Un produs Blogger.

joi, aprilie 01, 2021

In Parlamentul R.Moldova sunt doar 20-25 deputați unioniști

9 comments
In prezența ambasadorului României la Chișinău, sâmbătă 27 martie 2021 s-a ținut o ședință solemnă restrânsă a Parlamentului R. Moldova dedicată marcării a 103 ani de când Sfatul Țării a votat unirea Basarabiei cu România.
Este un gest semnificativ în lungul drum al revenirii Basarabiei la România, drum care se va încheia când actualii demnitari ai statului moldovean vor renunța la privilegiile actuale si vor accepta să devină funcționari locali ai statului român.

 

9 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Traiasca in veci Romania Mare, natiunea romana, ortodoxia si generatiile viitoare!

Andrei spunea...

Deocamdata. Socialistii-comunisti au majoritatea, dar sunt in cadere libera. Nu le-a mai iesit Dodon, limba e tot romana. E greu, dar cand va veni momentul, se va face cu sau fara ei, se vor intoarce. Nu toti cei care solicita cetatenia romana o fac din dragoste.

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
Dacă ești alături de BOR vezi postarea mea, pe finalul topicului anterior, în replica la derbedeul ce își spune ALAH!

Derbedeul ce ia și în deșert invers numele lui ALAH uită de martirii neamului de la Fântâna Albă, probabil tac-su trăgea cu mitraliera în românii ce voiau sa vina în Regat ca sa scape de bolșevicii brutali.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Incercarile de desertificare a limbii romane de catre doagele de prune si resturile bolsevice, nu au facut decat sa se identifice si sa se cuantifice metode mult mai pragmatice sa se impuna literele latine, cum mult mai versatile in fata celor chirilice, pentru noi fiind grețoase si empirice! Cat despre ortodoxie, șoldovenii nu mai au nici o parohie sa se inchine la icoanele de vinilin de la Kremlin, chiar daca pochii poarta pe sub sutanele din panza de salopete de tanchist, bine pitite, carnete rosii de kaghebist cu grade garnisite, iar ortodoxia noastra, neaoș romaneasca este traditional popească si stramoseasca, din semintie in semintie, sfanta sa ne fie pe vecie, chiar daca unii poarta tichie de margaritar, se suie numai pe magar, marca Merțan sau hamerecana, Gipan, au la garleje, pe odăjdii sau tichie aur cat sa faci un clopot de Patriarhie, insa pe mine, pe noi si pe ei ne intereseaza simplele idei ca avem un Creator Suprem viu si un un reînviat din morti Fiu, care intrunesc cu Sfatul Duh acea Sfanta Treime, care de fapt este unica Dumnezeire recunoscuta si la care omenirea ortodoxa se inchină si o asculta! Celelalte filozofii, interpretari si ironii, la varsta noastra, nu sunt decat rataciri si-o napasta, ca nu ne ajuta cu nimic sa cautam vreo hiba la ortodoxia noastră, cand mai avem dor o bășână pâna sa ni se pună ultimul colac in mână! Amin.

Gigi spunea...

Cu lozinci,cântece,poezii şi alte indemnuri patriotice nu se face Unirea unui Neam care prin forţã şi a unor tratate criminale încheiate sub amenintarea armelor,nu se poate face o Unire. Sunt bune şi poeziile şi cantecele cã ţin treza constinta unui Neam,dar nu este suficent. Totul se face prin vointa politicã şi mai ales prin vointa Ursului din rasarit.Basarabia,Bucovina de Nord sunt pamanturi romanesti,inclusiv cadrilaterul.Daca ar fi vointa din partea basarabenilor,nu ar vota in parlament pe cei care sunt cotra unirii,dar dupã cum vedem nu sunt interesati.Interesul multora este doar obţinerea cetateniei romane pentru a putea pleca nestingherit in spatiul Eu,nu de altceva.
Unirea se va face numai atunci când ţara va fi puternica,atât din punct de vedere economic dar şi politic.Atata timp când sunt interese şi nu se vrea supararea Ursului,nu ne vom intari din punct de vedere economic,nu se va realiza nimic.

Cezar spunea...

Vreau sa ne unim cu...Hungary
Asta da Romania Mare

CEZAR spunea...

De la Buda
Pin la Nistru
Sa mincam GULAS fierbinte
Orban ..Orban - PRESEDINTE !
Soso ..Soso..premier
A nostra doamna de fier !

Leo spunea...

În Moldova de peste Prut, în urma deciziei Curții Constituționale de acolo , vor fi alegeri anticipate.
Să vedem zise orbul , ce scor va obține licheaua de dodon.

Huhu Rezea spunea...

Să vedem cine va lua avânt! Civismul moldovenesc, românismul de dreapta sau stânga pro-rusă.