Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 22, 2020

Titluri executorii pentru recuperarea sumelor încasate necuvenit, publicate de CPS a MApN

31 comments
Anunțurile cu debitorii pot fi citite pe site-ul CPS a MApN AICI 

Oare indemnizația asta pentru revoluționari, de care beneficiază Irina, uite că avem și revoluționari printre rezerviști, or fi inclus-o în cuantumul plafonat al pensiei militare?
Tribunalul Ilfov
14.12.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: F2
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Obligă pârâta să emită Decizie începând cu data de 01.01.2015 prin care să stabilească reclamantei indemnizaţia reparatorie prevăzută de art. 4 alin. 2 lit. c din Legea nr. 341/2004. Obligă pârâta să plătească reclamantei retroactiv, începând cu data de 01.01.2015, sumele datorate actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii efective. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Ilfov. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14.12.2018.
Document: Hotarâre  3605/2018  14.12.2018

Curte de Apel București
16.09.2019
Ora estimata: 13:00
Complet: S7 C.13A AS-LM
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că data raportat la care urmează să se stabilească indemnizaţia reparatorie şi plata retroactivă a drepturilor actualizate cu indicele de inflaţie este 01.10.2015 în loc de 01.01.2015. Menţine în rest celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică la data de 16.09.2019.
Document: Hotarâre  3803/2019  16.09.2019

31 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca au primit pensii mai mari, gresit, din cauza CPS, nu platesc daunele cei care au gresit deciziile?

Leon spunea...

Dna Andritoiu ar trebui sa procedeze la fel ca CPS a MAI:
"In data de 21.04.2020 a fost publicată O.U.G. nr. 53/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative privind măsuri de protecție socială determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, în Monitorul Oficial nr. 325. Prin art. II pct. 2 din această ordonanță de urgență a fost modificat art. XVIII din O.U.G. nr. 32/2020 astfel:

“Pe perioada instituirii stării de urgență prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, prelungită prin Decretul nr. 240/2020, se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire a creanțelor bugetare, fiscale, financiare și comerciale care se aplică asupra drepturilor lunare plătite prin casele teritoriale sau sectoriale de pensii. Măsurile de suspendare a executării silite prin poprire asupra sumelor plătite de casele teritoriale sau sectoriale de pensii se aplică, prin efectul legii, de către aceste instituții fără alte formalități din partea beneficiarilor acestor drepturi.”


În aceste împrejurări Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. va proceda astfel:

– suspendă sau nu începe măsurile de executare silită prin poprire a creanțelor bugetare, fiscale, financiare și comerciale care se aplică asupra drepturilor lunare plătite pensionarilor militari pe perioada stării de urgență și 60 de zile de la data încetării acesteia (art. XVIII alin. 2 din O.U.G. nr. 32/2020);

– sumele reținute în luna aprilie 2020 se restituie, începând cu 08.05.2020, odată cu plata drepturilor aferente lunii mai 2020, potrivit modalității de efectuare a plății (mandat poștal sau card), urmând a fi recuperate după 60 de zile de la data încetării stării de urgență (art. XVIII alin. 3 din O.U.G. nr. 32/2020).

Nu se suspendă și se încep măsurile de executare silită prin poprire a creanțelor cu titlu de pensie întreținere copil."

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

DOMNULE CORNELIUS F. IFRIM:..legile succesive de pensii - prvedeau si prevăd-ca in cazul cand o casa de pensii greșește calculul PENSIEI =IN PLUS =peste CUANTUMUL CUVENIT, casa va RECUPERA DEBITUL de la pensionar: lunar,până la 1/3 din cuantumul pensiei (nete),asa cum am "pățit" si eu ,cu mai multi ani în urmă..;numai ca atunci-casa de pensii a M.Ap.N.=PROFITAND DE OCAZIA =PROPRIEI SALE "GRESELI" = a revizuit pensia =COMITAND O NOUA EROARE - de data asta= IN MINUS =fata de PENSIA LEGAL CUVENITA..;"stabilind un debit excesiv,fals; "degeaba am contestat= nici in ziua de azi n-am mai vazut BANII CUVENITI LEGAL= din PENSIA FURATA...!

cjipa spunea...

Art. 114 din Legea nr. 223/2015:
(1) Sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie militară se recuperează de la beneficiari în termenul general de prescripție de 3 ani.
(2) Sumele plătite necuvenit cu titlu de pensie militară prin intermediul caselor de pensii sectoriale se recuperează de la beneficiari în baza deciziei casei de pensii sectoriale respective, care constituie titlu executoriu.
(3) Debitele reprezentând pensii și alte drepturi de asigurări sociale mai mici de 10 lei nu se urmăresc.
(4) Sumele rămase nerecuperate de pe urma beneficiarilor decedați nu se mai urmăresc.

M spunea...

Probabil că o să suspende executarea.

Mișto e că au fost rapoarte de trecere în rezervă depuse la începutul lui martie care au fost ținute la sertar până pe 31.03 ca să iasă modificările la L80 și L360 și să poată să le refuze.

Iulian Mareș spunea...

Mai si zambiti...! .... si maine este o zi!

- Iubito, ai fost alături de mine la prima gripă..
- Da, iubitule, doar ştii că te iubesc...
- Iubito, ai fost alături de mine la acel groaznic accident de maşină...
- Da, îngeraş, doar ţin la tine atât de mult...
- Pisicuţo, ai fost alături de mine când mi-au murit ambii părinţi...
- Da, iubi...
- M-am gândit mai bine, îmi porţi ghinion!

Gigi spunea...

😭😀

M spunea...

😂😂

Mihai spunea...

Din pacate pentru dumneavoastra ,poate inca nu realizati că zambetul se promoveaza print-un umor sanatos !
Care-i poanta la care sa zâmbim ?

vasile iosif spunea...

Pentru echilibru de abordare....
Ceva titluri executorii pentru recuperarea unor sume de bani cuvenite legal pensionarilor militari si neplătite de catre CSP sub diferite pretexte sau prin interpretarea abuziva a legii ori prin adaugare la lege, exista?
Cat de diligenta este CSP in o
norarea titlurilor executorii ai căror beneficiari sunt pensionarii militari?
Cu stima,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc respectuos, tuturor, pentru raspunsurile la intrebarea mea!

Anton spunea...

Recalcularea şi actualizarea pensiilor militare de stat "în vederea respectării principiului egalităţii" pentru aceleaşi condiţii de grad, funcţii şi vechime a fost propusă de un grup de parlamentari PSD prin iniţiativa legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Deşi această propunere legislativă avea un raport de admitere din partea Comisiei de apărare, actul normativ a fost adoptat tacit de Senat astazi 23.04.2020, din cauza depăşirii termenului de dezbatere şi vot în plenul primei Camere sesizate.
"Luând în considerare faptul că s-au creat falii adânci în statutul social al pensionarilor militari, care şi-au desfăşurat activitatea în aceleaşi condiţii de grad, funcţii şi vechime, iar cuantumul pensiilor diferă foarte mult, uneori raportul fiind chiar peste 3:1, se impune corectarea insuficienţelor de reglementare din Legea nr.223/2015, în sensul recalculării tuturor pensiilor militare potrivit prevederilor legale", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

BONIFATIE spunea...


Pe lângă... subiect, ca să mai și zâmbim.
I.
În locul sancțiunii AVERTISMENT, care a fost abrogată tacit, legiuitorul, întrunit online, a „amendat” legea privind regimul juridic al contravențiilor (O.G. nr.2/2001) cu o amendă bonus la două aplicate.
Se discută proiectul de lege (în grai moldovean pieleics-ul) privind transformarea amenzii contravenționale (ca pe vremuri în Legea nr.61/1991) în pedeapsa cu închisoarea de la 1 lună la 6 luni, dacă amenda aplicată pentru încălcarea prevederilor O.M. nu a fost achitată până la data de 15 mai 2020.😀
II.
Pentru prevenirea intoxicațiilor cu alimentele rămase după PAȘTE a fost încheiat PROTOCOLUL ANTIDROB între M.A.I. și B.O.R.😀

Leo spunea...

Trebuia daţi în judecată şi luptat cu ei până la capăt, deoarece ei nici nu se uită pe contestţiile adresate lor.
LICHELELE GULERATE , se uită chiar să nu execute Hotărârile definitive ale Instanțelor, apelând în acest sens la instituţia Contestării Executării.

BONIFATIE spunea...

Completare la anecdota I
La propunerea unei blonde de la PNL, închisoarea va putea fi executată și la domiciliul conjugal sau extraconjugal; depinde unde te-a prins virusul.
Completare de anecdota II
Preventiv, eu am aruncat deja PROTOCOLUL, pardon DROBUL, la patrupedele care au ocupat spațiul intracomunitar, rămas liber între blocuri.

BONIFATIE spunea...



Corect d-le Anton!
Oricum, este ceva, chiar substanțial, decât nimic.
Spera cineva că se va ajunge de la raportul de 3:1 la 1:1?
Așa ar fi corect dar...

Mihai spunea...

😂👍

Mihai spunea...

@ Bonifatie
Se modifica modificarea in sensul ca la 1 Mai jendari si localii primarilor vor împărți la domiciliu "mici cu muștar si o bere dezafectantă "!
Gazele contra Covid 19 doar pe 10 August !

Iulian Mareș spunea...

👍😂👏

Iulian Mareș spunea...

Avia,
Pt tine îl pot repeta de multe ori, până înțelegi, căci vrei să-l copiezi pe Iohanu!
Nu-i bai!

Leon spunea...

Astazi la conferinta de presa a Presedintelui CD(orele 16.20 ...!), Marcel Ciolacu a spus ca daca Guvernul Orban nu adopta o Ordonanta de Urgenta, atunci in cel mai scurt timp Parlamentul va legifera IMPOZITAREA suplimentara a Pensiilor" speciale"..!

Clawoodiu spunea...

Imi zice cineva ce reprezinta Notificare EX5338/03.12.2020 din rubrica Denumire act/nr. de iesire? Ce este cu data de 03.12.2020 din viitor?

Calinmihaib12 spunea...

Domnule LEONARD:daca se intampla SI STIE TOATA LUMEA -cele scrise de NOI,..IAR JUSTITIA = "CERTIFICA"..ILEGALITATILE..!( stiu eu niste cazuri !),ce mai ramane- de făcut?. AUTORITATILE,.."PARLAMENTUL"= care -cred unii dintre noi-pensionarii = "MONITORIZEAZĂ SITUATIA = INFRACTIUNILE..!,ce păzesc..??; chiar mai mult: culmea TUPEULUI:NE CERSESC VOTURILE !

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Stelică , Atunci precis ai scăpat și de SARS 2 dar și de pădureanul HUOnorius...

Calinmihaib12 spunea...

DOMNULE LEONAED: cele arătate pot explica - O PARTE din EȘECURI,..dar cand =FURTUL= ESTE EVIDENT chiar si nefiind JUDECATOR ,pentru ORICINE STIE ..SI INTELEGE-UN TEXT SCRIS, si stie ..ca: 1 + 1 =2 (.in acest domeniu al aritmeticii si contabilității..simple..) SI FURTUL REZULTA chiar din documentele emise de casa de pensii- IAR- el =FURTUL= NU E "VAZUT"de "JUDECATOR": nu poti trage -"altceva"- decat concluzia: existentei- cel puțin:..a RELEI CREDINTE,a existentei unor "protocoale secrete"..,ILEGALE..? între ministere.?, avantaje/ȘANTAJE..? care au SCOPUL:= NE-INFAPTUIRII=DREPTATII,..JUSTITIEI SOCIALE..!ce sa crezi si ce sa mai astepti..de la niste AUTORITATI (incompetenței?,CORUPTE..?)

cjipa spunea...

https://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Anunturi/Anunț%20nr.%203%20din%2028.04.2020.pdf

Huhu Rezea spunea...

ANUNȚ
nr. 3 din 28.04.2020
Începând cu data de 28 aprilie 2020, programul de relații cu publicul al Casei de
pensii sectoriale se desfășoară săptămânal, luni și joi, între orele 09.00-11.00 (la punctul
de control) .
Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale

Huhu Rezea spunea...

Oare programul de lucru cu publicul este numai luni și joi sau de luni pâna joi?

Leon spunea...

In fiecare saptamana, numai Luni si Joi..!