Un produs Blogger.

luni, iulie 27, 2020

România are Parlament de formă. Ce a trecut de Senat și ce a iesit din Camera Deputaților ! Intențiile de înlăturare a inechităților din legea pensiilor militare, compromise.

217 comments
UPDATE
Felicitări membrilor din Comisia de apărare din Camera Deputaților, nu și domnului Mocioalcă, care s-au razvrătit împotriva funcționărimii din MApN și MAI, rușinos sprijinită de SCMD și Sindicatul lui Coarnă.
Nu au acceptat ca peste noapte un proiect de lege, care purta girul Senatului și al unor propuneri de amendamente decente, să fie complet golit de conținut de cei care au uneltit anterior, prin OUG nr. 57/2017, eliminarea actualizării pensiilor militare și au aplicat greșit legea pensiilor pentru militari în privința actualizării din anul 2017 și eliminarea sporului OMM după sept 2017.

*               *
*
Raportul preliminar, întocmit de Comisia de muncă și respins de Comisia de apărare, îl puteți citi AICI.

*                  *
                   *                    

Nici nu mai consum spațiu cu mizeria de Raport întocmit de Comisia de Muncă a Camerei Deputaților la PLx 199/2020, proiect intitulat de inițiator... de inlâturare a inechităților din legea pensiilor militare.
Forma preliminară a Raportului arată că nu a mai rămas nimic din propunerile inițiatorului, mascăricii de deputați preluând pe nemestecate toate propunerile sefimii din MApN și MAI.
Măsurile temporare de inlăturarea a inechităților, care ar fi trebuit luate anul acesta, anterior reluarii procedurii de actualizare a pensiilor militare, conform proiectului de lege și primelor propuneri ale MApN, au fost inlăturate de domnul Solomon, la ordinul gulerelor albe.
Practic, se propune înlăturarea inechităților...tocmai peste 3 ani!
Cine vrea să vadă "munca de sisif" a Comisiei de muncă din Camera Deputaților, pentru copierea propunerilor MApN și MAI, poate să citeasscă documentul publicat săptămâna trecută de sindicaliștii lui Coarnă AICI . Nu au ratat niciun cuvânt din ordinele MApN și MAI, scrise cu albastru!
Ba... au făcut un lucru în plus. Au reunit toate felurile de actualizări din propunerile dezlânate ale guleraților într-un singur articol, cel de la 59 indice 1.
Personajul politic care și-a pierdut complet credibilitatea în fața oștirii rezerviste este ministrul Apărării, generalul lui Iohannis, Ciucă.
Așa cum au propus un cuantum minim al pensiei militare individuale, de ce nu propun gulerații și un cuantum maxim al pensiei militare  pentru fiecare funcție corespunzătoare gradului?
Le este teamă că micșorează drepturile unor  superprofitori de pensii militare si pe cele cuvenite lor în calitate de viitori pensionari militari?

217 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 217 din 217
raul spunea...

Gelule ,e ideal ce scrii tu! Poarte putini din cei pensionati pana prin 2005 au gradatii la maxim ,unii -marea majoritate nu au avut functii de comanda-iar disponibilizatii nici ani vechime pana la 25!Deci e ideal ce prezinti ,pt ca parctic se vor injumatati sumele si se vor apropia de ce are fiecare!Au avut grija baietii! NU LE MAI DA SPERANTE DEGEABA LA OAMENI !In varianta propusa tot peste trei ani se va castiga ceva ,cand vor intra si sporurile!CEA MAI BUNA SI DE APLICAT IMEDIAT SI IN CARE VOM CASTIGA TOTI,ESTE PROPUNEREA LUI HUHU CU MODIFICAREA ART 60!Restul e frectie la un picior de lemn!

BONIFATIE spunea...


Corect, d-le Kostas!
Adică s-ar face abstracție de sporul de covid, sporul de covrig etc.
S-ar reveni, în linii generale la dispozițiile din legile abrogate, adică la prevederile din Legea nr.164/2001, identice cu cele din Legea nr.179/2004 pentru polițiști:
„ART. 21
(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este solda lunară bruta avută în ultima luna de activitate, care include solda de grad corespunzătoare la data trecerii în rezerva.” și
din Legea nr.138/1999: „ART. 3 - Cadrele militare în activitate şi militarii angajaţi pe baza de contract au dreptul la o solda lunară, compusă din: solda de funcţie, solda de grad, solda de merit, indemnizaţia de comanda, gradaţii şi indemnizaţia de dispozitiv.”
... Dar se poate și ceva mai bine pentru toți, cum spunea d-l Leon, citîndu-l pe d-l Admin.

Trofin spunea...

D-le Olescu , mulți citesc , mulți vorbesc dar nu toți aceștia înțeleg ceea ce citesc sau ceea ce vorbesc. Se pare că , prin reprezentanții pe care îi avem fără vrerea noastră , am picat iarăși în ridicol în fața politicienilor dând cu piciorul unor măsuri benefice pe termen scurt. Exemplul pe care l-ați prezentat este semnificativ.

Trofin spunea...

Corect !

kostas spunea...

Stiu ca este provizoriu, eu vorbeam de recalculare, ca alta salutie nu exista pentru a se elimina inechitatile in functie de anul iesirii la pensie pentru cei cu acelasi grad si care care au avut aceeasi functie. Astfel vor fi mereu inechitati. Cu ce a gresit un colonel iesit la pensie acum 20 ani, care nu a vut sporurile unui colonel de astazi care s-a umplut de sporuri si si-a tras si Oscar, ocupand aceeasi functie la iesirea la pensie? A fost un exemplu. Si cu ce greseste unul de azi fata de unul dde peste cativa ani, cand poate vor fi inventate alte sporuri?

Huhu Rezea spunea...

Olescu
Nu amesteca indicii de corecție ai lui Les cu cuantumul de referință al lui Ciucă și nici cu cuantumul minim net propus de subordonții care l-au făcut Ciuca bătăilor pe ministrul apărarii.
Cuantumul minim net este nesatisfăcător până la aplicarea actualizării pentru pensionarii care au rămas în plată cu cuantumul pe contributivitate. Adică ...68%.
Maioru tău din exemplu ar avea cuantumul în plată de 3000 lei doar dacă a plecat înainte de vreme din armată.

Xman spunea...

Poate te inseli...Dogaru a gresit sau greseste daca in loc de 65% a cerut 85%?Dogaru a gresit sau greseste ca a cerut marirea bazei de calcul cu 15%?Dogaru a gresit sau greseste ca mai da o sansa de a alege perioada de referinta, celor care fara a avea acces la date au ales o perioada de referinta mai putin propice lor?Dogaru a gresit sau greseste ca vrea sa scoata pensia suplimentara din baza de calcul?
Unde mi se pare mie ca a gresit Dogaru e ca a uitat sa specifice la minusurile de la art.28 si oskarul,adica sporurile nepermanente sa nu fie luate in calcul la stabilirea pensiilor,orele suplimentare,delaborarii munitie etc.si sa fie luate in calcul doar functia,gradul,vechimea,comanda.Prerogativele constitutionale sa fie calculate la toata solda,dar aici trebuie amendata legea 153...

kostas spunea...

Nu spun ca cuantumul minim brut nu este bun pentru cei cu pensii foarte mici, dar riscam sa ramanem cu el ani buni de-acum incolo. De aceea, recalculrea ar trebui sa inceapa pe 01.01.2021, sa tina 1 an de zile, iar pe 01.01.2022 sa intre si pensionarii militari recalculati la cuantumurile prevazute in L 153.E atat de simplu, insa nu se vrea.

Iulian Mareș spunea...

Inclusiv tăierea primelor trimestriale tot de pe timpul lui Oprea....

monteoru spunea...

Din kak..nu poti face bici si sa si pocneasca.Alegeti voi cine e kak..."Calitati" precum trancaneala ,indolenta,lipsa de asumare etc.vor rezolva problema pensiilor militare la calendele grecesti.Ghiciti dece nici unul din cei posibili nu-si asuma responsabilitati?

raul spunea...

Huhu ii dadusem un raspuns si eu lui Olescu si implicit si celorlalti ,in care iti aprobam propunerea!Daca nici cand te laud ,nu ,atunci cand?😀😀

monteoru spunea...

P.S.Lipsa de reactie permite decidentilor sa se pise pe pensionarii militari.

Calinmihaib12 spunea...

...este de bun simț COMUN...că "adausurile"= P.S.,.APOI..OMM-ul,.. prevăzute de diferite legi ..la pensie..se fac la CUANTUMUL BRUT (..la CUANTUMUL pensiei "stabilite"),..(dacă nu se prevede..altfel..!);
=Ce s-a întâmplat cu pensiile noastre..IN URMA MODUFICĂRII AIUREA a ..diferitelor articole din legea 223..,mai ales..: art. 28,29,30,59,60,108,..ș.a. ..! = E REZULTATUL EFORTULUI AUTORITATULOR...române..de .."A REUȘI..SĂ..PLAFONEZE..pensiile MILITARIILOR = "VECHI"..= PENSIONAȚI...in baza legilor ANTERIOARE..lg.223..!(=..așa cum.."ÎNSĂȘI".. LOV..=..a declamat...PUBLIC..=..la TV-uri..!!,după ce a "plecat".. din funcție..!).
Cât..privește "eventuala"..PREZENȚĂ a "domnilor" sindicaliști in parlament, în ROMANIA nu e NIMIC SURPRINZATOR..!,după ANTECEDENTELE..șefilor.."sindicalisti".."CIVILI"...!

Calinmihaib12 spunea...

..pensia mea= netă= de funcție = de lt.col. MEDIC(grad=col.) = e sub 5.000 de lei(..intre 4.000 și 5.000 de lei..!)

Calinmihaib12 spunea...

..pensia mea= netă= de funcție = de lt.col. MEDIC(grad=col.) = e sub 5.000 de lei(..intre 4.000 și 5.000 de lei..!)P.S.=..si pensia brută = e sub .5.000 de lei..!P.S.=..si pensia brută = e sub .5.000 de lei..!

Calinmihaib12 spunea...

...este de bun simț COMUN...că "adausurile"= P.S.,.APOI..OMM-ul,.. prevăzute de diferite legi ..la pensie..se fac la CUANTUMUL BRUT (..la CUANTUMUL pensiei "stabilite"..!),..(dacă nu se prevede..altfel..!);
=Ce s-a întâmplat cu pensiile noastre..IN URMA MODUFICĂRII AIUREA a ..diferitelor articole din legea 223..,mai ales..: art. 28,29,30,59,60,108,..ș.a. ..! = E REZULTATUL EFORTULUI AUTORITĂȚILOR..române..de .."A REUȘI..SĂ..PLAFONEZE"...pensiile MILITARIILOR = "VECHI"..= PENSIONAȚI...in baza legilor ANTERIOARE..lg.223..!(=..așa cum.."ÎNSĂȘI".. LOV..=..a declamat...PUBLIC..=..la TV-uri..!!,după ce a "plecat".. din funcție..!).
Cât..privește "eventuala"..PREZENȚĂ a "domnilor" sindicaliști miliari în parlament, în ROMANIA nu e NIMIC SURPRINZATOR..!,după ANTECEDENTELE..șefilor.."sindicalisti".."CIVILI"...!

daniel sandu spunea...

SPECTRUL oLGUTEI pare să reapară in propusa nouă conducere a PSD... Dl. Ciolacu cred ca e constient și isi asumă "felicitarile" rezervistilor nostri si probabil pierderile indirecte de voturi. E valabil si pentru "asocierile" de imagine ale celorlalti prieteni apropiati ai pensionarilor militari gen dl. Fifor, Tutuianu, Basescu, Ciuca si altii..

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 217 din 217   Mai noi› Cele mai noi»