Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 15, 2020

Paracliserii lui Vela

59 comments
Paracliserul este omul de pază al bisericii, care se ocupă și de unele activități în timpul slujbelor, cum ar fi tragerea clopotelor, aprinderea candelabrelor, pregătirea cadelniței cu tămâie, ridicarea odăjdiilor preotului, împărțirea anaforei și a paștelui(pâine cu vin).
Ministrul Vela și Covidul, după ce au dat ordonanță militară.... că mirenii nu pot merge la biserică în noaptea Paștelui, i-au transformat pe polițiști și pe jandarmi în paracliseri, cu porunca de  a duce în cartiere și la sate paștele și lumina sfântă.
Va ieși o vânzoleală  organizată...ale cărei efecte se vor vedea peste câteva zile în numărul infecțiilor.
Mai isteți... cei de la SRI! 
Îi spovedesc pe mireni online, la domiciliu.

59 de comentarii:

Mihai spunea...

Doar atât in aceasta saptamana cu semnificații deosebite pentru ortodoxie;
Vela sus cu demisia in catarg!
Credința este in sufletul fiecaruia lumina se ia din om in om ,om care trebuie sa fie iubire ,bunătate, credinta ,lumina pentru cei din jur........Politistul .......in misiune este polițist ,chiar dacă este om ...in afara misiunii.
" Recomandări obligatorii, manipulare Cluj, ordonante ambigui in multe privinte inclusiv a orasenilor
proprietari de teren si imobile in mediul rural, politisti neistruiti ,etc
Du-te ...,te asteapta la Cluj pentru explicatii ...








M spunea...

Din fericire protestantul Johannis a interzis Paștele Ortodox. Problema e rezolvată!

😂 Ia uite amendă dată de italieni!
O femeie de 60 de ani a fost amendată după ce și-a scos broasca țestoasă la plimbare, pe străzile din Roma.

La Repubblica scrie că femeia în vârstă de 60 de ani a fost amendată de polițiștii din Roma după ce a fost surprinsă la plimbare cu o țestoasă. Oprită pentru control, femeia le-a spus polițiștilor: „Am ieșit la plimbare cu țestoasa".

Această explicaţie nu a convins patrula de carabinieri, care a amendat-o cu 400 de euro, a precizat maiorul Nunzio Carbone.

După ce s-au asigurat că femeia locuiește în zona în care se plimba și țestoasa îi aparține, forțele de ordine au amendat-o, considerând că plimbarea nu era absolut necesară. Apoi, femeia a fost invitată să se întoarcă acasă,
relatează Mediafax.

Concluzia mea e că prostia celor care iau legea in râs nu este un fenomen strict româneasc! La italieni revolta a fost (cel puțin așa reiese pe FB) la adresa idioatei cu broasca! La noi evident că rromii s-ar fi coalizat să înjure poliția.

Calinmihaib12 spunea...

...."scandalul"=mic sau mare=E posibil sa fi "plecat..dela faptul că M.A.I.-ul a vrut să-i dea un "bobarnac"..! peste nas lui JOHANNIS, după ce acesta in Duminică PASTELUI CATOLIC ,DIN PRIDVORUL UNEI BISERICI, îndemna apăsat: ca LUMEA: ..SA STEA ACASA...!?! ; TOATA "LUMEA", INCLUSIV MEDIA: "S-A FACUT".. CA NU VEDE ..IPOCRIZIA... lui JOHANNIS ..SI .RASPUNSUL = OARECUM "CARCOTAS" = al lui VELA;Acum- eu cred ca vedem EFECTUL...!=micului/ marelui "razbel"..=REVELATOR ..a situației... HAOS, DISCORDII -LA PUTERE...!..etc.

BONIFATIE spunea...

Domnilor colegi de autoizolare!
Ministrul de interne a căzut în dizgrația lui KWI pentru că nu a înțeles sintagma „Guvernul meu”, adică este „al meu” nu „al tău”. Nu știu dacă demiterea lui Vela va fi o soluție tocmai acum pentru că omul s-a implicat. Bănuiesc că nu a dormit acasă de vreo lună.
Pe de altă parte KWI are dreptate, fiind șifonat și de faptul că nu a avut el ideea protocolului din M.A.I. și B.O.R., care nu este secret, pentru că orice apropiere dintre credincioși încalcă distanțarea legală, stabilită prin cele n+1 O.M., și există un mare risc să luăm viruși în loc de lumină.
Fără a minimaliza rolul BOR în coeziunea neamului românesc, cred că și Preafericitul poate înțelege că în astfel de momente legătura dinte mine, un umil creștin, și Dumnezeu, poate fi realizată și fără intervenția intermediarilor.
Vela s-a născut și a crescut ceva timp la țară (la sat, se spune, oamenii sunt mai credincioși decât cei de la oraș), într-o comună de lângă Caransebeș, municipiu unde mai apoi a fost primar, și chiar a ajutat cu banii comunității ridicarea catedralei ortodoxe din Caransebeș, așa că este vădită aplecarea sa spre cele creștinești și nu este nimic rău în asta. Este chiar ceva de lăudat. Problema este că în viață trebuie, vorba aia, să faci ce zice popa nu ce face el.
Cred că, în acțiunile sale, chiar fiind bine intenționat, este derutat și de sigla M.A.I.
De multe ori am spus, poate acum aud, pe acest canal de informare, diriguitorii țării că în MINISTERUL de INTERNE nu are ce căuta cuvântul „AFACERILOR” și vor schimba denumirea M.A.I. în mai simpla siglă M.I., ca pe vremuri, în acest fel lăsându-i și fără apropouri pe cei răuvoitori.
Ca în multe alte cazuri autoizolarea m-a prins numai împreună cu soția (nu gândiți negativ), fiind departe de soacră (nu gândiți negativ) , de copii și de nepoți dar, cu voia Domnului, ne vom întâlni sănătoși și cât mai repede.
Suntem în SĂPTĂMÂNA MARE și trebuie să ne propunem să fim mai buni, stând acasă.
Cu respect, la toți sănătate!

BONIFATIE spunea...

Erată: 1. în loc de „din M.A.I. și...” se va citi „dintre M.A.I. și...”;
2. în loc de „...dinte mine...” se va citi „...dintre mine...”.
Concluzie: trebuie să fiu mai atent la taste.

Iulian Mareș spunea...

Oricum ar fi Groful:
- a lovit a 2a oară în BOR și ÎPS nu-l va cauționa;
- Velea își făcuse selfie cu flacăra și o postase pe Facebook, sub titulatura Velea Olimpiotul, pe fundal melodic spartan cu strigăte de luptă HAUU, HAUU;
-Groful face ce vrea cu slugile: Orban este că forma fara fond, din ceară, Velea plătește pt nereușită Operațiune de extracție - Combat search and rescue -, "sParaNgheL" pt Monalisa!
-dna fosta BAU propune reducerea indemnizației pt demnitari cu 25% și, lovind în Grof, a călcat pe bec;
- nu va canta cocoșul de 3ori și C8țul, cu fata aia imposibilă, va trece în rândul dizgatiosilor;
- de ministrul sănătății încă nu se leagă, dar este pe listă.

Oricum, vorba Grofului, după Paști urmează "înmormântărilor"!
Daca văd un polițist cu opaițul la gât mă mut in Corea de Nord!
*Dar asta nu-i tot: PSD pregătea o rebeliune in clar: voia să atace ordinea de drept cu lumânarea. Autorul nu ne spune în clar ce fel de lumânare: de nunta sau de botez!
*** Propun ca CSM și CCR să se pronunțe pe Protocolul ecumenic MAI-BOR!

M spunea...

Nu l-am văzut pe Johannis ieșind imediat să blocheze încălcarea OM de către sclavii expediați către Germania. Aici însă era vorba de un simbol al poporului român.

Milițienii lui Coarnă și ai lui Păscuț (cunoscuți pentru afinitățile lor față de USR) au sărit în sus.

Deci am voie sa stau la coadă la Carrefour dar dacă stau la coadă la biserică sunt un nenorocit?

Deci am voie să chem pe unul de la Glovo să îmi aducă cumpărăturile dar dacă vine un voluntar cu o lumânare, gata, am îmbolnăvit România!!!

Milițienii lui Coarnă și ai lui Păscuț (l-am văzut la televizor, ochii ficși, privire încrâncenată, cu ură și dorință de revanșă) se situează împotriva ortodocșilor din România.

Să fiu clar, absolut toate măsurile se înscriau în limitele OM.

Leon spunea...

Se demonstreaza inca odata ca in Romania 4,6%(greco-catolici)= 87%(ortodocși)..!

Leon spunea...

"UDMR cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, deoarece, prin decizia lui, a pus pericol toată ţara şi siguranţa populaţiei, a anulat toate rezultatele obţinute până acum prin introducerea măsurilor de prevenire şi combatere a epidemiei, a ignorat starea de urgenţă declarată de preşedinte şi măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern”, a spus Hegedus.

Potrivit acesteia, demisia lui Vela este singura cale de a mai salva situaţia şi de a restabili încrederea populaţiei în măsurile autorităţilor"(Stiripesurse)

Mihai spunea...

@ Leon
Sunt situatii cand trebuie sa intelegem ca trebuie sa fim mai catolici decât papa!

Si asta trebuie sa o inteleaga orice credincios in acest moment.
Politicienii stiu ca au in fata campanii electorale si ca atare procedează in consecinta. De cel de sus isi aduc aminte doar cand urmaresc un scop ,avantaj electoral ,etc.
Nu se împotrivește nimeni ritualurilor BOR dar trebuie gandit ce distanțare se va realiza cand in mediul rural se vor aduna de pe vai si dealuri iar in orase din tot cartierul enoriași poate chiar asimptomatici si vor respecta distantarea doar pe cativa metri in fata localului sfânt ca si la Supermarket.
Forțele de ordine nu stăpânesc acum fenomenul dar cand vor veni de peste tot in valuri.
Spaima oamenilor acum este sa nu se imbolnaveasca si sa ajunga pentru orice probleme medicale in spitalele românesti.Mai bine te tratezi acasa si la spital doar daca nu ai incotro
Pe Covid doar spitalul din Timișoara si cele doua din București dau rezultate ,în rest ,gen Arad ......
Doamne ferește si păzește pe toată lumea.
Fie ca Sărbătoarea Învierii sa aduca lumina in suflet si sănătate in familia fiecărui român.

M spunea...

Am observat ca cei mai suparati pe protocol sunt ne-ortodocsii (catolici, protestanti, evrei etc.) si comunitatea LGBTQ adica aia care oricum nu erau interesati prea mult de Pastele Ortodox.

Iar Vela trebuie sa inteleaga ca pana nu il face general pe seful de post Coarna si il ia consilier asta nu se potoleste! Dan a facut greseala sa ia consilier un alt lider de sindicat, tot subofiter, si a fost in razboi continuu cu marele Coarna!

Azi am citit o postare pe FB:

"Cum sa iau Lumina de la un jandarm care pe 10 august a gazat copii nevinovati si a calcat cu bocancii pe burta femeilor gravide? Copilul meu trebuie sa creasca pur!"
Doamna avea drept poza de profil USR si Dan Barna. Mare e gradina Ta!

Alex spunea...

Cea mai proasta idee ,debitata de un ministru nepregatit.Cum te poti gandi sa pui agenti de politie,jandarmi si militari sa insoteasca reprezentantii bisericii din poarta in poarta?! Este foarte periculos.Se pot imbolnavi sau pot imbolnavi pe altii la randul lor. Prin aceasta metoda,chiar si cei care au respectat intocmai toate restrictiile si au stat numai in curtea lor,risca sa se imbolnaveasca.
Tinand cont de situatia in care ne aflam ,ar trebui ca fiecare in noaptea de inviere sa -si aprinda lumanarile personal ,acasa ...Asa vor avea lumina.D-zeu ne va ierta.

Mihai spunea...

@ Leon
Esti cam dezinformat daca nu urmaresti emisiunea tvr 1 ”Convietuiri” !!!
În Ardeal traiesc in respect religios reciproc ortodoxi-62%, catolici si greco-catolici-11%, ,unitarieni,luterani-9,4% ,evanghelici -4,7% ,alti crestini 1.16 % In 1930 erau 34% ortodoxi.
Nu cred ca era momentul sa iesi in ”evidentă” .........
Mai bine ai fi facut un sondaj prin zona de responsabilitate sa vezi cati enoriasi stiu ce semnificatie are ”Paștele”. S-au cați din cei care ”se inghesuie” sa ia ”Pastile” stiu ce inseamna ? Au facut altii si le-au dat pe tv spre lamuriri suplimentare...........
Pe astia care habar nu au ce inseamna ”Pastele” unde-i incadrezi ?
Crezi ca daca ”Papa de la Vatican” a savarsit slujba de Paste in aceste momente singur in Piata ”Sfantul Petru ” a slabit cumva credinta credinciosilor ? Din contra ,a cules admiratie , intarirea credintei si speranță.
Bunul Dumnezeu sa le dea celor care hotarasc intelepciunea sa gaseasca o solutie satisfacatoare ,adaptata momentului care sa culeaga si la noi aceleasi sentimente.

M spunea...

Eu zic că am avut timp să ne pregătim. Puteam să facem un plan și să vedem acum merge de Paștele catolic.

Zecile de mii de muncitori pentru Germania au putut să traverseze țara în lung și în lat și să se înghesuie in aeroporturi. Unde plm era Johannis?

Dacă merg curierii la sute de adrese zic că puteau să meargă și voluntarii Bisericii.
Mai ales la țară putea să treacă pe strada principală o mașină și câte un om să iasă din curte și să ia lumină. Pentru bătrâni ar fi fost ceva....
Mă gândesc că în posturile fixe putea să fie o lumânare aprinsă. I se verifica omului declarația și dacă vroia lua și Lumină. Oricum era oprit, oricum erau ăia acolo.

Urât este că decizia de blocare a fost luată de un neortodox. Nu contează, protestant, musulman sau penticostal...
Aveau timp să discute dar se pare că nimeni nu are chef de asta. Johannis putea să își scoată degetul din mărețul kur și să fi chemat la consultări pe cei interesați iar apoi, împreună cu mai marii bisericilor creștine, în holul frumos de la Cotroceni să fi avut o poziție comună. Așa pare ca interzice Paștele ortodox pentru că al lui a trecut și se răzbună. Cunoscut pentru izbucnirile lui de furie și răzbunările încăpățânate decizia de azi poate fi ușor interpretată că un atac la adresa ortodocșilor.

Grecia ca și noi sunt închiși, la fel și Serbia sau Rusia. Nu e o dramă dar nu suntem consecvenți.

Huhu Rezea spunea...

Problema participării enoriașilor la Slujba de Inviere ține de spiritualitate, pe când pandemia este o problemă de viață și de moarte.
Nimeni nu moare dacă nu participă direct la Slujba de Inviere, dar mulți s-ar putea infecta dacă participă și vor infecta și pe alții.
Virusul ține de partea materială a existenței noastre, el răspândindu-se după aceleași legi naturale care ignoră spiritualitatea.
Asadar, în domeniul prevenției răspândirii virusului au drept de veto specialiștii virusologi, nu politicienii, nu ziariștii, nu prelații, nu habotnicii religioși.
Deocamdată, singurul mijloc de luptă impotriva răspândirii virusului este distanțarea socială.
Niciun politician și niciun ziarist nu se poate folosi josnic de sentimentele religioase ale românilor pentru a îndemna la relaxarea normelor de distanțare socială în noapte de Inviere.
Eu nu înțeleg de ce nu sunt respectate sfaturile profesorului Streinu!

spiritul lui Haret spunea...

Uni nu prea au mintea la purtator.50 de ani nu ai intrat in Biserica si acum nu poti trai daca nu participi la Slujba de inviere.Stai acasa pentru binele tau si a semenilor tai.

Viorel spunea...

Domnule Alex, cum puteți afirma că este un ministru nepregătit, afirmația dumneavoastră este blândă comparativ cu cea pe care o gândesc eu dar din respect pentru comentatori nu o pot reda. Cât despre domnii agenți de poliție, jandarmi și militari, adică de ce să nu însoțească reprezentanții bisericii din poartă în poartă atât timp cât sunt PLĂTIȚI LA NIVELUL ANULUI 2022, AU PENSII NESIMȚITE, etc. și amd., Când Civilimea Transpiră La Iarbă Verde Cu Mici Și Bere În Zilele De Sâmbătă, Duminică Și Sărbători Legale Iar Agenții, Polițiștii Și Militarii Stau Ca Nesimțiții Și Fac De Serviciu 24/24, Uneori În Ture Fără Timp Liber Sau Plătit. Nu Se Poate, Asta Este Discriminare, Adică Noi (CIVILII / POLITICIENI) Ne Chinuim, Transpirăm La Bere Și Mici Și Ei Stau În Unități Și Nu Fac Nimic ? Să meargă din poartă în poartă ca de Crăciun sau Anul Nou cu uratul, dacă nu le convine, SĂ-ȘI DEA DEMISIA (interzis) CĂ VINE CIVILUL POLITRUC ÎN LOCUL LUI, ESTE COADĂ LA POARTA UNITĂȚII (POARTA IADULUI PENTRU UNII DINTRE EI).

Iulian Mareș spunea...

Ciuma, ciumegii și inteligentul asimptomatic: poftiți de luați tulpină!
*Cu ocazia asta am mai citit o prostie in spirit conciliator: ce bine trăiau românii, categoric în Ardeal, de mai multe confesiuni religioase! Necunoașterea zămislește idioțenii pt că numai asimptomatici nu știu cum au apărut greco catolici și cum s-a păstrat ortodoxia in sute de ani sub un jug catolic! Daca uităm și asta vine COVIDUL și te ia de botic!
*Până una alta ne pot românii sclavizati și mortificări pe tarlaua de sParaNgheL a lui Iohanis și Orban!
Îndemnul la toleranță este bun, uitarea este rea!
Vela Olimpiotul rupe protocolul cu BOR? Rămâne SRI fara obiectul muncii?

M spunea...

Exclusă participarea la slujbă!!!!! Cum să strângă zeci sau sute de oameni într-o biserică?

Se face vorbire doar de cele două simboluri: pâinea binecuvântată și Sfânta Lumină.
Prima se va da afară, ordonat, păstrându-se distanța.

Lumina la fel cu maximă grijă.

Să fie clar: românii stau deja de o lună în case, psihologic este nevoie de un semnal că ne apropiem de un liman.
Azi, pe la prânz, Bucureștiul era plin de plimbăreți. Mașinile erau bară la bară. Un filtru de poliție completa o amendă dar în timpul ăsta treceau sute de mașini pe lângă ei.

😂 Cât de parșiv să fie unul să se plângă de măsurile pentru Paște când eu oricum nu stă acasă!

Românii oricum vor ieși de Paște. Mwi bine să avem reguli decât să ne bazăm că vor sta in casă!

Alex spunea...

Pana la urma politistii nu mai impart nimic.Vela s gandit un nou mod ptr.ca "lumina"sa ajunga la enoriasi .Cate 5 voluntari se vor deplasa din casa in casa,adica din poarta in poarta in mediul rural.Locuitorii de la bloc se vor "bucura" de serviciile administratorilor de condominii,care vor organiza activitatea.Sa vezi actiune pe scarile blocurilor.Va fi un dute-vino greu de gestionat.Vela nu a inteles prea bine mesajul presedintelui si l-a interpretat tot in stil propriu.
Intr-adevar tot acest circ ,cu ducerea luminii si a bucatilor de paine sfintita la domiciliu ,este pentru a castiga capital electoral.Adica P.N.L.se gandeste la populatie.Nu ne face bine sub nici o forma.Din contra.de trei saptamani tot vorbim de izolare,distantare sociala..e.t.c.Sa ne lase naibii in pace ,sa mergem inca treizeci de zile tot asa si apoi se vor vedea rezultatele.La cat sunt de cretini ,dupa aceste treizeci de zile,ne mai baga treizeci si tot asa.Vine ziua recoltei si sigur vor gasi cate 5,6 voluntari sa ne aduca cate o plasuca cu o sticla de vin si o bucata de pastrama.Numai sa stam in casa.Trai nineaca!

Iulian Mareș spunea...

M,
adaugati: popii vor fi mascati si cu manusi....adevarati ninja! Nici nu o sa stim daca-s veritabili preoti sau SRI-isti, actuali sau rezervisti, cu o specializare teologica in plus! Despre voluntari, cu brasardă alba, ce sa mai zic?
Mai bine le imprumuta MApN complete de protectie CBRN nr2, ca sa credem ca-s extrateresti, kiar Predatori!
Tara intoarsa cu fundul in sus de cativa alogeni! Parca am fi in perioada '47-'65!
Ne revenim noi, ca nu suntem toti "destepti asimptomatici"!
Asa cum am zis mei ieri, este a 2-a lovitura data BOR, prima fiind cea cu familia traditionala; nimeni si niciodata nu lasa datoriile neakitate, intr-un fel sau altul totul trebuie platit, la scadentzar!

*Sa vedem cum vor duce Lumina in satele de munte, rasfirate pe coclauri?!

ION spunea...

Stai acasa!Paste mai este si anul viitor.Daca unii sunt inconstienti nu fii si tu.Daca X si Y umbla brambura prin oras dupa cai verzi pe pereti nu inseamna ca trebuie sa o faci si tu.Romanii nostri sunt atipici.Daca inainte de 1990 cand era vorba de Biserica reactionau de parca le dadeai cu ardei iute la cur acum au devenit habotnici .In zona mea toate fostele curvele se roaga pentru iertarea pacatelor .Biserica catolica nu a pierdut nimic ca si-a indemnat credinciosii sa stea acasa.Nu pierde nimic nici BOR.Pierd popii care cu aceasta ocazie mai bagau un ban in buzunar.Inteleg ca militarii sunt buni la toate dar sa umble cu popii prin localitati e prea mult.

Iulian Mareș spunea...

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a avut o primă reacție după declarație președintelui Klaus Iohannis de miercuri.

IPS Teodosie a declarat, miercuri, că mesajul preşedintelui Klaus Iohannis care i-a îndemnat pe români să stea acasă, altfel, după Paşte, vom avea înmormântări, "este ca un soi de blestem". "A creat panică între credincioşi după o bucurie atât de mare că se aduce sfânta lumină", a spus înaltul ierarh la România TV.

IPS Teodosie a afirmat că declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis "a creat panică între credincioşi după o bucurie atât de mare că se aduce Sfânta Lumină".

"Toţi au crezut că un protocol între Patriarhie şi MAI are o valoare de lege. Creştinii se simt marginalizaţi, discriminaţi", a spus Arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie a spus la România TV că "această lumină este şi pentru domnul Iohannis" şi "să nu facem o supărare la cea mai mare sărbătoare". Arhiespicopul Tomisului crede că protocolul dintre Ministerul de Interne şi Patriarhie pentru distribuirea Sfintei Lumini de Paşti se va concretiza.

"Eu cred că se va petrece şi acea exprimare că dacă nu ascultaţi, veţi face înmormântare este ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmaţii", a spus IPS Teodosie

Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/vela-face-lumina-in-scandalul-cu-iohannis-si-modifica-acordul-mai-bor-pastile-si-sfanta-lumina-primite-fara-a-iesi-in-strada-842147.html

Iulian Mareș spunea...

Politicienii care ne conduc ar trebui să fie un exemplu pentru români în plină pandemie.

Dar ce să înțeleagă oamenii din distanțarea socială sau din purtarea corectă a măștilor și mănușilor dacă se uită la ședințele Guvernului Orban? Răspuns corect: NIMIC!

Este inutil să porți mască de protecție într-o încăpere în care unii o poartă, iar alții nu, așa cum am văzut astăzi la ședința Guvernului Orban. Au fost trei categorii de miniștri: unii care purtau corect mască, printre ei, desigur: ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, alții care nu purtau deloc și alții care aveau mască de protecție, dar o țineau sub gură, șmecherește, nu așa cum se poartă corect, cât să acopere nasul și gura. Unii aveau mănuși, alții nu. Ludovic Orban, premierul României, nu avea de nici unele: nici mască, nici mănuși... nici cască în ureche... precum Florin Cîțu. Desigur, nu știm rolul căștii. (VEZI AICI EPISODUL LA CARE MĂ REFER).

Despre distanțare socială... nici vorbă! Miniștrii stăteau, unul lângă altul, în plină pandemie, dând un exemplu de ”așa nu” întregii Românii.

https://www.dcnews.ro/ministrii-guvernului-orban-aparitii-bizare-in-plina-pandemie-ce-sa-mai-inteleaga-romanii-cand-vad-imaginile-acestea-video_742914.html

Iulian Mareș spunea...

Mi-am facut cruce!

"Sistemul democratic nu găsește anticorpi pentru tripleta de virusuri din Guvern



În timp ce ne vorbea tripleta, noi, poporul muncitor, izolat în casă, am putut constata că unii miniștri aveau mască, alții nu, alții aveau dar o țineau sub nări, iar asta în timp ce d-na Alexandru își etala ostentativ mănușile. Adică d-l Orban și guvernul său nu respectau ordinele Ordonanței Militare date în starea de necesitate.

Culmea ridicolului în ceea ce am văzut la tv că săvârșește Orban în ședințele de guvern a fost fraza adresată ministrului Economiei, cu o uriașă sforțare de a părea sincer-spontană: ”Vai, domnule ministru, mă uimiți!”. Cu alte cuvinte, dl Orban e uimit el însuși de ce bine guvernează țara.

Și eu sunt uimit. Priviți doar poza cu Orban în fruntea mesei Guvernului. Cum a fost posibil așa ceva? Până la anticorpii împotriva corona, chiar așa, sistemul democratic din România să nu aibă niciun fel de anticorpi și să aducă la Palatul Victoria un asemenea personaj? Dl Orban reprezintă categoric cel mai bun barometru al statului de drept autentic și al democrației în țara noastră, iar indicatorii, din nefericire, sunt foarte scăzuți.

Acum 6 luni, internauții nu mai puteau când la aceeași masă, pe același scaun, stătea „Veorica”. Astăzi, într-o situație mult mai grea, cu un personaj sub Dăncilă din toate punctele de vedere, destul de puțină lume este scandalizată. Poate de acum încolo tot mai mulți să înceapă să fie uimiți..."

Iulian Mareș spunea...

sParaNgheL = PNL!!!!

"Varujan Vosganian face un anunţ de ultimă oră în plină pandemie de coronavirus.

"De ce ne era frică n-am scăpat: primul român sezonier decedat de corona virus în Germania.

Der Spiegel anunță că, în urma testelor, s-a dovedit că motivul morții românului care a decedat astăzi la culesul sparanghelului este virusul corona. Cazul a fost confirmat de Ministerul de Interne al landului Baden – Württemberg. Românul ar fi contactat virusul pe teritoriul Germaniei, s-a plâns de dureri dar nu l-a luat nimeni în seamă. Baden – Württemberg, este una dintre cele mai roșii regiuni din Germania, în ce privește frecvența cazurilor de coronavirus", a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

Deputatul ALDE cere o anchetă

"Dacă știrea se confirmă, Parchetul General ar trebui să declanșeze o anchetă penală cu privire la responsabilitățile instituțiilor din România care, prin deciziile lor, au permis prezența fatală a cetățeanului român în acea zonă de risc major", transmite Varujan Vosganian, vicepreşedinte ALDE."

Iulian Mareș spunea...

Pentru un Globalist de serviciu! ...Av....nu va zic numele, ci il las pe Citzu, membru al " tripletei-dezastru Orban-Câțu-Alexandru":

"Comisia Europeană nu ne dă nimic, zice Câțu
Cred că a intenționat să se laude, sau să arate ce face Guvernul pentru români. Așa că a ținut să precizeze: nu Comisia Europeană ne-a dat 3,1 miliarde euro, noi dăm, ei doar ne lasă să o facem. Încă n-a observat Opoziția, sau nu a înțeles din bălmăjelile începute la minutul 2:03. Ponta, Ciolacu, Tăriceanu au reproșat Comisiei că din pachetul de 500 de miliarde pentru criză, României îi reveneau doar 3 miliarde. Fals, ne spune Câțu. Cele 3,1 miliarde nu sunt de la Comisie, ci din buget. Comisia doar ne trece cu vederea că e ajutor de stat. De dat, nu ne dă nimic.


"O clarificare, cele 3,1 miliarde euro de care s-a vorbit sunt de fapt bani pe care noi îi dăm. Comisia Europeană a aprobat doar schema noastră. Este vorba despre cele 15 miliarde de lei (plafonul ridicat de la 5 miliarde, ajutor de stat-n. red.) ", mormăie Câțu de sub mască. Orban trece la IMM-uri și TVA, Violeta își aranjează mănușile, că mască nu poartă, încălcând ordonanțele militare date de Vela.

Ca de fiecare dată, campania de PR a guvernului Orban îi va crea mai multe probleme decât rezolvă. Vorba lui Ion Creangă, din Povestea Porcului: ”Ce-ai făcut? De te-a învăţat cineva, rău ţi-a priit, iară de-ai făcut-o din capul tău, rău cap ai avut!"

*Important este cine a reprezentat si reprezinta ROU la Comisia Europeană (CE)
**Na, ca este cu mat, domnule Globalist! Kiar, globalist vine de la GLOABA?

Ein Stein spunea...

Intrebari-concluzii de militian

"Deci am voie sa stau la coadă la Carrefour dar dacă stau la coadă la biserică sunt un nenorocit?"
"Deci am voie să chem pe unul de la Glovo să îmi aducă cumpărăturile dar dacă vine un voluntar cu o lumânare, gata, am îmbolnăvit România!!!"

Pai mai militzica unde mai e buna credinta, spiritul legii, revisalu, traseul, ore trecute in declaratii, izolare, cu care ne abureai zilele trecute? Cetateanul de buna credinta care merge la munca poate sa fie abuzat de militieni dar ca sa se cante in struna lui Vela se poate incalca orice lege si regula de bun simt. Asta cu clarificarea ca "absolut toate măsurile se înscriau în limitele OM" e numai in imaginatia ta fetida ca piata din Wuhan.

Ein Stein spunea...

Exact ce banuiam, dispozitii de la mafiotii de sus pentru abuzarea cetatenilor, goana dupa bani, cu orice pret.

https://www.libertatea.ro/stiri/mesaje-interne-politie-dovada-sefii-cer-sa-aplice-mai-multe-sanctiuni-2955953

https://www.libertatea.ro/stiri/ludovic-orban-sunat-valer-kovacs-politist-dezvaluiri-amenzi-2957520

Noroc ca mai exista si politisti cu simtul onoarei si dragoste de profesie. Am scris in nenumarate randuri, singura solutie de a salva Romania este destructurarea clanurilor mafiote, reprofesionalizarea si restructurarea institutiilor statului si ocuparea posturilor numai si numai pe baza de concurs, scoaterea in afara legii a mecanismului de numiri pe functii. E singura solutie si gata, nu mai cautati alta ca nu exista, mergeti pe mana mea.

M spunea...

@Iulian Mareș

😂😂 Eu privesc mai relaxat treaba. Am inteles ca militienii sunt speriati de moarte. E adevarat ca e periculos sa duci o lumanare aprinsa!

Pe de alta parte te rog camarade sa constati cum exact cei care se plangeau de masurile restrictive, de amenzile date fara discernamant, de lipsa unei relaxari acum au devenit avocatii statului in casa, ultrasii izolarii!!!

Eu macar raman constant: sa poate sarbatorii Pastele IN CONDITIILE DATE DE OM? Se poate!!!!! Atunci de ce nu?
Daca interzici statul la coada pentru a lua piinea sfiintita atunci interzice si statul la coada sa iei painea nesfiintita!!!

Daca interzici intratul in bloc cu Lumina Sfanta interzice si Glovo!!!

In definitiv Pastele e o singura zi din an! Daca de a doua zi nu mai iese nimeni din casa, daca de a doua zi Coarna si militienii lui nu mai au cui sa dea amenzi totul o sa fie bine!

Eu am retinut ceva simplu: un protestant a interzis ortodocsilor sa sarbatoreasca Pastele! Daca era Arafat cu anuntul ziceam ca un musulman. Nu am nimic cu Johannis dar Romania este ortodoxa! Nici fanariotii cu firman de domnie de la Otomani nu isi permiteau asa ceva!


V-as spune eu dumneavoastra ce se ascunde in spatele reactiei sindicalistilor din politie dar nu e locul!

Iulian Mareș spunea...

Citiți și va cruciți asupra modului în care cerberii UE lovesc în ROU, în loc să o ajute: ...

https://www.capital.ro/lovitura-totala-de-la-ue-pentru-romania-masurile-par-sa-fie-disproportionate.html

Iulian Mareș spunea...

Sunteți un user nou, dar le ziceți bine!
Admir străduința și celeritatea propagandei.
Popii au fost lângă Armata României și în WW2 și în misiunile din TOp Ex!
Și kiar cu mult timp înainte, fapt prins și în unele versuri din Imnul României.

raul spunea...

👍👍!

raul spunea...

👍👍!

Huhu Rezea spunea...

Multă, multă ipocrizie zace în unii dintre noi.
Se dau unii mari ortodocși, care reclamă îngrădirea credinței străbune în ziua de Paște, dar nu au catadicsit să valideze un referendum pentru familia tradițională ortodoxă.
Pentru ipocriți, vedeți că Dragniiiiia a zis să va duceți să luați lumină. Ioha zice să stați acasă, așa cum v-a zis și la referendum.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Daca Dragnea a zis asa atunci sunt curios citi pesedisti o sa vad la biserica. Ziceau unii dintre ei ca merg sa-l scoata din puscarie deci ce mare brinza e sa mearga la biserica. Sper sa-i vad.

Huhu Rezea spunea...

Abține-te să dai sfaturi credinciosilor, cât d-ta ai incitat pentru respingerea referendumului pentru familia tradițională.

Mihai spunea...

Domnule Huhurez ,chiar crezi ca romanii au ascultat îndemnurile Stelian?
Nu cumva cauza fiind ca romanii tradiționaliști nu votează aberațiile lui Dragnea.Traditia la romani este sfânta si nu trebuie confirmată la vot.
Poate impotriva căsătoriei cu "nepoate" se oboseau!!!!!!

Huhu Rezea spunea...

@avia
Referendumul a fost o inițiativă cetățenească, a unor ONG-uri religioase, nu a fost inițiat de Dragnea.
Sparanghelul nostru a găsit să torpileze tradiția românească, mințindu-i pe gură cască de ocazie că referendumul a fost organizat de Dragniiiia.
Nu va este vouă rușine să mai vorbiți acum despre biserică?

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/calin-popescu-tariceanu-s-a-dezlantuit-dupa-atacul-lui-iohannis-sa-o-lase-mai-usor-cu-amenintarile-ca-nu-e-fuhrer_1454095.html

Iulian Mareș spunea...

Autistul asimptomatic da in clocot!
In ianuarie: sistemul de sănătate este 200% pregătit să lupte cu virusul!
Azi, "Deagnia" a lăsat spitalele fără resurse!
Asta-i 🐮🐄🐃? Nu ține minte nimic! Nici nu înțelege! "Deh, așa e grofii sParaNgheL!"
* Încă un decedat de Coronavirus la sparanghelită!
** Daca DEU lupta așa bine cu pandemia de ce are mai mulți morți decât Kina?

M spunea...

Saracii pnlisti habotnici cum sa se rupa intre Vela al lor si Johannis al lor?
Intre "politistii sa fie in slujba cetateanului roman" si "interzic Pastele Ortodox"?

Dragnia e in puscarie ca altfel sigur era tot el vinovat!

Credeti ca bietii pnlisti nu sunt jenati de atacurile si amenintarile lui Johannis?
Credeti ca ei nu vad ca Johannis se opune oricarei celebrari a Pastelui ORTODOX, CHIAR DACA ABSOLUT TOATE MASURILE SE INSCRIU IN ORDONANTELE MILITARE?

Johannis este prins intre fanii USR si restul poporului roman. USR-istii, mondialisti, globalisti le pute tot ce e romanesc si deci s-ar scutura si de Paste si de Craciun celebrand mult mai globalistul Thanksgiving day sau Kwanzaa. Dar Johannis are nevoie de ei in conditiile in care PNL se indeparteaza tot mai mult de cele 51% care i-ar permite sa guverneze singur.

Dumitru Coarnă a EXPLODAT în direct, după acordul lui VELA cu BOR el punandu-si toate oualele in cosul USR. Oare chiar nimeni nu a observat ca sindicatul lui a tacut malc la toate intitiativele USR? Chiar nu va puneti problema de ce? Ce dracu? sunteti oameni maturi si inteligenti!

Huhu Rezea spunea...

Prin Hotărârea de astazi a Parlamentului s-a pus capăt Ordonanțelor militare prin care regimul Iohannis restrângea drepturile cetățenesti.
Restrângerea trebuie reglementată numai prin legi sau ordonanțe de guvern, Ordonanțele militare rezumându-se numai la modalitatea de aplicare în timp și spațiu a legii.
Cu alte cuvinte, a cam căzut Guvernarea militară a lui Vela.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Referendumul pomenit a fost un esec stralucitor. Daca am avut si eu un rol aici atunci ma bucur. Acum daca ii invit pe credinciosii pesedisti sa stea acasa si sa nu asculte de Dragnea tot trebuie sa-mi fie rusine ?

Stelian P. spunea...

@Huhu
Si acum sa fim seriosi. Nu guvernul Dragnea a organizat referendumul asa cum ziceti si dvs. ? Initiativa nu-i apartine dar organizarea DA. Deci sparanghelul nu a mintit.

M spunea...

@Huhu Rezea

Evident ca asa si trebuia. Au avut o luna la dispozitie sa arate ca nu fac abuzuri si ca se poate "guverna" prin Ordonante Militare.

Restrangerea drepturilor cetatenesti este justificata dar nu prin UN MINISTRU care da ordine si apoi a doua zi revine asupra lor.

Chiar ma intreb de ce din Comitetul național pentru situații speciale de urgență nu face parte si Avocatul Poporului.

Prin educatie evident ca SUNT pentru masuri exceptionale in situatii exceptionale. Am sprijint TOATE masurile luate desi nu sunt un fan al lui Vela. Vela este sabotat din interior. M-am situat mereu de partea camarazilor nostri aflati in misiune (chiar daca uneori poate mai greseau).

In ceea ce priveste Hotararea de azi. Pe 4 si 5 sunt de acord. Pe 2 si 3 nu prea.... Situatia de urgenta tocami asta presupune, luarea unor masuri rapide nu trecand prin procesul legislativ. Sigur au instrumentul OUG dar si el are un traseu destul de alambicat.

Hotararea va fi atacata la CCR si este posibil sa o dea neconstitutionala. 😂 Va mai amintiti de toata avalansa de vorbe cu privire la faptul ca "presedintele nu semneaza ca notarul" si ca "trebuie sa poata sa intervina sau sa respinga o propunere..."? Cum se intoarce roata!

Huhu Rezea spunea...

Esti în eroare la punctul 2 al Hotărârii. Cum să fie neconstituționala dacă reproduce textul Constituției?
OM nu ține loc de lege. Ea dispune cu celeritate măsuri de aplicare a unei legi.
După intervențiile televizate ale unor constituționaliști, nu cred că liberalii mai au tupeul să conteste, mai ales că și Avocatul Poporului a contestat astăzi Ordonanța Militară nr. 1.

M spunea...

@Huhurez

Ce va face să credeți că părerile mele pot influența CCR? Part eu nu am zis că e neconstituțională ci că "este posibil" să o declare neconstituțională.

Situația de urgență presupune exact limitarea unor drepturi iar dacă asta se face prin lege atunci care mai e șmecheria? Asta simplificând la maxim situația!!!

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Leon, stii bine că nu sunt un admirator al lui Iohannis, dimpotrivă, dar nu pot să nu spun că a făcut un gest salutar pentru a corecta un act iresponsabil al guvernului.
Când dai un deget mulțimii de credincioși extaziați, că nu-i poți bănui de raționalitate, nu-i mai poți stăpâni.
Nu vezi cât de iraționali sunt unii, că nesocotesc indicațiile specialiștilor?
Hai să fim mai selectivi în difuzarea unor opinii lipsite de raționalitate!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Inspirandu-se din manuale militare, cu circulație restrânsă, eu cred că fac o confuzie între starea de urgență civilă, generată de o pandemie, cu starea de asediu sau de război!

Leon spunea...

Corect !
Presedintele nostru are alte pacate mult mai grave..!
O sa-l sterg.

Iulian Mareș spunea...

Situația e dramatică, iar domnul Iohannis certa PSD-ul

Analistul a vorbit și despre situația economică. Acesta a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește criza majoră economică cu care ne vom confrunta după epidemie, precizând că e surprins de reacția președintelui Iohannis care continuă războiul cu PSD în ciuda momentelor dificile.

„Pe acest fond, o spune întreaga elită mondială, nu se poate rezista la nesfârșit, nici măcar dacă ești Elveția, Germania sau Statele Unite. Nu poți ține oamenii în casă fără să muncească și să aibă și ce mânca. Nu o pot face marile economii, România nici atât.

Pe mine acest lucru mă surprinde și mă miră în reacția domnului președinte Klaus Iohannis. Chiar nu îi spune nimeni că după foamete vine revolta?

Sigur, nu se pune problema în acest moment, suntem binecuvântați, în țara asta încă avem de mâncare cât ar fi vremurile de crâncene, dar tot pot fi mari dificultăți.

Se stă de o lună acasă, întreg sistemul bugetar e plătit cu sporuri la zi. Însă mediul privat e la pământ, dar și corporațiile”, a atras atenția Bogdan Chirieac.

„Situația e dramatică iar în această zonă domnul Iohannis certa PSD-ul care de fapt i-a votat decretul.”

M spunea...

Raman sa cred ca nu noaptea aia este/o sa fie problema! O sa treaca!

Vreti sa spuneti ca de a doua zi nu o sa mai avem aproape de 10.000 de amenzi zilnice? Si astea sunt amenzile constatate!!!

Puteau sa se concentreze si pe "scosul catelului la plimbare".

Cand nu poti sa interzici un fenomen (oamenii oricum ar fi iesit de Paste) incearca macar sa il controlezi!
Simpatic e ca multi dintre cei care acuza "relaxarea de Paste" cu o zi inainte vituperau pe "masurile prea stricte si abuzurile politistilor".

India, a doua tara ca populatie din lume este dupa Austria la numarul de imbolnaviri. Cautati apoi pe goagle filmulete cu politia indiana impunand regulile de distantare sociala si poate intelegem de ce nici la "indienii" nostri nu merge cu "constiinta".

Calinmihaib12 spunea...

..IULIANE M.:..( din motive "editoriale..scurtez textul prin "tutuire"..sper sa nu te superi; !), revenind: parerea mea:FERMA.. este: asistăm la..niste "SCENETE"...INTRE 2 PARTENERI = INTELESI= care = PUR SI SIMPLU = ISI BAT JOC DE NOI.=."PROSTIMEA"...FACAND..PE .."DUSMANII"...! (.".DUSMANIE" = CULTIVATA CU: ..MARE "GRIJA, METICULOS,..SISTEMATIC,..de foarte multi ani.., folosind MASS-MEDIA SI "EXPERTI" =IN MANIPULARE si...SPALAREA CREIERELOR (BRAIN-WASHING..)...! ACUM,..EI..STAU,RAD CU POFTA ...HOMERICA...(=ex..=asculta radio EUROPA FM= dimineata= si ai proba RASULUI pomenit=un RAS =DE-A DREPTUL NESIMTIT= al "baietilor" de acolo,care ..=mai "dau" si ceva "bani" si "cadouri" =ca te poti intreba: DE UNDE fac donațiile respective)..si...FAC AFACERI PROFITABILE...!

Calinmihaib12 spunea...

D-le TEHNOCRAT:..va spun=prieteneste(=cat de prieteni pot fi 2 persoane care NU SE CONOSC si nici măcar nu se vad,față în față)...e un punct de vedere- care va apartine si eu nu il comentez,dar va spun ca într-o comunicare scrisă - ca si in cea vocala, pe lângă :... "strigate" sau "ridicări de voce", mai există și nuanțări de sensuri,sublinieri ..ale unor cuvinte , sentimente,idei etc.; de aceea schimb caracterele..in scrisul meu..!.

M spunea...

Primul camarad care s-a alăturat Armatei Îngerilor răpus în lupta cu SARS-CoV 2 este plt.adj. Viorel Dimboi, 49 ani, de la ISU Constanța.

Sa ne rugăm pentru camaradul nostru și să îl cinstim cu demnitate și onoare.

Să îi fie țărâna ușoară!

Iulian Mareș spunea...

Fi-e-i drumul lin! Un erou adevarat!