Un produs Blogger.

miercuri, august 12, 2020

Ifrim intreabă dacă are bere, CPS răspunde că nu are pere

60 comments
Diferendul juridic dintre Ifrim Corneliu și CPS  MApN este cunoscut de toți cititorii blogului, el fiind și pe rolul Judecatoriei Bacău.
CPS i-a actualizat pensia potrivit Legii nr. 152/2017, uitând să aplice si prevederile OUG nr. 56/2017, care a explicitat ca majorarea soldei de functie cu 15%  se calculează si se adaugă din/la salariul minim de 1450 lei, valabil pentru anul 2017.
Precizarea din OUG nr. 56/2017 nu  intră sub incidenta OUG nr. 59/2017 din simplul motiv că este anterioară  si nici sub incidenta legii cadru a salarizarii, fiind o normă specială, derogatorie, ca si OUG nr. 99/2016 ale catei dispoziții au fost modificate prin L nr. 152/2017.
Ca să întelegeți cine și de ce a inițiat OUG nr. 59/2017, cititi cu atentie partea introductivă a raspunsului.
Dincolo de dispozițiile seci ale OUG nr. 59/2017, remarcați cinismul prin care Casa Sectorială teoretizează de ce vechii pensionari militari nu meriră sa beneficieze de creșterile salariale ale personalului activ, creșteri reglementate de art. 38 și Anexa VI ale Legii nr. 153/2017.

UPDATE
Pentru că CSP nu mentionează ca a raspuns si Avocatului Poporului petentul il poate trimite el cu observatia că Rreprezentantul CSP dezinformează in legătură cu consecintele provocate de inghetarea actualizarii pensiilor militare prin OUG nr. 59/2017, în sensul ca o pensie militară stabilită inainte de anul 2005, recalculată potrivit Legii 223/2017 are cuantumul brut pe jumătatea cuantumului net calculat pentru pensiile stabilite în anul 2020 si diferenta creste in anii urmatori.
Intr-adevăr statul poate să majoreze, să plafoneze sau sa micsoreze cuantumul pensiilor militare, cu conditia ca dispozitia sa se aplice, uniform, tuturor beneficiarilor legii pensiilor militare.
Diferenta este enorma, daca pensiile recalculate in anul 2016 pornesc din valoarea de referinta de 197, 33 lei,  valoare istorică, din anul 2009, pentru determinarea soldei de functie, iar pensiile militare calculate in anul 2022 pornesc din valoarea de referintă de 2500 lei, stabilită de Legea nr. 153/2017.
OUG nr. 59/2017 a anulat principiul egalitatii de tratament între toți beneficiarii legii, principiu statuat și în corpul legii, la art. 3.
Inghetarea pensiilor militare calculate înainte de 15 sept 2017 este o încălcare e a principiului egalitati care a marcat regimul juridic al pensiilor militare până la acea dată.
Va veni si momentul in care Curtii Constituționale i se va cere sa analizeze constitutionalitatea eliminarii institutiei actualizării, prin modificarea  integrală a textului  art. 60, articol care menținea echilibrul între pensiile militare, indiferent de anul deschiderii dreptului de pensie.
Majoritatea exceptiilor de constitutionalitate judecate până in prezent, au fost solutionate de CCR ca si când ele se refereau la noile texte introduse în art. 60 prin art. VII al OUG nr. 59 /2017.

Băile Felix in pandemie



60 de comentarii:

Leo spunea...

Este utilă mențiunea , că Flavius a trimis o PETIȚIE la Avocata Casei Poporului, care prea ocupată fiind cu apărarea pensiilor speciale NESIMȚITE , în loc să răspundă ea însăși petentului , a ales să redirecționeze PETIȚIA către CLOACA de origine a OUG 59.
NIȘTE LICHELE DEMNE de salariile NESIMȚITE pe care le încasează și de pensiile speciale NESIMȚITE pe care le vor încasa. Să aibă parte de Cerecel și de Pătrașcu.
PETIȚIA lui Flavius , este în link-ul:
https://www.huhurez.com/2020/07/petitii-avpro-oug-nr-592017-art-vii.html

Ein Stein spunea...

Concluzia e ca pensia de serviciu nu e un drept castigat si de cate ori vreun contopist considera ceva, in cazul de fata "cheltuieli semnificative din bugetul de stat", tranteste repede un OG, un ceva acolo si gata a rezolvat problema. Nu are importanta ce crezi tu sau ce spune legea ca iti baga imediat sub nas decizia CCR cu dreptul asupra pensiei, care de fapt nu e un drept. Asta e deosebirea intre legea publica si hotia din L223. L223 trebuie desfiintata de urgenta.
Restul sunt basme.

Leon spunea...

Pai raspunsul in partea introductiva este preluat din motivarea adoptarii OuG.59/2017..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Autismul clocarilor gulerati, combinat cu prostia si rautatea traditionala, sunt singurele lor ,,calitati,'' si pana nu vor fi demisi de acolo, asa o sa ne chinuim: ,,-Buna ziua lele Floare!''... ,,-Eiii, îi duc lui Ion macare!'' ,,-Buna ziua lele surda!''...-Eiii, nu-i duc lapte, îi duc urda!'' ,,-Buna ziua, matusica!''... ,,-Eiii, îi duc lapte-n putinică!'' Dialogul social al Armatei este un dialog al surzilor, din viclenie, dar si o gramada imensa de prostie! Hai, sa recunoastem ca acolo, in infectia clocarimii, pute nu numai a cadavru, dar si a ditai prostia! Asa-s cumetriile, nepotismele, lichelismul si bigotismul mafiot! Cititi utimile randuri in care promit ei, la modul de lichele, lupta pentru cresterea calitatii vietii noastre, adica a nivelului de trai! Huooo, ipocritilor nerusinati! De aproape 11 ani am pensia inghetata, paradita de voi pe minus cu peste 65% din cuantum la actualzari si recalculari, la fel ca alti 68% din totalul pensionarilor militari, am impotriva voastra 5 actiuni judiciare, ca alti peste 50.000 camarazi pensionari, si zilnic va buluciti peste politicieni sa ne bagati strambe sa nu ni se actualizeze sau majoreze pensiile la toti amaratii astia de 68% sau celor cu pensii intre 500lei -1500 lei!...

Cezar spunea...

QED
ASTA LE SPUNEAM IDIOTILOR INCA DE ACUM 5 ANI...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa va spun cu cine ii aseman pe clocari: Am copilarit cu doi frati ai caror tata era Lt Col, Cdt CMJ Bacau, Acest Colonel calau si-a chinuit copiii intr-un mediu si educatie cazona teribila, nemiloasa si lipsita de dragoste si empatie, silindu-si sotia sa fie la fel ca el, dorind sa-i faca pe amandoi copiii ofiteri, dar dupa liceu ei au ,,fugit'' de acasa, dand examene la facultati de constructii, azi fiind ingineri plecati din tara. Etapele fiecaruia dintre frati s-au intamplat diferit, pentru ca era o diferenta de varsta intre ei de 2 ani. Turbat de furie ca nu l-au ascultat si fiind seful CMJ a avut grija ca amandoi sa faca armata cea mai grea si departe de casa, prin Oltenia, sa junga la UM de diribau, sa nu fie gradati, sa aiba locuri de munca numai la lopata, sa nu obtina nici o permisie si alte șicane crude. Fiecare dintre ei au terminat armata istoviti, scarbiti si cu ura pe aceasta institutie, dar mai ales pe tatal dictator si sadic. Fiecare au reusit in viata, s-au insurat si au facut copii, dar pe tatal ignorându-l. O vreme, ambii copii locuiau cu familiile lor in Onesti, in acelasi bloc si scara, aproape de tata, dar cu el nu aveau treaba. Dupa pensionare si Revolutie, mosneagul Colonel s-a corcolit in PSD Onesti, ca sluga plimbatoare de hartii, fiind u zbir cu vecinii si cei din jur in societate. Nu stiu de ce, pe mine ma pretuia si des discutam aiureli politice, niciodata de copiii lui, si nu scapa un ziar la care scriam sa nu-l citeasca si sa faca cu el colectie, si am observat ca se dilise rau de tot, uneori aruncand cu bani pe drum, sau scotea pensia din bancomat si pe urma pomanagea lumea de pe strada cu ei, bolborosind, el, ca zgarciogar si abstinent, care-si bagase si femeia in mormant cu rautatile lui si neluandu-i medicamentele necesare, din zgarceala, sau tinand-o flamanda, copiii plecand ca ingineri intre timp, in Canada. Colonelul a murit de Alzhaimmer pe malul Trotusului, intr-o rapa si mancat 2/3 de cainii vagabonzi, gasit cam dupa jumatate de an de niste pescari. O soarta dupa inima, faptele si caracterul din viata sa! Asa vor muri si clocarii paraditori, pentru ca Dumnezeu are grija de toate si de toti si nu ramane nimic nepedepsit pe aceasta lume, fratilor!

Boby spunea...

MULTI CITESC PUTINI PRICEP. Pensii dupa contributii este o aberatie in sistemul militar.Pana si inainte de 89 legile pensiilor militare si civile erau mai bune ,pentru cei care le cunosc.Acum vad ca ne dam in cap unii la altii si suntem vulnerabili din cauza celor de lasistemul de pensii militare care nu sunt nici colegi de armata si nici nu fac cinste armatei

BONIFATIE spunea...

Titlul ar putea continua cu anecdota cu neamțul care, servind o supă la un restaurant, este întrebat politicos de ospătar dacă-i bună supa, la care clientul răspunde, tot politicos, că „este fierbinte”.
Iar soarta noastră este tristă ca în bancul următor:
"Atât magistratul cât şi politicianul se simţeau flataţi că batranul ostean i-a chemat să-i fie alături în ultimele clipe dar totuşi erau miraţi fiindcă nu-şi aduceau aminte ca ofiterul să fi manifestat vreo simpatie oarecare pentru ei. În cele din urmă politicianul îl întreabă pe ofiter:
- Domnule colonel, de ce ne-ai chemat chiar pe noi să-ţi fim alături?
Adunându-şi ultimele puteri, cu o voce slabă, colonelul răspunse:
- Issus a murit între doi hoţi şi aşa vreau să mor şi eu…!"

Viorel spunea...

Domnule Col. dr. Claudiu – Vicențiu TOMA, în afară de antet (grad, nume, prenume, adresă), de la, vă comunicăm următoarele: ați început să copiați fel de fel de citate din O.U.G., Constituția României și Precizări ale Curții Constituționale fără nici o legătură una cu alta și nici pe subiectul domnului C.F.I. Vorbiți (pompos) de:
„Prin urmare, în vederea evitării unei grave atingeri aduse principiilor echității și egalității de tratament între asigurații sistemului de pensii, dar și pentru evitarea unor cheltuieli semnificative din bugetul de stat s-a impus adoptarea unei soluții imediate, prin modificarea actelor normative cu caracter special care instituie categoria pensiei de serviciu”.
Păi unde este echitatea, egalitatea când mie îmi calculezi luna aceasta pensia pe o formula de calcul și luna viitoare când guvernul constată că nu are bani dă o O.U., schimbă formula și mă taxează.
„Condițiile, criteriile de acordare a pensiei, modul de calcul, precum și calculul valoric sunt stabilite de legiuitor, care are totodată libertatea să le modifice.”
Tare aș vrea ca legiuitorul care să stabilească cele mai sus menționate când ieșiți dumneavoastră la pensie, cei ce încadrează D.G.F.C., D.J. și cei de la C.P.S., deci LEGIUITORUL SĂ FIU EU, GREȘESC ÎI DAU PRIORITATE DOMNULUI Cornelius Flavius Ifrim. Nu aș pleca de la 65% la 85% ci v-aș acorda cu indulgență un 45% șa 65% să vă învățați minte. Unde este echitatea, legalitatea și cheltuielile semnificative la buget în cazul magistraților privind ajutoarele la ieșirea la pensie (actuală pentru ei 7 salarii cu toate sporurile și diurnele din ultima lună) comparativ cu noi. Ați copiat (nu dumneavoastră, vi le-a scris un scrib de la birou), ați semnat și ștampilat probabil și fără să citiți răspunsul la petiție. Având în vedere că nu sunt bani la buget cum afirmați, legiuitorul v-a luat sporul de doctorat (tare aș fi curios să citesc ce cuprinde tematica lucrării de doctorat, este pe infanterie, artilerie, sau pe ce pentru că numai pe finanțe sau relații cu publicul / presa nu este) ?



Niky spunea...

Cooorect! Cum de își bat joc de noi cu tâmpenia asta,ca nu e un drept câștigat? Administratorul de la mine din bloc a ieșit la pensie la 51 de ani si pentru ca a lucrat la forja niste ani(unde era temperatura mare si se bea bere multă) are acum pensie de 5500 brut,fără studii superioare,etc. Adică se pisa pe noi de militari,pe românește spus! O sa ajungem ultimii oameni din societatea românească!

micutzul spunea...

Timp estimat anihilare forte active ale Romaniei -48 ore!
Timp estimat aplicare art.5 - 120 ore!
Rezervă imobilizată în termen de - CANCI !
Timp estimat retragere până la activarea art. 5- 24 ore!

Pe Roșu, Jianu , Andritoiu îi doare undeva! Da ce ei sunt militari ?

Iulian Mareș spunea...

Face deja istorie bancul!

Iulian Mareș spunea...

Steinm lege pentru pensionarii militari model NATO?

Afirmativ 100%!
Dar, ce te face sa crezi că introducând o lege asemănătoare celor ce constituie un model in NATO, nu va fi "îmbunătățită" și/sau prorogatată, în buna tradiție locală?
Las-o nene așa, că legea este f bună! Aplicanții, NU!
Are Cezar impresia că pe o noua lege el va lua pensie de general și generalul pe a lui?
*Că să știi: dacă vrei o lege a pensiilor tip NATO, mai întâi trebuie o lege a salarizării pe principii tip NATO!
Nu auzi la "deșteptul blogului" că aia iau pensie și după 2 ani?

monteoru spunea...

Nu ca le gasesc niste scuze dar ei raspund la un ordin.
Ordinul apartine guvernului,Parlamentului,Presedintelui
Imi aduc aminte de replica unuia"acum e vremea noastra".
Sa ne pregatim pentru ce e mai rau.




Leo spunea...

Prin PETIȚIA respectivă, omul a SOLICITAT SESIZAREA CCR privind efectele pe care le generează OUG 59 asupra pensionarilor militari ai diferitelor generații de pesnionari.
Iar avocata , în loc să analizeze solicitarea prin prizma COMPETENȚEI proprii , a trimis cererea lui Flavius la tomberonul MFA-ului. Păi MFA-ul avea vre-o competență de SESIZARE a CCR-ului ?
LICHELE ca astea nu vor mai exista nicicând.

Trofin spunea...

D-le Niky, așa am fost considerați mereu , ultimii oameni ai societății , dar nu ne-am dat seama .

Trofin spunea...

Este o aberație dar este sănătoasă . Numai în acest mod se va vindeca societatea noastră care , cu greu tolerează militarii. Eu unul nu mai vreau să fiu tolerat și dus cu bomboane de la o guvernare la alta.

tudor spunea...

Domnilor,
In 2010, cand s-au desfiintat pensiile militare, nu s-a tinut cont ca militarii armatei romane (din rezerva si retragere) au dobandit acest drept in urma unui contract incheiat cu M. Ap.N., drept dobandit in baza legii de atunci (HCM-urile pana in 1995 si regulamentele militare), respectiv legea 80/1995, art 11. Privatiunile vietii de militar au fost si sunt multe si nu pot fi suportate de oricine. Avantajele sunt insa putine. Povestea cu "la implinirea varstei beneficiaza de pensie militara de stat conform legii" ne-a vrajit pe toti fara indoiala. Insa cei care au desfiintat pensiile militare in 2010 au eludat aceste prevederi existente de la incadrarea nostra in armata si in intreaga perioada a serviciului, precum si faptul ca legea nu este retroactiva si prevede numai pentru viitor.
Iar Avocatul Poporului nu a vazut, nici instantele, nici evident, Curtea Constitutionala a Romaniei ca legea nu este retroactiva, ca pensiile nostre sunt dobandite nu acordate de nimeni si ca Legea pensiilor militare nu a institutit acest drept ci doar a reglementat modul de exercitare si intinderea a lui.
In 2015 a urmat mizeria pe care si astazi o suportam, mizeria cu schimbarea textului publicat in M. Of. al Legii 223. In legislatia din Romania nu mai exista un astfel de precedent.
Reglementarile din 11 dec 2015, incalca principiul Constitutional al separatiei puterilor in stat, fiind in realitate "o lege" emisa de guvern, nu au fost supuse controlului de constitutionalitate nu au fost promulgate, nu au fost publicate in M. Of asa cum prevede Constitutia ca se fac LEGILE
Prevederile art. 40 din OuG 57/2015 au intrat in vigoare direct ca facand parte din lege, fapt neconstitutional si fara precedent in democratia din Romania.
Textul acesta nu are atestarea autenticitatii, nu este semnat de reprezentantul legal, nu contine mentiunea privind indeplinirea dispozitiilor constitutionale privind legalitatea adoptarii sale.
Acest text nu cuprinde formula de atestare a legalitatii: "Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei cu respectarea..."
Si autoritatile se fac ca nu vad faptul ca legea emisa de Parlament, cu toate solemnitatile prevazute de Constitutia Romaniei a "disparut, s-a volatilizat"
Si Presedintele Romaniei nu a facut si nu face nimic. Si avocatul Poporului a preamarit aceasta mizerie si instantele nu vad nimic si judeca pe langa lege. Si Curtea Constitutionala a Romaniei observa dar nu vede ca Imparatul este in fundul gol. Si ce este mai grav, Parlamentul Romaniei se face ca nu vede ca legea lor a ajuns la cosul de gunoi.
In 2017 am vazut cum prin OuG. 59, in numele institutirii egalitatii (asa cu se arata in preambul,cu vadita ipocrizie), prevazuta de principiile legii, articolele care asigurau realizarea acestui deziderat au fost matrasite din lege.
Problema este insa, cine sunt sau cine este in Romania atat de puternic(i) incat sa inchida gura Presedintelui si sa-l faca sa abdice de la rolul sau constitutional in legiferare, sa-l faca pe Avocatul Poporului sa ajunga atat de jos, sa inchida ochii instantelor si mai ales a celor de la CCR si sa-i determine sa judece pe un text fara putere de lege, fara efecte juridice. Si cine poate sa influenteze oare Parlamentul Romaniei, sa-l determine sa abdice de la rolul sau constitutional de UNICA PUTERE LEGIUITOARE IN Romania.
Ca legi facute de guvern nu pot exista.
Si mai ales cine sunt dusmanii militarilor Armatei Romane (in rezerva si in retragere).
Dar cu siguranta ca d-voastra stiti. Ei sunt tot cei dinainte. Dusmanii nostrii din comnunism, cei care ne urmareau, ascultau si hotarau in unitati, cei cu care ne-am luptat la "revolutie". Dar ei au ajuns acum la putere si...
Am onoarea.

CEZAR spunea...

@/ m-Alul zice :"Las-o nene așa, că legea este f bună! Aplicanții, NU!
Are Cezar impresia că pe o noua lege el va lua pensie de general și generalul pe a lui?
-------------------------------
Vedeti de unde ni se trage,,...??...L-223 cica-i ..buna !!!!????
Trebuie sa ai bubita maaaare la cap..sa sustii inca acest lucru !
Si apoi trebuie sa fi facut insolatie rau rau.. sa spui ca eu am zis asta vreodata: "Are Cezar impresia că pe o noua lege el va lua pensie de general și generalul pe a lui?"
Asta face parte din arsenalul manipulator al m-Alului si nu numai ..!!
Eu am zis de nenumarate ori ca...FIECARE CU PENSIA LUI,DAR ..FORMULA DE CALCUL TREBUIE SA FIE IDENTICA ..de la soldat la ..maresal....
Nu ma astept sa inteleaga..

Pop Iuliu spunea...

@All
Nu înțeleg motivul pentru care asociațiile rezerviștilor nu formulează cereri de informații sau audiențe pe subiectul controlului Curții privind pensiiilor militare către CPS-uri, Curte de Conturi, așa cum fac unii dintre camarazi și adminii blogurilor Huhurez și In cuiul catarii?!!

Calinmihaib12 spunea...

..afirmația că guvernul poate emite OUG-uri.."de natura legii organice"..!(=și-ca atare..LE-A EMIS..!)in domeniul pensiilor și al salarilor:prin care să le TAIE CUANTUMUL PLĂTIT.,e pur și simplu MINCINOASĂ:
= art.115,alin.6 din Constituție
AFIRMĂ CONTRARIUL:.. OUG.-urile..nu pot"afecta".., ..drepturile,libertățile și îndatoririle prevăzute de constituție.. ",=..in.."Capit.II:Drepturile și libertățile fundamentale...,art.47..!
..Ca urmare dreptul la pensie = chiar și militară = atât timp cât e stabilită in baza unei LEGI= ESTE UN DREPT.."CÂȘTIGAT"asemenea tuturor pensiilor din ROMANIA..!=prevăzut de art.47,.in ciuda altor afirmații SOFISTICE,INTERESATE,VREMELNICE, ...ale ORICUI..!

BONIFATIE spunea...


Corect. Amândouă sunt istorice.
O poantă mai nouă:
„Doamne, acum că ne-ai lăsat fără pian! Lansă-ne și fără mandolină!”

Ein Stein spunea...

Tragi concluzii pripite, cei la sistemul de pensii procedeaza asa nu pentru ca ne urasc sau ca nu sunt colegii nostrii ci pentru ca legea le permite. Mai mult, iti si rad in nas argumentant ca au procedat legal, conform OUG-urilor pe care le-au ticluit ei. L223 nu iti asigura pensia ca un drept castigat, in adevaratul sens al cuvantului, e mai mult un joc de cuvinte si ori de cate ori vreun contopist mai plictisit vrea, poate sa modifice legea dupa cum il taie capul. Pe legea publica nici macar Tatal Lor, aka Basescu, nu a putut sa taie nici macar 1% din drepturile de pensii pe cand pe L223 orice parlit de salariat al ministerului face ce vrea muschii lui. Mai mult, unii dintre noi au platiti contributii la fondul de pensii iar celor din activitate li se opreste contributii la fond. Ce se intampla cu banii din contributii e alta poveste. Deci nu e absolut nicio aberatie ci una dintre cele doua solutii, pe care le-am tot scris, dar care ambele presupun desfiintarea L223. Desfiintarea L223 si trecerea nostra pe legea publica ar aduce economii, foarte mari, la bugetul ministerului prin desfiintarea structurilor care se numesc Case Sectoriale, unde sunt puzderie de salariati care ne fac zilele fericite.

E. Cristescu spunea...

Cand ordinul e criminal nu trebuie executat. Himmler, Goebbels au platit cu viata pentru asta.

Leo spunea...

UM "de diribau" în Oltenia , eu ştiu că era la Caracal , în zona de lângă Reg. Tc. de acolo.

Viorel spunea...

Total greșit domnule monteoru. Ei sunt militari și se supun ordinelor ministrului Ap.N., respectiv domnului Ciucă, nu un ministru venit din viața civilă ci un ministru ce a îmbrăcat haina militară de la vârsta de 17 ani. Și atunci redau mai jos (mi-au rămas întipărite în minte cele menționate mai jos citind un comentariu de pe blogul domnului Marin Neacșu / este afișat ca un motto).
Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare
Art. 8 pct. (1) Cadrele militare au următoarele îndatoriri principale:
(b) să respecte jurământul militar și prevederile regulamentelor militare, să execute întocmai și la timp ordinele comandanților și ale șefilor, fiind responsabile de modul în care îndeplinesc misiunile ce le sunt încredințate. Cadrelor militare nu li se poate ordona și le este interzis să execute acte contrare legii, obiceiurilor războiului și convențiilor internaționale la care România este parte; neexecutarea ordinelor în aceste condiții nu atrage răspunderea penală și civilă a subordonaților;
Deci: Cadrelor militare nu li se poate ordona și le este interzis să execute acte contrare legii (ne referim pet imp de pace). Cine le-a dat ordin să ne calculeze greșit pensile noastre iar banii rămași ca excedent în mărinimia sa domnul ministru ciucă i-a donat benevol, anticipat americanilor anul trecut.

Viorel spunea...

13.08.2020 Precizări ale casei de pensii sectoriale a M.Ap.N.
https://www.mapn.ro/cpresa/16711_precizari-ale-casei-sectoriale-de-pensii-a-mapn

Iulian Mareș spunea...

Monteoru/GP/Ice_Pl,
În primul rând sunt croiti pe comuniști, pe ăștia cu activitate mare până în 89!
*Comuniștii nici pensie nu le-au mai dat cadrelor di Armata Regală! Le-au dat canal, Pitești, Aiud, Sighet....etc!
Din acest pdv ai dreptate... ăștia,cel puțin au dat pensie și nu i-au băgat în pușcărie!

Bulgariu Fanica spunea...

Civilor, le creste pensia cu 14%.Pentru cei care stati pe acest blog, veti primi 5,5% in ianuarie.La multi ani!

Burebista spunea...

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/neconcordante-la-indexarea-pensiilor-militarilor-in-rezerva-ministrul-apararii-a-apelat-la-curtea-de-conturi-1352589

Leon spunea...

Precizări ale Casei Sectoriale de pensii a MApN

Respectând principiul transparentei și tradiția unei bune comunicări cu militarii activi și în rezervă suntem în măsură să vă transmitem următoarele:

În vederea soluționării pe cale legală a unor probleme semnalate de pensionarii militari în legătură cu modul de implementare de către Casa de Pensii Sectorială a MApN a procesului de actualizare a pensiilor militare în concordanță cu prevederile Legii nr.152/2017, coroborate cu art.60 din Legea nr.223/2015, precum și cu privire la existența unor diferențe de procedură în aplicarea acestei operațiuni între casele de pensii sectoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și MApN, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a solicitat Curții de Conturi a României o verificare și transmiterea unui punct de vedere către MApN.

Solicitarea ministrului apărării naționale a avut în vedere și fundamentarea unei poziții unitare a MApN în cadrul proceselor aflate pe rolul instanțelor între pensionarii militari și MApN, procese având ca obiect aspectele menționate mai sus.

Comisia de control a Curții de Conturi a identificat unele neconcordanțe privind procedura de indexare a pensiilor și a stabilit măsuri și termene pentru remedierea acestora, concluzionând controlul cu Decizia nr. 4 / 13.07.2020.

În conformitate cu procedurile legale, Casa de Pensii Sectorială a MApN a procedat la contestarea Deciziei Curții de Conturi și, ulterior, s-a adresat instanței de judecată pentru clarificarea aspectelor rămase în discuție. La acest moment, nu pot fi făcute publice documentele care stau la baza dosarului acțiunii deschise în instanță, procedurile legale interzicând în mod expres acest lucru.

Ministerul Apărării Naționale asigură întregul personal în activitate și în rezervă că depune toate eforturile pentru rezolvarea în interesul militarilor rezerviști a tuturor aspectelor semnalate, pe cale legală și în cel mai scurt timp posibil.

Conducerea MApN asigură pensionarii militari de întreaga disponibilitate de a lămuri, cu maximă celeritate, toate aspectele care țin de desfășurarea acestui proces, precum și faptul că va aplica în totalitate și cu bună credință soluțiile care vor fi stabilite de instanțe.

Biroul de presa.

IAR99Army spunea...

https://radu-tudor.ro/mapn-mesaj-de-ultima-ora-privind-reactualizarea-pensiilor-militare/?fbclid=IwAR2Irk28wCkrgYBDjRDPfMA6LBtUkEbUw9wJRKPqZE51OB_tnHh-Psx3gso

IAR99Army spunea...

https://radu-tudor.ro/mapn-mesaj-de-ultima-ora-privind-reactualizarea-pensiilor-militare/?fbclid=IwAR2Irk28wCkrgYBDjRDPfMA6LBtUkEbUw9wJRKPqZE51OB_tnHh-Psx3gso

Alex spunea...

Dupa cum am mai spus-o si mai repet inca odata,in 1989 am sprijinit venirea la putere a unor neispraviti.Cei care acum sunt la conducerea tarii si a diferitelor institutii ,sunt chiar unii dintre aceia or care nu i-a mai saturat dracu' de bani si functii ,iar altii sunt copii lor ori urmasii altora care au condus si ulterior au crapat.Incrangatura aceasta este atat de mare si pleaca de sus ,de la cel mai inalt nivel si ajunge pana jos ,jos de tot ptr. a culege si ultimile fimituri.
Nici o functie de conducere nu a scapat de acest "tavalug" politicianist.In urma cu cateva luni aveam un ministru pe la P.S.D.parca ,ce intr-un moment de euforie creatoare ii spunea unui reporter ca el si "gasca" lui vor imbraca ",TRICOAIELE" si vor iesi in strada ,nu stiu ptr.ce motiv.Gafele d-nei Dancila care a fost mult mai cunoscuta ptr.dezacordurile folosite si un ministru la invatamant care nu stia sa vorbeasca bine romaneste.Ministrii ai M.Ap.N. pe care i-a durut la basca de militarii pensionari ,gen telefonistu' si adormitul din cort si mai nou un presedinte mut pe care il doare in cot de noi.Imaginati-va ca multi dintre cei care conduc unele institutii sunt asemeni lor.Este un putregai care trebuie inlaturat in totalitate .Uitandu-ne la avocatul poporului,sau la conducerea C.P.S.a M.Ap.N.sunt numai doua exemple de unde ar trebui sa dispara toti.Cel putin la C.P.S.-ul nostru trebuie facuta curatenie generala.Ma uitam in urma cu ceva vreme pe "Cuiul catarii" parca .Intr-o poza un sef de directie ceva pe la M.Ap.N.tinea sedinta de lucru cu ofiteri superiori din minister.Ofiterii imbracati in uniforme kaki,iar el in civil.Pe scaunul din stanga lui era asezat elegant un veston de culoare neagra ,cu insemne de comisar sef.Adica tipul ii lua la misto in felul lui.El venit din politie a ajuns sef peste coloneii armatei.O fi tipul pregatit dar in M.Ap.N.ori porti culorile ministerului ,ori te duci dracului.In concluzie,atata timp cat cei care hotarasc pentru noi sun pusi in functii doar ptr.ca sunt rude cu cine stie cine si unele directii sunt conduse de persoane care provin din cu totul alte ministere ,M.Ap.N.-ul si Casuta noastra de pensii se duc incet ,incet de rapa.Pentru a le face o mare "bucurie" le-as retrage gradele militare tuturor din C.P.S.Poate daca erau civili aveau mai mult bun simt.Ma socheaza evolutia multora gen Dinu Paturica.Acestia cand se vad in functii inalte le-ar trage-o si mamei lor.
Cretinii astia nu mai spun nimic de plx.-uri.

Claudiu spunea...

https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/social/neconcordante-la-indexarea-pensiilor-militarilor-in-rezerva-ministrul-apararii-a-apelat-la-curtea-de-conturi-1352589

fiducuis52blogspot.com spunea...


Contact: 021-319.60.22
Nr. 268 13.08.2020
Precizări ale Casei Sectoriale de pensii a MApN

Respectând principiul transparentei și tradiția unei bune comunicări cu militarii activi și în rezervă suntem în măsură să vă transmitem următoarele:

În vederea soluționării pe cale legală a unor probleme semnalate de pensionarii militari în legătură cu modul de implementare de către Casa de Pensii Sectorială a MApN a procesului de actualizare a pensiilor militare în concordanță cu prevederile Legii nr.152/2017, coroborate cu art.60 din Legea nr.223/2015, precum și cu privire la existența unor diferențe de procedură în aplicarea acestei operațiuni între casele de pensii sectoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și MApN, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a solicitat Curții de Conturi a României o verificare și transmiterea unui punct de vedere către MApN.

Solicitarea ministrului apărării naționale a avut în vedere și fundamentarea unei poziții unitare a MApN în cadrul proceselor aflate pe rolul instanțelor între pensionarii militari și MApN, procese având ca obiect aspectele menționate mai sus.

Comisia de control a Curții de Conturi a identificat unele neconcordanțe privind procedura de indexare a pensiilor și a stabilit măsuri și termene pentru remedierea acestora, concluzionând controlul cu Decizia nr. 4 / 13.07.2020.

În conformitate cu procedurile legale, Casa de Pensii Sectorială a MApN a procedat la contestarea Deciziei Curții de Conturi și, ulterior, s-a adresat instanței de judecată pentru clarificarea aspectelor rămase în discuție. La acest moment, nu pot fi făcute publice documentele care stau la baza dosarului acțiunii deschise în instanță, procedurile legale interzicând în mod expres acest lucru.

Ministerul Apărării Naționale asigură întregul personal în activitate și în rezervă că depune toate eforturile pentru rezolvarea în interesul militarilor rezerviști a tuturor aspectelor semnalate, pe cale legală și în cel mai scurt timp posibil.

Conducerea MApN asigură pensionarii militari de întreaga disponibilitate de a lămuri, cu maximă celeritate, toate aspectele care țin de desfășurarea acestui proces, precum și faptul că va aplica în totalitate și cu bună credință soluțiile care vor fi stabilite de instanțe.
Biroul presă

Iulian Mareș spunea...

Si toate astea sub semnatura lui Ciuca!?

BONIFATIE spunea...



Clar.
MApN-ul a procedat... conform procedurii.

CEZAR spunea...

tudor
joi, august 13, 2020
Domnilor,
In 2010, cand s-au desfiintat pensiile militare, bla bla bla....
-----------------------------
KKT...de pensii militare pe L-164..???
Astia ne-au bagat in RAHAT.....
Am onoarea..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Fiducuis25blogspot, Solutia a gasit-o un camarad, cu care colaborez pe mail, privind acest comunicat pervers, ipocrit si viclean: Inlocuirea tuturor lucratorilor din CSPa MApN cu lucratori civili, astfel se va rezolva cu lipsa de cadre din UM, dar si cu salarizarile, mai mici la civili, apoi ar disparea infectia si puroiul care, in loc sa fie drenat, acolo se acumuleaza de la un an la altul pe sistemul de cumetrii! E clar: Ne minte Ciuca, cu nerusinare, ca se da de ceasul mortii ca vrea sa faca dreptate, dar contesta in Instanta Hotararea Curtii de Conturi, care poate dura si 10 ani, unde au cerut sa nu se faca dreptate! Pai, asa se iese cu freza din cortul adormirii, doar ca sa scuipe o flegma proaspata pe drepturile de pensii, insotit de un misto de doi bani ca transpira sa ne faca dreptate, MAI ALES CA, IN PARALEL ISI TRIMITE HINGHERII PESTE TOT IN POLITICA SA BAGE STRAMBE SA NU SE VOTEZE ACTUALIZARILE?!
Uniunea Militarilor si Politistilor, care incorporeaza si activii si rezervistii din MApN, MAI, SRI, STS, SIE, este hotarata sa se implice intr-un razboi dur cu Ministerul Apararii, Generalul Oprea avand tot arsenalul de lupta pregatit sa-i atace la baioneta in viitorul apropiat! Este foarte important sa intelegem ca cele peste 200 de asociatii si sindicate nu au facut absolut nimic pana acum, pentru ca implicarea directa se face direct din Parlament, ori daca Gen. Oprea va fi ales sa acceada in Parlament, de acolo poate sa dea cu ei de pamant, sa dea cu barosul in masa, sa se implice cu toate cunostintele si relatiile politice, mie spunandu-mi ca este aproape imposibil sa se realizeze ceva de pe ,,uscat,'' asa cum Col Dogaru este legat de maini si picioare, nefiind in Parlament si in bataia vatului de pe malurile cu nisipuri miscatoare din afara Parlamentului. Apoi, toate aceste sindicate si asociatii au luptat fiecare pentru o gasca, pentru drepturi si interese de grupuscule, egoiste, facand o salata de beuf din unitatea de necesitati, asa ca Uniunea Militarilor si Politistilor lupta pentru toti la modul elgal, pe o unitate de gandire si de cerinte de castigat in fata politicului. mai ales ca va reprezenta si activii si rezervistii deopotriva! E ultima sansa, iar alegerile bat la usa...

Calinmihaib12 spunea...

..mai bine recunoșteau ..încă din faza contestațiilor.. "porcăriile"..făcute,ÎNCĂLCAREA
GROSOLANĂ A LEGII.., STRESAREA..PENSIONARILOR și a FAMILIILOR lor.. ÎN CUNOȘTINȚĂ DE CAUZĂ ..,CU REA CREDINȚĂ și făceau "REPARAȚIILE..NECESARE, LEGALE..!,fără a mai trage de timp..prin procese aiurea..!

E. Cristescu spunea...

Dle Ifrim, ne-ati omorat cu Oprea. Am totusi o curiozitate: cum incorporeaza Uniunea militarii activi? Ca acestia n-au voie sa se asocieze sau afilieze unei miscari politice/ sindicale, conform statutului.

Viorel spunea...

Domnule Bulgariu Fănică, de unde ați scos dumneavoastră acest procent de 5,5% când I.N.S. a spu că inflația în 2019 a fost de 3,8%. ? Ne mai dă guvernul un bonus și nu știm noi ?

Iulian Mareș spunea...

Dl. Tudor,
Nu luați în seamă obrăzniciile unui rătăcit!
Aveți dreptate dpv teoretic, însă țară aaa avut și are miniștri și conducatori bețivi și golani, provenind din structuri și părinți torționari ai poporului român, din parlamentari analfabeți și contrabandiști, unii inkinati ai altor puteri străine, cu dublă cetățenie, fără ORNISS, fără cuvânt și/sau morală, ca să nu spun analfabeți funcționali!
Nu sunt adeptul lapidării, însă va supun atenției trecutul și mediul familiar al câtorva:
P. Roman, tatal
B. Olteanu, bunica
Tismaneanu, părinții
#Șora
#Hrebenciuc
Iliescu
Băsescu
Isărescu
Antonescu
Quintus
Frații Orban
Barna
Baconsky
Nastase
N.Djuvara
Pleiada de tineri politicieni "școliți" obligatoriu în pădure sau cei reveniți în țară după 15-25 ani, școliți pe banii altora!?
Din acest amestec dorim noi sa nu se facă dreptate?

*Pt colegii din MAi:
Exista o motivație pt care în documentele de identitate nu se mai trec numele părinților?

Iulian Mareș spunea...

Kiar așa?
Nu te cred...poate s-au sinucis?!
Îți mai dau un pont...soția lui Goebbwls a avut un fiu, Lt de Tc într-o unitate de Tc SS! A moștenit averea și a devenit mare om de afaceri!

Iulian Mareș spunea...

FB! Mă bucur pt colegii pensionari civili!
Nu dezbinarea trebuie să vă frământe!

Iulian Mareș spunea...

Acest comunicat de presă demonstrează, în primul rând, acțiunea premeditată a MApN ca prin CSP sa șunteze proprii angajați! Dar, în dobitocia lor, a câtorva, au uitat că nu au fost angajații numai ai ministerului, ci ai Țării!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
În MApN, civilii sunt FB executanți ai ordinelor!

Iulian Mareș spunea...

În primul rând trebuie o lege care să permită asocierea într-un ONG de profil, pe domeniul respectării drepturilor activilor sau un sindicat profesional!

Leo spunea...

Cine a ales varianta stabilirii pensiei militare conf Art. 122 din leea 223 , atunci începând cu 01.09.2020 va avea un cuantum în plată mai mare cu 14%.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, Bulgariu Fănică este în trecere pe blog după cum s-a exprimat și este civil numilitar, dacă era militar comenta alături de noi. Nu știe nici ce indexare primește un militar în 2021, el pescuiește cu intenție sau a ajuns pe blog din greșeală sau prostie.

Viorel spunea...

Fiți mai explicit, chiar mergând până la cel mai mic detaliu. Și care ar fi baza legală conform căreia ați ajuns la această concluzie ?

Viorel spunea...

M-am prins, declarația lui Orban de astăzi, poate mai plusează ceva. Ați văzut că de ziua lui parcă jucau poker, dacă mai avea o mandolină și o pălărie cu bor mare aducea a mare Texan.

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
mai repede a gabor matasar sau penar!

Calinmihaib12 spunea...

ALEX:pt. a ințelege(cât de cât)..ROMÂNIA..din dec.'89(..și restul țărilor europene socialiste..!=luate de.."VALUL SCHIMBĂRII"..! )= trebuie (re)citită "MANIPULAREA MULȚIMILOR.." de Gustave LE BON..!,corelat cu - ceea ce credem - că "știm".. - despre evenimentele petrecute ATUNCI..și..APOI..!
VIOREL:..adică: militarii,polițiștii și funcționarii publici cu statut special= LA DATA DESCHIDERII DREPTULUI DE PENSIE=..alegeau=in termen de 5 ani.. =STABILIREA pensiei.. pe legea 263/2010..=contributivă=..cu PMA..care se indexa cu 14 %..!

Calinmihaib12 spunea...

P.S. ALEX:..am gresit titlul cărții lui G. LE BON:..corect:
= "PSIHOLOGIA MULȚIMILOR "..(.până la urmă:..tot de manipularea ..LOR..e vorba..!)

Cezar spunea...

No problems..doctore...
Si CIOMU..LE MAI INCURCA🤣🤣🤣😜😜😎

Leo spunea...

Există pensii militare stabilite la cererea beneficiarului în baza Art. 122 din legea 223/2015. Aceste pensii au beneficiat de toate majorările punctului de pensie din 2016 încoace față și începând cu 01.09.2020 , vor beneficia de valoarea noului pct. de pensie majorat cu 14%. A existat o perioadă de 5 ani pt. opțiunea acestui tip de pensie ( Pensia lui Găbiță , pe care o au în plată acum marea majoritate a pensionarilor militari de până în 2016 ) ...

Viorel spunea...

O întrebare în neștiință de cauză. Poate C.P.S. a M.Ap.N., Curtea de Conturi (individual sau împreună) sau Comisia de Soluționare a Contestațiilor constituită la nivelul Curții de Conturi a României să solicite Curții de Apel București judecarea cu celeritate a procesului în Dosarul nr. 4241/2/2020 din 13.08.2020. Întreb acest lucru având în vedere că eu am dat în judecată (depus dosarul) C.P.S. a M.Ap.N. pe data de 26.06.2020. Pe data de 29.07.2020 apare pe Portal ultima modificare (probabil a trimis ex. nr. 2 C.P.S.) cât și stabilirea datei de judecată, respective 08.10.2020 (deși în perioada 01.07-31.08.2020 magistrații se află în vacanță judecătorească). Asta având în vedere că foarte multe dosare pe acest subiect sufocă Tribunalele și Curțile de Apel, noi pierdem timpul și bani pe degeaba iar cei da la C.P.S. a M.A.I. cât și pensionarii din sistemul lor stau cu sufletul la gură (pe românește).

Calinmihaib12 spunea...

..apropo..de dr. CIOMU:..CRED că necazurile tuturor celor "implicați"..(pacientul operat și familia lui,..doctorul..și familia lui,..spitalul..etc.) au avut drept CAUZĂ principală:..UN ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL ..despre care presa vremii nu prea a vorbit..!,..și care a făcut ca doctorul chirurg să acționeze = pur și simplu .."necontrolat.".!
De aceea in general se impune necesitatea controalelor medicale periodice SERIOASE, RESPONSABILE..,mai ales la persoanele cu profesii - cu "riscuri".. multiple și permanente..,în toate domeniile de activitate,..inclusiv..socio-politice..!