Un produs Blogger.

miercuri, august 19, 2020

CSP a SRI a emis 468 decizii de revizuire în urma controlului Curții de Conturi și a pedepsit câteva mii de pensionari pentru vina de a fi avut vechime cumulată prea mare,

137 comments
Crisul Repede, la Oradea






Acest articol cu comentariile din subsol a fost inaintat pe adresa domnului Badălău de la Curtea de Conturi, oficiului de petiții și a  oficiului de relații cu presa din Curtea de Conturi a României. 
Către SRI nu mai este cazul, pentru că își iau ei direct ce le convine.

Reacții în randul militarilor după publicarea unor rezultate ale controlului Curții de Conturi la Casele de Pensii Sectoriale ale MApN și SRI

Huhu Rezea huhurez2013@gmail.com

vin., 21 aug., 19:48 (acum 14 ore)
către cabinet.presedintepetitiipresa
Si Curtea de Conturi a interpretat greșit articolele 30,  59 si 60 din L 223/2015. 
Art. 60 în forma prezentă este aplicabil abia după 29 12 2018, cand a intrat în vigoare art. 84 din 
OUG nr. 114/2018. Nu opera si in 2017 data actualizării care a făcut obiectul controlului.
Curtea de Conturi a apreciat gresit că operațiunile de indexare. măsuri anuale de protectie socială, 
intra in algoritmul de calculare/recalculare/actualizare al pensiilor militare reglementat de 
art. 28-30 si 108 din L 223/2015, care prevede plafonarea la 85%.
https://www.huhurez.com/2020/08/csp-sri-emis-468-decizii-de-revizuire.html

Cu stima, 
Huhu Rezea

UPDATE
Lipsă de transparență și totală desconsiderare din partea CPS a SRI față de pensionari. Nu a vrut să răspundă solicitărilor unei asociații  de pensionari despre controlul Curții de Conturi. Solicitarea a fost trimisă si de pe acest blog pe adresa CSP,  dar și a purtatorului de vorbe, Ovidiu Marincea.
Site-ul Casei de Pensii este inutilizabil, pe el nu a mai apărut vreo comunicare de vreo 4 ani. Poate fi consultat aici.
Noroc cu un pensionar sri, aflat în proces cu Casa, care a solicitat, individual, informatii de la CPS și de la Curtea de Conturi și s-a gândit că ar fi bine  să afle toți pensionarii SRI ce bravură a făcut CSP pentru aplicarea unei constatări ilegale a Curții de Conturi. Ce nu face CPS a SRI pentru acoperirea propriei ilegalități comise la actualizarea din  anul 2017? 
Era așa de greu de explicat  auditorilor Curții de Conturi că indexarea este o operațiune anuală de protecție socială care nu intră în algoritmul de calculare/recalculare/actualizare? 
Și CPS a MApN a greșit în anul 2017, dar aflăm că a contestat decizia Curții de Conturi care a constatat că indexarea din 2016 trebuia adăugată la cuantumul actualizat din 2017, dar comite eroarea să recomande recalcularea ei din cuantumul  actualizat, dar numai în limita procentului de 85%. Or, indexarea era deja calculată, dar din cuantumul calculat/recalculat în 2016. 

***********************************
Aflăm din documentele prezentate de domnul Horia că onor Casa Sectorială a SRI si-a însușit constatărle Curții de Conturi, nu a formulat contestație și că a adăugat indexarea din anul 2016 la actualizarea din anul 2017, dar numai în măsura în care suma adăugată nu depășea cuantumul rezultat din plafonul de 85% din baza de actualizare din 2017. 
 Mai aflăm că această constatare ilegală a Curții de Conturi ar fi mai tare decât o hotărâre judecătorească. 
 Nu s-au întrebat juriștii SRI de ce legea prevede ca deciziile și constatările Curții de Conturi pot fi atacate în contencios administrativ?
 Nu se întreabă ce fac, dacă aplică acea constatare a Curții de Conturi, cu indexările acordate din 2016 și până în prezent peste plafonul de 85% rezultat din calcularea/ actualizarea pensiilor militare?
Cum să introduci o măsură de protecție socială în plafonul de calculare/recalculare/actualizare câtă vreme indexarea nu este parte a algoritmului de calcul. Ea se aplică după ce calculările/recalculările/actualizările sunt trecute prin algoritmul de calcul, inclusiv prin plafonul de 85%?
  Curtea de Conturi trebuie să-și repare de urgența eroarea de interpretare a legii pensiilor militare, în ansamblul ei, altfel generează alte mii de procese care o vor atrage si pe ea în instanțe, alături de Casele Sectoriale. 
 La SRI mai sunt probabil încă 3000 de pensii, din cca 10 000, care trebuiau revizuite prin adaugarea integrală a valorii indexării din 2016 la cuantumul actualizat prin plafonare la 85% din baza de actualizare, potrivit art. 60 alin (1) 
 Deocamdată, CSP a MApN a avut curajul să se ia cu taurul de coarne. 
 Trebuie să fie atenționați cei de la Curtea de Conturi că actuala formă a art. 60 din Legea 223/2015 a intrat în vigoare abia la 29 12 2018 si că nu opera în anii 2016-2017. 
Această dispoziție aplicabilă numai pensiilor stabilite după 28 12 2020, prevede indexarea bazei de calcul înainte de aplicarea plafoanelor prevăzute de art. 30 si de art. 60(modificat și completat)




****************************************






137 de comentarii:

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Leon
Nu ma astemptam să citesti în aceasta cheie documentele prezentate de Horia.
Cele 468 de decizii de revizuire din cca 10.000 de pensionari, câti are aceasta casa, se refera doar la cei neterminati, care nu au o vechime care să depăseasca cota de 85% din baza de calcul.
CPS a SRI comite o eroare mai mare decât cea din 2017. Curtea de Conturi nu este mai presus de lege si nici de hotărările instanțelor judecătorești, cum eronat lasă de înțeles SRI prin răspunsul dat lui Horia.
Păi ce face acum SRI cu indexările plătite beneficiarilor si calculate peste cuantumul calculat/recalculat/ actualizat de 85% din baza de calculare/recalculare/actualizare? Cere banii înapoi în termenul de prescripție de 3 ani?

Trofin spunea...

Poate să explice cineva cum se poate înțelege formularea :"Casa Sectorială a SRI si-a însușit constatările Curții de Conturi, nu a formulat contestație și că a adăugat indexarea din anul 2016 la actualizarea din anul 2017, dar
numai în măsura în care suma adăugată nu depășea cuantumul rezultat din plafonul de 85% din baza de actualizare din 2017." .
Despre ce cuantum este vorba la care se adaugă ceva fără a depăși altceva ?

Trofin spunea...

Nu mai sunt necesare explicații . Am citit comunicatul expres al CPS- SRI nr. 197182 din 18.08.2020 care este explicit .

Laleaua neagră spunea...

căte bordeie atătea obiceie..


Leon spunea...

@Huhu Rezea, am sters comentariul anterior, deoarece raspunsul CPS a SRI a fost postat ulterior, eu m-am referit numai la Raspunsul CC !
Da, asa este, au fost emise Decizii de Revizuire numai ptr.aprox.5% din totalul de 10.000 pensionari SRI, si carora le-crescut pensia cu 100 lei/luna, primind si restante ptr.36 luni de 3574 lei(in medie)!!

Huhu Rezea spunea...

Vezi că nu este vorba de un comunicat, nu se obosesc ei să informeze amărâții de pensionari, ba mai iau și decizii proaste pe spesele lor.
Să vedem acum dacă merg pănă la capăt cu aplicarea constatării Curții de Conturi.
Prevăd mii de procese îndreptate atăt impotriva caselor de pensii cât si impotriva Curții de Conturi.

Burebista spunea...

Până la urmă ce am scris eu ieri dupa ce a postat Horia răspunsul de la CPS SRI se dovedește ca a fost corect interpretat cfm controlului Curtii de Conturi sau a deciziei de la MAPN... Cine are deja procentul de vechime + cumulata+ procentul pentru pensia suplimentară de 85% sau peste nu primește nimic... Doar cei cu vechime care sa ducă la un procent de 80% sau mai puțin primesc cei 5 %.. Cei cu 81 primesc 4%..82/3,83/2 și cei cu 84 doar 1% din indexarea 2016..
Nu cred ca asa a fost calculate sau actualizate la MAI pensiile în 2017.

Alex spunea...

La propunerea unui "rahat" din comisia ce trebuia sa discute astazi despre modificarile ce trebuiesc aduse pensiilor militare,problema s-a amanat cu inca 14 zile Un mizerabil care nu stie nici macar ce este aceea armata a mai dat un picior mingii pensiilor militare,aruncand-o afara din teren.Cine naiba ii numeste in comisii pe acesti guvizi.Multi inca nu stiu sa se stearga la nas ,sau sa se spele ca lumea si isi dau cu parerea despre cursul vietii unei categorii sociale,sau evolutia unu popor.Nu este destul ca au dormit parintii unora prin parlament si au votat legi al caror continut nici mu l-au cunoscut; Si-au trimis in locul lor copii care nu numai ca sunt slab pregatiti ,dar sunt mai somnorosi decat dansii.Ar trebui dupa cum am mai spus facuta o curatenie generala .Schimbati toti incepand de sus in jos.Cangrena aceasta politica nu ne-a adus nimica bun timp de 30 de ani.Au ajuns politicieni majoritatea oamenilor de nimic.Fara proncipii ,fara rusine cu un tupeu ordinar si o nesimtire crasa.Nu-i itereseaza ca au pus ARMATA la zid prin toate mijloacele.I-a facut o lege a salarizarii de rahat cu niste coeficienti de tot rasul,iar de pensionarii militari ii doare in cot.Au ajuns niste mizerabili sa ne rada in nas .Niste nimicuri care prin '89 cine stie pe unde erau.Sa nu-i mai aud pe unii dintre ei ca au si certificate de mare revolutionar ptr.ca au intrat in sediile primariilor sau a consiliilor judetene atunci.Au avut timp! Cine dracu'le-a asigurat paza si securitatea? Tot tampitii de militari.In sfarsit! Sa-i ia dracu pe cine trebuie.Offff! Abia astept sa ne imbarbateze dl.....superbul nostru ,marele sindicalist,viitor si mai mare.....nu stiu ce.Vai de capul nostru! Era frumos sa inchei cu o chestie in limba latina.Pacat ca nu o cunosc.

Huhu Rezea spunea...

Chiar voiai să se adopte proiectul în forma schilodită de amendamentele MApN si MAI?
Lasa să cada guvernul să treacă alegerile si mai vedem. Si asa propunerile erau pentru 2023.

Huhu Rezea spunea...

Nu o lua ca pe o fatalitate ce a constatat Curtea de Conturi.
Este bine că a decis ca actualizarea din 2017 nu a fost corect efectuată.
Găselnița cu introducerea indexărilor, în realitate măsuri de protectie socială, în plafonul pensiei calculate de baza de calcul, poate fi răsturnată în justiție.

Alex spunea...

Nu se stie ce se va mai intampla nici dupa alegeri.Sper sa nu o mai lungeasca la nesfarsit.Poate gresesc dar in locul unui NIMIC primit in viitor as prefera ceva palpabil in prezent.Suntem "mingea" de antrenament a guvernantilor.Pana acum puteau face totul ca la carte.Solutia o puteau lua si de pe acest blog dar nu au avut nici un interes.Acum om trai si vom vedea.

Huhu Rezea spunea...

Ori depui cerere de intervenție în procesul dintre CPS a MApN si Curtea de Conturi, ori ceri revizuirea in Tribunal. Este același lucru, procedural.

BONIFATIE spunea...


Adică vor să ne repare (chiar vor?) nedreptățile niște personaje din vrei trei instituții care sau fac mișto de noi sau n-au elementare noțiuni de logică și de drept și atunci au făcut precum Nică Humuleșteanul, adică „na-ți-o frântă că ți-am dres-o.🙂
Variațiuni pe aceeași temă: „voi cei care intrați pe mâna noastră, lăsați orice speranță!” Or să ajungă la concluzia că trebuie să ne mai ia, nu să ne dea. Au început să facă discriminări (divide et impera) și între cei cu grade militare și cei cu grade profesionale din același minister. Băi..., v-au lăsat frânele?!

BONIFATIE spunea...


Erată: „vreo”, în loc de vrei”, că țin la blazon.

BONIFATIE spunea...


Corect d-le Alex! Să trăim... ca să mai vedem.

ifrim spunea...

Cade guvernul,pune Ioha pe Baselu PM și gata distracția!

Alex spunea...

Da ! Intr-adevar,sa traim pentru a mai putea vedea daca se va mai intampla ceva pozitiv in ceea ce ne priveste.

Ein Stein spunea...

Definitia indexarii in DEX: "Corelare a salariilor cu nivelul prețurilor". Presupunand ca indexarea se refera si la pensii, prin decizia CC aceasta corelare este interzisa, printr-o masura arbitrara si imbecila. Nu-si pune nimeni problema ca poti sa ai o pensie de 1 000 de lei dar spre "norocul" tau sa atingi plafonul de 85%, CC considera ca iti ajunge si nu ai nevoie de corelare. Este o discriminare intre cetateni aflati in situatii juridice similare. Pe de alta parte indexarea se acorda in baza altor acte normative, L223 doar o aplica insa se pare ca-i modifica intelesul ceea ce e cam ilegal.
L223 este o mizerie creata de smecheri pentru smecheri, priviti ce nebunie reuseste sa starneasca, reuseste sa puna in dificultate pana si pe specialisti, fortandu-i sa greseasca. Va garantez ca L223 poate si mai mult de asemenea va garantez ca atat timp cat exista L223 nu se pot aduce lucrurile pe un fagas normal sub nicio forma. Nu are cum.
L223 trebuie desfiinta de urgenta, e singura solutie. Dupa cum observam incercarea de a implica alte institutii, CC spre exemplu, au ametit lucrurile muuuult mai rau, acum chiar o sa avem probleme.

Huhu Rezea spunea...

Indexarea prevăzută de art. 59 al L 223/2015 se aplică din oficiu, fiind o măsură de protecție socială care ține cont de rata inflației comunicate de INS.
Indexarea nu intră în algoritmul de calculare/recalculare/actualizare al pensiilor militare si de aceea ea nu poate fi limitată de plafoanele impuse de legea pensiilor militare. Ea se aplică cuantumurilor cuvenite sau aflate in plată, la fel ca si majorarea valorii punctului de pensie pentru civili.
Indexarea ca masură de protectie socială se acordă într-un an inca de la 01 01, si poate fi eliminată numai dacă în acel an intervine o actualizare mai mare valoric.
Dacă actualizarea este mai mica valoric, indexarea se păstrează integral si nu se mai aplica actualizarea
In anii în care se acorda numai indexare aqceasta rămăne permanent în cuantumul pensiei.
In anii în care indexarea este 0, o eventuală actualizare se aplica integral, făra a fi regularizată cu indexările din anii anteriori în care s-au acordat numai îndexări.

spiritul lui Haret spunea...

Nu va mai agitati.Nu vom primi nimic in afara de indexarea cu inflatia si nici asta nu e sigura.Nu va fi nici o modificare a legii 223.Totul este campanie electorala.Suntem mintiti.Invatati sa gospodariti ce aveti. Legea pensiilor initiata de LOV va fi pusa in aplicare la calendele grecesti.Dupa alegeri vom fi fie uitati fie ignorati.

Neacsu spunea...

Stai in banca ta si asteapta decizia in Procesul dintre CPS si CC. Indiferent ce vei face tu, rezultatul va fi acelasi.

Neacsu spunea...

Pentru unii ca matale, chiar nu merita se se zbata cineva. Habar nu ai ce continea proictul, nu l-ai c=utiti, sau nu l-ai inteles, dar plangi ca nu s-a aprobat. Ne meritam soarta.

Huhu Rezea spunea...

@Catalin
Dar ce ai așteptat luni de zile după ce ai primit răspunsul de respingere a cererii?
Credeai că pică din cer vreo soluție?
De ce n-ai deschis proces?
Uite altul care te îndeamnă să te sacrifici ca mielul care așteaptă tăierea....

Burebista spunea...

Încă o constatare... În articolul 59 valabil până la modificarea cu OUG 59 la aliniatul 5 se specifica ca indexarea cu inflația se aplica și celor care își deschid dreptul de pensie în cursul anului respectiv.
Art. 59 Legea nr. 223/2015
Art. 59 prevede următoarele: „(1) Cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.

(2) Indicatorii prevăzuți la alin. (1) sunt cei definitivi, cunoscuți în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicați de Institutul Național de Statistică.

(3) În situația în care unul dintre indicatorii prevăzuți la alin. (1) are valoare negativă, la indexarea cuantumului pensiilor militare de stat se utilizează indicatorul cu valoare pozitivă.

(4) În situația în care indicatorii prevăzuți la alin. (1) au valori negative, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată.

(5) Prevederile alin. (1) se aplică și drepturilor de pensie deschise în cursul anului.

(6) Începând cu anul 2021, cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata inflației, la care se adaugă 45% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut, realizate pe anul precedent.

(7) Începând cu anul 2030, cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata inflației realizată pe anul precedent”.
Și acum surpriza.. Celor care li sau actualizat pensiile la data de 30.06.2017 și care aveau deja procentul de 85% cfm art 30 nu li s a mai dat nimic în plus din nicio indexare, chiar și celor care și-au deschis dreptul de pensie în 2017 pana la 30.06.2017 pentru ca aveau pana atunci solde mai mici cu 15%..
Și acum discriminarea...
Cei care au deschis dreptul de pensie după 01.07.2017 și pana la 15.09.2017 au beneficiat de pensii marite conform creșterii soldei dar conform art 59 alin 5 au primit și Indexarea de 5.25 din 2017...
Deci un militar cu același grad, aceeași vechime, funcție etc care a ieșit la pensie în luna iunie 2017 sau în alți ani anteriori are pensie mai mica decât unul ieșit în iulie care a avut aceeași funcție, aceleași grad, vechime etc, pentru ca cel ieșit in iulie la pensia bruta și netă a primit indexarea din 2017 de 5.25 % în plus..

Huhu Rezea spunea...

Greșești!
Art. 59 s-a modificat încă din 4 august. Doar art. 60 modificat s-a aplicat de la 15 09 2017.
Nicio pensie stabilită după 04 08 2017 nu a mai fost indexată cu 5,25%.
Credeam că vrei să subliniezi că indexarea de de 5% din anul 2016 s-a calculat dintr-un cuantum care deja a trecut prin plafonarea de 85% iar indexarea de 5,25% care s-a plătit în anul 2017 până la actualizare s-a calculat din din cuantumul calculat/recalculat în 2016, indexat cu 5% si ca actualizarea din 2017, cea potrivit art. 60 alin(1) , a trecut si ea prin plafonul de 85%.
De ce a vrut Curtea de Conturi să introducă si indexările în plafon?
Probabil că a vrut să facă un favor pentru cele 2 case sectoriale în culpă, să plătească mai puțin, cum zice Casa SRI, fără să realizeze că declanșează o avavalanșă de restituiri de sume plătite de toate Casele de pensii, la peste 100 000 de pensionari, cu titlu de indexare, peste plafonul de 85%. Ar scăpa doar cei 68% care au rămas in plată cu pensiile lui Gabită Oprea.Care mai trăiesc! Cuantumul lor în plată nu este purificat de plafonul de 85%

Valentin spunea...

Domnule Huhu, corect ceea ce spuneți dvs în legătură cu cei 5,25% din anul 2017 dar cu o singură corectură. Nu mai primește respectiva indexare nici o pensie stabilită începând cu 07.08.2017, adică data publicării Ordonanței 59 în Monitorul Oficial și nu data emiterii Ordonanței care a fost într-adevăr 04.08.2017. Altminteri argumentația dvs este perfect valabilă!

Neacsu spunea...

@Huhu Rezea,
Nici macar nu stii sa citesti raspunsul CPS SRI.Acolo scrie clar ca CURTEA DE CONTURI a stabilit ca INCLUDEREA indexarii in CUANTUMUL PENSIEI militare ACTUALIZATE trebuie sa zse faca cu incadrarea in procentul de 85% din art 30, NU ACORDAREA INDEXARII. indexarea in 2016 s-a acordat conform legii,in afara art. 30, dar ODATA INTRATA INPENSIE, LA ACTUALIZARE A URMAT PREVEDERILE ART 30, care spune c[ Pensia stabilita, recalculata si ACTUALIZATA se incadreaza in limita de 85% . Dar tu esti prea orgolios pentru a citi si accepta ca au dreptate.

Leo spunea...

E prea târziu pt. mulți în 2023.
Pe lângă asta , în 2023 după cum se majorează pensiile contributive , un colonel pensionat înainte de 2010 va avea un sfert din pensia unui lăcătuș pensionat atunci în 2023.
NU este voință politică cum a fost în 2017 când licheaua "poliglotă" de la F&M cu sprijinul LICHELELOR GULERATE, au adoptat oug 59 apoi ]n 2018 oug 114.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cam da! Incepe circul....
Luati-va bilet din timp!

Iulian Mareș spunea...

Desclestarea.....

Trei berze se intalnesc in zbor si se intreaba una pe cealalta:
- Tu unde mergi ?
- Merg la un cuplu care incearca de 10 ani sa aiba un copil… le duc o fetita.
- Frumos.
- Si tu?
- Merg la o doamna care nu a avut niciodata copii...ii duc un baietel.
- E tare!...
- Dar tu? Intreaba cele doua berze pe a treia.
- Merg pana aci, la manastire. Nu le duc niciodata nimic dar imi place sa le bag in sperieti ...

Huhu Rezea spunea...

AI dreptate în privința datei intrării în vigoare a OUG 59/2017.
Dacă a fost amănată aplicarea noului art. 60 până la 15 sept 2017, lumea a rămas cu impresia că tot art. VII al acelei ordonanțe s-a amânat. Da, modificarea art. 59 a intrat în vigoare la data publicării ordonanței în MO.

Huhu Rezea spunea...

@Neacsu
Ei, na! Ai primit tu vreo indexare în ultimii 5 ani doar în limita procentului de pensie de 85%? Nu, deși art. 30 este în vigoare încă de la 01 01 2016, toate indexarile s-au aplicat la cuantumul calculat/recalculat/actualizat sau la cuantumul în plată.
Plafonul de 85% se referă la pensia rezultată din baza de calculare/recalculare/actualizare, bază în care indexările nu au intrat decât pentru pensiile stabilite după 29 12 2018, potrivit art.84 din OUG 114/2018.
Faci aceeasi gafa ca si CSP in Intampinăerile din instanțâ, când mintea că nu poate să stabilească inca o dat indexarea din valoarea pensiei actualizate pentru că a mai aplicat-o o dată la cuantumul calculat/recalculat din 2016. Or, indexarea din 2016 vine din urmă, la valoarea efectivă din 2016, nu se mai stabileste încă o dată din cuantumul actualizat în 2017, deja plafonat la 85%, conf art. 28-30, 108 și 60 alin(1).
Este bine că s-a făcut toțuși un pas. Si Curtea de Conturi a stabilit ca 2 case sectoriale nu au actualizat corect pensiile militare in anul 2017.
Surprinzător este că CSP a SRI a acceptat o dispoziție ilegală pentru anul 2017 a Curții de Conturi, decidând în numele beneficiarilor săi.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Până la urmă ce subiect a atacat în instanță CSP/MApN în legătură cu vestitul control al CC?
Știe cineva tema disputei, în concrer?
Sau este la SSv?

Burebista spunea...

Și tot au primit cei ce și-au deschis dreptul de pensie între 01.07 și 08.08.2017 pensie mărită și cu creșterea soldei și cu indexarea din 2017. Ca asa era legea..

Trofin spunea...

Toate discuțiile de pe aici nu mă încălzesc și nici nu-mi dau speranțe de mai bine. Eu știu că , începând cu 01.09.2020 , pensia pe care o am în plată este mai mică cu 2000 de lei decât cuantumul echivalent după Legea 263/2010. Justificări precum onoare , glorie , servituții , ețc. , sunt vorbe în vânt folosite de manipulatorii de serviciu pentru gloria lor și a acelora pe care-i servesc. Că nu s-a votat o propunere de lege într-o comisie nu este o catastrofă dar în acea propunere era și propunerea de actualizare conform ... dar comentatorii care vor absolutul sau absurdul ( uneori , totuna este !) zic că este bine fiindcă au în față doar interesul lor.

Huhu Rezea spunea...

Daca au citit documentele trumise de Horia nu mai este nevoie sa intrebi care e disputa.
CPS a MApN nu acceptă ceea ce SRI a acceptat. Constientizeaza efectele dezastruase ale constatarii CC pentru indexarile acordate dupa 2016 care nu au fost calculate cum zice. CC.
MAoN nu ar vrea sa mai acorde nimic peste ce au stabilit gresit in 2017.
MAI este o nuca mai tare pentru CC si sunt convins ca ii va determina sa-si schimbe interpretarea eronata a legii pensiilor militare.

Neacsu spunea...

@Huhu,
Pot pune pariu ca la MAI nu va fi o decizie, se va intampla ca si la SRI, vor accepta hotararea CC si vor pune in aplicare masurile recomandate, sau, daca va fi o decizie impusa de gravitatea celor constatate, nu va fi contestataa. Se lungeste atat de mult controlul tocmai pentru a da timp ca neregulile constatate " sa fie remediate pe timpul controlului~ ca la SRI.

Xman spunea...

977 la mine.Voi primi inapoi acesti bani vreodata?Nu...Dogaru a vrut sa faca bine si a iesit rau ,foarte rau pentru noi...Astora nu le pasa.Se ....pe noi.

Leo spunea...

SUPER ADEVĂRAT !
Și eu am spus de mai multe ori că de exemplu Flavius pe legea lui GĂBIȚĂ , ar fi avut acum 1600 lei MINIM pensia în plată - în loc de 1200 lei cât o are acum.
MULȚUMIȚI psd-ului în frute cu vulvuța

Huhu Rezea spunea...

@Neacșu
Din răspunsurile CURȚII DE CONTURI rezultă că primul control de la MAI s-a încheiat fără a constata nereguli.
După ce fleții de la SRI au inghițit gulguta cu "se adaugă indexarea din 2016 dar numai în limita plafonului de 85%", conducerea CC a ordonat repetarea controlului.
Cei de la MAI și-au fundamentat corect procedura de actualizare și nu vor accepta soluția de compromis care înseamnă restituiri de indexări la aproape toți pensionarii MAI.
Mai susții că putea Ciucă să cheme CC, când în răspuns este consemnat special că numai cele 2 Camere ale Parlamentuliui pot cere efectuarea sau încetarea unui control.
Eu cred că la sfârșitul controlului la cele 3 case, Curtea de Conturi va îndrepta eroarea de interpretare a procedurii de indexare.
Cuantumul actualizat în 2017 potrivit art. 60 alin(1) nu este indexat nici cu 5% , care vine din urmă, la valoarea calculată în 2016, nici cu 5,25%, care a fost eliminat din calculul pensiei în plată prin procedura de conmparare de la art. 60 alin(3).

Huhu Rezea spunea...

Legea 223/2015 a fost adoptată în cursul guvenării PSD PUNR, Ponta-Gabriel Oprea.
S-a întămplat în 2015, pentru că 68% dintre pensionarii militari au stat cuminți, ca blegii, aș zice, savurându-si cresterile pe legea contributivă, în timp ce gălăgioșii conduși de Dogaru strigau în piețe și la televiziuni că desi scopul declarat al Legii 119/2010 era micșorarea pensiilor, s-a întâmplat invers, pensiile au fost majorate, bugetul statului secătuit si numai ei, disponibilizații, s-au ales cu pensiile micșorate.
Cine nu crede să citească articolele de pe blog din perioada 2013-2015, premergătoare adoptarii legii, în iunie 2015.

monteoru spunea...

Calculati si iar calculati.Rezolvati ecuatii cu multe necunoscute dar fara nici un plus la pensie.Voi chiar nu aveti ce face?In loc sa insistati pe langa cei cu painea si cutitul sa aduca legea 223 in forma initiala pierdeti timpul cu tot felul de interpretari.

Iulian Mareș spunea...

Da, începe să-mi placă la nebunie!
Fiecare a evoluat spre limita incompetenței! Și CSP (toate) și CC și ministerele/serviciile naționale!
Ce-ți poți dori mai mult decât un spectacol al absurdului!

Leo spunea...

we are going to do....nous allons faire...
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cum, nu Ciucă lea aprobat controlul? Hm...kiar el l-a ordonat! Ce Camere ale Parlamentului? El i-a scos pe teren cu ordin de misiune!
Doamne, ce înseamnă căpoșenia unora!
Adică, tu nu poți să-ți faci curat in curte însă le ordoni altora sa vina să-ți măture!
Râd până și lingviștii de cacofoniile scrise...

Iulian Mareș spunea...

Cezar are 4,17322(2)!
Este mai tare! ...de cap!

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHU':..adevărat..,..și eu sunt între pensionarii disponibilizați=RECALCULAȚI și
PĂGUBIȚI..pe legea 119/2010 + OUG. nr.1/2011=lg.165/2011..!
De CONSTATAT și REȚINUT: restul pensionarilor "SPECIALI"= de la lit. c.-h./lg.119//2010 și.RECALCULAȚI pe 0UG.59/2011= au rămas cu CUANTUMUL AVANTAJOS...!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, se poate solicita de la C.P.S. a M.Ap.N., M.A.I. și S.R.I. câte un model de calcul folosit de dumnealor pentru luminarea tuturor minților noastre înfirbântate de căldură, stres și contradicții. Ca exemplu: fiecare C.P.S. să trimită Decizia de pensie pentru un Mr. pensionat în anul 2016 (modalitatea de calcul, fără alte date secrete de serviciu) și Decizia de actualizare tot pentru același Mr. din 2017. Sau pentru a simplifica lucrurile, dacă sunt colegi din M.A.I. și S.R.I. cât și un binevoitor din M.Ap.N. să publice pe blogul dumneavoastră cele specificate mai sus.

Huhu Rezea spunea...

Mai, @icepar, tu nu ai altceva de făcut decât să citești blogul asta?
In 7 ani, de când te știu, nu am citit nicio contribuție sau o informare cu privire la pensiile militare. Pe tine te interesează doar discuțiile politice și strigi că esti apolitic.

Huhu Rezea spunea...

Asta consideri d-ta remediere, cu păgubirea a cel puțin 3000 pensionari SRI.
Este mai corectă decizia luată de Casa MApN.
Am impresia că d-ta nici nu citești ce se scrie pe acest blog și vii deja indoctrinat de pe alte site-uri. Hotârăște-te!

Calinmihaib12 spunea...

..Domnilor: cele =4,..și ceva puncte..de.. PMA,la ce "stagiu de contribuție"...au fost calculate..?? = la: 20, 25,,30..etc...de ani.?

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Ce este așa greu de calculat unde și cât a recomandat CC prostia cu băgatul indexarii din 2016 în pensia actualizată în 2017?
Reține că, potrivit legii, pensia actualizată în 2017 este neindexabilă în acel an. Ca să vezi ce inepție a putut să accepte fără să scâșnească doamna Casa de Pensii! Prima indexare a suportat-o în 2019, cea cu 1,3%, dar atunci nu aveau recomandarea Curții de Conturi și au calculat-o si adaugat-o din cuantumul brut, nu au introdus-o în plafonul de 85% calculat ....tocmai în 2017.
Nu vezi că SRI a calculat în câteva zile peste 500 de decizii!
Iti iei decizia de actualizare din 2017 si dacă ai procentul de pensie 85% nu îți mai dă nimic. Așa au pățit SRI-stii care au avut nesimțirea să rămână în activitate până au ajuns cu procentul de pensie la 85.
Dacă ai un procent de calculare/recalculare/actualizare, că ăsta nu se prea modifică, mai mic de 85%, precis ești la categoria neterminați, iți bagă în pensia actualizată potrivit art. 60 alin.(1) atâți bani din indexarea de 5% de pe decizia de recalculare din 2016, asa încăt cuantumul actualizat să nu depășească nici măcar un bănut peste plafonul de 85% din baza de recalculare(o ai pe Nota de calcul a deciziei de actualizare).
După aia îți actualizează si sporul OMM.

Si când te găndesti că, pentru o asemenea simplă operatiune, gulerele albe din MApN și MAI au propus în Pl x 119/2020 un termen de 2 ani.

Leo spunea...

La un stagiu de 20 ani.
Mulțumită lui GĂBIȚĂ.

Ein Stein spunea...

Eu zic sa asteptam decizia CC, toata nebunia, din ultimile zile, are ca izvor o simpla ipoteza. Cine stie ce a consemnat CC in decizie si CSP a SRI a interpretat dupa ureche, adica normal. Totul se bazeaza pe un raspuns catre userul Horia, al CSP, nu zic ca e o facatura, chiar daca vine din parte SRI, dar raspunsul e dat de "expertii" de la CSP, asa au inteles ei.

Ein Stein spunea...

Huhurez nu ai nicio certitudine ca asta a recomandat CC, nu ai decat o interpretare a celor de la CSP a SRI nimic mai mult. La MAI de ce nu le-a recomandat acelasi lucru? Aici cred ca e ceva necurat la mijloc.

Huhu Rezea spunea...

@Ein Stein
Decizia CC nu pică din Ceruri, dar până atunci analizăm ce avem.
Chiar nu îți spune nimic concordanța dintre respunsurile Curții de Conturi si răspunsul Casei SRI?
Rezultă din adresa Curții de Conturi că după terminarea controlului si valorificare Rapoartelor va przenta informații asupra rezultatelor la cele 3 case sectoriale.
Horia a pierdut apelul la CA Alba după ce câștigase la Tribunal și Casa fussese obligată să pună în executare Sentința nr. 940/2019, a cărei Motivare este publicată și pe blog.
Prin adresa de mai sus Casa il avertizează pe Horia că, deoarece constatarea CC nu corespunde cu Sentința nr. 940/2019 a Tribunalului, va fi nevoit să restituie banii.
Mai vrei certitudini?

BONIFATIE spunea...


Așa-i, d-le Leonard cu Găbiță! Problema este că dacă ne vor „arunca” iar pe Legea nr.263/2010 nimeni nu ne poate garanta că politrucii nu vor schimba formula de calcul și ne vor „mirui” cu o împărțeală la 25 sau la 30 de ani. Așa că, mai ușor cu mortul pe scări.

Mihai spunea...

Din cate bag seama domnul Huhurez a verificat dacă " trimisul de Sibiu" a relatat corect in comentariile anterioare realizarile primarului de Oradea Bolojan si nerealizarile primarului de Sanmartin (Băile Felix)- psd ,primar care s-a opus si sabotat referendumul inițiat de Bolojan de unire a comunei cu Oradea si transformarea ei de către Bolojan si echipa lui intr-o stațiune de top din Europa asa cum a facut ca primar cu Oradea.
Candidand la CJ sigur ii mătură Bolojan si Băile Felix si judetul vor avea cu totul alta fata vizavi de ce a fost sub cupleta psd-Mang - Udmr la CJ pana acum.
Ședere plăcută domnule Huhurez si sa va fie de folos tratamentul si alta data sa dati semnal ,ca sa pot face cinste cu o pălincă de Bihor,m-ai ales ca am cateva filmari recente de prin zona -Centura Oradea ,intrarea in Oradea pe malul Crisului vizavi de Aqua Park.
Dacă mă înșel cer scuze.
Toate cele bune pentru un domn in adevăratul sens al cuvântului.

Huhu Rezea spunea...

@Boni
După noua lege a pensiilor civile punctajul nu se mai calculează prin împărțirea sumei punctajelor anuale la stagiul complet de cotizare.
Rămâne valabilă suma punctajelor anuale din deciziile Pe L 263/2010 și se inmultșeste cu 75 lei.
Dacă suma punctajelor anuale este 100 ai o pensie de 7500 lei.

Huhu Rezea spunea...

Băile Felix este toată un șantier. Toate strazile sunt în reparație.

Viorel spunea...

Mulțumesc domnule Huhu Rezea pentru timpul și răbdarea de a-mi scrie precizările din comentariu, dar ca și moș Ion Roată, eu tot nu am înțeles și nici nu-i dau de capăt cu toate calculele mele. Motivul este următorul:
1. Decizia mea de actualizare C.P.S. / M.Ap.N.:
Cuantum cf. art. 60 din Legea nr. 223/2015 (în formularea în vigoare până la data de 15.09.2017)=3.449 lei.
Cuantum pensie în plată (indexată)=3.526 lei.
Cuantum brut al pensiei militare de stat=3.526 lei.
Elementele de calcul a pensiei:
- Baza da calcul actualizată (ipotetic)=3.381 lei;
- Vechime cumulată conf. art. 25 din Legea nr. 223/2015=50 ani;
- Procent de calcul al pensiei=85%;
- Spor pentru O.M.M. / S.O.P.S.=20%.
2. Decizia de actualizare C.P.S. / M.A.I.:
Pensie plafonată cf. art. 30 (85%)=3.098 lei;
Majorare cf. art. 11 alaegea nr. 80/1995=620 lei;
Sumă majorare cfm. O.U.G. nr. 57/2015 și art. 59 alin. (1) și (5)-2016 / Legea nr. 223/2015=173 lei;
Pensie militară de stat actualizată cf. Legii nr. 223/2015=3.891 lei.
Pensie militară de stat în plată la 29.06.2017=3.806 lei.
Pensie militară de stat începând cu data de 30.06.2017=3.891 lei.
Deci un plus de 85 lei. Modalitățile de exprimare / aranjare în text și calcul diferă.
Având în vedere bulibășeala de la toate cele 3 C.P.S. inclusive Curtea de Conturi,
vă întreb cu Dosarul aflat la tribunal cu data ședinței 08.10.2020 ce este de făcut, aștept să văd ce se rezolvă la C.Ap.București solicitând după cum mi-ați recomandat într-un comentariu anterior suspendarea judecării cauzei până la soluționarea procesului C.P.S. a M.Ap.N. / Curtea de Conturi. (Dacă v-am supărat pentru neștiință îmi cer scuze).
3. Astăzi îl omagiem pe botoșăneanul care a uimit lumea: PRIMUL român cu doctoratul în matematici la Roma.
Pentru marii matematicieni / finanțiști de la D.G.F.C. și C.P.S. a M.Ap.N. Să luați aminte cum gândea un matematician și cum înțelegea dânsul matematica=FAPTE UMANE, SOCIALE, ECONOMICE=EDUCAȚIE=VIAȚĂ=DECIZIE. La dumneavoastră care este prioritatea. HOȚIA ȘI MINCIUNA.
„Eu nu sunt în primul rând un matematician, necum probabilist, cum mi se spune de preferinţă, sau un mecanician, cum vor alţii să mă considere. Eu însumi mă privesc ca un cercetător de fapte umane, sociale sau economice, de fenomene naturale, cu mijloace matematice. Matematica este unul din marii educatori ai gândirii. Ea te învaţă să anticipezi o situaţie de viaţă şi, întocmai ca într-o problemă, să ţii seama de toţi factorii, să-i analizezi, să-i compari, astfel încât să poţi lua cea mai bună decizie”, spunea Octav Onicescu”.

Mihai spunea...

Vin alegerile domnule Huhurez.
Dacă de 4 ani cei de la CJ nu au facut nimic ,acum este momentul.
Păcat ca nu ati fost in zona aeroportului sub tutela CJ sa vedeti dezastrul si nici o cursă internațională pe un aeroport international care pana mai ieri nu se vedea din bălării.Acum ,în prag de alegeri mai fac ceva si pe acolo la terminalul 2 si asfalteaza gropile si bălțile din fata aerogarii.
Oradea in schimb este de ani buni în transformare prin șantiere pe proiecte europene.
Am niste foto cu mizeria si tarabele mizerabile care misunau in Băile Felix pana acum si inca mai mișună cred.
Eu am renuntat la fel ca multi turisti care se cazeaza in Oradea si fac naveta la Haiduszoboslo, 50km de Oradea pe autostradă.
Cand se vor încheia lucrarile pe proiecte europene inițiate de Bolojan ,Oradea va deveni o perlă turistica a Ro.
Sper ca ati observat șantierele din Oradea si lucrarile la noul pasaj de pe centura si cele din oras ,etc ,al doilea mare Aqua Park din zona Calea Aradului - cartier Iosia complet remodernizat, cu prelungiri linii de tramvai, etc.,etc
Orașul cu cea mai puternică și dinamica dezvoltare si modernizare din Ro.
Doar cine stie ce a fost Oradea inainte de Bolojan si ce este acum poate aprecia la justa evaluare.

Huhu Rezea spunea...

Viorel
Pensia actualizată corect este de 3449 lei + indexarea din 2016( este pe decizia din 2016)
Depui la grefă cerere de suspendare a procesului până la judecarea Dosarului nr. 4142/2 2020 de la Curtea de Apel Bucurestide care depinde soluția si in dosarul d-tale.
Dacă trimfă decizia Curtii de Conturi, nu mai primești nimic, căci ai procentul de 85%.
Mai mult, pensia în plată la 30 06 2017 conține atât indexarea de 5% din 2016 cât și pe cea de 5,27% care nu trebuiau acordate peste plafonul de 85% al pensiei recalculate în 2016.Ai rămâne în plată cu pensia de 3449.
Dispar si indxările de 1,3 din 2019 si 4,86 din 2020.

mosmartin16 spunea...

Poate-i de interes..desi vizeaza altceva ! Asadar... DIN NOU...DESPRE...TARA LU* VODA PAPURA... PRIVIND PENSIILE MILITARE !!!
...cele afirmate pot fi probate cu documente !!!
...asadar...
1. iesi la pensie !
2. primesti decizia emisa de casa de pensii !
3. o contesti - in termenul legal - la comisia de contestatii, din varii motive apreciate de tine !
4. primesti hotararea comisiei de respingere a contestatiei !
5. ataci hotararea comisiei - in termenul legal - la instanta de judecata, solicitand acesteia din urma obligarea celor doua ( casa de pensii si comisia de contestatii ) sa indrepte eroarea / erorile pe care le consideri existente in decizia de pensie / hotararea adoptata !
6. instanta stabileste termen de judecata si informeaza pe cele doua susmentionate cu privire la solicitarea ta !
7. primesti punctele de vedere ale celor doua ( casa, respectiv comisia ) prin intampinari ale acestora ( termen uzitat juridic ) !
8. ti se comunica - dealtfel corect - de catre instanta de judecata faptul ca trebuie sa dai raspunsuri la aceste intampinari !
9. formulezi raspunsurile - vis-a-vis de ceea ce au precizat cele doua in intampinari cu privire la eroarea / erorile invocate de tine in decizia / hotararea acestora...dar ...mai ai...O MARE PROBLEMA !!! IAT-O...
Fiecare dintre cele doua - in intampinarile lor - spun ca... rezolvarea problemei tale... nu implica responsabilitatea ei... ci... a celeilalte !!!
...iar juridic o formuleaza cam asa... invocam exceptia lipsei calitatii procesuale pasive !!!
Altfel spus...domnule, lupta-te in instanta pentru ceea ce crezi ca e gresit in decizie sau hotarare...dar...nu cu mine...si... nici cu mine !!!
Curat, murdar coane Fanica...o spunea maestrul Caragiale !!!
Oare de ce era el... din Haimanale ?!!!
Doamne ajuta, tuturor !!!

Calinmihaib12 spunea...

..Eu am luat plățile compensatorii (20 + 4..) calculate si IMPOZITATE= fără deducerea de 8.000.000 lei=aplicată. "activilor" in 2004 =in baza impozitării valabile in 2004= pe sistemul de IMPOZITARE PROGRESIVĂ..a guv. Năstase ,așa încât din fiecare soldă brută mi se reținea un impozit de vreo 5 milioane (cam o treime din solda brută..!

Iulian Mareș spunea...

Avia,
urez succes la alegerile pentru primar UAT regelui Cioaba, cu sanse mari de reusita! Dupa un "tigan/D" este potrivit si un rege romm!
Am trait sa vad si asta! Nici nu mai am pretentii de la CSP, toate, fara exceptie!
Traim in agora absurdului!

Leo spunea...

Iar suspendarea judecării cauzei până la soluționarea dosarului 4241/2/2020 4142/2 2020 se cere în temeiul art. 413 alin 1 pct 1 din Codul de procedură civilă

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.bursa.ro/dupa-trei-mandate-de-primar-la-oradea-ilie-bolojan-candideaza-pentru-sefia-consiliului-judetean-61463048&ved=2ahUKEwiIjtWGsqvrAhWoAxAIHVMlB14QFjAFegQIBBAB&usg=AOvVaw2YkapHNh7WJ8io9VNhRT55

Iulian Mareș spunea...

Pericol "national" pentru salarii si pensii!

Ludovic Orban anunta de trei zile ca, din lipsa de bani, Legea salarizarii unitare, prevazuta pentru 2023, nu se va aplica niciodata in totalitate (SIC!), ba, mai mult, este pregatit sa dea o OUG privind inghetarea salariilor.
Sa se miste oare asa de repede, adica pana maximum 03.09 ac?
Sa fie asa de praf Parlamentul incat sa nu respinga amenintarea electoratului cu promisa OUG?
Oare, Mandolabo, kiar sa nu fi priceput de ce este imperios necesar sa creasca salariile si pensiile in ROU?
Posibil ca da, pentru ca el, ilustrul liberal, a fost o viata doar somer sau VORBETE!

CEZAR spunea...

Aici are si prostovanul dreptate !
Au cistigat toti neavenitii din MApN..basca MAI..care nu au avut nici-o treaba cu restructurarea Armatei !
Asa se intimpla in Romania intodeauna....!!

Calinmihaib12 spunea...

Poate e momentul să se repună o intrebare=APARENT=fără"legătură"..cu dezbaterea..despre pensii și..poate= in viitorul apropiat:despre salarii..(..s-a și.. aruncat "sămânța"..!):
OARE de ce: in site-urile "gemene":..worldometers.info"=in limba ENGLEZĂ și RESTUL LIMBILOR LUMII(= vreo 34..) =afișate= :la domeniul "sănătate":="CAUZE DE DECESE":..LIPSEȘTE..TOCMAI "GRIPA"..= la site-ul românesc + TOATE CELELALTE LIMBI AFIȘATE,...MAI PUȚIN = in cel in limba ENGLEZĂ..!
INTREBAREA SE IMPUNE:..pt. că:.. "SĂNĂTATEA" și "TEAMA" de MOARTE sunt..și..pot fi folosite..de cei "interesați" în..de ex.:(..printre altele..)=strict în cazul nostru : ca ARGUMENT in "favoarea"..(sic!)"NEREZOLVĂRII" problemelor:pensiilor și salariilor/SOLDELOR= despre care se tot dezbate AICI = de ani de zile..!

Huhu Rezea spunea...

Din ultima informare de pe pagina SCMD cu privire la actiunile Sindicatului în următoarele luni lipsește cu desăvârșire problema rezultatului controlului Curții de Conturi la cele 3 case sectoriale.
Să nu fie prea târzie intervenția în procesul dintre CSP si Curtea de Conturi.
Decât să amenințe cu procese pe cei care critică, nu defăimează, unele actiuni ale Sindicatului, domnul Dogaru ar face mai bine să pună colaboratorii să estimeze consecințele punerii în aplicare a înțelegerii dintre Curtea de Conturi si CSP a SRI privitoare la actualizarea din 2017, în cazul în care aceasta se va extinde si la celelalte Case Sectoriale.

Gigi spunea...

👍 👏

Calinmihaib12 spunea...

P.S... și încă o INTREBARE:..
= de ce NIMENI ..din cei care
au..DECIZIA nr. 4/13.08.2020 CURȚII DE CONTURI, NU O PUBLICĂ..AICI..! (..sau IN ALT "LOC".. PUBLIC.)..??

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, colegul de la M.A.I. (fost șofer la I.S.U.) face taximetrie (eu nu pot munci pentru că sunt bolnav) și i-am spus să treacă astăzi dimineață pe la mine. I-am arătat ce am postat eu (decizia mea și a lui de actualizare) și răspunsul primit. A intrat în panică neștiind ce se va întâmpla cu pensia lui având în vedere că el are trecută indexarea de 5% și pe Decizia de pensie din 2016 (anul ieșirii la pensie) și pe Decizia de actualizare din 2017 (luată în calcul), motiv pentru care îi ies în plus cei 85 lei. Nu am știut ce să-i spun.

Gigi spunea...

Dupa cum decurg evenimentele,extinderea este iminentã.
Consecintelele râmân de vãzut.Vom vedea.

Huhu Rezea spunea...

Eu nu cred că juriștii de la Curtea de Conturi sunt tot atât de obtuzi ca și cei de la cele 2 case sectoriale, încât să nu înțeleagă că indexările nu intră în algoritmul de calculare/recalculare/actualizare la care face referire art. 30 din lege.
Pensia actualizată în 2017 nu se indexează nici cu indexarea de 5% din 2016 si nici cu indexarea de 5,25% din 2017. La cuantumul actualizat conform algoritmuli de actualizare se adaugă pur si simplu valoarea efectivă a indexării din 20116, calculată din cuantumul calculat/recalculat în 2016.
Cuantumul actualizat si intregit cu indexarea din 2016 este mai mare decât cel în platâ la 30 06 2017 și acesta rămâne în plată până la indexarea de 1,3 % din anul 2019.
Actuala forma de indexare din art. 60 se aplică doar pensiilor stabilite după 29 12 2018, data intrării în vigoare a OUG 114/2018.

Michel spunea...

Dle nu aveți dreptate cu soldele compensatorii!

Neacsu spunea...

Pentru ca nu o are nimeni in afara de cei care au primit-o oficial.

Neacsu spunea...

Dogaru face ceea ce fac de 10 ani, adica gargara. El vorbeste despre proiect si propunerile SCMD, dar nu posteaza nici macar o propunere pe care sa sustina ca a promovat-o exceptand prostia aia cu luptatorii din retragere, de la art 55. El spune ca e dispus la discutii si negocieri, dar nu a dat curs niciodata invitatiilor de a participa la discutii ale Forumului. El spune acuma ca nu stiu cine i-a stricat lui planul, dar nu spune despre ce e vorba, in definitiv ce proiect sau ce amendamente ar fi vrut safie votate. Recititi ce scria inainte de a se retrimite plx 199 la discutii si veti vedea ca a fost de acord cu acel proiect. Acuma cand plange ca nu a fost aprobat, cand se vaita ca a fost blocat. Ca de fiecare data, insa, propune mari proteste de Ziua Armatei. Dogaru a fost si a ramas un civil care a purtat hanea militara si atata tot, niciodata nu a fost si nu va fi un militar. El are o scarba deosebita fata de militarii de cariera.

Periamu lucica spunea...

E corect asa?

Calinmihaib12 spunea...

C.P.S./M.A.N...NU VREA să "dea" INDEXAREA de 5 % din 2016 =alipind-o la ACTUALIZAREA din 2017 pt. că = rezultând o pensie mai MARE ..VA TREBUI SĂ PLĂTEASCĂ ȘI..DIFERENȚELE..pt. câteva luni..bune..!! (..și "EI"..= NU VOR..ASTA..!= NICI "ÎN RUPTUL CAPULUI.."..!)

Huhu Rezea spunea...

Dacă SCMD depune cerere de intervenție principală la Curtea de Apel București si îi este aprobată intervenția, ea poate ulterior să ceară introducerea în cauză și a altor persoane terțe, cum ar fi Casele Sectoriale MAI si SRI, case care în proces pot pretinde aceleași drepturi ca si reclamentul, CPS a MApN.

Viorel spunea...

Atunci înseamnă că domnul Teo ar trebui să-l atenționeze pe domnul Col.(Rz.)dr. Mircea DOGARU despre sugestia / propunerea dumneavoastră. Nu prea a mai comentat în ultimul timp (o fi în concediu la munte / mare), atunci al coleg cu priză la președintele S.C.M.D.

Huhu Rezea spunea...

Mă bucur că ai subliniat că indexarea din 2016 se alipește la actualizarea din 2017 și nu se stabileste din cuantumul actualizat.
Alipirea ei se face... și in cazul in care actualizarea este mai favorabilă decât indexarea de 5,25%... și în cazul când indexarea de 5,25% este mai favorabilă în anul 2017.

Huhu Rezea spunea...

Avem si pensionari militari fericiți!
Pensionarilor militari membri ai uniunilor de creație li se actualizează cu 14% indemnizația de 50% din cuantumul calculat/recalculat/ actualizat(plafonat) + sporul OMM + indexările neplafonate!
De ce să mai facă ei cereri de intervenție împotriva plafonării indexărilor?

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Hurzicarul și cu @Alex se mai laudă că au trecere pe la SCMD. Unul doar la bufetul de vis a vis din Pajurei. :(:)
@Teo scrie numai tămâieri la adresa liderului.

Calinmihaib12 spunea...

..adică:.pe scurt: INDEXAREA din 2016, de 5 %..NU TREBUIA TĂIATĂ = sub NICI UN MOTIV..!(era o procedură din alt an,anterior anului procedurii de ACTUALIZARE.. și astfel,casa de pensii..nu putea invoca art. 60,al. 3..cu 2 proceduri..plătite..bla,bla..!)

Leon spunea...

Chiar nu avem printre noi, un pensionar militar care a OPTAT pentru pensia calculata pe puncte..?

Huhu Rezea spunea...

Asa, domn doctor, taie cu bisturiul în carne vie!
Sâ înțeleagă toți scepticii, amatorii si ticăloșii.

Calinmihaib12 spunea...

D-le NEACȘU:..D'acord(..mai glumesc și eu,un pic..!)
Numai ca in acest caz, "noi"..pensionarii..ăștia neștiind care-i "pricina",..ar cam trebui să stăm..în standby și să nu facem .."mișcări bruște"..= în..ceea ce am întreprins..până in momentul de față...!

Alex spunea...

Domnul Dogaru ar trebui sa lase sindicatul si sa continuie treaba cu istoria.Din cele doua proiecte pe care le-a studiat profund nici in prezent nu stie exact ce sa sustina.Se vede din comunicate.Ar trebui sa ia niste lectii de la d-l Coarna atat in ceea ce priveste atitudinea cat si limbajul folosit.Nu o fi Coarna extra-super dar,daca ar fi fost presedinte S.C.M.D.altfel ar fi stat lucrurile.Poate o fi vreun Coarna printre noi.

Viorel spunea...

Atunci dacă domnul Col.(Rz.)dr. Mircea DOGARU ne aude sau ne vede și depune Cerere de intervenție principală la C.Ap.București (sperăm să o facă și să-i fie aprobată), sper să nu mai folosească lozinca de mai jos. Ar mai avea o șansă de reabilitare în ochii noștri, a celor ce ne-am pierdut încrederea și în clasa politică și în domnul Col.(Rz.)dr. Mircea DOGARU și în celalți 3 președinți de asociații. Cât despre domnul ministru nici nu mai amintesc. Totuși, poate ne dă dânsul o mână de ajutor în al 12-lea ceas.
„Daca strategia SCMD da roade in legislativ, adica se obtine revenirea la textul inital al Legii 223/2015, vor beneficia toti rezervistii, inclusiv cei care ne injura din ordin sau din invidia fudulului. In situatia in care, insa, vom castiga pe varianta de rezerva, adica la ICCJ, prin cele doua procese impotriva ministerelor si ministrilor Apararii si Muncii, de rezultat vor beneficia doar membrii de sindicat cu cotizatia la zi, in conformitate cu Statutul SCMD si pretentiile instantelor de judecata!”

Viorel spunea...

Domnule Alex, atunci de ce nu-i sugerați domnului Coarnă să depună Cerere de intervenție principală la C.Ap.București (sper să i-o aprobe având în vedere poziția dumnealui). Pensionarii din M.A.I. nu sunt în aceeași situație ca și noi ?

ghurse spunea...

CPS și MApN nu a invocat niciodata, in intampinarile depuse la instanta, art.60, alin.3, ci faptul ca.potrivit art. 14, alin. (2) din OUG 57/2015, indexarea/majorarea cu 5% era valabila doar pentru anul 2016. Am patit-o personal, prin decizie definitiva, instanta dandu-le dreptate. Ulterior am ajutat un cu coleg cu intocmirea cereriide chemare in judecată si celelalte documente juridice. A castigat la fond. Ba mai mult, i-a fost emisa o noua decizie si i s-a restituit si diferentele actualizate cu dobanda si inflatia. Aceeasi instanta, aceeasi argumentatie, solutie diferita, data insa de un alt complet . Urmeaza apelul in septembrie. Vom vedea daca va ramane asa, stiut fiind faptul ca CA Galati s-a pronuntat impotriva militarilor in toate actiunile ajunse pe rolul acesteia.

Huhu Rezea spunea...

Varianta convenabilă este ca sentința Curții de Apel să oblige Casa Sectorialâ să adauge la cuantumul rezultat din baza de actualizare din 2017, prin cresterea soldei de funcție în cuantum compus cu 15%, întreaga sumă a indexării din 2016, și să elimine din Decizia Curții de Conturi prostia cu plafonarea indexării.
Si un elev de clasa a 4 stie ce se întampla cu suma dintre 2 termeni când unul din termeni se majoreazâ.
Unul din termeni rămâne cu aceeași valoare și suma creste cu cât a crescu celălat termen
A + B = 4000 lei
în care
A = cuantumul calculat/recalculat în 2016
B = valoarea indexării din 2016

Prin actualizarea bazei de actualizare din 2017, cresterea soldei de funcție în cuantum compus cu 15%, cuantumul calculat/recalculat din 2016 creste cu valoarea n, adică A + n, adică cuantumul actualizat conf art. 60 ali(1)
Relația de mai sus devine, prin aplicarea art.60 alin(3)
(A + n) + B = 4000 + n în care n este diferența dintre cuantumul actualizat conf art. 60 alin (1) și cuantumul calculat/recalculat di 2016.
Termenul B, adică indexarea din 2016, nu s-a modificat, nu a dispărut din adunare.

Huhu Rezea spunea...

@ghurse
Fiind un cititor al @mosului, acesta nu v-a indicat să uzați de Nota de fundamentare a art. 14 din OUG 57/2015 pentru a răsturna acea motivare de gâgă a Case de Pensii. Instanțele au crezut că o asemenea instituție a statului nu se prezintă cu gulgute în fața judecătorilor.
Recomandați-i colegului să facă apel si să ceară suspendarea judecării lui(mi-am însușit ideea lui Mărin NEacșu) până se da soluția definitivă în Dosarul 4241/2/2020 al Curții de Apel București, conflic în contencios administrativ intre CSP si Curtea de Conturi pe speța care constituie obiect al dosaruluis său

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Revenirea la forma inițială a L 223/2015 după 6 ani de aplicare este o prostie, mai ales că acea forma avea căteva greșeli de tehnică de redactare.

Greșești in privința intervenției SCMD.
In caz de victorie, in sensul de a adăuga intreaga suma a indexării la cuantumul actualizat din 2017, dobândesc titlu executoriu doar sindicaliștii in numele cărora SCMD a depus cerere de intervenție, dar Casa Sectorială va fi obligată să revizuiască din oficiu, cum a făcut SRI pentru cei peste 500 pensionari, pentru toți beneficiarii săi, inclusiv pentru cei care au pierdut în instanțe.

BONIFATIE spunea...



Așa-i d-le HUHU dar eu mizez pe azi și, eventual, pe mâine, că poimâine este prea departe pentru noi, dacă ar fi să trecem la „civili”. Cam puțini vor avea 100 de puncte, majoritatea dintre militarii pensionari fiind cu un „săculeț” sub 80 de puncte. Nu-i prea rău nici așa, la un brut de vreo 6.000 lei. Această lege nouă tinde spre o relativă „uniformizare”.
Legea nr.127/2019 privind sistemul public de pensii publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr.563 din 09 iulie 2019, va intra în vigoare de la 01 septembrie 2021, adică poimâine, peste un an și ceva.
Cum au modificat Legea nr.223/2015 înainte de intrarea sa în vigoare, sunt sceptic că nu vor „aranja” și legea pensiilor civile cu ceva defavorabil tuturor. Țin politrucii la banul public, când nu este vorba de ei, ceva de speriat.

Gigi spunea...

Viorel@

Coarnã nu are interes datoritã faptului cã poliţaii d.lui,pensionari,nu au beneficiat de actualizarea din 2017 L.152.Doar cei în activitate au primit 10%.Şi mai puţin îl intereseazã pe el de pensionari,reprezinta pe sindicalistii din activitate.

Mai lunile trecute se strofoca unul şi nu mai putea de grija noastrã a pensionarilor cã,vezi Doamne,am depasi cu pensiile pe cei în activitate,bla bla bla.
Niciodata nu îi vom depasi datoritã faptului cã activilor l-au fost mãrite salariile/soldele de mai multe ori,incepând cu introducerea compensãrii a soldelor/sal.de merit in 2016 in douã transe a celor care nu le-au avut in 2009,plus actualizarile de care discutãm acum din 2017,plus transele de 25% începând cu 2018,ultima fiind la anul dacã nu se fac cã uitã cine o mai fi la butoane.
Chiar dacã actualmente opereaza plafonarea net/net,diferenţa dintre cei care vor ieşi la pensie şi noi actualii pensionari ieşiţi pânã în 01.01.2016,
diferentele vor fi atât de mari incât nu va puteti inchipui.
Numai actualizarea pensiilor va duce la o egalizare cât de cât,dar dupã cum vedem se vrea facuta prin 2023,sau la calende.

Alex spunea...

Unul cum este Coarna ar trebui sa fie si reprezentantul pensionarilor militari din M.Ap.N.;pentru cei din M.A.I. probabil va face dumnealui ceva.Am inteles ca va intra in politica si poate din acea pozitie va face mai mult ptr.activii si pensionarii din M.A.I.si indirect ptr.noi.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, am vrut să revin cu o specificație realizând după ce am trimis comentariul că voi fi înțeles greșit (revin acum / domnul Rex m-a atenționat că este ora de plimbare). Nu m-am referit la Legea nr. 223/2015, etc., ci la lozinca folosită tot timpul de domnul Col.(Rz.)dr. Mircea DOGARU precum că: „ de rezultat vor beneficia doar membrii de sindicat cu cotizatia la zi, in conformitate cu Statutul SCMD si pretentiile instantelor de judecata”. Această lozincă, deși este adevărată devine plictisitoare și enervantă. Eu îl înțeleg că aceasta este o modalitate de a atrage noi membri, dar mai schimb-o domnule că devii ridicol.
Soluția dumneavoastră „ Varianta convenabilă este ca sentința Curții de Apel să oblige Casa Sectorială să adauge la cuantumul rezultat din baza de actualizare din 2017, prin cresterea soldei de funcție în cuantum compus cu 15%, întreaga sumă a indexării din 2016, și să elimine din Decizia Curții de Conturi prostia cu plafonarea indexării” și argumentația sunt perfect valabile, dar cei care decid, gândesc (,) ca și dumneavoastră, le deschide cineva ochii sau le desfundă cineva urechile.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Doar prin intervenții principale în proces putem să deschidem ochi și să destupăm urechi.
Se cheamă că nu ne lăsaă doar la mâna Curții de Conturi sau a CSP a MApN.

Viorel spunea...

Domnule Gigi, uteciștii de azi, comuniștii de mâine. Să nu uite domnul Coarnă (chiar dacă intră în politică). Activii de azi pensionarii de mâine. Ori activ ori pensionar tot polițist sau militară rămâi atât timp cât ți-ai ales această meserie de plăcere. Nu poți renega instituția ci doar unii oameni care te conduc și decid pentru tine nefavorabil.

Mihai spunea...

Mares,
Într-un comentariu anterior Ice- Monteoru ti-a explicat pe înțelesul tuturor ca până si romii sibieni si mureșeni sunt mai emancipati decat romii danubieno-pontici.
El de la GP a avut timp să studieze în amănunt fenomenul mai ales după ce a fost ridicat în grupa de munca cu risc de pericol deosebit.
Dacă la Bucale au fost votați succesiv doi primari din etnie la Sibiu dece nu ar putea candida chiar regele.
Asa trebuia sa-si motiveze candidatura.
Ei ce sa-i faci ,aci nu i-a mers,până sa-si depună candidatura i-au furat sibienii acte de la dosar😂🤩
Succes cu "Plicusor" sau "Stirea" cu nea "Mitică de la Ligă",Petrică ala cu industria "morman de fiare vechi" si altii ......consilieri pe listele psd🤣🤣🤣👌
Domnul Huhurez o sa va lumineze de acum inainte cum sta treaba cu Vestul,inclusiv pe domnul Leon🤣🙆‍♂️......

Iulian Mareș spunea...

Nu te mai lauda, că și noi știm cât au luat colegii până în 2011! Neavând toți conturi/carduri iau luat în punga/geantă!
Știu clar cât a luat net, un col cu IC și SM!
Nu mult și nici puțin!
Sa nu transformam povestea într-o doina de jale!

Viorel spunea...

Domnule Alex, citiți ce spune Baciul de la țară ajuns din Sergent cu diagonal mare mahăr la București și unde servește una mică în fiecare dimineață la terasă. Cică să ne adunăm noi pensionarii în cete cum se aduna dânsul în satul natal când făcea jocuri și baluri în zilele de duminică sau sărbători legale după care se luau la bătaie din cauza lui Ileana sau Saveta, să ieșim la vedere (adică suntem invizibili), să ne transformăm din roi de albine în puhoi de ape și să luăm Casa Poporului cu Parlament cu tot la vale. Cică putem acționa și individual fără a face parte din grupări sau grupuri de trompete, să culegem informațiile ca și notele muzicale, adică din zbor și să nu le spunem decât preotului din sat la spovedanie pentru păstrarea secretului și a legalități, numai așa vom avea sorți de izbândă.

GO spunea...

Ultimul raport preliminar înaintat comisiilor de apărare și de muncă din CD, privind proiectul de lege Pl-x nr. 199/2020 care are în vedere modificarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Contine Anexa 2 a lui Ciucă. Detalii aici https://www.facebook.com/groups/2045483282349472/permalink/2835866623311130/

Iulian Mareș spunea...

Avia,
daca-i asa pot fi linistit! Vreau sa urmeze un tzigan sibian dupa unul neamtz! Aman2 par pe acelasi calapod, numai ca lui Cioaba nu prea-i place sa priveasca sportul, ca altora si are o singura casoaie necontestata!
Ce blestem pe noi sa alegem "sibieni"?! :))

Iulian Mareș spunea...

Oare unii sunt atat de batuti cu leuca in cap incat nu stiu ca si cei de la ISPAIM erau tot militari?
Pe unul din ei l-am avut profesor in AISM! ... ei asa este cand nu frecventezi cursurile; nu ai auzit de Petre Otu!

Alex spunea...

D-le Viorel
Vremuri de glorie mareata ne asteapta.Mandrii ne vom incolona si vom porni in mars (cadentat uneori) spre capitala.Cu zdrentele de pe noi fluturand in bataia vantului ,sprijinindu-ne in carje ,invartid cu forta de rotile carucioarelor ne indreptam spre marea victorie.Voi marca momentul la Carul cu Bere ,unde tacticos precum Margelatu' in Drumul oaselor,voi racii tubul Bermann cu lichior de anason,pentru a trage cu "rachete " de hartie anapoda ptr.a crea panica.Mai am multa maculatura acasa ,asa ca "munitie" o sa am destula.
Dupa cum spunea un contemporan:
VAIIIII VICTIS! OOOOOOO tara!

Huhu Rezea spunea...

Din Proiectul lui Les a mai râmas doar titlul.
In rest, rămăsesera in varianta care era să intre în Plen doar propunerile MApN si MAI cu actualizarea toooocmai prin 2023.
Vezi aici:
https://www.snppc.ro/uploads/fisiere/articole/PLX-199-2020.pdf

micutzul spunea...

Rog să-mi dați ,,lumină,,!

Părerile sunt împărțite pe paginile militarilor în rezervă și parcă sunt în ceață totală.
Cineva care știe sigur să-mi explice și mie ,poate și altor colegi, dacă la sumele prevăzute în anexa 2 din propunerile MApN se aplică taxele că și la un salariu brut !
Sunt mulți care spun că din sumele prevăzute în anexă se scad 41,5%.
Dacă e așa totul e frecție !
Scuze dacă nu e pe ideea postarii!
O zi bună!

Neacsu spunea...

@Gelu Olescu,
Nu te lasa prostit, acl raport este cel discutat la prima intalnire a Comisiei pentru Munca, este ciorna de lucru primita de Dogaru. Dar el o scoate tocmai acuma pe piata ca sa arate ca are si el ceva. Cand eu spuneam ca a primit-ode la doamna Lida, se facea ca nu aude, dar vine cu ea acuma, si bulverseaza lumea care crede, ca si tine ca asta e ultima varianta. Nu e ultima. Ultima e cea cu amendamentele MApN, dar fara art 55 al lui Lupescu, care a fost respins.

Leon spunea...

Iulica, bag'seama ca amicului nostru Avia nu-i mai prieste aerul de Sibiu si s-a cam mutat in zona Oradei..!
@T3, prin '71 am facut cateva saptamani practica la Serviciul Tehnic al R.Mc, iar seara cand ma intorceam din Centru, treceam prin Cimitir; sunt convins ca acest cimitir este tot acolo, dar R.Mc...??

Huhu Rezea spunea...

Ai uitat că Dogaru a luat cuvântul online în sedința Comisiilor și a spus că aproba varianta discutată fără să știe despre ce variantă discutau deputații?

Huhu Rezea spunea...

Da, @micutzule, parcă te supărasei rău de tot pe blogul asta.
Ala ar fi cuantumul net de referință, care înlocuieste cuantumul de referinăa din Anexa 2 a lui Ciucă, cuantum care, ține-te bine, are regim de pensie militară de stat.
S-au gândit ei că dacă ție, pensionar de la pașopt, îți actualizează solda de funcție la nivelul anului 2020, îți pun si hangaralele pe care le plătesc activii în 2020.
Citeste art. 16 din documentul care era să devină lege.

https://www.snppc.ro/uploads/fisiere/articole/PLX-199-2020.pdf

Huhu Rezea spunea...

Lasă gargara!
Dacă SCMD nu insistă ca actualizarea pensiilor militare, în forma care este propusă pe acest blog, să se aplice de la 01 01 2021 si dacă nu intervine în procesul dintre CSP a MApN și Curtea de Conturi, dosar nr 4241/2/2020 la Curtea de Apel București, își va pierde orice credibilitate.
Va constata la mitingul preconizat pentru 25 10.

Burebista spunea...

DN. Huhurez, pensiile din tabelul Ciucă sunt în cuantum brut.
Au rezultat acele pensii făcând media dintre cea mai mare pensie bruta în cuantum și cea mai mica pentru vechime completa de 25 ani în funcție de fiecare grad în parte.

Huhu Rezea spunea...

Asa e dar gulerații au reușit să convingă sefii comisiilor raportoare să elimine acel cuantum de referintă provizoriu.
Nu avem nevoie nici de acel cuantum provizoriu!
Noi avem nevoie de cuantumul real, cel calculat din solda de funcție pentru activi la nivelul anului 2020. Adică să se reintroducă imediat actualizarea

Gigi spunea...

CORECT!Actualizarea.
Dacã nici acuma nu s-a înţeles acest lucru,n-am ce sã mai spun.Dar din 2021,nu la Calende.
Este simplu de aplicat,nu porcarii ce se vrea pentru a mai pierde 2-3 ani cu recalculaţi etc.

monteoru spunea...

Mama doamne ce teorie!Multi nu inteleg ca are prioritate pensia in plata atata timp cat un nebun nu vine sa anuleze cuantumul cel mai avantajos.Fiecare dintre noi reprizinta un caz aparte.Subsemnatul primind pensia in plata calculata dupa legea 164 am beneficiat de toate indexarile.La altii cuantumul cel mai favorabil este legea 263 si la fel a beneficiat de toate indexarile.Pentru cei mai tineri pensionari legea 223 este mana cereasca iar pentru altii este dezastru.Alte solde si sporuri erau in 2000 de exemplu si altele dupa 2010 de aceea Mares are pensia de exemplu dubla comparativ cu a mea.Avantaj Mares.Handicapul nostru este ca nu stim cu exactitate cat am primi daca acum am fi activi.Pentru asta ar trebui sa ne batem sa primim 85% din ceeace primeste un similar activ plus contributia pt.pensia suplimentar.Nu-mi este clar OMM daca il primeste activul.

Huhu Rezea spunea...

Iceparule, tu citesti degeaba ce se scrie despre pensii că nu se prinde nimic de tine. Te intereseaza doar discuțiile politice.
Cum poti să spui ca nu stii dacă activii au spurul OMM după ce citesti atatea comentarii si articole despre acest spor?

E. Cristescu spunea...

@monteoru: Nu, pentru activi OMM nu aduce decat o fituica si-o tablita.

Iulian Mareș spunea...

😂👍🤣😜...
Dar numai cu gândul la mine ești!
Mai ieri voiai pământul meu, acum vrei și banii! Nesătule!
Îți dau mai și pământ și bani!...
Numai sa spui din timp când te hotărăști!
Parcă aș fi eu vinovat pt situația asta!?
La vârsta dumitale aveam pretenții, să te preocupe mai mult cele sfinte, mai aplecat spre biserica..., spre locașul de tragere in pozitia culcat și adânc de 2m!
Dar, tu nimic....parcă ești strigoi, că vampir ești sigur!
Ce să-ți zic, aceeași prostie...de ce are ăla și eu nu?
Știi de ce moșule?
Pt poziție! Eu stau in picioare, privesc senin, îmi declin identitatea, iar tu că un țopârlan mahalagist te ascunzi după tot felul de nume neverosimile!
Pt asta, meriti să-ți ia toată pensia și să-ți de-a una de zglobiu!

Iulian Mareș spunea...

Asa este, insa el a fost ofiter de GP nu de Armata!

Leon spunea...

@Ifrim, am aflat cine a cerut controlul CC...:)).
Uite ce am gasit in Arhiva blogului:
"ifrim
vineri, noiembrie 09, 2018
Daca CPS a MAI interpreteaza pe plus,a MApN in minus ca bani la actualizare ce structura este abilitata sa le verifice pe ambele si sa hotarasca interpretare unitara?Banuiesc ca,Curtea de Conturi si nu cred ca e posibil a spune ca e bine si asa si asa.Cineva greseste si e vinovat!"

Huhu Rezea spunea...

Eu cred că interpelarea domnului deputat de Dâmbovița, Dumitru Lupescu, și reacțiile critice vehemente la răspunsul haios dat de domnul ministru Ciucă au contat în sesizarea Curții de Conturi.
Asteptăm concluziile finale după controlul la cele 3 case sectoriale de pensii.

BONIFATIE spunea...


D-le Monteoru! Pe cine tot supărați?
Nu v-a lămurit nimeni, pe deplin. A FOST DAR S-A DUS.
Legea nr.80/1995 privind Statutul cadrelor militare
„Art. 10. -
Cadrele militare în activitate decorate cu ordinul "Meritul Militar" clasele a III-a, a II-a și I beneficiază de reducere a impozitului pe venit cu 30%, 40% și, respectiv, 50%.”
Din păcate, acest beneficiu a fost ras tot de către politruci prin
abrogarea art.10 de către art.86 din ORDONANŢA nr.73 din 27 august 1999, publicată în MONITORUL OFICIAL nr.419 din 31 august 1999 prin care au fost eliminate prevederile referitoare la reducerea impozitului pe venit. Și ar mai fi câte ceva de menționat dar... să-i lăsăm pe alții.

Calinmihaib12 spunea...

D-le GHURSE:..CPS/M.A.N.=după ce am primit DECIZIA DE ACTUALIZARE in 2018 ..am contestat-o în termenul legal la C.C.=com.de cont. a M.A.N.-ului.
În 2019 am primit Hotărârea Com. de Cont./M.A.N...prin care mi s-au respins contestațiile.. ca...neîntemeiate.
În HOTĂRÂREA C.de CONTEST...era INVOCAT art.60,al.3= cu NE-INDEXAREA pensiei actualizate ..in 2017..și păstrarea in plată a pensiei recalculate în 2016;
PRACTIC:sub "acoperirea" art.60 ,alin.3= care "spune"..ceva.., CPS.."A TĂIAT"=ILEGAL=INDEXAREA pe 2 ani=in loc de..tăierea din ..anul ACTUALIZĂRII..!..(=adică =ALTCEVA =adăugând= la..TEXTUL de lege!!).
De asemenea, în finalul HOTĂRÂRII,înainte de pronunțarea membrilor comisiei, se menționează faptul că pensiile militarilor recalculate in baza..,revizuite în baza..,stabilite in baza..,cele plătite in baza lg.241/2013, precum și cele stabilite în baza lg.80/1995,devenite pensii militare de stat,în temeiul art.109..și 110..,//lg.223/2015,se MAJOREAZĂ cu 5 %,în conf. cu..,art.14,al.2//OUG. 57/2015

Burebista spunea...

Am înțeles ca ai fost doctor???
Cum naiba făceai controale.. Tot asa cu prescurtări, efaluri, semne de punctuație care nu trebuie sa fie acolo??
Rețetele le făceai la fel?

BONIFATIE spunea...


D-le doctor Călin, ați reușit să-l stresați și pe Burebista!
Urmează Decebal.

Unknown spunea...

asa este domnule

Iulian Mareș spunea...

👍... și pe Dromichete!

Calinmihaib12 spunea...

DOMNILOR:..făcând "haz de necaz"
1.pot să vă spun că..BUREBISTA (și alți daci,cu excepția celor care mergeau ..la "studii" in străinătate..!?) =din știrile ..din "vremea" sa= nu prea știa să scrie !(nu.prea au rămas ..ceva urme..!).
2.Rețetele le scriam = după
" regulile artei"..= o sintagmă folosită în mediul medical..in vremea mea..!
3.Nu e nici o legătură între "controalele'efectuate în timpul activității mele și "scrisul" de acum,aici,în comentarii,dar pot să înțeleg = fără să mă
"stresez"( ca să vă citez)..."nedumeririle" domniilor voastre,..având in vedere.."vârsta..matusalemică" a
numelor personajelor invocate, SUPRAPUSE unor persoane actuale, reale,in viață și care:cred eu: au nealterat simțul..UMORULUI !
4..și o observatie adresată "bătrânului" BUREBISTA:. nu am inteles (atentie la ..scris..!) cuvântul: "efaluri"= e pluralul de la "efalu" =fără traducere în limba română, și utilizat.(?) in.."scrabble"..? SAU E O GREȘEALĂ DE SCRIERE..?
În finalul comentariului meu anterior făceam referire la baza legală, fără a mai numi exact legile respective: în locurile punctate : menționate atât in art. 109//legea 223/2015, cât și în finalul tuturor HOTĂRÂRILOR emise de COMISIA DE CONTESTAȚII a M.Ap.N.-ului și primite de pensionarii care au CONTESTAT, în termenul legal de 30 de zile, DECIZIILE DE ACTUALIZARE a pensiilor=cu diferite "probleme" :de calcul (.erori...ș.a.), PREZUMÂND că pensionarii comenta -tori pe blog și-au citit cu atenție și în întregime DOCUMENTELE primite de la..structurile M.Ap.N.-ului, cu care au corespondent..!

Viorel spunea...

Multă sănătate tuturor după o săptămână petrecută în Sighetul Marmației (de pe Creasta Cocoșului unde am ajuns după 6 ore în loc de 3 ore și jumătate, pensia mea se vedea foarte mică și cu un viitor nu prea clar comparativ cu inflația actuală și viitoare).
Domnule Burebista. La MAI (ISU) s-au calculat astfel:
1. Decizie de pensie nr. …./ 2016 (scurt și la subiect, nu intru în detalii):
Procent vechime cf. art. 29 = 82% + Procent contribuție P.S. = 9% = 91.
Pensie plafonată cf. art. 30 (4* 85%).
- Pensie de stat = X lei;
- Sumă corespunzătoare ordinului / semnului onorific = Y lei;
- Indexare art. 59 alin. (1) și (5) = Z lei.
2. Decizia nr. …./2018 privind actualizarea pensiei militare de stat:
Procent vechime cf. art. 29 = 82% + Procent contribuție P.S. = 9% = 91.
Pensie plafonată cf. art. 30 (4* 85%).
- Pensie de stat = X lei;
- Sumă corespunzătoare ordinului / semnului onorific = Y lei;
- Sumă majorare cf. OUG nr. 57/2015 și art. 59 alin. (1) și (5) – 2016 / Legea nr. 223/2015 = Z lei (suma identică cu indexarea din 2016 apare și în Decizia de actualizare deși avea procentul de 85 %).