Un produs Blogger.

luni, august 03, 2020

Cei condamnați pentru infracțiuni contra umanității rămân fără pensii militare, propun liberalii

44 comments

Ordinea de zi pentru şedinţele Camerei Deputaţilor din perioada 1 - 19 august 2020

29.Pl-x 522/2019Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de stat (PL-x 522/2019) - lege organică - Adoptat de Senat în condiţiile art.75 alin.(2) teza a III-a din Constituţia României, republicată
Raport comun- Comisia pentru muncă şi Comisia pentru apărare
Cameră decizională
Se dezbate sub rezerva primirii raportului comun

Forma propusă de liberalul Florin Roman, aprobată tacit de Senat.
Are avize negative din partea Comisiei juridice și a Comisiei pentru drepturile omului.

44 de comentarii:

Leon spunea...

O propunere care spera sa aduca ceva voturi PNL !
Cititi si Expunerea de motive, si va lamuriti de neseriozitatea proiectului..!

spiritul lui Haret spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Mult mai interesant este PL x nr.661/2019, care dupa o retrimitere la Senat( L 548/2019 ), va ajunge curand la promulgare:
,,Art. II. – După alineatul (3) al articolului 29 din Legea
nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat,publicată în Monitorul
Oficial al României, Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015, cu modificările
şi completările ulterioare, se introduce un nou alineat, alin. (4), cu
următorul cuprins:
„(4) Nu beneficiază de pensia de serviciu militarii, poliţiştii şi
funcţionarii publici cu statut special care au fost condamnaţi definitiv pentru
comiterea unei infracţiuni de corupţie dintre cele prevăzute la art. 289 – 291
din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările
ulterioare, dacă infracţiunea a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana
beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu,,.

ifrim spunea...

Este clar ca bună ziua.Mi-l umflă pe Caesar!

CEZAR spunea...

Ifrima,,,
Iti repartizeaza tie sarcina...la caval !!

Periamu lucica spunea...

O să le vina randul adtora de avum.ca astia dant cu adevatay criminali

tutueanumarinel spunea...

Si celor care nu au comis crime de niciun fel de ce li s-e ciuntesc pensiile prin mizerabila OUG 59n /2017?

spiritul lui Haret spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Xman spunea...

Vor avea pensii mai mari.Nu rusinea asta de pensie.E neconstitutionala.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
ma refer la topic!Aametitul asta de Fl. Roman face greseala de a nominaliza categorii socio-profesionale, punand accentul in stil pur marxist pe militari, ca executanti! de ce nu a trecut si politicieni, magistrati...etc, sau mai simplu nicio categorie profesionala! Este posibil ca in viitor razboiul din Irak sa fie judecat invers!
Referitor la coruption, tema veke, acel alin. (4) trebuie extins la toate categoriile, inclusiv la politicieni, la magistrati exista deja!
Nu stiu care sunt prevederile pt Tradare! Poate ne ajuta Huhu!

Iulian Mareș spunea...

ifrim,
adica se zbate in zadar pt pensie neterminata? Saracul de el!
Cand o auzi cineastul de renume mondial Robert Horvadh precis va ecraniza un documentar: Decadere si Decadenta!

Iulian Mareș spunea...

Exact! Pt ca au stiut, au fost invatati, dar nu au facut-O!

Iulian Mareș spunea...

Se vede ca esti imun, insa asta nu este mereu o virtute, ci poate fi si un viciu! Nu polemizez cu tine despre gogoasa GP, intrucat daca nu ai inteles pana acum la ce ti-ar mai folosi de aici in colo?
Noapte, dormi linistit pt ca ai capul prea greu!
Nu este o rusine sa nu stii ceva, rusinos si periculos este sa nu stii ca nu stii! ....insa si asta iti asigura somnul cerebral!

MIHAI spunea...

Foarte tare. Nu vor lua pensii dupa legea 223 ci dupa 263/2010. Unii s-ar putea sa ia mai mult. Bine gandit. Și spălat și mai bogat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezar, fii mai civilizat cu tiza mea! Asa raspunzi unei doamne, printr-un instrument de cioban? Nici in gluma nu-i frumos sa-i raspunzi asa unei femei, mai ales ca suntem camarazi, iar doamnele postatoare de pe aici nu-s nici cat ai numara degetele unei maini, eu comparandu-le cu niste flori gingase, colegele noastre! Cere-ti scuze, te rog! Domnia sa si-a exprimat o opinie, tu trebuia sa-i raspunzi civilizat si argumentat, nu ciobaneste, si putea sa fie si un barbat camarad, insa este normal sa ne comportam in limita bunului simt, mai ales ca suntem militari si cu pretentia ca suntem educati si manierati!
@ Leon, eu cred ca tema coruptiei este mai importanta in a anula o pensie militara cuiva, pentru ca crimele impotriva umanitatii se produc in razboaie, ceea ce nu-i cazul la noi cu marea invalmaseala din 1989, unde indivizi cu epoleti, beti manga, au tras ca la nunta unul in altul la modul de prostie, atunci vazandu-se care-i militar si care un oportunist intrat in armata sa se perfectioneze ca betiv, iar cei care au ordonat foc la gura tevii au facut-o intr-o stare de frica, incertitudini, pe un fond de necunoastere a inamicului si o deruta totala din cauza dezinformarilor ordonate de la nivel inalt. Tartorii care au creat starea generala de confuzie si panica si au dat ordine de deschidere a focului sunt vinovatii de serviciu, azi fiind mai toti in Parlament sau inalte functii politice in statul roman. Acestea, juridic, sunt crime cu premeditare, clasice, neexistand elementele de conflict antagonist intre doua tabere dinstincte, masive, in scopul cuceririi de teritorii, nici macar definind actiuni pentru a o clasifica Revolutie, ci doar o dezordine publica cu consecinte grave. E o ambitie absurda din partea dreptei politice pentru a discredita o alta clasa politica si a o scoate din istorie cu aceasta hotarare total eronata, neavenita si falsa, dar ideea de a lasa fara pensie pe cineva ca facand crime impotriva umanitatii este chiar de rasul curcilor, dupa ce s-a intamplat in 1989, mai degraba avand intentia ca acest popor sa nu se mai ridice niciodata impotriva guvernantilor cretini, sa-i dea jos de la putere, si deci, prin frica de consecinte, guvernantii sa se asigure ca pot guverna criminal si sa se protejeze pentru viitor!
@Camarazi, astazi, cateva pachete cu detergenti Vanish si Calgon vor intra in masina de spalat a ACTUALIZARII in chip de delegati la MApN, la sediul Gestapo al pensiilor militare, si-o sa vedem daca decid sa avem parte de dusurile cu Cyclon B si cuptoarele crematoriilor de ardere de la Aushchwitz, Dachau ori Bergensau, sau o sa avem parte de trupele coalitiei de eliberare ale sufletelor catre libertate... Libertatea de a avea o pensie militara actualizata curat si corect, fara interventia fascisto nazista, Funhrerului si a Dr. Mengelle din clocarimea gestapovista! Nihil sine Deo! Amin.

tutueanumarinel spunea...

Din pacate nu mai zaresc raza sperantei ci mai degraba imi aduc aminte de zicala orbului ,, om vedea ,, !Cand?

Leon spunea...

Pai DA, cine doreste sa treaca pensia de serviciu pe L.263/2010, sa-si "aranjeze " un dosar de coruptie ; asa prevede Art.VIII din Pl x nr.661/2019...:)).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Bine ai revenit, @Tehnocrat! La parul alb, intelepciunea si bunele maniere trebuie sa insoteasca varsta unui rezervist militar. Daca nu sunt, nu ai de unde cere!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Țuțuianu Marinel, ca pensionari militari romani din Romania mafiota, din pacate, ne hranim doar cu sprante, iar cei din tarile civilizate, omologii nostrii, isi asteapta sfarsitul misiunii pamantene de pe puntile vaselor de croaziera, sau in cabane si vile, intr-un confort total si lipsit de griji. Nu politicienii sunt de vina, ci acei Generali, cu sutele, facuti la apelul bocancilor, lacomi, nesatui, lipsiti de caracter si egoisti, total dezinteresati de cei care i-au promovat si propulsat catre acele grade aurite, muncind pe branci pentru ei si in numele lor, sacrificandu-se uneori pentru ca lor sa le fie bine! La grade de carton, si creiere de carton asfaltat, caractere asijderea, pana la degradarea morala de nulitati! Cand vor dispare acesti sobolani de preerie din peisajul mioritic carpatin, va fi si dreptate la pensiile militare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe pagina SCMD, Col Dogaru are o postare de zile mari, cu un comentariu taios la adresa clocarimii jienice-hienice!

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😛😜😛😜😎😎

Cezar spunea...

@/ CornliunSSON
DACA NU.I ESTE SUFICIENT ..CAVALULU..O POFTESC SI LA...OCARINA..drimba..sau..raragot...🤣😛😎

Huhu Rezea spunea...

Tu te-ai tampit de-a binelwa daca esti de acord cu amendamentele lui Dogaru, de pe pagina SCMD, potrivit carora aproba propunerile gulerstilor ca inlaturarea inechitatilor prin actualizare sa inceapă abia prin 2023?

Leon spunea...

L-am citit si eu, dar ...n-am retinut nimic nou..!

Leon spunea...

Astazi NU este programata sedinta la Comisia pentru Aparare !
Posibil Martea viitoare..!!

ifrim spunea...

@Caesar.Și cum ziceai șoșoi nerecunoscător?Cădeau revoluționarii ca spicele?Te-a îmbrăcat poporul te-a hrănit și când colo tu cu CĂȚEAUA pe ei!

Huhu Rezea spunea...

Vai mama lor de amendamente. Probabil foarte puțini cititori le-au citit pe pagina SCMD... de nu am citit comentarii despre varza înfoiată propusă de SCM.
Propune modificarea imediata a art. 60,ca in legea inițială, dar si indicii de corectie propusi de Les.... și recalculare, și, din nou, actualizare prin 2023. Asta e dovada că nu înțeleg deloc respectivele operațiuni.
M-am enervat si nu am mai stat să văd dacă nu au propus și cuantumul net minim.
Bătaie de joc....

Ein Stein spunea...

Asta arata trei lucruri:
1. pensia de serviciu/militara nu este un drept castigat, cum spune si CCR;
2. L223 este o lege cu dedicatie, cum am mai demonstra, la cerere;
3. L223 trebuie desfiintata.unct

Ein Stein spunea...

Pe blogul lui Neacsu a aparut un articol nou cu unele rezultate ale controlului CC. Contopistii vor o amanare de sase luni pentru a pune in practica "recomandarea" CC, zic ei ca le ia mult recalcularea.
Unui programator modest de SQL, avand la dispozitie baza de date, nu ar trebui sa-i ia mai mult de trei ore pentru a crea o procedura care rezolva recomandarea CC iar calculul efectiv nu ar trebui sa ia mai mult de trei secunde. Un total de trei ore si trei secunde, pentru care ei cer o amanare de sase luni. Oare de unde ar mai trebui sa vina un control ca sa lamureasca si treaba asta?

Mihai spunea...

Las Cornele ca vine " fonfoaia "si-i umflă !!!!!!
La pachet cu Huhurez 👌🤣.
Pe Leon il iartă, altfel nu-i cine să mai trimită email - uri secretarelor sau consilierelor VIP.
Intreb si eu ,daca se rezolvă cu actualizarea îi prezentati onorul Turcanei?✌🤣

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Nu au existat lagăre de exterminare, ucideri in masă cu Cyclon B, crematorii și Holocaust prin holocaustizare! Nu exista nici măcar o probă materială în acest sens, ci doar o poveste neverosimilă, menită să stoarcă bani.
La un calcul rapid ar fi fost nevoie de 6mil T de lemne (câte o T/om, cel puțin)
Calculează tu cate Au, vagoane de tren ar fi trebuit? Dar cenușa rezultată s-a găsit?
Complexul de lagăre menționat de tine era destinat constructiei unei fabrici mari de cauciuc sintetic!
În lagăre s-au născut copii, s-au eliberat certificate de naștere de către comandant, că urmare a amorului uman dintre un el și o ea, evrei sau un neamț și o evreică!

Cezar spunea...

#/m.Al
Baa tu ESTI narod??

Iulian Mareș spunea...

Ești prea darnic cu 6 ore....

Iulian Mareș spunea...

Abia,
Sa Sa s că m-am temut că au fi bolnav, omule!
Bine că ai revenit!
*Categoric că trebuie dat onorul funcției, nu contează persoana! Corect?

Dan B. spunea...

Un biet căpitan, care nu a trecut de selecția pentru cursul de comandant de patrulă de la Bacău (un fel de Făgăraș pt TU) pentru gradul de maior și cu atât mai puțin pentru cursurile Academiei Militare.
Și la Bacău, dacă al său cdt R 94 El l-ar fi trimis, ar fi existat posibilitatea să-i fiu examinator, caz în care nu știu dacă ar fi absolvit cursul.

Ein Stein spunea...

Asa sunt eu bun la suflet, da nu ma vede lumea. De fapt e vorba de 3 ore si 3 secunde. Ma intreb eu acum, daca ar fi acordat marirea, atunci cand trebuia, tot 6 luni le-ar fi luat sa calculeze. Din prostia lor trebuie sa emita noi decizii, cine va plati toata nebunia asta cu recalcularea. Daca pentru fiecare pensionar pentru care se va emite o noua decizie, costurile cu tiparirea, posta si ce o mai fi, s-ar cheltui 2 lei, asta ar duce la o paguba de aproximativ 100 000 lei. Cine va suporta paguba? Sper sa le fie imputata celor care au produs-o prin neglijenta si incompetenta.

Mihai spunea...

@ Mares
Corect.
Parcă văd "trupetii năpăstuiți " incololonati ii spatele lui " Monteoru GP" așteptând la rand la pupat " poala si mana funcției " până la cot .........
Meteahnă românească. Stand de vorba cu niste pensionari civili ,unul ,zice; " pai mie daca-i da 50 lei in plus sunt mulțumit!!!!!!
La asa ceva comentariile sunt de prisos .......

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Avia, bine ai revenit dupa indelungata absenta! Buna chestia cu capra in calduri, Turcana Hacanaua, care a primit Onorul de la Armata romana, ilegal, de parca ar fi fost Dulapul Romanistanului la Ziua Nationala in plina vara! Cat s-a injosit cătănia asta in fata jegurilor politice din cauza unor Jenerali de cârpe, inaintati de la Polcovnici ca au determinat răcanii sa voteze un dulap si-o pandemie de ciuma galbena! @Avia, ramai printre noi, pentru ca este cod Stefan cel Grande de ,,Aviatie la joasa inaltime'' in rezbelul cu penziile batracienilor, si e nevoie de toate armele intrunite sa le lansam torpile sa le vina mintea la bile!

Iulian Mareș spunea...

Din cate stiu, MApN si Posta Romana au o conventie speciala!

Iulian Mareș spunea...

Avia,
sigur ai vorbit cu Cezar! ..... lui i-ar place si 2 poli! Kiar daca unul este cel din oglinda!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Stiu ca ti-a filat neuronul, insa astea sunt realitatile....
Incet, incet citind, cautand vei afla ce a fost, nu ce ti s-a spus!
Ti-as recomanda sa pleci de la recentele afirmatie a lui Putin, care sunt bazate pe arhivele deskise la trecerea timpului:
1-"ukrainenii fascisti";
2-"Polonia a inceput WW2".

Iulian Mareș spunea...

Nu a primit ilegal, nu mai scrie nerozii! Este vicepremier in functie! Nu numelui i se da onorul ci functiei de demnitar!
Nimeni nu indeamna SGV cum sa voteze! In UM nici nu se mai organizeaza sectii de votare, mai putin in bazele mai mari, departe de ambasade/consulate din TOpEx si la bordul navelor care sunt in misiuni de lupta si nu revin in port, gasindu-se in apele nationale sau internationale!

Leon spunea...

Iulica, sunt 7 categorii de beneficiari afectati:
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2019/cd661_19.pdf

Leon spunea...

@Avia, pesemne ca in luna august iei o pauza de la activitatile agricole, si mai ai timp de comentat alaturi de noi !
Nu vezi ca Huhu ne tine mereu in priza, desi se lauda ca este in concediu...:)).
Hai, baga niste comentarii decente si lasa politicienii din Sibiu sa stea in continuare...in CO..!