Un produs Blogger.

joi, iulie 30, 2020

Graficul iresponsabilității corona-scepticilor în România. Au ieși la rampă toți nespălații pe mâini. Guvernanții permit imunizarea la grămadă.

126 comments
Acesta este graficul iresponsabilității românilor care au confundat relaxarea măsurilor administrative de combaterea pandemiei cu neglijarea măsurilor sanitare minime de prevenire a răspândirii noului coronavirus. 
Dacă nu au mai fost amenzi drastice... s-a dus distanțarea  fizică, portul măștii și mai mult ca sigur și măsurile de dezinfecție din prima perioadă,  când nu apăruseră cohortele de corona-sceptici. La 8 zile după prima măsură de relaxare graficul cazurilor active a început să urce din nou spre vârful din 29 aprilie.
Incă o dată se dovedește că românii nu au un spirit civic dezvoltat, că respectă legile doar de frică și sunt ușor de manipulat chiar și împotriva intereselor și sănătății lor.
Te crucești când găsești tâmpiți care încearcă să prostească lumea că nu este adevărat ce am văzut în Italia, Spania, SUA etc, că totul este propagandă pentru a restrânge dreptul omului la libera circulație.
La noi a prins această idioțenie pentru că, timp de trei luni, infecția nu a fost masivă... deoarece s-au respectat măsurile sanitare de prevenție.
Lumea nu înțelege să ia atitudine împotriva iresponsabililor corona-sceptici. De asemenea indivizi trebuie să ne ferim ca și de periculosul virus.
Eram într-o unitate medicală unde la intrare se măsura temperatura.  A apărut un bărbat tinerel în haine preoțești care a inceput să strige la personalul unitații sanitare... că oamenii nu sunt animale ca să fie termoscanați. Lumea il asculta, intimidată fiind de tupeul iresponsabilului care tocmai el amenința că personalul va fi pedepsit. 
A fost suficient, scos din fire, să-l întreb pe un ton răstit dacă el este responsabil, ca bigotul să părăsească imediat intrarea unității sanitare, fără să mai comenteze.
Un sondaj publicat ieri indică un procent  de peste 30% de români care nu cred că exită noul coronavirus.
In ritmul acesta de inconștiență, guvernul Covidului abia așteaptă,  intrăm din nou în starea de urgență.
În ultimul timp, autoritățile din România au permis un soi de imunizare la grămadă. Scapă cine poate...
Numărul cazurilor active este la 30 iulie 2020 de trei ori mai mare față de numărul primului vârf al pandemiei din data de 29 aprilie a.c.




126 de comentarii:

Leon spunea...

Confirm cele de mai sus !
Zilele trecute am fost si eu la o clinica privata din Craiova(RM) unde personalul medical respecta normele sanitare, iat pacientii deasemenea: ora programata, masca, masurat temperatura, dezinfectare maini, semnat declaratia, distantare, etc.
In schimb, in targul saptamanal din oraselul de resedinta, unde era un furnicar de lume, eu si sotia purtam masca de protectie si inca 2-3 persoane...!
Suntem needucati si total IRESPONSABILI !!

Leon spunea...

Ziua TRICOLORULUI:
https://m.dcnews.ro/ziua-drapelului-national-ciuca-mesaj-emotionant-suntem-mandri-povestea-tricolorului_756183.html

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Îmi pare rău, dar lumea medicală, mai ales cei din domeniul cercetare, nu vorbesc pe aceeași limbă!
Toți accepta acustenra COVID-19, însă de la bacterie vs virus, proceduri și steategii naționale, tratament, medicamentație, legislație totul diferă pe fond și formă!
Dpvd al meu, OMS poartă vina cea mare! Vezi de ce US a dat pas acestui organism avid de bani!

Ex.: Cercetători și medici de prestigiu susțin că asimptonaticii actuali, declarați pozitiv deci, nu pot transmite virusul întrucât au doar resturi de ARN, incapabil de îmbolnăvirea celorlalți!
Și multe alte pdv diferite....

Huhu Rezea spunea...

Imi pare rău că și d-ta te-ai alăturat corona-scepticilor.
Acest virus este o noutate și pentru specialiști in virusologie sau boli infrcțioase. Nici ei, nici OMS nu stiu ce tratament are boala, stiu doar să aplice tratamentul cunoscut pentru simptomele care se manifestă.Unde nu sunt simptome nu aplică niciun tratament.
Nu există nici vaccin.

Până apare tratamentul medicamentos sau vaccinul, singura măsură de combatere este întreruperea lanțului de infectie prin măsuri de igenă și distanțare fizică.

Ce este neclar în toate acestea, ca să căscăm gura la tot felul de snapani, bigoți sau impostori care neagă o realitate evidentă?
Se dovedește că la noi asemenea măsuri de igienă se pot aplica doar cu foeța sancționatorie.
In alte țări regulile se respectă fără să se mai instituie stări de urgență sau de alertă.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ar fi o impietate că eu sa am păreri, întrucât nu am studii aprofundate de genetica, biologie, bio-kimie...etc!
Eu relatez opinii, fără să-mi arog paternitatea, însă camarazii trebuie să știe că există și alte păreri în afara celei oficiale, de stat și guvern!
Că drept dovada do am cumpărat un purificator de aer, cu generator de ioni negativi și lampa UV cu lungime de undă anti virusuri și antibacterian! La fel o lampa cu UV virucidala portabilă! Kiar am cerut sfatul unui specialist ce apare la TV și am primit OK!
La intrarea in bloc neam instalat și un tunel pt dezinfectare cu biocid ce nu ataca pielea și hainele cu senzor de mișcare!
Femeia de serviciu zilnic pulverizează Cl-10%!
În concluzie respect COVIDUL, dar nu Ludovicul și Wuhanisul!
Kiar mă tem întrucât eu am avut de 2 ori malarie cu toate vaccinurilor și kinina luată!
Stau totuși și mă întreb: "De ce US a ieșit din OMS? De ce Trump spune că ia un medicament ieftin, ce se pretează pt o infecție cu bacterii?

*Cred că mai știi când Flutur o bălăbănea cu gripa aviară și toca bani, iar ROU nu a trimis la laboratorul din Londra nici măcar o vrabie!
** Și apoi, nu Comandantul Suprem ne-a spus sa din Precauți?
"El le știe pe toate și ne-nvata și pe noi!"

monteoru spunea...

Huhule ai perfecta dreptate.Asa-i romanul?Respecta regulile chiar si cele bune numai cu parul?
Din pacate asemenea comportament este propriu mai mult tineretului.Vezi cine se opune cel mai mult vaccinarii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Magazinele mici accepta clientii fara masca, vanzatorii au lasat garda jos si o poarta sub nas, deci o imbecilitate reciproca, si asta in hala Pietei si peste tot. Eu o port pe figura si peste nas de la iesirea din casa, cand deschid usa oricarui mi-ar ciocani la usa, dar niciodata acceptat in casa, nici macar mama sau fratele geaman, ori vecin. Pe toti ii indrum la doi-trei pasi inapoi la un dialog scurt. Ma duc la mama des sa-i fac cumparaturi, cu aceleasi reguli stricte, chiar daca pe imbecili i-am iritat cu atitudinea, iar sapunul, apa si spalatul des pe maini e regula de aur. Am o camera separata, goala, data de administratora, caci am garsoniera, si acolo imi las hainele si incaltamintea purtate in oras. Sunt sarac pentru solutii dezinfectate scumpe, dar spritiera mică cu spirt e dupa mine peste tot sa ma dezinfectez la orice atingeri, si pe unde vad dezinfectante obligatorii la usile magazinelor le folosesc copios. Pe strada, la 3 m impun interlocutorilor sa stea fata de mine, la cozi am grija de distanta sociala, cu ochii la ceafa sa nu ma calce nimeni pe coada, si port masca si in aer liber in orice loc aglomerat sau cu interferente cu oameni. Pe batrana mama am dresat-o zi de zi ce are de facut, si ca sa evite magazinele eu ii fac cumparaturile, avand 90 de ani, ducandu-se doar la cimitir sa puna flori la mormantul tatei, sau la Piata in aer liber, rapid si pentru strictul necesar, sa nu anchilozeze de stat in casa, cat si pe banci la aer, fara babe clevetitoare in companie, asa cum i-am impus, daca mai vrea zile de la Dumnezeu. Indisciplina-i peste tot, băbătii si mosnegi pe banci bot in bot, tinerii sunt de o destrabalare infioratoare, vecinii de peste tot din tara la fel, petreceri cu manele,etc, astfel incat prin anul 2025 daca se mai ostoieste pandemia. Lipsa de educatie, analfabetismul functional, prea marea incredere in sinele idiot si obraznicia fara margini o sa-i ucida pe multi, dar rai, ceea ce pentru o societate ce se vrea curata nu este o paguba ca se mai curata de cretini si idioti, numai ca perpetua pandemia spre tristetea noastra! PANDEMIA A TRECUT, IN PARTE, DOAR PE HARTII SI DECLARATII POLITICE, NU SI REAL, OAMENI BUNI! CA SA VA FIE FRICA SI GROAZA, SA VI SE DEZVOLTE INSTINCTUL DE APARARE PENTRU SINE, SA VA APARATI FAMILIA SI PE CEI DRAGI, SA NU-I MAI SPUNETI NICI COVID SI NICI GUVID, CI PE NUMELE REAL: MOARTEA!

Alex spunea...

Dupa atata "abstinenta" ,acum cand deplasarea peste tot unde te duce capul,cand terasele cafenelelor si restaurantelor ,precum si plajele au fost deschise,milioanele de romani au iesit precum mustele la soare.Ce distantare fizica? Mijloacele de transport in comun sunt full,multi dintre pasageri nici nu poarta masca si stau "calare"unii peste altii ca in vremurile bune.Pietele sunt arhiaglomerate,toti stau rabdatori la rand si chiar de ar vrea sa pastreze distanta,nu pot din cauza celorlalti care de multe ori nu au intre ei nici o jumatate de metru.Multi sunt gura casca nu cumpara nimic,dar se uita si ei.Neputand sa respire bine prin masca altii o lasa sub barba.Unii nu o poarta de loc spunand ca nu -i poate obliga nimeni si ca Corona nu exista.De parcuri ce sa mai vorbim .Am vazut prea putini interesati in a se proteja spunand ca masca ii incomodeaza la alergat,plimbat sau la alte activitati pe care le desfasoara.
Mai exista acea categorie de cetateni care si-au sarbatorit zile onomastice ,de nastere sau alte evenimente in spatii inchise,unde au avut invitate zeci de persoane desi nu era voie.Cel mai proaspat exemplu este al europixului cu ochii bulbucati si umezi Rares Bogdan,care a sarbatorit ziua de nastere a fiicei sale intr-un restaurant la Cluj si majoritatea invitatilor erau in interior depasind numarul admis.Ei bine! De el se stie ptr.ca a fost fraier.Ziaristii sunt cu ochii pe el ca pe butelie.Altii mai mici in functie a
u procedat la fel,dar au fost mai smecheri.Apropo!sunt curios ce masuri se va lua impotriva lui.Cea mai interesanta categorie este a popilor in frunte cu unul dintre sefii lor de pe la Constanta.Individul care a fost parca cercetat penal pentru mita a organizat o a -2-a inviere.Tipul a cam dat cu tifla conducerii B.O.R. al carei reprezentant desi a recunoscut ca asa ceva nu s-a mai facut,este totusi independenta Arhiepiscopiei.Cel care a organizat acest mare eveniment desi stia de distantare fizica ,de masti e.t.c.a spus ca vor avea grija de aceste aspecte.Apoi a sustinut ca le va face imoartasania credinciosilor cu aceeasi lingura din sfantul potir oentru ca nu se va intampla nimic.Nu se va imbolnavi nimeni.Ulterior am citit ca individul l-a cam lauat la misto prin acest gest pe mitropolit pentru ca ar vrea sa ii ia locul.La cat de smecher este.I se arata .Acestea sunt numai cateva aspecte care au dus la cresterea numarului de imbolnaviri.Dar uitasem! Ce sarba eleganta trageau niste indivizi cu individe undeva la mare.Sarea praful de sub slapii lor de mama ,mama.Cand a ve it politia toti disparusera,dar virusul era deja transmis .

Iulian Mareș spunea...

Nu mai folosi distanțare socială! Ce dracu, ești stiristă?
Distanțare fizică!

Iulian Mareș spunea...

Așa este...
Mai săptămână trecuta, în 385 o doamnă mă tot împungea cu doua covide, bățoase, de era să-i bag mana între ele!
Nu de Covid19 sa vă temeți ci de persoana care-l poartă!
Daca și suedezii regretă libertinismul....cam 4.500 de decedați!
Mi-e frică și mie, căci am făcut de doua ori malarie, însă nu am o angoasă și nici pusese de panică!
Daca sunt cu Issus in inima și suflet, cum și de cine să-mi fie frică?
Frică o sa ne fie dacă Trump nu câștigă încă un mandat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am 10 masti, din care folosesc 6, prin rotatie, astfel incat un eventual virus prins din aer sa aiba timp sa moara, pana o refolosesc. Daca o masca s-a scamosat de la barba, o arunc si cumpar alta, chiar daca e scumpa. Cand vin din oras, Ana imi da cu spritiera de spirt pe talpi, incaltamintea respectiva o mai port apoi doar intr-o zi indepartata caci am insirute mai multe perechi la rand si nu port repetitiv aceeasi incaltaminte, ca si imbracamintea dealtfel, si doar nu ies zilnic afara. Atat de des Ana le baga la spalat incat factura la curent, daca era pana acum 80-100 lei, acum depaseste chiar 150 lei, iar acum vara ma obliga sa le bag toate la spalat ce am purtat la iesirea in oras, punand in cuva Vanish. E vara, cu pantaloni scurti, ori pantalon de trening cand e mai rece, tricou, sapcuta, slapi, sandale, tenesi sau adidasi, deci igienizarea este usoara prin spalat. Cum intru in market, inainte de asta spritez manerul caruciorului si-l si sterg, dupa uscare, cu servetel de unica folosinta, si imi iau de acolo manusi de unica folosinta, luand numai marfa din fundurile rafturilor, unde n-o pipaie nimeni. Acasa spritez manerele sacoselor de rafie cu spirt, am cam 20 de asemenea sacose, date de cumnatul meu candva, dar si luate in timp de mine si le scot la cumparaturi tot prin rotatie, spal marfa ce se poate spala cu jet puternic de apa, le pun afara in balcon la uscat, dupa ce le sterg cu servetele de hartie si caut sa ma folosesc de marfurile noi dupa macar trei zile. De ce fac asta? Moartea de virus este cumplit de urata, prin sufocare, ca de om spanzurat sau inecat, pacientul fiind singur intr-un salon gol, nesupravegheat de nimeni, caci ,,eorii'' medicali se dau grandi doar pe sticla tv si ca sa ia sume uriase de pe urma pandemiei, in realitate toti bolnavii mor disperati si neajutorati in singuratate, iar in ultima faza a plamanului distrus masca de oxigen e doar o utope inselatoare si inutila! Un plaman il am mort definitiv de circa 5 ani si capacitatea respiratorie sub 50%, dupa numeroase pneumonii, viroze si gripe, anuale si de cate 3 ori pe an, iar ca sa contractez acest ucigas ar insemna pentru mine condamnarea la moarte, mai ales ca au murit oameni tineri, in putere, fara comorbiditati, nu cum sunt eu cardiac, diabetic, etc, si daca cineva rade de masurile mele, acum cand citeste ce am scris aici, o face de pomana, pentru ca dupa zicala ,,frica pazeste pepenii,'' doar masurile astea imi da sansa sa ma protejez de MOARTE!

Iulian Mareș spunea...

Și folosește soluție de clor, 10%, nu spirt!
Este și mai ieftin!
Clor, ai priceput? Clor, Clor și iar Clor!
Și un pulverizator, gen cel pt geamuri....

Huhu Rezea spunea...

Scepticii sunt mai periculoși decât virușii.
Virușii caută proști, vorba lui Werner, care să-i transporte la oameni precaaauți.
Virusii nu stiu nici de Isus și nici nu se lasă impresionați de mătănii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, ale naibii ,,covide!'' Alea erau ispitele guvidului de ademeneala! Daca nu era pandemie, meritau sa ajunga la un motel din afara orasului, pentru cercetat daca au mastita sau impanate cu silicon! Cat despre Iisus, foarte corect ai spus: El este sansa protectiei noastre, insa insotita de masca si precautii, pentru ca Dumnezeu ne da binele, dar nu ni-l pune si in traista! Credinta este mama sperantei noastre ca Dumnezeu ne va apara in fata acestei urgii, dublata de inndatiile catastrofale din tara! Un liberal din toata guvernarea nu si-a deranjat fundul sa-i incurajeze, sa-i imbarbateze si sa-i ajute efectiv pe acesti sinistrati disperati, ca daca erau pesedistii si ieseau cu barcile in mijlocul sinistratilor, cum au facut-o de fiecare data, imedeat umpleau ziarele si retelele de socializare cu caricaturi ale oficialitatilor, critici grobiane, le mistocareau actiunile si le treceau la capitolul, ,,actiuni elctorale,'' mitocanii de ei! Plavanul e la locul lui, spanzurat in funia indiferentei, Maciuca zacand in cortul sigilat din sicriul de pe nasalia nesimtirii, Organ ocupat cu achizitiile curvetei din dotare sa-si asigure fonduri de penzie, Guvernul ocupat cu chiolhanurile si agapele secrete si toot asa un lant al slabiciunilor, ca si masurile din pandemie, care mai mult au inrait romanii, in loc sa se fi luat acele masuri constructiv-atractive, c dialoguri simple si intelegere reciproca Guvern-populatie, omensti si familiare, fara abuzuri si amenzi date ca la concurs, ci pe masuri profilactice, pas cu pas si la modul cel mai intelegator, intrucat duritatile masurilor mai mult au indarjit populatia, au inrait-o si acum nu mai tin cont de nimic, ca o razbunare, iar o reîntoarcere la iceput cu izolari ar deschide arena violenteleor, ca in SUA si Occident.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, daca cel care transmite comunicate in pandemie nu detine arta comunicarii, daca amenintarile si represaliile depasesc modalitatea umana si matasoasa de intelegere, mai ales ca suntem un neam de caposi incapatanati, mai mult se face rau si masele se inraiesc devenind anapoda! Ca in Armata: Erau Cdti care urlau, racneau, amenintau, pedepseau si pentru un stranut in front, ori pentru orice fleac sau rahat, vorbeau ore in sir doar pe ton critic si ofensator, razbunator si rautacios, si subordonatii erau cei mai indisciplinati din acel sector de actvitate! Pe bune! Eu, in scurta activitate, am fost Cdt Plt, apoi de Detasament in economia nationala, si adoptasem un stil de comunicare scurt, aproape familial, intelegator, bonom si cald, astfel incat eram ascultat cu atentie, si punctam la modul serios si ce se pate intampla daca regulile erau incalcate, si o faceam ori sambata, cand urma duminica cu tentatii de sarit gardul la baut, inainte de garzi si servicii, la trageri cand trebuia musai sa se ia fb general, si in oroce situatii cheie de intrare la cursurie de invatamant, instructii, la munca etc, astfel incat intre noi era o legatura emotionala pozitiva, fara teama, fara sovieli, respectuoasa, doar cu hotarare de a se face ceva bine, constructiv, de calitate si bineînteles ca existau acele recompense de stimulare, pedepsele fiind doar o chestie existenta in regulamente si ordine, dar fara aplicare imediata, ci doar la repetare grava, dar sincer va zic ca n-am avut acte de indisciplina grave, raniti, morti, dezertori, fugiti pe la femei si bautura peste garduri, in incaierari, incapatanati care sa nu fie posibilitatea de indreptare sau alte probleme grave. N-am pedepsit niciodata, dar am demonstrat cu cate un soldat ca nu mai poate vedea orasul sau casa o vreme, daca-i capos, sau stiind ca nu-i placea la spalat vesela sau planton il numeam acolo pana venea spasit la mine sa ma roage sa-l scot de acolo ca va fi smirna, etc, dar numindu-l acolo nu-i spuneam ca din cauza greselii va face asta, sa inteleaga singur pedeapsa si rolul ei, cat si ce insemna sa gresesti, ocrotidu-i astfel si onoarea personala in fata camarazilor. Ori te nasti cu calitatea artei comunicarii, ori inveti din viata de zi cu zi si din greselile altora, fiind un bun observator, iar tu sa fii un model pentru cei carora le faci comunicarea, nu un ipocrit ordinar, ca cei din Guvern, care s-au facut de bacanie fara masti, imbolnavindu-se printre primii, cu chiolhanuri in Guvern, cu achizitii ilegale si fara licitatii, iar la saracia noastra sa nu se dea masti gratuie la toate colturile de strazi, ca in alte state, ori spuse masuri dure cu amenintari si represalii, cu amenzi date de-a-nsulea batranilor, handicapatilor sau neputiciosilor pentru fleacuri, fara avertismente prealabile. Nici macar psihiatrii, psihologii si sociologii, facuti pe banda rulanta la facultatile particulare, nu detin arta comunicarii, oricat s-ar chinui, mare parte din ei, daramite un Plavan, un Organ sau un alt magar din al guvernarii samar!

Alex spunea...

Credinta daca exista nu trebuie impinsa la extrem.In aceste luni si in viitor ani trebuie combinata cu precautia.Daca esti credincios di nu esti precaut,nu iei nici o masura ptr.a te proteja , o "furi" de unde nici nu te gandesti.In schimb daca esti precaut fara a fi credincios nu este nici o problema.Un bun exemplu doar de credincios care a si murit din cauza Covid 19,a fost I.P.S.PIMEN.Acesta bazandu-se doar.pe credinta a tinut o slujba in biserica cu un grup de preoti.Nici unul nu a purtat masca.Am impresia ca au fost aprox.8 cu cu cu Pimen.S-au mai imbolnavit 2 sau 3 dintre ei ,dar fiind tineri s-au vindecat.La 93 de ani organismul lui Pimen nu a putut lupta cu raceala instalata in plamani.Parca pneumonie a avut.

monteoru spunea...

Mares@Atentie cand iei pensia.Banul este obiectul cel mai murdar.Pericolul este direct proportional cu numarul lor.Avantaj Cornelius.
Subsemnatul , in opinia mea am realizat spirtul cel mai eficient.Tuica fiarta de doua ori realizata la 80 grade.Exclus a se bea ci numai pentru uz exterior.Sapunul de casa intrece pe cel lichid.
Clorul e nocid.
Cornelius@ia-ti viziera.La Kaufland este 14 lei.Stergatorul din fata usii apartamentului imbiba-l cu clor.Nu te saruta decat cu dame care prezinta certificat medical ca nu sufera de Covid-19.Du-te numai la bordeluri autorizate.Evita centuristele.Foloseste capastru.Mai putin armasar.Eu aplic.

Cezar spunea...

Eu ca oersoana responsabila..mi.am luat..spray cu piper tip NATO si ..pistol berreta!
Vine virusache..dau in ochi cu spray..apoi cînd da sa fùga ..doua in piept si unul in frunte
Sigur..m.Alul..nu pricepe...
El îi da cu clor....
🤣🤣😛😜😛😜😎😘

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, solutia de 10% clor nu este indicata si la haine si obiecte, pentru ca le distruge, aceasta folosind-o la spalat scaunul de wc, clantele, linoleumul, cimentul, balustradele, anumite lucruri care nu se supun corodarii, ruginirii si degradarii... Mirosul de clor ma ineaca si cand spal pe jos ma maschez, dar folosesc Domestos in anumite conditii, ca la toaleta. Spirtul de 70% distruge microbul, pe care-l sprițez si pe masti. La masti, partea tare se posteaza sus pe nas, in prealabil indoita bine in doua ca sa se muleze pe bornău!!! Ma salut cu cotul, dar evit si asta, nu duc mana in zona feței, nici de m-ar manca diavoleste nasul si alte alea, ori la ochi. I-am invatat pe toti sa ma salute din mers si sa nu ma tina de vorba, ca oricum nu stau la taclale cu nimeni. Eu si Ana ne controlam reciproc sa nu uitam nimic atentiei, sa nu ne scape nimic care ne-ar putea infecta, iar cand bat vanturi cu praf inchidem geamurile, praful putand fi contaminat, si nici nu ies din casa in asemenea conditii de risc. Cand a inceput pandemia am pus-o pe Ana sa ma tunda zero, acum singur in oglinda ma ajustez pe la urechi, Ana pe la ceafa, asa ca nu risc frizeria. Zilele astea ma duc sa-i asez prin scurtare modesta si parul mamei, stiind sa tund foarte bine, la fel cum stiu sa fac, de exemplu, injectii, dar am sa-i aranjez parul pe holul casei ei, pe zona cu ciment, mascat, cu manusi si dupa aia ma igienizez foarte bine. Pana acum nu i-am trecut pragul, ducandu-i totul la usa. Sunt, de obicei, un ciudat, dar asta ascunde de fapt multe griji si preocuoari pentru perfectiune in orice, neplacand sa fac nimic de mantuiala. Sufar cumplit de depresie, lehamitea bolii ma invinge, dar nu negativ sa ma arunc de la etaj, ci prin somn autoimpus fara medicamente, ascultand anumite rostiri repetitive in reportofon, apas pe butonul redare automata si repetitiv si prin somn vocea mea inregistrata ma indeamna la calm, liniste, sperante de mai bine, sanatate perfecta, tarie, o vointa de fier, iubirea de Dumnezeu si viata, etc, sau o anumita muzica divina, de linistire sa-mi mentin tonusul si o stare de calm si bine, iesind din pandemie foarte bine si linistit, daca n-ar fi si procesele pe javreta de pensie, ca un cui in inima mea, sau bolile Anei, care ii dau dureri cumplite si ma foieste toata noaptea cu plansul si gemetee de durere, cu plimbari tarsaite si schiopatate pe holul blocului toata noaptea, sa pot dormi! ,,E grele,'' tovarasi, dar rezist si merg mai departe...

Iulian Mareș spunea...

Multam pt sfaturi!
In general, 90% le fac folosind cardul sau electronic, de pe NET!

Iulian Mareș spunea...

Seamana cu 89!??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, asa-i, pentru ca luand pensia nu am timp sa ma infectez de la banii putini si care se duc pe utilitati imediat! O data i-am zis doamnei mele sa-i spalam, cum am vazut la chinezi, si a ras spunandu-mi s-o fac cand o sa am ca si ei a numar, nu doua parale chioare, ca poate-i stric si chiar ca dupa aia ducem fomalaul!
@ Iuliam ai totusi un umor de calitate si sanatos!
@Alex, Uite ca Dumnezeu l-a luat la el pe IPS Pimen, care astazi implineste 40 de zile de la trecerea la cele sfinte. Totusi, in zona sa folcloric-religioasa s-a dezvoltat un nucleu puternic de homosexuali care au facut Sfanta Biserica de toata rusinea, procesele fiind pe rol cu abuzuri sexuale si se vor sfarsi, ca de obicei in lumea religioasa, cu NUP-URI! Cat despre presul de la usa, Ana zilnic toarna acolo Clor 10% si apa, eu spal zilnic si holul palierului cu apa clorata, rapid ca ma inabusa mirosul, peste lucrul femeii de serviciu al carui mop da de gandit si facuta treaba de mantuiala, avand, saraca, peste 80 de ani. Poate ca viitoarea canicula ostoieste virusul, mai ales ca o sa-i tina nolens-volens pe oameni in case din fata arsitei. N-o sa-i tina, in schimb, si pe infractori departe de actiunile lor, care s-au inmultit de la un timp ingrijorator. N-am teama ca sunt la ultimul etaj, dar si blocul in care stau nu-i atractiv pentru ei, toti fiind la imita saraciei, doar s-o puna de niscaiva violuri la niste bombe de pe la parter si primul etaj, la care-mi cad ochii-n dinti cand trec pe langa mine cu ,,miresme imbatatoare in trepieduri de argint,'' cum scria marele Minulescu, nestiind de fapt nimeni pe timpurile lui ca, desi scria ca un mare afemeiat, in schimb fiind un mare homo!!! Dar ce poezii superbe ne-a lasat! O zi buna, lume buna, sa aveti cu totii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Arafat: ,,De azi inainte, medicii au libertatea de a alege cine sa traiasca si cine sa moara!'' Herr, Hicler, ia-l la dumneata sa-l dai e mana lui herr Dr. Mengele, ca va este cu folos in stabilimentul vostru prea luminos si prea calduros, de va perpeliti in cazane zi si noapte sa va treaca os prin os!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La Galati, la Curtea de Apel, s-a pierdut procesul unui penitenciarist pe dosarul 665/113 2019 in Apel. Sa cada procesele, ca sarmalele, dintr-un ordin ,,pandemic'' din lipsa de resuse de bani, venit de la spanzurat sau Organul cocoșat, pe cai oneroase cu bănat? A mai fost un T.T. care trimitea astfel de ordine instantelor spre executare, daca nu cumva sunt si acum in actualitate... Care sunteti pe rol, nu va pierdeti sperantele si luptati inainte!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cercetatorii timisoreni au finalizat vaccinul anti Covid 19, au anuntat astazi autoritatile. Mai este doar pasul omologarii, dupa o prealabila verificare celulara. Va fi administrat nazal, prin picaturi, va parcurge traseul traheic pana in stomac, cu efecte si la calea oculara, a ochilor. Proiectul acestor procesari de laborator a costat circa 3,5 milioane de lei. Deie Domnul sa iasa mai repede in productia de masa! @Cezarica, ai ocazia sa fii primul cumparator, acolo la Cimisoara!

Cezar spunea...

Trimitem tot la voi!
Aici nema Covrig cu gaura dr 19 !

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/ce-am-patit-pe-strada-cu-masca-de-protectie-imagine-care-spune-tot-foto_756399.html

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/incon-tienti-pentru-a-doua-noapte-la-rand-zeci-de-tineri-au-participat-la-un-concert-ilegal-la-tuz_1479738.html

Iulian Mareș spunea...

Toate testările sunt țintite și manipulatorii!
Scopul lor este de a va panică, să acceptați botniță și lesa, să poată ei fura și să amâne alegerile până la calendele grecești!
Guvernul ipocritului de Orban a reușit să-și bată joc și de Covid!
Toate raportările astea dezastruoase ale GCS se întorc împotriva noastră și a economiei!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Te percepusem ca un om rațional! Este cam paranoic să crezi că toate țările și-au propus să-și distrugă economiile pentru ca niște naivi de românași să fie ținuți în case.
Guvernul are păcatele lui în gestionarea pendemiei și raportarea datelor, dar de aici si până la a susține că COVIDUL este doar o panică este pre mult.
Te rog să nu mai răspândești aici decât date certe despre CORONAIRUS venite de la specialiști care nu au treabă cu politica și cu guvernarea.

mosmartin16 spunea...

Jos palaria pentru analiza, Huhu !!! Regula de baza acum e ...protejeaza-te tu ...ca altul nu o face !!

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle H ,este greu sa gasim / decriptam acei ,, specialisti,, care nu au treaba cu politica si guvernarea .
Problema importanta ar fi sa prezinte ...specialistii o statistica pe ultimii 2...3 ani cu persoanele decedate si cauzele deceselor .In felul acesta putem usor sa analizam cat de grava este situatia . La un procent similar cu decesele cauzate de gripa in anii anteriori ,este BINE sa nu neglijam MULT economia .
In ceea ce priveste medicatia / tratamentul expus de dumneavoastră este corect,trateaza simptomele ...cand apar .

Relu S. spunea...

Măi stimați colegi, in ce privește coronavirus, voi atât puteți să gandi!?
Ce nu e clar ca sunt interese obscure?
Pe lângă multe alte exemple, se poate observa de oricine ca atunci când sunt legi pro restrictie a drepturilor si libertăților fundamentale ale omul,supuse votului forului legislativ, cazurile de covid cresc. Când e liniște în tara, cazurile scad. E asa greu?

Iulian Mareș spunea...

Rationalitatea vine din ekilibru, iar acesta din analiza tuturor, a celor care sustin cat si a celor care au, cel putin, retineri!
*Voi aduce si pdv ale celor ce nu pot fi suspectati de neprofesionalism!
**Nu numai in ROU sunt creduli/manipulati si/sau fraieri ci oriunde in lume, as zice ca in proportii ekivalente, sau sensibil egale! PDV al eskimosilor nu-l am! ... pe curand!

Iulian Mareș spunea...

De fapt economiile tarilor se bazeaza pe realizarile (acumularile prin furt clar) financiare ale corporatiilor internationale!

CEZAR spunea...

👉Covid 19 nu este o conspirație...nu își omoară nimeni economia ca să prostească corigenți la biologie.👏👏
👉5g nu provoacă nimic... 5g este un "wifi" cu bătaie mai lungă. Aruncă naibii telefonul mobil dacă nu mă crezi...👏👏
👉Vaccinurile sunt bune...am ajuns 8 miliarde datorită lor.👏👏
👉Dârele lăsate în urmă de avioane nu sunt chimicale ... sunt aburi. Dacă guvernul te vrea mort, pune chimicale în zahăr.👏👏
👉Nu există iluminati...toată planeta e atât de proastă încât deștepții o exploatează. Nu mai fi prost.👏👏
👉Reptilienii nu există... nu te mai droga și n-o să-i mai vezi.👏👏
👉SRI nu te ascultă...ce naiba să-ți asculte, saracia?!👏👏
👉Soros e un milionar excentric care face lobby...la fel ca toți marii afaceriști și politicieni. Îl dați exemplu pentru că e urât ca naiba...și ungur.👏👏
👉Masonii sunt o organizație reală...de afaceriști excentrici foarte educați care și-au format un cult. Toți afaceriștii au o gașcă de afaceriști.👏👏
👉Corporațiile nu sunt rele sau bune. Sunt afaceri. Dacă-ți fură ție sărăcia din curte, aruncă televizorul (Samsung corp), aruncă telefonul (Apple corp), aruncă mașina (PSA group, VAG group, Daimler Benz, TATA ...), aruncă internetul (Google, Facebook, Orange, T-mobile), aruncă hainele (Zara, H&M...), nu mai mânca (Mega-image, Lidl, Penny...).👏👏
👉Comunismul e un rahat...a fost bun pentru leneși, proști și nevertebrate. Atât!👏👏
👉Pământul nu e plat... capul tau este.👏👏
👉Bill Gates a făcut mai mult bine în perioada asta decât 10 guverne la un loc. Când o să poți să faci ceva ce schimbă în bine un miliard de vieți, atunci sâ comentezi. A donat în jur de 40 miliarde de dolari.👏👏
👉Și stai liniștit, nu te cipează nimeni...ai deja un telefon în buzunar.👏👏

Xman spunea...

Probabil pentru a mai stavili din avantul virusului ,purtatul mastii si in spatiile publice deschise ar fi indicata ca masura...In China,Japonia,unde acest fapt este aproape o cutuma ,se inregistreaza foarte putine cazuri.Fiecare dintre noi ar trebui sa ne gandim la personalul sanitar in ce situatie grea sunt...Daca nu ar fi apucat Olguta sa le mareasca salariile ar fi fost un dezastru!

Dibaciu spunea...

Cand am fost admis in liceul militar ,am fost mandru ca intram intr-o categorie sociala de elita. Mi-am desavarsit pregatirea in unitati operative, alaturi de oameni deosebiti. Niciodata nu mi-am imaginat ca pot exista asemenea specimene, care nu pot analiza niste situatii de fapt si vor lua "adevarurile" din declaratiile unor iresponsabili.Felicitari pentru postare!

Cezar spunea...

Te.a facut vitel...bou in devenire
Cu tine chiar ca are dreptate🤣😜😜😜😜😎😎

Huhu Rezea spunea...

Scrifosiții noștri de scepto-coronavirus nu pot să respire prin mască, zic că reinhalează CO2 ecxpirat.
Vor ajunge cu Oxigenul în nas la ATI. Păcat că, până atunci, îmbolnăvesc oameni nevinovați, de cee mai multe ori dragi lor.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nimeni nu poate răspunde la următoarele situații reale:
1- În aprilie-martie se făceau 4-5-600 de teste și rezultau cam 400 de pozitivi: acum 11-16000 și sunt 5-690 pozitivi! Percepi proporția?
2-De ce nu se testează in masă și doar pe grupuri țintă?
2-De ce sa internăm asimptonaticii?
3-De ce nu purtam masca ca-n Vest și în rest doar că recomandare?
4-De ce sa-ti confiste mobilul la internare?
5-De ce sa suport eu sfaturi și măsuri ale unor ipocriți, precum KWI, Orban ....etc?
6-De ce nu ai explicat că decretarea stării de urgență pt mai mult de 30 de zile este neconstituțională?
7-De ce sa dau banii me-i pe mijloace de protecție neconforme, girată kiar de structuri guvernamentale?
8-De ce nu se fac investigații de către legiști decedaților de Covid19? OMS doar a recomandat neefectuarea...
9-Daca pasul 1 este botnița, pasul 2 este lesa scurtă?
10-Ti se pare logic că după St. Urgență sa urmeze st. Alerta?


*Ia să ne documentam, păstrând proporția, cum este în POR, ESP, GBR, ITA...FRA?
**Vrea Cîțu iar bani din amenzi?
***Daca ne însănătoșim toți, prin astfel de măsuri, vom putea muri de foame și lefteri?
****Cât timp vor mai accepta medicii smekeria asta?
*****Câți medici infecționiști, epidemiologi fac parte din grupul de decizie? De ce membrii academiei, secția medicina, nu fac parte?
******Sunt convins că există acest virus in in acee măsură în care sunt convins că un grup infracțional organizat manipulează și exagerează in scopul unor afaceri personale!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Bancurile alea circulau acum 3 luni!
Până și tu, cu un efort intelectual maximal poți demonta 2-3 poante, ulterior CPU îți da rateuri!
Bancul este pt amuzament, COVIDUL este o moleculă cu înveliș de grăsime, cu resturi de ARN și HIV; oare cine le-a băgat acolo?

Calinmihaib12 spunea...

Claudiu Fl. IFRIM:...Dr. ARARFAT -poate să nu ..placă ..multora.., dar ce a spus el..,..poate fără să vrei: AI SCOS DIN CONTEXT.., el a spus că, și citez aprox...: că, "IN SITUAȚIA ..CĂ SE VOR INMULTI CAZURILE DE..POZITIVĂRI,INFECTĂRI, .DECESE..,etc. cu virusul Co-V.19 si SPITALELE VOR FI.. DEPĂȘITE ..ca posibilităti de tratament..,ATUNCI: MEDICII VOR FI NEVOITI..SĂ .."DECIDĂ CINE TRĂIEȘTE ȘI CINE MOARE."..!=ceea ce e cu TOTUL ALTCEVA..!... DECI:..indiferent de SIMPATII ..ȘI ANTIPATIILE noastre, ADEVĂRUL: e UNUL,ȘI NUMAI UNUL..(..cam cum se postulează - in matematică..!

Huhu Rezea spunea...

Esti de o absurditate ingrozitoare!
Crezi ca pandemia există doar pentru că nu găsești d-ta răspunsuri la acel decalog?
Mă uit la filmele despre gripa spoaniolă din anii 1918-1919 și văd că oamenii de atunci au fost mai raționali și mai responsabili decât scepticii de paradă de astăzi, care introduc pandemia în lupta politică.
Te-am rugat să nu mai contești o situație sanitară periculoasă, aducând ca argumente ce face si ce zice Guvernul lui Iohannis. Uită-te ce se întâmplă în lume, dacă nu te convinge ce este la noi.
Nu ne putem fi atât de dușmani, încât să ne autudistrugem.
Nu crezi că o infectare generalizată ar paraliza întreaga economie?
Pentru toți scepticii prefăcuți sau induși,am indicat de mai multe ori acest site

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Viss spunea...

Asta e fix de pe sputnik.md...

Huhu Rezea spunea...

Primii inteligenți asimptomatici spuneau că virusul va dispărea prin luna mai.
Acum ați amânat pentru vară?
Totuși, inainte de a filosofa pentru autodistrugere, purtați mască, spălați-vă pe măini și pe față cu apă și săpun, păstrați distanța sanitară de protecție față de cei care plouă când vorbesc.

Iulian Mareș spunea...

Eu nu contest pandemia, kiar nedeclarata oficial ci supraexagerarea pericolului și măsurile excesive luate în lume și mai ales în ROU!
Eu respect toate regulile sanitare și sociale, însă mă enervează cei f speriați și faptul că vom cădea din lac in puț!
Referitor la grupa spaniolă, care a fost adusa din US de câțiva soldați americani: și atunci se purta mască și nu uita că atunci s&a făcut România Mare! Cei porniți din regat spre Alba Iulia purtau la făt șiraguri cu căței de usturoi, crezând că astfel scăpa de grupa!
În Spania măsurile restrictive nu sunt așa dure că la noi!
Cum sa iei telefonul bolnavului!
Aviz amatorilor: pt 3500-400 puteți face testul la orice clinica privata! Veți constata că sunteți asimptomatici in proporție covârșitoare și dacă află Arafat sau marele kirurh de Huși va baga la spital 2-3 săptămâni!
Huhu, dacă știi care este smekeria cu Nr de internați ești tare! Se iau bani multi per capita, nerambursabili!
Până și țările baltice nu ne mai primesc....
Bine că ne primește DEU, însă trebuie sa semnezi contractul de sclav mortificat!
Azi am vorbit cu cineva in UK: au și ei restricții dar nu prosteala din capul arabului nostru!
Ce dracu, plecam pe fentă? Acceptam sa nu se pună lesa de o mana de autiști neisprăviți?
Au murit la alții 35 de mii și nu s-au speriat...

*Incerc sa mai fac o îndreptare:
**Felicit pe toți care nu au luat BAC-ul!
Ce ne-am face fara parlamentari, miniștri, asistente Tv.. etc? Viață ar fi mai tristă fără ei!
Fruntea sus români că stejarii, nu că fie frică, COVIDUL caută persoane și tari bogate! Are și el noblețea lui! Fiiți stejari nu fiți zimbri!
Daca Guvernul Orban scapă îl dau draku de Covid, că-i o mânărie atunci!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Sa trecem cu spălatul și pe fata, gât, subraț, picioare...etc, că asta cu mâinile a devenit reflex; deja îmi tai unghiile la 3 zile!
Cantitatea de săpun vândut a crescut brusc de 3-4X! Mai apare altceva și crește și consumul de pasta de dinți!
Vezi și părțile bune?

Huhu Rezea spunea...

DACĂ COVID 19 este doar o banală gripă, de ce l-ai mai criticat pe Ioha, care, când era neinformat, spunea și el același lucru.
Eu nu vreau să fiu infectat de un prost care spune că luptă pentru drepturile omului... dar nu vrea să-și pună o mască, crezând fără temei că el este imun la boli.
Este transpunerea civică a bigotului care crede că virusii nu intră în biserică și nu se așează pe icoane.
Invocarea drepturilor omului personale cu încălcarea drepturilor celor care doresc să se protejeze de pandemie este un comportament vecin cu infracțiunea de zădarnicire a combaterii pandemiei.

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Cei care amenință nu mai sunt publicați o lună! Așa că... stai pe cracă!

Daniel Craciun spunea...

ia sa vedem, poti ?
deci, dk vi la usa mea si eu nu vreau sa iti deschid, ma ameninti ca imi dai foc la casa, pe motiv ca nu iti deschid ?!? ba, esti prost / nesimtit ?
dle Huhu, acest individ tb blocat definitiv !!!...

Sorina spunea...

Uite ca au reusit sa nu va mai gândiți la pensiile militare si ce se intampla in camera deputaților cu toate locațiile făcute asupra legii!!! E de discutat mult despre virusul acesta ......virus comunist de la chinezi ha ha

Iulian Mareș spunea...

Raspuns decent.... si constitutional!

Președintele CCR i-a dat replica premierului Ludovic Orban.

„Sunt inadmisibile asemenea afirmații! Nu vreau să folosesc alte calificative, ca să repet ideile dumnealui”, a spus președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, în contextul apelului premierului Ludovic Orban de a nu se ține cont de decizia CCR privind neconstituționalitatea instituirii izolării și carantinei.

„Îl rog să vadă... sunt multe din recomandările Comisiei de la Veneția... cum trebuie luate asemenea măsuri: doar într-un cadru constituțional și cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale. Îl rog să se uite prin deciziile cele mai vestite Curți Constituționale din Europa”, a spus, joi seară, președintele CCR, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea.

„Eu aproape că nu pot concepe cum un prim-ministru, care e responsabil de tot ceea ce se întâmplă în țară, să spună așa ceva. Este inadmisibil, repet, ca un prim-ministru să îndemne populația să nu respecte deciziile Curții Constituționale. Nu a citit textele din Constituție care spun că acestea sunt obligatorii?!” a adăugat acesta.

Ein Stein spunea...

Daca cetateanul nu este responsabilizat si nu colaboreaza pentru diminuarea pandemiei avem sansa sa ajungem pe primul loc in lume, nu doar in Europa, la mortalitate din cauza virusului. Legile in Romania, toate, sunt facute de indivizi care urmaresc un scop personal sau de grup si nu pentru a reglementa in folosul comunitatii, si cred ca nu poate sa ma contrazica cineva.
Trebuie fortat cetateanul sa colaboreze, din constiinta. Culmea e ca chiar se poate face chestia asta, eu as face o lege prin care daca ai fost prins intr-un spatiu unde era obligatoriu purtatul mastii, politia sa-ti ia datele de identificare, fara sa-ti aplice vreo sanctiune, iar in cazul imbolnavirii cu Covid sa-ti platesti spitalizarea si tratamentul. Daca in urma anchetei epidemiologice ai imbolnavit si alte persoane obligatia de plata a spitalizarii si pentru acele persoane. Asa cred ca nu mai conteaza dilema romanului ca nu exista Covid sau ca tu ai 150 de kile, ai sange stramosesc de dac si esti neinfricat in fata unui virus mititel si nevolnic. Se pot gasi si alte metode, legale, de a forta cetateanul, din "constiinta", sa colaboreze. Metodele astea ghiobanesti de a da amenzi in stanga si in dreapta ca prostu s-au dovedit ineficiente. Eu incerc sa-mi inchipui cum se va comporta in spatiile publice un individ deja aflat pe listele politiei, prins fara masca, stiind ca daca se va imbolnavi a dat de dracu. Constiinta?

Ein Stein spunea...

Observatii din comentarii. Atentie la cifre, 400 de teste pozitive nu e unul si acelasi lucru cu 400 de persoane nou imbonavite. In cadrul testelor intra si retestarea persoanelor deja imbolnavite, deci numarul este irelevant pentru a afla numarul real de imbolnaviri. Jigodiile astea se joaca cu cifrele dupa cum le este interesul si vor continua sa o faca daca nu ii trage nimeni la raspundere.

Iulian Mareș spunea...

Bulgarii sunt pe cale sa obtina un castravete urias! ... planta monocotiledonata, ce contine 2% apa....!!!

Pare ca economia duduie iar campurile cu trandafiri au tinut departe COVIDUL-19! Cinste lor, bulgarilor!

Europarlamentarul PSD Carmen Avram a anunţat că Bulgaria face paşi mari în UE, înaintea României.

"E oficial: Bulgaria e în anticamera zonei euro. A fost admisă (alături de Croația) în mecanismul european al ratei de schimb. Adică, moneda bulgară va fi acum „conectată” la euro, la rata de 1 euro= 1.95583 leva, în pregătirea aderării.

Așa că, în doi ani, Bulgaria ne va lăsa definitiv în urmă, trecând la euro. Între timp, România nu îndeplinește niciuna dintre cele 4 condiții pentru a face pasul. Nu cred ca i-ați auzit vreodată pe bulgari bârfindu-și patria prin Europa și prin ziarele ei și nici nu i-ați văzut pe liderii de la Sofia să creeze haos, doar ca să stăpânească ei, de unii singuri, țara până la sfârșitul timpurilor.

Nicio națiune n-a crescut vreodată în haos, scandal și lipsă de patriotism. Când o să înțelegem asta, o să-i ajungem din urmă pe bulgari.", a scris Carmen Avram pe Facebook.

Iulian Mareș spunea...

Stie cineva cum putem analiza eficienta sistemului medical romanesc, cu resursele puse la dispozitie, in lupta cu virusul?
Adica rata "vindecarilor" la 1000 de bolnavi (numai simptomatici)? Ati gasit undeva, oficial, aceasta analiza?
Poftim si asimptomatici, caci la noi si acestia sunt internati!
* - Ghilimelele au un rost si anume ca individul nu este 100% recuperat la externare, el trebuind sa urmeze un tratament inca multe saptamani de la iesirea din spital.

**Multumesc anticipat!

CEZAR spunea...

@/Motanelul KKcios recte Tehnocraci !
QED....

Huhu Rezea spunea...


După cum se vede, d-ta nu prea citești buletinele de presă zilnice ale Grupului de Comunicare
https://stirioficiale.ro/informatii
De ieri se comunică atât numărul testelor cât și numărul persoanelor tetate și retestate.

Iulian Mareș spunea...

Mersi, ... de ieri!
Mari experți cei din GCS!
Voi consulta datele pe care le consider eu importante! Respectiv vindecați/mia de bolnavi, nu pozitivi!

Viss spunea...

Dle Huhu, aveți o mare responsabilitate pentru că audiența dumneavoastră este uriașă. Sunt convins că o să moderați responsabil comentariile. Cu sima!

Iulian Mareș spunea...

Cunoastem si noi marfa...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ți-am promis că revin un alt pdv diferit de cel al GCS!
Modalitatea de prezentare diferă iar concluziile le putem trage singuri:

https://daniel-roxin.ro/index.php/2020/07/13/informatii-explozive-cea-mai-importanta-cifra-a-pandemiei-de-care-guvernul-si-presa-obedienta-nu-vrea-sa-vorbeasca/

Huhu Rezea spunea...

Ce să vezi, i-am răspunslui Roxin pe blogul său.
Arafat, Cercel, Rafila si cei din Grup au făcut deseori referire la acel indicator, a cărui valoare este dependentă de numărul testărilor.

Leon spunea...

Iulica, pana ne protejează altii, eu zic sa ne protejam noi mai întâi..!
De 10 zile am o verisoara internata impreuna cu sotul la Matei Bals din Bucuresti, sunt tratati de Covid 19, sotul are inca nevoie de Oxigen..!

Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/tragedie-pentru-mihai-tudose-tatal-fostului-premier-a-fost-rapus-de-noul-coronavirus-850798.html

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
si el a raspuns facand apel la logica!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
eu nu contest virusul ci modalitatea de raportare, menita sa asigure jocurile politice!
Ceva de genul: Un pahar pe jumatate plin vs un pahar pe jumatate gol! Cantitatea este aceeasi, insa prezentarea alarmista face totul!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Huhu

Va place asta?

"În aceste zile, în Parlament, se votează o lege criminală. Liberticidă. O lege care transformă România într-un sinistru poligon de încercare, fără precedent în lumea civilizată.

Parlamentul României, garantul democrației, votează cu toate mâinile și cu entuziasm stahanovist legea prin care un popor întreg este băgat la pușcărie. Fără speranță de scăpare.

Nu doar COVID-ul ci orice altă infecție ne va zăvorî de acum înainte, pentru orice strănut, după cum stabilește Polituburo-ul în halate albe, încheiate prost, de sub care se vede uniforma de caraliu.

Orice persoană devine „suspectă” și poate fi închisă/internată după placul puterii. Bunurile, deoarece riscă să fie contaminate, îi sunt confiscate „suspectului”, care nu știe când și dacă le va mai revedea.

Marți, președintele Colegiului Medicilor din România, făcea la Radio România Actualități o declarație de neimaginat nici măcar în China ori în republicile bananiere:

„Suntem în război”, a zis Gheorghe Borcean. „Și, în război, ordinele autorităților se respectă ad litteram! Nu că am dori să punem pumnul în gură cuiva, dar colegii noștri medici trebuie să se abțină de la a exprima opinii care contravin părerii comune.”

Pluralismul științific tocmai a fost scos în afara legii cu un mârâit de buldog încolțoșat. Dictatura medicală a fost proclamată oficial."

*Tocmai ce a mai aparut o politie, a medicilor! Auzi, sa-ti confiste proprietati! Asa scrie in Constitutie?

Iulian Mareș spunea...

"Omul COVID, la fel ca Omul Pitești, este în general dispus să renunțe la orice fel de drepturi pentru a scăpa cu viață. Orice viață, chiar și una de vierme. Supraviețuirea, sub-viețuirea sunt preferabile morții

Noii torționari, care joacă astăzi rolurile mardeiașilor lui Țurcanu, au fost la început doctorii-politruci care, în loc să trateze și să vindece, stau toată ziua la televizor și țin discursuri propagandistice, astenizând și îngrozind populația.

Însă rândurile torționarilor se îngroașă de la o zi la alta.

În linia a doua, ascunsă sub poalele halatelor albe, dar tocmai de acea mai gălăgioasă și mai agresivă, stă Presa Reeducată. Citând cu emfază din „Teoria COVID-ului – Cursul Scurt”. Fără să judece. Sau judecând și acceptând minciuna. Împărțită în două: inepți și ticăloși.

La fel ca la Pitești, „Reeducații” devin „Torționari” la rândul lor, față de cei din jur. Își îndoctrinează, își ceartă și își sperie familia și prietenii. Reînvie agresivitatea domestică din vremea FSN și a minerilor, când se destrămau familii din cauza nepotrivirii politice.

La fel ca la Pitești, sentimentul de vinovăție este generalizat. Ești suspect de COVID, posibil purtător al bolii mortale. Ești o armă letală la tâmpla aproapelui. Fii deci smerit, supus, privește în țărână și așteaptă verdictul specialiștilor pentru a afla dacă meriți să trăiești în societate!

Atenție, însă, favorul este temporar. Mâine virusul se poate instala și în tine!

Să mergi la biserică sau la cârciumă, ba chiar și să ieși din casă, a devenit un privilegiu. „Vrei să mori? N-ai decât, dar nu-i omorî și pe alții!” Aceasta este mantra cu care ți se închide gura și iala.

(Din străfundurile memoriei reapare acel sentiment difuz de neliniște când erai oprit de miliție pe stradă, în timpul lui Ceaușescu, și te așteptai să îți găsească ceva în neregulă: lipsă grupă sanguină în buletin, nu locuiești în zonă, ai plete, porți blugi. „Ai făcut tu ceva”, îți dădea de înțeles organul vigilent, lovindu-și rău-prevestitor pulanul de vipușcă.)

În faza finală, „Reeducatul” renunță la orice ideal propriu, la credințele, convingerile și pasiunile sale, la viața sa. Se dezice de sine, de toți cei apropiați și de Dumnezeu.

Sfârșește prin a-și accepta Torționarul, a avea nevoie de el, a-l idolatriza, oricât de imbecil și abject este.

„A câștigat bătălia cu el însuși: îl iubește pe Fratele cel Mare."

Leon spunea...

Pentru Iulica:
,,Doi medici discută:

Am avut un bolnav care ar fi trebuit să moară încă de acum zece ani, dar trăieşte!
Asta e dovada că, atunci când bolnavul vrea să trăiască, medicina este nepuncioasă!,,(gazeta de sud)

Huhu Rezea spunea...

După 5 ore de discuții, senatorii s-au pus de acord în privința procedurilor de urmat in coronavirus
Cei depistați pozitivi sunt obligați să se interneze 48 de ore pentru a fi evaluați medical, după care internarea pentru cei asimptomatici continua doar cu acordul pacienților.
Deci, dacă se vrea colaborare se poate.

Iulian Mareș spunea...

Tareee!
Parca si medicul personal al lui Stefan cel Mare/Apus de soare zicea ca din 2 oameni sanatosi poate face cel putin un bolnav, dar din doi bolnavi nu este sigur ca poate face macar un sanatos!

Iulian Mareș spunea...

Lumea are opinii...si asta nu-i rau!

"Scandal Internațional fără precedent:OMS a încercat să îl reducă la tăcere pe Andry Rajoelina cu 20 de milioane de dolari
OMS i-a propus 20 de milioane de dolari mită președintelui din Madagascar pentru a-l convinge să compromită un remediu destinat tratării COVID-19. Acesta a refuzat revoltat!
Așadar se pare că în Madagascar este de câteva zile un scandal imens legat de intervențiile abuzive ale Organizației Mondiale a Sănătății. Președintele Andry Rajoelina a pus la dispoziția populației un remediu naturist deosebit de eficient în tratarea multor boli, inclusiv a Covid-19.
Andry Rajoelina, președintele Madagascarului.
Andry Rajoelina e un om inteligent și liber, nesupus agenților Noii Ordini Mondiale. El a prezentat public, inclusiv în emisiuni TV (a acordat interviuri la FRANCE 24 sau RFI) virtuțile tonicului pe bază de plante. Drept dovadă că are dreptate, în Madagascar nu a murit absolut nicio persoană de Covid-19, așa cum arată și Worldometers: https://www.worldometers.info/coronavirus/
Andry Rajoelina bea demonstrativ din tonicul naturist atât de eficient împotriva virusului Covid-19.. (Foto RIJASOLO / AFP)
Cu toate acestea reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății nu vor cu niciun chip să accepte tonicul drept remediu. Evident, pentru că asta le-ar strica tot planul de a vaccina întreaga populație a lumii. Ne amintim că exact la fel au procedat și în martie față de propunerea legată de hidroxiclorochină.
Însă, președintele Madagascarului a ținut-o pe a lui, că tonicul e bun, și a reproșat celor din OMS că nu e cazul să considere că Occidentul are „monopol de inteligență”. „Nimeni nu ne va opri din a merge mai departe – nicio țară, nicio organizație.“, a afirmat Rajoelina ca răspuns la solicitările OMS de a nu mai folosi tonicul.
Ciad a trimis avionul oficial în Madagascar pentru „Covid-19 remediu pe bază de plante”
În aceste condiții, potrivit mai multor surse din Africa, după ce reprezentanții OMS au constatat că Rajoelina nu cedează, i-au propus un compromis: să adauge anumite chimicale („poison”=otravă!) în tonicul respectiv. Dar Rajoelina a refuzat revoltat și, mai mult, a declarat nu doar că își retrage țara din OMS, ci și că îndeamnă toate națiunile africane să facă la fel!
Bineînțeles, presa centrală din SUA sau din celelalte țări colonizate de globaliști nu suflă o vorbă despre acest scandal uriaș, care deja ia proporții internaționale.

de Calistrat M. ATUDOREI

Surse:
https://kamlinks.com/…/coronavirus-who-offered-20m-to-pois…/

https://thenigerian.news/covid-19-madagascar-quits-who-over-herbal-remedy-rejection/

http://www.tvn.news/covid-19/covid-19-madagascar-quits-who-calls-on-other-african-nations-to-do-same/

https://elombah.com/madagascar-quits-who-president-asks-african-nations-to-do-same/

Iulian Mareș spunea...

Intrebare pentru ministrul Tataru (culeasa de pe internet):
"- O suta de covizi primesti?
- Ooo, pasa , cat de darnic esti :)) :)) :))"

Huhu Rezea spunea...

Mesajul lui Tătaru pentru coronasceptici ar trebui să fie acesta:
Puteti să aveți orice opinii, dar când ieșiți din casă respectați regulile sanitare, pentru protecția vostră și a celor care au alte opinii! Nu vă exibați diferențele în public precum cei care nu sunt heterosexuali.

Leon spunea...

Iulica, Presedintele Madagascarului sa-i trimita si lui Radu Mazare acest tonic minune...!

M spunea...

@Iulian Mares

Nu e rau sa aiba opinii, rau e sa se minta! 😂

Au murit vreo 39 in Madagascar (cum spune EXACT site-ul la care ma trimite articolul spunand ca "nu a murit nimeni") dar asta e doar partial important.
Balaria din Madagascar e folosita ca remediu natural impotriva malariei si se spune ca a vindecat DOI bolnavi de covid. 😂

Ca sa nu o lungesc:
- stirea vine din Tanzania in contextul "albii descendenti ai stapanilor de sclavi vor sa omoare fratii nostri negrii"
- a fost verificata de site-ul principal anti fake news african Africa check si declarata ca falsa.

Tot articolul il dau aici in engleza ca sa nu existe discutii privind traducerea!

"Interview with French broadcasters
On 11 May Rajoelina was interviewed by Marc Perelman from France24 and Christophe Boisbouvier from Radio France Internationale. The two stations are owned by the government of France, which was Madagascar’s colonial ruler.

On 12 May France24 published an English translation of the 17-minute exclusive interview, which was also widely reported on by other publications such as the BBC.

In it, Rajoelina responded to questions and criticism about Covid-Organics, which he described as a “preventive and curative remedy”.

When asked for proof, he said of 171 Covid-19 infections in Madagascar, 105 had recovered having taken no other medication apart from the artemisia-based tonic. The country reported its first death from the coronavirus on 17 May while it has 322 cases as at 19 May.

Extracts from the Artemisia annua plant are used for malaria treatment. The WHO says that “medicinal plants such as Artemisia annua are being considered as possible treatments for Covid-19 and should be tested for efficacy and adverse side effects.”

Rajoelina said that Covid-Organics had been dismissed because it was developed by a poor African country.

He also claimed other medications had been backed by WHO despite being harmful, singling out Mediator, a weight loss drug which was later linked to hundreds of deaths in France and other European countries.

But nowhere in the France24 interview does he say the WHO or “Europeans” had offered him a bribe to put poison in the remedy, as claimed by the Tanzanian publications. We also could not find any other interviews where he has made this claim."


Fiecare are dreptul sa creada ce vrea dar adevarul trebuie respectat.
Lupta politica ar trebui sa se dea intre partide nu implicand viata si moartea oamenilor. I-am vazut pe Johannis si pe PNL cum s-au agatat cu ghearele de mortii de la Colectiv pentru a pune mana pe ciloanul puterii!

Leon spunea...

@M, pai n-a spus deja Iohannis ca PSD este vinovat pentru mortii din ultimile zile si pentru viitor..??

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Total de acord aici!
Dar cine-i Tataru? Un kirurg de Husi si punct!

Ia uite o pozitie aparte:
"Medicul Monica Pop a reacționat dur la adresa legii carantinării și a situației în care este România, în ceea ce privește pandemia de COVID-19.

"Proștii unici ai planetei?! Ai Universului?! Cei mai jos?! De Ce?!

Internarea obligatorie și de o ora e o jigodie pentru români! Dovadă de desconsiderare, de neîncredere! Lipsire de libertate!

Îngrădirea drepturilor! Ce să se creadă despre noi? Că suntem un popor de idioți nespălați?! Iar "asimptomaticii" nu vor putea pleca nici la 48 de ore, veți vedea! Și dacă ar pleca, nu mai reprezintă pericol la 48 h?

O ora, 10, 48 sau oricât, tot internare cu forța este! INACCEPTABIL! Românii sunt cei mai iresponsabili de pe planetă?! Cum e posibil?! De ce "arest"? Pentru câțiva iresponsabili?! Sunt destui și în alte țări! Și?! Îi obligă cineva la arest în spital?! Toate guvernele lumii sunt tâmpite de au hotărât să nu facă așa ceva?! NU! Dar își respectă poporul!

Noi, cu japca!!! Nu e normal așa ceva!!! Nimeni nu are curajul să explice de ce doar noi de pe tot pământul?!", a scris medicul Monica Pop pe pagina de Facebook."

Leon spunea...

"Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, sâmbătă, 18 iulie a.c., decretul privind promulgarea Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.
Legea urmează să fie publicată în Monitorul Oficial."(dcnews)..!

Huhu Rezea spunea...

Oamenii responsabili nu au nevoie nici de legi și nici de politicieni pentru a respecta regulile sanitare în caz de pandemie.
Este suficient să se declare pandemia și ei să constientizeze ce înseamnă asta.

Leon spunea...

Forma trimisa la Promulgare: https://senat.ro/legis/PDF/2020/20L433LP.pdf

spiritul lui Haret spunea...

Pana una alta nu trebuie sa ne lasam sub protectia semenelui nostru.Cine este grijuliu cu securitatea sa fizica si psihica sa aplice masura de protectie.Distantarea sociala,mijloace de protectie individuala etc.Nu te pui cu tampitii.Din atitudinea unora tragi concluzia ca romanul nu stie altceva decat legea parului.Par vrea, sa-i fie dat par.Sper ca am fost inteles.
Ce facem cu pensiile militare si cu legea 223 care nu este universal benefica?

Aurel spunea...

Mafia instituționalizată și prostia duc de râpă țărișoara asta.
Dacă cineva consideră că este nevoie de o lege pe care sa nu o respecte nimeni ,cum de altfel de întâmplă cu multe alte legi ,înseamnă că suntem un popor inconștient,care respecta ceva doar cu bata pe spinare.
Adică ,la general ,o mizerie generalizată în care banii ,în mare parte a analfabeților și lipsiților de educație dictează tot.
Ce sa ceri cuiva dacă în mediul rural polițaiul parchează Loganul lângă bar și sta la masa cu toți ,nemascatii,, nespălații,etc care nu cred în acest virus numit Covid.19.
Consecințele de vor vedea cât de curând.
Vai de el popor necivilizat ,needucat și lipsa de respect față de semeni și lege.
Vă întreb,dacă se declanșează un focar de TBC , trebuie sa vina CCR in sprijinul celor care din dorința de a puncta și ei contesta niste măsuri de prima urgență pentru a feri prostimea inconștiență de îmbolnăvire?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, motivul Legii? Existenta unei anumite categorii a ,,diasporei'' navetiste, si interlope, care refuza sa respecte ordinea de drept, legile si orice reguli de convietuire civilzat-umană, ramasi in conceptia migratorilor si perpetuand regulile medieval tribale, bulibașele nazuind chiar si la un ,,stat al lor,'' in care sa nu se supuna nici unei puteri centrale. La autohtoni, analfabetismul real si lipsa de educatie predomina societatea, majoritar saraca si lipsita de elementarele mijloace de trai si de igiena, este total ignorata de politic, fiind sustinuta financiar si fara temeinicie cu ajutoare sociale, doar ca din 4 in 4 ani sa voteze. Statul era obligat in aceasta pandemie sa distribuie acestor clase sociale materiale de igiena personala, dar multi nici apa curenta la robinet nu au s-o faca, dar mai ales acele masti pe care in februarie Presedintele, Premierul si Guvernul le promiteau ca le va distribui gratuit, astazi nici vorba de asa ceva. Este 4 lei-4,50 lei o masca, bani pe care saracii nu au de unde sa si-i procure, luand mai degraba o paine din acesti bani, aflandu-ne in aceasta situatie datorita mafiei si mafiotilor PNL, care au scumpit mastile, importând cu milioanele, dar si veniturile mafiote din speculă fiind pe masura, sa nu mai zic de spirtul care era 3,5-5 lei 1/2 litru, azi ajungand la 15-20 lei... Doamna Dr Monica Pop uita de saracia romanilor, vorbind simplist din pozitia indopatului bogat, cu ochelari de cal sa nu vada saracia si lipsurile din jur, care a ar fi un criteriu major de imflamare a pandemiei, ca nicaieri in lume.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, sa stam totusi linistiti: Testele PCR dau falsuri si erori grosolane, nu sunt in masura sa dezvaluie realitatea, sunt procurate de mafia PNL pe filiere oculte, poate la comanda sa arate un dezastru fals, ca sa puna pe noi carcera si botnița! Am sa va trimit un material pe acesta tema. Cineva a controlat prin comparatie multiva acele testere? Nu! Atunci ceea ce ne prezinta ei catastrofal este doar ca sa-si vanda toate mastile la sprapret, sa mentina starea de alerta de-impulea si sa aiba un castig pe masura pe importurile en gross pentru buzunrele groase ale mafiotilor PNL! UITATI CA EXISTA SI ALEGERILE LA MIJLOC, IAR ACESTE RAPORTARI FALSIFICATE AJUTA PNL SA SE MENTINA CAT MAI MULT LA PUTERE, DEJA CLAMPANIND CA NU SE VA PUTEA VOTA CA SUNT PREA MULTE CZURI DE GUVID! Toate mastile din Romania sunt chinezesti, procurate atat legal cat si ilegal, si nu sunt garantate de nimeni, si ne mai miram ca... la naiba cu guvidul si ,,Guvărnul mău!''

Leon spunea...

Legea nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic,
este publicata în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 634 din 18 iulie 2020,
si intra in vigoare de la 21 iulie 2020...!

Iulian Mareș spunea...

https://www.incorectpolitic.com/doctorul-stoian-alexov-presedintele-asociatiei-bulgare-de-patologie-declara-medicii-patologi-din-europa-nu-au-putut-dovedi-nici-macar-ca-un-singur-om-a-murit-din-cauza-coronavirusului-covid-19/

Lumea stiintifica este impartita!

"Între altele, Dr. Alexov a declarat că panica din jurul pandemiei a provocat consecinţa dezas­truoasă că numeroşi pacienţi şi-au pierdut încrederea în medici şi medicină:

« După mine, coronavirusul nu este atât de periculos; de acum însă, cum o să mai aibă oamenii încredere în mine, cu privire la patologia cancerului, de exemplu? Se ştie că multe forme de cancer sunt cauzate de anumiţi viruşi, despre care însă nimeni nu mai vorbeşte ».

Prin e-mail, am adresat mai multe întrebări Doctorului Alexov, între altele de ce consideră el că este imposibilă crearea unui vaccin contra virusului Covid-19.

Fără să răspundă precis şi direct întrebării noastre, Doctorul Alexov a spus:

Dragă Patrick,

Mulţumesc pentru e-mailul şi informaţiile voastre. Accept orice informaţie, în proporţie de sută la sută. Între altele, OMS a declarat că pacienţii loviţi de Covid-19 nu au nevoie de autopsie. De ce? Puţinele autopsii efectuate, totuşi, în Europa, au arătat-o limpede: Nimeni nu a murit din cauza virusului Covid-19. În ce ne priveşte, noi am spus că, foarte probabil, morţii noştri au murit cu Covid-19, nu din cauza acestuia. Cred cu tărie că Oranizaţia Mondială a Sănătăţii este cea mai criminală organizaţie medicală.

Salutările mele.

Dr. St. Alexov, MD

Şeful departamentului de Histopatologie



De asemenea, noi am trimis câte un e-mail la cinci dintre colegii Doctorului Alexov, din Societatea Europeană de Patologie, rugându-i să confirme declaraţiile de mai sus. Deşi am asigurat o bună prezenţă telefonică pentru doi dintre aceştia, niciunul nu ne-a răspuns.

Oare de ce? De ce cei cinci colegi ai Doctorului Alexov nu au răspuns la întrebările noastre? Nu credem că tăcerea lor se datorează insuficientei cunoaşteri a limbii engleze.

Foarte probabil, tăcerea celor cinci colegi ai Doctorului Alexov se datorează presiunii exercitate asupra patologiştilor, în sensul conformării lor cu instrucţiunile OMS-ului, fără să se exprime în mod public. [Pe deasupra, în ce priveşte finanţarea, departamentele de patologie depind de guvernele respective].

TOTUŞI: Patologii ALEXOV şi PÜTSCHEL par gata să reafirme că nimeni nu a murit din cauza noului coronavirus! Poate că aceasta se datorează dosarelor şi reputaţiei patologilor, care se bazează pe dovezi ştiinţifice solide, nu pe interpretarea subiectivă a testelor, semnelor şi simptomelor. Nu există dovezi tangibile că virusul Covid-19 este cu adevărat mortal.

Mondialisation.ca – 9 iulie 2020



Alte lecturi:

Jacques Attali: Nous risquons de devoir faire le choix terrible du confinement général. (Riscăm să facem faţă teribilei opţiuni sau alegeri a împuşcărierii, a întemniţării generale.



Reamintim :

Attali, în 2009 : O mică pandemie va permite instaurarea unui guvern mondial !

Carte. Michael Levitt, biofizician, Premiu Nobel de Chimie : Covid-19 « Comment avons-nous pu être dupés à ce point ? ». (Cum ne-am putut lăsa înşelaţi în aşa hal ).

Yoram Lass, medic, cercetător, fost director general în Ministerul israelian al Sănătăţii, denunţă cu tărie: « spălarea creierului unor întregi populaţii » şi « Monumentala isterie » Covid-19.

Păcăleala sau cacialmaua supremă a coronavirusului demascat: Covid-19 este indetectabil!

Suntem în faţa unei ameninţări fantomă!"

Calinmihaib12 spunea...

..S-A DESCHIS...(cam de multișor TIMP..!) CUTIA PANDOREI..!= și..NOI ...cu TOȚII = ..VOM INTRA ..IN..EA..!!

mega2005 spunea...

"Respect" virusul dar nu cred in raportarile guvernului. Respect sa port masca, sa am o buna igiena personala, sa fiu termoscanat si dezinfectat dar nu cred in legea lu' Arafat.Nu sunt un sceptic al covid dar nu cred aproape nimic din ce transmite presa audiovizuala din Romania.Starea asta va dura "a la long", cum se spune...asadar, incercati sa traiti normal daca se mai poate, fara patimi si rautati...

Calinmihaib12 spunea...

..cine il aude si ..ascultă AZI 29.IULIE 2020 pe dr.MUSTA (dr. INFECȚIONIST de la spitalul Victor BABEȘ- TIMIȘOARA )..afirmând..in CLAR:.. că testările Co-vid 19 (=SARS-2)- "pot da .."reacții POZITIVE INCRUCIȘATE.." adică:cu alte cuvinte: din cele 7 tipuri serologice principale cunoscute azi = o persoană testată cu un test "Covid 19 (=SARS -2)" = poate avea o REACȚIE POZITIVĂ = la ALT TIP de corona-virus =natural= dintre celelalte varietăți= "clasice"= "sălbatice" = NON-COVID 2 (=19..!)=in proporție de până la.. 30 % din NR. TESTE
EFECTUATE..! adică..din 1000 de TESTAȚI POZITIV la COV-19 ,..vreo 300 (trei sute..) sunt "purtători"..? de corona virus "sălbatic" ="natural" (= NON-Covid-19),care dă " răceala" comună,.."guturaiul"..: boli mai ușoare, la care organismul uman "sănătos"..poate face .."față"..=fără complicații "serioase"..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca pica guvernarea liberala dispare si coronavirusul! Au umflat gogoasa sa se mentina la guvernare, sa fure, sa vanda materiale de protectie la supra pret, sa imprumute miliarde care dispar fara urma, sa nu majoreze pensiile, salariile si alocatiile, sa ne tina ca pe prosti carantinati, sa ne amendeze ca salbaticii! E pandemie, dar nu cum o tapeteaza ei, ca la bulgari au iesit in strada sa-i dea jor, iar la noi se cacaie Colacu sa-i elimine de la guvernare, dar nu face nimic in afara de declaratii! Sa pice jos liberalii si totul va fi ok!

Iulian Mareș spunea...

De ce românii care se testează pt a-și face vacanta pe afară nu înregistrează același scor cu cel raportat de DSP?

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, făcând o paralelă între virusul Covid-19 [despre care (după cum afirmați) unii medici au o părere, alții alta] și Deochi (sigur veți gândi că sunt un țăran superstițios / să vă fie de bine), între cele 2 situații există asemănări și deosebiri:
1. Apar când nu te aștepți;
2. Medicii nu le găsesc un antidot;
3. La Covid-19 trebuie tratament;
4. La Deochi, rugăciune;
5. Covid-19 este provocat de viruși;
6. Deochiul este provocat de energie electromagnetică;
7. Ambele pot fi tratate numai de știință și credință (cercetări și rugăciune).
Sunt unul dintre cei care pot deochia datorită unei întâmplări nefericite din copilărie (fosta mea profesoară de fizică/chimie/clasa 7-8 a fost la un pas de moarte), este o stare aparte, nu ești conștient când îl produci (deochiul), dar îl produci când ești afectat (pozitiv sau negativ).
Spre cele afirmate, redau: „Deochiul nu este nicidecum o superstiţie, ci ştiinţă pură, spune psihiatrul american Colin A. Ross”. (https://www.realitatea.net/stiri/actual/deochi-medic-explicatie_5dcc926d406af85273d72721)
Deci, să lăsăm știința să-și spună cuvântul. Ca și în arta / tactica militară. Nu oricine se pricepe. Vedeți ridicolul situației, dintr-un MARE șef al S.M.Ap., ajungi un politician în postura de ministru al Ap. AFON ÎN MATERIE.

anonim spunea...

@ Mares.O fi dat US pas OMS-ului dar deocamdata "mult apreciatul" US se afla pe locul I(intai) pe planeta, la decese/infectari s.c.l. capitole covid-19 la maaare distanta fata de locul II si anume Brazilia.Si aici nu vb despre populatie ci despre nr de cazuri la mil. locuitori. Ieri de pilda a fost cate un deces/minut iar sapt trecuta unei vecine a fiicei mele i-au murit ambii copii unul de 21 si celalt de 23 de ani(frate si sora)Astea-s ultimele informatii pe care le am de acolo de "pe teren".Deja cica au fost identificate peste 30 de noi tulpini ale virusului,tulpini aparute prin mutatii succesive si care nu existau initial.Si fiica mea locuieste in cartier rezidential de case aflate cam la 100-150m una de alta cu mult spatiu verde intre ele, la sud de PHA, nu intr-un bloc sau in vreo maghernita unde stau toti claie peste gramada

anonim spunea...

foarte corect d-nul Huhu

anonim spunea...

@ Mares Cu tot respectul.Rau faceti cand amestecati politica cu situatia medicala....nimic nu iese bun de aici,ci numai lucruri rele.Si pot da exemple cu duiumul incepand de la buzatu,ciolacu,orban etc.Cred ca ratiunea(medicala) nu ar trebui acoperita de interese politice/financiare sau de partid,altfel ne facem rau cu mana noastra....oare de ce nu ma mir cand exista si la BV sute de iresponsabili care se trezesc la realitate doar cand le ajung furtunele de la ventilator in cutia toracica,prin laringe.Am fost acum 5 ani internat la ATI 72 de ore intre viata si moarte.Nu doresc nimanui sa pateasca asa ceva dar mai important mi se pare ca in afara de a fi iresponsabil idiotii mai pun in pericol si pe cei nevinovati si apoi tot ei rad ca proasta la... crezand ca au dat dovada de mare curaj. Pai asta-i curaj sau cretinism??

anonim spunea...

Si da cand a fost gripa (2005) eram angajat la Avicola Brasov in administratie...Aia da a fost tzeapa de teapa,nimic nu sugereaza ca si asta e la fel.Nici pe departe!!

anonim spunea...

Nu mai zice nimic Trump acum despre nimic....vb ca toti ceilalti sefi de stat responsabili. Trebuiau sa fie si 2 dobitoci Trump si Boris Johnson....Pai nu??!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

40% dintre teste au fost eronate, dar acei oameni au fost internati cu forta, si acolo, in spital, sau in carantina comuna s-au infectat de la cei bolnavi, astfel crescand numarul de imbolnaviri provocate prin abuz asupra romanilor!

Huhu Rezea spunea...

Logica ar fi că românii care banuiesc că ar avea COVID nu se duc să se testeze pe banii lor pentrtu excursii în străinătate. Se duc sa se testeze gratis... la stat.

anonim spunea...

Inca n-am auzit de "traseul traheic pana in stomac"....probabil trebuia continuat dom'flavius cu:"traseul traheic pana in stomac cu destinatia plamani" ca asa or avea unii organele interne...hi,hi....esofagul-pe cale de consecinta -e degeaba n-are treaba cu stomacul deeeci directia gunoi direct,ca e inutil....Ce dracu specie om mai fi si noi dupa unele "cursuri de anatomie":):))))
O seara buna flavius si tuturor "celorlanti"(stie el care-a zis-o)

anonim spunea...

Intrebarea s-a mai spus iar doctorul Rafila (pe care il apreciez in mod deosebit a raspuns concis)
-Cei care merg sa-si faca testele pt vacante sunt in mare majoritate sanatosi si stiu asta.daca nu s-ar simti bine n-ar mai pleca.Testele le fac nu pt ca sunt bolnavi ci pt ca le sunt cerute la granite...In medie din 10.000 de teste la cerere pt vacante s-au gasit maxim 50 de cazuri pozitive....oftica mare,bilete platite,planuri facute idiotii tot asa idioti,ma rog ca la noi la romanake
-Cei care sunt depistati prin DSP le sunt trimise testele fie de spitale fie de medicii de familie pt ca deja prezinta simptome.Din 10.000 de cazuri peste 90% sunt confirmate pozitiv.De asta cand aduni 10.000 cu 10.000 nu poti obtine un numar dublu de cazuri confirmate ca nu poti compara mere cu pere.Asta a explicat foarte simplu doctorul Rafila(reprezentantul RO la mult hulitul OMS ....OMS aia cu conspiratiile dupa "neuronul" unora.ma mir ca nu au aparut inca reptilienii si klingonienii trimisi de Putin sa ne "destabilizeze" ....de parca ar mai fi nevoie ?? ha,ha!!

anonim spunea...

@Flavius Imi place la tine ca esti de acord cu toata lumea.Conteaza doar ultimele 2 postari pe care le citesti si gata,respectivul are dreptate,chiar daca cu 5 postari mai sus erai impotriva respectivului.In concluzie: Esti un dulce:Toti au dreptate si tragi de ea de parca ar fi patul lui procust....dupa lungime frate cum e mai convenabil ca s-o potrivi ea(dreptatea) asta cumva....poate iese ca la pacanele jackpot.

Iulian Mareș spunea...

Domnule Serban,
ati avea mare dreptate dar insasi lumea medicala si cea din domeniul cercetarilor stiintifice medicale este excesiv de politizata! Insusi OMS-ul!
Marile dileme vin tocmai din neconcordanta afirmatiilor specialistilor!
*Nu sunt interesat de parerea medicilor specialisti care au si uitat cum se porneste un microscop electronic ci de cea a bio-kimistilor, geneticienilor, celor care fac cercetare stiintifica!
Filmulete cu kinezi ce cadeau in cap din cauza COVID nu mai tin azi!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
razi de mine? DSP judetene deprofesionalizate (sunt judete in care exista 1-2 medici) nu fac nici cercetarea dar sa mai si testeze contactii! In UE testul se deconteaza de Casele de pensii, la noi NU!
Majoritar, cei care fac vacantele afara merg la clinici particulare pt ca au nevoie rapid de rezultat, si acesta este valabil 24-72 de ore!

Huhu Rezea spunea...

Testarea excursionistilor este aleatorie. Cealalta este țintită pe suspecti.

Ein Stein spunea...

Cetateanul trebuie convins sa colaboreze nu fortat sa respecte, din pacate alesii neamului sunt ocupati cu furtisagurile nu cu grija fata de populatie, in fond nici nu cred ca astia de la guvernare au capacitatea intelectuala de a rezolva problemele decat ghiolbaneste, amenzi mari si multe. Daca guvernul ar subventiona testele de Covid, la un pret rezonabil, pentru cei care sunt de acord sa transmita rezultatele testului, aceste date putand fi prelucrate si interpretate de specialisti, imaginea asupra fenomenului ar fi mult mai clara si masurile mult mai eficiente. Mai mult de atat daca stii ca esti infectat, este evident ca-ti iei niste masuri minime de protejare, macar ale celor din familia ta. Nu vad de ce guvernul nu ar proceda la testarea in masa cu colaborarea cetatenilor, mai ales ca clanurile de mafioti pot sa se reprofileze pe teste si nu pe masti si echipamente, deci castiga toata lumea. De asemenea, cum cred ca am mai scris, se pot lua masuri altele decat amenzile imbecile, pentru a convinge cetateanul sa respecte regulile de distantare. Ai fost prins intr-un loc unde masca e obligatorie si nu ai purtat-o, sa ti se ia datele de identificare iar daca te-ai imbolnavit sa-ti platesti spitalizarea si tratamentul si tie si celor pe care i-ai infectat. Rezultatele masurilor luate de actuala guvernare le poate observa fiecare dintre noi.

CEZAR spunea...

@/m-Al
Omule "FII POZITIV" -in ..gindire - ce draku....hi..hi..hi..! Ai pensie porceaska de mare !

Dan B. spunea...

Personal, nu cred în statisticile prezentate de media aservită (deh,sponsorizări guvernamentale în schimbul a ce? teste „fals pozitive” și „fals negative”), căci personalități ai medicinei românești au devoalat manipularea guvernamentală, menită a permite invocarea stării de urgență, cea care ar permite lui Orban (ioc alegeri!) să nu părăsească Palatul Victoria până în trim 2 al anului 2021. Mai ales că Iohannis, la „indicația prețioasă” a Angelei Merkel, va nominaliza, dacă pică Orban, candidatul de premier în persoana lui Siegfried Mureșan, cel care a activat inclusiv în guvernul german.
Spre rușinea noastră, de parcă n-ar fi suficient un președinte cu cetățenie germană, mai aducem la Palatul Victoria un alt neamț (n-avea cum să presteze la Berlin fără a avea cetățenia germană)?
Se plânge Iohannis că proiectul de lege al carantinării ar fi fost tergiversat în Parlament, fără a se motiva de ce nu a fost inițiat mai devreme. Sau chiar asta s-a urmărit, votarea lui pe repede înainte, în condițiile în care PSD, oricum, a cedat extrem de repede presiunilor guvernamentale.
Ați uitat cumva că România a este singurul stat european care a cerut și primit avizul PE pentru restrângerea unor drepturi cetățenești, prevăzute constituțional?
Ați uitat că multe state europene nu au restricționat drepturile cetățenilor (și acum tot fără mască!), nu au impus închiderea școlilor și entităților economice, nefiind nevoie, acum, de o așa-zisă „relaxare”?
Am avut ocazia să vizualizez un grafic cu numărul de morți, chipurile din cauza COVID-19, la milionul de locuitori, unde România ocupa un loc situat către mijlocul clasamentului dintre țările lumii, pe podiumul în cauză fiind și state cu pedigree.
Pe de altă parte, mizeria politică a lui Iohannis de joi, denotă jigodismul din ADN-ul președintelui, căci a acuzat PSD de inițierea crizei sanitare, sens în care un amic precizat:

„Din bruma mea de cultură generală , această atitudine a domnului Iohannis, are o denumire clară...
Este o stare de tulburare obsesiv-compulsivă, maniacal-obsesivă, care poate fi asociată cu un risc crescut de îmbolnăvire de schizofrenie...
Diagnosticarea cu tulburare obsesiv-compulsivă explică o serie de variații ale riscului de instalare a schizofreniei și poate crea situații grave și asupra celor cu care este în legătură, în contact!”

un oscar = o pensie spunea...

pt einstein-afacerea cu teste ar merge un timp mai scurt pe cand afacerea cu masti si echipamente medicale poate tine ani de zile.Daca faci teste multe poti rezolva situatia bolii cam 90% si o controlezi cu cazuri putine zilnic,in schimb cu 2-3000 de cazuri zilnic situatia poate sa dureze ani de zile si faci vanzare la teste si masti cu duiumul,calculul e simplu,afacerile prospera.Vezi situatia Ungariei cu 4000 de cazuri in total iar noi avem deja 51.000 de cazuri si ajungem pana in decembrie la 300.000 de cazuri si 10.000 de morti.asa ca lasati orice sperante,scapa cine poate!!!!!!

Skoda 4x4 spunea...

Dl.STALIO ce va recomanda ? Fizicul NU, familia NU ,Alzhaimer ? DA !!! vezi in treaba ta de .....nu mai arunca samanta de scandal intre pensionari ,pentru asta esti platit mai,,,osvednitel"" sa nu zici ca nu ai fost atentionat !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, incredibil dar adevarat: Am leac la deochi, fiind din frati gemeni. Chiar si prin telefon daca sunt anuntat de cineva ca-i deocheat, de aici de acasa il fac bine. Am un cumnat care, la fel ca mine, are leac. El are o formula secreta, eu spun simplu Tatal nostru, dar casc foarte tare pentru ca intra deochiul in mine, de care ma debarasez in balcon, la fereastra deschisa sau in afara usii, alungandu-l. Uneori, cand este foarte puternic, simt nevoia sa dorm sa-l eliberez si prin odihna. Mama se deoache si deoache, imi da telefon si o lecuiesc de acasa, iar Ana mereu imi creaza aceste probleme, fiind o pestoaica care deoache, zodiile de apa deochindu-se foarte repede sau sunt predispuse la indigestie. Eu nu deochi niciodata. Este o realitate urata, de fiecare data simt pe pielea mea ce inseamna si am norocul ca stiu sa-l scot afara din mine rapid. Am vazut oameni dusi cu salvarea la spital si nu stiau medicii ce sa le faca. Daca este indigestie, pur si simplu simt asta si nu casc, dar prin pipairea bratelor depistez ca i s-a ,,aplicat,'' cum se zice in popor, adica s-a lacomit si a facut indigestie, si atunci procedez ca atare prin masarea acelor galme pana la disparitie, mai ales cu otet, cat si a tamplelor si zonei occipitale. Sunt cunoscute cazuri cand unii au murit din deochi, la fel si din indigestie. Pot sa confirm ca sunt entitati rele uneori, pe langa acele energii foarte puternice, negative. Cand fenomenul este foarte puternic tin in mana stanga si un rozaliu cu cruce, facute de mana mea sa dublez efectul in situatii cu entitati, care pot fi energii ale unor decedati care nu pot parasi aceasta lume, sau dintre cele intunecate. Niciodata nu incerc sa ma joc cu ele, ci doar le alung si, atat. Daca nu le alung in afara casei, se pot cuibari in mine sau in casa si pe urma imi creaza probleme, care pot fi certuri din senin in familie si diferite necazuri. Ana este o ,,colectionara'' de entitati negative, mereu trebuind sa intreprind ceva crestinesc sa le alung.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dan B, dar spanzuratul este deja schizoid. E din categoria celor care nu se manifesta prin violenta, ci prin ideații si comportament de tip maniacal, rafinat si bine controlat, avand permanent credinta ca el detine dreptatea si adevarul prin raul ce-l face, fiind convins ca prin ce face e bine ca elimina un rau, nerealizand ca de fapt raul este chiar el si ceea ce face. Peste toate, are o ura viscerala, neostoita, pentru cei care nu gandesc si actioneaza ca el si impreuna cu el. In general, astfel de oameni sunt adorati de indivizi care sufera de aceeasi boala, de egoisti narcisisti si cei care urasc socializarea si comunicarea.

Iulian Mareș spunea...

Rezumat
Conform ultimelor studii imunologice și serologice, letalitatea la Covid-19 (IFR) este de aproximativ 0,1% în total, situându-se astfel în intervalul de letalitate al unei gripe puternice.
Riscul de deces pentru populația activă, copii și adolescenți, chiar și în „focarele” globale, se situează în cea mai mare parte în intervalul de risc al unui accident rutier în naveta zilnică. Inițial riscul a fost supraestimat, deoarece nu au fost luate în calcul persoanele cu simptome ușoare sau asimptomatice.
Până la 80% din totalul persoanelor testate pozitiv rămân asimptomatice. Chiar și în rândul persoanelor cu vârste între 70 și 79 de ani, aproximativ 60% rămân asimptomatici. Peste 95% din totalul persoanelor prezintă simptome moderate.
Până la 60% din totalul persoanelor au deja o anumită imunitate de fundal față de Covid19 datorită contactului cu alți coronavirusi cunoscuți anterior (de la răceala comună).
Vârsta medie a deceselor în majoritatea țărilor (inclusiv Italia) este de peste 80 de ani și doar aproximativ 4% dintre cei decedați nu aveau boli anterioare grave. Profilul deceselor corespunde deci în mare parte mortalității normale.
În multe țări, până la două treimi din totalul deceselor au avut loc în căminele de bătrâni, care nu beneficiază de pe urma carantinei generale. În plus, deseori nu este clar dacă aceste persoane au murit cu adevărat din cauza Covid-19 sau din cauza săptămânilor de stres și izolare.
Până la 30% din restul deceselor care nu au fost cauzate de Covid19, au fost cauzate de consecințele carantinei, panicii și fricii. De exemplu, tratamentul atacurilor de cord și accidentelor vasculare cerebrale a scăzut cu până la 60%, deoarece pacienții nu au mai îndrăznit să meargă la spital.
Chiar și în cazul așa-numitelor „decese Covid19”, de multe ori nu este clar dacă acestea au survenit din cauza coronavirusului, doar în prezența coronavirusului (adică din bolile preexistente) sau fiind deja suspecți nu au mai fost testați deloc. Cifrele oficiale nu reflectă adesea aceste distincții.
Multe relatări în mass-media care susțin că persoane tinere și sănătoase au murit din cauza Covid19 s-au dovedit a fi greșite: mulți dintre acești tineri fie nu au murit din cauza Covid19, fie erau deja grav bolnavi (de exemplu de leucemie), fie aveau 109 în loc de 9 ani. De asemenea, presupusa răspândire a bolii Kawasaki la copii a fost o informație falsă.
Rata totală zilnică a mortalității este de aproximativ 8000 de persoane în SUA, cca. 2600 în Germania, cca. 1800 în Italia și în jur de 200 în Elveția.. Rata mortalității datorată gripei în SUA este de până la 80000, în Germania și Italia până la 25000, iar în Elveția până la 2500 de persoane pe iarnă. În mai multe țări Covid19 nu a atins aceste niveluri.

Iulian Mareș spunea...

La nivel regional pot apărea letalități ridicate, cauzate de colapsul caminelor de bătrâni și al spitalelor, în condițiile răspândirii unei infecții sau a panicii în masă. De asemenea o letalitate regională ridicată poate fi influențată de factori de risc suplimentari precum un nivel înalt de poluare a aerului. Reglementările speciale pentru tratarea defuncților au dus uneori la probleme suplimentare în ce privește înmormântările.
În țări precum Italia, Spania, parțial chiar și în Marea Britanie și în SUA, valurile de gripă au dus în alți ani la supraaglomerarea spitalelor. Pe lângă aceasta până la 15% dintre medici și asistente, inclusiv cei asimptomatici au fost trimiși în carantină.
Curbele exponențiale de „cazuri corona” prezentate adesea induc în eroare, deoarece numărul testelor efectuate crește și el exponențial. În majoritatea țărilor, raportul dintre testele pozitive și testele totale [positive rate] fie rămâne constant între 5% la 25% fie crește lent. Răspândirea virusului a atins apogeul în majoritatea țărilor înainte de instaurarea carantinei generale.
Regiuni fără carantină generală și interdicții de contact, cum ar fi Japonia, Coreea de Sud și Suedia nu au experimentat până în prezent un curs mai grav decât alte țări. OMS a apreciat recent Suedia susținând că aceasta este un „model” și că acum beneficiază de imunitate mai ridicată.
Teama că numărul ventilatoarelor este insuficient a fost nejustificată. Potrivit specialiștilor pulmonari, intubarea pacienților cu Covid19, care de multe ori se face din cauza fricii de virus, este adesea contraproductivă și cauzează daune suplimentare plămânilor.
Spre deosebire de presupunerile inițiale, diverse studii au arătat că nu există dovezi ale răspândirii virusului prin aerosoli (particule care plutesc în aer) sau prin contaminarea suprafețelor (cum ar fi mânerele ușilor și smartphone-urile). Principalele căi de transmitere sunt contactul direct și picăturile din tuse și strănut.
Pentru eficacitatea măștilor la persoanele sănătoase sau asimptomatice nu există o bază științifică. Experții avertizează mai degrabă, că astfel de măști afectează respirația și devin „purtătoare de germeni” (mai multe despre aceasta).
Multe clinici din Europa și SUA au rămas subutilizate și uneori chiar au trebuit să înregistreze șomaj tehnic. Numeroase operații și terapii au fost anulate, inclusiv consultații și tratamente oncologice precum și transplanturi de organe.
Mai multe mijloace mass-media au fost surprinse încercând să dramatizeze situația din spitale, uneori chiar cu imagini și videoclipuri manipulatoare. În general, raportarea îndoielnică a multor mijloace mass-media a maximizat panica în rândul populației.
Seturile de testare pentru virusul Sars-CoV-2 utilizate la nivel internațional sunt predispuse la erori și pot da rezultate fals-pozitive și fals-negative. Testul oficial nu a fost validat clinic din cauza constrângerilor de timp și, de asemenea, poate răspunde pozitiv și la alți coronaviruși.

Iulian Mareș spunea...

Numeroși experți de renume internațional din domeniile virusologiei, imunologiei și epidemiologiei susțin că măsurile luate sunt contraproductive și recomandă imunizarea naturală rapidă a populației și protecția grupurilor de risc.
Pentru închiderea școlilor nu a existat nici o bază medicală, deoarece copiii rareori transmit virusul sau se îmbolnăvesc din cauza lui. De asemenea, nu există motive medicale pentru a introduce în școli, la clasele mici, măști sau reguli de păstrare a distanței.
Afirmația că doar Covid-19 poate provoca, spre deosebire de gripă, tromboză și embolie pulmonară nu este corectă, deoarece se știe de 50 de ani că gripa puternică crește, de asemenea, riscul de tromboză și embolie.
Mai mulți experți au descris vaccinurile împotriva coronavirușilor ca fiind inutile sau chiar periculoase. În fapt, vaccinul împotriva așa-numitei gripe porcine din 2009 a dus la complicații neurologice severe și milioane de reclamații. De asemenea, la testarea vaccinurilor pentru noul coronavirus au fost observate deja complicații grave.
O gripă globală sau pandemia coronavirus poate dura mai multe sezoane, dar multe studii ce privesc un „al doilea val” se bazează pe presupuneri nerealiste, cum ar fi o rată constantă a îmbolnăvirilor și deceselor pentru toate grupele de vârstă.
Până la 41% din infecțiile cu coronavirus au avut loc chiar în spitale. Deseori asistenții medicali au semnalat greșeli fatale (malpraxis medical) în ce privește tratarea pacienților cu Covid19.
Numărul persoanelor care suferă de șomaj, depresie și violență domestică ca urmare a măsurilor luate, a atins cele mai mari cote, la nivel mondial. Mai mulți experți consideră că măsurile oficiale luate vor revendica mult mai multe vieți decât virusul în sine. Potrivit ONU, milioane de oameni din întreaga lume vor experimenta sărăcie absolută și foamete.
NSA-Whistleblower Edward Snowden, a avertizat că, criza cauzată de coronavirus este folosită pentru extinderea masivă și permanentă a instrumentelor de supraveghere globală. Renumitul virolog Pablo Goldschmidt a vorbit despre „teroarea mediatică globală” și despre „măsuri totalitare”. Profesorul britanic de infecțiologie John Oxford a vorbit despre o „epidemie mediatică”.
Peste 500 de oameni de știință au avertizat despre „supravegherea fără precedent a societății” prin aplicații problematice de urmărire a contactelor. În unele țări, această urmărire a contactelor se realizează deja direct de către serviciul secret. La nivel mondial, persoane civile au fost monitorizate prin drone iar în unele cazuri poliția a recurs la violențe masive.
Un studiu al OMS din 2019 privind măsurile împotriva pandemiilor gripale a arătat că din perspectivă medicală „în niciun caz nu se recomandă urmărirea contactelor [contact tracing] ”.

Iulian Mareș spunea...

Daca te suna Robotul sa nu-i dai leacul! :))

Leo spunea...

Flavius , dar pt. MFA nu ai putea face ceva în sensul de a exorciza lichelele gulerate de acolo printr-un mare căscat ?
Tare mi-e frică că de când ai fost pe acolo în ianuarie, efectul a fost viceversa. Parcă s-au lichelizat și mai mult.

CEZAR spunea...

ITALY...este in situatie de urgenta pina in DECEMBRIE !
Ce tot latri la stele..??

ifrim spunea...

Tizule nu ai leac telefonic și pentru prezervativele defecte ce se-ndoaie de la miljoc.Dacă nu o să reclam farmaciile la OPC!:)))

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Am pt singurul motiv că eu n-am băut cerneală că ține și am citit cărțile nu le-am jucat!
Asta este diferența specifică! Și nu primesc o pensie, ci două! Vezi? Eu am fost ca ține, tu , ca mine niciodată în viața asta!
Nu eu te-am oprit din lucruri ușoare, cu minte ieftină!

Dan B. spunea...

@Iulian Mareș:

Ai punctat excelent!
Cu certitudine, printre colegii noștri sunt destui care nu au studii superioare, dar unii sunt cu bun simț, iar alții mai au și inteligență nativă. Sunt și câteva excepții, care cumulează ambele trăsături de caracter, însă eu dezavuez pe cei care, cu caracter imund, doar „latră la lună”, invocând doar inepții de orice fel.

Iulian Mareș spunea...

Dan B,
Păi,...individul asta, care a pus bazele Doctrinei plantonului de zi și noapte, întrece orice măsură! Ăsta are atât venin în el încât dacă se mișcă de mână moare fulgerător!