "agreată " ..de cei cu ..INTERESE URIASE - atât în lumea largă,cât și la noi,..si nu întâmplător -la noi acestea (interesele) ÎI "UNESTE"= pe cei ce "par" antagonici..!.;va intreb:ați văzut interviul lui GÂDEA cu generalul Dr. Victor VOICU, Academician român, fost -printre alte funcții importante -si de mare răspundere profesională, și:
..ȘEF al DIRECTIEI MEDICALE A ARMATEI ROMANE, adică - altfel spus: UN OM INFORMAT..! care : stie ce spune=mai ales :OPINIEI PUBLICE ROMANE !!

Calinmihaib12 spunea...

1...mai am ceva păr: alb ca neaua, dar asta e neimportant =AICI !..,2. de câte ori iti scriu te intreb:In ce domeniu esti:..."cratos"?; daca esti pilot de..elicoptere, în tineretul mele am cunoscut un pilot elicopterist, din vestul țării,(pilotul unui CDT...: "B.."...),pilot apreciat ca ff. bun, dar cam.."nebunatec"= (cum "se spune" despre mulți piloti) si care era cam băutor de "tării",cam curvar,..etc.;3...textele tale "dezvăluie" omul din "echipa de zgomot"..!;4...am reușit să ..te -
mai- enervez..??

Leo spunea...

Cercel a spus clar că virusul a apărut ca urmare al unei interacțiuni apropiate dintre animale și om în piața Wuhan , iar în evoluția genotipului SARS COV 2 au fost 2 animale principale , liliacul ca vector principal și șarpele ca gazdă intermediară . Cheia de pătrundere la om a lui SARS COV 2 a fost preluată mutant de la fostul SARS care a generat pandemia de acum cam 12 ani...
Mai pe românește , dacă omul nu stătea mult timp bot în bot cu animalele din piața W , nu se genera SARS COV 2.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
in niciun caz sadam nu avea arme Ch de valoarea si cantitatea sustinuta de generalul Colin Powell si CIA!
Insa avea. Argument: in razboiul cam de 9 ani Iran/Irak si-au administrat STL! Chiar si asupra civililor!

Nu esti de acord cu laureatul Nobel? Nicio problema!

Iulian Mareș spunea...

Pentru ca si lumea stiintifica este impartita, uneori pe curente, scoli .... si kiar orgolii!

Iulian Mareș spunea...

Ti-am mai spus...un fost pilot Cls.I si instructor pe elicopterul MI-17, un elicopter care face furori si astazi!

Iulian Mareș spunea...

Precedentul


În 1984, secretarul american pentru sănătate și servicii umane, Margaret Heckler, a anunțat la o conferință de presă la Washington, că oamenii de știință au identificat cu succes virusul care a devenit ulterior cunoscut sub numele de HIV și a prezis că un vaccin preventiv va fi gata pentru testare în doi ani. După aproape patru decenii și 32 de milioane de decese, lumea încă așteaptă un vaccin împotriva HIV.

CEZAR spunea...

m- Alul ca deobicei pentru a se impauna cu ,,cunostintele sale -numai teoretic- minte si dezinformeaza ca porkul:
Realitatea...
Un amarat de pilot pe MI-8 -supranumit si tractorul cu helice...care in 1998 cand armata se inoia ..el a zburat ..din Armata..cu a treia cisma in dorsala

Leo spunea...

Mircică iarăși a lucrat duminica...
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Mihai spunea...

@ ein stein @ Gigi
Va rog eu, ca pe oameni demni de tot respectul ,ca inainte de arunca vorbine neintemeiata pe suport tehnic sa faceti o documentare spre a constata daca afirmatiile care le fac se confirma sau nu.
Nu pot sa cred @ ein stein ca eu vorbesc de Baile Felix iar dumneata consideri Aradul ca fiind Oradea.
Am ridicat in dezbatere subiectul acesta fiindca acolo este un sabotaj evident a Cjudetean prin udmr – presedinte CJ -Pastzor la adresa unuia din cei mai buni si gospodari primari din Romania.
Primar capabil cu structuri eficiente in spate in primarie care a dorit sa dezvolte zona prin alipirea Bailor Felix care apartin de Comuna Santmartin (psd) si a fost sabotat la referendum de alianta la CJ (udmr-psd) ,primar bolojan care a dorit sa ia Aeroportul Oradea de la CJ BH in subordinea primariei pentru a putea dezvoltat si aduce curse internationale cu turisti ,oameni de afaceri ,etc momentan din extern la Oradea se poate ajunge doar de la Cluj (150km) sau Debrecen (60km) si este blocat de seful CJ care a eliminat toata conducerea de aviatori rezervisti din conducerea aeroportului dupa ce l-au tinut in viata.
@ ein stein ,fara minima documentare spuneti foarte usor ca pentru dezvoltarea statiunii B Felix trebuie oameni sa faca proiecte, bani,etc . Daca v-ati fi documentat doar la minim doar ati fi aflat ca primarul Bolojan si-a format cea mai eficienta echipa din tara de intocmit proiecte si atras bani europeni. Peste 610 milioane euro in 10 ani si 300 miliane proiecte in derulare pentru 2020.
Evident ca atata timp cat nu va intereseaza zona ,nu va intereseaza documentarea ,rezonabil ar fi pana nu va documentati sa nu ma acuzati de rele intentii.
Primarii buni nu au culoare politica in ochii cetatenilor nici daca se fac 100 tururi de scrutin, tot ei castiga.
Aveti mai jos doar doua link-uri din care va puteti documenta urmarind cu atentie materialul.
Dupa care ma puteti acuza, daca considerati obiectiv si intemeiat.
https://stirileprotv.ro/stiri/1-decembrie/orasul-cel-mai-sigur-si-eficient-din-romania-filosofia-de-succes-a-primarului-ilie-bolojan.html
https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-22919463-studiu-caz-cum-reusit-primaria-oradea-depuna-proiecte-valoare-300-milioane-euro-bata-clujul-bucurestiul-sibiul-cursa-pentru-fondurile-europene.htm

M spunea...

Vezi că datele de la București sunt de două ori eronate. În primul rând Ministerul Fondurilor Europene raportează aproape 800 milioane euro la Primăria București la care se adaugă sute de milioane de la primăriile de sector.

Dar, eu personal apreciez că primarul din Oradea se zbate. Pentru orășelul ăla a făcut destul de multe.

Dacă te informezi exclusiv de pe Hotnews..... și ProPNL....

Iulian Mareș spunea...

Bai avia,
Dar nici nu a fost vorba de primari și orașele administrate de ei....
Tarane, de tine a fost vorba și de caracterul tău!
Ești o butaforie!
De 2 ani o tii langa cu Bolohan, de parcă ar fi primarul Parisului!
Tarane, un sector are de 3-4 X mai mult decât Oradea!
Se înclină lumea la Bolojanul tău? Nu ai dimensiunea realului...
Vezi că Robotul a declarat acum 3 ani că "numai cretinii" cred în vânzarea Ardealului!
Cu el,... deja sunteți 2!

Apropo, Marga a șters ieri cu Robotul, cu voi pe jos și cu toată conducerea PNL și guvernul prostocrat!

Mihai spunea...

Bai. # Mares
Desi nu meriți un raspuns ,iti atrag atenția că in text este vorba de șantajul practicat de alianta udmr-psd prin presedintele CJ Bh pe nume Pastor -udmr in cazul unirea Bailor Felix -comuna Sanmartin cu Oradea si trecerea aeroportului din subordinea CJ Bh in subordinea primăriei Oradea si nicidecum dece tot grohai tu pe aici.
Daca nu înțelegi mesajul unui text ,mesaj ,stai la silea ta si rumega .
Vezi ca ,colegul tau de companie pe blog "M" a inteles mai mult de 3/4 din mesaj si te poate programa sa-ti toarne si tie cu palnia in cap esența mesajului.
Chiar încep sa-l reevaluez .

Calinmihaib12 spunea...

tehnocratule(=In ce domeniu) :Parkinson- au cei care "scot limba" necontrolat,involuntar..si încă alte manifestari..; mai există un "nou"...grup de persoane tinere,din clasa medie si "înaltă"=din punct de vedere financiar si politic= vizibil la TV.-uri- =persoane PUBLICE= care scot limba des si/sau se scarpină des la nas, în timpul vorbirii, semne ale unor suferințe, sau ale unor "obiceiuri" precum consumul unor substanțe chimice "ciudate",droguri..etc...!

M spunea...

@Iulian Mareș

Pentru un orășel ca Oradea trebuie să recunoaștem că s-a făcut destul de mult.
Am fost la Băile Felix, la un hotel curat al unor SIF uri (Transilvania și Oltenia). Condiții foarte bune, singurul reproș e imposibilitatea de a se impune regulile mai ales în weekend când năvălesc localnicii. Nu intru în amănunte.

Pe mine nu mă interesează culoarea primarului. Ăsta din Oradea chiar a făcut câte ceva. Cum care ceva a făcut și Firea in București. 😁 Am adăugat asta ca nu cumva să îi devin drag lui avia.

Iulian Mareș spunea...

M,
Eu nu am treabă cu Oradea și Bolojanul lui...sunt multe de luat in calcul...oraș de graniță...etc, vama Borș are flux...etc!
Uite că țăranul ăsta îmi pune mie #!
Bă, tarane, # nazist să îl pui in bot, ție!

*Anul trecut, țăranul ăsta bezmetic, orăcăia pe aici că 3 sau 4 primari iuți la minte (Falcă, Robu, Bolohan și Boc) vor face ei autostrăzi și căi ferate de mare viteză în Ardeal, inclusiv că vor aduce TGV!
Ei așa declaraseră, însă țăranul nostru bou tâmpit nu pricepea rostul spuselor: ei amenințau că se substituie autorității centrale și plusează prin pași clari de separare! Taranul nu înțelegea și se mai și bucura că un smintit!
Taranul nu pricepea că autostrăzi și CF construiesc numai structurile centrale!
I-am și explicat de ce nu s-a dorit legarea Transilvaniei de Regat, dar țăranul nostru este și Tândală!
**Câți s-au îmbolnăvit mâncând in restaurante 3* și câți in taverne?
Una-doua o tot da cu ungurii, slovacii și nemții! Cine plm îl ține aici? Du-te bă țarane unde dracu te simți bine și te suportă ăia, ce, te reținem noi? Cale bătută, țăranului cosmopolit!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
poate am gresit tipul elicopterului, posibil!
Insa tu, accident biologic humanoid, pe 2 picioare, puteai sa te straduiesti si 7 ani (ekivalentul celor de-acasa) si nu erai admis nici pt dehusarea aeronavei! De ce? Raspunsul il gasesti in imaginea virtuala, creata de oglinda!
Ok, el a plecat in '98, pe tine te-au mai lasat pana in 2000, doar pt a preda si radia activele de la GAZ! .... sper ca ti-e clara diferenta!?

*Cand o cariera militara trece prin RMC, B/Bg, CA, CFA si SMG se keama, la idioti ca tine, ca este teoretica?

Gigi spunea...

Primarul Oradei nu este ce cu statia lui Mihai Viteazul?

Mihai spunea...

@ Gigi
Statuia lui M Viteazul va fi reamplasata in cel mai vizibil loc din oraș, la intersecția a patru mari bulevarde ( dinspre Deva,Cluj,Arad,si Bord
in fata Catedralei ortodoxe si in fata Cetății Oradea refacuta și deschisă publicului ,candva cucerită de turci.
Momentan in zona respectiva se desfășoară lucrari ample pe bani europeni de reamenajarea a zonei, ( pasaje auto subterane ,lărgirea podului peste Crisul Repede si reamenajarea bulevardele.
Locul se va numi piata M,Viteazul.
Vezi pe Google,proiecte primaria Oradea.