Un produs Blogger.

vineri, august 14, 2020

Cu totii....cu cereri de interventie, principală sau accesorie, la Curtea de Apel Bucuresti

205 comments

Domnilor de la Ministerul Apărării, prin contestarea în contencios administrativ la Curtea de Apel București a Deciziei Curții de Conturi nr. 4/13 iulie 2020, referitoare la neregulile constatate în procedura de actualizare, nu de indexare, cum greșit susțineți în Comunicat, această decizie a devenit publică și o puteți publica.

O poate publica si Curtea de Conturi în calitate de pârât( urâtă cale ați ales, domnilor) în acest proces.
Or
Salutari din Piața Unirii din Oradea
Curtea de Apel Bucuresti

Nr. unic (nr. format vechi) :4241/2/2020
Data inregistrarii13.08.2020
Data ultimei modificari:13.08.2020
Sectie:Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal
Materie:Contencios administrativ şi fiscal
Obiect:litigii Curtea de Conturi (Legea Nr.94/1992) ÎNCHEIEREA NR. 19/07.08.2020
Stadiu procesual:Fond

Părţi

NumeCalitate parte
CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALEReclamant
CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEIPârât
COMISIA DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR CONSTITUITĂ LA NIVELUL CURŢII DE CONTURI A ROMÂNIEIPârât

Precizare

Fiind un proces în contencios administrativ, în concordanță cu o decizie a ICCJ,  pot depune cereri de interventie principală doar pensionarii MApN care in prealabil au adresat către Casa Sectorială cerere de revizuire a pensiei actualizate in anul 2017. 
Soluția dată de instanța va fi opozabilă și interveienților principali, astfel încât ei pot cere executarea silită a CPS a MApN, fără să mai aștepte eventualele eșalonări previzibile. 
Cei care nu au adresat încă cereri de revizuire a actualizării din anul 2017, nu a deciziilor de actualizare, către CSP a MApN,  o pot face și acum, având destul timp, până la incheierea cercetărilor în procesul de la Curtea de Apel București, să formuleze și cerere de intervenție principală. 

205 comentarii:

1 – 200 din 205   Mai noi›   Cele mai noi»
vasile iosif spunea...

Si cei care au pierdut la Fond cum trebuie sa procedeze in Apel?
Dar ca intervenienti principal?
Cerem soluționarea Apelului dupa incheierea procesului dintre CSP SI CC?
Cu multumiri,

maiag spunea...

rahat,vecinul meu fost sofer la un director aproape toata viata,de la 1 septembrie va avea pensie 4200 dupa marireun fost minier depaseste 6--7000,eu raman cu 3300pensie de colone cu 43 de ani cumulati,traiasca armata si conducatorii ei,sora mea fosta invatatoare va avea 31pp

Leon spunea...

Solicitarea CPS a MApN a fost inregistrata ieri, 13.08.2020, si judecatorii fiind in vacanta de vara, nu vom avea noutati in aceasta luna !
Poate ne ajutati cu un Model de Cerere de interventie, ce documente atasam, si cei care nu locuim in Bucuresti cum trimitem aceste Documente, prin E-mail se poate..?

Neacsu spunea...

De data asta Huhu Rezea, sustii cea mai mare prostie ever. Am mai spus odata, o mai spun si acuma si gata. Cea mai mare prostie ar fi ca toti pensionarii sa faca astfel de cereri, , din doua motive:1. pentru ca asta ar duce la lunirea procesului catibva ani, pentru ca daca , sa zicem 1000 sau 1000 de pensionari s-ar cere intervenienti, vor fi de studiat 1000 de cereri in camera preliminara, apoi odata admise de introdus 1000 de motivari, apoi CPS va solicita timp pentru studierea fiecarei interventii in parte pentru ca trebuie sa raspunda fiecarei cereri in parte, si uite asa, fa socoteala cat va intinde asta procesul. Este in interesul nosytru sa il lungim ? Bineinteles ca nu, dar asta i-ar ajuta doar pe cei de la CPS.Deci practic i-am ajuta pe ei. 2. cati dintre cei care vor depune cereri vor si castiga ceva? Ce se fac daca fac cereri de interventie, sa zicem ca castiga, apoi se trezesc ca de fapt LOR nu li se adauga nimic si au pierdut timpul, poate si bani pt avocat degeaba ? Deci din nou o prostie. Solutia ar fi ca eventual asociatiile sa depuna cerere in numele lor, astfel vor fi cel mult 5-6 cereri care ar rezolva problemele tuturor membrilor si oricum, daca CConturi va castiga -si eu cred ca va castiga- decizia lor se aplica tuturor, indiferent ca au facut cerere de revizuire sau intreventie, sau nu, pentru ca DECIZIA Curtii de conturi se aplica tutuoro, adica li se va rcalcula prin adaugarea indexarii, cine va primi va primi ceva , cine depaseste procentul de 85? nu va primi nimic, sau f putin.Ce sustii tu este total in dezinteresul pensionarilor.

Cătălin 2020 spunea...

https://campaniamea.declic.ro/petitions/recalcularea-pensiilor-militare-in-functie-de-salariul-minim-pe-economie?bucket=&source=whatsapp-share-button&utm_campaign=&utm_source=whatsapp&share=de6c0a7f-cb90-43e8-aee1-66ffb1f6dafe

Neacsu spunea...

Ai fi putut sa sugerezi celor care au procese in derulare pe acest subiect, sa ceara la prima infatisare suspendarea procesului pana la solutionarea cauzei de la Curtea de Apel Bucuresti, pentru ca le este opozabila si va judeca exact cauza lor.

Magda spunea...

Marele aparator al pensionarilor militari a iesit din cort.A solicitat un punct de vedere curtii de conturi si pentru ca acesta era favorabil pensionarilor a dat currea in judecata......Ce mai consultare... Ce mai ministru....

Neacsu spunea...

Parerea mea, da. Pentru ca solutia acestui proces dintre cele doua entitati juridice, clarifica si solutioneaza cauza.Poate Casa de pensii nu va accepta dar orice judecator va trebui sa admita ca acesta e adevarul si sa accepte cererea, ca intemeiata.

Neacsu spunea...

Mai bine o cerere de suspendare daca aveti proces, la care atatsati comunicatl MApN. Daca nu interventia este inutila. Ati verificat daca veti primi ceva prin introducere? Posibil sa nu. In acest caz, o fceti degeaba si nu faceti altceva decat sa lungiti inutil procesul.

Pop Iuliu spunea...

@All
Cel mai important este ca cel puțin unul dintre intervenienții admiși sa solicite acces la dosar și ulterior sa facă public actul Curții de Conturi care face obiectul contenciosului administrativ.

Neacsu spunea...

@Huhu,
Decizia Curtii de conturi odata recunoscuta de Instanta va fi opozabila tuturor pensionarilor care au fost beneficiari ai indexarii din 2016. Nu ma intereseaza solutia instantei, decat daca e in favoarea curtii de conturi sau nu. Dar odata ce va decide ca Curtea de Conturi are dreptate, SE VA APLICA DECIZIA ACESTEIA. Interventionist sau nu, odata castigat procesul de Curtea de Conturi, Decizia4/13.07.2020 va intra in aplicare. Iar faptul ca decizia propune un termen pana in decembrie 2020 ar trebui sa duca la urgentarea solutionarii cauzei, ca sa se poata aplica decizia in totalitate.

Huhu Rezea spunea...

Solutia instantei va fi opozabula numai Casei Sectoriale.
Va fi de asemenea opozabila
intervenientilor principali, nu si celor accesorii. Fată de încrâncenarea prostesca a CPS, nici macar întârzierea solutionarii cauzei nu justifica lipsa de sprijin din instanta pentru Decizia Curtii de Conturi.
Instanta trebuie sa constate impactul major produs de nesabuinta unor case sectoriale care la o actualizare generata de o majorare cu 15% au inventat o procedura prin care nu au acordat nici macar un leu pensionarilor militari.
Indexarea de 5% din 2016 s-a aplicat deja la cuantumul plafonat la 85%. Nu le mai sugerati asemenea idei, fara baza legală, guleratilor

Huhu Rezea spunea...

Este indicată o asemenea cerere.
Chiar daca nu o admit, instantele află ca si Curtea de Conturi a dat o decuzie potrivnica CPS

Leo spunea...

Obiectul constatării CC-ului , Nu vizează apectele SF de 1450 lei pt. anul 2017 începând cu 01.02.2017 , ci doar neaplicarea lui 5% în situațiile de după 2016. Deci , în APEL trebuie avtă în vedere , sigestia av. pe care am zis-o acun o săptămână

Huhu Rezea spunea...

Cererea poarta denumirea de interventie principala.
In motivare se demonstreaza interesul in cauza cu decizia de actualizare, nota de calcul, cererea de revizuire si raspunsul de respingere al CSP... cei care-l au. După demonstratiile de pe blog evudentiati cu cat ati fost prejudiciati in fiecare an.... pe o lună.
Fiind actiune in contencios este posibil sa timbrati cererea.

daniel sandu spunea...

daca cineva depune o cerere de interventie poate astfel studia dosarul cauzei si sa ne lumineze si pe noi cu continutul Deciziei Curtii de Conturi? (poate anumite considerente/argumente ale CC pot ajuta pe cei cu dosare pe rol sa expliciteze/argumenteze mai bine?)

Niky spunea...

Asta am mai scris si eu,administratorul de bloc de la mine are 5500 brut acum,ieșit la 51 ani la pensie si având o perioada grupa 1 civilă,fără studii superioare! Cei care ne-au plafonat asa si-au bătut joc de noi pe fața! Si pensiile lor sunt mari si garantate ca drept de patrimoniu, nu ca la noi,pensii care pot fi oricând micșorate.Se anunta criza mare,si civilii sunt nemulțumiți “doar” cu 14%.

Huhu Rezea spunea...

Curtea de conturi a verificat procefura de actualizare
OuG 56/2017 se referea la procedura de majorare a soldei de functie cu 16%, majorare care calcula si se adauga la o solda care nu putea fi mai mica de 1450 lei.

Xman spunea...

La ce mine? Nici la uraniu nu ajung la asemenea pensii...

Leo spunea...

DA MAESTRE ,
eu m-am referit la speța lui Iosif că nu are legătură din ce știm până acum ( nefiind publică decizia 4 a CC) - cu neregulile constatate de CC. deci în APEL nu sunt pertinente și tangente pretenția cu neregula constată de CC

Leo spunea...

BRAVO !
FB observația.

Iulian Mareș spunea...

Exact pe dos!
Credeți că în capul cât banița stătea binele pensionarilor? Păi, draku îl mai punea ministru...

monteoru spunea...

Poate acum va convingeti ca in MApN pestele e imputit de la cap.Daca Ciuca era bine intentionat mergea pe mana Curtii de conturi.M-am inselat crezand ca e un altfel de ministru.
Un ofiter se intreaba pe internet ce s-ar intampla daca toata rezerva armatei romane ar pleca in Rusia?Eu unul nu am gasit un raspuns

anonim spunea...

multumesc!
am semnat.

Neacsu spunea...

Solicitarea suspendarii procesului este valabil pentru toti care au capat de cerere pe indexare.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
CC a descoperit neconcordanta, eroarea, în fapt golănia de la CSP a MApN și SRI!
CC este expert absolut al statului român, ok?
Ce o să zică o instanță de judecată? CC ești prost profesional, mars la școală, în Dr Taberei?
Presa centrală și locală a preluat știrea...
1. Daca instanta da dreptate CC ce zice Ciucă, de un proces pt abuz și îndeplinirea cu rea intenție a atribuțiilor funcționale pt decidenții implicați? Oricum ei trebuie să plece și aprecierea anuala nu poate fi nici S!
Și tu, Ciucă, trebuie să-ți dai demisia, pt că așa este în politică, pt că i-ai patronat și până la sesizarea CC nu ai făcut nimic, dar nimic!
2-Ibsranta de judecată da dreptate CSP a MApN! Raul cu fata lui hâdă a învins, însă lumea știe din presă că acolo pute și fermentează "gunoi profesional"! Pecetea a fost pusă de presă și însuși comunicatul de presă al vostru!
Deci, ce alegi Ciucă? Alegi să fii un Orban, un Cîțu, un Alexandru, un Grindă?

*Colegule, eu o lăsam așa și nu alegeam calea justiției, mai ales că ai la bază raportul și soluția CC! ... așa, te-au tras definitiv si fără intoarcere in gașca celor cu opinii inverse! Să-ți fie de bine! Păcat pt că ai muncit enorm pt cariera ta!

Neacsu spunea...

Foarte proasta observatia. In cunostinta de cauza va spun ca daca nu cerea Ciuca expertiza Curtii de Conturi, continuam sa pierdem procesele pe capete si sa primim de la CPS aceleasi raspunsuri idioate. In ceea ce priveste trimiterea cauzei in instanta, nu ministrul a cerut-o ci CPS ca persoana juridica si asa cum am spus pe pagina mea, ministrul nu putea in nici un caz impiedica juridic acest proces atata vreme cat CPS avea dreptul sa conteste solutia in instanta. Asa ca aveti grija sa nu va muscati limba, sau informativa inainte de a musca.

monteoru spunea...

Poate acum va convingeti ca in MApN pestele e imputit de la cap.Daca Ciuca era bine intentionat mergea pe mana Curtii de conturi.M-am inselat crezand ca e un altfel de ministru.
Un ofiter se intreaba pe internet ce s-ar intampla daca toata rezerva armatei romane ar pleca in Rusia?Eu unul nu am gasit un raspuns

anonim spunea...

Off topic
S-e'mpute treaba si noi "vom plati oalele sparte"...ca doar nu ei

https://cursdeguvernare.ro/mae-rus-ameninta-romania-din-cauza-noilor-relocari-de-trupe-americane-cantariti-minutios-riscurile-si-ganditi-serios-la-consecinte.html

Iulian Mareș spunea...

Matematica este mai grea....

Leo spunea...

Ciucă,șef nemijlocit al CPS , se vede din avion că este în CÂRDĂȘIE cu subordonata CPS. Păi dacă nu era așa , madam Petcu era "la dispoziţia lui 2418" de-a doua zi.
MFA-ul MIMEAZĂ iar CPS-ul îi face jocul.
SUS LICHELISMUL !

hankook spunea...

@Neacsu
Ciuca , un tip extrem de emotiv atunci cand nu este el in capu' mesei si care, invariabil, are un discurs lamentabil ( cu siguranta are nevoie urgenta de un logoped ) nu e altceva decat o sluga umila, fara caracter, care pentru o chiftea si o chifla in plus e in stare sa stea si in cap, daca-i ordona Maus.Nu ma asteptam ca ciucaletele sa aiba atitudinea generalului Pierre de Villiers , dar nici sa fie atat de lipsit de scrupule fata de rezerva armatei.

monteoru spunea...

Stai fara grija.Nu se va intampla nimic nici de la est la vest si nici de la vest la est.
-degeaba are grade si functii daca si-a pierdut respectul de sine.Ar trebui sa se gandeasca ca nu este ministru pe viata si ca va ajunge si ilustru anonim .

raul spunea...

Basca terenuri apartinand armatei returnate pe moca ,,administratiilor locale ,pe cand alte institutii le dau pe bani grei!Exemple sunt cu miile prin presa numai pe ale noastre nu le vede nimeni!Ia tu un mp de la biserica azi....!

Magda spunea...

Daca cel care crede ca a iesit din cort,A CONSULTAT CURTEA DE CONTURI A ROMANIEI ,CE LOGICA ARE SA CONTESTI IN JUSTITIE REZULTATUL CONSULTARII....intetesant nu?!!

raul spunea...

Si un una pt dom'Neacsu ,boier de Oltenia!Cand ii trimeteam pe toti sa suga de la tsatsa UE ,mi-ai taiat macaroana !Sa fii iubit de curve si de femei gravide,Marine ,era o vorba din tineretea noastra!Adaug azi si de Ciuca,prietenul tau,care-i partener UE si binenteles NATO ,ca tot le faldurim drapelele!Bine ca n-avem onligatia sa le pupam ca papucul sultanului ca pe vremuri!

spiritul lui Haret spunea...

Lectie de viata.Un grad si functie mare cand era in activitate facea pe zmeul cerand subordonatilor apropiati sa-l copieze in comportament..Unul din subordonatii apropiati a avut curajul sa-i spuna ca el vrea sa aiba parte de salutul cunoscutilor si dupa trecerea in rezerva.Si uite ca acea functie mare a ajuns sa cerseasca respect.Lucrul acesta nu-l intelege Ciuca.Va fi perceput ca un militar mincinos.

Neacsu spunea...

Despre Oprea nimic? Hai ca se poate.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, astăzi domnul prim ministru Ludovic Orban a declarant că instituțiile statului „ vor luptat până la moarte” cu lumea interlopă, cu clanurile de orice natură, cu grupurile infracționale și vor lua cele mai drastice măsuri legale împotriva lor. Stau și mă întreb, ce va face dumnealui și ce măsuri va lua împotriva „ grupului infracțional organizat” C.P.S. a M.Ap.N. (inclusiv ministrului) dacă (,) Curtea de Apel București va da câștig de cauză (nu se poate altfel) Curții de Conturi / Comisiei de Soluționare a Contestațiilor. Dacă prin absurd, dă câșig de cauză C.P.S. a M.Ap.N., atunci au o problem cei de C.P.S. a M.A.I. Oricum ar da, domnul prim ministru ar trebui să destituie de la cap la coadă (unul din cei doi miniștri) una din cele două C.P.S. iar pe lângă măsuri disciplinare, să suporte și măsuri pecuniare și penale pentru că așa a spus dumnealui „cele mai drastice măsuri legale”.

Iulian Mareș spunea...

Eu îmi amintesc despre ceva parlamentari care au solicitat primii control al CC!
Sa nu scriem prostii...Corpul de control este subordonat lui Ciucă?
Dar Direcția antifraudă?
*Nu sunt sigur daca onorata CSP are personalitate juridică! Trebuie studiat actul normativ de înființare!
Dar dacă pe blog există persoane care sunt sigure, așa o fi!

Neacsu spunea...

Si ce te-a convins ca nu e bine intentionat? Faptl ca CPS a intentat actiune impotriva deciziei C Conturi?Ce trebuia sa faca Ciuca ? Sa nu ceara interventia curtii de conturi, sau sa interzica CPS sa isi exercite dreptul legal de a contesta o decizie? Hai spune tu, care le stii pe toate.

Neacsu spunea...

Domnul Inginer, indiferent ce ii placea sau nu ministrului a trebuit sa respecte legea ... si cand a cerut o expertiza a Curtii de conturi pentru a vedea cine are dreptate, si cand a fost nevoit sa accepte dreprtul legal al CPS de a contesta o decizie . Ministrul nu avea dreptul sa impuna o directie acolo unde legea spune altceva. Dar matale, probabil ca crezi ca fiecare trebuie sa faca ce ii convine lui , nu ce e legal. M-am inselat crezand ca gandesti.

Neacsu spunea...

Pai nu e prost cine incearca sa afle adevarul si sa aplice legea? E prost. E prost pentru ca idiotii nu vad decat ce vor ei. Deci Ciuca e de vina ca a cerut expertiza Curtii de Conturi iar CPS a contestat in instanta Decizia. Da bravo Bobita ! Tu ce alegi Mares, sa ramai un idiot ? Buna alegere !

Iulian Mareș spunea...

L-ai scos și eroul rezerviștilor!
Merită un interviu lângă poza fetei de la pagina 5?

BONIFATIE spunea...


Este o vorbă veche: „dați urechea la”..., în speță, la d-l Neacșu. Are dreptate. O să vă împotmoliți” în cereri, spre bucuria MApN-ului care, cu cinism, asta vrea, să tragă cât mai mult de timp și vă veți rezolva problema la calendele grecești.

Iulian Mareș spunea...

Știi cumva după care luni de ministeriat a jenat Ciucă CC?
Și el a kemat-o?...i s-a năzărit lui așa să-i keme...
Lasă aerul agresiv că atunci când pensionarii și-au găsit aliați câțiva parlamentari arunca a ieșit și el la farul viorii!
Lusteuiestw-l in continuare, dar nu ai pe cine! Credibilitatea lui este sub nivelul apei și nu de acum!

Neacsu spunea...

@Hancook,
Ce voiai sa faca Ciuca in situatia data? Scurt si la obiect. Si ai grija cand ceri, sau pretinzi, sa fie si legal.

monteoru spunea...

Neacsu vrei sa spui ca MApN este o ograda in care fiecare face ce vrea?
Neacsu esti subiectiv.
Sa
Ciuca conceptual greseste.

Neacsu spunea...

@Iulian Mares,
Cat de prost sa fii sa sustii ca nu stii daca CPS are personalitate juridica? Pai mai baiatul lui baat destept, cu cine au pierdut procesele o gramada de pensionari, cu mama lui Stefan Cel mare? Ia vezi tu si altii ca tine, baietii acelorasi baieti destepti, cine a intentat proces Curtii de conturi ? Dupa ce va lamuriti bagati-va coada intre picioare si capul intre urechi si nu mai faceti parada de idiotenii pe aici.
Nume Calitate parte
CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE Reclamant
CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI Pârât
COMISIA DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR CONSTITUITĂ LA NIVELUL CURŢII DE CONTURI A ROMÂNIEI Pârât

Şedinţe

Iulian Mareș spunea...

Pe românește: te-ai băgat în troaca porcilor acum să manînci ca ei și cu ei!

Eu îi deplâng destinul pe care și l-a ales singur, iar faptul că se tundea că un soldat american provoca doar ilaritate și stârnea ironiile subordonaților!

monteoru spunea...

Se pare ca CSP/MApN are personalitate juridica dar asta nu inseamna ca in ograda MApN fiecare face ce vrea.
Neacsu esti subiectiv.Oare reprezentantii MApN la comisii nu l-au reprezentat pe Ciuca?Poate dai un raspuns ca eu nu le stiu pe toate.
Ciuca conceptual greseste.In raportul om tehnica acorda prioritate tehnicii.Sa lupte la o adica cu tehnica.Am gresit,recunosc,ca am avut mari asteptari de la el ca ministru.

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Orban este un bețiv asemenea lui Băsescu!
Pe un bețiv ai ceva șanse să-l recuperezi, dar pe un parvenit nu vei reuși niciodată!
Mai bine și ăsta, care a suflat în țeava de eșapament, să-l scoată din troaca pe care singur și-a dorit-o!
Îl poate da și cu lac, tot mat rămâne!

Iulian Mareș spunea...

Oprea? Daca simți nevoia unei paralele o putem face și cu lumini și umbre!
Dar, dacă simți nevoia să-i pui pe cântar...sunt cam același calibru!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciuca si-a mai tras un autogol de maidan! La un car de prostii a mai adaugat inca o tampenie, care va cadea sub roata carului, ca un pietroi ce-l va rasturna. A transformat MApN dintr-o cloaca intr-o mocirla! Parca era mai putină prostie in cloacă, decat in mocirlă... Rusine!

Huhu Rezea spunea...

@Neacsu
Esti tu amic cu gângavul Ciucă, dar te compromiti total daca dai crezare gogoriței din Comunicat ca ditai Curtea de Conturi s-a prezentat in control la rugamintea natafletului,care este dus de nas ca taurul la piață.
Ciuca putea cel mult sa ordone organelor proprii de control si revizie sa faca ordine la CSP, dar nu a miscat un deget.
Curtea de Conturi controleaza si emite decizii, nu acorda asistenta sau consultanta financiara la cererea ministrilor.
Din contra, CC isi tinteste verificarile acolo unde primeste informatii ca organele de control financiar intern nu-si fac datoria.
Doar Parlamentul ii poate cere sa efectueze controale peste planificarea proprie.
Mai trebuie sa ne spuna si Vela ca si controlul de la CSP a MAI a fost cerut de el.
In loc sa-mi enervezi cititorii cu lustruirea imaginii lui Ciucă, reciteste adresa Curtii de Conturi si vezi de ce s-a dus CC la cele 2 case.
Raspunsul complet neprofesionist pe care Ciuca l-a dat la interpelarea parlamentară a generat sesizarea Curtii de Conturi.
Ai intrazarit in acel raspuns vreo remuscare a lui Ciucă?
Eu iti garantez ca daca Ciuca demite toata conducerea juridico-financiara care se face vinovata de acest scandal care, inevitabil, v-a ajunge si la ICCJ, a doua zi procesul cu Curtea de Conturi este retras de pe rol.
Poti sa te superi, dar, dupa acest episod in care zici ca a chemat CC sa dea o mâna de ajutor socotitorilor din subordinea sa, in loc sa le multumeasca auditorilor, el ii târăste in instanta, se poate spune ca daca Ciucă nu este un tăntălău, este un ticălos.

monteoru spunea...

Cred ca este si una si alta.Adica si tantalau si ticalos.O fi fost in Irak si Afganistan dar nu are curajul raspunderii personale.S-a vazut din atitudinea celor ce l-au reprezentat in fata comisiilor.Presupunand prin absurd ca CA admite cererea isi pune in cap nu numai pensionarii din MApN dar si pe cei din MAI.PNL se va duce in jos pe tobogan cu viteza cosmica.Iohannis si Orban ar face bine sa-l trimita la GAZ.Acolo ii este locul.
Neacsu pentru ca ti-a acordat un interviu nu-i esti dator cu tribut.Te-a speculat.Nu merita respectul tau.Degeaba ii rupe umarul gramada de stele si are pieptul plin de decoratii daca are carente de caracter.

brenda spunea...

ce se mai aude de la camera deputatilor ?

spiritul lui Haret spunea...

Neacsu propui o paralela intre Ciuca si Oprea.Oprea m-a pagubit in 2010 cu 20% din pensie deci nu-i sunt dator decat cu injuraturi.Dar stand stramb si judecand drept el,Oprea a fericit 80% dintre noi aproape cu dublarea pensiei.
Este adevarat ca Oprea are grade politice dar asta are mai putina importanta.

Iulian Mareș spunea...

declic este site-ul unui ONG cu #, in care-si fac veacul 2 pitipoance ce n-au muncit pana acum nici 2 minute! ...si toaca bani pe cate 2-3 foi A4 copiate de pe net!

Iulian Mareș spunea...

Neacsu,
cat de prost sa fii sa crezi ca Ciuca este opozabil CSP a MApN?
A avut la indemana:
-Corpul de control şi inspecţie
-Direcţia audit intern
-Direcţia de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudelor.

Asimptomaticule, ce zici ajung 3 PDV, ca sa faci dreptate sau iesi in public, sa vada toata tara cat de prost conduci?
Eu kiar stiu de ce incerci sa-l lustruiesti! faci ce vrei, insa si tu iti vei pierde din credibilitate! Ai discutat si cu gl. Palsoiu? Nu cred ca-ti va da dreptate si pt simplul motiv ca Armata nu trebuie sa-si faca dreptate in instantele civile! dar cand tu insusi ai fost subiectul unui proces civil, intr-un rol pe care ti l-ai asumat din obedienta si parvenitism....asta este camarade!

*Si daca era o indoiala/intrebare de ce devii agresiv? Pentru ca poti? Procesele au fost cu ministerul si CSP, ca parte a ministerului!

Iulian Mareș spunea...

Neacsu,
Lasa mitul adresarii institutionale, caci prima data solicitarea a venit din partea catorva politicieni, fosti militari! Deci cine-i idiotul care nu a folosit 3 structuri subordonate, (le-am tot enumerat si sper ca le-ai retinut) competente, si cine-i idiotul care crede ca el a fost miezul?

Iulian Mareș spunea...

Aici, posibil sa aiba dreptate.....nu cunosc asa de bine ca el procedurile legale si kikitzele magistraturii!

Iulian Mareș spunea...

Eu nu am avut nicio asteptare, cunoscand personajul din 1993! Prefer sa tac daca altii fac pe lustrangii agresivi!

Iulian Mareș spunea...

Hai ca daca ma mai supara mult i le zic pe cele adevarate...sunt 3 structuri independente si abilitate sa-l consilieze pe Ciuca si sa prezinte cursul de actiune optim! dar el a crezut in puterea "fara margini" a doamnei fosta la DGIA! Sa-i fie de bine daca are probleme in a intelege texte de lege; asta inseamna ca palaria a fost prea mare!
Corpul de control şi inspecţie
Direcţia de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudelor
Direcţia audit intern

https://www.mapn.ro/organizare/index.php

*Insa Corpul de control este condus de un oltean de-al lui...nu zic ce si cum, cu el pe acolo! A spus-o presa la momentul respectiv!

Ein Stein spunea...

Din comunicat rezulta ca CC ar fi fost trimisa de Ciuca la CSP intr-un control de indrumare si nu pentru a scoate la suprafata neregulile, site-ul CSP ar trebui suspendat pentru raspandire de stiri false. Zilele trecute la un post TV, la o emisiune privind controlul CC asupra jafului pe achizitiile publice, un gagiu spunea foarte linistit ca deciziile CC vor fi contestate in instanta si ca aproximativ 90% din deciziile anterioare, contestate, au fost pierdude de catre CC. Eu nu mi-as pune mare speranta ca CC va castiga procesul cu CSP, depinde foarte mult cine a intocmit raportul, cum si cu ce intentie. Mare minune daca in urma procesului se va stabili ca nu exista niciun vinovat si se recomandat sa se mai studieze problema. Nu puneti la indoiala forta clanurilor! Ciuca vrea sa pozeze intr-un Ceausescu care nu stia ce se petrece ca daca stia, ehhheeee, cate mai facea. Presupunand la absurd ca va iesi ceva bun cu acest control, daca nu se va schimba intreaga conducere a CSP, nu am absolut nicio indoiala ca nu peste mult timp ne vom trezi cu un al OG care sa indrepte indreptarea. Atat timp cat L223 exista nu e absolut nicio sansa de aducere a lucrurilor pe un fagas normal, asta daca nu ne impusca te toti cu un cartus individul ala de la CSP.
Daca am fi fost pe legea publica am fi primit si noi marirea de 14%, din multele mariri succesive ale punctului de pensie, fara ca vreun contopist sa aibe posibilitatea sa se puna pe picioarele dindarat. Se implinesc patru ani de tiganie curata pentru acordarea unui parlit de 5% fara a avea certitudinea ca-l vom primi.

Ein Stein spunea...

Nu ii mai cautati in coarne lui Ciuca, de parca l-ar fi luat Iohanis de pe tractor si l-a numit ministru, ma revolta fatarnicia lui si poza de om care nu stia, iar daca nu stia cu atat mai rau. Suntem doua tabere, noi si ei, trebuie obligatoriu sa existe un invingator, un armistiu, care se cloceste acum, nu ne ajuta deloc, se vor replia si vor cauta alte ticalosii. Armele lor de baza sunt L223 si decizia CCR privind dreptul la pensie si al cuantumului, si evident un grad ridicat de incompetenta si indaratnicie. Luptand cu armele lor sansele nostre sunt nule. Desfiintarea L223 trebuie sa fie prioriatea nr.1, apoi ori o lege identica cu a unei tari NATO de traditie, copiata CU PUNCT SI VIRGULA, ori sa fim trecuti pe legea publica.

valica spunea...

Daca era un ministru al apararii care sa rivalizeze cu Col.Cuza Voda, in urma Deciziei Curtii de Conturi, putea pleca sa eradice din temelie Departamentul de lupta impotriva militarilor pensionari, schimband total statul de organizare la pace/mobilizare al CPS, anulind toate functiile militare si transformind functiile in functii de PCC, deoarecde CPS, nu este unitate combatanta la pace/razboi si aducea economii la buget.ASa mai bine il tine pe gestapovistul Col.Rosu ca doar el executa ordinele ministrului, chioar daca are sange negru in instalatie. Nu putea sa schilalaie impotriva pensionarilor doar de capul lui.Actioneaza ca o lichea la ordin exact cum au fost la Dakau SS-istii .

Xman spunea...

In opinia mea,foarte ,foarte multi din cei 68% carora li s-au diminuat pensiile prin recalculare,ramanand astfel pe contributiva, nu au vreo treaba cu cei 5%. Culmea,tot cei cu oskaruri si alte sporuri grele...sunt foarte vocali apropo de acel 5%.Prin urmare procesul le este dedicat...Vae victis!

CEZAR spunea...

@/m-Al,
IPOCRITULE...Tu nu aveai ce sa mai astepti !
Tu ai depasit ce propunea Ciuca in Anexa 2 !
Eventual...sigur,ai actionat pe unde ai putut ..IMPOTRIVA inclusiv aici pe blog !
IPOCRITULE...buba tot va plesni ..de copt ii coapta bine !!

Huhu Rezea spunea...

Ii uram La multi ani lui Mărin Neacsu de ziua onomastică si ii multumim pentru sprijinul informativ al oștirii rezerviste.

Burebista spunea...

La mulți ani și multă sănătate tuturor celor care își sărbătoresc astăzi ziua onomastica! 🍾 🎂

Leon spunea...

Reamintesc Raspunsul MAI la interpelarea deputatului Dumitru Lupescu privind mentinerea celor 5% in Deciziile de Actualizare:
http://www.cdep.ro/interpel/2020/2r9784A.pdf

Iulian Mareș spunea...

Au băgat cambulă la bufet...

Iulian Mareș spunea...

Stein...
Nici nu mai contează.... CSP și Ciucă și-au luat-o in bot!

Antonim spunea...

Măi băieţi, nu ştiu ce fumaţi dar vă atacă mai rău decât coronavirusul. Toţi deştepţii încearcă să-şi dea cu părerea cam cum luptau ei pînă la unu cu CPS. Că la două aveau progam de somnică, nefiind nici măcar unul în stare în ultimii ani să sesizeze Curtea de Conturi pe tema indexării din 2016. Aşa, pe persoană fizică, să arate ceva poporului cam cum fac ei lucrurile, nu vorbe! Că sesizări au fost multe, da nu prea vin oamenii să se laude pe aici. Cert este că fără o solicitare făcută de ministrul apărării, curtea de conturi rămânea la răspunsurile stereotipe, că se are în vedere la următoarele controale. A crede că stimabilul deputat Lupescu a generat controlul, e iarăşi poveste de babe de la piaţă. Stimabilul mici măcar nu s-a mai obosit să facă sesizarea CC după ce a primit răspunsul de la minister.Mai puneţi mâna pe legi, CC nu are obligaţia şi nici nu se oboseşte prea tare cu controale neplanificate cu 6 luni înainte, decât în cazul unei obligaţii legale consimţită de o hotărâre a uneia din camerele parlamentare. Acum nu a existat o asemenea hotărăre! Dar, dacă tot insitau sesizorii şi au mai şi primit solicitare de la minister pentru lămurirea situaţiei, CC a purces la fapte.
Chiar nu înţelegeţi că decizia CC este foarte puţin favorabilă pensionarilor, dându-le dreptate cu luarea la calcul a indexării, dar prin faptul că se cere aplicarea art.30 cu limitarea pensiei la 85% practic nu se câştigă nimic? Chiar e greu de priceput că nu e deloc o invenţie a unuia ci crunta realitate, care deocamdată nu poate fi probată cu înscrisuri aşa cum aţi fost obişnuiţi, din motive uşor de înţeles? Îi daţi cu blamarea ministrului pe tema procesului fără a cunoaşte măcar concret situaţia. Păcat, râd aia de la CPS a MapN de aberaţiile voatre de se zguduie şi strada!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian & Neacsu: Cu pretuire si respect, cat si pentru toti camarazii si admin, Cred ca este o gluma sa-l comparam pe Oprea cu Ciuca, sa sa nu discutam despre domnia sa: Oprea a pus bazele celui mai mare sindicat militar, Uniunea Militarilor si Politistilor Mihai Viteazul, care reuneste, atentie, la un loc ACTIVII cu rezervistii din sistemul de securitate nationala, adica MApN cu politistii, pompierii, jandarmii si granicerii, MAI, SRI, SIE, STS, avand in Program infiintarea SINDICATELOR MILITARE pentru activi si alte particularitati unicat, pe care le gasim doar la NATO, apoi doreste si pensii la standardele NATO, etc! Este debutul, cumplit sabotat de politic, datorita acestor idei novatoare si multitudinii de componente ale institutiilor de forta din Romania, speriindu-i chiar si punand toate tunurile de sabotaj asupra Uniunii si Oprea! Arunca in spatiul public fel de fel de acuze inventate, specifice statului paralel si inchizitiei de tip Portocala, ciar si ca ar avea o pensie de 70.000 lei, cand se stie ca aia este a unui procuror doar, doar sa-l spulbere, stiind, mai ales, ca daca vine la butoane DOMNIA SA VA FACE 100% DREPTATE LA PENSIILE MILITARE SI CURATENIE TOTALA IN CASELE DE PENSII MILITARE, acolo avandu-l ca mare sprijinitor, printre zeci de somitati, si pe Comisarul Ciocan, cu care nu o data am stat de vorba despre ce se va intampla daca Gen. Oprea ajunge la butoanele politice, si am ajuns la concluzia ca Gen. Oprea are dreptate ca nu se joaca cu vorbele cand spune repetat: ,,Fapte, nu vorbe!'' Si o sa faca, daca nu ne lamentam, daca renuntam la acel deget acuzator, daca nu ne lasam invinsi de piedicile clocarilor furiosi pe Oprea, inspaimantati ca se intoarce inapoi, impreuna cu toate mafiile tortionar politice, fiindu-le spaima lor de capatai! Domnilor, doar sa intre in Parlament, nu cu procentaj mare, cel putin cu minim, ca o data ajuns acolo mobilizeaza toate fortele politice cunoscute si carora candva le-a facut bine, toate relatiile politice vechi si noi, si tot ce-l inconjoara benefic sa-i sara in ajutor! Are acest dar, aceasta patima si vointa sa ne ajute, sa ne faca dreptate si mi-a spus-o nu o data, pentru ca noi comunicam si tinem o legatura stransa sa gasim optiunile valide sa putem invinge sistemul ticalosit, iar eu nu-l voi parasi nici daca asa sti ca ma tarasc in patru labe, pentru ca si viata, sanatatea, drepturile si pensia mi-au fost zdrobite de catre acesti ticalosi mafioti, am si interes personal in aceasta nazuinta, dar si sa-mi aduc un aport pentru toti camarazii mei umiliti si batjocoriti! MOARE CINEVA DACA DA UN VOT LUI OPREA, SI NU PARADITORILOR NOSTRII, MACAR O DATA IN VIATA ASTA CHINUITA SI DISTRUSA DE DUSMANII NOSTRII?! Daca noi, cei terfeliti si injositi permanent, nu avem incredere in Gen. Oprea, atunci cine sa ne mai faca dreotate in viata asta aflata in anii de apus, si cand toti vor sa ne amane toate drepturile peste CATIVA ANI? CATI VOR MAI TRAI PANA ATUNCI, ONORABILI CAMARAZI???!!!! Sau: Avem incredere ca peste cativa ani se mai face ceva, daca acum nu se face?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani Mariilor, Marinilor si similarilor! Dumnezeu sa va dea sanatate si fericire intr-o viata extrem de lunga!

tudor spunea...

Domnilor,
Cu speranta ca sunteti bucurosi si fericiti in aceste zile de sarbatoare si ca nu o sa va stric buna dispozitie.
Este interesant de stiut daca sumele aferente celor 5% au fost sau nu prinse in bugetul CSP a M.Ap.N. pentru 2017. Ca daca au fost prinse si nu s-au acordat este alta problema.
Conform Extrasului din bugetul Casei Sectoriale de Pensii a M. Ap.N. pentru anul 2016, la clasificatia bugetara 68 01 03 Pensii si ajutoare de batranete a fost prevazuta suma de 2.773.095.000 lei
Din comunicatele vremii, rezulta ca in 2016 au fost in plata 76.089 pensii militare.
Prin urmare, in anul 2016, rezulta o pensie militara medie(aproxomativa) de 3037 lei.
Pentru anul 2017 nu am gasit Extrasul de buget al CSP si nu se gasesc date despre sumele de la clasificatia bugetara 68 01 03 a CSP a M.Ap.N.
Dar din comunicatele vremii rezulta ca in august 2017 au fost in plata 78. 932 de pensii militare si ca pensia militara medie a fost de 3.372 de lei
De aici putem stabilii cat a fost suma din extrasul de negasit al CPS a M. Ap.N. pentru 2017 de la clasificatia bugetara 68 01 03 adica 3.193.904 000 lei
Diferenta dintre sumele aferente anilor 2016 si 2017 este de 420.193.448 lei.
Dar in perioada analizata au fost pensionati un numar de 2.845 de militari (78.932-76.087=2845)
Daca cei 5% nu au fost prinsi in buget, cei 2845 de noi pensionati ar fi beneficiat in acest caz in anul 2017 singuri de aceasta diferenta. Si, 420.193.448 :2845= 147695 fiecare, suma care impartita la 12 luni = 12.307 lei pensie medie lunara.
Aceasta situatie nu cred sa fie posibila, au fost pensionati si MM si subofiteri si nu este posibila o asemenea pensie medie.
Pe dealta parte,conform BUGETUL MINISTERULUI APARARII NATIONALE,
aprobat conform Legii nr. 339/2015 privind bugetul de stat pe anul 2016,cod indicator 6001. Aparare, 10 Titlul I Cheltuieli de personal, este prevazuta suma de 3.250.082 (in mii lei)
Pentru anul 2017 la Aparare aceasta suma a fost majorata la 3.821.219 (in mii lei), deci cu 517 137 (in mii lei),
Daca consideram ca raportul dintre sumele de la indicatorul 6001 Aparare, 10 Titlul I Cheltuieli de personal si sumele de la clasificatia bugetara 68 01 03 pensii si ajutoare de batranete a CSP a M. Ap.N.,din 2016 s-a pastrat si in 2017, atunci rezulta ca pentru anul 2017 la aceasta clasificatie bugetara a CSP a fost alocata suma de 3.260.411.000 lei, adica cu 66.507.000 lei mai mult decat pentru plata pensiilor.
Ca urmare, perntru faptul ca nu se gasesc date despre bugetul CSP a M. Ap. N. pentru anul 2017, ca cei 2845 de noi pensionati nu puteau sa aiba pensie medie de 12.000 lei si, in conditiile in care pentru cei 5 % ar fi fost necesara suma de 138 655 759 lei din care 66.507.000 au fost, aproape cu sigur alocati, este plauzibila la CPS o problema de fonduri sau mai rau.
Am onoarea.

spiritul lui Haret spunea...

Pe calul batran nu-l mai inveti sa mearga in buiestru.#0 de ani am avut interdictie a fi apropiat de cele bisericesti deci nu prea le am cu sarbatorile de nume.Daca totusi Huhu zice ma alatur si eu urarilor lui.Marine la multi ani.Beau cu toate ca stentul nu-mi da voie un pahar de vin Merlot in cinstea ta.

Cezar spunea...

Aaaa...dat coltul..Neacsu??
Azi..îi adormirea....😜🤣🤣🤣😜😎

constantin spunea...

Chiar daca este persoana juridica pe CSP nu o poate controla nimeni,numai Curtea de Conturi?Fiind in subordinea MApN,acesta nu are instrumentele legale interne pentru a o controla?CSP-ul este stat in stat in cadrul MApN cu toate ca se subordoneaza acestuia?Nu prea cred.Domnul Iulian Mares a evidentiat foarte bine ce organisme din cadrul MApN pot controla CPS-ul,dar nu au facut-o.Oare de ce?-intrebarea fiind retorica bineinteles.In cazul unei verificari al organismelor abilitate ale MApN si in cazul in care s-ar fi dovedit ca a gresit,insasi CPS-ul ar fi trebuit sa solicite un control al Curtii de Conturi,pentru a demonstra ca ea a avut dreptate neacordand indexarea pe 2016 .Cu tot respectul pentru domnul Neacsu aici cred ca greseste sustinand ca neimplicarea MApN este corecta si perfect legala,dar cu toate astea eu ii urez un sincer La multi ani cu prilejul zilei onomastice si ii multumim bineinteles si pentru informatiile utile pe care ni le pune la dispozitie cu promptitudine.

Leo spunea...

azi este zi de comeroare și reculegere , nu de sărbătoare și distracție.....

LUCA spunea...

Bună ziua
Față de noua situație, pentru o mai bună întelegere, dacă putem clarifica împreună câteva aspecte
1. Până la ce dată trebuie introdusă cererea?
2. Daca nu s-a solicitat cps emiterea unei decizii de revizuire se mai poate depune cererea de intervenție în nume propriu?
3.Cererea de intervenție în nume propriu mai poate fi introdusă dacă, atât în prima instanță cât și în apel, s-a respins cererea de acordare a majorării de 5%, hotărârea primei instanțe rămânând astfel definitivă și irevocabilă? (Comisia de contestații, bineînțeles, resping în prealabil contestația privind neacordarea majorării de 5%)
4. În cererea de intervenție în nume propriu se cere anularea deciziei de pensie care nu conține majorarea de 5% și obligarea casei de pensii la emiterea unei noi decizii de pensie care să conțină majorarea de 5%
sau
se cere instanței să oblige CPS la emiterea unei decizii de revizuire care să conțină majorarea de 5% ?
5. Dacă în acest dosar 4241/2/2020 este necesar să se ceară anularea deciziei comisiei de contestații și implicit introducerea comisiei de contestații în cauză, pentru a se putea emite noua decizie de pensie / decizia de revizuire care să conțină majorarea de 5%?

Burebista spunea...

Articolul este vechi din 2017 înainte de OUG 59. Doar a fost preluat greșit în 14.08.2020...

Burebista spunea...

Așa este, aveți dreptate. Cie rămași în plată cu cuantumul avantajos pe 263 la recalculare au rămas și cu indexarea aferenta din 2016 și cu cea din 2017.

Trofin spunea...

Nu vă agitați , este o simplă cacialma ! Comunicatul derivă din comunicatul dat în 2017 la emiterea OUG 59/2017.

spiritul lui Haret spunea...

Antonim sau anonim@nu ma voi stradui sa-ti explic teoria planului inclinat sau teoria elasticitatii.Inginerii inteleg ce vreau sa spun.
Daca tot te stradui sa lustruesti imaginea lui Ciuca poate faci un efort sa explici atitudinea reprezentantilor MApN in fata comisiilor ce au analizat amendamentele propuse la legea 223.
Stii cine joaca alba neagra?
Ifrim@las-o mai moale.Ce-i mult strica.

Huhu Rezea spunea...

@LUCA
!. Nu. Se poate depune totuși intervenție accesorie, de susținerea a Cc impotriva CSP, aducând pentru instanță și dovezi convingătoare.
2. Cererea de intervenție principală se depunr până la terminarea cercetării, adică până în ziua în care judecătorul dă termen pentru punerea concluziilor finale.
3.Cei care au deja soluții definitive în instanțe nu este cazul să depună cereri de intervenție. Decizia Curții de Conturi este în sensul de a obliga CSP să efectuerze indreptarea calculului din oficiu. De această revizuire a calculului vor beneficia si cei care au pierdut definitiv în instanță, întrucât situația juridică s-a schimbat față de momntul judecății.
4. Am mai precizat că decizia de actualizare din 2017 a rămas definitivă si nu mai poate fi revizuită.
Revizuirea reglementată de art. 65 vizează pensii calculate greșit prin decizii rămase definitive. Dacă deciziile nu sunt definitive ele pot fi anulate dar prin actiunea de contestare în 30 de zile de la comunicare.
In cererea de intervenție nu se cere anularea deciziilor de actualizare ci remedierea calcului greșit, care a eliminat indexarea din 2016,prin operațiune de actualizare din 30 07 2017.
Indreptarea calculului se face prin decizie de revizuire.
5. Cererea de revizuire reglementată de art. 65 nu implică cu nimic comisia de contestații si ca atare nici cererea de intervenție nu privește hotărârile comisiei de contestatii din MApN și SRI.
6. Pot introduce cereri de intervenție si cei 68% care au râmas in plată cu cuantumul mai avantajos, interesul lor rezultând nu din micșorarea cuantumului în plată ci din micșorarea cuantumului cuvenit, recalculat si indexat în 2016, actualizat și indexat în 2017.
6. Până când CSP a SRI nu este atrasă ca terț în acest proces, pensionarii SRI nu pot depune cerere de intervenție.
7. Toate structurile asociative ale pensionarilor militari pot formula cereri de intervenție de susținerea Deciziei Curții de Conturi în conflictul de contencios administrativ declanșat de CPS a MApN. Acum se va vedea cine este cu adevârat reprezentant și susținător al rezerviștilor.
Este un test crud pentru structurile asociative.
Unele dintre ele pot introduce și CPS a SRI in acest proces, ca terț care poate cere același lucru ca si reclamantul, după cum chiar CSP a SRI poate formula cerere de intervenție principală în susținerea cererii reclamantului, respectiv CPS a MApN.

Huhu Rezea spunea...

Mă bucur că am cititori competenți care știu să nu cadă în capcanele fake news-urilor.
Cătălin, ai picat testul.

Leo spunea...

Se mai lasă liber câte un iepure , tot din zona LICHELELOR GULERATE ...

Calinmihaib12 spunea...

ANTONIM:art.30 NU limitează CUANTUMUL "pensiei".. la 85 %..! = ..INCERT = fără vreo referință concretă ..!!?
Limitarea de.. 85 %.= e ..din BAZA DE CALCUL ( ceea ce e ALTCEVA..!); BAZA DE CALCUL e constituită din:(art. 28):
=media soldelor lunare brute
realizate în cele 6 luni alese.
=CUANTUMUL PENSIEI DE SERVICIU
se stabileste(STRICT LEGAL!):
-BZ.Clc. X max.85% =P.Serv.
(art.29+30/lg.223/2015)
-P.Serv. X max.9% Ps.Supl.+
=P.Serv.+ Ps.Supl(art.108)
-P.S.+Ps.Supl. X max.20 %
(=OMM/lg.80/1995)+=P.B.MIL.
de STAT (= neindexată ).
Procentele de calcul=de max.85% = rezultă din VECHIMEA REALIZATĂ
conf. art.23+24 din lg.223/2015.
=CALCULELE acestea sunt pentru
pensiile anterioare legii 223..!
=La PENSIA BRUTĂ MILITARĂ de STAT RECALCULATĂ in 2016 se mai adaugă indexările anuale..!
Similar: și la ACTUALIZARE..!

Calinmihaib12 spunea...

P.S. : ANTONIM:..in consecință:
conform calculelor de mai sus, pensia RECALC./ ACTUAL. și NEINDEXATĂ =POATE DEPĂȘI..cele 85 % din art.30//lg.223/2015..!

LUCA spunea...

Multumim pentru clarificari. Intr-adevar, va fi foarte interesant de vazut pozitia structurilor asociative. ANCMRR banuiesc ca nu intra in carti.

Cezar spunea...

🤣🤣🤣😜😜😎😎
Doar..Daugaru..ne mai intrece
Cînd îi da in judecata ?

Leon spunea...

,,O majorare - eu spun cea mai mare majorare - a punctului de pensie, începând cu 1 septembrie 2020, de la 1.265 de lei la 1.442 de lei. Facem această majorare a punctului de pensie într-o perioadă de criză economică, o perioadă dificilă pentru economia globală, dar am avut în vedere să fie o majorare semnificativă - este cea mai mare sumă pe care o primesc oamenii, pensionarii, în buzunar...,,
Numai un analfabet functional poate sa se laude cu o asemenea aberatie..!
In anul 2019, VPP a crescut cu 165 lei( 1265-1100); daca de la 1 septembrie VPP ar fi crescut cu 13%, ar fi ajuns la 1429 lei, mai mare cu 164 lei, deci mai mic decat 165 lei, si gata s-a hotarat, crestem cu 14%, si obtinem o suma muuult mai mare , cu...12 lei(1442-1265=177; 177-165 = 12 )..!
Si inca ceva, spunea consilierul Premierului, Virgil Guran ca si ,,pensiile speciale,, vor avea ceva cresteri prin majorarea VPP cu 14%( la fel spunea si doamna de la Munca..!).
Nu domnule Guran, va creste numai partea contributiva a pensiei( PMA x 1442 lei), dar se va diminua partea primita de la bugetul de stat, insa pensia in plata nu va creste; posibil sa fie putine cazuri in care pensia contributiva sa depaseasca pensia de serviciu, dar in acest caz toata pensia ramane pe contributivitate..!

Neacsu spunea...

Nu, eu am fost Obiectiv, dumneata esti subiectiv, orbit de ura. Daca CPS a avut dreptul legal sa conteste decizia CConturi in instanta, NIMENI NU O PUTEA IMPIEDICA. Ca au facut-o cu sau fara acordul conducerii MApN, este un aspect pe care nu il comentez, dar din punct de vedere legal a avut acest drept. Insa cata vreme nu stiti adevarul este absolut incorect sa invinuiti pe cineva.Repet, daca Ciuca ar fi incercat macar sa influenteze aceasta decizie ar fi comis un abuz si o ilgalitate. Nici eu nu as fi riscat asa ceva.

Neacsu spunea...

Ramane de vazut cine va rerezenta in instanta CPS.

Neacsu spunea...

Din comunicat rezulta ca Ministrul a solicitat Curtii de Conturi sa verifice care din cele doua case de pensii a procedat corect, pentru a sti ce sa faca, constatand ca se aplica aceeasi lege cu doua masuri diferite. Daca aceasta solicitare a fost sau nu cea care a decis Curtea de conturi sa faca controlul, o poate spune numai Curtea de Conturi. Eu am pus aceasta intrebare Curtii de conturi si nu a raspuns. Ciuca nu pozeaza intr-un Ceausescu care nu stie ce se ntampla, Ciuca a gasit o situatie, o cunoastea dar nu avea parghiile sa o indrepte fara o expertiza, atata vreme cat CPS sustinea ca are dreptate pentru ca castigase 90% din proceste. Si pentru a clarifica cine are dreptate , a cerut o verificare din partea CC . Acuma vad ca nici aceasta initiativa nu va convine. Ar fi trebuit sa o lase asa? Sau ce sa faca sa dea ordin, fara nici o baza legala, sa se acorde indexarea? Imi face impresia ca ori sunteti orbi ori rau intentionati cei care nu vedeti realitatea. Oricat de pornit ai fi impotriva unei persoane, trebuie sa admiti ca in acest caz a procedat corect, prea corect. Nu ma refer la dumneata Stei, am raspuns aici pentru ca ai atins subiectul implicarii curtii de conturi, singura autoritate care putea da un raspuns in cunostiinta de cauza privind modul de aplicare a actualizarii de catre cele 3 case de pensii sectoriale. Si cu asta eu am incetat orice discutie pe acest subiect aici. E prea multa ura, prea multe patimi si prea putin realism in opiniile expuse aici.

Huhu Rezea spunea...

Pui foarte greșit problema finanțării pnsiilor militare în anul 2017.
Trebuiau găsiti bani pentru actualizarea cu 15% nu pentru indexarea cu 5% din anul 2016.
Ai uitat că bani pentru indexarea din 2016 erau prevăzuți deja în bugetul MApN din 2017. De altfel, această indexare a si fost plâtită până la 30 06 2017, ba si până la emiterea deciziilor de actualizare. Trebuiau găsiți bani în plus pentru finanțarea creșterii prin actualizare.
Au inventat scoaterea din calcul a majorării de 5% din 2016 ca să nu cheltuiască niciun leu in plus pentru actualizarea de 15% pentru toți pensionarii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

EU AM ZIS CA PENSIILE MILITARE AU FOST INGHETATE SI NIMENI NU MA CREDE! TIMPUL MA VA INDREPTATI!

Huhu Rezea spunea...

@Neacsu
Nu este nicio ură! Oamenii au sesizat cât de ilogic este comunicatul CSP, iar tu ai uitat ce ți-au scris cei de la Curtea de Conturi în primul răspuns, respectiv că verificările la cele 2 case sectoriale erau planificate de la inceputul anului, iar controlul țintit pe actualizarea din 2017, nu pe îndexare, cum minte CPS în Comunicat, a fost inițiat în urma unor petiții.
Ciucă este fazanul guleraților din subordinea sa. Este timorat de DGIA
Si era atât de simplu ca si el să înțeleagă că finațiștii armatei au greșit.
Au greșit când și-au permis să inceapă o procedură de actusalizare, fără o Metodologie comună cu celelalte instituții din sistemul de apărare, după intrarea în vigoare a L 152/2017.
Au crezut că le merge așa cum le-a mers cu improvizațiile salariale din 2010, dejucate, în privința pensionarilor, doar de civilizarea pensiilor militare prin L 119/2010.

Huhu Rezea spunea...

Da, au fost înghețate, dar în 4 august 2017, prin OUG nr. 59.
D-ta nu vezi că cineva face mișto de creduli?

Iulian Mareș spunea...

Ura este doar in capul celui care foloseste cuvinte dure: idiotenie, prostie....etc!

*Ciuca facea planuri de masuri, sedinte intrunite...etc! Exista un nr crt din planul de masuri prin care a prevazut sa se adreseze CC?
**La CC nu te adresezi pt consultanta (pt asta sunt firme de audit, respectiv cele 3 structuri nominalizate, parte a MApN); CC vine la indicii rezonabile, sau in baza propriului plan de control!
Imi permit o sugestie de titlu de articol: Ciuca a triumfat! ... (nici macar nu spunem de care parte a luptat, lasam libertate pt 2 variante de text). :))
***Astfel vom face eroi si pe dna Hoara/Andritoiu, pe Jianu, pe Rosu, clar, toti vor trece prin malaxorul cu Ariel!

Iulian Mareș spunea...

Ti-am mai scris: daca nu ai ca baza o lege a salarizarii tip NATO, la ce sa ai una privin pensiile?
Tu pui petice din stofa de lana/Australia la un trening din polimeri?

Iulian Mareș spunea...

Daca as fi perfid, in sensul afirmatiilor speculate...as zice asa:
-sa aiba dreptate CSP/MApN ca sa se genereze o problema cat sediul Parlamentului la MAI!
"Sa vedem cum râd aia de la CPS a MapN de aberaţiile voatre de se zguduie şi strada!"
Este ca-i tare bumerangul?

Iulian Mareș spunea...

Cele 2 personaje ma intereseaza putin spre deloc, sau in aceeasi masura in care persoana mea reprezinta interes pt ei! Cu atat mai mult cu cat am muncit corect si loial pt ei si in subordinea lor, pt minister si ROU!!!

Iulian Mareș spunea...

In activitate, avand treaba cu ministerul cat eu cu scoala de fete mici, el o tine incordata!
Si ca sa-i pun bomboana mai adaug ceva: rapoartele tematice ale DGIA!

Iulian Mareș spunea...

Guran nu a fost bolnav cu capul cand il cautau procurorii? Ai auzit de un pacient care s-a vindecat 100%? ...capitan! Lt nu te saluta si maiorii nu-ti raspund la salut! Inferior, in ultimul grad!
Vorbe cazone, pt ca el arunca gulgute!

Iulian Mareș spunea...

Timorat esti atunci cand ei stiu ceva ce stii/ai facut tu!...sau cand tu, ca proiectie militaro-politica, ai depins de ei, esti creatia lor!

Ein Stein spunea...

@Neacsu
Cu toata dragostea si stima, risti sa cazi in capcana minciunilor. Citeste comunicatul cu atentie, toata povestea e cusuta cu ata alba de la un cap la altul. CC nu trimite puncte de vedere solicitantului controlului, ca nu e firma de consultanta, ia decizii, iti spune daca esti hot sau nu, s-a ajuns in instanta pe decizii nu pe puncte de vedere, deciziile sunt obligatorii, punctele de vedere sunt doar puncte, cum avem toti pe aici. Tot Ciuca a trimis controlul si la MAI? Daca solicita Ciuca controlul CC pentru MApN, comisia verifica daca se aplica legea corect, ce sa caute la MAI atat timp cat nu exista o norma comuna, exista numai "proceduri". Daca trebuia totusi sa verifice la ambele ministere nu era normal ca aceasi echipa sa se deplaseze la ambele case de pensii? Daca CC spune ca avea planificat controalele, de ce nu as da crezare CC? Tot comunicatul incearca sa minimizeze neregulile descoperite, ba chiar ne asigura ca vor respecta deciziile instantei, de parca ar fi benevol. Nu inteleg de asemenea de ce a durat atat de mult controlul pentru ca unui expert de la CC nu i-ar lua mai mult de 20 de minute sa inteleaga problemele, cu tot cu intocmirea raportului ar trebui sa dureze maxim o zi. Asta e parerea mea. Nu uita ca Ciuca a trimis caravana vesela, in urma cu cativa ani, sa ne lamureasca ce bine ne e dar nu pricepem noi. Sa inteleg ca Ciuca s-a schimbat radical in perioada asta si acum chiar vrea sa faca lumina in mizeria asta de lege? Controlul CC este un lucru formidabil, asa trebuia abordata problema inca de la inceputul nebuniei, dar sa nu il atribuim cui nu e cazul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari, @Onorabile, pentru puritatea ADEVARULUI, ca bine ati mai zis-o! E si ticalos dar si tantalau, adormitul!

Neacsu spunea...

Comunicatul este real, eu stiam asta de la inceput iar controlul planificat de vare vorbesti tu, nu era pe Casa de Pensii, era la MApN care are mai multi ordonatori secundari de credit, niciodata nu a fost un control otal la toate structurile, iar anul asta ne era in plan expres Casa de pensii. Si nici cel de la CPS a MAI. Reciteste planul de control. Comunicatul nu e dat de CPS, desi apare ca un comunicat al CPS. Este comunicat al Biroului depresa, al MApN. CPS nu are birou de presa. Intra pe pagina CPS si vei vedea ca nici macar nu l-au preluat. Deci din nou te repezi fara sa verifici indormatiile. Si chiar daca el ar fi inteles de la inceput ca finantistii ar fi gresit, nu avea ce sa faca din punct de vedere legal. Era o problema care trebuia rezolvata fie prin hotarare de guvern pentru aplicare unitara, fie prin conrol al unui esalon cu drept de verificare pe speta, ceea ce s-a facut. Ciuca nu avea nici posibilitatea legala nici dreptul sa intervina si sa ceara sa se dea niste bani, acolo unde exista o autoritate financiara si juristii spuneau ca se castigasera atatea procese. Avea nevoie de o expertiza pentru a se schimba modalitatea de calcul,sau de decizia uneiautoritati care o putea face sub acoperire legala.Dar cand nu vrei sa vezi, sa intelegi si sa accepti, mergi inainte.Esti ilogic si incorect de data asta si tot incerci sa arunci pisica in spinarea lui Ciuca, desi cred ca realizezi ca aici a facut tot ce tinea de el pentru a rezolva problema. Asta era forma legala de rezolvare. Iar daca CPS a introdus actiune in instanta, nu e vina lui Ciuca, si si asta stii, stii ca nu leputea lua acest drept fara a comite un abuz. Dar pe tine nici asta nu te intereseaza. Ai luat-o pe urma lui Dogaru si a lui Gropan, ' faceti cereri de interventie, cat mai multe, ca sa lungim procesul cat mai mult si sa ne facem ca facem ceva. Chiar nu vezi ca daca Curtea de Conturi castiga procesul, DECIZIA EI SE APLICA TUTUROR CELOR CARE AVEAU DREPTUL LA ACEA INDEXARE chiar daca sumelevor diferi de la o persoana la alta iar unii totusi nu vor primi? Ca ne convine sau nu, ca unii accepta sau nu, asta a decis Curtea de conturi, sa se faca actualizarea, avand inclusa indexarea.

Neacsu spunea...

Pensiile militare au fost inghetate prima oara prin L 241.

Neacsu spunea...

@Huhurez,
Pensionarii SRI nu pot depune cerere de interventie pentru ca CPS a SRI nu a contestat decizia Curtii de Conturi si ca atare la ei incepe procesul de .... reactualizare.

Neacsu spunea...

@Constantin,
Citeste organizarea si functionarea MApN, atributiunile fiecarei structuri, si vei intelege ca NIMENI NU POATE LUA DREPTUL UNEI PERSOANE FIZICE SAU JURIDICE DE A SE ADRESA INTANTELOR, DE A-SI AFLA DREPTATE IN INSTANTA, ESTE UNUL DIN DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE CARTE ONU SI SISTEMULUI JURIDIC INTERNATIONAL SI NATIONAL. Si mai intreb ceva... ati fost probabil cdt de pl, cp, poate si mai mare. Nu vi s-a intamplat ca un subordonat, sa dea invoire unui militar in limitele legale, fara sa va ceara acordul ? Eu cred ca da. Poate l-ati urecheat, ca nu v-a informat, dar legal nu ati avut ce sa ii faceti. Omul si-a exercitat dreptul legal. Eu mi-am permis in functia de cdt de cp sa ma opun propunerilor insistente ale cdt B de a semna invoirea unor soldati care nu meritau invoire. Mi-am asumat acest risc,pentru ca imi cunosteam maibine oamenii si stiam cine merita si cine nu, dar cdt. B desi a insistat, nu a putut trece peste decizia mea si nici nu m-a pedepsit pentru ca stia ca nu voi sta degeaba. Deci astfel de lucruri se intampla atunci cand le faci in prevederile legii si daca ai convingerea ca ai dreptate, sau ..in alte conditii, nu le mentionez pentru ca as intra pe taramul speculatiilor. Fiecare insa cand ia astfel de decizii isi asuma niste riscuri. Eu mi le-am asumat cand am stiut ca am dreptate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, controlul CC a fost planificat, se poate controla, daca cine poate sa afle printr-o petitie, dar Ciuca fiind cazut fazan in plasa clocarilor si de rusine, dar mai ales ca astfel a pierdut tot electoratul liberal din randul rezervistilor, a aruncat cioaca asta pe tarabele MApN! ,,INTR-O ZI, TRENUL GRESIT TE VA DUCE LA O DESTINATIE CORECTA,'' D.le civil incompetent si indiferent, Ciucă!

Neacsu spunea...

@Ifrim,
Stiu ca esti sustinator Oprea, e optiunea dumitale, nu o comentez, dar faci afirmatii complet gresite:
1. Ceea ce a infiintat Oprea nu e sindicat, e asociatie, ceea ce e cu totul altceva,
2. Oricate alte asociatii sau sindicate ar cuprinde ceea ce a facut oprea este de fapt o remorca UNPR fara absolut nici o activitate demna in favoarea militarilor in afara de sforaieli marca Dogaru. De ce nu s-a implicat de exemplu in acest Proiect? Nu Dogaru, nu Coarna, domnul Oprea , de ce nu a participat la discutiile Comisiilor? Eu raspunsul il stiu dar sunt curios ce vEi raspunde dumneata. Dar daca v-ati propus doar sa faceti campanie lui Oprea, va inteleg.

Neacsu spunea...

Multumesc Huhu Rezea pentru urari, tie si tuturor celor care m-au.. urat pe pagina ta. Va doresc si eu sanatate si sa aveti parte numai de bucurii.

Neacsu spunea...

Nu Ciuca a introdus actiune, nu MApN, ci CPS. Credeam ca stii sa faci diferenta.

Ein Stein spunea...

@Mares
Ai mai scris, ce-i drept, problema e alta, legea salarizarii, pentru militari, este perfect tip NATO, in capitol separat pe legea salarizarii. Ai face bine sa-ti arunci un ochi pe lege. Poate esti nemultumit de cuantumuri, asta e alta poveste, insa niciodata soldele romanilor nu vor fi egale cu cele ale americanilor cum nici ale nemtilor nu sunt ca cele ale francezilor sau ale polonezilor. Fiecare tara asigura cuantumul soldei dupa posibilitati insa principiul este identic. Faptul ca e prorogata pentru militari pana in 2022 e iar alta poveste, am eu convingerea ca grupurilor de interese le convine mizeria cu cuantumul compus al soldei, ca nu ai cum sa ajungi de la o solda de functie de nici 2 000 de lei la o pensie de peste 15 000 lei.
Cam asta ar fi.

Iulian Mareș spunea...

Nu-ți dă mai multă importanță decât ceea ce ești! Adică tot camaradul meu rămâi și nu te urăște nimeni pt divergență de păreri, căci nu suntem neomarxiști progresiști!
Însă, vrei sa pari un acel personaj sub steag greșit, din filmul "Sub 4 steaguri!"
Este opțiunea ta, însă eu nu mă inkin nici lui Ciucă, nici lui Oprea și cu atât mai puțin ție!
Sa fii sănătos și ICCJ sa dea dreptate CC!
Prin acea declarație politică Ciucă vrea sa iasă de sub incidenta unei demisii de onoare pt a 2-a oară! Nu eu...ci ei...., eu i-am lucrat juridic!
Hai, puțină seriozitate!...o pălărie mult prea mare. S-a făcut de rușine beordonand acțiune celor 3 structuri specializate, din subordine, dacă nu kiar 4!

Leon spunea...

Sa nu uitam de inghetarea VPP de 732,8 lei in anii 2010-2012, cand si pensiile militare au avut acest ,,beneficiu,,..!

Huhu Rezea spunea...

@Neacșu
Să înțelegem că domnul Ciucă a pus piciorul în prag și i-a luat dreptul doamnei Andrițoiu de a mai emite comunicate de presă?
Mai trebuie să auzim că doamna și-a depus cerere de pensionare anticipată.

Iulian Mareș spunea...

Kiar ți-e greu sa înțelegi că acele structuri controlează propun/dispun măsuri și nu se judecă între ele?
Tu confunzi conducerea militară cu sindicalismul!
Unde ai citit tu că un Cdt. B recompensează cu acordul Cdt. Cp.? Daca îmi spui cine era acel of....poate te și cred!
În plus, învoirile mai mari sau permisiile fac parte din OZ, în care Cdt Cp este semnatar cu LC!
Sincer, în 4 ani nu mi s-au întâmplat așa ceva și nici nu avea cum!

Antonim spunea...

Mai întâi menţionez că şi eu am zis prima dată că nu se poate aplica limitarea la 85%. Din păcate argumentaţia CC este foarte bine întemeiată. Astfel, dacă în anul 2016 suma acordată ca indexare evident a fost acordată după calculul pensiei şi ulterior cea din 2017 la noul cuantum al pensiei care cuprindea şi indexarea din 2016, aspect concretizat prin evidenţierea în deciziile de recalculare, altfel stă treaba la actualizare, atunci când se calculează pensia militară conform dispoziţiei de actualizare. În această situaţie nu se ia în considerare indexarea din 2017, dar se ia în calcul suma concretă obţinută ca indexare pentru 2016 drept o componentă legală a pensiei care nu poate fi exclusă fără temei legal. Or, aici apare diferenţa de opinie pe care nu o înţelegeţi şi pe care şi MAI a acordat-o greşit, locul în care se plasează acest drept în algoritnul calculului pensiei actualizate nu este după încheierea tuturor operaţiunilor, ci înainte de a finaliza calculul pensiei de serviciu(înainte de acordarea sporului OMM). Pare aiurea, dar în 2017 la actualizare suma concretă obţinută ca indexare în 2016 nu mai reprezintă decât un drept legal acordat care nu se mai calculează încă o dată după finalizarea operaţiunii, care, ne place sau nu, acolo zice CC că trebuie acordat. În ceea ce priveşte legătura din art.30 cu limitarea pensiei militare stabilite, actualizate sau recalculate, vă rog să nu mai bateţi câmpii. Ea nu se referă la baza de calcul ci impune o limită maximă, în cuantm de 85% din baza de calcul, pensiei definită prin lege dreprt PENSIE DE SERVICIU şi nu întregii pensii militare. Acum trebuie să înţelegeţi că depăşirea se poate admite doar la acordarea sporului OMM şi la majorarea prin indexare, logic fiind să închei calculul pensiei ca să poţi să acorzi ceva suplimentar. Vom vedea opinia judecătorilor!

Huhu Rezea spunea...

Da, domnul deputat Lupescu nu a formulat interpelare parlamentară pentru directorul SRI, deși și Casa de Pensii a SRI se află în aceeași culpă cu doamna Andrițoiu.
Avem astfel un indiciu cu privire la inițierea controlului Curtii de Conturi.
Cei de la CSP a SRI au mai multe variante
-pot să profite de faptul că puțini sri-ști au formulat actiuni în instanțe de contestare sau de revizuire a actualizării.
-pot să se constitue intervenient principal în litigiul de aceeași natură dintre CSP a MApN și Curtea de Conturi.
-pot să treacă la revizuirea din oficiu a actualizării din 2017 în sensul celor decise de Curtea de Conturi.
Oricum, acțiunea demarată de CPS a MApN va ajunge și la ICCJ, astfel că se evită declanșarea unui Recurs în Interesul Legii fața de deciziile contradictorii ale instanțelor.

Huhu Rezea spunea...

Da, domnul deputat Lupescu nu a formulat interpelare parlamentară pentru directorul SRI, deși și Casa de Pensii a SRI se află în aceeași culpă cu doamna Andrițoiu.
Avem astfel un indiciu cu privire la inițierea controlului Curtii de Conturi.
Deocamdată, CPS a SRI nu este parte în proces.
Cei de la CSP a SRI au mai multe variante
-pot să profite de faptul că puțini sri-ști au formulat actiuni în instanțe de contestare sau de revizuire a actualizării.
-pot să se constitue intervenient principal în litigiul de aceeași natură dintre CSP a MApN și Curtea de Conturi.
-pot să treacă la revizuirea din oficiu a actualizării din 2017 în sensul celor decise de Curtea de Conturi.
Oricum, acțiunea demarată de CPS a MApN va ajunge și la ICCJ, astfel că se evită declanșarea unui Recurs în Interesul Legii fața de deciziile contradictorii ale instanțelor.

A se citi si

https://www.huhurez.com/2020/03/domnule-deputat-lupescu-trimiteti.html

Leon spunea...

@Antonim, si daca nu era in vigoare mentinerea cuantumului avantajos, mai disparea suma ptr.5% din Deciziile de Actualizare ?

Huhu Rezea spunea...

Indexările se aplică la drepturile de pensie existente în plată la început de an, deci se aplică si drepturilor rezultate din sporul OMM.
Or, ca să stabilești dacă operațiunea de actualizare cu 15% sau cea de indexare cu 5,25% este mai favorabilă beneficiarilui, trebuie să calculezi majorarea cu 15 % inclusiv cu sporul OMM, potrivit art. 60 alin (1), pentru a vedea cu cât a crescut pensia actualizată fată de pensia calculată/recalculată în 2016, fără a implica indexările.
Această crestere se compară cu valoarea efectivă a indexării de 5,25%
După cum a calculat MApN și SRI ar rezulta că indexarea de 5,25% ar fi mai mare, valoric, decât actualizarea cu 15%. Nmai în această ipoteză greșită ar rămâne în plată cuantumul cuvenit în plată la 30 06 2017.
Cum corect a procedat MAI, in relatia
Pensia calculată/recalculată în 2016 + indexarea din 2016 + indexarea din 20167 se înlocuiește pensia calculată/recalculatâ în 2016 cu pensia actualizată potrtivit art 60 alin (1) și se elimină indexarea de 5,25%, astfel încât cuantumul pensiei actualizate potrivit art. 60 alin(3) este
pensia recalculată potrivit art 60 alin(1) + indexarea din 2016.


Abia OUG 114/2018 a introdus indexarea bazei de calcul pentru a nu introduce si indexările anuale în plafonul net al pensiei militare.

Huhu Rezea spunea...

Pentru perioada 2011-2015 corect spus este pensia pentru militari, nu pensiile militare.

Leo spunea...

Madam ,face cu el ce a făcut el cu sectaru'...

Leo spunea...

Indexarea din 01.01 se aplică cuantumului în plată.
Așa zisa "actualizare" poreclită indexare se aplică la ultima bază de calcul de la pensia recalculată. ultima bază de calcul fiind cea stabilită din 30.06.2017, după actualizarea din 30.06.2017 conf. L. 152/2017.
Azi , dacă rămâneau pensiile lui Găbiță și care s-ar fi indexat în fiecare an la 01.01 cu 50% din creșterea sl. mediu brut pe ec. + inflația , cuantumul pensiilor în plată ar fi fost cu MINIM 30% mai mari , decât ce este acum. Adică Flavius , în loc de 1200 lei în plată azi ar fi avut 1600 lei MINIM.
TRĂIASCĂ GĂBIȚĂ și pensia LUI , acum în plată la toți pensionarii pensionați până în 01.01.2016.
Aprindeți o lumânare pt. sănătatea lui Găbiță.

Negritoiu spunea...

Domnule Leon,
Domnul Guran(bolnav sau nu) si doamna de la munca(sanatoasa,pana la proba contrarie)nu au precizat ca pensiile militare(considerate pensii speciale) nu contin parte contributiva si deci ,,nu vor avea ceva cresteri prin majorarea VPP cu 14% ,,.
Referitor la cresterea pensiei in plata ,dupa majorarea punctului de pensie cu 14%,haideti sa vedem in luna septembrie daca beneficiarii de pensii speciale primesc sau nu ceva! Sa asteptam,ca oricum nu avem ce face.

Iullian spunea...

Cred ca pentru pensionarii militari din Craiova, alegerile locale, acolo unde candideaza Olguta Vasilescu, au semnificatie deosebita. Pentru a face rost de bani ca sa mareasca salariile personalului medical pana la cer si sa le ofere si sporuri de trei ori pe-atat, Olguta Vasilescu a gasit doua solutii:
1. Blocarea pensiilor militarilor si folosirea fondurilor Armatei, nu ale Ministerului Sanatatii, pentru Institutul Cantacuzino si pentru spitalele regionale;
2. Mutarea contributiilor de la angajator la angajat.
In privinta blocarii pensiilor militarilor, ea a gandit ca face rost si de bani, castiga si voturi, mizand pe ura si pisma civililor fata de militari.
De aceea, cred ca este foarte important sa mergem la vot si sa votam impotriva ei, invalidand astfel aceasta "teorie" in care crede intr-o oarecare masura si PNL-ul din moment ce nu a facut nimic pentru corecta lucrurile.
La alegerile parlamentare, cred este evident ca trebuie sanctionat, in primul rand, PSD-ul pentru bataia de joc la care ne-a supus in timpul guvernarii, dar si PNL-ul care, repet, nu corectat situatia.

Huhu Rezea spunea...

Esti tare ilogic în ce spui!
PSD nu mai este la guvernare.
De ce n-a venit guvernul lui Ioha să repare ce zici că a făcut Olguța.

Olguța a fost o proastă care si-a însusit gulgutele pe care gulerații i le-au soptit incompetenților ministri Tutuianu si Fifor.

Huhu Rezea spunea...

Partea contributivă a pensiilor speciale crește în sept cu 14%, dar cu aceeași valoare numerică scade partea necontributivă suportată de la buget, astfel că valoarea pensiei speciale brute rămâne aceeași, nici nu crește, nici nu se mărește.

Leon spunea...

Daca ramane la guvernare PNL, punem pariu ca se va amana cresterea salariilor pentru bugetari prevazuta in L.153/2017, de la 1 ianuarie 2021..??

Neacsu spunea...

@Iulian Maris,
Corpul de control nu are competente pe linie financiara.
Comisia pentru Audit fiind condusa de fostul sef al CPS era in ... offside pasibila de conflict de interese.
Directia antifrauda nu avea ce verificare, nu era nici o frauda inregistrata.
Hai fa un efort de bunavointa si accepta realitatea.

Neacsu spunea...

@Monteoru,
E posibil sa am o doza de subiectivism dar in nici un caz nu sunt orb. Am fost printre primii care a criticat unele actiuni ale lui Ciuca si si atunci mi-am facut dusmani. De data asta consider ca nu gresesc pentru ca stiu mai multe decat cei care doar si dau cu pararea. Daca vrei sa ma convingi ca Ciuca a facut rau ca a solicitat opinia Curtii de conturi, sau ca are un rol in contestarea decizie acesteia, te inseli. Mai intreba, mai intereseaza-te si vei afla adevarul. Cele 3 comisii ale MApN nu puteau face nimic decat eventual sa adanceasca enigna, sa declanseze o luptă interna intre structurile MApN, sau sa stabilesca ca CPS a procedat bine si sa ne ingroape. Cerand pdv al Curtii de conturi, instanta suprema in finante, a procedat corect. Iar contestatia CPS este legala, are autonomie juridică, fiind persoană juridica. Deci Ciuca NU PUTEA EFECTIV SĂ OPREASCA ACEASTA CONTESTATIE FARA SA RISTE UN PROCES CU ... CPS sau o plangere penala pentru auz in functie. Daca tu asa ai fi facut, bucura-te ca nu ai ajuns ministru.

Cezar spunea...

Mars ma...
Scuipa.l pr Daogaru din partea mea
Pe CONTRIBUTIVITATE..eram boieri acum
Scîrbelor..nesatule..!

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, nu mai umblați cu provocări ca ultimul papagal de mahala la adresa domnului negrițoiu, viorel / adică eu (negricoiu, viurel cum afirmați). Sursele dumneavoastră importante (sunt întradevăr importante), soarele ca sursă de căldură, vă bate în cap pentru că aveți chelie ca și Kojak și ați făcu insolație de aceea debitați gogomănii și altă sursă este vaca vecinului ce vă dă lapte și findcă nu aveți dințișori îl puneți în sticlă și îl sugeți cu biberonul pentru a mai avea energie să rezistați până termină politicienii legea și C.P.S. actualizarea după care așa cum spuneți, o luați spre „ Pătrunjelul” (odihana veșnică, ce frumos sună pentru dumneavoastră, în ritm de tobă și fanfară) ca și elefantul când trage să moară și o ia la picior sute de kilometri până la Cimitirul elefanților. Nu mai fiți ridicol. Mai o glumă, o ironie, uneori și o jignire mai modelată (cum am mai citit) parcă mai merge din când în când, dar când ești dus și nu ai subiect de conversație (dacă cel de pe blog nu vă interesează) lăsați-o mai moale cu epitetile calomnioase. Cât despre analiza dumneavostră din comentariu o putea face mult mai elaborată și documentată și un soldat, fruntaș (în muncă / cum ați fost dumneavoastră) sau caporal. Încă o dovadă a deșteptăciunii. Păi dacă în loc să aveți un cap de om norml îl aveți de 3 ori mai mare (defect din naștere), creierul o fi el normal (ca dimensiuni și greutate) dar la capul dumneavoastră triplu este și normal să pară liliput prin comparație, în plus, mai și plutește. Aveți grijă și cu limba, fiind cam lată (cum afirmați) vă curge laptele din gură. Cât despre Baba Vanga, poate sunteți Androgin (jumătate / jumătate). La fel și creierul. Domnule H.R. dații voie să-l citească, poate se mai domolește și doarme liniștit la noapte.

Huhu Rezea spunea...

@Neacșu
Scuteste-ne de prostia că Ciucă a chemat Curtea de Conturi!
Bun, să admitem că i-a chemat, dar după ce a văzut Raportul, nu numai Decizia, de ce nu i-a demis pe Andritoiu, Jianu și Roșu? Curtea era obligată să trimită Raportul si ministrului.
Nu este capabil să înțeleagă ce citește?
Avea motive serioase de demitere din momemt ce au făcut o operațiune de actualizare de-nboulea, fără metodologie de aplicare semnată de toți conducătorii institțiilor militare, asa cum cerea legea.

Neacsu spunea...

@Huhu, Rezea,
Cum de ai ajuns la concluzia asta cu luarea dreptului de a da comunicate? CPS are tot dreptul sa dea comunicate dar nu a mai dat din 2019. MApN are de asemenea tot dreptul sa dea Comunicate fara sa ceara voie CPS, pe orice aspect care priveste viata armatei, fie ea financiara, operativa sau de alta natura. Nu, ca ai luat-o rau pe aratura. Cum te-a gandit la asta?

Leo spunea...

Stelică, BRAVO !
JOS HUOnorius!

monteoru spunea...

Zici de Olguta ca a fost o proasta?
Eu cred ca mai curand ea a exprimat dispretul nutrit de politicienii de la varf.Ei te respecta in masura in care stiu de frica.Dece magistratii si grefierii sunt tratati deosebit?
Am o neclaritate.DGIA nu e subordonata lui Ciuca?

ifrim spunea...

@Leon.De ce să pierd un pariu când bănuiesc că așa va fi dar mie groază s-o recunosc cu voce tare?

Iulian Mareș spunea...

GP,
100% da, kiar dacă nu ar trebui așa! Parte din DGIA are dubla subordonare, dar nu ex MApN!

Huhu Rezea spunea...

Ce este @avia, te-au reactivat pe post de troll?
Discuțiile politice le poti adăuga pe un topic cu eticheta politic.

Mihai spunea...

M-a "reactivat" nostalgia la revederea clădirii din spatele statuii regelui Ferdinand amplasata în Piața Unirii din Oradea.
În acea clădire numita pe vremuri "Biblioteca Municipala" mi-am gasit si studiat bibliografia recomandate de profesorii de specialitate din Liceul industrial pentru constructii de masini Oradea ,singurul liceu de specialitate de cinci ani la cursuri de zi din zona fostei regiuni Crisana.Iar bibliografia pentru proiecte se găsea foarte greu.
În acea clădire in care cărțile comandate pentru a fi studiate in sala de lectură erau aduse cu liftul de la subsol.
O clădire spatioasa, superbă ca amenajare si dotare ,personal profesionist si amabil.
Pe locul pe care este amplasata statuia ,pe acele vremuri ,până în 89 erau amplasate doua tunuri iar piata se numea Piata Victoriei( se primea de către oficialități defilarea de 1 Mai si 23 August)denumire data de comuniști dupa darea jos a statuii lui Ferdinand ,statuie amplasata acolo de generalul Mosoiu in 1919 ,odata cu eliberarea Crisanei prin luptă de administratia maghiară si predarea de către maghiari catre general a cheilor orasului Oradea.

Negritoiu spunea...

Tehnocratule,
Din cauza soarelui puternic si a berii reci ai uitat notitele pe terasa de langa sediul SCMD din Pajura(a se citi terasa=carciuma). Netinind minte ce ti-au dictat stapanii tai(Dogaru si Adrian) ai postat si tu ceva ca sa te afli in treaba,sa vada stapanii ca-ti faci treaba pentru care te platesc si sa-ti dea darul cuvenit. Inteligentule,ca sa nu-ti zic altfel,ce mare informatie ai aflat de la cei doi? Sunt in dezbatere trei propuneri 1,2si3:daca nu se aproba 1-se aproba 2 ,daca nu se aplica nici 1 si nici 2-se aplica 3.Trebuia sa o ti in tine,sa fie surpriza anului.Asa ai stricat tot farmecul asteptarii .
O intrebare : Cum are curaj familia sa te lase neinsotit prin oras? Sau mergi cu nepotii si au ei grije de tine?
Un sfat: fa-ti implant daca vrei sa ne musti in continuare de fund.
Traiesc cu speranta ca si sursele tale citesc acest blog si .....

Calinmihaib12 spunea...

Până în 31 dec.2015 pensiile militare in plată erau stabilite în baza legilor:
=165/2011=OUG.1/2011=cuantumul
avantajos..
=164/2001= tăiată..și
re-plătită prin lg.241/2013..
=263/2010..(.+ HG-S 01019)..!

Iulian Mareș spunea...

Strungurile erau rusești? Manualele strungurilor, frezelor și rabotezelor erau tot în rusă?
Sunt incantat de o asemenea bibliotecă...parcă ar fi a Vaticanului!
Hai, sănătate, căci avem nevoie toți de asta!

Iulian Mareș spunea...

Te cred..., însă e mai greu sa aduci la bară!...ai pus tu okii pe cineva, cu tocuri?

Viorel spunea...

Domnule Negrițoiu, familia nu își face probleme pentru că în momentul treceri în rezervă și acordarea Livretului militar, domnului technocrat i-a fost implantat și un microcip ca lui Rex al meu. În caz că se rătăcește este depistat imediat și adus la domiciliu [domnul technocrat pentru că Rex al meu este prea deștep ca atunci când o ia pe ulei să nu nimerească (,) casa].

Huhu Rezea spunea...

D-ta nu intelegi ca pensiile militare recalculate potrivit L 119/2010 nu mai erau pensii militare?
Cca 26 000 de pensii recalculate pe minus au fost reintregite prin L 241/2013.

Calinmihaib12 spunea...

D-le ANTONIM:..mai citește încă o dată comentariul meu, mai ales P.S.-ul..! : nu e nici o diferență între concluziile noastre..!
..eu nici nu am luat in calcul INDEXĂRILE din anii 2016-'20..,
ci am scris că pensia este REC./ACT.= după ALGORITMUL :
- stabilirea bazei de calcul
(art. 28)..,
-stabilirea % din baza de calcul
(art.29-30)..conf. VECHIMII
REALIZATE(art.23-24..)
-recalcularea/actualizarea
pensiei:
=Bz.C × max.85 %(=fără P.S.!)
-stabilirea P.S.=pens.supl.=
= max. 9 % =din produsul de
mai sus(art.108)..,
adunat apoi,
-stabilirea OMM=max.20 % din
produsul de mai sus
(art. 11//lg.80/1995)
REZULTATUL:PENSIE BRUTĂ MILITARĂ
(...evident de serviciu..!)
=NEINDEXATĂ=POATE depăși 85 %
din BAZA DE CALCUL=care nu
cuprinde INDEXĂRILE: oricare
ar fi ele..!= ATÂT..ȘI
NIMIC..MAI MULT..!
INDEXĂRILE :.pot exista sau nu.!
..Și o intrebare: știți cumva textul deciziei nr.4/13.08.2020 a CURȚII DE CONTURI,..dacă la ea v-ați referit in comentariu folosind numai inițialele:"C.C."(sau Com.de Contest. a M.A.N.-
- ului..?)
Dacă..O știți,faceți-O publică!.

Mihai spunea...

@ Mares
Nu.
Erau romanesti .Se fabricatie la " Stringul "Arad ,"Infratirea" "Oradea si ulterior la Bacău,etc
Doar masinile unelte specializate ,de denturat ( roti dintate) ,de alezat si frezat verticale in coordonate erau importate din China ,care le-au copiat dupa tehnologiile Siemens.
Predarea in scoala se făcea dupa manualele școlare, însă pentru diverse proiecte si ca supliment la manualele școlare se recomanda bibliografie din carti scrise de prof universitari ,cărți care se găseau doar in fondul bibliotecilor municipale sau la întreprinderile mari cu specific in domeniu.
Era vorba de proiecte cu metode de proiectare ,calcule de rezistență, alegere de materiale adecvate ,sdv- uri , formare pret ,faze de fabricatie pe linia tehnologică,planuri de operatii succesive pana la finalizarea ansamblului proiectat,etc.
Pe acele vremuri un prof univ insemna ceva .Te uitai la el ca la statuie.
Un dr in domeniu il găseai rar si aproape nu existau in preuniversitar.
Vizavi de acea clădire se află o altă clădire semnificativa ,Palatul " Vulturul Negru" si
"Biserica cu Lună".

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Oradea_Palatul_Vulturul_Negru.jpg

Clădirea bibliotecii apartine acum uneia dintre biserici.
În Oradea sunt înmormântati patru regi.
Castelul baroc ,o clădire de o frumusețe rară ,fost muzeu al Țării Crisurilor se află în administrarea unei biserici.

Neacsu spunea...

Olguta va castiga primaria Craiova, pentru ca nu are contracandidat, si cat a fost primar a facut multe lucruri bune in craiova. Iar militarii probabil o vor vota numai ca sa nu mai ajunga iar ministru...

Laleaua neagră spunea...

Măciucă este un criminal iar Neacșu este unealta lui... Ce contestați ce procese... Niște abureli... De când subordonați deschid procese fără aprobarea superiorilor... Asta e legea armatei ceri aprobare sa faci ceva de capul tău... Totul e un blat... Boala lunga moarte sigura... De 10 ani ne prostesc și aburesc când cu una cand cu alta.... Fixați o data sa ne adunam și sa mergem peste ei... Asta este singura și unica soluție... În rest vorbe de fumoar...

Viorel spunea...

Referitor la conținutul pct. 3 „Cate sporuri inventate, de conducere (OSCAR), de “continuitate a conducerii” etc., si-au tras pe ultimele 6 luni de activitate, inainte de a trece in rezerva (si o fac, in continuare, urmasii lor) adversarii nostri din directiile Juridica si Financiara ale MApN, pentru a nu impartasi soarta marii mase a celor furati, ca in codru, prin criteriile stabilite in OUG-uri?” (a se ține cont, nu le iau apărarea doar îl întreb). Sluga credincioasă a domnului Col.(Rz.)dr. Mircea Dogaru ne poate spune (sporuri, OSCAR, etc., sunt prevăzute în lege) ce fapte de vitejie a făcut și face și dacă se compară un spor sau OSCAR în procent de maxim 50% din solda de funcție cu 50% indemnizație din întreaga pensie a dumnealui conform tot unei legi, Legea nr. 8/2006 (când a fost vorba despre dânsul și alți trepăduși fără nici un merit pentru această indemnizație s-a dat cu capul de pereți până a zăpăcit politicul și a introdus și militarii în lege, când a fost să negocieze la Comisii, s-a dus… și s-a întors…, cu minciuni). Dați indemnizația înapoi domnule Dogaru.

Antonim spunea...

Prietene, în principiu nu greşeşti cu modul de calcul, ideea este că orice s-ar adăuga mai înainte de calculul final al pensiei de serviciu se va lovi de plafonul de 85% din baza de calcul. Dacă e să ai niţică încredere, te sfătuiesc să revezi postările mele, chiar dacă nu plac, sunt realitate. Probabil destul de curând apele se vor limpezi şi vei vedea că am avut dreptate. La întrebarea dacă ştiu conţinutul deciziei, răspunsul meu este: chiar crezi că aş putea inventa o asemenea argumentaţie juridică ? De ce am venit cu ea abia după 13 iulie şi nu înainte? Sfat: nu te arunca cu capul înainte la tot felul de cereri de intervenţie că şi dacă ţi se va accepta s-ar putea să nu câştigi nimic.Oricum, după cum cunosc eu instanţa de la CAB, TOATE cererile de intervenţie vor fi respinse, chiar dacă aveţi un avocat bun care să prezinte bine interesul legitim. Răbdare.
@all, în loc să vă aplecaţi asupra problemei ce se va dezbate în proces, vă zbateţi să argumentaţi care e cel bun sau cel rău cu pensionarii. Deja m-am cam plictisit de asemenea comportamente, iau o pauză, nu mai aduc în atenţie lucruri de interes pentru toţi pensionarii, pentru că văd că vă arde de campanie de imagine pentru unul sau altul.

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHU'..Cred că ți-am mai scris că.. ÎNȚELEG..= CHIAR ȘI ..SUBÎNȚELESUL TEXTELOR..!
Nu e atât de important= dacă erau "militare" sau..parțial="civile"(?), atât timp cât,..și mai ales că ..in cuantumul lor era inclus și OMM-ul=SPECIFIC MILITARILOR.! și mai erau și alte DIFERENȚE..față de pensiile civile contributive..!
..Il ai..in străfundurile ființei..pe..:"michiduță"..care te face să.."sari cam repede ..cu cuțitu'"..! (cum au o zicală..chirurgii mai puși pe șotii..)= când te referi la OUG.1/2010..!(+ lg.263/2010).
Observă că n-am greșit cu nimic înșirând tipurile de pensii in plată ale militarilor in 31 dec.2020,cu caracteristica fiecăreia -in parte - cu/și legea - bază de calcul..=atât..și NIMIC mai mult..!(..punct de pornire in procedurile de recalculare la data de 01.01.2016 )
P.S.: îți reamintesc faptul că
Și eu.. am fost "beneficiarul"= a se CITI IN CLAR:...intre PĂGUBIȚII ..MIZERIEI = ACELEIA.=.,când gangsterii=DE LA CAP LA COADĂ ..CONCOMITENT..(!)..=AU TĂIAT..SALARIILE..A MILIOANE DE ROMÂNI ..!!= fără să clipească..!
..și atunci= CUM CREZI CĂ NU AȘ ÎNȚELEGE ..(?)..PĂȚANIA"..?!
Dacă.. UNORA..NU LE PLACE ADEVĂRUL FAPTIC..legat de cele arătate:..e problema lor..!

Iulian Mareș spunea...

Si "batranii" scriu lucruri nastrusnice!
In MApN exista un manual/regulament privin PR la pace si campanie!
Structurile care nu au aceasta functie si-o asigura prin cumul!
Orice comunicat de presa se aproba de comandant, in prealabil (cel putin ca o cutuma) fiind vazut si de esalonul superior, prin structura abilitata!
Daca o structura este in coordonarea alteia (de rang superior) nu va da niciu comunicat de presa fara avizul celui care coordoneaza!
In fapt coordonarea este o subordonare la ordin, exceptie a statul de organizare; adica din ratiuni ale unitatii de comanda ti s-a stabilit un sef!
Neavand oameni specializati pe PR, deci vorbeti, cel mai adesea o face pt tine, cel care te coordoneaza!

Iulian Mareș spunea...

huhu,
Olguta a crezut ca cei doi scoliti prin paduri, Tutuianu si Fifor, au devenit asa, peste noapte mari cunoscatori militari!
Numai un adevarat militar putea fi sincer: "ministerul si armata se conduc singure", Teodor Meleșcanu!

Iulian Mareș spunea...

Pana aici!
Nu implicati familiile! Ce, aveti galbeaza? Stop joc!

Leo spunea...

Și la biblioteca ATM-ului erau destule manuale rusești că doară AKM-ul , T55-ul , Rachetele aTc și auto tunurile de 76 , +...erau toate rusești.
După răscoala din '89 , toate TUNURILE sunt ROMÂNEŞTI.

Neacsu spunea...

Bravo, deci ce lege, ce drepturi, face fiecare sef ce vrea el. La noi incalcarea legilor este atat de frecventa incat uite, a devenit cutuma, oamenii considera ca un sef, un ministru, trebuie sa controleze tot, sa faca doar ce vrea el, sa isi forteze subordonatii sa faca ce vrea el, nu ce spune legea. Pai cu asemenea convingeri nu doar ca isi permit toti sa incalce legea, dar chiar ii rugam noi sa o faca. Proasta gandire.

Huhu Rezea spunea...

@Neacsu
Cine te-a muștruluit atât de contondent pentru ca te-ai alaturat demersului de a demasca paradeala din 2017?
Oricât ai vrea sa dregi busuiocul... ai pierdut favorurile?
@Leonard, cine ziceai ca e sef la "justitia militară"?

Iulian Mareș spunea...

Avia,
Să știi că și acum sunt profesori universitari excelenți; unora le-a cam dispărut răbdarea in viteza vieții!

Leonard,
Erau și românești destule...la RaATc te referi la Maliutca și Concurs?
Sa vezi Javeline-ul!
Au produs și inginerii noștri destule...cinste lor!
Mai șmenuite, mai originale...așa faci progres! Nu cred că ai uitat de avionul/Craiova "dat" de Berceanu/Berkovici fraților lui askenazi!

Iulian Mareș spunea...

Antonim,
Sa fie 85% din solda actualului la care să se adauge OMM, care NU este pensie!

Iulian Mareș spunea...

Neacșu,
Observația omului este corecta si pertinentă!
De fapt în a cui coordonare se afla CSP?
Nu constați o unitate de idei și acțiune?
*Daca Ciucă învinge CSP in justiție atunci eu îi dedic o odă a la Păunescu!

Trofin spunea...

La ce a înșirat Leonard mai adaug și avioanele Mig-21 care sunt tot românești , avioane cu care îi fugărim azi pe rușii care îndrăznesc să zboare cu noile lor avioane pe deasupra Mării Negre ( transformată din lac rusesc în lac NATO) .

Burebista spunea...

https://m.adevarul.ro/economie/bani/zeci-mii-romani-pensii-mai-mari-5000-lei-mai-putin-7000-pensii-speciale-1_5f3a13135163ec42710c12f7/index.html
Toți acești pensionari vor primi pensii mărite cu 14% de la 1 septembrie. Mai puțin cei cu pensiile speciale la care sa va mări doar partea din pensie pe contributivitate dar în același timp va scădea suma din bugetul de stat. Pensia bruta specială rămâne la același cuantum și va creste doar în ianuarie cu rata inflației din 2019 de 3.8% la fel ca și pensiile militare.
Citiți articolul și vedeți ca sunt și niște tabele cu valorile pensiilor civile pe categorii..

Iulian Mareș spunea...

Dar unde ai făcut tu studii de management militar?
De principiul unității de comanda ai auzit?
Ești șef sau comandant să facă ce vor subordonații cu tine? Trăiești în MRSO/1917?!?

Huhu Rezea spunea...

In actualizarea din 2017 se actualizează doar baza de calcul a pensiei recalculate în 2016, iar indexarea de 5% din cuantumul recalculat, plafonat deja la 85%, nu din cuantumul în plată, se adaugă la cuantumul rezultat din actualizarea bazei de calcul.
Indexarea de 5% s-a calculat și din sporul OMM, adăugat peste plafonul de 85%.

monteoru spunea...

Neacsu vezi ca Mares ti-a spus cu alte cuvinte ceeace ti-am spus si eu.Eu fiind mai adaptat mediului civil m-am exprimat mai bolovanos.
Ciuca incearca sa joace alba neagra.
Cineva vorbea de Guran.Daca este vorba de liberalul Guran,acesta este fost ofiter MApN .Lt.nu-l saluta ,mr. nu-i raspund la salut.Mai pe romaneste a parasit armata cand era cpt. crezand ca reuseste in afaceri
.Din pacate pt. el nu s-a intamplat asa.Nu este unicat.Savu ,pesedistul la fel .A fost la SRI si a incercat marea cu degetul.Nu i-a reusit.Lupescu de la USR, este pensionar militar.Putini ofiteri din MApN spre deloc au reusit in afaceri.
.Educatia este vinovata.

Iulian Mareș spunea...

Daca as fi proprietar/ coproprietar de blog și aș fi primit semnale tehnice privind posibilitatea blocării as deveni circumspect și m-aș gândi care ar fi cauza unei asemenea acțiuni?
*Atunci, pt salvarea blogului, m-aș reorienta puțin și.. m-aș certa cu lumea, pt că, între timp, am devenit un vorbete, macar 10-15%!

**Interesantă ar fi poziția col.(r) Tudor, înlocuitorul Gl. Bahnareanu!

Leon,
d
Col Tudor este craiovean?

Laleaua neagră spunea...

Pt Neacșu Armata însemna ordin și subordonare... Execuți și pe urma contești dacă poți... Pt mine tot unealta lui Măciucă care a presimt flagrant când a aprobat sistarea acordării 5% pe 2016 el find și ordonator de credite... Iar acum încearcă sa dreagă busuiocul iar Neacșu ii pune pansamente... Avea dreptate Popas despre uni olteni....

Ein Stein spunea...

@Antonim
Daca e asa cum spui tu, ai dreptate cam 15%. Daca se aplica indexarea de 5% la baza de calcul, inainte de aplicarea plafonarii, aceasta plafonare se va aplica unui sume mai mari, cu 5%, ceace va duce si la un cuantum plafonat mai mare. Practic daca indexarea se aplica la baza de calcul, dupa cum spui, indexarea de 5% in fapt ar fi de 4.2%, prin plafonarea la 85% se pierde 0.8% din intentia de indexare. Normal ar fi ca pentru a recupera confiscarea de 0.8%, sa se creasca cuantumul nesupus impozitarii cu un procentaj care sa recupereze confiscarea de 0.8%. Practic confiscarea e de doar 0.8% din indexare si nu confiscarea totala a ei dupa cum sugerezi. Increderea la care sfatuiesti ar fi mai de incredere daca ai analiza cu mai multa raspundere situatia.

Leon spunea...

Nu stiu Iulica !
Ne poate spune Neacsu, sunt colegi la Romil..!

brenda spunea...

pai de unde va fii bine? daca faci glume?

sky-zone spunea...

Va rog sa ma scuzati de off topic dar as fi vrut sa va arat ce se gaseste in presa la aceasta ora:
Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, îi solicită șefului PSD, Marcel Ciolacu, să adopte mâine, în comisie, noua lege a pensiilor militare în forma sprijinită de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă: “Se împlinește o lună de când partidul lui Marcel Ciolacu blochează în Comisia de Apărare o nouă lege a pensiilor pentru militari. Amânări peste amânări, amendamente introduse în ultima clipă, șicane în complicitate cu specialistul în muncă al PSD, cunoscut publicului larg drept "viteazul din shaormerie".

Vorbim despre o lege care corectează multe nedreptăți, pe care militarii o sprijină și o așteaptă de ani de zile. O lege pentru care MApN s-a luptat constant și care are suportul ministrului Ciuca - un veteran din teatrele de operații care, spre deosebire de Ciolacu, știe exact ce trebuie făcut pentru Armată.
De ce face PSD asta? De ce nu dorește un sistem mai echitabil pentru seniori militari? Pe cine protejează? Vrea să amâne la nesfârșit corijarea nedreptăților din sistem pentru ca partidul roșu (cândva roșu, de fapt, acum ascuns pe afișe sub albastru sau roz, de rușine) să-și poata asuma cândva meritele de unul singur?

Îi solicit lui Marcel Ciolacu să nu mai boicoteze interesele militarilor români și să asigure mâine, în Comisia pentru Apărare a Camerei Deputaților, adoptarea noii legi a pensiilor militare în forma sprijinită de MApN”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

constantin spunea...

PNL somează PSD să adopte mâine noua lege a pensiilor militare susținută de ministrul Apărării: Ciolacu boicotează interesele militarilor români

Neacsu spunea...

Vazand atatea opinii pro CPS realizez cati acoperiti scriu pe aceasta pagina. Nimeni nu mai spune nimic despre CPS toti dau in Ciuca, pentru ca a chemat Curtea de conturi, pretextand ca il lovesc pntru ca nu a oprit atacarea in instanta, dar nu spune nimeni nimic despre CPS care a actionat decizia CC in instanta . Ba esti prost? Nu, sunt acoperit!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/pnl-someaza-psd-sa-adopte-maine-noua-lege-a-pensiilor-militare-sustinuta-de-ministrul-apararii-ciolacu-boicoteaza-interesele-militarilor-romani_1496535.html

Huhu Rezea spunea...

In obrăznicia sa, PNL cere ca inechitățile să fie eliminate, la cererea ministrului Ciucă, tooooocmai în anul 2023.
Voi sunteți sănătosi, dacă promovați o asemenea știre complet defavorabilă pensionarilor militari?
Eu zic să mai atepte o saptămână sau două, până cade guvernul Orban.

Leon spunea...

Chiar ș-asa..!!

ifrim spunea...

Așa ți-a ieșit ție traducerea din caietele cu, conspectele Congresului al XIV-lea când erai șef BOB pe hangarul de caricioptere?Mare pișichier!

ifrim spunea...

@MN.Șefu înseamnă că nu citiți toate comentariile.Eu tot spun să transforme funcțiile militare din CPS în funcții pcc,ca la casa de pensii publice!

bassil spunea...

Pină azi au tăcut și unii și ceilalți și deodată i-a lovit grija față de seniorii militari.Oare cât ne mai plimbă cu dirijabilul.Vedem mâine.

ifrim spunea...

Funcție de unde se stabilește după ieșirea la pensie și din cărți să nu-l primiți pe Ciucă să joace cu voi table,rummy,șah în parc.Să joace singur!

Leon spunea...

Votul motiunii de cenzura nu va fi dat Joi, probabil pe 7 septembrie..!

Antonim spunea...

@Ein Stein,
Doar pentru că sunteţi printre puţinii care nu exclud că am dreptate, doar pentru ca măcar unul din pensionari să înţeleagă că problema cu indexarea din 2016 pe decizia CC nu corespunde cu aşteptările tuturor(adică să se dea ca la MAI) vă fac un exerciţiu de calcul pentru a înţelege ce este de fapt în celebra nr.4/2020: să presupunem că baza de calcul actualizată este 10.000, purcede CPS la calculul pensiei –la actualizarea din 2017, de la 6500(65%) adaugă încă 2000(adică 1% x nr.ani peste 25, în exemplu luînd un număr aleatoriu de 20 ani dar comun majorităţii), apoi mai adăugăm 9% adică 900 pentru pensia suplimentară şi ajungem la 9300. Stop. Aici intervine art.30 care spune că pensia nu poate fi mai mare de 85% din baza de calcul, în consecinţă CPS a stabilit ca pensie de serviciu suma de 8500 şi nu 9300. Diferenţa se pierde, nu se acordă. Ei bine domnul meu, CC apreciază că suma de, să zicem, 400 indexare din 2016 trebuia luată în calculul pensiei de serviciu(şi ne dă dreptate) dar trebuia aşezată concret în exemplul dat după ce am obţinut 9300, conducând calculele la 9700. Evident urmează limitarea la 85% din art.30 deci iar obţinem 8500. Prin urmare constatăm că da, se acordă indexarea din 2016, dar la cuantum nu simţim nimic, decât la cei pentru care, din motive de vechime insuficientă, suma respectivă vine şi completează din lipsa de până la 85% din baza de calcul. Evident după etapa asta se va calcula şi acorda sporul OMM. Sper să înţelegeţi diferenţa faţă de ce aşteptam noi şi penibila îndrumare la fapte de intervenţie pentru decizia CC care nu aduce nimic. La MAI se va da o decizie la fel, dar acolo lucrurile se complică puţin, nu vreau să vorbesc despre asta.La SRI e mai isteţi, dacă nu e cu bani în plus sau minus vor accepta decizia fără să conteste.Acum chiar că mă opresc.

Laleaua neagră spunea...

Au început diversiunile....

Laleaua neagră spunea...

Dane omule un indiciu ca ne crapă corasonu...

Calinmihaib12 spunea...

D-le ANTONIM:..n-am de gând să fac vreo..cerere pt.acordarea indexările LEGAL cuvenite,..
eu având.."pe rol"..o dispută juridică..!= cu un CONȚINUT MAI AMPLU...cu "făptașii"..!

Calinmihaib12 spunea...

D-le ANTONIM:P.S.:..nu m-am îndoit nici o clipă că nu ai
ști textul Deciziei nr.4 din 13.08.2020 a CURȚII DE CONTURI;
intrebarea mea era in sensul ..că:dacă ai textul ei,ar fi fost UTIL TUTUROR să publici decizia, pt. ca sa se cunoască EXACT " intinderea".. și "toate obiectivele.." controlului efectuat la CPS-uri..!.
Știind" obiectivele" "păgubiții" pot aprecia..dacă vorbim în termeni.."marțiali":....."câtă..muniție e necesară"..pe terenul juridic..!!..pt.ASIGURAREA VICTORIEI..JUSTE..,MORALE..,CUVE-NITE...!!

Iulian Mareș spunea...

Care "noua lege"? A fost in dezbatere publica?
Da-ne un link,.... ceva, pls!

Iulian Mareș spunea...

deci tot de Ciuca este lansata? Andritoiu este coautor?
Nu de alta, dar sa stie Neacsu cum joaca! sacrifica Dama si ia calul la D5...

Iulian Mareș spunea...

De ce n-ai voit să te iubim, dle Gl Ciuca?

Pt că, încă în uniformă fiind, ți-ai vândut si pierdut credibilitatea pe altarul politic, la picioarele unui președinte cam tot atât de impopular ca Băsescu, cu ocazia imorală a prelungirii mandatului și inacțiunii tale pe timpul procesului juridic fără precedent! În fapt un partizanat politic asumat din obediență!

*Asta că să nu mai scrie, Domnul Vorbete, idioțenii despre "acoperiți" pentru ca azi se doreste a fi lustragiu, iar mai ieri săpa cu rotopercutorul!
**În fapt cu ce ne aburește generalul, intenționat sau nu, crezând că toți au minte ieftină?
Un NU tusat, pt că distorsiunea făcută este pe indexare vs actualizare!
***Așa, Ciucă a ales sa fie politician pt că aceștia sunt: semidocți, analfabeți funcționali, inclusiv dpv politic, imorali, amorali, autiști, contrabandiști, trădători, puturoși, likele, păpuși sforărite, distrugătorii țării de 30 de ani, hoți, partizani ai intereselor de grup infracțional, puși pe spolierea țării și înavuțire rapidă!
****Fiecare își caută locul unde se simte mai bine și camarazii de care se simte atras!
*****Iertati-ne ca existam si respiram ... inca; ramanem in afara structurilor politice, dar cu empatii social-democrate, pt ca Armata Romaniei provine si este expreia de forta a poporului nu a unui fals establishment! (Noi=cei care gandesc ca mine, multi, putini, nu conteaza; militarii ROU nu u refuzat lupta, nu o refuza si nu o vor refuza, indiferent care este inamicul, kiar daca finalul a fost prescris de multe ori.
******Eu, ca persoana fizica, particulara cetatean al ROU, om liber si neinkinat, nu agreez liberalii care au muncit numai la stat! Poate Iohanis si Orban sa-i agreeze din considerente personale, eu nu pot si gata!

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 205   Mai noi› Cele mai noi»