Un produs Blogger.

joi, iulie 23, 2020

Dormiți liniștiți, rezerviști, funcționărimea financiaro-juridică veghează întru prigonirea voastră!

171 comments
              Gulerele albe i-au înfrânt pe miniștrii Leș și Ciucă în demersul de a elimina inechitățile din sistemul pensiilor militare.

Acesta pare să fie textul care a fost aprobat în Comisia de muncă- AICI
De circa un an de zile pensionarii militari au fost amăgiți de doi miniștri ai apărării, Leș și Ciucă, că vor fi elimnate inechitățile introduse în legea pensiilor militare prin ordonanța nr. 59/2017, prin care pensiile militare au fost înghețate la cuantumul din 2017, cuantum dedus dintr-o baza de calcul în care cuantumul soldei de funcție nu mai era actualizat din anul 2009.
Mai întâi domnul Leș a produs printr-un CCMRR un proiect de ordonanță, proiect care a devenit inițiativă legislativă după căderea Guvernului Dăncilă.
Proiectul amâna actualizarea pensiilor militare pentru anul 2023, dar oferea temporar indici de corecție aplicabili încă din acest an, indici care difereau în funcție de anul pensionării. Cum s-ar zice, oferea ceva în plus peste cuantumul actual.
Noul ministru al apărării a emis un nou proiect de act normativ, asemănător cu cel al predecesorului, numai indicii de corecție au fost înlocuiți cu un generos cuantum minim de referințâ pentru fiecarre funcție corespunzătoare gradului, cuantum de care ar fi beneficiat în special pensionarii cu pensii mici și mijlocii. Aceste pensii ar fi fost aduse mai aproape de valoarea pensiilor actualizate la valorile de creștere a soldelor activilor, conform L 153/2017.
Aceast cuantum de referință s-a materiazlizat într-o prima variantă de propunere a Comisiei de Apărare din Camera Deputaților dar, sub titulatura de MApN și MAI, niște inițiatori invizibili l-au înlocuit cu un cuantum net, calculat prin derogare de la art. 28-30 din legea pensiilor militare, cuantum care ar urma, dacă este mai mare,  să inlocuiască actualul cuantum net al pensiei mliltare cuvenite sau în plată. După informațiile scurse, rezultă că acest cuantum a fost aprobat, spre rușinea ei, de Comisia de muncă, el urmând să fie aprobat în Raportul final întocmit împreună cu Comisia de apărare.
Simulările arată că acest cuantum net, ridicat pompos la regimul juridic de pensie militară de stat, în foarte puține situații, spre deosebire de cuantumul de referință, este mai mare decât cuantumul în plată.

Cum s-ar zice, actualizarea pensiilor militare a fost amânată până după aplicarea completă a legii salarizării, fără ca pensiile mici și mijlocii să primească ceva în plus pentru reducerea enormului ecart care se va crea până în anul 2023 față de noile pensii deschise potrivit L 223/2015.

Și, cu toate acestea, în condțiile în care funcționărimea juridico-financiară din sistemul de apărare continua prigonirea vechilor pensionari militari, iată cu ce se laudă triumfalist structurile asociative, asociații și sindicate, că ar fi obținut  prin proiectul de lege Pl x 199/2020 :
1. Au aprobat eliminarea tuturor indexărilor conform art. 59 din cuantumul actualizat la sfântul Așteaptă, din anii următori, cu toate că legea inițială elimina doar indexarea sau actualizarea mai nefavorabilă din anii în care cele două operațiuni se puteau aplica în același an.  După ce elimină toate indexările de după 2016, pentru a justifica eliminarea indexării din anul 2016, naivii care au aprobat mânăriile guleraților nu observă că reintroduc după anul 2023 din nou regularizarea dintre indexări și actualîzări.
2. Se laudă că au obținut adăugarea sporului OMM/SOPS la cuantumul net al pensiei militare, cu toate că acest spor este adăugat la cuantumul pensie militare sau pentru militari încă din anul 1995 prin L 80, art. 11, chiar dacă legile 164/2001, 119/ 2010, 263/2010, 223/2015 nu au reglementat acel spor.    Cum s-ar zice o eroare de proporții a Caselor Sectoriale, care au eliminat aplicarea L 80/1995, cu toate că OUG 59/2017 nu are vreo dispoziție care să abroge art. 11 din acea lege, este transformată într-o favoare din partea acelorași funcționari, introducând, pentru viitor, în legea pensiilor militare o dispoziție inutilă.
3. După snopul de recalculări și actualizări din Amendamentele la PLx  199/2020 se introduce plafonul pensiei nete și pentru pensiile stabilite înainte de 15 sept 2017.
Rumegați ce înseamnă acest amendament!
Art. 110 indice 3 – 
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2023, cuantumul pensiei militare de stat se actualizează, din oficiu, ori de câte ori se majorează soldele de grad/salariile gradului profesional şi/sau soldele de funcţie ale militarilor/salariile de funcţie ale poliţiştilor şi polițiștilor de penitenciare, în procentele stabilite la art. 29, 30 şi 108, în funcţie de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie. 
(2) Actualizarea prevăzută la alin. (1) se efectuează cu aplicarea prevederilor art. 110 indice 1 alin. (1), urmată de cea a prevederilor art. 60.

4.Pensie de urmaș pentru veteranii în retragere?  Urmașii celor în retragere au deja dreptul la pensie de urmaș. Doar nu crede cineva că un militar în retragere mai este trimis în misiune în teatrele de război.
"Articolul 47
Pensia de urmaș se cuvine copiilor și soțului supraviețuitor dacă susținătorul, la data decesului, era pensionar sau îndeplinea condițiile pentru obținerea unei pensii militare de stat. "

Dormiți liniștiți, rezerviști, gulerele albe veghează la prigonirea voastră!


Preluat de pe contul fb al Deputatului Dumitru Lupescu
ACTIVITATEA PARLAMENTARĂ
Vot final astazi în Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților pentru cele două proiecte de lege ce se referă la rezervisti, aflate în dezbatere - Plx 199/2020 cu amendamente agreate la negocieri separate și Plx 221/2020, ambele cu puncte de vedere negative de la Guvernul României.
Camera Deputaților a discutat astăzi, 22 iulie, în ședința online a Comisiei pentru muncă și protecție socială, ambele proiecte: Plx 221/2020 (propus direct pentru respingere) si Pl-x nr. 199/2020 – ambele Proiecte de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat.
Am participat in calitate de parte interesata, fiind cosemnatar la Plx 221/2020 si inițiator de amendament la Plx 199/2020.
Ca invitați au fost reprezentanții SCMD prin Mircea Dogaru, polițiștilor prin Dumitru Coarnă, președintele FSNPPC, vicepreședinte al Biroului Național al Confederației Sindicale Cartel ALFA, cei ai M.Ap.N., MAI etc.
Modalitatea: videoconferință.
Alături de mine, Dumitru Coarna si Mircea Dogaru au susținut amendamentele noastre comune având în vedere: riscurile profesionale, importanța socială și permanența serviciului public prestat, incompatibilitățile și restricțiile stabilite, prin lege, pe timpul activității, calitatea de militar activ, în rezervă, in retragere etc.
Amendamentele noastre au vizat în special adăugarea cuantumului Ordinului Meritul Militar(similar), actualizarea pensiilor militare ale rezervistilor concomitent cu majorarea veniturilor celor în activitate, pensia de urmaș etc.
Cu mare majoritate de voturi, membrii comisiei de muncă au emis un raport de adoptare pentru Plx 199/2020 cu amendamentele dezbatute/stabilite în comisia de muncă și un raport de respingere a proiectului de lege Plx 221/2020.
La începutul săptămânii viitoare va avea loc ședința comună a Comisiilor pentru muncă și protecție socială/apărare, ordine publică și siguranță națională pentru aprobarea raportului comun și sperăm că marti 28 sau miercuri 29 iulie să intre la vot final în Camera Deputaților.
Voi continua informarea, cu celeritate, pe marginea acestui subiect de maximum interes, atât pentru rezervisti, dar și pentru colegii noștri care îndeplinesc condițiile de vârstă/vechime în serviciu și au în intenție să solicite trecerea în rezervă, cu drept la pensie militară de stat.
Lt.col.(rtr) Dumitru Lupescu,
Deputat,
Secretarul comisiei de apărare din Camera Deputaților

171 de comentarii:

sky-zone spunea...

Buna ziua,


Intr-un amendament, este specificata "vechimea in serviciu" de minim 25 de ani.A mai ramas acel amendament?

Leon spunea...

I N F O R M A R E
CU PRIVIRE LA SEDINTA DE LUCRU A COMISIEI DE MUNCA A CAMEREI DEPUTATILOR DIN 22 IULIE 2020
- In atentia tuturor membrilor S.C.M.D. –
Doamnelor si domnilor,
Sedinta de lucru a Comisiei de Munca, la care am participat prin mijloace on line, a inceput la orele 11.00. Prin amabilitatea presedintelui Comisiei, dl. deputat Adrian SOLOMON, Plx. 199/2020 a fost devansat in ordinea de zi, fiind dezbatut intre 11.40-13.35, pentru ca existau participanti externi: S.C.M.D. prin presedinte, S.N.P.P.C. prin presedinte (Dumitru COARNA), M.Ap.N. prin dl. secretar de stat Marius BALU si dl. deputat Dumitru LUPESCU, de la Comisia de Aparare, initiatorul amendamentului privind dreptul militarilor in retragere de a lasa pensie de urmas, domnia sa sustinand si obiectiile d-lui deputat Radu BABUS (Comisia de Aparare), la cererea M.Ap.N. de eliminare a 2 amendamente.
S-a dezbatut, asadar, doar Plx. 199/2020, anuntandu-se ca Plx. 221/2020 (initiatori deputatii Ion MOCIOALCA si Dumitru LUPESCU) a fost declarat respins la Comisia de Aparare de catre presedintele acesteia dl. Ion MOCIOALCA.
Spre deosebire de Comisia de Aparare, unde reprezentantii S.N.P.P.C. si S.C.M.D., au fost audiati la inceput, dupa care au fost deconectati, aici am participat la discutiile pe fiecare amendament. Si dl. COARNA si deputatii care au venit cu unele solutii bune (exemplu: pentru evitarea abuzurilor, baza de calcul a pensiei sa nu fie media a 6 luni din ultimii 5 ani, ci media veniturilor brute pe 60 de luni) au renuntat, la solicitarea noastra, deoarece asta insemna anularea intregului parcurs, intoarcerea la Senat a proiectului pentru toamna si pierderea oricarei sanse de a rezolva problemele in acest an.
Surprinzator sau nu, M.Ap.N. nu a mai avut pozitia vehementa de pana acum, impotriva drepturilor rezervistilor. Presupunem ca este rezultatul demersurilor noastre la Cotroceni.
Intrucat noi nu am avut la dispozitie textul (mult laudat, in orb, de diversi interesati politic pe bloguri) votat la Comisia de Aparare, am solicitat sa ni se transmita forma finala, deoarece, procedural: proiectul votat ieri a fost deja trimis la Comisia de Aparare pentru a se pune de acord, luni 27 iulie si a fi elaborat marti raportul comun al celor 2 comisii. Proiectul va fi votat in plenul Camerei Deputatilor miercuri 29 iulie a.c. Dupa care va fi trimis la promulgare, unde, speram sa nu existe probleme, avand pana la ora actuala doua promisiuni ale Presedintelui ca va sustine o lege reparatorie (impotriva Art. 40 din OUG 57/2015 si a OUG 59/2017). Daca vor exista obiectii ale unor grupuri politice la Curtea Constitutionala, totul se blocheaza. Daca nu, legea va fi trimisa la Monitorul Oficial. Si S.C.M.D. si S.N.P.P.C. au solicitat aplicarea imediata, respingand propunerile d-lui ministru CIUCA de aplicare in 2023.
Posibilitatea anularii tuturor eforturilor depuse pana acum exista datorita barzaunilor care n-au de lucru, se agita pe mijloacele on line, atribuindu-si inexistente merite si ofera, astfel, posibilitatea adversarilor nostri interni sa denatureze caracterul legii si sa asmuta, politicianist, media si diverse categorii socio-profesionale, impotriva noastra.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Leon spunea...

Si Comunicatul celui de-al 3 lea participant, SNPPC : " Camera Deputaților a dezbătut astăzi, 22 iulie, în ședința online a Comisiei pentru muncă și protecție socială, ,,Pl-x nr. 199/2020 – Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat. Președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, vicepreședinte al Biroului Național al Confederației Sindicale Cartel ALFA, a participat astăzi prin videoconferință, la comisia sus menționată, pentru a susține amendamentele noastre având în vedere: riscurile profesionale, importanța socială și permanența serviciului public prestat, incompatibilitățile și restricțiile stabilite, prin lege, pe timpul activității, calitatea de militar în rezervă, după pensionare etc. Amendamentele noastre vizează în special adăugarea cuantumului Ordinului Meritul Militar, actualizarea pensiilor militare ale polițiștilor concomitent cu majorarea veniturilor polițiștilor în activitate. Luni 27 iulie va avea loc ședința comună a Comisiilor pentru muncă și protecție socială / de apărare, ordine publică și siguranță națională pentru aprobarea raportului comun și sperăm că miercuri 29 iulie va intra la vot final în Camera Deputaților. Vom continua informarea, cu celeritate, pe marginea acestui subiect de maxim interes, mai ales pentru colegii noștri care îndeplinesc condițiile de vârstă/vechime în serviciu și au în intenție să solicite trecerea în rezervă, cu drept la pensie militară de stat. BIROUL EXECUTIV CENTRAL "
Acum avem in fata cele 3 Comunicate si putem comenta asemanarile si deosebirile..!

Gigi spunea...

Deci,guleraţii,au vegheat,veghezã şi vor mai veghea asupra pensiilor noastre.In stilul caracteristic,au rezolvat problemele cu care se confruntã chiar ei,din porcariile pe care tot ei le-au iniţiat acum 3ani in urmã.Adicã ciuntirea,inghetarea şi multe altele.
Legea 223/2015,a rãmas seacã,dupã emiterea OUG 57 şi 59,acum vor sã o cârpeascã,sã o umple cu acest proiect de lege cã sã nu mai fie nici-un motiv de contestare.
Actualizare în 2023? Aiurea,poveşti de adormit copiii bãtrãni,aşa ca noi.
Mulţi dintre noi,marea majoritate a pensionarilor,vom ajunge sã ne plângem de milã unii altora.Pãi pâna în 2023,preţurile o sã o ia razna de tot,nu mai vorbesc de utilitati.
Am atras atentia încã de acum trei ani,totuşi speram sã nu se intâmple,dar dupa cum decurg treburile...

Viorel spunea...

Domnule Teo, cu respect vă rog un comentariu dacă sunteți amabil între: Topicul domnului H.R. „Dormiți liniștiți, rezerviști, funcționărimea financiaro-juridică veghează la (sprijinirea sau prigonirea) voastră”, Postarea de pe facebook a domnului deputat Dumitru Lupescu „Activitatea Parlamentară” și Informarea domnului Col. (Rz.) dr. Mircea Dogaru „Cu privire la ședința de lucru a Comisiei de muncă a Camera Deputaților din 22.07.2020” prezentată pe blogul S.C.M.D. având în vedere faptul că (,) comparativ cu noi mai aveți și alte surse de informare iar unii dintre noi ne-am pus mari speranțe în domnul Col. (Rz.) dr. Mircea Dogaru și S.C.M.D. în ultimul timp. După ce le citiți și analizați, vă rog să ne spuneți la ce concluzie ați ajuns. Mulțumesc.

Cezar spunea...

S.au mai pus 2
Deci 27.....

Leo spunea...

"Articol unic.
Începând cu data de 01 01 2021, articolul 60 din Legea 223/2015 cu modificările ulterioare se modifică astfel:
Art. 60
(1)Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează soldele de grad/soldele gradului profesional și soldele de fiuncție ale militarilor/salariile de funcție ale polițiștilor și ale funcționarilor publici cu statut special în activitate, în procentele stabilite de articolele 29, 30 și 108, în funcție de vechimea valorificată în ultima decizie de pensie.
Actualizarea din anul 2021 va include si cresterile soldelor/salariilor de funcție și de grad din anii 2018-2020 prevăzute în articolul 38 și Anexa VI ale Legii nr. 153/2017 .
(2)In anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59 cât și cele ale alin.(1) din prezentul articol se aplică dispozițiile cele mai favorabile beneficiarilor, comparând valorile numerice ale indexării și actualizării dintr-un an."
Atât trebuia să adopte solomon , nu toată învălmășala lui mircică cu oug 57 etc..
S-A DILUAT ESENȚA spre triumful LICHELELOR GULERATE .
Asta apare până acum.

sky-zone spunea...

si pentru fiecare an in minus, scade cu 1% ?sau care este procedura?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Trebuie vazut negru pe alb totalitatea celor votate, pana ce nu intra la vot final, dar nu de noi mai untai cat de Col Dogaru, juristi si coparticipantii de buna credinta sa se elimine suspiciunile, cat despre noi, pai aici este chiar o urgenta sa vedem intrucat suntem beneficiarii de drept. E posibil ca trei, patru gulerati sa fie mai tari decat toti specialistii si coparticipantii de la dezbateri? Chiar au ajuns astia stat in stat sa comande pana si comisiile si Parlamentul Romaniei? Chiar nu pot fi alungati de acolo pentru atitudinea de sabotori si mafioti?

Huhu Rezea spunea...

Da!

tudor spunea...

Domnilor,
Legea 223/2015 poate fi actul normativ care va reglementa si peste 100 de ani, domeniul pensiilor militare.
Legea 223/2015, emisa de Parlamentul Romaniei si promulgata de Presedintele Johanis, a fost insa obiectul unui complot.
Desigur acest fapt, dezaprobat de marea majoritate a beneficiarilor legii este cunoscut atat de militarii activi, dintre care unii sunt membrii ai complotului, cat mai ales de pensionarii militari care au suferit urmarile acestui complot.
Acum camplotistii, prin cele doua proiecte de lege, care nu sunt in realitate decat incercari ale lor de a sterge urmele nelegiuirii, incearca sa opreasca valul de proteste si sa amane ziua in care vor fi trasi la raspundere.
Insa, cum ziceam, acest act normativ poate sa fie in vigoare si atunci cand nepotii sau stanepotii lui Ciolos si a ministrilor sai care au semnat OUG 57/2015,art.40, nepotii sau stranepotii lui Ciuca, Dorneanu, Ciorbea, Dragnea, Olga Vasilescu, Viorica Dancila, Ciolacu, Tariceanu si toti cei care au avut atributiuni pe aceasta linie si puteau sa opreasca complotul, vor fi la anii cand, poate, militari fiind, vor vrea sa vada cum a fost emisa, promulgata, intrata in vigoare si aplicata Legea 223/2015 privind pensile militare de stat.
Atunci, peste 40-50 de ani, tinerii de astazi, se vor intreba cum oare de Presedintele Romaniei, Johanis K. W. nu a reactionat si nu si-a indeplinit atributiunea de a veghea la respectarea Constitutiei Romaniei. Cum a permis ca un act juridic emis de Parlamentul Romaniei, o lege pe care a promulgat-o el, sa nu fie luata in considerare, sa nu fie inregistrata ca lege intrata in vigoare, asa cum a fost emisa promulgata si publicata in M. Of. Se vor intreba cum Ciorbea, avocatul poporului in Romania acelor ani nu a vazut incalcarea Constitutiei, mai mult, cum de a sustinut acest furt de lege. Si se vor intreba desigur cum Presedintele CCR din acei ani nu a pus capat nelegiuirii care s-a facut.
Johanis, Ciorbea, Dorneanu, Tariceanu, Dragnea, Ciolacu, Les, Ciuca si toti cei care puteau sa opreasca acest furt de lege vor suferii dezaprobarea si dispretul lor. Si urmasii lor.
Si mandatul presedintelui Johanis va fii peste ani, patat de aceasta manevra fara temei legal si neconstitutionala.
Mai mult, toata operatiunea asa cum a fost conceputa si executata, de inlocuire a unei legi promulgate si publicate in M. Of,de dezafectare si contracarare a vointei Parlamentului Romaniei si Presedintelui, reprezinta nu numai o incalcare a prevederilor Constitutiei Romaniei ci si un precedent deosebit de periculos pentru statul roman democratic.
In viitor, un premier mafiot sau strain de interesele acestui popor, poate fara indoiala, dupa modelul precedent, executat de Guvernul Ciolos cu Legea 223/2015, sa schimbe si sa impuna o lege in folosul unor nelegiuiti, o lege de care sa aduca atingere intereselor nationale, o lege care sa distruga Romania.
Si acestea se vor intampla daca Presedintele Romaniei nu vegheaza la respectarea Constitutiei si nu intervine pentru aplicarea incepand cu 1 ian 2016 a Legii 223/2015, asa cum a fost promulgata de el si publicata in M. Of. si cum a intrat atunci in vigoare.
Parlamentul nu poate modifica printr-o lege un act normativ neconstitutional si fara temei legal.
Am zis.
Am onoarea.
Sa nu ma insultati.

kostas spunea...

Dupa adoptarea legii 119 o sa se abroge OUG 59 iar noi o sa fim singurii pensionari din tara asta limitati la net, o sa fim singurii papagali care o sa platim contributii exact ca angajatii, iar toti ceilalti speciali sau nespeciali raman la 10%.

Huhu Rezea spunea...

Sunteți prea optimist.
Eu zic că această varză de lege a pensiilor militare va fi istorie în următorii 4-5 ani.

Cezar spunea...

Ar trebui sa fii insultat..dar nu oricum ci tare de tot !
Dovedesti si acum ca Nu cunosti..implicatiile aplicarii acelei l.223..conceputa..aprobata promulgata...noaptea ca hotii!!

Xman spunea...

Proportional inseamna, de exemplu: 20/25,sau 23/25.Dupa cum vedeti la 20/25=0.8,deci scazuta cu 20% nu cu 5%...

Leon spunea...

Din cele 3 Comunicate se pot desprinde 2 Variante:
A. Varianta OPTIMISTA:
1. Luni intre orele 10.00- 14.00, are loc Sedinta Comuna a celor 2 Comisii, de Munca si de Aparare, la finalul careia se voteaza si se intocmeste Raportul Comun.
2. Luni intre orele 16.00- 18.00, in sedinta de plen , Liderul unui grup parlamentar propune introducerea pe Ordinea de zi a CD ( este deja aprobata si publicata pe site..) si a PL x nr.199/2020, avand descarcat deja Raportul comun.
3. Marti (NU Miercuri..), incepand cu ora 10, este programata a 2 a sedinta de plen, unde se poate dezbate si Pl x nr.199, daca a fost intodusa pe Lista.
4. La sfarsitul dezbaterilor se da Votul final proiectelor discutate !
B. Varianta Pesimista:
1. Cele 2 Comisii nu reusesc sa se puna de acord, NU intocmesc Raportul comun si Nu se discuta in sedinta de Marti Pl x nr.199/2020.
2. La aceasta ora NU stim daca in luna August mai avem o Sesiune extraordinara a CD.
3. Pl x nr.199, va fi discutat de plenulCD in sesiunea din toamna.
Este greu de crezut ca impinge cineva acest proiect atat de repede incat sa fie Votat Marti,28 iulie..!
Referitor la amendamentele ADMISE de Comisia de Munca, inteleg ca Raportul este deja la Comisia de Aparare !
Daca informatia este adevarata, inseamna ca Secretarul Comisiei pentru Aparare, domnul Deputat Dumitru Lupescu are acest Raport si ar putea ,,scapa,, pe surse, cateva amendamente admise..!

Teo spunea...

Sistemul folosit este caracteristic băieților cu ochi albaștrii, dezinformare sistematică pentru menținerea stării de neâncredere și dezbinare ! Forma PLx 199/2020 după acceptarea amendamentelor o să ne parvină mâine sau luni. După ce o să analizăm textul redactat și dacă este necesar corecturile finale. Ulterior, după raportul comun, o să ajungă la votul în plen.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viorel: Respect si felicitari pentru postare! Realitatile tapetate trebuiesc pretuite!
@ Kostas, De zece ani incoace suntem considerati, noi rezervistii, gunoaiele societatii, paria Romanei, aceasta etichetare fiind pusa chiar de activii Armatei care trudesc si obosesc zi de zi, in calitate de mafioti gulerati si infami, intre zidurile Casei Militare de Pensii, sa ne aplice aceasta sintagma, precum tatuajele naziste, din lagarele de concentrare, pe mainile prizonierilor! Pana nu vor fi eliminati agresiv, precum agresivitatea lor, si bagati la puscarie pentru sabotajele complotiste nu se vor realiza prea multe in beneficul nostru! Deci, dupa elaborarea plx 119 atentia se se concentreze pe arestarea clocarilor gulerati din Casa de Pensii, si aici repet: ARESTAREA MAFIOTILOR, insa sa fim ca valurile oceanice in actiunile noastre impotriva lor si catre toate institutiile statului, pana in ziua cand ii vom vedea pe toti in PUȘCARIE! Daca ar fi si unul istet printre noi sa initieze si o Lege, care sa stipuleze ca orice sabotor al pensiilor militare sa nu mai aiba drept la grade militare si pensie militara, ar fi exceptional!

kostas spunea...

Cezar, daca daca mie imi este adresat raspunsul, inseamna ca m-ai inteles gresit. Eu nu am zis ca trebuie aplicata l 223 asa cum s-a promulgat.Eu raman la parerea ca OUG 57 este buna si nu trebuie abrogata, inca ar trebui ca si Oscarul sa fie introdus la art. 28, deoarece este un spor pentru doar 6 luni si nu-i normal sa fie luat la pensie toata viata. Eu am zis ca OUG 59 si art. din OUG 114 ar fi normal sa fie abrogate, pentru a nu fi noi singurii care in loc de 10% sa platim 41,5%. Vad ca esti ingrijorat ca am putea primi multi bani. Uite-te in jurul tau. Nimeni din cei cu salarii si pensii colosale nu are atata grija ca tine. Ai vazut tu magistrati ca zic ca-i prea mare pensia lor si nu-i normal? Ai vazut pe cineva,din alte domenii sa spuna, nu-i bine sa ne dati asa salarii si pensii mari,ca noi ne gandim la buget,implica cheltuieli mari.Nu nu o sa vezi nicaieri. Numai la noi sant asemenea oameni care-si taie singuri craca de sub picioare si spun ca nu se poate, nu e normal,e prea mult, etc. De aceea ne lasa ultimii oameni. Noi ne-o facem singuri.Vedeti cum civilii se bat pentru cresterea pensiilor cu 40%, cu toate ca acest lucru nu se poate face? Vedeti pe cineva dintre pensionarii civili ca spune, sa nu ni se dea, ca implica foarte mult din buget? Nu. Numai noi trebuie sa fim mai catolici decat Papa.

Alex spunea...

D-l Dogaru nici acum nu a inteles prea bine ce anume a cerut.Abrambureala existenta in legislatia pensiilor militare ,permite doar celor care au creat-o sa fie inteleasa si folosita de acestia in detrimentul nostru.Am avut impresia ca gulerele albe nu mai inteleg nici ele nimic din ceea ce au creat.M-am inselat! Inteleg foarte bine si o pun in aplicare intr-un mod diabolic ,parca nu ar purta uniforma militara.De aceasta data nici nu au trebuit sa faca un efort prea mare,"ai nostrii" doxa de legislatie au crezut i-au facut praf cu solicitarile lor.A fost invers.Au fost facuti praf ,dar nici acum nu s-au prins.Ramane de vazut forma finala.Nu se poate face altceva decat sa asteptam oana marti.Poate totusi se va mai putea modifica ceva.Cum naiba intotdeauna calculele pentru noi ,trebuie sa iese pe minus?

Gigi spunea...

Încregãturi,cât de multe şi cât mai dese,asta vor ei,simplitatea este un cuvânt care nu se regãseste în vocbularul lor,nici scriptic,dar nici verbal.
Asta mã face sã cred,dar şi pe alţii,cã nu se vrea ca lucrurile sã se simplifice,ci sã fie cât mai încurcate,pentru cã aşa vor unii.De ce? Trebuie întrebaţi cei din arenã.Din arena circului.

Huhu Rezea spunea...

@Keon
Ce atâta grabă, daca actualizarea se aplica... hă, hă... tocmai peste 2 ani? C@tw guverne se vor schimba pâna atunci?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, aplauze prelungite! Sa fiu sincer, am cautat aici toti sa ne dam cu parerile la modul serios, cu bune si cu rele, doar suntem niste mosnegi scapati de sub control de atatea asteptari si nerabdare, insa eu am facut o burta de ras zilele astea cum n-am facut-o de cand scriam pamflete la ziar! Duelurile verbale sunt pentru mine o incantare, caci se intrec, care pe care, sa dea cel mai bine risturi la gioale intr-un meci cu miza mare! @Onorabilul, arbitru de centru, @ Leon de margine, cativa faultati si marginalizati, altii primind goluri, unii dand autogoluri, dar sunt si care dau sa muste si cativa care prind muște si, in toata harmalaia, parca vad, ca @Cezarica de la distanta oaia, ca o sa luam cu totii...OLAIA! Rasul face bine, numai ca ingrasa, Ifrimeeee! Doar n-a muritără tata sa bocim, daca nu reusim, pentru ca suntem deja invatati cu necazurile, neam de neam, precum calul la ham!

Xman spunea...

Cornelius ,daca se va aproba acest proiect ,din decembrie vei avea o pensie mai mare.
[(1.54*2,230)*1.075+260]*1.21=4,782 lei care impozitati dau 2,797 lei.
De ce spor de vechime 21%? Pentru ca ti s-au adaugat procente in fiecare an de pensie si ai ajuns la grupa a 7-a de vechime.Si meritul militar ar trebui adaugat,dar nimeni nu a propus vreun amendament care sa regleze situatia celor pensionati pe caz de intamplari nefericite...
Sper ca nu m-am inselat in calcule,dar daca aceste amendamente au plecat de la cei implicati direct in acordarea fondurilor pentru pensii adica MAN SI MAI,de la 1 decembrie vei avea cel putin un motiv de bucurie in plus...

Iulian Mareș spunea...

kostas,

tu kiar ai impresia ca se prinde ceva de el? Nu intelege nimic, nu poate, nu are cu ce....!
El gandeste ca femeia de serviciu: ia de la "bogati" si da la "saraci", insa nu stie ca numai ce-i cu minte ieftina, cei saraci cu duhul cred asta!

ifrim spunea...

Și îndreptarea provizorie până la actualizarea peste doi ani unde iaste?S-o pierdut pi ulițâ?

ifrim spunea...

Și cum îmi făceam eu calcolele după coeficienții lui Beniamin ori după Anexa 2 a lu' Ciucă!Muncă în van,soarta,ghinion de neșansă,n-am avut noroc pe lume!

Leon spunea...

@Ifrim, care indreptare, daca procentul de calcul al pensiei militare nu mai ramane nici 65%/85% sau 80%/100%, ci va fi de 58,5% ( Net la Net)..?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, din explicatii sa inteleg ca plx 199 face dreptate la pensiile mici si medii, iar cele suficiente mai putin? Poate si de aceea supararile unora... Cam asa am inteles eu. Sa nu uiam ca pensiile mari se datoreaza si unor manipulatii viclene, chiar si mafiote, care au bagat sporuri si oscaruri celor care, inainte de pensionare, pe ultima suta de metri, si-au tras fonctii cu asemenea avantaje care le-au dublat pensiile, multi dintre acestia fiind functionari de birouri care n-au parasit cazarmile toata cariera, nu i-au batut vantul si ploaia, n-au tras nici macar cu puscociul Geco, au avut amante, pardon, secretare si au fost la patru ace ca niste dandy de bordel, noroiul si praful fiindu-le mortale, cu ordonante care le deschideau portierele la limuzinele scumpe, sau care le aduceau casoletele cu cotlete fast food sau shaorma, intr-un cuvant niste ciocoi kaki, ca sa nu le zic berbanți pizdificati, cu unghiile lăcuite si buiti cu strugurel sa nu le crape buzisoarele in scurtul timp si drum dintre limuzina si birou, sau hogeacul de desfatari amoroase si spirtoase, asa cum mai toata clocarimea paraditoare s-au trudit din greu sa treaca prin harmata grea ca fulgul din pernă! Raman astia orfani de bunaciuni prin plx 666, pardon, 199? Regrete eterne, daca este asa, si sa le fie tarana usoara, sa nu-i doara!

valica spunea...

"Departamentul de lupta impotriva pensionarilor militari ", din M.Ap.N., functioneaza turat la maxim.Dormi in pace pensionare, M.Ap.N., te-a lucrat bine.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tizule, rabdare si tutun pana vedem pe hornul papei un albastru fum!

kostas spunea...

Tehnocrat, ai dreptate ca in art. 40 al OUG 57 sunt cuprinse si unele elemente, sporuri, pentru care s-a platit impozit. Si eu am un spor furat cu OUG.Dar aceste elemente ar trebui scoase din OUG 57, PUNCTUAL SI NU ABROGAT ART 40 IN TOTALITATE.Insa abrogarea OUG 59 ESTE NECESARA, sa nu fim noi discriminati fata de toti ceilalti pensionari.Nu trebuie atatea discutii si proiecte de legi ci numai abrogarea articolelor din OUG 59 si 114 care ne privesc pe noi. Atat. PSD si PRO ROM. tipa peste tot si cu orice ocazie ca legea civila a pensiilor trebuie aplicata, ca este lege votata de Parlament si promulgata de Presedinte. Despre legea 223 nu spun nimic, au uitat, sau se fac ca nu stiu ca aceasta lege a fost tot la fel votata de Parlament si promulgata de Presedinte, insa ei au modificat-o si au ciopartit-o cu 2 OUG. Si ei vin acum si ne propun tot felul de legi, cu tot felul de prostii, ne aburesc cu tot felul de minciuni, cand ar putea atat de simplu sa abroge cele 2 mizerii de OUG, pe care tot ei le-au dat.

Huhu Rezea spunea...

@teo si tehnocrat
Văd că o tot tămâiați cu marile succese obținute de propunătorii voștri care prin ignoranță au validat ticăloșia funcționărimii înfrângătoare a voinței a doi miniștri.
Voi sunteți mulțumiți de ce iese acum din din bunele intenții inițiale?

Huhu Rezea spunea...

@Xman
Esti complet în eroare cu calculul.Dai speranțe deșarte.
Omul are numai 13 ani vechime efectivă care contează la iluzoriul cuantum net.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Xman, multumesc, frate! Sa dea Dumnezeu, pentru ca eu ma multumesc cu oricat, numai sa fie cat de cat si cat mai repede, sa nu ma mai prinda iar iarna in gurul gol, ca asta iarna, ca ma dau din bloc afara!

CEZAR spunea...

tudor
joi, iulie 23, 2020

Domnilor,

Legea 223/2015 poate fi actul normativ care va reglementa si peste 100 de ani, domeniul pensiilor militare.
,Bla ..bla ..bla ...etc....

Am onoarea.
Sa nu ma insultati.

-------------------------------------------
Kostche ....acum ai priceput ?....
=================================================================
Zice NARODUL MaKISS
Astea nu sunt deconturi, hrana ,echipament sau bani de tampax pentru soacra , sunt :prime orare de zbor ,parasutaj sau submersie, plata cu ora si ture la medici. .....
Asculta bai ...zbuciumatule....TU PENTRU CE PRIMEAI SOLDA DE FUNCTIE SI GRAD???..NU CA SA RIDICI O DATA PE LUNA HARABAIA AIA MI-8 (milutonovici ! ) IN AER ? CE MAI FACEAI ALTCEVA..??



RăspundețiȘtergere
Răspunsuri

CEZAR spunea...

--Si nu ajunge macar la 20 ?...nasol !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, mi-ati taiat elenul cu ce spuneti! Poate ca sunt elemente care fac dreptate la toti si nu se dau public sa nu starneasca furia clocarimii, altel @ Tehnocrat nu afirma ca dreptatea se va instaura si se vor elimina discriminarile, asa cum afirma peste tot si Col.Dogaru. Este posibil sa existe acele elemente avantajoase pentru toti, nu egalitare, ci sa instaureze un echilibru real, intrucat membrii care au lucrat la proiect s-au ferit de ochii clocarilor sa nu faca taraboi pentru a bloca proiectul legislativ. Totusi, pentru a se elimina suspiciunile era bine sa se scoata in evidenta aspecte care sa linisteasca rezervistii. Sper sa nu avem surprize, altfel decat placute...

CEZAR spunea...

@/m-Al .
Impozitul de 85% ii batut in cuie...!!!
Am facut cerere la CPS...ca ce-mi da mie in plus sa fie musai din ce iti ia tie prin impozitare !!...tra la la ..la .la !

M spunea...

@kostas

Tehnocrat le zice bine!

Cu respect dar la noi e cam asa:
- aia de la marina zic: "taiati sporul pentru zbor"
- aia de la aviatie: "taiati sporul de imbarcare"
- aia: "taiati Oskarul"
- ailalti: "taiati doctoratul" sau "orele" sau "turele".
De parca imi creste mie pensia daca se taie nu-stiu-ce spor de la aviatori!

La cei din alte domenii nu auzi asa ceva ci doar: "adaugati...."

De aceea si la Legea salarizarii cei din sanatate-invatamant-administratie au iesit mai bine ca noi.

Corect era tabelul lui Ciuca dar eu v-am spus de mult ca nu o sa fie sustinut. V-am mai spus si de tampenia cu "raportarea la net". Asta a fost scoasa ca reactie la "Taxa Orlando". Cineva a spus: "sa nu ne mai legam de brut ca ni-l taxeaza astia cum vor, sa punem pragul la net!". Ma rog! Fiecare e liber sa spuna ce crede!


De ce e greu sa castigam ceva? Pentru ca nu respectam un principiu simplu: "Nimeni sa nu piarda!" Daca am respecta asta atunci ne-am unii toti sa trecem legile pentru ca trebuie sa intelegi ca nimeni nu e nebun sa sustina o lege in care el pierde!

ifrim spunea...

@Leon.Așa creștine spune,spune tot ca să ne ridici moralul!Cine zicea că nu-i corectă sintagma "creștere negativă"?Și ca să fie treaba oablă să simțim că trăim trebuie anulat și cuantumul avantajos căci altfel este sifonarea bugetului armăsii.Ai dreak hahalere fac precum interlopii,cămătari recuperatori și au pretenții la respectul treselor de pe umeri!Mu13!

Unknown spunea...

@HuHu, poti prezenta te rog o formula de calcul?

Xman spunea...

Daca Huhu are dreptate si se calculeaza pentru anii efectivi,iar pentru ceilalti 12 de pana la 25 de ani se adauga un spor de 0.6%,atunci venitul tau lunar va fi ceva mai mic,dar va fi oricum mai mare ,adica 1,654 lei...

Dan B. spunea...

@Kostaș+Mareș:

Dacă, nici până azi, nu v-ați lămurit că Petre Padina este un etalon de GICĂ CONTRA, ați trăit degeaba!
Din prestațiile sale pe blog, dincolo de cele laudative la adresa adminului, rezultă că el ar fi întreg la minte și ceilalți nu. Asta ar fi o consecință al prelungitului său dialog cu „personalitățile” GAZ-ului diriguit de el.
Deci, ori el este normal la cap, ori ceilalți membri ai grupului!
Cine credeți?

Lenovi spunea...

Aratati mi si mie, va rog, care articol din propunerile de modificare a legii 223 se refera la modul de stabilire a cuantumului pensiei, ca eu nu gasesc. Toate discutiile se refera la stabilirea cuantumului minim, brut si net, cu care se va compara pensia in plata sau stabilita. Eu asa am inteles. Acum, referitor la stabilirea cuantumului minim, cred ca e o greseala formularea : stabilirea proportionala in functie de vechimea in serviciu pentru cei cu mai putin de 25 de ani vechime efectiva, nu cumulata. Luam cazul dl. Ifrim, n ai cum sai iei odata aproape 50 pentru ca n are decat 13 ani si din ce ramane sa i mai iei odata 41,15. Bataie de joc mai mare n a fost niciodata daca va ramane asa, nici cu oug 59. Corect este sa se scada cate un procent sau sa zicem doi pentru fiecare an care lipseste din cei 25. Eu am facut un calcul, nu stiu cat de corect e, in varianta dezastruoasa i ar iesi undeva la 1300 cuantumul minim, ceea ce e inadmisibil. Daca s ar aplica doar penalizarea de un procent pt fiecare an lipsa, ar fi undeva la 2000,2100. Eu sper sa se corecteze prostia cu proportional, altfel penalizarea ar fi 20% pentru fiecare 5 ani lipsa, adica bataie de joc.

Burebista spunea...

Corect calcul. Atât ar ieși conform proiectului. 1300 net și pentru ca nu are omm atât va fi în plată.
Abia la recalcularea din 2022 - 2023 va ajunge la 2006 lei net. Pentru ca va fi penalizare odată ca nu are 15 ani efectiv în serviciu (adica baza de calcul din 2022 se va înmulți cu 13 /15. Din rezultat se va calcula 65 % iar din rezultat se vor scădea încă 7 % pentru ca are vechime cumulată 18 ani din 25 necesari..
O sa aibă o pensie Bruta de 3430 /netă 3287(care nu se plătește) și neta plafonata de 2006 lei.

Unknown spunea...

XMan, poti te rog sa prezinti formula standard de calcul?

spiritul lui Haret spunea...

Sa nu fim negativisti.Trebuie insistat pentru a nu mai fi decalajele enorme a valorii pensiei intre pensionari aflati cu aceleasi functii,grade,vechimi etc.Nu e normal ca subofiter fost parasutist pensionat in 2004 sa ai pensie mai mica decat a unui soldat pensionat dupa 2017.Nu e normal ca un colonel pensionat in 2000 sa aiba pensie mai mica decat a unui adjutant pensionat in 2018.eU INTELEG CA ARMATA TREBUIE INZESTRATA CU TEHNICA DE LUPTA DAR NU CU PRETUL TRAIULUI UNOR OAMENI CARE AU FOST IN SLUJBA ARMATEI SI TARII PESTE 30 ANI.
Preturile cresc iar ajustarea pensiilor

M. Olteanu spunea...

Buna ziua,
In acelasi registru al pensiilor militare dar de data aceasta in domeniul de interpretare a Legii nr.223/2015 de catre unele instante independente: Hotararea Tribunalului Neamt nr. 617/2019 dispune adaugarea sporului OMM/SOSP la pensia neta.Ramasa definitiva prin Decizia Curtii de Apel Bacau nr. 262/2020 prin care se respinge atat apelul Casei de pensii cat si cel al Comisiei de contestatii. Toata admiratia pentru astfel de judecatori!
Sa auzim numai de bine!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc frumos si respectuos tuturor camarazilor care mi-au calcalculat pensia la rece, dupa niste pricipii la vedere, aproximative. E posibil sa existe ceva in plx 199 despre care nu stim si sa avantajeze invalidantii si cei iesiti fortuit cu ordonanta. Ar fi magarie curata sa se fi strecurat erori impardonabile, dar sper ca pe 26 Iulie, dupa dezbaterea din comisia de munca, sa putem vedea realitatea pana in ziua dezbaterilor din Camera Deputatilor pentru aprobare in 29 Iulie, desi era bine sa se publice la vedere chiar de ieri sau azi sa stim ce ne asteapta pe toti. Se discuta prin anumite sfere ca intentionat s-a tinut proiectul departe de public si clocarime sa nu se intervina pe cai onoroase cu niscaiva paradeli si iar sa se plimbe prin camerele de specialitate ale Parlamentului. Dumnezeu mai stie care-i realitatea in tara asta fanariota si anapoda! Totusi, s-au dat asigurari ca se vor elimina inechitatile, nedreptatile si discriminarile intre generatii, si asta m-a facut sa cred in varianta plx 199, si sper asa sa fie! Doamne, ajuta!

kostas spunea...

Pensia minima neta individuala este o cacialma. Daca o sa se aprobe amendamentul o sa fie acordata de la 01.12.2020, dar efectiv banii, in mana, pensionarii o sa-i ia poate peste 1 an. De ce zic asta? In comparatie cu pensia minima neta din anexa lui Ciuca, care era o suma fixa pentru fiecare grad, care se putea da imediat pensionarilor, pensia minima neta individuala presupune practic o recalculare, actualizare a tuturor pensiilor, mai putin cu elementele prevazute ca sporuri. Va dati seama? Daca pentru recalcularea, actualizarea(nici nu stiu cum sa le zic)care se va face din 2022 incolo este prevazuta sa se faca timp de 2 ani, pentru pensia minima neta individuala credeti ca o sa dureze mai putin de 1 an? Va dati seama, pana se promulga legea, pana se dau norme, ordine comune, etc.,pana se fac adrese de catre CSPuri catre unitati pentru a cere documentele necesare, pana se implementeaza programele la Casele de Pensii,pana o sa se recalculeze efectiv pentru fiecare pensionar,o sa ne apuce 2022 cand o sa se reia iarasi de la inceput. Credeti ca cei de la MApN cand au respins anexa lui Ciuca, care se putea aplica imediat si au propus pensia minima individuala nu s-au gandit la asta? Ei au dorit sa indrepte nedreptatile doar pe hartie, sa para ca s-a rezolvat problema, ca de fapt, real nu o sa vada nimeni nici o schimbare a cuantumului pensiei pentru cel putin 1 an de-acum incolo.

Margarit Fernand spunea...

Domnul Huhu Rezea, acum două zile când am spus că nu vom primi nimic și să zicem mulțumesc dacă rămânem cu ce avem, ați fost foarte ”vocal”! v-am spus că pariez pe pensia mea că nu vom primi nimic??? Stau și mă întreb cât de naiv să fie cineva să creadă că se vor mări pensiile militare în condițiile în care presa, majoritate politicienilor, muuulți oameni de rând ”sunt porniți ” pe pensiile militare, iar guvernul nu știe de unde să scoată bani pentru alocații și pensiile civile!

Huhu Rezea spunea...

Imi pare rău că numai întârzierea acestei miniactualizări, îi zic așa pentru că nu cuprinde toate elementele din art. 28, și nu te îngrijoreză că nu primești nimic în plus față de pensia în plată. Cuantumul minim net poate să fie ceva mai mare decât pensia recalculată, dar 68 % din pensionarii militari au pensia recalculată mai mică decât cea în plată, ne spun chiar gulerații.

Huhu Rezea spunea...

Eu te-am dojenit pentru atitudinea grijulie față de troglodiții de la guvernare, care n-ar avea bani, nu pentru constatarea că din toamnă nu primim nimic prin miniactualizarea cu care gulerațiii ne aruncă praf în ochi.
Din simulari am constatat mai toți că nu primim nimic. Doar galeria lui Mircea Dogaru se împăunează cu mari succesuri.

Alexandru spunea...

Să-i ia dracul pe toți din MApN, care se opun proiectului Ciuca!!!!

Xman spunea...

Nu va temeti pentru ca e foarte usor de facut un program pentru calculul pensiei.Se cunoaste coeficientul minim din legea 153,care de exemplu, e la maior 1.93.Se cunoaste valoarea salariului minim brut pe tara care este 2,230 lei.Cine a avut indemnizatie de comanda si gradul se cunosc,iar vechimea e cea din vechea decizie impartita la doi.Asa ca in cele patru luni ramase pana la 1 decembrie,adica 80 sau mai multe zile lucratoare, ar trebui calculate 64,500/80 pensii,respectiv 807 pe zi.La un numar de 20 functionari ar trebui calculate 41 pe zi cu tot cu calculul impozitului si comparatiile aferente.Nu e mult.Sunt doar niste date de introdus in programul foarte simplu care poate fi conceput si in x-cel.Asa ca sa aiba ei ce calcula ca timp este berechet...De la 1 ianuarie 2021 se schimba numai valoarea salariului mediu brut pe tara si se adauga rata inflatiei pe anul 2019.

Xman spunea...

@unknown
{[(Coeficientul minim pentru gradul avut din legea 153*valaorea salariului mediu brut pe tara)*1.075 care este majorarea de 7.5% pentru cei din man ,mai si servicii+gradul}*indemnizatia de comanda}*gradatia de vechime care este cea veche/2.
Valoarea se inmulteste cu 1 pentru vechime de 25 de ani sau cu nr.de ani vechime/25 pentru cei cu vechime sub 25 de ani,adica 24/25,23,/25 etc.
Aceasta valoare se introduce intr-un calculator salariu net online,iar ce rezulta se inmmulteste cu 1.1,1.15 sau 1.2 pentru meritul militar sau cu 1 pentru cei care nu au omm.
Consider ca impozitarea cu 10% a sumelor de peste 2,000 de lei nu mai e necesara,dar poate cei de la cps vor avea o alta parere.Daca ce va rezulta e mai mare decat ce aveti in plata,asta va fi venitul de la 1 decembrie a.c.Daca e mai mic decat ce aveti in plata,ramaneti cu ce aveti in plata.
Sper ca m-am facut inteles.
Numai ganduri bune,

Huhu Rezea spunea...

Ne vezi pe noi îngrijorați că nu au timp să facă miniactualizarea? Deși ar trebui pus la socoteală și timpul până se pun de acord cum să emită metodologia de calcul prin ordin comun. La actualizarea din 2017 nici după 4 ani nu s-au pus de acord.
Ne îngrijorează că nu ne adaugă nimic după atâta muncă
Greșești flagrant! Unde vezi d-ta în amendamente că acel minicuantum net, ridicat la statutul de pensie militară de stat, se actualizează cu creștere soldei de funcție?
Doar cuantumul de referință al ministrului Ciucă se actualiza anual.

Cezar spunea...

Si cei doi latrai
MaKiSs si dan..grasul..dubiosul...

Leon spunea...

@Xman, postam ieri un punct de vedere al Guvernului la o initiativa legislativa, in care scrie negru pe alb, ca cele 2 CPS ale MAI si MApN gestioneaza fiecare aproximativ 86.000 de pensionari...!

kostas spunea...

Xman, calculul tau este ideal, dar nu ai tinut cont de mai multe elemente: 1)cum spune si dl. Huhu trebuie mai intai sa faca metodologia de calcul prin ordin comun, nefiind specificat nicaieri in cat timp trebuie facuta aceasta metodologie,o sa aiba ei grija sa o lungeasca. 2)esti in Romania si aici orice lucru in favoarea cetatenilor se face cat mai lent,nu exista respect si nici termene care sa se respecte.3)nu cred ca angajatii de la CSP au atata constiinta sa munceasca in branci pentru noi, plus ca oricand pot primi ordin sa o lalaie, ca in 2017 cand au prelungit termenul cu 6 luni, etc.

Huhu Rezea spunea...

@Xman
De câte ori trebuie să repet că, potrivit amendamentelor, minicuantumul gulerelor albe nu include și sporul pentru OMM.
Poate se gândesc să-l aplice în baza L 80 /1995.

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Bun, iar cei 25 de ani cum se traduc?ca cei din legea initiala ca:15 ani de vechime in serviciu si 25 de vechime efectiva sau 25 de ani doar de vechime in serviciu?

ifrim spunea...

Pentru o simulare în viu și a ne obișnui cu greutățile vieții ,până la miniactualizarea de peste doi ani nu-i duce mintea pe gulerați să aplice de mâine printr-o OUG dată la noapte ca hoții a netului la net pe ce avem azi în plată?De ce să piardă timp doi ani mai ales că se intră în campanie electorală și poate au nevoie partidele de sume suplimentare la dispoziție !Noi suntem cu onoarea,patria ,demnitatea și nu uneltim împotriva aleșilor noștri.Ar fi și un test pentru limita de suportabilitate a rezerviștilor.De ce să murim în chinuri de coronavirus când o putem face silențios de foame?

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Indemnizația de comandă și prerogativa constituțională le calculezi din solda de funcție corespunzătoare gradației 7, nu din funcția corespunzătoare gradației 0.

Burebista spunea...

4817+23%+7.5%= 6369 + 963+510=7842 - 35%-10% = 4588lei pensie netă în plată minimă.

Leon spunea...

Si mai bine !
Atunci ar fi o crestere de 17%, in loc de 13%..!

Cezar spunea...

O intrebare..de bun simt zic eu;
OBIECTIVUL GENERAL..al acestei activități..era..ELIMINAREA INECHITATILOR
SE REALIZEAZA DEZIDERATUL SAU..POVESTI ??
DE CE NU FACETI..CALCULELE IN ..OGLINDA
COLONEL..PENSIONAT IN 2OOO -.COL.PENS.IN 2020...?
SI DACA IESE UN RAHAT PE BAT..ATUNCI DE CE SE MAI FACE??

kostas spunea...

Dl. Huhu, stiti cumva daca la solde se calculeaza si intra in solda bruta contributia individuala la buget, asa cum este prevazut in legea pensiilor militare, cum este si acum calculat in decizii. Daca nu se calculeaza, bag de seama ca degeaba ne calculeaza noua si ne umfla pensia bruta, ca la net nu se cunoaste, cum e cazul OMM in prezent. Si te-as mai intreba ceva: La calculul soldei brute din lunile alese se iau in considerare si elementele, sporurile impozabile,care au fost in solda, dar nu s-au dat la pensie conf.OUG 57? Asa ar mai creste putin netul care se compara cu pensia neta.

sky-zone spunea...

@Leon , minimul de coeficient de grad pt lt col este 2,16 ? pentru ca in tabel apare 2,08 minim

Leon spunea...

Pai Da,..un Capitan comandor este Deasupra (Aerian) unui Locotenent colonel(Terestru)...:))

kostas spunea...

Eu cred ca normal ar fi, ca la pensia minima neta sa se adauge si OMM,chiar daca nu e trecut, pentru ca unii or sa aiba aceasta pensie in plata,iar OMM, conform statutului, se adauga la pensie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa film calmi. Am recitit inca o data declaratia Col. Dogaru in care spne ca varianta finala nu o cunoaste nici domnia sa, abia luni o sa fie cunoscut in totalitate, apoi proiectul poate fi atacat la CCR, deci nimic batut in cuie. Cat despre faptul ca nu se ia cate 1 punct pentru fiecare an lipsa, ci dublat, ar zdrobi asteptarile invalidantilor, care, ca in cazul meu de 30 ani astept, din 1989, deci peste un sfert de secol, i-ar ucide pur si simplu, pentru ca sunt pensii de 500, 700 lei 1000 lei si vor fi toti condamnati la moarte, deci o crima! Sper ca cineva va sesiza eroarea si s-o indrepte in Camera Deputatilor, pentru ca pur si simplu nici macar alte avantaje nu ar reusi sa-i scoata din paradeala. Sa iau 1300 este tot cat iau acum 1100. Ma ajung din urma aia fara o zi lucrata si iau 700 lei ajutor social. Sper ca in forma finala sa dispara toate baricadele la pensiile astea supuse discriminarii, iar faptul ca un Maior iesit in 1990 ia un sfert cat Maior iesit in 2020, iar este discriminare fatisa, promisiunea fiind aceleasi drepturi si eliminarea discrepantelor, deci a discriminarilor, ca daca nu s-a facut asta pe nici un plx inseamna ca s-a muncit la cele doua de pomana! 70% dintre pensionari doresc de ani de zile doua lucruri: majorarea pensiilor care sunt insuficiente si foarte mici datorita blocajelor, recalcularilor si actualizarilor pe minus, deci inghetate, cum e la mine din 2010, si acordarea drepturilor la aceeasi conditii, grad si vechime venituri similare, nu Maior cu 2000 lei si Maior cu 6000 lei la aceleasi similitudini. Daca militarul independent de vointa lui s-a accidentat si a fost trecut in invaliditate si nici n-a putut lucra datorita bolii, acel militar TREBUIE COMPENSAT LA PENSIE SA POATA TRAI SI SA-SI IA MEDICAMENTE, NU LASAT SA MOARA DE FOAME CA NU EXISTA PRINCIPIUL RECUNOSTINTEI, SOLIDARITATII SI AJUTORARII DIN PARTEA INSTITUTIEI CARE I-A PROMIS CA NU-L VA PARASI LA NECAZ SI BOALA! La toate acestea s-a gandit cineva la cele 2 proiecte de legi? Baga-i dublu pedeapsa ca nu are vechime si l-ai facut praf si pulbere pe acel invalidant plin de boli! Asta ma intereseaza personal, ca eui am vrut vechime, am vrut sa fac 25 ani sa iau pensie buna, dar daca accidentul nu m-a lasat eu sun t de vina cu ceva M-am dus eu de capul meu la mina si la Canal sa ma schilodesc, nu cumva la ordin, si cel care mi-a dat ordin nu trebuie sa aiba acum grija ca pensia mea sa-mi ajunga sa traiesc, nu sa ma chinui? Ca asta am asteptat eu de 31 de ani din 1989, acum avnd 65 si cine stie cati ani de acum o sa ma mai chinui cu o pensie de rahat, in bataie de joc, si asteptam de la cele doua proiecte, nu sume colosale, necuvenite sau pomana... Eu sper ca va fi bine ca sa-mi fie bine, ca la tensiunea de 20 pe care o fac la suparari nu mai apuc 2022 sau 2023 cand mi se promite lapte si miere... Deci: acum sau niciodata, iar ca mine mai sunt cateva sute de deznadajduiti cu pensiile proaste si fara nici o speranta. Daca mi se promite in 2023 pentru mine este chiar egal cu zero barat absolut tot, sau ca-mi da 200 de lei maine este iar o nulitate care nu ma ajuta la nimic.

Leo spunea...

Dacă se va întâmpla ceva în parlament va fi numai la ambiția lui F&M gen durblare alocații și/sau 40% ca să le-o coacă ăstora de guvernează. Nu sunt mânați de dorința ca să elimine inechitățile , căci dacă era așa o făcea sectaru' sau rachetă balistică de rază lungă
Nu am încredere în nimeni. CIUCĂ este și el un sinecurist după modelul lui Leș sau rachetă balistică. O adunutură de licheluțe preocupați numai de buzunarele lor. O țară eșuată....

Huhu Rezea spunea...

NU CONFUNDAȚI calculul derogatoriu de la art. 28-30 al cuantumului minim, cel care înlocuiește cuantumul de referință, cu recalcularile și actualizările din anii următori.
Noutatea adusă este că actualizările viitoare se vor face în baza art. 20-30 și 108, dar și cu limitarea la cuantumul net pentru toate pensiile militare, inclusiv pentru cele deschise anterior de 15 sept 2017.Abia acel cuantum va cuprinde și sporul OMM.
Citiți dîn topicul de mai sus linkul cu amendamentele care se presupune că au fost aprobate de Comisia de muncă.
Simulările pentru Cuantumul minim net arată că acesta va depăși nu cu mult cuantumul recalculat în anul 2016, indexat si actualizat în anii următori, nu și cuantumul rămas în plată pe legea contributivității pentru cca 68% dintre pensionarii în plată la 31 12 2015.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mai am ceva de adaugat: Am solda de functie de 425 lei, si asta de ani si ani de zile, din timpuri stravechi, cei cu pensiile mai mari au solda de functie mai mare, de aia si pensia mica la mine din cauza acestui nenorocit de coeficient batut in cuie si nimeni nu vrea sa-l majoreze, de parca am fi ciumati. Pentru asta ma judec si nu am sperante pra mari. Nimeni nu s-a gandit sa se aplicela la cele 2 plx cei 1450 lei si adaugat cu 15%, conform legii 153 sa fie 1650 lei, aplicat la pensia mea cu 65% ar fi cam 1400 de lei, o baza care in viitor la ce se mai aplica mi-ar mai avantaja pensia cat de cat, ca eu m-as bucura macar sa am 1600 1700, daca atii vor de la 10.000 sume de peste 20.000, dar chiar nimeni nu se gandeste la pensiile astea sub 1500 lei? Asta asteptam cei sub 1500 lei, de asta ne zbatem prin tribunale si sunt atatea procese pe rol sau pierdute. Daca as avea solda de functie macar mai mare, daca ar fi doar 1% an penalizare pentru fiecare an lipsa ar mai dispare din dezastrele la pensiile mici. Nu cos minim, nu pensie minima in Armata, nimic, nimic pentru cei cu invaliditati, ca noi n-am iestit fortuit ca eram betivii cazarmilor, cum i-au scos pe unii si i-au scos medical sa scape de ei, si nici in viata nu mai sunt aia murind de ciroze, si avem dovezi ale bolilor contractate in timpul si din cauza indeplinirii obligatiiilor militare la ordin, in timpul serviciului. AS DORI SA CITEASCA DL COL DOGARU, DL lUPESCU SAU DL ADRIAN SOLOMON & COMP CEEA CE-I FRAMANTA PE INVALIDANTII ARMATEI SI SA NU SCAPE O LEGE FARA A PUNCTA SI DREPTURI PENTRU ACESTI NAPASTUITI, PENTRU CA NU SE MAI POATE TRAI AZI CU PENSII DE 500-1500 LEI CA REZERVIST MILITAR, BOLNAV SI PLIN DE BOLI CU NECESITATI DE INGRIJIRI MEDICALE CE SE PLATESC DIN BUZUNAR, REZERVIST CARE TE-AI SACRIFICAT IN SLUJBA PATRIEI, IN ROMANIA SI PENTRU ROMANIA SI ROMANI, CHIAR DACA ALT REGIM ERA LA PUTERE,PENTRU CA CETATENIA NU NE-AM SCHIMBAT-O SI NICI JURAMANTUL DE CREDINTA PENTRU TARA! Datorita discretiei, in nici un plx n-am putut sa vedem, noi invalidantii, daca s-a gandit o armata de intelectuali cu grade mari, si functii la fel, la acesti napastuiti cu pensiile sub 1500 lei! Doar ca suntem putini si nu afectam cu nimic bugetul de pensii, am fost mai mereu omisi?

Huhu Rezea spunea...

Odată cu calcularea cuantumului net minim, posibil din noiembrie, îți aduc pensia la un cuantum calculat din salariul minim de 2330 lei, la o valoare apropiată de ce ti-am calculat anterior.
Te judeci pentru ca pensia să-ți fie actualizată începâmnd cu 30 06 2017 din solda de funcție în cuantum compus de 1450 + 15%.

Ionel spunea...

Stiti ce nu inteleg eu !? Cum sa se opuna "cei din MApN" ministrului MApN !? Asta chiar nu pot sa pricep !!!!!!

Leon spunea...

Am sters Calculul !
Revin cu acest calcul dupa ce vad Legea publicata in MO...!

Teo spunea...

PLx 199/2020. cuprinde în forma adoptată, toate amendamentele SCMD și în plus, șase noi amendamente introduse de reprezentanții M.A.I. și M.Ap.N. care privesc personalul medical implicat în acțiuni COVID 19. Miercuri va avea loc votul în plen.
„art. 28
(1) Baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate in 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevazute la art. 3 lit. a-c. La media obtinuta se adauga un spor de pana la 15% in conditiile stabilite prin ordin comun al conducatorilor institutiilor din domeniul apararii nationale, ordinii publice si securitatii nationale.”
Honor et patria! Vae victis!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, mai concret, este vorba de cam 1750 lei sa-i iau in mana, din toamna, sau inceputul anului viitor??

Huhu Rezea spunea...

Fii domnule serios, propunerile voastre au fost respinse prin respingerea Plx 221/2020.
Actualizarea din art. 28 priveste drepturile noi deschise , nu recalcularile/revizuirile/actualizările.
Nici atât nu ați mai învățat?
Nu ai vrea d-ta să-ti actualizeze drepturile recalculate/actualizate la data pensionării?
Seful vostru a validat în orb toate amendamentele MApN și MAI.

Niky spunea...

Ce dracu tot spune-ți cu pensiile civile,ca administratorul de la mine din bloc are pensie civilă de 5150 net ca a avut condiții de grupa 1 niste ani si a ieșit la 51 de ani la pensie! Ne-au depășit unii civili la pensie de am ajuns de râs pentru aproape toți romanii! Nu mai zic de cei de la Metrorex care se “pipi” pe noi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, cred inbunele intentii ale Col. Dogaru, dar nu ersa mai nimerit ca acestea sa fie stipulate in plx 199? Ce-i oprea sa n-o faca, pentru ca citind atent ce se scrie, nu de unul, ci de mai multi camarazi seriosi, anii lipsa sunt taxati dublu, nu cu 1 punct pentru fiecare an. Ei nu stiau ca cei cu pensii de 500 sau 1000 lei raman si mai pe loc decat pe loc in acest caz nefericit? Ca sa bagi dupa aia drepturi inseamna alti ani de zbateri si dezbateri, tergiversari, interventia criminala a clocarimii ca nu le raman lor de lafaieli si destrabalari, sau ca trebuiesc rachete, avioane si fiare, cand pentru cateva sute de pensii, pana in 1500 lei, daca acum se includeau in plx 199, nu favoruri, ci un ajutor de subzistenta, grabea sfarsitul acestui calvar monstruos, care la mine este de 31 de ani. Numai cand imi inchipui pana se propune, pana se trage mata de coada si pana se dezbate si se aproba mor toti invalidantii si nu mai apuca nimeni nimic, ori asta poate urmaresc autoritatile sa scape de noi... Toti, dar toti am fost la recalculare si actualizare, pe minus cu 55, 60%, asa cum sunt eu, deci si pensia inghetata in vecie, pana se acopera gaura prin actualizari, si ma mir cum de comisia de nu stie de aceste lucruri cumplite la cei cu pensiile mici! Nici macar nu au facut un hatar sa zica: Domnilor, la cei pana in 1500 lei, hai sa le dam niste compensatii, un fel de ajutor cu anticipatie, sa reziste pana in 2022 sau 2023, si cand ajung in acesti ani le mai dam un rest care sa fie la legalitatea ce o merita in 2022 sau 2023, deci un fel de arvuna la pensie, caci recesiunea va fi cumplita, ca si scumpirile, deja medicamentele s-au scumpit de te iau ametelile de cap, insuportabil, ca si toate preturile la paine, carne, etc! La mine, acum vara, dau cam 800-900 la chirie si intretinere, pana la iarna si la iarna ajung sa dau dublu, ca in iarna asta am dat circa 1300-1500 lei, depinzand de timpul de afara, deci la venitul total, cu Ana impreuna , care este de 1650 lei suntem ca si dati afara din bloc, ca astia la 2 luni de neplata aduc portareii, te lasa cu actele si ce-i pe tine, te da afara, schimba yala cu sechestrarea tuturor bunurilor, inclusiv si hainele cum vad ca se intampla pe aici mereu, ca sa le vanda sa recupereze datoria, dupa un proces ce ti-l intenteaza de recuperare, si cand vii cu datoria te primeste inapoi, plus penalitati, plus cheltuielile de judecata, dar mai este curentul si celelalte, vai mama mea!

Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/social/iohannis-a-promulgat-legea-pentru-majorarea-cu-pana-la-25-a-salariilor-functionarilor-cu-acces-la-informatii-secrete-851866.html

Huhu Rezea spunea...

Pentru cuantumul minim net nu se adaugă nimic în plus fată de ce scrie în amendametul 110 indice 3.

Huhu Rezea spunea...

Pentru calculul cuantumului minim net:
Depinde ce coeficient al soldei de funcție ai trecut în nota de calcul a recalculării din 2016 ca să stii ce coeficient vei primi din tabelul pe L 153/2017.
Depinde de câte gradații ai trecute pe aceeași decizie.
calculul proporțional pentru 12-13 ani vechime efectivă se aplică numai pentru cuantumul minim, nu și pentru actualizările de după 2023 când se revine la calculul prin scadere si contează si sporul pentru condițiile de muncă
Cuantumul minim net de 1700 lei este prea optimist.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Multumesc, Onorabile, deci sanse fara viitor! Poate ca nici nu mai are rost sa ma mai intereseze de acum soarta pensiei, fiind deja pecetluita. Sa vad ce fac cu procesele si o sa ma retarg linistit si izolat sa nu mai aud de nimeni si de nimic, pentru ca dreptate in viata asta nu o sa mi se mai faca...

Huhu Rezea spunea...

Luptă Cornele! Altă viață nu mai există.

Alex spunea...

Pana la urma ceea ce ne-au lasat sa vedem cu totii este numai o particica din marea realizare a d-lui Dogaru &Co.Oamenii sunt secretomani si pazesc cu strasnicie tainele celor propuse de dumnealor.S-ar putea crede ,din cate mai arunca si -d-l Teo ca pe langa mizeria creata sa fie di ceva bun.Infim ,dar dar exista totusi un castig,de o bere doua acolo.Mare pisicher d-l Dogaru.Trebuia ca in materialul prezentat sa spuna si care au fost propunerile acceptate.Castig infim pe langa o pierdere imensa .Asta a reusit sa faca ptr.moment.Se va vedea mai clar saptamana viitoare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, am obosit, ma simt mai bolnav pe zi ce trece si nu mai am puterea de a lupta, in fiecare zi simtindu-ma mai ruinat decat in ziua precedenta. Sunt prea multe suparari, prea multe nedreptati si greutati carora nu le mai pot faca fata. Chiar daca vreau sa mai fac ceva, nu pot, si nu pot pentru ca fara bani esti legat, este imposibil sa mai razbati si sa mai invingi, totul se rezuma la bani si fara ei nu esti capabil de absolut nimic. Azi m-am dus pe jos pana la un market sa iau un pepene, ca se dadeau cu 99 de bani. Venind pe strada am simtit ca am tensiunea mare si m-am dus rapid la o farmacie si am luat o cutie de Captopril cu 4,5 lei cutia, o nimica toata ca pret, din fericire, si am luat o pastila sub limba, stand la umbra pe o banca pana am simtit ca-mi revin. Ma gandeam ca daca costa mai mult, ce ma faceam in cazul asta si la tensiunea pe care o simteam ca-mi sparge creierii din cap si ma sufocam? Acasa am si din greseala am uitat sa-mi pun in geanta de umar, pe care o schimbasem cu una mai mica si comoda. Nu-ti da nimeni nimic fara bani, si eu daca luot tare o fac ca sa obtin banii aceia de medicamente sa supravietuiesc, nu sa ma duc la Mare, nu sa ma distre, nu sa beau, nu sa-mi iau lucruri, plus hrana si utilitatile ca stai pe strada daca nu le platesti. Unii lupta ca la 15.000 sa mai ia cateva mii, dar eu lupt doar pentru atat: Sa supravietuiesc la limita, nu mai mult, caci 1100 lei pensia, locuind la bloc si dependent total de bani, este la jumatatea acelei limte minime.
@ Tehnocrat, e un adevar, de aceea nici nu-l contest. Nu-i pot obliga nici pe politicieni si nici pe militarii Armatei romane, care conduc Armata, sau sindicatele militare sa-si faca mila de mine, daca nici unul nu are constiinta umana pentru cei in suferinte sa-i ajute.

Huhu Rezea spunea...

Tocmai asta îți spuneam.
Nu mai poti să alegi! Ramăn lunile in baza cărora s-a făcut calcularea/ recalcularea pe L 223/2015

Leo spunea...

Dacă ar fi cum spui , atunci ar ieși cam 1500 lei pensia lui Flavius.
Dont't forget : Nothing is certanly in this moment.
A lot of ELECTIVE MIMA

Leo spunea...

Daddy ne-a spus că ar exista în statul paralel

Leo spunea...

MAESTRE ,
Şi dacă se va întâmpla ceva prin noiembrie , se vor emite DECIZII ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Catalin, incerc sa-mi tarasc picioarele catre inainte, dar niciodata in genunchi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, cand am ales cele 6 luni am tot intrebat pe unii si altii, pe aici, ce sa aleg, si bineinteles ca nimeni nu poate sti in vechimea ta ce ai. M-am uitat in anii lucrati, aveam si ani cu functii de Cdt Plt, deci primeam acum si fofei de comanda, dar ce pacat ca erau din anii de sfarsit '70, inceputul lui '80, aproape 5 ani, si inca 2 ani la mina, dupa jumatatea anilor '80, dar cand m-am uitat la ce solde am avut atunci m-am gandit ca fiind mici se va rasfrange si in viitoarea calculare a pensiei, asa ca am ales Iunie-Decembrie 1988 cand aveam solda 2950 lei pe functia de sofer si servant incarcator-tragator APR 120 mm-Dac 665 T piesa Nr 1 in Divizion APR, din totalul pe Regiment de 6, caci la pensie am iesit in 15 Martie 1989 si tot cu 2950 lei. Asa am crezut eu ca poate e bine, nici sa fie chiar ultimile din activitate, ci cu trei luni inainte, avand solda cea mai mare din activitate si pana in ultima zi de activitate lucrativa, si nici azi nu mi-a explicat cineva care de fapt era cea mai buna solutie: Cand aveam functie de comanda, sau cand aveam solda cea mai mare? Nu a fost rau ca ai intrebat, pentru ca sunt si care pot explica exact ce e mai bine. Pai, parca asa am inteles noi de la @ Tehnocrat ca poti din nou sa-ti alegi perioada de 6 luni, dar ma tem SA NU CAZI DIN LAC IN PUȚ, DACA NU ESTI INFORMAT FOARTE BINE DE UN SPECIALIST IN MATERIE, NOI FIIND AGEAMII, INTRUCAT SUNTEM TEHNICI, NU PE DOMENIUL FINANCIAR CONTABIL SI BIROCRATIC! Sa apara mai intai proiectul transformat in Lege sa ne lamureasca, apoi si masurile, dar cred ca ce a zis @ Onorabilul e mai aproape de adevar.

Iulian Mareș spunea...

Exact! Aceasta posibilitate NU EXISTA, kiar daca cineva a scris asta! "Cei din MApN/MAI/SRI/STS..." discuta numai ce li s-a aprobat/ordonat prin mandat!
Daca altii isi inkipuie altceva este doar din necunoastere!
Oricum, opozitia se face altfel: subtil, finutz, nu la vedere!

Iulian Mareș spunea...

Catalin,
in ultimile 6 luini de activitate, cei de la personal nu v-au inmanat desfasuratorul cu veniturile din ultimii 5 ani? Asta era procedura!

Xman spunea...

Amendamentul senatorului Mihu de la art.110 spune ca pana la 31 dec.2020 poti depune cerere de alegere a perioadei...Este adevarat ca cei de la MAN si MAI s-au opus,dar daca s-a aprobat amendamentul,atunci se mai da o sansa celor care au gresit cu alegerea prima data...

CEZAR spunea...

Mai intreb !!

O intrebare..de bun simt zic eu;
OBIECTIVUL GENERAL..al acestei activități..era..ELIMINAREA INECHITATILOR
SE REALIZEAZA DEZIDERATUL SAU..POVESTI ??
DE CE NU FACETI..CALCULELE IN ..OGLINDA
COLONEL..PENSIONAT IN 2OOO -.COL.PENS.IN 2020...?
SI DACA IESE UN RAHAT PE BAT..ATUNCI DE CE SE MAI FACE??

Ein Stein spunea...

@Huhurez
Am crezut ca m-am prostit, d-aia am si asteptat o confirmare, deci nu. Eu le tot explic ca nu va modifica nici dracu baza de calcul pentru cei aflati in pensie, ei nu si nu. Mai mult, baza de calcul, pentru cei care-si deschid dreptul de pensie, va fi modificata in sensul de a o reduce, s-au mai adaugat inca patru noi litere la art 28, si culmea, o mare VICTORIE. Unul face calcule masurand cu precizie noua blana a ursului din padure, si in procente si cu virgule, altul ne sfatuieste sa intram in blocstart-uri sa ne alegem alte luni pentru baza de calcul, etc. Mare Ti-e gradina.

Ein Stein spunea...

@Ionel
Foarte bine ai observat, daca proiectul lui Ciuca a fost infiintat cu buna credinta, eu nu bag mana in foc, daca nici macar un ministru nu reuseste sa-si impuna punctul de vedere, in fata subordonatilor, asta arata cat de puternice sunt clanurile si grupurile de interese. Spunea cineva ca este un mare esec ca a fost respins proiectul Ciuca. Eu nu as spune asta. In fapt proiectul este o recunoastere oficiala, la nivel de minister, ca L223 este o mizerie de lege, ticluita de grupuri de interese care genereaza tot felul de aberatii. Practic se recunoaste ca pensia unui pensionar, sa zicem indeplinid toate conditiile, cumulative pentru limita de varsta, nu atinge nici macar un prag minim acceptabil, aberatii generate de mizeria de L223. Cam asta s-a vrut proiectul Ciuca, era evident ca nu are cum sa treaca.
Important e sa inteleaga cat mai multi pensionari ca L223 trebuie desfiintata de urgenta, ori o noua lege a pensiilor militare, numai pentru militari, asa cum s-a angajat Romania la aderarea la NATO, ori sa fim trecuti pe legea civila. L223 nu este decat un borcan cu miere unde-si moaie ciocul tot felul de invartiti si grupurile lor de interese, in niciun caz o lege a pensiilor militare.

Iulian Mareș spunea...

Hai cu rasul si mai uitati sa incruntati fruntea!

În biserică, un beţivan stând într-un colţ al bisericii, observă în depărtare o siluetă într-o rochie lungă…

Se apropie încet şi întreabă şoptind:
- Madame, dansaţi?
- Nu! răspunse…
La care be-ţivul:
- Şi de ce nu?
- Din trei motive:
1. Suntem într-o biserică.
2. Nu ştiu să dansez pe Sfânta Evanghelie.
3. Madame e mă-ta, eu sunt popa!

sky-zone spunea...

Ca o lamurire asupra anilor de vechime, pentru pensionarii deja existenti, va ramane tot vechimea efectiva anterioara sa fie de 25 de ani ?sau va fi vechimea efectiva fara grupe/vechimea in serviciu de minim de 25 ani ?

Huhu Rezea spunea...

Dacă ridică acest minicuantum net la rangul de nouă pensie militară de stat... este musai să emită decizii!
Eu zic să introducă militarii și polițiștii pe Legea 127/2019 ca să se termine cu vaicărelile gulerelor albe că pensiile militare diminuează bugetele instituțiilor militare și să le ia din mână jucăria de a modifica legea după cum le convine lor, sacrificând mereu pensionarii mai vârstnici.
Fondul național de Pensii s-ar bucura dacă ar fi reintregit cu CIBS-ul plătit de militari și polițiști.
Si așa... nu stie nimeni ce fac instituțiile militare cu CIBS-ul încasat.
A văzut cineva vreun raport cu modul de folosire a CIBS-ului după ce acesta a ajuns la 25% din soldele/salariile brute ale activilor?

Huhu Rezea spunea...

Doar pentru calculul cuantumului minim net din acest an, valabil până la recalculările și actualizările din anii următori, contează vechimea efectivă. Dacă acesta este mai mic decât cel în plată ..nu se aplică.
Calculările/Recalculările/Actualizările viitoare se fac ca și până acum, cu mențiunea că se aplică cuantumul net tuturor pensiilor.

Huhu Rezea spunea...

Teo
Nu e nevoie să postezi amendamente care nu știm dacă vor fi aprobate. Cititorii le pot citi în linkul din topic.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, hai sa fiu cinstit si corect ca nu critic nimic, daca nu stiu inca nimic concret, dar sa fim realisti. Sceptici si neicrezatori suntem toti, nu numai eu. Cu 223 in față am fost paraditi tot pe față si nimeni nu mai crede in minuni. Cand s-a pornit la intocmirea acestor plx-uri s-a mers pe principiul elimnarii decalajelor, inechitatilor, nedreptatilor si discriminarilor intre generatii, exemplu Maior iesit in 1980, Maior iesit in 2020, mai ales ca exista si Legea interzicerii discriminarii, apoi ridicarea pensiilor mici la un nivel de trai decent si altele, si am auzit clar nu o data cand s-a zis ca la nivelul macar al salariului minim pe economie, care acum este de 2200, toti fiind invalizi cu necesitati, gasirea unei solutii ca la pensiile nesimtite sa nu se mai adauge cu toptanul, cand cel cu pensia mica mica ia 1 leu, cel cu pensia medie ia 3 lei, iar cel cu nesimtita sa ia 100-1000 lei la infinit, numai ca astea nu au sarit in ochi nici unui grup de lucru cu convingere, apoi aplicarea imediata a legii, de a doua zi si cu plata intr-o perioada scurta, nu in 2022 sau 2023, pentru ca deja au trecut multi ani si se moare pe capete dintre beneficiari. Conditia de plata imediata o are plx 199 si de aia am agreat-o, aceasta expresie dand incredere oricui, si nu plx 122 care dadea izmene pe gard in Ianuarie. De aceea asteptam sa vedem care din astea s-au aplicat la plx 119, ca la 122 era foarte grav si supecta aplicarea in 2022-2023, si cel mai periculos ca se dadea o parte din drepturi, ziceau ei, in Ian. 2021 in care sigur 100% se dadea o ordonanta de amanare de catre orice guvernare ar fi castigat alegerile, intrucat se invoca pandemia si criza. plx 122 avea succes rasunator daca zicea in text ca se legifereaza in 01.08.2020 cu drepturile banesti din a doua zi si fara a se depasi aplicarea concreta pana la 01.10 2020. Drepturile acordate de la 1 Ianuarie era o capcana teribila de amagire sa votam PNL, dupa care urma o ordonata, repet, de amanare la sfantul asteapta, de aceea nici azi nu cred in plx 122 amagitor si atragator la modul viclean, ca o capcana! Ca sa dai incredere, acorzi drepturile inainte de alegeri, nu dupa alegeri, ca noi nu suntem nici Pacala si nici Tandala! Tineti toti minte: Se va da o miniactualizare acum, nu zic nu, dar asa cu ea o sa murim toti,pentru ca in 2022 nu se va mai da absolut nimic!De ce? Atunci va fi toiul miezul crizei economice si prabusirea totala a economiei, si poate ca atunci se vor taia si toate pensiile si salariile la nivel mondial, nu numai la noi, si de acewea ce e acum luat, bun luat ramane pentru 10 ani! V-ati gandit toti si la aceasta varianta teribila? Dar am mai trecut de asta si in basismul liberal, iar viitoarea guvernare va fi tot liberala, pentru ca la cum vad ca se autodistruge, sau Ciolacu distruge PSD, este de pe acum impartit in bucati si Congresul kanci kalaki, eu nu mai vad stanga sa mai guverneze in viitorul legislativ!

CEZAR spunea...

Crede Cornele..esti liber sa o faci ! Daogaru ne-a mai bagat in RAHAT...!!
Dar atunci ..mai usor..cu scanceala//...
Uite acum ..dupa ce te-au folosit ..pina si Ma KiSS...iti spune ce ti-am zis eu acum vreo 3 ani !
Tu iesi prost si pe legea lui Arhimede si a lui Pitagora...
Cazul vostru..caci nu esti singurul din pacate trebuie tratat separat ..ca si caz de ajutor social sprijin ..etc..
Adevarul ca si tie iti place teribil sa te guduri pe linga ..dulai ..cu iluzia ca te baga in seama ..
Hai sa fim seriosi...!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea:
Vechime efectiva efectiva realizata 13 ani, 0 luni 23 zile
Vechime in serviciu realizata 13 ani, 0 luni 23 zile
Vechime pensie suplimentara 10 ani- 3%
Procent calcul al pensiei 61%
Vechime cumulata 18 ani
Solda de functie in cele 6 luni pe linie 2,15/425,00
Solda de grad in cele 6 luni pe linie 1,300/257,00
Gradatii 18,00/123,00
Gradatia 5, dupa cate imi dau seama dintr-o fisa de calcul din 1989
Media soldelor lunare brute realizate la functia de baza, actualizata 944
Conditii normale 2 ani 5 luni 25 zile
conditii deosebite 0 ani 2 luni 2 zile
conditii speciale 10 ani 4 luni 20 zile
total vechime cumul. 18 ani 3 luni 21 zile
Pensie in plata 1.128 lei
Am postat pentru Dv, sau oricine care poate sa ma orienteze mai concret la ce suma aproximativa ma pot astepta la miniactualizare, si poate si cea din 2022, stiind ca avem camarazi amatori sa aplice matematic calcule de buna calitate, pentru ca am mai zis ca la litere ma pricep cat de cat, dar la cifre doar aplicativ la tehnica auto si transportoare blindate. Multumesc cu recunostinta oricarui camarad care ma poate ajuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, la 1500 as fi in linie cu civilii la majorari, acopera o parte din inflatie, ca o indexare, dar daca era un 1700-1800- lei era cam ce puteam sa acopar necesitatile, 2000 lei total sa ies din griji.

Dan B. spunea...

„Trompetele” SCMD, dnii Dimitriu (Teo) și Kellner, continuă să susțină că Dogaru s-a bătut, probabil asemeni lui Iohannis, acum, la Bruxelles, pentru promovarea PLx 199/2020, uitând că, în martie 2020, la audiența acordată de Comisia de Apărare a Senatului se dezbătea PLx 221/2020, proiectul lui Leș trecând deja, prin acord tacit de prima cameră. Ca semn că habar n-au avut pe ce lume trăiesc, până și comunicatul SCMD a menționat că amendamentele lor au fost acceptate pentru PLx 199/2020.
Și acum, „trompetele” în cauză se bat cu cărămida-n piept că au susținut de la bun început PLx 199/2020, deși Dogaru i-ar fi dat gl Gropan amendamentele (?) pentru PLx 221/2020.
Cum adică, amendamente formulate-n august 2019, la Alba-Iulia, pentru inițiativele legislative care nici măcar nu erau bănuite că s-ar pune pe tapetul camerelor legislative?

Apoi, în scopul îmbunătățirii actualei imagini de rahat a idolului lor, se vehiculează, ca reală, așa-zisa demitere, în 2015, de către G. Oprea, a secretarului de stat Gherghina, de la ministerul lui Liviu Voinea (MFP), care, chipurile, s-ar fi opus promovării în vara anului 2015 a proiectului legislativ, devenit ulterior Legea 223/2015.
Iar o minciună sfruntată, căci, anterior datei de 01.08.2014, Liviu Voinea a avizat favorabil și V. Ponta a aprobat demisia secretarului de stat Gherghina, acesta urmând a ocupa o funcție în Consiliul de Administrație al BNR.
Deci, G.Oprea, care nu avea competențe asupra personalului MFP, dar devenit premier interimar, n-avea cum să-l demită pe Gherghina în 2015, în condițiile în care trecuse deja aproape un an de zile de când fostul secretar de stat se afla în board-ul BNR.

Le pune cineva BOTNIȚĂ mitomanilor lătrăi de la SCMD?

Xman spunea...

@huhu
Daca salariul mediu brut pe tara pentru studii superioare este in acest an 2,350 lei, atunci pentru aceasta microactualizare,la cei care apar in legea 153 ca nivel al studiilor "S" se va lua in calcul 2,230 sau 2,350?
Probabil rezolvarea acestui lucru va aparea in ordinul comun...

Alex spunea...

Fir-ar sa fie domnule Huhu ,pana acum nu se potriveste nimic cu "program lejer de vara".Numai lejer nu este.Au avut grija "ai nostrii" sa ne incarce memoria.Orice fac ,gandul meu fuge spre "marea realizare".Vedeti ca si cei mai pregatiti o ard cu calcule peste calcule.Cum mama naibii toate adunarile dau cu minus? Stiu ca algebra permite acest lucru.Dar aici nu este vorba de algebra.D-l Cezar a sesizat bine problema cand cand se intreaba citez: "Obiectivul general al acestei activitayi ,era eliminarea inechitatilor.Ze realizeaza dezideratul.Sau povesti?" Am inceput sa gresesc.Cred ca mi se trage de la o doza de leustean.Ca sa-mi amintesc de umorul fainut sl d-lui Mares.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Alex, cea mai tare poanta a lui Iulian Mares e aia cu trasul steviei pe-o nara! Rad spontan cand imi aduc aminte! E buna rau de tot! Limbric Organ, boss lăbarali, probabil o combina cu rașpincă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, Lungu a batut soldati la cules de porumb ca nu si-au facut norma, suturi si chiar palme au luat si cadrele militare in campaniile agricole, tot pentru norme sau gasiti beti pe camp. In fata mea i-a dat unui Lt Major o laba de i s-a dus cascheta in papusoaie, pentru ca era manga. Era foarte corect: Fiind la Sc. soferi, m-au trimis cu plutonul la cules stiuleti cam in fiecare toamna si cam pentru o luna, chiar 1 luna jumate, dar am fost si cu o masina cand eram la Artilerie o toamna inteaga, dar cu oamenii, iar seful fermei Seicuta Rogozu sau Pantea Cojocaru, exact nu-mi amintesc, m-a rugat ca plutonul meu sa recolteze o tarla cu pepeni, pitita intre popusoaie, si care de fapt era a lui Lungu, cum imi soptise o bucatareasa. Tarlaua s-a recoltat repede si expediata de acolo, dar cand sa puna masa, special noua ce am cules pepenii, a venit si Lungu, care a descarcat numai bunaciuni gen amintite de tine, nu-mi amintesc clar ce s-a pus pe masa, servite la o masa lunga, si in plus pachete pentru fiecare cu crap prajit, o felie groasa de branza si una de cascaval cu cate 1 rosie si un ardei gras, pentru ,,acasa'' la dormitor, bunaciunile toate scoase dintr-un ARO, plus bere de Bacau, care avea 12% tarie si palinca, insa la absolut toti le-au dat cate o cana de bere de 250 ml si cate 100 ml palinca, nu mai mult sa nu se imbete, si find ora 13 ne-a trimis direct la dormitoare cu dupa amiaza libera, fata de restul companiei. Mie, personal mi-a dat 1 stricla bere de 1 l si o sticla de palinca. Invidia celorlalte plutoane a fost destul de veroasa pe norocul nostru, al plutonului, dar avusesem sansa asta pentru ca pe Companie aveam tonajele cele mai multe culese si sefii civili au apreciat asta. L-am pretuit pe Lungu pentru ca tot el mi-a dat o butelie de aragaz, fiind mare lipsa atunci, si am ajuns la el in audienta, dandu-mi-se imediat, pana atunci gatind mereu pe aragaze electrice care se paradeau repede si nu gaseai plite de schimb in comert, trebuind sa iei unul nou. Sub domnia lui Lungu, Braila si Judetul au prosperat si inflorit enor, tot ce-i acolo s-a infaptuit sub conducerea lui adica acele cartiere noi Brailita, Radu Negru, Viziru, Faleza, Prefectura, Calea Calarasilor si blocurile ei, etc... Sincer va spun ca o sa intrebati de ce au aveam tonaje mai multe: Ceilalti comandanti de plutoane si seful de cp. fiind mai tot timpul cu botul in zămarca, in loc sa-si faca treaba normal faceau instructie tactica cu miltarii prin papusoaie, ca asa li se sculau lor sa vută la modul infanterist, ca erau in chef bahic, chiar si cand se duceau si veneau de la camp ii oboseau cu instructiile de-ampulea, militarii drept razbunare ii sabotau la greu. Multi de pe acest blog stiu prea bine ce am spus eu aici, care au fost pe acolo cu mana de lucru, si care mereu m-a indignat si oripilat, arz-o focul de beutura!

Burebista spunea...

Dacă media soldelor brute actualizate a fost 944 iar procentul din pensie a fost de 61 % înseamnă că pensia pe legea 223 a fost de 944x61%= 576.. Însă pensia în plata fiind mai mare a rămas aceea ca și pensie militară deși a fost calculata pe legea Oprea prin raportare la 20 ani serviciu luându-se în calcul salariile avute net în cele 6 luni alese din 1989 alea de 2950 lei.
În afare de solda de funcție 425 gradația 123 și grad 257 a-ți mai avut un spor ceva de 139 lei ca să ajungă de la 805 la 944.
Gradații după legea actuală veți avea decât 3.
Sa facem acum o simulare aproximativa.
Salariul minim din grila la plutonier major cu școala militară de 2 ani este corespunzătoar unui coeficient de 1.56 x 2230 sal.min 2020 = 3478,8 +3%+3%+3% gradația = 3801,37 +7,5% spor apărare = 4086 + salariu de grad 353 cred ca este anul asta la un PM în activitate = 4439
Acum vechime efectiva 13 / vechime necesară 25 x 4439 = 2308 - 35%-10%= 1350 lei pensie netă în plată minimă.
Pentru 2022-2023 sa luam un coeficient între minim și maxim de 1.6x2500 = 4000 +3%+3%+3%= 4371 +7,5%= 4699 + sal grad 466 = 5165 solda bruta (baza de calcul)
5165 x 61 % = 3151 pensie Bruta - 35:-10%=1843 lei pensie netă în plată. Impozit se oprește din 3151 , 115 lei.

Alex spunea...

Super! Suna fain cand ii arunca cate o pastila d-nei Brenda.Chestii simpatice.Simtul umorului ne-a mai ramas .Sper sa-l aiba toti.Apropo!Super faina faza cu betivul intr-o biserica.Bietul popa!

Burebista spunea...

Diferențele sunt mici.
Spor pentru condiții grele de munca nu a-ți avut?

Dan B. spunea...

@Tehnocrat:

Constat că postezi amenințări voalate, pe care, ulterior, le radiezi! Motivul?
De „n” ori mi-ai trimis în privat diferitele dtale opinii, pe care, sincer să fiu, îmi păreau lipsite de esență, dar acum proferezi amenințări la adresa mea!
Nu vrei să fii mai explicit?

monteoru spunea...

Cornelius cand ai fost tu in IMB?
Spui povesti.Prim-secretarul nu se baga pe directorul IAS IMB.Cu atat mai mult pe detasamentele de militari.Vezi ca ai unul care timp de 5 ani a servit IMB cu trupe sau coloana auto si mai apoi a controlat situatia detasamentelor in IMB,Terasa Brailei,Balta Ialomitei etc.Exclus lovire ofiteri.
Altul Ce naiba Kis.Ai trecut la a spune povesti cu irakieni.Ai confundat cercetasii in adancime cu militari din alte armate.Asa se intampa cand -scuze-esti numai sofer de aeronava.
Sunt obligat,cred, chiar daca s-a scurs mult timp sa-mi mentin inca fermoar la gura.Naiba stie daca unele lucruri nu sunt valabile si astazi?Numai Mares poate spune.

Huhu Rezea spunea...

Iși fac singuri deservicii!
Las la îndemâna cititorilor să constate pălăvrăgeala în numele SCMD.

valy spunea...

La data de 11 septembrie 2017 am chemat în judecată M.Ap.N. prin Direcţia pentru relaţia cu Parlamentul și asistenţă juridică, Casa de Pensii Sectorială a MApN. și Comisia de Contestaţii a MApN, solicitând înstanței ca prin hotărârea ce o va pronunţa să se constate că Decizia de pensie nr. 93 emisă la data de 14 decembrie 2015 este nelegală și netemeinică, pentru motivul ca suma de bani aferentă perioadei pentru care am lucrat în condiţii deosebite de muncă se cuvine începând cu data de 09.10.2014 și nu cu data de 01.08.2015, așa cum eronat au fost calculate drepturile de pensie conform sentinţei civile nr. 2245/2014 din 09.10.2014, respectiv să se dispună anularea deciziei nr. 93 emisă la data de 14 decembrie 2015, prin care se stabileau drepturi începând cu data de 01.08.2015.
În drept acţiunea a fost întemeiată pe disp. art. 149 alin. 1 legea 263/2010, art 268 Codul muncii, art. 274 Codul muncii, art. 214 din Legea nr. 62/2011 și pe art 448 NCPC.
La data de 18.12.2017, intimatul MApN reprezentat prin Direcția pentru Relaţia cu Parlamentul și asistenţă juridică a depus la dosar o NOTĂ de ȘEDINȚĂ prin care a arătat că, în urma analizării Deciziei nr. 93 privind revizuirea pensiei în baza OUG nr. 1/2011 din 14.12.2015, contestată de contestator prin cererea de chemare în judecată, Casa de pensii sectorială a MApN a constatat că aceasta a fost emisă eronat.
Cererea de chemare în judecată ce a făcut obiectul dosarului 2547 a fost introdusă de contestator la data de 08.03.2013 coroborat cu dispozițiile art. 2 alin.(2) lit. a) din OUG nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică și siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările și completările ulterioare a fost emisă decizia nr. 93/1 privind revizuirea pensiei în baza OUG nr. 1/2011 din 23.10.2017, prin care au fost puse în aplicare dispoziţiile Sentinţei civile nr. 2245 pronunţate de Secţia I civilă la data de 09.10.2014, stabilindu-se drepturi începând cu data de 01.01.2011.
- ţinând cont că Decizia de revizuire nr. 93/1 a fost emisă la data de 23/10/2017 cu un punctaj mai mare, consider că valoarea punctului de pensie ar trebui să fie de 1000 lei a și drepturile să fie achitate cu acea dată.

Pensia din 01 iulie 2017-30 iunie 2018
(1000 X 2,69503)+20% =3224 lei.
Indexat în 2016; 3234+5% = 3395 lei.
Indexat în 2017; 3234+5,25% = 3573 lei.
În cazul meu aș avea dreptul să solicit Casei de pensii punerea în plată a pensiei la valoarea punctului de pensie din data emiterii noii Decizii de pensie, la valoarea de 1000 lei la un punctaj mediu anual de 2,69503 puncte, RESPECTIV 3573 lei, aferent datei de 23/10/2017 ???


Teo spunea...

Dan B. - Am explicat în postările mele anterioare, dar ca de obicei nu s-a înțeles! Și @Tehnocrat a vrut să vă ajute și a devoalat faptul că ambele proiecte au fost modificate de noi. Am folosit eu termenul de combinație operativă. Și pe pagina oficială a sindicatului este postat - S.C.M.D. este intru totul de acord cu Plx 221/2020 care reprezinta solicitarile sale minime asa cum au fost sustinute din august 2019, chiar daca Guvernul a dat aviz negativ;
S.C.M.D. este impotriva Plx 199/2019 in forma initiatorului Gabriel LES, care injumatateste prin amendarea art. 28 din Legea 223/2015, cuantumul pensiilor, reducandu-le la 80% din 80%, dar sustine amendamentele initiate de dl. deputat VISAN si inca patru deputati din ambele comisii (sunt amendamentele depuse de dl. senator Stefan MIHU la Senat si de delegatia S.C.M.D. la Guvern pe 25 Octombrie 2019);
Important, este să reușim și să se țină cel de sus de cuvânt, sau cum cu tâlc s-a exprimat camaradul @Tehnocrat: Ci va fi precum zis-am noi deoarece 'cel de sus"...vegheaza!

Huhu Rezea spunea...

@Incetati băieți cu laudele!
Vouă nu vă este rușine de senatorul Leș, inițiatorul proiectului PLx 199/2020, fost L 38 la Senat. El nu știe că acel proiect a fost lucrat de fostul CCMRR și completat de funcționărimea din minister?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Stelica, coeficientii sunt corect copiati din Decizia nr 2, inseamna ca am fost furat? Netul nu mi-ai zis cand se va dubla, acum sau in 2022?

Huhu Rezea spunea...

A greșit Pălăg!
Coeficieții de funcție pentru L 223 sunt cei reali, nu cei la maxim.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Monteoru, n-ai par pe cap de cate ori in am fost in Balta Brailei, de la Filipoiu la Zăton si de cate ori l-am vazut pe Lungu in Balta. Am carat cu o cisterna apa la UM Filipoiu, care erau la munci acolo si cazati in fosta parnaie, dar si in alte misiuni pe la lacul Blasova, in afara de mana de lucru, ca n-am sa le insirui pe aici, am avut chiar soldati din IMB... Nu ma trezesc vorbind daca nu vad cu ochii mei, si stiau de batutele date de Lungu betivilor, necontand cine era, toti militarii braileni. Am 65 ani, ce dracul! De ce as inventa, ba chiar m-ar durea in spate, dar am avut contact cu acest om si repet ca era deosebit si bine facea ca ii cardea pe betivi! Ca si azi, nu suport betivii, desi am baut si eu, dar am stiut sa beau. Toata viata m-am lovit de betivi si am ramas cu o ura pe ei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Monteoru, iti dau si numele ofiterului plesnit de i-a sarit cascheta, care era beat ca un pork: Robitu Gheorghe, cdt meu de Cp, care uda soldatii cu apa si ii batea cu furtunul in pielea goala, daca calcau pe bec, fiind cercetat de procuratura militara, si a scapat cu interventii, ba chiar eu l-am salvat de puscarie, din mila ca bocea ca o baba ca pierdea serviciul, tinandu-i partea nemernicului! La fix 2 ani a fost dat afara din Armata pentru betiii repetate, fiind prins beat turta cand era of serviciu la 01333, tot in aceeasi curte cu 02269, dupa ce fusese detasat de la Sc de soferi pentru astfel de incidente. Zilnic tinea Raportul in stare bahica, ore intregi de se pisau soldatii pe ei, motivatia mea principala cand am plecat de la Sc de soferi fiind un astfel de pork, cat si cel care-i luase locul, care compensa prostia inimaginabila de ofiter botă si ciumeg cu o rigoare abuziva de tip capraresc! Soldatii lui veneau in clasa mea sa invete meserie de la mine, ca la el nu intelegeau nimic in afara de injuraturi, instructie de front printre bancute si batai! Ambii a parasit Armata cu a trei-a cizma varata in gur!

Dan B. spunea...

@Teo:

Iar „bați câmpii” cu „fumigena” 80% din 80%, cifre regăsite în PLx 221/2020, nu în PLx 199/2020? Ia verifică postările de pe acest blog, căci le încurci iar, exact ca în martie 2020.

Burebista spunea...

Cornelius vad ca ești mai interesat sa scrii povesti..
Ți-am răspuns la întrebarea cu pensia minima și cea din 2022... Vad ca nu ai citit pentru ca nu ai spus nimic..

Dan B. spunea...

@Huhu:

Mie-mi este rușine cu (nu de!) ministrul Leș, care, in mandat fiind, a cedat presiunilor milițianului Chirică și generalilor Băhnăreanu și Bălăceanu, cei care au impus mizeria redactată de Monac.
Da, mi-e rușine cu respectivul ministru, care, neavând „sânge-n instalație”, a aruncat la coșul de gunoi proiectul de OUG în trei puncte (5% conf OUG 57/2015, pensia suplimentară adăugată la cuantumul pensiei militare stabilite potrivit Legii 223/2015 și actualizarea salariului de incadrare al militarului din afara structurii MApN, dacă entitatea juridică nu mai există), care a fost dispus la întocmire grupului meu de lucru de către ministru.
Eu înclin să cred că inițiativa sa legislativă s-a vrut a fi o reabilitare a imaginii sale, dar și o chestie subversivă împotriva guvernului PNL, de parcă n-ar fi putut el să se impună în fața lui Jianu.

Huhu Rezea spunea...

Dan b
Ești în temăâ, doar ai lucrat în ccmrr, și poți să-l critici pe Leș, dar @teo și hurzicarul vin cu minciuna că tot SCMD este autorul acelui proiect.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Pompiliu, Plutonier, nu si major! Multumesc pentru eforturi si intelegere!

Huhu Rezea spunea...

Pentru că și-a șters ultimele comentarii, @Kiș este rugat să nu mai facă eforturi de a comenta în următoarea lună.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Pompiliu, inca o data multumesc plin de respect si imi cer scuze, pt ca in proma faza n-am vazut raspunsul ca la un moment dat am pierdut sirul cititului intrucat m-a intrerupt un vecin sa-i dau niste scule si sa-l ajut sa repare o usa, plus ca am tras o fuga sa mai cumpar paine.

monteoru spunea...

Cine poate si are manere sa insiste pe varianta Ciuca.
In alta ordine de idei.E interesant de stiut cum a aparut varianta Ciuca si dece MApN s-a lepadat de ea?.Ceva e putred si miroase tare urat.Nu cred ca cei din MApN fac ceva fara stiinta lui Ciuca
.Ifrim- fugi ca te papa lupul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Pompiliu, este posibil sa fie corect si asa calculul, daca-i pe plutonier, si astept legea ca sa vad daca apar noi indicii care sa duca la acest rezultat, daca nu unul mai bun, dar asta este si multumesc frumos pentru calcul!

valy spunea...

Domnule administrator as dori sa primesc un raspuns daca pot solicita in valoarea punctului de pensie din anul 2017.

Leon spunea...

https://www.in-cuiul-catarii.info/2020/07/25/s-a-emis-decizia-curtii-de-conturi-privind-controlul-la-cps-17677

Burebista spunea...

Și încă o întrebare pentru Cornelius... Dacă ai ieșit la pensie înainte de 1990 pe invaliditate cu de după legea 223 nu ai primit procentele pentru pensia de invalid.. De 1, 0.8 sau 0.6 în plus la vechimea militara pana la vechimea necesară...
Din ce ai scris tu ai vechime militară 13 și cumulată 18.... În decizia de pensie militară din 2016 sau 2017... Dar sa trecem peste...
Poate nu am înțeles eu bine..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Pompiliu, Decizia nr 2 actualizare, si in recalculare e la fel, Decizia 1 fiind anulata. Multumesc respectuos!
@ Si acum tutur: Rau de tot m-am suparat ieri, pastile, chestii, socoteli si insomnie pana la ziua... Cativa camarazi de suflet mi-au dat telefon sa fiu calm, relaxat si linistit ca deocamdata cu peleurile astea ixulexiste e ca o chiele de oaie pe o sarma in bataia vantului! Abia cand se va pune stampila de final si va fi scoasa la lumina, cand va scapa si de furcile caudine ale clocarimii infuriate, de M-urile de Ministru, de impartit coliva si va mai ramane doar bomboana ce trebuie impartita de toti, prin taierea cu surubelnita, si o sa primim primul cupon, aia este PENSIA REALA, cu toata bunavointa camarazilor care mi-au sarit in ajutor sa dezleg prin calcule, fiecare pertinente si serioase, un mister care m-a speriat prin rezultat! Asa ca, pana atunci, sa ne mai distram, sa ne mai amuza, sa mai luam ceva stevie pe-o nara, vorba hazoasa a lui @ Iulian, CA SA FIE VESELIA GENERALA SA ACOPERE CHESTIA NASOALA, CA PARCA VAD, DUPA PROMULGARE, O CHESTIE TARE CA VOR BAGA MACAROANA CU GUVIDUL, SPUSA DE ORBAN LIVIDUL, MOSTENIREA GREA A GUVERNARII, REZERVE IN VEDEREA HIBERNARII, LIPSA DE BANI CA LA LIPSCANI, CRIZA MONDIALA CU POCEALĂ, ALOCATII DUBLATE SI PENSIILE CIVILE MAJORATE, FIERATANII VECHI PENTRU HARMATA LUATE PE ȘPAGATĂ SI, PAPACHE PENSIE MELETARA MAJORATĂ! INCEPAND DE AZI, CALCATI FRANA, CAMARAZI CU CALCULELE PE-UN PROIECT DE LEGE SPANZURAT CA IZMENELE CALATORULUI PE GARD!

Burebista spunea...

Ok Cornelius... Mi am dat seama ca nu citise-i. Aici unde postezi comentarii noi.. Nu răspunsuri există un pătrățel unde în dreapta.
lui scrie anunță-mă... Îl bifezi și toate postările la acel subiect o să-ți vina pe mail.. De la toți care postează... Când te plictisesti debifezi pătrațica..calcul meu nu este bătut în cuie... Eu va doresc pentru ca sunteți mult mai în vârstă ca mine sa primiți cât mai mult posibil.
.

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Stalio,
nu fi narcisist! Arati bine, semeni mult cu Roby din Fierbinti!
Nu arunca in spatele colegilor din Buzau ceea ce nu au facut! 2 colegi de clasa si buni prieteni au fost acolo....si dincolo! Si mai si sunt din zona ta....

Iulian Mareș spunea...

Ai pus si latzuri pt iepuri, prepelite, potarniki, caprioare? Eu puneam mereu si am avut trofee numai bucatar bun sa fi avut....

Iulian Mareș spunea...

Tataie,
lucrurile bune din cufar nu se pierd si nici nu se arunca!

Iulian Mareș spunea...

Eu inteleg un singur lucru: Ciuca se lupta sa puna batista pe tambal si nu vrea sa aplice hotararile CC! Mai este un lucru important: el este in rezerva, dar nu este pensionar inca!

Iulian Mareș spunea...

Stalio,
SECRETUL este format din mici secrete, care converg precum miscarea este o succesiune a starilor de repaus!
ca sa ai ce citi si intelege, iata cum este prezentat un SECRET si secretele care-l compun:

https://www.art-emis.ro/istorie/lt-col-traian-borcescu-marturii-despre-momentul-23-august-1944

Lectura placuta!

Ein Stein spunea...

Vai Pompi cum poti gandi asa despre noi, nu te considera nimeni securist ci doar militian, unul in gura caruia, eu unul refuz sa descopar "adevaru". Pe tine de fapt nici nu te intereseaza ce se discuta pe aici, tu stii una si buna, sa nu fie pensia mai mare ca salariul tau de functionar public. Eu ti-am mai explicat ca nu cunosti legea si scrii numai prostii. Datoria mea sacra pe acest blog e sa opresc indivizi ca tine sa-si verse icrele frustrarii si nu sa te culturalizez, spor la studiu.

Ein Stein spunea...

Apropos faci aceleasi greseli gramaticale si de exprimare cu ale altui user, aparut pe blog nu de mult timp. Coincidenta?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Pompiliu, multumesc! Eu am laptop ASUS, vad altfel asezarea paginatiei. Cat despre calcule, e tardiv daca nu avem toate elementele la indemana si nici nu stim ce se va vota. Chestia cu securistii e inventata pentru lovire, atunci cand cineva inciudat nu are argumente de bun simt. Adevaratii securisti au conturi in banci, sunt acum pe alte plaiuri straine pe iahturi, sau in Parlamentul Romaniei, ocupati cu averile, nu cu legile si binele, iar cei mai ordinari dintre puii lor, fătați pe lavete rosii purpurii de Kremlin, sunt cu totii gulerati mafioti in casele sectoriale de pensii militare din institutiile de forta, ca sa ne otraveasca sufletele si sa paradeasca pensiile, cu catare cele militare, din ambitii si intentii parsiv ordinare!

Iulian Mareș spunea...

Cornelisson,
Dumneata ai avut gradul de pot! Ok? Mai spus că ai fost și Cdt.Pl! Ok?
Aici este o poveste și o disecam:
-erau funcții de sof Cdt. Ok, însă ele aveau coeficientul gradului de adjutant și dau că ex. Cdt.Pl.Tc/B.Tc/RMc sau de Tc, să Cdt. Pl. Mtr., cum era, acest caz, privind Cdt. Pl. Mtr, până prin 80, parcă!
*Posibil că dumneata sa fi fost numit Cdt.Pl prin OZU, conform încadrări pt un ciclu de instrucție, conform organizării pt instructie, fără încadrare pe linie de personal! Adică, nu erai numit și în acte! Altfel coeficientul de funcție ar fi fost mult mai mare, spre maximum corpului subofiteres!
Daca ai nelămuriri ... aștept mail!
*Din documente a reieșit că nu ai fost plătit pe funcția de Cdt.Pl!

CEZAR spunea...

Cornelius Flavius Ifrim
duminică, iulie 26, 2020
@ Pompiliu, multumesc! Eu am laptop ASUS, vad altfel asezarea paginatiei.
-----------------------------------------------------------------------
Ati retinut? CorneliunSSon "se da "..cu laptop ASUS..(sic)..nu ca noi amarastenii..Cu morisca HP..ca mine sau mai rau..cu risnite din alea cu unitati centrale si ecran ...
Care mai este nr de cont ..ala cu milogeala publica caci m-am hotarat sa bag si eu un ..cent - musai gaurit !!...hi..hi..hi...!

gheo spunea...

In anul parlamentarelor in care cuplul Basescu - Boc castigau alegerile, profesorii, oameni, nu stiu cat de "inteligenti - le cer scuze daca vor interpreta gresit" dar sigur cu pregatire superioara, primeau promisiunea majorarii salariului cu 50 %, care a avut efect doar pana la probabil "uscarea cernelei pe diplomele de parlamentari". A invatat cineva ceva din lectia aceasta - si inainte si dupa au mai fost multe alte lectii asemanatoare sau si mai si ..., nu cred, altfel, "timpul tocat" pentru dezbaterile aprinse pe tema pensiilor militare sau altele, ar fi folosuit acum pentru lucruri mult mai utile. Uite asa, politicienii au timp sa-si aranjeze propriile interese in timp ce le da "alegatorilor ocupatii din ce in ce mai incinse", prostul care nu-si invata lectia o data, va primi din nou alta lectie pe masura.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, avand media de absolvire a Scolii Basarab Întai peste 9, aveam dreptul la absolvire sa aleg o functie de comanda, si am ales la Sc soferi ca Cdt, Plt, avand la dosar si in actele personale acea numire cu ozu si stampilata pentru UM 02269 Braila, fiind numit imediat ce m-am prezentat la Unitate, aceste functii pentru subofiteri acordandu-se doar la plutonul 4 al fiecarei companii si numai absolventilor cu media peste 9.00, stand in functie apriape 5 ani, cand am facut raport sa fiu transferat la Artilerie pe o piesa APR pe sasiu de Dac 665 T 120 mm, mai ales ca am fost artilerit obuzerist ca militar in termen la Scoala de gradati Bacau, la 1267 Artilerie si Rachete Braila ducandu-ma deci ca servant si conducator Auto, cum este in statul de plata, o functie la fel de bine platita ca si Cdt Plt. La Scoala de Soferi, toti instructorii auto imi erau suboronati, chiar daca erau cu gradele mai mari, asa fiind acolo, avand instructori si civili, dar si militari in termen formati si pregatiti de mine, la clasa mea, cei mai buni. Deci am fost numit cu acte, si din fericire am acea numire stampilata de Col Padurescu Mircea, Cdt UM, si, daca nu ma insel, de Gen. Maior Liviu Ciubancan Cdt Div.67 Mec. Braila, obligati sa emita asemenea document pentru ca alesesem functia asta la absolvirea Scolii Militare, de pe acel Tabel in care erau insiruite toate functiile si le alegeai in functie de marimea mediei de absolvire, pana la ultima medie de 6, cai media 5 era de corijenta-repetentie, eu avand 9,66, deci printre primii avand prioritate sa aleg. Trebuie sa fiu crezut sincer ca altceva la modul birocratic nu stiu, insa stiu doar ca in cele 6 luni alese a fost pe perioada de sofer servant pe APR. Functia Cdt Plt la Sc Soferi si la mina apare peste tot in fisele mele de vechime, dar actul ala ce-l am acasa il pastrez, fiind o Adeverinta a functie, nu stiu de ce emisa si la ce mi-a trebuit sau mi-au dat-o. Fiind o functie aleasa la absolvirea Scolii, iar la prezentare la UM avand numirea in mana in plic sigilat de la Cdt Scolii, sa-l predau noului Cdt la care fusesem repartizat, banuiesc ca s-a trecut automat in OZU, atfel nu era trecut in toate fisele de calcul. Aici este interesant de vazut cu prevederea ca doar la plutonul 4 al fiecarei Companii era prevazut Cdt Plt subofiter, si cat am fost numit aveam cu mult mai multi bani la solda ca toti subofiterii din UM de acelasi grad, invidia acestora pe mine fiind evidenta, mai ales ca aveam functia mai mare ca la toti subofiterii, fiind Batalion cu 3 Companii. Nu stiu ce sa zic si vad ca la mine in fisiere revizorii au bifat multe controale, ba au facut si corectii uneori. Naiba stie...
@ Cezarica, daca ai fi bun ca mine la scris ai avea si tu un ASSUS! Ha, ha! Il am cadou de la un General al Armatei romane, care ma pretuieste ca stiu sa scriu! Sincer nu l-am cerut, cum ti se nazare, pur si simplu credea ca se redeschide ziarul la care scriam, fiind intr-o pauza atunci din cauza ca eu nu mai puteam scrie ca o ingrijeam pe Ana, eu avand rubrici permanente in serial, Primaria se prezinta, Pamflet, Opinii, Amintiri cat si editoriale si prezentarea sedintelor de la Primarie, si daca eu nu m-am mai dus si n-a fost cine sa ma inlocuiasca ziarul s-a stins si redactorii s-au imprasiat la alte ziare sau prin lumea larga...

Burebista spunea...

Domnule savant... Greșelile asa zis gramaticale sunt din cauza ca uneori telefonul corectează cuvintele asa cum crede programul ca este bine... Îmi cer scuze ca nu corectez întotdeauna postările dar ceea ce am vrut sa spun s a înțeles...
Cat despre faza cu milițianul.. Eu nu am fost niciodată milițian însă tu mai mult ca sigur că ai fost și comunist și apv ist...

Huhu Rezea spunea...

Pompiliu
Corectorul telefonului bagă greșeli gramaticale doar dacă anterior ai tastat asemenea greșeli.
Am observat că în ultimele zile ai comis mai puține greșeli... și este bine.
Nu trebuie să ne supărăm dacă suntem corectați.

Iulian Mareș spunea...

Ce arhitectura are procesorul? Câte nuclee? Este Intel I-3, 5 sau 7? Placa grafică dedicată sau integrată? Taste luminate, carcasă din Al sau plastic?

Iulian Mareș spunea...

Ai scris că Sadoveanu!
Simplu: ai ales luni cu salarizare cf funcției de Cdt Pl., încadrat și plătit că atare? Asta era funcția cea mai mare pe atunci!

Lenovi spunea...

O întrebare, ca am un diferend cu un fost coleg. La art. 28, sporurile si stimulentele care sunt propuse a fi excluse prin literele o1-o4, se introduc acum in baza de calcul? Ca eu zic ca se introduc, altfel nu trebuiau propuse pentru excludere. Mulțumesc!

Leon spunea...

Da, cei care ies la pensie in prezent, si au beneficiat de aceste sporuri in ultimele luni, isi majoreaza baza de calcul cu aceste venituri !
Aceasta completare la Art.28, poate fi un motiv pentru grabirea finalizarii proiectului PL x nr.199/2020..!

Iulian Mareș spunea...

Și cei care au ieșit mai demult și le-au avut?
Umblă CSP prin dosare? Ăsta are, ăsta n-are, asta e câștigătoare?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
dă refreche pe titlul blogului că ai rămas blocat pe acest topic de 24 ore:):)

spiritul lui Haret spunea...

In R.Mc. exista o companie transport iar functia de cdt.pl. erau de subofiter.In rest de acord cu Mares.

Iulian Mareș spunea...

Stalio,
calm, ceea ce am scris eu nu are legatura cu serviciul cazarmare! Repet: Pentru instructie, in situatii speciale si un subofiter poate fi numit prin OZU Cdt. Pl "instructie", fara a fi platit pe functia de CDt. Pl.!

Iulian Mareș spunea...

Am dat, dar nu-mi place ceea ce am citit/aflat!

Viorel spunea...

Domnule Ministru al Apărării Naționale Nicolae Ciucă, citiți cu atenție cele de mai jos, prezentațivă în fața subordonaților din cadrul ministerului (poate o convocați și pe doamna Col.dr.ec. Andrițoiu) și prezentați cu glas tare de adevărat general al Armatei României cele spuse de domnul Eugen Cristescu șeful S.S.I. sau cel puțin învățați și comportați-vă ca atare: Din Memoriul de activitate al lt. col. Traian Borcescu, şeful Secţiei a II-a Contrainformaţii din cadrul Serviciului Special de Informaţii (S.S.I.), director general-interimar al S.S.I. (23-26 august 1944).
„V-am convocat pentru ultima dată a colaborărei noastre. Situaţia războiului (în cadrul M.Ap.N. este tragică spuneți dumneavoastră) este tragică şi trebuie să ieşim din război. Probabil că alte echipe vor lua locul (ar fi cazul ca / conducerea D.G.F.C., D.J. și C.P.S. să cam plece spunem noi) - mai ales în locul acelora ce aţi lucrat cu nemţii. Eu îmi asum toată răspunderea (dumneavoastră vă ascundeți de toată răspunderea) pentru tot ce s-a făcut de acest serviciu. D-voastră aţi fost simpli executanţi (avari după grade, funcții și prestigiu, spunem noi) - fără să ştiţi cauzele care au generat anumite măsuri. Îmi dau demisia (chiar vă rugăm să v-o dați și să ne lăsați în pace, oricum mult nu mai aveți până la alegeri, poate atunci intră cei care au atribuții și execută controale cu măsuri penale de la mare la mic) pe care o las pentru a fi înmânată celor ce vor lua conducerea ţărei. La ultimul control al Curţii de Conturi (nu am auzit bine, ce s-a întâmplat la ultimul control al Curții de Conturi ? S-a mușamalizat ?) am fost apreciat ca unul din cei mai corecţi mânuitori de fonduri”. Vedeți domnule ministru, exact realitatea zilelor noastre dar invers. Ei luptau pentru dreptate și adevăr, își asumau responsabilitatea faptelor, cei de astăzi (gen dumneavoastră și slugarnicii) nu faceți nimic, vă bateți joc de noi și luați salariu de pomană.


Viorel spunea...

Mă repet pentru domnii Iulian Mareș, spiritual lui Haret și Stalio de la Bosanci.
„STALIO nu bate câmpii. În anul 1983 când am terminat Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri „Gheorghe Lazăr” Sibiu am fost repartizat ca Șef depozit echipament la R. 301 Mc. „Petru Rareș” Galați, singurul loc din Armata a II-a. Unde crezi că eram încadrați toți șefii de depozite conform statului de organizare (echipament, alimente, C.L., geniu, chimic, armament și muniții, etc.). Știi ? Nu. (scriu cu litere mari ca să vezi). La PLUTONUL APROVIZIONARE ȘI TRANSPORT, pluton condus (funcție conform statului) de Plt.maj. Tiron Ionel, adică un fel de Cornelius Flavius Ifrim la acea vreme, pluton ce se afla în structura Companiei de Aprovizionare și Transport, funcție de Cpt”.