Un produs Blogger.

sâmbătă, aprilie 04, 2020

Mecanismul transmiterii coronavirusului, filmat

28 comments
Nu ai nicio șansă să scapi, dacă un bolnav a strănutat lângă tine. Ești învăluit într-un nor de particule infestate.
O masca te-ar proteja până ieși din acel nor...  ca apoi să te dezinfectezi imediat.
Un strănut într-o încăpere închisă îi infectează pe toți cei aflati in acea încăpere în cca 20 de minute 
Virusul se transmite și prin simpla vorbire și respirație, nu numai prin strănut.
Particulele infestate cad pe orice suprafață întâlnită  până ajung jos, de aici fiind răspândite prin atingere și pe talpa incaltamintei.


28 de comentarii:

gheo spunea...

Domnule H, este real mesajul transmis "pe 13 martie 2019" de Tro TV, in care se precizeaza de OMS trimite un avertismet tuturor tarilor si conducatorilor acestora ca urmeaza o pandemie de virus ???. Ca este necesar sa existe pregaturi din toate punctele de vedere pentru a preveni raspandirea si tratarea acestuia ?. Daca da, oare ce au facut "autoritatile romane - partidele politice din Romania" (ca ele conduc tara , unde, naiba stie) in afara ... luptei pentru putere si cine pune mana mana pe banii banii Romaniei si "si-i imparte" ???.

Leon spunea...

"Irimia Sava este colegul meu din USR Bunești - Suceava. A stat acasă cu febră 40, timp de 7 zile. Cât timp a durat conducerea interimară a Spitalului Suceava. A cerut constant să fie consultat de medic și dus la spital. Se topea pe zi ce trece. I-au spus să se trateze acasă, că e o simplă răceală.

Acum două zile, noua conducere militară a Spitalului Județean Suceava a trimis o ambulanță în 15 minute de la solicitarea telefonică.

Irimia este acum în stare critică și inconștient, la terapie intensivă. Prea târziu, se pare.

Domnule ministru Tătaru, trimiteți manageri medici militari la toate spitalele din țară care vor trata pacienții de Covid-19. Este nevoie de un management profesionist și ferm la toate aceste spitale, din toată țara.”, a anunțat Iulian Bulai, deputat USR.."

Iulian Mareș spunea...

Gheo,
Întrebarea este retorica re noi toți cunoaștem răspunsul!
Acum este deja târziu și războiul acesta va avea multe victime asumate!
Va veni și timpul analizelor și de această dată decidenții nu cred că vor scăpa!
Acest gen de informări a curs începând cu decembrie-ianuarie cu date concrete din epicentrul Wuhan!
Acum plătim tribut prostiei și intereselor mărunte, meskine și partinice!
Să privim și partea plina a paharului:
-inceputul sfârșitului globalizării;
-reindustrializarea țării ptmrin efort propriu;
-purificarea atmosferei de noxe;
-inceputul sfârșitului hegemoniei DEU in UE și reconstruirea acesteia pe cu totul alte baze;
-posibile naționalizări de capacități industriale. In multe tari economiștii vorbesc despre asta, kiar pentru o perioadă de 10-15 ani!

*Sunt convins că mai găsiți și dumneavoastră!

marvas66@yahoo.com spunea...

Nu va faceti probleme, ancmrr-ul o sa ne apere de virus cu ajutorul celor 100000 de membri...de unde au ajuns la numarul asta sa nu ma intrebati. Probabil ca la fel au exagerat si cu preocuparea lor pentru actualizarea pensiilor militare, adica de vre-o 100 de ori...

Mihai spunea...

Ungurii mult mai organizați ca noi in orice domeniu.
Si de data asta ne-au luat-o înainte.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://monitorulapararii.ro/armata-ungara-a-preluat-sub-comanda-51-de-spitale-si-84-de-companii-de-importanta-strategica-1-30226&ved=2ahUKEwjm6Mn_gs_oAhWCvosKHWBUAycQFjADegQIAhAB&usg=AOvVaw2P3yE-gtkz4ncnO_KuiY-h&cshid=1586012017402

Huhu Rezea spunea...

Ungurii au testat numai 19 000 persoane fata de 37 000 cat am testat noi.

Mihai spunea...

Principalul mecanism de transmitere ; Nădlac ,Borș ,aeroporturi .
Lipsa stocurilor de materiale de protecție pentru medici in mod special.
Tratarea cu superficialitate in prima faza a fenomenului de către cei de la butoane.
Se simte in aer ca politicienii indiferent din ce partid fac parte sunt intr-o vădită campanie electorală mascată,campanie carei incurca si pe guvernanti si pe opozitie sa se exprime cu propuneri si masuri ferme ,adecvate momentului.
Acum ,se incerca un fel de ultime solutii dupa scăparea de sub control a fenomenului.

Mitica spunea...

Daca China....daca.....este vinovata de virusul Covit....nu ar trebui sa plateasca...ca in razboi.....ca tot un fel de razboi este......daune de razboi ??? Dar pe ei ii doare la basca .....Altele ,,e " interesele...

Mihai spunea...

@ Huhurez
Situatia la zi in Hu este cam asa:
19424 -testați
12492 -carantină
678 -confirmati
58 -vindecat
0- deces
Nu au forma izolare la domiciliu.Adica infectare a familiei.
Pe lângă ca au avut materiale de protecție ( Asa este in spitalele din Hu. mult ,mult peste cele din Ro ,inclusiv la comportamentul medicilor) doar sambata cu 7 aeronave au aprovizionat; 4 milioane măști,400000 halate protecție ,30000 mănuși, 100000 ochelari ,6000 plexiglas ecran,etc
Carantinarea se face in hoteluri .Personalul medical este cazat la hotel ,nu intra in contact cu familia.

Sursa : coronavirus gov hu

Mihai spunea...

@Huhurez
Aici situatia la zi din Hu.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://koronavirus.gov.hu/&ved=2ahUKEwj0kIu-m8_oAhWs_CoKHeHhCuIQFjAAegQIAhAB&usg=AOvVaw2vtkvTO8lw4_20aj7WIyfq&cshid=1586018629298

Calinmihaib12 spunea...

MARVAS..: cifra aceea de una-suta-mii nu mi se pare exagerata; NU UITA de pensionarii MILITARI ACOPERITI...! =IN NUMAR NECUNOSCUT..! si de "DISPUTA"...privind acest număr NECUNOSCUT,din VREMEA lui Boc+Băsescu..!

Huhu Rezea spunea...

Pânaastazi ungurii au 32 decese, nu 0.

Calinmihaib12 spunea...

...Da, D-le HUHUREZ, dar cifrele sunt oarecum comparabile, având în vedere Numărul populației României și Hungariei..!

Mihai spunea...

@ Huhurez
Precizați va rog sursa.
Eu ,mai sus ,am precizat sursa oficială la 4 .04 2020 ( gov. Hu)

Calinmihaib12 spunea...

Orice BOALA CONTAGIOASA produsă de:baterii,virușii,ciuperci..,etc. se poate transmite relativ usor la o persoana singura - aflată pe o stradă murdară,cu gunoaie,mucuri de tigari(care poartă - CEL PUTIN SALIVA FUMATORULUI+++toate "vietuitoarele" înșirate mai sus..), și- tineti-va BINE :SCUIPATURI..FLEGME, continatoare
si ele de cele amintite mai sus...! SI CARE REZISTA IN MEDIUL AMBIANT, FIIND TRANSPORTATE DE VANT DIRECT - la porțile de intrare în organismul uman
si anume : PIELEA NOASTRA: integra sau rănită, MUCOASELE NOASTRE:conjunctivala=la ochi,din gura, din nas, ...iar de AICI: ..DUMNEZEU CU MILA ,si cu rezistența si IMUNITATEA NOASTRA - a fiecaruia...!=IN FATA ASALTULUI BOLILOR PRODUSE DE către acesti INAMICI LACOMI..!

radud spunea...

Un militar i-a transmis o scrisoare lui Claudiu Năsui, parlamentarul USR care a propus impozitarea pensiilor speciale cu 90%.
Rog adm.acestui site,dacă dorește,să publice această luare de poziție a unui om în uniformă militară!(mediafaxul o publică).

Huhu Rezea spunea...

Avia
Nu am crezut că tu nu citești acest site care prezinta situația instant pe țări

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Mihai spunea...

@ Huhurez
Multumesc! Inseamna ca site" koronavirus gov hu " prezintă situatia pe zile .Rezulta astfel că pe 4.04.2020 decese = 0.

Mihai spunea...

@ profesore
Posibil!
Diferenta consta ca ungurii i-au bagat pe toti in carantină direct prin cele 12000 locații pregătite din timp si nu in izolare sau scăpați de sub control la trecerea frontierei.
113000 de izolați la domiciliu de la noi ( o mare prostie) mai pot infecta cel putin cateva zeci de mii ,doamne fereste.

Burebista spunea...

Ce se mai aude cu proiectul de lege plx 310 din 2017 pentru respingerea OUG 59 din 2017. ??
Era pe ordinea de zi la nr 99...
A mai înaintat?
Poate trece de camera deputaților fără vot dacă se depășește un anumit termen?

Huhu Rezea spunea...

O intrebare inoportună în acest moment.
Nu poate trece de Cmeră fără dezbatere și vot.

Burebista spunea...

Ok. Ma gândeam ca a mai coborât în lista de la nr 99 spre vot...

Calinmihaib12 spunea...

D -le Pompiliu: eu sunt "scepticul de serviciu.."(de gardă ..!)=PE BAZA EXPERIENTEI: DIN TRECUT SI CEA IN DESFASURARE...! ASTFEL CA NU MA ASTEPT LA
NIMIC ..BUN, BA CHIAR SPER SA NU FIU SI UN.CASANDRU DE ..SERVICIU si sa "prevestesc"..NOI TAIERI DE PENSII MILITARE =SUB PRETEXTUL: PRESIUNII "OPINIEI PUBLICE.."..!

Calinmihaib12 spunea...

Dacă vreți să vedeți DATE STATISTICE MONDIALE SI PE TARI -DINAMICA LOR IN TIMP REAL -in limba engleza...date generale privind Mișcarea Populației, ECONOMIE, energie,resurse diverse,SANATATE SI BOLI: vedeți site-ul: "www. worldometers.info"...!

Cannon spunea...

Daca trece si nebunia asta,vreau sa stau in casa cateva zile sa ma linistesc !

Calinmihaib12 spunea...

..la ora asta din noapte,ma uit la DIGI 24 TV si vad:..MY WAY =VARIANTA SUEDEZA de ATITUDINE, DE ABORDARE A..(...?..)SITUATIEI ..IN CURS DE DESFASRARE IN LUMEA =MAI SUSPECT (nu si pt.mine)..= DE PREGNANT= WESTICA..!? Eu nu cred in COINCIDENTE,INTAMPLARI...!Deci : ce se vede la tv (emisiune in reluare..):calea SUEDEZA este ..A BUNULUI SIMT A UNUI POPOR PRACTIC,CARE STIE CE VREA SI CE POATE ..FACE..,care SE RESPECTA...si ma opresc ..aici..!

Mihai spunea...

@ Calinmihai
Intr-un fel ati ridicat mingea la fileu, mai adaugbsi eu in sprijinul celor afirmate de d-voastra.
Urmarind emisiunea ”Romania te iubesc” de pe postul PRO TV nu mare mi-a fost mirarea cand am aflat, cu demonstratie la fata locului, ca toate statiunile de pe Valea Prahovei ,desi au canalizari refacute prin diverse proiecte ,deverseaza toate apele uzate si dejectiile aferente canalizarii direct in Valea Prahovei. Asta deoarece s-au au omis din proiecte statiile de epurare sau le-au proiectat gresit etc. Lucru la care toti factorii de decizie in frunte de sefii de la mediu ,Apele Romana,prefecti ,primari se spalau pe maini cu motive care mai de care mai halucinante.
Fenomenul nu este singular .In rural -zone fara canalizari , multi si-au construit bai cu WC incorporat si deverseaza mascat tot in cel mai apropiat rau,apă curgatoare ,etc de langa casa. Probabil daca vrei sa-ti mai racoresti mâinile intr-o apa curata in Romania o mai poti face doar la izvor in varful muntelui , cu conditia sa nu fi trecut si pe acolo niste neispraviti needucati in ale mediului.
Apoi ,strada ,soselele ,parcarile ,etc pline de mizerii aruncate din mers sau la intamplare în locul de stationare,etc,mucuri de tigari ,seminte ,etc ,resturi in locurile de iesit la iarba nverde ,etc
In alimentatia publica ,vezi de multe ori foarte multa lume needucata care baga mana in produsele vrac si mananca in magazin sau pun mana pâna pe mare parte din produsele de patiserie din supermarket pâna aleg ce le convine si apoi pun in punga cu mana produsele de de la raft desi au instrumentele de igiena la indemana.
Vezi in unele magazine ,de paine sau carne -mezeluri vanzatoare care desi au manusi in maini cu ele manevreaza si produsele si banii incasati.
In pietele agro este dezastru in privinta preventiei sanitare. Vad multineeducati care infulega fructe (ba indeamna si copii) ,etc direct de pe taraba ,vanzatoare ,uneori si color, fara halat si manusi de protectie ,pâinae de casa vanduta si portionata in aer liber pe tarabe improvizate ,etc,etc.
Cât timp preventia si spiritul civic sunt la pamant nu putea arata altfel si cere mai mult. Totul depinde de educatia individuala si colectiva dobandita pe parcurs de fiecare individ.
Si nici dupa virus nu va fi altfel. Ce nu ai in sânge ,nu poti împlementa decat prin constrângere cu reguli aplicate mot-a-mot.

Calinmihaib12 spunea...

MARVAS:.. revin cu o completare la observatia ta cum ca sindicatul:ANCMRR ar avea suta de mii ..de membrii(..pensionari..?)si ca cifra ar fi exagerata...!; intr-adevar: daca presupunem ca ar fi asa: cifra AR CONTRAZICE ..MARE ATENTIE: ..OFICIALII M.Ap.N.,care TOT .."o dau "= cu cifra de cca.80.000 de ..pensionari..??!;..restul comentariului meu din 04. 04.a.c.= RAMANE ACELASI...!