Un produs Blogger.

sâmbătă, august 22, 2020

LOV spune cine va fi viitorul premier al României

40 comments

40 de comentarii:

Călugărul spunea...

Dacă introduce limita minimă la pensii militare 2000 RON și maxim 7000 RON cum e normal atunci promit că votez PSD cu ambele mâini atât eu cât și prietenii plus familia! Trebuie să dispară pensii militare de smecheri de peste 15.000 30.000 RON ca acum, la nevoie o votez și pe Olguța!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Prin propunerea ei ca vicepresedinte PSD, eu cred ca s-a gresit enorm de mult si partidul o sa piarda tot electoratul rezervist din toate sistemele de siguranta nationala, fiind criminala pensiilor militare!

Andrimar spunea...

Iar cei care au primit plăți compensatorii la trecerea în rezerva să le returneze la bugetul de stat. Amin!

Necunoscut spunea...

"Iar cei care au primit plăți compensatorii la trecerea în rezerva să le returneze la bugetul de stat. Amin! " Are perfectă dreptate ! Abia după aceea putem vorbi despre egalitate la pensii !

Necunoscut spunea...

Când unii colegi au luat peste un miliard de lei vechi la ieșirea la pensie era ok. , acum nu mai este ok. ?

Huhu Rezea spunea...

Nimeni nu a ascultat înregistrarea ca să ghicească premierul de după căderea Lucovidului?

Leon spunea...

Florin Georgescu !
Dar mai este mult pana departe..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, premier va fi o sluga iohannista, ca si Ciolacu, din cauza caruia PSD a cazut in desuetudine. Se vehiculeaza un nume cu mustata de bulibașă, dar aste e doar nada, sa nu zic noada gurului. Ei bine, premierul va fi un penelist sub acoperire, om al serviciilor mucles!

Ela S spunea...

Florin Georgescu ?

Viorel spunea...

Dacă vă uitați bine la fotografie, în partea dreaptă cel cu jumătate de cap (pentru a ne induce în eroere la 3 le arată întreaga față, la unul doar pe jumătate, adică să tragem concluzia că dânsul va fi primul ministru) nu pare a fi fostul domn președinte Traian Băsescu ? O să-l numească domnul KWI pe dânsul pentru a le face în ciudă atât PNL-liștilor (că nu prea îl ascultă) cât și PSD-iștilor ?

Unknown spunea...

Când unii colegi au luat peste un miliard de lei vechi la ieșirea la pensie era ok. , acum nu mai este ok ?
Ce zici calugare?
Aveti curaj si scrieti cu numele din CI! Asta defineste un militar - curaj-demnitate-onoare!

Dan B. spunea...

@Andrimar:

Dacă vei continua în același stil, vei reuși să te alături celor mai toxice personaje din acest grup, respectiv „păstorului de capre”, „babei Venga of Urziceni” și celui care promovează deșănțat pe „cărătorul de mapă” al lui Miron Cozma, adică pe Gabi Oprea.
Mi-aș fi dorit să optezi pentru eradicarea discriminării prin pozitivare, nicidecum prin „să moară capra vecinului”! Adică, să fie aduse cuantumurile pensiilor la nivelul superior al altui drept financiar cuvenit.
Este de datoria mea să-ți amintesc că eu am beneficiat de salarii compensatorii (50 mil ROL, nu miliarde) în baza unui alt normativ (OG 7/1998), decât cel care ți-ar fi adus dtale respectivul beneficiu. Și cum finanțarea așa-zisei „reforme” a Armatei s-a făcut din sursă externă, nu cred că ar trebui să se autovictimizeze cineva de pe aici. Și, poate o să pricepi, că, dacă un militar, mai vârstnic decât dta, n-ar fi optat pentru plecarea din sistem, poate chiar dta ai fi ajuns șomer.
Deci, guvernanții ți-au tras dtale și altora o „țeapă” financiară consistentă și, în loc să te războiești cu decidenții, propagi o idioțenie, deși mulți alții au beneficiat la un moment dat de faptul că guvernul le-a aplicat corect prevederile unei legi; iar când dta și alții ați cerut să se respecte legea, aceiași sau alți guvernanți au prorogat plata în cauză, dar nimeni dintre colegii de grup nu pot fi responabilizati pentru asta.
Așadar, cuplează și neuronii, dacă-i ai, atunci când vrei să comentezi vreo opinie postată aici!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, dacă (,) comentariul adresat domnului Dan B. vă deranjează, nu-l postați, mă supără însă un aspect. Cu excepția M.Ap.N., celelalte structuri, respectiv, M.A.I., S.R.I., S.I.E., S.P.P., S.T.S. și M.J. (mai puțin interesați, ei oricum au ajutoare la pensionare) au pârghiile necesare pentru a pune presiune pe clasa politică atunci când din răutate, prostie sau rea voință nu vor să accepte și să pună în aplicare doleanțele noastre legale, respectiv acea propunere a dumneavoastră PLx 199/2020 „Articol unic” cât și abrogarea art. 41 din O.U.G. nr. 114/2018.

Andrimar spunea...

Să înțeleg că ești de acord cu postarea călugărului Vasile?

Mihai Anghel spunea...

Foarte corect

Iulian Mareș spunea...

Cui sa aplice limitele de pensie? Militarilor, tuturor?
....lasa stevia in ciorba, altfel este periculoasa!

Iulian Mareș spunea...

Prof. univ. dr. Liviu Voinea/Dr. Dan Radu Rușanu/Dr. Gheorghe Gherghina

Dan B. spunea...

@Andrimar:

Constat că stupiditatea dtale face prozeliți, la ideea dtale aderând și „sutana” și un neica-nimeni alias „necunoscutul”!

Andrimar spunea...

Domnu Dan, nu înțeleg de ce ești asa agresiv în exprimare. Eu doar am răspuns ironic unei "bazaconii" postate de un călugăr. Nu sunt și nu voi fi niciodată de acord cu pierderea unor drepturi câștigate legal. Fii calm. Dacă nu ți plac anumite postări de aici, șterge le. Viata nu e întotdeauna cum vrei TU.

Dan B. spunea...

@Andrimar:

Îmi pare rău, nu gust ironiile pe această temă! Și,culmea, eu nu am fost subiectul acestei prevederi legale, dar încurajez pe cei care au fost privați de un drept acordat în baza legii să nu abandoneze lupta lor.

Huhu Rezea spunea...

@Ela
Perspicace....

Gigi spunea...

Doresc sã fac o precizare vis a vis de ajutoarele suspendate de pe timpul matrozulului şi piticului porno,legal prevãzute de L.284 şi suspendate din 2011 odatã cu aparitia L.285,lege prin care au început,zic eu,calvarul pensionarilor SNAOPSN.Spun cã a început cu legea 285 şi s-a continuat in timp,ultima pe lista fiind L.114,care suspenda ajutoarele pâna în 2023.
Sã nu facem confuzie între "ajutoare"şi" salarii compensatorii",stim care este diferenţa nu cred cà mai este cazul sã dezvolt acum.
Ce mã face sà fiu indignat este faptul cã unii iau in derâdere când ceilalţi aratà o nedreptate,o incalcare a unui drept.Ne mai mirãm de ce guv.isi bat joc de noi de ani buni,tocmai de aceea cã ne-au simtit slabi,egoisti,uniti numai în rele.
Bine spune un user mai sus când invoca capra vecinului,este tipic românului,în spetã militarului român.Vedem şi cum pun problema in parlament sumedenia de sindicate,associatii şi alte forumuri ale militarilor,de nu cad de acord cu privire la o viitoarea lege in care sã elimine decalajul între pensii calculate,recalculate,revizuite,pe legi diferite şi ieşiţi în perioade diferite.Fiecare se reprezina pe el şi grupul de îmbuibaţi,fãrã a se gândi şi la alţii care suferã din cauza unor guvernanti care au dus şi duc in derizoriu o categorie de pensionari care cândva s-au sacrificat pt,tarã prin suportarea privatiunilor militare ci nu numai.Va meritaţi soarta,ne meritàm soarta!
Halal camarazi!

Xpert 86 spunea...

Cand aud numele Olgutei imi vine sa vomit, o persoana care nu are nicio legatura cu dreptul sau finantele! Dna Olguta e profesoara de italiana care a absolvit si Colegiul National de Aparare si care a lucrat doar ca jurnalista! Datorita aspectului sau de olteanca fierbinte a avut o asccensiune politica cu prm si psd! Tot ce afirma aceasta persoana nu poate fi luat in considerare pentru ca nu are expertiza si experienta in nici un domeniu!!! Doamna Olguta a deveni o adversara a politistilor si militarilor dupa ce a absolvit un curs de la marele Colegiu National pentru Aparare crea pentru politruci! De la colegiu a aflat ca politistii si militarii aveau prea multe drepturi la pensii si salarii si in calitate de ministru al muncii s-a decis sa corecteze aceste drepturi sens in care prin legea 153/2017 a stabilit pentru politisti si militari un nivel scazut de salarizare, a taiat compensatoriile la iesirea la pensie, a plafonat pensiile la 85% din net prin oug 59/2017 si le-a impozitat prin oug 90/2017!!!! Asta e dna LOV, care unii o ridica in slavi si care e o adevarata experta in toate!!!!

CEZAR spunea...

Bati cimpii ...fara gratie !
De eram ACUM pe legea lui LOV...aveam cu 2000 +..si eram foarte multumit chit ca urla Daogaru...ca-i ajutor social ..sic!!

Cristian spunea...

Corect!

Leon spunea...

"Experta" tot la @Xpert trage,..cam seamana..:)).

Huhu Rezea spunea...

Cei scărbiți de LOV, dacă ați fi oameni raționali v-ar fi scârbă de cei care i-au pus în brațe proiectul art.VII al OUG 59.

Leon spunea...

Am vorbit cu Olguta si mi-a promis ca daca o votez Primarita la Craiova, nu mai pleaca pentru un post caldut in Capitala..!

Xpert 86 spunea...

cezar, crstian și leon, LOV a semnat doar două ordonante (OUG 59/2017 și OUG 90/2017 pentru plafonarea și impozitarea pensiilor militarilor si politistilor și lege 153/2017 prin care s-a dispus tăierea salariilor compensatorii la ieșirea la pensie, dar probabil pe voi nu va afectat că erați de mult rezervișri și de aia o ridicați așa în slăvi, păi votați-o și poate vă ia la primărie la Craiova ca consilieri că sunteți mari experți ca ea și fani psd!!!!!!!

Huhu Rezea spunea...

Pustulica, pensiile au fost impozitate încă din 1999 de catre Guvernul Isarescu.
Prin OUG 90 2017 a fost desfiintat CASS pe pensii iar impozitul a fost redus de la 16% la 10%.
Numai traznai politice se prind de d-ta!

Leon spunea...

Mai puneti mana pe carte sau luati notite:
Ordonantele de Urgenta sunt Aprobate de Premier si Avizate de ministri in domeniul lor de competenta, iar Legile sunt adoptate de Parlament si promulgate de Presedinte..!
Olguta n-a fost inca nici Premier si nici Presedinte !

Leon spunea...

Apropo, referitor la Legea nr.153/2017, pe care Presedintele Iohannis a promulgat-o in data de 28.06.2017, dupa ce timp de 20 de zile a fost studiata de specialistii de la Cotroceni si Comandantul nostru Suprem a fost de acord ca Seful SMG sa aibe un coef.de Functie de 4,35 in timp ce un Judecator la ICCJ are un coef.de 10,5 ?
Cand in acel an, Presedintele trimitea la Reexaminare si CCR mai mult de jumatate din legile primite la promulgare, la L 153 nu s-a gasit nimic anormal..!

Huhu Rezea spunea...

Leon
In 2018 nu a fost indexare, dar prin reducerea impozitului si desființarea CASS pensionarii miitari au primit în plus la pensie cca 13%.
Cu cine au votat miliatrii? Majoritatea, anti psd.
De 2-3 ani se uită ca tot PSD să le mărească pensiile.

Leo spunea...

A fost de acord cu sectaru' şi cu rachetă balistică de rayă lungă...

raul spunea...

Corect ,Leon!Patriarhul cu o armata de 13 000 de popi are coef.11,5 si al nostru cu 80 000 ,4,35 cat un director teatru de papusi mai mic decat un primar de comuna cu 3 000 de locuitori,decat un medic primar si mai nu stiu cati manageri si directorasi!Asta-i legea Olgutei pe care o pupati voi si a lui Plavanu care e marele comandant suprem!Bravos natiune!

Cozma Mihai spunea...

Domnilor realizați ce spuneți?În 1998 um din care făceam parte a fost desființată, cu predarea Drapelului de lupta ,nu am ieșit la pensie ca am vrut am fost nevoit sa ies cu minimul de vechime ,sau desființat în MApN mii de funcții .Rog mare atenție cu soldele compensatorii ,unii ieșit pa pensie fara sa i se desființeze funcția numai ptr soldele compensatori dar asta după 2001 2003 ,așa că totul devine istorie .

Huhu Rezea spunea...

Ai dreptate @Mihai!
Eu mă refeream la anticipații pe legea 223/2015, care nu ar fi putut să se pensioneze pe legea pensiilor civile.
Nenorocirea este că fac propuneri de modificare a legii pensiilor militari în activitate care plănuiesc să iasă tot anticipat la pensie.

Viorel spunea...

Xpert 86, am mai întrebat și nu mi-a răspuns nimeni, probabil nu știu sau nu i-a interesat întrebarea mea deși se adresează tuturor pensionarilor militari din toate structurile pensionați după 2010 și până pe 30.06.2017. Legea nr. 153/2017 a abrogat dispozițiile din O.U.G. prin care au fost supendate plata ajutoarelor și indemnizațiilor în intervalul 2012-2016.
Pentru anul 2017 avem prevederile art. 10 pct. (1) din O.U.G. nr. 99/2016 (pentru perioada 01.01-28.02.2017) și prevederile art. 1 pct. (3) din O.U.G. nr. 9/2017 (pentru perioada 01.03-31.12.2017).
Întrebare: Pentru ce a mai fost nevoie de introducerea în O.U.G. a prevederilor articolelor de mai jos ?
Pentru anul 2018 avem prevederile art. 11 pct. (1) din O.U.G. nr. 90/2017.
Pentru perioada 2019-2021 avem prevederile art. 11 pct. (1) din O.U.G. nr. 90/2017.
„ În perioada 2019-2021 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă. (2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în situația încetării raporturilor de muncă sau serviciu ca urmare a decesului angajatului”.
Ce se întâmplă după 31.12.2021 pentru că:
Decizia nr. 16/2015 a Î.C.C.J. „Menționează un aspect fundamental, acela că, aceste ajutoare au fost suspendate și nu anulate, suspendarea acordării ajutoarelor fiind stabilită pe o perioadă strict delimitată 03.07 - 31.12.2010”. Care a continuat până când, decambrie 2021 spune art. 41 din O.U.G. nr. 114/2018.
Descizia nr. 5/2017 a Î.C.C.J. „Acțiunile având ca obiect acordarea ajutoarelor salariale de care beneficiază cadrele militare, polițiștii și funcționarii publici cu statut special la trecerea în rezervă sau direct în retragere formulate în temeiul art. 20 alin. (1) din Capitolul 2 al Anexei VII din Legea nr. 284/2010 introduse în perioada de suspendare a exercițiului dreptului la acordarea de ajutoare/indemnizații sunt prematur formulate” (deci după 7 ani sunt premature formulate).
Asemănător s-a exprimat și C.C.R. prin Decizia nr. 403 / 2019.
Când a fost vorba de eliminarea pensiilor speciale (în special ale lor), nu era constitutional, când a fost vorba despre impozitare și taxare, nu a fost constitutional, când a fost vorba despre fraieri, totul este legal și constitutional.

Huhu Rezea spunea...

In ultimii 3 ani am tot subliniat că in cazul actelor normative care au suspendat aplicarea articolului cu ajutoarele din L 284/2010 potrivit legii L 24/2000, privind tehnica de legiferare, abrogarea L 284/2010 prin L 153/2017 abrogă și actele normative de susupendare. Aceasta este regula generală.
Fără abrogarea L 284, in anul în care nu mai exista un act normativ de susspendare inceta si suspendarea acordarii ajutoarelor si actiunile in justiție nu mai erau premaaaature... cum ar zice Ioha.
Suprapunerea actelor suspensive de după anul 2017 nu prea mai are vreo relevanță.

Viorel spunea...

Atunci domnule Huhu Rezea, să înțeleg că cel ce a redactat Planul de măsuri cu activitățile ce se vor organiza și desfășura de către M.Ap.N. pentru îmbunătățirea …….. cu structurile …….. pentru anul 2020 înregistrat la nr. DP-73/15.01.2020 este neștiutor sau rău voitor atât la adresa noastră cât și a ministrului Ap.N. dacă i-a băgat sub nas să semneze și să ștampileze acest document și aici mă refer strict la pct. 22. Redau: „Analizarea posibilității abrogării art. 41 alin (1) din O.U.G. nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, care prevede că în perioada 2019-2021 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere sau încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă”: Data: = Semestrul I 2020; Structuri responsabile = D.G.F.C.; Structuri cu care se colaborează = Alte structuri din cadrul M.Ap.N. Nu era mai corect nici să nu se amintească de acest subiect sau să se explice clar că nu vom mai primi aceste ajutoare, ele fiind abrogate. Într-o discuție cu fostul meu Cdt. avută zilele trecute despre pensii și procentul de 85% (dânsul are 56 ani vechime cumulate cf. art. 25) mi-a spus că dacă în luna decembrie 2021 Guvernul României nu mai face nici o referire la acest subiect (art. 41 din O.U.G. nr. 114 / 2018 își pierde valabilitatea), conform Hotărârii favorabile a Tribunalului X și Hotărârii „Prematur introduse” a C.Ap. Y, se prezintă la poarta unității pentru a i se acorda aceste ajutoare (indicație primită de la un judecător pe litigii de muncă și unul de la contencios administrativ ce fac parte cu dânsul dintr-o comisie din secție de votare). Este corect sau vorbesc și dânșii ca și cel ce a întocmit Planul. Toți cei ce suntem în situația prezentată mai sus: Hotărârii favorabile a Tribunalului X și Hotărârii „Prematur introduse” a C.Ap. Y, așteptam cu nerăbdare decembrie 2021.