Un produs Blogger.

vineri, aprilie 03, 2020

Poartă mască de fiecare dată când ieși din casă!

36 comments
După principiul că... orice mască te protejează mai mult decât absența ei.
Poartă mască de fiecare dată când ieși din casă. Nu ieșiți afară fără mască! Se pare că purtarea măștii face diferența la cifrele de îmbolnăviri.

https://www.avantaje.ro/articol/nu-iesiti-afara-fara-masca-se-pare-ca-purtarea-mastii-face-diferenta-la-cifrele-de-imbolnaviri
Țările occidentale se confruntă cu rate mai mari de infecții cu COVID-19, comparativ cu țările din Asia. Specialiștii sunt de părere că acest lucru se întâmplă din cauza aversiunii pe care occidentalii o au față de purtarea măștilor de protecție. Ei subliniază faptul că poziția anti-mască este total greșită, aceasta fiind eficientă în reducerea viralității COVID-19 aerosolizate. Un profesionist american din sistemul de sănătate, chirurgul general al SUA, Jerome Adams, susține că inducerea ideii că măștile de protecție nu pot preveni răspândirea virusului este o minciună menită să protejeze stocurile de măști pentru ca ele să ajunga la personalul din spitalele care tratează cazurile de îmbolnăvire. Medicul american explică mecanismele prin care aceste măști sunt eficiente. O dată pentru că purtarea lor împiedică persoanele infectate să transmită virusul, partea interioară a acesteia reținând particulele care pot ajunge în aer. De asemenea, aceeași mască este cea care  protejează și persoanele sănătoase, neinfectate, fiind o barieră în calea pătrunderii virusului prin inhalare din mediul exterior. Un alt beneficiu al purtării măștii este limitarea contactului mână-față, interpunându-se fizic între mâinile potențial contaminate și porțile de intrare în sistemul respirator, cu destinația plămâni.
Japonia are cea mai puternică cultură în purtarea măștilor de protecție, rezultatul fiind observabil și în faptul că are una dintre cele mai mici rate ale infecției cu COVID-19. Și asta în ciuda faptului că este una dintre primele țări afectate, are o populație numeroasă și cu o medie de vârstă semnificativ mai mare decât a altor state. Iar aceste rezultate nu se pot pune neapărat pe seama purtării unor măști ultraperformante. De exemplu, Poliția Metropolitană din Tokyo poartă măști din prosop de hârtie…
  • Purtați o mască atunci când vă aflați în afara casei, pentru a evita inhalarea virusului aerosolat. Încurajați persoanele cunoscute să facă același lucru.
  • Măștile N95 sunt mai bune decât măștile chirurgicale, însă orice lucru care împiedică inspirarea de particule de umiditate cu viruși ajută.
  • Confecționați-vă propria mască. Cercetările arată că și măștile artizanale, făcute în casă, sunt mai bune decât nimic.

36 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Intr-o zi am sa scriu despre arta BOULUI inocent, cu staif de intelectual in cap!

Emmanuel Macron în discursul său din 16 martie: „Ceea ce dezvăluie această pandemie este faptul că anumite bunuri și servicii trebuie puse mai presus de legile pieței. A delega altora alimentația noastră, protecția noastră, capacitatea noastră de a ne îngriji, modul nostru de viață, este în fond o nebunie.”
Dependența noastră, în primul rând față de China, în sectoarele cheie constituie efectiv o primejdie pe care a sosit momentul să o înțelegem.
Până acum, globalizarea a fost percepută de țările occcidentale într-o mod esențialmente economic. China o privește însă în funcție de obiective mult mai diversificate.
Un raport al Senatului (francez), intitulat „Penurii de medicamente și de vaccinuri: Reașezarea eticii sănătății publice în centrul lanțului medicamentului”, dat publicității în octombrie 2018, punea accentul pe externalizarea crescută a capacităților de producție a medicamentelor și pe vulnerabilitatea franceză și europeană care decurgea.
Penurii de medicamente au apărut chiar și înainte de actuala epidemie.
Aceasta a dezvăluit mai ales lipsurile strigătoare la cer de materiale și echipamente medicale (gel hidroalcoolic, măști, kituri de testare, ventilatoare artificiale, respiratoare de reanimare etc.).
Majoritatea acestor produse nu mai sunt fabricate în Franța, ci importate mai ales din China.
Pandemia fiind una mondială, țările care le produc nu sunt în general dispuse să le exporte decât cu țârâita.
Însă, dincolo de asemenea episoade, este de temut că, în ipoteza unor tensiuni puternice cu Uniunea Europeană, China ar putea într-o zi să amenințe securitatea aprovizionărilor noastre cu medicamente indispensabile, precum paracetamol sau anumite remedii anti-cancer.

*a se lectura si articolul din link:

https://evz.ro/vesti-rele-pentru-macron-militarii-francezi-din-teatrele-exterioare-loviti-de-pandemie.html

**magazinele online din Kina (Alliexpres) iti vand masti #M sau FFP2,3, la preturi bune, insa ajung in vama localitatii tale intre 29-49 de zile.

***daca mai adaugi si asta, intelegi ca bugetele lor(serviciilor noastre), crescute intr-o explozie exponentiala, nu se justifica azi cu nimic:

https://www.timpul.md/articol/serviciile-secrete-se-lupta-pentru-echipamente-medicale--relatarile-incredibile-ale-unui-ofier-mossad-154332.html

Iulian Mareș spunea...

Hermannstadt

https://www.justitiarul.ro/fudulia-nejustificata-prostia-si-gena-tradarii-la-ardelenistii-secesionisti/

In poza din link il veti vedea pe Mazare II, cu ceva timp inainte de a preda igiena si distantarea sociala:

http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2019/03/johannis-medievalul-620x350.jpg


Iulian Mareș spunea...

In ROU avem 2,738 de cazuri de infectare cu SARS-COVID 19 si 78,000 de amenzi!
Practic avem mai multi prosti decat bolnavi!

Leon spunea...

Daca tot stam izolati in case, puteti urmari live, sedinta de plen a CD, inceputa la ora 10 si care va dura cel putin 4-5 ore..! Sunt 7 proiecte pe ordinea de zi iar la finalul dezbaterilor se va da si votul final..!

Adi 4 you spunea...

Masca pentru claudiu nasui u.s.r.
https://www.mediafax.ro/coronavirus/scrisoarea-unui-militar-catre-parlamentarul-usr-propus-taierea-pensiilor-speciale-vi-pare-dificila-viata-situatie-urgenta-bine-ati-venit-armata-egali-eram-comunismul-acela-dupa-tanjiti-19044316

Leo spunea...

Şi sex-ul trebuie să se facă cu mască....

BONIFATIE spunea...



D-le TEHNO! Văzând trimiterea la anul 1917, fără vreo legătură cu V.I. Lenin, iată cum stăteam cu războiul și cu molima (atunci erau două războaie)...
România în Primului Război Mondial (1916-1918) a demonstrat că politicienii, cu mici excepții, ca și acum, după peste 100 de ani, au avut un comportament imoral, egoist, lipsit de realism și previziune, atitudine care a condus la o experienţă socială teribilă.
Sigur că după război a fost realizată UNIREA CEA MARE, adică a fost împlinit idealul care a justificat şirul de sacrificii impuse de război, însă cu un preț mult prea mare care nu are nimic comun cu lina I a frontului.
DE CE?!
Pentru că în rândul militarilor români au fost înregistraţi 350.000 de morţi dar sacrificiul civililor s-a ridicat la 450.000.
Au murit mai muți civili decât militari iar acest raport impropriu pentru o perioadă de război a fost determinat, în mod covârșitor, de epidemie.
Constantin Argetoianu a subliniat astfel această situaţie dramatică:
„Tifosul exantematic a fost adevăratul nostru vrăjmaş; cu el ne-am războit mai mult decât cu nemţii – el ne-a răpus trei sferturi din cei 800.000 de oameni pe care i-am jertfit pentru realizarea unităţii noastre naţionale. Crudă şi inutilă jertfă care va rămâne de pomină şi, să sperăm, de pildă generaţiunilor viitoare”.
Azi, sperând să nu luptăm cu două războaie, parcă suntem, la știința, tehnica și mijloacele de luptă de acum, bâjbâim, luăm măsuri „din mers” și suntem mai nepregătiți, mai lași și mai indolenți. Numai solidaritatea și respectul legii ne mai salvează.

Viorel spunea...

Aveți dreptate domnule Tehnocrat și eu am comentat la adresa medicilor care și-au dat demisia sau au intrat în concediu medical și sincer vă spun că am greșit și îmi cer scuze. Am uitat de comentariile mele anterioare când susțineam cu ardoare arma (Intendență, Finanțe, Logistică) și specialitatea Intendență și Finanțe pe care am ales-o în Școala Militară, importanța ei pentru asigurarea echipării, hranei și muniției pentru soldatul aflat pe linia frontului (ce s-ar face fără ele), așa și medicii, asistenții, infirmierele, personalul auxiliar cu ce să lupte în fața inamicului invizibil și viclean. Să se ducă la moarte sigură (nu tu echipament de protecție, medicamente, să faci operații înfășurat în saci de plastic, asta este România de astăzi ?) din cauza factorului de decizie (politic sau managerial) care timp de 30 de ani și-au bătut joc de poporul român în toate domeniile, să moară rămânându-le familia (copiii) pe drumuri. Într-o situație atât de dificilă, presa și TV. transmit declarațiile unor politicieni iresponsabili referitoare la tăieri de pensii, salarii, impozitări, suprataxări de nici ei nu știu cum să le mai denumească. Așa ridici moralul poporului ? Prețurile s-au dublat sau triplat la unele produse. Dacă în 2010 domnul Băsescu a tăiat cu 25% salariile apoi în emisiuni TV. a recunoscut că s-a grăbit existând poate și alte măsuri (mulți români și-au pierdut casele, apartamentele, sunt și acum datori la bănci), PMP-istul Eugen Tomac (Tolomac) ar trebui să tacă la adresa militarilor și să n-o mai facă pe marele patriot și filantrop renunțând la pensia specială. După ce va trece potopul, vine un altul, Revolta românilor mai ceva ca în 1989 pentru că nu mai au bani pentru mâncare, au rate la bănci care îi vor sufoca, nu au locuri de muncă, mulți șomeri, deci nu vor mai răbda minciunile politicului indiferent care va fi el.

Leon spunea...

"Astăzi, 3 aprilie, Jandarmeria Română sărbătorește 170 de ani de la înființare.

3 aprilie 2020 – de 170 de ani suntem acolo unde este nevoie de noi!
Jandarmeria Română îmbracă strai de sărbătoare în fiecare an la început de aprilie.
Pentru fiecare jandarm, momentul aniversar de astăzi este unul al conştientizării valorilor care ne-au oferit constanţă şi eficienţă: devotamentul, sacrificiul, onoarea şi spiritul de corp, a rolului pe care cetăţenii ni-l cer, de 170 de ani, să îl jucăm – garant al siguranţei publice şi al aplicării corecte a legii.
Se cuvine așadar să mulțumim în această zi fiecărui jandarm care prin acțiunile și misiunile pe care le desfășoară dă greutate cuvântului DATORIE.
La mulţi ani tuturor celor care au purtat și au ales să poarte uniforma bleu-jandarm!
La mulţi ani, Jandarmeria Română!"

Mihai spunea...

T2 prezinta lui Cezar si I.Mares modelul de helicopter de dupa Covid-19.

https://youtu.be/okzCvAnSF6o

Din cate se vede si-au pus masca si se antrenează pentru a interveni la Țăndărei .

Iulian Mareș spunea...

Fenomenul nu este singular și mai mult este de import!
Daca va inkipuit voi că o MU la lupta are 100% personal și stocuri asigurate va va insel amarnic! Că nu este timpul de analize asa-i, însă refuzul mascat este dezonorant cel puțin!
Pe sol aviatorii sunt mai nonconformiști, însă în aer disciplină pt îndeplinirea misiunii este draconica!
Adaug: în Tokio polițiștii poarta masca din prosop de hârtie și stau in stradă!
Când au intrat pe card 2-4 mii de € era ok?
Ex: artileriștii lupta cu tunul, iar daca inamicul s-a infiltrat cu grenada, arma individuală și baioneta, dar nu cedează pozitia!
Ușurel, mai este timp să numărăm eroii! Acum își fac datoria că toți medicii din lume....

Iulian Mareș spunea...

Adaugă și Gripa spaniolă!
La Marea Unire, oltenii, muntenii și moldovenii au mers cu șirag de usturoi la gat; credeau că îi ferește de boală!

Iulian Mareș spunea...

La multi ani, celei mai prigonite arme de către o conducere politică dementa, care i-au acuzat gratuit și a dorit să-i împrăștie prin sate și comune!

Iulian Mareș spunea...

Să recunoaștem că l-ai pregătit bine pt zbor, din pdv tehnic!

Mihai spunea...

@ Mares
Sa eliminăm defazajul din aprecierile d-voastra.
"La sol aviatori sunt mai neconformisti"
Era corect daca specificați ca fiind neconformisti in privinta "caprariei specifice cazarmii"
In privinta îndeplinirii misiunilor ,aviatorii se supun celei mai draconice discipline in indeplinirea atributiunilor de serviciu atat la sol cat si in zbor" .
Nimeni nu-ti si permite greseala sau tratarea superficială a atributiunilor de serviciu.
Orice greseala costa vieti sau avariate de tehnic.
Cutia neagră inclusa ca punct forte in anchetă nu lasa loc de interpretare si dezvăluie vinovatul.
Vinovatul poate fi ,tehnicul ,controlorul de trafic ,pilotul .....

Calinmihaib12 spunea...

...o "...intrebare" retorica: ..daca exista - in ROMANIA ..vreun MEDIC PRACTICANT sau MACAR CERCETATOR : ..care SA FI VAZUT - LA MICROSCOPUL ELECTRONIC ACEST INSIDIOS VIRUS CORONA ..nr. "X"...?

Calinmihaib12 spunea...

...si ..o ..alta intrebare (=RAMASA..FARA RASPUNS..,pusa ..M.A.I.-ului -la începutul ACTIUNII ORDONANTELOR MILITARE...!) =daca E PERMIS ..PESCUITUL RECREATIV..SOLITAR,..PE MALUL ...UNUI RAU...etc.....?[(=activitățile sportive "INDIVIDUALE.= NU SUNT INTERZISE EXPRES,ci.."numai"../.."doar" = 2 CUVINTE.. "DRAGI..= COMERCIANTILOR=CAND SE REFERA LA ..=PRETURI...=IN GENERAL MARI..!)..revin:..:.sunt limitate in timp...!]...?

CEZAR spunea...

Dupa asta s-a facut MI-8...si de pe urma caruia MaKiss..vrea CiKKalata Moca in BC..la pensie !

CEZAR spunea...

Ba baieti...
eu am crezut ca ati inteles..ca de vreo 5 ani ma chinui sa va bag in capul pe post de portcasca ..panoramica si cu antene de ..melc...!!
In RoArmy...Aviatia NU A EXISTAT..ca forta luptatore !
A fost ceva asa ca " Ars poetica "..o mare consumatoare de resurse u8mane si materiale si BUNA LA NIMIC IN CAZ DE RAZBOI !
Acoperire aeriana ..kanci.
Bombardament strategic ..KANCI..
Politie aeriana KANCI..
Lupta aeriana prin angajarea inamicului in aer KANCI..
Am intrat in NATO..cu aviatie Kanci( nu se pun harburile alea de transport cu morisca in bot ..vedeti ce au americanii in loc)
Deci ciocul mic...l-ati pacalit pe Ceasca ..ati beneficiat de toate si de tot salariu triplu fata de terestrii alimente ..masa calde ...odihna..etc!
Gata
Mai vorbim cand primul roman va decola din Atlantic si va ateriza noaptea pe furtuna in ..PACIFIC!!!

CEZAR spunea...

Ia priviti aici ..aviatie...

https://www.facebook.com/Ocean.World.US/videos/528321837817704/

CEZAR spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

...AVE.! ...CEZARE:... ai "cules.." CEVA FEEDBACK-uri...la:..."mustrarea""
..adresată..colegilor ...de breaslă...?...privind TRECUTUL...GLORIOS (sau..NU..)..?

Calinmihaib12 spunea...

Oarecum - iesit din.. topic(!)..privin la B.1 TV: ..la "GOLANII"... =ANALISTI AI MORAVURILOR ȘI NARAVURILOR ASTOR VREMURI...putem VEDEA..ABDURDITATEA SI ..ABUZUL DE ..PUTERE ...ACTUALE...!?

Mihai spunea...

"La multi ani".........inclusiv pentru "aplicarea legii" in cazul Pungesti!

Iulian Mareș spunea...

Sigur nu ai luat virusul ăla? Caută-l pe Mustea!
Tu ai mari probleme cu a înțelege conceptul de Strategic și oare eu de ce nu mă mir?
*Un sfat amical: nu mai obosi okii cu cititul la vârsta asta pt că acum este târziu și nefolositor; trebuia să citești din astea la 25-30 de ani! Acum axeaza-te pe liturghie, prohodul, Sfânta Taină a Spovedaniei, penitență...etc!
Nu forța 1/4 de neuron viu!
Serios acum, de la planton la supremație aeriană este drumul din neolitic la evul mediu târziu!

Iulian Mareș spunea...

Este bine să lăsăm pestele sa repopuleze bazinele hidrografice, macar anul ăsta și să vedeți ce capturi vom avea anul viitor!

Iulian Mareș spunea...

Avia,
Știi f bine la ce m-am referit, dacă ai trecut prin aviație!
Că fapt divers, nu exista caprarie ci doar norme regulamentare!
Că să afli adevărul, în marina militara este cea mai dura militărie, nu numai la noi ci in toate armatele, atât pt cei ambarcați cât și pt cei de pe uscat!
Respectul meu pt toate categoriile de forțe armate (CFA)!

Iulian Mareș spunea...

Bănuiesc că biologii care lucrează testele...

Cezar spunea...

Ce mare se da maKiss pt.ca i se intir neamurile din Occident
Stoluri..stoluri...
😂😂😛😜😛😜

Iulian Mareș spunea...

Tu nu observi ca domeniul lui unic de informare este doar Facebook?
Nu-ti spune kiar nimic asta?

CEZAR spunea...

Asta-i narod..,
Vedeti si voi ce=l framanta....!!!!!

CEZAR spunea...

@/m-Al.
Stiu ca nu intelegi nimic !
Nu-i de mirare...universul ..tau putin ghebos asa ..cu privirea in pamant ..sar mana doamna general ...poftiti hainele sotului calcate apretate ..mai aveti ceva ..? Sar manusitile v-am adus si floricele...
Apoi fara liceu militar ..fara o scoala de ofiteri ..la baza nici nu puteai mai mult.....!!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian M.:..eliberez peștii prinsi; anul asta am prins - la "grund"=lafundul apei..-si am eliberat:in BEGA, un FUSAR lung de 25 cm. si un MIHALT ,lung de vreo 30 cm....!,dat-o mai de-a pescuiesc - la stilul "spinning"..!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Tu idiot și fost din momentul când ți-ai ales acest nume; ar fi o scuză doar dacă ești tigan!
Când ai repere mărunte denigrezi pe oricine nu este că ține!
Da că tu așa îți inkipui relațiile militare eu nu pot sa înțeleg ce ai căutat tu prin sistem?
Scrii numai prostii, nu înțelegi ceea ce citești și postezi, faci comparații idioate, bizare și defetiste!
In sumar ești .... bun la toate! Nu cunoști noțiuni de la baza profesiei și te hazardezi in afirmații eronate!
Eu zic sa treci pe un blog specific autiștilor fericiți!

Iulian Mareș spunea...

Felicitări și fir întins! Nu am fost până acum...și nu știu dacă vom mai lansa anul ăsta?

Calinmihaib12 spunea...

MASTILE simple din bumbac (cu câteva straturi )confera o "protectie" relativă reținând DOAR o parte din picăturile de SALIVA,MUCUS,.expulzate in timpul vorbirii,tusirii,si-mai ales stranutului,iar RESTUL de "picaturi": eventual CONTAMINANTE= TRECE- PRIN MASCA amintita... ajungând: la cel putin 50-60 cm. Distanta..![ sunt fotografii,(filme) ale fenomenului...] in TRATATELE de MICROBIOLOGIE.!