Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 09, 2020

Mac! Mac! Fugiți, vine Colțescu!

63 comments


Apropo de scandalul declanșat aseară de arbitrul oltean Sebastian Colțescu, care l-a identificat pe unul care înjura  pe banca de rezervă  a echipei turce prin culoarea pielii, pentru că arbitrul de centru Hațegan nu înțelegea cui să arate cartonașul roșu. Ca să facă economie de timp și vorbe, Colțescu a aratat persoana delicventă sportiv cu degetul și cu expresia"cel negru". Nu știu dacă afro-americanul  înțelege limba română sau a bănuit ce a comunicat Colțescu. Cert este că afro-americanul eliminat a declanșat un tărăboi rasist de a cutremurat tot mapamondul și partida de fotbal s-a întrerupt.

Nu a mai contat că afro-americanul a înjurat ca la ușa cortului, expresie românească.

In limba română, descrierea persoanelor după culoarea pielii, culoarea ochilor, culoarea părului, culoarea îmbracămintei nu are conotații negative, ca să nu mai amintim de conotații rasiste. 

In cotextul respectiv, în limba română are conotație rasistă  denumirea  de "cioroi", așa cum cei de culoare neagră ii denumesc rasit pe albi prin expresia "curcani" . Era Colțescu rasist dacă îl arăta pe dementul care înjura cu expresia "cioroiul ăla" 

Dacă Sebastian Colțescu este rasist pentru că a identificat o persoană de pe banca  prin culoarea pielii, ce putem spune de miscarea creată chiar de persoanele afro americane "Black lives matter" care  identifică persoanele pe care le apără tot prin cuvântul " negrii", nu prin cel de afro-americani?
63 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Și pt că Erdogan se isterizează să-i amintim că nu trebuie decât să accepte un cuvânt în relația trecută cu armenii: genocid!

Leon spunea...

Saracul Dan NEGRU, ...urgent sa-si schimbe ..Numele..:)).

Gigi spunea...

Nu îi iau aparatea acestui Coltescu,cã... şi în campionatul nostru a fãcut multe meciuri praf.
De mult trebuia sà fie trecut pe "tusã".
Dar asta e altã poveste.Nu consider cã asearã prin acea exprimare a vrut sã-l jigneasca pe acel sportiv,ci pur şi simplu l-a indicat arbitrului principal prin acea modalitate,adicã culoarea pielii.De aici sã ajungi la un imens scandal şi sã refuzi sã mai continui partidà,e prea mult.
Sunt foruri care ulterior analizau acest aspect dupã care se luau masurile ce se impuneau.
Ce este rãu vis a vis de cele intamplate,este faptul cã cei implicaţi in acest scandal sunt români,şi la cât ne iubesc ãstia,asta ne mai trebuia.Acum,au subiect de analiza,cei care se hranesc cu astfel de subiecte
Hai,acum,sa-l facem rasist şi pe regizorul,scenaristul care au realizat filmul american:Cel alb,Cel negru,acel galben,parca aşa se intitula.
Dacã îl fãcea "cioara","maimuta" sau altcumva,atunci da,dar idiotul de Coltescu la indicat cã fiind persoana vinovata dupã culoare pielii.
Prea repede se victimizeaza,acum,
şi cei care sunt în aceastã sitatie.Sa fim serioşi!Pacat,cã o parte dintre actorii de asearã sunt de-ai notrii.

PS.Sa nu uitãm cum ne fac şi pe noi alţii cu diferite ocazii!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
akord 75 spunea...

Pt vesnicii nemultumiti
Cîțu este propunerea de prim-ministru
De, daca Ciuca nu era bun,spalati-va pe cap cu Cîțu:))

Periamu lucica spunea...

Sa ne apere al de sus !!

raul spunea...

Ne ducem naibii ca natie!Citu?Doamna fereste,liberalii astia fac misto de noi!Colonie?Mai jos !O tara de sclavi!

Iulian Mareș spunea...

Asemănător ducerii arătătorului la un oki de către fotbalist spre arbitru, are sens dublu: nu vezi bine? și înjurătură specifică gazonului...mă-tii!

Unknown spunea...

neymar ne-a facut tigani , cititi presa sportiva!

Unknown spunea...


Vin banii pentru unii pensionari/porcușorul de Ignat:
Urmare demersurilor FSNPPC către MAI în vederea aplicării OUG nr. 75/2020, pentru polițistii pensionați în ultimii ani, respectiv cei care au ales ca bază de calcul cel puțin o lună de salarizare începand cu 31.01.2017, Ministerul Afacerilor Interne va dispune structurilor subrdonate refacerea fișelor de pensie de către structurile financiare și implicit actualizarea deciziilor de pensioanre de către Casa de Pensii a MAI în perioada imediat următoare, cu luarea în calcul a sumelor integrale cuvenite, ca urmare a intrarii in vigoare a actului normativ privind salarizarea la nivel maxim.

Concret, pensile vor fi actualizate integral, urmând ca sumele pentru anii din urmă sa fie acordate în tranșe, conform legislatiei. Prima tranșă de 5% se acordă în luna decembrie 2020.

Vom reveni cu detalii.
Sursa SNPPC,

Unknown spunea...

În continuarea informării din prima parte a zilei, vă comunicăm faptul că, astăzi, 09.12.2020, secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne a trimis către toate unitățile subordonate adresa nr 384901/09.12.2020 cu privire la recalcularea pensiilor care se va face în integralitate conform OUG 75 /2020.

Biroul Executiv Central al MAI

Leon spunea...

Huhule, schimba Titlul si Clipul:
"Câț, Câț, ..Fugiti,..vine Câțu.."
Deci Trubadurul i-a platit-o lui Ioha...!
Bataie de joc si sfidarea votantilor romani, in primul rand a votantilor liberali...!

Viorel spunea...

Dacă domnul Florin Cîțu va fi numit prim ministru, după investire să vină pe posturile TV. sau să iasă într-o conferință de presă și să spună ce gaură la buget i-a lăsat fosta guvernare, adică fostul prim ministru (L.O.) și fostul ministru de finanțe (F.C.). Poate sunt pe plus și nu știm noi. Parcă așa se plângeau anul trecut când au dat jos Guvernul PSD și au intrat la guvernare.

Calinmihaib spunea...

..Și că erdogan..și-a înscenat: LOVITURA de STAT:..a LUI:..SIEȘI ..!SOLDATĂ: cu morți, răniți,mii de arestați..și NOUL CURS..al "dictaturii"..spre..trecut..cu: "suveranism" autocratic +/- jihadism islamic,..!= figură TRISTĂ a contemporaneității,spre care..UNII de..la NOI;..își "intorc" privirea și..ADULAȚIA ..!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
y spunea...

când se face din țânțar - armăsar, dar, din fericire mai sunt și oameni cu mintea limpede:
https://www.gsp.ro/international/liga-campionilor/coltescu-politically-correct-si-planeta-care-s-a-smintit-comentariu-de-dan-udrea-618127.html

Iulian Mareș spunea...

Leon,
te rog să citești , dar sa nu-i dai link-ul și lui avianuk căci el este simțitor și-și face harakiri pe pragul uneia din cele 6 case bântuite de glasuri de copii ce-și caută părinții sau organele interne....

https://www.cotidianul.ro/chinurile-mediocritatii/

*Marga este filozof și eseist recunoscut, nu fizician pârât!

akord 75 spunea...

Uniunea Scriitorilor se dezice de afirmaţiile lui Sorin Lavric, unul dintre liderii AUR, proaspăt parlamentar, care afirmă că romii sunt o “plagă socială” şi bărbaţii nu caută în femei deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”.

Uniunea Scriitorilor anunţă, de asemenea, că acesta ”în mod firesc” nu va mai face parte din organizaţie.

În timpul campaniei electorale, Sorin Lavric, scriitor şi doctor în filosofie, a căpătat notorietate în urma unor comentarii rasiste, sexiste şi ofensatoare la adresa femeilor şi a minorităţilor.

El a scris în cartea “Decoct de femeie” (apărută la Editura Ideea Europeană) că “niciun bărbat nu caută în femeie deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”. Despre romi spune că sunt o “plagă socială”.

Prin urmare, conducerea Uniunii Scriitorilor din România “a luat act cu stupoare de declaraţiile politice radicale pe care dl. Sorin Lavric, proaspăt parlamentar, le-a făcut, cu privire la cadrul democratic în care se desfăşoară viaţa politică din ţara noastră. Respectivele opinii şi atitudini reprezintă punctele de vedere personale ale lui Sorin Lavric şi nu angajează în niciun fel Uniunea Scriitorilor din România”, se arată într-un comunicat al Uniunii Scriitorilor transmis News.ro.

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cine-este-sorin-lavric-liderul-aur-care-sustine-ca-romii-sunt-o-plaga-sociala-a-fost-dat-afara-din-uniunea-scriitorilor.html

Iulian Mareș spunea...

Nu sunt frumos, nici urât, nici rău nu vreau sa fiu, însă pe Cîțu nici fata nu-l ajută! Parcă e făcut de Frankenstein cu Merkel!
*Va fi primul premier cu bani in off-shore!
**Voi știți de ce trag măștile pe nas Orban și Cîțu?
Orban are nasul roșu și Cîțu alb! ������

Iulian Mareș spunea...

Kiar, lasă bruiajul electronic, că nu mai pot reconstitui nimic

akord 75 spunea...

Si totusi de unde vin banii?
Costurile MINIMALE ale AUR de la infiintare(sept 2019) se ridica lejer la peste 10 mil euro.
Doar ieri s-au inscris inca 15.ooo noi membri.Se simte mirosul banului prin functiile din judete
https://playtech.ro/stiri/ce-avere-are-george-simion-cati-bani-a-castigat-liderul-aur-in-2019-244572

Ein Stein spunea...

Daca Coltescu in loc sa fi zis "Ala negru" zicea "Ala care nu e alb" oare mai era rasism?

y spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

După redistribuire Guvernul Autistului este într-un mare căcat...cât o balegă de elefant!
Susținerea parlamentară va fi cu puțin peste 50%!
WKI a luat doar 25% și votul electoratului!

Ein Stein spunea...

Eu zic ca primejdia mare pentru Romania e viitorul Premier, daca robotul Vodafone il va nominaliza. Daca in Romania institutiile statului nu ar fi fost parazitate de tot felul de neaveniti oare nu ar fi fost oportuna o ancheta sau cercetare penala despre existenta unui cartel banci-Ministerul de Finante, despre imprumuturile uriase facute de valutistul #1 al Romaniei la dobanzi astronomice. Cu certitudine bancile iar vor raporta profituri uriase in Romania, cea mai saraca tara din Europa. In conditiile actuale orice imbecil se poate da bancher de succes, profitul e garantat, la ce dracu sa te zbati sa dai imprumuturi catre populatie sau companii, sa ai imprumuturi neperformante, riscuri, pierderi, dobanzi mici cand poti sa "acorzi" imprumuturi "la cerere", sigure, cu dobanzi uriase, fara riscuri statului Roman. Suntem o natie blestemata condusa de mafioti si carteluri. Dar cine dracu mai asculta de indemnul imnului. Romanule dormi pe tine ca dormi bine.

Gigi spunea...

Mãi ales cadâne!😁

Gigi spunea...

https://playtech.ro/2020/ce-pensie-primesti-daca-ai-salariu-mediu-pe-economie-ce-trebuie-sa-stii-ca-sa-ai-bani-la-batanete/

y spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib spunea...

Gigi:.lasă "teatrul"..actorilor!
.SIGUR:..ai înțeles cele scrise: despre"Istoria:pe scurt a vieții politice din ROMANIA anilor: ..dec.1989-09.dec.2020..!",dar din motive care te privesc,(.îmi permit 2 întrebări:dacă ai o vârstă mai "mare"și dacă ai trăit în ROMÂNIA în perioada asta:..1970-2020..?)..nu poți accepta.."faptele" trecutului recent=AȘA CUM S-AU PETRECUT..?!
..dar:referitor la finalul comentariului tău privindu-i pe "politruci"..:nu e nevoie să fi făcut vreo școală(..a la:"Ștefan GHEORGHIU" = din trecut,sau: "SNSPA"..?= ACTUALĂ=de lângă: ."APACA","LEU"..din BUCUREȘTI) ci "să fi fost atent"..la ce se întâmplă.."în jurul tău "..!

y spunea...

https://haihuin2.com/2020/12/09/ce-pensie-primesti-de-fapt-daca-ai-muncit-mai-putin-de-15-ani/

Leon spunea...

Iulica, liberalii adevarati au fost indepartati, acum au ramas in conducerea PNL numai Analfabetii functionali,..!

Iulian Mareș spunea...

"Prin Ion Papuc, Horea Paștina și Sorin Lavric, pe care-l cunosc bine din textele semnate, se poate spune că spiritul lui PETRE ȚUȚEA tutelează Senatul AUR și însuși partidul ALIANȚA pentru UNIREA ROMÂNILOR de pretudindeni."
Și dacă mai luam în calcul zicerea lui Țuțea că "adevărul și cunoașterea se primesc nu se descoperă", avem dovada clară că rudimentarul de la poalele unui munte, nici nu pricepe nimic și mai este și antinaționalist, din prostie sau voluntarism. Din prostie, trădare și lașitate au fost vânduți mai toți luptătorii anticomuniști din munți, majoritari fiind cei din MLR și militarii de carieră!
Grăsimea nu face bine sănătății, nici pe post de creier!
*Bolșevicii și comuniștii locali au trudit zeci de ani sa denigreze cea mai pura și națională mișcare, MLR, la care și Eminescu cred că ar fi aderat!

Calinmihaib spunea...

Einstein:..cam cine crezi că stă
în spatele.a TOT..ce spui (și eu sunt de acord cu..asta..!) de 31 +..ceva de ani..!= dacă nu chiar din perioada anilor..'72-73 după "vizitele" lui CEAUȘESCU (..în 1971) în CHINA și COREEA DE NORD ..!
Eu cred că încă din acei ani amintiți: când au apărut mișcări gen:"mișcarea transcendentală".. și ALTELE..asemenea ,..cu mai multe aripi și conexiuni:.. ESTICE (perestroikiste=după anii 1980.!.) și vestice..!care "conlucrau" și..se CONCURAU..în vederea "demolării ceaușismului" ..și..=ATÂT..!
..după "VALUL" demolărilor PAȘNICE ale "socialismului"..din 1989,.a venit "randul" demolării
..VIOLENTE,SÂNGEROASE..de model
BOLȘEVIC..! =în ROMÂNIA..!= ..cu "scenarii" implicând:SCENARIȘTI, ..REGIZORI,..ACTORI,..RECUZITĂ..și forțe înarmate,.POPOR..SÂNGE, ..și..SPECTATORI..!
MANIPULATORII.și.BENEFICIARII:
.."uzufructului"..sunt prin zona asta..!

y spunea...

mă tot frământă și nu-mi dă pace o intrebare ... să fie oare kwi un analfabet funcțional raportat la Constituție, democrație, parlament, alegeri, etc., ... sau nu înțelegem noi subtilitățile ...

akord 75 spunea...

Intotdeauna fii de lepra si-au folosit trecutul pentru a-si ascunde prezentul
Dupa anii '90 stiu foarte bine cine erau cei mai "revolutionari dintre revolutionari" Din aceasta cauza se spune despre revolutionarii de profesie ca "putini au fost,multi au ramas"
interesele sunt multiple
slugarnicie,pupincurism din care rezulta interesele financiare.Iar la astea cei lipsiti de scrupule mai adauga si un sclipici de baietasi de cartier incercand sa fie "in trend" cu millenialii....scriem pls/ms/kiar sau oki?? hmm kestii de cel mai mare prost gust. Mi-e cam skarba ca armata romana a suportat asa ceva,chiar un apologet cu grad inalt al legionarilor in Armata Romaniei de azi...e pe undeva pe langa CP si CPP

Iron Guard - Wikipediaen.wikipedia.org › wiki › Iron_Guard
The Iron Guard (Romanian: Garda de Fier) is the name most commonly given to a fascist movement and political party in Romania founded in 1927

https://ro.wikipedia.org/wiki/Mi%C8%99carea_Legionar%C4%83
(asasinarea lui Armand Calinescu) nu poate fi uitata si bine a facut Antonescu,cand a cam dat cu anarhistii aia de pamant
...si mai jos un film(nu este recomandat cozilor de topor care au infestat bine S.M.G.-ul) si si-au dus acolo propaganda anarhista din umila postura de sluga cu rude in partidele(unul anume) de azi...caci altfel cum decat pe "filiera indirecta" In rest nici macar numele nu este legendat corect...nici manipulatorii nu mai sunt ce erau...eheee pregatire slaba facuta la repezeala
Vizionare placuta!!
in primul este prezentator Cioroianu taranistul, acum mult iubit de mares...bineinteles film subiectiv dupa chipul si asemanarea cozilor de topor
https://ro.wikipedia.org/wiki/Mi%C8%99carea_Legionar%C4%83

al doilea e complet o gasca de asasini nemilosi educati in spirit fascist cu lagare tip nazist si tot tacamul(oficina lui Hitler in RO)

https://www.youtube.com/watch?v=qkJwZLKp0PQ

Si acum apar "nepoteii" numiti A.U.R tot antisistem si anarhisti exact pe gustul unor "colonei" bine legendati cu nume asa-zis"reale"
Asta e reactia societatii romanesti la dezastrul politic din societate.Asa apar de regula dictatorii(nici hitler si nici stalin nu au aparut din "spuma marii"...nici macar marx,engels sau lenin)Au fost cauze determinante care au dus la aparitia lor,cauze foarte bine cunoscute dar intotdeauna uitate.De asta ma intreb:Ce cauta pe aici unii care sunt imbuibati??...cred ca mai vor, le place sa fie platiti ,pentru ei nu conteaza ce fac

https://www.youtube.com/watch?v=qkJwZLKp0PQ

HALA spunea...

Cum ne făceau francezii pe noi țigani la meciurile cu ei, cum a fost jignita Simona Halep la Roland Gatos, misyourile de la televiziunile franțuzești cu salutul romanesc( întinsul mâinii la cerșit) și altele.

akord 75 spunea...

@alias "mares iulian" iti recomand istorie nu intoxicare pe 30 de arginti

Editura Humanitas a publicat cărțile istoricului austriac Oliver Jens Schmitt "Corneliu Zelea Codreanu. Ascensiunea și căderea „Căpitanului” " (traducere din limba germană) și cea a publicistei Tatiana Niculescu,"Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu."

PS @alias mares NU "camasile verzi" au luptat in paduri impotriva comunistilor.Aia erau niste lepadaturi,golani,asasini.Acolo au luptat fosti ofiteri subofiteri si soldati intorsi de pe front alaturi de cei declarati chiaburi si alaturi de intelectuali.NICIODATA gunoaiele de LEGIONARI NU AU LUPTAT. Ei doar asasinau dupa modelul ""batalioanelor de asalt-SD"(camasile brune).
Lista oamenilor asasinați de legionari:

Ion Gheorghe Duca, prim ministru - 29 decembrie 1933
Mihai Stelescu, legionar, opozant al lui Zelea Codreanu - 16 iulie 1936
Armand Călinescu, prim ministru - 21 septembrie 1939
Nicolae Iorga, istoric - 27 noiembrie 1940
Virgil Madgearu, economist și politician de stânga - 27 noiembrie 1940
Mihail Moruzov, șeful serviciilor secrete - 27 noiembrie 1940
+
MASACRUL DE LA JILAVA
64 detinuti politici asasinati in celule

Lista victimelor
Victimele erau internate în celule închise cu lacăt, repartizați după cum urmează, cu tabele nominale pe ușa fiecărei celule[2] :

Celula Nr.1 : Mihail Moruzov, fost director al SSI. (Serviciul Secret de Informații al Armatei)[4]
Celula Nr.2 : col. Ștefan Gherovici.
Celula Nr.3 : Victor Iamandi, fost ministru al Justiției, mr. Frederic Damian, slt. Traian Cinghiță.
Celula Nr.4 : gral. Gabriel Marinescu (zis Gavrilă), fost Prefect al Poliției Capitalei.
Celula Nr.5 : col. Vasile Zeciu.
Celula Nr.6 : mr. Alexandru Popescu, mr. Aristide Macoveanu.
Celula Nr.7 : gral. Gheorghe Argeșanu, fost prim-ministru, col. Anibal Panaitescu.
Celula Nr.8 : mr. Iosif Dinulescu
Celula Nr.9 : gral. Ioan Bengliu, fost comandant al Jandarmeriei.
Celula Nr.10 : Ion Stănciuc, Constantin Sârbu, Vasile Tașcă, Nicolae Zăinescu, Ștefan Nițu, Vasile Moisescu, Nicolae Bularda, Gheorghe Niculescu, Constantin Popescu, Gheorghe Oancea, Crăciun Neacșu, Petre Gheorghe.
Celula Nr.11 : Ichim Gavrilă, Eugen Zugravu, Paraschiv Coman, Ion Balint, Stanciu Lolescu, Gheorghe Comșa, Olimpiu Mărculeț, Mihai Radu, Nicolae Bărbulescu, Gheorghe Boghici, Dumitru Marin.
Celula Nr.15 : Nicu Ștefănescu (zis Niky), fost adjunct al directorului SSI.
Celula Nr.16 : mr. Alexandru Blebea
Celula Nr.17 : Ion Panova, Bonea Niculescu, Otto Reiner, Laurențiu Constantinescu, Petre Malenschi, Nicolae Găman, Iordănescu Iordache, Iuliu Horwath, Victor Horwath, Mihai Vârfureanu, Virgil Diculescu.
Celula Nr.18 : Constantin Bouleț, Pavel Patriciu, Nicolae Lescenco, Nicolae Bobocea, Marius Boțu, Tudor Miron, Petre Tudor, Dumitru Bileca, Nicolae Bileca, Marin Georgescu, Constantin Culețu, Spiru Dumitrescu, Blănuță Nicolae.
Celula Nr.19. Radu Pascu, lt.-col. Dumitru Niculescu.
În total, 64 de persoane, din care 5 foști demnitari. Cu excepția gen. Gheorghe Argeșanu, toți cei 10 ofițeri uciși proveneau din Jandarmerie. Singurul politician era Victor Iamandi. Restul erau subofițeri de poliție, siguranță și jandarmi, și doi civili, studentul Mihail Vârfureanu și un anume Virgil Diculescu.
colonei si generali adevarati nu de "filiera indirecta"purtatori de hartii si cafelute pt sefi.....un fel de gabitza ospatarul

PS2 Au mai avut si tupeul sa faca fotografii inainte si dupa executii
aveti o poza mai jos si inclusiv pe nemernicul horia sima
https://www.unitischimbam.ro/masacrul-de-la-jilava/

unii(unul) sunt idioti de-a dreptul.Legionarii au fost lichidati in 1940(peste 8000 arestati) aprox 700 au fugit in germania nazista.Atunci cum oare au luptat impotriva comunistilor dupa 1945 ca nu mai ramasese nici macar unul.A avut grija Antonescu in 1940 la rebeliunea legionara si apoi inca 4 ani sa nu mai ramana nici porc de legionar
Lasa ca-l lamureste madam sosoaca pe col. filiera
akord 75 spunea...

Cine zice astea??

"Prin Ion Papuc, Horea Paștina și Sorin Lavric, pe care-l cunosc bine din textele semnate, se poate spune că spiritul lui PETRE ȚUȚEA tutelează Senatul AUR și însuși partidul ALIANȚA pentru UNIREA ROMÂNILOR de pretudindeni."

Și dacă mai luam în calcul zicerea lui Țuțea că "adevărul și cunoașterea se primesc nu se descoperă"

2 mari minciuni spuse de un frustrat mincinos

Petre tutea a spus asta ref la adevar si cunoastere(nici nu putea sa spuna idiotenia de care numai mares e in stare "cunoasterea si adevarul se primesc nu se descopera" Hai nu zau!! De asta ai ramas in epoca de neanderthal ca ai asteptat sa primesti "cunoastere"...mergi la popa ca iti da ala "cunoastere si adevar" pana nu mai poti.Tu doar sa-l crezi altceva nu trebuie sa faci...poate-ti pica...ceva,ceva vre-o ciosvarta

https://www.youtube.com/watch?v=jBzEZAYUbuo

Calinmihaib spunea...

..da,probabil e adevărat,dar "comuniștii"..au avut grijă să pervertască..ISTORIA..,profitând de..crimele comise "în numele legiunii"..!?(greșesc cumva..?), iar AZI:promotori ai "stângii"..
(..care stângă i-a persecutat.!) ,acum se folosesc cu nonșalanță de "aura" LOR..a victimelor..!

Iulian Mareș spunea...

Doar un tributar al istoriei comuniste poate scrie asa ceva...
nici nu-mi propun sa iti deskid mintea, pt ca de acum in colo nu ti-ar mai folosi la nimic! Cei mai mari oameni de stiita sunt/au fost profund religiosi si nu au cerut aprobarea unui trol ca tine!
Tu afla in ce conditii si pt ce au fost asasinati ce-i enumerati de tine, numai asa iti vei putea explica si reglari de conturi si mai ales actiuni!
2 Propuneri, pt ca sa nu-ti cedeze software:
- asasinatele de la Tancabesti;
-cauzele asasinarii lui Armand Calinescu
finalul articolului din link iti va lamuri cum se facea justitia atunci

https://europolitics.ro/istorie/amanuntele-din-spatele-asasinarii-lui-armand-calinescu-suprimarea-legionarilor-si-dictatura-lui-carol-al-ii-lea/

https://www.incorectpolitic.com/armand-calinescu-a-meritat-sa-moara/

Cat despre luptatorii anticomunisti din munti, este exact cum ti-am scris. In plus gasesti date si informatii pt fiecare grup de luptatori nationalisti, anticomunisti si antirusi!

PS-privind rebeliunea legionara: organizare, componenta si dinamica, lucrurile nu stau kiar asa cum ai invatat tu in 75, fii mai deskis sa primesti adevarul! Legionarilor li s-a intins o capcana, pregatita de Cristescu si evreii comunisti!

Alex spunea...

Daca tot se discuta despre legionari.Am gasit cateva date importante pe Historia.ro.
Legiunea Arhanghelul Mihail a fost o organizatie cu caracter mistic-religios si violent anticomunist,antisemit si antimasonic.A functionat in Romania din 1927 dupa modelul S.A.si S.S. A SAVARSIT ACTIUNI VIOLENTE IMPOTRIVA STATULUI ROMAN SI AI UNOR CONDUCATORI AI LUI.
Infiintata de Corneliu Zelea Codreanu in anul 1927.A fost infiintat si un partid politic al misc.legionare Garda de Fier...
Salutul era cel fascist iar uniformele purtate erau verzi.Fata de S.A.ACORDAU MARE IMPORTANTA RELIGIEI ORTODOXE.(Ca si A.U.R.)REMARCATA PRIN MARSURI,PROCESIUNI RELIGIOASE,MIRACOLE,IMNURI PATRIOTICE...
In 1933 pe 29 dec.l-au asasinat pe primul-ministru I.G.DUCA CARE IN URMA CU CATEVA ZILE ,SCOSESE PARTIDUL Garda de Fier in afara legii.
Dupa asasinarea lui Codreanu in 1938 ,a venit la conducere Horia Sima(alt nebun-asta nu scria pe Historia.ro).AJUNSI LA PUTERE AU INTRODUS O SERIE DE LEGI ANTISEMITE DURE SI AU ORGANIZAT JAFUL MINORITATII EVREIESTI.
Acestia au pus la cale cel mai mare pogrom in care AU FOST UCISI PESTE 100 DE EVREI ,IAR CATIVA AU FOST ATARNATI IN CARLIGE DE ABATOR SAU MUTILATI.
In rest domnul Acord-75 a venit cu mai multe detalii despre aceasta"minunata " miscare legionare.
Or fi facut legionarii si lucruri bune ,dar mult sange si multe lacrimi sau varsat pe timpul lor.

Iulian Mareș spunea...

Tu nici nu stii cine manevreaza Humanitas!
Macar stii ce organizatie a fost catalogata ca fascista in ROU, de ce a fost interzisa si cine a scos-o in fara legii?
Cu toata insistenta bolsevicilor rusi MLR nu a fost catalogata asa. Kiar daca a facut si greseli....
La tine a fost Gruparea Vlad tepes II:

https://www.scribd.com/doc/312097318/Organizatia-Vlad-Tepes-Din-Munti

*Poti cere detalii lui Ludovic Orban, caci stie de la tac-su!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Acum să nu trecem dincolo și să facem apologia mișcării legionare.Erau niște talibani naționalisto- ortodocși în stare să aplice biblia cu pistolul.
A avut intelectuali de marcă, dar nu aceștia au condus mișcarea ci niște mediocri exaltați... precum Codreanu și Horia Sima.
Totuși, ideile naționaliste pe care le promovau erau bune.Doar prin prisma acesto valori patriotice se poaae face o paralelă cu AUR.

y spunea...

MOTTO:
„Cine controlează prezentul, controlează trecutul. Cine controlează trecutul, controlează viitorul”
MINISTERUL ADEVĂRULUI (sursa, vă las plăcerea s-o descoperiți singuri).

Istoria este scrisă de învingători și, asupra faptelor există mereu mai multe puncte de vedere. La fel, și asupra unor fapte descrise mai sus, se aduc dovezi că ceea ce se spune că s-a întâmplat la abator ar fi fost o mare mistificare. Nu știu, nu am fost acolo ca să susțin un punct de vedere sau altul, dar pentru obiectivitate, nu pot accepta ca adevăr absolut doar ceea ce se spune oficial, și caut mereu și alte informații.
doar de curiozitate, o informație interesantă mai jos:
https://www.mediafax.ro/cultura-media/istoricul-roman-lucian-boia-a-fost-decorat-de-catre-presedintele-ungariei-18734589

Iulian Mareș spunea...

Huhu, religia ortodoxă este parte a naționalismului!
MLR a încununat matricea românismului, un număr foarte mare de intelectuali ai vremii au aderat la mișcare; la fel mulți ofițeri, jandarmi sau polițiști și aici voi insera doar numele unui adevărat erou- generalul Gheorghe Cantacuzino-Grănicerul! *Casa Verde a fost ridicată numai prin munca voluntara a membrilor;
**Taberele de munca erau voluntare și aveau obiective naționale.
***Nici Căpitanul și nici Sima nu erau mediu intelectual, ci mult peste. Dovadă stau discursurile cu diferite ocazii. Un tânăr apropiat al Căpitanului i-a dezvăluit că iubește o evreică și cere permisiunea să se căsătorească cu ea! Acesta i-a răspuns că nu trebuie sa amestece lucrurile, mai ales dragostea cu politica și are binecuvântarea lui.
****Există declarația unui ofițer informații/MStM detașat la Cristescu care explică cum un comunist român, venit din Rusia, a adus 300 uniforme verzi pt ca îmbrăcați în ele scursurile Bucureștiului sa atace cartierele evreilor, în special pe cei sefarzi! Maresalul a știu și s-a făcut doar că nu știe!
In rest, despre cacialmaua cu Morții de la Abator, atârnați in cârlige.... povești, precum arderea a 6 mil de oameni, fără urme!

Iulian Mareș spunea...

Mai citește...mai ales cazul Abatorul! Ulterior despre legile alea....

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/jesuiscoltescu-situatii-in-care-romanii-au-fost-umiliti-si-nimeni-nu-si-a-cerut-scuze_789385.html

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Teoria că Rebeliunea legionară a fost provocată de Antonescu este o gogoriță ca si evenimentele de la Tg Mureș care ar fi fost provocate de forțe românești.
Nici ortodocxismul si nici patriotismul nu justifică execuția de către legionari a doi premieri, IG.Duca și Armand Călinescu, nici a lui Iorga și Madgearu, și nici execuția din 26/27 noiembrie 1944 a celor 64 de detinuti politici de la Jiava, printre care si Moruzov, fostul sef SSI.

Calinmihaib spunea...

Întrebare:..adică..din text.ar rezulta că.."HOLOCAUSTUL EVREILOR..și al altor..POPOARE..= e un "FALS ISTORIC"??
..în anii '59-60..
elev în clase primare fiind,am văzut pe antebrațul asistentei medicale, în cabinetul medical al fostului liceu 7=TIMIȘOARA (de lângă liceul de Constructii..)din cartierul:"IOZEFIN")..= în timp ce se spăla..NUMĂRUL de LAGĂR..TATUAT pe fața anterioară a unui antebraț..!
Asistenta medicală
avea în jur de 35-40 de ani..!

Viorel spunea...

„În cartea sa, 1984. cea strict interzisă de regimurile comuniste, George Orwell imagina un sistem totalitar ce tindea spre perfecţiune. Teza de bază a liderilor acelui regim era: Cine controlează prezentul, controlează trecutul. Cine controlează trecutul, controlează viitorul” (doar un afon în materie care nu știe să deschidă calculatorul, cum comenta cineva cu luni în urmă la adresa pensionarilor mai în vârstă decât ei și să intre pe google nu găsește ceea ce caută).

Known spunea...

Mareș, Lucian Boia de Ardei e mare istoric pentru domnia ta?

Known spunea...

Mareș, aștep ca domnia ta să afișeze sursa minunatelor informații... Iar faci propagandă mișcării legionare? Vezi că o să râdă lumea de domnia ta...
Măcar o freci bentru bani? Dacă o freci pe gratis se numește manie.

Known spunea...

Aștept... Scuze!

Known spunea...

Observ că diversionistul Mareș are o nouă misiune.

Cezar spunea...

Koooorekt sic
😛😛🤣🤣😎😎

Alex spunea...

Domnule Mares,
Sunteti un om prea inteligent ca sa veniti cu asemenea argumente.Dati-i naibii de legionari ,ca mult rau au facut.Cat despre holocaust ..sunt atatea dovezi cutremuratoare incat nu are rost sa le negati.Ca or fi fost 5 milioane,ori 4 milioane ,nu are importanta numarul.Problema este ca acei oameni au fost exploatati(ptr.ca si munceau) si dupa aceea ucisi.
Noi sa fim sanatosi.Fereasca Dumnezeu sa mai apara un cretin ca Hitler.
Hai sa discutam despre situatia noastra,a mosnegutilor pensionari militari.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,

In primul rand operațiunile menționate de tine nu au purtat girul conducerii MLR!
Însă, ar trebui sa te documentezi ce abuzuri, inclusiv crime au făcut aceștia împotriva membrilor MLR. Îți voi trimite material...
Au fost executați și lăsați în piața orașelor câte 3 membri ca răzbunare, fiind executați peste 260 de membri!

*Ăluilalt!
Tu știi ce înseamnă Holocaust? Știi ce înseamnă să faci să dispară 6 milioane de oameni?
Știi care era scopul lagărului de la Auschwitz?
√-retine: cu 1000Kg de lemne nu transformi un om în cenușă și în cel mai modern crematoriu poți băga mai mult de 6 cadavre o data?

avianyc spunea...

Dupa cum vad Mares si Huhurez mai au putin si ne spun ca "social democratia nationalista "" hitlerista care a scos |Germania din criza economina si legionara era viitorul planetei.
Acum inteleg dece o iau mereu pe aratura ........

Huhu Rezea spunea...

Nu cred că ești mai documentat decât mine în privința situației politice din perioada interbelică si cea din timpul dictaturilor regale și militare, din perioada 1939-1944.
Horia Sima nu era străin de niciun act odios comis de brutele legionare după executarea lui Codreanu, la comanda lui Carol al II-lea, si pâna la rebeliunea din ianuarie 1941.
Horia Sima si principalele căpetenii legionare vinovate de declanșarea rebeliunii împotriva generalului Antonescu au fost scoși di țară de trupele germane care staționau în Romania.
Hitler avea nevoie de un om ca Antonescu pentru a declanșa razboiul impotriva Uniunii Sovietice.
Teoriile post comuniste care justificau crimele legionare făceau parte din tactica supravietuitorilor legioanari de a revigora Miscarea in noua situație politică din România.
Eugen Barbu și Vadim Tudor au creat revista România Mare și apoi partidul cu acelasi nume, care au preluat mesajul naționalist specific mișcării legionare.
Seniorul Coposu i-a primit în PNT pe bătrânii legionari, cadru în care le-a tocit apucăturile extremiste.
Mișcarea legionară este un capitol regretabil al vieții politice interbelice din Romania.

Calinmihaib spunea...

D-le IULIAN MAREȘ:
1.În finalul comentariului: nu vi-ați=ne-ați=răspuns la între barea cu:..scopul..lagărului de la AUSCHIWITZ..??!
2.fără a intra în polemică.,dacă răspundeți la întrebare..în sensul..celor susținute..cum că n-ar fi existat TRAGEDIILE..de ACOLO, asumându-vă "ridicarea LUMII în/pe cap"..! cum puteți, atunci,să explicați:."povestea".
.FIXATĂ:în conștiința și ISTORIA
mondială..??.!

Leo spunea...

Reacție exagerată a EU și a TR.
Păi dacă erau 10 oameni bronzați în negru și era unul singur alb , atunci Colțescu sigiur spunea "ala albu" ca s[-l identifice rapid.
Cât despre turci, mi-e milă de ce dictatură a dat peste ei.
de , este și un proverb "Cum e TURCU şi pistolul"

Iulian Mareș spunea...

Un mic pas și au pus-o de fundamentalism islamic...
Ce Mustafa Kemal Atatürk? Ce părinte al Turciei moderne? Înapoi cu 200 de ani!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Subiectul cu rasismul a luat amploare din cauza politicienilor avizi de capital politic, facandu-i apologia la modul desantat, pana la abuzuri care deja irita si dau mai multa amploare rasismului. Toti, adica aproape toti, stiti bine ca barbatii se nasc cu cocoselul mai negru sau mai alb, ca si femeile cu pasaricile colorate precum sticletii sau canarii, albe sau negre! Pe care dintre ei-ele sa-i discriminam? Sau sa-i ucidem pe cei care dau rașcheta in răspăr doar la pasaricile roz, care au gust de șofran? Gogoașa asta mă lasa rece, fiind artificiala, iar arbitrul in cauza ar trebui penalizat doar pentru ca si-a deschiz vuvuzeaua, cand putea sa taca naibii, nicidecum pentru rasism! Vute-l pe unul in tacere si-l frigi la gur mai tare decat i-ai da o palma, nicidecum cu trancăneala, si asta e valabila si pentru noi, care mai clămpănim aiurea-n tramvai! Cat despre cocosei si pasarici, aveti grija ca de sarbatori sa nu le stricati gustul!