Un produs Blogger.

joi, aprilie 29, 2021

Continuă reacțiile la scrisoarea generalilor rezervisti francezi împotriva guvernării USR - varianta pariziană

40 comments
Generalul Pierre de Villiers, fost șef al Statului Major care a demisionat în 2017, posibil candidat la viitoarele alegeri prezidențiale, pare să fie principalul beneficiar al revoltei militarilor francezi.


Articol publicat astăzi pe site-ul Inpolitics

 Rezerviştii provoacă o criză politică majoră în Franţa

În România a trecut aproape neobservată( nu și pe acest blog-nm) o scrisoare deschisă a militarilor francezi aflaţi în rezervă. Scrisoarea a fost publicată mai întâi pe 14 aprilie 2021 pe un blog (Place d’Armes) şi a fost reluată de săptămânalul conservator Valeurs actuelles. „Tribuna” militrarilor rezervişti a fost redactată şi semnată de căpitanul Jean-Pierre Fabre-Bernadac, fost ofiţer „de l’Armée de Terre et de la Gendarmerie”, autor a nouă cărţi. Marţi 27 aprilie 2021, luarea de poziţie a militarilor rezervişti era deja contrasemnată de 30 de generali şi 2 500 de militari de alte grade (după Ulysse Gosset, editorialist de politică internaţională, citat de Patrick Sauce şi Clarisse Martin, bfmtv.com).

Tot marţi 27 aprilie 2021, la postul de radio-tv France Info, ministrul Apărării, Florence Parly, a declarat că „a cerut şefului statului-major să aplice regulile prevăzute în statutul militarilor, adică sancţiuni [...]. Cercetarea este în curs şi sancţiunile vor veni”. Pe lângă cei 30 de generali, printre semnatari se găsesc şi 78 de colonei. După cabinetul ministrului Apărării, sunt prevăzute mai multe niveluri de sancţiuni în funcţie de statut şi de grade. Cel mai cunoscut „protestatar” este Christian Piquemal, general de corp de armată, şef legendar al Legiunii Străine. 20 dintre generalii în rezervă se găsesc, de fapt, într-o situaţie intermediară pentru că pot fi oricând reactivaţi. Ei sunt cei mai vizaţi de sancţiunile anunţate, decise, evident, la cererea comandantului suprem al armatei, preşedintele Emmanuel Macron. În vizorul rezerviştilor sunt preşedintele Macron, guvernul său condus de un funcţionar mediocru şi obedient, Jean Castex, partidul LREM (un USR-Plus cu majoritate în Parlament), oligarhia care l-a adus în 2017 la putere pe Macron şi media mainstream, total aservită, deţinută de nouă miliardari. Toţi aceşti miliardari fac afaceri cu statul, stat pe care îl controlează prin preşedintele Macron şi prin partidul LREM fabricat din nimic în doar câteva luni. Militarii vizează aceleaşi ţinte ca şi Vestele galbene – Vestele galbene sunt citate, de altfel, în scrisoarea lor.

Şeful marelui stat-major, generalul François Lecointre, numit de preşedintele Macron în iulie 2017 în locul celebrului general Pierre de Villiers, care a demisionat cu zgomot (posibil candidat cu şanse la alegerile prezidenţiale din 2022 – deja 20 % opţiuni de vot, după IFOP), s-a executat şi a anunţat sancţiuni exemplare. „Fiecare va trece printr-un consiliu militar superior”, a declarat generalul Lecointre cotidianului Le Parisien. Sancţiunile cele mai severe vor fi îndreptate împotriva celor mai mari grade.

Ce conţine scrisoarea publicată în Valeurs actuelles ? Iată câteva fragmente :

„Scrisoare deschisă adresată guvernanţilor noştri

Domnule Preşedinte,

Doamnelor şi Domnilor din Guvern,

Doamnelor şi Domnilor parlamentari,

Situaţia e gravă, Franţa e în pericol, mai multe primejdii de moarte o ameninţă. Noi care, chiar la pensie fiind, rămânem soldaţi ai Franţei, nu putem, în circumstanţele actuale, să fim indiferenţi la soarta frumoasei noastre ţări.

Drapelele noastre tricolore nu sunt doar bucăţi de pânză, ele simbolizează tradiţia, de-a lungul istoriei, a celor care, indiferent de culoarea pielii lor sau de credinţele lor, au slujit Franţa şi şi-au dat viaţa pentru ea. Pe aceste drapele găsim înscrise cu litere de aur cuvintele „Onoare şi Patrie”. Or, onoarea noastră astăzi constă în a denunţa farâmiţarea care ne loveşte patria.

Fărâmiţare care, printr-un anume antirasism, se afişează cu un unic scop : să creeze pe teritoriul nostru o stare proastă şi chiar ură între comunităţi. Astăzi, unii vorbesc de rasialism, de indigenism şi de teorii ale decolonizării, dar, folosind aceşti termeni, tocmai războiul rasial e dorit de aceşti partizani fanatici şi plini de ură. Ei ne dispreţuiesc ţara, tradiţiile ei, cultura ei şi vor s-o vadă dizolvată, smulgându-i trecutul şi istoria. S-au pus pe treabă luându-se de statui, de foste glorii militare şi civile, cercetând subiecte vechi de secole.

Fărâmiţare care, odată cu islamismul şi cu hoardele din periferii, provoacă separarea multiplelor parcele ale naţiunii pentru a le transforma în teritorii supuse unor dogme contrare Constituţiei noastre. [...]

Cum spunea cardinalul Mercier, primatul Belgiei : „Când prudenţa e peste tot, curajul nu e nicăieri.” Deci, Doamnelor şi Domnilor, destul cu tergiversările, situaţia e gravă, sarcina de îndeplinit e colosală : nu pierdeţi vremea şi fiţi siguri că suntem gata să susţinem politicile care vor lua în considerare salvgardarea naţiunii.

În schimb, dacă nu se face nimic, laxismul va continua să se răspândească inexorabil în societate, provocând în cele din urmă o explozie şi intervenţia camarazilor noştri activi într-o misiune periculoasă de apărare a valorilor noastre civilizaţionale şi de punere la adăpost a compatrioţilor noştri pe teritoriul naţional. 

Se vede deja, amânarea nu mai e posibilă – altfel, mâine războiul civil va pune capăt acestui haos crescând, iar morţii, de care dumneavoastră veţi fi reponsabili, se vor număra cu miile” (place-armes.fr/post/lettre-ouverte-a-nos-gouvernants).

Asistăm la un puci ? Politicienii din LREM şi, în general, susţinătorii preşedintelui Macron s-au grăbit să reamintească faptul că scrisoarea militarilor rezervişti a fost făcută publică în aceeaşi zi (14 aprilie) cu puciul de la Alger împotriva generalului Charles de Gaulle cu 60 de ani în urmă. Mai mulţi semnatari militari în rezervă sunt activişti ai partidului RN (Rassemblement National) al lui Marine Le Pen, care şi-a declarat susţinerea pentru luarea de poziţie a militarilor. Marine Le Pen a încercat să recupereze în folos personal protestul militarilor, dar fără succes. Cel mai probabil beneficiar al acestei mişcări va fi „cel de-al treilea om”, generalul Pierre de Villiers, fost şef al marelui stat-major până în 2017. În 28 aprilie 2021 erau prezentate pe blogul Place d’Armes primele 1 500 de semnături la vedere şi se indica şi numărul total de semnături : 10 093.

Scrisoarea militarilor francezi în rezervă ne aduce în memorie celebrul poem-cântec al lui Boris Vian („Monsieur le President  / Je vous fais une lettre / Que vous lirez peut-être / Si vous avez le temps...”) şi marchează o reacţie foarte puternică a Franţei „regaliene”, cu tradiţiile şi patriotismul ei. După manifestaţiile săptămânale ale Vestelor galbene care au durat mai bine de un an, armata trece, iată, de partea poporului şi urmăreşte salvarea Franţei dintr-o criză majoră şi de la un dezastru iminent.

 Petru Romoşan

40 de comentarii:

Simdum spunea...

cand va imbratisa armata romana vestele galbene????

Simdum spunea...

După manifestaţiile săptămânale ale Vestelor galbene care au durat mai bine de un an, armata trece, iată, de partea poporului şi urmăreşte salvarea Franţei dintr-o criză majoră şi de la un dezastru iminent.

Simdum spunea...

ARMATA CIUNTITA ARE CURAJ!!!!

reddog spunea...

Nu ca nu ar avea dreptate si militarii francezi dar o fi oare o legatura intre colonialismul francez si situatia de acum?
Nu de alta dar stramosii acestor militari au fluturat steagul victoriei prin tarile stramosilor celor fac atentate prin Franta de azi.

Finalul articolului e asa melodramatic, mai ca-ti vine asa o lacrima... Si parca te-ai duce la un supermrket francez gen Mega Image sau Carefour sa iei ceva de baut. Asa de suparare.
Vive la France!

anonim spunea...

S-ar parea ca si turcanei ii vine mintea la cap(pensiile militare nu sunt speciale)
https://m.hotnews.ro/stire/24767792

anonim spunea...

poate-i trag lui macron un coup d'etat sa-i "mearga fulgii" ca n-o sa fie....de foudre

Andrei spunea...

Francezii (de grad inalt!), ca si altii, isi permit sa critice politici. Am subliniat "de grad inalt", pentru ca acestia beneficiaza, deja, de venituri (salarii, pensii) mai presus de media nationala. Pentru ca militarii sunt salarizati corespunzator. Acolo unde nu sunt tratati/recompensati potrivit importantei, pregatirii etc, ca in Romania, sunt multumiti daca primesc o functie, un spor, scrasnind din dinti cunoscand nedreptatile dpdv salarial. In activitate fiind, oricum nu pot lua pozitie. Abia dupa pensionare pot vorbi sincer, deschis. Dar nu-i asculta nimeni. Atata timp cat nu sunt alocate drepturi corecte in activitate fiind, pensia este mica. Restul, discutii pentru 100-200 diferenta rezultata din calcule gresite, eventual, nu constituie baza problemei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La ei, DA; la noi, NU! La noi niciodata nimic, decat, ,,pa si pu în BU, tu!''

Iulian Mareș spunea...

Personal, nu cred ca au setimente de atasament fata de acest aventurier, un copil teribilist, sustinut de un partid din apa ploii, Țun partid politic de centru și liberal din Franța, înființat de Emmanuel Macron, fost ministru al Economiei și Finanțelor, actualmente președinte al țării. Pentru alegerile parlamentare din iunie 2017, partidul și-a schimbat numele în La République en marche!”
Partid făcut prin activism social media, și prin adunarea tuturor amețiților din ”societatea civilă” și a oportuniștilor și alți ratați politic. ”Schimbare”, ”fețe noi”, ”spirit tânăr”, cam ăsta e programul politic al La La République en marche.. sunt chiar așa de cretinizați francezii?! Sau iresponsabili, căci prin absenteism au permis o majoritate covârșitoare în legislativ pentru o simplă masă de manevră, care vor consacra ca legi directivele birocrației UE și ale lobbyurilor big business care o susțin.
O rușine pentru Franța și pentru Europa. Iată viitorul! Bezmeticii cu ochii pe instagram și facebook, care o să spele la cur clasa superioară ca să-și permită abonamentul la net și două trei fire de marijuana, ăștia sunt noii cetățeni model ai bravei civilizații occidentale...
Nu am cautat cati mai cred in politicile acestui gerentofil, generalii in niciun caz.
Cat seamana cu USR-ul?

Iulian Mareș spunea...

Andrei,
”Cateodata cand stau de vorba cu oameni inteligenti ca dumneata, ma mai gandesc si eu la viata, la modul de a trai. Din fericire pentru mine, oamenii foarte destepti sunt rari. Ai observat cat de coplesitor este numarul prostilor in lume? Nu rade! Nu-i mai dispretuiesc...
Prostii sunt necesari oamenilor inteligenti tot asa cum oamenii cinstiti sunt necesari escrocilor. Prostii calmeaza si odihnesc inteligentele obosite.”
Apud: Sergiu

micutzul spunea...

Macrou mai trebuie să-și ridice Legiunea in cap și,,salata ,, e gata!

y spunea...

Nu de generali le este neapărat frică, pe care pot să-i ia la tocat - de altfel se vede și din rapiditatea contramăsurilor dictate de un Macron speriat – ci de o coalizare între militarii rezerviști și Vestele Galbene (care de altfel au și un program sau cel puțin niște revendicări interesante*). Și mai ales le este frică de sprijinul masiv al populației și în final de cooptarea armatei active (greu realizabil, totuși nu imposibil), și de o nouă revoluție asemănătoare celei din 1789 când au căzut niște capete și la propriu și la figurat (acum ar rămâne doar partea cu figuratul). O revoluție franceză victorioasă, ar fi un moment de cumpănă pentru planurile celei de-a IV-a Revoluții Industriale în toată europa și poate în lume, nu numai în Franța.
Este întrun fel urmarea politicilor duse de niște produse ale elitelor financiar-bancare care au ajuns în funcții de conducere, cum ar fi de exemplu în Italia (Mario Draghi), Franța (Emmanuel Macron), Belgia (Alexander De Croo), Olanda (Wopke Bastiaan Hoekstra – vezi și scandalul alocațiilor din Olanda), România (Florin Cîțu, Anca Dragu, etc.).
Mai pe larg aici: http://www.platzforma.md/arhive/386416
M-ar interesa dacă găsiți și alte surse.
P.S. Văd că unele comentarii nu intră ori din cauza cenzurii ori din cauza lungimii, o să încerc să fragmentez.
*Câteva din cerințele VESTELOR GALBENE (la noi mișcarea a fost prezentată de mass-media „profesionistă” ca fiind o mișcare anarhistă supărată că au crescut prețurile la carburant, dacă-mi amintesc bine):
1.Convocarea unei adunări naționale generale pentru reforma fiscală. Înscrierea în Constituție a interdicției statului de a colecta impozite mai mari decît 25% din averea cetățeanului.
2.Creșterea imediată a salariului minim, a pensiei și minimumul de existență cu 40%.
3.Crearea masivă a unor locuri de muncă în sectorul public, pentru a restabili calitatea serviciilor publice, mai ales în domeniile ce țin de l sănătate, educație, școli, servicii poștale.
4.Demararea construcției a 5 milioane de locuințe cu prețuri accesibile. În acest fel se va asigura
reducerea chiriei, a ipotecii și vor fi create locuri de muncă în industria construcțiilor. Pedepsirea strictă a primăriilor și administrațiilor regionale care lasă persoanele fără adăpost să doarmă afară.
5.BĂNCI: reducerea dimensiunilor băncilor pentru a le proteja de criză, desființarea monopolurilor bancare. Separarea depozitelor de tranzacții speculative. Interzicerea ”salvării” băncilor lipsite de lichiditate din banii contribuabililor.
6.Anularea datoriei interne. Această datorie nu există, ea a fost deja plătită de mai multe ori.

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/armata-institutia-in-care-romanii-au-cea-mai-mare-incredere-presedintia-pe-ultimul-loc_817570.html

Leo spunea...

Se vede treaba că habar nu au ce lichele conduc armata...

Leon spunea...

Bine ca n-au gresit cu Presedintia..:)).

y spunea...

ghiță le-a câștigat încrederea maxim.

Andrei spunea...

Cred ca este o confuzie referitor la relationarea armatei cu vestele galbene. Generalii nu au ridicat probleme politice sau sociale, ci de siguranta nationala. As indrazni sa consider ca militarii, fie ei si rezervisti, nu pot agrea vestele galbene. Motivul, insasi esenta misiunii armatei, asigurarea securitatii/sigurantei statului. Deci in totala contradictie cu miscarile anarhice.

y spunea...

*Câteva din cerințele VESTELOR GALBENE (la noi mișcarea a fost prezentată de mass-media „profesionistă” ca fiind o mișcare anarhistă supărată că au crescut prețurile la carburant, dacă-mi amintesc bine) CONTINUARE:
II. Politică.
7. Rescrierea Constituției cu participarea cetățenilor și în interesul poporului suveran. Poporul trebuie să aibă posibilitatea de a convoca referendumuri.
8. Interdicția practicilor de lobby și a altor rețele de influență. Excluderea definitivă din viața politică a persoanelor cu cazier juridic. Interdicția practicii de cumulare a mandatelor (ocuparea simultană a mai multe funcții).
9. FREXIT. Ieșirea din Uniunea Europeană și întoarcerea suveranității politice, financiare și economice
poporului francez (aceasta a fost voința poporului la referendumul din 2005). Recuperarea dreptului de a ne bate propria monedă și ieșirea din articolul 123 al Tratatului de la Lisabona (vom economisi peste 50 miliarde de euro anual).
10. EVAZIUNE FISCALĂ. Întoarcerea celor 80 de miliarde de euro pe care statul le lasă anul celor 40 mai mari companii.
11. OPRIREA IMEDIATĂ A PRIVATIZĂRILOR și întoarcerea în proprietatea statului ceea ce a fost
deja privatizat: aeroporturi, căile ferate și autostrăzile, parcările.
12. Scoaterea imediată a radarelor și camerelor de pe drumuri. Acestea sunt inutile în prevenirea accidentelor rutiere și nu sunt altceva decît impozite mascate.
13. SISTEMUL NAȚIONAL DE ÎNVĂȚĂMÂNT – excluderea ideologiei din educație și reexaminarea critică a metodologiilor destructive și discreditate.
14. În domeniul JUSTIȚIEI – creșterea bugetului pentru justiție de patru ori. Introducerea în legislație a timpului maxim de așteptare pentru procedurile juridice. Simplificarea sistemului judecătoresc. Justiție accesibilă și gratuită pentru toți.
15. MASS-MEDIA. Lichidarea monopolului în mass-media și a concubinajului între mass-media și politicieni. Crearea unei prese publice și garantarea diversității opiniilor. Interzicerea propagandei editoriale. Anularea subvențiilor pentru mass-media (2 miliarde de euro pe an). Anularea facilităților
fiscale pentru jurnaliști.
16. Garantarea libertăților cetățenilor. Includerea în constituție a interdicției totale privind intervenția statului în educație, sănătate, familie.

Iulian Mareș spunea...

Aici numai șerban are niște pdv proprii, interesante, aprofundate și cuprinzătoare. Numai puțin, ca și le va exprima negreșit pe la 23.00-23.45...

Huhu Rezea spunea...

Mareș
Tinzi sa capeti obsesie pt. Doru...

Huhu Rezea spunea...

Militarii apara valorimai inalte decât vestele galbene.

y spunea...

„Cel mai cunoscut „protestatar” este Christian Piquemal, general de corp de armată, şef legendar al Legiunii Străine.”

MOTTO
„MERGI SAU CRAPĂ”
Legiunea Străină Franceză
https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/legiunea-straina-acestia-nu-sunt-oameni-sunt-diavoli

Despre cine s-a mai spus în istorie că sunt „diavoli” pe câmpul de luptă?

Iulian Mareș spunea...

Y,
am gasit un articol, nu prea bine tradus, dar prezinta niste noutati din Hexagon:

https://ro.livingorganicnews.com/i-understood-you-may1958-thereturn-ofdegaulle-475933

Iulian Mareș spunea...

Si invers nu vezi? Vrei o statistica? S-a plans? nu-i convine?...atunci sa stea in banca lui de scoala generala! Clar?

Iulian Mareș spunea...

Atunci ia-l în poală...până se imbata crunt, face pe moralistul din cocina, te injura și pleacă ca să sa revină iar și iar căci ultimul kkat este cel mai cald.

CEZAR spunea...

m-Alul ii ..obsedat !
Nici nu realizeaza ca in caz de razboi Akord..minuia RACHETE ...nu hirtii colorate

Iulian Mareș spunea...

Huhy,
Vestele Galbene sunt cei manipulați și prostiți la alegeri de Macron; azi s-au întors împotriva lui, solicitând cu mult mai mult decât pure revendicări sindicale, ei clasându-se kiar vulnerabilități naționale...
*Noua ne lipsește clasa muncitoare, locul ei fiind luat de sclavii de la multinaționale, incapapabili și orgolioși în a recunoaște adevăratele probleme naționale. Acceptând postura de sclavete modern, putin mai bine plătit decât media, ajungi sa crezi ca așa este viața...

*Cîțu va merge pe litoral, la Vama Veke, ca sa-i impulsioneze pe #Rezist sa se înțepe...🤣😂😜🤪, ...cu vacinul anticovid! Credeai altceva? 🤪😝

Iulian Mareș spunea...

Cezar, o operație nu se câștigă doar cu rakete, mai ales AA. Ca sa nu spun că s-a văzut cât de pregătiți eram și că ei au cam indus panica.
Însă, de ce nu ma mir ca nu știi astea? Pt că Făgărașului nu te învață asa ceva...
Sfat: nu te baga acolo unde ești f subțire, ramai la planton, SSC...etc

Andrei spunea...

Cornelius:
Iata si motivul: https://www.youtube.com/watch?v=bvmv4-h9yp4

anonim spunea...

@CEZAR
NIMENI NICIODATA nu a sustinut ca "o operatie" se castiga DOAR cu RAA(RSA)...ar fi o ineptie.Chiar sa pui in discutie asa ceva denota,e degradabil pentru cel care o face.
Restul...? Elucubratii de om....
ÎNGÂMFÁT= fudul, grandoman, infatuat, încrezut, înfumurat,țâfnos,închipuit,bățos, înțepat, megaloman,megalomanic,orgolios,trufaș, vanitos, (livr.) prezumțios, suficient,
Necesara dar insuficienta prezentare.

Cezar spunea...

Orice mijloc de lupta care face paguba inamicului...este de nepretuit in razboi
Hîrtiile lu m.Al?
La Wc..poate..

Iulian Mareș spunea...

Sa va luminez, ca de desteptat nu mai este cazul...
Evolutiv, de la simplu la complex lupta armata cunoaste: ciocniri, lupte, operatii (nivel operativ sau strategic), campanii (de vara, de iarna, a anului), razboi.
Si DA, CFA pot executa operatii, Operatie Maritima, Terestra, Aeriana, sau Intrunite, cand participa cel putin 2 CFA! In contextul unei Operatii sunt cateva arme destinate sa execute efortul principal, de izbire, celelalte sprijina sau asigura masurile asigurarii de lupta! Desenatul ”cercurilor in jurul instalatiilor” si sprijinul aviatiei este firesc, insa nu definitoriu.
Intaietatea este a celui care se misca, care loveste prin miscarea fortei!
Imi pare rau sa o spun, insa suprematia CAT a fost total neproductiv in asigurarea libertatii de miscare si a suveranitatii spatiului aerian. Rolul primordial este al AVIATIEI, iar modelul nostru a fost demolat cu argumente solide. Ca sa fim clari, Aviatia lupta si se misca, se expune fizic riscului, ceilalti suplinesc, sprijina si participa! Si mai explicit, Aviatia este regina, ceilalti cara trena si o ajuta!
Aproape la fel este si la FT: sunt cateva arme si specialitati care duc greul: Tc, Art, I./IMo./Mc., VM, Pșt., ceilalti asigura, sprijina, participa!
Asta este cea mai tare duma de absolvent veki de fagaras: ”Orice mijloc de lupta care face paguba inamicului...este de nepretuit in razboi” Specialistule, Sv.Med, log. nu sunt destinate sa produca pierderi directe inamicului... :)) ai auzit tu ca a fost impuscat Comandantul spitalului unei divizii rusesti de omologul neamt? Si Sv med, Log (aprovizionare, hranire, mentenanta..etc) sunt kiar nepretuite in lupta!
Acum despre ”hartii!! Ele nu sunt siple hartii, sau sunt doar simple pt cei care nu le POT CITI! ...aici nu ma simt vinovat! Orice manifestare militara, pace sau razboi, post-razboi...etc nu se desfasoara la modul intamplator sau haotic, exclus cum ar vrea sau considera gradele mici, micii comandanti de teren, de altfel f importanti! Actiunile militare se executa planificat, ca si alte actiuni din societatea civila! ...insa doar prostii nu stiu asta!
Nu port vina pt ceea ce au facut altii, eu am elaborat OA si pt un singur El, sau nava care executa misiune la pace! Ele, OA, se transmit ierarhic pana la executant! vina este a celui care nu ti-a dat ordin! Are competenta un Cdt de UM/MU sa dea ordin? Are, categoric! Dar cui, domnule? Cartea spune ca poate sari 2 esaloane in jos, cu informare! acum, analizeaza tu cine trebuia sa emita OA si daca a fost legal ordinul cu aeroportul, pt ca stii mai bine, de la Fagaras!

*Nu am luat in discutie operatiile FOS, de nivel strategic si/sau operativ, pentru a nu ameti total pe Cezar... Padina, daca ti-as fi fost lector la Fagaras, terminai cursul FFF REPEDE! :)) scapam fiecare: eu de tine, tu de carte!
**se cauta usor in dex, mai usor era cu oglinda de argint! Insa despre Asociatia Alcoolicilor Anonimi nu au scris nimic?

CEZAR spunea...

@ m-Al
O intorci tu in"modul teoretic"..cum iti place ..tie
Vorbesti din carti,,nu ai nici macar cunostinte de "Istorie Militara:" !..sau nu vrei sa faci referire..
Pina la izbucnirea ostilitatilor..daaaa,,, hirtiile stau afisate..la tabla si m-Alii bat din calcie..prezentind...
Dupa primele rakete trase de (Akord )..la punct fix..totul este spulberat...totul devine haotic..mai ales daca si cursul actiunilor devine ..nefavorabil si o cam iei pe coaja ..
Singura Realitate in cimpul de lupta ..mai ramine ce AU MICII SI MAI PUTIN MICII COMANDANTI..IN CAP...SI SUFLET
ASTA si mijloacele de lupta din dotare si pregatirea in folosirea acestora..determina victoria ..sau infringerea....
Hartile SE COMPLETEAZA POST FACTUM..ca m-Ali sa mai justifice si ei cite ceva...
Daca nu crezi..vezi Razboiul din IRAK...chiar si YUGO....
NB
Uite raspunde - i ""Profesor de logică
3 mai 2021, 17:47
Mareș, eu am comandat o baterie de obuziere. Tu?" este unul dintre cei care te-au mirosit bine DE LA INCEPUT
Vorbeste acum despre Rachetele lui Akord
Papagalule..
Ai plecat cu stikurile de memorie ..si acum ..le bagi si ai pretentia ca ..raspunzi documentat...

CEZAR spunea...

PS
Ca sa numai vorbesc de faptul..ca si cele mai bune planuri intocmite...cind inamicul jmecher ti-a soptit tie la ureche..cam ce are de gind sa faca..directie principala ..directii secundare ..desant in adincime fix in raionul pregatit de "TINE"..pe harta anti desant..etc..SE MODIFICA in functie de realitatea tactica si strategica...daca mai are cine sa o modifice....
Se vede ca NU AI PARTICIPAT NICI MACAR CA OBSERVATOR-ARBITRU la o aplicate cu MU in teren..cu majoritatea fortelor si mijloacelor..
Sa vezi cum pica LEGATURILE RADIO...SATELIT..INTERGALACTICE si ramai in bezna...
EU A PARTICIPAT si intr-o situatie eram...PMC....intarit si cu citeva TC/..reale..
Am pierdut orice legatura cu Comanda Bg...jucata de arbitrii desigur...
Nu am primit nicaieri..nici-o informati...am apelat la ..ARBITRU...era la fel de debusolat ca mine..
Am hotarit sa continui...actiunea ..cu speranta ca se vor restabili legaturile..Dupa vreo 2 ore.. de dupa un deal..am observat forte...
Am facut calcule cu arbitru linga mine...NU PUTEAU SA FIE DECIT DECIT DIN AVANGARDA INAMICULUI...
Am asteptat de dupa deal..si la distanta potrivita fiind mascat de deal..AM DESCHIS FOCUL CU TUNURILE DE PE TC..CU MITRALIERELE SI ARUNCATOARELE etc..
Sa vezi distractie: Am tras in plin in forte AMICE..
TOT DISPOZITIVUL FUSESE INGHETAT DE " m-ALI.".. de cel putin 3 ore mai putin eu...
Instant s-a reluat legatura cu ordinul OPRITI FOCUL..FORTE PROPII....
Cite sudori m-au trecut....
Nici macar mu s-a pomenit in analiza..incidentul...!!
Apropo CE FACEAI TU LA REVOLUTIE ..CU FOSURILE TALE..ETC de care faci atita parada??

Iulian Mareș spunea...

Tu știi ce înseamnă FOS? Forte pentru Operații Speciale.
Ce povestești tu este un can-can...ce ai calculat, nu inteleg?
Despre ce desant scrii nici atât...tu crezi ca se abuzează asa de desant? Debarcat sau parașuta...plus ca, cine ordona desant? Bg mai rar...
*In ce forma de lupta erai de ai comis Fratricidul? Și ce faci, Comandant de teren când îți cad toate legăturile! Oricum, pe cele fir ti le remediază repede Bg, tu refaci la Cp.

*rade lumea de tine..."arbitrii surprinși? Cu ce? Planul difuzării informațiilor la cine sta, omule? Dar injecțiile? Dar pregătirea serviciului de arbitraj?
Du-re ma și spala-te cu apa rece...eu mi-am luat licența si cu examen la metodica, 6 ore cu BgMc, în contextul DMc și a CA.
Nu îți spun de rezultatul obținut...insa nu ai tu ce sa ma înveți despre o aplicație cu sau fără trupe.

Iulian Mareș spunea...

Padina,
-tu nu ai studiat IAM și ești prostul blogului, dpv militar..
-cand Av inamicului ataca ce li s-a produs sistemelor AA? Altfel aia nu atacau. Mars cu prostia ta...
Ce sa discut cu plantoanele? Nu am timp și dacă îți scriu ca ești nescolit asa este...

Iulian Mareș spunea...

Proful ala, rade de tine.
El nu a comandat nimic, a fost PCc, programator la SMFA...
Și oricum, părerea unui Cdt.Cp.Art ma interesează puțin spre deloc..

M spunea...

Căpitanul Jean-Pierre Fabre-Bernadac, inițiatorul scrisorii, este ofițer de jandarmi.
Aproape firesc, acum câteva zile, sindicatele polițiștilor francezi s-au solidarizat cu scrisoarea de mai sus.

Mă întreb dacă în România am putea să ne solidarizăm pe o idee asemănătoare?!
Sau ne-am întoarce la "numai eu sunt militar, toți ceilalți nu sunt"?!?

PS - felicitări colegilor noștri activi care prin acțiuni simple și bune țintite mențin ura, invidia și disprețul între armele SNAOPSN!

Cezar spunea...

Tulumbarii.."este" militar desigur
Dar fara pusca...
Ar putea sa spele strazile cu sampon🤣🤣😛😛😛

M spunea...

Cum spuneam, mereu trebuie să fie unul care să facă militarii de râs.

Pe însemnul heraldic al armei pompieri este și o grenadă explodând (similară infanteriei). A fost plasată acolo ca recunoaștere a meritelor pompierilor militari care au luptat pe front în Războiul de Independentă.

Militarii adevărați știu asta! Ăștia făcuți la apelul bocancilor nu știu!

Hai Petre Padina, cpt. mergi și bate niste civili, știi tu, ca la Revoluție, atât poți!
Ai făcut de râs uniformă militară!

Ți-am zis că ești obsedat. Asta e bine că te luam în serios. Ura se naște din frică! Stai liniștit, eu nu vad civili! Poți să mă urăști in continuare! Știu că îți e frică! Prăpăditule!!!!😂😂😂😂