Un produs Blogger.

luni, aprilie 26, 2021

Imagini interzise femeilor din Athosul de Romania

49 comments

 Pe domeniul de câteva zeci de hectare din comuna Muereasca, jud. VALCEA, este situată Mânăstirea Frăsinei, lăcaș de închinăciune pentru taici. Incă de la intrarea pe poarta domeniului te întâmpină avertizmentul că este interzisă trecerea muierilor, sub pedeapsa blestemului lui Calinic.

Blestemul a fost scris sub formă de Legământ la 17 ianuarie 1867 de episcopul Râmnicului, Calinic de la Cernica, după  o vizită inopinată, când i-a găsit pe taici chefuind cu muierile din Muereasca.

Pentru vremurile actuale, legământul lui Calinic pare anacronic și discriminator.

A auzit cineva de vreo mânăstire de maici în care să fie interzis accesul bărbaților?

Femeile credincioase  ar trebui să nu deschidă acest video. 




Taicii lucrează la serele care vor asigura legumele necesare ghiveciului calugaresc servit la trapeza mânăstirii. 




49 de comentarii:

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acesta este Athosul cu laba si sfantul dosnicul pentru tot gălugarul care vrea s-o faca pe seeriosul punandu-si in primul rand la bataie laba, osul si dosul, avand sigla cu falusul, care fuge de gustul găoacelor muierilor, unde mămuca lui Monicaca Gabor a intrat cu păcat pentru rugat pentru toate băgălăurile care in ea s-a inhipt-băgat cu păcat, iar cand a iesit din aceasta mătărângă, pardon, mânastire batrână, un chietroi in tărtăcuță i-a chicat si pana la spital a decedat! Cat despre discriminare, este doar vorba de barboșii cu laba mainii asa de mare ca nu le mai trebuie fleicile hierbincioare care sa se invelească peste cărnăcioarele din dotare cu mare frecare spre a-i ajuta la ejagulare cu prea mare degajare, asa ca ce sa mai caute in monastire si aceste fandosite falite păcătoase si prăpădite, cand mainile si gaoazele lor sunt atat de abile si aurite in a-si satisface propriile pohte dupa canoanele biblice... Noi, si asa nu ajungem acolo intre berbecii barbosi si lățosi, fiindu-ne deajuns preotii nostrii mincinosi si lacomosi, din eparhiile teritoriale, sa ne mantuiasca de cele lumesti si materiale, ca sa aiba ei cu ce sa-si faca averile si zulile cat Muntele Athos de mare!

Leo spunea...

Nici n-o să fie interdicție pt. bărbați , deoarece conștiința s-a pervertit + voința a slăbit + rațiunea s-a întunecat de la căderea lui ADAM , datorită instigărilor Evei care de atunci este asociată cu ispitirea slăbiciunilor bărbatului. Altfel spus f. pe scurt spus , femeia a fost creată pt. bărbat și nu invers.
Dar nu asta ARDE, ci arde că Lucică a blocat PLX 199 și nu există remediu.
HAI LUCICĂ, dă-i drumul la PLX 199 .

Cezar spunea...

Nici m.Alul...nu are acces?

Leon spunea...

In sedinta de maine Comisia pentru Aparare din CD are pe Ordinea de zi NUMAI Statutul Politistului.
Bravo d-le Coarna..!

Huhu Rezea spunea...

chis
Esti bolând rău!
Ce cauți cu comentarii despre pensii aici?

Alex spunea...

Mama Monicai Columbeanu in anul 2013,luna august se afla in pelerinaj pe la mai multe manastiri.Printre cele vizitate a fost si manastirea Frasinei ,unde a si petrecut noaptea inainte de a muri la pestera Polovragi.Dupa ce a dormit la manastire,s-a deplasat cu grupul spre pestera si a trecut printr-un loc cu stanci abrupte unde oamenii nu pot fi protejati de caderile de piatra accidentale.Se pare ca dorea sa-si faca o poza intr-un loc anume.O piatra de cca.7 kg.a cazut de la cateva zeci de metri in capul ei zdrobindu-l.Medicii sositi la fata locului nu au putut face nimic ptr.a o salva.O localnica a spus ca a vazut o femeie bruneta,plinuta ca trece de panoul de avertizare spre manastire si a atentionat-o.Aceasta nu a ascultat-o si si-a continuat drumul.
Cei din sat au povestit cum o fata tanara s-a imbracat in haine barbatesti si a vizitat manastirea.Apoi la plecarea spre casa a oprit un camion cu lemne ,rugandu-l pe sofer sa o duca si pe ea.Soferul a luat-o.La o curba camionul s-a rasturnat si fata a fost singura care a decedat ;ceilalti ocupanti ai cabinei au scapat nevatamati.O fi fost vorba de simple coincidente sau puterea blestemului ?
Sursa: presa.....

Huhu Rezea spunea...

Fricile izvorâte din misticism sunt cele mai traumatizante pentru ființa umană și din ele se născocesc infinite legende. De frica pedepselor divine, oamenii se tem să mai afirme ceea ce gândesc logic.
Dacă legendele sunt adunate sub formă de învățături în cărțulii de genul talmud, biblie, coran etc, sunt finite condițiile pentru nașterea religiilor monoteiste, adică frica fața de o singură divinitate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Alex si @Onorabile, sunt considerabile cuvintele biblice ca Dumnezeu ocroteste si pazeste, nu pedepseste, cicătelea Satana avand sarcina rea si grea de a imbarliga si a baga cotite si pe la spate viclene si ascutite cutite, spre a crede noi, cei răi, necredinciosi si atei, ca pacatele sunt pedepsite de un Dumnezeu rău si arzoi cu muscaturi ca de dulău, dar si asa ceva se anuleaza pentru o gandire intelectuală si trează, întrucat prostia umana si coincidentele produc accidentele si incidentele din care rezulta ranirile si mortaciunile, ca in cazul mamei lui Gabor Monicaca, care a incalcat interdictia cu placa de a nu incalca zona brânci cu caderi de bolostanci peste tărtăcuțe de inculti cu greierul cranian fistic si bolnavi de delirium mistiq! Dumnezeu s-o ierte si s-o binecuvanteze, dar daca nu era la gur mâncăcioasă si frecaciasă pe sub coapsă, unde amantii ii puneau nafură si agheasmă cu depuneri de icre cu plasmă, azi era alaturi de fiica-sa in Hamereca, cu un amant tinerel gigolo gigea, după masura sa pe acelasi calapod si măsea, adâncă cat o pestera sau fantană din luncă! Iarta-mă, Doamne, ca vorghesc cu mare pacate, hai-hui, taman in Poztul Pajdelui Hristosului, caci gura, bat-o sfanta cuminecatura, anafura si friptura, trancaneste aiurea si anapoda, de cand a tampit-o foamea si rabdarea, fiindu-i belită strasnic penzia cu alimentarea, dar-ar boala in toata clocarimea! Aleluia!

CEZAR spunea...

Satana ..a fost cel mai bun inger ! Ateii il iubesc ! El a dat lumii intelepciunea si a fost pedepsit pentru asta...,!

CEZAR spunea...

DUMNEZEU ..iubeste ATEII! "Astia nu mi-au cerut niciodata nimic ! Au pus osul la treaba si au creat.."

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, la trancaneli pamfletare par drack, dar sufletul mi-e un modest fleac de fost giurnalist moralist si pamfletist, cu un caracter setos de indreptare a starilor si lucrurilor legalitare, neaplicate la adevarata lor stare si valoare, neavand in mine otravă, fiere si saruri amare, ci doar giumbulșlucuri din otet de mere si miere de albine, care lecuiesc si oblojesc bine bolile si ranile, dar si năravurile negative din soțietate, din dorinta de legalitate si dreptate, insa n-ar mai fi pamflet daca n-as mai baga șiret cate un cotlet de ștremeleac sau un bij de bugeac de stors ovalele din cofrajele cu testosteroanele, ecscitate de hormonei in bocăncei din spilhozei de f(l)ocoase vemei, si care imborțoșează obez moierile din plăcerile sprintenate de sus, de jos, prin față si prin spate, dupa ce au fost trase la rame cu nădejde si zănătate, adunate la un loc, toate, dar-ar norocul sa avem cu totii de ele parte, frate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Citez din omul de stiință, Pavel Coruț, care-mi este in stiința ,,credință'' prieten si mentor, pe care il respect si ador, si care dzice un lucru real: ,,Exista cu adevarat pentru fiecare pamantean un inger personal, pe care eu l-am vazut in clipele cand era sa mor de cancer la colon, realitatea asta fiind intarita si de clarvazatoarea Lavinia, fosta sotie a actorului, Pintea,'' ... cat despre @Cezărică, stii aievea ceva, daca ai inversa ca rolul Satanei nu este de a crea, ci doar de a ruina si a strica tot ce omenirea ar incerca de a realiza sau construi ceva, dand impresia inselatoare ca ne ajiută dandu-ne sa bem miere cu venin si cucută pentru ce-i care-l iubesc si ascultă sa se impotriveasca mereu celor zece porunci ale Lui Dumnezeu! Adevarul adevarat toti il vom sti numai dupa ce din viata asta o vom coti si muri, pana atunci e o mare de controverse si banuieli diverse, pe cate nimeni care a vrut s-o mierleasca nu s-a intors voios ce si cum sa ne povesteasca ce exista dincolo de Bolta Cereasca!

Iulian Mareș spunea...

Cei mai învățați, savanții, kirurgii eminenți, fizicienii adevărați, biologii de marca sunt credincioși!
Pe cale de consecință...nu știu dacă inversul raționamentului este valabil în mod generaluzat.

Alex spunea...

Amin!

Huhu Rezea spunea...

Invățații sunt și ei oameni care se tem de NECUNOSCUT.
Incearcă să dai un raspuns, fără să te temi de divinitate, de ce marii învățați nu au găsit nicio posibilitate de comunicare cu lumea reală, după ce au intrat în pământ sau, cum zic credincioșii, după ce s-au ridicat la ceruri.
Undele hertziene acoperă întreg universul. Lumea a evoluat, nu se mai află în starea de înapoier din timpurile când tot oamenii au scris talmudele evreiești, biblia crestină sau coramul mahomedan.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, korect, si respectabilii onorabili nu se apuca de operat, studiat sau predat fara sa se fi rugat la Dumnezeu sa le mearga bine, si nu rau, sau pur si simplu respectand credinta universala ca rugaciunea este cea mai reala socoteala cu treabă, care in toate cele ne ajuta, ne apară si ne salveaza!

Niky spunea...

De ce exista ceva, în loc să nu existe nimic? De ce nu “există” un vid absolut? Pentru că ceva a dat existență. Așa că e și logic că există o forță primară.

Huhu Rezea spunea...

Ghirurgilor le pare rău de primii morți ai tăieturilor lor.
După aceea se obișnuiesc cu moartea și, chiar dacă greșesc, dau vina pe divinitate: Asa a vrut D-zeu!

Iulian Mareș spunea...

De betivul ramolit ai uitat...El sta ca prostul și cauta sa guste fese. Am rămas uimit de posturile lui și expunerea bibliografiei studiate! El nu a mai citit decât "Okii lui Dobrin" ediția a II-a, revizuită în birt!
El de ce nu? Pt că nu a putut!

Iulian Mareș spunea...

Eu cred ca odată ce înaintezi în cunoaștere realizezi cât de departe ești de capătul adevărului absolut.
Dar mai bine sa explice învățatul blogului, betivul de serviciu, omul bibliografiei, fără personalitate, agresiv precum sunt toți alcoolicii în sevraj.

Iulian Mareș spunea...

Și cel mai prost om, cel mai păgân, betivul blogului, la greu zice:
-Doamne ajuta-mi!
-Doamne, măcar o bere...

Iulian Mareș spunea...

Excelent spus!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, ne nastem si murim in adanci si incomensurabile taine, niciodata nestiind ce va fi astazi sau maine, daca e bine sa te rogi, sa crezi sau sa nu crezi i Dumnezeu, ca intr-o morgana poveste, dar ceva, sus, in Univers, tot este, creaza, cerceteaza si guverneaza ce si cum, ca fara foc nu iese fum, dar si cu o conditie, fara sa fiu malițios, ce trebuie luata in serios: CREDINȚĂ IN A DUMNEZEULUI BIRUINȚĂ, DAR FARA DELIR RELIGIOS, CARE ESTE DE RAU AUGUR SI PAGUBOS!...

Huhu Rezea spunea...

Eu cred în Biserica Crestină, ca instituție de cultură, morală si de solidaritate umană, dar nu cred o iotă din dogmele sale religioase. Teoria Creatorului Divin este cea mai leneșă explicație a existenței Universului.
Legile Universului sunt mult mai complexe si oamenii de știintă se tem că ființele raționale vor dispărea înainte de a le înțelege pe cele esențiale.

CEZAR spunea...

P.Corut ..Nu-i OM DE STIINTA GUVIDE....!!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu am scris de genii nu de macelari!
"Știința și religia urmăresc, în general, cunoașterea universului folosind metodologii diferite. Știința recunoaște rațiunea, empirismul și dovezile, în timp ce religiile recunosc revelația, credința și sacralitatea. În ciuda acestor diferențe, cele mai multe inovații științifice și tehnice, înainte de revoluția științifică, au fost realizate de către societăți organizate pe tradiții religioase."
Exista kiar teorii/concepte privind o Religie Științifică, însă despre aceasta sunt sigur ca se vor ocupa cei doi "oameni de știință" binecunoscuți!
*Nu știți voi câtă "carte" a băgat bețivu în el! ... 3-4 cisterne!

*Ce este cu nene IcePar/GP-istul nostru? Știe cineva?

Iulian Mareș spunea...

Noi comunicam cu cei plecați.
Hașdeu și fi-sa excelat în luarea legăturii cu cei plecați dintre noi.

Huhu Rezea spunea...

Ghețarul par nu are nici pe dracu'. Cerșește spațiu de publicare prin vreo câteva pseudonime.
Incă mai are canoane de ispășit.

Leo spunea...

Miluț ne spune că universul nu-i așa de complex pe cât îl cred mulți ci , deja s-a segregat la orizontul vizibil, iar extratereștrii hălăduiesc de ceva secole printre noi pământenii, fără ca noi să pricepem asta.
Ce frumos este să ai extratereștrii în preajmă !

Cezar spunea...

🤣🤣🤣😜😜🤣😎😎😎
Ca mîine..kiss..dispare ca.i intelighent
Si hrană viermilor va sa fie....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, nu te-ai avantat in hazard sa amintesti de exhauzivii extraterestii, care au legaturi secretomane cu agentiile segrete si căpităniile hamerecane, care ne mint ca resturile de baloane folosite in serviciile de meteorologii nu-s elemente relevante sa credem ca prostii ca ar exista extraterestrii pedestrii, dar ei circula printre noi ca niste hulpoi, desi sunt serpilieni si reptilieni vicleni si vioi, ba inca sectioneaza hanimale halitoare de ierburi si cereale sa le preleveze horgane genitale, sau rapesc trupuri umane pe ale lor nave pentru imperecheri experimentale, fara cutremuratoarele spasme de orgasme simtite pana in maduvioarele de oase, caci sunt destui martori oculari dintre cetateni si vacari care raporteaza cu mare groază ca animalele si integritatea aparatelor jenitale li se violeaza, in afara de ,,rapitii'' de la Balaceanca sau Socola, dusi, taică, cu sorcova sau otova cu pluta! Mai tineti minte ofiterul Colinel, de la Cimisoara, care boscorodea seara pe la OTV despre jivinile extraterestre, ca din desenele rupestre, in care predominau serpilienii si reptilienii transformati in pamantenii care sunt strecurati printre noi sa ne studieze ca niste papițoi, expusi ilogic la panoptic?! Pana nu ma rapesc si pe mine, sa ma puna pe o saltea imbarligat bine cu o extraterestra crăcăcita, n-am sa cred o iota de papiotă ca poate sa existe si altfel de ghioc sa arda ca un foc, sa-mi prajeasca cu incetinitorul si rotisorul carnaciorul, inlemnit si zburilt ca m-a facut in zona folclorică fericit!

anonim spunea...

CFI
Hai baga mare cu bubulii....

anonim spunea...

mares
ai uitat sa scrii "afirmativ 100%" ca un destept ce esti

Iulian Mareș spunea...

Am secretar, 24/24 f, 7 zile! Mulțam!

Iulian Mareș spunea...

La alții, ai în vedere și pe cine știu eu?

Iulian Mareș spunea...

Azi, pretorii necredincioși, s-au opus petrecerii Paștelui în libertate unui Suveranist.
Cu okii mintii fiecare înțelege ce vrea, cât și ce/cum poate ...
Dumnezeu vede și ekilibrează decizia.
Iarta-i Doamne căci nu știu ce fac!

reddog spunea...

Huhurezul cred ca viseaza sa fie staret la vreo manastire.
Ar organiza si un serviciu de informatii calugaresc la o adica.

Huhu Rezea spunea...

S-a trezit și paznicul de pușcărie cu câinii roșii retrogradați...

Iulian Mareș spunea...

🤣😂
Degetele aceleași mâini?

Iulian Mareș spunea...

Te-au eliberat sauai permisie de Paște?🤣🖕😜

reddog spunea...

Forza DINAMO!

Iulian Mareș spunea...

Asa este...Forza DINAMO! Si mie imi pare rau de ei....., insa ei o asteapta inca pe doamna senator Șoșocă sa îi ajute!

reddog spunea...

Iulian Mares
Nu suntem cu Sosoaca, aia e o panarama.
Ca si aia de la userea dealtfel.

Alex spunea...

Acum daca acest catel rosu a aruncat o pastila, cat dureaza? Manastirea unde d-l Huhu va fi staret se va chema Hurezanca.Suna misto! Desi la multi nu le place,sunt cativa dintre noi care vor da ascultare acolo devenind monahi.Pe langa problemele legate de religie se vor preda ore de aeronautica,filozofie,geografie,fizica,matematica,istorie,drept roman,drept constitutional ,drept privat,limba si literatura romana si of course alte chestii legate de extraterestrii.
Suntem pregatiti pe domenii ,unii mai pregatiti decat altii dar..nu are importanta.Daca o sa fie undeva pe malul Oltului o sa fie si mai bine.
Ca idee: D-l Huhu nu trebuie sa ajunga staret la o manastire.Trebuie sa-si faca manastire proprie .Sa vezi atunci..

reddog spunea...

Pentru a fi ordine si disciplina staret ar trebui sa fie cineva de la Politia Penitenciara.
Avem experienta cu pacatosii si cainta.
Domnul Cezar din Timisoara pentru ca a fost la arma GAZ poate da ascultare la sectorul zootehnic.

reddog spunea...

Huhurezul ar putea fi duhovnic, stie din astea cu observatul si ascultatul.

https://fb.watch/59fz76ZO9d/

reddog spunea...

Domnul col Mares daca se retrage la manastire tot sef va fi.
Sef al departamentului Dogma, strategie si dialog confesional cu Biserica Catolica (mai ales cu manastirile de maici catolice)
Practic un fel de sef de stat major.
Are sanse sa primeasca distinctia "Torquemada cel Bland si Pios"
Si asta era evreu, au asa un talent evreii astia... Seamana cu oltenii, toti dau din coate sa ajunga sefi.
I se mai spunea si Cainele Domnului. 😁😇

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/incident-socant-la-manastirea-frasinei-parintele-ieromonah-daniil-a-murit-in-timp-ce-celebra-slujba-de-inviere_1767648.html