Un produs Blogger.

marți, martie 10, 2020

L38/2020, Raport de admitere cu amendamente

18 comments
Astăzi, Comisia de Apărare din Senat a dezbătut proiectul de lege de modificare a Legii 223/2015, cunosct în mediul rezerviștilor sub numele de Proiectul Leș de eliminare a inegalităților introduse în lege prin OUG 59/2017.
Raportul nu a fost încă publicat pe site-ul Senatului.
Proiectul poate intra pe Ordinea de zi a Senatului luni 16 03 2020
Termenul de dezbatere în plen,  este 19 03 2020, după care este considerat adoptat tacit, în forma inițiatorului, și trimis spre adoptare Camerei decidente.
Forma inițiatorului cât și draftul convenit de ccmrr, colectivul numit de ministrul Leș pentru întocmirea unui proiect de ordonanța, draft publicat pe 21 august 2019, pot fi citite AICI
L38/2020 Propunere legislativă privind modificarea și completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat și instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor 
militare de stat




18 comentarii:

Huhu Rezea spunea...

u

Teo a introdus un nou comentariu privind postarea dvs.


Astazi, 10 martie 2020, s-au desfasurat lucrarile Comisiei de aparare a Senatului pe initiativele legislative vizand domeniile Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationale. Au fost prezenti reprezentanti ai M.A.I. la nivel de secretar de stat si, din partea M.Ap.N., domnul secretar de stat Marius Balu, cel consiliat de vechiul nostru „prieten” gl. (r) Florin Maciu si la fel de vechiul nostru „prieten”, fostul maior, actualmente colonel si, in perspectiva imediata, general ... Valeriu Rosu.
Din partea militarilor in rezerva a fost primita doar delegatia S.C.M.D. formata din col. (r) Mircea Dogaru, gl.fl.aer. (r) Iosif Balan si col. (r) Caloian Monica.
S-a dezbatut Pl 38 in forma actuala, cu amendamentele depuse de dl. senator Stefan Mihu – vicepresedintele Comisiei Buget-finante, caruia ii multumim inca o data pe aceasta cale, pentru ca reprezinta reparatia totala facuta Legii 223/2015, desfiintata, practic, prin OUG-urile pe care le cunoasteti.
Prin surprindere, in plina sedinta, reprezentantii M.Ap.N. au incercat sa introduca... amendamente, in numele ministerului si al „structurilor asociative”. Parte dintre senatori au fost derutati, crezand ca sunt sustinute de S.C.M.D. Imi cer scuze pentru modul in care am reactionat, afirmand ca tot ce vine de la M.Ap.N. este „otrava” pentru rezervisti.
Aducem multumiri presedintelui Comisiei, dl. senator Tit-Liviu Brailoiu, pentru competenta si promptitudinea reactiei, d-sa atragand atentia ca ministerul nu poate face amendamente ci doar parlamentarii si ca se incearca bagarea pe gat a unor documente pe care nu le-a vazut nimeni, care ar fi trebuit sa fie in dezbatere publica de luni de zile, etc. A solicitat votul si acestea au fost respinse. Multumim pentru sprijin tuturor senatorilor care s-au pronuntat, adica domnilor senatori Nicolae Moga, Nicu Falcoi, Vergil Chitac, Attila Laszlo si Teodor Melescanu, caruia ii uram si noi „La Multi Ani!” intrucat astazi a fost ziua de nastere a domniei sale.
Ne exprimam speranta ca proiectul de modificare a Legii 223/2015 al carui coautor este chiar presedintele comisiei, dl. senator Tit-Liviu Brailoiu, va trece si de Camera Deputatilor in forma actuala, numai cu amendamentele introduse sub semnatura d-lui senator Stefan Mihu.
Mai mentionam ca, la Legea 223/2015 s-a lucrat 3,5 ani de catre toata lumea, nu cum se minte astazi, iar aplicarea ei in forma promulgata nu presupune vreun efort bugetar suplimentar, deoarece plata salariilor si a pensiilor in noile conditii nu depaseste 50% din sumele alocate, obligatoriu, Apararii.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

MIȘU spunea...

..si care sunt amendamentele introduse de senatorul MIHU STEFAN ???

Leon spunea...

Nu prea cred spusele lui Dogaru !
Ce sa caute senatorul Mihu Stefan la sedinta Comisiei pentru aparare, cand dansul este Vicepresedinte la Comisia de buget-finante, comisie care a AVIZAT FAVORABIL, FARA AMENDAMENTE, acest proiect ?

Gigi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
MIȘU spunea...

domnule,colonel DOGARU ???
..... care sunt amendamentele senatorului ȘTEFAN ? Dacă tot ne informați,măcar faceți-o complet !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E foarte clar ca Ciuca si-a dat girul sa se saboteze cu amendamente, deci PNL ESTE TOTAL IMPOTRIVA NOASTRA, PRIN MINISTRUL SAU LIBERAL! Ce au de zis liberalii postatori de pe aici? Mai voteaza cu ciuma icteroasa, PNL, cum au votat cu spanzuratul, care uraste Armata si Politia?

Teo spunea...

Vă rog să intrați pe pagina SCMD, la data de joi, 31 octombrie 2019
și să vedeți amendamentele!

vasile iosif spunea...

Dle H,
In ce oare constau amendamentele otravite ale elevilor si subordonatilor nostri?
Cu stima,

vasile iosif spunea...

Dle H,
In ce oare constau amendamentele otravite ale elevilor si subordonatilor nostri?
Cu stima,

vasile iosif spunea...

Dar amendamentele dlui col.Dogaru?

MIȘU spunea...

TEO, col.Dogaru face referire la amendamentele propuse de senatorul Mihu Stefan. Pe situl SCMD,din data de 31 oct.2019 sunt postate amendamentele propuse de SCMD !
Deci intrebarea este care sunt amendamentele lui Mihu ?

Huhu Rezea spunea...

Amendamentele respective au vizat proiectul Ligii, întrodus în Senat de parlamentarii Lupescu și Mcioalcă. Are nr. B586/2019
Să nu amestecăm lucrurile!

Dan B. spunea...

Dacă febr. 2020 ar fi avut 28 zile, da, luni ar fi fost 17 martie.
Și, atenție, proiectul publicat pe pagina SCMD este preluat de la comisia de apărare din CD, proiect care a ajuns odată cu delegația LADPM. Știu ce spun, am fost acolo, cu conducerea ligii și a liderilor unor filiale din teritoriu.

vasile iosif spunea...

Atunci care este Adevarul?
Cand se va publica raportul si forma amendata?

Huhu Rezea spunea...

Nu înțeleg de ce tocmai d-ta îți faci atâtea probleme. Stiam că ești unul din cei mai informați cititori și știi că după adoptarea unui Raport de către o comisie, urmează ca în următoarele zile Raportul să fie publicat în caseta Proiectului de lege cu amendamente aprobate și respinse.
Proiectul adoptat de Comisia de apărare nu va diferi prea mult de proiectul L38 pe care il ai pe blog.

Leon spunea...

Cred ca ne agitam degeaba !
L 38/2020, ar putea fi pe ordinea de zi a sedintei de plen de Luni 16.03 sau Marti 17.03.2020, dar probabil ca Parlamentul isi va SUSPENDA sedintele de plen de saptamana viitoare si avand aprobare TACITA pe 19.martie, proiectul de lege va merge la CD in forma ORIGINALA, fara niciun Amendament aprobat..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, si totusi de la Dv lipseste stagiul potential dat in puncte pentru realizarea celor 25 ani vechime, respectiv la gr.2 inv avand 1,50 daca-mi aduc aminte bine

Sorina spunea...

Se mai stie ceva?