Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 08, 2020

Italia a avut 21 de zile de creștere accentuată a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus și este astăzi în a 18-a zi de scădere.

6 comments
Numărul îmbolnăvirilor depistate a început să crească pe 01 martie 2020, ajungând în data de 21 martie în vârful de 6557 imbolnăviri depistate într-o zi ca apoi sa scadă treptat timp de 18 zile, astăzi înregistrându-se 3836 noi cazuri..
Italia a testat 13 349 persoane la milionul de locuitori, pe când România a testat numai 2 454 persoane la milionul de locuitori, conform statisticilor INS.
Graficele evoluției pandemiei din Italia pot fi consultate AICI

În România numărul imbolnovirilor a început să crească pe 11-12 martie și dă semne de stagnare sau scădere din 03 aprilie 2020.
Statisticile pentru România sunt prezentate de Hotnews AICI


6 comentarii:

Calinmihaib12 spunea...

Ce se aude despre ORDONANTA MILITARA Nr.8 ?...Daca prevede ceea ce s-a anunțat AZI la B.1 TV =la 16,00 la emisiunea lui Tudor BARBU :și anume RESTRANGEREA ACTIVITATII MEDICALE=ALTA DECAT CEA ADRESATA " URGENTELOR MEDICALE" ,adică =PRACTIC: SA SE OPREASCA ACORDAREA ,ASISTENTEI MEDICALE CURENTE,a bolilor - ALTELE- decat COV-19...,DUMNEZEU- SA BINECUVANTEZE ROMANIA : CACI BOLNAVII CRONICI:ISI VOR AGRAVA BOLILE SI/SAU VOR MURI O MULTIME DE OAMENI NEASISTATI MEDICAL..!?!...,,SAU ESTE ..""O.=I.N.T.O.X.I.C.A.R.E. =..DE =,P.R.E.S.A.= SAU: pur și simplu:..O ""SONDA DE TESTARE"". ..A ""REACTIEI OPINIEI PUBLICE.""...LA O INTENTIE REALA..??,dar auzindu-l pe Dr.ARAFAT, pe la ora 23,20 /in 08.04.2020 - la TV..se pare ca NU EXISTA O INTENTIE DE RESTRANGERE SUPLIMENTARA A ACTIVITATII MEDICALE ACTUALE..!

Iulian Mareș spunea...

Numai urgențele desemnate de medicul curant!

Ein Stein spunea...

Astea si nici alealalte nu sunt statistici ci niste parlite de plotari de date. Statistica este o stiinta in sine, una foarte sofisticata, e prezenta in toate tehnologiile de varf, inteligenta artificiala pur si simplu nu ar exista, motoarele de cautare, google spre exemplu, baze de date, etc. De asemenea stirile "bomba" cu nu stiu ce profesor care a calculat el cati morti si varfuri vor fi si alte abureli. Asa ceva nu se poate face, momentan, nu exista suficiente informatii pentru a crea un model cat de cat credibil. Ar trebui tratate ca stiti false si tratate ca atare.

Huhu Rezea spunea...

Ti-ai luat temperatura înainte de a scrie acest comentariu?

M spunea...

Wow!!!!
Einstein!!!!Aloooooo!!!!!

"Asa ceva nu se poate face momentan...."

Ein Stein spunea...

@Huhurez
Ce nu ai inteles?
Statistica se mananca cu modele matematice, functii, regresie liniara, polinomiala, autoregresie, intergrari, predictii, forecast si cu tot felul de astfel de nebunii. Alea care sunt prezentate in articol cat si in link-uri nu sunt statistici ci niste parlite de grafice pe care poate sa le creeze si un elev de clasa a patra. Inteligenta artificiala se bazeaza exclusiv pe statistici, google iti returneaza rezultatele cautarii in urma unor statistici sofisticate, bazele de date stau pe masini sql care functioneaza exclusiv pe baza statisticilor. Fara statistica niciuna dintre tehnologiile respective nu ar exista. Faptul ca poti sa trasezi un grafic nu te face automat un bun cunoscator al inteligentei artificiale. Se foloseste cu prea multa generozitate, termeni complet tehnici, in comentarii, articole de ziar, interviuri, etc. doar pentru a da importanta zicerilor fara a avea habar ce inseamna. Nu e prima data cand subliniez faptul ca trebuie sa tratam problemele stiintific si nu dupa ureche, doar pentru ca suna bine.