Un produs Blogger.

vineri, aprilie 30, 2021

Ministrul Justiției vrea să facă pensia neatrăgătoare pentru magistrați

21 comments


 
S-au dus să impacheteze cadouri pentru veteranii de razboi, alții decât cei din teatre de operațiuni, si i-a întâmpinat un mascat cu mustață.

Să o vedem și pe asta, că magistrații acceptă ca guvernul Cîțu să le ajusteze pensiile. Se invocă percepția opiniei publice. 

Dacă reușesc cu pensiile magistraților, pasul următor va fi ...pensiile militarilor.


"Pe 11 mai vom avea o întâlnire la Ministerul Muncii, unde vom discuta pe chestiunea pensiilor magistraţilor, împreună cu reprezentantul CSM, cu reprezentanţii Înaltei Curţi şi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Lucrurile sunt discutate foarte aşezat şi foarte atent, astfel încât să găsim soluţia optimă şi pentru sistemul judiciar şi pentru societate (...). Vom face în aşa fel încât să stimulăm magistraţii să-şi dorească să rămână în profesie o perioadă cât mai mare şi să eliminăm anumite inegalităţi, anumite inechităţi care sunt văzute de departe de societate. Adică ideea că pensia poate depăşi considerabil ultimul salariu, aceasta este o idee care e în discuţie acum şi asupra căreia trebuie să găsim o soluţie, astfel încât să nu mai fie posibile astfel de inechităţi pe viitor. 

Pensiile vor fi decente, vor fi pensii bune pentru magistraţi, nu vreau să transmitem un semnal către magistraţi că ne apucăm să tăiem pensiile şi să rămână cu pensii mici, dar anumite diferenţe, anumite decalaje trebuie corectate, ele vor fi făcute cu sistemul judiciar la masă, cu CSM-ul, cu instanţele, respectând şi deciziile Curţii Constituţionale, dar dând şi satisfacţie opiniei publice, care a constatat foarte clar, care vede anumite diferenţe care nu mai pot fi acceptate pe viitor", a precizat  joi ministrul  Stelian Ion.


"Pensia (...) este o componentă a statutului independent de magistrat, astfel cum cere standardul european... Ne axăm  pe un standard european, care spune că nicio pensie sau venitul după încetarea activităţii, ca urmare a pensionării, nu poate să depăşească venitul obţinut în timpul activităţii. Căutăm o soluţie în cadrul legii statutului magistratului şi nu în cadrul legii unitare, cum s-a mai încercat în trecut, nu cu soluţii contrare şi care au fost sancţionate de altfel prin decizii ale CCR", a punctat liberala  Iulia Scântei, președinta Comisiei juridice din Senat.

21 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Nu te lasa, domnule Stelian Ion, treci Rubiconul si Linia Rosie! Trebuie sa fii mesianic...

Leon spunea...

"In cursul anului 2020 au ieşit la pensie 296 de magistraţi (167 de judecători şi 129 de procurori), iar în primele trei luni ale lui 2021 au depus dosare de pensionare 124 de magistraţi (97 de judecători şi 27 de procurori). Acest flux se înregistrează în condiţiile în care, potrivit datelor furnizate de CSM, sistemul judiciar din România are un deficit de 1.193 de posturi neocupate în întreaga ţară (616 judecători şi 577 procurori)”, conchide Scântei."
In primele 4 luni au iesi la pensie:
- in Ianuarie, 35 magistrati
- in Februarie, 30 magistrati
- in Martie 31 magistrati
- in Aprilie 21 magistrati,
Total 117 magistrati.
Prin Decret prezidential au fost numiti in data de 23.04.2021 un numar de 197 magistrati noi !
Dupa balbele lui Stelian Ion vom vedea si in perioada urmatoare pensionari masive ale judecatorilor si procurorilor..!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/cine-este-militarul-care-poarta-masti-cu-mustata_817551.html

Unknown spunea...

Nu vor face nimic la magistrați ...orice încercare va fi rapid declarată neconstituțională ...e doar praf in ochi ...părerea mea

reddog spunea...

Mesianic?
Acestei aratari i se mai spune si Stelica Garsoniera.
Care Rubicon si Linie Rosie? Asta nu stie sa treaca strada.
Brat la brat cu pesedeaua facea afaceri cu garsoniere.😁
La alegerile pentru ppstul de primar de la Comstanta a fost invins de un militar, amiralul Chitac.

reddog spunea...

Comandantul Suprem al Armatei Romaniei trebuie sa declare mobilizarea rezervistilor.
Cativa de pe aici sunt foarte vioi si zglobii, mai ales Huhurezul de la arma Ochiu' si Timpanu' si Cezar de la arma GAZ. Dar mai sunt si altii.
Ar putea fi trimisi la arma Dilibau. Ar iesi cateva batalioane bune.

Iulian Mareș spunea...

Dar nu lypra YSR împotriva corupției care ucide și pr dreptate socială...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E un sistem perimat, uzat moral si depravat, atat ca sentinte pronuntate cat si ca venituri incasate, sa nu mai vorbim de coruptia generalizata intrucat orice sentinta data e un joc de ruleta ruseasca, nerusinată, in care dreptatea in picioare-i jucată! Sistemul judiciar e un stat in stat, intangibil, de necontrolat, avand o imunitate-inamovibilitate care sfideaza intreaga societate si care incalca principiile morale si legale, calcand totul in picioare, dand sentinte la comenzi policice idioate cat si dupa ordine secretizate, deci NU merita nici cat poate castiga un lucrator de la salubritate! Nu se va face decat niste egalizari, fara taieri, de fapt in joc de glezne electoral si popolar, in care sistemul european e bagat ca etalon sa ne ia pe toti in balon, fara pardon si mai pe stil romanesc, crezand ca prin trancaneli, papagale si tampenii ca ne aburesc si prostesc, dar de fapt, la modul aiurit si tampit, va ramane asa cum s-a stabilit ca nu se va face nimic, aidoma ca acele cacealmale de la penziile de rahat meletare, inghetate de faraonul din cort, neînmormatat si imbălsămat in untură de porcane si behaitoare, Ciucale!
Dragi camarazi, spor la intors sarmale din carne din lighioane fara coarne in cupoane de penzii meletare, la friptane, rotisoare si scos dopurile la rașpică, țâghir si șampanie, de bucurie ca o sa invie iar Doamne-Doamne!

anonim spunea...

reddog
cred ca v-a scapat ironia lui mares:)..surprinzator de fina tinand cont de primitivismul ce-l caracterizeaza

Cezar spunea...

Mars...potaie
Ai invoire...si latri...la stele??

anonim spunea...

3 greseli grosolane in 12 cuvinte simple.Esti mangă deja.
Da stiu!...scuze peste scuze:tel,tastatura,autocorectie...bla,bla,bla...doar de prostie nu zici nimic:)
Doar viorel floricică, nu pune niciodata cratima,iar unde trebuie 2 de "i" pune unul siii... invers bineinteles.Nu avea manualul de gramatica limbii romane trecut pe "opis" si deci daca nu-l are inseamna ca nici nu exista.Macar la el ma fac ca nu vad ca-i "ciumec".El a zis nu eu.
De asta aplic zicala in cazul tau mares:"Nu hraniti si nu enervati animalele"

reddog spunea...

@tehnocrat
Stiti cate ceva dar e ca la Radio Erevan. Era al meu. Si am calcat in el.
Cu toate ca nu e frumos sa scuipi.
Nici chiar eu nu sunt perfect. Dar sunt pe aproape. 😁
Nu erati prin batalioanele alea dar daca insistati va am in vedere.

Trofin spunea...

După zicerile ministrului se poate înțelege că pensia unui magistrat nu va depăși salariul dar că poate să fie mai mică decât salariul , nu se distinge. Cum magistrații au salarii imense nu cred că-i va deranja dacă vor primi o pensie mai mică cu un leu decât ultimul salariu. Totuși nu întrezăresc care este legătura spuselor ministrului cu pensiile militarilor , pensii care , în raport cu ale magistraților, sunt mizerabile nu nesimțite.

Viorel spunea...

Totul era legal, constituțional și conform regulamentelor militare.
„Și eram un tânăr Cpt. și nu-mi venea a crede ce vedeam când mă duceam în control cu comisiile mixte la U.M. din subordine. Nimic nu se compara cu ce am învâțat în L.M. și Școala Militară. Bunătățuri peste bunătățuri la Popotele unităților mai ceva ca acum de Paște fără a plăti nici un leu iar la plecare nu mai încăpeam în mașini din cauza cadourilor iar portbagajele erau burdușite cu purcei, miei, damingene, cozonaci și ouă roșii. Ce mai viață, ce mai trai.”

Huhu Rezea spunea...

Păi... dacă se stabilește că pensia magistratului nu poate fi mai mare decât salariul net din ultima lună... îi cam nimicește pe magistrații pensionari.
Legătura cu pensiile militare ar fi că și aici este nevoie de ajustarea unor excrescențe care exced noii legi a salarizării, în forma actuală sau cea pe care vrea s-o țurcănească Raluca.

Iulian Mareș spunea...

Mai Șerbane,
Nu faptul ca am scris greșit...este problema noastra; aici este un blog! Dacă înțelegi...
Problema consta în mediocritatea insalubra a ta... Nu ai reușit nimic în viata, ai fost tucalar 2, în perioada ta maxima.
Nu ma inreresezi pt că nu avem zone comune.
Însă retine, grobianule: niciodată nu mi-am permis sa postez link-uri porno. La vârsta ta este un gest de măgărie absoluta.
Asa ca vezi-ti de drumul tău și nu este vina mea ca ai căzut des, bordurile producandu-ti daune mentale....
Hai, Pa!

Leon spunea...

Dragnea&Olguta n-au avut curaj sa introduca in OuG nr.59/2017 si Statutul magistratilor!
Poate Catu&Orban&Barna au curaj sa introduca in proiectul de lege Pl x nr 310/2017 un Articol dedicat magistratilor !
Acest Pl x are un raport de Respingere a OuG 59, de la Comisia de munca din CD si este pe Ordinea de zi a CD de acum un an..!
Orban vine cu el in fata, plenul îl retrimite Comisiei de munca pentru al 3 lea Raport suplimentar, se aproba OuG 59 prin introducerea Magistratilor si Problema este rezolvata simplu si rapid..!

Andrei spunea...

Viorel:
Trebuie sa intelegi greselile de exprimare. "Tanarul capitan" nu se ducea in control la UM din subordine, pentru ca el nu avea UM in subordine. El era implicat pentru ca trebuia sa fie cineva care sa scrie constatarile, concluziile, sa se asigure ca este asigurata cazarea, popota etc. Dar, da, era membru al comisiei de control. Numai ca atat. Si tot da, atata timp cat functionau GAZ-urile, care asigurau mult peste necesarul hranei MT (rolul acestora), care era problema? Am avut GAZ in subordinea B. Cand i-am spus cdt Bg ca organizez eu revelionul cadrelor militare, iar acestia vor plati numai 30% din costul anului anterior, a spus ca nu se poate. Si s-a putut. Ideea este ca trebuie facut pentru binele cadrelor, nu in folosul personal.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, va rugam sa ne dati detaliile care sa intareasca afirmatiile ca, raportat la salariile magistratilor, va fi bulită starea penzionarilor lor, mai ales ca, la salariile ce le sunt faraonice, n-as vedea scaderi draconice sa le afecteze penziile bucolice de pe plaiurile mioritice care, prin vicleana si sistematica majorare cu ajutorul Ograzii Constitutionale, depasesc orice nerusinare, si n-as vedea ce altceva ar putea scadea pensia majistratului cu ceva cand, imediat ce ar scadea, imediat Ograda Constitutionala ar frana pana la podea si le-ar remajora!... Deci, e un perpetuu mobile, ca un cerc vicios, din care nu ar iesi niciodata statul victorios, ca sa le mai iaa din elan cu ceva fleacuri in gios!

Viorel spunea...

Domnule Andrei și Iulian Mareș și eu ca și alții (probabil) citim (uneori și printre rânduri comentariile stilate, documentate și realiste ale celor ce le postează), înțelegem și ne exprimăm opiniile prin cuvintele noastre [uneori mai simple, pentru că nu toți suntem (și nici nu avem cum) doxă de carte], pe înțelesul tuturor. Problema este că unii care se pretind a fi atotștiutori, indiferent de valoarea, autenticitatea, importanța comentariului o fac pe-a Gigi-Contra, contrând cu sau fără argumente informația postată. Dacă tu ăla micu încerci să ripostezi (să-ți aperi informația), apar jignirile și miștocărelile. Sincer cu unele glume, înțepături, miștouri pertinente sunt și eu de acord (le-am folosit) pentru a mai înviora discuțiile, atmosfera sumbră de la zi la zi, unii însă exagerează 24/24 (din 10 comenterii 9 sunt la mișto) și avem apoi pretenții ca cei care ne citesc (indiferent cine și de ce) să ne bage în seamă și să ne rezolve problemele. Problemele expuse pe blog sunt problemele noastre, ale pensionarilor militari, sugestii și moduri de rezolvare, propuneri de proiecte cum a fost și PLx-199 „Articol unic” pe care nici un politician nu l-a băgat în seamă. Când ai inițiativă, ești luat la șuturi: Domnul akord-75 este „revoltat” pentru că am scris și am primt răspuns de la 7 miniștri, că am dat în judecată M.Ap.N. (pe ajutoare), apoi C.P.S. (pe actualizare), acum din nou cu C.P.S./Curtea de Conturi iar în ultima petiție adresată Președintelui României a spus că sunt „Justițiabil” (dânsul în afară de comentarii pe blog, ce a făcut ?). Domnul Tehnocrat mai nou are grijă de cățelul meu. Domnul Cezar mă ia la mișto că mă adresez tuturor cu domnule (în spatele ecranului nu știi cu cine vorbești). Astea sunt preocupările dumnealor și a altora. De Sfânta Sărbătoare a Înviere Domnului nostrum Iisus Hristos vă doresc tuturor pensionarilor militari din toate structurile (cititori / comentatori de blog sau nu), militarilor activi și poporului roman să aveți în suflet și în inimă cele 4 taine divine: Iubire, Lumină, Încredere și Speranță. Hristos a Înviat.

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
treci peste grobieni, prosti, inculti, submedicocri cu fruntea sus!
Ce vrea sa spuna ”capitanul”?...Esalonul lui superior (R/D) a solicitat un ofiter pt un control la o unitate din subordinea (R/D), iar comandantul lui l-a desemnat pe el (nu putea totusi desemna nici un lt maj (cam putin) sau un maior, ca era prea mult!
Pentru el asta a fost Zenitul carierei, intelegi? Ca nu avea nicio competenta, ca nu avea habar de metodologie, asta este o alta poveste!
Sunt (mai sunt inca 2-3, printre care si dumneata) in atentia lui, ne critica, ne maculeaza ca orice grobian notoriu pt a incerca sa demonstreze ca nu am fost ceva in viata, am fost ca el, un mediocru, limitat la scolitz si 2 cursuri, maxim, de cariera! Da, sunt convins ca a putut si nu a dorit sa dea examen la UNAP, sunt zeci de motive, in esenta toate acoperite de un ridicol si comic de situatie proprii lui Mos Teaca!
Iti dau un exemplu de gandire idioata a ”tanarului -de 7-8 ani, capitan”: cei care au dat examen de admitere privind cunoasterea la cote inalte a esalonului tactic in care el s-a ingropat o viata, care au dat examene grele (cate 2 de 6 ore, scrise/sesiune) sunt prost, politruci...orice ar suna rau/urat, insa el, Marele El, Grobianul, care nu a mai dat un examen de la terminarea scolitzei este si ramnae Desteptul, Inteligentul, Gramaticul, Moralistul Blogului!
Uite ca nu este asa! ...nu vreau sa-i spun in cate controale am fost ba secretar, ba presedinte, la nivel de D si s-au CFA. Si da, cea mai ingrata munca este a secretarului, pt ca dupa control el intocmeste raportul privind constatarile, masurile luate si propunerile de remediere, care se vor transforma in ordine; ...numai ca...pe timpul meu nu mai erau GAZ (se pensionase Padina) si nimeni nu-ti baga ”in traista”, vremurile skimbandu-se putin!
Tocmai asta ei nu pot pricepe...o oarecare skimbare a relatiilor, odata cu skimbul de generatii si intrarea in Alianta si nici nu este de neinteles cand unii mananca pensie de f multi ani, cam tot atatia cat au muncit efectiv si sunt rupti de realitate!