Un produs Blogger.

miercuri, iulie 08, 2020

Medicina din România stă cel mai prost în Europa de Est în tratarea bolii de Covid 19

7 comments

Indicatorul care continuă să situeze România în fruntea țărilor din Europa de Est este cel al  numărului morților de Covid raportat la milionul de locuitori, indicator care nu este influențat nici de numărul testelor și nici de numărul infectaților, ci doar de condițiile de internare și tratament din unitățile spitalicești.
Se înmulțesc situațiile în care se semnalează comportamentul inuman din spitale. În unele spitale bolnavii sunt tratați ca niște ciumați, fiind ținuți sub cheie, în încăperi îzolate.
Nici tratamentele aplicate nu au rezultatele pozitive din unitățile spitalicești  din țările vecine.
In loc să-și vadă de meseria lor, căci boala nu are culoare politică, unii medici s-au aventurat în disputele politice și juridice ale stăpânirii pandemiei.
Eu greu pentru unii să înțeleagă că nici pandemia nu poate conduce la îngrădirea abuzivă a drepturilor cetâțeanului.
Iată clasamentul de astăzi în funcție de numărul de morți/covid la milionul de locuitori, preluat de pe
https://www.worldometers.info/coronavirus

Moldova  pe locul 28 în lume cu 148 morți/milionul de locuitori
România - pe locul 36 în lume cu 94 morți/milionul de locuitori

Rusia -      pe locul 42 în lume cu 74 morți/milionul de locuitori
Bosnia -    pe locul 46 în lume cu  63 morți/milionul de locuitori
Turcia -     pe locul 47 în lume cu  62/morți/milionul de locuitori
Ungaria-    pe locul 48 în lume cu 61 morți/milionul de locuitori
Slovenia -  pe locul 56 în lume cu 53 morți/milionul de locuitori
Estonia-     pe locul 57 în lume cu 52 morți/milionul de locuitori
Belarus -    pe locul 60 în lume cu 47 morți/milionul de locuitori
Polonia-     pe locul 63 în lume cu 41 morți/milionul de locuitori
Serbia -      pe locul 64 în lume cu 38 morți/milionul de locuitori
Israel-         pe locul 65 în lume cu 34 morți/milionul de locuitori
Bulgaria-    pe locul 66 în lume cu 34 morți/milionul de locuitori
Cehia -        pe locul 74 în lume cu 33 morți/milionul de locuitori
Ukraina -     pe locul 78 în lume cu 30 morți/milionul de locuitori
Albania-      pe locul 80 în lume cu 29 morți/milionul de locuitori
Croația -      pe locul 83 în lume cu 28 morți/milionul de locuitori
Muntenegru-pe locul 86 în lume cu 27 morți/milionul de locuitori
Grecia-         pe locul 96 în lume cu 19 morți/milionul de locuitori
Slovacia -     pe locu1 35 în lume cu  5  morți/milionul de locuitori

7 comentarii:

Niky spunea...

Păcat ca avem asa slabe performante in aproape toate domeniile,inclusiv cel medical! Dar cred ca asta se întâmplă din cauza din cauza lipsei de conștiința civică si corupției! Doamne ferește de internări prin spitalele din țara,ca nu stii ce te așteaptă,daca nu ai relații/cunoștințe pe acolo.

mega2005 spunea...

Nu cred in aceste cifre. Apar in media din ce in ce mai mult smecheriile care se fac in spitale cu asa zisii morti de covid cand in realitate au murit de altceva. De ce ? Pentru banii care intra in spital....

Huhu Rezea spunea...

Dacă sistemul medical acceptă acest dezonorant loc în clasamentul pe națiuni după numărul morților la milionul de locuitori, să continue măsluirea datelor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Datorita multor mistificari si secretizari pe motive electorale doar intr-o viitoare guvernare o sa aflam. PNL a bagat Legea referitoare la masurile in pandemii, cu care s-au facut de toata rusinea, avand niste articole pur stalinist bolsevice, pe care le-a exclus PSDC... Cu ocazia asta, anunt ca PNL are in sondaje 32% iar PSD 28%, avem ocazia sa aflam de la PSD in toamna, dupa castigarea alegerilor parlamentare ce s-a intamplat de fapt, ca PNL nu va rezista cu 32%, fara sa coboare la 12%! Pe latura militara, Augustin Zegrean a spus clar ca nu este corecta impozitarea pensiilor militarilor, iar guvernantii cauta solutii sa scoata militarii de la aceste impozitari, datorita istoricului mondial al acestei categorii, unde nu sunt impozitati, cat si ale altor particularitati. Mentionez azi si acum ca Ministrul Apararii nu s-a tinut de cuvant, unde promitea la inceputul anului, printr-un Plan de masuri, la punctul 1, ca se va emite PANA LA 1 IULIE un Proiect de oug pentru actualizarea pensiilor miltare, si il intreb pe domnia sa: ARE, SAU NU ARE, ONOARE MILITARA, CARE SA ATESTE GRADUL DE GERERAL AL ARMATEI ROMANE? Azi suntem in 09 iulie, D.le General!

raul spunea...

https://www.stiripesurse.ro/uimitor-salariile-colosale-pe-care-le-au-angajatii-si-sefii-politiei-locale-din-bucuresti_1483499.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Chiar acum s-a votat Legea cu masurile in pandeme, in care s-a legiferat, atentie, confiscarea bunurilor si distrugerea lor, apartinand infectatilor, fara sa se dea legal socoteala nimanui! Culmea: Toate partidele au votat crima! Acum e mare scandal in mass media, fiind condamnate si puse la zid toate partidele, iar in Bucuresti se scandeaza ca se vrea o clasa politica noua, alta ca cele de pana acum! Ce o sa fie, numai Dumnezeu stie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Atentie mare la manipularea guvernamentala: Cineva a postat pe fb un lucru extraordinar: Cei gasiti la testari ca pozitivi au avut inspiratia sa se testeze in privat si in alte localitati, decat cele cu domiciliul, si, surpriza: au iesit negativi, chiar la repetitie! Manipulari si abuzuri liberale, marca Iohannis-Orban SA NE TINA CU BOTNITE SI IN LESE!