Un produs Blogger.

marți, martie 10, 2020

L38/2020, Raport de admitere cu amendamente

21 comments
Astăzi, Comisia de Apărare din Senat a dezbătut proiectul de lege de modificare a Legii 223/2015, cunosct în mediul rezerviștilor sub numele de Proiectul Leș de eliminare a inegalităților introduse în lege prin OUG 59/2017.
Raportul nu a fost încă publicat pe site-ul Senatului.
Proiectul poate intra pe Ordinea de zi a Senatului luni 16 03 2020
Termenul de dezbatere în plen,  este 19 03 2020, după care este considerat adoptat tacit, în forma inițiatorului, și trimis spre adoptare Camerei decidente.
Forma inițiatorului cât și draftul convenit de ccmrr, colectivul numit de ministrul Leș pentru întocmirea unui proiect de ordonanța, draft publicat pe 21 august 2019, pot fi citite AICI
L38/2020 Propunere legislativă privind modificarea și completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat și instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor 
militare de stat
21 de comentarii:

 1. u

  Teo a introdus un nou comentariu privind postarea dvs.


  Astazi, 10 martie 2020, s-au desfasurat lucrarile Comisiei de aparare a Senatului pe initiativele legislative vizand domeniile Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationale. Au fost prezenti reprezentanti ai M.A.I. la nivel de secretar de stat si, din partea M.Ap.N., domnul secretar de stat Marius Balu, cel consiliat de vechiul nostru „prieten” gl. (r) Florin Maciu si la fel de vechiul nostru „prieten”, fostul maior, actualmente colonel si, in perspectiva imediata, general ... Valeriu Rosu.
  Din partea militarilor in rezerva a fost primita doar delegatia S.C.M.D. formata din col. (r) Mircea Dogaru, gl.fl.aer. (r) Iosif Balan si col. (r) Caloian Monica.
  S-a dezbatut Pl 38 in forma actuala, cu amendamentele depuse de dl. senator Stefan Mihu – vicepresedintele Comisiei Buget-finante, caruia ii multumim inca o data pe aceasta cale, pentru ca reprezinta reparatia totala facuta Legii 223/2015, desfiintata, practic, prin OUG-urile pe care le cunoasteti.
  Prin surprindere, in plina sedinta, reprezentantii M.Ap.N. au incercat sa introduca... amendamente, in numele ministerului si al „structurilor asociative”. Parte dintre senatori au fost derutati, crezand ca sunt sustinute de S.C.M.D. Imi cer scuze pentru modul in care am reactionat, afirmand ca tot ce vine de la M.Ap.N. este „otrava” pentru rezervisti.
  Aducem multumiri presedintelui Comisiei, dl. senator Tit-Liviu Brailoiu, pentru competenta si promptitudinea reactiei, d-sa atragand atentia ca ministerul nu poate face amendamente ci doar parlamentarii si ca se incearca bagarea pe gat a unor documente pe care nu le-a vazut nimeni, care ar fi trebuit sa fie in dezbatere publica de luni de zile, etc. A solicitat votul si acestea au fost respinse. Multumim pentru sprijin tuturor senatorilor care s-au pronuntat, adica domnilor senatori Nicolae Moga, Nicu Falcoi, Vergil Chitac, Attila Laszlo si Teodor Melescanu, caruia ii uram si noi „La Multi Ani!” intrucat astazi a fost ziua de nastere a domniei sale.
  Ne exprimam speranta ca proiectul de modificare a Legii 223/2015 al carui coautor este chiar presedintele comisiei, dl. senator Tit-Liviu Brailoiu, va trece si de Camera Deputatilor in forma actuala, numai cu amendamentele introduse sub semnatura d-lui senator Stefan Mihu.
  Mai mentionam ca, la Legea 223/2015 s-a lucrat 3,5 ani de catre toata lumea, nu cum se minte astazi, iar aplicarea ei in forma promulgata nu presupune vreun efort bugetar suplimentar, deoarece plata salariilor si a pensiilor in noile conditii nu depaseste 50% din sumele alocate, obligatoriu, Apararii.
  Honor et patria! Vae victis!
  Presedintele S.C.M.D.
  Col. (r) dr. Mircea DOGARU

  RăspundețiȘtergere
 2. ..si care sunt amendamentele introduse de senatorul MIHU STEFAN ???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu prea cred spusele lui Dogaru !
   Ce sa caute senatorul Mihu Stefan la sedinta Comisiei pentru aparare, cand dansul este Vicepresedinte la Comisia de buget-finante, comisie care a AVIZAT FAVORABIL, FARA AMENDAMENTE, acest proiect ?

   Ștergere
  2. Vă rog să intrați pe pagina SCMD, la data de joi, 31 octombrie 2019
   și să vedeți amendamentele!

   Ștergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 4. domnule,colonel DOGARU ???
  ..... care sunt amendamentele senatorului ȘTEFAN ? Dacă tot ne informați,măcar faceți-o complet !

  RăspundețiȘtergere
 5. E foarte clar ca Ciuca si-a dat girul sa se saboteze cu amendamente, deci PNL ESTE TOTAL IMPOTRIVA NOASTRA, PRIN MINISTRUL SAU LIBERAL! Ce au de zis liberalii postatori de pe aici? Mai voteaza cu ciuma icteroasa, PNL, cum au votat cu spanzuratul, care uraste Armata si Politia?

  RăspundețiȘtergere
 6. Dle H,
  In ce oare constau amendamentele otravite ale elevilor si subordonatilor nostri?
  Cu stima,

  RăspundețiȘtergere
 7. NU SE VA REPARA NIMIC.VOR GĂSI MOTIVE IARĂȘI PRECUM CRIZA ECONOMICĂ CARE BATE LA UȘĂ.PENTRU ALTE CATEGORII DE SALARIAȚI SAU PENSIONARI (VEZI MEDICII, PROFESORII SAU CELELALTE CATEGORII DE PENSIONARI CU CREȘTERI DE VENITURI SUBSTANȚIALE) SAU GĂSIT SOLUȚII.MILITARII CARE AU TOT FELUL DE PRIVAȚIUNI SUNT ARUNCAȚI ÎN CUȘCA CU LEI.NOI SUNTEM CONSIDERAȚI SPECIALI DEȘI MULȚI NE PĂRĂSESC FĂRĂ CA, CORONAVIRUSUL SĂ MAI BATĂ LA UȘĂ.MULȚUMIM PARTIDULUI IUBIT PENTRU BĂTAIA DE JOC LA ADRESA MILITARILOR.NICIUN PARTID AFLAT LA GUVERNARE NU A DORIT SĂ REPARE ACESTE NEDREPTĂȚI.DE AICI ÎNCOLO CU CRZA ECONOMICĂ CARE SE PREFIGUREAZĂ PUȚIN PROBABIL SĂ SE MAI INTAMPLE CEVA BUN.

  RăspundețiȘtergere
 8. Dle H,
  In ce oare constau amendamentele otravite ale elevilor si subordonatilor nostri?
  Cu stima,

  RăspundețiȘtergere
 9. TEO, col.Dogaru face referire la amendamentele propuse de senatorul Mihu Stefan. Pe situl SCMD,din data de 31 oct.2019 sunt postate amendamentele propuse de SCMD !
  Deci intrebarea este care sunt amendamentele lui Mihu ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Amendamentele respective au vizat proiectul Ligii, întrodus în Senat de parlamentarii Lupescu și Mcioalcă. Are nr. B586/2019
   Să nu amestecăm lucrurile!

   Ștergere
 10. HUHU-LE NU CRED CĂ AI SESIZAT UN ASPECT FOARTE IMPORTANT INTRE CELE DOUĂ PROIECTE VEHICULATE PE BLOG.CELĂLALT PROIECT AFLAT IN DISCUȚIE PERMITEA ALEGEREA CELOR 6 LUNI CONSECUTIVE DIN TOATA PERIOADA DE ACTVITATE LUCRU EXTREM DE IMPORTANT AVAND IN VEDERE CA FOARTE MULTI PENSIONARI NU AU STIUT CE SA ALEAGA SAU AU FOST PUSI IN IMPOSIBILITATEA DE A ALEGE CELE 6 LUNI FAVORABILE.ȘI ACEST PROIECT ESTE MULTUMITOR DAR NEDREPTATI VOR FI IN CONTINUARE DATORITA IMPOSIBILITATII ALEGERII CELOR 6 LUNI FAVORABILE REZERVISTULUI.

  RăspundețiȘtergere
 11. Dacă febr. 2020 ar fi avut 28 zile, da, luni ar fi fost 17 martie.
  Și, atenție, proiectul publicat pe pagina SCMD este preluat de la comisia de apărare din CD, proiect care a ajuns odată cu delegația LADPM. Știu ce spun, am fost acolo, cu conducerea ligii și a liderilor unor filiale din teritoriu.

  RăspundețiȘtergere
 12. Atunci care este Adevarul?
  Cand se va publica raportul si forma amendata?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu înțeleg de ce tocmai d-ta îți faci atâtea probleme. Stiam că ești unul din cei mai informați cititori și știi că după adoptarea unui Raport de către o comisie, urmează ca în următoarele zile Raportul să fie publicat în caseta Proiectului de lege cu amendamente aprobate și respinse.
   Proiectul adoptat de Comisia de apărare nu va diferi prea mult de proiectul L38 pe care il ai pe blog.

   Ștergere
  2. Cred ca ne agitam degeaba !
   L 38/2020, ar putea fi pe ordinea de zi a sedintei de plen de Luni 16.03 sau Marti 17.03.2020, dar probabil ca Parlamentul isi va SUSPENDA sedintele de plen de saptamana viitoare si avand aprobare TACITA pe 19.martie, proiectul de lege va merge la CD in forma ORIGINALA, fara niciun Amendament aprobat..!

   Ștergere
 13. @Onorabile, si totusi de la Dv lipseste stagiul potential dat in puncte pentru realizarea celor 25 ani vechime, respectiv la gr.2 inv avand 1,50 daca-mi aduc aminte bine

  RăspundețiȘtergere

Aviz trolilor și celor predispuși la atacuri la persoană: blogul poate funcționa și fără comentarii.