Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 14, 2021

MApN și MAI nu au trimis nici în această săptămână opiniile la Secretariatul General al Guvernului privind Pl x 199/2020

15 comments

 Domnilor miniștri de apărare și interne,

In timp ce păcăliți structurile asociative că susțineți Pl x 199/2020 privind actualizarea pensiilor militare, documentele arată că domniile voastre sunt cei care tergiversează reluarea procedurilor parlamentare de adoptare a acestui proiect de lege, pentru că refuzați să transmiteți la Secretariatul General al Guvernului opiniile despre amendamentele propuse, așa cum vi s-a cerut cu adresa nr. 9345/30 12 2020 a SGG, urmare a solicitării Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților nr.    4c-15/370/29 12 2020          

Aceasta este adresa SGG din 30 12 2020




Proiectele de puncte de vedere care se discută în ședința de guvern de astazi potrivit opiniilor ministerelor sesizate.

Lipsesc opiniile dvs cu privire la Pl x 199/2020 cerute cu adresă, de SGG,  încă din 00 12 2020

Domnule col(rtr) Marian Tudor, presedinte al Forumului structurilor asociative, întrebați-l de urgență, în scris,   pe  domnul ministru Ciucă, nu mai așteptați proxima convocare,  de ce nu transmite opiniile la SGG despre Pl x 199/2020.



15 comentarii:

Gigi spunea...

Eiii şi d.voastrã,sunt deja înteleşi,cred! Stim Noi ce s-a discutat în spatele uşilor inchise?
Iar dacã se discutã reasezarea C.F,aşa cum ne inf.@Leon,se schimba datele problemei!

gigi 2 spunea...

PLX 199 este o mizerie. Alta lege ori contributivitate si cu asta basta.

Huhu Rezea spunea...

Uite așa, cu mizeria de Plx 199/2020, cum nesocotit zici d-ta, s-ar fi majorat până acum pensiile mici și mijlocii.
Probabil că d-ta ai pensie atăt de mare încât etapa 1 a proiectului nu-ți aducea beneficii.

Leon spunea...

SUSTIN pdv. Huhu Rezea!
100 milioane ajung pentru acest an..!

giuliano@gmail.com spunea...

Aveți dreptate dle Huhu să i taxați pe unii infiltrați pe acest blog. Nu i a interesat și nici nu i interesează, de cei multi cu pensii mici și mijlocii, nu doresc decât binele dumnealor. De asta nu se avansează cu nimic în speța noastră. Și pentru că mai sunt destui, as dori sa mă opresc.
Va mulțumesc.

Ionel spunea...

In opinia mea, dintre toate proiectele care circula in mediul on line, proiectul de lege care a iesit de la Senat, cel semnat de dl Ivanciuc, este unul care atinge multe dintre doleantele pensionarilor militari si care rezolva punerea in aplicare a principiului „la functii/grade si vechime egale, pensii egale”, echivalent celui din civilie in care punctajul este stabilit functie de cat a cotizat fiecare. Acest proiect a fost efectiv „macelarit” la camera deputatilor. Am sa ma refer punctual la principalele prevederi ale sale:
1. Recalcularea pensiilor militare se realizeaza potrivit prevederilor legale privind salarizarea militarilor......IN CONDITII IDENTICE/ECHIVALENTE de functie si grad militar/profesionale, sporuri,indemnizatii si sporuri.....
2. Sporul acordat pentru militari.....care au platit contributia la Fondul pentru pensie suplimentara...reglementat de dispozitiile art 108 din lege nu se include in procentul de 85 %
3. Incepand cu data de 01.01.2023 cuantumul pensiei militare se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza soldele de grad.......
4. Militarii, politistii....care au contribuit la sistemul public de pensii dupa dupa trecerea in rezerva si ale caror stagii au fost valorificate la casele sectoriale......POT OPTA pentru aceasta perioada, pentru transferul punctajelor medii anuale si avechimii acumulate pana la 31 decembrie 2015 in sistemul public la casele de penssii teritoriale.
5. In situatia in care se constata diferente.......se pastreaza cuantumul mai avantajos....
Sunt doar unele dintre modificarile care cred ca satisfac doleantele marii majoritati a pensionarilor militari. Tare imi este teama ca problemele noastre vor avea sanse de rezolvare spre .....2024, cand vor avea loc alegeri parlamentare si prezidentiale.

Gigi spunea...

Giuliano@...
Altele sunt motivele ne discutarii P.l.x-ului 199.Unul dintre motive şi cel mai principal este modificarea L.153.
Dl.H,trebuie sa stie lucrul asta saurefuza sa accepte situatia! Situaţie care ar putea,sau nu,sã ne fie benefica.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tot ce fac ei la misto se numeste gioco di mano babano in stil de mafie italiano, cu amanari planificate, ca la carte, sa se faca *dreptate* oilor, care si asa zilnic pe capete mor, tocmai la pastele cailor! Pă acest catafalc de mutant adormit ca un bocanc, Ciucalău, chiar n-ar fi rau sa-l remanieze ca pă ciorap ca sa fie scos din cortul hoceac, si duca-se unde si-a dus mutu' iapa si drackul capra! Mai spunea unul ca PLx 199 nu-i umple lui coșarca cu ouă, probabil ca la suta de meleoară de la pensioară ouăle sa aiba si harichi de cioară cu cascaveaua din cioc cat un poloboc, durandu-l in gur de pensiile jăgărâte si amarâte, care s-ar mai zălta din trânte daca PLX-ul s-ar aplica, mai ales la penzia mea hohaia!

Gigi spunea...

Bine gîndit acel PROIECT!
Cã problemele noastre se vor rezolva spre 2024,am spus-o şi eu cu diferite ocazii.Dar îmi e teama cã in preajma alegerilor din 2024(dacã nu va fi anticipate),are sã prelungeascã termenul pt.Etapa 2 şi 3 prin 2030,cum au fãcut cu Plx 199 acum un an in preajma alegerilor,cu aplicarea ETAPEI 3 in 2025!!!

Iulian Mareș spunea...

Mai ales promise....

Paul Puiu spunea...

Toti politicienii aflati la guvernare in ultimii 7 ani:tehnocrati, psd, pnl, udmr si usr nu au dorit binele rezervistilor!!! Acestia au fost sustinuti permanent de marii experti economisti financiari din cadrul ministerelor si caselor de pensii MAI, MAN si SRI!!!! Plx 199/2020 a fost elaborat in scop electoral!! Au trecut alegerile proiectul e ca si clasat, va urma altul si tot asa!!!!! Problema este ca toti se pricep la tergiversari in detrimentul rezervistilor atat in vremuri bune cat si de criza!!!

Mitica spunea...

Buna seara. O sa ziceti ca sunt nostalgic. Fie ca recunoasteti, sau nu...singurul care a facut ceva pentru noi...a fost dl general Oprea.Restul...au fost si ei pe acolo....

Periamu lucica spunea...

Da corect

Ionel spunea...

Cand spuneti "pentru noi", va referiti la cei care s-au pensionat in 2016 si 2017 pana la aparitia ordonantelor !? Vedeti cum puneti problema ? pentru noi.....si pentru voi.....va spun eu, ati avut norocul sa iesiti cu cei care au fost obligati sa paraseasca sistemul dupa ce l-au instalat pe actualul presedinte drept urmas al lui basescu.

Leo spunea...

Documentul este blocat de MAI de mai bine de O LUNĂ.
MFA și-a făcut treaba în această etapă de adoptare a PLX199.