Un produs Blogger.

sâmbătă, aprilie 11, 2020

Kit preventiv pentru acasă: tratament pentru COVID-19

56 comments
”Nu suntem invincibili, trebuie să fim gata, nu putem aștepta să cumpărăm 
aceste lucruri după ce ne îmbolnăvim. Nu este cel mai deștept lucru de făcut. 
Trebuie să le avem acum în cazul în care noi sau cineva din familia noastră se 
îmbolnăvește”  atenționează dr. Nida Mohsin, medic naturopathic.




  Iată kit-ul pe care-l propune să-l ai acasă, preventiv: 
Vitamina C 1000mg
Vitamina D3 5000IU sau 125mcg
Zinc Picolinate 50mg
Ulei esențial de mentă sau de eucalipt
Melasa/Sirop de Roscove (Carruba)
Miere Manuka
Ulei de semințe de chimen negru
Sare de mare sau Himalaya
Lămâie
Paracetamol /Tylenol /Calpol/ Panadol

56 de comentarii:

spiritul lui Haret spunea...

Cand tineretul afirma ca suntem in marea noastra parte incremeniti la minte tare imi e teama ca au dreptate.Ma uit la TV si vad ce se intampla prin piete.Parca a dat strechea in varsnici.De unde sa se asigure pe langa fiecare varsnic cate un jandarm sau politist?Se inghesuie ca la pomana indiferent de risc.Nici ca le pasa ca moartea sta langa ei.Ce conteaza decesul,matul sa fie plin.
Mares iulian ma repet.Taria si ura fata de guvernanti te determina sa faci afirmatii tampite.Tanarul muncitor in agricultura in Rou nu lucreaza pentru 400 euro/luna.In Rou pentru 400 euro plus 2 mese,tigari,alcool muncesc batranii si betivii.Tanarul muncitor agricol prefera munca in occident si tarile nordice unde retributia este dubla.Stai si tu la tara 7-8 luni pe an.Mai lasa mitul Malta.

Huhu Rezea spunea...

După modul iresponsabil cum se comporta astăzi bucureștenii, în pietele publice și agro-alimentare, nu mai sunt multe zile până când Guvernul va impune și aici carantina ca la Suceava.
Astăzi avem cel mai mare număr de infectări, peste 500.

Leon spunea...

"Doctorul infecționist Virgil Musta transmite un mesaj românilor în care explică faptul că trebuie să rămână extrem de disciplinați pentru că pericolul nu a trecut.

"Respectați regulile, pericolul nu a trecut!

Suntem în preajma sărbătorilor pascale. Vremea frumoasă de afară și spiritul acestor sărbători ne pot face pentru câteva clipe să uităm de realitatea de azi.
Ne ducem cu gândul la cei dragi, care poate acum sunt la distanță de noi și ne amintim modul aparte în care sărbătoream împreună, an de an, în această perioadă. Nici măcar nu ne-am fi putut imagina că ar putea apărea ceva care să ne impacteze atât de puternic, la scară mondială.

Ceea ce trăim în aceste zile ne obligă însă să rămânem extrem de disciplinați în respectarea măsurilor de prevenire a răspâdinri noului coronavirus, măsuri pe care deja le știm foarte bine și pe care, din fericire, mulți le-au aplicat într-un mod foarte responsabil.

Acest lucru pur-și-simplu ne-a salvat. Până acum. Pericolul nu a trecut, din contră, în zilele și săptămânile următoare va depinde în foarte mare măsură de continuarea repectării acestor măsuri ca să nu ajungem în situația multor țări mult mai bine echipate medical decât noi.
Nu este deloc cazul să credem că a trecut valul, spitalele sunt supuse la încercări grele zilele acestea, chiar dacă cei de-acasă nu percep lucrurie la magnitudinea pe care o resimt cei din interior, cei care încearcă cu toate forțele și mijloacele să rezolve rapid neajunsurile și să-și facă datoria.

Acum putem sărbători în liniște și în suflet Învierea, pentru ca ulterior să ne putem bucura împreună, sărbătorind cum se cuvine.
Vă doresc tuturor un "Paște Luminat și Binecuvântat!", atât celor care Îl sărbătoresc zilele acestea, cât și celor care Îl sărbătoresc săptămâna viitoare!
Suntem mulți care rămânem pe baricade în aceste zile, rămâneți și voi vigilenți, respectați regulile de distanțare și de igienă, aveți răbdare, ajutați-i pe cei care au nevoie și vom trece împreună cu bine de această pandemie, deveninând mult mai conștienți de lucrurile cu adevărat importante.
Vă mulțumesc pentru modul în care reacționați și vă ajutați între voi pe acest grup. Este o comunitate deschisă, în care valorizăm informarea corectă (nu zvonistica și răspândirea panicii), decența, bunul simț, atitudinea constructivă, profesionalismul, implicarea și încrederea de a merge mai departe, depășind neajunsurile.
Continuați să invitați și alți prieteni din lista d-voastră pentru a se alătura acestei comunități și valorilor sale.

Ținem aproape, deși păstrăm distanța!
Numai împreună vom reuși!"(dcnews)

M spunea...

@Huhu Rezea

Iresponsabil e puțin spus. Am ieșit ieri la cumpărături. Se înghesuie românii de zici că practic nu îi interesează nimic pe lume decât să iasă din casă. Singura lor problemă e "de ce ne dau ăștia amenzi", "de ce nu fac ceva?", "dar pe ăia (aici completați cu - rromi - diasporeni - vecinii de la 5 - ilfoveni - țărani etc) de ce nu îi vede nimeni?"

Eu am luat pâine, salam și o salată și se uitau cu milă....

Poporul ăsta nu se mai face bine. Eu zic că ar trebui să prezinte pe cei morți cu poze, cu biografie. Să nu mai fie doar numere statistice ci oameni cu nume, cu familie, cu o viață în spate! Poate se trezesc și idioții! Deși, am mari dubii!

Iulian Mareș spunea...

Așa, și?
Au fost să cumpere sparanghel, ai prins ideea? Nicio masa fara 1 kg de sparanghel! Asta urmează să ne explice Orban și noi dăm năvală să cumpărăm pe cel nemțesc!
Îți dai seama cat au muncit primarii să elibereze acele adeverințe, durandu&i în în de aplicarea OM?
Cum să-i mai și dai doar 75%?

Iulian Mareș spunea...

Ești un ignat, căruia nici nu merita răspunsul meu, pt că ești o contradicție de prostie și imbecilism!
Plângi după aia din piețe și susții pe cei care au fugit din carantină, cu autocarele, stand la 10 cm unul de altul....
Pai, ești întreg la cap?

*Guvernul trebuia să sprijine fermierul român, în baza contractului de zilier, cu 4-500 €! Mai punea și fermierul 300 și o masă și salvam agricultura, BOULE, că altfel nu-ți mai spun!
Mănâncă sparanghel acum, până te deștepți!

Huhu Rezea spunea...

Ca să vă dați seama ce organizare a fost din partea unor structuri profesioniste ca să aducă într-o noapte 2000 de oameni pe Aeroportul din Cluj, pun pariu că CMZ-urile din întreaga Românie nu puteau mobiliza atâți rezervisti în 48 de ore.

Iulian Mareș spunea...

M,
Au luat exemplul guvernului, campion la încălcarea OM și a carantinei in masă!
Coloana de autocare (cam 40 buc) s-a teleportat din Suceava la Cluj?
*Velea a știut sau s-a lucrat peste capul lui?

Iulian Mareș spunea...

Și încă cu scoaterea din zona carantinata!

Sunt scârbit...minunea tine 3 zile! Vom afla cine au fost cerberii operațiunii! Forțele MAI nu puteau fi prostite in asemenea hal! Cineva a intervenit!

M spunea...

@Iulian Mareș

Dacă a fost ordin o să vorbească cineva. Trebuie să fi știut sute de oameni din diferite structuri.

Fratele meu s-a dus la socrii să îi ajute. A traversat practic 6 județe la dus și 6 la întors. Era stresat cu declarația... Ce face dacă nu e bună, dacă se ia cineva de el?

Pur și simplu nu a văzut nici un filtru.

Se dau zilnic mii de amenzi și in loc să se potolească mai al dracului ies pe străzi.

In Spania s-a făcut listă cu ce înseamnă produse de necesitate. Nu te plimbi prin tot Bucureștiul că tu vrei pufuleți.

Dacă ați văzut se popularizează mai ales amenzile date la limită nu faptul că boul chiar era pe stradă. "Mi-a dat amendă că nu aveam ora trecută pe declarație. Păi de ce să o trec, ce știu eu când termin treaba? Eram in telefon cu avocatul meu și polițistul tot mi-a dat amendă deși i l-am dat pe avocat la telefon!" Păi măi boule, unu, trece dracului și ora și al doilea zii și tu "am greșit, scuze, o să am grijă data viitoare". Dacă ești bou, dai din copită și te dai mare că ai avocat acum du-te in instanță și contestă. Fără să vorbesc că dacă scoți telefonul în timp ce ești oprit la control în toate țările normale ți-o iei de nu te vezi! Numai în Romanistan își permit idioții să se pișe pe lege și, mai mult decât atât,să o facă în aplauzele altor cretini!

Mihai spunea...

@Huhurez @ Mares

Scriam eu pe 4 aprilie un comentariu in care imi exprimăm indignarea la spusele unui reporter german care spunea ca s-a discutat la nivel înalt despre trimiterea de muncitori sezonieri ,asistenti si medici in Germania.
Mai spuneam atunci că atata timp cat aviatia de linie este consemnată la sol nu se poate decat daca se va recurge la curse charter.
Ce s-a întâmplat de atunci pana acum se vede.
Reporterul german spunea că daca nu se grăbesc lucrarile culturile de sparanghel sunt compromise si pierderile sunt enorme.


La acel comentariu ,pe care l-am sters ,nu cumva sa dau de belea @Mares a facut urmatorul comentariu.

"Iulian Mareș
duminică, aprilie 05, 2020
avia,
depinde cat oferă "Reichul Nr 4"!
Ce este înseamnă "la nivel înalt"? Știam că este samsar de imobiliare nu de medici.... al treilea"


Mi se pare depășită masura obrăznicie sa invinuiesti fatis managerul aeroportului ,mai ales dacă planurile de zbor ale aeronavelor s-au depus la aeroporturile de unde au decolat spre Ro avioanele companiei subsidiare deținute de Lufhanska.

Adica filme cu prosti ...... Greu de ascuns sub preș si parca s-a băgat si tv pumnul in gură.

Leon spunea...

Poate ne spune Coarna !

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/calin-popescu-tariceanu---tiu-ca-prin-aceste-dezvaluiri-tulbur-pastele-presedintelui-iohannis_1452233.html

spiritul lui Haret spunea...

Mares esti dus cu capul.Tu traiesti in lumea viselor.Ce scriu eu si ce spui tu.Ce guvern roman poate sa suplimenteze plata zilierului cu inca 400-500 euro/lunar?Austriacul,belgianul,francezul, fermier in Rou plateste zilnic 100 lei din care in numele muncitorului achita ANAF-ului 20 lei.Iesi boule din apartamentul din bloc si mergi in mediul satesc.Mergi in viata reala si lasa povestile.Tu stii de pe internet cand se insamanteaza graul,porumbul,rapita,floarea,ce lucrari presupune vita de vie,cultura de mur,zmeura,livada etc.Eu fac asta anual cu exceptia lucernei.Ai reglat tu in viata ta o semanatoare sau te-ai urcat pe un tractor fie el si romanesc.?In viata ta nu ai crescut un porc.Porcul este un animal inteligent care necesita ingrijire.Nu esti bun nici de cioban la stana de capre a lui Cezar.Boul este un animal demn de tot respectul comparat cu tine.Multumeste-i Romaniei ca ti-a asigurat o pensie de peste 10000 lei si te-a transformat in trantor.

Cezar spunea...

@/ S.Haret
Ca mare dreptate ai omule!
Asa stie si..armata..din carti
Garantat tapul meu de la stana care.i pe post de antemergator..ii mult mai dastept la cap decat asta
Ca altfel nu.l promovam🤣🤣🤣🤣😜😛😜😛😎😎😎

Calinmihaib12 spunea...

Domnilor:...va "certati"..INUTIL..SOCIALMENTE..,în timp ce ..NEBUNIA ...DOMNESTE LA..VARFUL STATULUI:..AZI:11. APR.2020 ,la TV....: apare un" sef".. care =DIN PRIDVORUL UNEI BISERICI= face URARI...IN CATEVA LIMBI,...IN TIMP CE =NOUA=..POPORULUI (sau,conform unor "analisti":.."populatia" sau,chiar mai "rau": = "turma"..!?) ...NE PROPAGA =SUB SANCTIUNEA :..TERORII...,LEGII ABUZIVE...!= SA STAM INCHISI ACASA ..IN SAPTAMANA SFANTA A CRESTINATATII.........!!?

Ein Stein spunea...

@M
Unde scrie ca trebuie sa treci ora pe declaratie? Faptul ca unui militian i se pare ca ar fi o idee buna povestea cu ora in declaratie nu e decat un abuz si dovada de prost harnic. Ca fapt divers, respectand strict ordonanta, militienii care verifica acele imbecilitati de declaratii, ei, au asupra lor declaratie pe proprie raspundere sau declaratia angajatorului pentru ca in ordonanta nu spune absolut nimic ca militienii sunt exceptati de la regula, chiar daca sunt in timpul serviciului?

Ein Stein spunea...

In WWII americanii scoteau din santiere, lunar, cate un portavion complet echipat, 5 distrugatoare si nave de escorta, sute de tancuri, sute de avioane, zeci de mii de tone de munitii, si lista e lunga rau de tot, asta lunar. Acum il vad pe Trump ca se plange, ca un presedinte de consiliu judetean, ca nu au niste cacaturi de ventilatoare, asta in conditiile in care in SUA mor zilnic, din cauza virusului, sau dracu stie "datorita", mai multi oameni ca in al doilea razboi mondial. Nu prea ma omor dupa teorii conspirationiste dar parca niste lucruri nu se leaga. Nu vorbesc de Romania, saraca, unde e absolut normal sa se intample asemenea lucruri ci de SUA, oare le-a afectat virusul creierul sau nu le-a priit parteneriatul stategic cu Romania, s-or fi imbolnavit de prostie de la ai nostrii.
Oare ce sa fie?

Calinmihaib12 spunea...

D- le HUHUREZ:..pot intelege...motivul..nepublicarii textului ..meu .. al carui continut -cred ca e acoperit de REALITATE,ba chiar mai mult = REALITATEA ..de care vorbesc ..e "..intarita" chiar azi ,tot la TV:....Prof. Dr.STRAINU CERCEL
...SPUNE..IN CLAR: ...:SPECIALISTII=MEDICII INFECTIONISTI= NU CONDUC SI NU SUNT =MACAR CONSULTATI =LA LUAREA DECIZILOR,.. si inca-si mai mult :..DECIZIILE SPECIFICE= TREBUIAU LUATE DE MINISTERUL SANATATII ,si NU de Ministerul AFACERILOR INTERNE..!..? chiar acum - cand scriu: dr.ARAFAT vorbește de "RAZBOI": păi - într-un război sunt minimum 2 parti beligerante..CARE FOLOSESC TOATE MIJLOACELE= ""..si cele PERMISE si cele NEPERMISE ..INCLUSIV ="MANIPULAREA POPULATIEI"...! pt. ATINGEREA .."SCOPURILOR.." : care POT fi..MARE ATENTIE:.=LICITE sau =ILICITE...!

Iulian Mareș spunea...

Ești Bou!
La situații speciale se răspunde cu măsuri speciale!
Îmi complic mintea cu boi proști! Agricultura nu înseamnă dudele și prunele tale!
APIA a tras obloanele? De ce? Nu li s-au dat banii cuveniți fermierilor!
Eu scriu despre agricultura mare și tu mă iei cu arătură ta de 2-5 ha!
Agricultura este cel mai ușor dpv Fi de repornit, tu de ce crezi că nemții incep repirnirea cu ea? Sau în capul ăla al tău plin cu borhot exista idea că DEU are o camera plina cu bani din care plătește zilieri cu contract!
Boule, nu faptul că au plecat la muncă ci modul dubios in care s-au plecat! De ce mai vițel nedezvoltat nu a luat pe cei 1 mil musulmani?
Mor de ras dacă îi umple de SARS-CoV 2!
Bine că nu mai avem jug de lemn că erai cu gatul in el, la arat!
Boule, tu ai înțeles care este alternativa la Globalismul periculos, nimic altceva decât un alt mod de prezentare a Internaționalismului sovietic?
O sa mori in jug ca prostul fără să înțelegi nimic! Da, boul are o noblețe, a faptului că nu el a dorit castrarea, în skimb tu ai dorit lobotomia!
Ai făcut umbră pământului în van!
Boul ăla mare linge clanțe la Bruxelles, fără să înțeleagă că solidaritatea reală a UE nu există, iar calea de urmat este Suveranismul promovat de Victor Orban. Lasă că o să mănânci pâine din cică congelată de o să-ți înghiți proteza și o să dai 10-15 lei pe o pâine! Pube-te singur in jug și biciuieste-te, masokistule! Aia care au plecat nu sunt de condamnat că nu pleacă de bine, pleacă din cauza guvernării proaste, care nu știe ce să facă cu banii! Subt, mă Boule, 2 luni de când Cîțu a ajutat băncile străine? Rage că știi!
Pube-ti numele de blog "Boul GP"!

Iulian Mareș spunea...

Avia,
Lucrurile sunt clare și îmi mențin afirmația care avea tenta ironică, evident! Tu știi conținutul OM? Să înșirui eu infracțiunile: ieșirea în grupuri mari din carantină, deplasarea cu autocarele după 22.oo, depunerea planului de zbor se face in sistemul informatic și se aprobă sau rejectează de ROMATSA, cred că știi asta? Prin OM nu decolau și nu aterizau aeronavele, decât excepțiile! Cum au aterizat? Au făcut infracțiune la regimul de zbor? Pe mine nu mă doare că pleacă muncitori la sparanghel, dar nu minți mai Orban că nu știai, când totul era planificat!
Aia, din zona carantinata sunt fara școală, înțeleg, fac orice pt bani, dar tu guvern na ții în casă, distrugi economia și câteva mii fug cu avionul pt Germania? Agricultura noastră moare, industria idem și neam găsit niu sau scoatem din hazna pe nemți?
Pt mine maieul este mai aproape de piele decât sacoul!
Vezi că acel contract este pe FB și nu prevede asigurări de sănătate, spun unii specialiști!
Tu ce zici, se putea întâmpla povestea asta fara că cei 12000 de pereki de oki albaștri…?
Nu vrem noi să fim cat de cat suveranitatea, acum când UE începe să devină o poveste tristă și hilară! O himera, kiar!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
O întrebare...
In declarația pe propria răspundere nu este prevăzut un interval orar și nici loc specificat pt trecerea orei!
Unde și de ce trebuie trecuta ora, dacă trebuie?

Iulian Mareș spunea...

Are mare dreptate, kit că nu-l mai sufăr...de la Moțiunea de cenzura! A dus în cap un partid, al lui...și o țară, a noastră!

Huhu Rezea spunea...

Pentru persoanele peste 65 de ani orele permise sunt trecute în Ordonanțele Militare, respectiv numai între orele 11.00-13,00.
Vedeți că la subsolul Declarației scrie:
Persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani completează doar pentru motivele prevăzute în câmpurile 1-6, deplasarea fiind permisă zilnic doar în intervalul orar 11.00 – 13.00.

M spunea...

@Einstein

Am reprodus cat mai exact am putut ce a spus un cretin amendat! Eu cred că bate câmpii și că minte. A fost mari mult decât spune!

Eu am luat mai multe amenzi de circulație. Știi cum e: uneori greșești, uneori incalci legea cu intenție. Le-am plătit și mi-am văzut de viață! MULT MAI ATENT!

Numai idioții se tăvălesc pe jos că au luat amendă. Crezi că ai dreptate? Te duci și contești. Sunt două opinii: a ta și a celui care te-a sancționat.

Suntem țara în care mulți cretini se așează imediat de partea celui care a încălcat legea. De aceea personaje gen Băsescu, Dragnea sau Johannis ajung să ne conducă!

Ei nu am sa fiu că domnia ta de partea infractorilor/contravenienților. E chestie de opțiune. Regretabil că un om care a purtat uniformă gândește așa. Dar respect opinia domniei tale. Și clanul Sportivilor sau clanul Caran au admiratorii lor!

Mai era unul la fel de priceput care cerea operatorilor radar să arate "ordinul de serviciu" sau polițiștilor în uniformă să se legitimeze. Țară de idioți cu infractori drept model in viață!

mihaighiba@gmail.com spunea...

Nu vă supărați,poate să-mi spună cineva cum poate da un ministru(civil), al internelor să dea ordonanțe militare ( nu-mi spuneți de lege) instarea de asediu ministrul apărării poate da ordonanțe civile.Inteleg totul,dar trăim în țară PROȘTILOR . Toți politiștii, militarii ar trebui să se revolte pentru nesimțirea lui Orban ajutat de Johanis și de Partidul Naziștilor Liberali din România care și-au bătut joc atât de eu cât și de oamenii săraci din România.Eu cred că pot fi acuzați de crime împotriva umanității,pentru nerespectarea ordonanțelor date de ei.Dumnezeu să ne ajute să scăpăm de ei!

Viorel spunea...

Domnule Calinmihailb, ăsta este motivul pentru care nu vi-l publică. Se pare că nu mi-ați citit comentariul anterior și nici nu ați învățat nimic. Redau:
“Domnule Calinmihailb, am tot stat și așteptat să văd până unde mergeți cu aceste comentarii scrise la mișto. Mă refer la scris doar nu și la conținut, mai precis folososiți în comentariile dumneavoastră litere mici, litere mari, semne și semnale de punctuație, plecați cu subiectul de la coadă spre cap și invers asta numai ca să fiți băgat în seamă. Este o metodă psihologică prin care, prin scrisul dumneavoastră faceți cititorul să vă dea mai multă atenție decât celorlalți, nu că ar fi comentariul ieșit din comun comparativ cu celelalte ci pentru că percepția vizuală te îndeamnă să citești iar creierul este curios să vadă de ce scrisul este diferit de al celorlalți, ce vrea să scoată în relief. Răspunsul. Nimic. Comentarii inutile, cu tentă pe subiecte dar goale de conținut, sterile. Vă propun să vă reveniți. Păreți a șmecheraș dar între noi pensionarii chestiile nu prea țin, nu vă aduce a om serios și cu un scop precis și bine definit. Și nu mai vorbiți la pertu cu domnul Huhu Rezea. Nu ține. Folosiți inteligența în alte scopuri și nu ne tratați de sus pentru că sunteți tot un pensionar ca și noi, cu grade diferite, studii diferite, dar pe stradă în civil și eu și dumneavoastră suntem pensionari. Inteligența nu se vede pe față ci prin ceea ce lași în urma ta. Transmiteți-i și domnului ministru Ciucă”.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, cu respect vă transmit că domnul ministru Vela prin Modelele de Declarație pe propria răspundere (ultima cu Stema Guvernul României în partea dreaptă, unde așa cum spune domnul Iulian Mareș nu este trecută și perioada, adică ora de la…până la și mi se pare corect), urmate de celelalte O.M. a creat o adevărată harababură în interpretare / înțelegere de polițiști și cetățeni (POT CIRCULA ȘI DUPĂ ORA 13 ȘI ÎNAINTE DE ORA 11 ȘI SEARA ÎNTRE ORELE 20-21). Redau spre confirmare declarațiile de mai jos:
„Am clarificat, cu privire la circulația persoanelor peste 65 de ani, un interval orar în care pot să își rezolve și probleme de natură medicală, cum ar fi tratamente oncologice, dializă, deplasare care se poate face folosind mijloace proprii, ale apropiaților, sau mijloace de transport sanitare, toate aceste făcându-se în intervalul normal și după ora 13 și înainte de ora 11. Adică pe parcursul întregii zi”, a declarat ministrul Internelor.
Marcel Vela a precizat că persoanele peste 65 de ani vor putea ieși din casă între 20-21 pentru nevoile animalelor de companie sau a celor domestice. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/marcel-vela-anunta-ca-batranii-vor-putea-iesi-din-casa-oricand-pentru-nevoi-medicale-magazinele-vor-facilita-accesul-lor-intre-11-13-1283338
Avocatul Poporului, instituție condusă de Renate Weber, a postat marți pe site mai multe recomandări legate de contravențiile și sancțiunile aplicate în timpul stării de urgență în România.
“Avocatul Poporului atrage atenţia persoanelor care au fost amendate şi care doresc să invoce neconstituţionalitatea actului normativ că, pentru a produce efecte juridice în fiecare caz individual, este necesar ca excepţia de neconstituţionalitate privind actul normativ de incriminare să fie ridicată în faţa instanţei, în cadrul procesului având ca obiect contestarea procesului-verbal de contravenţie”.
https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23802555-cum-pot-contestate-sanctiunile-aplicate-timpul-starii-urgenta-avocatul-poporului-jumatate-din-amenda-poate-achita-15-zile.htm

Mihai spunea...

@ ein stein
Aveti dreptate.
Am văzut afisate pe fb de catre patronul acelei firme (agricultor)documentele in cauza .
Circulatia este interzisă doar între orele 22.00 -600. Ca atare polițistul a gresit din start.
In rest se circulă în baza declarației pe propria raspundere sau adeverinta de la firma.
Omul dupa ce si-a facut cumpărăturile de prima necesitate in oras ,s-a deplasat cu un utilaj agricol spre terenurile agricole unde avea de efectuat lucrari agricole.
Avea asupra lui atat declaratia cat si adeverinta de serviciu completate corect.
A fost oprit de un prim echipaj care i-a verificat actele si i-a permis sa-si continue drumul.
A continuat drumul si a fost oprit de al doilea echipaj. Un polițist i-a verificat actele si i-a spus ca-l amendeaza fiindca nu are specificata ora.
Omul patron de firma i-a replicat că el merge ca sa produca alimente pentru țară ,ca actele sunt in regula ,nicaieri formularul si ordonanta nu specifica obligatia specificării orei.
Polițistul a tinut-o pe a lui .
Omul si-a sunat avocatul care i-a spus ca nicaieri nu se specifica obligativitatea trecerii orei in documente.
La care i-a replicat politistului ,întocmiti pv si ne vedem la tribunal.
Se intampla multe din astea.
Este plina politia ,jandarmeria ,pol locală de incompetenti facuti agenti ,sof pe criterii neortodoxe sau școliți cu 10 luni.
Un cunoscut a fost oprit de militari.
S-au prezentat ,i-au vorbit frumos ,i-au verificat actele .Totul in regula .I-au urat drum bun si i-au oferit cateva declaratii pe propria raspundere in alb ,ca sa le aiba in masina la nevoie.
Alta educatie ,alta stofă, alta pregatire.

Nu pune la suflet jignirile adresate de unii care bat mereu câmpii pe aici.

Alex spunea...

In noua O.U.care va intra in vigoare de luni,dupa spusele lui Vela,persoanele peste 65 de ani vor avea o ora in plus.Adica :11-14 .

Huhu Rezea spunea...

Pentru a nu risca amenzi, nu extindeți motivele deplasărilor în afara orelor 11-13, decât la cele prevăzute în OM nr. 4 din 29 martie.
In cazurile respective, pentru tratamente, sunt declarații adecvete, asa cum se cere în ordonanță
OM nr. 4
Art.1 - (1) Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00 dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc. folosind mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/susținătorilor sau, după caz, mijloacele de transport sanitar special destinat.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în situațiile prevăzute la alin. (1) se prezintă o declarație pe propria răspundere completată în prealabil, care trebuie să
cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.
(3) Circulația persoanelor prevăzute la alin.(1), în afara locuinței/gospodăriei, este permisă și în intervalul orar 20.00 – 21.00, dacă aceasta se face pentru a asigura
nevoile animalelor de companie/domestice doar în proximitatea locuinței/gospodăriei. Declarația pentru acest interval orar nu este necesară atunci când deplasarea se face în acest scop.
(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Mihai spunea...

@ Mares
Mi-a creat suspiciune dezvăluirea reporterului german din prima.
Eu banuiesc ca "saraci" fiind in dotare si inapoiati in acțiune au facut aceasta"intelegere" in schimbul probabil ajutorului cu ventilatoare,etc in cazul in care sistemul nostru nu mai face fata.
Mai ales ca Germania a blocat livrările la export a ventilatoarelor.
Vom vedea ,cert este ca s-a rezolvat mioritic,asa cum stie clasa politica sa rezolve orice .
Contractele nu sunt problema. Nu exista contract de zilieri cu preaviz 15,30 zile.
Este suficient si o zi.
Orice contract este verificat de FKS ( Forta financiara de munca) .Salarizarea se face diferit de la land la land functie de niste criterii si este grevata de taxe si impozite intre care si CAS cf Codului fiscal al lor si legislatiei in domeniu.
Dacă la ei se schimba legislatia sau apare o prevedere noua in cel mult 3 zile fiscul trimite atat catre angajator cat si catre angajat daca il priveste toate documentele necesare a fi depuse la fisc.
Angajatul sau angajatorul are doar sarcina de a le completa cu datele cerute si sa le înainteze la adresa mentionata pe plicul atasat documentelor trimise pentru angajat / angajator.
Nimeni nu se joacă cu fiscul german ,amenzile sunt f mari pana la 500 000 euro cu recuperarea pagubelor si despăgubirea păgubiților.
Problema este sa ne învățăm să respectăm legile, sa ne facem bine temele si doamne fereste nu cumva navetiști astia zilieri sa faca naveta pe acolo cu virusul dupa ei.
Atunci vom avea o mare problemă de care cineva se face răspunzător.
Navetiști, oameni fara venituri ,fara locuri de munca ,etc care trebuie sa tina familii in spate si care riscă tot pentru un bănut.
I-am ascultat ce declarau la tv si chiar mi-a fost mila si i-am compătimit pentru riscul la care se expun.

Calinmihaib12 spunea...

..D-le HUHUEEZ:..nu te pronunta in mod ABSOLUT:in TIMISOARA :formularul "DECLARATIE"...e mai simplu, fără "subsolul.." menționat.. ; dar chiar si asa :a amenda un cetățean peste 65 de ani ,intr- o "tara.."BOGATA..??.=afirmativ-IN RESURSE MATERIALE" ..DAR ...=cu o POPULATIE VARSTNICA = tot =afirmativ NUMEROASĂ SI- EXTREM DE SARACA ,(...într-o țară din U.E.),cu o pensie medie de cca.=1.300 de lei=~260 de €uro/LUNA=.. CU AMENZI URIASE,DISPROPORTIONATE..de 2.000-20.000 de lei=adica=~ 414-4.141 de €uro, adică =1,5-15 PENSII MINIME LUNARE DIN ROMANIA, ECHIVALEAZA CU: UN ACT SUBVERSIV,CRIMNAL, MENIT - in principal :..SA FACA ROST DE BANI...! si -mai apoi ..au un rost restrictiv..!

Huhu Rezea spunea...

Doctore, oprește-te, că esti ridicol.
Legea se aplcă, se execută, nu se discută.
Ai auzit de principiul

Sed lex, dura lex!
Dacă îți permiți luxul să încalci legea, punând în pericol viața altora, suporți consecințele.

Calinmihaib12 spunea...

Domnule VIOREL: 1.va înșelați amarnic daca ati inteles ca tratez pe cineva dintre comentatorii acestui blog: "de sus",asa cum v-ati exprimat..! 2.Nu cred ca D-le HUHUREZ are nevoie - in acest context - de "ajutorul" de tip avocatesc - din partea cuiva-dintre noi. 3.Nu am citit comentariul d- voastră pt. simplul motiv ca el nu a fost publicat azi:11.04.2020 - in șirul acestor comentarii..! 4.Va intreb: daca ati fost militar,ce specialitate ati profesat..( a mea: cred ca o știți- având in vedere analiza "psiho-sociala".. făcută - asa -pe ..N.V...!- ca la poker..! [(sper ca nu trageți concluzia ca sunt jucător de poker= pt. ca NU SUNT..!,cum NU SUNT nici măcar ȘMECHERAS),..as "vrea" eu- sa fiu=...SMECHER..!!]. 5.Cum nu am vazut textul d-stra: n-am inteles:...ce "lecții..mi-ati transmis si ca atare-nici... "nu am invatat nimic"..(ca sa va citez..).Va intreb: ce trebuia să învăț..? (.. in orice caz: sa nu-mi spuneti ca nu am "voie" sa scriu cum cred ca e NECESAR -in functie de CONTEXTUL MOMENTULUI RESPECTIV, cu semnele de punctuatie NECESARE ...din simplul motiv (.in principiu..)ca orice text trebuie să transmită si: ..NUANTELE..si SUBLINIERILE dorite
de comunicator..!.6. Perdaful și..criticile ... aduse nejustificat imi arata faptul ca nu ati inteles cele scrise(.cred ca aceasta varianta e putin probabilă...), mai probabilă apare varianta ca NU SUNTETI DE ACORD CU REALITATEA scrisă..!?, d-voastră avand ALTA SCARA DE VALORI...! si cu sau fara vointa d-stra =v-ati alăturat CONCEPȚUAL și IDEATIC de grupul de persoane care a făcut să se întâmple TOT CE NI SE INTAMPLA ..de mulți ani..!.Sper sa nu va supărați prea tare/mult,asa cum nici eu - nu ma supăr..!P.S.:..in ce zi si in ce topic(=la ce articol de fond) mi-ai scris textul la care va referiti..?

Calinmihaib12 spunea...

DOMNULE HUHUREZ:.. nu credeam -la ora la care scriam- ca nu dormi(fizic..!,nu altcumva..,glumesc..!="huhurezi" = NU DORM NOAPTEA..!).Ai dreptate si sunt de acord ca legea e lege..dar sa fie IDENTIC = pt. TOTI..! Până aici=NO COMENT..!; dar - in contextul acesta=juridic si legat de subiectul preponderent ,curent de ani de zile= al blogului =PENSIILE MILITARE-intreb (ca naivu'= si evident retoric: OARE : C.P.S.din M.Ap.N. si/sau -din alte structuri din S.N.O.P.A.J.(..acolo unde e cazul/ sunt cazuri) OARE NU TREBUIE SA RESPECTE PRINCIPIUL VALABIL LA TOATA LUMEA:..=."LEGEA E LEGE...!,principiu INCALCAT ADESEA,(cel putin = in cazurile MULT dezbătute AICI..!?...

Iulian Mareș spunea...

Ba le meriti! Pe pariu ca nu trece o luna si vom afla adevaratul cerber?

Iulian Mareș spunea...

Pana acum a iesit la iveala "intelegerea la nivel inalt"! Cat de inalt vom vedea.....
Cert este ca daca statul roman isi facea treaba, acesti zilieri aveau conditii mult mai bune, prin contract!
Pana atunci retine: un lucru inceput prost se va termina si mai prost!
Am inteles, doar marile banci si companii se joaca cu fiscul german! vezi cazul bancii germane si fabricii WW!
Am iesit din copilarie.....nu mai credem in povesti cu zane!
Ce mi-ar place sa-i infecteze pe nemti, pana la plasele! Sa le iasa pe nas...., cat si alor nostri, geambasi de zilieri!

Iulian Mareș spunea...

avia,
Cu materialul clientului!
"Circulatia este interzisă doar între orele 22.00 -600." Corecta afirmatia!
Daca reusesti sa-mi explici cum au circulat legal cele 40 autocare cam 350 Km, dupa ora 22.00, te felicit!

Ein Stein spunea...

@M
Ai perfecta dreptate, sunt foarte multi cretini care se aseaza de partea celui care a incalcat legea, in cazul de fata militianul. Ce nu inteleg, e, ce va indeamna sa va dati de partea partea celui care incalca legea si de ce sunteti atat de multi. Cei care se tavalesc pe jos pentru o amenda probabil o fac pentru ca au fost sanctionati pe nedrept, plus faptul ca unii castiga banul foarte greu, cu sudoarea fruntii si a palmelor nu ca tine. Regretabil nu e faptul ca am purtat eu uniforma si gandesc altfel ci ca astfel de indivizi imbraca o uniforma si nici pe departe nu ii fac cinste. Intr-un stat de drept cetateanul trebuie sa se teama de lege si sa se poarte cu respect fata de ea si nu de un aparat represiv parazitat de tot felul de frustrati imbecili. Faptul ca tu ai incalcat de multe ori legea si ai platit amenzile fara sa te tavalesti pe jos nu te transforma intr-un cetatean cu respect fata de lege ci doar intr-un recidivist cu apucaturi dubioase. Asa ca mai usor cu pianul pe scari.

Mihai spunea...

Asa-i romanul. Cat nu are bani sta in casă.
Cum are bani ,hai la ghiftuit.
De vineri începând au intrat pensiile.
Ocazie cu care s-au umplut piețele, s-a lungit randul la magazine.
Să vedeti liniste dupa ce se împuținează banii din pensiutele romanesti.
Floriile Si Paștele pe calendar catolic sunt doar odata pe an.
Sărbători fericite!

CEZAR spunea...

@/ Tehnocraci ma bantuie o curiozitate : Era si la fel de ..gras..supraponderal ..obez ???
Si daca da..cum draku il pliau sa-l bage in carlinga lu MIG-15..????
In rest cred ca ai dreptate ..a venit virusat la BOBOCU !

tehnocrat
vineri, aprilie 10, 2020
Ceva ce nu este fake news (stire falsa) acest "mare om " Dan B. nu s-a sclerozat in ultimii ani, el asa a venit de "acasa" .ka kand era la Boboc , deja era ...virusat!

M spunea...

@Huhurez
100% CORECT!!!👍👍👍

Repetați să înțeleagă toți! Bine, unii nu o să înțeleagă pentru că nu ai această capacitate!

Circulația persoanelor este limitată.
Declarația nu este "permis de deplasare". ESTE DOAR O DECLARAȚIE!

Trebuie ca cel controlat să dovedească că îndeplinește condițiile nu că știe să scrie! Poți să ai declarația vieții, dacă polițistul nu e convins îți dă amendă.

Știți că evit să vă dau sfaturi dar cred că e cazul ca, măcar în această perioadă, să nu aprobați postări care instigă la încălcarea legii sau transmit informații false!

In loc să facă apel la a sta in casă unii aruncă mizerii incitând la încălcarea legii.
Amenzile nu sunt mari. Dacă vrei să nu plătești amendă respecți legea.
Mă cutremur că oameni care au purtat uniformă nu înțeleg ce e aia "situație de urgență". Ne spune ceva despre calitatea lor ca militari și ca oameni!

M spunea...

@Unknown

Sper sa scăpăm de PNL. Un partid de infractori.

Dar, "nu-mi spuneți de lege" este o afirmație complet greșită.
Faceți diferența între una și alta. LEGEA E LEGE și trebuie respectată. Schimbarea ei se face democratic în Parlament.
Mergeți la vot dar nu incitați la nerespectarea legii!!!

Mihai spunea...

De acum inainte asa o sa le spun la control😂😂😂😂

"Plec in Germania "
Ma astept sa-mi spuna;
"Bine! Drum bun! "

M spunea...

@Iulian Mareș

Camarade, îți explic eu!
Ai urmat niste pași:
1. Se interzice deplasarea.
2. Se permite deplasarea pentru anumite motive.
3. Declari că te înscrii în motive.
Obs. De exemplu ai voie să ieși la cumpărături dar asta nu înseamnă că TREBUIE să ieși.
4. Organul de ordine verifică dacă îndeplinești condițiile în litera și IN SPIRITUL LEGII.
Ex. Ai voie să te duci la cumpărături de strictă necesitate dar tu te duci să cauți .... cuie....

Unul care stă în Berceni nu se duce să facă cumpărături în Băneasa.

Sau, caz real, unu a trecut că merge la cumpărături, a pus o pungă de pufuleți pe banchetă și a plecat prin București să își viziteze prietenii.
Adică, avea declarație dar nu corespundea cu realitatea.

Ora NU trebuie trecută dar trebuie ca restul informațiilor să "se pupe".

In cazul celor aflați EVIDENT la muncă nu se verifică declarația.
Ex. Erau unii de la Enel in salopete, săpau un șanț. Nu i-a deranjat nimeni.
Dar dacă iei o adeverință de la angajator nu înseamnă că poți să mergi unde vrei și când vrei. Trebuie ca deplasarea să se facă către și de la locul de muncă pe un traseu rezonabil.

99% din cei care ies cu bună credință nu sunt și nu vor fi sancționați.

PS Am explicat mai mult pentru ca să înțeleagă și alții. Am început să vă cunosc și știu că ați înțeles!👍

Leon spunea...

La Multi Ani Viorele si celor care poarta nume de Floare !
Sa trecem toti cu bine de Virusul asta nenorocit..!

Huhu Rezea spunea...

@Stein
Zace în d-ta o mare sămânță de anarhist.
Per a contrario de ce spui d-ta, sunt unii cretini care care țin partea celor care încalcă grosolan legea, circulând după orele 22.00, iar când sunt opriți de organele de ordine îi agrsează.

Nea Nicu spunea...

O adevărată agora...doar limbajul duce spre Piața Ferentari... Azi se zice că e sărbătoare...Gânduri bune tuturor!

Ein Stein spunea...

@Huhurez
Per contrario contario, discutia era despre cetateni care mergeau, se intorceau de la munca cu documentele perfect in regula si nu despre circulatia peste ora 22 si nici despre cetateni trecuti de 65 de ani. Abunda internetul de clipuri cu oameni pasnici batuti cu pumnii si picioarele de militieni si jandarmi, culmea e ca nu are relevanta daca cei snopiti in bataie au incalcat sau nu ordonanata. Legea trebuie respectata intr-un stat de drept. Daca faptul ca sunt indignat de actiunile unor astfel de cretini ma face anarhist atunci asa sa fie si ma raliez Avocatului Poporului care a luat pozitie impotriva unor astfel de apucaturi.

Mihai spunea...

@ montane
Sărbători fericite!

Ma pufnește rasul cand imi aduc aminte ce ode ridicai anii trecuți in niste comentarii la adresa domnului Dan B.
Citez din memorie " Va cunosc activitatea ,un adevărat profesionist ,mereu alaturi de aviatori ,........."

Montane, montane ce de suspect mai "radeai " tu la controlul medical........

Viorel spunea...

Domnule Calinmihailb, dumneavoastră ați comentat marți și miercuri (07-08.04.2020), eu joi (09.04.2020) / “Proiectul L 120/2020”. Eu citesc zilnic toate comentariile care apar, dacă dumneavoastră comentați un subiect pe acest blog după care nu vă interesează părerea celorlalți (citiți din an în paște, altfel ați fi sesizat comentariul meu) atunci îmi dau seama câtă importanță dați acestui blog, subiectelor abordate, părereilor și sfaturilor în acest sens.
2. noi pensionarii militari : indiferent de MINISTERELE sau STRUCTURILE de SIGURANTA NATIONALA din care provenim in loc sa ne VEDEM in primul rand - de interesul nostru PRIMAR: DE SUPRAVIETUIRE cel putin fizică.. (!?), = o MARE PARTE- cel putin - din cei care ne spunem PARERILE AICI se "grupeaza" POLITIC si "isi consuma" ENERGIILE pe "dezbateri sterile= FARA NICI O FINALITATE PRACTICA...!(..decat =o eventuala dezbinarea si "slabire" a efectului de "presiune"..publica..!)
Eu unul nu mă mulțumesc cu sfatul dumneavoastră pompos: “interes PRIMAR: DE SUPRAVIEȚUIRE cel puțin fizică”, adică după mintea dumneavoastră ar trebui să spun mulțumesc (,) că am unde locui, îmbrăca și mânca. Așa ar trebui să gândească și trăiască militarii pensionari ? Să stagneze ca și “Cotele apelor Dunării” de pe vremea tov. N.C. ? Păi mai evoluăm în cazul acesta domnule “doctor” ? Despre creșterea nivelului de trai, îmbunătățirea condițiilor de viață care se pot realiza doar prin eliminarea inechităților produse de OUG aplicate la Legea nr. 223/2015, că doar desprea asta este vorba în subiect iar dumneavoastră mă duceți în condiții de supraviețuire. Are vre-o logică afirmația dumneavoastră ? Cred că în momentul când intrați pe blog, vă citiți propriile comentarii, mai postați unul după care mergeți la culcare, altfel ați fi sesizat din comentariile altor pensionari cu relații în sistemul politic care au afirmat că (,) comentariile noastre sunt monitorizate și aduse la cunoștința domnului Ciucă, etc., pentru a lua pulsul pieții. Când politicul ne hotărăște soarta, dumneavoastră ne sfătuiți să le pupăm mâna. Presiunea publică nu are nici o valoare în România pentru că politicienii fac ce vor și când vor. Pentru a ne înțelege mai bine (eu cu dv.) vă propun să folosim scrisul stenografic (se preda și l-am învățat în Lic.Ec. în 1977 ; Intendență și Finanțe în Șc.Mil.). După cum vă exprimați consider că scara dumneavoastră de valori (acuzându-mă de ceea ce se întâmplă de mulți ani) este identică în proporție de 75% cu cea a politicienilor care ne-au condus în ultimii 30 de ani.

M spunea...

@Ein Stein

Cu respect vă spun că greșiți. Huhurez știe de ce îmi permit să comentez in acest domeniu.

Nici un infractor, nici ăla prins cu cuțitul plin de sânge, călare pe victimă nu recunoaște că el e vinovat.
Nu vă luați după fentă. "Aveam declarație.... milițianul are ceva cu mine"

Impunerea legii se face cu forța! Așa cum militarul nu pleacă în Afganistan cu muniție de manevră.
Ce dracu? Poliția are dreptul și obligația să folosească forța fizică iar evitarea accidentării este doar o recomandare!

Este pur și simplu de neînțeles cum o persoană că domnia ta nu înțelege cim funcționează o societate.

Se întorceau de la muncă? M#ie! Îl întreabă: unde lucrați?
- firma x
- când s-a terminat programul?
- la ora 17.00
- acum e 21.30. Ia de aici o amendă că nu te-ai deplasat pe traseul cel mai scurt!

Să îți fie clar stimate camarad: din Canada până în Australia poliția folosește forța. Să nu îmi spui că domnia ta crede ca îl ia polițistul la bătaie din senin! Nici ăla nu are chef de bătaie, orice folosire a forței se raportează și este anchetată.

Dacă ați fi mobilizat și ați primi sarcină să controlați circulația într-o zonă și vine la domnia ta un om și aveți următorul dialog:
- Bună seara, sunt Einstein, vă rog să prezentați declarația și actul de identitate,
- Bă milițiene idiot, du-te mă dracului că sunt cetățean european și am dreptul să merg pe unde vreau!
- Eu trebuie să vă verific documentele!
- Ce bă, ești prost. Uite declarație, am ieșit să iau pâine.
- În spatele dumneavoastră e un magazin...
- Merg unde vreau eu!
- Trebuie să mergeți la magazinul apropiat!
- Merg să o iau în p..lă pe nevastă-ta!


Domnia ta ești calm, îi dai amendă și el pune pe net că i-ai dat amendă degeaba, că avea declarație, că nu era 22.00 și că ești un incult, un cretin etc.
Crezi că verifică cel care citește știrea? Ca și domnia ta se indignează fără să aibă toată situația.
Cum a fost cu tinerii ăia. Nu au dat că l-a scuipat pe polițist, că au sărit la bătaie ci doar partea finală. La fel la 10 august... Au aruncat cu sticle 7 ore in jandarmi dar televiziunile au preluat doar intervenția.

Sincer? Asta e! Te aștepți de la scursura societății la așa ceva. Dar e pur și simplu dureros să vezi că un camarad trece rapid de partea cealaltă și te acuză și te înjură.

Pe B1 este o emisiune numită "Condamnați". Să vedeți ce colecție de sfinți!!!!! Era unul cu privire blajină, spășit.
- Ce faci?
- Mă rog la Dumnezeu să îmi dea putere că e greu in pușcărie... Numai noi știm!

O lacrimă se rostogolește pe obraz.... Oftează....
- Dar ce ai făcut.
- O clipă de rătăcire.... Era seară, am văzut o fetiță care venea de la școală și am vrut să fac sex cu ea. M-a refuzat și i-am tăiat gâtul și apoi am înjunghiat-o de 17 ori.... Nu știu ce am avut....
Dumnezeu o să mă ajute....
Sunt și eu un suflet.... E greu in pușcărie....


"Oameni pașnici bătuți..." Ha, ha, ha ! Sunteți atât de naiv!!!! În 99,99% din cazuri folosirea forței a fost necesară. Mai mult în România folosirea forței este muuuuuult redusă față de ORICE stat occidental.


Fiți de partea colegilor noștri, au o sarcină grea iar românii se plasează mai mereu de partea infractorilor.

Nea Nicu spunea...

Domn Mitică: ne bălăcărim așa doar pentru a avea blogul "vizibilitate"? Moderați sau ne punem poalele in cap toți?!! Sau între noi militarii, ne permitem?!! * Tehnocrat : Ne cunoaștem de undeva?! Am ceva datorii la dumneata?!! Aviatorii se prezumă că sunt oameni cu creier...unii de pe aici vor neapărat să demonstreze contrariul... Sănătate multă și minte așișderea!

Iulian Mareș spunea...

Acum se numește INMSA-Institutul National de Medicina Aeronautică și Spațială! Acolo am făcut și eu vizita medicală, că singură specialitate din FT!
Cruntă investigația, dar corectă!
Bareme NATO și UE Army!

Calinmihaib12 spunea...

....o vorba de duh spusă de o DOAMNA
in varsta de vreo 90 ..si ceva ..de ani:...""traim în vremea "mascaricilor""..!