Un produs Blogger.

vineri, august 07, 2020

Tăcerea MApN și SRI confirmă zvonul că Decizia nr.4/13 iulie 2020 a Curții de Conturi a fost contestată

165 comments
Se zvonește că, totuși, Casa de Pensii Sectorială  a MApN ar fi contestat decizia nr. 4/13 07 2020 a Curții de Conturi, privind remedierea neregulilor constatate în procedura de actualizare în anul 2017 a pensiilor militare.
Contestația trebuia depusă în interiorul termenului de 15 zile, după ce decizia a fost înregistrată la CPS a MApN, termen care a expirat în jurul datei de 30 iulie 2020. 
Conducerea financiaro-juridică din MApN, vinovată de neregulile constatate, prin care zeci de mii de pensionari MApN au fost păgubiți și umiliți timp de 3 ani, a ales soluția tragerii de timp, în așteptarea unor momente mai favorabile decât cele în care se găsesc în prezent. 
Potrivit art. 210 din Regulamentul de funcționare a Curții de Conturi:
210. "Contestația suspendă obligația executării deciziei până la soluționarea ei de către comisia de soluționare a contestațiilor. Executarea măsurilor devine obligatorie de la data comunicării încheierii formulate de comisia de soluționare a contestațiilor, prin care se respinge integral sau parțial contestația. Prin "data comunicării încheierii" se înțelege data confirmării de primire a acesteia, menționată pe documentul de transmitere a încheierii."
Comisia de contestații a Curții de Conturi are termen 45 de zile pentru a decide dacă admite sau respinge contestația.
Ar fi foarte bine dacă CPS a MApN a ales calea contestării Deciziei nr. 4/13 07 2020, cu posibilitatea ca diferendul pe care il creează cu Curtea de Conturi, nu cu rezerviștii,  să fie tranșat în justiție, respectiv la Curtea de Apel București și în recurs la ICCJ. 
Recomand  pensionarilor MApN și SRI, care au fost păgubiți prin aplicarea greșită a art. 60 alin (3) din Legea 223/2015, articol în vigoare la 30 07 2017, data actualizării, să depună cerere de intervenție în nume propriu, intervenție voluntară principală, art. 61 și următoarele din NCP Civilă, la Curtea de Apel București, în momentul în care cauza va fi pusă pe rol la această instanță.
Vă dați seama ce ar însemna câteva mii de intervenții voluntare principale din partea pensionarilor păgubiți prin actualizarea din anul 2017? 
După admiterea de către instanță, autorii lor devin părți în proces.
Pentru fiecare în parte CPS a MApN trebuie să depună separat Intâmpinare.
Oricum, data emiterii deciziei Curții de Conturi poate fi considerată dată a constatării calcului gresit, dată de la care se numără trei ani înapoi ca termen de prescripție pentru fiecare tranșă lunară a prestației neexecutate. Prima tranșă neonorată de către CPS a MApN, dar și de către CPS a SRI, este cea din luna iulie 2017.
Numai așa se tratează trufia prostească.
Nenorocul guleraților este că, prin intermediul site-urilor neoficioase, care au înlocuit tăcerea condamnabilă a presei militare și a multor structuri asociative ale rezerviștilor, mii de rezerviști MApN și SRI au constientizat că au fost păgubiți, dar mai ales  că s-a încercat prostirea lor și dezinformarea unor instituții importante ale statului.
Persistență în tirania declanșată împotriva pensionarilor militari îi descalifică și pe actualii conducători din MApN și SRI, care nu pot spune că nu au fost informați.

UPDATE

Teorie despre,
1. Interventia voluntara

Dupa cum rezulta chiar din denumirea acesteia, interventia voluntara se produce in urma unei cereri a unui tert de a interveni intr-un proces pornit de alte parti, cerere prin care acesta urmareste sa-si apere un drept propriu sau pentru a apara dreptul unei parti din acel proces.

- In cazul in care tertul invoca un drept propriu, cererea se numeste interventie voluntara principala.

- Daca tertul apara drepturile uneia dintre parti, interventia se numeste interventie voluntara accesorie.

Atentie!

In ambele cazuri, tertul trebuie sa justifice un interes propriu pentru care intelege sa intervina in acel proces.

Interventia voluntara principala este, de fapt, o cerere de chemare in judecata indreptata impotriva partilor initiale, deci att a reclamantului, cat si a paratului.

Acest intervenient poate sa-si formuleze pretentia si pe cale principala formand un dosar distinct, insa el are posibilitatea de la lege de a interveni in acest fel intr-un proces deja pornit. El poate sa uzeze de aceasta posibilitate pentru a preintampina aparitia unor hotarari judecatoresti contradictorii, dar si pentru a realiza o economie de timp si chiar de cheltuiala.

Cererea de interventie voluntara principala trebuie sa cuprinda aceleasi elemente pe care trebuie sa le cuprinsa orice cerere de chemare in judecata.

Trebuie sa stiti ca interventia voluntara principala se poate face in fata primei instante si inainte de inchiderea dezbaterilor. Justificarea acestei dispozitii este aceea ca tertul aduce in fata instantelor de judecata o pretentie proprie, astfel incat tuturor partilor trebuie sa li se ofere posibilitatea dea ataca hotarrea atat in apel, cat si in recurs.

De la aceasta regula exista o singura exceptie si anume cand cererea de interventie voluntara principala poate fi formulata in fata instantei de apel cu acordul partilor.

Pentru ca partile din litigiu sa nu fie luate prin surprindere de catre aceasta cerere de interventie voluntara principala, precum si pentru a se asigura dreptul de aparare si contradictorialitatea, cererea trebuie incuviintata in principiu, adica trebuie verificat daca pretentia este susceptibila de a se solutiona in litigiul deja inceput.

Tertul nu poate sa solicite refacerea unor acte de procedura, nu poate solicita readministrarea unor probe si nici comunicarea actelor aflate la dosar. Numai actele de procedura urmatoare se vor indeplini si fata de acest tert.

Cererea de interventie voluntara principala se judeca o data cu cererea principala, insa, instanta poate dispune disjungerea daca aceasta cerere ar intrzia solutionarea.


Important.
Pentru a fi admisă cererea de intervenție impotriva CSP a MApN, fiind vorba de un proces in contencios administrativ între Casa Sectorială  si Curtea de Conturi, trebuie să faceți dovada că ați parcurs procedura prealabilă de a vă fi adresat mai întâi Casei Sectoriale cu o cerere de revizuire a pensiei actualizate greșit în anul 2017. Fără această dovadă, cererea va fi declarată inadmisibilă.


165 de comentarii:

Viorel spunea...

Indiferent dacă Comisia de Contestații a Curții de Conturi admite sau respinge contestația, bine ar fi ca acest răspuns să fie dat în 5-10 zile și nu 45. Fiind în domeniu îți poți da seama imediat cine are dreptate sau nu. Dreptate are Curtea de Conturi pe care M.Ap.N. și-a ridicat-o în cap mizând pe sprijin politic și probabil juridic (nu acuz, presupun că așa gândesc la mintea lor) din partea C.Ap.București sau Î.C.C.J. (să nu uităm că Î.C.C.J. ne-a tras-o de 2 ori, mai mult, cele 2 decizii se contrazic una pe alta în unele aspecte: Decizia nr. 16/2015 și Decizia nr. 5/2018 privind ajutoarele la trecerea în rezervă).

Huhu Rezea spunea...

Kis
Dacă ștergi acest comentariu tâmp o să ți-l republic.

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, nu vorbiți în dodii, dacă aveți pretenția că dețineți altfel de informații, contrare celor prezentate de domnul Huhu Rezea și vreți să fiți credibil prin ceea ce afirmați, ieșiți la interval și prezentați. În plus moldovenii nu vă sunt inamici. Inamicii sunt lângă dumneavoastră, nu Ștefan cel Mare a fost trădat de boieri și nu lui i s-a tăiat (gâtul) capul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu exista o actiune a cuiva impotriva clocarimii, fara s-o conteste acestia, asa ca precis au contestat Raportul, fiti fara grija! Asta nu inseamna ca si Curtea de Conturi o sa-si incalce pricipiile de justete, sa-si retraga observatiile sau, dupa caz, acuzatiile, asta insemnand sa se dezica de adevar si sa se faca de bacanie la superiori, mai ales daca e vorba de infractiuni si trebuiesc denuntate la institutiile abilitate. Cert este ca, nolens-volens, vor trebui sa se conformeze deciziilor din Raport si sa le aplice in termenul stabilit, iar daca acolo sunt stabilite actiuni reparatorii la pensiile militare vor trebui efectuate, mai ales ca la mijloc sunt sume de bani gestionati din bugetul de stat. Daca se afirma, cum se zvoneste, ca ar fi si dosare modificate cu scopul de a se obtine foloase necuvenite, treaba este mai grava.
Nota Bene: Vreau sa va aduc la cunostinta ca, atunci cand am facut cate o plangere la Presedintie, Prim Ministru, Guvern, CSAT, presedintilor celor 2 camere si cu ricoseuri catre Ministrul Justitiei, DNA si DIICOT, prin Petitii on line si Petitii si sesizari, am specificat ca s-au comis falsuri in anumite dosare, dar s-au dat si anumite Ordine de Ministru, care apoi s-au secretizat sa se stearga urmele infractiunilor, asta prin Martie, fara sa stiu de controlul Curtii de Conturi din 2012, ci doar din faptul ca acele pensii suspecte cresteau de cateva ori, pe cand cele mici scadeau in cuantum la recalculari si actualizari, deci din proprie intuitie. Presupun ca cineva din angrenajuul unde am trimis eu petitiile, sau CSAT, unde iar am facut plangere, au dispus de acest control, dar mai mult ma bizui ca ar fi facut-o ministresa Muncii, careia i-am reprosat ca din acel Minister au pornit niste distrugeri de drepturi din OUG-urile emise de Olguta Vasilescu, si ca macar moral acest Minister, recte Dna Ministru, au obligatia macar morala sa gaseasca o modalitate care s-o dezbata cu guvernantii spre a se aduce actiuni reparatorii la pensiile militare, ori sa se intreprinda controale financiar contabile care la CSP a MApN nu s-au efectuat de ani de zile, sau dupa principiul ca ,,o mana spala pe alta, cert este ca la scurt timp s-a infipt si Curtea de Conturi acolo, si nu la alte ministere!!! Daca Curtea de Conturi a primit ordin pe linie guvernamental-prezidentiala, atunci sa stiti ca pentru clocarime treaba este groasa si trebuie dusa la capat, si m-as bucura sa stiu ca de la acele plangeri ale mele s-a pornit totul, si ei sa stie ca nu m-am oprit aici, acesta fiind doar inceputul unor actiuni ale mele!

Gigi spunea...

Cã bine ziseşi,Mr.@Viorel.
Ne-a tras-o nu numai în privinta ajutoarelor la ieşirea la pensie,dar şi în mai multe speţe,chiar şi în acastã care face obiectul dezbateri noastre.In schimb,când este vorba de banii lor,fac greve.Dar mai conteazã?
Noi sã fim sãnatosi cã belelele curg!
Dupã noi potopu'asta ar fi deviza celor sãtui,dar saraci cu duhul.
Ai vãzut d.ta vreun corb sã-si scoatã ochii unul la altul?
Ceva e putred in societatea democratã multilateral dezvoltatã şiii...pute al drakului de tare! Mirosul se simte pînã in cel mai indepartat colţ de pe planetã.

Gigi spunea...

Sã fiţi siguri cã aceast raport,decizie sau cu s-o numi,dacã este în defavoarea celor vizaţi o va contesta.Sunt curios cum se va pronunta Onorata instantã in aceastã cauzã, tare curios sunt.Dealtfel,foarte greu de luat hotãrârea😀Parca vãd cã se intinde procesul pe câtiva ani buni,cã ãştia nu selasa pâna când nu epizeaza toate caile legale de atac.

micutzul spunea...

Nenea Tehnocratu așa invatasi tu istoria cu izmene și cu pene! Ce pana mea de ardelean tu crezi că ditamai colonelul se apucă să facă desene animate cu documente ale Curții de Conturi? Dar ce colonelul Nea Marin e făcătură ca Roșu Împăiat? Stau strâmb și mă minunez drept
ce interes ai mata să lovești în unul dintre cei care încă mișcă? Poate că r consumator de zaibar (bun al draculului mai frate) dar dacă ai băut țuică de pufoaica e bine să te odihnești!
Nea MARINE...be free!

hankook spunea...

Astazi , KWI a promulgat Legea Pl-x nr.264/2019- Legea Veteranilor, privind recunoașterea meritelor personalului din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate, participant la misiuni și acțiuni militare în țară sau în afara teritoriului statului român.Acum , ca de obicei, mingea e in curtea MApN care are termen 6 luni sa emita norme de aplicare....nu ma astept ca mafia guleratilor sa percuteze cu aplomb si sper ca politicul sa nu penetreze legea asa cum a facut-o cu Legea 223/2015 , inainte de a intra in vigoare.

Huhu Rezea spunea...

Spre deosebire de d-ta, eu am cicatricele celor 7 ani de informare a ostirii rezerviste, inclusiv pe cele rezultate din durerile facerii, din anii 2013-2016, a Legii 223/2015.
Am învățat că lucrul cel mai dificil de controlat de autoritățile militare gestionare ale fondurilor pentru pensiile militarilor este informarea rezerviștilor.
Dacă rezerviștii sunt corect informați, ei stiu să acționeze și să se apere individual în fața abuzurilor, în situația în care structurile asociative sunt controlate.

Leon spunea...

Saptamana viitoare, Guvernul Orban va aproba o Ordonanta de Urgenta privind Rectificarea bugetara !
De urmarit daca ministul Ciuca va avea curaj sa ceara fonduri suplimentare la capitolul ASISTENTA SOCIALA pentru acest an...!
PS. Pe @T3, lasati-l in pace, de ceva timp a devenit din ce in ce mai ..."Glumet" !

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, când am ceva timp liber și mă plictisesc de unele activități mai completez câte un rebus sau integramă. Uneori îmi iese, alteori nu. După cum mă duce capul. Din răspunsul primit deduc (,) că dumneavoastră sunteți cel ce le creează. Atunci fiți mai explicit.

Viorel spunea...

În cuiul cătării: Citind (astăzi) comentariul domnului Marin Neacșu din data de 06.08.2020 rezultă următoarele:
- Sursa = o persoană bine intenționată din cadrul Curții de Conturi a afirmat că C.P.S. a M.Ap.N. ar fi contestat Decizia nr. 4/2020 a C.C. / dacă se păstrează decizia, C.P.S. sigur o va ataca în instanță;
- M.Ap.N. afirmă contrariul, cică ar fi cerut o prelungire a termenului de rezolvare;
- Suspect pare faptul că la M.A.I. controlul Curții de Conturi s-a reluat (de ce oare ? o fi tot pe indexarea din 2016 sau alte probleme).
Pentru a putea înțelege mai bine (presupunem că se pune la cale) redau textul domnului N.M.: „Reluarea controlului și tăcerea cu care se acoperă aceste controale, lipsa oricărei informații oficiale duce la o singură concluzie : cineva (persoană juridică) trage sfori să nu se accepte că altcineva (persoană fizică) a făcut măgării și se încearcă convingerea celor de la C.P.S. a M.A.I. să accepte că ei au greșit în calcularea actualizării din 2017, altfel se va căuta până se va găsi un … mâner care îi va convinge că sunt mistreți. Vor ceda cei de la M.A.I.? De ce domnul Coarnă, domnul Surugiu, cei mai mediatizați sindicaliști ai M.A.I., nu spun nimic despre asta? Nu îi interesează? Au primit ordin să nu se bage? Nu pot afla ? Mă îndoiesc. Domnul Coarnă se lăuda că nimic nu se mișcă în minister fără să știe el. Nu l-am auzit spunând nici un cuvințel despre acest control, ca și când nu ar exista. L-au mituit cu acceptarea O.M.M. la net ? Se pare că toți avem un preț.”
Și acum vin cu întrebările:
- V-a accepta domnul ministru Vela să cadă de papagal în fața subordonaților dacă cele vehiculate se confirm fiind ordonator principal de credite, Ciucă pe valuri cu „corectitudinea C.P.S. a M.Ap.N. ” și dânsul în groapă ca un prost manager ?
- Vor accepta finanțiștii și juriștii de la C.P.S. a M.A.I. să fie considerați afoni în materie (ei aplicând corect legea dar să suporte consecințe iar cei de la C.P.S. a M.Ap.N. să le râdă în nas) doar ca să le facă plac șefilor și să rămână pe funcții ?
- Dacă vor accepta jocul, vor accepta și măsurile disciplinare, pecuniare sau chiar penale ?
- Banii primiți de pensionari cum vor fi recuperați. Îmi cer scuze domnule Marin Neacșu că v-am preluat și prezentat informațiile și nedumeririle dumneavoastră transpuse în scris pe blog.

Leo spunea...

LICHELELE GULERATE tocmai neinformare vor. Să avem pusă perdeaua neinformării pe ochi , în acestă nișă de pensii militare depre care chiar prietenul meu av. spunea că "este o ghenă juridică anume elaborată pt. ca să-şi prindă ureichile şi avocaţii şi judectării".
Dar , mulţumită unui altruist inimos ca amabilul, această perdea este luată de pe ochii celor care vor să le fie luată. Un exemplu concret , este bravul nostru luptător Flavius , care încă mai pune bani de'o parte pt. lada de bere germană..........

monteoru spunea...

Eu asi cere ca toate pensiile militare sa fie verificate privind corectitudinea calcularii.M-am uitat asa din curiozitate la declaratiile de avere a unor fosti mai mari prin armata si comparand venitul anual cu o probabila pensie suspectez smenuiala.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, Ciuca sa aiba curaj? Doamne, Maica Domnului, ce lucruri sfinte aud! In afara de lasitate si indiferenta, ,,calitatile'' de baza ale unui oportunist, acest individ aerian si incompetent traieste intr-o lume total paralela!
@ Leonard, se pare ca este posibil ca @ Onorabilul sa se bucure de promisiune, cam in primele 6 luni ale anului viitor, cu utima ,,nucleara'' depusa in instanta, dar ar fi fost perfect si Raportul Curtii de Conturi sa le luam curentul si sa-i lasam total pe intuneric!

Laleaua neagră spunea...

Și cum va ziceam anterior clocari lui IFRIM vor găsi duperfugii și întârzierii la coontrol și tot asa... Se știe ca procesele în Romanica durează cu zecile de ani și pana atunci vinovații ies la pensie și și păgubiți întra în pământ.... Nu va mai puneți speranțe în acest stat mafiot... PS.. Maciuca sa dat cu sistemul.. Sau e la interviu la nea Marin...

valica spunea...

Gestapoviștii Ro-Ji-An, masacrează la ordin de sus, prin Departamentul de lupta împotriva pensionarilor militari, marea masă de rezerviști, deoarece au aliat și Justiția împotriva noastră. Am făcut petiții, am trimis memorii la Parlament, Csat, PrimMinistru , la NATO la Bruxelles și totul în van, DEGEABA. Deci speranțele au murit pentru aceasta viață, poate la reincarnare în altă viață.

Gigi spunea...

@Viorel
Scenariul expus mai sus preluat de pe Blogul In Cuiul Cãtarii,dacã ar fi adevãrat şi s-ar materializa,ar fi cea mai mare bombã care ar fi existat vreodatã in sistemul pensiilor militare pe glob.
Eu,personal,nu cred in acest scenariu şi mulţi alţii dintre noi nu cred,dar mai stiţi,la noi se poate intâmpla orice.Daca au modificat ei o Lege organicã prin OUG înainte de a intra în vigoare,guv. sbstituindu-se legislativului şi presedintelui ţãrii,suspendarea unui drept legal tot pri OUG-uri,an de an etc,etc,
etc.
Deci,nimic nu este de mirare la aceşti foşti camarazi de arme,specialişti in ciuntirea,golirea de conţinut a legii şi inghetarea pensiilor militarilor.

Viorel spunea...


Nici prin cap nu mi-a trecut să vă jignesc, dimpotrivă, am vrut să fie ca un compliment. După felul cum mi-ați răspuns îmi dau seama că am greșit și persoana și nivelul de pregătire dacă nu ați putut face diferența (după cum am mai spus) dintre un compliment și o jignire cum o catalogați dumneavoastră. Păcat. Păreați a fi un fin intelectual, dar folosind jargoanele de maidan v-ați dat arama pe față. Din câte știu persoanele cu o educație deosebită și în vârstă sunt mai chibzuite când deschid gura să spună ceva. Și pentru poezie cât și pentru careurile rebusistice pe care le compuneți, aveți din partea mea 50% din pensie ca indemnizație de creator conform Legii nr. 8/2006. Trimiteți documentele și vi le aprob.

Huhu Rezea spunea...

Niciunul vad că nu va bucurati de favoarea pe care v-o creează doamna Andrițoiu de a deveni intervenienți principali în procesul dintre CPS și Curtea de Conturi.
Sau n-ați înțeles despre ce e vorba?

Negritoiu spunea...

Mai genialule,de ce nu-ti vezi de batranetile tale si jignesti cu nesimtire pe toata lumea? Cred ca inca ai in cap zgomotul din elicopterul cu care te lauzi ca ai efectuat zboruri ultra secrete ,cunoscute de toata lumea.
Daca si careurile rebusistice pe care le compui sunt la fel ca versurile de mai sus , e cazul sa-ti cauti o alta preocupare.
Ia spune cate din informatiile prezentate de tine ,ca fiind obtinute din surse sigure,s-au confirmat? Pana si prietenul tau,Adrian S.,te-a tras in piept!
P.S. Poate ne intalnim la sediul din Pajura sa discutam fata in fata.
Zbor placut,in lumea viselor!

Leo spunea...

Flavius, dă-ne DECIZIA ca să le tragem heblul.
La justiție trebuie să mergi cu probe.............

Leo spunea...

Nu cred că s-a înțeles prea bine mecanismul instituției intervenienței și care potențează un demers juridic pe lângă avantajul practic ce rezultă din această calitate în situația câștigării procesului. De data asta nu cred că este vorba de LENE și COMODITATE.
VELA MARE SUS !

Iulian Mareș spunea...

Huhu Rezea,

1-Oamenii au inteles, insa nu stiu cum sa faca documentul, asa ca un draft nu ar strica! Vorba celor doi moldoveni celebri din Bleg_esti: "Si noi putem!"

2-referitor la camaradul cauia ii crescuse pensia cu 178 lei la acualizarea din 2017, dar nu primise banii:
-a primit plus la pensie 178 lei; probabil ca-i va primi si luna asta;
-a primit si raspuns la adresa, ca suma restanta o va primi pana la sfarsitul anului financiar! mie nu mi-a placut raspunsul intrucat nu are anexat desfasuratorul cu sume/luna si total, insa are nr de inregistrare (si aici am obiectii -un simplu nr de inregistrare nu ne da pe spate, kit ca este din Registrul CR); repet forma raspunsului nu pare una originala si mai ales corecta, pentru ca nu are un temen limita si totalul "creantei" de incasat! Ai comentariu, sfat? Eu as merge pe:

https://www.mapn.ro/organizare/dpicf/

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Ma tem ca da! Vela nu are ce pierde, iar "impricinatii/MAI" vor fi promovati! Tacerea totala la emisie si receptie confera dreptul la ceea ce este mai rau pentru pensionari! In definitiv ... si MAI face o economie financiara! Se pliaza ca o manusa fina, fara captuseala, din piele de caine, ca nu are pori!

Iulian Mareș spunea...

:))
Si cine sa faca reverificarea? Tu cu Cezar?
Ti-am spus: Incepe cu a mea: fa cerere de reverificare!

CEZAR spunea...

@/Viorel ,
Ai dat peste un idiot ..care se vrea poleit cu haur de Hurziceni !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea: La ce doriti sa ne dumiriti sa avem o bucurie, ca mireasa la asternut, va rog sa detaliati explicit, intrucat nu suntem experti juridici. Intervenienti sa fim noi ca ce si cu ce? mai ales ca nu avem Raportul C.C. si nu stim subiectul raportor, ca daca as avea acest Raport l-as tranti ca mucii in fasole in Apel, sa le iau maul...
@Gigi, poate ai vrut sa spui ca ar fi modificat clocarii o Lege organica, dar numai dupa emitere, nu inainte, caci in faza de elaborare au voie la modificari, daca le permit legile si regulamentele. Eu cred ca orice Lege organica incaputa pe mana lor, dupa elaborare, au intervenit cu modificari pe ordine de ministru de paradeli si tragere de spume pentru ei si gaști, apoi au clasificat, unele chiar ca secrete de stat, ceea ce este foarte grav, intrucat tot ce se refera la pensiile militare sunt informatii de interes public si nu este permisa clasificarea.
@Laleaua cernită, Valica si Monteoru, va sustin afirmatiile realiste... Offf, cat de neputinciosi suntem in fata a niste infractori gulerati, fara sprijin politic si judiciar din partea politicienilor si magistraturilor, niste incapabili si indiferenti la problemele noastre foarte grave, si care treneaza de ani de zile, noi traind un cosmar de rezervisti chinuiti, nu o viata tihnita de pensinari, la fel de chinuiti in carierele militare!

Negritoiu spunea...

monteoru,
Calculele sunt efectuate pe baza datelor din fisele trimise de unitatile in care si-au desfasurat activitatea.Acest lucru este specificat de catre CSP pe toate raspunsurile primite la contestatiile depuse in urma recalcularilor.Cred ca aceste fise , in unele cazuri , nu corespund realitatii si au determinat obtinerea unor valori incorecte ale pensiilor. Credeti ca este posibila o verificare a acestora? Ma indoiesc de acest lucru!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu sunt intrigat de o lozinca manipulata de MApN in raspunsurile la toate petitiile pensionarilor militari, incheierea facandu-se cu aceasta lozinca mincinoasa si perfida ca ,,lucratorii acestei institutii sunt preocupati permanent de traiul, bunastarea si calitatea vietii rezervistilor militari,'' cat si alte gogomanii pompoase sau patriotarde, aceasta lozinca tipizata si bolsevica duhnind a ipocrizie si minciuna, mai ales ca nu exista in istoria postdecembrista vreo petitie care sa fi rezolvat ceva, sa fi ajutat cu ceva, sa multumeasca cu ceva sau sa fi avantajat cu ceva macar un petitionar rezervist, adesea aceste petitii fiind semnate cu numele unor ofiteri superiori cu nume ca Jianu sau Rosu, responsabili cu inalte functii din Casa de Pensii. Stiu ca acestia isi arunca ochii asupra acestui blog, si i-as intreba resectuos daca au curajul si moralitatea sa ne explice pe acest topic ce inteleg domniile lor prin aceste lozinci tipizate, mai ales ca nu exista actiuni ale rezervistilor, politicienilor sau sindicatelor pentru reparatii la pensiile militare fara ca domniile lor sa intervina brutal, nemilos si cu o rautate feroce sa pareze toate aceste actiuni, sa se opuna oricarui act reparator, fara ca sa nu bage fitile de respingere si negare vehemente si sa nu fie de acord cu absolt nimic care sa imbunatateasca viata si traiul acestor rezervisti, permanent maltratati moral, dezamagiti, frustati, furati, terfeliti si batjocoriti de ani si ani de zile! Astea sa fie eforturile domniilor lor pentru ,,bunastarea si cresterea calitatii vietii'' noastre? Ne puteti raspunde la aceste intrebari, domnilor ofiteri responsabili, Jianu si Rosu, care aveti obligatii morale legale in acest sens fata de noi, rezervistii militari?

Leon spunea...

Iulica, cred ca al nostru Cornel tocmai a ratat o sesizare importanta la
DIRECTIA DE PREVENIRE SI INVESTIGARE A CORUPTIEI SI FRAUDELOR din MApN !

CEZAR spunea...

Singura solutie ...LEGE NOUA CU MOMENT T-0..!
Concepte noi stil NATO..recte SUA..si in felul acesta sunt eliminati si potlogarii..de orice fel !
A desigur ..fara CUANTUM AVANTAJOS..care-i cea mai mare hotie inventata de "clocari "!
Ce zici m-Ale ( fara liceu militar si fara scoala de ofiteri )..iti mai iese asa nesimtita ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, felicitari pentru link! Tare de tot, dar oare de ce nu le aplica clocarii gulerati aceste legi? Sau ei si le-au postat cu viclenie traditionala sa ne incante ca le-ar aplica aceste legi, de fapt toate jucate in picioare si batjororite permanent!

Leon spunea...

Preluat din Topic: ,,... să depună cerere de intervenție în nume propriu, intervenție voluntară principală, art. 61 și următoarele din NCP Civilă, la Curtea de Apel București, în momentul în care cauza va fi pusă pe rol la această instanță...,,
Asteptam ...la Curtea de Apel Bucuresti..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, habar nu aveam ca exista Directie anti coruptie in MApN, adica un figurant de ochii lumii, in cardasie cu infractorii, pentru ca imposibil sa nu beneficieze si ei de drepturi acordate ilegal, doar sa li se inchida gura si acopere ochii la coruptie! Ar fi inutil un demers la protectorii mafiotilor!

monteoru spunea...

.Mai neterminatule(fara LM si sc.Milit.) cum vrei ca alti sa ceara daca numai tu stii numarul dosarului de pensie?Arata ca ai curaj si expune copia deciziei cu inclusiv buletinul de calcul sa vedem si noi cum unul cu venit lunar de 6000 lei poate lua pensie lunar de peste 10000 lei?

CEZAR spunea...

Circula pe net CV lui Oprea ..
Doamne - ramii mut ! Prima stea de general stiti ca a luat-o in rezerva fiind,,?? si nu numai ..
Poate o publica HuHu..sa mai taca si CorneliunSSon ..asta ...care i-a facut felatii multiple si lu Valerian Vreme..basistul de treaba ...hi..hi..hi..!!

BONIFATIE spunea...


Asta-i și ideea, d-le GIGI!
Ați reținut bine.
D-l Huhu (vedeți îl iau tot cu formula de politețe) are dreptate, pe procedură, însă acum nu este și practic pe fondul problemei.
Adică hai să o luăm și noi cu intervențiile principale sau accesorii, că legea ne dă această posibilitate pe procedură, cu formulări după cum îl duce mintea sau avocatul pe fiecare și la fiecare termen de judecată vor mai apărea vreo 10 - 20 de cereri noi iar fondul se va judeca prin anul 2025, cel mai devreme.
Dacă fac unii cereri de intervenție accesorie, ăstea le pot face pe toate căile de atac, inclusiv pe căile extraordinare (vezi C.proc.civilă:
„ART. 62
Intervenţia principală  
(1) Cererea de intervenţie principală va fi făcută în forma prevăzută pentru cererea de chemare în judecată.  
(2) Cererea poate fi făcută numai în faţa primei instanţe, înainte de închiderea dezbaterilor în fond.  
(3) Cu acordul expres al părţilor, intervenţia principală se poate face şi în instanţa de apel.  
  ART. 63
Intervenţia accesorie  
(1) Cererea de intervenţie accesorie va fi făcută în scris şi va cuprinde elementele prevăzute la art.148 alin.(1), care se va aplica în mod corespunzător.
(2) Intervenţia accesorie poate fi făcută până la închiderea dezbaterilor, în tot cursul judecăţii, chiar şi în căile extraordinare de atac.”).
Lăsați-i dracu, Doamne iartă-mă, să se judece ei iar dacă onorata C.Conturi câștigă veți intra mai repede „în drepturi”. Nu pricepeți făcătura!?

Călugărul spunea...

Singura soluție este introducerea pensiilor militare cu limita maximă sau minimă cum vor să o facă pe ascuns acum. Adică 2.000 RON minim și 7000 RON maxim. Chiar din septembrie o să vedeți prin OUG
chiar dacă unii sunteți neîncrezători ; Plus taxarea suplimentara de care știți deja va fi declarată constituțională de CCR!

Iulian Mareș spunea...

Nu am date!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Nimeni nu poate antrena prostia! Mai ales când ea ține loc de virtute!
Cel mai bine...o lege a pensiilor cf celei US Army!
Dar, te-ai gândit că cei care nu au 21 sau 22 de ani efectivi nu iau pensie deloc? Asumăți-i tu, cel pt care un LM și o Școală Militară au reprezentat zenitul capacităților tale, osânza din care ai mâncat exact de 20 ani! După atâția ani de ex sistem, nici nu mă mir că nu înțelegi ceva. Parcă în activitate ai fi înțeles! Ce? ...planton, santinelă, sectoare...lucruri complexe!

Gigi spunea...

Cornelius@
Am spus aşa:
Au modificat legea prin OUG înainte de a intra în drepturi.
Sã ne aducem aminte cã legeea a fost votatã,promulgata şi publicata in MO in inie/iulie 2015,dar îsi intra în rol pe 01.01.2016.
Clocarii,cum le zici tu,au dat OUG in Decembrie 2015.Nu este înainte de a fi aplicataã?
Da e bine spus şi aşa :Dupã ce a fost votatã,promulgata şi publicata in MO,a fost mdificata,dar nici cum am spus eu nu este greşit,adicã "înainte"de 01.01.2026.deoarece legea de atunci îşi producea efectul îşi intra în drepturi.Datorita modificarilor aduse prin OUG 57 a intrat în drepuri ciuntita,jumulitã.

HALA spunea...

Numai la romani militarii cer, în restul lumii primesc căci cel care da știe ce urmează.Militarul cu mana întinsă produce scârbă și în fata propriului popor,situatie în care deja suntem.

Calinmihaib12 spunea...

Oarecum..in context..DE CÂȚIVA ANI..CORESPONDENȚA SCRISĂ..PRIMITĂ = RECOMANDATĂ = de la CPS/ M.A.N.= NU MAI E ȘTAMPILĂ ..CU DATA POȘTEI,..operațiune OBLIGATORIE pț. DOVEDIDREA.."termenelor" = în JUSTIȚIE..!
Același "fenomen.."straniu" (vorba vine..!) = se întâmplă cu corespondența RECOMANDATĂ de la ..JUSTITIE..! care - in plus e distributa ..direct..in cutia poștală, NESEMNATĂ de către destinatar,..care = NU E AVIZAT = de sosirea corespondenței..!
TOATE =ACESTEA= au SCOPUL de..= A ÎNTÂRZIA = REACȚIILE..LEGALE
ale DESTINATARULIUI..!

Leon spunea...

Poveste care poate fi si adevarata:
O familie de pensionari, in IUNIE 2017, aveau aceeasi pensie de 1000 de lei fiecare, Ea a muncit la o fabrica de Confectii, El militar, plutonier , la MApN !
In luna IULIE 2017, pensia doamnei a crescut la 1090 lei prin indexare cu 9%, la militar, NIMIC.
In luna IULIE 2018, pensia doamnei a crescut la 1200 lei prin indexare cu 10%, la militar, NIMIC.
In luna SEPT. 2019, pensia doamnei a crescut la 1380 lei prin indexare cu 15%, la militar 1013 lei, indexarea de 1,3% din luna IANUARIE.
In luna SEPT. 2020, pensia doamnei POATE creste la 1573 lei pri indexare cu 14%,la militar 1063 lei, indexare de 4,6% din luna IANUARIE.
Epilog:
1. In timp ce PENSIA CIVILA are o crestere de 57%, tot in aceeasi perioada de timp, PENSIA MILITARA are o crestere de doar 6%; O fi bine domnule General ?
2. De 3 ani de zile, militarul nostru nu zice decat: Sa traiti SEFA,... Am inteles SEFA...!

Huhu Rezea spunea...

Nu va mai legati de lucruri pe care CCR le-a tranșat deja.
Legile organice pot fi modificate prin OUG, în anumite condiții, iar L 24/2000 dispune că legile pot fi modificate in perioada până la intrarea în vigoare cu condiția ca dispoziția de modificare să intre în vigoare odată cu legea modificată.
Pe la unele ligi se pierde vremea și acum cu asemenea probleme juridice.

Huhu Rezea spunea...

Cezar
Ca să te crucești și mai mult caută articolele de pe blog după numele lui Gabriel Oprea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gigi, am inteles acum ca aveai dreptate! Scuze!
@Cezar, doar n-am sa fiu prost sa-ti hangul prostiilor, m-as injosi. Vad ca botu' il pui tu pe orice, chiar si la făcături electorale si balacareli la adresa Generalului Oprea, cel care te-a facut om cu pensia pe care o ai azi. @Iulian Mares are o pensie pe merit, functii de comanda, grade si misiuni in afara, inteligenta cult, prestanta, onoare, etc, asa ca-ti rade in nas cu niste calitati, iar deasupra capului sau se afla lauri, nu ca la tine un streang din trecut ce poate oricand sa se stranga, la cat de guraliv fara rost esti. Macar TAB-ul ratacit sa-ti fi fost o lectie de viata sa te maturizeze... E cald, nu mai bea tarie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, noi am inteles postarea detaliata, unde se reliefeaza dinstinct discriminarea si nedreptatile de la pensiile militare. Pacat, mare pacat ca avem responsabili autisti, incapabili si incompetenti, si asta numai din cauza oportunistilor si nepotismelor, ca daca erau si mafioti, astia fiind macar cat de cat inteligenti, poate ca intelegeau si ei situatia noastra dramatica. Numai cand vor fi demisi si inlocuiti cu incompetenti, care sa ocupe functiile prin concurs, abia atunci o sa avem si pensiile militare corecte!

Cezar spunea...

🤣🤣😜😜😎😎

Leo spunea...

Care sunt acele condiții în care se pot modifica legile Organice prin OUG-uri ?

Iulian Mareș spunea...

Te ia valul și întinezi oamenii! Fiecare minister are!

Iulian Mareș spunea...

Stop joc!
1-tu ești neterminat, în sensul în care nu ți s-ar dat creier!
2-mai ieri Olescu a explicat nedumerirea ta, prostească!
3-nu eu am spus ceva de LM, școală mil, ci tatăl proștilor de aici! Ești frate cu el? Sa fii sănătos!
4-Esri și ipocrit și zevzec! Eu postez cu nume, prenume și tu, blegulw, uiți cu ce nume de imprumut ai postat dimineața? Ai ceva de ascuns hodorogule? Tu, ipocrit îmi ceri mie sa postez acte și tu ești ra..t in ploaie! Câtă mizerie zace în tine! Tupeu de autist!

Cezar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

🤣🤣😜😛😜😛😎😎
Minti..m.Ale
In SUA se ia pensie si pentru..2 ani prestare
in armata..!
Stiu ca te FRIGE IDEIA
SE IA PENSIE MILITSRA DOAR PENTRU ACTIVITATE MILITARA...PAM..PAM...

Cezar spunea...

Sa te auda Cel De Sus!

Iulian Mareș spunea...

FB!
Dar, ce mai suprataxează atunci?

Neacsu spunea...

Ce sa spun mai mult decat am spus? Surse din MApN spun ca nu s-a contestat, ca s-a cerut doar o prelungire a termenului de remediere. Surse din Curtea de Conturi spun ca s-a contestat. Sper sa aflu adevarul cat mai curand.

Iulian Mareș spunea...

Un întreținut!
Nici nu știu cum de-l mai suporta?!

Iulian Mareș spunea...

Odată se reactivează Asociația 22 Decembrie 89! Îl are pe listă!
Acuși postez linku-ul!...2 surori gemene!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Omului îi mărise pensia in 2017 cu 178 lei prin decizie, însă prin cupon nu! Adică primea tot că înainte...nu a fost atent la diferența aproape 3 ani! Așa ceva nu mi-a fost dat să aud! Însă acesta este adevărul! Îți dai seama? 35 de luni X 178 lei = 6230 lei, cel puțin? ... că mai vine și sublimul 1,3%! Bani, nu glumă, pt un pensionar militar!

Leon spunea...

Punctul 16 din Planul de masuri aprobat de ministru Ciuca, este pe ultima suta de metri.
Proiectul de HG este afisat pe site-ul MApN si pana pe 15 august asteapta sugestii :
http://dlaj.mapn.ro/documents/acts/HG_bilete_tratament_balnear_1596628239.pdf

Gigi spunea...

Nu,eu nu am spus cã OUG ar fost datã ilegal.CCR s-a pronuntatat.Asa este,dar nu era mai bine sã nu modifice legea înainte de a fi aplicatã?
Guvernul a nesocotit vointa parlamentului şi a presedintelui,pe româneste,s-a p...t pe ei.
Pãi,dacã ccr-ul a dat o decizie din punct de vedere al eticii,echitãţii etc,eu sunt Papa de la Roma.
Nu asta îmi propusesem sã comentez,dar dacã tot veni vorba...

PS/ prea îi credem dumnezeii noştrii pe acesti CCR-isti.(Vezi şi
serata,innoptata,serenada de acum 10 ani)

Negritoiu spunea...

Mai bine il intrebai ce s-a discutat la intalnirea care a avut loc saptamana aceasta. Oricum tie ti se dau informatii la misto fiind cunoscut atat de Mircea cat si de Adrian drept purtator de vorbe. Nu ai precizat cate din informatiile lansate de tine(dand de inteles ca le-ai obtinut din surse sigure) s-au confirmat in realitate.
Am vazut la terasa din coltul cladirii un batranel , cu creionul in gura , care se chinuia sa scrie ceva. Tu erai? Compuneai careuri rebusistice sau scriai note informative?
Esti obsedat de supraveghere ! Ce mare scula te crezi ? Si spune-i lui Mircea ca il supravegheaza casierele de la Administratia Financiara nu locatarii din blocul de peste drum.
P.S. Te-am atentionat sa nu te mai legi de mine dar vad ca nu te potolesti. Chiar nu ai ce face?

spiritul lui Haret spunea...

Cornelius nu esti cel mai in masura sa faci aprecieri nici privind Mares, chiar daca sunt laudative ,si nici la adresa lui Padina.Stai in patratica ta.Vezi ca depasesti cozorocul caschetei.Parere personala.Nu cred ca Mares se simte confortabil ca are avocat in persoana ta.
Aprecierile pozitive privind Oprea tine-le pentru tine.Daca l-a facut pe Ontanu general nu inseamna ca te va face si pe tine.Din cate am inteles Oprea nu ti-a dat dar nici nu ti-a luat.Nu te astepta ca Oprea in cazul in care ar ajunge la putere sa incalce legea de dragul tau.Vreau sa spun ca vei primi nici mai mult nici mai putin decat esti indreptatit sa primesti ca plutonier cu o vechime sub 25 ani si cu o functie de sofer.Marimea pensiei tale are ca inceput statul de plata al unitatii unde erai incadrat si fisa cu locurile de munca din memoriul personal aflat la CMJ Bacau.Acolo trebuie sa vezi daca sunt greseli.Ca fapt divers.Din ceeace povestesti inteleg ca ai mai multa vechime in viata civila.Nu inteleg dece in asemenea situatie ai optat pentru pensie militar?Poate pentru munca in viata civila primesti o pensie mai mare?Studiaza.
E o parere.Fii mai concis in exprimare daca vrei sa fii citit.Ai dreptul sa critici pe oricine atata timp cat nu folosesti epitete vulgare sau jignitoare.Eu unul care ti-am fost indirect sef in D.67Mc. precum si in Armata a 2-a prin gradul si functia avuta accept sa nu fii de acord cu mine atata timp cat expresiile pe care le folosesti nu sunt jignitoare.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Am mai spus că este susspect că pe ultima lună pe cupon au pus suma pe care trebuiau s-o adauge in prima luna după actualizare.Pe ultimul cupon acea suma trebuia indexata cu procentele din 2019 si 2020.
Dacă stau si mă gândesc, prin metodologia greșită de actualizare din 2017, SRI și MApN nu au plătit niciun leu în plus, dacă și cei pensionați in 2016 au rămas în plată cu cuantumul avut la 30 06 2017, ca și când actualizarea cu 15% ar fi fost mai mică decât indexarea cu 5.25%.
Ce dovada mai vreți pentru gafa "economicosilor"?
Inseamnă că prietenul tău este militar MAI, că doar acestia au primit sume in plus la 30 06 2017,

Viorel spunea...

Domnule spiritual lui Haret, am sesizat și eu că domnul Cornelius Flavius Ifrim după unele comentarii mai acide la adresa domnului Iulian Mareș a revenit la gânduri mai bune începând să-l perieze, totuși critica dumneavoastră nu se leagă. Când omul greșește și printr-un mod indirect, mai pe ocolite încearcă să-și ceară scuze, este un lucru rău ? Acum o să vă luați de mine, dar să știți că în armată există șapcă și nu caschetă (caschetă ca denumire mai folosea bunicul acum 50 de ani). Din formularea dumneavoastră reiese: „Din câte am înțeles Oprea nu ți-a dat nici nu ți-a luat”. Urmașul dumneavoastră (ca și Cdt.) însă la Divizia 2 Infanterie „Getica” fostă Armata a 2-a domnul Ciucă (actual ministru), comparativ cu domnul Oprea la / ne-a cam furat la pensie din 2017 prin actualizarea eronată și atunci vă întreb, cine este mai bun Oprea (nu a dat / nu a luat) sau Ciucă (care ne-a furat). Fără a vă supăra din nou însă uneori când dați sfaturi cred că o să fiți de acord și să primiți sfaturi. Fiecare cadru militar are Memoriu Original nu se mai folosește denumirea de memoriu personal de ani de zile. Memoriul personal are altă conotație. Degeaba știi să coși dacă nu știi să bagi ața în ac. Încă un lucru greșit cred eu: „Cornelius nu ești cel mai în măsură să faci aprecieri nici privind pe Mareș, chiar dacă sunt laudative și nici la adresa lui Padina”. Asta ce denotă, că i-ați luat pâinea de la gură domnului C.F.Ifrim devenind dumneavoastră avocat. Sper și cred că nu v-am jignit cu nimic, asta ca să respect indicațiile dumneavoastră.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Spiritul lui Haret, atata de mandru esti esti de tine si cu ce ai facut in Armata ca scrii sub pseudonim. Mi-au telefonat camarazii din Braila sa-ti sugerez sa-ti luminezi fața, sa te indentifice daca esti pe listele de tragatori de elita inculpati la Procuratura, dintre politruci si CI-sti, vestitii macelari cu AKM-UL din acele zile sangeroase, ca nu de pomana i-ai sarit cu palma lui @ Cezar, dar si din alte considerente, mai ales ca la U.M. 1030 erau toti nepotii, fiii, cocolositii, lichelele, pilosii, politrucii si spumele peceriste, ajunse acolo pe criterii de nepotisme-cumetrii si, dupa un stagiu de lene si caprareala de inchis copci pe platouri, acolo toti ravneau sa ajunga la Armata a 2 a, la Buzau, nu de competente si ca elite, chiar daca pompos erau din Div.67 Mec. Eu ii stiu acum cam pe toti ce le puteau capul si cine erau de fapt, mai ales ca majoritatea isi trimiteau nepotii si rubedeniile sa le treaca armata usor la Sc. de soferi, fiind cam 80% dintre elevi, uneori si 99%! Faci parte din caprarii cu orientari rasiste fata de subofiteri, considersandu-i suboameni, dar nu uita ca insasi ingamfarea-ti trufasa te coboara la nivelul ,,intelectual'' de căprar! Fii mai modest si stai in banca ta, ca nu te-am intrebat de vorba sa-mi raspunzi! Fii barbat si iesi din anonimat, mai degraba, si mai ales daca consideri ca nu ai bube pe cap sau esti trecut pe listele cu inculpati ai Revolutiei, cu mormane de victime in spinare!

Iulian Mareș spunea...

Atat a putut? .... pacat! si era asa de mare si greu! .. :))

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Afirmativ! Atunci CCR, influentat de un subsecretar de stat US, a stalcit-o pana la penal!
Lipsa de suveranitate a ROU, prin institutiile sale, a fost evidenta si Zegrean ar fi fost la Brutarie!

Iulian Mareș spunea...

Dl. Negritoiu,
daca va indoiti si cantati in struna unuia pe cuantumul avantajos, si cu identitate indoielnica si neasumata, atunci va spun acelasi lucru si dv: incepeti si solicitati reverificarea mea! Numele si prenumele sunt reale!

Leo spunea...

Poate ne spui ceva și despre repausatul punc 1 din Planul de masuri Nr. DP 73 din 15.01.2020 aprobat de ministru Ciuca.
Acela ARDEA.......

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian Mares, Respect si consideratie, cu multumiri!

anonim spunea...

De cate ori vad pozele astea ma enervez....dar rau de tot!! Na! iar mi-am stricat ziua,gasindu-le intamplator,asa "la calup".Sper ca dvs sa zambiti....eu zambesc amar.

http://in-cuiul-catarii.info/2017/07/14/cine-ne-scapa-de-circari-12428

Leon spunea...

Ce atata graba, Leo ?
Au inceput de la coada spre cap..!!

Leon spunea...

@Caralin, daca Informatia nu prezinta interes pentru pensionarii militari eu pot sa-mi sterg comentariul..!

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Nu va incredeți în cei de la CPS care nu au fost deloc transparenți. In debandada instituțională de sub comanda lui Ciucă, nu știe DFC ce face Juridicul și ambele nu stiu ce fac eșaloanele superioare.
Supărător este că au fost reduși la tăcere, printr-un comentariu al uzerului @Mihai, de pe site-ul lui Neacșu, și doi comentatori apropiați de Casa Sectorială.
Vă dați seama ce economii au făcut ei cu idioțenia că majorarea de 5% din 2016 este valabilă numai în anul 2016? De râsul curcilor este că au plătit-o și în 2017 până la 30 06.
La ditai majorarea soldei de funcție cu 15% în 30 06 2017, după calculul din deciziile de actualizare, niciun pensionar MApN nu a primit un leu în plus. Toți au rămas în plată cu cuantumul avut în plată la 30 07 2017. Si cei recalculați pe L 223 și cei pensionați în anul 2016. Or, calculul arată că, valoric, actualizarea bazei de calcul de la 31 12 2016 cu cresterea soldei de funcție cu 15% aduce o creștere a pensiei mai mare decât indexarea pensiei cuvenite în plată cu 5,25%.
Dacă vreunul dintre cititori a primit vreun leu în plus la decizia de actualizare din data de 30 07 2017 îl rog să scrie.

Huhu Rezea spunea...

D-Akord, Serbane?
In rest, ești bine?

ifrim spunea...

@Leon.Nu șterge colegule niica.Măcar dacă unul dintre rezerviști folosește informația și tot este de ajutor.Pai ce facem acum comentăm doar ce-l interesează pe Cătălin?Este cam cârcotaș!

Iulian Mareș spunea...

Din aceste "mici economii" au continuat să-și acorde și beneficii sub forma de prime trimestriale și vize de control financiar preventiv la un Nr f mare de angajați!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Informația este f bună!
De ce crezi că exemplul din anexa este cu Bălțătești?

micutzul spunea...

@ huhu
Majorarea soldei de funcție cu 15% mi-a adus o decizie cu pensia diminuată cu 50 de lei. Ori eu nu cunosc o matematică pe planeta noastră, în care dacă creste un element de calcul în funcție de care și celelalte elemente de calcul cresc , rezultatul să fie mai mic decât în faza inițială! Dar este posibil ca purtătorii de grade de la CSP să fie transferați prin poartă temporală de pe o planetă pe care legile fizici și matematicii să fie deosebite! Că și ei sunt altfel....

Coneluca spunea...

Admin. Cele mai multe comentarii nu sunt la obiect. Nu au rost. Moderati.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, corecta replica! Admir oamenii intelepti si corecti! Multumesc!

Leon spunea...

Iulica, cred ca deocamdata numai la UM 02275 Baltatesti, pensionarii militari pot merge la Tratament, si HG.foloseste acest model de Cerere !
Dupa aprobarea HG, CPS a MApN pot incheia contracte si cu alte Statiuni din tara..!
IMPORTANT de retinut :
Pentru acest an Pretul biletului la Baltatesti ptr.pensionari este de 50% din 1793 lei..!

Huhu Rezea spunea...

Niște nenorociți finantiștii și juristii de MApN și SRI!
Ei si-au adaugat cresterea cu 15% la solda de functie, iar la cei pensionati nu au adaugat nuci macar diferenta dintre actualizarea cu 15% si indexarea cu 5,25%, cum îi obliga art. 60 alin. (3).

anonim spunea...

@huhu
Multumesc de intrebare si va doresc sanatate la max
despre restul ce sa zic: Nici prea,prea nici foarte,foarte....asaaa "amestecat":)))
Multumesc pt ca mi-ati ascultat rugamintea
O zi buna!!

Neacsu spunea...

@Huhu Rezea,
Deocamdata bucuria ar fi daca CPS nu a facut contestatie si daca nu ataca in instanta, pentru ca nu s-ar mai prelungipunerea in aplicare a deciziei. In ceea ce priveste interventia, nu ar fi deloc indicat ca fiecare individ sa faca interventie pentru a se bucura de o eventuala victorie a Curtii de Conturi, pt ca daca s-ar face da zicem cateva mii de interventii, pentru fiecare in parte CPS ar cere timp pentru studierea documentelor depuse, formularea raspunsurilor si -ca si in cazul procesului de la Colectiv, procesul ar trena de la 5 ani in sus. Asta doreste si CPS, sa se lungeasca boala pana ies la pensie cei care se fac vinovati, iar cand se termina procesul sa raspunda altii, care nici nu se nascusera la data comiterii faptei. Dar o solutie ar fi ca asociatiile sa se declare intervenienti in numele cotizantilor lor. Ar fi mai putini intervenienti si procesul s-ar derula mai repede.

Leo spunea...

citez dintr-o ipoteză:
"...nu știe DFC ce face Juridicul și ambele nu stiu ce fac eșaloanele superioare."
FALS !
(2580-ul + 2574F) + 5440-ul pe post de bodyguard. Toți ŞTIU FOARTE BINE ce fac , cum fac , de ce fac , când fac ,.....
TOŢI , LUCTRAZĂ în mod COORDONAT, PREMEDITAT și elaborat pe baza unei politici de lucru și cu instrumente de tip MAFIOT adaptate.
SUNT NIȘTE LICHELE ORDINARE fără frică de nimeni și de nimic , deoarece le coordonează chiar vărful MFA-ului.
ADEVĂRAT !
Niște NENOROCIȚI

CEZAR spunea...

Coneluca
duminică, august 09, 2020..
------------------------------
Asteptam cu interes URMATORUL TAU COM.LA ..OBIECT !
Primul a fost ..senzational...ne-ai luminat intr-o problema tare incurcata ! Felicitari !
NB
Este bine sa cunosti si tu ca sunt citiva pe acest blog..care comenteaza ..mai la obiect sau ..mai cu glumite...de peste 10 ANI !
Sa dai sfaturi atunci cind vei face 10 ani ..succes baaaa...!!

Calinmihaib12 spunea...

MICUTZUL:..creșterea cu 15 % -in 2017 - a soldei de funcție..a generat.. ACTUALIZAREA PENSIEI RECALCULATE, rezultând o CREȘTERE .a SOLDELOR LUNARE BRUTE= ACTUALIZATE (..media celor 6 luni alese..) din JOSUL tabelului anexă..la decizia de actualizare..! Deci: solda BRUTĂ ACTUALIZATĂ = este MAI MARE decât solda recalculată, dar..in cascada..calcului= apoi =a pensiei..LIPSESC..probabil..: INDEXARILE din anii: 2016 și 2017..!(..ca și..in cazul meu..!)..cu păstrarea cuantumului recalculat și indexat - mai AVANTAJOS, din 2016-2017..!

Huhu Rezea spunea...

In cincluzie, nu ai primit nimic in pkus dupa actualuzare.
Nici nu era posibil dupa cakculul ticalis al Caselor de Pensii ale Armatei si SRI-ului, pentruca in nicio situație, cum gresir au comparat, cuantumul actualizat cu 15%, prin creștere soldei de functie, nu poate fi mai mare decât cuantumul calculat/recalculat indexat cu 5 % si apoi cu 5,25%, cuantum in plata la 30 06 2017.

ifrim spunea...

Așa Coane Luca fii exigent,pe banii,muzica și lăutarii lui face ce vrea?

Cezar spunea...

Plotonere...vorbedti cu un colonel!!
Ai luat pozitia drepti in fata tastaturii?
Neamul de manivela..ii neam de manivela si pe..Marte
NB.
Tot mai multa lume se intreaba...DE CE NU TE PREOCUPI SA.TI VALORIFICI STAGIILE DE COTIZARE DIN VIATA CIVILA ?
DE LA Armata nu nai ai ce sa scoti !
Doar daca te.ar pune..."generalul" ministrul apararii..sic
😛😜😛😜😎😎😎

Leon spunea...

@Huhu Rezea, ai dreptate !
Majorarea cu 15% a Soldei de Functie (compusa), in Baza de calcul a pensiei are o influenta de doar 8%, care cu siguranta nu poate fi mai mare decat indexarile/majorarile de 10,5%( 5% + 5,25%) !
MARI HOTOMANI CEI DE LA CPS..!
In timp ce aceasta majorare cu 15% lor, ca activi,le-au crescut veniturile brute cu 8%, la PENSII, NIMIC..!!

E. Cristescu spunea...

@Leon: Doar ca la activi solda bruta e limitata la solda neta (ca si cum ar fi impozitata cu 41,5%). Nu putem sa fim impartiali in ruptul capului ...

Șoimul spunea...

, Cezar, nu mă interesează gradul și funcția avuta, însă modul grosolan de adresare colegilor de pe acest site, te include la un nivel josnic!
Putin respect și politețe nu strică.
În rest numai de bine tuturor militarilor!

Huhu Rezea spunea...

Este simplu!
In componenta drepturilor de pensie cuvenite la 31 12 2016, inlocuiesti pensia recalculata din 2016 cu pensia actualizata in 2017 potrivit art. 60 alin (1). Indexarea din 2016 ramane neclintita.
Daca suma rezultata este mai mare decăt cuantumul in plata la 30 06 2017 ramane un plata noua suma.
Gukeratii nici n_au mai facut operatiunea ceruta de art. 60 alin (3).
Au mai cheltuit bani si timp degeaba, ca sa nu acorde nimanui cel putin un banut.

Huhu Rezea spunea...

Stii d-ta vreun salariat, militar sau civil, care primestw in plata altceva decât salariul/solda netă? Asa am primit si noi soldele, in timp ce pensiile militare au fost calculate din soldele brute... de când exista armată militară, până la OUG 59/2017.

E. Cristescu spunea...

Dupa legislatia actuala (si intotdeauna): Putin imi pasa cat e solda sau pensia bruta. Ma intereseaza cu cat raman pe card/in mana: netul.

Cezar spunea...

@/ Soimul..
Se zice ca aceasta pasare este agera la privire si inteligenta !
Se pare ca nu.i cazul aici...
Deci..colonelul NU SÎNT EU..CI SPIRITUL LUI HARET...PE CARE O MANGAFA DE PLUTONIER CU CÎTIVA ANI PRIN ARMATA..IL TERFELESTE IN FEL SI CHIP..ESTE VORBA DE IFRIM CORNEL!
IA MAI TRAGE O PRIVIRE DE ANSAMBLU PE BLOG !
PENTRU CA EȘTI NOU..CAZUT IN SUPA..ITI PRIMESC SI A DOUA OPINIE !!

Calinmihaib12 spunea...

..din cauza exprimării "neclare" - în comentariul său, D-l Cristescu s-a făcut.."neinteles"..!..in ceea ce -se fapt= voia să spună..!

Calinmihaib12 spunea...

..din cauza exprimării "neclare" - în comentariul său, D-l Cristescu s-a făcut.."neinteles"..!..in ceea ce -se fapt= voia să spună..!

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Este aproape de vârstă bunicului menționat; de asta și folosește "cașketă"! El este acum cel mai reprezentativ ofițer de GP, nu de Armată! Daca nu kiar singurul său ultimul GP_izd în viață! El este fostul favorit al lui Parcalabescu!
Îi respectăm doar anii, căci mintea lui nu crează obligații de respect! Urmărește-ne, are 4-5 identități!

Iulian Mareș spunea...

Soimule,
A rupt printre primii poarta cu OUG-7, din lene și autosuficienta, în 2000, Cdt. Cp.I., detașat la GAZ! Să-ți explic: când un RMc se rupe în BgMc, iar DMC in CA, în orașul tău, tu zici că nu ai mai avut loc și ai plecat acasă?
*In toata descrierea mea doar o structura a disparut: GAZ-ul!
Cred ca am focst explicit! Calificare: zootehnie si ceva agronomie de tarla!

Burebista spunea...

Se pare că nici azi nici mâine nu are loc nicio ședința a comisiei de munca sau a comisiei de apărare din CD.... Din cauza unora cu pensiile militare ce depășesc 6-7000 net și care erau nemulțumiți ca nu primesc di ei ceva, s-ar putea sa nu se mai discute niciodată și sa rămână asa cum e în prezent... Nu mai visati... Faceți calcule doar cu indexarea de 3,8 % din ianuarie 2021...s-ar putea sa nu fie sigura nici indexarea din ianuarie 2021..

Cezar spunea...

Zooro..
Ai pus punctul pe I
Ar mai trebui sabia..sa le.o infigi ..unde.ii doare !
Jegosii drakului...

MIȘU spunea...

ZORRO, și eu aceleași informații am!

Leon spunea...

@Huhu Rezea, se poate face o paralela intre actualizarea din 30.06.2017, si Recalcularea din Ianuarie 2016, care cuprinde si Actualizarea de 10%, in urma majorarii Soldei Functiei de baza din Decembrie 2015, prevazuta in Legea nr.293/2015, iar pensiile in plata au fost majorate cu 5%..?
Dar eventuala Actualizare la nivelul anului 2018 cand Solda lunara a fost majorata cu 25% cf.Legii nr.153/2017, anul cand pensiile n-au fost indexate..?

Leo spunea...

Da Leon , se poate face............

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@T2, sper sa nu fie dat planul peste cap la fel ca Elicopteru MApN din Mali: https://www.stiripesurse.ro/alerta-elicopter-romanesc-distrus-in-mali-cum-au-scapat-militarii_1494447.html

Viorel spunea...

Domnule Zorro, chiar nu vă înțeleg deloc. Sunteți câțiva care tot timpul dați cu presupusul, ba că nu sunt bani pentru actualizarea din 2017, ba că nu sunt bani pentru aplicarea propunerii domnului Huhu Rezea PLx-199/2020 „Articol unic”, acum văd că nu mai sunt bani nici pentru indexarea din 2021. Sunteți cumva ministrul Finanțelor Publice, ministrul Ap.N. sau mai știu eu ce persoană cu funcție de decizie și dețineți o bază de date sau informații privind cele menționate și nu știm noi sau cei care ne conduc ? Dacă da, prezentațile public, dacă nu, lăsații pe cei ce știu și au date concrete să spună ce au de spus. Așa și zilele trecute. Eram în extaz că în urma controlului Curții de Conturi se vor pune în aplicare actualizările. Ați văzut ce repede au găsit o portiță pentru a ne prelungi suspansul pentru unii și agonia (sper pentru ei).

Calinmihaib12 spunea...

D-le CRISTESCU:..șezi blând..,si nu te avânta:..nu te grăbi să-ți dorești..pt. viitor ceea ce..nu știm..căci.. s-ar putea să și obții...!,adică: altfel spus,TREBUIE să STIM - referitor la pensii, cât e "PENSIA BRUTĂ"..,nu pensia netă..! Netul unei pensii SE determină IN BAZA ALTOR LEGI.., și nu prin legea pensiilor..!!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
il repara ei! Furtuna mare l-a rasturnat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tot nu ati inteles ca visele cu actualizarea au luat sfarsit? Doar Oprea sa ne mai rezolve de la butoanele parlamentare sau ministeriale, restul sunt invinsi! M-am acrit pana peste cap sa vad sindicatele alea pline de papusi de ventrilocie manipulate si mimi de spectacole inutile! Din partea noastra, mai degraba o parte sunt interesati de insulte si invective, parca fiind mai degraba sabotori decat luptatori. Ne meritam soarta...

Leon spunea...

Pentru Iulica, si nu numai:
http://dlaj.mapn.ro/documents/acts/Lege_pentru_modificarea_Legii_446_2006_1593170827.pdf
Tara are nevoie si de militarii in RETRAGERE..!

Burebista spunea...

Viorel.. Comentariul meu este realist.
Unde ai văzut tu sau altcineva care scrie pe aici ce scrie în decizia aceea a Curtii de Conturi..???..
Pe baza unor presupuneri sau asa zise informații pe surse s au făcut comentarii sau mai bine zis unii deja au început să viseze la cai verzi pe pereți.
Cat despre indexare cu inflația se pare că a-ți uitat când au spus clar anul trecut ca se va acorda, undeva pe la jumătatea lunii decembrie.... Și țineți cont ca atunci nu era criza asta medicală
..
Eu sunt mai realist, de fel și mai bine pun răul în fața ca să nu am dezamăgiri dacă nu se va realiza nimic favorabil pentru pensiile militare. Dacă va fi ceva bun atunci bucuria va fi mult mai mare...
Zz.

Huhu Rezea spunea...

D-ta nu stii sã citești un document cum nu stii nici perfectul compus al verbului.
Raspunsul CC publicat de n
Neacsu ne spune ca obiectul controlului a fost actualizarea si indexarea pensiilor in anul 2017 si ca in urma controlului s-a emis o Decizie pentru eliminarea greselilor constatate.
Ce vroiai sa spunã mai mult?
Contestarea deciziei suspenda executarea ei pâna când Comisia de contestatii se pronunta.

Burebista spunea...

Tocmai asta am vrut să spun... În răspunsul primit de Neacșu nu sunt specificate neregulile constatate de CC, sau mai pe românește NU SPECIFICA CLAR CINE ȘI CUM A GREȘIT. Chiar Neacșu recunoaște acest aspect în comentariul sau de atunci.. Citez..,, La MApN , totuși AU FOST GĂSITE NEREGULI. Această concluzie este dată de chiar domnii de la Curtea de Conturi care spun că au fost ”dispuse în sarcina entității verificate , măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate” . Cât de mari și de ce natură sunt deficiențele nu se spune, dar este clar că dacă nu se dau detalii de nici o natură și nu se spune nici măcar care dintre ministere a greșit și care nu, SE ÎNCEARCĂ MUȘAMALIZAREA LOR ȘI EVENTUAL REZOLVAREA LOR PE SPINAREA PENSIONARILOR. E posibil așa ceva? Da, e posibil. Cum? Păi soluția a fost dată de chiar conducerea MApN care în amendamentele la PLX 199, la art. 1591(3) a propus ca indexările să nu mai fie adăugate la actualizare. Și uite așa, chiar dacă eventual Decizia Curții de Conturi va recomanda că e corect cum a procedat CPS a MAI, noua lege va tăia acest drept și militarii vor rămâne iară cu degetul în gură. Capisci ? De asta se tot amână … procedurile și anunțul controlului, se așteaptă apariția legii, cu modificările propuse de domnii de la MApN. De asta spunea cineva la telefon într-un răspuns, că ”toate casele de pensii vor proceda la fel”.

Ein Stein spunea...

@huhurez
E Pompi, se pare ca s-a saturat si Neacsu de tampeniile pe care le debiteaza.

Viorel spunea...

Încă un lucru domnule Zorro și adepților dumneavoastră. Când vorbim de bani, de bugetul țării, dar în special noi cadrele militare active și pensionarii militari trebuie (atunci când ne dăm cu părerea / cazul dumneavoastră) să ne gândim la valoarea P.I.B. din anul anterior și perspectiva anului ce vine. Una este să primească M.Ap.N. 2% din P.I.B. (ipotetic=250 miliarde E / P.I.B.-ul pe 2020, alta este 2% din 500 miliarde E, etc. și etc.). Noi ne raportăm la valoarea P.I.B.-ului. Nu ce face guvernul cu banii pe care îi împrumută chipurile pentru pandemie, scuzați PARANGHELIE.
Mai am o problem pe care am vrut s-o comentez, mai mult ca o întrebare, dar findcă tot vorbim de bani mă întreb: De ce domnul ministru Ciucă nu propune transformarea C.P.S. a M.Ap.N. în structură civilă, adică, tot în subordinea ministerului și a dumnealui, numai că întregul personal de la Directorul Casei de Pensii Sectoriale și până la ultima funcție în stat să fie de civil. Nu știu dacă un civil ar fi acceptat măgăriile ce s-au întâmplat și se întâmplă la C.P.S. Nu și-ar fi riscat libertatea (gândind ca un civil nu ca un militar care execută un ordin deși știe că este ilegal sau fiind slab pregătit / dar cu pile, face greșeli pe care nici nu le raportează, nici nu le remediază, sau considerând că în caz de….. îl salvează Cdt. sau pila). Îi punea domnului ministru demisia pe masă (dacă era dânsul / dânsa=Directorul C.P.S.) și îl saluta din mers. La fel puteau să facă subordonații (civili) dacă primeau ordin de la Directorul C.P.S. (civil). Un bun finanțist își găsește de lucru oricând și oriunde.



Pentru ce să plătească M.Ap.N. pentru cadrele militare din C.P.S. norma de hrană nr. 6 și nu norma de hrană nr. 1, decontare contravaloare echipament, foi de drum, etc.
Funcțiile medicilor și asistenților din Spitalele militare unde viața omului depindea de minute sau secunde au putut să le transforme în proporție de 90% în funcții civile, de ce nu și la C.P.S. ?

ifrim spunea...

@Zorro .Asta-mi place mie la tine,că ești de un optimism debordant.Cu 2-3 comentarii d-astea mi-ai stricat karma,mi-ai zăpăcit chakrele,pot purcede liniștit a-mi tăia venele pe lung!

Viorel spunea...

Completare: Pe timpul domniei domnului Ciucă (,) ca șef al S.M.G.-ului în cadrul M.Ap.N., la U.M. 02204 Iași, unitate care se ocupă cu „Conducerea integrate a structurilor specializate din unitatea proprie în exercitarea controlului, conducerii operative și a auditului public intern la unitățile din zona de competență” (pe asta o știu eu, nu știu dacă s-au înființat și altele) o funcție de P.c.c. (inspector parcă se numește, dar de civil) este vopsită la Chitila și domnul P.c.c. T.O.F.N. devine ofițer. S-ar părea că funcția este de Col. Acum 3-4 ani domnul T. era Mr. acum s-ar părea că este Lt.col. Venea în unitate în control ca simplu membru în cadrul Comisiei de Audit Intern cu niște aere de parcă dânsul era marele șef. Acum uite că a devenit șef și dintr-un simplu civil vopsit la Chitila devine ofițer contabil / finanțist iar ofițeri cu 4 ani Academie în calitate de șefi structuri trebuie să se plece în fața dumnealui. Astfel de finanțiști sunt probabil și la C.P.S. a M.Ap.N.
Domnule ministru Ciucă, Instituțiile militare de învățământ formează cadre militare pentru a încadra anumite funcții, dumneavoastră ce faceți (îmi cer scuze, s-ar putea să nici nu cunoașteți acest lucru cum poate că nici despre măgăriile din C.P.S. nu le-ați știut și acum trageți ponoasele / nu vreau să vă scuz.) înființați funcții pentru anumite persoane (cum definiți acest lucru, „favorizarea infractorului” ?).

Viorel spunea...

Domnule Zorro, vă rog fără supărare să gândiți puțin cu capul când comentați, redau: „De asta se tot amână … procedurile și anunțul controlului, se așteaptă apariția legii, cu modificările propuse de domnii de la MApN. De asta spunea cineva la telefon într-un răspuns, că” / „toate casele de pensii vor proceda la fel”. Atunci vă întreb, după logica dumneavoastră, nu a mea (ținând cont de ce spunea cineva la telefon). Civilii vor trece și ei pe Legea nr. 223/2015 sau noi vom trece pe Legea nr. 263/2010 urmând ca de pe 01.09.2021 să trecem pe adevărata lege a civililor nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii. Redau: toate casele de pensii vor proceda la fel, deci, inclusiv Casa Națională de Pensii Publice. Ați înțeles ceva ?

monteoru spunea...

Domnilor in opinia mea trebuie o alta lege a pensiilor militare care sa se sprijine in principal pe functie,grad,vechime,specialitate,cu mod simplu de calcul al valorii pensiei .Elemente precum salariul de merit,asa numitul Oskar si alte minuni care sunt la latitudinea sefului in opinia mea nu au ce cauta in pensie.OMM precum contributia la pensia suplimentara sunt lucruri aparte pensiei.Studiati legea pensiilor militare in vigoare pe timpul inpuscatului si veti observa ca prin modul conceperii nu se putea interpreta dupa cum voia fiecare.Faceti abstractie de procentul de 65% si de crestere cu doua procente pentru fiecare an ce depasea varsta standar de pensionare.Eu am in vedere modul simplu de calcul si faptul ca nu dadea nastere la interpretari.
In alta ordine de idei.Vedeti o legatura a diferitelor sporuri cu pensia.Nu vad ce legatura este intre riscurile activitatii pe timpul cat ai fost activ cu pensia.
Multi se vor supara pentru ceeace spun dar chiar daca stam stramb trebuie sa judecam drept daca vrem ca fiecare sa primeasca ceeace merita.
Nu voi raspunde la provocari si ma voi retine sa fac comentez.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
mda, tarziu....am semnat deja acte cu ANA (Armata Nationala Afganistan)! ... 2550 $/luna, din care voi akita si lui Cezar 11,5 $/trimestru!

Iulian Mareș spunea...

La ora actuala vizat este personalul medico-militar din rezerva!

Ein Stein spunea...

Eu v-am spus ca va fi remiza, toata nebunia cu peleics-uri a avut rolul de a face zgomot, mult zgomot, ca pana la urma sa se spuna "eu am vrut da' nu s-a putut".
Pe de alta parte sunt probleme mult mai importante, in preajma viitoarelor alegeri, de care trebuie sa se discute. Ne mor interlopii in floarea varstei iar riscul politic major e ca dreapta romaneasca sa fie vaduvita de un important sprijin doctrinar si intelectual din partea lor, dezechilibrand dramatic balanta politica. Astea sunt probleme importante, lasati deoparte prostii cu curti de conturi, comisii parlamentare, legi, etc.
#interlop lives matter

Ein Stein spunea...

Pe site-ul lui Neacsu a aparut un nou articol, din pacate, pentru noi, intareste ce tot scriu eu de ani de zile. Atat timp cat exista concubinajul toxic intre tot felul de structuri, de aparare ordine publica....., nu exista, deloc, nicio sansa ca lucrurile sa intre pe un fagas normal. Mizeria mare e ca, din cate am citit, se justifica de catre clanurile de contopisti ca nu ar fi bani pentru a respecta legea. Foarte bine, poate nu sunt bani, dar de ce nu sunt bani doar pentru unii, ceilalti neavand astfel de probleme. Sa nu-si faca cineva impresia ca mizeria aia cu cuantum compus sau compozit, cum dracu ii zice, a aparut asa din senin, ca o solutie salvatoare si de moment. Sunt grupari carora le convine de minune acel cuantum iar orice schimbare le va da toate planurile peste cap. Am tot intrebat cum se poate ca cineva cu o solda de functie de nici 2 000 lei ajunge sa primeasca o pensie de peste 15 000 lei? Aici este esenta problemei!!!!
Crede cineva ca spre exemplu astia de la MAI, degeaba isi trec ore suplimentare la greu sau sporuri neunamarate, ca apoi din altruism, sau pentru un principiu sa renunte la ele pentru calculul unei viitoare pensii? Nu vedem oare diferentele de pensii si salarii/solde dintre diferitele institutii din conglomeratul toxic? Nu vede nimeni aplicarea acelorasi reguli dar cu rezultate diferite? Am sa repet, sunt doua solutii, prima, desfiintarea L223 si trecerea tuturor pe legea publica, unde Coarna sau tot felul de contopisti nu mai au nicio influenta.
Doi, o noua lege a pensiilor militare, numai pentru militari asa cum s-a angajat Romania la aderarea la NATO, copiata cu punct si virgula de la o tara membra NATO cu traditie.
Evident pentru a doua solutie, esential este recunosterea ocupatiei de militar si separarea de celellate institutii.
Nu-si pune nimeni intrebarea de ce oare Romania e singura tara din lume unde nu se recunoaste ocupatia de militar?
Nu va mai lasati amagiti de tot felul de promisiuni, nu le vor respecta vreodata.
Vreau sa mai adaug ca nu trebuie sa va faceti sperante pentru anul 2022, cand va intra in vigoare si pentru militari, legea salarizarii. Nu am absolut nicio indoiala ca o vor proroga sau vor da o ordonanta, cum s-a dat la fiecare final de an, cu pastrarea actualului mod de calcul, sau o alta inventie.

Horia spunea...

Am pierdut la Curtea de Apel ALBA IULIA, în dosarul 2837/107/2018, cu toate că aveam expertiza contabilă judiciară de partea mea. Se pare că nu a contat nimic, soluția îmbrățișată de instanță fiind faptul că mecanismele de indexare și actualizare nu pot fi combinate, conform cererii de apel a CPS a SRI și concluziilor scrise depuse de ei.
Încă nu am motivarea sentinței, doar soluția pe scurt o găsiți. Sunt foarte dezamăgit.
La fel a pățit și un alt coleg din Reșița.
Nu știu dacă mai există altă cale de atac, având în vedere faptul că Curtea de Conturi va face publice concluziile controalelor executate la casele de pensii sectoriale doar la sfârșitul parcurgerii procedurii interne a lor.

Horia spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Michel spunea...

Ce treabă are specialitatea cu calculul pensiei? Ce se întâmplă cu indemnizația de comandă?

MIȘU spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Omeni buni, daca Onorabilul imi publica adresa Casei de Pensii primita ieri si trimisa azi domniei sale s-o publice o sa intelegwrti ca cei iesiti la pensie pana la elaborarea oug 57 nu vor mai prim nimic in vecii vecilor, iar dupa elaborarea oug 59, cand au iesit membrii clocarimii la pensie, au toate drepturile de majorari si actualizari! Acum ati inteles? Deci, cei CAM PESTE 68% SCAZUTI DE FAPT LA RECALCULARI SI ACTUALIZARI asa o sa moara, ceilalti de dupa oug 59 VOR LUA MEREU, CAI ACOLO SUNT SI CLOCARII PESIONATI! Punct.

Calinmihaib12 spunea...

D-LE EINSTEIN(=ONE"STONE"..!)Subscriu..cu "mici"amendamente:
=la calcul pensiei, pe lângă elementele structurale bazale ale soldei lunare brute:grad,funcție,comandă,grada-ții,..etc...PREVĂZUTE in STATELE DE ORGANIZARE..și eventual=în plus:..SPORURI PERMANENTE,SPECIFICE MEDIULUI MILITAR..ca de ex...:radiații,chimice,biologic, medicale,terestră,aviație,scafandrii,marină, ș.a...!=de asemenea=prevăzute in STATELE DE ORGANIZARE..ale unităților..!!.

Burebista spunea...

Un comentariu la obiect. Puțini însă înțeleg acest lucru..

Leo spunea...

Nu reiese din ce este publicat , CE ANUME AI CONTESTAT la decizia de actualizare. Care este pretenția formulată , asta nu se înțelege. În rest , nu se mai poate face nimic , Hot. Curții de apel este DEFINITIVĂ : doar dacă nu ai fost citat , sau pe procedură strict se poate promova o Contestație în anulare , dar șansele sun ZERO .

Niky spunea...

Bine ar fi dl.MIȘU,sa între in vigoare o asemenea lege,ca mizeria 223/2015 este o lege pentru șmecheri/piloși si tot felul de învârtiți. Servicii efectuate în weekend si sărbători legale,când nu era cazul, Oscar-uri pe “ochi frumosi”,etc. si uite asa ditamai pensia nesimtita,iar cei care au fost corecți au pierdut.



Ein Stein spunea...

Doctore, sporurile pe care le-ai enumerat, se acorda pentru activitatile pe care le desfasori in conditiile de pericol si pe perioda cat le desfasori. Spre exemplul sporul pentru lucru in mediu chimic il primesti pe perioda cat desfasori activitatea respectiva, cand nu o mai desfasori nu il mai primesti, nici cand esti in activitate. Tu ca pensionar ce anume activitati, din cele enumerate, desfasori acasa ca pensionar pentru a il primi in pensie, pentru totdeauna? Cat timp? Pe ce perioada? Intelegi spilu? Nebunia din pensiile noastre e rezultatul tocmai acestor sporuri, indemnizatii, drepturi, etc. Deci se schimba absolut nimic? Eu am mare incredere in tarile alealalte ei stiu mai bine ce fac, acolo la ei nu oricariu terchea berchea i se permite sa faca modificari la legislatie cand i se nazareste si cum ii convine. Se pare ca nu ai inteles intrebarea mea, cum se face ca unul care are o solda de de functie de nici 2 000 de lei ajunge sa primeasca o pensie de peste 15 000 lei.
Apropos, sporurile alea de care vorbesti se regasesc, sau ar trebui sa se regaseasca, in vechimea cumulata rezultata din grupele de munca. Dar ce folos daca legea ti le confisca prin plafonare.
Ai dreptate cu aviatia, marina, scafandrii ..., nu poti sa pui in aceasi oala unul de la armele enumerate cu unul de la "arma financiar". Se acorda cateva procente in plus, pe arme.

Ein Stein spunea...

Misule care sunt "MINISTERELE MILITARE", mai e vreunul in afara MApN? SRI-isti in ce minister militar se regasesc, asa ca fapt divers? Dar aia de la SIE? Dar paznicii de puscarii? Nu stii de ce au ales Polonia ca model si nu Germania sau SUA?
Ce se va intampla cu "militarii doar la pensie" din MAI sau aia de la Justitie, pentru ca nici in modelul polonez nu se regasesc.
Aleg modelul polonez si-l aplica cu metode romanesti?
Ofiterii de la serviciul juridic se amesteca cumva in procesul legislativ?
O gramada de nedumeriri.
Concluzia e ca L223 trebuie desfiintata si sa fim trecuti pe legea publica.

Costy spunea...

Stimabile domn Cornelius Flavius si Ifrim, nu jicni o categorie a militarilor pe frustrarile dumitale....cei care au iesit dupa 2017 sunt si ei oameni normali care au indeplinit conditiile de trecere in rezerva, frustrati si obositi..............nu calca pe cadavre doar pentru a capata tu niste drepturi...ai grija cum pui problema....nu e corect si nici cinstit...cere ce ti se cuvine la cat ai muncit...fara injurii colective....nu suntem toti de acceasi speta!!!!!!!!!!

Horia spunea...

Am contestat neincluderea indexării din anul 2016, în decizia de actualizare din anul 2017, eu fiind pensionat în anul 2016. Aceeași problemă ca și cea întâlnită la pensionarii militari ai CPS a MApN.

Huhu Rezea spunea...

Domnule D,
Am urmarit evolutia procesului dvs inca de la Sibiu si am ramas surprins ca tocmai un complet de la CA Alba Iulia a ținut sa se faca de râs intr-o spețã atât de ușoarã.Voi publica decizia cu criticile de rigoare.
Dupã ce vom cunoaste Decizia Curtii de Conturi vom inainta ICCJ si Ministerului Justitieii toate sentințele contrare pentru a le atasa la mapa profesionala a judecatorilor.

Iulian Mareș spunea...

👍 Afirmativ 100%!
Ce te face sa crezi că introducând o lege asemănătoare celor ce constituie un model in NATO, nu va fi "îmbunătățită" și/sau prorogatată, în buna tradiție locală?
Las-o nene așa, că legea este f bună! Aplicanții, NU!
Are Cezar impresia că pe o noua lege el va lua pensie de general și generalul pe a lui, de maior bun in grad?
*Că să știi: dacă vrei o lege a pensiilor tip NATO, mai întâi trebuie o lege a salarizării tip NATO!
Nu auzi la "deșteptul blogului" că aia iau pensie și după 2 ani?

Gigi spunea...

Dragã Cornelius,cei care au ieşit dupã elaborarea OUG 59 şi intrarea acesteia in pâine(15.09.2017),au pierdut in comparaţie cu cei ieşiţi în perioada 01.01.2016 - 15.09.2017.
Tu spui un adevãr,dar nu stii cum sã-l spui pt. a nu supara pe cei vizaţi.
Adevãrul este acesta:
La ora actualã sunt pensii in platã care diferã in functie de anul iesirii la pensie dar şi în funcţie de legea dupã care au ieşit, cu toate cã funcţia,gradul,vechimea(gradatiile)sunt cam la fel.Asta trebuia sà spui şi nu mai suparai pe nimeni.Acum,ai cam întãrâtat viesparii!😀
Cã clocãrimea,cum le spui d.ta,au o mare parte de vinã,asta este altceva.Nu se vrea.De ce? Putem rãspunde fiecare cum stim,variante sunt destule.

Niky spunea...

O singura casa de pensii pentru toți militarii,nu CSP a MAPN,a SRI,a MAI,cu interpretările lor desantate! Ne-am saturat de șmecheriile lor!

Viorel spunea...

Domnule Unknown, fiți amabil și mai citiți o dată comentariul domnului C.F.Ifrim. Dânsul nu se referă la toți sau la marea majoritate a cadrelor militare ieșite la pensie după elaborarea O.U.G. nr. 59 ci la acea „grupare mafiotă” cu putere de intervenție asupra politicului pentru a elabora acte normative în favoarea lor. Că de facilitățile CLOCARILOR PENSIONAȚI („grupare mafiotă”) beneficiază și ceilalți asta este foarte bine pentru ei. Analizând la rece și strict punctual cazul dânsului (sunt doar de un an pe blog) din comentariile prezentate îi dau perfectă dreptate. Are o vârstă, este bolnav, a scris la toate instituțiile statului, a ajuns pur și simplu la capătul răbdării. Încă are un psihic puternic, altul ar fi luat-o pe arătură sau cine știe ce minune ar mai fi făcut. Punețivă în situați dânsului (nu aveți cum pentru că nu o cunoașteți, cea reală) și vedeți dacă rezistați. Să nu-mi spuneți că atât l-a dus capul, atât merita, trebuia să se facă ofițer, doctor sau profesor. Aici vorbim de nedreptăți care ni se aplică tuturor, inclusiv domnilor pe care îi menționez mai jos și care în mare parte sunt vinovați de cele ce ni se întâmplă (nu mai vorbesc de „mafia” din sistem D.G.F.C., D.J., C.P.S.):
- Col. (Rz.) Dr. Mircea DOGARU, președintele SCMD;
- Gl.lt. (rtr.) dr. Virgil BĂLĂCEANU, președintele AORR;
- Gl.bg. (rtr.) Nicolae GROPAN, președintele LPADPM;
- Gl.lt.(rtr.) Neculai BĂHNĂREANU, președintele ANCMRR;
- Dumitru Coarnă președintele, SNPPC.

raul spunea...

Asta-i dreptatea in armata romana!Spor de radiatii 10% pt toti!Tu prost de ofiter sau mm pe statii cu magnetronul la ,,oua "10% ,infirmierul sau ,,chilotarul",la 1 km de statie tot 10%!Asa si la pensie!Traiasca scumpa noastra patrie,RSR!

Viorel spunea...

Domnule Gigi, vă contraziceți în comentariul dumneavoatră. Eu am ieșit la pensie în noiembrie 2016, coleg șef C.D.C. a vrut să iasă anul acesta cu 30 iunie (ar fi avut o pensie cu 560 lei mai mare decât o am eu acum) a renunțat pentru 30 martie 2021 pentru a prinde și mărirea de 25%. Câtă pensie va avea atunci comparativ cu mine care primesc indexarea de 3,8% (inflația din 2019). Îmi este prieten, vorbim zilnic, bravo lui, deci nu-l invidiez pentru pensia ce urmează să o primească. Problema este întrebândul din nou pe domnul Col. dr. Claudiu – Vicențiu TOMA, unde sunt principiile dumnealui / echitate, legalitate.
Iar dacă tot are relații cu Parlamentul, Guvernul (doar este subordonatul ministrului apărării), Președintele României, să ne spună și nouă cum este cu: Președintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare legea prin care valorea coşului minim de consum lunar pentru un trai decent se actualizează anual de către INS şi se aprobă prin Hotărâre a Guvernului. Iohannis reclamă că o astfel de reglementare afectează în mare parte legea pe care o modifică. Să ne spună cum este cu COȘUL MINIM DE CONSUM PENTRU UN TRAI DECENT LA NIVEL DE PENSIONR, INDIFERENT DACĂ ESTE CIVIL SAU MILITAR. Domnul Plt.(Rz.) IFRIM G. Corneliu se încadrează în valoarea lui cu pensia pe care o are ?

Gigi spunea...

Viorel@
Nu mã contrazic deloc!De ce spun cã nu mã contrazic? Rãspunsul vine chiar de la colegul d.tale care doreste sa iasa la pensie in 2021 deoarece d.lui vrea sã prinda şi actualizarea de 25%/2021(ultima)cnf.l.153 art.38.
Sã ne aducem aminte cã cei rãmasi în activitate şi nu s-au grabit sã iasã la pensie înainte şi dupã(pânã la 31.12.2017)de OUG59,au prins actualizarile salariale din 2018,2019,2020 şi care urmeazã in 2021,este normal sã vã depaseasca chiar dacã au pensia calculatã net/net şi OMM inclus in brut şi care de fapt e zero.
Vã daţi seama ce pensie aveau aceştia dacã nu era plafonatã la net?
Cam pe acolo trebuiau sã fie şi pensiile noastre cei ieşiti pâna la 01.01.2016,dacã nu se inghetau prin eliminarea art.60/l.223.

Calinmihaib12 spunea...

D-le EISTEIN: .1.ai dreptate,..dar eu nu mă refeream la activități sporadice,ci la militarii care au specialități de tipul N.B.C.,..cu pregătire în aceste specialități
și..activitate permanentă în domeniu,..ca și celelalte "arme" amintite (T.,A.,M.,S.,..). 2.solda aia de funcție de aprox.2000 de lei= probabil e cea de la lit. a) din anexa 1 din deciziile noastre de rec./act.,..și care In = cascada "stabilirii" pensiei= poate crește pensia la cifre peste 10.000 de lei..!(dacă eu aș fi avut S.F.=la lit.a= ..2000 de lei, pensia RECALC. BRUTĂ ..ar fi fost de aprox.=8.800 de lei,cu "algoritmul" greșit al CPS/M.A.N...!, dar acum e sub 5.000 lei brut..!= la o S.F.= vreo 8oo și.. ceva.. de lei..!

Viorel spunea...

Răule, ești rău și la suflet. Vezi lucrurile numai din prisma ta probabil de Of. (după comentariu și vocabular nu cred că ești), M.M. sau Sof. (din cei făcuți la 6 luni probabil pentru că 3 ani M.M. su 2 ani Sof. nu cred că ai făcut). Îți dau un exemplu simplu. Cu ani în urmă pe merit, din anumite interese sau calcule logistice (probabil în caz de război nu ar fi avut o bază legală și pentru P.c.c.) s-a hotîrât la propunerea M.Ap.N. (politicul a aprobat) acordare și P.c.c. (personalului civil contractual pentru tine) contravaloarea unei anumite norme de hrană. AICI AU FOST DEȘTEPȚI (ȘI ÎN INTERESUL LOR) ÎN FAVOAREA CADRELOR MILITARE. Au cedat norma nr. 1 (avută de noi) P.c.c. și noi cei de la F.T. (forțele terestre, tot pentru tine) am primit contravaloarea normei de hrană nr. 6 avută de aviație / puteau să gândească și ei ca tine și să se întrebe de când infanteristul, artileristul sau izmenarul cum zici tu a ajuns aviator (momentan diferența dintre norma nr. 1 și 6 este de +;- 300 lei). Te întreb, era echitabil să treci 70.000 de militari de pe norma nr. 1 pe norma nr. 6 de care beneficiau doar (nu știu, zic și eu) 3, 4, 5000 de aviator. Dacă tu erai în postura de infirmier sau chiloțar, tot așa gândeai ?

Viorel spunea...

PENTRU ZORRO REALISTUL. ACUM CE MAI AI DE SPUS. SĂ TE AUD. EU SUNT EU ȘI ȘTIU CE-MI POATE CAPUL, DAR AI COMENTAT ÎN CONTRADICTORIU CU OFIȚERI (OFIȚERI PENTRU TINE, NU BADEA VASILE) CU PREGĂTIRE ȘI EXPERIENȚĂ, RESPECTIV DOMNUL Huhu Rezea ȘI Marin Neacșu. ASCULT.
13.08.2020 Precizări ale casei de pensii sectoriale a M.Ap.N.
https://www.mapn.ro/cpresa/16711_precizari-ale-casei-sectoriale-de-pensii-a-mapn

Clawoodiu spunea...

Este clar, Casa de pensii sectoriala MApN a contestat in justitie raportul Curtii de Conturi. O recunoaste explicit Ciuca. Monumentala insistenta in prostie... Sunt militar ca formatie, 2/3 in MApN, ultima treime la MAI. Au si astia bubele lor, m-am judecat cu ei si castigat, dar fata de ce este la MApN, sunt parfum. La timpul respectiv, in 2018, cand am primit retroactiv banii in plus de pe urma cresterii soldei de functie din 2017, am vrut sa ajut un coleg de grupa pensionat din MApN sa ii dea in judecata si a zis ca nu se injoseste sa ceara bani de la ei. Nu am inteles de ce un drept neacordat este o injosire daca il ceri in instanta. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/neconcordante-la-indexarea-pensiilor-militarilor-in-rezerva-ministrul-apararii-a-apelat-la-curtea-de-conturi-1352589

M. Olteanu spunea...

Conform Comunicatului nr. 268 din 13.08.2020, Casa Sectoriala de pensii a MAN a contestat in instanta raportul comisiei Curtii de Conturi prin care au fost constatate disfunctionalitati in aplicarea indexarilor pensiilor militare.

Burebista spunea...

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/neconcordante-la-indexarea-pensiilor-militarilor-in-rezerva-ministrul-apararii-a-apelat-la-curtea-de-conturi-1352589

Calinmihaib12 spunea...

D-le EINSTEIN:..eu am in pensie solda lunară brută cu cele 7 elemente salariale din lg.138/1999= din FIȘA DE PENSIE (..model tipizat = M.A.N. pe legea 164/2001..), cu singurul spor
.. : "de radiații" =după recalculare..(..lit. "g"); deși am avut certificat ORNIS = nu am "spor de confidențialitate"..!

valica spunea...

Firesc este că ministrul apărării să declanșeze deîndată o acțiune de reformă la Casa sectorială de pensii a MApN, și să schimbe statul de organizare la pace/mobilizare al casei de pensii, prin transformarea tuturor funcțiilor militare de la director pina la ultimul angajat, în funcții de personal civil contractual,deoarece casa de pensii sectorială nu este unitate operativă combatanta la pace/mobilizare. Este unicat in istoria Armatei romane de la domnitorul Cuza pina in prezent și unicat in NATO faptul că o adunătură de nenorociți plini de ura din Departamentul de lupta împotriva pensionarilor militari își batjocoresc camarazii de arme. Este inadmisibil de tolerat așa ceva. Funcționarii CNPP, nu au grade militare și își fac mult mai conștiincios datoria. Așa că domnule ministru dacă mai vreți să fiți credibil in fata adevăraților militari nu aveți altă soluție decât trecerea funcțiilor militare în PCC

Viorel spunea...

Gigi, eu înțeleg că este vară, dar indiferent în care anotimp ne aflăm intervin și anomalii atmosferice. Cred că ăsta este și motivul pentru care, fiind vară [din dorința de al „ critica” (,) cât mai repede pe C.F.Ifrim)], ai omis să specifici faptul că pensiile noastre, a celor ieșiți înainte de 15.09.2017 (indiferent de anotimp) au fost înghețate. Asta a dat comentariului tău un alt înțeles. Dacă ar fi fost păstrate prevederile art. 59 pct. (1= Cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat), pct. (6= Începând cu anul 2021, cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 45% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, realizate pe anul precedent) cât și prevederile art. 60 aș mai fi zis, dar așa. Încă un lucru domnule Gigi, ultimul an cu mărire de 25% este 2022 nu 2021 cum afirmați dumneavoastră. Graba bato vina, căldura și Covidul.

raul spunea...

Viorele ,tata,te apreciez cum comentezi -in marea majoritate a cazurilor-asa ca nu -ti dau decat un sfat!Nu te mai erija in aparatorul tuturor din corpul subofiterilor,mai ales in domenii in care nu te pricepi!Radiolocatia e arma grea ,n-o pricep multi ,asa ca ,sa-ti vezi de ale tale!
ps Si nu ne tragem de sireturi,da??

Ein Stein spunea...

@Doctor
Nu prea ne intelegem, eu vorbesc de principii nu de cazuri particulare. Ca o chestiune punctuala, certificatul ORNIS iti da dreptul de a avea acces la informatii clasificate, asta nu inseamna ca te si forteaza sa exerciti accesul al acel tip de informatii daca nu e cazul. Cei care lucreaza curent cu informatii clasificate, de exemplu cei de la CDC, primesc acel spor de confidentialitate pentru ca le intra in atributiunile de serviciu. Daca nu ai lucrat/accesat documente clasificate cerificatul ORNIS a ramas doar un certificat.

Viorel spunea...

Dacă vreți să nu ne tragem de șireturi (sugestia / propunerea dumneavoastră, nu este obligatoriu să o și respect atât timp cât folosiți un vocabular zeflemitor), atunci fiți politicos în comentarii dacă aveți pretenții și nu faceți aprecieri gen „chiloțarul” pentru că acel chiloțar la care vă referiți dumneavoastră v-a fost coleg, de la general la subofițer, iar Arma este Intendență / Specialitatea militară Intendență (din care fac și eu parte motiv pentru care vă rog să nu mă jigniți nici pe mine nici o armă sau specialitate militară din cadrul Armatei României care de bine de rău v-a dat o pâine albă de mâncat o viață întreagă și o pensie la momentul în care ați solicitat) sau Arma Administrație / Specialitatea militară Gestionari. Cât despre Radiolocație, nu-mi explicați, cunosc destul de bine viața lor și cât de fascinantă este. Lângă U.M. 01247 Galați unde am lucrat 14 ani se afla o unitate de Radiolocație cu antene enorme amplasate pe biute la 6-9 m înălțime ce se roteau sau bâțâiau în față și în spate zi de zi creânduți senzația că te afli pe Marte. Am petrecut mult timp în buncărele subterane privind zborurile avioanelor pe radar și scrisul invers pe planșetă, greu de înțeles pentru mine pe atunci, cât și responsabilitatea enormă pe care o aveau. Nu faceți afirmații când nu cunoașteți nimic despre omul cu care vorbiți. Eu nu blamez nici o armă sau specialitate militară (poate cadrul militar slab pregătit pe domeniul respectiv, dar nu rolul și activitatea lui conform specificului armei / specialității militare). De ce nu ați făcut spre exemplu o comparație între un ofițer de radiolocație cu spor în procent de 10% și un Ofițer cu Protecția și Siguranța Militară sau Contra Informații (nu mai știu denumirea exactă) care desi este Slt. are funcție de Col. și toată viața lui ca ofițer beneficiază de „ Alte condiții de muncă, adică 2 ani la an”. Ce fapte de vitejie face comparativ cu dumneavoastră ofițerul de radiolocație ? Aștept provincial (răspunsul).

Calinmihaib12 spunea...

EINSTEIN:..Medicul șef de la o .UM,..M.U..,prin fișa postului= are acces și lucrează..cu documente clasificate..!; in plus legile salarizării militarilor [NICI UNA.(!)..dacă nu-mi scapă mie..ceva..!]= nu prevăd expres vreun ="spor de confidențialitate"..!,ci..prevăd =numai un spor..pt cei care lucrează cu "cifrul de stat"..,iar "funcțiile care au acest drept ..sunt nominalizate in statul de organizare..!"; aceste 2 sporuri nu sunt unul ..și același..!..ci sunt date =pt. situații diferite..!, iar în această imprejurare:..care este baza legală de acordare a "sporului de confidențialitate" ??..