Un produs Blogger.

luni, iulie 13, 2020

Pe 14 iulie CCR judecă obiecțiile de neconstituționalitate ale legii taxării părții necontributive a pensiilor de serviciu mai mari de 7000 lei

19 comments

Se amână dezbaterea excepției pentru luna septembrie
Din Comunicatul CCR, 14 iulie 2020
– Obiecțiile de neconstituționalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, obiecție formulată de Avocatul Poporului şi de Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Constituțională a decis amânarea dezbaterilor pentru data de 30 septembrie 2020.



Potrivit legii, pensiile militare de serviciu sunt calculate în întregime necontributiv.
Dacă pensia netă militara este cel mult de 7000 lei, ea  este netaxabilă.
Dacă pensia netă militară este de 7001 lei, ea  este  taxabilă cu 10% pentru cuantumul cuprins între 2001-7000 lei și cu 85% pentru ce depășește 7001 lei.
In baza deciziilor anterioare ale CCR, potrivit cărora drept căștigat și intangibil este doar partea contributivă a pensiilor și indemnizațiilor de serviciu, având în vedere că legea taxării vizează doar partea necontributivă a pensiilor de toate felurile, este de așteptat ca instanța de contencios constituțional să admită că legea este constituțională  dacă procentul de taxare nu este împovărător și dacă această taxare este limitată în timp. Ambele condiționări pot fi îndreptate în Parlament.
Declararea  ca neconstituțională a întregii legi ar fi posibilă, dar ar compromite definitiv Curtea Constituțională în fața opiniei publice. 


Şedinţa de plen din 14 iulie 2020


8. Dosar nr.758A/2020 - Obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru                                 completarea Legii nr.227/2015 privind Codul                                      fiscal, obiecție formulată de Avocatul Poporului


9. Dosar nr.759A/2020 - Obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru                                 modificarea și completarea Legii nr.227/2015                                     privind Codul fiscal, obiecție formulată de Înalta                              Curte de  Casație și Justiție

19 comentarii:

Leon spunea...

Posibil ca in sedinta de maine, CCR sa aiba obiectiune numai asupra procentului de 85% care este exagerat si sa recomande un procent de maxim 50%..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si CCR este un fel de Curte de Apel cu păpușari de țonțoroi si caricaturiști, dispusi la tranteala din ordinul atarnatorului in ștreang! Azi am primit de la un prieten confirmarea ca toate curtile boieresti de apel din Romanistan au primit ordine de tranteala a tuturor proceselor militarilor si politistilor, asa ca doar ne aeram prin vanturare si noi pe acolo sa cunoastem lumea buna si mecle de juristi afumati de beutura! N-am vazut in viata mea un jurist MApN odihnit regulamentar si lucid! Oare cati dintre ei nu mai apuca pensia din cauza cirozelor etilice? Dumnezeu sa le dea dupa inima si fapte! Ce rau sunt cu ei, si o sa ma mai fac! Madam Andritoiu, ca sa stim si noi, mai aprindeti felinarul rosu, ma rog, semaforul, cand va mai pleaca unul cate unul cu talpile tampoane dupa tata mare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, daca eram sanatos nici primul proces nu ma mai apucam in tara, ci aveam sa ma duc orice peste granite sa prestez cu carca, numai sa scap de Romania si criminalii MApN si Casei de Pensii!

monteoru spunea...

Catalin daca pleci din tara crezi ca ei plang?Avem aceeasi vina ca si ei.Vina noastra consta ca ne complacem in aceasta situatie.Suntem precum cei carora durerea le cauzeaza placere.Gandeste-te ce s-ar intampla daca 170000 de pensionari militari insotiti de activii din aparare,ordine publica si siguranta ar merge in fata guvernului,Parlamentului si sediile partidelor parlamentare?Din pacate ne place sa se pise pe noi.

Leo spunea...

Când e vorba de ei, sunt foarte pregmatici. Dar când e vorba de OUG 59, se fac că au uitat. Sunt pe acolo niște dosare beton care dacă vor ajunge la CEDO în caz de respingere le va arăta chipul mârșav de judecători comuniști

CEZAR spunea...

Astia PROCESOMANII- sunteti cel putin penibili !
Nu ati luptat pentru modificarea unor legi proaste ..ati tocit scarile tribunalelor sa va dea voua , doar voua...un 0,5..1..2 %..scos cu forcepsul - dupa mintea voastra !
Si voi ati adus un mare prejudiciu imaginei de rezervist...niste procesomani...!!!

CEZAR spunea...

N.B.
A mai fost cate unul care pe motiv de amanta..sotie sau neamuri prin nustiu ce Curte..a obtinut o cvasihotarire favorabila..dar nu definitiva..!!
Acum beliti ochi umezi ..cind vedeti ca toate ajung la gunoi !
Armata ..altfel actioneaza daca nu ati aflat !
E drept ca marea majoritate sunt ..functionari publici si cate un IFRIM C.
Obisnuiti ai matraplazicurilor...etc..etc..!

CEZAR spunea...

De ce nu ai spalat putina pina acum ??
Ai crezut ca mai scoti ceva malai ..ca esti jmecher...functionarule public..adica militianule !

Iulian Mareș spunea...

Uite că nu au stat degeaba...

https://www.capital.ro/aceste-pensii-vor-fi-taiate-in-carne-vie-legea-care-trimite-o-unda-de-soc-la-nivel-international.html

CEZAR spunea...

Saratura de Monteoru ,
Se vede ca nu ai mai scos capul de dupa cazanul cu rachie...borhot !
Activii NU AU PENTRU CE SA IASA ! Au fost aranjati de catre MaCiuca...cu venituri babane ..inclusiv pensionarii mai noi !
Uite acum se voteaza daca nu s-a votat deja ..1000 de lei plus la pensie pentru cei care au dus frontul cu talibanii..etc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, esti penibil rau de tot! Dreptatea o cauti in instante, ca de aia exista si judecatorii au salarii porcesti, ca sa indrepte injusteti, daca n-ar fi slugi politice intr=o tara mafiotizata, cum ar fi normal intr-un stat de drepta sa se faca dreptate, ca apoi institutiile de forta, pe baza hotararilor instantelor, sa propuna politicului indreptarea inechitatilor si nedreptatilor, nu noi, beneficiarii sa umblam cu miloaga la politic sa modifice sau sa elaboreze legi. Procesomanii s-au nascut pe baza mafiotizarii Ministeruli Apararii Nationale, lacomiei grofilor cu epoleti si politicienilor care au intervenit cu oug-uri in legile consacrate si votate in Parlament. N-avem nici o vina ca suntem curajosi si luptam pentru drepturile paradite, cand altii dorm si astapta de la noi rezultate ca sa beneficieze si ei! Daca faceau cereri si plangeri toti la CCR, cu zecile de mii, ca si ceilalti 52 reusiti cu procesele acolo, azi deja nu mai aveam probleme, si poate s-o afirme @Leonard, unul din eroii de pe baricade!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, cum zicea @Tehnocrat, azi fiind marti si niscaiva ceasuri rele, unul cu lanț de tinichea a nimerit si la barneața lui Gibon Poanta, care a pierdut procesul la CCCR pe Doctorat, ramanand plagiator! Intrebare: acesti plagiatori vor returna sumele incasate de-a lungul timpului ilegal? Nu sunt putini respectivii, si sunt curios daca au returnat banii incasati pe plagiaturile rusinii.

Leon spunea...

Votul este in desfasurare, dar cred ca se aproba acest amendament la PL x nr.264/2019:
Art. 12 - (1) Personalul participant care a dobândit calitatea de
«Veteran din teatrele de operații » și care nu este invalid, rănit ori
nu a dobândit afecțiuni fizice și/sau psihice în urma participării la
acțiuni militare, misiuni și operații, beneficiază de următoarele
drepturi:
a) dreptul de a purta uniforma militară, după trecerea în rezervă sau
în retragere;
b) o sumă forfetară lunară, neimpozabilă, în procent de 25% din
salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, pentru
personalul în activitate;
c) o indemnizație lunară, neimpozabilă, în valoare de 1000 de lei,
după trecerea în rezervă sau retragere;

Dancapitandeplai spunea...

Domnule, esti penibil rau de tot. Ce vrei, cu cine te certi? Matale esti ala cu capra vecinului! Ori iti indrepti furia catre cei care se fac vinovati de mizeria legislativa in care ne-au aruncat ori sa-mi fie cu pardon dar mai bine taci!

Leo spunea...

Se păare că ești un sugător de clanțe cu capul mare și minte puțină din moment ce tu ai înțeles că mă cert cu cineva. Vezi-ți de comentariile tale și încercă să scrii ceva original dacă te duce mintea.

Lenovi spunea...

30 septembrie e bine?

Fsafety spunea...

Curtea Constitutionala a amanat pana pe 30 septembrie o decizie in privinta impozitarii cu 85% a pensiilor speciale
https://m.ziare.com/pensii-speciale/impozitarea-pensiilor-speciale-in-dezbatere-la-curtea-constitutionala-ccr-a-fost-sesizata-de-avocatul-poporului-si-inalta-curte-1619558

https://www-stiripesurse-ro.cdn.ampproject.org/v/s/www.stiripesurse.ro/amp.php?amp_js_v=a3&amp_gsa=1&article_id=1485182&usqp=mq331AQIKAGwASDYAQE%3D#aoh=15947280387162&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=De%20pe%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.stiripesurse.ro%2Fccr-a-amanat-verdictul-pe-impozitarea-pensiilor-speciale_1485182.html

Leon spunea...

Juratii CCR, n-au dorit sa plece in Vacanta de vara, cu pensiile injumatatite..!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/a-zegrean-dupa-ce-ccr-a-amanat-decizia-privind-impozitarea-pensiilor-speciale-asta-e-garantia-ca-judecatorul-are-independenta-fata-de-cel-care-l-a-numit_1485480.html