Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 23, 2020

CPS a MApN zice că indexează cu 3,8% cuantumul aflat în plată la 31 12 2020

76 comments

 76 de comentarii:

 1. Bună seara!
  Îmi cer anticipat scuze pentru întrebarea mea:
  De la 1 ianuarie 2021 se recalculează pensiile militare? Sau...vor exista majorări?
  Menționez că sunt trecut în rezervă în luna iunie 2018.
  Cu stima și respect, Mihai Ionescu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se indexeaza toate pensiile militare aflate în plată la 31 12 2020. Intri și d-ta

   Ștergere
  2. Dupa votul din Parlament de acum cateva minute(18.40), cat de curand va urma depunerea Juramantului si publicarea ministrilor in MO, noul Guvern CATU poate emite Ordonante de Urgenta, inclusiv in ce priveste masurile bugetar-fiscale cu valabilitate de la 1 ianuarie 2021 !
   Sper totusi ca Taloanele de pensii militare(pentru luna Ianuarie) sunt deja la Tipografie si cuprind indexarea de 3,8% ( sau NU..?)..!

   Ștergere
 2. bine ca s-a terminat cu fenta plx 199

  RăspundețiȘtergere
 3. Decat nimic e mai bine ceva.Un 200 acolo de buzunar nu strica.
  Lucico te-ai invatat numai la generali?Coloneii ce au tusesc?.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E clar netul, atunci!
   Nu înțeleg de ce mai oricui? Pt un examen oral?

   Ștergere
 4. @ Azi , cineva, nu spun,persoana importanta, l-a intrebat pe d-l general Ciuca de ce se opune reglementarilor in sistemul militar de pensii ai a raspuns asa"Eu nu ma opun PLx-199 si chiar il sustin"
  -dar amendamentele?
  -"O sa mai vedem cu alea"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa speram ca acum va actiona cu ceva mai multa vlaga@

   Ștergere
  2. https://youtu.be/TqHhNHjDI5k

   Bună seara. Primiți cu colindul? Un colind pentru rezerviștii țării. 👍👍👍

   Ștergere
 5. @monteoru, colonelul n-are pensia generalului si daca-i mai tinerel o supune si la yoga ,ori babeta este iertata demult,iar acuma e-n postul craciunului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Colonelul vrea și el o trufanda de 20 ani, de la bacalaureat....😄😇🤩

   Ștergere
 6. Răspunsuri
  1. Skoda 4x4 dece rai domnule?Poate nu ai observat ca Lucica a luat pe cineva in vizor si ia dat intalnire.Cum necum a ochit pe cineva .Recunosc ca sunt invidios.
   Tehnocrat@Poate nu ai auzit de zicala"gaina batrana face ciorba buna daca morcovul e tanar".Eu m-as baga dar cu discopatia mea nu ma risc.
   Cum de au reusit MM de pe pista dela Bobocu sa ia pensie mai mare decat un pilot?
   Pentru cultura mea.In 1985,1986 existau unitati de elicoptere la Focsani si Tecuci?

   Ștergere
  2. Mai asta colonelul poate sta pe functie de general si tu mori de necaz asta este

   Ștergere
 7. Adresa este asumată de actuala guvernare,sau e un raspuns mai vechi?

  RăspundețiȘtergere
 8. Perfect, CUANTUMUL PENSIILOR se indexeaza. Intrebarea e de ce nu folosesc aceasi sintagma si in cazul OMM, ca doar asa scrie in lege?
  Unde e avianycul cel nero, sa ne explice el cat de mult gresesc cei de la CSP.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule ein stein ,
   Cat timp indexarea cu rata inflației........ reprezintă o componentă a menținerii nivelului de trai ,ea-indexarea se va aplica la cuantumul avantajos in plata.
   Asa face un guvern responsabil 🤣
   Dacă ar aplica indexarea la acel cuantum mai mic rezultat pentru multi din actualizarea din 2017 ,ea-indexarea si-ar pierde menirea de a menține nivelul de trai al pensionarul.
   De retinut ca CSP doar aplica nu legifereaza ......

   Ștergere
  2. @avia
   Evident ca esti in eroare, ca de obicei. Rata inflatiei se straduieste sa mentina puterea de cumparare nu nivelul de trai. Guvernul responsabil este obligat prin lege sa acorde indexarea ca daca ar fi dupa mintea lor ar trebui sa muncesti pe doi lei si tot de doi lei sa traiesti.
   Dar cum o demonstratie face cat o mie de cuvinte te indemn sa faci urmatoarele lucruri:
   Ia o foaie de hartie, deseneaza pe ea un triunghi dreptunghic a carui ipotenuza sa aibe o panta de 3.8%, aproximativ, apoi cateta orizontala o imparti in 12 parti egale. In capatul fiecarui segment trasezi un punct apoi din fiecare punct de pe cateta ridici o perpendiculara spre ipotenuza, in punctul de intersectie trasezi alt punct. Asa procedezi cu toate celelalte puncte. La final te dai nitel in spate, te uiti lung la desen, urmaresti al doisprezecelea punct de pe ipotenuza, adica ultimul si-ti faci o idee cu cat iti va scadea puterea de cumparare in decembrie 2021 fata de luna decembrie anul curent. Acum daca tu consideri ca un guvern responsabil ar accepta aceasta ticalosie, indexarea pensiilor cu 3.8%, rata de crestere a inflatiei si sa mai pretinzi ca menti "nivelul de trai", nu pot decat sa te laud. Poate acum chiar pricepi care e treaba cu rata inflatiei si cu guvernul responsabil.
   Asta inseamna rata inflatiei, ce se intampla in triunghi, nu bazaconii pe care le tot torni tu pe aici.

   Ștergere
 9. Procentul de 3.8/%, indexarea, se calculează și se determină din brut sau din netul aflat în plată?Mulțumesc pt. înțelegere...Sărbători fericite!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se indexeaza cuantumul brut în plată de la 31 12 2020 si apoi se impoziteaza.
   ��Inteleg că pentru cei pensionați după 15 09 2017 plătește statul impozitul.��

   Ștergere
  2. Indiferent de data pensionarii înainte sau după 15.09.2017, indexarea de 3,8% se va adaugă la pensia în plată. Simplu pensia neta de pe fluturaș + 3.8% = pensia netă în plată 2021...

   Ștergere
  3. Care pensie neta @Burebista, cea de la aer.3 lit.m) sau cea din art. 60?
   Cât plătesti d=ta impozit din pensia neta scrisa pe cuponul de pensie?
   In cazulcelor pensiona'i pe OUG 114 se indexeazâ cu 3,8% baza de calcul constituită din media soldelor nete.

   Ștergere
  4. 1. Pe cei care au pus întrebări îi interesează cât vor lua net în mână sau pe card. Răspunsul este pensia actuala netă, în mână sau pe card, plus 3,8%.
   2. La mine pe cupon la fel ca la toată lumea este trecută pensia BRUTĂ... apoi impozit și rest de plată pensia netă plafonata.
   Impozitul nu este fictiv și nici pensia brută. Nasol este ca între pensia neta pe care as fi primit-o dacă nu era oug 59, cea de la art. 3 lit m și cea care mi se pune în plată este de 2600 lei...
   Mi se opresc cam cât 2 pensii ale lui Cornelius.. 😭.
   Toți plătim impozite din pensiile brute...
   Din cele nete nu plătește nimeni..
   De aceea pensia stabilita conform art 60 se numește pe decizie PENSIE ÎN PLATA.
   IAR PE CUPON REST DE PLATĂ....

   Ștergere
  5. Da @Burebista, impozitul din pensia brută nu-l plătesti d-ta ci și-l plateste statul sieși...In plus se intorc la el si banii care reprezinta diferența dintre cele două pensii nete😞

   Ștergere
  6. Pai nimeni nu plătește impozitul din buzunarul lui... Nici chiar dumneata.. 🤣.
   La toți pensionarii militari statul le plătește impozitul pe pensia brută, pentru ca toate pensiile militare brute sunt plătite din bugetul de stat,prin fondurile alocate ministerelor pentru asigurări sociale și pensii.. 🤣
   Dar asa va place dumneavoastră sa va contraziceți...
   Dvs ca plătiți din buzunar impozitul? Nu... Vi l oprește CPS din brutul acordat tot de CPS...
   La fel și la mine din brutul acordat de CPS mi se oprește impozitul numai ca eu pierd încă odată fata de dvs și ceilalți pensionati înainte de 15.09.2017 diferența dintre pensia netă și pensia în plată...
   Prin legea introdusa (oug 59) statul îmi fură din dreptul meu de pensie, vorba lui Călin Mihai mai mult decât OMM și pensia suplimentară. 2600 lei lunar...aproximativ 38% în minus....
   Care dintre noi este mai discriminat dvs ca nu vi sau dat cei 5 % din 2016 sau eu căruia i se taie din pensia neta 38%....
   Ca să evite astfel de aberații când au dat oug 59 trebuiau sa umble și la stabilirea pensiei brute la procent.. Asa au dat impresia ca nu se va schimba mare lucru însă în final data de cei pensionati înainte de 15.09.2017 am pierdut.... Fata de banii luați net din activitate am pierdut lunar 1300 lei...
   Citiți oug 59 și veți vedea ca numai la militari și polițiști pensia nu poate depăși media soldelor/ salariilor nete... La restul pensionarilor speciali afectați de oug 59, pensia nu poate depăși venitul net( ori la militari și polițiști în venitul net întra și norma de hrana + norma de echipamente, atunci când nu iei echipament). E o discriminare pana și între cei afectați de oug 59..
   Dacă s ar aplica sporul pentru OMM 20% și la pensia în plată tot nu as depăși venitul net lunar din activitate...


   Ștergere
  7. @ Burebista
   În venitul net baza de calcul a pensiei nu intra normă de hrană,normă de echiparea, deconturile etc
   Nici pe L263 acestea nu intra in venitul baza de calcul.

   Ștergere
  8. Nero, nu ai înțeles ce am vrut să transmit. Nu am spus ca norma de hrana sa între în calculul pensiei ca și element. Am spus ca atunci când se plafonează pensia sa se facă la media veniturilor nete din activitate. Ori venitul net din activitate include și norma de hrană și norma de echipamente dacă nu ți iei echipament un anumit timp.
   Oricum pensia netă după impozitare este mai mare cu aproximativ 30% decât cea plafonata la nivelul salariilor nete.
   Prin instituirea pensiei militare s a avut în vedere ca pensia unui militar sau polițist sa fie cât mai aproape de VENITUL AVUT CA ACTIV.... Ori dacă în urma oug 59 îți plafonează pensia la 3000 lei care ar fi fost media SOLDELOR nete atunci prin neacordarea a 1050 lei cuantumul echivalent al normei de hrana înseamnă că practic pensionarul pierde la pensie 25% din venitul lunar avut ca activ... Adică cât lua omul pe card..
   Sper ca ai înțeles raționamentul..
   Ar fi trebuit ca art 60 sa specifice ca pensia plafonata nu poate depăși media VENITURILOR NETE DIN CELE 6 LUNI ALESE... LA CEILALȚI SPECIALI PRIN OUG 59 SE VORBEȘTE DE VENITURI NETE CE NU POT FI DEPĂȘITE.
   sper ca ai înțeles.

   Ștergere
 10. Art VIII din proiectata OUG privind cheltuielile bugetare din anul următor, draft publicat de Teo în pagina „pensii militare”, beneficiarii pensiilor de serviciu obținute-n baza Legii 7/2006,216//2015, 94/1992/96/2006, 223/2015 ș.a nu vor avea pensii indexate cu rata inflației.
  O fi vreo „petardă” sau proiectata OUG se înscrie în regimul de austeritate promovat de Cîțu pentru 2021?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Indexarea va avea loc cu siguranta, a spus Jianu...Zapciul!

   Ștergere
  2. Nu ziceți hop până ce nu publică Cîțu ordonanța fiscal bugetară pe anul 2021. face ce vrea acum. Nu mai are nicio constrângere electorală.
   Să nu dea dracu să vă plângeți vreunul aici că închid blogul!😞
   Așa ați votat, așa veți suferi!

   Ștergere
  3. Eu nu ma plang !
   De cand astept aceasta Guvernare de dreapta..:)).

   Ștergere
  4. Poate ne dau 8% cum dau și la pensiile civile... Prin derogare ca în 2016...🤣

   Ștergere
  5. avem sanse mari sa obtinem 8% cat e ciuca acolo sa ne ajute,lupta saracul de ciuca pt noi de a ajuns la 200 de kg

   Ștergere
  6. Nu trebuie sa închideti blogul, d-le Huhu, că doar nu toți au votat anti PSD, dacă erau deștepți păstrau pensionarii militari în grupul celor mulțumiți de politica socială a partidului! PSD a neglijat rezerviștii si iată ce s-a întâmplat, altfel cu noi eu cred ca săreau de 50% la alegeri! Asta este, calcule eronate au facut!

   Ștergere
 11. Guvernul likelelor, al perdantilor și repetenților!
  Cât tupeu la localele perdanți!
  Dictatura fascistoida a minorităților!
  Clanuri mafiote, interlopi...veți vedea din plin!

  RăspundețiȘtergere
 12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 13. @Monteoru, "in vremea ceea" existau unitati militare de elicoptere la :Otopeni.Boteni, Sibiu, Caransebes,Alexeni, Buzau, Boboc si Tecuci.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Monteoru de ce te miri ca MM are pensia mai mare ca pilotul, nu voi piloții ați produs sarabanda sporurilor la calculul pensiei? Dacă voi v-ați tras spor de manșa, maiștri și-au tras spor de vodila, voi spor de decolare, maiștri de aterizare, voi de profundor, ei de tractor(trăgaci) iar grosul armatei a rămas cu buza umflata și tot voi ați zis ca de proasta, trebuia să-și facă și ea sporuri. Acum va invidiați între voi!

   Ștergere
 14. @huhu
  Circula pe whatsapp foto de pagina de cod fiscal sau procedura fiscala unde se prevede la art VIII ca prin derogare de la l 223...pensiile militare de stat nu se actualizează cu rata medie anuala a inflației in 2021....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O fi un fake news... Unde este restul de ordonanță, începutul mai ales unde trebuie sa și motiveze asa ceva precum și sfârșitul cu semnături și trimiterea la MO pentru publicare...
   Va fac și eu acum un text în Word cu articole liniuțe, de o pagină și va trec acolo măriri de pensii cu 8 % la toate acele categorii și zic că un alt draft.. 🤣 De modificare a articolelor de lege respective... Nu se modifica codul fiscal dacă nu s ar mai acorda indexarea...
   Numai la impozite și taxe se modifica codul fiscal.. 🤣

   Ștergere
 15. Și la CPS MAI s a postat comunicatul pe site....

  http://casapensii.mai.gov.ro/comunicat-privind-indexarea-pensiilor/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bravo, MAI !
   Inseamna ca au si Taloanele tiparite deja..!

   Ștergere
 16. Mda...se cam confirma teoria inghetarii anumitor venituri ale bugetarilor pentru anul 2021 la nivelul lunii decembrie a.c. Informatia a fost "scapata" in transmisiune directa la tv in aceasta seara, in jurul orelor 21.00, in timpul primei sedinte de guvern. Tot in direct, s-a stabilit promovarea ordonantei privind cheltuielile bugetare si inghetarea anumitor venituri si indemnizatii pentru sedinta de guvern de miercurea viitoare, orele 13.00.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Veniturile care vor fi înghețate sunt cele ale demnitarilor, vor amână plata pensiilor speciale pentru primari și cj..

   Ștergere
 17. Corect d-le Burebista!
  Comunicatul:
  „Începând cu data de 01.01.2021, Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. indexează drepturile de pensie militară de stat aflate în plată sau cuvenite la data de 31.12.2020 cu ultima rată medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 01.01.2021 și comunicat de Institutul Național de Statistică, respectiv 3,8%.
  La data de 01.01.2021 ultima rată medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut este cel aferent anului 2019.
  Procedura de indexare respectă prevederile art. 84 pct. 1 și 2 din O.U.G. nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene prin care a fost modificat art.59 și art.60 alin.(2) din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare.
  Potrivit art. 74 alin (2) din Legea nr. 223/2015 operațiunea de indexare nu constituie o modificare a drepturilor de pensie militară de stat, sens în care nu se emit decizii.
  Începând cu luna ianuarie 2021, pensionarilor aflați în plată sau cărora li se cuvenea o pensie militară de stat la data de 31.12.2020, li se vor achita drepturile de pensie astfel indexate.
  PRECIZĂM CĂ, PENTRU ACEASTĂ OPERAȚIUNE, NU TREBUIE DEPUSĂ CERERE.”

  RăspundețiȘtergere
 18. Dacă până la 31 12 2020 Câțu publică acea Ordonanță cu masuri de austeritate... nu se va mai face nicio indexare, chiar dacă CSP-urile anunță indexarea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Câtu nu mai poate face nimic !
   Sedinta de Guvern de saptamana viitoare nu mai poate bloca indexarea pensiilor militare , CPS a MAI i-a luat-o inainte cu acest Comunicat !
   Probabil ca OUG va indexa si pensiile civile cu 6-8 procente(dublu fata de cele militare)..!

   Ștergere
  2. Esti copil! Vorbești de parcă legea este inferioară comunicatelor CSP.
   După 28 ale lunii se tipăresc taloanele de pensie pentru luna următoare.
   Chiar dacă s-ar tipări, se dau la topit si se se fac altele conform lunii decembrie.

   Ștergere
  3. Ce rãu am ajuns,incât sã fim ingrijorati cu privire la indexarea pensiilor cu 3,8% de la 01.01,indexare cu rata inflaţie din 2019.In timp ce preţurile au luat-o razna,chiar şi la verdeţuri,3 fire de leustean=5-6 lei.Sa nu mai vorbim de liberalizarea preturilor la energie.
   Iar,austeritatea bate la uşã? E posibil.
   Cineva îmi spunea mai deunazi,mai in glumã,mai in serios,cã nici mãcar vremea,vremurile nici atât,nu mai ţine cu noi.

   Ștergere
  4. CĂȚU o ia la bot .Mă duc la Bucale și il bag în Tomberonul de gunoi cum la băgat Țolea pe Diaconescu în direct.
   HAHAHAHAHA

   Ștergere
  5. Da,la ãştia te poţi astepta la orice.De ce credeţi cã au dat bãtaie sã se facã guv.
   OUG este facuta,cred,trebuie doar aprobata şi publicata in MO.
   E posibil sã fie inghetate salariile la bugetari.Cam ce spuneam noi când in parlament se discuta Plx 199,ţineţi minte etapele de implementare al proiectului respectiv,când ne întrebam şi ne puneam întrebãri,dacã se mai putea realiza in cazul când legea 153 nu se va mai aplica,ingheta,din 2021.Vom vedea.

   Ștergere
  6. gigi,guvernul Catu daca se incordeaza ne poate si scadea pensiile cu CASS
   asa ca sa zicem mersi daca ramanem cu pensiile asa cum sunt acum
   nu intereseaza pe nimeni de militari - suntem zero barat,nu avem nici-o parghie de exprimat nemultumirile,nu avem niciun reprezentant sa ne sustina,avem doar cateva mii de smecheri gen Mares si M cu pensii cu 5 cifre care se amuza si isi rad in barba cand vad cati fraieri sunt pe aici

   Ștergere
  7. Oscar@
   Ai dreptate ce spui d-ta.O sã simtim pe propria piele,noroc cã e tabacita de când ne-o trag ãştia de prin 2010.
   In ce priveşte pensia lui I.Mares şi @M,nu pot sã mã pronunt,deoarece nu cunosc cuantumul acestora.Si chiar dacã ar fi aşa,asta e,sã fie sãnatosi,noi la fel,cã sa-i ajungem din urmã😀

   Ștergere
 19. .Poate se publică o decizie de pensie stabilită după data de 15.09.2017, cu "noul" art.60..!, de ofițer și/sau subofițer..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu mai e nevoie. A fost destul de explicit domnul @Burebista,

   Ștergere
  2. D-le Calin@,nu le purta d-ta grija lor.Au pensii bunicele faţã de cei ieşiţi pânã în 2016.Chiar şi aşa plafonat net/net.Primii care vom simti vom fi noi,iar dupà vor simti şi ei,cei ieşiţi începând cu 2016,dar puţin mai târziu.

   Ștergere
  3. Gigi... Pensiile militare stabilite între 1 ianuarie 2016 și 15.09.2017 NU SUNT PLAFONATE LA NIVELUL SOLDELOR/SALARIILOR NETE...... doar cele de după sunt plafonate... Abia cu creșterea soldelor/salariilor de la anu (dacă vor mai fi creșteri) se apropiau de cele stabilite în 2016-2017...Sa știi ca nu toate pensiile stabilite înainte de 1 ianuarie 2016 sunt mici... Mai degrabă cele stabilite înainte de 2009 sunt mici pe 223 dar ramase în plată mai mari pe 263...mai ales la cei cu vechime mare.

   Ștergere
 20. Cred ca poza aceea fake cu asa zisa modificare în sensul de a nu se mai acorda indexarea a ajuns și pe la,, urechile " drcidentilor din ministere. De aceea au postat pe ambele site-uri cps comunicatele cu indexarea, pentru a liniști pensionarii...
  Am scris mai sus de ce acea poza cu art VIII.. este un fake news. 🤣 😱😎

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și dacă nu listesc pensionarii militari ce vor face aceștia, mai multa treaba mare ca pana acum?

   Ștergere
 21. Ce rau am ajuns,sa ne bucuram de o aiureala de 3,8% ,de acum doi ani de fapt,cand inflatia reala o simtim cu totii care a fost si e!Jalnic!Cu regret trebuie s-o spun ,ca ai nostri ,,bravi" reprezentanti ,ar cam trebui sa se retraga si sa lase pe altii!Si asa e politica totul in tara asta,atunci retrageti-va domnilor ,ca nu ati facut nimic!Daca aveti onoare!Ma doare inima sa vad ca in ministerul paralel ,niste subofiteri obtin mai mult pt camarazii lor decat o ,,armata "de generali si colonei de la noi!Atunci ,valea ca la Cotul Donului,ca nu sunteti in stare!Macar nu mai produceti victime!Ramaneti cu pensiile voastre si lasati-ne pe noi sa ne aparam!Un pas inapoi ar fi necesar,sefi de zeci de asociatii fara valoare!In intelepciunea lui poporul are o vorba,,,copilul u zece moase ,ramane cu buricul netaiat"!NOI CA PROSTII IN FATA SOCIETATII ,APARATI DE GENERALI MAI SLABI CA MOASELE COMUNALE!Ma abtin ,ca explodez ,cand ma gandesc la asa conducere intr-un eventual razboi si amintindu-mi de asa zisa revolutie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stai puțin, ca inflația de anul acesta care se va plăti în 2022 este în procent de...
   2,1 % preconizată...
   La creșterile aste de preturi din prezent.. 🤣

   Ștergere
  2. Mai bine mă sinucid decât să lupt ptr armata asta de kakat și kakatii ăștia din armata care își bat joc de noi. Mie scârbă și lehamite de ei, cum și-au bătut joc de pensionarii militari. Daca s-ar înființa trupe paramilitare as luptă împotriva lor cu cea mai mare ura!

   Ștergere
 22. Câțu și Ciolanis sunt doar biete slugi ale iluminaților'' care la rândul lor au pierdut controlul planetei în favoarea inteligenței artificiale. Pentru niște rezerviștii moi și trepanati TV care visează la ''fata Morgana''a bugetului e greu de explicat realitatea s.f. în care trăiti acum. Bucurati-vă că încă nu ați intrat în procesul de descompunere! Atât.

  RăspundețiȘtergere
 23. @Pensia aflata in plata se va mari cu 3,8%- 3,8x10%=3,48% si nu va mai luati dupa niste articole din legi sau OUGuri interpretate de alde avia si alti "shtudenti in Biblie".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Erata:3,42%,ma gandeam la Lucica, cum sa ajung la feciorelnica ei inima.

   Ștergere
  2. De fapt creșterea netă a pensiilor stabilite înainte de oug 59 este de 3,66 % în plus fata de pensia netă de anul ăsta.
   Pentru cei pensionați după oug 59 creșterea este exact 3,8% în plus la pensia plafonata în plată.

   Ștergere
  3. Pentru ca pensia brută în ambele cazuri creste cu exact 3,8% însă noua pensie brută se impozitează cu 10% doar pe ce depășește 2000 nu pe toată suma.. Deci din 3.8 nu se scade prin impozitare 0.38 care ar da un rezultat de 3.42 nu 3.48...
   De fapt scăderea este real de 0,14.
   3.8 - 0,14 = 3.66 puncte procentuale.
   La pensiile stabilite înainte de oug 59 în cuantum brut sub 1927 lei indexarea este de exact 3,8%. Pentru ca astea nu se impozitează... Deja pensia de 1928 lei +3.8% = face 2001,26 lei iar 1.26 lei se impozitează cu 10% și primește net 2001,13 lei.. 🤣 Pierde 13 bani..

   Ștergere
 24. Gigi:..vreau să văd exact MODUL de CALCUL..la STABILIREA pensiei după 15.09.2017...al CPS-urilor ..în situația cadrelor..și nu..cuantumul în sine..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacã chiar vreti sã vedeţi cum se calculeaza o pensie dupã 15.09.2017,se poate intra pe xpm,gasiti acolo un program.
   Succes!

   Ștergere
 25. https://www.g4media.ro/program-de-guvernare-pensiile-vor-fi-majorate-anual-cu-rata-inflatiei-si-cu-minimum-585-din-cresterea-salariului-mediu.html

  RăspundețiȘtergere
 26. @Burebista , marirea asta de 3,8% va fi , cu siguranta peste cei 2000, la cei care au acuma aceasta suma asa ca netul va fi 3,42, ma corectasem intre timp dar tu, repede, ai zarit "spinutzul din talpa cu 3,48". Asa ca ca impozitarea de 10% va fi la toata suma de 3,8%
  Sunt de acord sa ma contrazici ,logic, nu dupa placul inimii tale ("pohta ce-o pohtesti")
  Sa exemplific: La o suma de 4000 lei brut cu marire de 3,8% rezulta 4152 lei brut-10% peste 2000 >>3937lei, fara marire ,netul era de 3800lei , deci marirea va fi cu 3937/3800=1,036,; [0,36%]

  RăspundețiȘtergere
 27. CEI CARE NE REPREZINTĂ STAU ASCUNŞI ÎN LOC SĂ LĂMUREASCĂ LUCRURILE.AŞA CUM NE-AU PĂCĂLIT CU PROIECTUL PLX-199 AŞA ŞI ACUM STAU ASCUNŞI FĂRĂ SĂ FIE "TRANSPARENŢI".DOAMNE FEREŞTE CU AŞA ŞEFI!

  RăspundețiȘtergere
 28. Domnilor, eu personal nu cred că, casele de pensii sectoriale făceau asemenea gafă sa comunice pensionarilor ca se va face indexarea în 2021,dacă nu știau precis că acest lucru este realizabil sută la sută. Este părerea mea iar în caz contrar consider că au dat dovadă de un mare amatorism în ceea ce privește comunicarea publică.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu este amatorism deloc
   este chiar profi la maxim
   trimit comunicate sa abureasca fraierimea paupera sa nu le strice craciunul si miercuri pe 30.12 vor spune ca ei au facut tot posibilul sa ne dea dar ...karma is a bitch!
   sa ne spuna si noua cata indexare au primit privilegiatii mares si m( primul un 500 iar m vreo 400,un nimic pt ei)

   Ștergere
 29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere